Ja, dat is waar.quote:Op zaterdag 16 januari 2016 15:19 schreef chufi het volgende:
Is met plaatjes erbij niet handiger... ?
Je kunt er van de vloer en het aanrecht eten... er ligt genoegquote:
Hahahaha!quote:Op zondag 17 januari 2016 13:42 schreef FANN het volgende:
IK HEB WÉÉR 1X ADVOCADO GESCHEVEN I.P.V. AVOCADO
ziet er goed uit!quote:Op zondag 17 januari 2016 13:10 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Met dit recept kan je stokbrood maken en tevens gebruiken als pizzadeeg, voor 1 persoon. Het is op basis van het 'niet kneden' brood. Er zit niets bijzonders in, maar de smaak is zeer goed en krijgt een prachtige structuur, omdat het lang staat te rijzen. Het is simpel te maken, eigenlijk alleen een kwestie van alles goed mengen tot alle ingrediënten zijn opgenomen en je een natte kledder deeg hebt. Verder heb je een beetje geduld nodig en een oven.![]()
Luie Donder Syndroom toch?quote:Op zondag 17 januari 2016 13:47 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Lijkt me lekker en leuk gedaan ook, FANN! LDS.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Kook de rijst volgens verpakking.
doe in een grote kookpan de volledige inhoud van de pot boontjes en zet dit zachtjes aan.
bak de kipfilet zodat deze net aan bruin gebakken begint te raken. Kruiden is niet nodig.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.zodra de kipfilet klaar is doe je dit bij de boontjes in de pan (vocht van de boontjes gewoon erin laten zitten)
fruit in de pan, waar je net de kip in gebakken hebt, de uien en zet vervolgens het vuur laag.
Doe er 1 a 2 theelepels sambal, knoflook naar smaak, 4 tot 8 eetlepels laos, 4 eetlepels suiker, een snufje zout en een beetje peper erbij. Vervolgens het vuur weer hoog en goed roeren voor ongeveer 2 minuutjes.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Daarna doe je dit prutje ook bij de boontjes met kip en roer je dat goed door elkaar.
Als de rijst bijna klaar is en je dus bijna aan tafel kunt, dan doe je er een zakje kokos creme bij de boontjes met kip. Nog even goed doorroeren tot de crème is gesmolten.
Serveer de rijst en kip/boontjes prut gewoon lekker samen. Smakelijk etenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben![]()
Dat klinkt goed en ziet er erg lekker uit! Maarre, klopt dit echt? 4 tot 8 eetlepels laos.
L2B's Mixcloud![]()
Jah.. ik doe gewoon potje op de kop boven de uien en rammel ongeveer de helft van zo'n potje erover heen ...quote:Op zondag 17 januari 2016 15:53 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Dat klinkt goed en ziet er erg lekker uit! Maarre, klopt dit echt? 4 tot 8 eetlepels laos.
Niemand nog horen klagen... ze eisen tegenwoordig altijd dat ik het moet maken als ze hier komen eten
ik kan er natuurlijk ook half potje van maken in recept... lolThe reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben![]()
Wat een hoeveelheid zeg.quote:Op zondag 17 januari 2016 15:54 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Jah.. ik doe gewoon potje op de kop boven de uien en rammel ongeveer de helft van zo'n potje erover heen ...
Niemand nog horen klagen... ze eisen tegenwoordig altijd dat ik het moet maken als ze hier komen etenGa het in ieder geval ook maken binnenkort.
L2B's Mixcloud![]()
Je hebt er nu foto bij... als het er ongeveer net zo uit ziet, dan weet je dat je goed zitquote:Op zondag 17 januari 2016 15:56 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Wat een hoeveelheid zeg.Ga het in ieder geval ook maken binnenkort.
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben![]()
Zier er erg goed uit.quote:Op zondag 17 januari 2016 15:58 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Je hebt er nu foto bij... als het er ongeveer net zo uit ziet, dan weet je dat je goed zit
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"![]()
Gerechtje voor de mensen die geen vlees eten....
benodigdheden:
1 groene, 1 rode en 1 gele paprika gesnipperd
5 vellen bladerdeeg (ik neem de roomboter variant, net iets lekkerder)
paneermeel
4 eieren
2 grote uien, gesnipperd
1 schijf geitenkaas (al dan niet met honing) in blokjes
honing (schenkfles werkt het handigst)
scheutje melk
4 kleine ronde springvormpjes
boter om de vormpjes mee in te vetten.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.verwarm de over voor op 220 graden.
fruit de uien in de pan tot ze glazig zijn en voeg dan de paprika toe... Bak dit alles nog even goed door tot de paprika er ook glimmend uit gaan zien. Draai het vuur laag en voeg de geitenkaas en een flinke scheut honing toe.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Verdeel de 5 vellen bladerdeeg over de 4 bakjes zodat deze geheel bedekt is. Strooi er vervolgens een laag paneermeel in.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Vul de 4 bakjes met het uien/paprika/geitenkaas/honingprutje.
Klop in een grote maatbeker de 4 eieren met een scheutje melk. Verdeel dit vervolgens over de 4 bakjes.
Nu ongeveer een minuut of 35 a 40 in de oven.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Het resultaat mag er zijn. Zowel als hoofdgerecht of als groente bijgerecht.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben![]()
Hey hallo... ik weeg 53/54 kilo... en dat met deze gerechten.... valt allemaal best wel meequote:Op zondag 17 januari 2016 17:23 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Ja hoor 's, Mickeys,
Op deze manier word ik moddervet en krijg ik het nog druk ook.
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben![]()
En voor als je in de LDS modes bent maar toch een lekker warm broodje wilt eten...
Voor 1 a 2 personen:
2 afbak ciabatta's of eventueel het stokbrood wat L2B hierboven heeft beschreven
klein potje groene pesto
4 plakjes Serrano ham (of als je geen vlees eet/lust, dan kun je ook een tomaat in schijfjes doen)
1 bol mozzarella
2 grote stukken aluminium folieSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Snij het brood door de helft (nog niet afbakken! tenzij je L2B variant gebruikt) en besmeer de beide zijden met een flinke laag pestoSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Leg op beide helften een plakje Serrano ham (of tomaat maar dan die op 1 helft beleggen) en de mozzarella in plakjes.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Vervolgens doe jet het broodje in een stuk folie.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Maak wat sneetjes aan de onderkant zodat het vocht eruit kan lekken als het in de oven ligt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bak de broodjes nu af volgens de beschrijving op de verpakking...
Smakelijk etenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Als je luier dan lui bent, leg dan een keukenpapiertje op je bord, leg daarop je broodje in zilverfolie die je dan kunt uitvouwen. Als je klaar bent met eten, dan is je bord nog schoon en kan die zo terug de kast in
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben![]()
Je bent een hele beste lekkerbek, Mickey! Verdomme, wat lekker weer. Van de zomer weer eigen pesto maken ook.![]()
Oh ja, de pizza van de andere helft van het deeg:
Pizza met groene paprika, tomatenpuree, 2 uien, beetje zout, knoflook, cayennepeper, provencaalse kruiden, Ras el hanout en gehakt. Als je 's avonds een foto met dit toestel maakt krijg je rare kleuren. Het ziet er net uit alsof het de oven nog in moet, maar dat is dus niet het geval, hij zit al in mijn mik.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.L2B's Mixcloud![]()
quote:Op zondag 17 januari 2016 18:15 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Je bent een hele beste lekkerbek, Mickey! Verdomme, wat lekker weer. Van de zomer weer eigen pesto maken ook.![]()
Oh ja, de pizza van de andere helft van het deeg:
Pizza met groene paprika, tomatenpuree, 2 uien, beetje zout, knoflook, cayennepeper, provencaalse kruiden, Ras el hanout en gehakt. Als je 's avonds een foto met dit toestel maakt krijg je rare kleuren. Het ziet er net uit alsof het de oven nog in moet, maar dat is dus niet het geval, hij zit al in mijn mik.
Oh.. die is ook lekker.... (denk ik, zo ziet het er wel uit)SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben![]()
Ja, het is goed te knagen en té handig met dit deeg. Eet het alleen een beetje erg vaak.quote:Op zondag 17 januari 2016 18:17 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Oh.. die is ook lekker.... (denk ik, zo ziet het er wel uit)
L2B's Mixcloud![]()
Lol... maar ik denk dat ik er wel 2 pizza's van kan maken. Ik vind een dikke bodem viesquote:Op zondag 17 januari 2016 18:20 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Ja, het is goed te knagen en té handig met dit deeg. Eet het alleen een beetje erg vaak.
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben![]()
Ja dat lukt wel en zelf heb ik het ook liever dunner, maar dan past het niet op mijn bord en groter heb ik niet. Of dubbelklappen.quote:Op zondag 17 januari 2016 18:22 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Lol... maar ik denk dat ik er wel 2 pizza's van kan maken. Ik vind een dikke bodem viesDunnere bodem is smakelijker op één of andere manier en in een pizzeria doen ze dat ook niet voor niets zo.
L2B's Mixcloud![]()
Kun je die (restant) bol nog een nacht extra bewaren?quote:Op zondag 17 januari 2016 18:25 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Ja dat lukt wel en zelf heb ik het ook liever dunner, maar dan past het niet op mijn bord en groter heb ik niet. Of dubbelklappen.Dunnere bodem is smakelijker op één of andere manier en in een pizzeria doen ze dat ook niet voor niets zo.
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben![]()
Mja, denk het wel voor pizza. Het zakt op een gegeven moment in, omdat het zoveel vocht bevat. Maar je kan het ook gerust in de vriezer bewaren.quote:Op zondag 17 januari 2016 18:27 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Kun je die (restant) bol nog een nacht extra bewaren?L2B's Mixcloud![]()
Ook een idee. Ik ben geen echt grote eter, maar wel een lekkerbekquote:Op zondag 17 januari 2016 18:28 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Mja, denk het wel voor pizza. Het zakt op een gegeven moment in, omdat het zoveel vocht bevat. Maar je kan het ook gerust in de vriezer bewaren.
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben![]()
alleen in LDS stijl hoor...quote:
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben![]()
Morgen gaat L2B die boontjes doen zei hij... ben reuze benieuwd of het gaat lukken met mijn stappenplanquote:Op zondag 17 januari 2016 18:39 schreef FANN het volgende:
[..]
Nou niet écht hoor![]()
Goeie recepten en lekker duidelijk voor zo'n keukenkluns als ikThe reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben![]()
Moet lukken, het is lekker duidelijk, misschien gaat het mij zelfs lukkenquote:Op zondag 17 januari 2016 18:41 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Morgen gaat L2B die boontjes doen zei hij... ben reuze benieuwd of het gaat lukken met mijn stappenplan![]()
Maar dan die taartjes met Feta erin, maar ik ben daar te lui voor![]()
![]()
Die laatste is indd LDS, erg eenvoudig, maar dat zal helemaal niets aan de smaak afdoen omdat de combi van ingrediënten goed is.quote:"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"![]()
geitenkaas... geitenkaas (en zelfs die kun je in blokjes kant en klaar kopen als ook grof gesnipperde ui... paprika weet ik niet, zal vast ook welquote:Op zondag 17 januari 2016 18:42 schreef FANN het volgende:
[..]
Moet lukken, het is lekker duidelijk, misschien gaat het mij zelfs lukken![]()
Maar dan die taartjes met Feta erin, maar ik ben daar te lui voorThe reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben![]()
Niet dat die moeder even hint dat er ook een deksel op zou kunnen, toch?quote:
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P![]()
Die moeder is sachaquote:Op zondag 17 januari 2016 18:45 schreef knokkels het volgende:
[..]
Niet dat die moeder even hint dat er ook een deksel op zou kunnen, toch?endat jochie is Aap, dat hadden jullie nog niet door?
![]()
![]()
Nice! Maare.. korrelgist?quote:Op zondag 17 januari 2016 13:10 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Met dit recept kan je stokbrood maken en tevens gebruiken als pizzadeeg, voor 1 persoon. Het is op basis van het 'niet kneden' brood. Er zit niets bijzonders in, maar de smaak is zeer goed en krijgt een prachtige structuur, omdat het lang staat te rijzen. Het is simpel te maken, eigenlijk alleen een kwestie van alles goed mengen tot alle ingrediënten zijn opgenomen en je een natte kledder deeg hebt. Verder heb je een beetje geduld nodig en een oven.![]()
De ingrediënten:
250 gr patentbloem
165 ml water
4 gr zout
3 gr suiker
en niet te meten korrelgist, zeg een halve theelepel.
Doe de bloem in een kom (later moet de kom afgedekt worden, dus eentje met deksel is wel zo handig) en maak een kuiltje in het midden. Zorg dat er nog een beetje bloem op de bodem van het kuiltje blijft liggen. Trek met een lepel een geul aan de buitenkant en strooi daar het zout in. Zout en gist zullen nooit vrienden worden en aangezien er maar een klein beetje gist in gaat, kan je het in 1e instantie beter even gescheiden houden tot de gist flink actief is. De gist gaat samen met de suiker in het kuiltje en daar giet je een deel van het water bij. Het overige vocht giet je in de geul.
[ afbeelding ]
Roer met een lepel flink door het kuiltje en dek het af. Laat het een kwartier met rust en meng dan alles door elkaar tot je een homogeen geheel krijgt. Omdat het relatief veel vocht bevat zal het een kleffe bal zijn. Dek het af en laat het staan tot de volgende dag. Ben je al wakker? Als je tussen de middag het stokbroodje wil eten, dan heb je tot uiterlijk 10.00 uur om het te vormen en weer te laten rijzen. Als je langer wacht kan het niet voldoende rijzen en krijg je een klein kutbroodje.![]()
Schraap het uit de bak op een met bloem bestoven werkplek en vorm er een bal van.
[ afbeelding ]
Daar kwak je nog wat bloem overheen en dan verdeel je het in 2 stukken. 1 stuk vorm je weer tot een bal, bloem erover en in een afgedekte kom in de koelkast zetten, dat is het pizza gedeelte.
[ afbeelding ]
Het andere deeg rol je uit tot stokbroodvorm en met een zeer scherp mes maak je over de hele lengte een inkeping en nog wat schuine. Hoeft natuurlijk niet, maar het staat wat fraaier. Mieter daar nog wat bloem overheen en laat het afgedekt nog 2 uur rijzen in een met bloem bestoven bakblik.
[ afbeelding ]
Afbakken in voorverwarmde oven op 240 graden met boven- en onderwarmte in 10 - 15 minuten. (ligt aan je oven) Zelf bak ik af op kleur. Als het een beetje begint te karamelliseren is het goed. Oh en zo snel mogelijk opeten, dan heb je een lekkere harde korst.![]()
[ afbeelding ]
De deegbol die je in de koelkast hebt staan kan je uitrollen tot pizzavorm, beleggen en op dezelfde manier afbakken als het stokbroodje.
[ afbeelding ]
Eet smakelijk.
Okee, ik ben ook nog maar 38
Kan je niet zo'n groen pakje gist gebruiken?Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P![]()
Euhmm.. eigenlijk welquote:Op zondag 17 januari 2016 18:46 schreef FANN het volgende:
[..]
Die moeder is sachaendat jochie is Aap, dat hadden jullie nog niet door?
![]()
Blond momentje
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P![]()
Ik wilde net zeggen je kent de moeder niet.quote:Op zondag 17 januari 2016 18:46 schreef FANN het volgende:
[..]
Die moeder is sachaendat jochie is Aap, dat hadden jullie nog niet door?
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"![]()
Groen?quote:Op zondag 17 januari 2016 18:47 schreef knokkels het volgende:
[..]
Nice! Maare.. korrelgist?
Okee, ik ben ook nog maar 38
Kan je niet zo'n groen pakje gist gebruiken?Dat zegt me helemaal niets.
L2B's Mixcloud![]()
quote:Op zondag 17 januari 2016 18:48 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Groen?Dat zegt me helemaal niets.
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P![]()
Sacha heeft wel een goede radiostem
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P![]()
Die moet je hebben dat is een zakje van 18 gram droge gist, zeer makkelijk te verwerken, dit in tegenstelling tot verse gist.quote:"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"![]()
Pernil Al Horno (Puerto Ricaanse varkensschouder.)
Extreem makkelijk te maken, absurd goedkoop stuk vlees voor de grootte.. En je wil nooit meer andere kaantjes.
Pro-Tip: Ga ergens anders heen als het in de oven zit. Kan weinig fout aan gaan, en als je in je huis blijft loop je de kans op brandwonden aangezien je automatisch naar de oven wordt getrokken vanwege de absurd lekkere geuren.
En dat doet auw![]()
Fahrenheit - Celsius conversie
2 kilo is rond de 22 euro. Daar eet je gerust 5 dagen ernstig royaal van.Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P![]()
Ik heb nog wat Jamon liggen, maar ik ben niet zo van die pesto en mozzarella..
Wat ik er dan wel mee ga doen is nog simpeler.. maar dat volgt laterSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Relaxed topic dit!!
Ik heb ook een simpel receptje.
Kipfilet in reepjes of blokjes snijden.In de pan mikken en even gaar bakken met wat champignons, uitje en/of paprika.
Dan blikje champignonsoep en kuipje kruidenkaas erbij.
Even doorwarmen en dan over de rijst of macaroni.
Lekker salade erbij en klaar!!![]()
Kijk, hier hou ik vanquote:Op zondag 17 januari 2016 19:05 schreef soapie het volgende:
Relaxed topic dit!!
Ik heb ook een simpel receptje.
Kipfilet in reepjes of blokjes snijden.In de pan mikken en even gaar bakken met wat champignons, uitje en/of paprika.
Dan blikje champignonsoep en kuipje kruidenkaas erbij.
Even doorwarmen en dan over de rijst of macaroni.
Lekker salade erbij en klaar!!![]()
Kan ook met Vega kipstukjes![]()
![]()
Yep, en ik hou ook van dit soort simpele dingen. Moet allemaal niet te moeilijk, dan mislukt het toch!! Kookkluns als ik ben!quote:Op zondag 17 januari 2016 19:06 schreef FANN het volgende:
[..]
Kijk, hier hou ik van![]()
Kan ook met Vega kipstukjes![]()
Dit eet ik ook weleens, meestal met nog aardig wat kerriepoederquote:Op zondag 17 januari 2016 19:05 schreef soapie het volgende:
Relaxed topic dit!!
Ik heb ook een simpel receptje.
Kipfilet in reepjes of blokjes snijden.In de pan mikken en even gaar bakken met wat champignons, uitje en/of paprika.
Dan blikje champignonsoep en kuipje kruidenkaas erbij.
Even doorwarmen en dan over de rijst of macaroni.
Lekker salade erbij en klaar!!
Ik ga gaten graven! Want waar gaten zijn is hoop!![]()
Gelukkig ben ik niet de enigequote:Op zondag 17 januari 2016 19:09 schreef soapie het volgende:
[..]
Yep, en ik hou ook van dit soort simpele dingen. Moet allemaal niet te moeilijk, dan mislukt het toch!! Kookkluns als ik ben!![]()
![]()
Je kan dan ipv een blikje champignonsoep net zo goed een een blikje kerriesoep nemen, duh.quote:Op zondag 17 januari 2016 19:09 schreef Deisyy het volgende:
[..]
Dit eet ik ook weleens, meestal met nog aardig wat kerriepoeder
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"![]()
Of een blikje kippensoep, kan je de kip weg laten, is misschien wel een idee voor Fannquote:Op zondag 17 januari 2016 19:12 schreef Mo_Muffin het volgende:
[..]
Je kan dan ipv een blikje champignonsoep net zo goed een een blikje kerriesoep nemen, duh.
Ik ga gaten graven! Want waar gaten zijn is hoop!![]()
Je kan elke gebonden soep uit blik gebruiken, je moet het dan alleen niet verdunnen zoals je doet als je het blik als soep zou eten.quote:Op zondag 17 januari 2016 19:13 schreef Deisyy het volgende:
[..]
Of een blikje kippensoep, kan je de kip weg laten, is misschien wel een idee voor Fann"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"![]()
Alleen zit daar vermicelli in.....quote:Op zondag 17 januari 2016 19:13 schreef Deisyy het volgende:
[..]
Of een blikje kippensoep, kan je de kip weg laten, is misschien wel een idee voor Fann![]()
Droplikeur:
Ingrediënten:
0,7 liter doppel korn jenever van 38%
200 gram suiker
140 gram drop
100 ml water
1 steranijs
De drop is te koop bij Kruidvat, het zijn de ronde doosjes met zwarte deksel. Laurier is Italiaans en ook echt 100%, de ander is Trio drop ruitjes. Zo'n doosje weegt 70 gram, de laurier ook. Het is een sterke likeur en érg lekker. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om een fles jenever te gebruiken waarvan het alcoholpercentage lager ligt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bereiding:
Mieter de inhoud van de 2 dropdoosjes in een pan en voeg daar 200 gram suiker bij, 100 ml water, plus een steranijs. Breng het aan de kook, zet de warmtebron laag en blijf roeren tot alles opgelost is. Zet de pan in een bak koud water en vis de steranijs eruit. Wacht minimaal tot de vloeistof lauw is, want anders verdampt de alcohol als je het erbij doet. Giet de jenever bij de vloeistof en roer het flink door. Pak een literfles, zet er een trechter op en giet voorzichtig de likeur in de fles.
Klaar.![]()
Hmmm, toch best wel een beetje veel werk.... Wacht, dan doen we het anders!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.L2B's Mixcloud![]()
Houdbare volle melk. Dat is dan weer jammer hoor L2B ...quote:Op zaterdag 16 januari 2016 15:35 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Ja, dat is waar.![]()
[ afbeelding ]
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P![]()
Jups, da's waar. Aan de andere kant hoef ik niet vaak de deur uit om melk te gaan halen.quote:Op maandag 18 januari 2016 14:01 schreef knokkels het volgende:
[..]
Houdbare volle melk. Dat is dan weer jammer hoor L2B ...
L2B's Mixcloud![]()
Ik zou eigenlijk gewoon een koe willen hebben. Elke dag verse melk. Alleen waar laat je die hequote:Op maandag 18 januari 2016 14:04 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Jups, da's waar. Aan de andere kant hoef ik niet vaak de deur uit om melk te gaan halen.
Woningstichting zou er zomaar een issue van kunnen maken
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P![]()
quote:Op maandag 18 januari 2016 13:24 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Droplikeur:
Ingrediënten:
0,7 liter doppel korn jenever van 38%
200 gram suiker
140 gram drop
100 ml water
1 steranijs
De drop is te koop bij Kruidvat, het zijn de ronde doosjes met zwarte deksel. Laurier is Italiaans en ook echt 100%, de ander is Trio drop ruitjes. Zo'n doosje weegt 70 gram, de laurier ook. Het is een sterke likeur en érg lekker. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om een fles jenever te gebruiken waarvan het alcoholpercentage lager ligt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bereiding:
Mieter de inhoud van de 2 dropdoosjes in een pan en voeg daar 200 gram suiker bij, 100 ml water, plus een steranijs. Breng het aan de kook, zet de warmtebron laag en blijf roeren tot alles opgelost is. Zet de pan in een bak koud water en vis de steranijs eruit. Wacht minimaal tot de vloeistof lauw is, want anders verdampt de alcohol als je het erbij doet. Giet de jenever bij de vloeistof en roer het flink door. Pak een literfles, zet er een trechter op en giet voorzichtig de likeur in de fles.
Klaar.![]()
Hmmm, toch best wel een beetje veel werk.... Wacht, dan doen we het anders!Oeh!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P![]()
Paar aardappels in kleine blokjes snijden, vlees naar keuze in blokjes, wat mais, kruiden naar keuze. Simpel, weinig afwas, en in te richten naar je eigen smaakquote:Op zondag 17 januari 2016 19:09 schreef soapie het volgende:
[..]
Yep, en ik hou ook van dit soort simpele dingen. Moet allemaal niet te moeilijk, dan mislukt het toch!! Kookkluns als ik ben!
En alles natuurlijk in 1 pan
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P![]()
Zo iets. Vlees naar keuze, ligt eraan wat je in de gang hebt staan.quote:Op maandag 18 januari 2016 14:20 schreef knokkels het volgende:
[..]
Paar aardappels in kleine blokjes snijden, vlees naar keuze in blokjes, wat mais, kruiden naar keuze. Simpel, weinig afwas, en in te richten naar je eigen smaak
En alles natuurlijk in 1 panMaar serieus, dat is een snelle, makkelijke én smakelijke manier om te koken. Je kan best snel en lekker koken met weinig aan ingrediënten. En nog gezond ook.
L2B's Mixcloud![]()
Ik heb mijn vlees doorgaans niet in de gang staanquote:Op maandag 18 januari 2016 14:28 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Zo iets. Vlees naar keuze, ligt eraan wat je in de gang hebt staan.Maar serieus, dat is een snelle, makkelijke én smakelijke manier om te koken. Je kan best snel en lekker koken met weinig aan ingrediënten. En nog gezond ook.
inb4 Andre van Duin
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P![]()
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P![]()
Kom op een pagina waar een 'like ons op Facebook' popup staat die niet weg te klikken is. En het recept valt zo niet te lezen.quote:Op maandag 18 januari 2016 15:07 schreef knokkels het volgende:
pindasoep
Nuff said![]()
En wat extra (pel-)pinda's roosteren in een droge pan, en die door de soep heen.
L2B's Mixcloud![]()
Ohh wachtquote:Op maandag 18 januari 2016 15:10 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Kom op een pagina waar een 'like ons op Facebook' popup staat die niet weg te klikken is. En het recept valt zo niet te lezen.
Klinkt moeilijker en bewerkelijker dan het is. Zie tip 2 voor alternatieven voor het vleesquote:Pindasoep is een van de echt autentieke surinaamse gerechten. Het is een krachtige bouillon van pindakaas. Waarbij wel gelet moet worden op de soort pindakaas die men voor dit gerecht gebruikt. De pindakaas is namelijk bepalend voor de smaak.
Surinaamse PindasoepBenodigdheden
1.5 liter water
1 pot pindakaas 350gr (mijn voorkeur gaat uit naar Calve)
2 takjes selderij
200 gram zoutvlees
1 stukje varkensstaart (aggoetere)
500 gram kip (kippenpoten of kippendijen)
5 pimentkorrels (lontai)
2 laurierblaadjes
2 a 3 bouillonblokjes
1 grote ui (versnipperd)
1 tomaat (in stukjes)
2 eetlepels olie
Bereiding
Kook zoutvlees en varkensstaart zacht en giet het af. Het water niet gebruiken, want het is veel te zout. Snij het zouvlees in blokjes en de varkensstaart in stukjes. Was de kip en laat het uitlekken.
Breng de soeppan op vuur en fruit in een klein laagje olie de ui met de tomaat. Voeg daarna je kip, zoutvlees en varkensstaart toe. laat dit 5 minuten bakken op een niet al te hoog vuur. Blus het geheel daarna af met het water. Voeg aan het water je pimentkorrels, laurierblad, 1 takje selderij (gesneden) en 2 bouillonblokjes toe. Dit laten koken ongeveer 40 minuten niet op al te hoog vuur. de soep moet lekker trekken.
Na de 40 minuten koken neem je een kleine pan en schenkt daar met behulp van een pollepel een deel van de bouillon in zonder vlees. Meng daarin de pindakaas met bouillon zorg ervoor dat het lekker oplost. De kip schep je er ook uit en probeert zoveel mogelijk het bot te verwijderen. Schenk dan de opgeloste pindakaas weer in de soeppan en laat wederom doorkoken.
Als de soep weer even gekookt heeft (10 minuten) proef je even of je smaak goed is. Indien nodig voeg je nog 1 bouillonblokje toe of een misschien een halve. Doe dan ook de peper erbij en nog het laatste takje selderij (gesneden). Laat de peper niet stuk gaan want het gaat om de aroma die de peper afgeeft.
De soep is nu klaar en kan geserveerd worden met rijst en tom tom . Eet smakelijk!!
TIPS:
Vervang 75 gram gewone pindakaas eens met Faja lobi pinda kaas voor een pittige soep
In plaats van zoutvlees en varkensstaart kan je ook andere vlees soorten gebruiken voor en de soep bijvoorbeeld: ribbesoep, borrelworstjes, kippenvlerken of blokjes ham.
De soep krijgt nog een diepere smaak door er kopje kokosmelk in te doen. Dit geeft een nog intensere smaak aan de soep.Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P![]()
Knappe boodschappenlijst zal het worden voor de volgende keer dat ik de deur uit ga. Klinkt óók lekker, dus moet een keer gemaakt worden.L2B's Mixcloud![]()
Je mag mijn bril wel lenen. In het midden onderaan de pop-up staat netjes een lichtgrijs kruisje... klik erop.. en weg is je pop-upquote:Op maandag 18 januari 2016 15:10 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Kom op een pagina waar een 'like ons op Facebook' popup staat die niet weg te klikken is. En het recept valt zo niet te lezen.
Overigens... voor LDS'ers: http://www.makkelijkerecepten.net
[ Bericht 8% gewijzigd door Mickeys op 18-01-2016 17:23:47 ]The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben![]()
quote:Op maandag 18 januari 2016 17:17 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Je mag mijn bril wel lenen. In het midden onderaan de pop-up staat netjes een lichtgrijs kruisje... klik erop.. en weg is je pop-up![]()
Koud op de motor nu hoor, maar je bent van harte welkom en je bril ook.
L2B's Mixcloud![]()
Lol.. motor staat op "stalling".... ben wel in bezit van auto... weet je wel... dat gele monster zonder deuk van een achterlijk "hoog" paaltje... met stoelverwarming en climate control.quote:Op maandag 18 januari 2016 17:24 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]![]()
Koud op de motor nu hoor, maar je bent van harte welkom en je bril ook.
Maar zonder dollen... hoe gaat het met de Boontjes Pedish?The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben![]()
Ach, ik ging ook eens achteruit met een aardige vaart met mijn 1e auto tegen een laag 'onzichtbaar' muurtje wat er toch echt al minimaal een eeuw stond.quote:Op maandag 18 januari 2016 17:26 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Lol.. motor staat op "stalling".... ben wel in bezit van auto... weet je wel... dat gele monster zonder deuk van een achterlijk "hoog" paaltje... met stoelverwarming en climate control.
Maar zonder dollen... hoe gaat het met de Boontjes Pedish?
Je maakte er van dat ik het vandaag zou maken, maar volgens mij had ik gezegd binnenkort.Ik heb een aantal dingen die nodig zijn niet in huis. Maar deze week gaat het wel gebeuren.
L2B's Mixcloud![]()
Ow ja... sorryquote:Op maandag 18 januari 2016 17:29 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Ach, ik ging ook eens achteruit met een aardige vaart met mijn 1e auto tegen een laag 'onzichtbaar' muurtje wat er toch echt al minimaal een eeuw stond.
Je maakte er van dat ik het vandaag zou maken, maar volgens mij had ik gezegd binnenkort.Ik heb een aantal dingen die nodig zijn niet in huis. Maar deze week gaat het wel gebeuren.
binnenkort idd. Maar dat kwam misschien ook wel door jouw "honger" na al mijn gerechten
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben![]()
Ja, bedankt nog!quote:Op maandag 18 januari 2016 17:31 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Ow ja... sorrybinnenkort idd. Maar dat kwam misschien ook wel door jouw "honger" na al mijn gerechten
L2B's Mixcloud![]()
Graag gedaan.. ik ook van jou!quote:
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben![]()
Gatverdamme, die banketbakkersroom uit de OP is veel te waterig geworden.Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!![]()
Klachten richting L2B.quote:Op maandag 18 januari 2016 21:27 schreef drakin het volgende:
Gatverdamme, die banketbakkersroom uit de OP is veel te waterig geworden.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"![]()
Ik post in zijn topic, dan heeft ie het recept maar beter uit te leggen.quote:Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!![]()
Dan is er iets niet goed gegaan, drakin. Misschien niet lang genoeg door laten koken, óf er is iets mis gegaan tijdens het wegen. De garde blijft erin rechtop staan, al is dat op de foto niet goed te zien:quote:Op maandag 18 januari 2016 21:27 schreef drakin het volgende:
Gatverdamme, die banketbakkersroom uit de OP is veel te waterig geworden.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.L2B's Mixcloud![]()
quote:Op maandag 18 januari 2016 22:00 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Dan is er iets niet goed gegaan, drakin. Misschien niet lang genoeg door laten koken, óf er is iets mis gegaan tijdens het wegen. De garde blijft erin rechtop staan, al is dat op de foto niet goed te zien:Had je die foto er wel bij mogen zettenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Er staat "Dan mieter je de hele prut in een bak koud water en blijft roeren tot de zooi lauw is"., niet dat je de pan in het water moest laten zakken
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!![]()
quote:Op maandag 18 januari 2016 22:02 schreef drakin het volgende:
[..]
Had je die foto er wel bij mogen zetten
Er staat "Dan mieter je de hele prut in een bak koud water en blijft roeren tot de zooi lauw is"., niet dat je de pan in het water moest laten zakkenDit meen je toch niet echt hoop ik hè?
L2B's Mixcloud![]()
quote:Op maandag 18 januari 2016 22:03 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]Dit meen je toch niet echt hoop ik hè?
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!![]()
quote:Kon ook niet, want je kon niet weten in hoeveel water het moest áls die prut erin had gemoeten.
L2B's Mixcloud![]()
Jawel, een bak, en een bak is zo groot als een bak.quote:Op maandag 18 januari 2016 22:09 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]Kon ook niet, want je kon niet weten in hoeveel water het moest áls die prut erin had gemoeten.
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!![]()
Goeie bak!quote:Op maandag 18 januari 2016 22:09 schreef drakin het volgende:
[..]
Jawel, een bak, en een bak is zo groot als een bak.
L2B's Mixcloud![]()
Ja heb je nog een duidelijk bakrecept?quote:
Zonder suiker of meel?Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!![]()
Even zoeken hoor.quote:Op maandag 18 januari 2016 22:10 schreef drakin het volgende:
[..]
Ja heb je nog een duidelijk bakrecept?
Zonder suiker of meel?L2B's Mixcloud
Forum Opties Forumhop: Hop naar: