abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_159149120


Wat is dit nou weer? :?

Gewoon, een bak en kook rubriek, je bent toch niet blind? :{

Ja, maar ouwe, daar hebben we CUL voor hè. :')

Zeg snotjong, dat weten we hier ook wel en dit is net even anders. }:|

Oh ja joh, vertel... :')

Nou, omdat we geen reet meer onthouden, gaan we hier zelf tips en recepten uitwisselen zodat het allemaal makkelijk terug te vinden is. Al die apparaten van tegenwoordig met moeilijke aan / uit knoppen schiet ook al niet op. ;(

Pfff, nou succes ermee ouwe. :W

Ja bedankt en nou opbokken want we raken ook steeds sneller geirriteerd! :(

De bedoeling is dus, dat er tips en recepten gepost worden, die makkelijk, snel én lekker zijn.
Mag ook gezond zijn, maar hoeft zéker niet, want we zijn toch al oud.

We hebben wel iets anders te doen dan urenlang in de keuken staan om dingen te maken die anderen dan weer binnen 5 minuten naar binnen schoffelen. Of die kruiswoordpuzzels niet af moeten, of de geraniums zichzelf water geven, nee toch. :{w

Maar goed. Neem bijvoorbeeld de tostie met zonder gat van chufi, of de smoothies van FANN, daar willen we de werkwijze van zien. Of dingen waarvan je denkt, dat is verdomde handig, dat ga ik voortaan ook zo doen.

Zoals 'banketbakkersroom'. Hoop gedoe terwijl het heel simpel kan en net zo lekker en minder vet is:

35 gr custard
35 gr suiker
400 ml melk


Flikker alles in een pan, 1 x flink roeren zodat je geen klonten krijgt en dan af en toe roeren tot het aan de kook is. Dan nog een minuut door laten pruttelen en blijven roeren, anders zal het zeker aanbranden. Dan mieter je de hele prut in een bak koud water en blijft roeren tot de zooi lauw is.

Klaar. :9~

Kom dan met die tips! :9
L2B's Mixcloud
  zaterdag 16 januari 2016 @ 15:19:32 #2
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_159149497
Is met plaatjes erbij niet handiger... ?
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
pi_159149730
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 15:19 schreef chufi het volgende:
Is met plaatjes erbij niet handiger... ?
Ja, dat is waar. :Y)

L2B's Mixcloud
  zaterdag 16 januari 2016 @ 17:59:06 #5
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_159152611
_O- _O- _O-
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
pi_159152695
quote:
Mag ik wel lachen hiero? :D godsamme _O-
  zaterdag 16 januari 2016 @ 18:19:35 #7
52066 Mickeys
Mickeys is een zij!
pi_159153090
quote:
Je kunt er van de vloer en het aanrecht eten... er ligt genoeg _O-
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben
pi_159153982
Sjézus! :D :'( :D _O-
L2B's Mixcloud
pi_159154249
quote:
Oh, my..... _O-
  zaterdag 16 januari 2016 @ 23:58:21 #10
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_159162946
Dit moet ik natuurlijk als Culi-snob blijven volgen. _O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_159171509
Met dit recept kan je stokbrood maken en tevens gebruiken als pizzadeeg, voor 1 persoon. Het is op basis van het 'niet kneden' brood. Er zit niets bijzonders in, maar de smaak is zeer goed en krijgt een prachtige structuur, omdat het lang staat te rijzen. Het is simpel te maken, eigenlijk alleen een kwestie van alles goed mengen tot alle ingrediënten zijn opgenomen en je een natte kledder deeg hebt. Verder heb je een beetje geduld nodig en een oven. :P

De ingrediënten:

250 gr patentbloem
165 ml water
4 gr zout
3 gr suiker
en niet te meten korrelgist, zeg een halve theelepel.


Doe de bloem in een kom (later moet de kom afgedekt worden, dus eentje met deksel is wel zo handig) en maak een kuiltje in het midden. Zorg dat er nog een beetje bloem op de bodem van het kuiltje blijft liggen. Trek met een lepel een geul aan de buitenkant en strooi daar het zout in. Zout en gist zullen nooit vrienden worden en aangezien er maar een klein beetje gist in gaat, kan je het in 1e instantie beter even gescheiden houden tot de gist flink actief is. De gist gaat samen met de suiker in het kuiltje en daar giet je een deel van het water bij. Het overige vocht giet je in de geul.



Roer met een lepel flink door het kuiltje en dek het af. Laat het een kwartier met rust en meng dan alles door elkaar tot je een homogeen geheel krijgt. Omdat het relatief veel vocht bevat zal het een kleffe bal zijn. Dek het af en laat het staan tot de volgende dag. Ben je al wakker? Als je tussen de middag het stokbroodje wil eten, dan heb je tot uiterlijk 10.00 uur om het te vormen en weer te laten rijzen. Als je langer wacht kan het niet voldoende rijzen en krijg je een klein kutbroodje. :@ :+ Schraap het uit de bak op een met bloem bestoven werkplek en vorm er een bal van.



Daar kwak je nog wat bloem overheen en dan verdeel je het in 2 stukken. 1 stuk vorm je weer tot een bal, bloem erover en in een afgedekte kom in de koelkast zetten, dat is het pizza gedeelte.



Het andere deeg rol je uit tot stokbroodvorm en met een zeer scherp mes maak je over de hele lengte een inkeping en nog wat schuine. Hoeft natuurlijk niet, maar het staat wat fraaier. Mieter daar nog wat bloem overheen en laat het afgedekt nog 2 uur rijzen in een met bloem bestoven bakblik.



Afbakken in voorverwarmde oven op 240 graden met boven- en onderwarmte in 10 - 15 minuten. (ligt aan je oven) Zelf bak ik af op kleur. Als het een beetje begint te karamelliseren is het goed. Oh en zo snel mogelijk opeten, dan heb je een lekkere harde korst. :9~



De deegbol die je in de koelkast hebt staan kan je uitrollen tot pizzavorm, beleggen en op dezelfde manier afbakken als het stokbroodje.



Eet smakelijk. :Y)
L2B's Mixcloud
pi_159171855
Oh, vergeten te vermelden: dat zet ik 's avonds rond een uur of 10 klaar en je hoeft de bloem niet te zeven.
L2B's Mixcloud
pi_159172254


(8>

[ Bericht 6% gewijzigd door FANN op 17-01-2016 13:47:10 ]
pi_159172287
IK HEB WÉÉR 1X ADVOCADO GESCHEVEN I.P.V. AVOCADO :D
pi_159172345
quote:
10s.gif Op zondag 17 januari 2016 13:42 schreef FANN het volgende:
IK HEB WÉÉR 1X ADVOCADO GESCHEVEN I.P.V. AVOCADO :D
Hahahaha! :) :)
Zolang er was is, is er leven.
pi_159172459
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 13:44 schreef Dinus het volgende:

[..]

Hahahaha! :) :)
opgelost :+
pi_159172466
Lijkt me lekker en leuk gedaan ook, FANN! LDS. _O-
L2B's Mixcloud
pi_159172500
quote:
14s.gif Op zondag 17 januari 2016 13:10 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Met dit recept kan je stokbrood maken en tevens gebruiken als pizzadeeg, voor 1 persoon. Het is op basis van het 'niet kneden' brood. Er zit niets bijzonders in, maar de smaak is zeer goed en krijgt een prachtige structuur, omdat het lang staat te rijzen. Het is simpel te maken, eigenlijk alleen een kwestie van alles goed mengen tot alle ingrediënten zijn opgenomen en je een natte kledder deeg hebt. Verder heb je een beetje geduld nodig en een oven. :P


ziet er goed uit! :o
pi_159172512
quote:
10s.gif Op zondag 17 januari 2016 13:47 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Lijkt me lekker en leuk gedaan ook, FANN! LDS. _O-
Luie Donder Syndroom toch? :D
  zondag 17 januari 2016 @ 15:50:26 #20
52066 Mickeys
Mickeys is een zij!
pi_159176070
Boontjes Pedish....

Wat heb je nodig (2 personen):
uiteraard rijst (wat jij lekker vindt)
300 gram kipfilet in blokjes
3 grote uien, grof gesneden
1 grote pot boontjes
Laos
Sambal
Knoflook(poeder)
Peper
Zout
Suiker
Sambal
Kokoscreme
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Kook de rijst volgens verpakking.
doe in een grote kookpan de volledige inhoud van de pot boontjes en zet dit zachtjes aan.
bak de kipfilet zodat deze net aan bruin gebakken begint te raken. Kruiden is niet nodig.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
zodra de kipfilet klaar is doe je dit bij de boontjes in de pan (vocht van de boontjes gewoon erin laten zitten)
fruit in de pan, waar je net de kip in gebakken hebt, de uien en zet vervolgens het vuur laag.
Doe er 1 a 2 theelepels sambal, knoflook naar smaak, 4 tot 8 eetlepels laos, 4 eetlepels suiker, een snufje zout en een beetje peper erbij. Vervolgens het vuur weer hoog en goed roeren voor ongeveer 2 minuutjes.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Daarna doe je dit prutje ook bij de boontjes met kip en roer je dat goed door elkaar.

Als de rijst bijna klaar is en je dus bijna aan tafel kunt, dan doe je er een zakje kokos creme bij de boontjes met kip. Nog even goed doorroeren tot de crème is gesmolten.

Serveer de rijst en kip/boontjes prut gewoon lekker samen. Smakelijk eten :D
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben
pi_159176153
Dat klinkt goed en ziet er erg lekker uit! Maarre, klopt dit echt? 4 tot 8 eetlepels laos. :@
L2B's Mixcloud
  zondag 17 januari 2016 @ 15:54:54 #22
52066 Mickeys
Mickeys is een zij!
pi_159176181
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 15:53 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Dat klinkt goed en ziet er erg lekker uit! Maarre, klopt dit echt? 4 tot 8 eetlepels laos. :@
Jah.. ik doe gewoon potje op de kop boven de uien en rammel ongeveer de helft van zo'n potje erover heen ...

Niemand nog horen klagen... ze eisen tegenwoordig altijd dat ik het moet maken als ze hier komen eten :@

ik kan er natuurlijk ook half potje van maken in recept... lol
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben
pi_159176237
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 15:54 schreef Mickeys het volgende:

[..]

Jah.. ik doe gewoon potje op de kop boven de uien en rammel ongeveer de helft van zo'n potje erover heen ...

Niemand nog horen klagen... ze eisen tegenwoordig altijd dat ik het moet maken als ze hier komen eten :@
Wat een hoeveelheid zeg. :D Ga het in ieder geval ook maken binnenkort. :9
L2B's Mixcloud
  zondag 17 januari 2016 @ 15:58:17 #24
52066 Mickeys
Mickeys is een zij!
pi_159176275
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 15:56 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Wat een hoeveelheid zeg. :D Ga het in ieder geval ook maken binnenkort. :9
Je hebt er nu foto bij... als het er ongeveer net zo uit ziet, dan weet je dat je goed zit :D
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben
  † In Memoriam † zondag 17 januari 2016 @ 16:12:55 #25
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_159176723
quote:
10s.gif Op zondag 17 januari 2016 15:58 schreef Mickeys het volgende:

[..]

Je hebt er nu foto bij... als het er ongeveer net zo uit ziet, dan weet je dat je goed zit :D
Zier er erg goed uit. :9~
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
  zondag 17 januari 2016 @ 16:13:30 #26
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_159176768
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  zondag 17 januari 2016 @ 17:16:56 #27
52066 Mickeys
Mickeys is een zij!
pi_159178576
Gerechtje voor de mensen die geen vlees eten....

benodigdheden:
1 groene, 1 rode en 1 gele paprika gesnipperd
5 vellen bladerdeeg (ik neem de roomboter variant, net iets lekkerder)
paneermeel
4 eieren
2 grote uien, gesnipperd
1 schijf geitenkaas (al dan niet met honing) in blokjes
honing (schenkfles werkt het handigst)
scheutje melk
4 kleine ronde springvormpjes
boter om de vormpjes mee in te vetten.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
verwarm de over voor op 220 graden.

fruit de uien in de pan tot ze glazig zijn en voeg dan de paprika toe... Bak dit alles nog even goed door tot de paprika er ook glimmend uit gaan zien. Draai het vuur laag en voeg de geitenkaas en een flinke scheut honing toe.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Verdeel de 5 vellen bladerdeeg over de 4 bakjes zodat deze geheel bedekt is. Strooi er vervolgens een laag paneermeel in.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vul de 4 bakjes met het uien/paprika/geitenkaas/honingprutje.

Klop in een grote maatbeker de 4 eieren met een scheutje melk. Verdeel dit vervolgens over de 4 bakjes.

Nu ongeveer een minuut of 35 a 40 in de oven.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het resultaat mag er zijn. Zowel als hoofdgerecht of als groente bijgerecht.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben
pi_159178736
Ja hoor 's, Mickeys,

Op deze manier word ik moddervet en krijg ik het nog druk ook. :9~
L2B's Mixcloud
  zondag 17 januari 2016 @ 17:26:26 #29
52066 Mickeys
Mickeys is een zij!
pi_159178788
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 17:23 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Ja hoor 's, Mickeys,

Op deze manier word ik moddervet en krijg ik het nog druk ook. :9~
Hey hallo... ik weeg 53/54 kilo... en dat met deze gerechten.... valt allemaal best wel mee :6
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben
  zondag 17 januari 2016 @ 18:10:55 #30
52066 Mickeys
Mickeys is een zij!
pi_159179916
En voor als je in de LDS modes bent maar toch een lekker warm broodje wilt eten...

Voor 1 a 2 personen:

2 afbak ciabatta's of eventueel het stokbrood wat L2B hierboven heeft beschreven
klein potje groene pesto
4 plakjes Serrano ham (of als je geen vlees eet/lust, dan kun je ook een tomaat in schijfjes doen)
1 bol mozzarella
2 grote stukken aluminium folie

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Snij het brood door de helft (nog niet afbakken! tenzij je L2B variant gebruikt) en besmeer de beide zijden met een flinke laag pesto
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Leg op beide helften een plakje Serrano ham (of tomaat maar dan die op 1 helft beleggen) en de mozzarella in plakjes.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vervolgens doe jet het broodje in een stuk folie.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maak wat sneetjes aan de onderkant zodat het vocht eruit kan lekken als het in de oven ligt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bak de broodjes nu af volgens de beschrijving op de verpakking...

Smakelijk eten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Als je luier dan lui bent, leg dan een keukenpapiertje op je bord, leg daarop je broodje in zilverfolie die je dan kunt uitvouwen. Als je klaar bent met eten, dan is je bord nog schoon en kan die zo terug de kast in ;)
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben
pi_159180038
Je bent een hele beste lekkerbek, Mickey! Verdomme, wat lekker weer. Van de zomer weer eigen pesto maken ook. :9~

Oh ja, de pizza van de andere helft van het deeg:

Pizza met groene paprika, tomatenpuree, 2 uien, beetje zout, knoflook, cayennepeper, provencaalse kruiden, Ras el hanout en gehakt. Als je 's avonds een foto met dit toestel maakt krijg je rare kleuren. Het ziet er net uit alsof het de oven nog in moet, maar dat is dus niet het geval, hij zit al in mijn mik. :9

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
L2B's Mixcloud
  zondag 17 januari 2016 @ 18:17:39 #32
52066 Mickeys
Mickeys is een zij!
pi_159180094
quote:
10s.gif Op zondag 17 januari 2016 18:15 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Je bent een hele beste lekkerbek, Mickey! Verdomme, wat lekker weer. Van de zomer weer eigen pesto maken ook. :9~

Oh ja, de pizza van de andere helft van het deeg:

Pizza met groene paprika, tomatenpuree, 2 uien, beetje zout, knoflook, cayennepeper, provencaalse kruiden, Ras el hanout en gehakt. Als je 's avonds een foto met dit toestel maakt krijg je rare kleuren. Het ziet er net uit alsof het de oven nog in moet, maar dat is dus niet het geval, hij zit al in mijn mik. :9

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oh.. die is ook lekker.... (denk ik, zo ziet het er wel uit)
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben
pi_159180194
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 18:17 schreef Mickeys het volgende:

[..]

Oh.. die is ook lekker.... (denk ik, zo ziet het er wel uit)
Ja, het is goed te knagen en té handig met dit deeg. Eet het alleen een beetje erg vaak. _O-
L2B's Mixcloud
  zondag 17 januari 2016 @ 18:22:31 #34
52066 Mickeys
Mickeys is een zij!
pi_159180235
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 18:20 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Ja, het is goed te knagen en té handig met dit deeg. Eet het alleen een beetje erg vaak. _O-
Lol... maar ik denk dat ik er wel 2 pizza's van kan maken. Ik vind een dikke bodem vies :@
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben
pi_159180328
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 18:22 schreef Mickeys het volgende:

[..]

Lol... maar ik denk dat ik er wel 2 pizza's van kan maken. Ik vind een dikke bodem vies :@
Ja dat lukt wel en zelf heb ik het ook liever dunner, maar dan past het niet op mijn bord en groter heb ik niet. Of dubbelklappen. :') Dunnere bodem is smakelijker op één of andere manier en in een pizzeria doen ze dat ook niet voor niets zo.
L2B's Mixcloud
  zondag 17 januari 2016 @ 18:27:01 #36
52066 Mickeys
Mickeys is een zij!
pi_159180368
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 18:25 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Ja dat lukt wel en zelf heb ik het ook liever dunner, maar dan past het niet op mijn bord en groter heb ik niet. Of dubbelklappen. :') Dunnere bodem is smakelijker op één of andere manier en in een pizzeria doen ze dat ook niet voor niets zo.
Kun je die (restant) bol nog een nacht extra bewaren?
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben
pi_159180418
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 18:27 schreef Mickeys het volgende:

[..]

Kun je die (restant) bol nog een nacht extra bewaren?
Mja, denk het wel voor pizza. Het zakt op een gegeven moment in, omdat het zoveel vocht bevat. Maar je kan het ook gerust in de vriezer bewaren.
L2B's Mixcloud
  zondag 17 januari 2016 @ 18:29:17 #38
52066 Mickeys
Mickeys is een zij!
pi_159180443
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 18:28 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Mja, denk het wel voor pizza. Het zakt op een gegeven moment in, omdat het zoveel vocht bevat. Maar je kan het ook gerust in de vriezer bewaren.
Ook een idee. Ik ben geen echt grote eter, maar wel een lekkerbek :D
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben
pi_159180716
Jeu Mickey is de topkok van 40+ :D *O*
  zondag 17 januari 2016 @ 18:38:28 #40
52066 Mickeys
Mickeys is een zij!
pi_159180760
quote:
14s.gif Op zondag 17 januari 2016 18:37 schreef FANN het volgende:
Jeu Mickey is de topkok van 40+ :D *O*
alleen in LDS stijl hoor... *O*
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben
pi_159180800
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 18:38 schreef Mickeys het volgende:

[..]

alleen in LDS stijl hoor... *O*
Nou niet écht hoor :D

Goeie recepten en lekker duidelijk voor zo'n keukenkluns als ik *O*
  zondag 17 januari 2016 @ 18:41:16 #42
52066 Mickeys
Mickeys is een zij!
pi_159180860
quote:
10s.gif Op zondag 17 januari 2016 18:39 schreef FANN het volgende:

[..]

Nou niet écht hoor :D

Goeie recepten en lekker duidelijk voor zo'n keukenkluns als ik *O*
Morgen gaat L2B die boontjes doen zei hij... ben reuze benieuwd of het gaat lukken met mijn stappenplan
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben
pi_159180905
quote:
2s.gif Op zondag 17 januari 2016 18:41 schreef Mickeys het volgende:

[..]

Morgen gaat L2B die boontjes doen zei hij... ben reuze benieuwd of het gaat lukken met mijn stappenplan
Moet lukken, het is lekker duidelijk, misschien gaat het mij zelfs lukken :@

Maar dan die taartjes met Feta erin, maar ik ben daar te lui voor _O-
  † In Memoriam † zondag 17 januari 2016 @ 18:43:22 #44
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_159180933
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 18:38 schreef Mickeys het volgende:

[..]

alleen in LDS stijl hoor... *O*
Die laatste is indd LDS, erg eenvoudig, maar dat zal helemaal niets aan de smaak afdoen omdat de combi van ingrediënten goed is.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
  zondag 17 januari 2016 @ 18:43:57 #45
52066 Mickeys
Mickeys is een zij!
pi_159180951
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 18:42 schreef FANN het volgende:

[..]

Moet lukken, het is lekker duidelijk, misschien gaat het mij zelfs lukken :@

Maar dan die taartjes met Feta erin, maar ik ben daar te lui voor _O-
geitenkaas... geitenkaas (en zelfs die kun je in blokjes kant en klaar kopen als ook grof gesnipperde ui... paprika weet ik niet, zal vast ook wel
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben
  zondag 17 januari 2016 @ 18:45:05 #46
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_159180984
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 18:02 schreef FANN het volgende:

[..]

Mag ik wel lachen hiero? :D godsamme _O-
Niet dat die moeder even hint dat er ook een deksel op zou kunnen, toch? _O-
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
pi_159181035
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 18:45 schreef knokkels het volgende:

[..]

Niet dat die moeder even hint dat er ook een deksel op zou kunnen, toch? _O-
Die moeder is sacha :D endat jochie is Aap, dat hadden jullie nog niet door? :o
  zondag 17 januari 2016 @ 18:47:21 #48
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_159181049
quote:
14s.gif Op zondag 17 januari 2016 13:10 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Met dit recept kan je stokbrood maken en tevens gebruiken als pizzadeeg, voor 1 persoon. Het is op basis van het 'niet kneden' brood. Er zit niets bijzonders in, maar de smaak is zeer goed en krijgt een prachtige structuur, omdat het lang staat te rijzen. Het is simpel te maken, eigenlijk alleen een kwestie van alles goed mengen tot alle ingrediënten zijn opgenomen en je een natte kledder deeg hebt. Verder heb je een beetje geduld nodig en een oven. :P

De ingrediënten:

250 gr patentbloem
165 ml water
4 gr zout
3 gr suiker
en niet te meten korrelgist, zeg een halve theelepel.


Doe de bloem in een kom (later moet de kom afgedekt worden, dus eentje met deksel is wel zo handig) en maak een kuiltje in het midden. Zorg dat er nog een beetje bloem op de bodem van het kuiltje blijft liggen. Trek met een lepel een geul aan de buitenkant en strooi daar het zout in. Zout en gist zullen nooit vrienden worden en aangezien er maar een klein beetje gist in gaat, kan je het in 1e instantie beter even gescheiden houden tot de gist flink actief is. De gist gaat samen met de suiker in het kuiltje en daar giet je een deel van het water bij. Het overige vocht giet je in de geul.

[ afbeelding ]

Roer met een lepel flink door het kuiltje en dek het af. Laat het een kwartier met rust en meng dan alles door elkaar tot je een homogeen geheel krijgt. Omdat het relatief veel vocht bevat zal het een kleffe bal zijn. Dek het af en laat het staan tot de volgende dag. Ben je al wakker? Als je tussen de middag het stokbroodje wil eten, dan heb je tot uiterlijk 10.00 uur om het te vormen en weer te laten rijzen. Als je langer wacht kan het niet voldoende rijzen en krijg je een klein kutbroodje. :@ :+ Schraap het uit de bak op een met bloem bestoven werkplek en vorm er een bal van.

[ afbeelding ]

Daar kwak je nog wat bloem overheen en dan verdeel je het in 2 stukken. 1 stuk vorm je weer tot een bal, bloem erover en in een afgedekte kom in de koelkast zetten, dat is het pizza gedeelte.

[ afbeelding ]

Het andere deeg rol je uit tot stokbroodvorm en met een zeer scherp mes maak je over de hele lengte een inkeping en nog wat schuine. Hoeft natuurlijk niet, maar het staat wat fraaier. Mieter daar nog wat bloem overheen en laat het afgedekt nog 2 uur rijzen in een met bloem bestoven bakblik.

[ afbeelding ]

Afbakken in voorverwarmde oven op 240 graden met boven- en onderwarmte in 10 - 15 minuten. (ligt aan je oven) Zelf bak ik af op kleur. Als het een beetje begint te karamelliseren is het goed. Oh en zo snel mogelijk opeten, dan heb je een lekkere harde korst. :9~

[ afbeelding ]

De deegbol die je in de koelkast hebt staan kan je uitrollen tot pizzavorm, beleggen en op dezelfde manier afbakken als het stokbroodje.

[ afbeelding ]

Eet smakelijk. :Y)
Nice! Maare.. korrelgist?
Okee, ik ben ook nog maar 38 O-)
Kan je niet zo'n groen pakje gist gebruiken?
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
  zondag 17 januari 2016 @ 18:47:44 #49
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_159181063
quote:
10s.gif Op zondag 17 januari 2016 18:46 schreef FANN het volgende:

[..]

Die moeder is sacha :D endat jochie is Aap, dat hadden jullie nog niet door? :o
Euhmm.. eigenlijk wel :+
Blond momentje :+
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
  † In Memoriam † zondag 17 januari 2016 @ 18:48:22 #50
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_159181076
quote:
10s.gif Op zondag 17 januari 2016 18:46 schreef FANN het volgende:

[..]

Die moeder is sacha :D endat jochie is Aap, dat hadden jullie nog niet door? :o
Ik wilde net zeggen je kent de moeder niet. _O-
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
pi_159181082
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 18:47 schreef knokkels het volgende:

[..]

Nice! Maare.. korrelgist?
Okee, ik ben ook nog maar 38 O-)
Kan je niet zo'n groen pakje gist gebruiken?
Groen? :D Dat zegt me helemaal niets.
L2B's Mixcloud
  zondag 17 januari 2016 @ 18:49:16 #52
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_159181093
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 18:48 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Groen? :D Dat zegt me helemaal niets.
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
  zondag 17 januari 2016 @ 18:49:56 #53
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_159181112
Sacha heeft wel een goede radiostem O-)
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
  † In Memoriam † zondag 17 januari 2016 @ 18:51:29 #54
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_159181144
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 18:49 schreef knokkels het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Die moet je hebben dat is een zakje van 18 gram droge gist, zeer makkelijk te verwerken, dit in tegenstelling tot verse gist.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
pi_159181186
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 18:49 schreef knokkels het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Oh ja, dat is prima. :Y
L2B's Mixcloud
  zondag 17 januari 2016 @ 19:02:40 #56
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_159181418
Pernil Al Horno (Puerto Ricaanse varkensschouder.)

Extreem makkelijk te maken, absurd goedkoop stuk vlees voor de grootte.. En je wil nooit meer andere kaantjes.
Pro-Tip: Ga ergens anders heen als het in de oven zit. Kan weinig fout aan gaan, en als je in je huis blijft loop je de kans op brandwonden aangezien je automatisch naar de oven wordt getrokken vanwege de absurd lekkere geuren.

En dat doet auw -O-

Fahrenheit - Celsius conversie


2 kilo is rond de 22 euro. Daar eet je gerust 5 dagen ernstig royaal van.
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
  zondag 17 januari 2016 @ 19:03:16 #57
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_159181440
Ik zal de volgende keer dat ik m'n PVC bak (PerenVerrassingsCake) even foto's maken en het hier met recept posten.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  zondag 17 januari 2016 @ 19:03:17 #58
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_159181441
Ik heb nog wat Jamon liggen, maar ik ben niet zo van die pesto en mozzarella..
Wat ik er dan wel mee ga doen is nog simpeler.. maar dat volgt later

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
pi_159181509
Relaxed topic dit!!

Ik heb ook een simpel receptje.

Kipfilet in reepjes of blokjes snijden.In de pan mikken en even gaar bakken met wat champignons, uitje en/of paprika.
Dan blikje champignonsoep en kuipje kruidenkaas erbij.
Even doorwarmen en dan over de rijst of macaroni.
Lekker salade erbij en klaar!!
pi_159181556
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 19:05 schreef soapie het volgende:
Relaxed topic dit!!

Ik heb ook een simpel receptje.

Kipfilet in reepjes of blokjes snijden.In de pan mikken en even gaar bakken met wat champignons, uitje en/of paprika.
Dan blikje champignonsoep en kuipje kruidenkaas erbij.
Even doorwarmen en dan over de rijst of macaroni.
Lekker salade erbij en klaar!!
Kijk, hier hou ik van :D

Kan ook met Vega kipstukjes :+
pi_159181658
quote:
14s.gif Op zondag 17 januari 2016 19:06 schreef FANN het volgende:

[..]

Kijk, hier hou ik van :D

Kan ook met Vega kipstukjes :+
Yep, en ik hou ook van dit soort simpele dingen. Moet allemaal niet te moeilijk, dan mislukt het toch!! Kookkluns als ik ben!
  Moderator zondag 17 januari 2016 @ 19:09:42 #62
184769 crew  Deisyy
pi_159181660
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 19:05 schreef soapie het volgende:
Relaxed topic dit!!

Ik heb ook een simpel receptje.

Kipfilet in reepjes of blokjes snijden.In de pan mikken en even gaar bakken met wat champignons, uitje en/of paprika.
Dan blikje champignonsoep en kuipje kruidenkaas erbij.
Even doorwarmen en dan over de rijst of macaroni.
Lekker salade erbij en klaar!!
Dit eet ik ook weleens, meestal met nog aardig wat kerriepoeder :9
Ik ga gaten graven! Want waar gaten zijn is hoop!
pi_159181679
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 19:09 schreef soapie het volgende:

[..]

Yep, en ik hou ook van dit soort simpele dingen. Moet allemaal niet te moeilijk, dan mislukt het toch!! Kookkluns als ik ben!
Gelukkig ben ik niet de enige :D
  † In Memoriam † zondag 17 januari 2016 @ 19:12:17 #64
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_159181762
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 19:09 schreef Deisyy het volgende:

[..]

Dit eet ik ook weleens, meestal met nog aardig wat kerriepoeder :9
Je kan dan ipv een blikje champignonsoep net zo goed een een blikje kerriesoep nemen, duh. :+
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
  Moderator zondag 17 januari 2016 @ 19:13:17 #65
184769 crew  Deisyy
pi_159181801
quote:
12s.gif Op zondag 17 januari 2016 19:12 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

Je kan dan ipv een blikje champignonsoep net zo goed een een blikje kerriesoep nemen, duh. :+
Of een blikje kippensoep, kan je de kip weg laten, is misschien wel een idee voor Fann ;)
Ik ga gaten graven! Want waar gaten zijn is hoop!
pi_159181831
quote:
17s.gif Op zondag 17 januari 2016 19:10 schreef FANN het volgende:

[..]

Gelukkig ben ik niet de enige :D
Nee hoor, ik laat zelfs een tosti nog aanbranden! :X
  † In Memoriam † zondag 17 januari 2016 @ 19:15:28 #67
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_159181872
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 19:13 schreef Deisyy het volgende:

[..]

Of een blikje kippensoep, kan je de kip weg laten, is misschien wel een idee voor Fann ;)
Je kan elke gebonden soep uit blik gebruiken, je moet het dan alleen niet verdunnen zoals je doet als je het blik als soep zou eten.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
pi_159182650
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 19:13 schreef Deisyy het volgende:

[..]

Of een blikje kippensoep, kan je de kip weg laten, is misschien wel een idee voor Fann ;)
Alleen zit daar vermicelli in.....
  Moderator zondag 17 januari 2016 @ 20:35:00 #69
184769 crew  Deisyy
pi_159184524
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 19:35 schreef soapie het volgende:

[..]

Alleen zit daar vermicelli in.....
Kan ze de pasta meteen weglaten ;)
Ik ga gaten graven! Want waar gaten zijn is hoop!
pi_159200218
Droplikeur:

Ingrediënten:
0,7 liter doppel korn jenever van 38%
200 gram suiker
140 gram drop
100 ml water
1 steranijs


De drop is te koop bij Kruidvat, het zijn de ronde doosjes met zwarte deksel. Laurier is Italiaans en ook echt 100%, de ander is Trio drop ruitjes. Zo'n doosje weegt 70 gram, de laurier ook. Het is een sterke likeur en érg lekker. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om een fles jenever te gebruiken waarvan het alcoholpercentage lager ligt.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bereiding:

Mieter de inhoud van de 2 dropdoosjes in een pan en voeg daar 200 gram suiker bij, 100 ml water, plus een steranijs. Breng het aan de kook, zet de warmtebron laag en blijf roeren tot alles opgelost is. Zet de pan in een bak koud water en vis de steranijs eruit. Wacht minimaal tot de vloeistof lauw is, want anders verdampt de alcohol als je het erbij doet. Giet de jenever bij de vloeistof en roer het flink door. Pak een literfles, zet er een trechter op en giet voorzichtig de likeur in de fles.

Klaar. :9~

Hmmm, toch best wel een beetje veel werk.... Wacht, dan doen we het anders!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
L2B's Mixcloud
  maandag 18 januari 2016 @ 14:01:01 #71
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_159201009
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 15:35 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Ja, dat is waar. :Y)

[ afbeelding ]
Houdbare volle melk. Dat is dan weer jammer hoor L2B ... *)
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
pi_159201082
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 14:01 schreef knokkels het volgende:

[..]

Houdbare volle melk. Dat is dan weer jammer hoor L2B ... *)
Jups, da's waar. Aan de andere kant hoef ik niet vaak de deur uit om melk te gaan halen. :)
L2B's Mixcloud
  maandag 18 januari 2016 @ 14:06:38 #73
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_159201102
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 14:04 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Jups, da's waar. Aan de andere kant hoef ik niet vaak de deur uit om melk te gaan halen. :)
Ik zou eigenlijk gewoon een koe willen hebben. Elke dag verse melk. Alleen waar laat je die he :+
Woningstichting zou er zomaar een issue van kunnen maken :+
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
  maandag 18 januari 2016 @ 14:18:09 #74
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_159201295
quote:
7s.gif Op maandag 18 januari 2016 13:24 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Droplikeur:

Ingrediënten:
0,7 liter doppel korn jenever van 38%
200 gram suiker
140 gram drop
100 ml water
1 steranijs


De drop is te koop bij Kruidvat, het zijn de ronde doosjes met zwarte deksel. Laurier is Italiaans en ook echt 100%, de ander is Trio drop ruitjes. Zo'n doosje weegt 70 gram, de laurier ook. Het is een sterke likeur en érg lekker. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om een fles jenever te gebruiken waarvan het alcoholpercentage lager ligt.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bereiding:

Mieter de inhoud van de 2 dropdoosjes in een pan en voeg daar 200 gram suiker bij, 100 ml water, plus een steranijs. Breng het aan de kook, zet de warmtebron laag en blijf roeren tot alles opgelost is. Zet de pan in een bak koud water en vis de steranijs eruit. Wacht minimaal tot de vloeistof lauw is, want anders verdampt de alcohol als je het erbij doet. Giet de jenever bij de vloeistof en roer het flink door. Pak een literfles, zet er een trechter op en giet voorzichtig de likeur in de fles.

Klaar. :9~

Hmmm, toch best wel een beetje veel werk.... Wacht, dan doen we het anders!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oeh! :9
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
  maandag 18 januari 2016 @ 14:20:04 #75
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_159201322
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 19:09 schreef soapie het volgende:

[..]

Yep, en ik hou ook van dit soort simpele dingen. Moet allemaal niet te moeilijk, dan mislukt het toch!! Kookkluns als ik ben!
Paar aardappels in kleine blokjes snijden, vlees naar keuze in blokjes, wat mais, kruiden naar keuze. Simpel, weinig afwas, en in te richten naar je eigen smaak :+
En alles natuurlijk in 1 pan :+
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
pi_159201476
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 14:20 schreef knokkels het volgende:

[..]

Paar aardappels in kleine blokjes snijden, vlees naar keuze in blokjes, wat mais, kruiden naar keuze. Simpel, weinig afwas, en in te richten naar je eigen smaak :+
En alles natuurlijk in 1 pan :+
Zo iets. Vlees naar keuze, ligt eraan wat je in de gang hebt staan. :P Maar serieus, dat is een snelle, makkelijke én smakelijke manier om te koken. Je kan best snel en lekker koken met weinig aan ingrediënten. En nog gezond ook.
L2B's Mixcloud
  maandag 18 januari 2016 @ 14:30:05 #77
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_159201506
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 14:28 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Zo iets. Vlees naar keuze, ligt eraan wat je in de gang hebt staan. :P Maar serieus, dat is een snelle, makkelijke én smakelijke manier om te koken. Je kan best snel en lekker koken met weinig aan ingrediënten. En nog gezond ook.
Ik heb mijn vlees doorgaans niet in de gang staan :+

inb4 Andre van Duin :+
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
  maandag 18 januari 2016 @ 15:07:36 #78
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_159202313
pindasoep

Nuff said _O_
En wat extra (pel-)pinda's roosteren in een droge pan, en die door de soep heen.
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
pi_159202369
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 15:07 schreef knokkels het volgende:
pindasoep

Nuff said _O_
En wat extra (pel-)pinda's roosteren in een droge pan, en die door de soep heen.
Kom op een pagina waar een 'like ons op Facebook' popup staat die niet weg te klikken is. En het recept valt zo niet te lezen. :(
L2B's Mixcloud
  maandag 18 januari 2016 @ 15:16:33 #80
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_159202490
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 15:10 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Kom op een pagina waar een 'like ons op Facebook' popup staat die niet weg te klikken is. En het recept valt zo niet te lezen. :(
Ohh wacht :@

quote:
Pindasoep is een van de echt autentieke surinaamse gerechten. Het is een krachtige bouillon van pindakaas. Waarbij wel gelet moet worden op de soort pindakaas die men voor dit gerecht gebruikt. De pindakaas is namelijk bepalend voor de smaak.

Surinaamse PindasoepBenodigdheden

1.5 liter water
1 pot pindakaas 350gr (mijn voorkeur gaat uit naar Calve)
2 takjes selderij
200 gram zoutvlees
1 stukje varkensstaart (aggoetere)
500 gram kip (kippenpoten of kippendijen)
5 pimentkorrels (lontai)
2 laurierblaadjes
2 a 3 bouillonblokjes
1 grote ui (versnipperd)
1 tomaat (in stukjes)
2 eetlepels olie

Bereiding

Kook zoutvlees en varkensstaart zacht en giet het af. Het water niet gebruiken, want het is veel te zout. Snij het zouvlees in blokjes en de varkensstaart in stukjes. Was de kip en laat het uitlekken.
Breng de soeppan op vuur en fruit in een klein laagje olie de ui met de tomaat. Voeg daarna je kip, zoutvlees en varkensstaart toe. laat dit 5 minuten bakken op een niet al te hoog vuur. Blus het geheel daarna af met het water. Voeg aan het water je pimentkorrels, laurierblad, 1 takje selderij (gesneden) en 2 bouillonblokjes toe. Dit laten koken ongeveer 40 minuten niet op al te hoog vuur. de soep moet lekker trekken.
Na de 40 minuten koken neem je een kleine pan en schenkt daar met behulp van een pollepel een deel van de bouillon in zonder vlees. Meng daarin de pindakaas met bouillon zorg ervoor dat het lekker oplost. De kip schep je er ook uit en probeert zoveel mogelijk het bot te verwijderen. Schenk dan de opgeloste pindakaas weer in de soeppan en laat wederom doorkoken.
Als de soep weer even gekookt heeft (10 minuten) proef je even of je smaak goed is. Indien nodig voeg je nog 1 bouillonblokje toe of een misschien een halve. Doe dan ook de peper erbij en nog het laatste takje selderij (gesneden). Laat de peper niet stuk gaan want het gaat om de aroma die de peper afgeeft.
De soep is nu klaar en kan geserveerd worden met rijst en tom tom . Eet smakelijk!!

TIPS:

Vervang 75 gram gewone pindakaas eens met Faja lobi pinda kaas voor een pittige soep
In plaats van zoutvlees en varkensstaart kan je ook andere vlees soorten gebruiken voor en de soep bijvoorbeeld: ribbesoep, borrelworstjes, kippenvlerken of blokjes ham.
De soep krijgt nog een diepere smaak door er kopje kokosmelk in te doen. Dit geeft een nog intensere smaak aan de soep.
Klinkt moeilijker en bewerkelijker dan het is. Zie tip 2 voor alternatieven voor het vlees
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
pi_159202925
Knappe boodschappenlijst zal het worden voor de volgende keer dat ik de deur uit ga. Klinkt óók lekker, dus moet een keer gemaakt worden.
L2B's Mixcloud
  maandag 18 januari 2016 @ 17:17:15 #82
52066 Mickeys
Mickeys is een zij!
pi_159205220
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 15:10 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Kom op een pagina waar een 'like ons op Facebook' popup staat die niet weg te klikken is. En het recept valt zo niet te lezen. :(
Je mag mijn bril wel lenen. In het midden onderaan de pop-up staat netjes een lichtgrijs kruisje... klik erop.. en weg is je pop-up

Overigens... voor LDS'ers: http://www.makkelijkerecepten.net

[ Bericht 8% gewijzigd door Mickeys op 18-01-2016 17:23:47 ]
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben
pi_159205377
quote:
3s.gif Op maandag 18 januari 2016 17:17 schreef Mickeys het volgende:

[..]

Je mag mijn bril wel lenen. In het midden onderaan de pop-up staat netjes een lichtgrijs kruisje... klik erop.. en weg is je pop-up
:@ :|W Koud op de motor nu hoor, maar je bent van harte welkom en je bril ook.
L2B's Mixcloud
  maandag 18 januari 2016 @ 17:26:10 #84
52066 Mickeys
Mickeys is een zij!
pi_159205422
quote:
10s.gif Op maandag 18 januari 2016 17:24 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

:@ :|W Koud op de motor nu hoor, maar je bent van harte welkom en je bril ook.
Lol.. motor staat op "stalling".... ben wel in bezit van auto... weet je wel... dat gele monster zonder deuk van een achterlijk "hoog" paaltje... met stoelverwarming en climate control.

Maar zonder dollen... hoe gaat het met de Boontjes Pedish?
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben
pi_159205500
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 17:26 schreef Mickeys het volgende:

[..]

Lol.. motor staat op "stalling".... ben wel in bezit van auto... weet je wel... dat gele monster zonder deuk van een achterlijk "hoog" paaltje... met stoelverwarming en climate control.

Maar zonder dollen... hoe gaat het met de Boontjes Pedish?
Ach, ik ging ook eens achteruit met een aardige vaart met mijn 1e auto tegen een laag 'onzichtbaar' muurtje wat er toch echt al minimaal een eeuw stond.
Je maakte er van dat ik het vandaag zou maken, maar volgens mij had ik gezegd binnenkort. :P Ik heb een aantal dingen die nodig zijn niet in huis. Maar deze week gaat het wel gebeuren. :9
L2B's Mixcloud
  maandag 18 januari 2016 @ 17:31:09 #86
52066 Mickeys
Mickeys is een zij!
pi_159205547
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 17:29 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Ach, ik ging ook eens achteruit met een aardige vaart met mijn 1e auto tegen een laag 'onzichtbaar' muurtje wat er toch echt al minimaal een eeuw stond.
Je maakte er van dat ik het vandaag zou maken, maar volgens mij had ik gezegd binnenkort. :P Ik heb een aantal dingen die nodig zijn niet in huis. Maar deze week gaat het wel gebeuren. :9
Ow ja... sorry :@ binnenkort idd. Maar dat kwam misschien ook wel door jouw "honger" na al mijn gerechten :Y
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben
pi_159205602
quote:
11s.gif Op maandag 18 januari 2016 17:31 schreef Mickeys het volgende:

[..]

Ow ja... sorry :@ binnenkort idd. Maar dat kwam misschien ook wel door jouw "honger" na al mijn gerechten :Y
Ja, bedankt nog! :(
L2B's Mixcloud
  maandag 18 januari 2016 @ 17:34:15 #88
52066 Mickeys
Mickeys is een zij!
pi_159205620
quote:
12s.gif Op maandag 18 januari 2016 17:33 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Ja, bedankt nog! :(
Graag gedaan.. ik ook van jou! ;)
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben
  maandag 18 januari 2016 @ 21:27:07 #89
370431 drakin
vurig typje
pi_159213439
Gatverdamme, die banketbakkersroom uit de OP is veel te waterig geworden.
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
  † In Memoriam † maandag 18 januari 2016 @ 21:55:56 #90
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_159214682
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 21:27 schreef drakin het volgende:
Gatverdamme, die banketbakkersroom uit de OP is veel te waterig geworden.
Klachten richting L2B. :7
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
  maandag 18 januari 2016 @ 21:58:41 #91
370431 drakin
vurig typje
pi_159214804
quote:
10s.gif Op maandag 18 januari 2016 21:55 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

Klachten richting L2B. :7
Ik post in zijn topic, dan heeft ie het recept maar beter uit te leggen.
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
pi_159214870
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 21:27 schreef drakin het volgende:
Gatverdamme, die banketbakkersroom uit de OP is veel te waterig geworden.
Dan is er iets niet goed gegaan, drakin. Misschien niet lang genoeg door laten koken, óf er is iets mis gegaan tijdens het wegen. De garde blijft erin rechtop staan, al is dat op de foto niet goed te zien:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
L2B's Mixcloud
  maandag 18 januari 2016 @ 22:02:56 #93
370431 drakin
vurig typje
pi_159214985
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 22:00 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Dan is er iets niet goed gegaan, drakin. Misschien niet lang genoeg door laten koken, óf er is iets mis gegaan tijdens het wegen. De garde blijft erin rechtop staan, al is dat op de foto niet goed te zien:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Had je die foto er wel bij mogen zetten :(

Er staat "Dan mieter je de hele prut in een bak koud water en blijft roeren tot de zooi lauw is"., niet dat je de pan in het water moest laten zakken o|O
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
pi_159215015
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 22:02 schreef drakin het volgende:

[..]

Had je die foto er wel bij mogen zetten :(

Er staat "Dan mieter je de hele prut in een bak koud water en blijft roeren tot de zooi lauw is"., niet dat je de pan in het water moest laten zakken o|O
_O- Dit meen je toch niet echt hoop ik hè? :@
L2B's Mixcloud
  maandag 18 januari 2016 @ 22:06:56 #95
370431 drakin
vurig typje
pi_159215132
quote:
10s.gif Op maandag 18 januari 2016 22:03 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

_O- Dit meen je toch niet echt hoop ik hè? :@
8-)
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
pi_159215213
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 22:06 schreef drakin het volgende:

[..]

8-)
:D Kon ook niet, want je kon niet weten in hoeveel water het moest áls die prut erin had gemoeten. :Y)
L2B's Mixcloud
  maandag 18 januari 2016 @ 22:09:43 #97
370431 drakin
vurig typje
pi_159215236
quote:
10s.gif Op maandag 18 januari 2016 22:09 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

:D Kon ook niet, want je kon niet weten in hoeveel water het moest áls die prut erin had gemoeten. :Y)
Jawel, een bak, en een bak is zo groot als een bak.
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
pi_159215244
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 22:09 schreef drakin het volgende:

[..]

Jawel, een bak, en een bak is zo groot als een bak.
Goeie bak! :D
L2B's Mixcloud
  maandag 18 januari 2016 @ 22:10:44 #99
370431 drakin
vurig typje
pi_159215263
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 22:10 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Goeie bak! :D
Ja heb je nog een duidelijk bakrecept?

Zonder suiker of meel?
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
pi_159215289
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 22:10 schreef drakin het volgende:

[..]

Ja heb je nog een duidelijk bakrecept?

Zonder suiker of meel?
Even zoeken hoor.
L2B's Mixcloud
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')