FOK!forum / Sport Algemeen / [Bodybuilding] #491 Vrouwenritsen
Deuce92donderdag 5 november 2015 @ 13:57
QdWd1.png

"Keep your purpose in mind, simply go to the gym and do your workout. Do it well and don't worry what other people are doing. Confidence will grow as you achieve." - Arnold Schwarzenegger

SPOILER: Algemeen
Als je besluit echt wat aan je lichaam te willen doen raad ik een ieder aan om het thuistrainen te vergeten. De middelen die je hebt zijn te beperkt, en zullen al snel niet genoeg zijn. Naar de sportschool dus! :P

Verwacht niet dat je na 2 maanden eruit ziet als onze grote vriend Arnold Schwarzenegger. Dit heeft allemaal veel tijd nodig, denk hierbij echt aan jaren!

Hou in het achterhoofd dat een mooi lichaam opbouwen niet alleen lukt met trainen. Voeding en rust zijn even belangrijk! Als 1 van deze 3 niet in orde is, haal je simpelweg bij lange na niet eruit wat erin zit.

Grof gezegd zijn er 2 redenen waarom mensen gaan trainen. Ze willen of gewicht verliezen, of juist massa aanzetten. Tuurlijk zijn er combinaties hiervan, maar dit is voor de meeste toch de eerste drijfveer.

Als wilt afvallen, ga je niet meteen met zware gewichten slepen. Cardio (lopen, roeien en fietsen) zal dan je eerste behoefte zijn. Dit in een rustig tempo, en minimaal een 1/2 uur. Echter is het aan te raden al redelijk ook met wat gewichten te gaan trainen. Dit omdat hoe meer spiermassa je hebt, hoe sneller je verbranding werken en hoe sneller je dus vetten kwijt raakt. Sluit echter wel je training af met een 1/2 uur (of meer) aan cardio erna.

Wil je massa aanzetten, dan gaan we niets met cardio doen, maar meteen met gewichten trainen. Korte en zware trainingen zijn het meest effectief dan.

Concentreer je altijd op één van bovenstaande redenen. Het is nutteloos om spieren aan te willen zetten en tegelijkertijd te willen afvallen. Voor het eerste is een calorieoverschot noodzakelijk, voor het tweede een calorietekort. Daarom is het verstandig in de wintermaanden flink te trainen/eten om spiermassa aan te zetten, en tegen de zomer d.m.v. cardio vet te verbranden (en zo weinig mogelijk spiermassa te verliezen).

Het is raadzaam je trainingen niet te lang te laten duren. Op het moment dat de intensiteit van je training drastisch daalt, betekent dit dat de catabole (spierafbrekende) hormonen in een overschot voorkomen ten opzichte van de anabole (spieropbouwende) hormonen. De meeste mensen zouden het bij maximaal 4-5 kwartier moeten houden; echter een goede conditie (fitness-level) verhoogt deze tijdsduur en dat is natuurlijk ook gewoon te trainen :).

Keep in mind dat er geen standaard training bestaat voor iedereen. De trainingsbehoefte verschilt per individu en daar zal men zelf door praktijkervaring achter moeten komen.

Allereerst kan je je wel gaan oriënteren op wat je min of meer nodig hebt aan de hand van je lichaamsbouw. Er bestaan 3 types lichaamsbouw:

• Ectomorph (slanke bouw, hoge verbranding) • Mesomorph (gespierde bouw, middel verbranding) • Endomorph (stevige bouw, trage verbranding)

Kijk hier om uit te zoeken wat jij precies bent en waarin je in eerste instantie aan moet denken als je begint met training. http://www.bodybuilding.com/fun/becker3.htm

Overigens behoort niemand echt tot 1 van de hoofdtypes lichaamsbouw. Iedereen is een unieke combinatie tussen bovenstaande typen.

Ook het type sportschool waar je wilt gaan trainen biedt stof tot nadenken.

Je hebt aan de ene kant die mooie moderne sportscholen, met apparaten die op luchtdruk werken en zich met jouw pasje zich instellen op het gewicht wat jij moet doen die dag. Bij deze sportschool is er vaak geen mogelijkheid tot (of is het zelfs verboden) het doen van sommige "echte" bodybuild oefeningen zoals squats, uitstappen, deadlifts ed. Ook gaan de losse gewichten vaak niet zwaarder dan 30kg. Publiek is vaak een beetje, eh, trendy als 't ware. De sfeer is hierbij vaak zoiets van "Zie mij in m'n nieuwe dure trainingsoutfit de huppelkut uithangen." :{

Aan de andere kant heb je de old school sportscholen. Veel zwaar gewicht ipv hypermodern spul. Het publiek is hier degenen die echt willen trainen en groeien. Voor een beginner kunnen een aantal grote jongens van 120kg die zwaar aan 't trainen zijn imponerend overkomen, maar als je verder kijkt dan je neus lang is merk je dat de sfeer stukken gemoedelijker en behulpzamer is dan die "moderne" sportscholen.

En hier zijn dus ook weer tussenvormen in. :)
SPOILER: Trainingsmethoden
Wat krachtsport aangaat zijn er eigenlijk 2 theorieën over training, of beter gezegd; de supercompensatie:

Single factor theory: fatigue (belasting) over 1 workout Dual factor theory: fatigue over meerdere workouts

In het eerste geval heb je dus een training, waarin een spier belast wordt, waarna hij herstelt en er supercompensatie optreedt. Op dat moment doe je een nieuwe training. Bij dual factor draait het om fatigue over meerdere trainingen. Je werkt progressief in elke training zodat je je lichaam steeds zwaarder belast (loading). Op het randje van overtraining doe je een deload week (lager volume).

In het bodybuilding is single factor training overweldigend in de meerderheid. Men traint elke spiergroep 1x per week en bouwt zo meer spiermassa op. In de overige krachtsporten (sprinten, gewichtheffen etc) volgt men voornamelijk het dual factor principe.

Elk van beide heeft voor- en nadelen. Het is dus aan jezelf om te bepalen op wat voor manier je traint. Het is niet zo dat je van single factor training alleen gespierd wordt en van dual factor alleen sterk; er zijn genoeg bodybuilders die sterker zijn dan de gemiddelde powerlifter en omgekeerd zijn er genoeg powerlifters die gespierder zijn dan de gemiddelde bodybuilder. Kortgezegd kan je je training zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt :).

Meer informatie over (met name) dual factor training en/of vragen zijn altijd welkom, google ook eens op "dual factor training" of "fitness fatigue model".
SPOILER: Oefeningen
"Help! Er zijn 1001 verschillende oefeningen te doen in de sportschool, waar moet ik in hemelsnaam beginnen?!"

Sportscholen hebben hiervoor vaak speciale beginnersschema's waarin je elke training je hele lichaam traint. Dit is op zich een redelijke manier om met training in contact te komen, maar ikzelf (LedZep) ben niet zo'n fan van deze methoden omdat ze veel spiergroepen isoleren in plaats van de grote compoundoefeningen (die je de meeste massa opleveren).

Als je al wat langer traint ben je zelf in staat om een geheel eigen schema op te stellen wat aansluit bij jouw behoefte.

Vergeet niet je gehele lichaam te trainen. Dus ook benen en rug. Hieronder gemakshalve een quote van mij uit een ander topic:

[..]

Een goed trainingsschema bestaat voor een groot gedeelte uit de grote compound oefeningen zoals squats, deadlifts, bench press, overhead presses, bent over rows etc. De rest van je trainingsschema kan je opvullen met andere (zoals isolatie) oefeningen.
SPOILER: Sets & Reps
De instructeur op de sportschool zegt dat ik 20 herhaingen moet doen. Of dat klopt hangt van je doel af, maar waarschijnlijk heb je er niks aan.

Deze artikelen gaan in op het aantal sets en herhalingen:

Ironmagazine

How many sets and reps per exercise


SPOILER: Voeding
Alles staat of valt met voeding. Of je nu wilt afvallen of massa wilt winnen, voeding is de sleutel tot succes.

De volgende voedingsstoffen kan je grofweg onderscheiden:

• (Complexe) Koolhydraten. Dit is de energiebron van je lichaam. Koolhydraten leveren in eerste instantie de energie voor je spiercellen om de training te kunnen doorstaan. Deze haal je onder andere uit Brinta, havermout, (zilvervlies)rijst, (volkoren)pasta etc. • Eiwitten. Eiwitten bestaan uit aminozuren, dit zijn de bouwstenen van je lichaam. Eiwitten haal je ondermeer uit vis, wit vlees (kip, kalkoen), kwark, eieren (duh) etc. • Vetten. Vetten zijn één van de belangrijkste bouwstoffen van het lichaam. Zowel verzadigde als onverzadigde vetten kan je zonder problemen (veel) consumeren. Transvetzuren kan je maar beter wel zo veel mogelijk mijden, deze zijn zeer slecht voor je hart- en bloedvaten en je algemene gestel. Je vindt ze onder andere in koekjes, taart e.d.

Let vooral op je eiwitinname! Om spiermassa te winnen moet je dus meer eiwitten naar binnen werken dan dat je lichaam nodig heeft. Het evenwichtspunt tussen te weinig eiwitten waarbij je lichaam zich in de catabole fase (spierafbrekend), of genoeg eiwitten waarbij je lichaam zich in de anabole fase (spieropbouwend) bevind is je 'proteine turn over point' genaamd.

Zorg er dus voor deze weegschaal naar de goede kant doorslaat! Minimaal 2 gram eiwitten per kg lichaamsgewicht per dag is een mooie basic regel.

Als je wilt aankomen dien je hoog in je voedingsstoffen te zitten. Daarvoor geldt gemiddeld genomen een minimum van 500 kcal boven je dagelijkse behoefte. Ectomorphe mensen kunnen echter maar beter een stuk meer eten - mits clean food kan je dit zelfs uitbouwen tot 2000-2500kcal boven je behoefte (mits een goed trainingsschema en een fucked up metabolisme :P).

Wil je afvallen, ga je grofweg gezegd koolhydraten voor eiwitten en vetten vervangen (minder kcals) om zodoende zo'n 500kcals onder je dagelijks verbruik te komen. Maar dan wel met veel eiwitten om spiermassaverlies tegen te gaan.

De verhouding koolhydraten/eiwitten/vetten 'regel' is als je wilt aankomen 50/30/20 en 33/33/33 als je wilt afvallen.

Direct na het trainen is het aan te raden om een zgn 'post workout shake' tot je te nemen. Je lichaam is op dat moment in catabole fase, en schreeuwt als het ware om voeding. Je lichaam op dat moment van snelle energie (dextrose) en snelle eiwitten zoals whey voorzien is bijna een must.

Deze shake maak je gemakshalve thuis al klaar, en werk je in de kleedkamer naar binnen. Hoe de samenstelling er precies uit dient te zien verschilt per individu, maar laat er zeker 30gram dextrose en 50gram eiwitten in voorkomen op zo'n 1/2 liter water/melk. Whey eiwitten zijn snel opneembaar en worden het meest gebruikt hiervoor. Eventueel kan je caseïne (traag opneembaar) ook nog toevoegen.
SPOILER: Rust
Rust is de tweede sleutel tot succes. Je spieren groeien na een prikkel (de training) wanneer er ná die prikkel een rustperiode wordt ingelast. Over de lengte van die rust wordt veel geroepen, maar dit is voor ieder persoon verschillend én hangt af van de intensiteit (% van je 1 Rep Max op een lift), het volume (totaal gewicht) van je trainingen én de vraag of je tot failure traint.

Wanneer je elke set doorgaat tot je het gewicht niet meer omhoog krijgt (concentric failure) krijgen zowel de spieren als je CZS (centraal zenuwstelsel) een grote opdonder. Voor de laatste heeft dan zeker 6 dagen nodig om volledig te herstellen.

Wanneer je daarentegen altijd 1 à 2 reps onder failure blijft en het volume van je trainingen beperkt houdt, kan je een spier veel vaker belasten. Dit zelfs tot 4-6 keer per week (en in extreme gevallen nog vaker, zoals bv. olympisch gewichtheffers doen)

Het hangt dus volledig van je eigen trainingsmethode af hoelang je recupereert, en je zult ook zelf moeten uitvinden wat voor jou de beste manier is.
SPOILER: Supplementatie
Buiten voeding gebruiken mensen die al een tijdje trainen supplementatie als aanvulling op hun voeding. Dit kan variëren van eiwitten in de vorm van aminozuren, wat creatine voor het uithoudingsvermogen tot een GABA wat voor een diepe nachtrust een hogere testosteron spiegel zorgt.

Supplementen zijn overal te koop en niet illegaal. Voor sommige is het aan te raden deze niet langer dan 8 weken achterelkaar te gebruiken om gewenning te voorkomen, andere supplementen kunnen gewoon het hele jaar door worden gebruikt.

Tegen de tijd dat je een jaartje serieus traint heb je in principe zelf al redelijk wat kennis vergaart over dit onderwerp zodat je zelf wel in staat bent een keuze te maken wat je wilt gaan proberen. Combinaties van supplementen zijn altijd aan te raden. De nieuwste generatie supplementen is trouwens al vaak een combinatie van het een en ander. Creatine met amino's en een revolutionaire nieuwe transportmethode schreeuwen je vanaf de stellingen toe. Trial and error geldt hiervoor. Wat voor de 1 lekker aanslaat, zal voor de ander geen resultaten brengen.

Verwacht er dus geen wonderen van, je gaat vaak wel een stuk vooruit, maar je wordt niet in 1x super gespierd ofzo. :)

Persoonlijk vind ik eiwitsupplementatie meer onder het kopje voeding vallen, dan supplementatie, maar dat is mijn (Mr.J) persoonlijke mening.
SPOILER: Steroïden
Als iemand wilt gaan gebruiken doe dan de moeite jezelf goed in te lezen in de materie, het kunnen medicijnen zijn die je overgedoseerd gaat gebruiken ten behoeve van je gestelde doeleiden.

Hier op FOK is uiteraard ruimte tot educatie op dit punt, ik raad iedereen dan ook aan in deze subsectie goed de sticky topics door te lezen. http://forum.dutchbodybuilding.com/f10/

Waarom is er ruimte hiervoor? Omdat er ook een XTC topic, een Coke topic, een softdrugs topic waarin gebruik en tips worden besproken. F0k zou F0k niet zijn als we daar dan geen ruimte in bieden.
Educate yourself before you medicate yourself!

Een goed boek voor de juiste educatie: http://williamllewellyn.com/books/

SPOILER: Vitamines en mineralen
"Een uitgebalanceerde en evenwichtige voeding behoeft geen verdere extra ondersteuning" is vaak te horen uit de monden van mensen die een bodybuilder een handje vol pillen ziet wegwerken bij een maaltijd. Helaas vergeten deze mensen dat een lichaam van een bodybuilder totaal andere behoeftes heeft dan die van een niet bodybuilder/sporter.

Vitamines in grote hoeveelheden zoals Vitamine B en Vitamine C zijn nodig en niet schadelijk in hoge (lees: hoog, niet extreem hoog ;) ) hoeveelheden (ze zijn nl. in water oplosbaar, in tegenstelling tot Vitamine A en Vitamine D. Met vitamine A is overdosering snel mogelijk en gevaarlijk; Voor vitamine D zijn er steeds meer aanwijzingen dat suppletie (bij voorkeur in D3 vorm) de kans op allerlei ziekten en aandoeningen verkleint). Mineralen zoals magnesium en zink zijn ook bijna onmisbaar voor velen. ZMA is hiervoor een veelgebruikt supplement.

Zeer uitgebreide info hierover: http://www.bodybuilding.com/fun/catvit1.htm http://www.bodybuilding.com/fun/catvit2.htm



[spoiler=Handige en informatieve linkjes] Geen idee wat er allemaal precies voor info te vinden is, maar met wat zoekwerk kan je er denk ik wel wat relevante info vinden. :P http://bodybuilding.pagina.nl

Officiële site van de internationale bodybuild federatie. Niet zoveel spannends te vinden op wat foto sessies na. http://www.ifbb.com

Zeer groot en uitgebreid informatief forum: http://www.bodybuilding.com/forum

Groot en informatief Nederlandstalig forum. De meeste 'stamgasten' uit dit topic zijn daar ook te vinden. De supermoderators zijn heel toffe gasten! :7 http://forum.dutchbodybuilding.com

Deze mag niet ontbreken in dit rijtje. :) http://www.getbig.com

Specifieke voeding FAQ: http://bodybuilding.about.com/library/weekly/aa020403a.htm

Nog een voeding pagina: http://www.getbig.com/articles/bottom.htm

Site met oefeningen in animated .gif: http://exrx.net/Exercise.html

Uitleg type spiervezels: http://fitnessnet.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=8532

Vitamines en mineralen info: http://forum.dutchbodybuilding.com/showthread.php?t=4010

Site waar artikelen door diverse mensen worden gepubliceerd: http://www.t-nation.com
SPOILER: FAQ
- Ik wil beginnen: hoe vind ik een goede sportschool? Let erop dat er een squat rack (niet alleen een Smith Machine), dumbbells tot minimaal 30kg (gevordenen hebben meer nodig) en losse barbells aanwezig zijn.

- Jullie zeggen dat ik ook moet squatten, bankdrukken en deadliften, maar bij mij op de sportschool kan/mag dat niet. Zeg je abonnement op en zoek een andere sportschool.

- Ik wil graag sneller sterker en breder worden: wat moet ik doen? Allereerst: leest de OP goed en helemaal door. Verder: post je eet- en trainingsschema, dan kunnen de ervaren mensen hier je persoonlijk advies geven.
SPOILER: Ter afsluiting nog een aantal foto's van de top 3 van de Mr. Olympia 2014
1. Phil Heath [ afbeelding ]

2. Kai Greene [ afbeelding ]

3. Shawn Rhoden [ afbeelding ]

En 2 van (volgens kenners ;) ) de beste bodybuilder aller tijden; Arnold Schwarzenegger.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

SPOILER: Versiebeheer
* Deze openingspost is ooit gestart door Mr.J op GoT. Na 2 jaar in deze vorm te zijn gebruikt heeft LedZep deze uitgebreid en waar nodig verbeterd. :), na nog eens 2 jaar heeft CarbonC een kleine revisie/uitbreiding/update doorgevoerd. In 2011 heeft Yuri_Boyka de OP onderverdeeld in spoilers.

08-10-2013: Headerfoto gecorrigeerd.Foto's Top 3 Mr. Olympia 2012 vervangen door die van 2013, funfoto onder de 2 Swarzenegger foto's verwijderd, spoiler voor versiebeheer toegevoegd (CarbonC / no1uknow)

13-12-2014: Foto's Top 3 Mr. Olympia 2013 vervangen door die van 2014 ((Eleiko).
SPOILER: Doelstellingen van de leden voor 31-12-2014
Verbosity
SQ: 180
DL: 230
BP: 115

Yuri_Boyka
SQ: 180
DL: 220
BP: 120

Nic1
SQ: 170
DL: 210
BP: 110

Stoeltafel
SQ: 125
DL: 140
BP: n.b.

Xa1pt
SQ: 120
DL: 150
BP: 90

star_gazer
SQ: 140
DL: 180
BP: 120

DannyDeko
SQ: 120
DL: 140
BP: 80

Snakey
SQ 120
DL 180
BP 140
OHP 90

dreamerbulk
SQ: 240
DL: 300
BP: 160

Ethanolic
SQ 5*140
DL 5*150
BP 5*95

Push
SQ: 130
DL: 170
BP: 100

Yamcha
SQ: 160
DL: 200
BP: 110

Cataclyst
SQ:150
DL:180
BP:120

Beach
Sq 140
Dl 160
ohp 60
geen bench

Opblaaspop077
150Kg deadlift
75Kg benchpress
55Kg overhead strict

Varkensbiefstuk
SQ: 140 (5rm)
DL: 170 (1rm)
BP: 90 (1rm)

no1uknow
SQ: 140
DL: 180
BP: 100

Drinky
SQ: 130
BP: 95
DL: 200

Sapstengel
SQ 160
DL 200
BP 115

Mr.J
SQ 85
DL70
BP 90

Stinkie
SQ 140
DL 165
BP 100

ZetaOS
SQ 210
DL 190
BP 155
SPOILER: FOK! Powerlifting Goals 31-12-2015
Gekoeldnetzolekker

Squat : 275
Deadlift : 325
Bench : 180
OHP : 130

Phaelanx_NL

Squat : 150
Deadlift : 180
Bench : 120

Lightweight

Squat : 150
Deadlift : 190
Bench : 110

BredeBroeder

Squat : 130
Deadlift : 170
Bench : 90

star_gazer

Squat : 140
Deadlift : 190
Bench : 120

Yuri_Boyka

Squat : 220
Deadlift : 250
Bench : 130

stinkie

Squat : 175
Deadlift : 200
Bench : 100

MagnumPI

Squat : 140
Deadlift : 160
Bench : 100

Snakey

Squat : asstrongaspossible
Deadlift : 200
Bench : 140
OHP : 100

Verbosity

Squat : 190
Deadlift : 240
Bench : 130


Snorrenbaard

SQ 180
DL 200
BP 120
Voor mensen die in de 2015 doelstellingen willen worden toegevoegd kunnen tot 30 maart Snakey DM-en
Beachdonderdag 5 november 2015 @ 14:00
hey deuce lift jij nog eigenlijk
Deuce92donderdag 5 november 2015 @ 14:24
Vier keertjes per week.
ZuidGrensdonderdag 5 november 2015 @ 17:21
Is het bij jullie in de gym ook rage om met een trui te trainen? Zie het hier veel gasten doen tegenwoordig, geen idee waarom. Sommigen alleen tijdens de warming-up, dat kan ik me nog wel voorstellen. Maar anderen gewoon de hele training, wtf
Deuce92donderdag 5 november 2015 @ 17:35
Gaat het hier om echt dikke truien, of gewoon dunne shirts met lange mouwen?
Ser_Ciappellettodonderdag 5 november 2015 @ 17:58
quote:
0s.gif Op donderdag 5 november 2015 17:21 schreef ZuidGrens het volgende:
Is het bij jullie in de gym ook rage om met een trui te trainen? Zie het hier veel gasten doen tegenwoordig, geen idee waarom. Sommigen alleen tijdens de warming-up, dat kan ik me nog wel voorstellen. Maar anderen gewoon de hele training, wtf
Ja. Van die dikke sweattruien of hoodies. En dan gaan squatten met die muts in de weg. :')
DjMarkdonderdag 5 november 2015 @ 18:04
quote:
0s.gif Op donderdag 5 november 2015 17:58 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

En dan gaan squatten met die muts in de weg. :')
Stiekum pussypad dus...
Faeroerdonderdag 5 november 2015 @ 18:09
quote:
0s.gif Op donderdag 5 november 2015 17:58 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Ja. Van die dikke sweattruien of hoodies.
Tenzij het echt hartje zomer is train ik altijd in een hoody. Geen idee waarom eigenlijk, gewoon fijn en lekker ruim. Ben ik nu homo?
Deuce92donderdag 5 november 2015 @ 18:11
quote:
0s.gif Op donderdag 5 november 2015 18:09 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Tenzij het echt hartje zomer is train ik altijd in een hoody. Geen idee waarom eigenlijk, gewoon fijn en lekker ruim. Ben ik nu homo?
Laat je je weleens anaal nemen terwijl je die hoody aan hebt?
ZuidGrensdonderdag 5 november 2015 @ 19:55
quote:
0s.gif Op donderdag 5 november 2015 17:35 schreef Deuce92 het volgende:
Gaat het hier om echt dikke truien, of gewoon dunne shirts met lange mouwen?
Truien.

quote:
0s.gif Op donderdag 5 november 2015 18:09 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Tenzij het echt hartje zomer is train ik altijd in een hoody. Geen idee waarom eigenlijk, gewoon fijn en lekker ruim. Ben ik nu homo?
Zelf weten. Maar ik zou het echt teringheet hebben, zweet me nu al kapot.
Burner82donderdag 5 november 2015 @ 20:33
Squat
Deadlift
Bench
OHP

Staat leuk in de op, maar wat is wat nou precies?
Verbositydonderdag 5 november 2015 @ 20:57
quote:
0s.gif Op donderdag 5 november 2015 20:33 schreef Burner82 het volgende:
Squat
Deadlift
Bench
OHP

Staat leuk in de op, maar wat is wat nou precies?
http://lmgtfy.com/?q=Squats
http://lmgtfy.com/?q=Deadlift
http://lmgtfy.com/?q=Bench+Press
http://lmgtfy.com/?q=Overhead+Press
Questularvrijdag 6 november 2015 @ 07:55
1x5x45 kg en 2x5x50 kg OHP ik ben tevreden :)
16metervrijdag 6 november 2015 @ 08:25
quote:
0s.gif Op donderdag 5 november 2015 20:33 schreef Burner82 het volgende:
Squat
Deadlift
Bench
OHP

Staat leuk in de op, maar wat is wat nou precies?
opzoeken
Burner82vrijdag 6 november 2015 @ 09:18
quote:
thnx.
ohp als overhead press kende ik niet.
obsamavrijdag 6 november 2015 @ 12:27
Hallo Fok!,

Zitten er ook voordelen aan isolated oefeningen te doen? ? Wat ik sinds jaar en dag doe is eigenlijk alleen maar; squats, DL, BBrows,military, bench, incline bench en fly's.

Is er eigenlijk wel een reden om oefeningen als bicepcurls te doen? Snap dat voor de prof bodybuilder (esthetisch > kracht) zo'n oefening meerwaarde kan hebben, maar voor het gros van de sporters(powerlifters bijvoorbeeld) zijn er weinig voordelen te behalen met isolated oefeningen?

Ben benieuwd wat jullie er van vinden!
Beachvrijdag 6 november 2015 @ 12:28
als je grotere bicepsen wil
obsamavrijdag 6 november 2015 @ 12:31
Dat krijg je ook wel door BBrows.
Verbosityvrijdag 6 november 2015 @ 12:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 12:27 schreef obsama het volgende:
Hallo Fok!,

Zitten er ook voordelen aan isolated oefeningen te doen? ? Wat ik sinds jaar en dag doe is eigenlijk alleen maar; squats, DL, BBrows,military, bench, incline bench en fly's.

Is er eigenlijk wel een reden om oefeningen als bicepcurls te doen? Snap dat voor de prof bodybuilder (esthetisch > kracht) zo'n oefening meerwaarde kan hebben, maar voor het gros van de sporters(powerlifters bijvoorbeeld) zijn er weinig voordelen te behalen met isolated oefeningen?

Ben benieuwd wat jullie er van vinden!
Als bodybuilder pak je specifiek spieren die je voor het oog wil verbeteren. Als powerlifter,voetballer etc. voer je oefeningen uit die je ondersteunen in de sport. Zo kan je gerust hamstrings specifiek trainen als deze in verhouding zwak zijn of onderarmen voor de grip bijvoorbeeld.

Maar zou dan eerder een specifieke oefening pakken die de focus legt op een bepaald gebied. Zoals een defecit deadlift, pause squats, hang clean etc. Om zowel de zwakte als techniek te trainen.
Mr.Jvrijdag 6 november 2015 @ 14:45
quote:
0s.gif Op donderdag 5 november 2015 17:21 schreef ZuidGrens het volgende:
Is het bij jullie in de gym ook rage om met een trui te trainen? Zie het hier veel gasten doen tegenwoordig, geen idee waarom. Sommigen alleen tijdens de warming-up, dat kan ik me nog wel voorstellen. Maar anderen gewoon de hele training, wtf
The bigger you get, the less you show off.
Faeroervrijdag 6 november 2015 @ 14:48
Zit er aan te denken om DL en Squat voorlopig even aan de kant te zetten en mijzelf te richten op benching. Eerste twee gaan vooruit met ~2,5 tot 5kg per maand zonder bulk. Zit nu op 190kg zonder straps. Vind dat wel prima voorlopig, maar m'n bench blijft hangen op ~102,5kg evenals de pecs en tries (vind ik). Deload al geprobeerd.

Zou misschien een 500 kcal bulk willen beginnen met een bench/pec/tri programma, maar kan niet echt veel vinden behalve dingen zoals Smolov (jr) wat volgens mij een beetje too much is.

Iemand een idee? Ik bench nu op maandag en donderdag, eerste dag intensiteit (setjes van 1-4) en tweede dag meer volume/hyper (setjes van 8-15, dropsets etc.).
gekoeldnetzolekkervrijdag 6 november 2015 @ 14:52
Ik heb smolov jr wel gedaan voor de bench.
Alleen gewoon wel je schouders goed innde gaten houden
GekkeGerrit-vrijdag 6 november 2015 @ 14:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 12:31 schreef obsama het volgende:
Dat krijg je ook wel door BBrows.
Dan voer je die verkeerd uit lijkt mij.
Snakeyvrijdag 6 november 2015 @ 15:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 14:56 schreef GekkeGerrit- het volgende:

[..]

Dan voer je die verkeerd uit lijkt mij.
Onderhandse grip.
Questularvrijdag 6 november 2015 @ 15:08
Ik doe BOR altijd onderhands, voelt net iets beter aan.
Snakeyvrijdag 6 november 2015 @ 15:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 14:48 schreef Faeroer het volgende:
Zit er aan te denken om DL en Squat voorlopig even aan de kant te zetten en mijzelf te richten op benching. Eerste twee gaan vooruit met ~2,5 tot 5kg per maand zonder bulk. Zit nu op 190kg zonder straps. Vind dat wel prima voorlopig, maar m'n bench blijft hangen op ~102,5kg evenals de pecs en tries (vind ik). Deload al geprobeerd.

Zou misschien een 500 kcal bulk willen beginnen met een bench/pec/tri programma, maar kan niet echt veel vinden behalve dingen zoals Smolov (jr) wat volgens mij een beetje too much is.

Iemand een idee? Ik bench nu op maandag en donderdag, eerste dag intensiteit (setjes van 1-4) en tweede dag meer volume/hyper (setjes van 8-15, dropsets etc.).
Een zwaardere bench komt vooral van je rug en met name je lats. Je pecs spelen daar niet zo'n grote rol in. Smolov is zwaar, maar wel een goede manier om je bench omhoog te krijgen.
Faeroervrijdag 6 november 2015 @ 15:11
quote:
7s.gif Op vrijdag 6 november 2015 15:10 schreef Snakey het volgende:

[..]

Een zwaardere bench komt vooral van je rug en met name je lats. Je pecs spelen daar niet zo'n grote rol in. Smolov is zwaar, maar wel een goede manier om je bench omhoog te krijgen.
Hier was ik al bang voor. ;( Smolov en bulk proberen denk ik, kijken wat er te halen valt.
Verbosityvrijdag 6 november 2015 @ 15:41
quote:
7s.gif Op vrijdag 6 november 2015 15:10 schreef Snakey het volgende:

[..]

Een zwaardere bench komt vooral van je rug en met name je lats. Je pecs spelen daar niet zo'n grote rol in. Smolov is zwaar, maar wel een goede manier om je bench omhoog te krijgen.
Volgens mij wel eerder aangegeven. Mijn mening is dat de rug en lats stabiliteit geven tijdens de beweging en tevens uit de bodem helpen qua kracht. Om nu te zeggen dat de pecs een kleinere rol spelen is onjuist. De kracht komt vooral uit de pecs, triceps en schouders. Lats helpen dus met name uit de bodem positie en stabiliteit creëren over de beweging waardoor je minder kracht kwijt bent aan corrigeren.
stinkievrijdag 6 november 2015 @ 16:08
Fysio had een aardige over mijn gym-lamlendigheid. Afgelopen 2 maanden oefeningen gedaan om houding te corrigeren en rug te ontspannen (naast de drukte en andere gebeurtenissen).

Doordat ik nu ontspannen(der) ben, moet lichaam wennen aan nieuwe manier van sporten omdat ik nu spieren op juiste manier gebruik. Stabiliteit en spierspanning is helemaal goed nu. Dus idd deel weer opnieuw beginnen.

Verder mag ik ook weer volledig voluit trainen, dus geen beperkingen meer.

Verbo, klinkt dit aannemelijk?
Snakeyvrijdag 6 november 2015 @ 16:15
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 november 2015 15:41 schreef Verbosity het volgende:

[..]

Volgens mij wel eerder aangegeven. Mijn mening is dat de rug en lats stabiliteit geven tijdens de beweging en tevens uit de bodem helpen qua kracht. Om nu te zeggen dat de pecs een kleinere rol spelen is onjuist. De kracht komt vooral uit de pecs, triceps en schouders. Lats helpen dus met name uit de bodem positie en stabiliteit creëren over de beweging waardoor je minder kracht kwijt bent aan corrigeren.
Ik denk dat de lats een wat grotere rol spelen. Hoewel er verschillend over gedacht wordt, zie deze twee analyses.

http://www.exrx.net/Kinesiology/BenchPress.html

http://allaboutpowerlifting.com/lats-important-bench-press/

Ik zeg het omdat 9 van de 10x je zal zien dat als iemands bench stalked hij zijn lats niet goed activeert waardoor je (inderdaad) je begin kracht/snelheid kwijt bent waardoor op zo'n 35% van de bench de bar tot stilstand komt. Dat zijn de lats die niet genoeg doen, bijna iedereen is wel in staat zijn pecs goed te gebruiken.
THEFXRvrijdag 6 november 2015 @ 19:03
Burner82vrijdag 6 november 2015 @ 19:08
Als je squat met gewicht, wat je na de hele training niet meer over je hoofd krijgt getild, hoe kom je daar veilig onderuit?
THEFXRvrijdag 6 november 2015 @ 19:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 19:08 schreef Burner82 het volgende:
Als je squat met gewicht, wat je na de hele training niet meer over je hoofd krijgt getild, hoe kom je daar veilig onderuit?
je loopt toch gewoon in het squat rek en legt de bar neer op de haken.
Burner82vrijdag 6 november 2015 @ 19:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 19:18 schreef THEFXR het volgende:

[..]

je loopt toch gewoon in het squat rek en legt de bar neer op de haken.
Niet noodzakelijk, als je thuis traint.
Ser_Ciappellettovrijdag 6 november 2015 @ 19:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 19:20 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Niet noodzakelijk, als je thuis traint.
Haken in de muur monteren. Of een fatsoenlijk squatrack kopen.

Sowieso, als je net zoveel kunt OHP'en dan squatten, gaat er iets mis...
Snakeyvrijdag 6 november 2015 @ 19:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 16:08 schreef stinkie het volgende:
Fysio had een aardige over mijn gym-lamlendigheid. Afgelopen 2 maanden oefeningen gedaan om houding te corrigeren en rug te ontspannen (naast de drukte en andere gebeurtenissen).

Doordat ik nu ontspannen(der) ben, moet lichaam wennen aan nieuwe manier van sporten omdat ik nu spieren op juiste manier gebruik. Stabiliteit en spierspanning is helemaal goed nu. Dus idd deel weer opnieuw beginnen.

Verder mag ik ook weer volledig voluit trainen, dus geen beperkingen meer.

Verbo, klinkt dit aannemelijk?
Ik ben geen fysio dus in die zin kan ik je niet beantwoorden. Maar uit ervaring kan ik zeggen dat, in mijn geval werk aan m'n schouders om m'n pezen op te rekken, me behoorlijk terug heeft gezet met de BP. Het is alsof ik opnieuw m'n form moet vinden.
THEFXRvrijdag 6 november 2015 @ 19:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 19:20 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Niet noodzakelijk, als je thuis traint.
2dehands squatrek kopen of laten lassen.
Burner82vrijdag 6 november 2015 @ 19:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 19:23 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Haken in de muur monteren. Of een fatsoenlijk squatrack kopen.

Sowieso, als je net zoveel kunt OHP'en dan squatten, gaat er iets mis...
Eerst squatten, dan pas ohp-en dus.
Snakeyvrijdag 6 november 2015 @ 19:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 19:20 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Niet noodzakelijk, als je thuis traint.
Naar achter laten vallen? :+
Burner82vrijdag 6 november 2015 @ 19:26
quote:
5s.gif Op vrijdag 6 november 2015 19:25 schreef Snakey het volgende:

[..]

Naar achter laten vallen? :+
Via hurkzit breek je maar een paar botten, dus een goede wel :P
Burner82vrijdag 6 november 2015 @ 19:28
maar jullie squatten vanuit een rek. Dat verklaart veel.
THEFXRvrijdag 6 november 2015 @ 19:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 19:28 schreef Burner82 het volgende:
maar jullie squatten vanuit een rek. Dat verklaart veel.
speciale reden dat je niet naar een gym gaat?
Burner82vrijdag 6 november 2015 @ 19:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 19:29 schreef THEFXR het volgende:

[..]

speciale reden dat je niet naar een gym gaat?
Ik kan het hier thuis.
Maar een deadlift, ohp, squat, lijkt me toch beter... Bouw je echte kracht, ipv dikke spieren?
THEFXRvrijdag 6 november 2015 @ 19:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 19:31 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Ik kan het hier thuis.
Maar een deadlift, ohp, squat, lijkt me toch beter... Bouw je echte kracht, ipv dikke spieren?
ja
Burner82vrijdag 6 november 2015 @ 19:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 19:31 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ja
Op wat?
THEFXRvrijdag 6 november 2015 @ 19:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 19:32 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Op wat?
echte kracht
Burner82vrijdag 6 november 2015 @ 19:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 19:33 schreef THEFXR het volgende:

[..]

echte kracht
Ok, eens.
THEFXRvrijdag 6 november 2015 @ 19:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 19:35 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Ok, eens.
je vraagt vragen waarop je het antwoord al weet?
1299vrijdag 6 november 2015 @ 19:38
Net per ongeluk 108.5kg gesquat ipv de 98.5 die ik moest doen. Toch setje van 5 gehaald. Ik dacht al wat voelt dit moeilijk zwaar.

Die squat workshop heeft flink geholpen iig.
Ser_Ciappellettovrijdag 6 november 2015 @ 19:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 19:25 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Eerst squatten, dan pas ohp-en dus.
Nee, gewoon fatsoenlijk je legday doen zodat je niet zo'n topzware tandenstokerbro wordt.
Burner82vrijdag 6 november 2015 @ 19:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 19:35 schreef THEFXR het volgende:

[..]

je vraagt vragen waarop je het antwoord al weet?
In een bodybuilders-forum is een echt antwoord al apart...
Burner82vrijdag 6 november 2015 @ 19:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 19:41 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Nee, gewoon fatsoenlijk je legday doen zodat je niet zo'n topzware tandenstokerbro wordt.
Tsja, zoals je weet, zijn beenspieren sterker dan armspieren.... dus als je eerst gaat deadliften en ohp-en.. Kunnen je arm-spieren je wel eens in de steek laten als je squat-gewicht weg moet leggen. ( op de normale manier, over je hoofd tillen, en dan weg leggen....)
Ser_Ciappellettovrijdag 6 november 2015 @ 19:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 19:48 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Tsja, zoals je weet, zijn beenspieren sterker dan armspieren.... dus als je eerst gaat deadliften en ohp-en.. Kunnen je arm-spieren je wel eens in de steek laten als je squat-gewicht weg moet leggen. ( op de normale manier, over je hoofd tillen, en dan weg leggen....)
Als je je squat-gewicht kunt OHP-en, is het waarschijnlijk al te laat. Pas maar op met harde wind.
Burner82vrijdag 6 november 2015 @ 19:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 19:49 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Als je je squat-gewicht kunt OHP-en, is het waarschijnlijk al te laat. Pas maar op met harde wind.
Helaas.
Jij bent echt een uithangbord voor beginners. Je weet ze echt te motiveren en zo.
Ik las in de OP iets over de "moderne" en de "old-school" fitness-studio's...
Het mist een regel... Old-skool stoere mensen, jagen het liefste nieuwe mensen weg, want ze weten niks. En wat ze leren, no way, dat wij dat wisten, wij zijn zo stoer en breed, we deden alles zelf _O-

Tuurlijk kan iedereen meer squaten dan ohp-en... dat zei ik.
Vraag was: Als je squat en je krijgt gewicht niet meer van je nek/rug af? Dat is namelijk geen OHP!
Beachvrijdag 6 november 2015 @ 20:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 19:55 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Helaas.
Jij bent echt een uithangbord voor beginners. Je weet ze echt te motiveren en zo.
Ik las in de OP iets over de "moderne" en de "old-school" fitness-studio's...
Het mist een regel... Old-skool stoere mensen, jagen het liefste nieuwe mensen weg, want ze weten niks. En wat ze leren, no way, dat wij dat wisten, wij zijn zo stoer en breed, we deden alles zelf _O-

Tuurlijk kan iedereen meer squaten dan ohp-en... dat zei ik.
Vraag was: Als je squat en je krijgt gewicht niet meer van je nek/rug af? Dat is namelijk geen OHP!
Jij bent eigenwijs en wilt niet naar welgemeend advies luisteren.
Burner82vrijdag 6 november 2015 @ 20:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 20:05 schreef Beach het volgende:

[..]

Jij bent eigenwijs en wilt niet naar welgemeend advies luisteren.
Dat wil ik best, maar:

quote:
Pas maar op met harde wind
mwoa.
Wat is hier nu precies welgemeend... of advies?
THEFXRvrijdag 6 november 2015 @ 20:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 20:11 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Dat wil ik best, maar:

[..]

mwoa.
Wat is hier nu precies welgemeend... of advies?
gewoon niet in gaan op drama en voor je veiligheid zorgen.
Faeroervrijdag 6 november 2015 @ 20:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 19:48 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Tsja, zoals je weet, zijn beenspieren sterker dan armspieren.... dus als je eerst gaat deadliften en ohp-en.. Kunnen je arm-spieren je wel eens in de steek laten als je squat-gewicht weg moet leggen. ( op de normale manier, over je hoofd tillen, en dan weg leggen....)
Gewoon clean & jerk setjes met bumpers doen.
Verbosityvrijdag 6 november 2015 @ 22:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 16:08 schreef stinkie het volgende:
Fysio had een aardige over mijn gym-lamlendigheid. Afgelopen 2 maanden oefeningen gedaan om houding te corrigeren en rug te ontspannen (naast de drukte en andere gebeurtenissen).

Doordat ik nu ontspannen(der) ben, moet lichaam wennen aan nieuwe manier van sporten omdat ik nu spieren op juiste manier gebruik. Stabiliteit en spierspanning is helemaal goed nu. Dus idd deel weer opnieuw beginnen.

Verder mag ik ook weer volledig voluit trainen, dus geen beperkingen meer.

Verbo, klinkt dit aannemelijk?
Ja, klinkt aannemelijk. Spierspanning kan behoorlijk wat veranderen samen met het aanpassen van de stabiliteit en/of form. Zo heb je als powerlifter meer spierspanning nodig t.o.v. bijvoorbeeld een sprinter. Deze vergroten tijdens off-season de spiermassa en kracht met als gevolg een hogere spierspanning. Echter zullen ze met de toegenomen spiermassa en kracht trager zijn in de sprint, omdat een lagere spierspanning bevorderlijk is voor de sprintsnelheid. Zo ook het fenomeen verkramping.

Voor jou dus het tegenovergestelde. Wat nu weer nodig is werken aan kracht, form en stabiliteit. Dan moet het vanzelf weer op het oude niveau komen.
Snakeyzaterdag 7 november 2015 @ 00:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 19:48 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Tsja, zoals je weet, zijn beenspieren sterker dan armspieren.... dus als je eerst gaat deadliften en ohp-en.. Kunnen je arm-spieren je wel eens in de steek laten als je squat-gewicht weg moet leggen. ( op de normale manier, over je hoofd tillen, en dan weg leggen....)
Een bar over je hoofd tillen na squaten is niet de normale manier van de bar terug leggen. Als je zulke dingen zegt zijn er altijd mensen die een loopje met je zullen nemen. Lees je dus wat beter in en kijk eens wat YT filmpjes bv, anders blijf je rare dingen zeggen. ;)
BredeBroederzaterdag 7 november 2015 @ 00:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 20:11 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Dat wil ik best, maar:

[..]

mwoa.
Wat is hier nu precies welgemeend... of advies?
Antwoord op je vraag: laat dat ding gewoon donderen als je het echt niet meer houdt, ja je houd er misschien een klein schrammetje aan over, beter dan dat je voorover kiepert met die bar op je nek.
Verbosityzaterdag 7 november 2015 @ 01:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 00:45 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

Antwoord op je vraag: laat dat ding gewoon donderen als je het echt niet meer houdt, ja je houd er misschien een klein schrammetje aan over, beter dan dat je voorover kiepert met die bar op je nek.
BB, denk eens na.

Je traint thuis. Je bent gesteld op je (huur)huisje en hebt giet ijzeren platen. Deze laat je vallen omdat het te zwaar wordt. Gietijzeren schijven naar de klote evenals de vloer. Goed plan :D
THEFXRzaterdag 7 november 2015 @ 03:32
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 november 2015 01:45 schreef Verbosity het volgende:

[..]

BB, denk eens na.

Je traint thuis. Je bent gesteld op je (huur)huisje en hebt giet ijzeren platen. Deze laat je vallen omdat het te zwaar wordt. Gietijzeren schijven naar de klote evenals de vloer. Goed plan :D
gewoon voor het geld wat je uitspaart een powercage kopen, ja toch
Verbosityzaterdag 7 november 2015 @ 03:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 03:32 schreef THEFXR het volgende:

[..]

gewoon voor het geld wat je uitspaart een powercage kopen, ja toch
Kost je ¤260 maar je hebt er jarenlang plezier van. Plus het feit dat het weinig waarde verliest.
BredeBroederzaterdag 7 november 2015 @ 11:53
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 november 2015 01:45 schreef Verbosity het volgende:
Je traint thuis. Je bent gesteld op je (huur)huisje en hebt giet ijzeren
Oh thuis _O-

Ik las alleen het deel van wat ie moest doen in nood, ja thuis zou ik dan safety bars neerzertten
#ANONIEMzaterdag 7 november 2015 @ 12:14
Woopwoop. Vanaf januari ga ik me echt focussen op meer spiermassa en met zwaardere gewichten trainen. Dan mag ik hier mee posten toch? *O*

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 07-11-2015 12:14:34 ]
BredeBroederzaterdag 7 november 2015 @ 12:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 12:14 schreef Fripsel het volgende:
Woopwoop. Vanaf januari ga ik me echt focussen op meer spiermassa en met zwaardere gewichten trainen. Dan mag ik hier mee posten toch? *O*
Van mij wel, welk schema ga je mee beginnen?
Montellyzaterdag 7 november 2015 @ 12:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 12:14 schreef Fripsel het volgende:
Woopwoop. Vanaf januari ga ik me echt focussen op meer spiermassa en met zwaardere gewichten trainen. Dan mag ik hier mee posten toch? *O*
Alleen als je ook een instagram account hebt.
#ANONIEMzaterdag 7 november 2015 @ 12:18
quote:
12s.gif Op zaterdag 7 november 2015 12:17 schreef Montelly het volgende:

[..]

Alleen als je ook een instagram account hebt.
Die heb ik, maar ik denk niet dat ik die op fok ga gooien :D

quote:
10s.gif Op zaterdag 7 november 2015 12:16 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

Van mij wel, welk schema ga je mee beginnen?
Mijn fysiotherapeut gaat een schema maken, dus dat kan ik je nog niet vertellen. Maar ik wil het wel echt serieus aan gaan pakken met schema's en voeding. En m'n fysio gaat me dus begeleiden.

Ik wil dat het januari is *O*
BredeBroederzaterdag 7 november 2015 @ 12:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 12:18 schreef Fripsel het volgende:

Mijn fysiotherapeut gaat een schema maken, dus dat kan ik je nog niet vertellen. Maar ik wil het wel echt serieus aan gaan pakken met schema's en voeding. En m'n fysio gaat me dus begeleiden.

Ik wil dat het januari is *O*
Haha als je niet kan wachten, waarom niet alvast een begin maken?
#ANONIEMzaterdag 7 november 2015 @ 12:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 12:19 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

Haha als je niet kan wachten, waarom niet alvast een begin maken?
Ik sport al wel. Ik doe 1x per week een training bij de fysio nu, wat een combinatie van kracht en cardio is. En doe nu 2x per week een thuis training, maar nog zonder gewichten, waardoor ik nu een beetje stil blijf staan voor m'n gevoel. Heb wel een namaak TRX en een halter tot 10 kg.

Maar in januari kan ik mijn zorgverzekering weer omhoog knallen. Ik ben niet bekwaam om het helemaal zelf te doen, dus stop dan daar liever 50 euro extra per maand in dan dat ik ga aanklooien bij een sportschool.
BredeBroederzaterdag 7 november 2015 @ 12:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 12:22 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Ik sport al wel. Ik doe 1x per week een training bij de fysio nu, wat een combinatie van kracht en cardio is. En doe nu 2x per week een thuis training, maar nog zonder gewichten, waardoor ik nu een beetje stil blijf staan voor m'n gevoel. Heb wel een namaak TRX en een halter tot 10 kg.

Maar in januari kan ik mijn zorgverzekering weer omhoog knallen. Ik ben niet bekwaam om het helemaal zelf te doen, dus stop dan daar liever 50 euro extra per maand in dan dat ik ga aanklooien bij een sportschool.
Ah op die manier..

Naja, 2 maandjes is zo voorbij ;)
Burner82zaterdag 7 november 2015 @ 12:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 03:32 schreef THEFXR het volgende:

[..]

gewoon voor het geld wat je uitspaart een powercage kopen, ja toch
Ik heb een power-tower. Niet hetzelfde als een cage, maar kan hetzelfde doen qua opvangen van het gewicht, thnx :D
#ANONIEMzaterdag 7 november 2015 @ 12:49
Enige waar ik dan wel weer redelijk gewicht bij gebruik is trouwens de legpress. Die heb ik nu op 120 kg. Bijna 2x mijn gewicht. (In februari zat ik op 30 kg :') )

[ Bericht 33% gewijzigd door #ANONIEM op 07-11-2015 12:49:34 ]
16meterzaterdag 7 november 2015 @ 12:51
In b4 iedereen z'n leg press stats
Ser_Ciappellettozaterdag 7 november 2015 @ 12:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 12:51 schreef 16meter het volgende:
In b4 iedereen z'n leg press stats
Mensen die hun leg press stats weten. :')

Gewoon squatten, ja toch?
#ANONIEMzaterdag 7 november 2015 @ 12:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 12:51 schreef 16meter het volgende:
In b4 iedereen z'n leg press stats
Ik neem aan dat degene die hier de legpress doen allemaal boven mij zitten ^^

Wat is qua squatten eigenlijk een beetje een acceptabel gewicht voor een vrouw om naar toe te werken?
BredeBroederzaterdag 7 november 2015 @ 12:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 12:49 schreef Fripsel het volgende:
Enige waar ik dan wel weer redelijk gewicht bij gebruik is trouwens de legpress. Die heb ik nu op 120 kg. Bijna 2x mijn gewicht. (In februari zat ik op 30 kg :') )
Zeker netjes :)
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 12:54 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Mensen die hun leg press stats weten. :')

Gewoon squatten, ja toch?
Mensen die benen en rug trainen :')

Gewoon alleen chest en biceps pakken 8 uur lang, ja toch
Ser_Ciappellettozaterdag 7 november 2015 @ 12:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 12:55 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

Zeker netjes :)

[..]

Mensen die benen en rug trainen :')

Gewoon alleen chest en biceps pakken 8 uur lang, ja toch
Rich Piana gespot.
BredeBroederzaterdag 7 november 2015 @ 12:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 12:55 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Ik neem aan dat degene die hier de legpress doen allemaal boven mij zitten ^^

Wat is qua squatten eigenlijk een beetje een acceptabel gewicht voor een vrouw om naar toe te werken?
Ligt eraan hoeveel tijd je er mee bezig bent, ik zou sowieso voor 1x je bodyweight gaan, en vanuit daar proberen de 1,5 bw te halen
#ANONIEMzaterdag 7 november 2015 @ 12:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 12:57 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

Ligt eraan hoeveel tijd je er mee bezig bent, ik zou sowieso voor 1x je bodyweight gaan, en vanuit daar proberen de 1,5 bw te halen
Dus dan zou ik op ongeveer 90/100 uit moeten komen uiteindelijk. Kan me er nu nog niks bij voorstellen :+ Doe nu pistol squats met TRX, 3x15 per been.
BredeBroederzaterdag 7 november 2015 @ 12:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 12:58 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Dus dan zou ik op ongeveer 90/100 uit moeten komen uiteindelijk. Kan me er nu nog niks bij voorstellen :+ Doe nu pistol squats met TRX, 3x15 per been.
100KG is als vrouw wel heeeel ambiteus meteen. Je weegt nu 60KG? Probeer dat eerst te halen, maar in het begin vooral focussen op goede form en niet al teveel op zwaar gewicht. Er zit geen tijdsdruk achter ofzo.

Pistol squats :P Daar heb ik de coordinatie niet voor _O-
#ANONIEMzaterdag 7 november 2015 @ 13:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 12:59 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

100KG is als vrouw wel heeeel ambiteus meteen. Je weegt nu 60KG? Probeer dat eerst te halen, maar in het begin vooral focussen op goede form en niet al teveel op zwaar gewicht. Er zit geen tijdsdruk achter ofzo.
Ook niet meteen, maar dat zou dan een doel kunnen zijn om naar toe te werken. Ik weeg nu 64 kg bij 1m75, m'n vetpercentage was bij m'n laatste meting 26%
#ANONIEMzaterdag 7 november 2015 @ 13:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 12:59 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

100KG is als vrouw wel heeeel ambiteus meteen. Je weegt nu 60KG? Probeer dat eerst te halen, maar in het begin vooral focussen op goede form en niet al teveel op zwaar gewicht. Er zit geen tijdsdruk achter ofzo.

Pistol squats :P Daar heb ik de coordinatie niet voor _O-
Ik ben echt een squattend aapje. Maar toen ik begon kon ik niet eens één normale squat zonder om te vallen. Mijn fysio heeft me serieus wel eens op moeten vangen :') Vanochtend gesquat op kantelplankje met gewicht in een hand en uitstoten. En kettlebell snatch op een omgedraaide bosu. Maar dan wel maar met 8 kg. (En dan in een piramide, dus 100x in totaal).
BredeBroederzaterdag 7 november 2015 @ 13:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 13:03 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Ik ben echt een squattend aapje. Maar toen ik begon kon ik niet eens één normale squat zonder om te vallen. Mijn fysio heeft me serieus wel eens op moeten vangen :') Vanochtend gesquat op kantelplankje met gewicht in een hand en uitstoten. En kettlebell snatch op een omgedraaide bosu. Maar dan wel maar met 8 kg. (En dan in een piramide, dus 100x in totaal).
Kon er in 't begin ook helemaal niks van, heb nog een filmpje op YT staan met een formcheck van de eerste dag in de sportschool :D Man man man :')

Deadlifts met een rug als een parabool :'(

Nu op 115KG 5x5, verder dan dat nog nooit gekomen.
Ser_Ciappellettozaterdag 7 november 2015 @ 13:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 13:03 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Ik ben echt een squattend aapje. Maar toen ik begon kon ik niet eens één normale squat zonder om te vallen. Mijn fysio heeft me serieus wel eens op moeten vangen :') Vanochtend gesquat op kantelplankje met gewicht in een hand en uitstoten. En kettlebell snatch op een omgedraaide bosu. Maar dan wel maar met 8 kg. (En dan in een piramide, dus 100x in totaal).
Je fysio is natuurlijk de expert en ik ben maar een bro, maar als ik hoor van squatten op kantelplankjes en bosu-ballen, word ik altijd een beetje verdrietig. Als het je om de kracht te doen is, waarom geen gewone squats?
Beachzaterdag 7 november 2015 @ 13:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 12:55 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Ik neem aan dat degene die hier de legpress doen allemaal boven mij zitten ^^

Wat is qua squatten eigenlijk een beetje een acceptabel gewicht voor een vrouw om naar toe te werken?
80kg atg
#ANONIEMzaterdag 7 november 2015 @ 13:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 13:05 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Je fysio is natuurlijk de expert en ik ben maar een bro, maar als ik hoor van squatten op kantelplankjes en bosu-ballen, word ik altijd een beetje verdrietig. Als het je om de kracht te doen is, waarom geen gewone squats?
Is niet om de kracht te doen, maar voor m'n stabiliteit. Ik heb jarenlang fanatiek gekorfbald (inbe4: gemengd douchen) maar daar mee moeten stoppen door een chronische ziekte. (fibromyalgie, kort samenvattend komt dat neer op pijn aan bindweefsels en spieren, gecombineerd met vermoeidheid die mogelijk ontstaat door een verstoord slaapritme waardoor je niet genoeg groeihormoon produceert, maar dat is allemaal nog onderzoek).

Dus toen ik bij de fysio begon was het eerst een kwestie van mijn basis fitheid terug krijgen, en later ook afvallen omdat ik mijn sportpatroon radicaal om heb moeten gooien, maar het zelfde was blijven eten. Toen de basis/fitheid beter ging, ben ik af gaan vallen, en nu zit ik op mijn streefgewicht en kan ik dus een aardige training doen. Al levert me dat de ene dag meer ellende op, dan de andere.

Maar ik wil meeerrrrr :D
BredeBroederzaterdag 7 november 2015 @ 13:10
lol, 30KG bench press


:') schaam
Beachzaterdag 7 november 2015 @ 13:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 13:10 schreef BredeBroeder het volgende:
lol, 30KG bench press


:') schaam
Je moet toch ergens beginnen.
Toen ik begon kon ik de stang niet omhoog krijgen bij ohp :+
BredeBroederzaterdag 7 november 2015 @ 13:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 13:11 schreef Beach het volgende:

[..]

Je moet toch ergens beginnen.
Toen ik begon kon ik de stang niet omhoog krijgen bij ohp :+
Ik deed ohp met een wide grip _O-
#ANONIEMzaterdag 7 november 2015 @ 13:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 13:10 schreef BredeBroeder het volgende:
lol, 30KG bench press


:') schaam
Het is pas schaamtelijk wanneer je met je reet op de bank blijft zitten omdat je weet dat je de zware gewichten nog niet kan.
Ser_Ciappellettozaterdag 7 november 2015 @ 13:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 13:10 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Is niet om de kracht te doen, maar voor m'n stabiliteit. Ik heb jarenlang fanatiek gekorfbald (inbe4: gemengd douchen) maar daar mee moeten stoppen door een chronische ziekte. (fibromyalgie, kort samenvattend komt dat neer op pijn aan bindweefsels en spieren, gecombineerd met vermoeidheid die mogelijk ontstaat door een verstoord slaapritme waardoor je niet genoeg groeihormoon produceert, maar dat is allemaal nog onderzoek).

Dus toen ik bij de fysio begon was het eerst een kwestie van mijn basis fitheid terug krijgen, en later ook afvallen omdat ik mijn sportpatroon radicaal om heb moeten gooien, maar het zelfde was blijven eten. Toen de basis/fitheid beter ging, ben ik af gaan vallen, en nu zit ik op mijn streefgewicht en kan ik dus een aardige training doen. Al levert me dat de ene dag meer ellende op, dan de andere.

Maar ik wil meeerrrrr :D
De ene dag gaat altijd beter dan de andere. Dat hangt er ook vanaf hoe goed je geslapen en gegeten hebt enzo. Dat heeft iedereen. Het belangrijkste is dat je ook op de zwakkere dagen mentaal sterk genoeg bent om een fatsoenlijke workout neer te zetten. Mens sana in corpore sano, jeweetzelf.

Maar goed, als je een goede fysio hebt kun je beter naar hem luisteren dan naar mij. Ik vind het alleen niets. :P
#ANONIEMzaterdag 7 november 2015 @ 13:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 13:15 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

De ene dag gaat altijd beter dan de andere. Dat hangt er ook vanaf hoe goed je geslapen en gegeten hebt enzo. Dat heeft iedereen. Het belangrijkste is dat je ook op de zwakkere dagen mentaal sterk genoeg bent om een fatsoenlijke workout neer te zetten. Mens sana in corpore sano, jeweetzelf.

Maar goed, als je een goede fysio hebt kun je beter naar hem luisteren dan naar mij. Ik vind het alleen niets. :P
Ik kan inderdaad beter naar mijn fysio luisteren. Want mentaal is het probleem niet bij mij. Ik knal juist altijd over m'n grenzen heen op zwakkere dagen, wat weer een soort neerwaartse spiraal als effect heeft :P Mijn spierpijn is niet altijd "gewoon spierpijn". Ik kan gerust een week krom lopen omdat mijn lijf opeens besloten heeft dat het deze keer teveel was. Ik ben een beetje een apart geval. Maar wel enthousiast.
Ser_Ciappellettozaterdag 7 november 2015 @ 13:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 13:10 schreef BredeBroeder het volgende:
lol, 30KG bench press


:') schaam
Daar is niets schaam aan.

De eerste keer dat ik 80kg wilde benchen, was er alleen zo'n enorme gast in de gym. Ik met een rode bietenkop die kerel om een spot gevraagd, denkend dat hij mij zou uitlachen vanwege dat kleine kutgewicht. Uiteindelijk was de 80kg gelukt, alles gegeven, en die kerel zei alleen dat hij het heel netjes vond en dat ik meer zou kunnen doen met een iets nauwere grip. Dat was een veel grotere self esteem boost dan je zou denken...
Ser_Ciappellettozaterdag 7 november 2015 @ 13:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 13:17 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Ik kan inderdaad beter naar mijn fysio luisteren. Want mentaal is het probleem niet bij mij. Ik knal juist altijd over m'n grenzen heen op zwakkere dagen, wat weer een soort neerwaartse spiraal als effect heeft :P Mijn spierpijn is niet altijd "gewoon spierpijn". Ik kan gerust een week krom lopen omdat mijn lijf opeens besloten heeft dat het deze keer teveel was. Ik ben een beetje een apart geval. Maar wel enthousiast.
Daar moet je toch mee oppassen. Ik heb die neiging ook, en daarmee help je jezelf de vernieling in. Soms is de zware beslissing om op tijd te stoppen.

Zet die maar op een tegeltje. :')
BredeBroederzaterdag 7 november 2015 @ 13:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 13:18 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Daar is niets schaam aan.

De eerste keer dat ik 80kg wilde benchen, was er alleen zo'n enorme gast in de gym. Ik met een rode bietenkop die kerel om een spot gevraagd, denkend dat hij mij zou uitlachen vanwege dat kleine kutgewicht. Uiteindelijk was de 80kg gelukt, alles gegeven, en die kerel zei alleen dat hij het heel netjes vond en dat ik meer zou kunnen doen met een iets nauwere grip. Dat was een veel grotere self esteem boost dan je zou denken...
Bench je meer met een close grip? Ik leg m'n pink altijd op de ring
#ANONIEMzaterdag 7 november 2015 @ 13:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 13:20 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Daar moet je toch mee oppassen. Ik heb die neiging ook, en daarmee help je jezelf de vernieling in. Soms is de zware beslissing om op tijd te stoppen.

Zet die maar op een tegeltje. :')
Ja dat heb ik dus met korfbal al meegemaakt, die les heb ik geleerd. Ik liep tegen de muur, klom eroverheen, en ging 2x zo hard op mijn bek. Om even m'n eigen draai aan tegeltjeswijsheid te geven :+

Maar voordeel van fitness/krachttraining vind ik dat je heel bewust naar je lichaam kan luisteren, en dat er geen team afhankelijk van je is waardoor je minder snel over je grenzen gaat. Je doet het echt voor jezelf.

En ik word ongelukkiger van helemaal niet sporten, dan van de pijn die het me soms oplevert. Voordeel is ook dat ik niks sloop. Ik heb wel pijn, maar het is geen pijn. Ergens in het vertaaltraject van signalen gaat er iets mis. Net een brandalarm dat afgaat op een waxinelichtje.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 07-11-2015 13:23:13 ]
Ser_Ciappellettozaterdag 7 november 2015 @ 13:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 13:21 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

Bench je meer met een close grip? Ik leg m'n pink altijd op de ring
Toen deed ik met extreem wide grip. Wijsvinger op de knurling. Nu doe ik het zware werk met vrij close grip (hand op duimlengte van de knurling, ongeveer schouderwijdte) en het volumewerk soms met gewone grip (pink op de knurling) als ik mijn schouders al goed heb geraakt.
Beachzaterdag 7 november 2015 @ 13:40
niet elke stang heeft de ring op dezelfde plek he :P
BredeBroederzaterdag 7 november 2015 @ 13:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 13:40 schreef Beach het volgende:
niet elke stang heeft de ring op dezelfde plek he :P
kroon-op-stang220-1.jpg
Ser_Ciappellettozaterdag 7 november 2015 @ 13:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 13:40 schreef Beach het volgende:
niet elke stang heeft de ring op dezelfde plek he :P
Ik gebruik PL-stang, dat is 32inch (geloof ik) uiteen.

Ze hebben daar ook een Olympische stang, die knurling staat wat verder uiteen. Dat is altijd even wennen. Plus, dat ding draait en dat is absoluut lijp tijdens het benchen...
Snakeyzaterdag 7 november 2015 @ 14:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 13:48 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Ik gebruik PL-stang, dat is 32inch (geloof ik) uiteen.

Ze hebben daar ook een Olympische stang, die knurling staat wat verder uiteen. Dat is altijd even wennen. Plus, dat ding draait en dat is absoluut lijp tijdens het benchen...
Heeft die PL bar fixed sleeves dan?

Hoe begoel je draaien tijdens het benchen? Ik bench met een bar met draaiende sleeves, maar de bar of de schijven draaien niet als ik bench.
Ser_Ciappellettozaterdag 7 november 2015 @ 16:21
quote:
5s.gif Op zaterdag 7 november 2015 14:08 schreef Snakey het volgende:

[..]

Heeft die PL bar fixed sleeves dan?
Ja.
quote:
Hoe begoel je draaien tijdens het benchen? Ik bench met een bar met draaiende sleeves, maar de bar of de schijven draaien niet als ik bench.
Als je met fixed sleeves bencht, moeten de hele platen meedraaien. Daardoor rolt de baar wat minder makkelijk in je handen (want daarvoor is meer kracht nodig). Met kogellagers rolt de baar een stuk makkelijker, dus moet je grip een stuk beter zijn. Als je dat niet gewend bent, is dat behoorlijk schrikken.

Het is trouwens wel een goede manier om een betere grip aan te leren.
Snakeyzaterdag 7 november 2015 @ 16:55
Ik ben niet anders gewend dan draaiende sleeves, ik heb er nooit last van gehad.
Ser_Ciappellettozaterdag 7 november 2015 @ 16:58
quote:
7s.gif Op zaterdag 7 november 2015 16:55 schreef Snakey het volgende:
Ik ben niet anders gewend dan draaiende sleeves, ik heb er nooit last van gehad.
Waarschijnlijk omdat je meteen goede grip hebt aangeleerd. :P
obsamazaterdag 7 november 2015 @ 22:16
quote:
7s.gif Op vrijdag 6 november 2015 15:06 schreef Snakey het volgende:

[..]

Onderhandse grip.
JaqenHgharzondag 8 november 2015 @ 10:20
Zo, dat was m'n eerste week Starting Strength :+
Ser_Ciappellettomaandag 9 november 2015 @ 17:02
Weet er nog iemand goede PWO die via internet te kopen is? De lokale middenstand heeft zijn prijzen weer eens verhoogd en het wordt een beetje te gek...
Faeroermaandag 9 november 2015 @ 17:58
quote:
0s.gif Op maandag 9 november 2015 17:02 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Weet er nog iemand goede PWO die via internet te kopen is? De lokale middenstand heeft zijn prijzen weer eens verhoogd en het wordt een beetje te gek...
Veel plezier 1 Engels

Veel plezier 2 Engels

[ Bericht 10% gewijzigd door Faeroer op 09-11-2015 20:14:31 ]
ZuidGrensmaandag 9 november 2015 @ 18:10
Holy fuck, vrijdag mijn sporttas in de kleedkamer laten liggen met wat melk/whey-resten erin. Had al wel verhalen gehoord maar man man man, wat een putlucht. Dat doe je dus ook maar één keer..
VASNDmaandag 9 november 2015 @ 20:03
quote:
wtf is dit voor Finse meuk
THEFXRmaandag 9 november 2015 @ 21:11
hartaanvallen:

http://www.independent.co(...)-finds-10152418.html
THEFXRdinsdag 10 november 2015 @ 00:56
McNultydinsdag 10 november 2015 @ 01:25
quote:
0s.gif Op maandag 9 november 2015 18:10 schreef ZuidGrens het volgende:
Holy fuck, vrijdag mijn sporttas in de kleedkamer laten liggen met wat melk/whey-resten erin. Had al wel verhalen gehoord maar man man man, wat een putlucht. Dat doe je dus ook maar één keer..
Volle eetlepel baksoda erin scheppen daarna kokend water erbij en dan roeren. Alle stank meteen weg.
Eleikodinsdag 10 november 2015 @ 09:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 13:18 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Daar is niets schaam aan.

De eerste keer dat ik 80kg wilde benchen, was er alleen zo'n enorme gast in de gym. Ik met een rode bietenkop die kerel om een spot gevraagd, denkend dat hij mij zou uitlachen vanwege dat kleine kutgewicht. Uiteindelijk was de 80kg gelukt, alles gegeven, en die kerel zei alleen dat hij het heel netjes vond en dat ik meer zou kunnen doen met een iets nauwere grip. Dat was een veel grotere self esteem boost dan je zou denken...
100% dit. In een goede gym helpt iedereen elkaar indien gewenst, of je zelf nu XXS of XXL bent maakt niet uit.
Eleikodinsdag 10 november 2015 @ 09:13
quote:
0s.gif Op maandag 9 november 2015 17:02 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Weet er nog iemand goede PWO die via internet te kopen is? De lokale middenstand heeft zijn prijzen weer eens verhoogd en het wordt een beetje te gek...
Gewoon bij XXL Nutrition kijken, dat is een club waarvan je zeker weet dat je hun kwaliteitsborging op orde hebben (itt B&F bv).
Eleikodinsdag 10 november 2015 @ 09:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 12:55 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Ik neem aan dat degene die hier de legpress doen allemaal boven mij zitten ^^

Wat is qua squatten eigenlijk een beetje een acceptabel gewicht voor een vrouw om naar toe te werken?
Een vriendin van mij deed 10x85kg, 3 setjes.
Yuri_Boykadinsdag 10 november 2015 @ 09:54
Yo guys,

Een maatje en ik zijn bezig om Sheiko naar NL te halen.

quote:
Hoi iedereen,

Sheiko gaat binnenkort naar Zweden en Noorwegen om enkele seminars te geven. Aangezien ik gecoacht word door Sheiko ben ik veel met hem in contact, en het lijkt hem leuk om ook Nederland te bezoeken tijdens die tour. Echter, voordat hij die stap neemt moet hij eerst (zeker) weten dat er genoeg animo voor is. Het streven is om minimaal 20 aanmeldingen te hebben om dit door te kunnen laten gaan. De prijs zou dan 200¤ pp worden.

Voor de mensen die niet bekend zijn met Sheiko: hij is een van de beste powerliftcoaches ter wereld, met meer dan 25 jaar ervaring. Hij heeft vele wereldkampioenen grootgebracht en het Russische nationale team, waarvan hij de coach was, was ongeslagen onder zijn leiding. Voor meer informatie over hem http://sheiko-program.ru/ Informatie en filmpjes van z’n vorige tournee in de VS zijn te zien op https://www.facebook.com/RussianStrengthTour/?fref=ts

De locaties zijn op dit moment nog niet bekend. Een aantal gyms hebben al aangeboden dit te willen hosten, maar op dit moment ben ik voornamelijk aan het inventariseren of er genoeg deelnemers zullen zijn. Wanneer er genoeg deelnemers zijn zal er een locatie gekozen worden, die ook afhangt van waar de meeste deelnemers vandaan komen.

Lijkt dit je wat en wil je deze unieke mogelijkheid om een seminar te krijgen van één van de beste en bekendste coaches ter wereld absoluut niet missen, laat me dit dan weten.

Verdere Info zal volgen.
Ben je een beetje serieus met liften of vind je het gewoonweg leuk om een seminar te bezoeken, dan mag je deze zeker niet missen. Niet alleen is het Sheiko, maar je krijgt naast een tof seminar met een hoop waardevolle info ook persoonlijke feedback op je lifts.

Mocht je interesse hebben, stuur mij even een DM.
Beachdinsdag 10 november 2015 @ 10:44
Als zoiets 50 was okee, maar 200pp?
btw hoe gaat het Yuri tijd niet gezien
Eleikodinsdag 10 november 2015 @ 10:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2015 09:54 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Yo guys,

Een maatje en ik zijn bezig om Sheiko naar NL te halen.

[..]

Ben je een beetje serieus met liften of vind je het gewoonweg leuk om een seminar te bezoeken, dan mag je deze zeker niet missen. Niet alleen is het Sheiko, maar je krijgt naast een tof seminar met een hoop waardevolle info ook persoonlijke feedback op je lifts.

Mocht je interesse hebben, stuur mij even een DM.
Goed initiatief. Post het ook op (d)bb bodynet etc.
En zorg voor goede financiële borging. Iets zegt me dat niet iedereen die zich aanmeldt ook daadweerklijk op komt dagen.
JaqenHghardinsdag 10 november 2015 @ 11:08
quote:
0s.gif Op maandag 9 november 2015 18:10 schreef ZuidGrens het volgende:
Holy fuck, vrijdag mijn sporttas in de kleedkamer laten liggen met wat melk/whey-resten erin. Had al wel verhalen gehoord maar man man man, wat een putlucht. Dat doe je dus ook maar één keer..
Huurghh :r Hoe krijg je dat voor elkaar dan?
Yuri_Boykadinsdag 10 november 2015 @ 11:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2015 10:44 schreef Beach het volgende:
Als zoiets 50 was okee, maar 200pp?
btw hoe gaat het Yuri tijd niet gezien
Ik ben het ermee eens dat 200 euro niet niks is, maar het is wel Sheiko, en voor een persoon van zijn kaliber is het een zeer schappelijke prijs. Overigens moet hij ook de kosten van hemzelf, maar ook die van zijn vertaler dekken.

Je moet het ook zeker niet doen als je die 200 niet kan missen.

Gaat lekker overigens, thanks. 14.gif

quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2015 10:55 schreef Eleiko het volgende:

[..]

Goed initiatief. Post het ook op (d)bb bodynet etc.
En zorg voor goede financiële borging. Iets zegt me dat niet iedereen die zich aanmeldt ook daadweerklijk op komt dagen.
Thanks voor de tips. We hebben het al op verschillende plekken gepost.

Nu is het vooral even checken of we aan de 20+ man kunnen komen die mogelijk geïnteresseerd zijn. Is dat het geval, dan gaat de Sheiko promotiemachine aan en kunnen we een grotere groep bereiken.
Eleikodinsdag 10 november 2015 @ 11:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2015 11:08 schreef JaqenHghar het volgende:

[..]

Huurghh :r Hoe krijg je dat voor elkaar dan?
Iedereen heeft toch wel eens een shakebeker te lang laten liggen?

Poll: Ik heb wel eens een stinkende shakebeker gehad.
Ja
Nee
Tussenstand:
results.cgi?pid=395735&layout=1&sort=prc
Ook een poll maken? Klik hier
JaqenHghardinsdag 10 november 2015 @ 11:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2015 11:48 schreef Eleiko het volgende:

[..]

Iedereen heeft toch wel eens een shakebeker te lang laten liggen?

Poll: Ik heb wel eens een stinkende shakebeker gehad.
Ja
Nee
Tussenstand:
[ afbeelding ]
Ook een poll maken? Klik hier
Doelde meer op je sporttas vergeten.
Eleikodinsdag 10 november 2015 @ 11:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2015 11:49 schreef JaqenHghar het volgende:

[..]

Doelde meer op je sporttas vergeten.
Dat snap ik ook niet, nee.
sandertjuhdinsdag 10 november 2015 @ 12:16
quote:
0s.gif Op maandag 9 november 2015 18:10 schreef ZuidGrens het volgende:
Holy fuck, vrijdag mijn sporttas in de kleedkamer laten liggen met wat melk/whey-resten erin. Had al wel verhalen gehoord maar man man man, wat een putlucht. Dat doe je dus ook maar één keer..
Wat dacht je van 2 weken in je tas laten zitten met nog een bijna een kwart aan whey en melk.. En ik was zo slim om de deksel eraf te draaien :@ Mijn wederhelft stond bijna te kosten in de keuken en het heeft bijna 2 dagen geduurd voordat die lucht uit het huis was. Zelfs wasverzachter koken had geen enkele nut :+
Beachdinsdag 10 november 2015 @ 13:01
hoezo neem je dan whey mee naar de sportschool? bang voor je anabolic window?
sandertjuhdinsdag 10 november 2015 @ 13:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2015 13:01 schreef Beach het volgende:
hoezo neem je dan whey mee naar de sportschool? bang voor je anabolic window?
Nope, naar de sportschool nooit. Ik drink sowieso nauwelijks shakes maar had het nu meegenomen voor na mijn voetbalwedstrijd. En daarna met een wedstrijd er tussen niet meer aan die beker gedacht :)
Deuce92dinsdag 10 november 2015 @ 13:59
Anabolic window na de sportschool is echt bro science. Maar na het voetballen moet je toch echt een shakeje drinken, anders krijg je nooit zulke benen als Ronaldo. ;)
Ser_Ciappellettodinsdag 10 november 2015 @ 14:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2015 13:59 schreef Deuce92 het volgende:
Anabolic window na de sportschool is echt bro science. Maar na het voetballen moet je toch echt een shakeje drinken, anders krijg je nooit zulke benen als Ronaldo. ;)
Even een bodempje leggen voor de derde helft is helemaal geen slecht idee hoor.
sandertjuhdinsdag 10 november 2015 @ 14:15
Het is meer omdat het gewoon makkelijk is om snel wat eiwitten naar binnen te krijgen ;) meer niet :) Daarbij vind ik zulke benen als ronaldo niet eens mooi
THEFXRdinsdag 10 november 2015 @ 14:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2015 13:59 schreef Deuce92 het volgende:
Anabolic window na de sportschool is echt bro science. Maar na het voetballen moet je toch echt een shakeje drinken, anders krijg je nooit zulke benen als Ronaldo. ;)
gewoon aminozuur tabs in je tas.
THEFXRdinsdag 10 november 2015 @ 14:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2015 12:16 schreef sandertjuh het volgende:

[..]

Wat dacht je van 2 weken in je tas laten zitten met nog een bijna een kwart aan whey en melk.. En ik was zo slim om de deksel eraf te draaien :@ Mijn wederhelft stond bijna te kosten in de keuken en het heeft bijna 2 dagen geduurd voordat die lucht uit het huis was. Zelfs wasverzachter koken had geen enkele nut :+
wat dacht van, je bent je beker kwijt dus pakt een nieuwe uit de kast in de zomer en met stofzuigen komt die beker na 2 maanden tevoorschijn onder je bed vandaan gerold, maak hem dan maar eens open, pussy.
Snakeydinsdag 10 november 2015 @ 15:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2015 11:47 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Ik ben het ermee eens dat 200 euro niet niks is, maar het is wel Sheiko, en voor een persoon van zijn kaliber is het een zeer schappelijke prijs. Overigens moet hij ook de kosten van hemzelf, maar ook die van zijn vertaler dekken.

Je moet het ook zeker niet doen als je die 200 niet kan missen.

Gaat lekker overigens, thanks. [ afbeelding ]

[..]

Thanks voor de tips. We hebben het al op verschillende plekken gepost.

Nu is het vooral even checken of we aan de 20+ man kunnen komen die mogelijk geïnteresseerd zijn. Is dat het geval, dan gaat de Sheiko promotiemachine aan en kunnen we een grotere groep bereiken.
Enig idee wanneer het zou zijn?

En, probeer ook in Belgie zieltjes te winnen. Zijn vast ook .BE fora over krachttraining.
Questulardinsdag 10 november 2015 @ 15:37
quote:
7s.gif Op dinsdag 10 november 2015 15:26 schreef Snakey het volgende:

[..]

Enig idee wanneer het zou zijn?

En, probeer ook in Belgie zieltjes te winnen. Zijn vast ook .BE fora over krachttraining.
Volgens mij had jij laatst een link met tips voor je bench, maar ik kan hem nergens terug vinden. Heb je die link nog, of was het iemand anders? :)
Snakeydinsdag 10 november 2015 @ 15:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2015 15:37 schreef Questular het volgende:

[..]

Volgens mij had jij laatst een link met tips voor je bench, maar ik kan hem nergens terug vinden. Heb je die link nog, of was het iemand anders? :)
Ik kan alleen deze vinden. Ik heb niet verder gekeken naar wat ik gepost heb, maar op Tate's site staan wel meer goede artikelen.

http://www.elitefts.com/e(...)fix-your-weak-point/
WaikikiWimdinsdag 10 november 2015 @ 16:32
Ik heb me volgens mij verrekend met mijn schema waardoor ik nu al een aantal dagen onder niveau zit te eten :P Ik wil graag naar 3300 kcal en zit nu dus op 3050. De macroverhoudingen kloppen echter wel, ik zit aan mijn dagelijkse vet/eiwit behoefte, dus die wil ik niet meer hoger hebben.

Die 250 kcal erbij moeten dus vooral koolhydraten zijn. Ik heb in de vorm van appelstroop/brinta al wat koolhydraatrijke producten in mijn schema, hebben jullie nog tips voor wat voeding zonder dat ik mijn hele schema (verhoudingsgewijs) in de war haal?
ZuidGrensdinsdag 10 november 2015 @ 17:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2015 11:50 schreef Eleiko het volgende:

[..]

Dat snap ik ook niet, nee.
Ik ga altijd in mijn sportkleren naar de gym, maar ik neem in een sporttas mijn handdoek, fles water en shakebeker met poeder mee. Die fles water en handdoek neem ik tijdens de training mee, die sporttas met shake-beker laat ik in de kleedkamer liggen. Ben gewoon een keer naar huis gelopen zonder aan die tas te denken.

quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2015 13:01 schreef Beach het volgende:
hoezo neem je dan whey mee naar de sportschool? bang voor je anabolic window?
Doe altijd eerst krachttraining en soms daarna nog cardio. Dan neem ik even een shake na mijn krachttraining en ga ik daarna cardio doen.
Verbositydinsdag 10 november 2015 @ 18:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2015 16:32 schreef nickhguitar het volgende:
Ik heb me volgens mij verrekend met mijn schema waardoor ik nu al een aantal dagen onder niveau zit te eten :P Ik wil graag naar 3300 kcal en zit nu dus op 3050. De macroverhoudingen kloppen echter wel, ik zit aan mijn dagelijkse vet/eiwit behoefte, dus die wil ik niet meer hoger hebben.

Die 250 kcal erbij moeten dus vooral koolhydraten zijn. Ik heb in de vorm van appelstroop/brinta al wat koolhydraatrijke producten in mijn schema, hebben jullie nog tips voor wat voeding zonder dat ik mijn hele schema (verhoudingsgewijs) in de war haal?
2 glazen sinaasappelsap is al voldoende.
fathankdinsdag 10 november 2015 @ 18:33
Een snicker en een glas melk extra
WaikikiWimdinsdag 10 november 2015 @ 19:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2015 18:28 schreef Verbosity het volgende:

[..]

2 glazen sinaasappelsap is al voldoende.
Dat zijn maar 130 calorieën :P Het 'probleem' is ook min of meer dat ik al het koolhydraatrijke voedsel al in een eerder stadium opgekrikt heb. Om nou nog meer muesli door de kwark te doen, of de brinta nog dikker te maken..

quote:
1s.gif Op dinsdag 10 november 2015 18:33 schreef fathank het volgende:
Een snicker en een glas melk extra
Snicker? Really :P?
Verbositydinsdag 10 november 2015 @ 19:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2015 19:14 schreef nickhguitar het volgende:

[..]

Dat zijn maar 130 calorieën :P Het 'probleem' is ook min of meer dat ik al het koolhydraatrijke voedsel al in een eerder stadium opgekrikt heb. Om nou nog meer muesli door de kwark te doen, of de brinta nog dikker te maken..
500ml = 225 kcals.

P.s. zo lastig is het nou ook weer niet. Doe wat honing en rozijnen door de brinta of eet wat meer fruit. Drink wat vruchtensap etc....
fathankdinsdag 10 november 2015 @ 19:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2015 19:14 schreef nickhguitar het volgende:

[..]

Dat zijn maar 130 calorieën :P Het 'probleem' is ook min of meer dat ik al het koolhydraatrijke voedsel al in een eerder stadium opgekrikt heb. Om nou nog meer muesli door de kwark te doen, of de brinta nog dikker te maken..

[..]

Snicker? Really :P?
Je gaat er heus niet dood aan hoor.
WaikikiWimdinsdag 10 november 2015 @ 19:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2015 19:42 schreef Verbosity het volgende:

[..]

500ml = 225 kcals.

P.s. zo lastig is het nou ook weer niet. Doe wat honing en rozijnen door de brinta of eet wat meer fruit. Drink wat vruchtensap etc....
Honing is een goede inderdaad! Wat rozijnen door de kwark en ik ben er al, bedankt :)

quote:
1s.gif Op dinsdag 10 november 2015 19:46 schreef fathank het volgende:

[..]

Je gaat er heus niet dood aan hoor.
Nee maar ik vind het ronduit een beetje jammer om zo'n schema te maken en deze dan op te vullen met Snickers :')
BredeBroederdinsdag 10 november 2015 @ 20:01
Neejoh, gewoon doen. Je gains verdwijnen niet van een snicker extra hoor
Yuri_Boykadinsdag 10 november 2015 @ 20:12
quote:
7s.gif Op dinsdag 10 november 2015 15:26 schreef Snakey het volgende:

[..]

Enig idee wanneer het zou zijn?

En, probeer ook in Belgie zieltjes te winnen. Zijn vast ook .BE fora over krachttraining.
Dat is nog lastig te zeggen om eerlijk te zijn. Je kan er vanuit gaan dat het in ieder geval dit jaar nog niet zal zijn, eerder begin 2016.

Stuur mij even een dm als je geïnteresseerd bent, dan stuur ik je een mailadres waar je een mailtje naartoe moet sturen om op de hoogte te blijven.

Goede tip, thanks.
Eleikodinsdag 10 november 2015 @ 20:21
quote:
14s.gif Op dinsdag 10 november 2015 20:12 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Dat is nog lastig te zeggen om eerlijk te zijn. Je kan er vanuit gaan dat het in ieder geval dit jaar nog niet zal zijn, eerder begin 2016.

Stuur mij even een dm als je geïnteresseerd bent, dan stuur ik je een mailadres waar je een mailtje naartoe moet sturen om op de hoogte te blijven.

Goede tip, thanks.
Plan het bv in Rotterdam, dat is voor de Randstad en een redelijk deel van de rest van NL goed te doen, plus dat het ook vanuit bv. Antwerpen nog te doen is.
ZuidGrensdinsdag 10 november 2015 @ 20:40
Maat van me stuurt zijn eetschema door en vraagt hoeveel kcals/eiwitten hij (ongeveer) zit. Ik ben niet zo'n held om dat in te schatten en gebruik ook geen apps. Nou weet ik dat veel van jullie dit ongeveer uit je hoofd kunnen, dus iemand een idee (hij heeft het niet op de gram nauwkeurig aangegeven, grove schatting is dus ook prima)

-Schaaltje magere yoghurt met een eetlepel honing
-250 ml melk met 1.5 schep Whey
-Banaan
-Appel
-Plak Snelle Jelle kruidkoek
-6 boterhammen met kipfilet
-Een stukje pure chocola
-Een stukje melkchocola
-Wortelstamp ('normale portie?') met rookworst
-250 ml melk met kwark en honing
-Twee boterhammen met pindakaas

Dus iemand een grove schatting van kcals/eiwitten?
fathankdinsdag 10 november 2015 @ 20:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2015 20:40 schreef ZuidGrens het volgende:
Maat van me stuurt zijn eetschema door en vraagt hoeveel kcals/eiwitten hij (ongeveer) zit. Ik ben niet zo'n held om dat in te schatten en gebruik ook geen apps. Nou weet ik dat veel van jullie dit ongeveer uit je hoofd kunnen, dus iemand een idee (hij heeft het niet op de gram nauwkeurig aangegeven, grove schatting is dus ook prima)

-Schaaltje magere yoghurt met een eetlepel honing
-250 ml melk met 1.5 schep Whey
-Banaan
-Appel
-Plak Snelle Jelle kruidkoek
-6 boterhammen met kipfilet
-Een stukje pure chocola
-Een stukje melkchocola
-Wortelstamp ('normale portie?') met rookworst
-250 ml melk met kwark en honing
-Twee boterhammen met pindakaas

Dus iemand een grove schatting van kcals/eiwitten?
100 gr eiwit mag je bij zijn

Laat hem een leesbril kopen een pen+papier. Dit is letterlijk 5 min uitzoekwerk.

Als je een grote jongen wil worden mag er best een beetje moeite gedaan worden. Ook buiten de gym.
16meterdinsdag 10 november 2015 @ 21:13
Vandaag 25% korting op whey bij Bulkpowders. Eerste bestelling aldaar geplaatst.
Yuri_Boykadinsdag 10 november 2015 @ 21:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2015 20:21 schreef Eleiko het volgende:

[..]

Plan het bv in Rotterdam, dat is voor de Randstad en een redelijk deel van de rest van NL goed te doen, plus dat het ook vanuit bv. Antwerpen nog te doen is.
Thanks voor het meedenken!

We weten al hoogstwaarschijnlijk waar we het gaan houden; de locatie beschikt over genoeg faciliteiten, en het ligt centraal voor mensen uit NL.

Op dit moment hebben we al een kluitje mensen, dus België is nog niet interessant.

Hoe gaat het met je rug? Inmiddels al genezen?
Verbositydinsdag 10 november 2015 @ 21:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2015 20:40 schreef ZuidGrens het volgende:
Maat van me stuurt zijn eetschema door en vraagt hoeveel kcals/eiwitten hij (ongeveer) zit. Ik ben niet zo'n held om dat in te schatten en gebruik ook geen apps. Nou weet ik dat veel van jullie dit ongeveer uit je hoofd kunnen, dus iemand een idee (hij heeft het niet op de gram nauwkeurig aangegeven, grove schatting is dus ook prima)

-Schaaltje magere yoghurt met een eetlepel honing
-250 ml melk met 1.5 schep Whey
-Banaan
-Appel
-Plak Snelle Jelle kruidkoek
-6 boterhammen met kipfilet
-Een stukje pure chocola
-Een stukje melkchocola
-Wortelstamp ('normale portie?') met rookworst
-250 ml melk met kwark en honing
-Twee boterhammen met pindakaas

Dus iemand een grove schatting van kcals/eiwitten?
Kan 90 gram zijn maar ook zo maar 120 gram. Laat hem een app downloaden en zelf opzoeken. Gaat sneller en makkelijker.
ZuidGrensdinsdag 10 november 2015 @ 21:27
Zal ik doen, bedankt voor de reacties. Zal hem sowieso adviseren om die chocola te schrappen en wat meer walnoten te eten. En misschien wat whey door zijn kwark en de magere melk vervangen door volle melk. Kan al een hoop schelen.

Hij is namelijk niet echt een type die goed met zo'n app overweg kan :D

[ Bericht 28% gewijzigd door ZuidGrens op 10-11-2015 21:33:12 ]
fathankwoensdag 11 november 2015 @ 08:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2015 21:27 schreef ZuidGrens het volgende:
Zal ik doen, bedankt voor de reacties. Zal hem sowieso adviseren om die chocola te schrappen en wat meer walnoten te eten. En misschien wat whey door zijn kwark en de magere melk vervangen door volle melk. Kan al een hoop schelen.

Hij is namelijk niet echt een type die goed met zo'n app overweg kan :D
Pen, papier en rekenmachine dan maar.

Etiketjes lezen, leren begrijpen waar je mee bezig bent zodat je zelf leert waar je mee bezig bent.
Eleikowoensdag 11 november 2015 @ 09:33
quote:
14s.gif Op dinsdag 10 november 2015 21:15 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Thanks voor het meedenken!

We weten al hoogstwaarschijnlijk waar we het gaan houden; de locatie beschikt over genoeg faciliteiten, en het ligt centraal voor mensen uit NL.

Op dit moment hebben we al een kluitje mensen, dus België is nog niet interessant.

Hoe gaat het met je rug? Inmiddels al genezen?
Breek me de bek niet open over die kutrug.
SPOILER
Ik zit nu weer bij een andere fysiotherapeut en daar heb ik vooralsnog wel vertrouwen in.
Waarschijnlijk staat mijn bekken scheef, wellicht omdat mijn ene been korter is dan het andere.
Waarom dat nu pas problemen oplevert: geen idee.

Ik kan over 2 weken terecht bij een podotherapeut; wellicht dat dat meer duidelijkheid gaat geven.
Het enige andere dat ik kan bedenken is een knik in de liesslagader: dat komt met name bij wielrenners en andere duursporters wel eens voor. Dat zorgt dan voor krachtsverlies in een been. Ik heb zelf het gevoel dat mijn linkerbeen niet helemaal lekker meedoet (dat is ook het "kortere" been), maar als ik single leg leg extention of leg curl doe merk ik weinig krachtsverschil.

Squatten en dealiften doe ik niet meer. Enkele weken geleden heb ik een poging tot squatten gedaan maar bij de 3e rep 40kg(!) had ik al het gevoel dat mijn benen helemaal vol liepen en ik ben toen gestopt). Ik was er toen zo klaar mee dat ik meteen een nieuwe fysiotherapeut/manueel therapeut gezocht heb. Ik zit nu in een praktijk waar ze beide hebben.
Dizornwoensdag 11 november 2015 @ 09:47
Een eetschema opschrijven en dan dingen zeggen als "een stukje chocola" of een "normale portie". :') Ga dan zorgen dat je een idee krijgt waar de fuck je mee bezig bent.

Ik heb nog altijd een excel bestandje waar ik alles makkelijk kan invoeren als ik dat wil. Als ik geen gekke dingen eet weet ik alles echter wel te schatten uit m'n hoofd, en met uit eten gaan en dat soort dingen ga ik er niet teveel op letten.

Enne, sterkte met die rug/heup/benen Eleiko.
ZuidGrenswoensdag 11 november 2015 @ 10:11
quote:
3s.gif Op woensdag 11 november 2015 08:50 schreef fathank het volgende:

[..]

Pen, papier en rekenmachine dan maar.

Etiketjes lezen, leren begrijpen waar je mee bezig bent zodat je zelf leert waar je mee bezig bent.
quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2015 09:47 schreef Dizorn het volgende:
Een eetschema opschrijven en dan dingen zeggen als "een stukje chocola" of een "normale portie". :') Ga dan zorgen dat je een idee krijgt waar de fuck je mee bezig bent.

Ik heb nog altijd een excel bestandje waar ik alles makkelijk kan invoeren als ik dat wil. Als ik geen gekke dingen eet weet ik alles echter wel te schatten uit m'n hoofd, en met uit eten gaan en dat soort dingen ga ik er niet teveel op letten.

Enne, sterkte met die rug/heup/benen Eleiko.
Zal eens met hem aan de gang gegaan. Volgens mij is hij stereotype van iemand die denkt heel veel te eten, maar dat blijkt dan dus erg mee te vallen. Ik heb ooit in de sportschool zo'n voedingsschema gekregen. Dat heb ik altijd (ongeveer) aangehouden en dat ging goed. Maak de laatste tijd wel wat minder gains dan voorheen, misschien moet ik ook maar eens zo'n appje gaan downloaden en twee dagen even alles bijhouden en invoeren. En vervolgens een beetje bijschaven. Eetpatroon is de laatste tijd wel enigszins veranderd, aangezien ik weer veel naar school ga en dus ook een heel ander ritme heb.

Is MyFitnessPal nog steeds de bom op dat gebied?
gekkewiebelwoensdag 11 november 2015 @ 10:26
MFP is veelgebruikt in mijn buurt ja. Heb zelf cronometer, app kost wel iets, de site is gratis. Nadeel (maar in mijn ogen voordeel) is dat ze vrijwel geen Nederlandse barcodes herkennen. Mfp heeft een grote database maar soms klopt er niks van. Heb dus zelf maar een paar dagen voedingsetiketten over lopen tikken zodat ik in ieder geval zeker weet dat 't klopt ;)
Eleikowoensdag 11 november 2015 @ 11:01
quote:
1s.gif Op woensdag 11 november 2015 10:26 schreef gekkewiebel het volgende:
MFP is veelgebruikt in mijn buurt ja. Heb zelf cronometer, app kost wel iets, de site is gratis. Nadeel (maar in mijn ogen voordeel) is dat ze vrijwel geen Nederlandse barcodes herkennen. Mfp heeft een grote database maar soms klopt er niks van. Heb dus zelf maar een paar dagen voedingsetiketten over lopen tikken zodat ik in ieder geval zeker weet dat 't klopt ;)
Ik ken die apps niet en het zelf toe laten voegen van voedingsetiketten door gebruikers is handig om (snel) een grote database met producten te krijgen, maar kun je die gebruikersinput ook waarderen, waardoor slechte invoer er snel uitgefiltert kan worden?

En houden die apps ook vitamine- en mineralenboekhouding bij? Of alleen K/E/V/KCal?
gekkewiebelwoensdag 11 november 2015 @ 11:13
quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2015 11:01 schreef Eleiko het volgende:

[..]

Ik ken die apps niet en het zelf toe laten voegen van voedingsetiketten door gebruikers is handig om (snel) een grote database met producten te krijgen, maar kun je die gebruikersinput ook waarderen, waardoor slechte invoer er snel uitgefiltert kan worden?

En houden die apps ook vitamine- en mineralenboekhouding bij? Of alleen K/E/V/KCal?
Geen idee hoe dat bij MFP zit, zou wel een idee zijn ja. Cronometer heeft geloof ik geen echte userdatabase, heb de indruk dat ze hele databases bij bepaalde instanties vandaan halen (de Amerikaanse VWA e.d.)
Cronometer heeft sowieso wel een optie om micros bij te houden ja en je kunt er ook targets inzetten wat dat betreft
JaqenHgharwoensdag 11 november 2015 @ 11:20
quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2015 09:33 schreef Eleiko het volgende:

[..]

Breek me de bek niet open over die kutrug.
SPOILER
Ik zit nu weer bij een andere fysiotherapeut en daar heb ik vooralsnog wel vertrouwen in.
Waarschijnlijk staat mijn bekken scheef, wellicht omdat mijn ene been korter is dan het andere.
Waarom dat nu pas problemen oplevert: geen idee.

Ik kan over 2 weken terecht bij een podotherapeut; wellicht dat dat meer duidelijkheid gaat geven.
Het enige andere dat ik kan bedenken is een knik in de liesslagader: dat komt met name bij wielrenners en andere duursporters wel eens voor. Dat zorgt dan voor krachtsverlies in een been. Ik heb zelf het gevoel dat mijn linkerbeen niet helemaal lekker meedoet (dat is ook het "kortere" been), maar als ik single leg leg extention of leg curl doe merk ik weinig krachtsverschil.

Squatten en dealiften doe ik niet meer. Enkele weken geleden heb ik een poging tot squatten gedaan maar bij de 3e rep 40kg(!) had ik al het gevoel dat mijn benen helemaal vol liepen en ik ben toen gestopt). Ik was er toen zo klaar mee dat ik meteen een nieuwe fysiotherapeut/manueel therapeut gezocht heb. Ik zit nu in een praktijk waar ze beide hebben.
Hmm wat ontzettend kut. M'n vriendin heeft ook een iets korter been en die kreeg van d'r podotherapeut een paar zooltjes mee. (en het advies om nooit meer op sneakers te lopen) En als ik haar mag geloven gaat dat nog wel even een poosje echt flink pijn doen voordat dat allemaal een beetje recht trekt(je bekken en/of onderrug). -O-

Oh en pas op dat je niet bij een podoloog terecht komt, omdat vrijwel iedere kneus die er zin in heeft die titel op zich mag nemen.
Eleikowoensdag 11 november 2015 @ 11:51
quote:
13s.gif Op woensdag 11 november 2015 11:20 schreef JaqenHghar het volgende:

[..]

Hmm wat ontzettend kut. M'n vriendin heeft ook een iets korter been en die kreeg van d'r podotherapeut een paar zooltjes mee. (en het advies om nooit meer op sneakers te lopen) En als ik haar mag geloven gaat dat nog wel even een poosje echt flink pijn doen voordat dat allemaal een beetje recht trekt(je bekken en/of onderrug). -O-

Oh en pas op dat je niet bij een podoloog terecht komt, omdat vrijwel iedere kneus die er zin in heeft die titel op zich mag nemen.
Tx.
Ik heb gegoogled en diegene gekozen die het beste overkwam en de beste reviews had.
Beachwoensdag 11 november 2015 @ 12:52
sterkte Cor
Ser_Ciappellettowoensdag 11 november 2015 @ 12:55
quote:
13s.gif Op woensdag 11 november 2015 11:20 schreef JaqenHghar het volgende:

[..]

Hmm wat ontzettend kut. M'n vriendin heeft ook een iets korter been en die kreeg van d'r podotherapeut een paar zooltjes mee. (en het advies om nooit meer op sneakers te lopen) En als ik haar mag geloven gaat dat nog wel even een poosje echt flink pijn doen voordat dat allemaal een beetje recht trekt(je bekken en/of onderrug). -O-
Dat kan ik beamen. Ik heb ongeveer hetzelfde gehad, maar dan door platvoeten (knieën zakken naar binnen, heup komt scheef en dat trekt door tot in de rug). De eerste paar weken op zooltjes waren echt een hel. Maar op de lange termijn is het veel fijner, omdat je gewoon kunt leven zonder chronische rugpijn.
Questularwoensdag 11 november 2015 @ 13:06
Same here, beenlengte verschil, doorgezakte voeten, linker heup en enkelgewricht problemen door het scheef lopen. Nu nieuwe zooltjes dus weer ff pijn lijden.
Eleikowoensdag 11 november 2015 @ 13:14
quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2015 12:55 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Dat kan ik beamen. Ik heb ongeveer hetzelfde gehad, maar dan door platvoeten (knieën zakken naar binnen, heup komt scheef en dat trekt door tot in de rug). De eerste paar weken op zooltjes waren echt een hel. Maar op de lange termijn is het veel fijner, omdat je gewoon kunt leven zonder chronische rugpijn.
quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2015 13:06 schreef Questular het volgende:
Same here, beenlengte verschil, doorgezakte voeten, linker heup en enkelgewricht problemen door het scheef lopen. Nu nieuwe zooltjes dus weer ff pijn lijden.
Dank voor de feedback/herkenning.
Maar die zooltjes wennen wel na een paar weken? En de (rug)pijn neemt af / is weg?
En kun je nog fatsoenlijk losse rug- en beenoefeningen doen?
Eleikowoensdag 11 november 2015 @ 13:15
quote:
14s.gif Op woensdag 11 november 2015 12:52 schreef Beach het volgende:
sterkte Cor
Tx!
Questularwoensdag 11 november 2015 @ 13:20
Ik merk dat ik bij deadlift erg snel last van mn rug krijg. De rest van de oefeningen kan ik allemaal probleem vrij.
Ser_Ciappellettowoensdag 11 november 2015 @ 13:27
quote:
14s.gif Op woensdag 11 november 2015 13:14 schreef Eleiko het volgende:

[..]

[..]

Dank voor de feedback/herkenning.
Maar die zooltjes wennen wel na een paar weken? En de (rug)pijn neemt af / is weg?
En kun je nog fatsoenlijk losse rug- en beenoefeningen doen?
Die zooltjes wennen vrij snel. De eerste dagen zijn je voeten bijna gevoelloos door dat gedruk in je arches, maar dat is binnen een week weg. Daarna deed het nog een tijdje zeer omdat het gewoon even recht moet trekken. Ik was een stuk jonger toen ik ze kreeg, dus de details zijn niet meer helemaal scherp, maar je kunt het volgens mij vergelijken met een stretch die je net iets te lang volhoudt. Maar ook dat verdwijnt.

Rugpijn had ik sindsdien alleen als ik langere tijd zonder zooltjes of in slechte schoenen liep (dan gingen de arches terug inzakken). Sinds ik serieus ga liften, heb ik amper nog last van mijn rug of knieën (alleen spierpijn of door slechte form :') ), zelfs niet als ik langer geen zooltjes of slechte schoenen draag.

Anyhow, voor mij waren de voordelen echt enorm. Ik heb nooit veel kunnen doen door rugpijn, zelfs voetballen ging op een zeker moment niet meer. Na een bezoekje aan de podotherapeut kon ik weer alles doen wat ik wilde.
Eleikowoensdag 11 november 2015 @ 13:40
quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2015 13:20 schreef Questular het volgende:
Ik merk dat ik bij deadlift erg snel last van mn rug krijg. De rest van de oefeningen kan ik allemaal probleem vrij.
quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2015 13:27 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Die zooltjes wennen vrij snel. De eerste dagen zijn je voeten bijna gevoelloos door dat gedruk in je arches, maar dat is binnen een week weg. Daarna deed het nog een tijdje zeer omdat het gewoon even recht moet trekken. Ik was een stuk jonger toen ik ze kreeg, dus de details zijn niet meer helemaal scherp, maar je kunt het volgens mij vergelijken met een stretch die je net iets te lang volhoudt. Maar ook dat verdwijnt.

Rugpijn had ik sindsdien alleen als ik langere tijd zonder zooltjes of in slechte schoenen liep (dan gingen de arches terug inzakken). Sinds ik serieus ga liften, heb ik amper nog last van mijn rug of knieën (alleen spierpijn of door slechte form :') ), zelfs niet als ik langer geen zooltjes of slechte schoenen draag.

Anyhow, voor mij waren de voordelen echt enorm. Ik heb nooit veel kunnen doen door rugpijn, zelfs voetballen ging op een zeker moment niet meer. Na een bezoekje aan de podotherapeut kon ik weer alles doen wat ik wilde.
Dank voor de reacties. Dat klinkt hoopvol.
Wat zijn in jullie ogen goede schoenen? Ik heb zelf vrijwel uitsluitend van Bommels, die zitten mij goed en ik doe er zo 3-5 jaar mee.
En waar trainen jullie momenteel op?
Snakeywoensdag 11 november 2015 @ 13:49
quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2015 13:40 schreef Eleiko het volgende:

[..]

[..]

Dank voor de reacties. Dat klinkt hoopvol.
Wat zijn in jullie ogen goede schoenen? Ik heb zelf vrijwel uitsluitend van Bommels, die zitten mij goed en ik doe er zo 3-5 jaar mee.
En waar trainen jullie momenteel op?
Een goede schoen is belangrijk, maar het is belangrijker om te zien waar het misgaat. Heb je al eens op zo'n track gelopen waar ze je voetstappen kunnen 'meten'? Ze kunnen dan zien waar (en of) je scheef loopt wat met een goede schoen, of eventueel zooltjes opgelost kan worden.

Bij mijn prothese maker (Livit) kan je dat gratis doen. Livit heeft een hele zooi vestigingen door het land. Misschien de moeite waard eens te kijken.
no1uknowwoensdag 11 november 2015 @ 14:06
quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2015 13:27 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Die zooltjes wennen vrij snel. De eerste dagen zijn je voeten bijna gevoelloos door dat gedruk in je arches, maar dat is binnen een week weg. Daarna deed het nog een tijdje zeer omdat het gewoon even recht moet trekken. Ik was een stuk jonger toen ik ze kreeg, dus de details zijn niet meer helemaal scherp, maar je kunt het volgens mij vergelijken met een stretch die je net iets te lang volhoudt. Maar ook dat verdwijnt.

Rugpijn had ik sindsdien alleen als ik langere tijd zonder zooltjes of in slechte schoenen liep (dan gingen de arches terug inzakken). Sinds ik serieus ga liften, heb ik amper nog last van mijn rug of knieën (alleen spierpijn of door slechte form :') ), zelfs niet als ik langer geen zooltjes of slechte schoenen draag.

Anyhow, voor mij waren de voordelen echt enorm. Ik heb nooit veel kunnen doen door rugpijn, zelfs voetballen ging op een zeker moment niet meer. Na een bezoekje aan de podotherapeut kon ik weer alles doen wat ik wilde.
Same here, als ik in schoenen loop zonder zooltjes die me zijn aangemeten door de podoloog, heb ik binnen tientallen minuten pijn in m'n voet, kan niet meer zonder.
Verbositywoensdag 11 november 2015 @ 14:42
Pes Planus crew checking in. Gelukkig wel de flexibele vorm van platvoeten waarbij de voetboog corrigeert in onbelaste staat. Echter nergens last van met zowel sporten als lange stukken wandelen/hardlopen. Loop zelf ook vooral op platte schoenen. Niet de beste keus qua schoenen, maar zodra ik langere afstanden moet afleggen loop over de straat met mijn nikes aan. ;)

Mocht je gebruik gaan maken van steunzolen moet je ze in alle schoenen gaan gebruiken. Het merendeel(~60%) van de mensen die zich zo laat behandelen voor platvoeten is na 8 weken helemaal aan gewend en pijnvrij. Voor been/rug klachten weet ik de cijfers zo niet, maar verwacht dat deze wat lager zullen liggen doordat de voet direct wordt beïnvloed terwijl de knie en rug als gevolg corrigeren.
Eleikowoensdag 11 november 2015 @ 15:22
quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2015 13:49 schreef Snakey het volgende:

[..]

Een goede schoen is belangrijk, maar het is belangrijker om te zien waar het misgaat. Heb je al eens op zo'n track gelopen waar ze je voetstappen kunnen 'meten'? Ze kunnen dan zien waar (en of) je scheef loopt wat met een goede schoen, of eventueel zooltjes opgelost kan worden.

Bij mijn prothese maker (Livit) kan je dat gratis doen. Livit heeft een hele zooi vestigingen door het land. Misschien de moeite waard eens te kijken.
Dank. Ga ik overwegen. Ik zal eens uitzoeken of mijn toekomstige podotherapeut dat ook heeft.
Moet nu even werken.

BTW: gaat het goed verder? En met de nachtrust?
Eleikowoensdag 11 november 2015 @ 15:38
Wat hebben hier veel mensen zooltjes, trouwens. Toeval?
Snakeywoensdag 11 november 2015 @ 15:40
quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2015 15:22 schreef Eleiko het volgende:

[..]

Dank. Ga ik overwegen. Ik zal eens uitzoeken of mijn toekomstige podotherapeut dat ook heeft.
Moet nu even werken.

BTW: gaat het goed verder? En met de nachtrust?
Alles goed thanks. Nachtrust gaat prima, m'n vrouw doet de nacht en ik sta vroeg op om haar te laten slapen. Prima geregeld dus.
JaqenHgharwoensdag 11 november 2015 @ 16:13
quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2015 15:38 schreef Eleiko het volgende:
Wat hebben hier veel mensen zooltjes, trouwens. Toeval?
Nah boven de 1,80m trekt de zwaartekracht harder aan je, ergo kromme poten.
THEFXRwoensdag 11 november 2015 @ 20:50
quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2015 15:38 schreef Eleiko het volgende:
Wat hebben hier veel mensen zooltjes, trouwens. Toeval?
dat denk ik niet, ik heb ook zooltjes.
Deuce92woensdag 11 november 2015 @ 20:56
Ik heb ook platvoeten, en zooltjes.

Komt wel dichtbij zo.
stinkiewoensdag 11 november 2015 @ 22:37
Daddy's back!

70 bench
110 DL
100 sq
Alles voor reps.

Daarna nog wat side raises, db rows en pulldowns gedaan. Moe, maar niet lamlendig of compleet gesloopt. DL zit denk ik nog wel wat meer in als ik een goede bar kan gebruiken.

Gewichten slaan natuurlijk nergens op,maar het voelt goed om weer eens moe te zijn door het sporten ipv erm... godweetwat :)
Ethanolicwoensdag 11 november 2015 @ 23:59
Gewoon blijven pompen Stinks, morgen weer! Ik kan nog wel wat motivational Zyzz en Greg Plitt stuff droppen voor je?
Yuri_Boykadonderdag 12 november 2015 @ 14:52
quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2015 09:33 schreef Eleiko het volgende:

[..]

Breek me de bek niet open over die kutrug.
SPOILER
Ik zit nu weer bij een andere fysiotherapeut en daar heb ik vooralsnog wel vertrouwen in.
Waarschijnlijk staat mijn bekken scheef, wellicht omdat mijn ene been korter is dan het andere.
Waarom dat nu pas problemen oplevert: geen idee.

Ik kan over 2 weken terecht bij een podotherapeut; wellicht dat dat meer duidelijkheid gaat geven.
Het enige andere dat ik kan bedenken is een knik in de liesslagader: dat komt met name bij wielrenners en andere duursporters wel eens voor. Dat zorgt dan voor krachtsverlies in een been. Ik heb zelf het gevoel dat mijn linkerbeen niet helemaal lekker meedoet (dat is ook het "kortere" been), maar als ik single leg leg extention of leg curl doe merk ik weinig krachtsverschil.

Squatten en dealiften doe ik niet meer. Enkele weken geleden heb ik een poging tot squatten gedaan maar bij de 3e rep 40kg(!) had ik al het gevoel dat mijn benen helemaal vol liepen en ik ben toen gestopt). Ik was er toen zo klaar mee dat ik meteen een nieuwe fysiotherapeut/manueel therapeut gezocht heb. Ik zit nu in een praktijk waar ze beide hebben.
Vervelend. Het is ook allemaal erg lastig, maar goed dat je de hoop niet op geeft.

Sterkte en succes!
ZuidGrensdonderdag 12 november 2015 @ 19:43
quote:
1s.gif Op woensdag 11 november 2015 22:37 schreef stinkie het volgende:
Daddy's back!

70 bench
110 DL
100 sq
Alles voor reps.

Daarna nog wat side raises, db rows en pulldowns gedaan. Moe, maar niet lamlendig of compleet gesloopt. DL zit denk ik nog wel wat meer in als ik een goede bar kan gebruiken.

Gewichten slaan natuurlijk nergens op,maar het voelt goed om weer eens moe te zijn door het sporten ipv erm... godweetwat :)
Daar gaat het toch om? Wat kunnen die gewichten jou op dit moment schelen?! Gewoon door blijven gaan en dan komt die kracht vanzelf.
1299vrijdag 13 november 2015 @ 09:08
Mijn rug is ook weer eens naar de filistijnen. Ik heb even een training overgeslagen.
quote:
1s.gif Op woensdag 11 november 2015 22:37 schreef stinkie het volgende:
Daddy's back!

Gewichten slaan natuurlijk nergens op,maar het voelt goed om weer eens moe te zijn door het sporten ipv erm... godweetwat :)
Met die stats gaat het ongetwijfeld snel weer omhoog. Het is al haast evenveel als ik uberhaupt kan :')
Verbosityvrijdag 13 november 2015 @ 13:44
Als dit echt de nieuwe olympische schoen wordt dan worden het toch Adipowers.
2016-Adidas-Adipowers.jpg
fathankvrijdag 13 november 2015 @ 15:24
Tering wat fugly
Faeroervrijdag 13 november 2015 @ 16:35
Maandag beginnen met smolov jr Bench denk ik, max is ~112,5kg maar zet em op 100kg. Moet echt omhoog, dit gaat nergens meer over. :')
Snakeyzaterdag 14 november 2015 @ 14:25
Die hebben lef... https://www.facebook.com/anabolenpowernl-227477354123405/
JaqenHgharzaterdag 14 november 2015 @ 15:22
quote:
Al die mensen die daar reageren ook he :+ 8)7
Faeroerzaterdag 14 november 2015 @ 15:26
quote:
oxazepam_sandoz.jpg

Hey die heb ik ook :D
Ser_Ciappellettozaterdag 14 november 2015 @ 16:01
quote:
Haha, geweldig. :D
MeneerBobzaterdag 14 november 2015 @ 18:27
quote:
:') Heerlijk die reacties ook...
Faeroerzondag 15 november 2015 @ 11:08
Candito heeft zojuist z'n bench program uitgebracht :D


http://www.canditotraininghq.com/free-strength-programs/

He's back!
1299zondag 15 november 2015 @ 12:43
quote:
goeden dag ik wil graag snel sterker en breder worden ben aan het trainen maar ik wil graag pillen of een poeder heeft iemand advies en kan dit kwaad bij andere mediekatie graag hoor ik dit groet marcel
:')
Ser_Ciappellettozondag 15 november 2015 @ 12:49
quote:
0s.gif Op zondag 15 november 2015 12:43 schreef 1299 het volgende:

[..]

:')
Dat moet een troll zijn...
Beachzondag 15 november 2015 @ 12:51
of een stratenmaker
Sapstengelzondag 15 november 2015 @ 14:07
quote:
0s.gif Op zondag 15 november 2015 12:49 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Dat moet een troll zijn...
Ik train bij een Basic Fit in een volksbuurt en daardoor denk ik dat het is wat Beach zegt.
Kun-Aguerozondag 15 november 2015 @ 16:08
Overbelasting aan mijn koent.
S.O naar Stronglifts 5x5
Xa1ptzondag 15 november 2015 @ 22:46
3e cycle 531 geëindigd met BP 8 reps, SQ 6 reps, MP 10 reps, DL 5 reps. Meer dan ik had verwacht eigenlijk, al lijk ik wel minder massa aan te zetten terwijl ik in gewicht ben gegroeid. Kan het kwaad om assistances meer BB gericht te doen met een nieuwe cycle?
W.H.I.S.T.L.Ezondag 15 november 2015 @ 23:10
quote:
ze hebben zelfs een website en een onlinewinkel
bijvoorbeeld een potje Anadrol 35 ¤ _O-
Ethanolicmaandag 16 november 2015 @ 10:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 november 2015 15:26 schreef Faeroer het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Hey die heb ik ook :D
:')
Eleikodinsdag 17 november 2015 @ 11:19
quote:
Link werkt al niet meer. Was of erg dom, of een honeypot.
Eleikodinsdag 17 november 2015 @ 11:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 november 2015 13:44 schreef Verbosity het volgende:
Als dit echt de nieuwe olympische schoen wordt dan worden het toch Adipowers.
[ afbeelding ]
Waar te koop?
En misschien domme vraag, maar bij welke oefeningen gebruik je dit soort schoenen?
DjMarkdinsdag 17 november 2015 @ 11:32
vooral bij olympisch gewichtheffen (snatch, clean, clean & jerk) en voor squats (front,back,overhead).
Eleikodinsdag 17 november 2015 @ 11:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2015 11:32 schreef DjMark het volgende:
vooral bij olympisch gewichtheffen (snatch, clean, clean & jerk) en voor squats (front,back,overhead).
Dat vermoedde ik al. Deadliften doe je idealiter op blote voeten, Allstars, simpele sportschoenen, of...?
Ser_Ciappellettodinsdag 17 november 2015 @ 12:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2015 11:44 schreef Eleiko het volgende:

[..]

Dat vermoedde ik al. Deadliften doe je idealiter op blote voeten, Allstars, simpele sportschoenen, of...?
Liefst iets plats, zodat je goed kunt gaan hangen.
Ser_Ciappellettodinsdag 17 november 2015 @ 12:58
Over deadliften gesproken: vandaag nieuw PR gezet, 220kg met belt.

Vijf platen brah!
Snakeydinsdag 17 november 2015 @ 13:00
quote:
6s.gif Op dinsdag 17 november 2015 12:58 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Over deadliften gesproken: vandaag nieuw PR gezet, 220kg met belt.

Vijf platen brah!
Nice.
Verbositydinsdag 17 november 2015 @ 13:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2015 11:19 schreef Eleiko het volgende:

[..]

Waar te koop?
En misschien domme vraag, maar bij welke oefeningen gebruik je dit soort schoenen?
Zijn nog niet te koop

Elk olympisch jaar brengt adidas een schoen op de markt voor gewichtheffen. Voor 2012 was dat de Adipower en voor 2008 de Adistars. Het is nog niet bekend wat de 2016 wordt, maar het gerucht gaat dus dat dit de 2016 schoen wordt.

Wordt dus voor alle onderdelen van gewichtheffen gebruikt. Dus Snatch, cleans, jerks, squats, presses en alle varianten hierop.
Teydelykdinsdag 17 november 2015 @ 16:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2015 11:44 schreef Eleiko het volgende:

[..]

Dat vermoedde ik al. Deadliften doe je idealiter op blote voeten, Allstars, simpele sportschoenen, of...?
Iig geen dikke zolen, want grotere ROM.
JaqenHghardinsdag 17 november 2015 @ 19:18
quote:
6s.gif Op dinsdag 17 november 2015 12:58 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Over deadliften gesproken: vandaag nieuw PR gezet, 220kg met belt.

Vijf platen brah!
Niiiceeee :7 Kom ik aan met m'n 85 _O-
Ser_Ciappellettodinsdag 17 november 2015 @ 19:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2015 19:18 schreef JaqenHghar het volgende:

[..]

Niiiceeee :7 Kom ik aan met m'n 85 _O-
Daar is iedereen geweest hoor. ;) Arnold en al die gasten uit de filmpjes van Snakey hebben ook ooit moeite gehad met dat gewicht.
JaqenHghardinsdag 17 november 2015 @ 19:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2015 19:42 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Daar is iedereen geweest hoor. ;) Arnold en al die gasten uit de filmpjes van Snakey hebben ook ooit moeite gehad met dat gewicht.
Ach, op een dag he, op een dag :+

http://whatanimaldoyoulift.herokuapp.com/
Snakeydinsdag 17 november 2015 @ 20:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2015 19:49 schreef JaqenHghar het volgende:

[..]

Ach, op een dag he, op een dag :+

http://whatanimaldoyoulift.herokuapp.com/
You are even lifting a West Indian Manatee.

west-indian-manatee.png

_O-
stinkiedinsdag 17 november 2015 @ 20:32
quote:
10s.gif Op dinsdag 17 november 2015 20:18 schreef Snakey het volgende:

[..]

You are even lifting a West Indian Manatee.

[ afbeelding ]

_O-
minder zwaar onder water he ;)
Snakeywoensdag 18 november 2015 @ 14:23
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 november 2015 20:32 schreef stinkie het volgende:

[..]

minder zwaar onder water he ;)
Dan kan je ermee jongleren. :P
Snakeywoensdag 18 november 2015 @ 14:23
Heftig. http://gymflow100.com/fed(...)upplement-companies/
Ser_Ciappellettowoensdag 18 november 2015 @ 14:31
quote:
Goed dat oplichterspraktijken worden aangepakt. Mensen moeten zelf weten wat ze in hun lichaam stoppen, maar dan moeten ze dat ook echt weten, en geen leugens verteld zijn.
Snakeywoensdag 18 november 2015 @ 14:33
quote:
0s.gif Op woensdag 18 november 2015 14:31 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Goed dat oplichterspraktijken worden aangepakt. Mensen moeten zelf weten wat ze in hun lichaam stoppen, maar dan moeten ze dat ook echt weten, en geen leugens verteld zijn.
Yep, helemaal mee eens.
Faeroerwoensdag 18 november 2015 @ 14:35
Alles wat werkt wordt verboden.
Snakeywoensdag 18 november 2015 @ 14:41
quote:
0s.gif Op woensdag 18 november 2015 14:35 schreef Faeroer het volgende:
Alles wat werkt wordt verboden.
AAS waren al verboden.
Ser_Ciappellettowoensdag 18 november 2015 @ 15:51
Shit mannen, ik moet van de fysio gaan liggen benchen als een kleine bitch. Voetjes omhoog, geen arch meer. Iets met facetgewrichten die overbelast zijn ofzo. :'(
Snakeywoensdag 18 november 2015 @ 15:53
quote:
0s.gif Op woensdag 18 november 2015 15:51 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Shit mannen, ik moet van de fysio gaan liggen benchen als een kleine bitch. Voetjes omhoog, geen arch meer. Iets met facetgewrichten die overbelast zijn ofzo. :'(
Toen ik een tijdje geleden zei dat een grote arch bij benchen ongezond voor je rug is werd ik min of meer uitgelachen. :P

Denk niet dat je je voeten op het bankje hoeft te zetten. Gewoon plat liggen zou voldoende moeten zijn.
Questularwoensdag 18 november 2015 @ 15:54
Je moet toch wel een kleine arch in je onderrug houden?
Faeroerwoensdag 18 november 2015 @ 16:03
Toch even tegen de menigte in voor de bench PL'ers onder ons:


Even overslaan als je rugproblemen hebt denk ik

Vond de video echt nice voor benching
Ser_Ciappellettowoensdag 18 november 2015 @ 16:10
quote:
7s.gif Op woensdag 18 november 2015 15:53 schreef Snakey het volgende:

[..]

Toen ik een tijdje geleden zei dat een grote arch bij benchen ongezond voor je rug is werd ik min of meer uitgelachen. :P

Denk niet dat je je voeten op het bankje hoeft te zetten. Gewoon plat liggen zou voldoende moeten zijn.
Grote arch geeft meer power, maar als je het teveel doet beschadig je kennelijk je ruggengraat en dat is niet zo goed.

Ik moet mijn ruggengraat een beetje ontzien van de fysio, daarom flat bench met beentjes omhoog, maar hij wil er wel terug naar werken dat ik 1rm en pr's kan doen met arch.
Snakeywoensdag 18 november 2015 @ 16:18
quote:
0s.gif Op woensdag 18 november 2015 16:10 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Grote arch geeft meer power, maar als je het teveel doet beschadig je kennelijk je ruggengraat en dat is niet zo goed.

Ik moet mijn ruggengraat een beetje ontzien van de fysio, daarom flat bench met beentjes omhoog, maar hij wil er wel terug naar werken dat ik 1rm en pr's kan doen met arch.
Het geeft niet meer power, de afstand die de bar af moet leggen wordt kleiner. Dus wordt het iets makkelijker.
Drinkywoensdag 18 november 2015 @ 18:24
quote:
7s.gif Op woensdag 18 november 2015 16:18 schreef Snakey het volgende:

[..]

Het geeft niet meer power, de afstand die de bar af moet leggen wordt kleiner. Dus wordt het iets makkelijker.
Was het ook niet zo dat de positie van je borstspieren anders was (dus andere hoek) en het daarom ook makkelijker is om hetzelfde gewicht te verplaatsen?
Eleikowoensdag 18 november 2015 @ 21:36
quote:
0s.gif Op woensdag 18 november 2015 14:35 schreef Faeroer het volgende:
Alles wat werkt wordt verboden.
quote:
Hmm: Jack3D heb ik ook nog een tijd gebruikt. Werkte goed.
Over dat 1,3 DMAA dat erin zat maak ik me niet zoveel zorgen, wel over de illegale Chinese rommel die ze erin gestopt hebben.
quote:
0s.gif Op woensdag 18 november 2015 14:31 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Goed dat oplichterspraktijken worden aangepakt. Mensen moeten zelf weten wat ze in hun lichaam stoppen, maar dan moeten ze dat ook echt weten, en geen leugens verteld zijn.
Dit.
Dat valt wel mee en daar ging deze zaak ook niet over. Lees het artikel maar eens.
stinkiewoensdag 18 november 2015 @ 22:35
Ongeplande sessies FTW.

140 DL gedaan. 150 faalde maar de bar kwam alle pogingen tot net onder knieschijf.
Deze maand 110-120 voor reps aanhouden, dan lukt 150+ volgende maand vast :)

En niet uitgeteld, dat scheelt ook.
Xa1ptzondag 22 november 2015 @ 12:54
Meh, blijf maar last houden van m'n iliopsoas. Het schoot er een tijdje terug in met lunges, maar nu krijg ik er ook last van na het squatten. Hoelang moet ik het ongeveer de tijd geven om te herstellen? Of sowieso een afspraak met fysio maken?
Ser_Ciappellettozondag 22 november 2015 @ 14:42
quote:
9s.gif Op zondag 22 november 2015 12:54 schreef Xa1pt het volgende:
Meh, blijf maar last houden van m'n iliopsoas. Het schoot er een tijdje terug in met lunges, maar nu krijg ik er ook last van na het squatten. Hoelang moet ik het ongeveer de tijd geven om te herstellen? Of sowieso een afspraak met fysio maken?
Als de pijn zo snel na een rustperiode terugkomt, zou ik inderdaad eens een naar de fysio gaan.
ZuidGrenszondag 22 november 2015 @ 14:42
Wat is trainen op zondagochtend toch heerlijk zeg. Sportschool is hier dan maar tot 12 uur open, je moet dus redelijk op tijd je nest uit. Even gauw wat eten en pompen maar, voel me altijd heerlijk de rest van de dag.
#ANONIEMzondag 22 november 2015 @ 15:43
quote:
9s.gif Op zondag 22 november 2015 12:54 schreef Xa1pt het volgende:
Meh, blijf maar last houden van m'n iliopsoas. Het schoot er een tijdje terug in met lunges, maar nu krijg ik er ook last van na het squatten. Hoelang moet ik het ongeveer de tijd geven om te herstellen? Of sowieso een afspraak met fysio maken?
Als het iets is wat telkens terugkomt/erger wordt, zou ik wel naar de fysio gaan ja. Al is het maar om een stukje tape te laten zetten om het even rust te geven.
Verbositymaandag 23 november 2015 @ 01:34
quote:
9s.gif Op zondag 22 november 2015 12:54 schreef Xa1pt het volgende:
Meh, blijf maar last houden van m'n iliopsoas. Het schoot er een tijdje terug in met lunges, maar nu krijg ik er ook last van na het squatten. Hoelang moet ik het ongeveer de tijd geven om te herstellen? Of sowieso een afspraak met fysio maken?
Als je aanvullend verzekerd bent zou ik sowieso langs gaan. Wordt toch vergoed voor minimaal 9 behandelingen. Anders kan je 2 weken rust nemen van oefeningen die de klachten opwekken om vervolgens rustig aan weer te beginnen op een licht gewicht.

[ Bericht 0% gewijzigd door Verbosity op 23-11-2015 17:52:28 ]
Verbositymaandag 23 november 2015 @ 01:43
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2015 15:43 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Als het iets is wat telkens terugkomt/erger wordt, zou ik wel naar de fysio gaan ja. Al is het maar om een stukje tape te laten zetten om het even rust te geven.
Kinesiotape aanleggen is geen behandeling op zichzelf. Zal een verzekeraar ook niet accepteren. Zal meer moeten gebeuren qua advies, oefeningen en/of passieve behandelingen.
Verbositymaandag 23 november 2015 @ 01:50
WK gewichtheffen is weer bezig in Houston. Voor de geinteresseerden, hier staan streams, highlights etc.

http://www.allthingsgym.com/2015wwc/#livestream

[ Bericht 0% gewijzigd door Verbosity op 23-11-2015 02:16:04 ]
Nic1maandag 23 november 2015 @ 02:00
quote:
17s.gif Op zondag 22 november 2015 14:42 schreef ZuidGrens het volgende:
Wat is trainen op zondagochtend toch heerlijk zeg. Sportschool is hier dan maar tot 12 uur open, je moet dus redelijk op tijd je nest uit. Even gauw wat eten en pompen maar, voel me altijd heerlijk de rest van de dag.
Ik train altijd zaterdag- en zondagmiddag omdat het dan lekker rustig is. Gym is gelukkig wel tot 19 uur open. :)
DuTankmaandag 23 november 2015 @ 10:22
Ik zie wel dat hier wat mensen met verstand van zaken zitten, aangezien ik een redelijke noob ben heb ik een vraagje.

In principe ga ik 3x per week naar de sportschool. Daar werk ik vaak een programma af, zodat ik alle spieren pak. Wat ik me afvroeg is wat je nou het beste kan combineren. Biceps en borst of juist triceps en borst? (En dan natuurlijk rug+triceps vs. rug+biceps)

Of is dit gewoon iets persoonlijks?
1299maandag 23 november 2015 @ 10:28
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 10:22 schreef DuTank het volgende:
Ik zie wel dat hier wat mensen met verstand van zaken zitten, aangezien ik een redelijke noob ben heb ik een vraagje.

In principe ga ik 3x per week naar de sportschool. Daar werk ik vaak een programma af, zodat ik alle spieren pak. Wat ik me afvroeg is wat je nou het beste kan combineren. Biceps en borst of juist triceps en borst? (En dan natuurlijk rug+triceps vs. rug+biceps)

Of is dit gewoon iets persoonlijks?
Dat maakt allemaal geen zak uit. Doe wat je zelf het best vindt. Spieren kun je om de x tijd trainen omdat ze dan weer hersteld zijn. Dus te beter je op die interval zit, dus te meer progressie kun je boeken.

-

Zaterdag met deadliften voelde ik op de laatste rep dat het niet helemaal goed ging met mijn rug :'(

Heeft iemand tips hoe je een neutrale rug kan houden tijdens dit soort oefeningen. Volgens mij bol ik mijn rug op het moment dat het echt zwaar wordt zonder dat ik daar erg in heb.
DuTankmaandag 23 november 2015 @ 10:31
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 10:28 schreef 1299 het volgende:

[..]

Dat maakt allemaal geen zak uit. Doe wat je zelf het best vindt. Spieren kun je om de x tijd trainen omdat ze dan weer hersteld zijn. Dus te beter je op die interval zit, dus te meer progressie kun je boeken.
Helder. Dat van die hersteltijd was inderdaad wel bekend. Maar als ik op maandag biceps pak en dat woensdag nog voel, dan merk ik dat toch wel bij rug-oefeningen. Snap je mijn punt?
1299maandag 23 november 2015 @ 10:36
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 10:31 schreef DuTank het volgende:

[..]

Helder. Dat van die hersteltijd was inderdaad wel bekend. Maar als ik op maandag biceps pak en dat woensdag nog voel, dan merk ik dat toch wel bij rug-oefeningen. Snap je mijn punt?
Spierpijn is niet een heel goede indicator ;) Maar probeer het gewoon uit en op een gegeven moment merk je vanzelf wat voor jou goed werkt.

Toen ik nog geen compoundoefeningen deed vond ik het persoonlijk prettig om Borstspieren en Triceps in 1 training te doen. Maar misschien is dat voor jou compleet kut ;)
Questularmaandag 23 november 2015 @ 11:06
Borst/Schouders/Triceps op 1 dag en Rug, Biceps op de andere dag hier.
Borst/Biceps lijkt me niet echt logisch.
bombmannlmaandag 23 november 2015 @ 11:24
Borst-bicep, rug-tricep, schouders-benen.
Ieder z'n ding, maakt (bijna) niets uit.
Xa1ptmaandag 23 november 2015 @ 17:06
quote:
1s.gif Op maandag 23 november 2015 01:34 schreef Verbosity het volgende:

[..]

Als je aanvullend verzekerd bent zou ik sowieso langs gaan. Wordt toch vergoed voor minimaal 7 behandelingen. Anders kan je 2 weken rust nemen van oefeningen die de klachten opwekken om vervolgens rustig aan weer te beginnen op een licht gewicht.
Helder, ik heb een aanvullende verzekering dus snel maar even langs en 2 weken extensions en curls doen.
ZuidGrensmaandag 23 november 2015 @ 18:03
Ik doe eigenlijk al jaren borst-triceps, rug-biceps, schouders-benen (die laatste soms apart als ik meer dagen kan trainen).
Drinkymaandag 23 november 2015 @ 22:32
Net meegedraaid met een WOD ( :') ) Crossfit. Ik had ze gemailed voor een proefles OLY lifting en dat zou ook gedaan worden, maar het enige waar we aan toe kwamen was 20 minuten lang non-stop push-ups, pull-ups en squats zonder stang. Nog nooit een workout gedaan waarbij ik het gevoel had helemaal niks te bereiken tot vandaag :') .

Gevraagd of ik echt niet mee kon doen met fatsoenlijk OLY liften, en dat zou moeilijk zijn want de eerste maand is er om alle techniek te leren en zonder kun je niet (hebben ze wel gelijk in, maar ik weet na 2 jaar echt wel hoe ik moet deadliften en squatten :') )

Ik wil gewoon OLY liften met daarnaast wat bodybuilding, is toch niet teveel gevraagd?

SPOILER
Prijzen zijn trouwens ook echt crossfit, intro maand is 90 ekkies en daarna 75 ekk, maar met 20% korting en voor 2 maanden valt het nog te overzien
Verbositymaandag 23 november 2015 @ 22:46
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 22:32 schreef Drinky het volgende:
Net meegedraaid met een WOD ( :') ) Crossfit. Ik had ze gemailed voor een proefles OLY lifting en dat zou ook gedaan worden, maar het enige waar we aan toe kwamen was 20 minuten lang non-stop push-ups, pull-ups en squats zonder stang. Nog nooit een workout gedaan waarbij ik het gevoel had helemaal niks te bereiken tot vandaag :') .

Gevraagd of ik echt niet mee kon doen met fatsoenlijk OLY liften, en dat zou moeilijk zijn want de eerste maand is er om alle techniek te leren en zonder kun je niet (hebben ze wel gelijk in, maar ik weet na 2 jaar echt wel hoe ik moet deadliften en squatten :') )

Ik wil gewoon OLY liften met daarnaast wat bodybuilding, is toch niet teveel gevraagd?

SPOILER
Prijzen zijn trouwens ook echt crossfit, intro maand is 90 ekkies en daarna 75 ekk, maar met 20% korting en voor 2 maanden valt het nog te overzien
Haha, herkenbaar. Hier zijn ze bij de nieuwe gym ook begonnen met een 'crossfit' box naast de normale machines,dumbbells en cardio. Is van 7 tot 9 's avonds crossfit training op de dagen dat ik kan. Dus heb de keuze: pas na 9 uur liften qua deadlift, C&J/snatches of ergens in de middag trainen.

Eerste twee maanden was puur techniek trainingen waarbij ze een squat, deadlift, press, jerk etc. allemaal aanleren. Nu hebben ze elke week een WOD met een kracht element en 2 WOD's die meer op uithoudingsvermogen gericht zijn. Doe af en toe mee met de WOD die gefocust is op kracht.

Voordeel is wel dat het maar ¤37 kost om daar te trainen met de groepslessen of je kan op jezelf buiten de groepslessen om nog trainen.
Drinkymaandag 23 november 2015 @ 23:29
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 22:46 schreef Verbosity het volgende:

[..]

Haha, herkenbaar. Hier zijn ze bij de nieuwe gym ook begonnen met een 'crossfit' box naast de normale machines,dumbbells en cardio. Is van 7 tot 9 's avonds crossfit training op de dagen dat ik kan. Dus heb de keuze: pas na 9 uur liften qua deadlift, C&J/snatches of ergens in de middag trainen.

Eerste twee maanden was puur techniek trainingen waarbij ze een squat, deadlift, press, jerk etc. allemaal aanleren. Nu hebben ze elke week een WOD met een kracht element en 2 WOD's die meer op uithoudingsvermogen gericht zijn. Doe af en toe mee met de WOD die gefocust is op kracht.

Voordeel is wel dat het maar ¤37 kost om daar te trainen met de groepslessen of je kan op jezelf buiten de groepslessen om nog trainen.
Het kan wel leuk zijn daar niet van, maar het is niet waar ik de focus op wil leggen. Ik wil gewoon OLY liften zonder het hele crossfit gehype eromheen. Zware gewichten trekken/duwen that's it. Lijkt wel onmogelijk om dat te vinden, laat staan voor een fatsoenlijke prijs.
Verbositymaandag 23 november 2015 @ 23:35
quote:
14s.gif Op maandag 23 november 2015 23:29 schreef Drinky het volgende:

[..]

Het kan wel leuk zijn daar niet van, maar het is niet waar ik de focus op wil leggen. Ik wil gewoon OLY liften zonder het hele crossfit gehype eromheen. Zware gewichten trekken/duwen that's it. Lijkt wel onmogelijk om dat te vinden, laat staan voor een fatsoenlijke prijs.
Hier dus geen probleem op de tijden na om het uit te voeren. Nadeel is wel dat er geen goede coaching is voor oly lifts. De crossfit trainer heeft alleen de cursus gevolgd, maar zelf geen interesse in gewichtheffen op zich.

Van de prijs kan ik ook niks zeggen. Normaal abbo is ¤22 en de ruimte/lessen voor crossfit gebruiken met bumpers+stangen is ¤15 extra.

[ Bericht 0% gewijzigd door Verbosity op 24-11-2015 11:21:00 ]
Nic1dinsdag 24 november 2015 @ 03:30
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 10:31 schreef DuTank het volgende:

[..]

Helder. Dat van die hersteltijd was inderdaad wel bekend. Maar als ik op maandag biceps pak en dat woensdag nog voel, dan merk ik dat toch wel bij rug-oefeningen. Snap je mijn punt?
Als beginner herstel je snel genoeg om 3x per week een full-body te doen, dus maandag biceps en dan woensdag rug kan makkelijk.

Overigens lijkt me een 3-daagse split niet echt ideaal als je net begint.
DjMarkdinsdag 24 november 2015 @ 11:11
@Drinky, ik weet niet waar je woont, maar in utrecht kan je prima terecht voor Oly bij gewichtheffen utrecht
DuTankdinsdag 24 november 2015 @ 11:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2015 03:30 schreef Nic1 het volgende:

[..]

Als beginner herstel je snel genoeg om 3x per week een full-body te doen, dus maandag biceps en dan woensdag rug kan makkelijk.

Overigens lijkt me een 3-daagse split niet echt ideaal als je net begint.
Nja mijn doel is vooral om af te vallen (lees: vet verliezen). Met 3x per week sporten probeer ik dat te bereiken. En dat lukt ook. Maar daarnaast wil ik ook spieren opbouwen. Dus het niet zo dat ik een of andere bodybuilder wil worden :P
Beachdinsdag 24 november 2015 @ 12:10
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 november 2015 11:11 schreef DuTank het volgende:

[..]

Nja mijn doel is vooral om af te vallen (lees: vet verliezen). Met 3x per week sporten probeer ik dat te bereiken. En dat lukt ook. Maar daarnaast wil ik ook spieren opbouwen. Dus het niet zo dat ik een of andere bodybuilder wil worden :P
Gewoon de openingspost lezen en Starting Strength of StrongLifts doen.
ZuidGrensdinsdag 24 november 2015 @ 16:00
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 november 2015 11:11 schreef DuTank het volgende:

[..]

Nja mijn doel is vooral om af te vallen (lees: vet verliezen). Met 3x per week sporten probeer ik dat te bereiken. En dat lukt ook. Maar daarnaast wil ik ook spieren opbouwen. Dus het niet zo dat ik een of andere bodybuilder wil worden :P
Geloof me, als je dat niet wilt dan word je het ook niet.

Verder zou ik ff goed kijken of je eetschema aansluit bij je doelen.
DuTankdinsdag 24 november 2015 @ 18:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2015 16:00 schreef ZuidGrens het volgende:

[..]

Geloof me, als je dat niet wilt dan word je het ook niet.

Verder zou ik ff goed kijken of je eetschema aansluit bij je doelen.
Ik heb geen eetschema ofzo. Ook dat ben ik voorlopig niet van plan. De hoeveelheid calorieën die ik binnenkrijg is wel drastisch gedaald sinds ik geen frisdrank meer drink en 's avonds ook niet vaak meer snack. Ongezonde tussendoortjes pak ik over het algemeen ook niet. Al heb ik natuurlijk wel eens een slechte dag :P.

Ik ben in een half jaar zeker 10 kilo kwijt geraakt, maar ik vind het gewicht maar een relatief begrip (mbt afvallen), omdat ik in die periode ook flink wat spiermassa heb opgebouwd.
Verbositydinsdag 24 november 2015 @ 18:25
The Grid - NPGL heeft in samenwerking met Eleiko een event lopen waar ze een half rack, stang +145kg in gewicht en kettlebells van 8,12 en 18kg weggeven. Is ook beschikbaar in Europa. ^O^

Mocht je mee willen doen:
https://gleam.io/ZYuk3-VIPnKj
Artoodinsdag 24 november 2015 @ 18:31
Ik ga hier wat mee posten, hopelijk kan ik nog wat van jullie leren.

Heb vandaag een evenement gevonden (voor het eerst niet ver weg :P) die de mogelijkheid biedt om te maxen op een aantal lifts. Ik kan die dag niet :'( Lame! Ik heb wat verder zoekwerk gedaan via google maar heb moeite om andere soortgelijke events te vinden. Heeft een van jullie al eens mee gedaan aan een maxdag/meet/informele wedstrijd voor squat, bench, deadlift (powerlifts)? Zo ja, hoe was dat? En kunnen jullie me misschien verwijzen naar linkjes of verenigingen die zoiets organiseren?
Faeroerdinsdag 24 november 2015 @ 18:39
Eerste Smolov JR bench weekje er op zitten, wel even wennen aan het volume :')

Hoop dat het wat uit maakt
Ser_Ciappellettodinsdag 24 november 2015 @ 18:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2015 18:39 schreef Faeroer het volgende:
Eerste Smolov JR bench weekje er op zitten, wel even wennen aan het volume :')

Hoop dat het wat uit maakt
Smolov jr heeft mij wel altijd goed geholpen. Ook mentaal is dat wel goed.
Faeroerdinsdag 24 november 2015 @ 18:49
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 november 2015 18:42 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Smolov jr heeft mij wel altijd goed geholpen. Ook mentaal is dat wel goed.
Nice. Techniek gaat denk ik ook wel beter als je zo frequent traint. Heb je meer dan 1 cycle gedaan toevallig?
JaqenHghardinsdag 24 november 2015 @ 18:58
quote:
14s.gif Op dinsdag 24 november 2015 18:25 schreef Verbosity het volgende:
The Grid - NPGL heeft in samenwerking met Eleiko een event lopen waar ze een half rack, stang +145kg in gewicht en kettlebells van 8,12 en 18kg weggeven. Is ook beschikbaar in Europa. ^O^

Mocht je mee willen doen:
https://gleam.io/ZYuk3-VIPnKj
Zo'n half-rack is wel echt fucking ideaal zeg.

Eergister trouwens 110kg getild met goede vorm (plusminus wat gekreun) :@

De rest gaat trouwens niet zo hard. Dacht dat ik de low bar squat redelijk onder de knie had, maar boven de 60 kilo(jaja i know) krijg ik toch nog een kromming in mijn onderrug als ik helemaal naar beneden ga. Wellicht wat hammie/glutes rekoefeningen gaan doen?
Multiplydinsdag 24 november 2015 @ 19:10
quote:
14s.gif Op dinsdag 24 november 2015 18:25 schreef Verbosity het volgende:
The Grid - NPGL heeft in samenwerking met Eleiko een event lopen waar ze een half rack, stang +145kg in gewicht en kettlebells van 8,12 en 18kg weggeven. Is ook beschikbaar in Europa. ^O^

Mocht je mee willen doen:
https://gleam.io/ZYuk3-VIPnKj
Thanks! Ik heb meegedaan.
Artoodinsdag 24 november 2015 @ 19:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2015 18:25 schreef DuTank het volgende:

[..]

Ik heb geen eetschema ofzo. Ook dat ben ik voorlopig niet van plan. De hoeveelheid calorieën die ik binnenkrijg is wel drastisch gedaald sinds ik geen frisdrank meer drink en 's avonds ook niet vaak meer snack. Ongezonde tussendoortjes pak ik over het algemeen ook niet. Al heb ik natuurlijk wel eens een slechte dag :P.

Ik ben in een half jaar zeker 10 kilo kwijt geraakt, maar ik vind het gewicht maar een relatief begrip (mbt afvallen), omdat ik in die periode ook flink wat spiermassa heb opgebouwd.
Het zou dan wel nuttig kunnen zijn om eens je eiwitinname te bekijken, zeker wanneer je onder je onderhoud eet. Je kan afname in spiermassa tijdens je cut beperken door voldoende eiwitten (tot 2g eiwit per kg lichaamsgewicht meen ik) te nemen, maar dat is wel een kwestie van meten (=weten).
Questularwoensdag 25 november 2015 @ 08:08
Gisteren eindelijk weer eens de 100kg (2x) weten te benchen. Was na een paar reguliere 90kg/95kg setjes. Ga dit jaar de 110kg 1rm nog proberen.
Snakeywoensdag 25 november 2015 @ 20:16
Whehehe. Het zijn er twee achter elkaar. :P

Drinkywoensdag 25 november 2015 @ 20:23
Net terug van een sessie oly liften. Voornamelijk met snatch bezig geweest maar daar moet ik heel erg aan techniek werken. Maar dit is dus wel wat ik zocht, niet die crossfit BS. Kijken of ik voor een maand een abo kan regelen.

Met snatch keertje balans verloren en bar op mijn scheen laten vallen, die knurling stript je scheen gewoon van alle huid die erop zit :')
Faeroerwoensdag 25 november 2015 @ 20:46
quote:
10s.gif Op woensdag 25 november 2015 20:16 schreef Snakey het volgende:
Whehehe. Het zijn er twee achter elkaar. :P

:D :D

Moeten ze meer van maken.
Faeroerdonderdag 26 november 2015 @ 14:03
Wel lekkere MyProtein discounts

50% op omega 3, zma, vitamins alles :D
Artoodonderdag 26 november 2015 @ 15:05
quote:
10s.gif Op woensdag 25 november 2015 20:16 schreef Snakey het volgende:
Whehehe. Het zijn er twee achter elkaar. :P

Ha! Spot on :')
Quotidiendonderdag 26 november 2015 @ 15:24
Onlangs begonnen met krachttraining, en op aanraden van de trainer daar een 3x12 programma samengesteld gekregen. Alleen heb ik bij oefeningen voor de biceps/triceps dat mijn armen enorm verzuren en ik de gewichten niet meer omhoog krijg (curls?). Maar dan zonder dat branderige gevoel en dat het gewoon te zwaar wordt.. de spieren doen gewoon niks meer terwijl het niet eens zo zwaar is.

Ik realiseer me dat deze comment ontzettend leek en noob klinkt. :@ Maar enig idee hoe ik dit kan verhelpen?
Questulardonderdag 26 november 2015 @ 15:33
Gewicht is niet alles, is het te zwaar ga je terug in gewicht. Belangrijk is het technisch goed uit voeren van een oefening (vind ik). Als het je bv niet met 12kg lukt dan ga je terug naar 11kg. Uiteindelijk ga je toch omhoog in gewichten.

Ik zie mensen hier in de gym altijd zo zwaar mogelijk trainen zonder de juiste vorm aan te houden. Staan ze te curlen met veel te zware dumbells terwijl ik veel lager in gewicht met de juiste vorm veel meer progressie boek.
Quotidiendonderdag 26 november 2015 @ 15:38
Dat is juist het rare, het is totaal niet zwaar maar halverwege de tweede set stopt de spier er gewoon mee. Terwijl ze eerst dus ontzettend makkelijk te doen zijn.
Deuce92donderdag 26 november 2015 @ 15:39
Het is normaal dat de spier moe wordt.

Hoelang rust je tussen je sets?
Quotidiendonderdag 26 november 2015 @ 15:41
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2015 15:39 schreef Deuce92 het volgende:
Het is normaal dat de spier moe wordt.

Hoelang rust je tussen je sets?
halve minuut.
maar het is niet zo'n moeheid als wanneer je bijv pushups doet tot je niet meer kan, het is alsof er nog veel inzit maar de spier verzuurt.
Deuce92donderdag 26 november 2015 @ 15:50
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2015 15:41 schreef Quotidien het volgende:

[..]

halve minuut.
maar het is niet zo'n moeheid als wanneer je bijv pushups doet tot je niet meer kan, het is alsof er nog veel inzit maar de spier verzuurt.
Als je pushups doet tot je niet meer kan doe je meestal ook flink wat meer reps dan 12, en train je dus ook geen kracht. Als je in de lagere rep ranges zit is dit normaal.

Ik heb soms ook dat de eerste rep in een setje super makkelijk gaat, en ik een paar reps later gewoon leeg ben, ook al heb ik hetzelfde gewicht tijdens setje ervoor een keer of tien getild.

Je kunt dan óf langer rusten, óf minder gewicht pakken. Maar zelfs als je langer rust zul je uiteindelijk gewoon minder gaan tillen omdat de spier moe wordt.
ZwartmetSuikerdonderdag 26 november 2015 @ 17:55
Hebben jullie tips om meer energie te krijgen. oor het sporten? Ik train 4x per week voor het avondeten maar ik merk dat ik vaak niet de energie heb om echt te knallen.
Ser_Ciappellettodonderdag 26 november 2015 @ 18:00
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2015 17:55 schreef ZwartmetSuiker het volgende:
Hebben jullie tips om meer energie te krijgen. oor het sporten? Ik train 4x per week voor het avondeten maar ik merk dat ik vaak niet de energie heb om echt te knallen.
Banaantje, pre-workout, lijntje coke, het ligt er helemaal aan hoe ver jij wilt gaan.
ZwartmetSuikerdonderdag 26 november 2015 @ 18:02
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2015 18:00 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Banaantje, pre-workout, lijntje coke, het ligt er helemaal aan hoe ver jij wilt gaan.
Banaan eet ik voordat ik de auto instap naar de sportschool (30 tot 60 minuten van te voren), warming up is 5 minuten rennen meestal.
Beachdonderdag 26 november 2015 @ 18:03
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2015 17:55 schreef ZwartmetSuiker het volgende:
Hebben jullie tips om meer energie te krijgen. oor het sporten? Ik train 4x per week voor het avondeten maar ik merk dat ik vaak niet de energie heb om echt te knallen.
ga 's ochtends
ZwartmetSuikerdonderdag 26 november 2015 @ 18:08
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2015 18:03 schreef Beach het volgende:

[..]

ga 's ochtends
Kan helaas niet ivm werk.
Questulardonderdag 26 november 2015 @ 18:30
Vandaag een 1rm bench neergezet van 110kg, zeer tevreden!
ZuidGrensdonderdag 26 november 2015 @ 19:23
Hoe erg is het eigenlijk als je een paar keer niet je calorieëndoel haalt maar wel voldoende eiwitten eet? Heb ik nu twee dagen op rij gehad. 's ochtends haast en niet veel gegeten, rest van de dag niet echt gecompenseerd. Wel gewoon twee gram eiwit per lichaamsgewicht dus dat zit wel goed.
Deuce92donderdag 26 november 2015 @ 19:36
Zou me niet druk maken om twee dagen.
JaqenHghardonderdag 26 november 2015 @ 20:37
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2015 18:30 schreef Questular het volgende:
Vandaag een 1rm bench neergezet van 110kg, zeer tevreden!
Netties _O_
Snakeydonderdag 26 november 2015 @ 23:51
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2015 18:30 schreef Questular het volgende:
Vandaag een 1rm bench neergezet van 110kg, zeer tevreden!
Cool, well done.
Faeroervrijdag 27 november 2015 @ 00:08
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2015 18:30 schreef Questular het volgende:
Vandaag een 1rm bench neergezet van 110kg, zeer tevreden!
Grats! ;) Toch nog snel kunnen halen dan. Heb je nog een ander goal voordat het 2016 wordt? :D
Snakeyvrijdag 27 november 2015 @ 00:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2015 00:08 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Grats! ;) Toch nog snel kunnen halen dan. Heb je nog een ander goal voordat het 2016 wordt? :D
Ik dacht er vandaag aan. Ik moet nog 5 kilo erbij op de BP voor 140, 10 kilo voor DL voor 200, en 10 kilo op de OHP voor 100. Denk niet dat ik het nog haal dit jaar.

[ Bericht 10% gewijzigd door Snakey op 27-11-2015 00:19:40 ]
Faeroervrijdag 27 november 2015 @ 01:07
quote:
7s.gif Op vrijdag 27 november 2015 00:14 schreef Snakey het volgende:

[..]

Ik dacht er vandaag aan. Ik moet nog 5 kilo erbij op de BP voor 140, 10 kilo voor DL voor 200, en 10 kilo op de OHP voor 100. Denk niet dat ik het nog haal dit jaar.
Ik denk het wel. Gewoon proberen.
Snakeyvrijdag 27 november 2015 @ 13:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2015 01:07 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Ik denk het wel. Gewoon proberen.
Voeding gaat nu wel wat beter, stress levels zijn echter wel redelijk hoog omdat ik niet genoeg werkuren maak, en slaap is net aan. Maar ik ga het wel proberen uiteraard.
Snakeyvrijdag 27 november 2015 @ 16:26
SPOILER
12316292_10153737140357427_3754259354510246307_n.jpg?oh=42360f98ac077e5debf733a3e10953aa&oe=56F313D8
Faeroervrijdag 27 november 2015 @ 16:36
:D Battlescars
Snakeyvrijdag 27 november 2015 @ 16:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2015 16:36 schreef Faeroer het volgende:
:D Battlescars
Ik trok vanmorgen een oude scar die net redelijk geheeld was open. Vandaar dat het vel erbij hangt. Die deed wel effe zeer. :P

En weer eens een nieuwe kous bestellen uiteraard. :') Die deed geen zeer trouwens. :+
Snorrenbaardvrijdag 27 november 2015 @ 20:54
Heb daar eigenlijk nooit last :P, ligt dat aan je techniek of aan het gewicht?
Mr.Jvrijdag 27 november 2015 @ 21:27
quote:
1s.gif Op donderdag 26 november 2015 18:02 schreef ZwartmetSuiker het volgende:

[..]

Banaan eet ik voordat ik de auto instap naar de sportschool (30 tot 60 minuten van te voren), warming up is 5 minuten rennen meestal.
Pre workout met wat caffeine of anders bakkie koffie?
Snakeyvrijdag 27 november 2015 @ 23:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2015 20:54 schreef Snorrenbaard het volgende:
Heb daar eigenlijk nooit last :P, ligt dat aan je techniek of aan het gewicht?
Komt omdat ik de bar dicht bij m'n lichaam hou. Zodra ik lift zijn m'n schenen op 90 graden met de vloer, hang ik iets naar achter zodat ik vooral m'n hiel tot het midden van m'n voet belast, zo blijft de bar dichtbij, soms trek je hem dan wat langs je schenen omhoog.

Deze stijl. Voor zover je dat stijl kan noemen dan natuurlijk. :P

#ANONIEMzondag 29 november 2015 @ 11:51
Eerste week zit erop waarbij ik na mijn workout meteen 1 liter chocomelk naar binnen werk en man wat werkt dat goed zeg _O_
BredeBroederzondag 29 november 2015 @ 11:53
quote:
14s.gif Op zondag 29 november 2015 11:51 schreef Doublepain het volgende:
mijn
Pas maar op, ik heb er zelf aardig wat vet aan overgehouden :')

Je energy levels met zo'n bulk zijn wel booming :D
ZuidGrenszondag 29 november 2015 @ 13:05
quote:
14s.gif Op zondag 29 november 2015 11:51 schreef Doublepain het volgende:
Eerste week zit erop waarbij ik na mijn workout meteen 1 liter chocomelk naar binnen werk en man wat werkt dat goed zeg _O_
Vertel, wat merk je precies?
Xa1ptzondag 29 november 2015 @ 13:31
Dicht.