Dit, en kook met seizoensgroente en fruit, het liefst van de markt ipv de supermarktquote:Op vrijdag 28 augustus 2015 14:20 schreef motorbloempje het volgende:
Hier zijn echt al héél veel topics over geweest.
Samenvatting: zorg dat je kunt koken en een basisvoorraad hebt.
een doos frikadellen 20 stuks is 2 euro en een zak friet ook zo iets plus pot mayo. Voor een week friet is 6 euro ofzoquote:Op vrijdag 28 augustus 2015 14:09 schreef MutedFaith het volgende:
Als je het allemaal bij de supermarkt haalt wel. Verse groente en fruit bij een groenteboer/markt/turk halen wil nog wel eens een paar euro schelen.
Ligt er ook een beetje aan wat je normaal eet/koopt. Als je gewoonlijk voor prefab magnetron/pakjes voer gaat is verser/gezonder eten normaal niet direct duurder. Als je normaal wel gewoon zelf kookt, maar ongezondere zaken (meer gefrituurde rotzooi ofzo), dan zal gezonder koken wel duurder zijn.
Als je het zo bekijkt, haal een 25 kilo baal rijst en een 25 kilo baal bonen, per maaltijd ben je dan nog veel goedkoper uitquote:Op vrijdag 28 augustus 2015 14:34 schreef tailfox het volgende:
[..]
een doos frikadellen 20 stuks is 2 euro en een zak friet ook zo iets plus pot mayo. Voor een week friet is 6 euro ofzo
Hou je precies genoeg over om elke dag te kunnen ontbijten met 2 peuken en een blikje Bullit energydrink.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 14:34 schreef tailfox het volgende:
[..]
een doos frikadellen 20 stuks is 2 euro en een zak friet ook zo iets plus pot mayo. Voor een week friet is 6 euro ofzo
waar?quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 14:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je het zo bekijkt, haal een 25 kilo baal rijst en een 25 kilo baal bonen, per maaltijd ben je dan nog veel goedkoper uit
jupquote:Op vrijdag 28 augustus 2015 14:36 schreef focal het volgende:
[..]
Hou je precies genoeg over om elke dag te kunnen ontbijten met 2 peuken en een blikje Bullit energydrink.
Jouw comment doet me denken aan een man die jaren geleden bij Man Bijt Hond of zoiets was, die had een kliko vol duivenvoer waar 'ie elke dag wat uitschepte, kookte en op at: Het kan dus nog veel goedoper TS!quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 14:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je het zo bekijkt, haal een 25 kilo baal rijst en een 25 kilo baal bonen, per maaltijd ben je dan nog veel goedkoper uit
Granen en zaden, niet zoveel mis meequote:Op vrijdag 28 augustus 2015 14:55 schreef Nemephis het volgende:
[..]
Jouw comment doet me denken aan een man die jaren geleden bij Man Bijt Hond of zoiets was, die had een kliko vol duivenvoer waar 'ie elke dag wat uitschepte, kookte en op at: Het kan dus nog veel goedoper TS!
Op zich niet maar het was wel bijzonder, zeg maar.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 14:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Granen en zaden, niet zoveel mis mee
http://www.vogelartikelenwebshop.nl/nl/quinoazaad-1-kg.htmlquote:Op vrijdag 28 augustus 2015 15:08 schreef Nemephis het volgende:
[..]
Op zich niet maar het was wel bijzonder, zeg maar.
Wat ben jij toch altijd vreselijk verzuurd.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 14:20 schreef motorbloempje het volgende:
Hier zijn echt al héél veel topics over geweest.
Samenvatting: zorg dat je kunt koken en een basisvoorraad hebt.
quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 15:52 schreef motorbloempje het volgende:
Het was niet rot bedoeld, doe eens rustig zeg.
Dan mijn excuses voor die opmerking.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 15:52 schreef motorbloempje het volgende:
Het was niet rot bedoeld, doe eens rustig zeg.
Ga je me nou aanmoedigen om weer biertjes te halen?quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 14:04 schreef Godtje het volgende:
Bier is hartstikke goedkoop. Had je er wel bij kunnen doen.
Helaas doen veel mensen dat niet, van wie ook, mijn generatie is al opgegroeid met pakjes, zakjes en blik en ik ben al voorbij de 50.quote:
48 euro voor jezelf alleen? Vind ik erg veel.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 16:25 schreef Rodulf het volgende:
Ik was vandaag 48 euro kwijt waar ik normaal meestal rond de 30/35 euro kwijt was.
Voor één persoon koken is vaak duurder (lees: even veel kosten) als voor twee personen. Voor hoe meer personen je een gerecht maakt, hoe goedkoper het per portie wordt. Daarom ook porties voorbereiden/invriezen etc.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 17:30 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
48 euro voor jezelf alleen? Vind ik erg veel.
Dat vond ik ook, daarom vroeg ik me al af of gezond(er) eten duurder was.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 17:30 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
48 euro voor jezelf alleen? Vind ik erg veel.
Valt mij idd altijd op dat veel etenswaren zijn ingesteld op 2 of meerdere personen. Vaak als ik pakjes aardappels haal om te bakken heb ik echt een hele pan vol, krijg dat nooit op.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 17:31 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Voor één persoon koken is vaak duurder (lees: even veel kosten) als voor twee personen. Voor hoe meer personen je een gerecht maakt, hoe goedkoper het per portie wordt. Daarom ook porties voorbereiden/invriezen etc.
Nu heb je ook net 2 hoofdprijzen uitgekozen.quote:
Ik had ingevroren bladspinazie gekocht van Iglo. Eerste keer dat ik dit heb gehaald, geen idee of het wat is.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 17:46 schreef n0a het volgende:
Wat voor groenten kocht je en hoe waren die verpakt? Van die voorverpakte dingen zijn een stuk duurder dan bijv een kropsla of zelf een zak met sperziebonen vullen.
Toevallig hou ik ook van blauwe bessen en bramen maar die haal ik sinds een paar weken bij de fruit en groentewinkel.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 17:45 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Nu heb je ook net 2 hoofdprijzen uitgekozen.
Ik koop nooit aardbeien maar die zijn volgens mij wel prijzig ja. Net zoals blauwe/rode bessen, en bramen.
Maar bijv. appels/peren/perzikken/bananen zijn niet duur volgens mij.
Heb je gelijk in.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 18:13 schreef -Phineas- het volgende:
Ik weet niet of je het al had gemerkt maar in alle westerse/ rijke landen is het gezondere voedsel duurder. Vandaar dat er in Amerika heel veel mensen met overgewicht/ obesitas vaak heel arm zijn. Zeg nou zelf. Een lekkere dikke burger vult toch beter dan een salade? En dan is die burger nog goedkoper dan die salade.
Thanks voor de tip man.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 18:23 schreef perro. het volgende:
je zou nieuwsuur vanavond op npo2 22.00 eens moeten kijken ts. komt ongeveer dit aan bod.
In theorie niet, in praktijk (voor mij) wel. Wie heeft er nou tijd om naar de markt te gaan?quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 14:02 schreef Rodulf het volgende:
Vanochtend boodschappen gedaan bij de supermarkt. Geprobeerd zo veel mogelijk gezonde dingen te halen (fruit, groente, vis, mager vlees en dat soort dingen). Ondanks dat ik niet eens biertjes had gehaald was ik 15 euro meer aan de wekelijkse boodschappen kwijt dan gewoonlijk.
Wat is jouw ervaring? Is gezond eten duurder?
Definieer kwaliteitsrijst en kwaliteitpasta? Witte (of basmati) rijst is helemaal niet zo gezond. Als ik bij de natuur-of biologische winkel volkoren basmatirijst haal ben ik al gauw veel duurder uit.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 20:47 schreef _Newman_ het volgende:
Nou zeg gezond koken is helemaal niet zo duur. Ik haal meestal een 4,5 kilo zak rijst van x.o. bij de toko(= kwaliteitsrijst) of een kilo zak silvo pandan (=kwaliteitsrijst) als het bij de dirk van der broek in de aanbieding is. Verder kan je altijd wel wat kwaliteiten pasta in huis hebben
Niet dan amandelen nu zo fantastisch zijn, maar van die frikandellen heb je heel wat minder nut dan van gezond voer. Als iets compleet loos van voedingsstoffen is zijn het wel dergelijke producten.quote:Op zondag 30 augustus 2015 15:08 schreef Intellectueel het volgende:
Voor een pak frikadellen bij de AH van 20 stuks betaal je ongeveer 2 euro. Voor een klein bakje amandelnoten ben ik bijna 2x zo duur uit.
Gezond eten is inderdaad flink duurder. Men wordt als het ware bijna gedwongen om ongezond te eten.
Amandelen zijn wel degelijk fantastisch (o.b.v. de gezondheidsfactor). Voor de rest begrijp ik volgens mij niet echt wat je bedoelt.quote:Op zondag 30 augustus 2015 15:13 schreef Gerolsteiner het volgende:
[..]
Niet dan amandelen nu zo fantastisch zijn, maar van die frikandellen heb je heel wat minder nut dan van gezond voer. Als iets compleet loos van voedingsstoffen is zijn het wel dergelijke producten.
Niet echt.quote:Op zondag 30 augustus 2015 15:15 schreef Intellectueel het volgende:
[..]
Amandelen zijn wel degelijk fantastisch (o.b.v. de gezondheidsfactor). Voor de rest begrijp ik volgens mij niet echt wat je bedoelt.
Jawel.quote:
Ik koop geen frikadellen. Het is ongezond en goedkoop spul dat vol zit met toegevoegde zout en andere rotzooi.quote:Verder moet voeding voedzaam zijn. Als je chronisch te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt (zoals met je frikandellen) zul je een hoogstens een matig leven lijden.
Kwaliteits rijst is rijst die lekker smaakt en heeft ook een keurmerk van de thaise overheid. Sowieso never never ever rijst uit kartonnen doosjes kopen, dan kan ik je bij voorbaat al garanderen dat het niks is. Ook beter ver weg blijven van de surinaamse rijst en alles waar snelkookrijst op staat.quote:Op zondag 30 augustus 2015 15:10 schreef Intellectueel het volgende:
[..]
Definieer kwaliteitsrijst en kwaliteitpasta? Witte (of basmati) rijst is helemaal niet zo gezond. Als ik bij de natuur-of biologische winkel volkoren basmatirijst haal ben ik al gauw veel duurder uit.
De glycemische index van witte rijst is relatief hoog (70). De glycemische index weergeeft hoe snel de koolhydraten die je binnenkrijgt worden omgezet in glucose. Dergelijke (eenvoudige) koolhydraten in witte rijst veroorzaken een snelle stijging van je glucosespiegel in je bloed, en om de overgang van dergelijke koolhydraten naar glucose naar glycogeen naar vet te vermijden, wordt over het algemeen aangeraden (bij mensen die willen afvallen) om producten te consumeren die een laag glycemische waarde (complexe koolhydraten) hebben.quote:Op zondag 30 augustus 2015 15:37 schreef _Newman_ het volgende:
Kw[quote]Ik zou niet weten wat er niet gezond is aan witte rijst, misschien kan je dat even uitleggen?
Nou ten eerste ligt de GI van pandanrijst maar rond de 60 wat lichte stijging geeft van de bloedsuikerspiegel , maar echt maar heel weinig, en ten tweede is een hoge GI niet altijd slecht. Als je bijvoorbeeld sport of iets dergelijks of zware lichamelijk arbeid doet dan is een hoge GI juist goed en niet slecht (daarom bestaan er ook sportdrankjes met druivensuiker enzo met heel hoge GI) omdat je lichaam soms gewoon koolhydraten nodig hefft met een hoge GI.quote:Op zondag 30 augustus 2015 15:57 schreef Intellectueel het volgende:
[..]
De glycemische index van witte rijst is relatief hoog (70). De glycemische index weergeeft hoe snel de koolhydraten die je binnenkrijgt worden omgezet in glucose. Dergelijke (eenvoudige) koolhydraten in witte rijst veroorzaken een snelle stijging van je glucosespiegel in je bloed, en om de overgang van dergelijke koolhydraten naar glucose naar glycogeen naar vet te vermijden, wordt over het algemeen aangeraden (bij mensen die willen afvallen) om producten te consumeren die een laag glycemische waarde (complexe koolhydraten) hebben.
Vandaar dat volkoren pasta 'gezonder' is dan witte pasta, volkoren brood beter is dan witte brood en volkoren (of zilvervlies) rijst gezonder is dan witte rijst.
Overigens is witte rijst natuurlijk niet heel ongezond, en past het prima binnen je dieet zolang je varieert en het met mate consumeert.
De meeste mensen doe niet aan topsport of zwaar lichamelijk arbeid.quote:Op zondag 30 augustus 2015 16:08 schreef _Newman_ het volgende:
Nou ten eerste ligt de GI van pandanrijst maar rond de 60, en ten tweede is een hoge GI niet altijd slecht. Als je bijvoorbeeld sport of iets dergelijks of zware lichamelijk arbeid doet dan is een hoge GI juist goed en niet slecht (daarom bestaan er ook sportdrankjes met druivensuiker enzo met heel hoge GI).
Je maakt een grapje, toch? Dat is niet serieus?quote:Op zondag 30 augustus 2015 15:57 schreef _Newman_ het volgende:
Oh ja en voor pasta houd ik meestal de stelregel aan dat als het in een blauw pakje zit en duur is dat het dan goede kwaliteit is.
Ik vrees dat hij heel serieus is.quote:Op zondag 30 augustus 2015 18:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Je maakt een grapje, toch? Dat is niet serieus?
Sorry, ik weet geen enkel argument te verzinnen om je tegen te spreken. Ik ben druk bezig een pastamerk op te zetten met een blauwe verpakking. Ik weet niets van pasta, maar als ik wat meel en water in een bak flikker en het in een blauwe verpakking prop moet het wel goed komen.quote:Op zondag 30 augustus 2015 18:52 schreef _Newman_ het volgende:
Ik heb nog geen relevante reden gehoord waarom het niet zo is.... Beetje mensen uitlachen is lekker makkelijk dat kan iedereen maar echt verder dan dat komen de meeste fokkers niet.
Meestal is duurder eten beter dan goedkoper.quote:Op zondag 30 augustus 2015 19:16 schreef Kaneelstokje het volgende:
Het gaat om goedkoop en gezond eten. Dat dure pasta beter is, is irrelevant.
ow ja zoals tering troep van Grand Italia enzo.... nou ja als je dat lekker vind zal ik je vooraal niet tegenhouden..quote:Op zondag 30 augustus 2015 19:41 schreef MrSalazar het volgende:
pasta uit blauwe verpakkingen
pasta uit gele verpakkingen
pasta uit groene verpakkingenquote:Op zondag 30 augustus 2015 19:46 schreef _Newman_ het volgende:
[..]
ow ja zoals tering troep van Grand Italia enzo.... nou ja als je dat lekker vind zal ik je vooraal niet tegenhouden..
Bij mijn groenteman aan de kar ¤2.75 p 500 gram. Ze waren wel groot en lekker. Ik kook ook zelf al woon ik alleen.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 17:45 schreef Harvest89 het volgende:
Nu heb je ook net 2 hoofdprijzen uitgekozen.
Ik koop nooit aardbeien maar die zijn volgens mij wel prijzig ja. Net zoals blauwe/rode bessen, en bramen.
Maar bijv. appels/peren/perzikken/bananen zijn niet duur volgens mij.
Net stond hier iets anders.quote:Op zondag 30 augustus 2015 19:52 schreef MissGump het volgende:
http://www.forthemommas.c(...)aroni-and-Cheese.jpg
Gore pasta in een blauwe verpakking, alsjeblieft!
Waar de fuck heb je het over?quote:Op zondag 30 augustus 2015 19:37 schreef _Newman_ het volgende:
[..]
Meestal is duurder eten beter dan goedkoper.
Dure kroketten zijn beter dan goedkope, dure patat is beter, duurder vlees is beter, dure rijst is beter, dure pasta is beter. Met verse producten kan het anders zijn zoals met groentes daar geld de seisoens prijs zoals 30 cent voor een komkommer enzo.
Maar duurder eten is echt meestal beter. Noem mij dan even een goedkoop ding wat beter is dan duur eten. Je ben echt een beetje in de war. Je ben een beetje argumenten aan het zoeken om te argumenteren. Beetje zielig toch. Het gaat namelijk nergens over.
De Amerikaanse pino is geel terwijl de Nederlandse blauw is.. maar die is enigzins mannelijk..quote:Op zondag 30 augustus 2015 20:00 schreef Stompzinnig het volgende:
Mja, ergens heeft hij wel gelijk.
Als je een vrouw tegen komt met gele kleren dan weet je bijna zeker dat haar kut stinkt naar een homp kaas die 3 jaar in een terrarium van 60 graden heeft gelegen. Als ze blauwe kleren draagt dan is haar kut bijna altijd fris.
zo zo wat een nuttige on topic bijdrage... ik ben trots op je...quote:Op zondag 30 augustus 2015 20:05 schreef WammesWaggel het volgende:
[..]
De Amerikaanse pino is geel terwijl de Nederlandse blauw is.. maar die is enigzins mannelijk..
Als je er eerst een blauw zakje om doet smaakt het beter.quote:Op zondag 30 augustus 2015 21:12 schreef vinnypassy het volgende:
Zelfgemaakte pasta.
[ afbeelding ]
Is nog eens niet duur ook.
Die bovenste heb ik ook altijd.quote:Op dinsdag 1 september 2015 11:41 schreef FANN het volgende:
Deze twee komen het beste uit de spaghetti test ...
op nr.1
[ afbeelding ]
op nr. 2
[ afbeelding ]
http://www.radartv.nl/uit(...)-2010/spaghettitest/
Alleen fruit is soms wel duurquote:Op dinsdag 1 september 2015 11:47 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
Die bovenste heb ik ook altijd.
Oh en gezond eten is helemaal niet duurder dan rotzooi eten. Het is misschien iets meer werk .
De Lidl heeft elke week wel lekker fruit in de aanbieding. Jumbo ook. Scheelt echt. Of je haalt het op de markt.quote:Op dinsdag 1 september 2015 11:48 schreef FANN het volgende:
[..]
Alleen fruit is soms wel duurmaar ja, ik eet het nou eenmaal graag
Ik weet hetquote:Op dinsdag 1 september 2015 11:50 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
De Lidl heeft elke week wel lekker fruit in de aanbieding. Jumbo ook. Scheelt echt. Of je haalt het op de markt.
Fruit is duur klopt..Mineola zijn zo lekkerquote:Op dinsdag 1 september 2015 11:48 schreef FANN het volgende:
Alleen fruit is soms wel duurmaar ja, ik eet het nou eenmaal graag
Zit er nu echt veel verschil in qua smaak? Of gaat het vooral om textuur?quote:Op dinsdag 1 september 2015 11:41 schreef FANN het volgende:
Deze twee komen het beste uit de spaghetti test ...
op nr.1
[ afbeelding ]
op nr. 2
[ afbeelding ]
http://www.radartv.nl/uit(...)-2010/spaghettitest/
Bedoel je Biologisch of niet Biologisch?quote:Op dinsdag 1 september 2015 15:44 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Zit er nu echt veel verschil in qua smaak? Of gaat het vooral om textuur?
Ah oke,quote:Op dinsdag 1 september 2015 18:16 schreef FANN het volgende:
[..]
Bedoel je Biologisch of niet Biologisch?
Nee, als ze allebei goed zijn prof je geen verschil, ik koop ook liever die goedkopere maar
die zijn nou eenmaal altijd al overrijp of half verrot, vandaar
ah... ik zat nog met mijn hoofd bij de avocado'squote:Op dinsdag 1 september 2015 19:53 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Ah oke,
Nee ik bedoel verschil in smaak tussen bijv Gran italia en een goedkoper merk, zoals bijvoorbeeld Plus of AH huismerk.
quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 14:04 schreef Godtje het volgende:
BierPils is hartstikke goedkoop. Had je er wel bij kunnen doen.
zou niet moeten kunnen. wel goed gekookt?quote:Op dinsdag 1 september 2015 19:57 schreef habitue het volgende:
[ afbeelding ]
Deze was niet zo heel bijzonder eigenlijk vanavond..... Hoe kan dit!
Het verschil tussen goede goedkope en duurdere spaghetti zit naar mijn mening voor een groot deel in de tolerantie voor net iets te lang koken. Goedkope slaat direct om terwijl duurdere iets langer redelijk lijkt te blijven.quote:Op dinsdag 1 september 2015 19:57 schreef habitue het volgende:
[ afbeelding ]
Deze was niet zo heel bijzonder eigenlijk vanavond..... Hoe kan dit!
Nog betere en goedkopere pasta is uit een blauw zakjes van De Cecco. Iets met typo 00 en Semola di grano duro rimacinata. Moet je alleen wel zelf nog eieren bij stoppen en zelf maken. Nu snap ik ook wel dat niet iedereen daarvoor tijd wil maken, eerlijk gezegd heb ik soms ook gedroogde, maar probeer het eens op een verregende zaterdag. Je krijgt er vanzelf wel wat handigheid in. Koken is vervolgens ook maar 2 minuten ipv 10.quote:Op zondag 30 augustus 2015 15:57 schreef _Newman_ het volgende:
Oh ja en voor pasta houd ik meestal de stelregel aan dat als het in een blauw pakje zit en duur is dat het dan goede kwaliteit is. Ik heb het nog nooit mis gehad. Zelfs bij de Lidl hebben ze goede pasta. Maar ook bij de AH en de hoogvliet en allemaal zit het in een blauw pakje.
[ afbeelding ]
Textuur denk ik eerder. Vind de cecco, barilla of een ander echt italiaans merk altijd iets gummy achtiger. Smaak blijft daardoor beter hangen lijkt wel.quote:Op dinsdag 1 september 2015 15:44 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Zit er nu echt veel verschil in qua smaak? Of gaat het vooral om textuur?
Hoeft ook niet. Met roerbakken bijvoorbeeld. Kan binnen 10 minuten een gezond bord met eten op tafel zetten. Zonder voorgesneden zakjes overigens, inclusief eigen gemaakt woksausje.quote:Op dinsdag 1 september 2015 11:47 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
Die bovenste heb ik ook altijd.
Oh en gezond eten is helemaal niet duurder dan rotzooi eten. Het is misschien iets meer werk .
Ja dat lukt mij ook prima en dus is het niet moeilijk om gezonder én goedkoper te eten.quote:Op dinsdag 1 september 2015 22:54 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Hoeft ook niet. Met roerbakken bijvoorbeeld. Kan binnen 10 minuten een gezond bord met eten op tafel zetten. Zonder voorgesneden zakjes overigens, inclusief eigen gemaakt woksausje.
Dr oetker pizza's zijn 12 minuten + 3 minuten voorverwarmen. Patat bakken is ook 15 minuten met opwarmen.
Je moet het ook een beetje leuk gaan vinden denk ik. Beetje interesse in hebben.quote:Op dinsdag 1 september 2015 22:57 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
Ja dat lukt mij ook prima en dus is het niet moeilijk om gezonder én goedkoper te eten.
Idd. Een beetje moeite doen. Ik heb vaak het idee dat mensen uit luiheid rommel eten. Je moet natuurlijk hakken snijden en koken en daar hebben sommige mensen gewoon geen zin in.quote:Op dinsdag 1 september 2015 23:02 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Je moet het ook een beetje leuk gaan vinden denk ik. Beetje interesse in hebben.
En aardig gereedschap scheelt ook.
Snap ik dus niet echt he, uit luiheid. Je voeding is een belangrijk, hoe jong of oud je ook bent. Ga je daar als een idioot mee om, dan vraag je zelf om een bezoek aan de dokter.quote:Op dinsdag 1 september 2015 23:05 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
Idd. Een beetje moeite doen. Ik heb vaak het idee dat mensen uit luiheid rommel eten. Je moet natuurlijk hakken snijden en koken en daar hebben sommige mensen gewoon geen zin in.
Ik heb soms de puf niet om uitgebreid te staan koken, naar de dokter ben ik al geweest,quote:Op woensdag 2 september 2015 09:48 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Snap ik dus niet echt he, uit luiheid. Je voeding is een belangrijk, hoe jong of oud je ook bent. Ga je daar als een idioot mee om, dan vraag je zelf om een bezoek aan de dokter.
Dit doe ik ook, precies dezelfde tactiek. Wat ook helpt is op zondag beslissen wat je in de komende week wilt gaan koken, en dan de boodschappen in één keer halen. Dan ben je netto zo 10~20% goedkoper uit.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 16:28 schreef motorbloempje het volgende:
Wij halen alles bij de Lidl wat ze hebben, de rest bij een standaardsupermarkt
Ik moet (lees wil, zodat hopelijk al mijn spijsverteringsklachten verdwijen) binnenkort beginnen met glutenvrij eten, dus dan moet ik sowieso alle gerechten vanaf 0 koken. Dat doe ik eigenlijk al, al gebruik ik soms kant-en-klare kruidenmixen of bouillonblokjes.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 16:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Helaas doen veel mensen dat niet, van wie ook, mijn generatie is al opgegroeid met pakjes, zakjes en blik en ik ben al voorbij de 50.
quote:Op woensdag 2 september 2015 10:57 schreef _Newman_ het volgende:
Toch wel cassave kroepoek he? want gewone kroepoekl is van garnalen gemaakt. Lijkt me niet echt vegetarisch zeg maar....
Even om op de pasta terug te komen, vandaag hadden we dus de pasta delizia gegeten, érg lekkerquote:Op dinsdag 1 september 2015 20:09 schreef FANN het volgende:
[..]
ah... ik zat nog met mijn hoofd bij de avocado's![]()
Géén idee want ik heb nog nooit van Gran italia gekocht, die test kwam ik tegen met Googelen![]()
Als het even kan kopen we meestal ''verse pasta'' zal ook wel meevallen dat ''Vers'' maar dat
verkopen ze bijvoorbeeld bij AH in die grote zakken, bij de Landmarkt in pakjes en toevallig hebben
we nu deze liggen maar nog niet geprobeerd, dus géén idee hoe die smaakt![]()
http://www.ah.nl/producte(...)roccoli-peulvruchten
Hoe kom je op het idee dat je problemen met gluten hebt?quote:Op woensdag 2 september 2015 11:15 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Ik moet (lees wil, zodat hopelijk al mijn spijsverteringsklachten verdwijen) binnenkort beginnen met glutenvrij eten, dus dan moet ik sowieso alle gerechten vanaf 0 koken. Dat doe ik eigenlijk al, al gebruik ik soms kant-en-klare kruidenmixen of bouillonblokjes.
Met goede producten uit blik of de diepvries (tomaten, bonen en linzen uit blik, groente uit de diepvries) is trouwens niets mis als je het mij vraagt.
Zeker niet. Vooral als je dingen bereidt als soep, of in stoofpotten zijn diepvriesgroenten een goede uitkomst.quote:Op woensdag 2 september 2015 11:15 schreef JeMoeder het volgende:
Met goede producten uit blik of de diepvries (tomaten, bonen en linzen uit blik, groente uit de diepvries) is trouwens niets mis als je het mij vraagt.
MLD onderzoeken (scan, echo, scopie), chronisch vit D en B12 tekort, sinds april constant verstopt wanneer ik geen oplosbare vezels neem.quote:Op woensdag 2 september 2015 21:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoe kom je op het idee dat je problemen met gluten hebt?
Probeer eens uit of je wel andere granen dan tarwe verdraagt (rogge, spelt, etc.). Vaak wordt een tarwe-allergie aangezien voor glutenproblematiek. Je leven is een stuk makkelijker als je alleen tarwe hoeft te vermijden.quote:Op woensdag 2 september 2015 22:08 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
MLD onderzoeken (scan, echo, scopie), chronisch vit D en B12 tekort, sinds april constant verstopt wanneer ik geen oplosbare vezels neem.
Bloedonderzoek wees niets uit, helaas geeft dat maar voor een zeer klein percentage de diagnose. Ik heb nog geen zin in een maagonderzoek (dunne darm), en de huisarts gaat in mijn redenatie mee.
Ik heb trouwens al sinds mijn 16e constante darm problemen en ook gediagnosticeerd met PDS. Die darmproblemen waren altijd het overgestelde van een verstopping, tot enkele maanden geleden...
Spelt is een tarwe en heeft een hoog glutengehaltequote:Op woensdag 2 september 2015 23:27 schreef Dunckie het volgende:
[..]
Probeer eens uit of je wel andere granen dan tarwe verdraagt (rogge, spelt, etc.). Vaak wordt een tarwe-allergie aangezien voor glutenproblematiek. Je leven is een stuk makkelijker als je alleen tarwe hoeft te vermijden.
Al is de samenstelling van de gluten anders, het moet inderdaad gemeden worden:quote:Op donderdag 3 september 2015 06:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Spelt is een tarwe en heeft een hoog glutengehalte
Deze producten en afgeleiden daarvan moeten door iemand met coeliakie uit het dieet gehaald worden.quote:Gluten is een eiwit dat van nature voorkomt in tarwe, rogge, gerst, spelt en khorasan tarwe
Ik vermijd de tarwe, rogge en gerst, niet voor de gluten, maar voor de fructanen (koolhydraat type). Spelt is fructaan arm, dus dat mag wel. Heb laatst lasagne gedraaid van gewone speltbloem en dat is toch nog lekkerder dan die droge pasta's.quote:Op woensdag 2 september 2015 23:27 schreef Dunckie het volgende:
[..]
Probeer eens uit of je wel andere granen dan tarwe verdraagt (rogge, spelt, etc.). Vaak wordt een tarwe-allergie aangezien voor glutenproblematiek. Je leven is een stuk makkelijker als je alleen tarwe hoeft te vermijden.
Pasta uit grijze verpakkingen.quote:Op woensdag 2 september 2015 21:10 schreef FANN het volgende:
[..]
Even om op de pasta terug te komen, vandaag hadden we dus de pasta delizia gegeten, érg lekker
pasta, de groente die erin zitten proef je trouwens hélemaal niets van![]()
Maar met de zelfgemaakte Spaghettisaus waar al van alles in zat was dat ook niet nodig..
en de verpakking was dus niet blauw![]()
[ afbeelding ]
reageer dan gewoon niet lulloquote:Op donderdag 3 september 2015 13:35 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Pasta uit grijze verpakkingen.
Ja ik vond het echt een leuk garpje lig helemaal dubbelgevouwen onder de tafel te schuddenbuiken hahahaquote:
topic niet gevolgd ofzo?quote:Op donderdag 3 september 2015 13:38 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Ja ik vond het echt een leuk garpje lig helemaal dubbelgevouwen onder de tafel te schuddenbuiken hahaha
Ik ben bang van nietquote:Op donderdag 3 september 2015 13:48 schreef Lavenderr het volgende:
Ik denk dat ongezond eten stukken duurder is.
Ik bedoel meer de lui die elke dag langs de Mac Drive gaan.quote:Op donderdag 3 september 2015 13:51 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik ben bang van niet![]()
20 Frikandellen voor 1,99 euro
http://www.aldi.nl/aldi_frikandellen_11351_11137_401_3655.html
Ah.... Mac Donald is best duur geloof ik, als je tenminste een ''hele maaltijd'' neemt,quote:Op donderdag 3 september 2015 13:53 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
Ik bedoel meer de lui die elke dag langs de Mac Drive gaan.
En de uiteindelijke doktersrekeningen.
quote:Op zondag 30 augustus 2015 15:57 schreef _Newman_ het volgende:
Oh ja en voor pasta houd ik meestal de stelregel aan dat als het in een blauw pakje zit en duur is dat het dan goede kwaliteit is. Ik heb het nog nooit mis gehad. Zelfs bij de Lidl hebben ze goede pasta. Maar ook bij de AH en de hoogvliet en allemaal zit het in een blauw pakje.
[ afbeelding ]
shoarma gewoon zelf wokken met groentenquote:Op dinsdag 1 september 2015 22:48 schreef Red_85 het volgende:
Als mensen naar marqt gaan ipv de markt en naar AH ipv de turk, dan is het gezondere eten duurder.
Mijn tip naast die van Piet zn seizoensgroente: de turk. Die bij mij haalt prima spul uit (zoveel mogelijk) de omliggende polders direct bij de boer vandaan en verkoop het los. Geen geklooi met standaard verpakkingen, per stuk verpakte paprika's en komkommers in plastic condooms.
Gezonder, milieuvriendelijker en goedkoper. In m'n eentje heb ik nooit hoger dan 17,50 a 20,- per week aan verse groente en fruit. Staat nog een bak met olijven in het midden ook.
En ik houd mij totaal niet in daar.
[..]
Nog betere en goedkopere pasta is uit een blauw zakjes van De Cecco. Iets met typo 00 en Semola di grano duro rimacinata. Moet je alleen wel zelf nog eieren bij stoppen en zelf maken. Nu snap ik ook wel dat niet iedereen daarvoor tijd wil maken, eerlijk gezegd heb ik soms ook gedroogde, maar probeer het eens op een verregende zaterdag. Je krijgt er vanzelf wel wat handigheid in. Koken is vervolgens ook maar 2 minuten ipv 10.
Eieren kan je vervolgens ook bij een boer uit je naburige polder wegtrekken. Boven AMS hoef je maar even van de snelweg af en je komt er zo 2 tegen.
En ja, ook blijven de specialiteiten lastig.
[..]
Textuur denk ik eerder. Vind de cecco, barilla of een ander echt italiaans merk altijd iets gummy achtiger. Smaak blijft daardoor beter hangen lijkt wel.
Grande italia is denk ik meer gebasseerd op de libelle smaak.
Ja dat is het ook, maar ook wel goed kijken naar hoe het eruit ziet. Ja kan het meestal zo al zien dat het goede pasta is, ziet er veel mooier en dikker uit.quote:
Ah kijk eens, ik was vandaag ietsjes duurder uit want had rode besjes gekocht van ¤4 en een blok spek van rond de 8 euro ofzo. Normaal koop ik vlees bij slager, maar had ik geen zin meer in vandaagquote:Op donderdag 3 september 2015 14:35 schreef Rodulf het volgende:
Bedankt voor al jullie reacties.
Ik was net 29 euro kwijt voor 6 dagen eten. Weet niet precies hoe het komt dat ik deze keer minder kwijt was. Heb sowieso geen aardbeien gekocht want die dingen bederven telkens zo snel. Verder wel gewoon vlees (kip, tartaar, biefstuk). Dat ik bezig ben met afvallen zal er ook mee te maken hebben.
Ik had dit keer geen fruit gekocht dus dat scheelt idd met geld. Denk dat ik volgende week wel effe langs de fruitwinkel ga. Betaal je iets meer maar het fruit is daar veel beter.quote:Op vrijdag 4 september 2015 17:46 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Ah kijk eens, ik was vandaag ietsjes duurder uit want had rode besjes gekocht van ¤4 en een blok spek van rond de 8 euro ofzo. Normaal koop ik vlees bij slager, maar had ik geen zin meer in vandaag
Zit wel kalk in het leiding waterquote:Op dinsdag 1 september 2015 22:08 schreef FANN het volgende:
Water uit de kraan is nóg goedkoperen gezonder ook
mja... je kan daar een filter voor kopen als je dat wil...quote:Op vrijdag 4 september 2015 21:02 schreef Haaibaaike het volgende:
[..]
Zit wel kalk in het leiding water
Dat kan wel ja. Maar bij mij is niet zoveel kalk in het water tegen over vroeger.quote:Op vrijdag 4 september 2015 21:02 schreef FANN het volgende:
mja... je kan daar een filter voor kopen als je dat wil...
definieer 'duurder' eten.quote:Op zaterdag 5 september 2015 01:47 schreef uniekhoorn het volgende:
En andersom?
Is duurder eten gezonder?
Het moet wel een beetje een hobby zijn maar ik hou ervan om gezonde dingen, her en der, in de aanbieding te kopen.
Dan ben je geld en moeite kwijt aan vervoer en reizen. Met alleen groente maak je nog geen hele maaltijd. En rantsoeneren met rijp fruit/groente kost tijd en je moet dit bijhouden.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 14:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dit, en kook met seizoensgroente en fruit, het liefst van de markt ipv de supermarkt
Verse vis hoeft helemaal niet duur te zijn. Regelmatig zie ik vissen als rode poon voor onder de 3 euro per kilo liggen bij de visboer, en heel veel wat gangbaardere visjes gaan echt al vanaf 5 euro de kilo (bv sardientjes). Dat is echt niet duur. En voor dingen als zeebaarsfilet kun je vanaf 10 euro de kilo terecht, dat is dan wel al wat duurder maar dit is nog steeds vergelijkbaar met de kiloprijs van goed vlees of een goede kaas (van de kaasboer dus).quote:Op zaterdag 5 september 2015 01:59 schreef agter het volgende:
[..]
definieer 'duurder' eten.
Ja. Ik denk dat afwisselend eten gezond is. Dus 2 x per week verse vis. En dat is duur
Kost even naar de markt fietsen geld dan? In mijn wereld niet hoor.quote:Op zaterdag 5 september 2015 02:04 schreef Tamabralski het volgende:
[..]
Dan ben je geld en moeite kwijt aan vervoer en reizen. Met alleen groente maak je nog geen hele maaltijd. En rantsoeneren met rijp fruit/groente kost tijd en je moet dit bijhouden.
Voor het gezondheidsaspect hoeft vis niet vers te zijn hoor. Mag ook diepvries of blik zijn. En dat is alweer een stuk goedkoper.quote:Op zaterdag 5 september 2015 01:59 schreef agter het volgende:
[..]
definieer 'duurder' eten.
Ja. Ik denk dat afwisselend eten gezond is. Dus 2 x per week verse vis. En dat is duur
Ik vind de markt vaak niet goedkoper dan een supermarkt.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 14:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dit, en kook met seizoensgroente en fruit, het liefst van de markt ipv de supermarkt
Klopt, ligt er net aan of je mazzel hebt. We hebben hier een groentejuwelier op de markt die duurder is dan de beste groenteboer. Gelukkig ook een kraam met een hoop redelijke prijzen en goede aanbiedingen én een kraam die echt goedkoop is met zo'n beetje alles (en goed!), maar 't is weleens anders geweest...quote:Op donderdag 17 september 2015 15:38 schreef Kreator het volgende:
[..]
Ik vind de markt vaak niet goedkoper dan een supermarkt.
Ik woon in Limburg en er staat eens per week een viskraam in het dorp met eigenlijk alleen de top 5 aan vis. Tarbot, heek, poon... dat heb ik nog nooit in de kraam gezien. Wil ik naar een echte viswinkel dan moet ik 20 minuten autorijden en dat doe je niet elke week voor alleen een visje. Maar hier in de buurt zit wel een forellenvijver en een vers forelletje is ook lekker en niet overdreven duur.quote:[b]Op dinsdag 15 september 2015 19:51 schreef sirdanilot
Het kan wel zijn dat de vis in Limburg duurder is dan hier dicht bij de kust, overigens. Maar dat weet ik eigenlijk niet? Volgens mij is er hier vooral wat meer divers aanbod dan meer landinwaarts.
[..]
Kost even naar de markt fietsen geld dan? In mijn wereld niet hoor.
Ja als je alles met de auto doet kost het geld, maar het heeft ook geen zin om gezond te gaan eten als je toch niet wil bewegen dmv fietsen, dan blijf je toch dik.
Dan snap ik wel dat je minder vaak vis eet, als je zo ver landinwaarts woont. Het is sowieso ook het beste om vooral dat te eten wat van dichtbij komt vind ik. Voor mij is dat dus zeker ook vis, maar in Limburg heb je weer andere dingen (asperges? vlaai?).quote:Op vrijdag 18 september 2015 16:09 schreef MrsDuck het volgende:
[..]
Ik woon in Limburg en er staat eens per week een viskraam in het dorp met eigenlijk alleen de top 5 aan vis. Tarbot, heek, poon... dat heb ik nog nooit in de kraam gezien. Wil ik naar een echte viswinkel dan moet ik 20 minuten autorijden en dat doe je niet elke week voor alleen een visje. Maar hier in de buurt zit wel een forellenvijver en een vers forelletje is ook lekker en niet overdreven duur.
Het aspergeseizoen is niet zo lang hoor. Maar dan struikel je op elke hoek over kraampjes met het witte goud. Het is nu blauwe bessen wat de klok slaat en dat smaakt prima op de vlaai. 😊quote:Op maandag 21 september 2015 11:00 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Dan snap ik wel dat je minder vaak vis eet, als je zo ver landinwaarts woont. Het is sowieso ook het beste om vooral dat te eten wat van dichtbij komt vind ik. Voor mij is dat dus zeker ook vis, maar in Limburg heb je weer andere dingen (asperges? vlaai?).
Hangt er ook vanaf hoe je hem gebruikt, denk je ik ga vandaag zeebaars en courgette op de markt halen dan scheelt het doorgaans niet veel. Ga je naar de markt en kijk je wat er ligt, dus aanbodgestuurd ipv vraaggestuurd boodschappen doen, dan is de markt vaak veel goedkoper omdat de seizoensinvloeden en afslagprijzen veel sterker doorwerken. Ook door de transparantie, ik heb hier althans een markt met van bijna elke soort kraam verschillende aanbieders, dus die moeten wel mee met de laagste prijzen. Dat heb je bij een super of enkele groenteboer niet.quote:Op donderdag 17 september 2015 15:38 schreef Kreator het volgende:
[..]
Ik vind de markt vaak niet goedkoper dan een supermarkt.
Laat me raden, op vrijdag?quote:Op vrijdag 18 september 2015 16:09 schreef MrsDuck het volgende:
[..]
Ik woon in Limburg en er staat eens per week een viskraam in het dorp met eigenlijk alleen de top 5 aan vis.
Minder vlees, eet een aantal dagen geen vlees en eet nog een dag eieren. Shceelt veel geld.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 15:10 schreef Farenji het volgende:
Gewoon vlees laten liggen, dat scheelt heel veel. Vlees is relatief duur en het is niet nodig in een gezond dieet.
Mag toch hopen dat ie heek oog wijting heeft. Of is het zo'n barbaar die lekkerbekjes van panga maakt?quote:Op vrijdag 18 september 2015 16:09 schreef MrsDuck het volgende:
[..]
Ik woon in Limburg en er staat eens per week een viskraam in het dorp met eigenlijk alleen de top 5 aan vis. Tarbot, heek, poon... dat heb ik nog nooit in de kraam gezien. Wil ik naar een echte viswinkel dan moet ik 20 minuten autorijden en dat doe je niet elke week voor alleen een visje. Maar hier in de buurt zit wel een forellenvijver en een vers forelletje is ook lekker en niet overdreven duur.
Yep - in termen van Omega 3 zeker.quote:Op donderdag 17 september 2015 15:34 schreef Tarbot het volgende:
Je wilt zeggen dat een blik sardientjes gezonder is dan een verse zeebaars?
Maar niet in termen van versheid, en versheid Is een van de belangrijkste vitamines!quote:Op dinsdag 22 september 2015 14:47 schreef klaarover het volgende:
[..]
Yep - in termen van Omega 3 zeker.
Wacht even. Mijn bullshit-detector gaat af.quote:Op dinsdag 22 september 2015 18:21 schreef Zith het volgende:
[..]
Maar niet in termen van versheid, en versheid Is een van de belangrijkste vitamines!
Daarom ook gewoon standaard voor 2 mensen koken. Eerst zelf eten en dan doe je het 2de bord nog even oppiepen in de magnetron. Zet het buiten in de buurt van een zwerver. Wacht tot de zwerver afgeleid is en zit te eten. Dan kun je snel zijn bakje met gebedelde muntjes leeg stelen. Daar doe je dan de volgende dag weer boodschappen van. Op die manier kun je gratis eten.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 17:31 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Voor één persoon koken is vaak duurder (lees: even veel kosten) als voor twee personen. Voor hoe meer personen je een gerecht maakt, hoe goedkoper het per portie wordt. Daarom ook porties voorbereiden/invriezen etc.
Vitamine V?quote:Op dinsdag 22 september 2015 18:21 schreef Zith het volgende:
[..]
Maar niet in termen van versheid, en versheid Is een van de belangrijkste vitamines!
Er zit dus wel een verschil in de voedingswaarde. Doperwtjes die na de oogst direct worden geblancheerd en diepgevroren bezitten hun natuurlijke suikers nog.quote:Op donderdag 24 september 2015 14:37 schreef klaarover het volgende:
[..]
Wacht even. Mijn bullshit-detector gaat af.
Versheid is helemaal geen vitamine.
Het hele idee van blik en diepvriesvoedsel is juist dat't megavers wordt geconserveerd.
Zodat je de smaak volop hebt (want vers) en ook de volledige voedingswaarde (want in het procede gaat niets daarvan verloren).
Moet je eens proberen: doperwtjes.
Vers 10 euro per kilo, slechts enkele weken in het jaar verkrijgbaar, je dopt je scheel, en waarschijnlijk toch niet zo vers want melig en slap.
Dan diepvries. Spotgoedkoop, gemakkelijk en echt lekker.
Geen verschil in voedingswaarde tussen beide soorten.
Alle vis bij de supermarkt, of echt alle vis? Ik bedoel, die visboeren op de markt gaan toch wel regelmatig naar de visafslag?quote:Op donderdag 24 september 2015 17:46 schreef Zith het volgende:
Al het vis in Nederland is diepbevroren geweest, inclusief de zalm en de haring bij de visboer. Het verschil tussen de 'Verse zalm' en de bevroren zalm in de Albert Heijn is dat de 'Verse zalm' al een paar dagen ontdooid is en dus minder vers is.
Wat betreft gezond... waarom zou bevroren eten minder gezond zijn dan eten dat al dagen ligt te ontbinden?
Hollandse nieuwe moet 24 uur of meer bevroren zjin geweest.quote:Op donderdag 24 september 2015 17:55 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Alle vis bij de supermarkt, of echt alle vis? Ik bedoel, die visboeren op de markt gaan toch wel regelmatig naar de visafslag?
Ja maar schol of tong bijvoorbeeldquote:Op donderdag 24 september 2015 18:20 schreef Zith het volgende:
[..]
Hollandse nieuwe moet 24 uur of meer bevroren zjin geweest.
Ja goede vraag (zie edit). Iemand anders hier zal er wel meer van weten...quote:Op donderdag 24 september 2015 18:24 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ja maar schol of tong bijvoorbeeld
Ditquote:Op donderdag 24 september 2015 14:37 schreef klaarover het volgende:
[..]
Wacht even. Mijn bullshit-detector gaat af.
Versheid is helemaal geen vitamine.
Het hele idee van blik en diepvriesvoedsel is juist dat't megavers wordt geconserveerd.
Zodat je de smaak volop hebt (want vers) en ook de volledige voedingswaarde (want in het procede gaat niets daarvan verloren).
Moet je eens proberen: doperwtjes.
Vers 10 euro per kilo, slechts enkele weken in het jaar verkrijgbaar, je dopt je scheel, en waarschijnlijk toch niet zo vers want melig en slap.
Dan diepvries. Spotgoedkoop, gemakkelijk en echt lekker.
Geen verschil in voedingswaarde tussen beide soorten.
Goede post, maar ik wil toch nog wat kanttekeningen plaatsen:quote:Op donderdag 24 september 2015 14:37 schreef klaarover het volgende:
[..]
Wacht even. Mijn bullshit-detector gaat af.
Versheid is helemaal geen vitamine.
Het hele idee van blik en diepvriesvoedsel is juist dat't megavers wordt geconserveerd.
Zodat je de smaak volop hebt (want vers) en ook de volledige voedingswaarde (want in het procede gaat niets daarvan verloren).
Moet je eens proberen: doperwtjes.
Vers 10 euro per kilo, slechts enkele weken in het jaar verkrijgbaar, je dopt je scheel, en waarschijnlijk toch niet zo vers want melig en slap.
Dan diepvries. Spotgoedkoop, gemakkelijk en echt lekker.
Geen verschil in voedingswaarde tussen beide soorten.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |