abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_155729904
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 11:50 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

De Lidl heeft elke week wel lekker fruit in de aanbieding. Jumbo ook. Scheelt echt. Of je haalt het op de markt.
Ik weet het :Y als het seizoen er is zijn de aardbeien gelukkig ook niet duur, maar advocado's
en dat soort dingen blijven over het algemeen nou eenmaal duurder dan appels bijvoorbeeld en
ik kan nu eenmaal niet altijd naar de markt .... da's wel jammer, zou véél schelen inderdaad :Y
pi_155729939
Bij Jumbo is ook wel veel te krijgen gelukkig O+ alleen de avocado's die daar liggen
zijn half verrot :D je hebt ook wel verpakte, biologische die zijn beter maar duuuuuuuuuuuuuuur...
maar ik koop die dan toch maar :P
  dinsdag 1 september 2015 @ 14:08:28 #103
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_155732675
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 11:48 schreef FANN het volgende:

Alleen fruit is soms wel duur :@ maar ja, ik eet het nou eenmaal graag :P
Fruit is duur klopt..Mineola zijn zo lekker :9 maar wel prijzig ik koop ze bij de groentenboer aan de kar.
  dinsdag 1 september 2015 @ 15:44:41 #104
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_155734542
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 11:41 schreef FANN het volgende:
Deze twee komen het beste uit de spaghetti test ...

op nr.1

[ afbeelding ]

op nr. 2

[ afbeelding ]

http://www.radartv.nl/uit(...)-2010/spaghettitest/
Zit er nu echt veel verschil in qua smaak? Of gaat het vooral om textuur?
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_155735182
Als je weinig geld hebt, dan is fruit eten in het seizoen altijd handiger. Tropisch fruit alleen in de aanbieding kopen.
Ook weten hoe je dingen moet bewaren kan enorm helpen. Veel fruit wordt er niet beter op in de koelkast.
pi_155737924
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 15:44 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Zit er nu echt veel verschil in qua smaak? Of gaat het vooral om textuur?
Bedoel je Biologisch of niet Biologisch?

Nee, als ze allebei goed zijn prof je geen verschil, ik koop ook liever die goedkopere maar
die zijn nou eenmaal altijd al overrijp of half verrot, vandaar :+
pi_155740070
Patatten zijn redelijk goedkoop.
Ура для россии
  dinsdag 1 september 2015 @ 19:53:50 #108
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_155740689
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 18:16 schreef FANN het volgende:

[..]

Bedoel je Biologisch of niet Biologisch?

Nee, als ze allebei goed zijn prof je geen verschil, ik koop ook liever die goedkopere maar
die zijn nou eenmaal altijd al overrijp of half verrot, vandaar :+
Ah oke,
Nee ik bedoel verschil in smaak tussen bijv Gran italia en een goedkoper merk, zoals bijvoorbeeld Plus of AH huismerk.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_155740799


Deze was niet zo heel bijzonder eigenlijk vanavond..... Hoe kan dit!
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_155741151
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 19:53 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Ah oke,
Nee ik bedoel verschil in smaak tussen bijv Gran italia en een goedkoper merk, zoals bijvoorbeeld Plus of AH huismerk.
ah... ik zat nog met mijn hoofd bij de avocado's :D

Géén idee want ik heb nog nooit van Gran italia gekocht, die test kwam ik tegen met Googelen :+

Als het even kan kopen we meestal ''verse pasta'' zal ook wel meevallen dat ''Vers'' maar dat
verkopen ze bijvoorbeeld bij AH in die grote zakken, bij de Landmarkt in pakjes en toevallig hebben
we nu deze liggen maar nog niet geprobeerd, dus géén idee hoe die smaakt :P

http://www.ah.nl/producte(...)roccoli-peulvruchten
pi_155743567
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 14:04 schreef Godtje het volgende:
BierPils is hartstikke goedkoop. Had je er wel bij kunnen doen.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_155745352
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 21:25 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Water uit de kraan is nóg goedkoper :+ en gezonder ook :P
pi_155745856
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 19:57 schreef habitue het volgende:
[ afbeelding ]

Deze was niet zo heel bijzonder eigenlijk vanavond..... Hoe kan dit!
zou niet moeten kunnen. wel goed gekookt?
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
pi_155746427
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 19:57 schreef habitue het volgende:
[ afbeelding ]

Deze was niet zo heel bijzonder eigenlijk vanavond..... Hoe kan dit!
Het verschil tussen goede goedkope en duurdere spaghetti zit naar mijn mening voor een groot deel in de tolerantie voor net iets te lang koken. Goedkope slaat direct om terwijl duurdere iets langer redelijk lijkt te blijven.
pi_155747221
Als mensen naar marqt gaan ipv de markt en naar AH ipv de turk, dan is het gezondere eten duurder.
Mijn tip naast die van Piet zn seizoensgroente: de turk. Die bij mij haalt prima spul uit (zoveel mogelijk) de omliggende polders direct bij de boer vandaan en verkoop het los. Geen geklooi met standaard verpakkingen, per stuk verpakte paprika's en komkommers in plastic condooms.

Gezonder, milieuvriendelijker en goedkoper. In m'n eentje heb ik nooit hoger dan 17,50 a 20,- per week aan verse groente en fruit. Staat nog een bak met olijven in het midden ook.
En ik houd mij totaal niet in daar.

quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 15:57 schreef _Newman_ het volgende:
Oh ja en voor pasta houd ik meestal de stelregel aan dat als het in een blauw pakje zit en duur is dat het dan goede kwaliteit is. Ik heb het nog nooit mis gehad. Zelfs bij de Lidl hebben ze goede pasta. Maar ook bij de AH en de hoogvliet en allemaal zit het in een blauw pakje.

[ afbeelding ]
Nog betere en goedkopere pasta is uit een blauw zakjes van De Cecco. Iets met typo 00 en Semola di grano duro rimacinata. Moet je alleen wel zelf nog eieren bij stoppen en zelf maken. Nu snap ik ook wel dat niet iedereen daarvoor tijd wil maken, eerlijk gezegd heb ik soms ook gedroogde, maar probeer het eens op een verregende zaterdag. Je krijgt er vanzelf wel wat handigheid in. Koken is vervolgens ook maar 2 minuten ipv 10.
Eieren kan je vervolgens ook bij een boer uit je naburige polder wegtrekken. Boven AMS hoef je maar even van de snelweg af en je komt er zo 2 tegen.

En ja, ook blijven de specialiteiten lastig.

quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 15:44 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Zit er nu echt veel verschil in qua smaak? Of gaat het vooral om textuur?
Textuur denk ik eerder. Vind de cecco, barilla of een ander echt italiaans merk altijd iets gummy achtiger. Smaak blijft daardoor beter hangen lijkt wel.

Grande italia is denk ik meer gebasseerd op de libelle smaak.

[ Bericht 14% gewijzigd door Red_85 op 01-09-2015 22:57:07 ]
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_155747449
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 11:47 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Die bovenste heb ik ook altijd.
Oh en gezond eten is helemaal niet duurder dan rotzooi eten. Het is misschien iets meer werk .
Hoeft ook niet. Met roerbakken bijvoorbeeld. Kan binnen 10 minuten een gezond bord met eten op tafel zetten. Zonder voorgesneden zakjes overigens, inclusief eigen gemaakt woksausje.

Dr oetker pizza's zijn 12 minuten + 3 minuten voorverwarmen. Patat bakken is ook 15 minuten met opwarmen. Shoarma halen is 20 minuten in de rij staan.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_155747564
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 22:54 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Hoeft ook niet. Met roerbakken bijvoorbeeld. Kan binnen 10 minuten een gezond bord met eten op tafel zetten. Zonder voorgesneden zakjes overigens, inclusief eigen gemaakt woksausje.

Dr oetker pizza's zijn 12 minuten + 3 minuten voorverwarmen. Patat bakken is ook 15 minuten met opwarmen.
Ja dat lukt mij ook prima en dus is het niet moeilijk om gezonder én goedkoper te eten.
pi_155747705
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 22:57 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Ja dat lukt mij ook prima en dus is het niet moeilijk om gezonder én goedkoper te eten.
Je moet het ook een beetje leuk gaan vinden denk ik. Beetje interesse in hebben.
En aardig gereedschap scheelt ook.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_155747803
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 23:02 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Je moet het ook een beetje leuk gaan vinden denk ik. Beetje interesse in hebben.
En aardig gereedschap scheelt ook.
Idd. Een beetje moeite doen. Ik heb vaak het idee dat mensen uit luiheid rommel eten. Je moet natuurlijk hakken snijden en koken en daar hebben sommige mensen gewoon geen zin in.
pi_155749214
Ik vind zelfgemaakte pasta dus inderdaad echt ontzettend lekker, maar wat een gedoe zeg. Ik ben er meestal heel lang mee bezig maar toen zag ik jamie oliver hoe je pasta kan maken zonder pasta machine....

Toen dacht ik wtf, waarom duurt het bij mij altijd zo lang ls het ook in 10 minuten kan blijkbaar....
Het duurt bij mij echt veel langer altijd... Ik ben er niet handig in.

Overigens is het beste een combinatie van typo 00 tenero (zachte tarwe) en grano duro (harde durum tarwe). Ik weet aleen de verhoudingen niet precies meer. Maar volgens mij was het iets van 2/3 typo 00 en 1/3 grano duro ofzoiets.

Meestal als ik verse pasta wil koop ik het uit de koeling in de supermarkt maar dat is helemaal niet zo lekker als zelf vers maken en het is duur dus ik koop dat alleen als het in de aanbieding is.

[ Bericht 4% gewijzigd door _Newman_ op 02-09-2015 00:21:08 ]
pi_155752845
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 23:05 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Idd. Een beetje moeite doen. Ik heb vaak het idee dat mensen uit luiheid rommel eten. Je moet natuurlijk hakken snijden en koken en daar hebben sommige mensen gewoon geen zin in.
Snap ik dus niet echt he, uit luiheid. Je voeding is een belangrijk, hoe jong of oud je ook bent. Ga je daar als een idioot mee om, dan vraag je zelf om een bezoek aan de dokter.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_155753030
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 09:48 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Snap ik dus niet echt he, uit luiheid. Je voeding is een belangrijk, hoe jong of oud je ook bent. Ga je daar als een idioot mee om, dan vraag je zelf om een bezoek aan de dokter.
Ik heb soms de puf niet om uitgebreid te staan koken, naar de dokter ben ik al geweest,
dus dat hoef ik niet meer te doen, de oorzaak weet ik ook wel :P maar dan nóg kan je
met bami + bamigroentepakket en desnoods dan maar een zakje met bamimix snel en
makkelijk een redelijk gezonde maaltijd bereiden, ik ben Vegetarisch dus vlees doe
ik er dan niet in, maar een gebakken eitje er bovenop en wat kroepoek erbij dás óók
lekker ....
pi_155753999
Toch wel cassave kroepoek he? want gewone kroepoekl is van garnalen gemaakt. Lijkt me niet echt vegetarisch zeg maar....
  Redactie Frontpage woensdag 2 september 2015 @ 11:15:50 #124
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_155754322
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 16:28 schreef motorbloempje het volgende:
Wij halen alles bij de Lidl wat ze hebben, de rest bij een standaardsupermarkt :)
Dit doe ik ook, precies dezelfde tactiek. Wat ook helpt is op zondag beslissen wat je in de komende week wilt gaan koken, en dan de boodschappen in één keer halen. Dan ben je netto zo 10~20% goedkoper uit.

quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 16:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Helaas doen veel mensen dat niet, van wie ook, mijn generatie is al opgegroeid met pakjes, zakjes en blik en ik ben al voorbij de 50.
Ik moet (lees wil, zodat hopelijk al mijn spijsverteringsklachten verdwijen) binnenkort beginnen met glutenvrij eten, dus dan moet ik sowieso alle gerechten vanaf 0 koken. Dat doe ik eigenlijk al, al gebruik ik soms kant-en-klare kruidenmixen of bouillonblokjes.

Met goede producten uit blik of de diepvries (tomaten, bonen en linzen uit blik, groente uit de diepvries) is trouwens niets mis als je het mij vraagt.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_155754750
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 10:57 schreef _Newman_ het volgende:
Toch wel cassave kroepoek he? want gewone kroepoekl is van garnalen gemaakt. Lijkt me niet echt vegetarisch zeg maar....
:D :Y
pi_155770359
quote:
11s.gif Op dinsdag 1 september 2015 20:09 schreef FANN het volgende:

[..]

ah... ik zat nog met mijn hoofd bij de avocado's :D

Géén idee want ik heb nog nooit van Gran italia gekocht, die test kwam ik tegen met Googelen :+

Als het even kan kopen we meestal ''verse pasta'' zal ook wel meevallen dat ''Vers'' maar dat
verkopen ze bijvoorbeeld bij AH in die grote zakken, bij de Landmarkt in pakjes en toevallig hebben
we nu deze liggen maar nog niet geprobeerd, dus géén idee hoe die smaakt :P

http://www.ah.nl/producte(...)roccoli-peulvruchten
Even om op de pasta terug te komen, vandaag hadden we dus de pasta delizia gegeten, érg lekker
pasta, de groente die erin zitten proef je trouwens hélemaal niets van :D

Maar met de zelfgemaakte Spaghettisaus waar al van alles in zat was dat ook niet nodig..

en de verpakking was dus niet blauw :P

  woensdag 2 september 2015 @ 21:52:48 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155771657
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 11:15 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Ik moet (lees wil, zodat hopelijk al mijn spijsverteringsklachten verdwijen) binnenkort beginnen met glutenvrij eten, dus dan moet ik sowieso alle gerechten vanaf 0 koken. Dat doe ik eigenlijk al, al gebruik ik soms kant-en-klare kruidenmixen of bouillonblokjes.

Met goede producten uit blik of de diepvries (tomaten, bonen en linzen uit blik, groente uit de diepvries) is trouwens niets mis als je het mij vraagt.
Hoe kom je op het idee dat je problemen met gluten hebt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155771976
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 11:15 schreef JeMoeder het volgende:
Met goede producten uit blik of de diepvries (tomaten, bonen en linzen uit blik, groente uit de diepvries) is trouwens niets mis als je het mij vraagt.
Zeker niet. Vooral als je dingen bereidt als soep, of in stoofpotten zijn diepvriesgroenten een goede uitkomst.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  Redactie Frontpage woensdag 2 september 2015 @ 22:08:00 #129
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_155772254
quote:
1s.gif Op woensdag 2 september 2015 21:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe kom je op het idee dat je problemen met gluten hebt?
MLD onderzoeken (scan, echo, scopie), chronisch vit D en B12 tekort, sinds april constant verstopt wanneer ik geen oplosbare vezels neem.

Bloedonderzoek wees niets uit, helaas geeft dat maar voor een zeer klein percentage de diagnose. Ik heb nog geen zin in een maagonderzoek (dunne darm), en de huisarts gaat in mijn redenatie mee.

Ik heb trouwens al sinds mijn 16e constante darm problemen en ook gediagnosticeerd met PDS. Die darmproblemen waren altijd het overgestelde van een verstopping, tot enkele maanden geleden...
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_155775157
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 22:08 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

MLD onderzoeken (scan, echo, scopie), chronisch vit D en B12 tekort, sinds april constant verstopt wanneer ik geen oplosbare vezels neem.

Bloedonderzoek wees niets uit, helaas geeft dat maar voor een zeer klein percentage de diagnose. Ik heb nog geen zin in een maagonderzoek (dunne darm), en de huisarts gaat in mijn redenatie mee.

Ik heb trouwens al sinds mijn 16e constante darm problemen en ook gediagnosticeerd met PDS. Die darmproblemen waren altijd het overgestelde van een verstopping, tot enkele maanden geleden...
Probeer eens uit of je wel andere granen dan tarwe verdraagt (rogge, spelt, etc.). Vaak wordt een tarwe-allergie aangezien voor glutenproblematiek. Je leven is een stuk makkelijker als je alleen tarwe hoeft te vermijden.
Ik weet het ook niet
  donderdag 3 september 2015 @ 06:22:55 #131
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155778660
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 23:27 schreef Dunckie het volgende:

[..]

Probeer eens uit of je wel andere granen dan tarwe verdraagt (rogge, spelt, etc.). Vaak wordt een tarwe-allergie aangezien voor glutenproblematiek. Je leven is een stuk makkelijker als je alleen tarwe hoeft te vermijden.
Spelt is een tarwe en heeft een hoog glutengehalte
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage donderdag 3 september 2015 @ 08:42:13 #132
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_155779299
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 06:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Spelt is een tarwe en heeft een hoog glutengehalte
Al is de samenstelling van de gluten anders, het moet inderdaad gemeden worden:
quote:
Gluten is een eiwit dat van nature voorkomt in tarwe, rogge, gerst, spelt en khorasan tarwe
Deze producten en afgeleiden daarvan moeten door iemand met coeliakie uit het dieet gehaald worden.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_155779427
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 23:27 schreef Dunckie het volgende:

[..]

Probeer eens uit of je wel andere granen dan tarwe verdraagt (rogge, spelt, etc.). Vaak wordt een tarwe-allergie aangezien voor glutenproblematiek. Je leven is een stuk makkelijker als je alleen tarwe hoeft te vermijden.
Ik vermijd de tarwe, rogge en gerst, niet voor de gluten, maar voor de fructanen (koolhydraat type). Spelt is fructaan arm, dus dat mag wel. Heb laatst lasagne gedraaid van gewone speltbloem en dat is toch nog lekkerder dan die droge pasta's.
Ook ivm darmklachten (FODMAP dieet)
pi_155784880
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 21:10 schreef FANN het volgende:

[..]

Even om op de pasta terug te komen, vandaag hadden we dus de pasta delizia gegeten, érg lekker
pasta, de groente die erin zitten proef je trouwens hélemaal niets van :D

Maar met de zelfgemaakte Spaghettisaus waar al van alles in zat was dat ook niet nodig..

en de verpakking was dus niet blauw :P

[ afbeelding ]
Pasta uit grijze verpakkingen. :')
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
pi_155784908
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 13:35 schreef MrSalazar het volgende:

[..]

Pasta uit grijze verpakkingen. :')
reageer dan gewoon niet lullo
pi_155784923
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 13:36 schreef FANN het volgende:

[..]

reageer dan gewoon niet lullo
't Was een grapje. :z
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
  donderdag 3 september 2015 @ 13:38:41 #137
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_155784956
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 13:36 schreef MrSalazar het volgende:

[..]

't Was een grapje. :z
Ja ik vond het echt een leuk garpje lig helemaal dubbelgevouwen onder de tafel te schuddenbuiken hahaha
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_155785059
quote:
9s.gif Op donderdag 3 september 2015 13:38 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Ja ik vond het echt een leuk garpje lig helemaal dubbelgevouwen onder de tafel te schuddenbuiken hahaha
topic niet gevolgd ofzo? :r
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
pi_155785218
Ik denk dat ongezond eten stukken duurder is.
pi_155785305
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 13:48 schreef Lavenderr het volgende:
Ik denk dat ongezond eten stukken duurder is.
Ik ben bang van niet ;(

20 Frikandellen voor 1,99 euro

http://www.aldi.nl/aldi_frikandellen_11351_11137_401_3655.html
pi_155785342
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 13:51 schreef FANN het volgende:

[..]

Ik ben bang van niet ;(

20 Frikandellen voor 1,99 euro

http://www.aldi.nl/aldi_frikandellen_11351_11137_401_3655.html
Ik bedoel meer de lui die elke dag langs de Mac Drive gaan.
En de uiteindelijke doktersrekeningen.
pi_155785454
Calorieën/prijs: wil je zo'n gunstige mogelijke verhouding dan zijn 'ongezonde producten' het goedkoopst, maar als calorieën niet de belangrijkste maatstaf is voor het inkopen dan zijn al die 'ongezonde' producten waardeloos.

'Ongezonde' producten voegen mi niets toe aan je gezond, behalve dan dat je niet verhongerd, en dus per definitie duurder dan 'gezonde' producten.
pi_155785816
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 13:53 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Ik bedoel meer de lui die elke dag langs de Mac Drive gaan.
En de uiteindelijke doktersrekeningen.
Ah.... Mac Donald is best duur geloof ik, als je tenminste een ''hele maaltijd'' neemt,
dan kan je beter zelf thuis iets in elkaar draaien, da's waar :Y
pi_155786103
Bedankt voor al jullie reacties.

Ik was net 29 euro kwijt voor 6 dagen eten. Weet niet precies hoe het komt dat ik deze keer minder kwijt was. Heb sowieso geen aardbeien gekocht want die dingen bederven telkens zo snel. Verder wel gewoon vlees (kip, tartaar, biefstuk). Dat ik bezig ben met afvallen zal er ook mee te maken hebben.
  donderdag 3 september 2015 @ 14:47:59 #145
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_155786310
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 15:57 schreef _Newman_ het volgende:
Oh ja en voor pasta houd ik meestal de stelregel aan dat als het in een blauw pakje zit en duur is dat het dan goede kwaliteit is. Ik heb het nog nooit mis gehad. Zelfs bij de Lidl hebben ze goede pasta. Maar ook bij de AH en de hoogvliet en allemaal zit het in een blauw pakje.

[ afbeelding ]
:D

goeie stelregel wel.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  donderdag 3 september 2015 @ 14:53:46 #146
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_155786408
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 22:48 schreef Red_85 het volgende:
Als mensen naar marqt gaan ipv de markt en naar AH ipv de turk, dan is het gezondere eten duurder.
Mijn tip naast die van Piet zn seizoensgroente: de turk. Die bij mij haalt prima spul uit (zoveel mogelijk) de omliggende polders direct bij de boer vandaan en verkoop het los. Geen geklooi met standaard verpakkingen, per stuk verpakte paprika's en komkommers in plastic condooms.

Gezonder, milieuvriendelijker en goedkoper. In m'n eentje heb ik nooit hoger dan 17,50 a 20,- per week aan verse groente en fruit. Staat nog een bak met olijven in het midden ook.
En ik houd mij totaal niet in daar.

[..]

Nog betere en goedkopere pasta is uit een blauw zakjes van De Cecco. Iets met typo 00 en Semola di grano duro rimacinata. Moet je alleen wel zelf nog eieren bij stoppen en zelf maken. Nu snap ik ook wel dat niet iedereen daarvoor tijd wil maken, eerlijk gezegd heb ik soms ook gedroogde, maar probeer het eens op een verregende zaterdag. Je krijgt er vanzelf wel wat handigheid in. Koken is vervolgens ook maar 2 minuten ipv 10.
Eieren kan je vervolgens ook bij een boer uit je naburige polder wegtrekken. Boven AMS hoef je maar even van de snelweg af en je komt er zo 2 tegen.

En ja, ook blijven de specialiteiten lastig.

[..]

Textuur denk ik eerder. Vind de cecco, barilla of een ander echt italiaans merk altijd iets gummy achtiger. Smaak blijft daardoor beter hangen lijkt wel.

Grande italia is denk ik meer gebasseerd op de libelle smaak.
shoarma gewoon zelf wokken met groenten :9

Rösti's uit de oven erbij en hatseflats een traditiioneel hollandse maaltijd bestaande uit aardappels groenten en vlees *O*
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_155815135
quote:
14s.gif Op donderdag 3 september 2015 14:47 schreef fathank het volgende:

[..]

:D

goeie stelregel wel.
Ja dat is het ook, maar ook wel goed kijken naar hoe het eruit ziet. Ja kan het meestal zo al zien dat het goede pasta is, ziet er veel mooier en dikker uit.
  vrijdag 4 september 2015 @ 17:46:29 #148
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_155820551
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 14:35 schreef Rodulf het volgende:
Bedankt voor al jullie reacties.

Ik was net 29 euro kwijt voor 6 dagen eten. Weet niet precies hoe het komt dat ik deze keer minder kwijt was. Heb sowieso geen aardbeien gekocht want die dingen bederven telkens zo snel. Verder wel gewoon vlees (kip, tartaar, biefstuk). Dat ik bezig ben met afvallen zal er ook mee te maken hebben.
Ah kijk eens, ik was vandaag ietsjes duurder uit want had rode besjes gekocht van ¤4 en een blok spek van rond de 8 euro ofzo. Normaal koop ik vlees bij slager, maar had ik geen zin meer in vandaag :P
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_155820976
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 17:46 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Ah kijk eens, ik was vandaag ietsjes duurder uit want had rode besjes gekocht van ¤4 en een blok spek van rond de 8 euro ofzo. Normaal koop ik vlees bij slager, maar had ik geen zin meer in vandaag :P
Ik had dit keer geen fruit gekocht dus dat scheelt idd met geld. Denk dat ik volgende week wel effe langs de fruitwinkel ga. Betaal je iets meer maar het fruit is daar veel beter.

Ik koop eigenlijk nooit vlees bij de slager. :P Weet niet waarom.
  vrijdag 4 september 2015 @ 21:02:10 #150
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_155825789
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 22:08 schreef FANN het volgende:


Water uit de kraan is nóg goedkoper :+ en gezonder ook :P
Zit wel kalk in het leiding water ;)
pi_155825807
quote:
7s.gif Op vrijdag 4 september 2015 21:02 schreef Haaibaaike het volgende:

[..]

Zit wel kalk in het leiding water ;)
mja... je kan daar een filter voor kopen als je dat wil...
  vrijdag 4 september 2015 @ 21:06:37 #152
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_155825929
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 21:02 schreef FANN het volgende:


mja... je kan daar een filter voor kopen als je dat wil...
Dat kan wel ja. Maar bij mij is niet zoveel kalk in het water tegen over vroeger.
  zaterdag 5 september 2015 @ 01:47:16 #153
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_155833257
En andersom?
Is duurder eten gezonder?

Het moet wel een beetje een hobby zijn maar ik hou ervan om gezonde dingen, her en der, in de aanbieding te kopen.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_155833407
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2015 01:47 schreef uniekhoorn het volgende:
En andersom?
Is duurder eten gezonder?

Het moet wel een beetje een hobby zijn maar ik hou ervan om gezonde dingen, her en der, in de aanbieding te kopen.
definieer 'duurder' eten.

Ja. Ik denk dat afwisselend eten gezond is. Dus 2 x per week verse vis. En dat is duur
Make my day!
pi_155833458
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 14:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dit, en kook met seizoensgroente en fruit, het liefst van de markt ipv de supermarkt
Dan ben je geld en moeite kwijt aan vervoer en reizen. Met alleen groente maak je nog geen hele maaltijd. En rantsoeneren met rijp fruit/groente kost tijd en je moet dit bijhouden.
pi_156117920
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 september 2015 01:59 schreef agter het volgende:

[..]

definieer 'duurder' eten.

Ja. Ik denk dat afwisselend eten gezond is. Dus 2 x per week verse vis. En dat is duur
Verse vis hoeft helemaal niet duur te zijn. Regelmatig zie ik vissen als rode poon voor onder de 3 euro per kilo liggen bij de visboer, en heel veel wat gangbaardere visjes gaan echt al vanaf 5 euro de kilo (bv sardientjes). Dat is echt niet duur. En voor dingen als zeebaarsfilet kun je vanaf 10 euro de kilo terecht, dat is dan wel al wat duurder maar dit is nog steeds vergelijkbaar met de kiloprijs van goed vlees of een goede kaas (van de kaasboer dus).
Ik weet niet waarom mensen denken dat verse vis zo duur moet zijn. Mijn vader had ook altijd dat hardnekkige idee, en als hij me dan toch maar eens (als kind) naar de markt stuurde om vis te halen was hij altijd blij verrast dat er toch best veel wisselgeld terug kwam.

Ja, populaire vissen als paling en tarbot zijn duur (alhoewel, tarbot zag ik zelfs laatst voor 10 euro de kilo ofzoiets) maar die moet je dan ook niet nemen voor dagelijks gebruik.

Het kan wel zijn dat de vis in Limburg duurder is dan hier dicht bij de kust, overigens. Maar dat weet ik eigenlijk niet? Volgens mij is er hier vooral wat meer divers aanbod dan meer landinwaarts.

quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2015 02:04 schreef Tamabralski het volgende:

[..]

Dan ben je geld en moeite kwijt aan vervoer en reizen. Met alleen groente maak je nog geen hele maaltijd. En rantsoeneren met rijp fruit/groente kost tijd en je moet dit bijhouden.
Kost even naar de markt fietsen geld dan? In mijn wereld niet hoor.
Ja als je alles met de auto doet kost het geld, maar het heeft ook geen zin om gezond te gaan eten als je toch niet wil bewegen dmv fietsen, dan blijf je toch dik.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_156118149
Vis haal ik ALTIJD op de markt (uit de supermarkt is absoluut geen optie, en de vaste visboer met een zaak is te duur)

Groente haal ik op de markt als ik toch al voor vis ga (of, heel af en toe, een wat duurdere kaas, of soms langs de sigarenboer). Maar meestal koop ik wat er in de aanbieding is in de supermarkt.

De goede slager zit helaas aan de verkeerde kant van de stad anders zou ik daar vaker heen gaan.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_156151107
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 september 2015 01:59 schreef agter het volgende:

[..]

definieer 'duurder' eten.

Ja. Ik denk dat afwisselend eten gezond is. Dus 2 x per week verse vis. En dat is duur
Voor het gezondheidsaspect hoeft vis niet vers te zijn hoor. Mag ook diepvries of blik zijn. En dat is alweer een stuk goedkoper.
Een blik sardientjes van 55 cent is bijvoorbeeld al mega gezond (Omega 3).
Heeft meer gezondheidsaspecten dan een verse zeebaars van 10Euro per kilo vuil (!!!) gewicht.
pi_156171631
Je wilt zeggen dat een blik sardientjes gezonder is dan een verse zeebaars?
  Official ESF Kreviewer donderdag 17 september 2015 @ 15:38:49 #161
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_156171741
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 14:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dit, en kook met seizoensgroente en fruit, het liefst van de markt ipv de supermarkt
Ik vind de markt vaak niet goedkoper dan een supermarkt.
  † In Memoriam † donderdag 17 september 2015 @ 15:42:11 #162
43556 miss_dynastie
pi_156171816
quote:
14s.gif Op donderdag 17 september 2015 15:38 schreef Kreator het volgende:

[..]

Ik vind de markt vaak niet goedkoper dan een supermarkt.
Klopt, ligt er net aan of je mazzel hebt. We hebben hier een groentejuwelier op de markt die duurder is dan de beste groenteboer. Gelukkig ook een kraam met een hoop redelijke prijzen en goede aanbiedingen én een kraam die echt goedkoop is met zo'n beetje alles (en goed!), maar 't is weleens anders geweest...
pi_156200213
quote:
0s.gif [b]Op dinsdag 15 september 2015 19:51 schreef sirdanilot

Het kan wel zijn dat de vis in Limburg duurder is dan hier dicht bij de kust, overigens. Maar dat weet ik eigenlijk niet? Volgens mij is er hier vooral wat meer divers aanbod dan meer landinwaarts.

[..]

Kost even naar de markt fietsen geld dan? In mijn wereld niet hoor.
Ja als je alles met de auto doet kost het geld, maar het heeft ook geen zin om gezond te gaan eten als je toch niet wil bewegen dmv fietsen, dan blijf je toch dik.
Ik woon in Limburg en er staat eens per week een viskraam in het dorp met eigenlijk alleen de top 5 aan vis. Tarbot, heek, poon... dat heb ik nog nooit in de kraam gezien. Wil ik naar een echte viswinkel dan moet ik 20 minuten autorijden en dat doe je niet elke week voor alleen een visje. Maar hier in de buurt zit wel een forellenvijver en een vers forelletje is ook lekker en niet overdreven duur.
pi_156265861
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 september 2015 16:09 schreef MrsDuck het volgende:

[..]

Ik woon in Limburg en er staat eens per week een viskraam in het dorp met eigenlijk alleen de top 5 aan vis. Tarbot, heek, poon... dat heb ik nog nooit in de kraam gezien. Wil ik naar een echte viswinkel dan moet ik 20 minuten autorijden en dat doe je niet elke week voor alleen een visje. Maar hier in de buurt zit wel een forellenvijver en een vers forelletje is ook lekker en niet overdreven duur.
Dan snap ik wel dat je minder vaak vis eet, als je zo ver landinwaarts woont. Het is sowieso ook het beste om vooral dat te eten wat van dichtbij komt vind ik. Voor mij is dat dus zeker ook vis, maar in Limburg heb je weer andere dingen (asperges? vlaai?).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_156267643
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2015 11:00 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Dan snap ik wel dat je minder vaak vis eet, als je zo ver landinwaarts woont. Het is sowieso ook het beste om vooral dat te eten wat van dichtbij komt vind ik. Voor mij is dat dus zeker ook vis, maar in Limburg heb je weer andere dingen (asperges? vlaai?).
Het aspergeseizoen is niet zo lang hoor. Maar dan struikel je op elke hoek over kraampjes met het witte goud. Het is nu blauwe bessen wat de klok slaat en dat smaakt prima op de vlaai. 😊
pi_156273042
quote:
14s.gif Op donderdag 17 september 2015 15:38 schreef Kreator het volgende:

[..]

Ik vind de markt vaak niet goedkoper dan een supermarkt.
Hangt er ook vanaf hoe je hem gebruikt, denk je ik ga vandaag zeebaars en courgette op de markt halen dan scheelt het doorgaans niet veel. Ga je naar de markt en kijk je wat er ligt, dus aanbodgestuurd ipv vraaggestuurd boodschappen doen, dan is de markt vaak veel goedkoper omdat de seizoensinvloeden en afslagprijzen veel sterker doorwerken. Ook door de transparantie, ik heb hier althans een markt met van bijna elke soort kraam verschillende aanbieders, dus die moeten wel mee met de laagste prijzen. Dat heb je bij een super of enkele groenteboer niet.

Maar sommige dingen zijn altijd veel en veel goedkoper. Verse kruiden bijvoorbeeld, daar zet de super je gewoon mee af. Ik hou zelf overigens best van diepvriesvis, maar 'verse' vis zou ik in de super nooit kopen. Het grote voordeel van de markt vind ik dat je alles kunt zien, alles kunt uitzoeken, alles in de gewenste hoeveelheid kan kopen en je nog wel eens wat bijzonders tegenkomt.

quote:
1s.gif Op vrijdag 18 september 2015 16:09 schreef MrsDuck het volgende:

[..]

Ik woon in Limburg en er staat eens per week een viskraam in het dorp met eigenlijk alleen de top 5 aan vis.
Laat me raden, op vrijdag?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_156282610
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 15:10 schreef Farenji het volgende:
Gewoon vlees laten liggen, dat scheelt heel veel. Vlees is relatief duur en het is niet nodig in een gezond dieet.
Minder vlees, eet een aantal dagen geen vlees en eet nog een dag eieren. Shceelt veel geld.

Verder: geen potjes, pakjes en andere zaken. Koop geen voorgesneden groenten en maak iets met groenten uit het seizoen of goedkope groenten. Uiensoep kost geen reet omt e maken, dingen met bonen, uien, wortelen, kool, prei zijn goedkoop. Ga je tomaten, paprika's, avocado's gebruiken wordt het snel duurder. Maar alsnog goedkoper dan je vlees.
Whatever...
  Moderator maandag 21 september 2015 @ 21:58:57 #168
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_156282918
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 september 2015 16:09 schreef MrsDuck het volgende:

[..]

Ik woon in Limburg en er staat eens per week een viskraam in het dorp met eigenlijk alleen de top 5 aan vis. Tarbot, heek, poon... dat heb ik nog nooit in de kraam gezien. Wil ik naar een echte viswinkel dan moet ik 20 minuten autorijden en dat doe je niet elke week voor alleen een visje. Maar hier in de buurt zit wel een forellenvijver en een vers forelletje is ook lekker en niet overdreven duur.
Mag toch hopen dat ie heek oog wijting heeft. Of is het zo'n barbaar die lekkerbekjes van panga maakt? :r

Dat ie je het niet ziet wel niet zeggen dat ie het niet heeft. Laatst zag ik sliptong bij mijn vaste viskar liggen. Ik vraag hem zo, van heb je dat nu vast in je assortiment? (altijd goed om te weten) Blijkbaar had ie dat dus altijd bij zich maar niet altijd in de vitrine ;)
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_156296737
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2015 15:34 schreef Tarbot het volgende:
Je wilt zeggen dat een blik sardientjes gezonder is dan een verse zeebaars?
Yep - in termen van Omega 3 zeker.
  † In Memoriam † dinsdag 22 september 2015 @ 18:21:08 #170
230491 Zith
pls tip
pi_156301628
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 september 2015 14:47 schreef klaarover het volgende:

[..]

Yep - in termen van Omega 3 zeker.
Maar niet in termen van versheid, en versheid Is een van de belangrijkste vitamines!
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_156349399
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 september 2015 18:21 schreef Zith het volgende:

[..]

Maar niet in termen van versheid, en versheid Is een van de belangrijkste vitamines!
Wacht even. Mijn bullshit-detector gaat af.
Versheid is helemaal geen vitamine.
Het hele idee van blik en diepvriesvoedsel is juist dat't megavers wordt geconserveerd.
Zodat je de smaak volop hebt (want vers) en ook de volledige voedingswaarde (want in het procede gaat niets daarvan verloren).

Moet je eens proberen: doperwtjes.
Vers 10 euro per kilo, slechts enkele weken in het jaar verkrijgbaar, je dopt je scheel, en waarschijnlijk toch niet zo vers want melig en slap.
Dan diepvries. Spotgoedkoop, gemakkelijk en echt lekker.
Geen verschil in voedingswaarde tussen beide soorten.
  donderdag 24 september 2015 @ 14:48:27 #172
68091 borbit
Is dit het begin van een pr0n?
pi_156349609
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 17:31 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Voor één persoon koken is vaak duurder (lees: even veel kosten) als voor twee personen. Voor hoe meer personen je een gerecht maakt, hoe goedkoper het per portie wordt. Daarom ook porties voorbereiden/invriezen etc.
Daarom ook gewoon standaard voor 2 mensen koken. Eerst zelf eten en dan doe je het 2de bord nog even oppiepen in de magnetron. Zet het buiten in de buurt van een zwerver. Wacht tot de zwerver afgeleid is en zit te eten. Dan kun je snel zijn bakje met gebedelde muntjes leeg stelen. Daar doe je dan de volgende dag weer boodschappen van. Op die manier kun je gratis eten.
pi_156349680
:{
Ja doei.
  Moderator donderdag 24 september 2015 @ 15:10:48 #174
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_156350087
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 september 2015 18:21 schreef Zith het volgende:

[..]

Maar niet in termen van versheid, en versheid Is een van de belangrijkste vitamines!
Vitamine V? _O-
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_156353026
quote:
0s.gif Op donderdag 24 september 2015 14:37 schreef klaarover het volgende:

[..]

Wacht even. Mijn bullshit-detector gaat af.
Versheid is helemaal geen vitamine.
Het hele idee van blik en diepvriesvoedsel is juist dat't megavers wordt geconserveerd.
Zodat je de smaak volop hebt (want vers) en ook de volledige voedingswaarde (want in het procede gaat niets daarvan verloren).

Moet je eens proberen: doperwtjes.
Vers 10 euro per kilo, slechts enkele weken in het jaar verkrijgbaar, je dopt je scheel, en waarschijnlijk toch niet zo vers want melig en slap.
Dan diepvries. Spotgoedkoop, gemakkelijk en echt lekker.
Geen verschil in voedingswaarde tussen beide soorten.
Er zit dus wel een verschil in de voedingswaarde. Doperwtjes die na de oogst direct worden geblancheerd en diepgevroren bezitten hun natuurlijke suikers nog.
"Verse" doperwtjes van de groenteboer hebben die helemaal niet meer want ze zijn binnen 24 uur omgezet in zetmeel, tenzij je het geluk hebt om over die ene groenteboer te beschikken die alleen dagoogst verkoopt.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
  donderdag 24 september 2015 @ 17:44:08 #176
202348 Susi
Temple of Love
pi_156353181
Hoe zit het dan met ingevroren vis tov verse wat betreft 'gezond'?
Ik heb mij daar eigenlijk nooit in verdiept en bij ons is het een heel stuk goedkoper.
  † In Memoriam † donderdag 24 september 2015 @ 17:46:00 #177
230491 Zith
pls tip
pi_156353222
Al het vis in Nederland is diepbevroren geweest, inclusief de zalm en de haring bij de visboer. Het verschil tussen de 'Verse zalm' en de bevroren zalm in de Albert Heijn is dat de 'Verse zalm' al een paar dagen ontdooid is en dus minder vers is.

Wat betreft gezond... waarom zou bevroren eten minder gezond zijn dan eten dat al dagen ligt te ontbinden?
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  Moderator donderdag 24 september 2015 @ 17:55:28 #178
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_156353418
quote:
0s.gif Op donderdag 24 september 2015 17:46 schreef Zith het volgende:
Al het vis in Nederland is diepbevroren geweest, inclusief de zalm en de haring bij de visboer. Het verschil tussen de 'Verse zalm' en de bevroren zalm in de Albert Heijn is dat de 'Verse zalm' al een paar dagen ontdooid is en dus minder vers is.

Wat betreft gezond... waarom zou bevroren eten minder gezond zijn dan eten dat al dagen ligt te ontbinden?
Alle vis bij de supermarkt, of echt alle vis? Ik bedoel, die visboeren op de markt gaan toch wel regelmatig naar de visafslag?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  † In Memoriam † donderdag 24 september 2015 @ 18:20:41 #179
230491 Zith
pls tip
pi_156353831
quote:
1s.gif Op donderdag 24 september 2015 17:55 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Alle vis bij de supermarkt, of echt alle vis? Ik bedoel, die visboeren op de markt gaan toch wel regelmatig naar de visafslag?
Hollandse nieuwe moet 24 uur of meer bevroren zjin geweest.

EDIT: Ik weet trouwens niet of er vis te koop is voor consumenten die niet bevroren is geweest, ik dacht van wel maar zo stellig moet ik eigenlijk niet zijn. Ik weet het van de haring en supermarktvis.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  Moderator donderdag 24 september 2015 @ 18:24:31 #180
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_156353906
quote:
0s.gif Op donderdag 24 september 2015 18:20 schreef Zith het volgende:

[..]

Hollandse nieuwe moet 24 uur of meer bevroren zjin geweest.
Ja maar schol of tong bijvoorbeeld
Kranplätze müssen verdichtet sein
  † In Memoriam † donderdag 24 september 2015 @ 18:29:10 #181
230491 Zith
pls tip
pi_156354023
quote:
1s.gif Op donderdag 24 september 2015 18:24 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Ja maar schol of tong bijvoorbeeld
Ja goede vraag (zie edit). Iemand anders hier zal er wel meer van weten... :P
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  donderdag 24 september 2015 @ 22:02:12 #182
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156360494
quote:
0s.gif Op donderdag 24 september 2015 14:37 schreef klaarover het volgende:

[..]

Wacht even. Mijn bullshit-detector gaat af.
Versheid is helemaal geen vitamine.
Het hele idee van blik en diepvriesvoedsel is juist dat't megavers wordt geconserveerd.
Zodat je de smaak volop hebt (want vers) en ook de volledige voedingswaarde (want in het procede gaat niets daarvan verloren).

Moet je eens proberen: doperwtjes.
Vers 10 euro per kilo, slechts enkele weken in het jaar verkrijgbaar, je dopt je scheel, en waarschijnlijk toch niet zo vers want melig en slap.
Dan diepvries. Spotgoedkoop, gemakkelijk en echt lekker.
Geen verschil in voedingswaarde tussen beide soorten.
Dit
Diepvries doppertjes zijn vreselijk lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156362055
quote:
0s.gif Op donderdag 24 september 2015 14:37 schreef klaarover het volgende:

[..]

Wacht even. Mijn bullshit-detector gaat af.
Versheid is helemaal geen vitamine.
Het hele idee van blik en diepvriesvoedsel is juist dat't megavers wordt geconserveerd.
Zodat je de smaak volop hebt (want vers) en ook de volledige voedingswaarde (want in het procede gaat niets daarvan verloren).

Moet je eens proberen: doperwtjes.
Vers 10 euro per kilo, slechts enkele weken in het jaar verkrijgbaar, je dopt je scheel, en waarschijnlijk toch niet zo vers want melig en slap.
Dan diepvries. Spotgoedkoop, gemakkelijk en echt lekker.
Geen verschil in voedingswaarde tussen beide soorten.
Goede post, maar ik wil toch nog wat kanttekeningen plaatsen:

1. Invriezen is vaak inderdaad daadwerkelijk voedzamer omdat de groenten op het beste moment geoogst wordt, zeer snel ingevroren na slechts kort blancheren wordt en in de vriezer wordt eigenlijk alles letterlijk vastgevroren, ook de vitaminen. Tijdens de reis van het land naar supermarkt gaat er een hoop verloren aan vitamines.
2. Inblikken verandert de voedingswaarde lichtjes vanwege de hoge temperatuur bij retorderen. Alsnog blijft vrijwel alle voedingswaarde behouden.
3. Waar we nog weinig over weten zijn enzymen. In hoeverre enzymen uit planten (die we dus rauw eten) gezond zijn. Zelfde geldt voor sommige andere fytonutrienten (anti-oxidanten en kleurstoffen enzo) waarvan we niet weten of het een functie heeft in ons lichaam. Die enzymen gaan vaak kapot bij hittebehandeling, inblikken is dus wel slecht hiervoor, want is veel heftiger dan gewoon koken. Rauw eten is hierbij natuurlijk wel handig, voor sommige fytonutrienten geldt het tegenovergesteld, lycopeen uit tomaten komt pas goed vrij bij koken, bliktomaten FTW!
4. Micro-organismen. Inmiddels is bekend dat er meer bacterien in onze damren leven dan we cellen hebben en dat ze ons immuunsysteem instellen, sterke invloed hebben op overgewicht etc. Bij inblikken overleeft vrijwel niets, bij blancheren en koken overleven sporen van sporenvormers. Dat kan zekerinvloed hebben op gezondheid. Wederom: niets bewezen.

Overigens geldt dan dus vooral voor de diepvries: prima, overigens ook betreft smaak. SOms is wel de textuur wat anders, want ijskristallen prikken cellen kapot.

Eigenlijk ben ik het wel met je eens trouwens. En diepvriesdoperwtjes en tuinbonen zijn honderd keer beter dan uit een pot en meestal ook dan vers doppen terwijl het eigenlijk al te oud is.
Whatever...
pi_156362072
Oja, goedkoop eten werkt ook beter als je grote porties maakt van bijv soep, stamppot, overnschotels en dan porties invriest.
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')