Dan geloof je er niet in. Zal mij verder aan m'n reet roesten. Je bent zo'n beetje de enige, zo te lezen. Dus aan wie zou het dan liggen.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 17:07 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Maar er is geen enkel bewijs voor. We bedenken maar wat.
Je schrijft "lijkt me".
Het is allemaal zo totaal natte vingerwerk.
Inderdaad.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 17:11 schreef Elleska het volgende:
dan neem je maar aan dat het wel zo is van degene die er ervaring mee hebben. of niet en koop je een pan met teflon. klaar.
laten we terug gaan naar de oorspronkelijke vraag van habitue ipv dit getrol
Edit: Piet open je zelf een nieuw deel?
Dat was Einstein ook, indertijd. Dus dat zegt niets.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 17:23 schreef MutedFaith het volgende:
Je bent zo'n beetje de enige, zo te lezen.
Dat is wel een drogreden.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 17:23 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Dan geloof je er niet in. Zal mij verder aan m'n reet roesten. Je bent zo'n beetje de enige, zo te lezen. Dus aan wie zou het dan liggen.
Nou: doe dan eens als Einstein en bewijs ons dat je gelijk hebt.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 17:24 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dat was Einstein ook, indertijd. Dus dat zegt niets.
De bewijslast ligt bij degene die een bewering doet, dus bij de mensen die beweren dat dit procedé werkt.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 17:27 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Nou: doe dan eens als Einstein en bewijs ons dat je gelijk hebt.
Geef even wat linkjes dan als je wilt.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 17:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb vele pannen voorzien van een patina, hoe beter het patina, hoe beter anti aanbak ze zijn.
Als je een discussie wilt over het patineren, er zijn al meerdere topics over. Hier kan de discussie stoppen
Even een paar minuten wachten totdat Piet het topic van zijn eigen reeks opent is al teveel gevraagd? ik vroeg dat niet voor niets.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 17:23 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Inderdaad.
Maar voor de goede orde: het is niet bedoeld als getroll.
We wachten habitue dus even af.
Zonder fornuis heb je weinig aan een pan idd.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 17:33 schreef sirdanilot het volgende:
Ik zat er eerst aan te denken om zo'n mooie gietijzeren of stalen pan te kopen, maar nu mijn elektrische fornuis nogal kaduuk is heeft dat voorlopig niet zo veel zin meer.
Misschien kan het aangepast worden naar #56 om misverstanden in de toekomst te voorkomen.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 18:33 schreef _Newman_ het volgende:
Oke even twee dingen. Dit is deel #56. niet deel #55 zoals openingspost zegt en ook niet deel #57 zoals de topic titel zegt.
Oke en nu doe ik nog maar een poging om te vragen hoe ik nou babi pangangvlees moet maken precies zoals bij de indonees. Ik weet wel dat je dat voorgeroosterde babi pangang vlees uit de vriezer kan kopen bij de toko maar het is voor mij toch een uitdaging om het precies zo te krijgen als bij de indonees. De saus heb ik al aardig onder controle het vlees alleen niet.
Ik vind van niet.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 17:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb vele pannen voorzien van een patina, hoe beter het patina, hoe beter anti aanbak ze zijn.
Als je een discussie wilt over het patineren, er zijn al meerdere topics over. Hier kan de discussie stoppen
Ah top ga ik dat van het weekend proberen.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 16:48 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Schoonschrobben met een staalwol zeepsponsje en opnieuw inbranden. Deze methode werkte bij mij perfect:
Oppassen met het gebruik van zuren in je pan. Deze kunnen de anti aanbaklaag ook aantasten waardoor je een oneffen laag krijgt.
Dat kan en dat mag natuurlijk.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 21:11 schreef habitue het volgende:
Verder heb ik niet zo'n zin in een hele discussie erover Bart, het boeit me echt te weinig verder.
Was niet richting jou bedoeld. Meer in algemene zin.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 21:18 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dat kan en dat mag natuurlijk.
Trieste smiley had niet gehoeven m.i.
Sorry dan.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 21:19 schreef habitue het volgende:
[..]
Was niet richting jou bedoeld. Meer in algemene zin.
Dank!quote:Op donderdag 13 augustus 2015 21:20 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Sorry dan.
En succes met de pan gewenst.
Gewoon met je vingers van de nummering afblijven. Met reeksen wordt dit automatisch opgehoogd.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 18:36 schreef Bart2002 het volgende:
Misschien kan het aangepast worden naar #56 om misverstanden in de toekomst te voorkomen.
Ik zat een beetje te googlen, vind het namelijk wel een interessante vraag en kwam dit tegen:quote:Op donderdag 13 augustus 2015 18:43 schreef _Newman_ het volgende:
Maakt me niet uit of het in een pan is of een houtvuur ik wil weten hoe het gemaakt wordt, dan ga ik het proberen na te doen. En ik weet zeker dat ik dat vlees heb zien liggen in de vriezer bij de toko, het zag er al helemaal voorgesneden en geroosterd uit echt gewoon zoals je dat vlees ook op je bord krijg, maar er zat uiteraard geen saus overheen. Ik wou het een keer kopen maar ik vond het nogal duur. Volgens mij was het 10 euro ofzo voor niet erg l veel vlees, ik denk misschien hooguit 500 gram.
Dit lijkt me qua bereidingsproces wel kunnen leiden tot het gewenste resultaatquote:2 kilo spek,
10 tl knoflookpasta,
4 el bbq kruiden,
3 el cognac,
2 ? el babi pangang mix,
zout en peper voor smaak,
Bereidingswijze
Het zwoerd van het buikspek wordt met ruw papier goed schoon gemaakt, waarna het met cognac of whisky wordt ingewreven.
Je maakt een marinade van fijngewreven knoflook, zout, peper, babi panggang kruiden, barbecue kruiden en twee eetlepels cognac of whisky.
U maakt inkepingen in het vlees, wrijft de marinade goed in en laat het vlees enige uren (3 a 4) uur marineren. Hierna wordt het vlees in circa 1 uur gaargeroosterd aan het spit, terwijl u het af en toe met wat kruidensaus bestrijkt.
Kom eens met een normale reactie...quote:Op donderdag 13 augustus 2015 23:27 schreef RobinOok het volgende:
Ja, zo doen ze dat in Indonesie vast ook, met bbq-kruiden, cognac en babi pangang mix. Hahahahaha. Oh man oh man oh man. Je blijft lachen hier.
Als ze advies geeft vind ik haar posts leuk. Te vaak vind ik ze asociaal en afzeikend, zonder dat het ook maar een toevoeging aan het topic geeft.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 01:09 schreef sirdanilot het volgende:
Och ik vind de posts van Robin Ook vaak verfrissend, als een lekkere frisse koude regenbui.
Beetje raar ja, volgens mij garen ze het vlees vantevoren en wordt het dan gefrituurd.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 23:27 schreef RobinOok het volgende:
Ja, zo doen ze dat in Indonesie vast ook, met bbq-kruiden, cognac en babi pangang mix. Hahahahaha. Oh man oh man oh man. Je blijft lachen hier.
Misschien had ik iets duidelijker moeten zijn. Het ging mij meer om het inkepen, marineren en spitroosteren dan waar ze in marineren.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 23:27 schreef RobinOok het volgende:
Ja, zo doen ze dat in Indonesie vast ook, met bbq-kruiden, cognac en babi pangang mix. Hahahahaha. Oh man oh man oh man. Je blijft lachen hier.
Nee, door het frituren krijg je dat kenmerkende korstje.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 11:28 schreef sirdanilot het volgende:
Is babi pangang serieus gefrituurd? Is me nooit opgevallen, dacht altijd dat het uit de oven kwam of zo![]()
Ik kan me er wel wat bij voorstellen, ik heb ook een tijdje gehad dat ik Babi Pangang ontzettend lekker kon vinden. Het is verleidelijk om heel denigrerend te doen over 'de Chinees', maar de een is veel beter dan de ander en sommigen hebben zo'n gerecht precies raak. En dan is ook de gewone Chinees heel erg lekker. Helaas zijn dat niet veel Chinezen, en van die paar heeft dan ook nog vaak de een de hele goede Babi Pangang, en de ander de hele goede Tjap Tjoy.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 07:32 schreef Isegrim het volgende:
Hij wil gewoon babi pangang zoals je dat krijgt bij een Chin. Ind. restaurant.
Zo heeeeeeel af en toe vind ik dat ook wel eens lekker, maar ik heb geen enkele behoefte het zelf te maken.
Vind je ja? Ik vind ze altijd overal exact hetzelfde smaken.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 11:56 schreef Weltschmerz het volgende:
maar de een is veel beter dan de ander en sommigen hebben zo'n gerecht precies raak. En dan is ook de gewone Chinees heel erg lekker. Helaas zijn dat niet veel Chinezen, en van die paar heeft dan ook nog vaak de een de hele goede Babi Pangang, en de ander de hele goede Tjap Tjoy.
Het lijkt allemaal wel erg op elkaar, de recepten lijken aardig vast te liggen, zo hoort nr 31 te smaken en daar houden ze zich allemaal aan. Je komt er nooit een tegen die sate maakt zoals bij een Indisch restaurant bijvoorbeeld, ze zullen je nooit verrassen. Maar ik vind dat daar gewoon goede smaakcombinaties tussen zitten, en als de uitvoering dan helemaal goed is kan ik er echt van genieten.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 13:56 schreef habitue het volgende:
[..]
Vind je ja? Ik vind ze altijd overal exact hetzelfde smaken.
Deze ziet er wel authentiek uit. Geen zakjes en pakjes en kruidenmengsels. En geroosterd. Het is enkel de "Hollandse" variant die gefrituurd wordt.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 14:11 schreef _Newman_ het volgende:
Nou ik wil dus babi pangang zoals je dat bij een goede INDONEES krijgt. Ik kan ook wel op koekel gaan kijken of bij de Albert heijn recepten maar dat is dus van amateurs die niet weten waar ze het over hebben en een surrogaat, zelfs bij 24-kitchen lijkt het compleet nergens op wat ze daar in elkaar flansen.
Sowieso als we al over babi-panggang kruiden gaan beginnen zonder te definieren wat dat dan precies inhoud weet ik al genoeg.... Is verder niet erg als je het niet weet maar geef dan geen antwoord als je het nooit gemaakt heb.
Sowieso meeste wat de afhaal chinees verkoopt heeft totaal niets met chinees eten te maken.
Heb jij wel eens een chinees bij de afhaal gezien behalve achter de toonbank? Nee dus. Sowieso is babi pangang dus ook al geen chinees gerecht dus ik wil het zoals de indo het heeft. Ik ga ook niet aan de indo vragen hoe hij char sieuw maakt want dat is dan weer chinees.
Ik forward deze even voor als ie in het offtopic geneuzel (guilty!) verloren is gegaan.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 21:11 schreef hanskraaijjr het volgende:
Ik heb een vraag aan Piet, mijn zus wil graag een pastamaker en toevallig is die in de reclame bij de AH. Is een pastamaker van 18 euro goed genoeg of moet ie echt voor het dure spul gaan?
Mja, als het voor jezelf was zou ik zeggen, ga naar een winkel waar ze tweedehands verkopen, daar staan er altijd een paar voor een luttel bedrag, iedereen wil zo een ding en dan blijkt het toch lastig en veel werk.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 21:11 schreef hanskraaijjr het volgende:
Ik heb een vraag aan Piet, mijn zus wil graag een pastamaker en toevallig is die in de reclame bij de AH. Is een pastamaker van 18 euro goed genoeg of moet ie echt voor het dure spul gaan?
je wil het niet aan een chinees vragen omdat je wil weten hoe de indo het maakt. waarom vraag je het dan niet aan de indo? (piet is bij mijn weten geen indo...)quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 14:11 schreef _Newman_ het volgende:
Sowieso is babi pangang dus ook al geen chinees gerecht dus ik wil het zoals de indo het heeft. Ik ga ook niet aan de indo vragen hoe hij char sieuw maakt want dat is dan weer chinees.
http://www.kokkieblanda.n(...)et-in-zoet-zure-sausquote:
Een fijne pastasaus indeed. Helemaal ideaal met echt rijpe tomaten.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 17:54 schreef Lienekien het volgende:
Piet! Heb je nog een goed idee voor drie kilo rijpe tomaten (veel kleintjes) en een tweepersoons huishouden?
Inderdaad in de frituur.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 01:50 schreef budvar het volgende:
[..]
Beetje raar ja, volgens mij garen ze het vlees vantevoren en wordt het dan gefrituurd.
Zoals in dit recept: http://www.smulweb.nl/rec(...)zoals-bij-de-chinees
En of je het dan kookt of bakt of whatever moet je lekker zelf weten
Als je de fantasie even op hol laat slaan dan zou je kunnen zeggen dat zo ongeveer alles in de frituur kan.quote:
Tomatensoep?quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 17:54 schreef Lienekien het volgende:
Piet! Heb je nog een goed idee voor drie kilo rijpe tomaten (veel kleintjes) en een tweepersoons huishouden?
Een Mars schijnt ook lekker te zijn.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 18:36 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Als je de fantasie even op hol laat slaan dan zou je kunnen zeggen dat zo ongeveer alles in de frituur kan.
Best een fijne gedachte. En een aanleiding om te experimenteren.
Nou die ga ik maar proberen dan. Zal waarschijnlijkzondag pas zijn dat ik het probeer. Moet nog even houtskool enzo regelen.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 16:33 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
http://www.kokkieblanda.n(...)et-in-zoet-zure-saus
Ik denk zo.
Het is geen alchemie.
Maar we wachten het weer even af tot ie het gemaakt heeft.
Probeer eens een tomaat.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 18:36 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Als je de fantasie even op hol laat slaan dan zou je kunnen zeggen dat zo ongeveer alles in de frituur kan.
"fried tomatoes" of 'fried green tomatoes'quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 20:26 schreef Deshain het volgende:
[..]
Probeer eens een tomaat.
I double dare you!
Ik zie ontploffende keukens.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 20:26 schreef Deshain het volgende:
[..]
Probeer eens een tomaat.
I double dare you!
Deze fascineert me al de hele dag maar ik kom er niet uit op eigen kracht. Het lijkt me een nieuw woord.quote:
Thaise eend en noedelsoep, Sichuan hete zure soep, Singapore laksa, Japanse ramen, roept u maar.quote:Op zaterdag 15 augustus 2015 17:54 schreef _Newman_ het volgende:
Heeft piet (of iemand anders) nog goede recepten voor maaltijdsoepen? Ik denk aan noedelsoep met reepjes rundvlees of eend en groente of iets dergelijks maar mag ook wat anders zijn, ik laat me verassen.
Ik heb het wel over zelfgemaakte soep uiteraard.
Ga naar de toko en koop veel betere kwaliteit instant noodles voor minder geld dan die yum yum zooi.quote:Op maandag 17 augustus 2015 19:33 schreef _Newman_ het volgende:
Weet je toevallig ook of er mienestjes bestaan waar je alleen maar heet water over heen hoeft te gieten en dan paaar minuten laten staan? (net zoals je met instant noodles doet). Ik had wel van het merk Soubry noodles gekocht en dat is in feite heet water erover en paar minute laten staan en dat werkt erg goed. Er zitten 3 plakken in zo een zakje van 250gram en kost maar 60 eurocent ofzo.
Maar het nadeel is dat zo een lange plakaat niet in een soepkom past. Dus weet je toevallig een merk waarbij ik gewoon kleine ronde mie nestjes in de kom kan gooien en die gaar zijn na beetje heet water erin.
Ik heb wel eens gewone nestjes gepropeerd die je normaal moet koken maar die worden niet gaar genoeg als je het op de instant-mie methode klaar maakt.
De reden waarom ik dit vraag is omdat het voor mij het makkelijkste is om mie in de kom te doen met bouiilion en daarna eventueel wat meer toevoegen als groente of garnaen ofzo.
Ik heb gemerkt dat als je in een pan soep voor 1 persoon probeerd te maken dat je dan al snel teveel hebt en je ineens met 1,5 kom soep zit ipv 1, en als ik het in een kommetje doe dan kan ik precies zien hoeveel erin zit en wat er nog bij kan dus maakt ik nooit teveel en hou ik niks over.
Ik kan die soubry noodles wel door midden breken maar dat is natuurlijk heiligschennis zoals je weet. Morgen maar evenbij de toko langs om te zien wat ze hebben. Elke keer zo een yumyum noodle kopen wordt me een beetje te duur.
[ afbeelding ]
http://wateetons.com/2011/09/24/nu-te-koop-over-worst/quote:Op dinsdag 18 augustus 2015 12:44 schreef pcfvisser2 het volgende:
Ik ben tegenwoordig in het bezit van een gehaktmolen. Nu kan ik dus zelf worsten maken. Wat is een standaard werk met worstrecepten?
Gadver. Waarom?quote:Op woensdag 19 augustus 2015 15:24 schreef _Newman_ het volgende:
Nou kijk ik wil noodlesoep maken maar dan het liefste kook ik dan de noodles in bouillon.
Zeg.quote:Op woensdag 19 augustus 2015 17:44 schreef _Newman_ het volgende:
Je hebt een mooie website met veel leuke informatie maar ik geloof niet dat je er zelf echt veel mee doet om eerlijk te zijn.
Jawel ik heb gekeken, ik ben fan van haar site. goede website. Ik heb ook recepten gezocht maar er stonden niet zo heel veel. Maar ik heb zo mijn eigen dingetjes bedacht en dat is: Als bepaalde kruiden en ingredienten het in de wok goed doen qua smaak dan zou die smaak combinatie in een soep ook moeten werken.quote:Op woensdag 19 augustus 2015 18:39 schreef Elleska het volgende:
je wil dus eigenlijk gewoon de zakjes met instant noodles en bouillonpoeder. maar dan kunnen zeggen dat je het zelf hebt gemaakt?
normaal gesproken maak ik de bouillon/soep(ja soep, geen bouillonpoeder met water), kook ik noodels in water, doet deze in een kom en schenkt vervolgens de soep erbij, andere ingrediënten erbij en klaar.
heb je op die mooie site al eens gezocht naar noodlesoep? staan lekkere recepten op.
Ik moest er best om lachen eerlijk gezegdquote:
quote:Op woensdag 19 augustus 2015 17:44 schreef _Newman_ het volgende:
Je hebt een mooie website met veel leuke informatie maar ik geloof niet dat je er zelf echt veel mee doet om eerlijk te zijn.
Mij wel. Sterker nog, het lijkt me vies, afkookwater als soepbasis. En lelijk ook, vieze, witte drabsoep.quote:Op woensdag 19 augustus 2015 17:44 schreef _Newman_ het volgende:
Of je nou de noodles in boullion kookt of eerst in water en later boullion eraan toevoegt lijkt me niet zo veel verschil maken.
Maar hoe jammer het ook soms is, als het over Aziatisch eten gaat vertrouw ik haar blind!quote:Op woensdag 19 augustus 2015 20:34 schreef RobinOok het volgende:
Maar neem vooral niks van mij aan joh, wat weet ik er nou van. Is allemaal copypaste.
Ja je begint zelf over witte drap hoor en ga jhe mij een beetje voor respectloos uit lopen maken. Nou wordt ie helemaal mooi.quote:Op woensdag 19 augustus 2015 20:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Mij wel. Sterker nog, het lijkt me vies, afkookwater als soepbasis. En lelijk ook, vieze, witte drabsoep.
Nog geen Aziaat gezien die dat ooit deed. Ook die Chinese kok in dat afgeragde (?) restaurantje niet.
Maar neem vooral niks van mij aan joh, wat weet ik er nou van. Is allemaal copypaste.
Ga jij lekker noodles garen in een kommetje bouillon. Mensen doen wel gekkere dingen.
Ja, het kookwater waarin je noodles hebt gekookt = witte zetmeeldrab ja.quote:Op woensdag 19 augustus 2015 23:26 schreef _Newman_ het volgende:
[..]
Ja je begint zelf over witte drap hoor
heb je daar nog trucjes voor, voor het wassen?quote:Op woensdag 19 augustus 2015 22:40 schreef RobinOok het volgende:
Rijstwater is het water dat je "overhoudt" bij het wassen van je rijst en dus niet zoals jij schijnt te denken "het water waarin de rijst werd gekookt/stoom.
Met snelkookrijst nietquote:Op woensdag 19 augustus 2015 23:43 schreef Isegrim het volgende:
Wij wassen de rijst eigenlijk nooit, is dat errug?
Dan word(t)(en) de god(en) boos.quote:Op woensdag 19 augustus 2015 23:48 schreef Lienekien het volgende:
Waarom zou je de Soubry eiermie niet in stukken mogen breken om ze passend te maken voor je soepkom?
Nou, als ze daar ook van die irri moderators hebben....quote:Op woensdag 19 augustus 2015 23:39 schreef Isegrim het volgende:
Robin, heb je al eens gesolliciteerd bij Comedy Central Roast als Roast Master?
Als dat je motivatie is stop dan direct... In Gelderland heerst de traditie dat alle eerstgeborenen in de blender moeten. Zullen we dat ook maar allemaal doen?quote:Op woensdag 19 augustus 2015 23:53 schreef _Newman_ het volgende:
Nou de noodle staat in china symbool voor het leven en hoe langer de noodle hoe beter. Het is niet gebruikelijk de noodles dan door de breken dan hak je symbolisch het leven door midden. Dat is zeg maar een soort bijgeloof. Er bestaan ook verjaardags noodles dat zijn extra lange noodles die mensen op hun verjaardag eten.
In Italië is het eigenlijk ook zo dat je spaghetti niet met je mes mag snijden maar je hoort de hele noodle op te eten. Dat zal wel ongeveer hetzelfde betekenen.
Dus in zowel de chinese als de italiaanse keuken is het dus echt not done noodles i stukken te breken/snijden/hakken etc...
Ja, meer plakken, maar ik vind het ook de smaak beïnvloeden. Maar misschien is dat alleen maar in mijn hoofd, want ik heb nooit een blindproeverij gedaan.quote:Op woensdag 19 augustus 2015 23:45 schreef _Newman_ het volgende:
Als je de rijst niet wast dan blijft er meer zetmeel achter en daardoor gaat de rijst iets meer plakken
Ik heb nooit verschil geproefd tussen wel en niet wassen. Ooit waste ik wel.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 00:03 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, meer plakken, maar ik vind het ook de smaak beïnvloeden. Maar misschien is dat alleen maar in mijn hoofd, want ik heb nooit een blindproeverij gedaan.
Maar buiten dat, als je weet hoe veel rijst gedroogd wordt in Azië, dan kan wassen ook geen kwaad. ;-)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Nee, gewoon drie keer, redelijk snel wassen met koud water.quote:Op woensdag 19 augustus 2015 23:42 schreef Elleska het volgende:
[..]
heb je daar nog trucjes voor, voor het wassen?
ik heb nu een ander soort rijst. lekker, maar wassen/spoelen duurt veel langer of ik pruts gewoon.
Ik moet je zeggen, ik heb ook iets raar sentimenteels met dat wassen van de rijst. Het zijn van die kleine momentjes dat ik me verbonden voel met de geschiedenis, met vrouwen die al eeuwenlang braaf elke dag rijst staan te wassen. Ik weet het, het slaat nergens op, ik ben normaal gesproken een on-sentimenteel mens, maar rijst wassen vind ik mooi. Met een beetje liefde de rijst door je vingers laten gaan, niet te hard, maar ook niet te zacht. Daar zijn hele theoriën over. Ik vind dat een kleine moeite en het geeft mij dus voldoening.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 00:11 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik heb nooit verschil geproefd tussen wel en niet wassen. Ooit waste ik wel.
jammer. Dan hou ik het ook bij max 3 keer.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 00:13 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, gewoon drie keer, redelijk snel wassen met koud water.
Ik heb wel eens sushirijst gehad waarvan het water maar niet helder werd. Maar van meer/vaker wassen werd het niet beter. Dus daarna besloten: gewoon 3, hoouit 4 keer (rap) wassen en dat moet genoeg zijn. En daar sta ik nu al een paar jaar achter. :-)
Welke aardappelen?quote:Op maandag 24 augustus 2015 21:57 schreef Fer het volgende:
Ik stel het maar hier, want ik denk niet dat het zonder hulp nog lukt: aardappeltjes bakken, in de koekenpan.
Op een of andere manier, worden ze nooit mooi bruin, maar wit met zwarte stippen. En het duurt ook lang, voordat ze lekker smaken.
Smaak is wel iets beter, nu ik eindelijk een demeyere rvs pan heb gekocht. Maar nog niet zoals ik ze wil en de trouwens, de pan wordt wel bruin.
Piet kan dit beter?
Ik neem bloemige aardappels, kook ze en laat ze afkoelen. Snij ze aan stukjes. Doe boter (geen margarine) in een koekenpan en laat dit heet worden, niet laten verbranden.quote:Op maandag 24 augustus 2015 21:57 schreef Fer het volgende:
Ik stel het maar hier, want ik denk niet dat het zonder hulp nog lukt: aardappeltjes bakken, in de koekenpan.
Op een of andere manier, worden ze nooit mooi bruin, maar wit met zwarte stippen. En het duurt ook lang, voordat ze lekker smaken.
Smaak is wel iets beter, nu ik eindelijk een demeyere rvs pan heb gekocht. Maar nog niet zoals ik ze wil en de trouwens, de pan wordt wel bruin.
Piet kan dit beter?
Als de rijst niet gewassen hoeft te worden staat dat als het goed is op de verrpakking Sommige soorten rijst hoeven dus inderdaad niet gewassen te worden. .quote:Op donderdag 20 augustus 2015 10:49 schreef Elleska het volgende:
Ligt ook aan het soort/merk rijst. Sommige soorten zijn al gewassen lijkt het.
[..]
jammer. Dan hou ik het ook bij max 3 keer.
De zak rijst die ik hiervoor had was de 2e keer spoelen al helder.
Geen vervelend klusje verder. Beter dan aardappels schillen.
Tja, dat gaat niet lekker worden.quote:Op maandag 24 augustus 2015 22:21 schreef Fer het volgende:
Meestal uit een zakje, koelschap of diepgevroren. In de pan vloeibare bakboter.
Voor een beginner kan ik wel bakboter aanraden, om te leren hoe je moet bakken.quote:Op maandag 24 augustus 2015 22:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, dat gaat niet lekker worden.
gebruik echte aardappels, echte boter of spekvet.
Is niet echt rocketscience toch als je boter gebruikt?quote:Op maandag 24 augustus 2015 22:41 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Voor een beginner kan ik wel bakboter aanraden, om te leren hoe je moet bakken.
Nee. Maar het ligt er misschien aan, aan wat je gewend bent.quote:Op maandag 24 augustus 2015 22:46 schreef Deshain het volgende:
[..]
Is niet echt rocketscience toch als je boter gebruikt?
Bloemig?quote:Op maandag 24 augustus 2015 22:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik neem bloemige aardappels, kook ze en laat ze afkoelen. Snij ze aan stukjes. Doe boter (geen margarine) in een koekenpan en laat dit heet worden, niet laten verbranden.
Niet als je ze niet te lang kookt. En het korstje wordt veel lekkerder. Zo ook met patat.quote:Op maandag 24 augustus 2015 22:53 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Bloemig?dat geeft toch vet veel rommel in de pan?
Bloemig is net zoiets als paneermeel als je het bakt, dat wordt krokant.quote:Op maandag 24 augustus 2015 22:53 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Bloemig?dat geeft toch vet veel rommel in de pan?
Voorkoken wel. Bewaren kan een paar dagen. Invriezen denk ik niet.quote:Op maandag 24 augustus 2015 23:15 schreef Fer het volgende:
Zou je de aardappels ook zelf kunnen voorkoken en bewaren of invriezen?
En dan heb je ook nog altijd bake en no-bake. Wil dit ook al zo lang maken maar omdat serieus ieder recept in mijn ogen totaal anders is ben ik er nog niet aan toe gekomen.quote:Op dinsdag 25 augustus 2015 16:50 schreef Boy_Zonderman het volgende:
Wil vandaag een NY stijl cheesecake gaan bakken. Nu kom in verschillende recepten tegen, de een alleen met roomkaas, de andere opgeklopt met slagroom en dan nog een recept met zure room.
Wat is wijsheid?
Krokante stukjes, het zetmeelgehalte van bloemige aardappels is duidelijk hoger en daarom worden ze krokanter tijdens het bakken, daarom maak je ook friet van bloemige aardappelsquote:Op maandag 24 augustus 2015 22:53 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Bloemig?dat geeft toch vet veel rommel in de pan?
Ik de mijne wel bakken ja, met een no bake is opgeklote slagroom heel goed te doen.quote:Op dinsdag 25 augustus 2015 16:54 schreef megamandy het volgende:
[..]
En dan heb je ook nog altijd bake en no-bake. Wil dit ook al zo lang maken maar omdat serieus ieder recept in mijn ogen totaal anders is ben ik er nog niet aan toe gekomen.
Dus als iemand hier een lekker no bake recept weet, graag
Ik gebruik liever boter, desnoods geklaarde boter, lekkerder en gezonderquote:Op maandag 24 augustus 2015 22:48 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Nee. Maar het ligt er misschien aan, aan wat je gewend bent.
Wijsheid is het recept van Martha Stewart, de boze stiefmoeder van de amerikaanse keukenquote:Op dinsdag 25 augustus 2015 16:50 schreef Boy_Zonderman het volgende:
Wil vandaag een NY stijl cheesecake gaan bakken. Nu kom in verschillende recepten tegen, de een alleen met roomkaas, de andere opgeklopt met slagroom en dan nog een recept met zure room.
Wat is wijsheid?
Ja, maar niet lang bewaren, en waarom zou je de moeite van invriezen en ontdooien willen doen als je ze sneller schilt en kookt?quote:Op maandag 24 augustus 2015 23:15 schreef Fer het volgende:
Zou je de aardappels ook zelf kunnen voorkoken en bewaren of invriezen?
Langer in de oven zorgt dat het gaar wordt.quote:Op dinsdag 25 augustus 2015 19:20 schreef vencodark het volgende:
Vraagje: ik heb een ovenschotel gemaakt met shoarmavlees. Maar tijdens het eten merkte ik dat het vlees nog niet helemaal goed gegaard was. Dit heb ik vooraf wel gedaan in de pan maar blijkbaar niet helemaal goed.
Zou het doorgaren als ik de ovenschaal extra lang in de oven laat garen?
Of is dit een verloren zaak?
Zure room is dus wijsheid, all hail Queen Martha!quote:Op dinsdag 25 augustus 2015 17:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wijsheid is het recept van Martha Stewart, de boze stiefmoeder van de amerikaanse keuken
www.marthastewart.com/865202/new-york-style-cheesecake
quote:Op woensdag 26 augustus 2015 20:40 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Zure room is dus wijsheid, all hail Queen Martha!
En dit is het eindresultaat:
[ afbeelding ]
Licht van kleur maar wel goed gegaard
Lekker zeg, dat ga ik ook een keer proberenquote:Op woensdag 26 augustus 2015 20:40 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Zure room is dus wijsheid, all hail Queen Martha!
En dit is het eindresultaat:
[ afbeelding ]
Licht van kleur maar wel goed gegaard
Thanks, het is de heerlijkheid op een bordjequote:Op woensdag 26 augustus 2015 20:44 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
[..]
Lekker zeg, dat ga ik ook een keer proberen
Al heb ik nou niet echt een extreem goede oven helaas
Ik dacht dat je zure room juist niet goed kon verhitten in verband met schiften en je daarom creme fraiche beter kon gebruiken.quote:Op woensdag 26 augustus 2015 20:40 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Zure room is dus wijsheid, all hail Queen Martha!
En dit is het eindresultaat:
[ afbeelding ]
Licht van kleur maar wel goed gegaard
Geen last van gehad, maar ik had 'm het eerste uur op 150/160 graden. Daarna voor het kleurtje op 180. Wel een waterbadje gebruikt, denk dat dat ook helpt tegen schiften.quote:Op woensdag 26 augustus 2015 21:32 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik dacht dat je zure room juist niet goed kon verhitten in verband met schiften en je daarom creme fraiche beter kon gebruiken.
Brood?quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 13:46 schreef Dunckie het volgende:
Hoi Piet, vanavond maak ik kaassouflé (een echte, niet de snack). Wat zijn lekkere dingen om daarbij te serveren?
Ja, allicht, maar ik doelde niet per se op dat soort vulsel. Ik was van plan de souffléetjes als voorgerecht te doen.quote:
Het geheim: een goede laag (neutrale) olie. Dusdanig veel dat je ze net niet aan het frituren vent. Daarna uit laten lekken op keukenpapier en eventueel terug de pan in met een klontje boter voor de smaakquote:Op maandag 24 augustus 2015 21:57 schreef Fer het volgende:
Ik stel het maar hier, want ik denk niet dat het zonder hulp nog lukt: aardappeltjes bakken, in de koekenpan.
Op een of andere manier, worden ze nooit mooi bruin, maar wit met zwarte stippen. En het duurt ook lang, voordat ze lekker smaken.
Smaak is wel iets beter, nu ik eindelijk een demeyere rvs pan heb gekocht. Maar nog niet zoals ik ze wil en de trouwens, de pan wordt wel bruin.
Piet kan dit beter?
Ik denk niet dat het schimmel is. Ik laat metworst vaak zonder plastic verpakking nog een tijd hangen omdat ik,dat lekkerder vindt.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 21:40 schreef derLudolf het volgende:
Het is geen 'hoe maak ik' vraag maar aangezien ik Piet toch wel als autoriteit zie...
Ik heb 2 metworsten mee op vakantie, in papieren zak en dat in een plastic zak. Nu zijn de worsten wat wit uitgeslagen, denk schimmel? Of zout?
Kun je ze nog eten als je de darm verwijdert. Ik ben al flink verkouden, dus heb geen zin daar ziek van te worden
Dat het in plastic zat, uurtje of 36 bij graad of 25 buiten. Maar zat redelijk binnen in min tas, redelijk geïsoleerd. Het is al paar dagen aan het luchtenquote:Op vrijdag 28 augustus 2015 21:52 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Ik denk niet dat het schimmel is. Ik laat metworst vaak zonder plastic verpakking nog een tijd hangen omdat ik,dat lekkerder vindt.
Hoe lang is het al mee en hoe warm was het?
Tja eentje het velletje eraf halen en dan eens ruiken. Ik kan je vertellen dat worsten vrij makkelijk schimmelen. Zo had ik een keer voor kerst een aantal worsten voor mijn vader als cadeautje meegenomen. verpakt in een plastic zak en toen papier. Toen hij ze openmaakte kwam er een hele sterke lucht uit. Er zat een witte maar ook soms groenige schimmel laag op alle worsten. Oeps.. Verder gaat metworst vrij lang mee mits het in de koelkast ligt. Ik heb ze toen weggegooid omdat de geur ook heel sterk was.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 22:00 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dat het in plastic zat, uurtje of 36 bij graad of 25 buiten. Maar zat redelijk binnen in min tas, redelijk geïsoleerd. Het is al paar dagen aan het luchten
Oh ja, plastic over het hoofd gezien. Met die temp en in plastic, dus vocht dat geen kant heeft om op te gaan zou ik het zelf niet vertrouwen.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 22:00 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dat het in plastic zat, uurtje of 36 bij graad of 25 buiten. Maar zat redelijk binnen in min tas, redelijk geïsoleerd. Het is al paar dagen aan het luchten
Zou kunnen. Er zijn vele manieren. Ik doe het zo niet.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 21:22 schreef Knuck-les het volgende:
[..]
Het geheim: een goede laag (neutrale) olie. Dusdanig veel dat je ze net niet aan het frituren vent. Daarna uit laten lekken op keukenpapier en eventueel terug de pan in met een klontje boter voor de smaak
Is het een land waar een gebrek heerst aan metworst?quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 21:40 schreef derLudolf het volgende:
Het is geen 'hoe maak ik' vraag maar aangezien ik Piet toch wel als autoriteit zie...
Ik heb 2 metworsten mee op vakantie, in papieren zak en dat in een plastic zak. Nu zijn de worsten wat wit uitgeslagen, denk schimmel? Of zout?
Kun je ze nog eten als je de darm verwijdert. Ik ben al flink verkouden, dus heb geen zin daar ziek van te worden
Ah, zat te denken dat je het als hoofdgerecht had en bijlage zocht.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 13:48 schreef Dunckie het volgende:
[..]
Ja, allicht, maar ik doelde niet per se op dat soort vulsel. Ik was van plan de souffléetjes als voorgerecht te doen.
Ah tof, dank jequote:Op vrijdag 28 augustus 2015 22:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ah, zat te denken dat je het als hoofdgerecht had en bijlage zocht.
Kaassouflee als voorgerecht, daar past veel als hoofdgerecht bij wat niet al te zwaar is. Denk aan vis, kwartels, een rijstgerecht als paella, etc
Je bedoeld de NRC kookboeken infomercials? Af en toe reageer ik daar. De reacties zijn deze keer weer erg leuk. Ik reageerde daar een eerder deze week dat je de 25 euro die dat boek kost beter kan besteden aan wat mooie ingrediënten dan aan dit boek want het leek mij typisch zo een door een redactie gemaakt boek met schattige fotos wat na een paar keer bladeren in de kast beland. De reacties daarna waren vreselijk grappig.quote:Op zaterdag 29 augustus 2015 16:15 schreef Mainport het volgende:
Een niet culinaire vraag voor Piet. Vind je de reacties onder het NRC kookblog ook zo hilarisch? Ik zag je vandaag nog reageren.
Ik vind ze op de bbq met een marinade van ketjap, citroensap en kruiden erg lekker of in de paella is het ook niet verkeerd.quote:Op zaterdag 29 augustus 2015 20:32 schreef BobbyMcGee het volgende:
Hoi! Ik heb al een tijdje kippendijsticks in de vriezer liggen omdat ik niet goed weet wat ik er mee moet. 't Is dus kippendij, maar dan met bot er nog wel in. Piet/iemand een goed idee?
Eens kijken of ze dit daar plaatsenquote:Op zaterdag 29 augustus 2015 16:15 schreef Mainport het volgende:
Een niet culinaire vraag voor Piet. Vind je de reacties onder het NRC kookblog ook zo hilarisch? Ik zag je vandaag nog reageren.
Kruiden en met gekwarte aardappels in een ovenschaal 75 minuten bij 200 graden in de oven vind ik persoonlijk erg lekker en gemakkelijk. De aardappels zuigen zich vol met kippenvet en worden erg lekkerquote:Op zaterdag 29 augustus 2015 20:32 schreef BobbyMcGee het volgende:
Hoi! Ik heb al een tijdje kippendijsticks in de vriezer liggen omdat ik niet goed weet wat ik er mee moet. 't Is dus kippendij, maar dan met bot er nog wel in. Piet/iemand een goed idee?
Paella is met waarmee je het maakt. Er is niet het recept voor paella, iedere spaanse mama en kok heeft haar eigen recept.quote:
Nu we het er toch over hebben, heb jij als Spaanse piet een goed recept voor paella?quote:Op zondag 30 augustus 2015 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Paella is met waarmee je het maakt. Er is niet het recept voor paella, iedere spaanse mama en kok heeft haar eigen recept.
Een prachtig pleidooi.quote:Op zondag 30 augustus 2015 17:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eens kijken of ze dit daar plaatsen
Ik ben in 2004 begonnen met de topic reeks vraag piet hoe maak ik het klaar op het fokforum. Help mensen met hun culinaire vragen en problemen. Geen krant achter me, doe het nu al meer dan tien jaar om er een steentje aan bij te dragen beter te koken en te eten. Nooit pakjes, potjes of zakjes, eerlijk eten uit plantjes en beestjes dat vooral gelukkig moet maken.
Ik doe nooit aan product placement of kookboekpromoties voor uitgevers. Gewoon puur uit passie. Als ik hier (zelden) een uitgesproken mening neerzet is dat niet uit azijnzeikerij maar omdat ik het ambitieniveau te laag vind. Gemakkelijke kookboekpromoties en knip en plak werk. Typisch voor de Nederlandse pers. Weinig tot geen ambitie kwaliteit te maken.
Mijn lekker snel wat op tafel Paellaquote:Op zondag 30 augustus 2015 18:37 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Nu we het er toch over hebben, heb jij als Spaanse piet een goed recept voor paella?
Ja, maar zoals zoveel zaken smaakt het vers gemaakt echt beter.quote:Op dinsdag 1 september 2015 18:14 schreef Martijn1P het volgende:
Hee Piet e.a.
Kan ik gepofte knoflook in de koelkast bewaren? Of heb je een betere methode?
Bedankt, dit klinkt lekkerquote:Op zondag 30 augustus 2015 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kruiden en met gekwarte aardappels in een ovenschaal 75 minuten bij 200 graden in de oven vind ik persoonlijk erg lekker en gemakkelijk. De aardappels zuigen zich vol met kippenvet en worden erg lekker
De varkens een feestmaal bereiden.quote:Op vrijdag 4 september 2015 18:54 schreef stavromulabeta het volgende:
Piet, wat kan ik doen met +-2kg groene cherrytomaatjes?
Ze op een zonnige vensterbank leggen en laten rijpen, tomaten zijn vruchtensoort die erg goed kan narijpen.quote:Op vrijdag 4 september 2015 18:54 schreef stavromulabeta het volgende:
Piet, wat kan ik doen met +-2kg groene cherrytomaatjes?
Fried green tomatoesquote:Op vrijdag 4 september 2015 18:54 schreef stavromulabeta het volgende:
Piet, wat kan ik doen met +-2kg groene cherrytomaatjes?
in het recept staat wel: geschikt voor de vriezer.quote:Op maandag 7 september 2015 22:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe deze taart in de vriezer reageert, maar als je hem een paar dagen in de koelkast zet is de bodem sowieso pappig. Zou hem gewoon invriezen.
De aardbeien er Do vers opleggen is sowieso een goed idee.
quote:100 gram kipfilet? Gaan die niet per stuk?
Een beetje ei?
2 aardappels? Grote? Kleine?
Een handje spinazie?
en dan ” Snijd een inkeping in de kipfilet, smeer er roomkaas tussen en leg een zongedroogd tomaatje op de roomkaas”
In een kipfiletje van 100 gram? Insnijden?
Vervolgens
” Vouw een plakje bladerdeeg (ontdooid, met de plakkerige kant naar binnen) om de kipfilet zodat je een deegbol krijgt. Er mag nergens meer kip zichtbaar zijn. Smeer eventueel wat ei op het bladerdeeg. ”
Zou je dan niet eerst het bladerdeeg wat uitrollen? Dit gaat zo echt niet lukken.
Daarna
” Leg de kippenbol in een ingevette ovenschaal en doe ’m 20 minuten in de oven.
Ondertussen maak je rozemarijnaardappeltjes door de aardappelen te koken en ze daarna in partjes te snijden. Vermeng de partjes met wat verse rozemarijn en olijfolie en bak ze in de pan tot ze mooi bruin en knapperig zijn. ”
In 20 minuten aardappels schillen, koken, daarna in partjes te snijden (zou je het niet vooraf doen zodat ze sneller gaar zijn en je je vingers niet brand als je het er na doet, je hebt maar 20 minuten) om ze daarna te goudbruin te bakken? Heel erg knap als je dat in 20 minuten voor elkaar krijgt. Verder zou ik niet in olijfolie bakken, je loopt regelmatig af te geven op E-nummers maar als je bakt in olijfolie vormen zich vrije radicalen, veel ongezonder als alle E-Nummers bij elkaar.
Verder betwijfel ik dat je kipfilet in bladerdeeg in 20 minuten gaar krijgt, zeker niet als er geen temperatuur wordt gegeven, moet de oven worden voorverwarmd?
Sorry, wil niet zeuren, maar wat een waardeloos recept.
Toen Julia Child, Simone Beck en Louisette Bertholle de kunst van het koken schreven probeerden ze ieder recept meermaals uit tot ze het perfect was. Als ik dit recept lees is dat geschreven zonder enige zelfkritiek of benul van tijd, laat staan weten waar je mee bezig bent.
Een kookrubriek in een krant is leuk, maar schrijf dan wat interessants of een goed recept, in een kookboekenrubriek bespreek je kookboeken en ben je kritisch over de boeken.
Deze rubriek is beide niet, het is sleur en pleur, copy past van recepten zonder ze nog een keer door te lezen of ze kloppen.
Is het goed gegaan?quote:Op maandag 7 september 2015 22:33 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
in het recept staat wel: geschikt voor de vriezer.
Ik probeer het gewoon :/ op hoop van zegen
Een typisch kookboek dat door goedbedoelende oma's en tantes (of ooms) cadeau wordt gedaan maar wat verder volledig waardeloos is. Dat een schrijver en uitgever een waardeloos kookboek produceren voor deze markt is al erg genoeg, dat het NRC het overneemt, het boek promoot zonder enige vorm van kritiek of kanttekening is een kwaliteitskrant onwaardig.quote:Op vrijdag 11 september 2015 08:41 schreef Lienekien het volgende:
Ben het met je eens: waardeloos. Al die beetjes van dit en van dat: vreselijk onpraktisch. En dat dan een recept voor studenten noemen.
Huldequote:Op vrijdag 11 september 2015 08:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik kon het niet laten
Ik las dit recept
http://www.nrc.nl/koken/2(...)omaat-in-bladerdeeg/
En ergerde me weer eens vreselijk
[..]
quote:Op vrijdag 11 september 2015 08:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik kon het niet laten
Ik las dit recept
http://www.nrc.nl/koken/2(...)omaat-in-bladerdeeg/
En ergerde me weer eens vreselijk
[..]
allereerste zin van het recept.quote:Op vrijdag 11 september 2015 08:36 schreef Pietverdriet het volgende:Verder betwijfel ik dat je kipfilet in bladerdeeg in 20 minuten gaar krijgt, zeker niet als er geen temperatuur wordt gegeven, moet de oven worden voorverwarmd?
Sorry, wil niet zeuren, maar wat een waardeloos recept
In mijn studententijd werden er wel degelijk aardappels gekookt door studenten, hoewel veel studenten dat niet (vaak) deden omdat ze liever pasta of rijst kookten.quote:Op vrijdag 11 september 2015 11:50 schreef Elleska het volgende:
[..]
Verder inderdaad waardeloos. Ken ook geen student die aardappels ging koken voor zichzelf. Dan eerder voorgegaarde uit het koelvak.
Dat schreeuwt om deze:quote:
Het is natuurlijk ook geen 1-persoonsmaaltijd, het recept is voor 1 omdat dat makkelijk vermenigvuldigen is met het aantal studenten dat mee-eet!quote:Op vrijdag 11 september 2015 12:20 schreef Elleska het volgende:
Ik zeg ook niet dat er helemaal geen aardappels werden gekookt, maar niet voor een 1persoons maaltijd.
Ik heb het eens doorgenomen en ik vraag me serieus af of de rubriek niet als persiflage op iets bedoeld is. Je moet er niet aan denken dat die door jou genoemde "minder dan zesjes cultuur" misschien al keiharde realiteit is anno 2015.quote:Op vrijdag 11 september 2015 09:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik erger mij vooral omdat het zulk prutswerk is, in dezelfde tijd die Janneke Tranendal steekt in het schrijven van deze waardeloze stukjes kan je ook wat goeds, leuks of interessants schrijven, beter nog alle drie. Het totale gebrek aan ambitie, het is geeneens een zesjescultuur, het is gewoon letters leveren zonder een behoorlijke inhoud zelfs maar te ambiëren.
En dat in een krant die zichzelf als kwaliteitskrant wil zien, slijpsteen van de geest. Helaas is het met de meeste journalistieke inhoud nauwelijks beter gesteld.
Ik verbaas me eerlijk gezegd over de reaguurders daar die niet gediend zijn van kritiek op de ooit zo geweldige NRC column die zo verschrikkelijk slecht is geworden.quote:Op zondag 13 september 2015 15:39 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik heb het eens doorgenomen en ik vraag me serieus af of de rubriek niet als persiflage op iets bedoeld is. Je moet er niet aan denken dat die door jou genoemde "minder dan zesjes cultuur" misschien al keiharde realiteit is anno 2015.
Het is ook typerend dat Janneke V. nimmer reageert op de commentaren. Pure minachting ook nog eens.
De pulpo zou ik een salade mee maken, koken, af laten koelen en dan met kappertjes en gedroogde tomaten (die in olie) met wat citroensap olijfolie en verse peterselie.quote:Op vrijdag 11 september 2015 17:10 schreef Pompelmoez het volgende:
Hoi Piet. Net op de markt een halve pulpo gekregen. Wat zal ik daarmee doen?
Ik heb er ook een morcilla (spaanse bloedworst) bij gekregen. Dus als iemand nog een totaalidee heeft?
Azijn, toch?quote:
Waarom? Denk je dat ik jouw smaak in blogs deel?quote:Op zondag 13 september 2015 16:10 schreef RobinOok het volgende:
Is dat blog van die psychotische azijnpisser Maarten van Thiel niets voor jou, Pietverdriet?
kookenz.blogspot.nl
Omdat ik geen referrer wil.quote:Op zondag 13 september 2015 16:14 schreef Isegrim het volgende:
Waarom word ik daar heen geleid via hidemyass.com?
Euh, mijn smaak in blogs?quote:Op zondag 13 september 2015 16:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom? Denk je dat ik jouw smaak in blogs deel?
Ik vind die humor van jou van grote klasse.quote:Op zondag 13 september 2015 16:26 schreef RobinOok het volgende:
Nou ja, op iedereen eigenlijk. Iedereen die iets over eten schrijft of zegt.
Neen! Absoluut niet hoor. Puur eerlijk gemeend.quote:
Volgens mij wilde je vooral graag de azijnzeiksneer makenquote:Op zondag 13 september 2015 16:26 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Euh, mijn smaak in blogs?
Nee, het is gewoon iemand waar je wel een beetje bij past.![]()
Houdt van de klassieke keuken en vindt het belangrijk hoe iets hoort en kankert graag op Janneke enzo. Nou ja, op iedereen eigenlijk. Iedereen die iets over eten schrijft of zegt.
Misschien bedoel je het zelf niet zo maar je hebt een onweerstaanbaar (voor mij althans) komisch talent in wat, en vooral hoe je het schrijft.quote:
Nee, echt niet.quote:Op zondag 13 september 2015 16:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volgens mij wilde je vooral graag de azijnzeiksneer maken
Ik heb nog nooit "gewoon loempiadeeg" bij de toko gezien, laat staan bij de supermarkt.quote:Op zondag 13 september 2015 16:35 schreef _Newman_ het volgende:
Volgens mij kan je gewoon loempia deeg bij de supermarkt kopen.
En toch maakte je hem.quote:Op zondag 13 september 2015 16:40 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, echt niet.![]()
Zo erg als Maarten is niemand. En zoveel azijn zeik je nou ook weer niet. Best weinig zelfs, je bent best een lieffurtje. Maar toch denk ik dat je dat blog wel vermakelijk zou kunnen vinden. Soms.
Ken(de) je het nou of niet?
Maak of koop loempia vellen en vul ze met wat je lekker lijkt, rol ze dicht en plak ze af met wat ei, zo lastig lijkt me dat niet. Wellicht vlees eerst garen en dan kleinsnijden en groentes (bv prei, ui, reepjes peen, taugé, kool) kort blancheren of roerbakken. Verder kan je er eireepjes en glasnoedels in doen.quote:Op zondag 13 september 2015 16:35 schreef _Newman_ het volgende:
Hi Piet (of iemand anders).
Weet je toevallig ook hoe je loempias moet maken. Dan het liefst een beetje redelijk grote maaltijd loempia's.
Volgens mij kan je gewoon loempia deeg bij de supermarkt kopen. Maar dan verder heb ik geen idee hoe het verder in zijn werk gaat.
Bij de chinese supermarkt toko waar ik altijd kom kosten ze iets van 4 of 5 euro uit de diepvries en dat vind ik wel een beetje duur voor 2 loempias.
Uit de supermarkt koop ik soms Ham/kip Loempias van het merk Golden (O.a. verkrijgbaar bij hoogvliet en Dirk van den Broek). en die zijn eigenlijk best wel lekker en echt heel goedkoop. (0.79 euro per twee stuks). [ afbeelding ]
Maar dat kan natuurlijk beter. Ik heb geen frituur dus ik bak het altijd in de Ferrari G3 pizzaoven.
Heb je nog tips om het te maken of een recept?
Je hebt zelf denk ik ook wel door dat jouw "attitude" vaak brult om die reacties. Hoop ik. Denk ik.quote:Op zondag 13 september 2015 16:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En toch maakte je hem.
Meisjes, vals en gemeen
Ik krijg het idee uit jouw posts dat je uitsluitend theoretisch bezig bent op kookgebied.quote:Op zondag 13 september 2015 16:55 schreef _Newman_ het volgende:
Loempia vellen zijn gewoon bij Albert heijn:
http://www.ah.nl/producte(...)g-home-loempiavellen
[ afbeelding ]
Maar ik weet niet precies of dat groot genoeg is voor maaltijd loempias.
Maar deeg kan ik ook zelf wel maken aleen ik heb geen koekenpan want ik doe alles in de wok. Dus dan moet ik speciaal voor die loempias weer een koekenpan gaan kopen en ik zit al aardig krap in de ruimte in de keukenkastjes.
In dit geval is het gewoon de schuld van "de Chinees". Die maken in Nederland enorme loempia's die ik eigenlijk nog nooit ergens anders gezien heb dan in Nederland en die inderdaad zo vullend zijn dat je er aan eentje genoeg hebt als maaltijd.quote:Op zondag 13 september 2015 16:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Is het typisch Nederlands om van een gerecht een maaltijd te willen maken? Maaltijdsoepen, Maaltijdsalade, Maaltijdloempia?
Wellicht niet maar vind het een vreemd verschijnsel,
Nee hoor in China bijvoorbeeld is een maaltijd soep heel gewoon, word vaak als ontbijt gegeten of lunch.quote:Op zondag 13 september 2015 16:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Is het typisch Nederlands om van een gerecht een maaltijd te willen maken? Maaltijdsoepen, Maaltijdsalade, Maaltijdloempia?
Wellicht niet maar vind het een vreemd verschijnsel,
http://www.smulweb.nl/recepten/1345557/Loempias-zelf-makenquote:
Nou ja, zoals gezegd, dat deeg van zo'n loempia van de Chinees, dat is niet te koop.quote:Op zondag 13 september 2015 17:04 schreef _Newman_ het volgende:
Ja maar hoe maak je dat dan wel? Maar ik bedoel dus inderdaad de grote loempias die je bij de afhaal chinees kan krijgen niet de kleintjes van de vietnamees.
Nee de babi panggang heb ik niet gemaakt. Ik heb geen goede plek voor het vlees te roosteren.quote:Op zondag 13 september 2015 17:00 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik krijg het idee uit jouw posts dat je uitsluitend theoretisch bezig bent op kookgebied.
In die zin dat we nooit het praktische resultaat te horen krijgen van jouw grootse avonturen.
Heb je die echte Chinese Indonesische Babi Pangang ( op pagina 1 en 2 van dit topic) nou als eens gemaakt? En hoe ging dat?
Je hebt er genoeg tips voor gekregen. Het moet wel een beetje 2-richtingsverkeer blijven hier.
Dan open je er zelf 1. "Professioneel koken voor Amateurs met _Newman_" lijkt me een aansprekende titel. Maar ik lees graag dus hoe en wat je doet.quote:Op zondag 13 september 2015 17:14 schreef _Newman_ het volgende:
[..]
Nee de babi panggang heb ik niet gemaakt. Ik heb geen goede plek voor het vlees te roosteren.
En ik ben helemaal niet bezig met theoretisch koken. Ik kook elke dag zelf. Ik wil best wel mijn recepten posten hoor wat ik allemaal maak. Alleen is dat topic volgens mij dicht dus volgens mij bestaat er geen actief recepten topic.
Heel goed. Ik zou als ik jou was gewoon je eigen topic openen zoals hierboven.quote:Op zondag 13 september 2015 18:17 schreef _Newman_ het volgende:
Ja dat ene "deel je recepten topic deel 2" topic wat Robin gaf dat is een enigzins niet heel erg actief topic. Dat topic ken ik wel alleen er zit nooit iemand.
Laatste post was In Juni en de post daarvoor was in Januari. Dus als eens in het half jaar iemand kijkt dan heeft het niet zoveel zin om te posten maar aan de andere kant als ik een nieuw topic open wordt ik misschien weer tot de grond toe afgebrand omdat ik niet in het bestaande topic heb gepost.
Maar ik zal er eens wat receptjes posten en kijken of er iemand reageert.
Dus als je straks even kijkt in het deel je recepten topic dan zal er wel wat van me bijstaan.
Doe gewoon man. Niets narcistisch aan.quote:Op zondag 13 september 2015 19:02 schreef _Newman_ het volgende:
Nou ik hoef toch geen eigen topicspeciaal voor mijn recepten. Dat lijkt me wel heel narcistisch.
En ik heet newman omdat newman postbode is en ik ben ook postbode vandaar.
Het mag wel hoor! Iedereen mag dat.quote:Op zondag 13 september 2015 19:02 schreef _Newman_ het volgende:
Nou ik hoef toch geen eigen topicspeciaal voor mijn recepten. Dat lijkt me wel heel narcistisch.
En ik heet newman omdat newman postbode is en ik ben ook postbode vandaar.
Maak je een topic waarin je mensen vraagt om hun succesreceptenquote:Op zondag 13 september 2015 19:13 schreef _Newman_ het volgende:
Nou als er morgen nog niemand heeft gereageerd op mijn recepten dan zal ik een eigen topic openen. Maar andere mensen mogen ook hun eigen recepten topics erin zetten hoor. Is toch leuk van elkaar leren.
Ik zou er geen max of min aan verbinden. Maar als jou dat leuker lijkt, moet je dat vooral doenquote:Op zondag 13 september 2015 19:46 schreef _Newman_ het volgende:
@Isabeau: Ja maar dat is tegenwoordig toch de standaard om het helemaal leuk eruit laten zien maar dat het nergens naar smaakt (pretentieuze presentatie maar uiteindelijk stelt het niets voor). Maar het is inderdaad wel een leuk idee voor een topic zoals "post je eigen top-5 recepten die je zelf maakt (gejat of zelf bedacht)". Desnoods top 3 maar maximaal 5 ofzo.
Zou ze half half doen, en wat het lekkerste is, niet zeven.quote:Op zondag 13 september 2015 19:40 schreef derLudolf het volgende:
Zeg Piet, wat is ongeveer de verhouding appel/peer in appelperenmoes? Ik heb dat wel es gehad uit zo'n potje van Hak. Dat was al lekker, dus als ik het zelf maak is het vast nog lekkerder
Dan was Cliff Clavin wellicht een betere nick geweest? Verder zou ik gewoon een eigen topic openen, heb ik toch ook gedaan met deze reeks? Loopt al 11 jaar zowat.quote:Op zondag 13 september 2015 19:02 schreef _Newman_ het volgende:
Nou ik hoef toch geen eigen topicspeciaal voor mijn recepten. Dat lijkt me wel heel narcistisch.
En ik heet newman omdat newman postbode is en ik ben ook postbode vandaar.
Ik zeef het nooit, maar stamp het wel goed fijn. Volgend weekend nog maar weer wat appels plukken en wat peren kopenquote:Op zondag 13 september 2015 20:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou ze half half doen, en wat het lekkerste is, niet zeven.
Maak zelf appelmoes, ongezeefd en het is vreselijk lekker
Haal het door een zeef en het smaakt ineens precies zo als uit een pot. De structuur draagt erg veel bij aan de smaakbeleving
Dat slaat op de appelmoes?quote:
Ja.quote:Op zondag 13 september 2015 20:42 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dat slaat op de appelmoes?
Dat heb ik niet, staat nog wel een of andere perenlikeur staat hier nog wel. Maar es proberen dan
Dat Kroatische spul? Lara heet dat geloof ik, smaakt naar bananenschuimpjes. Zou dat niet doen, eerder een cognac of zoiets.quote:Op zondag 13 september 2015 20:42 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dat slaat op de appelmoes?
Dat heb ik niet, staat nog wel een of andere perenlikeur staat hier nog wel. Maar es proberen dan
Newman is een bijzondere man. Ik denk dat het (fictieve) karakter Newman uit de Seinfeld tv-serie danig wordt onderschat. Hij is veel meer dan alleen een postbezorger. Zo is hij op de hoogte van allerlei government conspiracies, heeft hij zeer veel talent voor het dichten en is hij in algemene zin een woordentovenaar waar menigeen jaloers op zou zijn rent hij zo snel als de wind en klimt in bomen alsof het niets voorstelt.quote:Op zondag 13 september 2015 20:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan was Cliff Clavin wellicht een betere nick geweest? Verder zou ik gewoon een eigen topic openen, heb ik toch ook gedaan met deze reeks? Loopt al 11 jaar zowat.
Zelfgemaakte appelmoesquote:Op zondag 13 september 2015 20:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou ze half half doen, en wat het lekkerste is, niet zeven.
Maak zelf appelmoes, ongezeefd en het is vreselijk lekker
Haal het door een zeef en het smaakt ineens precies zo als uit een pot. De structuur draagt erg veel bij aan de smaakbeleving
Nee van dat Obstwasser, net zoiets als Kirschquote:Op zondag 13 september 2015 20:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat Kroatische spul? Lara heet dat geloof ik, smaakt naar bananenschuimpjes. Zou dat niet doen, eerder een cognac of zoiets.
Ik weet zelf hoe the real thing smaakt aangezien die tomaten/eieren ongeveer elke dag op het menu stonden waar ik in china woonde. Lijkt mij authentiek genoeg. Krab erdoorheen is gewoon mijn eigen verzinsel. Het kan best zijn dat er andere versies bestaan of verse tomaten, maar aangezien nederlandse tomaten nergens naar smaken koop ik ze liever uit blik, maar ga in china naar 10 restaurants en 10 x smaakt hetzelfde gerecht net even anders als bij het andere restaurant. Dus wat is nou authentiek.... Dat vind ik echt complete onzin die je uitkraamt.quote:Op zondag 13 september 2015 23:36 schreef RobinOok het volgende:
Ik zal het receptentopic schoon houden, maar je valt me wel een klein beetje tegen, Newman. Je doet altijd of je op zoek bent naar de authentieke smaken, maar die twee recepten ontstijgen het smulwebniveau niet eens.![]()
Slappe aftreksels van the real thing.
De intuïtie werkte op volle toeren.quote:Op zondag 13 september 2015 23:36 schreef RobinOok het volgende:
ontstijgen het smulwebniveau niet eens
Ik zie net dat je zelfs eens op een artikel van hem gereageerd hebt! Zie http://www.smulweb.nl/blo(...)je-wanneer-gebruikenquote:Op maandag 14 september 2015 13:04 schreef RobinOok het volgende:
Paar recepten doorgelezen en denk wel dat hij het is ja.
Een typische smulwebber, slordige recepten met snel erbij gejat plaatje dat vaak de lading niet eens dekt. Jammer.
een scheut bruine rum is ook lekker.quote:Op zondag 13 september 2015 20:42 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dat slaat op de appelmoes?
Dat heb ik niet, staat nog wel een of andere perenlikeur staat hier nog wel. Maar es proberen dan
Inleggen in zoetzuur?quote:Op dinsdag 15 september 2015 15:50 schreef zeeuws_meisje het volgende:
Ik heb van onze Franse campingboer een enorme zak knoflook meegekregen (kilootje of 3). Hebben jullie tips wat ik hier mee kan doen? - behalve gewoon gebruiken in de pastasaus, rijst, etc.
Ik heb ook geen enorme diepvries waar ik liters saus in kwijt kan.
In olijfolie kan dat ook, blijft dat goed? Moet er dan nog meer bij?quote:Op dinsdag 15 september 2015 16:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Inleggen in zoetzuur?
Knoflooksoep maken?
Ja, je kan ze ook in olie inleggen, maar dan moet je een voedingszuur (azijnzuur, citroenzuur) toevoegen want als je ze zo in olie legt kan er botulisme ontstaan. Dit ontstaat in een zuurstofarm of anaerobe omgeving. Botulisme is een bacterie die niet in een zuurstofrijk of zuur milieu leeft. Als je dus zorgt dat de olie zuur is, zit je veilig.quote:Op dinsdag 15 september 2015 16:38 schreef zeeuws_meisje het volgende:
[..]
In olijfolie kan dat ook, blijft dat goed? Moet er dan nog meer bij?
Die boer had rauwe knoflooktenen met kruiden, ik vermoed in olie bewaard.
Is het simpelweg een kwestie van een lading tenen in een pot met olie doen en kruiden toevoegen, of komt hier meer bij kijken?
OK helder, dank je wel!quote:Op dinsdag 15 september 2015 16:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, je kan ze ook in olie inleggen, maar dan moet je een voedingszuur (azijnzuur, citroenzuur) toevoegen want als je ze zo in olie legt kan er botulisme ontstaan. Dit ontstaat in een zuurstofarm of anaerobe omgeving. Botulisme is een bacterie die niet in een zuurstofrijk of zuur milieu leeft. Als je dus zorgt dat de olie zuur is, zit je veilig.
Dit is trouwens waar voor alle conserven, bij Jam of Tomatensaus kan het ook gebeuren maar die kans is laag omdat deze van zichzelf al zuur zijn of er wat citroenzuur wordt toegevoegd.
Met zuur bedoel ik de ph waarde, niet de smaak.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |