abonnement Unibet Coolblue
pi_155638519
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 21:40 schreef derLudolf het volgende:
Het is geen 'hoe maak ik' vraag maar aangezien ik Piet toch wel als autoriteit zie...
Ik heb 2 metworsten mee op vakantie, in papieren zak en dat in een plastic zak. Nu zijn de worsten wat wit uitgeslagen, denk schimmel? Of zout?

Kun je ze nog eten als je de darm verwijdert. Ik ben al flink verkouden, dus heb geen zin daar ziek van te worden ;)
Is het een land waar een gebrek heerst aan metworst?
Anders snap ik het niet hoe men bederfelijke waar meeneemt onder puur ongunstige condities (uurtje of 36 bij graad of 25 buiten) voor deze fijne vleeswaren. En hier onschuldige slachtoffers een plezier mee denkt te doen.
Het zal uiteraard goed bedoeld zijn, daar ga ik van uit.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 28 augustus 2015 @ 22:42:48 #177
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155639181
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 13:48 schreef Dunckie het volgende:

[..]

Ja, allicht, maar ik doelde niet per se op dat soort vulsel. Ik was van plan de souffléetjes als voorgerecht te doen.
Ah, zat te denken dat je het als hoofdgerecht had en bijlage zocht.
Kaassouflee als voorgerecht, daar past veel als hoofdgerecht bij wat niet al te zwaar is. Denk aan vis, kwartels, een rijstgerecht als paella, etc
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 28 augustus 2015 @ 22:47:00 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155639312
Witte schimmel (als het dat is) is niet de meest zorgwekkende. Grijze wel. Proef de witte uitslag, als het smaakt als grond is het fout, smaakt het naar zout of umami, is het ok, smaakt het als briekorst of salamischil, geen probleem.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155642420
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 22:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ah, zat te denken dat je het als hoofdgerecht had en bijlage zocht.
Kaassouflee als voorgerecht, daar past veel als hoofdgerecht bij wat niet al te zwaar is. Denk aan vis, kwartels, een rijstgerecht als paella, etc
Ah tof, dank je :) rijst had ik zeker niet aan gedacht. Gevogelte wel, maar helaas aten er vegetariërs mee. Ik heb het nu, naast inderdaad salade en brood, met paddestoelen en een soort falafel van aubergine, parmezaanse kaas, citroen, pijnboompitten en broodkruim en als dessert een megavullende chocolademousse van Julia Child opgelost.
Ik weet het ook niet
pi_155654234
Een niet culinaire vraag voor Piet. Vind je de reacties onder het NRC kookblog ook zo hilarisch? Ik zag je vandaag nog reageren.
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 16:40:25 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155654638
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 16:15 schreef Mainport het volgende:
Een niet culinaire vraag voor Piet. Vind je de reacties onder het NRC kookblog ook zo hilarisch? Ik zag je vandaag nog reageren.
Je bedoeld de NRC kookboeken infomercials? Af en toe reageer ik daar. De reacties zijn deze keer weer erg leuk. Ik reageerde daar een eerder deze week dat je de 25 euro die dat boek kost beter kan besteden aan wat mooie ingrediënten dan aan dit boek want het leek mij typisch zo een door een redactie gemaakt boek met schattige fotos wat na een paar keer bladeren in de kast beland. De reacties daarna waren vreselijk grappig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 17:14:21 #182
256666 leeell
I know you're lonely
pi_155655327
Piet maakt overal vrienden
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 18:50:10 #183
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155657219
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 17:14 schreef leeell het volgende:
Piet maakt overal vrienden
Ik ben geen golden retriever
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155657665
Een bulldog meer.

vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_155659774
Hoi! Ik heb al een tijdje kippendijsticks in de vriezer liggen omdat ik niet goed weet wat ik er mee moet. 't Is dus kippendij, maar dan met bot er nog wel in. Piet/iemand een goed idee?
pi_155659815
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 20:32 schreef BobbyMcGee het volgende:
Hoi! Ik heb al een tijdje kippendijsticks in de vriezer liggen omdat ik niet goed weet wat ik er mee moet. 't Is dus kippendij, maar dan met bot er nog wel in. Piet/iemand een goed idee?
Ik vind ze op de bbq met een marinade van ketjap, citroensap en kruiden erg lekker of in de paella is het ook niet verkeerd.
pi_155659906
Oh, op de bbq werkt het net zo als een kippenpootje, zegmaar? Gewoon kluiven? Dus dat betekent dat ik ze ook gewoon in een ovenschaal kan gooien met wat kruiden en olie?

Was paela niet met garnalen?
  zondag 30 augustus 2015 @ 17:55:00 #188
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155681320
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 16:15 schreef Mainport het volgende:
Een niet culinaire vraag voor Piet. Vind je de reacties onder het NRC kookblog ook zo hilarisch? Ik zag je vandaag nog reageren.
Eens kijken of ze dit daar plaatsen

Ik ben in 2004 begonnen met de topic reeks vraag piet hoe maak ik het klaar op het fokforum. Help mensen met hun culinaire vragen en problemen. Geen krant achter me, doe het nu al meer dan tien jaar om er een steentje aan bij te dragen beter te koken en te eten. Nooit pakjes, potjes of zakjes, eerlijk eten uit plantjes en beestjes dat vooral gelukkig moet maken.
Ik doe nooit aan product placement of kookboekpromoties voor uitgevers. Gewoon puur uit passie. Als ik hier (zelden) een uitgesproken mening neerzet is dat niet uit azijnzeikerij maar omdat ik het ambitieniveau te laag vind. Gemakkelijke kookboekpromoties en knip en plak werk. Typisch voor de Nederlandse pers. Weinig tot geen ambitie kwaliteit te maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 30 augustus 2015 @ 17:56:53 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155681394
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 20:32 schreef BobbyMcGee het volgende:
Hoi! Ik heb al een tijdje kippendijsticks in de vriezer liggen omdat ik niet goed weet wat ik er mee moet. 't Is dus kippendij, maar dan met bot er nog wel in. Piet/iemand een goed idee?
Kruiden en met gekwarte aardappels in een ovenschaal 75 minuten bij 200 graden in de oven vind ik persoonlijk erg lekker en gemakkelijk. De aardappels zuigen zich vol met kippenvet en worden erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 30 augustus 2015 @ 17:58:13 #190
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155681474
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 20:37 schreef BobbyMcGee het volgende:

Was paela niet met garnalen?
Paella is met waarmee je het maakt. Er is niet het recept voor paella, iedere spaanse mama en kok heeft haar eigen recept.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155683135
quote:
1s.gif Op zondag 30 augustus 2015 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Paella is met waarmee je het maakt. Er is niet het recept voor paella, iedere spaanse mama en kok heeft haar eigen recept.
Nu we het er toch over hebben, heb jij als Spaanse piet een goed recept voor paella? :)
hardcoholic
pi_155683903
quote:
1s.gif Op zondag 30 augustus 2015 17:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eens kijken of ze dit daar plaatsen

Ik ben in 2004 begonnen met de topic reeks vraag piet hoe maak ik het klaar op het fokforum. Help mensen met hun culinaire vragen en problemen. Geen krant achter me, doe het nu al meer dan tien jaar om er een steentje aan bij te dragen beter te koken en te eten. Nooit pakjes, potjes of zakjes, eerlijk eten uit plantjes en beestjes dat vooral gelukkig moet maken.
Ik doe nooit aan product placement of kookboekpromoties voor uitgevers. Gewoon puur uit passie. Als ik hier (zelden) een uitgesproken mening neerzet is dat niet uit azijnzeikerij maar omdat ik het ambitieniveau te laag vind. Gemakkelijke kookboekpromoties en knip en plak werk. Typisch voor de Nederlandse pers. Weinig tot geen ambitie kwaliteit te maken.
Een prachtig pleidooi.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 30 augustus 2015 @ 19:31:46 #193
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155684691
K
quote:
1s.gif Op zondag 30 augustus 2015 18:37 schreef Ferdii het volgende:

[..]

Nu we het er toch over hebben, heb jij als Spaanse piet een goed recept voor paella? :)
Mijn lekker snel wat op tafel Paella
Ik kook rijst met saffraan (neem een plukje draadjes die ik in een vijzel fijnwrijf met wat zout) en doperwten, knoflook, in kippenbouillon. Doperwten mogen best diepvries zijn, maar spoel die even af in ruim water om het rijp er af te spoelen, dan smaken ze vele beter.
Ik heb pakjes gemengd zeefruit (mosselen, garnalen en inktvisringen in de vriezer liggen, ideaal, ontdooi die.
Neem kipdijfilet, snij die klein kruid die met gerookte paprika, zout peper en wat gemalen kummel. Snij wat stukken chorizo
Als de rijst klaar is, bak ik in twee koekenpannen in olie de zeefruit en de kip plus chorizo in de andere koekenpan.
Stort de rijst op een grote platte schaal en daar gaat de kip chorizo en het zeefruit op incluus de olie.
Afgelopen donderdag aten we dit nog, mijn man is een Duitser die niet graag rijst of schaaldieren eet, maar hier schept hij drie keer van op.
Je kan het chique maken met venusmosselen en kleine octopus, konijn ipv kip, diepvriesgambas, wat je net bij de hand hebt, of eenvoudiger met alleen een pakje noordzee garnalen en kip.
Koken is ook vooral wat lekker maken met wat je hebt, Paella is zo een gerecht waar je alle kanten mee op kan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155737876
Hee Piet e.a.

Kan ik gepofte knoflook in de koelkast bewaren? Of heb je een betere methode?
  dinsdag 1 september 2015 @ 18:18:05 #195
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155737981
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 18:14 schreef Martijn1P het volgende:
Hee Piet e.a.

Kan ik gepofte knoflook in de koelkast bewaren? Of heb je een betere methode?
Ja, maar zoals zoveel zaken smaakt het vers gemaakt echt beter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155742188
quote:
1s.gif Op zondag 30 augustus 2015 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kruiden en met gekwarte aardappels in een ovenschaal 75 minuten bij 200 graden in de oven vind ik persoonlijk erg lekker en gemakkelijk. De aardappels zuigen zich vol met kippenvet en worden erg lekker
Bedankt, dit klinkt lekker :Y
pi_155822006
Piet, wat kan ik doen met +-2kg groene cherrytomaatjes?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_155822441
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 18:54 schreef stavromulabeta het volgende:
Piet, wat kan ik doen met +-2kg groene cherrytomaatjes?
De varkens een feestmaal bereiden.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 4 september 2015 @ 20:53:36 #199
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155825438
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 18:54 schreef stavromulabeta het volgende:
Piet, wat kan ik doen met +-2kg groene cherrytomaatjes?
Ze op een zonnige vensterbank leggen en laten rijpen, tomaten zijn vruchtensoort die erg goed kan narijpen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 4 september 2015 @ 21:00:17 #200
414785 sirdanilot
pi_155825709
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 18:54 schreef stavromulabeta het volgende:
Piet, wat kan ik doen met +-2kg groene cherrytomaatjes?
Fried green tomatoes
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')