Is het een land waar een gebrek heerst aan metworst?quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 21:40 schreef derLudolf het volgende:
Het is geen 'hoe maak ik' vraag maar aangezien ik Piet toch wel als autoriteit zie...
Ik heb 2 metworsten mee op vakantie, in papieren zak en dat in een plastic zak. Nu zijn de worsten wat wit uitgeslagen, denk schimmel? Of zout?
Kun je ze nog eten als je de darm verwijdert. Ik ben al flink verkouden, dus heb geen zin daar ziek van te worden
Ah, zat te denken dat je het als hoofdgerecht had en bijlage zocht.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 13:48 schreef Dunckie het volgende:
[..]
Ja, allicht, maar ik doelde niet per se op dat soort vulsel. Ik was van plan de souffléetjes als voorgerecht te doen.
Ah tof, dank je rijst had ik zeker niet aan gedacht. Gevogelte wel, maar helaas aten er vegetariërs mee. Ik heb het nu, naast inderdaad salade en brood, met paddestoelen en een soort falafel van aubergine, parmezaanse kaas, citroen, pijnboompitten en broodkruim en als dessert een megavullende chocolademousse van Julia Child opgelost.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 22:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ah, zat te denken dat je het als hoofdgerecht had en bijlage zocht.
Kaassouflee als voorgerecht, daar past veel als hoofdgerecht bij wat niet al te zwaar is. Denk aan vis, kwartels, een rijstgerecht als paella, etc
Je bedoeld de NRC kookboeken infomercials? Af en toe reageer ik daar. De reacties zijn deze keer weer erg leuk. Ik reageerde daar een eerder deze week dat je de 25 euro die dat boek kost beter kan besteden aan wat mooie ingrediënten dan aan dit boek want het leek mij typisch zo een door een redactie gemaakt boek met schattige fotos wat na een paar keer bladeren in de kast beland. De reacties daarna waren vreselijk grappig.quote:Op zaterdag 29 augustus 2015 16:15 schreef Mainport het volgende:
Een niet culinaire vraag voor Piet. Vind je de reacties onder het NRC kookblog ook zo hilarisch? Ik zag je vandaag nog reageren.
Ik ben geen golden retrieverquote:
Ik vind ze op de bbq met een marinade van ketjap, citroensap en kruiden erg lekker of in de paella is het ook niet verkeerd.quote:Op zaterdag 29 augustus 2015 20:32 schreef BobbyMcGee het volgende:
Hoi! Ik heb al een tijdje kippendijsticks in de vriezer liggen omdat ik niet goed weet wat ik er mee moet. 't Is dus kippendij, maar dan met bot er nog wel in. Piet/iemand een goed idee?
Eens kijken of ze dit daar plaatsenquote:Op zaterdag 29 augustus 2015 16:15 schreef Mainport het volgende:
Een niet culinaire vraag voor Piet. Vind je de reacties onder het NRC kookblog ook zo hilarisch? Ik zag je vandaag nog reageren.
Kruiden en met gekwarte aardappels in een ovenschaal 75 minuten bij 200 graden in de oven vind ik persoonlijk erg lekker en gemakkelijk. De aardappels zuigen zich vol met kippenvet en worden erg lekkerquote:Op zaterdag 29 augustus 2015 20:32 schreef BobbyMcGee het volgende:
Hoi! Ik heb al een tijdje kippendijsticks in de vriezer liggen omdat ik niet goed weet wat ik er mee moet. 't Is dus kippendij, maar dan met bot er nog wel in. Piet/iemand een goed idee?
Paella is met waarmee je het maakt. Er is niet het recept voor paella, iedere spaanse mama en kok heeft haar eigen recept.quote:
Nu we het er toch over hebben, heb jij als Spaanse piet een goed recept voor paella?quote:Op zondag 30 augustus 2015 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Paella is met waarmee je het maakt. Er is niet het recept voor paella, iedere spaanse mama en kok heeft haar eigen recept.
Een prachtig pleidooi.quote:Op zondag 30 augustus 2015 17:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eens kijken of ze dit daar plaatsen
Ik ben in 2004 begonnen met de topic reeks vraag piet hoe maak ik het klaar op het fokforum. Help mensen met hun culinaire vragen en problemen. Geen krant achter me, doe het nu al meer dan tien jaar om er een steentje aan bij te dragen beter te koken en te eten. Nooit pakjes, potjes of zakjes, eerlijk eten uit plantjes en beestjes dat vooral gelukkig moet maken.
Ik doe nooit aan product placement of kookboekpromoties voor uitgevers. Gewoon puur uit passie. Als ik hier (zelden) een uitgesproken mening neerzet is dat niet uit azijnzeikerij maar omdat ik het ambitieniveau te laag vind. Gemakkelijke kookboekpromoties en knip en plak werk. Typisch voor de Nederlandse pers. Weinig tot geen ambitie kwaliteit te maken.
Mijn lekker snel wat op tafel Paellaquote:Op zondag 30 augustus 2015 18:37 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Nu we het er toch over hebben, heb jij als Spaanse piet een goed recept voor paella?
Ja, maar zoals zoveel zaken smaakt het vers gemaakt echt beter.quote:Op dinsdag 1 september 2015 18:14 schreef Martijn1P het volgende:
Hee Piet e.a.
Kan ik gepofte knoflook in de koelkast bewaren? Of heb je een betere methode?
Bedankt, dit klinkt lekkerquote:Op zondag 30 augustus 2015 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kruiden en met gekwarte aardappels in een ovenschaal 75 minuten bij 200 graden in de oven vind ik persoonlijk erg lekker en gemakkelijk. De aardappels zuigen zich vol met kippenvet en worden erg lekker
De varkens een feestmaal bereiden.quote:Op vrijdag 4 september 2015 18:54 schreef stavromulabeta het volgende:
Piet, wat kan ik doen met +-2kg groene cherrytomaatjes?
Ze op een zonnige vensterbank leggen en laten rijpen, tomaten zijn vruchtensoort die erg goed kan narijpen.quote:Op vrijdag 4 september 2015 18:54 schreef stavromulabeta het volgende:
Piet, wat kan ik doen met +-2kg groene cherrytomaatjes?
Fried green tomatoesquote:Op vrijdag 4 september 2015 18:54 schreef stavromulabeta het volgende:
Piet, wat kan ik doen met +-2kg groene cherrytomaatjes?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |