Je bedoeld de NRC kookboeken infomercials? Af en toe reageer ik daar. De reacties zijn deze keer weer erg leuk. Ik reageerde daar een eerder deze week dat je de 25 euro die dat boek kost beter kan besteden aan wat mooie ingrediënten dan aan dit boek want het leek mij typisch zo een door een redactie gemaakt boek met schattige fotos wat na een paar keer bladeren in de kast beland. De reacties daarna waren vreselijk grappig.quote:Op zaterdag 29 augustus 2015 16:15 schreef Mainport het volgende:
Een niet culinaire vraag voor Piet. Vind je de reacties onder het NRC kookblog ook zo hilarisch? Ik zag je vandaag nog reageren.
Ik ben geen golden retrieverquote:
Ik vind ze op de bbq met een marinade van ketjap, citroensap en kruiden erg lekker of in de paella is het ook niet verkeerd.quote:Op zaterdag 29 augustus 2015 20:32 schreef BobbyMcGee het volgende:
Hoi! Ik heb al een tijdje kippendijsticks in de vriezer liggen omdat ik niet goed weet wat ik er mee moet. 't Is dus kippendij, maar dan met bot er nog wel in. Piet/iemand een goed idee?
Eens kijken of ze dit daar plaatsenquote:Op zaterdag 29 augustus 2015 16:15 schreef Mainport het volgende:
Een niet culinaire vraag voor Piet. Vind je de reacties onder het NRC kookblog ook zo hilarisch? Ik zag je vandaag nog reageren.
Kruiden en met gekwarte aardappels in een ovenschaal 75 minuten bij 200 graden in de oven vind ik persoonlijk erg lekker en gemakkelijk. De aardappels zuigen zich vol met kippenvet en worden erg lekkerquote:Op zaterdag 29 augustus 2015 20:32 schreef BobbyMcGee het volgende:
Hoi! Ik heb al een tijdje kippendijsticks in de vriezer liggen omdat ik niet goed weet wat ik er mee moet. 't Is dus kippendij, maar dan met bot er nog wel in. Piet/iemand een goed idee?
Paella is met waarmee je het maakt. Er is niet het recept voor paella, iedere spaanse mama en kok heeft haar eigen recept.quote:
Nu we het er toch over hebben, heb jij als Spaanse piet een goed recept voor paella?quote:Op zondag 30 augustus 2015 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Paella is met waarmee je het maakt. Er is niet het recept voor paella, iedere spaanse mama en kok heeft haar eigen recept.
Een prachtig pleidooi.quote:Op zondag 30 augustus 2015 17:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eens kijken of ze dit daar plaatsen
Ik ben in 2004 begonnen met de topic reeks vraag piet hoe maak ik het klaar op het fokforum. Help mensen met hun culinaire vragen en problemen. Geen krant achter me, doe het nu al meer dan tien jaar om er een steentje aan bij te dragen beter te koken en te eten. Nooit pakjes, potjes of zakjes, eerlijk eten uit plantjes en beestjes dat vooral gelukkig moet maken.
Ik doe nooit aan product placement of kookboekpromoties voor uitgevers. Gewoon puur uit passie. Als ik hier (zelden) een uitgesproken mening neerzet is dat niet uit azijnzeikerij maar omdat ik het ambitieniveau te laag vind. Gemakkelijke kookboekpromoties en knip en plak werk. Typisch voor de Nederlandse pers. Weinig tot geen ambitie kwaliteit te maken.
Mijn lekker snel wat op tafel Paellaquote:Op zondag 30 augustus 2015 18:37 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Nu we het er toch over hebben, heb jij als Spaanse piet een goed recept voor paella?
Ja, maar zoals zoveel zaken smaakt het vers gemaakt echt beter.quote:Op dinsdag 1 september 2015 18:14 schreef Martijn1P het volgende:
Hee Piet e.a.
Kan ik gepofte knoflook in de koelkast bewaren? Of heb je een betere methode?
Bedankt, dit klinkt lekkerquote:Op zondag 30 augustus 2015 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kruiden en met gekwarte aardappels in een ovenschaal 75 minuten bij 200 graden in de oven vind ik persoonlijk erg lekker en gemakkelijk. De aardappels zuigen zich vol met kippenvet en worden erg lekker
De varkens een feestmaal bereiden.quote:Op vrijdag 4 september 2015 18:54 schreef stavromulabeta het volgende:
Piet, wat kan ik doen met +-2kg groene cherrytomaatjes?
Ze op een zonnige vensterbank leggen en laten rijpen, tomaten zijn vruchtensoort die erg goed kan narijpen.quote:Op vrijdag 4 september 2015 18:54 schreef stavromulabeta het volgende:
Piet, wat kan ik doen met +-2kg groene cherrytomaatjes?
Fried green tomatoesquote:Op vrijdag 4 september 2015 18:54 schreef stavromulabeta het volgende:
Piet, wat kan ik doen met +-2kg groene cherrytomaatjes?
in het recept staat wel: geschikt voor de vriezer.quote:Op maandag 7 september 2015 22:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe deze taart in de vriezer reageert, maar als je hem een paar dagen in de koelkast zet is de bodem sowieso pappig. Zou hem gewoon invriezen.
De aardbeien er Do vers opleggen is sowieso een goed idee.
quote:100 gram kipfilet? Gaan die niet per stuk?
Een beetje ei?
2 aardappels? Grote? Kleine?
Een handje spinazie?
en dan ” Snijd een inkeping in de kipfilet, smeer er roomkaas tussen en leg een zongedroogd tomaatje op de roomkaas”
In een kipfiletje van 100 gram? Insnijden?
Vervolgens
” Vouw een plakje bladerdeeg (ontdooid, met de plakkerige kant naar binnen) om de kipfilet zodat je een deegbol krijgt. Er mag nergens meer kip zichtbaar zijn. Smeer eventueel wat ei op het bladerdeeg. ”
Zou je dan niet eerst het bladerdeeg wat uitrollen? Dit gaat zo echt niet lukken.
Daarna
” Leg de kippenbol in een ingevette ovenschaal en doe ’m 20 minuten in de oven.
Ondertussen maak je rozemarijnaardappeltjes door de aardappelen te koken en ze daarna in partjes te snijden. Vermeng de partjes met wat verse rozemarijn en olijfolie en bak ze in de pan tot ze mooi bruin en knapperig zijn. ”
In 20 minuten aardappels schillen, koken, daarna in partjes te snijden (zou je het niet vooraf doen zodat ze sneller gaar zijn en je je vingers niet brand als je het er na doet, je hebt maar 20 minuten) om ze daarna te goudbruin te bakken? Heel erg knap als je dat in 20 minuten voor elkaar krijgt. Verder zou ik niet in olijfolie bakken, je loopt regelmatig af te geven op E-nummers maar als je bakt in olijfolie vormen zich vrije radicalen, veel ongezonder als alle E-Nummers bij elkaar.
Verder betwijfel ik dat je kipfilet in bladerdeeg in 20 minuten gaar krijgt, zeker niet als er geen temperatuur wordt gegeven, moet de oven worden voorverwarmd?
Sorry, wil niet zeuren, maar wat een waardeloos recept.
Toen Julia Child, Simone Beck en Louisette Bertholle de kunst van het koken schreven probeerden ze ieder recept meermaals uit tot ze het perfect was. Als ik dit recept lees is dat geschreven zonder enige zelfkritiek of benul van tijd, laat staan weten waar je mee bezig bent.
Een kookrubriek in een krant is leuk, maar schrijf dan wat interessants of een goed recept, in een kookboekenrubriek bespreek je kookboeken en ben je kritisch over de boeken.
Deze rubriek is beide niet, het is sleur en pleur, copy past van recepten zonder ze nog een keer door te lezen of ze kloppen.
Is het goed gegaan?quote:Op maandag 7 september 2015 22:33 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
in het recept staat wel: geschikt voor de vriezer.
Ik probeer het gewoon :/ op hoop van zegen
Een typisch kookboek dat door goedbedoelende oma's en tantes (of ooms) cadeau wordt gedaan maar wat verder volledig waardeloos is. Dat een schrijver en uitgever een waardeloos kookboek produceren voor deze markt is al erg genoeg, dat het NRC het overneemt, het boek promoot zonder enige vorm van kritiek of kanttekening is een kwaliteitskrant onwaardig.quote:Op vrijdag 11 september 2015 08:41 schreef Lienekien het volgende:
Ben het met je eens: waardeloos. Al die beetjes van dit en van dat: vreselijk onpraktisch. En dat dan een recept voor studenten noemen.
Huldequote:Op vrijdag 11 september 2015 08:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik kon het niet laten
Ik las dit recept
http://www.nrc.nl/koken/2(...)omaat-in-bladerdeeg/
En ergerde me weer eens vreselijk
[..]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |