abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 16:40:25 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155654638
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 16:15 schreef Mainport het volgende:
Een niet culinaire vraag voor Piet. Vind je de reacties onder het NRC kookblog ook zo hilarisch? Ik zag je vandaag nog reageren.
Je bedoeld de NRC kookboeken infomercials? Af en toe reageer ik daar. De reacties zijn deze keer weer erg leuk. Ik reageerde daar een eerder deze week dat je de 25 euro die dat boek kost beter kan besteden aan wat mooie ingrediënten dan aan dit boek want het leek mij typisch zo een door een redactie gemaakt boek met schattige fotos wat na een paar keer bladeren in de kast beland. De reacties daarna waren vreselijk grappig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 17:14:21 #182
256666 leeell
I know you're lonely
pi_155655327
Piet maakt overal vrienden
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 18:50:10 #183
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155657219
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 17:14 schreef leeell het volgende:
Piet maakt overal vrienden
Ik ben geen golden retriever
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155657665
Een bulldog meer.

vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_155659774
Hoi! Ik heb al een tijdje kippendijsticks in de vriezer liggen omdat ik niet goed weet wat ik er mee moet. 't Is dus kippendij, maar dan met bot er nog wel in. Piet/iemand een goed idee?
pi_155659815
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 20:32 schreef BobbyMcGee het volgende:
Hoi! Ik heb al een tijdje kippendijsticks in de vriezer liggen omdat ik niet goed weet wat ik er mee moet. 't Is dus kippendij, maar dan met bot er nog wel in. Piet/iemand een goed idee?
Ik vind ze op de bbq met een marinade van ketjap, citroensap en kruiden erg lekker of in de paella is het ook niet verkeerd.
pi_155659906
Oh, op de bbq werkt het net zo als een kippenpootje, zegmaar? Gewoon kluiven? Dus dat betekent dat ik ze ook gewoon in een ovenschaal kan gooien met wat kruiden en olie?

Was paela niet met garnalen?
  zondag 30 augustus 2015 @ 17:55:00 #188
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155681320
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 16:15 schreef Mainport het volgende:
Een niet culinaire vraag voor Piet. Vind je de reacties onder het NRC kookblog ook zo hilarisch? Ik zag je vandaag nog reageren.
Eens kijken of ze dit daar plaatsen

Ik ben in 2004 begonnen met de topic reeks vraag piet hoe maak ik het klaar op het fokforum. Help mensen met hun culinaire vragen en problemen. Geen krant achter me, doe het nu al meer dan tien jaar om er een steentje aan bij te dragen beter te koken en te eten. Nooit pakjes, potjes of zakjes, eerlijk eten uit plantjes en beestjes dat vooral gelukkig moet maken.
Ik doe nooit aan product placement of kookboekpromoties voor uitgevers. Gewoon puur uit passie. Als ik hier (zelden) een uitgesproken mening neerzet is dat niet uit azijnzeikerij maar omdat ik het ambitieniveau te laag vind. Gemakkelijke kookboekpromoties en knip en plak werk. Typisch voor de Nederlandse pers. Weinig tot geen ambitie kwaliteit te maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 30 augustus 2015 @ 17:56:53 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155681394
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 20:32 schreef BobbyMcGee het volgende:
Hoi! Ik heb al een tijdje kippendijsticks in de vriezer liggen omdat ik niet goed weet wat ik er mee moet. 't Is dus kippendij, maar dan met bot er nog wel in. Piet/iemand een goed idee?
Kruiden en met gekwarte aardappels in een ovenschaal 75 minuten bij 200 graden in de oven vind ik persoonlijk erg lekker en gemakkelijk. De aardappels zuigen zich vol met kippenvet en worden erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 30 augustus 2015 @ 17:58:13 #190
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155681474
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 20:37 schreef BobbyMcGee het volgende:

Was paela niet met garnalen?
Paella is met waarmee je het maakt. Er is niet het recept voor paella, iedere spaanse mama en kok heeft haar eigen recept.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155683135
quote:
1s.gif Op zondag 30 augustus 2015 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Paella is met waarmee je het maakt. Er is niet het recept voor paella, iedere spaanse mama en kok heeft haar eigen recept.
Nu we het er toch over hebben, heb jij als Spaanse piet een goed recept voor paella? :)
hardcoholic
pi_155683903
quote:
1s.gif Op zondag 30 augustus 2015 17:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eens kijken of ze dit daar plaatsen

Ik ben in 2004 begonnen met de topic reeks vraag piet hoe maak ik het klaar op het fokforum. Help mensen met hun culinaire vragen en problemen. Geen krant achter me, doe het nu al meer dan tien jaar om er een steentje aan bij te dragen beter te koken en te eten. Nooit pakjes, potjes of zakjes, eerlijk eten uit plantjes en beestjes dat vooral gelukkig moet maken.
Ik doe nooit aan product placement of kookboekpromoties voor uitgevers. Gewoon puur uit passie. Als ik hier (zelden) een uitgesproken mening neerzet is dat niet uit azijnzeikerij maar omdat ik het ambitieniveau te laag vind. Gemakkelijke kookboekpromoties en knip en plak werk. Typisch voor de Nederlandse pers. Weinig tot geen ambitie kwaliteit te maken.
Een prachtig pleidooi.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 30 augustus 2015 @ 19:31:46 #193
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155684691
K
quote:
1s.gif Op zondag 30 augustus 2015 18:37 schreef Ferdii het volgende:

[..]

Nu we het er toch over hebben, heb jij als Spaanse piet een goed recept voor paella? :)
Mijn lekker snel wat op tafel Paella
Ik kook rijst met saffraan (neem een plukje draadjes die ik in een vijzel fijnwrijf met wat zout) en doperwten, knoflook, in kippenbouillon. Doperwten mogen best diepvries zijn, maar spoel die even af in ruim water om het rijp er af te spoelen, dan smaken ze vele beter.
Ik heb pakjes gemengd zeefruit (mosselen, garnalen en inktvisringen in de vriezer liggen, ideaal, ontdooi die.
Neem kipdijfilet, snij die klein kruid die met gerookte paprika, zout peper en wat gemalen kummel. Snij wat stukken chorizo
Als de rijst klaar is, bak ik in twee koekenpannen in olie de zeefruit en de kip plus chorizo in de andere koekenpan.
Stort de rijst op een grote platte schaal en daar gaat de kip chorizo en het zeefruit op incluus de olie.
Afgelopen donderdag aten we dit nog, mijn man is een Duitser die niet graag rijst of schaaldieren eet, maar hier schept hij drie keer van op.
Je kan het chique maken met venusmosselen en kleine octopus, konijn ipv kip, diepvriesgambas, wat je net bij de hand hebt, of eenvoudiger met alleen een pakje noordzee garnalen en kip.
Koken is ook vooral wat lekker maken met wat je hebt, Paella is zo een gerecht waar je alle kanten mee op kan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155737876
Hee Piet e.a.

Kan ik gepofte knoflook in de koelkast bewaren? Of heb je een betere methode?
  dinsdag 1 september 2015 @ 18:18:05 #195
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155737981
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 18:14 schreef Martijn1P het volgende:
Hee Piet e.a.

Kan ik gepofte knoflook in de koelkast bewaren? Of heb je een betere methode?
Ja, maar zoals zoveel zaken smaakt het vers gemaakt echt beter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155742188
quote:
1s.gif Op zondag 30 augustus 2015 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kruiden en met gekwarte aardappels in een ovenschaal 75 minuten bij 200 graden in de oven vind ik persoonlijk erg lekker en gemakkelijk. De aardappels zuigen zich vol met kippenvet en worden erg lekker
Bedankt, dit klinkt lekker :Y
pi_155822006
Piet, wat kan ik doen met +-2kg groene cherrytomaatjes?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_155822441
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 18:54 schreef stavromulabeta het volgende:
Piet, wat kan ik doen met +-2kg groene cherrytomaatjes?
De varkens een feestmaal bereiden.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 4 september 2015 @ 20:53:36 #199
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155825438
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 18:54 schreef stavromulabeta het volgende:
Piet, wat kan ik doen met +-2kg groene cherrytomaatjes?
Ze op een zonnige vensterbank leggen en laten rijpen, tomaten zijn vruchtensoort die erg goed kan narijpen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 4 september 2015 @ 21:00:17 #200
414785 sirdanilot
pi_155825709
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 18:54 schreef stavromulabeta het volgende:
Piet, wat kan ik doen met +-2kg groene cherrytomaatjes?
Fried green tomatoes
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 7 september 2015 @ 21:59:41 #201
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_155908852
Hoi Piet

Ik heb zojuist een kwarktaart gemaakt volgens volgend recept:
http://www.ah.nl/allerhan(...)ktaart-met-aardbeien

Aardbeien zitten er nog niet bovenop.
Ik wil deze donderdag en vrijdag serveren. Kan ik deze dan over 3 uurtjes in de vriezer zetten en dan donderdagochtend eruit halen? Blijft het dan goed en blijft de structuur ook ok?

Ik doe dan donderdag de aardbeien er vers op. Kan dit?
Hoe lang denk je dat het moet ontdooien in de koelkast? Of kan het uberhaupt gewoon tot die tijd in de koelkast.
  maandag 7 september 2015 @ 22:11:55 #202
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155909413
Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe deze taart in de vriezer reageert, maar als je hem een paar dagen in de koelkast zet is de bodem sowieso pappig. Zou hem gewoon invriezen.
De aardbeien er Do vers opleggen is sowieso een goed idee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 7 september 2015 @ 22:33:06 #203
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_155910099
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 22:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe deze taart in de vriezer reageert, maar als je hem een paar dagen in de koelkast zet is de bodem sowieso pappig. Zou hem gewoon invriezen.
De aardbeien er Do vers opleggen is sowieso een goed idee.
in het recept staat wel: geschikt voor de vriezer.

Ik probeer het gewoon :/ op hoop van zegen
  vrijdag 11 september 2015 @ 08:36:16 #204
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155991602
Ik kon het niet laten
Ik las dit recept
http://www.nrc.nl/koken/2(...)omaat-in-bladerdeeg/
En ergerde me weer eens vreselijk
quote:
100 gram kipfilet? Gaan die niet per stuk?
Een beetje ei?
2 aardappels? Grote? Kleine?
Een handje spinazie?

en dan ” Snijd een inkeping in de kipfilet, smeer er roomkaas tussen en leg een zongedroogd tomaatje op de roomkaas”
In een kipfiletje van 100 gram? Insnijden?
Vervolgens

” Vouw een plakje bladerdeeg (ontdooid, met de plakkerige kant naar binnen) om de kipfilet zodat je een deegbol krijgt. Er mag nergens meer kip zichtbaar zijn. Smeer eventueel wat ei op het bladerdeeg. ”

Zou je dan niet eerst het bladerdeeg wat uitrollen? Dit gaat zo echt niet lukken.
Daarna
” Leg de kippenbol in een ingevette ovenschaal en doe ’m 20 minuten in de oven.

Ondertussen maak je rozemarijnaardappeltjes door de aardappelen te koken en ze daarna in partjes te snijden. Vermeng de partjes met wat verse rozemarijn en olijfolie en bak ze in de pan tot ze mooi bruin en knapperig zijn. ”

In 20 minuten aardappels schillen, koken, daarna in partjes te snijden (zou je het niet vooraf doen zodat ze sneller gaar zijn en je je vingers niet brand als je het er na doet, je hebt maar 20 minuten) om ze daarna te goudbruin te bakken? Heel erg knap als je dat in 20 minuten voor elkaar krijgt. Verder zou ik niet in olijfolie bakken, je loopt regelmatig af te geven op E-nummers maar als je bakt in olijfolie vormen zich vrije radicalen, veel ongezonder als alle E-Nummers bij elkaar.

Verder betwijfel ik dat je kipfilet in bladerdeeg in 20 minuten gaar krijgt, zeker niet als er geen temperatuur wordt gegeven, moet de oven worden voorverwarmd?
Sorry, wil niet zeuren, maar wat een waardeloos recept.

Toen Julia Child, Simone Beck en Louisette Bertholle de kunst van het koken schreven probeerden ze ieder recept meermaals uit tot ze het perfect was. Als ik dit recept lees is dat geschreven zonder enige zelfkritiek of benul van tijd, laat staan weten waar je mee bezig bent.
Een kookrubriek in een krant is leuk, maar schrijf dan wat interessants of een goed recept, in een kookboekenrubriek bespreek je kookboeken en ben je kritisch over de boeken.
Deze rubriek is beide niet, het is sleur en pleur, copy past van recepten zonder ze nog een keer door te lezen of ze kloppen.

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 september 2015 @ 08:37:31 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155991611
quote:
1s.gif Op maandag 7 september 2015 22:33 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

in het recept staat wel: geschikt voor de vriezer.

Ik probeer het gewoon :/ op hoop van zegen
Is het goed gegaan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 september 2015 @ 08:41:42 #206
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_155991658
Ben het met je eens: waardeloos. Al die beetjes van dit en van dat: vreselijk onpraktisch. En dat dan een recept voor studenten noemen.

Oh, ik dacht dat dit de SC was. :@
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 11 september 2015 @ 08:44:46 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155991700
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 september 2015 08:41 schreef Lienekien het volgende:
Ben het met je eens: waardeloos. Al die beetjes van dit en van dat: vreselijk onpraktisch. En dat dan een recept voor studenten noemen.
Een typisch kookboek dat door goedbedoelende oma's en tantes (of ooms) cadeau wordt gedaan maar wat verder volledig waardeloos is. Dat een schrijver en uitgever een waardeloos kookboek produceren voor deze markt is al erg genoeg, dat het NRC het overneemt, het boek promoot zonder enige vorm van kritiek of kanttekening is een kwaliteitskrant onwaardig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 september 2015 @ 09:02:06 #208
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_155991945
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2015 08:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik kon het niet laten
Ik las dit recept
http://www.nrc.nl/koken/2(...)omaat-in-bladerdeeg/
En ergerde me weer eens vreselijk

[..]

Hulde O+

Ik lees eigenlijk alleen die rubriek nog maar als leedvermaak en om de soms hilarische commentaren eronder.
Treurig, yep, behoorlijk...

walgelijke recepten, waardeloze recepten, als het al recepten genoemd kunnen worden. Over het algemeen is het gewoon een slechte advertorial voor een nog slechter "kookboek".
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 11 september 2015 @ 09:32:29 #209
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155992378
Ik erger mij vooral omdat het zulk prutswerk is, in dezelfde tijd die Janneke Tranendal steekt in het schrijven van deze waardeloze stukjes kan je ook wat goeds, leuks of interessants schrijven, beter nog alle drie. Het totale gebrek aan ambitie, het is geeneens een zesjescultuur, het is gewoon letters leveren zonder een behoorlijke inhoud zelfs maar te ambiëren.
En dat in een krant die zichzelf als kwaliteitskrant wil zien, slijpsteen van de geest. Helaas is het met de meeste journalistieke inhoud nauwelijks beter gesteld.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 september 2015 @ 10:01:08 #210
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155992904
Ja, zeg, Piet. Niet eerst eigenwijs een hele kipfilet willen gebruiken ipv 100 gram en dan klagen dat het niet past. Duduuuuh!

Verder een butrecept met butinstructies.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')