abonnement Unibet Coolblue
  maandag 7 september 2015 @ 21:59:41 #201
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_155908852
Hoi Piet

Ik heb zojuist een kwarktaart gemaakt volgens volgend recept:
http://www.ah.nl/allerhan(...)ktaart-met-aardbeien

Aardbeien zitten er nog niet bovenop.
Ik wil deze donderdag en vrijdag serveren. Kan ik deze dan over 3 uurtjes in de vriezer zetten en dan donderdagochtend eruit halen? Blijft het dan goed en blijft de structuur ook ok?

Ik doe dan donderdag de aardbeien er vers op. Kan dit?
Hoe lang denk je dat het moet ontdooien in de koelkast? Of kan het uberhaupt gewoon tot die tijd in de koelkast.
  maandag 7 september 2015 @ 22:11:55 #202
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155909413
Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe deze taart in de vriezer reageert, maar als je hem een paar dagen in de koelkast zet is de bodem sowieso pappig. Zou hem gewoon invriezen.
De aardbeien er Do vers opleggen is sowieso een goed idee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 7 september 2015 @ 22:33:06 #203
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_155910099
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 22:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe deze taart in de vriezer reageert, maar als je hem een paar dagen in de koelkast zet is de bodem sowieso pappig. Zou hem gewoon invriezen.
De aardbeien er Do vers opleggen is sowieso een goed idee.
in het recept staat wel: geschikt voor de vriezer.

Ik probeer het gewoon :/ op hoop van zegen
  vrijdag 11 september 2015 @ 08:36:16 #204
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155991602
Ik kon het niet laten
Ik las dit recept
http://www.nrc.nl/koken/2(...)omaat-in-bladerdeeg/
En ergerde me weer eens vreselijk
quote:
100 gram kipfilet? Gaan die niet per stuk?
Een beetje ei?
2 aardappels? Grote? Kleine?
Een handje spinazie?

en dan ” Snijd een inkeping in de kipfilet, smeer er roomkaas tussen en leg een zongedroogd tomaatje op de roomkaas”
In een kipfiletje van 100 gram? Insnijden?
Vervolgens

” Vouw een plakje bladerdeeg (ontdooid, met de plakkerige kant naar binnen) om de kipfilet zodat je een deegbol krijgt. Er mag nergens meer kip zichtbaar zijn. Smeer eventueel wat ei op het bladerdeeg. ”

Zou je dan niet eerst het bladerdeeg wat uitrollen? Dit gaat zo echt niet lukken.
Daarna
” Leg de kippenbol in een ingevette ovenschaal en doe ’m 20 minuten in de oven.

Ondertussen maak je rozemarijnaardappeltjes door de aardappelen te koken en ze daarna in partjes te snijden. Vermeng de partjes met wat verse rozemarijn en olijfolie en bak ze in de pan tot ze mooi bruin en knapperig zijn. ”

In 20 minuten aardappels schillen, koken, daarna in partjes te snijden (zou je het niet vooraf doen zodat ze sneller gaar zijn en je je vingers niet brand als je het er na doet, je hebt maar 20 minuten) om ze daarna te goudbruin te bakken? Heel erg knap als je dat in 20 minuten voor elkaar krijgt. Verder zou ik niet in olijfolie bakken, je loopt regelmatig af te geven op E-nummers maar als je bakt in olijfolie vormen zich vrije radicalen, veel ongezonder als alle E-Nummers bij elkaar.

Verder betwijfel ik dat je kipfilet in bladerdeeg in 20 minuten gaar krijgt, zeker niet als er geen temperatuur wordt gegeven, moet de oven worden voorverwarmd?
Sorry, wil niet zeuren, maar wat een waardeloos recept.

Toen Julia Child, Simone Beck en Louisette Bertholle de kunst van het koken schreven probeerden ze ieder recept meermaals uit tot ze het perfect was. Als ik dit recept lees is dat geschreven zonder enige zelfkritiek of benul van tijd, laat staan weten waar je mee bezig bent.
Een kookrubriek in een krant is leuk, maar schrijf dan wat interessants of een goed recept, in een kookboekenrubriek bespreek je kookboeken en ben je kritisch over de boeken.
Deze rubriek is beide niet, het is sleur en pleur, copy past van recepten zonder ze nog een keer door te lezen of ze kloppen.

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 september 2015 @ 08:37:31 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155991611
quote:
1s.gif Op maandag 7 september 2015 22:33 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

in het recept staat wel: geschikt voor de vriezer.

Ik probeer het gewoon :/ op hoop van zegen
Is het goed gegaan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 september 2015 @ 08:41:42 #206
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_155991658
Ben het met je eens: waardeloos. Al die beetjes van dit en van dat: vreselijk onpraktisch. En dat dan een recept voor studenten noemen.

Oh, ik dacht dat dit de SC was. :@
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 11 september 2015 @ 08:44:46 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155991700
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 september 2015 08:41 schreef Lienekien het volgende:
Ben het met je eens: waardeloos. Al die beetjes van dit en van dat: vreselijk onpraktisch. En dat dan een recept voor studenten noemen.
Een typisch kookboek dat door goedbedoelende oma's en tantes (of ooms) cadeau wordt gedaan maar wat verder volledig waardeloos is. Dat een schrijver en uitgever een waardeloos kookboek produceren voor deze markt is al erg genoeg, dat het NRC het overneemt, het boek promoot zonder enige vorm van kritiek of kanttekening is een kwaliteitskrant onwaardig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 september 2015 @ 09:02:06 #208
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_155991945
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2015 08:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik kon het niet laten
Ik las dit recept
http://www.nrc.nl/koken/2(...)omaat-in-bladerdeeg/
En ergerde me weer eens vreselijk

[..]

Hulde O+

Ik lees eigenlijk alleen die rubriek nog maar als leedvermaak en om de soms hilarische commentaren eronder.
Treurig, yep, behoorlijk...

walgelijke recepten, waardeloze recepten, als het al recepten genoemd kunnen worden. Over het algemeen is het gewoon een slechte advertorial voor een nog slechter "kookboek".
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 11 september 2015 @ 09:32:29 #209
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155992378
Ik erger mij vooral omdat het zulk prutswerk is, in dezelfde tijd die Janneke Tranendal steekt in het schrijven van deze waardeloze stukjes kan je ook wat goeds, leuks of interessants schrijven, beter nog alle drie. Het totale gebrek aan ambitie, het is geeneens een zesjescultuur, het is gewoon letters leveren zonder een behoorlijke inhoud zelfs maar te ambiëren.
En dat in een krant die zichzelf als kwaliteitskrant wil zien, slijpsteen van de geest. Helaas is het met de meeste journalistieke inhoud nauwelijks beter gesteld.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 september 2015 @ 10:01:08 #210
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155992904
Ja, zeg, Piet. Niet eerst eigenwijs een hele kipfilet willen gebruiken ipv 100 gram en dan klagen dat het niet past. Duduuuuh!

Verder een butrecept met butinstructies.
  vrijdag 11 september 2015 @ 10:05:14 #211
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_155992981
Dit is precies waarom we van je houden O+
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  vrijdag 11 september 2015 @ 10:57:37 #212
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_155993920
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2015 08:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik kon het niet laten
Ik las dit recept
http://www.nrc.nl/koken/2(...)omaat-in-bladerdeeg/
En ergerde me weer eens vreselijk

[..]

_O-

Trouwens, dat van die vrije radicalen was toch al weer gedebunked?
Siesta & Fiesta!
pi_155994865
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2015 08:36 schreef Pietverdriet het volgende:Verder betwijfel ik dat je kipfilet in bladerdeeg in 20 minuten gaar krijgt, zeker niet als er geen temperatuur wordt gegeven, moet de oven worden voorverwarmd?
Sorry, wil niet zeuren, maar wat een waardeloos recept


allereerste zin van het recept.

Verder inderdaad waardeloos. Ken ook geen student die aardappels ging koken voor zichzelf. Dan eerder voorgegaarde uit het koelvak.
  vrijdag 11 september 2015 @ 11:53:34 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155994925
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 september 2015 11:50 schreef Elleska het volgende:

[..]

Verder inderdaad waardeloos. Ken ook geen student die aardappels ging koken voor zichzelf. Dan eerder voorgegaarde uit het koelvak.
In mijn studententijd werden er wel degelijk aardappels gekookt door studenten, hoewel veel studenten dat niet (vaak) deden omdat ze liever pasta of rijst kookten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155995466
Ik zeg ook niet dat er helemaal geen aardappels werden gekookt, maar niet voor een 1persoons maaltijd.
pi_156002653
Hoi Piet. Net op de markt een halve pulpo gekregen. Wat zal ik daarmee doen?

Ik heb er ook een morcilla (spaanse bloedworst) bij gekregen. Dus als iemand nog een totaalidee heeft?
pi_156003060
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2015 17:10 schreef Pompelmoez het volgende:
morcilla
Dat schreeuwt om deze:

http://cuandosalimosdecas(...)ellena-de-pulpo.html

Heb je alleen nog een aardappel nodig.
Alleen heb je w.s. teveel pulpo en te weinig morcilla. Maar dat hoor ik graag.

[ Bericht 4% gewijzigd door Bart2002 op 11-09-2015 17:46:50 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 13 september 2015 @ 11:28:54 #218
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_156044271
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2015 08:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is het goed gegaan?
Ja! :)
  zondag 13 september 2015 @ 12:57:44 #219
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156045971
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2015 12:20 schreef Elleska het volgende:
Ik zeg ook niet dat er helemaal geen aardappels werden gekookt, maar niet voor een 1persoons maaltijd.
Het is natuurlijk ook geen 1-persoonsmaaltijd, het recept is voor 1 omdat dat makkelijk vermenigvuldigen is met het aantal studenten dat mee-eet!
pi_156049922
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2015 09:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik erger mij vooral omdat het zulk prutswerk is, in dezelfde tijd die Janneke Tranendal steekt in het schrijven van deze waardeloze stukjes kan je ook wat goeds, leuks of interessants schrijven, beter nog alle drie. Het totale gebrek aan ambitie, het is geeneens een zesjescultuur, het is gewoon letters leveren zonder een behoorlijke inhoud zelfs maar te ambiëren.
En dat in een krant die zichzelf als kwaliteitskrant wil zien, slijpsteen van de geest. Helaas is het met de meeste journalistieke inhoud nauwelijks beter gesteld.
Ik heb het eens doorgenomen en ik vraag me serieus af of de rubriek niet als persiflage op iets bedoeld is. Je moet er niet aan denken dat die door jou genoemde "minder dan zesjes cultuur" misschien al keiharde realiteit is anno 2015.
Het is ook typerend dat Janneke V. nimmer reageert op de commentaren. Pure minachting ook nog eens.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 13 september 2015 @ 15:46:19 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156050094
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 15:39 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik heb het eens doorgenomen en ik vraag me serieus af of de rubriek niet als persiflage op iets bedoeld is. Je moet er niet aan denken dat die door jou genoemde "minder dan zesjes cultuur" misschien al keiharde realiteit is anno 2015.
Het is ook typerend dat Janneke V. nimmer reageert op de commentaren. Pure minachting ook nog eens.
Ik verbaas me eerlijk gezegd over de reaguurders daar die niet gediend zijn van kritiek op de ooit zo geweldige NRC column die zo verschrikkelijk slecht is geworden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 september 2015 @ 15:49:04 #222
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156050175
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2015 17:10 schreef Pompelmoez het volgende:
Hoi Piet. Net op de markt een halve pulpo gekregen. Wat zal ik daarmee doen?

Ik heb er ook een morcilla (spaanse bloedworst) bij gekregen. Dus als iemand nog een totaalidee heeft?
De pulpo zou ik een salade mee maken, koken, af laten koelen en dan met kappertjes en gedroogde tomaten (die in olie) met wat citroensap olijfolie en verse peterselie.
Die spaanse bloedworst ken ik niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 september 2015 @ 16:10:05 #223
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156050861
Is dat blog van die psychotische azijnpisser Maarten van Thiel niets voor jou, Pietverdriet?
kookenz.blogspot.nl

*edit* voor wie klikt, niet schrikken, het gaat via hidemyass.com omdat ik niet wil dat mijnheer een referrer naar hier krijgt/ziet.

[ Bericht 9% gewijzigd door RobinOok op 13-09-2015 16:27:47 ]
  zondag 13 september 2015 @ 16:14:38 #224
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_156051046
Waarom word ik daar heen geleid via hidemyass.com? :D

Anyway, heeft die meneer zand in zijn plasbuis?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_156051117
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 16:14 schreef Isegrim het volgende:
zand in zijn plasbuis?
Azijn, toch?
Maar ik vind de link ook niet helemaal betrouwbaar gaan.
Ik zit op een Chrome-box waar dat geen kwaad kan maar be prepared onder Windows.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 13 september 2015 @ 16:20:42 #226
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156051273
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 16:10 schreef RobinOok het volgende:
Is dat blog van die psychotische azijnpisser Maarten van Thiel niets voor jou, Pietverdriet?
kookenz.blogspot.nl
Waarom? Denk je dat ik jouw smaak in blogs deel?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 september 2015 @ 16:24:51 #227
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156051410
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 16:14 schreef Isegrim het volgende:
Waarom word ik daar heen geleid via hidemyass.com? :D
Omdat ik geen referrer wil. :D
  zondag 13 september 2015 @ 16:25:37 #228
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_156051431
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 16:24 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Omdat ik geen referrer wil. :D
Ik dacht al zoiets. _O-
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 13 september 2015 @ 16:26:36 #229
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156051463
quote:
1s.gif Op zondag 13 september 2015 16:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom? Denk je dat ik jouw smaak in blogs deel?
Euh, mijn smaak in blogs?
Nee, het is gewoon iemand waar je wel een beetje bij past. :s)
Houdt van de klassieke keuken en vindt het belangrijk hoe iets hoort en kankert graag op Janneke enzo. Nou ja, op iedereen eigenlijk. Iedereen die iets over eten schrijft of zegt.
pi_156051500
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 16:26 schreef RobinOok het volgende:
Nou ja, op iedereen eigenlijk. Iedereen die iets over eten schrijft of zegt.
Ik vind die humor van jou van grote klasse.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 13 september 2015 @ 16:29:45 #231
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156051534
Is dit een fijne steek onder water? :)
pi_156051633
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 16:29 schreef RobinOok het volgende:
Is dit een fijne steek onder water? :)
Neen! Absoluut niet hoor. Puur eerlijk gemeend.
De mondhoeken gaan hier vanzelf naar boven als ik sommige dingen van je lees.
Daarom denk ik het te herkennen als superieure onderkoelde humor.
Waar ik een groot liefhebber van ben.
Geen spoortje ironie alhier.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 13 september 2015 @ 16:34:57 #233
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156051665
Okay dan! Dank je, denk ik. :o
pi_156051678
Hi Piet (of iemand anders).

Weet je toevallig ook hoe je loempias moet maken. Dan het liefst een beetje redelijk grote maaltijd loempia's.
Volgens mij kan je gewoon loempia deeg bij de supermarkt kopen. Maar dan verder heb ik geen idee hoe het verder in zijn werk gaat.
Bij de chinese supermarkt toko waar ik altijd kom kosten ze iets van 4 of 5 euro uit de diepvries en dat vind ik wel een beetje duur voor 2 loempias.

Uit de supermarkt koop ik soms Ham/kip Loempias van het merk Golden (O.a. verkrijgbaar bij hoogvliet en Dirk van den Broek). en die zijn eigenlijk best wel lekker en echt heel goedkoop. (0.79 euro per twee stuks).

Maar dat kan natuurlijk beter. Ik heb geen frituur dus ik bak het altijd in de Ferrari G3 pizzaoven.
Heb je nog tips om het te maken of een recept?
  zondag 13 september 2015 @ 16:37:03 #235
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156051714
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 16:26 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Euh, mijn smaak in blogs?
Nee, het is gewoon iemand waar je wel een beetje bij past. :s)
Houdt van de klassieke keuken en vindt het belangrijk hoe iets hoort en kankert graag op Janneke enzo. Nou ja, op iedereen eigenlijk. Iedereen die iets over eten schrijft of zegt.
Volgens mij wilde je vooral graag de azijnzeiksneer maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156051727
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 16:34 schreef RobinOok het volgende:
Okay dan! Dank je, denk ik. :o
Misschien bedoel je het zelf niet zo maar je hebt een onweerstaanbaar (voor mij althans) komisch talent in wat, en vooral hoe je het schrijft.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 13 september 2015 @ 16:40:29 #237
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156051817
quote:
1s.gif Op zondag 13 september 2015 16:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volgens mij wilde je vooral graag de azijnzeiksneer maken
Nee, echt niet. :*
Zo erg als Maarten is niemand. En zoveel azijn zeik je nou ook weer niet. Best weinig zelfs, je bent best een lieffurtje. Maar toch denk ik dat je dat blog wel vermakelijk zou kunnen vinden. Soms.

Ken(de) je het nou of niet?
  zondag 13 september 2015 @ 16:44:55 #238
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156051975
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 16:35 schreef _Newman_ het volgende:
Volgens mij kan je gewoon loempia deeg bij de supermarkt kopen.
Ik heb nog nooit "gewoon loempiadeeg" bij de toko gezien, laat staan bij de supermarkt.
Wel deegvellen voor Vietnamese loempia's maar daar maak je dus geen "gewone loempia" mee zoals die van de Chinees (met van die luchtbelletjes in het deeg).
  zondag 13 september 2015 @ 16:46:31 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156052020
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 16:40 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee, echt niet. :*
Zo erg als Maarten is niemand. En zoveel azijn zeik je nou ook weer niet. Best weinig zelfs, je bent best een lieffurtje. Maar toch denk ik dat je dat blog wel vermakelijk zou kunnen vinden. Soms.

Ken(de) je het nou of niet?
En toch maakte je hem.
Meisjes, vals en gemeen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 september 2015 @ 16:48:05 #240
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156052064
Ach welnee, ik ben poeslief! :Y

PS. Ik vind jou een gemeen tegen Janneke. Janneke is cool. Ook al zijn de recepten uit de boeken die zij wekelijks behandeld dat niet. Het zijn haar recepten niet. Het is toch fijn dat jij nu weet dat je zo'n boek niet moet kopen?

[ Bericht 28% gewijzigd door RobinOok op 13-09-2015 16:56:41 ]
  zondag 13 september 2015 @ 16:52:01 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156052175
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 16:35 schreef _Newman_ het volgende:
Hi Piet (of iemand anders).

Weet je toevallig ook hoe je loempias moet maken. Dan het liefst een beetje redelijk grote maaltijd loempia's.
Volgens mij kan je gewoon loempia deeg bij de supermarkt kopen. Maar dan verder heb ik geen idee hoe het verder in zijn werk gaat.
Bij de chinese supermarkt toko waar ik altijd kom kosten ze iets van 4 of 5 euro uit de diepvries en dat vind ik wel een beetje duur voor 2 loempias.

Uit de supermarkt koop ik soms Ham/kip Loempias van het merk Golden (O.a. verkrijgbaar bij hoogvliet en Dirk van den Broek). en die zijn eigenlijk best wel lekker en echt heel goedkoop. (0.79 euro per twee stuks). [ afbeelding ]

Maar dat kan natuurlijk beter. Ik heb geen frituur dus ik bak het altijd in de Ferrari G3 pizzaoven.
Heb je nog tips om het te maken of een recept?
Maak of koop loempia vellen en vul ze met wat je lekker lijkt, rol ze dicht en plak ze af met wat ei, zo lastig lijkt me dat niet. Wellicht vlees eerst garen en dan kleinsnijden en groentes (bv prei, ui, reepjes peen, taugé, kool) kort blancheren of roerbakken. Verder kan je er eireepjes en glasnoedels in doen.
Heb wel eens Vietnamese loempia's gemaakt, in zo een rijstpapier, is delicaat werken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156052224
quote:
1s.gif Op zondag 13 september 2015 16:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En toch maakte je hem.
Meisjes, vals en gemeen
Je hebt zelf denk ik ook wel door dat jouw "attitude" vaak brult om die reacties. Hoop ik. Denk ik.
Ik doe het zelf ook. Met tegenzin weliswaar maar soms "moet" dat gewoon.
Verder is het beeld van jou een bijzonder goede peer met het kookhart op de juiste plaats.
Met een flinke dosis azijn maar zo doe ik het zelf ook.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bart2002 op 13-09-2015 17:09:33 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 13 september 2015 @ 16:55:03 #243
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156052265
Oh, koude, Vietnamese lenterolletjes, nems. Da's weer wat anders.

Kan je nagaan wat een spraakverwarring je kan hebben bij "gewoon loempia"....
pi_156052281
Loempia vellen zijn gewoon bij Albert heijn:
http://www.ah.nl/producte(...)g-home-loempiavellen


Maar ik weet niet precies of dat groot genoeg is voor maaltijd loempias.
Maar deeg kan ik ook zelf wel maken aleen ik heb geen koekenpan want ik doe alles in de wok. Dus dan moet ik speciaal voor die loempias weer een koekenpan gaan kopen en ik zit al aardig krap in de ruimte in de keukenkastjes.
  zondag 13 september 2015 @ 16:57:52 #245
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156052332
Daar maak je kleine, Vietnamese loempiaatjes mee (spring rolls). Ik vind dat geen "gewone" loempia's.
Gewone loempia's zijn loempia's bij de Chinees (egg rolls). Daar kennen wij in Nederland de loempia van.
En die maak je niet met bovenstaande vellen.

Maar uiteraard kun je er rolls van maken en vullen met wat je wilt. Maar een maaltijdloempia maak je er niet mee.
  zondag 13 september 2015 @ 16:59:17 #246
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156052373
Is het typisch Nederlands om van een gerecht een maaltijd te willen maken? Maaltijdsoepen, Maaltijdsalade, Maaltijdloempia?
Wellicht niet maar vind het een vreemd verschijnsel,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156052423
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 16:55 schreef _Newman_ het volgende:
Loempia vellen zijn gewoon bij Albert heijn:
http://www.ah.nl/producte(...)g-home-loempiavellen
[ afbeelding ]

Maar ik weet niet precies of dat groot genoeg is voor maaltijd loempias.
Maar deeg kan ik ook zelf wel maken aleen ik heb geen koekenpan want ik doe alles in de wok. Dus dan moet ik speciaal voor die loempias weer een koekenpan gaan kopen en ik zit al aardig krap in de ruimte in de keukenkastjes.
Ik krijg het idee uit jouw posts dat je uitsluitend theoretisch bezig bent op kookgebied.
In die zin dat we nooit het praktische resultaat te horen krijgen van jouw grootse avonturen.

Heb je die echte Chinese Indonesische Babi Pangang ( op pagina 1 en 2 van dit topic) nou als eens gemaakt? En hoe ging dat?
Je hebt er genoeg tips voor gekregen. Het moet wel een beetje 2-richtingsverkeer blijven hier.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 13 september 2015 @ 17:03:26 #248
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156052501
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 16:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Is het typisch Nederlands om van een gerecht een maaltijd te willen maken? Maaltijdsoepen, Maaltijdsalade, Maaltijdloempia?
Wellicht niet maar vind het een vreemd verschijnsel,
In dit geval is het gewoon de schuld van "de Chinees". Die maken in Nederland enorme loempia's die ik eigenlijk nog nooit ergens anders gezien heb dan in Nederland en die inderdaad zo vullend zijn dat je er aan eentje genoeg hebt als maaltijd.

(misschien zijn ze trouwens wel elders in de wereld te krijgen, ik ben ze nooit tegengekomen, maar ik zou ze ook niet bestellen :+ )
pi_156052533
Ja maar hoe maak je dat dan wel? Maar ik bedoel dus inderdaad de grote loempias die je bij de afhaal chinees kan krijgen niet de kleintjes van de vietnamees.

Ik weet niet of loempia ubderhaubt de goede term is voor het product maar je weet wat ik bedoel want ik had een plaatje neergezet een paar comments terug.

Dat deeg zit wel anders in elkar dan bijvoorbeeld roti vellen of wraps. Dus daarom vraag ik het even hoe het precies moet. Ik snap ook wel dat je er van alles in kan flikeren maar dat deeg heeft een bepaalde structuur en knapperigheid.
pi_156052645
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 16:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Is het typisch Nederlands om van een gerecht een maaltijd te willen maken? Maaltijdsoepen, Maaltijdsalade, Maaltijdloempia?
Wellicht niet maar vind het een vreemd verschijnsel,
Nee hoor in China bijvoorbeeld is een maaltijd soep heel gewoon, word vaak als ontbijt gegeten of lunch.
Maar daar is het inderdaad wel normaler als je met een groep aan tafel zit dat je dan 5 vrschillende gerechten hebt met wat rijst. Maar dat ga je niet doen als je alleen woont, snap je?
  zondag 13 september 2015 @ 17:10:47 #251
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156052667
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156052722
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 17:04 schreef _Newman_ het volgende:
Ja maar hoe maak je dat dan wel?
http://www.smulweb.nl/recepten/1345557/Loempias-zelf-maken

Zo denk ik. Vellen maken kan vast ook wel in de wok. Laat s.v.p. weten hoe het resultaat was. Dat wordt altijd op hoge prijs gesteld.
Je staat wel een hele middag in de keuken zo te zien.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 13 september 2015 @ 17:13:24 #253
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156052730
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 17:04 schreef _Newman_ het volgende:
Ja maar hoe maak je dat dan wel? Maar ik bedoel dus inderdaad de grote loempias die je bij de afhaal chinees kan krijgen niet de kleintjes van de vietnamees.
Nou ja, zoals gezegd, dat deeg van zo'n loempia van de Chinees, dat is niet te koop.
Dat zou je dan zelf moeten maken. En ik heb wel eens recepten en filmpjes gezien, het zijn gewoon een soort flensjes die je eerst zelf bakt. Maar waarom zou je al die moeite doen om het wiel opnieuw uit te vinden? Een loempia bij de Chinees is makkelijker en waarschijnlijk goedkoper dan wanneer je hem zelf maakt. Ik heb wel verhalen gelezen van mensen die het zelf probeerde te maken, maar dat was eigenlijk nooit een succes. Ja, die kleine Vietnamese, die zijn goed te doen, maar zo'n echte, grote maaltijdloempia van de Chinees niet echt.

Maar goed, iemand op mijn site schreef (uit eigen ervaring en naar volle tevredenheid waarschijnlijk, want het kan natuurlijk wel):
Zelf loempia vellen maken is niet zo ingewikkeld. 300gr bloem met een snufje zout vermengen met 500ml water. 1 ei kloppen en 3/4 ervan toevoegen. de rest van het ei bewaren we om de loempia´s dicht te “plakken”. Goed kloppen zodat er geen klonters ontstaan. in een koekenpan zonnebloemolie heet laten worden en zo dun mogelijke flensjes bakken. De pannenkoek wel gaar maar niet bruin laten worden. Af laten koelen, vullen, dichtplakken met geklopt ei en in 5-6 minuten gaar bakken in de olie (koekenpan of frituurpan)
pi_156052747
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 17:00 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik krijg het idee uit jouw posts dat je uitsluitend theoretisch bezig bent op kookgebied.
In die zin dat we nooit het praktische resultaat te horen krijgen van jouw grootse avonturen.

Heb je die echte Chinese Indonesische Babi Pangang ( op pagina 1 en 2 van dit topic) nou als eens gemaakt? En hoe ging dat?
Je hebt er genoeg tips voor gekregen. Het moet wel een beetje 2-richtingsverkeer blijven hier.
Nee de babi panggang heb ik niet gemaakt. Ik heb geen goede plek voor het vlees te roosteren.
En ik ben helemaal niet bezig met theoretisch koken. Ik kook elke dag zelf. Ik wil best wel mijn recepten posten hoor wat ik allemaal maak. Alleen is dat topic volgens mij dicht dus volgens mij bestaat er geen actief recepten topic.
  zondag 13 september 2015 @ 17:24:13 #255
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156052977
Met enigzins mooie foto kan hier: CUL / Fok-Foodgawkers #24 - post hier foto's van je kookkunsten!
Zonder mooie foto kan hier: CUL / Wat eten en drinken we vandaag #339 Acclimatiseren is de standaard
Of als het recept echt de moeite waard is hier: CUL / [FOK!-kookboek]Post hier je recepten en opmerkingen deel 2

Topics zijn nooit dicht. Hooguit dat er een nieuw deel is.
pi_156052988
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 17:14 schreef _Newman_ het volgende:

[..]

Nee de babi panggang heb ik niet gemaakt. Ik heb geen goede plek voor het vlees te roosteren.
En ik ben helemaal niet bezig met theoretisch koken. Ik kook elke dag zelf. Ik wil best wel mijn recepten posten hoor wat ik allemaal maak. Alleen is dat topic volgens mij dicht dus volgens mij bestaat er geen actief recepten topic.
Dan open je er zelf 1. "Professioneel koken voor Amateurs met _Newman_" lijkt me een aansprekende titel. Maar ik lees graag dus hoe en wat je doet.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_156054031
Ja dat ene "deel je recepten topic deel 2" topic wat Robin gaf dat is een enigzins niet heel erg actief topic. Dat topic ken ik wel alleen er zit nooit iemand.
Laatste post was In Juni en de post daarvoor was in Januari. Dus als eens in het half jaar iemand kijkt dan heeft het niet zoveel zin om te posten maar aan de andere kant als ik een nieuw topic open wordt ik misschien weer tot de grond toe afgebrand omdat ik niet in het bestaande topic heb gepost.

Maar ik zal er eens wat receptjes posten en kijken of er iemand reageert.
Dus als je straks even kijkt in het deel je recepten topic dan zal er wel wat van me bijstaan.
pi_156054125
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 18:17 schreef _Newman_ het volgende:
Ja dat ene "deel je recepten topic deel 2" topic wat Robin gaf dat is een enigzins niet heel erg actief topic. Dat topic ken ik wel alleen er zit nooit iemand.
Laatste post was In Juni en de post daarvoor was in Januari. Dus als eens in het half jaar iemand kijkt dan heeft het niet zoveel zin om te posten maar aan de andere kant als ik een nieuw topic open wordt ik misschien weer tot de grond toe afgebrand omdat ik niet in het bestaande topic heb gepost.

Maar ik zal er eens wat receptjes posten en kijken of er iemand reageert.
Dus als je straks even kijkt in het deel je recepten topic dan zal er wel wat van me bijstaan.
Heel goed. Ik zou als ik jou was gewoon je eigen topic openen zoals hierboven.
Het is dan nieuw en fris. En nodigt uit om te lezen en te posten.

Ik ben hier as we speak een kleine kilo hamlappen (van AH) aan het bakken. Op hoge temperatuur en in porties. Het is gewoon niet leuk meer wat een soep dat oplevert. Het is mij een raadsel waar al dat water vandaan komt en hoe je zo'n hoeveelheid in godesnaam kunt verbergen in dat vlees.

Het wordt serieus eens tijd om de AH te boycotten omdat ze vlees aan hun water toevoegen.

[ Bericht 7% gewijzigd door Bart2002 op 13-09-2015 18:29:38 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 13 september 2015 @ 18:29:48 #259
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156054380
Nieuw topic lijkt mij ook het leukst, een verzameling Newman's recepten bij elkaar.
Mag je meteen uitleggen waarom je Newman heet.

pi_156055300
Nou ik hoef toch geen eigen topicspeciaal voor mijn recepten. Dat lijkt me wel heel narcistisch.
En ik heet newman omdat newman postbode is en ik ben ook postbode vandaar.
pi_156055458
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 19:02 schreef _Newman_ het volgende:
Nou ik hoef toch geen eigen topicspeciaal voor mijn recepten. Dat lijkt me wel heel narcistisch.
En ik heet newman omdat newman postbode is en ik ben ook postbode vandaar.
Doe gewoon man. Niets narcistisch aan.
En postbode is het mooiste beroep ter wereld m.i.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_156055526
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 19:02 schreef _Newman_ het volgende:
Nou ik hoef toch geen eigen topicspeciaal voor mijn recepten. Dat lijkt me wel heel narcistisch.
En ik heet newman omdat newman postbode is en ik ben ook postbode vandaar.
Het mag wel hoor! Iedereen mag dat.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_156055679
Nou als er morgen nog niemand heeft gereageerd op mijn recepten dan zal ik een eigen topic openen. Maar andere mensen mogen ook hun eigen recepten topics erin zetten hoor. Is toch leuk van elkaar leren.
pi_156056007
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 19:13 schreef _Newman_ het volgende:
Nou als er morgen nog niemand heeft gereageerd op mijn recepten dan zal ik een eigen topic openen. Maar andere mensen mogen ook hun eigen recepten topics erin zetten hoor. Is toch leuk van elkaar leren.
Maak je een topic waarin je mensen vraagt om hun succesrecepten :7 Alleen recepten plaatsen die je zelf regelmatig maakt en eventueel zelf verbeterd hebt en die domweg heel lekker zijn. Soms zie ik namelijk recepten waarbij ik twijfel of de persoon dat zelf wel vaker heeft gemaakt.

Ooit eens iemand gezien die zei eindelijk een recept + foto op Foodgawkers te hebben gekregen, maar dat het er wel leuk uit zag, maar niet te eten was :') Tsja, dan ga je twijfelen aan al die 'mooie recepten' :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Moderator zondag 13 september 2015 @ 19:40:29 #265
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_156056566
Zeg Piet, wat is ongeveer de verhouding appel/peer in appelperenmoes? Ik heb dat wel es gehad uit zo'n potje van Hak. Dat was al lekker, dus als ik het zelf maak is het vast nog lekkerder :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_156056770
@Isabeau: Ja maar dat is tegenwoordig toch de standaard om het helemaal leuk eruit laten zien maar dat het nergens naar smaakt (pretentieuze presentatie maar uiteindelijk stelt het niets voor). Maar het is inderdaad wel een leuk idee voor een topic zoals "post je eigen top-5 recepten die je zelf maakt (gejat of zelf bedacht)". Desnoods top 3 maar maximaal 5 ofzo.

[ Bericht 2% gewijzigd door _Newman_ op 13-09-2015 19:54:57 ]
pi_156057184
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 19:46 schreef _Newman_ het volgende:
@Isabeau: Ja maar dat is tegenwoordig toch de standaard om het helemaal leuk eruit laten zien maar dat het nergens naar smaakt (pretentieuze presentatie maar uiteindelijk stelt het niets voor). Maar het is inderdaad wel een leuk idee voor een topic zoals "post je eigen top-5 recepten die je zelf maakt (gejat of zelf bedacht)". Desnoods top 3 maar maximaal 5 ofzo.
Ik zou er geen max of min aan verbinden. Maar als jou dat leuker lijkt, moet je dat vooral doen :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 13 september 2015 @ 20:17:56 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156057798
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 19:40 schreef derLudolf het volgende:
Zeg Piet, wat is ongeveer de verhouding appel/peer in appelperenmoes? Ik heb dat wel es gehad uit zo'n potje van Hak. Dat was al lekker, dus als ik het zelf maak is het vast nog lekkerder :)
Zou ze half half doen, en wat het lekkerste is, niet zeven.
Maak zelf appelmoes, ongezeefd en het is vreselijk lekker
Haal het door een zeef en het smaakt ineens precies zo als uit een pot. De structuur draagt erg veel bij aan de smaakbeleving
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 september 2015 @ 20:20:27 #269
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156057902
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 19:02 schreef _Newman_ het volgende:
Nou ik hoef toch geen eigen topicspeciaal voor mijn recepten. Dat lijkt me wel heel narcistisch.
En ik heet newman omdat newman postbode is en ik ben ook postbode vandaar.
Dan was Cliff Clavin wellicht een betere nick geweest? Verder zou ik gewoon een eigen topic openen, heb ik toch ook gedaan met deze reeks? Loopt al 11 jaar zowat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 september 2015 @ 20:21:03 #270
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156057921
En een scheutje Calvados erdoor!
  Moderator zondag 13 september 2015 @ 20:22:52 #271
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_156057979
quote:
1s.gif Op zondag 13 september 2015 20:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou ze half half doen, en wat het lekkerste is, niet zeven.
Maak zelf appelmoes, ongezeefd en het is vreselijk lekker
Haal het door een zeef en het smaakt ineens precies zo als uit een pot. De structuur draagt erg veel bij aan de smaakbeleving
Ik zeef het nooit, maar stamp het wel goed fijn. Volgend weekend nog maar weer wat appels plukken en wat peren kopen :Y Heb vandaag nog 3liter appelmoes gemaakt :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zondag 13 september 2015 @ 20:24:28 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156058043
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 20:21 schreef RobinOok het volgende:
En een scheutje Calvados erdoor!
Heerlijk!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zondag 13 september 2015 @ 20:42:11 #273
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_156058712
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 20:21 schreef RobinOok het volgende:
En een scheutje Calvados erdoor!
Dat slaat op de appelmoes?
Dat heb ik niet, staat nog wel een of andere perenlikeur staat hier nog wel. Maar es proberen dan :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zondag 13 september 2015 @ 20:44:16 #274
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156058786
quote:
1s.gif Op zondag 13 september 2015 20:42 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Dat slaat op de appelmoes?
Dat heb ik niet, staat nog wel een of andere perenlikeur staat hier nog wel. Maar es proberen dan :)
Ja.
En perenlikeur lijkt me ook lekker in een perenappelmoes. ^O^
  zondag 13 september 2015 @ 20:45:08 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156058822
quote:
1s.gif Op zondag 13 september 2015 20:42 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Dat slaat op de appelmoes?
Dat heb ik niet, staat nog wel een of andere perenlikeur staat hier nog wel. Maar es proberen dan :)
Dat Kroatische spul? Lara heet dat geloof ik, smaakt naar bananenschuimpjes. Zou dat niet doen, eerder een cognac of zoiets.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156058868
quote:
1s.gif Op zondag 13 september 2015 20:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dan was Cliff Clavin wellicht een betere nick geweest? Verder zou ik gewoon een eigen topic openen, heb ik toch ook gedaan met deze reeks? Loopt al 11 jaar zowat.
Newman is een bijzondere man. Ik denk dat het (fictieve) karakter Newman uit de Seinfeld tv-serie danig wordt onderschat. Hij is veel meer dan alleen een postbezorger. Zo is hij op de hoogte van allerlei government conspiracies, heeft hij zeer veel talent voor het dichten en is hij in algemene zin een woordentovenaar waar menigeen jaloers op zou zijn rent hij zo snel als de wind en klimt in bomen alsof het niets voorstelt.

Of je hem wel of niet mag is niet echt belangrijk, je kan niet om hem heen.
Newman is wel wat meer dan de gemiddelde postbezorger waarvan ik het iq niet al te hooginschat.
  zondag 13 september 2015 @ 23:36:33 #277
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156066781
Ik zal het receptentopic schoon houden, maar je valt me wel een klein beetje tegen, Newman. Je doet altijd of je op zoek bent naar de authentieke smaken, maar die twee recepten ontstijgen het smulwebniveau niet eens. :(
Slappe aftreksels van the real thing.
pi_156067862
quote:
1s.gif Op zondag 13 september 2015 20:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou ze half half doen, en wat het lekkerste is, niet zeven.
Maak zelf appelmoes, ongezeefd en het is vreselijk lekker
Haal het door een zeef en het smaakt ineens precies zo als uit een pot. De structuur draagt erg veel bij aan de smaakbeleving
Zelfgemaakte appelmoes :9~
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  Moderator maandag 14 september 2015 @ 00:37:34 #279
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_156068129
quote:
1s.gif Op zondag 13 september 2015 20:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat Kroatische spul? Lara heet dat geloof ik, smaakt naar bananenschuimpjes. Zou dat niet doen, eerder een cognac of zoiets.
Nee van dat Obstwasser, net zoiets als Kirsch ;)
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_156069641
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 23:36 schreef RobinOok het volgende:
Ik zal het receptentopic schoon houden, maar je valt me wel een klein beetje tegen, Newman. Je doet altijd of je op zoek bent naar de authentieke smaken, maar die twee recepten ontstijgen het smulwebniveau niet eens. :(
Slappe aftreksels van the real thing.
Ik weet zelf hoe the real thing smaakt aangezien die tomaten/eieren ongeveer elke dag op het menu stonden waar ik in china woonde. Lijkt mij authentiek genoeg. Krab erdoorheen is gewoon mijn eigen verzinsel. Het kan best zijn dat er andere versies bestaan of verse tomaten, maar aangezien nederlandse tomaten nergens naar smaken koop ik ze liever uit blik, maar ga in china naar 10 restaurants en 10 x smaakt hetzelfde gerecht net even anders als bij het andere restaurant. Dus wat is nou authentiek.... Dat vind ik echt complete onzin die je uitkraamt.

Zelfs in de gongfu school waar ik woonde waren er verschillende variaties van het tomaten/ei gerecht, zo zaten er soms paddestoelen tussen (boomoren) en soms was het alleen ei met tomaaten een andere keer zat er groente ofzo tussen. Zoals ik al zei stond dit gerecht steevast elke dag op het menu en als je dat twee jaar lang eet dan weet je wel ongeveer hoe het moet smaken. Als jij dat niet leuk genoeg vind intresseert me eigenlijk vrij weinig. Het enige wat jij kan doen is namelijk alles afzeiken in elk topic.

[ Bericht 8% gewijzigd door _Newman_ op 14-09-2015 05:27:56 ]
  maandag 14 september 2015 @ 07:22:25 #281
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_156069887
Piet, heb je een goed recept voor popcorn?

Zo te zien is 't er weer tijd voor.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 14 september 2015 @ 07:45:56 #282
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156070001
Wat is er mis met de gebruiksaanwijzing op de verpakking?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 14 september 2015 @ 08:48:27 #283
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156070509
Het ging er meer om dat je zo vaak op zoek bent naar de authentieke manier van recepten klaarmaken en dan blijkt nu dat je er een beetje een potje van maakt. Terwijl de originele recepten in dit geval toch niet echt moeilijk zijn. Ik schreef gisteren dat ze het gemiddelde smulwebniveau niet ontstijgen, maar zie nu dat ze daar ook inderdaad vanaf komen.

http://www.smulweb.nl/recepten/1427925/Kip-met-pindas-uit-de-wok
http://www.smulweb.nl/recepten/1422058/Chinees-roerei-met-tomaat

Maar jij bent tokofreak toch niet? Of wel?
  maandag 14 september 2015 @ 09:46:13 #284
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_156071438
Als hij tokofreak NIET is, is 't wel heel triest..
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_156074642
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 23:36 schreef RobinOok het volgende:
ontstijgen het smulwebniveau niet eens
De intuītie werkte op volle toeren. :)
Dan is het misschien makkelijker voor Newman dat hij zijn(??) linkjes naar smulweb plaatst.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  maandag 14 september 2015 @ 13:04:01 #286
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156075513
Paar recepten doorgelezen en denk wel dat hij het is ja.
Een typische smulwebber, slordige recepten met snel erbij gejat plaatje dat vaak de lading niet eens dekt. Jammer.
  maandag 14 september 2015 @ 15:24:21 #287
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156079627
Wie is tokofreak?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 14 september 2015 @ 15:25:01 #288
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_156079648
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2015 15:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Wie is tokofreak?
Newman op Smulweb heet Tokofreak.
Siesta & Fiesta!
pi_156080107
RobinOokHolmes :7 :+
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_156080176
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2015 13:04 schreef RobinOok het volgende:
Paar recepten doorgelezen en denk wel dat hij het is ja.
Een typische smulwebber, slordige recepten met snel erbij gejat plaatje dat vaak de lading niet eens dekt. Jammer.
Ik zie net dat je zelfs eens op een artikel van hem gereageerd hebt! Zie http://www.smulweb.nl/blo(...)je-wanneer-gebruiken
toevalluuuuug _O-
  maandag 14 september 2015 @ 21:35:19 #291
63722 z80
I fink you freaky
pi_156090945
quote:
1s.gif Op zondag 13 september 2015 20:42 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Dat slaat op de appelmoes?
Dat heb ik niet, staat nog wel een of andere perenlikeur staat hier nog wel. Maar es proberen dan :)
een scheut bruine rum is ook lekker. :Y)
nog even wachten tot de appels hier rijp zijn kan kan ik ook weer een paar kilo appelmoes maken.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_156109722
Ik heb van onze Franse campingboer een enorme zak knoflook meegekregen (kilootje of 3). Hebben jullie tips wat ik hier mee kan doen? - behalve gewoon gebruiken in de pastasaus, rijst, etc.

Ik heb ook geen enorme diepvries waar ik liters saus in kwijt kan.
  dinsdag 15 september 2015 @ 16:20:32 #293
256666 leeell
I know you're lonely
pi_156110541
Gebruiken voor bouillon

In zijn geheel poffen in de oven.
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  dinsdag 15 september 2015 @ 16:29:45 #294
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156110797
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 15:50 schreef zeeuws_meisje het volgende:
Ik heb van onze Franse campingboer een enorme zak knoflook meegekregen (kilootje of 3). Hebben jullie tips wat ik hier mee kan doen? - behalve gewoon gebruiken in de pastasaus, rijst, etc.

Ik heb ook geen enorme diepvries waar ik liters saus in kwijt kan.
Inleggen in zoetzuur?
Knoflooksoep maken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 15 september 2015 @ 16:30:36 #295
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_156110815
Ik las 'zoutzuur'. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_156111018
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 16:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Inleggen in zoetzuur?
Knoflooksoep maken?
In olijfolie kan dat ook, blijft dat goed? Moet er dan nog meer bij?
Die boer had rauwe knoflooktenen met kruiden, ik vermoed in olie bewaard.
Is het simpelweg een kwestie van een lading tenen in een pot met olie doen en kruiden toevoegen, of komt hier meer bij kijken?
  dinsdag 15 september 2015 @ 16:48:19 #297
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156111312
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 16:38 schreef zeeuws_meisje het volgende:

[..]

In olijfolie kan dat ook, blijft dat goed? Moet er dan nog meer bij?
Die boer had rauwe knoflooktenen met kruiden, ik vermoed in olie bewaard.
Is het simpelweg een kwestie van een lading tenen in een pot met olie doen en kruiden toevoegen, of komt hier meer bij kijken?
Ja, je kan ze ook in olie inleggen, maar dan moet je een voedingszuur (azijnzuur, citroenzuur) toevoegen want als je ze zo in olie legt kan er botulisme ontstaan. Dit ontstaat in een zuurstofarm of anaerobe omgeving. Botulisme is een bacterie die niet in een zuurstofrijk of zuur milieu leeft. Als je dus zorgt dat de olie zuur is, zit je veilig.
Dit is trouwens waar voor alle conserven, bij Jam of Tomatensaus kan het ook gebeuren maar die kans is laag omdat deze van zichzelf al zuur zijn of er wat citroenzuur wordt toegevoegd.
Met zuur bedoel ik de ph waarde, niet de smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156111453
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 16:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, je kan ze ook in olie inleggen, maar dan moet je een voedingszuur (azijnzuur, citroenzuur) toevoegen want als je ze zo in olie legt kan er botulisme ontstaan. Dit ontstaat in een zuurstofarm of anaerobe omgeving. Botulisme is een bacterie die niet in een zuurstofrijk of zuur milieu leeft. Als je dus zorgt dat de olie zuur is, zit je veilig.
Dit is trouwens waar voor alle conserven, bij Jam of Tomatensaus kan het ook gebeuren maar die kans is laag omdat deze van zichzelf al zuur zijn of er wat citroenzuur wordt toegevoegd.
Met zuur bedoel ik de ph waarde, niet de smaak.
OK helder, dank je wel!
pi_156112012
Knoflook in de grond stoppen krijg je lekkere knoflook spruiten van. Het bovenste groene deel kan je lekker in de wok doen. Is gewoon soort lenteui die naar knoflook smaakt.

Ik heb nog wel meer dan genoeg recepten met knoflook maar aangezien die hier niet worden gewaardeerd houd ik die lekker voor mezelf. Aangezien ik geen zin heb om door bepaalde personen constant getreiterd en vernederd te worden.
pi_156112029
.Als je ze wil de recepten moet je maar persoonlijk bericht sturen ofzo.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')