abonnement Unibet Coolblue
  maandag 7 september 2015 @ 21:59:41 #201
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_155908852
Hoi Piet

Ik heb zojuist een kwarktaart gemaakt volgens volgend recept:
http://www.ah.nl/allerhan(...)ktaart-met-aardbeien

Aardbeien zitten er nog niet bovenop.
Ik wil deze donderdag en vrijdag serveren. Kan ik deze dan over 3 uurtjes in de vriezer zetten en dan donderdagochtend eruit halen? Blijft het dan goed en blijft de structuur ook ok?

Ik doe dan donderdag de aardbeien er vers op. Kan dit?
Hoe lang denk je dat het moet ontdooien in de koelkast? Of kan het uberhaupt gewoon tot die tijd in de koelkast.
  maandag 7 september 2015 @ 22:11:55 #202
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155909413
Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe deze taart in de vriezer reageert, maar als je hem een paar dagen in de koelkast zet is de bodem sowieso pappig. Zou hem gewoon invriezen.
De aardbeien er Do vers opleggen is sowieso een goed idee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 7 september 2015 @ 22:33:06 #203
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_155910099
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 22:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe deze taart in de vriezer reageert, maar als je hem een paar dagen in de koelkast zet is de bodem sowieso pappig. Zou hem gewoon invriezen.
De aardbeien er Do vers opleggen is sowieso een goed idee.
in het recept staat wel: geschikt voor de vriezer.

Ik probeer het gewoon :/ op hoop van zegen
  vrijdag 11 september 2015 @ 08:36:16 #204
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155991602
Ik kon het niet laten
Ik las dit recept
http://www.nrc.nl/koken/2(...)omaat-in-bladerdeeg/
En ergerde me weer eens vreselijk
quote:
100 gram kipfilet? Gaan die niet per stuk?
Een beetje ei?
2 aardappels? Grote? Kleine?
Een handje spinazie?

en dan ” Snijd een inkeping in de kipfilet, smeer er roomkaas tussen en leg een zongedroogd tomaatje op de roomkaas”
In een kipfiletje van 100 gram? Insnijden?
Vervolgens

” Vouw een plakje bladerdeeg (ontdooid, met de plakkerige kant naar binnen) om de kipfilet zodat je een deegbol krijgt. Er mag nergens meer kip zichtbaar zijn. Smeer eventueel wat ei op het bladerdeeg. ”

Zou je dan niet eerst het bladerdeeg wat uitrollen? Dit gaat zo echt niet lukken.
Daarna
” Leg de kippenbol in een ingevette ovenschaal en doe ’m 20 minuten in de oven.

Ondertussen maak je rozemarijnaardappeltjes door de aardappelen te koken en ze daarna in partjes te snijden. Vermeng de partjes met wat verse rozemarijn en olijfolie en bak ze in de pan tot ze mooi bruin en knapperig zijn. ”

In 20 minuten aardappels schillen, koken, daarna in partjes te snijden (zou je het niet vooraf doen zodat ze sneller gaar zijn en je je vingers niet brand als je het er na doet, je hebt maar 20 minuten) om ze daarna te goudbruin te bakken? Heel erg knap als je dat in 20 minuten voor elkaar krijgt. Verder zou ik niet in olijfolie bakken, je loopt regelmatig af te geven op E-nummers maar als je bakt in olijfolie vormen zich vrije radicalen, veel ongezonder als alle E-Nummers bij elkaar.

Verder betwijfel ik dat je kipfilet in bladerdeeg in 20 minuten gaar krijgt, zeker niet als er geen temperatuur wordt gegeven, moet de oven worden voorverwarmd?
Sorry, wil niet zeuren, maar wat een waardeloos recept.

Toen Julia Child, Simone Beck en Louisette Bertholle de kunst van het koken schreven probeerden ze ieder recept meermaals uit tot ze het perfect was. Als ik dit recept lees is dat geschreven zonder enige zelfkritiek of benul van tijd, laat staan weten waar je mee bezig bent.
Een kookrubriek in een krant is leuk, maar schrijf dan wat interessants of een goed recept, in een kookboekenrubriek bespreek je kookboeken en ben je kritisch over de boeken.
Deze rubriek is beide niet, het is sleur en pleur, copy past van recepten zonder ze nog een keer door te lezen of ze kloppen.

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 september 2015 @ 08:37:31 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155991611
quote:
1s.gif Op maandag 7 september 2015 22:33 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

in het recept staat wel: geschikt voor de vriezer.

Ik probeer het gewoon :/ op hoop van zegen
Is het goed gegaan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 september 2015 @ 08:41:42 #206
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_155991658
Ben het met je eens: waardeloos. Al die beetjes van dit en van dat: vreselijk onpraktisch. En dat dan een recept voor studenten noemen.

Oh, ik dacht dat dit de SC was. :@
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 11 september 2015 @ 08:44:46 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155991700
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 september 2015 08:41 schreef Lienekien het volgende:
Ben het met je eens: waardeloos. Al die beetjes van dit en van dat: vreselijk onpraktisch. En dat dan een recept voor studenten noemen.
Een typisch kookboek dat door goedbedoelende oma's en tantes (of ooms) cadeau wordt gedaan maar wat verder volledig waardeloos is. Dat een schrijver en uitgever een waardeloos kookboek produceren voor deze markt is al erg genoeg, dat het NRC het overneemt, het boek promoot zonder enige vorm van kritiek of kanttekening is een kwaliteitskrant onwaardig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 september 2015 @ 09:02:06 #208
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_155991945
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2015 08:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik kon het niet laten
Ik las dit recept
http://www.nrc.nl/koken/2(...)omaat-in-bladerdeeg/
En ergerde me weer eens vreselijk

[..]

Hulde O+

Ik lees eigenlijk alleen die rubriek nog maar als leedvermaak en om de soms hilarische commentaren eronder.
Treurig, yep, behoorlijk...

walgelijke recepten, waardeloze recepten, als het al recepten genoemd kunnen worden. Over het algemeen is het gewoon een slechte advertorial voor een nog slechter "kookboek".
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 11 september 2015 @ 09:32:29 #209
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155992378
Ik erger mij vooral omdat het zulk prutswerk is, in dezelfde tijd die Janneke Tranendal steekt in het schrijven van deze waardeloze stukjes kan je ook wat goeds, leuks of interessants schrijven, beter nog alle drie. Het totale gebrek aan ambitie, het is geeneens een zesjescultuur, het is gewoon letters leveren zonder een behoorlijke inhoud zelfs maar te ambiëren.
En dat in een krant die zichzelf als kwaliteitskrant wil zien, slijpsteen van de geest. Helaas is het met de meeste journalistieke inhoud nauwelijks beter gesteld.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 september 2015 @ 10:01:08 #210
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155992904
Ja, zeg, Piet. Niet eerst eigenwijs een hele kipfilet willen gebruiken ipv 100 gram en dan klagen dat het niet past. Duduuuuh!

Verder een butrecept met butinstructies.
  vrijdag 11 september 2015 @ 10:05:14 #211
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_155992981
Dit is precies waarom we van je houden O+
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  vrijdag 11 september 2015 @ 10:57:37 #212
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_155993920
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2015 08:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik kon het niet laten
Ik las dit recept
http://www.nrc.nl/koken/2(...)omaat-in-bladerdeeg/
En ergerde me weer eens vreselijk

[..]

_O-

Trouwens, dat van die vrije radicalen was toch al weer gedebunked?
Siesta & Fiesta!
pi_155994865
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2015 08:36 schreef Pietverdriet het volgende:Verder betwijfel ik dat je kipfilet in bladerdeeg in 20 minuten gaar krijgt, zeker niet als er geen temperatuur wordt gegeven, moet de oven worden voorverwarmd?
Sorry, wil niet zeuren, maar wat een waardeloos recept


allereerste zin van het recept.

Verder inderdaad waardeloos. Ken ook geen student die aardappels ging koken voor zichzelf. Dan eerder voorgegaarde uit het koelvak.
  vrijdag 11 september 2015 @ 11:53:34 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155994925
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 september 2015 11:50 schreef Elleska het volgende:

[..]

Verder inderdaad waardeloos. Ken ook geen student die aardappels ging koken voor zichzelf. Dan eerder voorgegaarde uit het koelvak.
In mijn studententijd werden er wel degelijk aardappels gekookt door studenten, hoewel veel studenten dat niet (vaak) deden omdat ze liever pasta of rijst kookten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155995466
Ik zeg ook niet dat er helemaal geen aardappels werden gekookt, maar niet voor een 1persoons maaltijd.
pi_156002653
Hoi Piet. Net op de markt een halve pulpo gekregen. Wat zal ik daarmee doen?

Ik heb er ook een morcilla (spaanse bloedworst) bij gekregen. Dus als iemand nog een totaalidee heeft?
pi_156003060
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2015 17:10 schreef Pompelmoez het volgende:
morcilla
Dat schreeuwt om deze:

http://cuandosalimosdecas(...)ellena-de-pulpo.html

Heb je alleen nog een aardappel nodig.
Alleen heb je w.s. teveel pulpo en te weinig morcilla. Maar dat hoor ik graag.

[ Bericht 4% gewijzigd door Bart2002 op 11-09-2015 17:46:50 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 13 september 2015 @ 11:28:54 #218
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_156044271
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2015 08:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is het goed gegaan?
Ja! :)
  zondag 13 september 2015 @ 12:57:44 #219
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156045971
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2015 12:20 schreef Elleska het volgende:
Ik zeg ook niet dat er helemaal geen aardappels werden gekookt, maar niet voor een 1persoons maaltijd.
Het is natuurlijk ook geen 1-persoonsmaaltijd, het recept is voor 1 omdat dat makkelijk vermenigvuldigen is met het aantal studenten dat mee-eet!
pi_156049922
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2015 09:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik erger mij vooral omdat het zulk prutswerk is, in dezelfde tijd die Janneke Tranendal steekt in het schrijven van deze waardeloze stukjes kan je ook wat goeds, leuks of interessants schrijven, beter nog alle drie. Het totale gebrek aan ambitie, het is geeneens een zesjescultuur, het is gewoon letters leveren zonder een behoorlijke inhoud zelfs maar te ambiëren.
En dat in een krant die zichzelf als kwaliteitskrant wil zien, slijpsteen van de geest. Helaas is het met de meeste journalistieke inhoud nauwelijks beter gesteld.
Ik heb het eens doorgenomen en ik vraag me serieus af of de rubriek niet als persiflage op iets bedoeld is. Je moet er niet aan denken dat die door jou genoemde "minder dan zesjes cultuur" misschien al keiharde realiteit is anno 2015.
Het is ook typerend dat Janneke V. nimmer reageert op de commentaren. Pure minachting ook nog eens.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 13 september 2015 @ 15:46:19 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156050094
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 15:39 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik heb het eens doorgenomen en ik vraag me serieus af of de rubriek niet als persiflage op iets bedoeld is. Je moet er niet aan denken dat die door jou genoemde "minder dan zesjes cultuur" misschien al keiharde realiteit is anno 2015.
Het is ook typerend dat Janneke V. nimmer reageert op de commentaren. Pure minachting ook nog eens.
Ik verbaas me eerlijk gezegd over de reaguurders daar die niet gediend zijn van kritiek op de ooit zo geweldige NRC column die zo verschrikkelijk slecht is geworden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 september 2015 @ 15:49:04 #222
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156050175
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2015 17:10 schreef Pompelmoez het volgende:
Hoi Piet. Net op de markt een halve pulpo gekregen. Wat zal ik daarmee doen?

Ik heb er ook een morcilla (spaanse bloedworst) bij gekregen. Dus als iemand nog een totaalidee heeft?
De pulpo zou ik een salade mee maken, koken, af laten koelen en dan met kappertjes en gedroogde tomaten (die in olie) met wat citroensap olijfolie en verse peterselie.
Die spaanse bloedworst ken ik niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 september 2015 @ 16:10:05 #223
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156050861
Is dat blog van die psychotische azijnpisser Maarten van Thiel niets voor jou, Pietverdriet?
kookenz.blogspot.nl

*edit* voor wie klikt, niet schrikken, het gaat via hidemyass.com omdat ik niet wil dat mijnheer een referrer naar hier krijgt/ziet.

[ Bericht 9% gewijzigd door RobinOok op 13-09-2015 16:27:47 ]
  zondag 13 september 2015 @ 16:14:38 #224
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_156051046
Waarom word ik daar heen geleid via hidemyass.com? :D

Anyway, heeft die meneer zand in zijn plasbuis?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_156051117
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 16:14 schreef Isegrim het volgende:
zand in zijn plasbuis?
Azijn, toch?
Maar ik vind de link ook niet helemaal betrouwbaar gaan.
Ik zit op een Chrome-box waar dat geen kwaad kan maar be prepared onder Windows.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 13 september 2015 @ 16:20:42 #226
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156051273
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 16:10 schreef RobinOok het volgende:
Is dat blog van die psychotische azijnpisser Maarten van Thiel niets voor jou, Pietverdriet?
kookenz.blogspot.nl
Waarom? Denk je dat ik jouw smaak in blogs deel?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 september 2015 @ 16:24:51 #227
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156051410
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 16:14 schreef Isegrim het volgende:
Waarom word ik daar heen geleid via hidemyass.com? :D
Omdat ik geen referrer wil. :D
  zondag 13 september 2015 @ 16:25:37 #228
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_156051431
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 16:24 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Omdat ik geen referrer wil. :D
Ik dacht al zoiets. _O-
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 13 september 2015 @ 16:26:36 #229
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156051463
quote:
1s.gif Op zondag 13 september 2015 16:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom? Denk je dat ik jouw smaak in blogs deel?
Euh, mijn smaak in blogs?
Nee, het is gewoon iemand waar je wel een beetje bij past. :s)
Houdt van de klassieke keuken en vindt het belangrijk hoe iets hoort en kankert graag op Janneke enzo. Nou ja, op iedereen eigenlijk. Iedereen die iets over eten schrijft of zegt.
pi_156051500
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 16:26 schreef RobinOok het volgende:
Nou ja, op iedereen eigenlijk. Iedereen die iets over eten schrijft of zegt.
Ik vind die humor van jou van grote klasse.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 13 september 2015 @ 16:29:45 #231
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156051534
Is dit een fijne steek onder water? :)
pi_156051633
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 16:29 schreef RobinOok het volgende:
Is dit een fijne steek onder water? :)
Neen! Absoluut niet hoor. Puur eerlijk gemeend.
De mondhoeken gaan hier vanzelf naar boven als ik sommige dingen van je lees.
Daarom denk ik het te herkennen als superieure onderkoelde humor.
Waar ik een groot liefhebber van ben.
Geen spoortje ironie alhier.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 13 september 2015 @ 16:34:57 #233
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156051665
Okay dan! Dank je, denk ik. :o
pi_156051678
Hi Piet (of iemand anders).

Weet je toevallig ook hoe je loempias moet maken. Dan het liefst een beetje redelijk grote maaltijd loempia's.
Volgens mij kan je gewoon loempia deeg bij de supermarkt kopen. Maar dan verder heb ik geen idee hoe het verder in zijn werk gaat.
Bij de chinese supermarkt toko waar ik altijd kom kosten ze iets van 4 of 5 euro uit de diepvries en dat vind ik wel een beetje duur voor 2 loempias.

Uit de supermarkt koop ik soms Ham/kip Loempias van het merk Golden (O.a. verkrijgbaar bij hoogvliet en Dirk van den Broek). en die zijn eigenlijk best wel lekker en echt heel goedkoop. (0.79 euro per twee stuks).

Maar dat kan natuurlijk beter. Ik heb geen frituur dus ik bak het altijd in de Ferrari G3 pizzaoven.
Heb je nog tips om het te maken of een recept?
  zondag 13 september 2015 @ 16:37:03 #235
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156051714
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 16:26 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Euh, mijn smaak in blogs?
Nee, het is gewoon iemand waar je wel een beetje bij past. :s)
Houdt van de klassieke keuken en vindt het belangrijk hoe iets hoort en kankert graag op Janneke enzo. Nou ja, op iedereen eigenlijk. Iedereen die iets over eten schrijft of zegt.
Volgens mij wilde je vooral graag de azijnzeiksneer maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156051727
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 16:34 schreef RobinOok het volgende:
Okay dan! Dank je, denk ik. :o
Misschien bedoel je het zelf niet zo maar je hebt een onweerstaanbaar (voor mij althans) komisch talent in wat, en vooral hoe je het schrijft.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 13 september 2015 @ 16:40:29 #237
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156051817
quote:
1s.gif Op zondag 13 september 2015 16:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volgens mij wilde je vooral graag de azijnzeiksneer maken
Nee, echt niet. :*
Zo erg als Maarten is niemand. En zoveel azijn zeik je nou ook weer niet. Best weinig zelfs, je bent best een lieffurtje. Maar toch denk ik dat je dat blog wel vermakelijk zou kunnen vinden. Soms.

Ken(de) je het nou of niet?
  zondag 13 september 2015 @ 16:44:55 #238
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156051975
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 16:35 schreef _Newman_ het volgende:
Volgens mij kan je gewoon loempia deeg bij de supermarkt kopen.
Ik heb nog nooit "gewoon loempiadeeg" bij de toko gezien, laat staan bij de supermarkt.
Wel deegvellen voor Vietnamese loempia's maar daar maak je dus geen "gewone loempia" mee zoals die van de Chinees (met van die luchtbelletjes in het deeg).
  zondag 13 september 2015 @ 16:46:31 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156052020
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 16:40 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee, echt niet. :*
Zo erg als Maarten is niemand. En zoveel azijn zeik je nou ook weer niet. Best weinig zelfs, je bent best een lieffurtje. Maar toch denk ik dat je dat blog wel vermakelijk zou kunnen vinden. Soms.

Ken(de) je het nou of niet?
En toch maakte je hem.
Meisjes, vals en gemeen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 september 2015 @ 16:48:05 #240
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156052064
Ach welnee, ik ben poeslief! :Y

PS. Ik vind jou een gemeen tegen Janneke. Janneke is cool. Ook al zijn de recepten uit de boeken die zij wekelijks behandeld dat niet. Het zijn haar recepten niet. Het is toch fijn dat jij nu weet dat je zo'n boek niet moet kopen?

[ Bericht 28% gewijzigd door RobinOok op 13-09-2015 16:56:41 ]
  zondag 13 september 2015 @ 16:52:01 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156052175
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 16:35 schreef _Newman_ het volgende:
Hi Piet (of iemand anders).

Weet je toevallig ook hoe je loempias moet maken. Dan het liefst een beetje redelijk grote maaltijd loempia's.
Volgens mij kan je gewoon loempia deeg bij de supermarkt kopen. Maar dan verder heb ik geen idee hoe het verder in zijn werk gaat.
Bij de chinese supermarkt toko waar ik altijd kom kosten ze iets van 4 of 5 euro uit de diepvries en dat vind ik wel een beetje duur voor 2 loempias.

Uit de supermarkt koop ik soms Ham/kip Loempias van het merk Golden (O.a. verkrijgbaar bij hoogvliet en Dirk van den Broek). en die zijn eigenlijk best wel lekker en echt heel goedkoop. (0.79 euro per twee stuks). [ afbeelding ]

Maar dat kan natuurlijk beter. Ik heb geen frituur dus ik bak het altijd in de Ferrari G3 pizzaoven.
Heb je nog tips om het te maken of een recept?
Maak of koop loempia vellen en vul ze met wat je lekker lijkt, rol ze dicht en plak ze af met wat ei, zo lastig lijkt me dat niet. Wellicht vlees eerst garen en dan kleinsnijden en groentes (bv prei, ui, reepjes peen, taugé, kool) kort blancheren of roerbakken. Verder kan je er eireepjes en glasnoedels in doen.
Heb wel eens Vietnamese loempia's gemaakt, in zo een rijstpapier, is delicaat werken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156052224
quote:
1s.gif Op zondag 13 september 2015 16:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En toch maakte je hem.
Meisjes, vals en gemeen
Je hebt zelf denk ik ook wel door dat jouw "attitude" vaak brult om die reacties. Hoop ik. Denk ik.
Ik doe het zelf ook. Met tegenzin weliswaar maar soms "moet" dat gewoon.
Verder is het beeld van jou een bijzonder goede peer met het kookhart op de juiste plaats.
Met een flinke dosis azijn maar zo doe ik het zelf ook.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bart2002 op 13-09-2015 17:09:33 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 13 september 2015 @ 16:55:03 #243
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156052265
Oh, koude, Vietnamese lenterolletjes, nems. Da's weer wat anders.

Kan je nagaan wat een spraakverwarring je kan hebben bij "gewoon loempia"....
pi_156052281
Loempia vellen zijn gewoon bij Albert heijn:
http://www.ah.nl/producte(...)g-home-loempiavellen


Maar ik weet niet precies of dat groot genoeg is voor maaltijd loempias.
Maar deeg kan ik ook zelf wel maken aleen ik heb geen koekenpan want ik doe alles in de wok. Dus dan moet ik speciaal voor die loempias weer een koekenpan gaan kopen en ik zit al aardig krap in de ruimte in de keukenkastjes.
  zondag 13 september 2015 @ 16:57:52 #245
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156052332
Daar maak je kleine, Vietnamese loempiaatjes mee (spring rolls). Ik vind dat geen "gewone" loempia's.
Gewone loempia's zijn loempia's bij de Chinees (egg rolls). Daar kennen wij in Nederland de loempia van.
En die maak je niet met bovenstaande vellen.

Maar uiteraard kun je er rolls van maken en vullen met wat je wilt. Maar een maaltijdloempia maak je er niet mee.
  zondag 13 september 2015 @ 16:59:17 #246
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156052373
Is het typisch Nederlands om van een gerecht een maaltijd te willen maken? Maaltijdsoepen, Maaltijdsalade, Maaltijdloempia?
Wellicht niet maar vind het een vreemd verschijnsel,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156052423
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 16:55 schreef _Newman_ het volgende:
Loempia vellen zijn gewoon bij Albert heijn:
http://www.ah.nl/producte(...)g-home-loempiavellen
[ afbeelding ]

Maar ik weet niet precies of dat groot genoeg is voor maaltijd loempias.
Maar deeg kan ik ook zelf wel maken aleen ik heb geen koekenpan want ik doe alles in de wok. Dus dan moet ik speciaal voor die loempias weer een koekenpan gaan kopen en ik zit al aardig krap in de ruimte in de keukenkastjes.
Ik krijg het idee uit jouw posts dat je uitsluitend theoretisch bezig bent op kookgebied.
In die zin dat we nooit het praktische resultaat te horen krijgen van jouw grootse avonturen.

Heb je die echte Chinese Indonesische Babi Pangang ( op pagina 1 en 2 van dit topic) nou als eens gemaakt? En hoe ging dat?
Je hebt er genoeg tips voor gekregen. Het moet wel een beetje 2-richtingsverkeer blijven hier.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 13 september 2015 @ 17:03:26 #248
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156052501
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 16:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Is het typisch Nederlands om van een gerecht een maaltijd te willen maken? Maaltijdsoepen, Maaltijdsalade, Maaltijdloempia?
Wellicht niet maar vind het een vreemd verschijnsel,
In dit geval is het gewoon de schuld van "de Chinees". Die maken in Nederland enorme loempia's die ik eigenlijk nog nooit ergens anders gezien heb dan in Nederland en die inderdaad zo vullend zijn dat je er aan eentje genoeg hebt als maaltijd.

(misschien zijn ze trouwens wel elders in de wereld te krijgen, ik ben ze nooit tegengekomen, maar ik zou ze ook niet bestellen :+ )
pi_156052533
Ja maar hoe maak je dat dan wel? Maar ik bedoel dus inderdaad de grote loempias die je bij de afhaal chinees kan krijgen niet de kleintjes van de vietnamees.

Ik weet niet of loempia ubderhaubt de goede term is voor het product maar je weet wat ik bedoel want ik had een plaatje neergezet een paar comments terug.

Dat deeg zit wel anders in elkar dan bijvoorbeeld roti vellen of wraps. Dus daarom vraag ik het even hoe het precies moet. Ik snap ook wel dat je er van alles in kan flikeren maar dat deeg heeft een bepaalde structuur en knapperigheid.
pi_156052645
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 16:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Is het typisch Nederlands om van een gerecht een maaltijd te willen maken? Maaltijdsoepen, Maaltijdsalade, Maaltijdloempia?
Wellicht niet maar vind het een vreemd verschijnsel,
Nee hoor in China bijvoorbeeld is een maaltijd soep heel gewoon, word vaak als ontbijt gegeten of lunch.
Maar daar is het inderdaad wel normaler als je met een groep aan tafel zit dat je dan 5 vrschillende gerechten hebt met wat rijst. Maar dat ga je niet doen als je alleen woont, snap je?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')