Waarom? Denk je dat ik jouw smaak in blogs deel?quote:Op zondag 13 september 2015 16:10 schreef RobinOok het volgende:
Is dat blog van die psychotische azijnpisser Maarten van Thiel niets voor jou, Pietverdriet?
kookenz.blogspot.nl
Omdat ik geen referrer wil.quote:Op zondag 13 september 2015 16:14 schreef Isegrim het volgende:
Waarom word ik daar heen geleid via hidemyass.com?
Euh, mijn smaak in blogs?quote:Op zondag 13 september 2015 16:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom? Denk je dat ik jouw smaak in blogs deel?
Ik vind die humor van jou van grote klasse.quote:Op zondag 13 september 2015 16:26 schreef RobinOok het volgende:
Nou ja, op iedereen eigenlijk. Iedereen die iets over eten schrijft of zegt.
Neen! Absoluut niet hoor. Puur eerlijk gemeend.quote:
Volgens mij wilde je vooral graag de azijnzeiksneer makenquote:Op zondag 13 september 2015 16:26 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Euh, mijn smaak in blogs?
Nee, het is gewoon iemand waar je wel een beetje bij past.
Houdt van de klassieke keuken en vindt het belangrijk hoe iets hoort en kankert graag op Janneke enzo. Nou ja, op iedereen eigenlijk. Iedereen die iets over eten schrijft of zegt.
Misschien bedoel je het zelf niet zo maar je hebt een onweerstaanbaar (voor mij althans) komisch talent in wat, en vooral hoe je het schrijft.quote:
Nee, echt niet.quote:Op zondag 13 september 2015 16:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volgens mij wilde je vooral graag de azijnzeiksneer maken
Ik heb nog nooit "gewoon loempiadeeg" bij de toko gezien, laat staan bij de supermarkt.quote:Op zondag 13 september 2015 16:35 schreef _Newman_ het volgende:
Volgens mij kan je gewoon loempia deeg bij de supermarkt kopen.
En toch maakte je hem.quote:Op zondag 13 september 2015 16:40 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, echt niet.
Zo erg als Maarten is niemand. En zoveel azijn zeik je nou ook weer niet. Best weinig zelfs, je bent best een lieffurtje. Maar toch denk ik dat je dat blog wel vermakelijk zou kunnen vinden. Soms.
Ken(de) je het nou of niet?
Maak of koop loempia vellen en vul ze met wat je lekker lijkt, rol ze dicht en plak ze af met wat ei, zo lastig lijkt me dat niet. Wellicht vlees eerst garen en dan kleinsnijden en groentes (bv prei, ui, reepjes peen, taugé, kool) kort blancheren of roerbakken. Verder kan je er eireepjes en glasnoedels in doen.quote:Op zondag 13 september 2015 16:35 schreef _Newman_ het volgende:
Hi Piet (of iemand anders).
Weet je toevallig ook hoe je loempias moet maken. Dan het liefst een beetje redelijk grote maaltijd loempia's.
Volgens mij kan je gewoon loempia deeg bij de supermarkt kopen. Maar dan verder heb ik geen idee hoe het verder in zijn werk gaat.
Bij de chinese supermarkt toko waar ik altijd kom kosten ze iets van 4 of 5 euro uit de diepvries en dat vind ik wel een beetje duur voor 2 loempias.
Uit de supermarkt koop ik soms Ham/kip Loempias van het merk Golden (O.a. verkrijgbaar bij hoogvliet en Dirk van den Broek). en die zijn eigenlijk best wel lekker en echt heel goedkoop. (0.79 euro per twee stuks). [ afbeelding ]
Maar dat kan natuurlijk beter. Ik heb geen frituur dus ik bak het altijd in de Ferrari G3 pizzaoven.
Heb je nog tips om het te maken of een recept?
Je hebt zelf denk ik ook wel door dat jouw "attitude" vaak brult om die reacties. Hoop ik. Denk ik.quote:Op zondag 13 september 2015 16:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En toch maakte je hem.
Meisjes, vals en gemeen
Ik krijg het idee uit jouw posts dat je uitsluitend theoretisch bezig bent op kookgebied.quote:Op zondag 13 september 2015 16:55 schreef _Newman_ het volgende:
Loempia vellen zijn gewoon bij Albert heijn:
http://www.ah.nl/producte(...)g-home-loempiavellen
[ afbeelding ]
Maar ik weet niet precies of dat groot genoeg is voor maaltijd loempias.
Maar deeg kan ik ook zelf wel maken aleen ik heb geen koekenpan want ik doe alles in de wok. Dus dan moet ik speciaal voor die loempias weer een koekenpan gaan kopen en ik zit al aardig krap in de ruimte in de keukenkastjes.
In dit geval is het gewoon de schuld van "de Chinees". Die maken in Nederland enorme loempia's die ik eigenlijk nog nooit ergens anders gezien heb dan in Nederland en die inderdaad zo vullend zijn dat je er aan eentje genoeg hebt als maaltijd.quote:Op zondag 13 september 2015 16:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Is het typisch Nederlands om van een gerecht een maaltijd te willen maken? Maaltijdsoepen, Maaltijdsalade, Maaltijdloempia?
Wellicht niet maar vind het een vreemd verschijnsel,
Nee hoor in China bijvoorbeeld is een maaltijd soep heel gewoon, word vaak als ontbijt gegeten of lunch.quote:Op zondag 13 september 2015 16:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Is het typisch Nederlands om van een gerecht een maaltijd te willen maken? Maaltijdsoepen, Maaltijdsalade, Maaltijdloempia?
Wellicht niet maar vind het een vreemd verschijnsel,
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |