abonnement Unibet Coolblue
  zondag 13 september 2015 @ 17:10:47 #251
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156052667
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156052722
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 17:04 schreef _Newman_ het volgende:
Ja maar hoe maak je dat dan wel?
http://www.smulweb.nl/recepten/1345557/Loempias-zelf-maken

Zo denk ik. Vellen maken kan vast ook wel in de wok. Laat s.v.p. weten hoe het resultaat was. Dat wordt altijd op hoge prijs gesteld.
Je staat wel een hele middag in de keuken zo te zien.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 13 september 2015 @ 17:13:24 #253
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156052730
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 17:04 schreef _Newman_ het volgende:
Ja maar hoe maak je dat dan wel? Maar ik bedoel dus inderdaad de grote loempias die je bij de afhaal chinees kan krijgen niet de kleintjes van de vietnamees.
Nou ja, zoals gezegd, dat deeg van zo'n loempia van de Chinees, dat is niet te koop.
Dat zou je dan zelf moeten maken. En ik heb wel eens recepten en filmpjes gezien, het zijn gewoon een soort flensjes die je eerst zelf bakt. Maar waarom zou je al die moeite doen om het wiel opnieuw uit te vinden? Een loempia bij de Chinees is makkelijker en waarschijnlijk goedkoper dan wanneer je hem zelf maakt. Ik heb wel verhalen gelezen van mensen die het zelf probeerde te maken, maar dat was eigenlijk nooit een succes. Ja, die kleine Vietnamese, die zijn goed te doen, maar zo'n echte, grote maaltijdloempia van de Chinees niet echt.

Maar goed, iemand op mijn site schreef (uit eigen ervaring en naar volle tevredenheid waarschijnlijk, want het kan natuurlijk wel):
Zelf loempia vellen maken is niet zo ingewikkeld. 300gr bloem met een snufje zout vermengen met 500ml water. 1 ei kloppen en 3/4 ervan toevoegen. de rest van het ei bewaren we om de loempia´s dicht te “plakken”. Goed kloppen zodat er geen klonters ontstaan. in een koekenpan zonnebloemolie heet laten worden en zo dun mogelijke flensjes bakken. De pannenkoek wel gaar maar niet bruin laten worden. Af laten koelen, vullen, dichtplakken met geklopt ei en in 5-6 minuten gaar bakken in de olie (koekenpan of frituurpan)
pi_156052747
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 17:00 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik krijg het idee uit jouw posts dat je uitsluitend theoretisch bezig bent op kookgebied.
In die zin dat we nooit het praktische resultaat te horen krijgen van jouw grootse avonturen.

Heb je die echte Chinese Indonesische Babi Pangang ( op pagina 1 en 2 van dit topic) nou als eens gemaakt? En hoe ging dat?
Je hebt er genoeg tips voor gekregen. Het moet wel een beetje 2-richtingsverkeer blijven hier.
Nee de babi panggang heb ik niet gemaakt. Ik heb geen goede plek voor het vlees te roosteren.
En ik ben helemaal niet bezig met theoretisch koken. Ik kook elke dag zelf. Ik wil best wel mijn recepten posten hoor wat ik allemaal maak. Alleen is dat topic volgens mij dicht dus volgens mij bestaat er geen actief recepten topic.
  zondag 13 september 2015 @ 17:24:13 #255
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156052977
Met enigzins mooie foto kan hier: CUL / Fok-Foodgawkers #24 - post hier foto's van je kookkunsten!
Zonder mooie foto kan hier: CUL / Wat eten en drinken we vandaag #339 Acclimatiseren is de standaard
Of als het recept echt de moeite waard is hier: CUL / [FOK!-kookboek]Post hier je recepten en opmerkingen deel 2

Topics zijn nooit dicht. Hooguit dat er een nieuw deel is.
pi_156052988
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 17:14 schreef _Newman_ het volgende:

[..]

Nee de babi panggang heb ik niet gemaakt. Ik heb geen goede plek voor het vlees te roosteren.
En ik ben helemaal niet bezig met theoretisch koken. Ik kook elke dag zelf. Ik wil best wel mijn recepten posten hoor wat ik allemaal maak. Alleen is dat topic volgens mij dicht dus volgens mij bestaat er geen actief recepten topic.
Dan open je er zelf 1. "Professioneel koken voor Amateurs met _Newman_" lijkt me een aansprekende titel. Maar ik lees graag dus hoe en wat je doet.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_156054031
Ja dat ene "deel je recepten topic deel 2" topic wat Robin gaf dat is een enigzins niet heel erg actief topic. Dat topic ken ik wel alleen er zit nooit iemand.
Laatste post was In Juni en de post daarvoor was in Januari. Dus als eens in het half jaar iemand kijkt dan heeft het niet zoveel zin om te posten maar aan de andere kant als ik een nieuw topic open wordt ik misschien weer tot de grond toe afgebrand omdat ik niet in het bestaande topic heb gepost.

Maar ik zal er eens wat receptjes posten en kijken of er iemand reageert.
Dus als je straks even kijkt in het deel je recepten topic dan zal er wel wat van me bijstaan.
pi_156054125
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 18:17 schreef _Newman_ het volgende:
Ja dat ene "deel je recepten topic deel 2" topic wat Robin gaf dat is een enigzins niet heel erg actief topic. Dat topic ken ik wel alleen er zit nooit iemand.
Laatste post was In Juni en de post daarvoor was in Januari. Dus als eens in het half jaar iemand kijkt dan heeft het niet zoveel zin om te posten maar aan de andere kant als ik een nieuw topic open wordt ik misschien weer tot de grond toe afgebrand omdat ik niet in het bestaande topic heb gepost.

Maar ik zal er eens wat receptjes posten en kijken of er iemand reageert.
Dus als je straks even kijkt in het deel je recepten topic dan zal er wel wat van me bijstaan.
Heel goed. Ik zou als ik jou was gewoon je eigen topic openen zoals hierboven.
Het is dan nieuw en fris. En nodigt uit om te lezen en te posten.

Ik ben hier as we speak een kleine kilo hamlappen (van AH) aan het bakken. Op hoge temperatuur en in porties. Het is gewoon niet leuk meer wat een soep dat oplevert. Het is mij een raadsel waar al dat water vandaan komt en hoe je zo'n hoeveelheid in godesnaam kunt verbergen in dat vlees.

Het wordt serieus eens tijd om de AH te boycotten omdat ze vlees aan hun water toevoegen.

[ Bericht 7% gewijzigd door Bart2002 op 13-09-2015 18:29:38 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 13 september 2015 @ 18:29:48 #259
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156054380
Nieuw topic lijkt mij ook het leukst, een verzameling Newman's recepten bij elkaar.
Mag je meteen uitleggen waarom je Newman heet.

pi_156055300
Nou ik hoef toch geen eigen topicspeciaal voor mijn recepten. Dat lijkt me wel heel narcistisch.
En ik heet newman omdat newman postbode is en ik ben ook postbode vandaar.
pi_156055458
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 19:02 schreef _Newman_ het volgende:
Nou ik hoef toch geen eigen topicspeciaal voor mijn recepten. Dat lijkt me wel heel narcistisch.
En ik heet newman omdat newman postbode is en ik ben ook postbode vandaar.
Doe gewoon man. Niets narcistisch aan.
En postbode is het mooiste beroep ter wereld m.i.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_156055526
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 19:02 schreef _Newman_ het volgende:
Nou ik hoef toch geen eigen topicspeciaal voor mijn recepten. Dat lijkt me wel heel narcistisch.
En ik heet newman omdat newman postbode is en ik ben ook postbode vandaar.
Het mag wel hoor! Iedereen mag dat.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_156055679
Nou als er morgen nog niemand heeft gereageerd op mijn recepten dan zal ik een eigen topic openen. Maar andere mensen mogen ook hun eigen recepten topics erin zetten hoor. Is toch leuk van elkaar leren.
pi_156056007
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 19:13 schreef _Newman_ het volgende:
Nou als er morgen nog niemand heeft gereageerd op mijn recepten dan zal ik een eigen topic openen. Maar andere mensen mogen ook hun eigen recepten topics erin zetten hoor. Is toch leuk van elkaar leren.
Maak je een topic waarin je mensen vraagt om hun succesrecepten :7 Alleen recepten plaatsen die je zelf regelmatig maakt en eventueel zelf verbeterd hebt en die domweg heel lekker zijn. Soms zie ik namelijk recepten waarbij ik twijfel of de persoon dat zelf wel vaker heeft gemaakt.

Ooit eens iemand gezien die zei eindelijk een recept + foto op Foodgawkers te hebben gekregen, maar dat het er wel leuk uit zag, maar niet te eten was :') Tsja, dan ga je twijfelen aan al die 'mooie recepten' :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Moderator zondag 13 september 2015 @ 19:40:29 #265
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_156056566
Zeg Piet, wat is ongeveer de verhouding appel/peer in appelperenmoes? Ik heb dat wel es gehad uit zo'n potje van Hak. Dat was al lekker, dus als ik het zelf maak is het vast nog lekkerder :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_156056770
@Isabeau: Ja maar dat is tegenwoordig toch de standaard om het helemaal leuk eruit laten zien maar dat het nergens naar smaakt (pretentieuze presentatie maar uiteindelijk stelt het niets voor). Maar het is inderdaad wel een leuk idee voor een topic zoals "post je eigen top-5 recepten die je zelf maakt (gejat of zelf bedacht)". Desnoods top 3 maar maximaal 5 ofzo.

[ Bericht 2% gewijzigd door _Newman_ op 13-09-2015 19:54:57 ]
pi_156057184
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 19:46 schreef _Newman_ het volgende:
@Isabeau: Ja maar dat is tegenwoordig toch de standaard om het helemaal leuk eruit laten zien maar dat het nergens naar smaakt (pretentieuze presentatie maar uiteindelijk stelt het niets voor). Maar het is inderdaad wel een leuk idee voor een topic zoals "post je eigen top-5 recepten die je zelf maakt (gejat of zelf bedacht)". Desnoods top 3 maar maximaal 5 ofzo.
Ik zou er geen max of min aan verbinden. Maar als jou dat leuker lijkt, moet je dat vooral doen :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 13 september 2015 @ 20:17:56 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156057798
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 19:40 schreef derLudolf het volgende:
Zeg Piet, wat is ongeveer de verhouding appel/peer in appelperenmoes? Ik heb dat wel es gehad uit zo'n potje van Hak. Dat was al lekker, dus als ik het zelf maak is het vast nog lekkerder :)
Zou ze half half doen, en wat het lekkerste is, niet zeven.
Maak zelf appelmoes, ongezeefd en het is vreselijk lekker
Haal het door een zeef en het smaakt ineens precies zo als uit een pot. De structuur draagt erg veel bij aan de smaakbeleving
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 september 2015 @ 20:20:27 #269
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156057902
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 19:02 schreef _Newman_ het volgende:
Nou ik hoef toch geen eigen topicspeciaal voor mijn recepten. Dat lijkt me wel heel narcistisch.
En ik heet newman omdat newman postbode is en ik ben ook postbode vandaar.
Dan was Cliff Clavin wellicht een betere nick geweest? Verder zou ik gewoon een eigen topic openen, heb ik toch ook gedaan met deze reeks? Loopt al 11 jaar zowat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 september 2015 @ 20:21:03 #270
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156057921
En een scheutje Calvados erdoor!
  Moderator zondag 13 september 2015 @ 20:22:52 #271
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_156057979
quote:
1s.gif Op zondag 13 september 2015 20:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou ze half half doen, en wat het lekkerste is, niet zeven.
Maak zelf appelmoes, ongezeefd en het is vreselijk lekker
Haal het door een zeef en het smaakt ineens precies zo als uit een pot. De structuur draagt erg veel bij aan de smaakbeleving
Ik zeef het nooit, maar stamp het wel goed fijn. Volgend weekend nog maar weer wat appels plukken en wat peren kopen :Y Heb vandaag nog 3liter appelmoes gemaakt :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zondag 13 september 2015 @ 20:24:28 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156058043
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 20:21 schreef RobinOok het volgende:
En een scheutje Calvados erdoor!
Heerlijk!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zondag 13 september 2015 @ 20:42:11 #273
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_156058712
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 20:21 schreef RobinOok het volgende:
En een scheutje Calvados erdoor!
Dat slaat op de appelmoes?
Dat heb ik niet, staat nog wel een of andere perenlikeur staat hier nog wel. Maar es proberen dan :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zondag 13 september 2015 @ 20:44:16 #274
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156058786
quote:
1s.gif Op zondag 13 september 2015 20:42 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Dat slaat op de appelmoes?
Dat heb ik niet, staat nog wel een of andere perenlikeur staat hier nog wel. Maar es proberen dan :)
Ja.
En perenlikeur lijkt me ook lekker in een perenappelmoes. ^O^
  zondag 13 september 2015 @ 20:45:08 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156058822
quote:
1s.gif Op zondag 13 september 2015 20:42 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Dat slaat op de appelmoes?
Dat heb ik niet, staat nog wel een of andere perenlikeur staat hier nog wel. Maar es proberen dan :)
Dat Kroatische spul? Lara heet dat geloof ik, smaakt naar bananenschuimpjes. Zou dat niet doen, eerder een cognac of zoiets.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')