http://www.smulweb.nl/recepten/1345557/Loempias-zelf-makenquote:
Nou ja, zoals gezegd, dat deeg van zo'n loempia van de Chinees, dat is niet te koop.quote:Op zondag 13 september 2015 17:04 schreef _Newman_ het volgende:
Ja maar hoe maak je dat dan wel? Maar ik bedoel dus inderdaad de grote loempias die je bij de afhaal chinees kan krijgen niet de kleintjes van de vietnamees.
Nee de babi panggang heb ik niet gemaakt. Ik heb geen goede plek voor het vlees te roosteren.quote:Op zondag 13 september 2015 17:00 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik krijg het idee uit jouw posts dat je uitsluitend theoretisch bezig bent op kookgebied.
In die zin dat we nooit het praktische resultaat te horen krijgen van jouw grootse avonturen.
Heb je die echte Chinese Indonesische Babi Pangang ( op pagina 1 en 2 van dit topic) nou als eens gemaakt? En hoe ging dat?
Je hebt er genoeg tips voor gekregen. Het moet wel een beetje 2-richtingsverkeer blijven hier.
Dan open je er zelf 1. "Professioneel koken voor Amateurs met _Newman_" lijkt me een aansprekende titel. Maar ik lees graag dus hoe en wat je doet.quote:Op zondag 13 september 2015 17:14 schreef _Newman_ het volgende:
[..]
Nee de babi panggang heb ik niet gemaakt. Ik heb geen goede plek voor het vlees te roosteren.
En ik ben helemaal niet bezig met theoretisch koken. Ik kook elke dag zelf. Ik wil best wel mijn recepten posten hoor wat ik allemaal maak. Alleen is dat topic volgens mij dicht dus volgens mij bestaat er geen actief recepten topic.
Heel goed. Ik zou als ik jou was gewoon je eigen topic openen zoals hierboven.quote:Op zondag 13 september 2015 18:17 schreef _Newman_ het volgende:
Ja dat ene "deel je recepten topic deel 2" topic wat Robin gaf dat is een enigzins niet heel erg actief topic. Dat topic ken ik wel alleen er zit nooit iemand.
Laatste post was In Juni en de post daarvoor was in Januari. Dus als eens in het half jaar iemand kijkt dan heeft het niet zoveel zin om te posten maar aan de andere kant als ik een nieuw topic open wordt ik misschien weer tot de grond toe afgebrand omdat ik niet in het bestaande topic heb gepost.
Maar ik zal er eens wat receptjes posten en kijken of er iemand reageert.
Dus als je straks even kijkt in het deel je recepten topic dan zal er wel wat van me bijstaan.
Doe gewoon man. Niets narcistisch aan.quote:Op zondag 13 september 2015 19:02 schreef _Newman_ het volgende:
Nou ik hoef toch geen eigen topicspeciaal voor mijn recepten. Dat lijkt me wel heel narcistisch.
En ik heet newman omdat newman postbode is en ik ben ook postbode vandaar.
Het mag wel hoor! Iedereen mag dat.quote:Op zondag 13 september 2015 19:02 schreef _Newman_ het volgende:
Nou ik hoef toch geen eigen topicspeciaal voor mijn recepten. Dat lijkt me wel heel narcistisch.
En ik heet newman omdat newman postbode is en ik ben ook postbode vandaar.
Maak je een topic waarin je mensen vraagt om hun succesrecepten Alleen recepten plaatsen die je zelf regelmatig maakt en eventueel zelf verbeterd hebt en die domweg heel lekker zijn. Soms zie ik namelijk recepten waarbij ik twijfel of de persoon dat zelf wel vaker heeft gemaakt.quote:Op zondag 13 september 2015 19:13 schreef _Newman_ het volgende:
Nou als er morgen nog niemand heeft gereageerd op mijn recepten dan zal ik een eigen topic openen. Maar andere mensen mogen ook hun eigen recepten topics erin zetten hoor. Is toch leuk van elkaar leren.
Ik zou er geen max of min aan verbinden. Maar als jou dat leuker lijkt, moet je dat vooral doenquote:Op zondag 13 september 2015 19:46 schreef _Newman_ het volgende:
@Isabeau: Ja maar dat is tegenwoordig toch de standaard om het helemaal leuk eruit laten zien maar dat het nergens naar smaakt (pretentieuze presentatie maar uiteindelijk stelt het niets voor). Maar het is inderdaad wel een leuk idee voor een topic zoals "post je eigen top-5 recepten die je zelf maakt (gejat of zelf bedacht)". Desnoods top 3 maar maximaal 5 ofzo.
Zou ze half half doen, en wat het lekkerste is, niet zeven.quote:Op zondag 13 september 2015 19:40 schreef derLudolf het volgende:
Zeg Piet, wat is ongeveer de verhouding appel/peer in appelperenmoes? Ik heb dat wel es gehad uit zo'n potje van Hak. Dat was al lekker, dus als ik het zelf maak is het vast nog lekkerder
Dan was Cliff Clavin wellicht een betere nick geweest? Verder zou ik gewoon een eigen topic openen, heb ik toch ook gedaan met deze reeks? Loopt al 11 jaar zowat.quote:Op zondag 13 september 2015 19:02 schreef _Newman_ het volgende:
Nou ik hoef toch geen eigen topicspeciaal voor mijn recepten. Dat lijkt me wel heel narcistisch.
En ik heet newman omdat newman postbode is en ik ben ook postbode vandaar.
Ik zeef het nooit, maar stamp het wel goed fijn. Volgend weekend nog maar weer wat appels plukken en wat peren kopen Heb vandaag nog 3liter appelmoes gemaaktquote:Op zondag 13 september 2015 20:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou ze half half doen, en wat het lekkerste is, niet zeven.
Maak zelf appelmoes, ongezeefd en het is vreselijk lekker
Haal het door een zeef en het smaakt ineens precies zo als uit een pot. De structuur draagt erg veel bij aan de smaakbeleving
Heerlijk!quote:
Dat slaat op de appelmoes?quote:
Ja.quote:Op zondag 13 september 2015 20:42 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dat slaat op de appelmoes?
Dat heb ik niet, staat nog wel een of andere perenlikeur staat hier nog wel. Maar es proberen dan
Dat Kroatische spul? Lara heet dat geloof ik, smaakt naar bananenschuimpjes. Zou dat niet doen, eerder een cognac of zoiets.quote:Op zondag 13 september 2015 20:42 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dat slaat op de appelmoes?
Dat heb ik niet, staat nog wel een of andere perenlikeur staat hier nog wel. Maar es proberen dan
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |