Dan geloof je er niet in. Zal mij verder aan m'n reet roesten. Je bent zo'n beetje de enige, zo te lezen. Dus aan wie zou het dan liggen.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 17:07 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Maar er is geen enkel bewijs voor. We bedenken maar wat.
Je schrijft "lijkt me".
Het is allemaal zo totaal natte vingerwerk.
Inderdaad.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 17:11 schreef Elleska het volgende:
dan neem je maar aan dat het wel zo is van degene die er ervaring mee hebben. of niet en koop je een pan met teflon. klaar.
laten we terug gaan naar de oorspronkelijke vraag van habitue ipv dit getrol
Edit: Piet open je zelf een nieuw deel?
Dat was Einstein ook, indertijd. Dus dat zegt niets.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 17:23 schreef MutedFaith het volgende:
Je bent zo'n beetje de enige, zo te lezen.
Dat is wel een drogreden.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 17:23 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Dan geloof je er niet in. Zal mij verder aan m'n reet roesten. Je bent zo'n beetje de enige, zo te lezen. Dus aan wie zou het dan liggen.
Nou: doe dan eens als Einstein en bewijs ons dat je gelijk hebt.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 17:24 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dat was Einstein ook, indertijd. Dus dat zegt niets.
De bewijslast ligt bij degene die een bewering doet, dus bij de mensen die beweren dat dit procedé werkt.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 17:27 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Nou: doe dan eens als Einstein en bewijs ons dat je gelijk hebt.
Geef even wat linkjes dan als je wilt.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 17:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb vele pannen voorzien van een patina, hoe beter het patina, hoe beter anti aanbak ze zijn.
Als je een discussie wilt over het patineren, er zijn al meerdere topics over. Hier kan de discussie stoppen
Even een paar minuten wachten totdat Piet het topic van zijn eigen reeks opent is al teveel gevraagd? ik vroeg dat niet voor niets.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 17:23 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Inderdaad.
Maar voor de goede orde: het is niet bedoeld als getroll.
We wachten habitue dus even af.
Zonder fornuis heb je weinig aan een pan idd.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 17:33 schreef sirdanilot het volgende:
Ik zat er eerst aan te denken om zo'n mooie gietijzeren of stalen pan te kopen, maar nu mijn elektrische fornuis nogal kaduuk is heeft dat voorlopig niet zo veel zin meer.
Misschien kan het aangepast worden naar #56 om misverstanden in de toekomst te voorkomen.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 18:33 schreef _Newman_ het volgende:
Oke even twee dingen. Dit is deel #56. niet deel #55 zoals openingspost zegt en ook niet deel #57 zoals de topic titel zegt.
Oke en nu doe ik nog maar een poging om te vragen hoe ik nou babi pangangvlees moet maken precies zoals bij de indonees. Ik weet wel dat je dat voorgeroosterde babi pangang vlees uit de vriezer kan kopen bij de toko maar het is voor mij toch een uitdaging om het precies zo te krijgen als bij de indonees. De saus heb ik al aardig onder controle het vlees alleen niet.
Ik vind van niet.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 17:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb vele pannen voorzien van een patina, hoe beter het patina, hoe beter anti aanbak ze zijn.
Als je een discussie wilt over het patineren, er zijn al meerdere topics over. Hier kan de discussie stoppen
Ah top ga ik dat van het weekend proberen.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 16:48 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Schoonschrobben met een staalwol zeepsponsje en opnieuw inbranden. Deze methode werkte bij mij perfect:
Oppassen met het gebruik van zuren in je pan. Deze kunnen de anti aanbaklaag ook aantasten waardoor je een oneffen laag krijgt.
Dat kan en dat mag natuurlijk.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 21:11 schreef habitue het volgende:
Verder heb ik niet zo'n zin in een hele discussie erover Bart, het boeit me echt te weinig verder.
Was niet richting jou bedoeld. Meer in algemene zin.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 21:18 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dat kan en dat mag natuurlijk.
Trieste smiley had niet gehoeven m.i.
Sorry dan.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 21:19 schreef habitue het volgende:
[..]
Was niet richting jou bedoeld. Meer in algemene zin.
Dank!quote:Op donderdag 13 augustus 2015 21:20 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Sorry dan.
En succes met de pan gewenst.
Gewoon met je vingers van de nummering afblijven. Met reeksen wordt dit automatisch opgehoogd.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 18:36 schreef Bart2002 het volgende:
Misschien kan het aangepast worden naar #56 om misverstanden in de toekomst te voorkomen.
Ik zat een beetje te googlen, vind het namelijk wel een interessante vraag en kwam dit tegen:quote:Op donderdag 13 augustus 2015 18:43 schreef _Newman_ het volgende:
Maakt me niet uit of het in een pan is of een houtvuur ik wil weten hoe het gemaakt wordt, dan ga ik het proberen na te doen. En ik weet zeker dat ik dat vlees heb zien liggen in de vriezer bij de toko, het zag er al helemaal voorgesneden en geroosterd uit echt gewoon zoals je dat vlees ook op je bord krijg, maar er zat uiteraard geen saus overheen. Ik wou het een keer kopen maar ik vond het nogal duur. Volgens mij was het 10 euro ofzo voor niet erg l veel vlees, ik denk misschien hooguit 500 gram.
Dit lijkt me qua bereidingsproces wel kunnen leiden tot het gewenste resultaatquote:2 kilo spek,
10 tl knoflookpasta,
4 el bbq kruiden,
3 el cognac,
2 ? el babi pangang mix,
zout en peper voor smaak,
Bereidingswijze
Het zwoerd van het buikspek wordt met ruw papier goed schoon gemaakt, waarna het met cognac of whisky wordt ingewreven.
Je maakt een marinade van fijngewreven knoflook, zout, peper, babi panggang kruiden, barbecue kruiden en twee eetlepels cognac of whisky.
U maakt inkepingen in het vlees, wrijft de marinade goed in en laat het vlees enige uren (3 a 4) uur marineren. Hierna wordt het vlees in circa 1 uur gaargeroosterd aan het spit, terwijl u het af en toe met wat kruidensaus bestrijkt.
Kom eens met een normale reactie...quote:Op donderdag 13 augustus 2015 23:27 schreef RobinOok het volgende:
Ja, zo doen ze dat in Indonesie vast ook, met bbq-kruiden, cognac en babi pangang mix. Hahahahaha. Oh man oh man oh man. Je blijft lachen hier.
Als ze advies geeft vind ik haar posts leuk. Te vaak vind ik ze asociaal en afzeikend, zonder dat het ook maar een toevoeging aan het topic geeft.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 01:09 schreef sirdanilot het volgende:
Och ik vind de posts van Robin Ook vaak verfrissend, als een lekkere frisse koude regenbui.
Beetje raar ja, volgens mij garen ze het vlees vantevoren en wordt het dan gefrituurd.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 23:27 schreef RobinOok het volgende:
Ja, zo doen ze dat in Indonesie vast ook, met bbq-kruiden, cognac en babi pangang mix. Hahahahaha. Oh man oh man oh man. Je blijft lachen hier.
Misschien had ik iets duidelijker moeten zijn. Het ging mij meer om het inkepen, marineren en spitroosteren dan waar ze in marineren.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 23:27 schreef RobinOok het volgende:
Ja, zo doen ze dat in Indonesie vast ook, met bbq-kruiden, cognac en babi pangang mix. Hahahahaha. Oh man oh man oh man. Je blijft lachen hier.
Nee, door het frituren krijg je dat kenmerkende korstje.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 11:28 schreef sirdanilot het volgende:
Is babi pangang serieus gefrituurd? Is me nooit opgevallen, dacht altijd dat het uit de oven kwam of zo![]()
Ik kan me er wel wat bij voorstellen, ik heb ook een tijdje gehad dat ik Babi Pangang ontzettend lekker kon vinden. Het is verleidelijk om heel denigrerend te doen over 'de Chinees', maar de een is veel beter dan de ander en sommigen hebben zo'n gerecht precies raak. En dan is ook de gewone Chinees heel erg lekker. Helaas zijn dat niet veel Chinezen, en van die paar heeft dan ook nog vaak de een de hele goede Babi Pangang, en de ander de hele goede Tjap Tjoy.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 07:32 schreef Isegrim het volgende:
Hij wil gewoon babi pangang zoals je dat krijgt bij een Chin. Ind. restaurant.
Zo heeeeeeel af en toe vind ik dat ook wel eens lekker, maar ik heb geen enkele behoefte het zelf te maken.
Vind je ja? Ik vind ze altijd overal exact hetzelfde smaken.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 11:56 schreef Weltschmerz het volgende:
maar de een is veel beter dan de ander en sommigen hebben zo'n gerecht precies raak. En dan is ook de gewone Chinees heel erg lekker. Helaas zijn dat niet veel Chinezen, en van die paar heeft dan ook nog vaak de een de hele goede Babi Pangang, en de ander de hele goede Tjap Tjoy.
Het lijkt allemaal wel erg op elkaar, de recepten lijken aardig vast te liggen, zo hoort nr 31 te smaken en daar houden ze zich allemaal aan. Je komt er nooit een tegen die sate maakt zoals bij een Indisch restaurant bijvoorbeeld, ze zullen je nooit verrassen. Maar ik vind dat daar gewoon goede smaakcombinaties tussen zitten, en als de uitvoering dan helemaal goed is kan ik er echt van genieten.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 13:56 schreef habitue het volgende:
[..]
Vind je ja? Ik vind ze altijd overal exact hetzelfde smaken.
Deze ziet er wel authentiek uit. Geen zakjes en pakjes en kruidenmengsels. En geroosterd. Het is enkel de "Hollandse" variant die gefrituurd wordt.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 14:11 schreef _Newman_ het volgende:
Nou ik wil dus babi pangang zoals je dat bij een goede INDONEES krijgt. Ik kan ook wel op koekel gaan kijken of bij de Albert heijn recepten maar dat is dus van amateurs die niet weten waar ze het over hebben en een surrogaat, zelfs bij 24-kitchen lijkt het compleet nergens op wat ze daar in elkaar flansen.
Sowieso als we al over babi-panggang kruiden gaan beginnen zonder te definieren wat dat dan precies inhoud weet ik al genoeg.... Is verder niet erg als je het niet weet maar geef dan geen antwoord als je het nooit gemaakt heb.
Sowieso meeste wat de afhaal chinees verkoopt heeft totaal niets met chinees eten te maken.
Heb jij wel eens een chinees bij de afhaal gezien behalve achter de toonbank? Nee dus. Sowieso is babi pangang dus ook al geen chinees gerecht dus ik wil het zoals de indo het heeft. Ik ga ook niet aan de indo vragen hoe hij char sieuw maakt want dat is dan weer chinees.
Ik forward deze even voor als ie in het offtopic geneuzel (guilty!) verloren is gegaan.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 21:11 schreef hanskraaijjr het volgende:
Ik heb een vraag aan Piet, mijn zus wil graag een pastamaker en toevallig is die in de reclame bij de AH. Is een pastamaker van 18 euro goed genoeg of moet ie echt voor het dure spul gaan?
Mja, als het voor jezelf was zou ik zeggen, ga naar een winkel waar ze tweedehands verkopen, daar staan er altijd een paar voor een luttel bedrag, iedereen wil zo een ding en dan blijkt het toch lastig en veel werk.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 21:11 schreef hanskraaijjr het volgende:
Ik heb een vraag aan Piet, mijn zus wil graag een pastamaker en toevallig is die in de reclame bij de AH. Is een pastamaker van 18 euro goed genoeg of moet ie echt voor het dure spul gaan?
je wil het niet aan een chinees vragen omdat je wil weten hoe de indo het maakt. waarom vraag je het dan niet aan de indo? (piet is bij mijn weten geen indo...)quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 14:11 schreef _Newman_ het volgende:
Sowieso is babi pangang dus ook al geen chinees gerecht dus ik wil het zoals de indo het heeft. Ik ga ook niet aan de indo vragen hoe hij char sieuw maakt want dat is dan weer chinees.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |