abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_155183633


Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Hier verder dus, deel 55 57 56 alweer ;)
Alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom hij deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn zijn enorme ego, dan zou het wel "het grote hoe maak ik Piet klaar topic" heten, maar vooral wil hij er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.

[ Bericht 5% gewijzigd door Bart2002 op 14-08-2015 14:41:04 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 13 augustus 2015 @ 17:23:26 #2
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_155183703
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 17:07 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Maar er is geen enkel bewijs voor. We bedenken maar wat.
Je schrijft "lijkt me".
Het is allemaal zo totaal natte vingerwerk.
Dan geloof je er niet in. Zal mij verder aan m'n reet roesten. Je bent zo'n beetje de enige, zo te lezen. Dus aan wie zou het dan liggen.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_155183710
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 17:11 schreef Elleska het volgende:
dan neem je maar aan dat het wel zo is van degene die er ervaring mee hebben. of niet en koop je een pan met teflon. klaar.

laten we terug gaan naar de oorspronkelijke vraag van habitue ipv dit getrol

Edit: Piet open je zelf een nieuw deel?
Inderdaad.
Maar voor de goede orde: het is niet bedoeld als getroll.
We wachten habitue dus even af.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bart2002 op 13-08-2015 17:33:54 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_155183734
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 17:23 schreef MutedFaith het volgende:
Je bent zo'n beetje de enige, zo te lezen.
Dat was Einstein ook, indertijd. Dus dat zegt niets.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_155183735
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 17:23 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Dan geloof je er niet in. Zal mij verder aan m'n reet roesten. Je bent zo'n beetje de enige, zo te lezen. Dus aan wie zou het dan liggen.
Dat is wel een drogreden. :+ Weet je hoeveel mensen er in God geloven, maar die bestaat ook niet. :P
  donderdag 13 augustus 2015 @ 17:25:43 #6
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_155183757
Weet je hoeveel mensen niet in God geloven?

Meer dan 1 in elk geval..
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  donderdag 13 augustus 2015 @ 17:27:06 #7
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_155183797
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 17:24 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Dat was Einstein ook, indertijd. Dus dat zegt niets.
Nou: doe dan eens als Einstein en bewijs ons dat je gelijk hebt.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  donderdag 13 augustus 2015 @ 17:27:51 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155183817
Dat patina werkt echt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155183829
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 17:27 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Nou: doe dan eens als Einstein en bewijs ons dat je gelijk hebt.
De bewijslast ligt bij degene die een bewering doet, dus bij de mensen die beweren dat dit procedé werkt. :P
  donderdag 13 augustus 2015 @ 17:29:39 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155183875
Heb vele pannen voorzien van een patina, hoe beter het patina, hoe beter anti aanbak ze zijn.
Als je een discussie wilt over het patineren, er zijn al meerdere topics over. Hier kan de discussie stoppen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155183943
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 17:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb vele pannen voorzien van een patina, hoe beter het patina, hoe beter anti aanbak ze zijn.
Als je een discussie wilt over het patineren, er zijn al meerdere topics over. Hier kan de discussie stoppen
Geef even wat linkjes dan als je wilt.
Opdat wij leren en weten.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_155184003
Ik zat er eerst aan te denken om zo'n mooie gietijzeren of stalen pan te kopen, maar nu mijn elektrische fornuis nogal kaduuk is heeft dat voorlopig niet zo veel zin meer.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_155184635
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 17:23 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Inderdaad.
Maar voor de goede orde: het is niet bedoeld als getroll.
We wachten habitue dus even af.
Even een paar minuten wachten totdat Piet het topic van zijn eigen reeks opent is al teveel gevraagd? ik vroeg dat niet voor niets.
pi_155184726
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 17:33 schreef sirdanilot het volgende:
Ik zat er eerst aan te denken om zo'n mooie gietijzeren of stalen pan te kopen, maar nu mijn elektrische fornuis nogal kaduuk is heeft dat voorlopig niet zo veel zin meer.
Zonder fornuis heb je weinig aan een pan idd. :P
pi_155185540
Oke even twee dingen. Dit is deel #56. niet deel #55 zoals openingspost zegt en ook niet deel #57 zoals de topic titel zegt.

Oke en nu doe ik nog maar een poging om te vragen hoe ik nou babi pangangvlees moet maken precies zoals bij de indonees. Ik weet wel dat je dat voorgeroosterde babi pangang vlees uit de vriezer kan kopen bij de toko maar het is voor mij toch een uitdaging om het precies zo te krijgen als bij de indonees. De saus heb ik al aardig onder controle het vlees alleen niet.
pi_155185620
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 18:33 schreef _Newman_ het volgende:
Oke even twee dingen. Dit is deel #56. niet deel #55 zoals openingspost zegt en ook niet deel #57 zoals de topic titel zegt.

Oke en nu doe ik nog maar een poging om te vragen hoe ik nou babi pangangvlees moet maken precies zoals bij de indonees. Ik weet wel dat je dat voorgeroosterde babi pangang vlees uit de vriezer kan kopen bij de toko maar het is voor mij toch een uitdaging om het precies zo te krijgen als bij de indonees. De saus heb ik al aardig onder controle het vlees alleen niet.
Misschien kan het aangepast worden naar #56 om misverstanden in de toekomst te voorkomen.

Vlees wat jij bedoeld wordt geroosterd boven een houtvuurtje. Ik denk niet dat je dat in een pan kunt maken. Ook niet "voorgeroosterd".

[ Bericht 1% gewijzigd door Bart2002 op 13-08-2015 18:41:52 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_155185794
Maakt me niet uit of het in een pan is of een houtvuur ik wil weten hoe het gemaakt wordt, dan ga ik het proberen na te doen. En ik weet zeker dat ik dat vlees heb zien liggen in de vriezer bij de toko, het zag er al helemaal voorgesneden en geroosterd uit echt gewoon zoals je dat vlees ook op je bord krijg, maar er zat uiteraard geen saus overheen. Ik wou het een keer kopen maar ik vond het nogal duur. Volgens mij was het 10 euro ofzo voor niet erg l veel vlees, ik denk misschien hooguit 500 gram.

[ Bericht 60% gewijzigd door _Newman_ op 13-08-2015 18:53:59 ]
pi_155189328
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 17:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb vele pannen voorzien van een patina, hoe beter het patina, hoe beter anti aanbak ze zijn.
Als je een discussie wilt over het patineren, er zijn al meerdere topics over. Hier kan de discussie stoppen
Ik vind van niet.
Als je in google intypt "patineren pannen" dan vindt men zaken over dakpannen.
Verder volslagen niets over het onderwerp. Dat geeft mij te denken.
We vrezen in het algemeen zaken zoals Aspartaam, E-nummers, Teflon, en andere goed-onderzochte zaken.

Maar het op amateuristische wijze verbranden van wat dan ook (met uiteraard altijd het gewenste resultaat) met als gevolg een mogelijk kankerverwekkende laag kool die onvermijdelijk in het voedsel terecht komt dat kan blijkbaar geen kwaad.
Maar ik begin er wel een topic over.

Een plaatje waar we het over hebben: links voor de behandeling. Rechts na.


[ Bericht 5% gewijzigd door Bart2002 op 13-08-2015 21:16:05 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_155190676
Ik heb een vraag aan Piet, mijn zus wil graag een pastamaker en toevallig is die in de reclame bij de AH. Is een pastamaker van 18 euro goed genoeg of moet ie echt voor het dure spul gaan?
pi_155190691
quote:
17s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 16:48 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

Schoonschrobben met een staalwol zeepsponsje en opnieuw inbranden. Deze methode werkte bij mij perfect:
Oppassen met het gebruik van zuren in je pan. Deze kunnen de anti aanbaklaag ook aantasten waardoor je een oneffen laag krijgt.
Ah top ga ik dat van het weekend proberen.
Verder heb ik niet zo'n zin in een hele discussie erover Bart, het boeit me echt te weinig verder. :')
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_155190927
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 21:11 schreef habitue het volgende:
Verder heb ik niet zo'n zin in een hele discussie erover Bart, het boeit me echt te weinig verder.
Dat kan en dat mag natuurlijk.
Trieste smiley had niet gehoeven m.i.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_155190954
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 21:18 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Dat kan en dat mag natuurlijk.
Trieste smiley had niet gehoeven m.i.
Was niet richting jou bedoeld. Meer in algemene zin.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_155191008
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 21:19 schreef habitue het volgende:

[..]

Was niet richting jou bedoeld. Meer in algemene zin.
Sorry dan.
En succes met de pan gewenst.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_155191053
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 21:20 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Sorry dan.
En succes met de pan gewenst.
Dank!
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_155191321
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 18:36 schreef Bart2002 het volgende:
Misschien kan het aangepast worden naar #56 om misverstanden in de toekomst te voorkomen.
Gewoon met je vingers van de nummering afblijven. Met reeksen wordt dit automatisch opgehoogd.

Voor de rest weer gewoon ontopic, s'il vous plaît.
pi_155195479
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 18:43 schreef _Newman_ het volgende:
Maakt me niet uit of het in een pan is of een houtvuur ik wil weten hoe het gemaakt wordt, dan ga ik het proberen na te doen. En ik weet zeker dat ik dat vlees heb zien liggen in de vriezer bij de toko, het zag er al helemaal voorgesneden en geroosterd uit echt gewoon zoals je dat vlees ook op je bord krijg, maar er zat uiteraard geen saus overheen. Ik wou het een keer kopen maar ik vond het nogal duur. Volgens mij was het 10 euro ofzo voor niet erg l veel vlees, ik denk misschien hooguit 500 gram.
Ik zat een beetje te googlen, vind het namelijk wel een interessante vraag en kwam dit tegen:
quote:
2 kilo spek,
10 tl knoflookpasta,
4 el bbq kruiden,
3 el cognac,
2 ? el babi pangang mix,
zout en peper voor smaak,

Bereidingswijze
Het zwoerd van het buikspek wordt met ruw papier goed schoon gemaakt, waarna het met cognac of whisky wordt ingewreven.
Je maakt een marinade van fijngewreven knoflook, zout, peper, babi panggang kruiden, barbecue kruiden en twee eetlepels cognac of whisky.
U maakt inkepingen in het vlees, wrijft de marinade goed in en laat het vlees enige uren (3 a 4) uur marineren. Hierna wordt het vlees in circa 1 uur gaargeroosterd aan het spit, terwijl u het af en toe met wat kruidensaus bestrijkt.
Dit lijkt me qua bereidingsproces wel kunnen leiden tot het gewenste resultaat
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  donderdag 13 augustus 2015 @ 23:27:03 #27
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155195778
Ja, zo doen ze dat in Indonesie vast ook, met bbq-kruiden, cognac en babi pangang mix. Hahahahaha. Oh man oh man oh man. Je blijft lachen hier. :)
pi_155198681
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 23:27 schreef RobinOok het volgende:
Ja, zo doen ze dat in Indonesie vast ook, met bbq-kruiden, cognac en babi pangang mix. Hahahahaha. Oh man oh man oh man. Je blijft lachen hier. :)
Kom eens met een normale reactie...
Ik vind dat je een enorm goede website hebt, en veel verstand hebt van bepaalde zaken, maar je manier van posten is vaak erg triest. Arrogant en uit de hoogte. Ik kan me niet voorstellen dat je dat in het echt ook doet en dan nog vrienden over houdt.

Vertel op z'n minst wat er mis is of beter kan, als je jezelf zo geweldig vindt.
pi_155199017
Och ik vind de posts van Robin Ook vaak verfrissend, als een lekkere frisse koude regenbui.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_155199763
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 01:09 schreef sirdanilot het volgende:
Och ik vind de posts van Robin Ook vaak verfrissend, als een lekkere frisse koude regenbui.
Als ze advies geeft vind ik haar posts leuk. Te vaak vind ik ze asociaal en afzeikend, zonder dat het ook maar een toevoeging aan het topic geeft.
Ik kan er niet tegen, van die wijsneuzen die mensen afzeiken zonder zelf een nuttige bijdrage te leveren.
  † In Memoriam † vrijdag 14 augustus 2015 @ 01:50:42 #31
231686 budvar
budvar
pi_155199933
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 23:27 schreef RobinOok het volgende:
Ja, zo doen ze dat in Indonesie vast ook, met bbq-kruiden, cognac en babi pangang mix. Hahahahaha. Oh man oh man oh man. Je blijft lachen hier. :)
Beetje raar ja, volgens mij garen ze het vlees vantevoren en wordt het dan gefrituurd.
Zoals in dit recept: http://www.smulweb.nl/rec(...)zoals-bij-de-chinees

En of je het dan kookt of bakt of whatever moet je lekker zelf weten :*
[b]Op maandag 26 januari 2015 11:42 schreef Bapple het volgende:[/b]
Hier hebben we budvar. De grootste atheist van FOK!, en die zou het natuurlijk weer anders hebben gedaan.
Kan ook niet anders. :(
JE WEET ALTIJD ALLES BETER
  vrijdag 14 augustus 2015 @ 07:24:48 #32
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155201424
Afzeiken? Ik vind het een enorm vrolijke post! ik heb er zelf in ieder geval enorme schik in.
En wat er mis was met die tip dat schreef ik al, maar zal voor jou wat meer woorden gebruiken: bbq-kruiden, cognac en babi pangang mix zijn geen ingredienten die ze in Indonesie of in een goed Indonesische restaurant zullen gebruiken, dus de kans lijkt me vrij klein dat dit een recept is waar Newman naar op zoek is.

En als ik met geen beter recept kom, dan komt dat omdat ik geen beter recept heb. Ik snap namelijk niet waar Newman naar op zoek is. Ik heb niks met babi pangang. Ik maak het zelf met buikspek en naar recept van kaesberry. Dat lijkt me dus ook niet het recept waar hij naar op zoek is. Ook al denken sommigen dat ik geen spammoment onbenut voorbij laat gaan, met dat recept ga ik hem dus niet lastig vallen.

[ Bericht 3% gewijzigd door RobinOok op 14-08-2015 16:21:24 ]
pi_155201441
Hij wil gewoon babi pangang zoals je dat krijgt bij een Chin. Ind. restaurant.

Zo heeeeeeel af en toe vind ik dat ook wel eens lekker, maar ik heb geen enkele behoefte het zelf te maken. Net als met frikadellen.
  vrijdag 14 augustus 2015 @ 08:01:49 #34
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155201582
Volgens mij wil hij dat nu juist niet. :)
(kan ik hem ook niet aan helpen trouwens, dus dat maakt geen verschil)
pi_155201615
Oh, dat is hoe ik het begreep.
pi_155202701
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 23:27 schreef RobinOok het volgende:
Ja, zo doen ze dat in Indonesie vast ook, met bbq-kruiden, cognac en babi pangang mix. Hahahahaha. Oh man oh man oh man. Je blijft lachen hier. :)
Misschien had ik iets duidelijker moeten zijn. Het ging mij meer om het inkepen, marineren en spitroosteren dan waar ze in marineren.

Ik had trouwens ook begrepen dat Newman het wil maken zoals bij de chinees. Er zijn namelijk honderdduzend recepten te vinden maar eentje waarbij het eindresultaat op de foto's eruit ziet als bij de chinees is niet te vinden.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  vrijdag 14 augustus 2015 @ 11:19:36 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155205036
Nou, Newman, kom er maar in!!!
pi_155205197
Is babi pangang serieus gefrituurd? Is me nooit opgevallen, dacht altijd dat het uit de oven kwam of zo :o :o
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_155205219
Enige 'afhaalchinees' gerecht dat ik wel eens heb gemaakt is foe yong hai want dat is makkelijk te doen en je kunt er in gooien wat je lekker vindt :D
Binnenkort weer eens maken.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_155205259
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 11:28 schreef sirdanilot het volgende:
Is babi pangang serieus gefrituurd? Is me nooit opgevallen, dacht altijd dat het uit de oven kwam of zo :o :o
Nee, door het frituren krijg je dat kenmerkende korstje.
pi_155205850
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 07:32 schreef Isegrim het volgende:
Hij wil gewoon babi pangang zoals je dat krijgt bij een Chin. Ind. restaurant.

Zo heeeeeeel af en toe vind ik dat ook wel eens lekker, maar ik heb geen enkele behoefte het zelf te maken.
Ik kan me er wel wat bij voorstellen, ik heb ook een tijdje gehad dat ik Babi Pangang ontzettend lekker kon vinden. Het is verleidelijk om heel denigrerend te doen over 'de Chinees', maar de een is veel beter dan de ander en sommigen hebben zo'n gerecht precies raak. En dan is ook de gewone Chinees heel erg lekker. Helaas zijn dat niet veel Chinezen, en van die paar heeft dan ook nog vaak de een de hele goede Babi Pangang, en de ander de hele goede Tjap Tjoy.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_155209154
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 11:56 schreef Weltschmerz het volgende:
maar de een is veel beter dan de ander en sommigen hebben zo'n gerecht precies raak. En dan is ook de gewone Chinees heel erg lekker. Helaas zijn dat niet veel Chinezen, en van die paar heeft dan ook nog vaak de een de hele goede Babi Pangang, en de ander de hele goede Tjap Tjoy.
Vind je ja? Ik vind ze altijd overal exact hetzelfde smaken.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_155209455
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 13:56 schreef habitue het volgende:

[..]

Vind je ja? Ik vind ze altijd overal exact hetzelfde smaken.
Het lijkt allemaal wel erg op elkaar, de recepten lijken aardig vast te liggen, zo hoort nr 31 te smaken en daar houden ze zich allemaal aan. Je komt er nooit een tegen die sate maakt zoals bij een Indisch restaurant bijvoorbeeld, ze zullen je nooit verrassen. Maar ik vind dat daar gewoon goede smaakcombinaties tussen zitten, en als de uitvoering dan helemaal goed is kan ik er echt van genieten.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_155209575
Nou ik wil dus babi pangang zoals je dat bij een goede INDONEES krijgt. Ik kan ook wel op koekel gaan kijken of bij de Albert heijn recepten maar dat is dus van amateurs die niet weten waar ze het over hebben en een surrogaat, zelfs bij 24-kitchen lijkt het compleet nergens op wat ze daar in elkaar flansen.

Sowieso als we al over babi-panggang kruiden gaan beginnen zonder te definieren wat dat dan precies inhoud weet ik al genoeg.... Is verder niet erg als je het niet weet maar geef dan geen antwoord als je het nooit gemaakt heb.

Sowieso meeste wat de afhaal chinees verkoopt heeft totaal niets met chinees eten te maken.
Heb jij wel eens een chinees bij de afhaal gezien behalve achter de toonbank? Nee dus. Sowieso is babi pangang dus ook al geen chinees gerecht dus ik wil het zoals de indo het heeft. Ik ga ook niet aan de indo vragen hoe hij char sieuw maakt want dat is dan weer chinees.

[ Bericht 25% gewijzigd door _Newman_ op 14-08-2015 14:20:49 ]
pi_155210029
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 14:11 schreef _Newman_ het volgende:
Nou ik wil dus babi pangang zoals je dat bij een goede INDONEES krijgt. Ik kan ook wel op koekel gaan kijken of bij de Albert heijn recepten maar dat is dus van amateurs die niet weten waar ze het over hebben en een surrogaat, zelfs bij 24-kitchen lijkt het compleet nergens op wat ze daar in elkaar flansen.

Sowieso als we al over babi-panggang kruiden gaan beginnen zonder te definieren wat dat dan precies inhoud weet ik al genoeg.... Is verder niet erg als je het niet weet maar geef dan geen antwoord als je het nooit gemaakt heb.

Sowieso meeste wat de afhaal chinees verkoopt heeft totaal niets met chinees eten te maken.
Heb jij wel eens een chinees bij de afhaal gezien behalve achter de toonbank? Nee dus. Sowieso is babi pangang dus ook al geen chinees gerecht dus ik wil het zoals de indo het heeft. Ik ga ook niet aan de indo vragen hoe hij char sieuw maakt want dat is dan weer chinees.
Deze ziet er wel authentiek uit. Geen zakjes en pakjes en kruidenmengsels. En geroosterd. Het is enkel de "Hollandse" variant die gefrituurd wordt.

http://www.kokkieblanda.n(...)et-in-zoet-zure-saus
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_155210618
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 21:11 schreef hanskraaijjr het volgende:
Ik heb een vraag aan Piet, mijn zus wil graag een pastamaker en toevallig is die in de reclame bij de AH. Is een pastamaker van 18 euro goed genoeg of moet ie echt voor het dure spul gaan?
Ik forward deze even voor als ie in het offtopic geneuzel (guilty!) verloren is gegaan.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 14 augustus 2015 @ 14:53:55 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155210880
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 21:11 schreef hanskraaijjr het volgende:
Ik heb een vraag aan Piet, mijn zus wil graag een pastamaker en toevallig is die in de reclame bij de AH. Is een pastamaker van 18 euro goed genoeg of moet ie echt voor het dure spul gaan?
Mja, als het voor jezelf was zou ik zeggen, ga naar een winkel waar ze tweedehands verkopen, daar staan er altijd een paar voor een luttel bedrag, iedereen wil zo een ding en dan blijkt het toch lastig en veel werk.
Ik heb een setje wat op mijn kitchenaid en dat is een wereld van verschil. Niet meer zwengelen en je komt niet een hand tekort.
Maar als cadeau voor je zus is het natuurlijk niet leuk met een tweedehands aan te komen, en is een kitchenaid overdreven wellicht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 14 augustus 2015 @ 15:07:18 #48
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155211265
Zie je wel, niet babi bangang van de Chinees. Zei ik toch.... O-)
pi_155211413
Zo had ik het toch begrepen, sorry. :'( En eigenlijk dacht ik dat het gewoon een door Chin. Ind. restaurants verzonnen gerecht was. :')
pi_155212187
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 14:11 schreef _Newman_ het volgende:
Sowieso is babi pangang dus ook al geen chinees gerecht dus ik wil het zoals de indo het heeft. Ik ga ook niet aan de indo vragen hoe hij char sieuw maakt want dat is dan weer chinees.
je wil het niet aan een chinees vragen omdat je wil weten hoe de indo het maakt. waarom vraag je het dan niet aan de indo? (piet is bij mijn weten geen indo...)

de meeste nederlanders zullen bij babi pangang denken aan de chinees/nederlandse versie. ik heb echt geen flauw idee hoe babi pangang bij een een goede indonees moet smaken, laat staan hoe het wordt bereid.
pi_155214072
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 15:38 schreef Elleska het volgende:

[..]
laat staan hoe het wordt bereid.
http://www.kokkieblanda.n(...)et-in-zoet-zure-saus

Ik denk zo.
Het is geen alchemie.
Maar we wachten het weer even af tot ie het gemaakt heeft. ;)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 14 augustus 2015 @ 17:54:40 #52
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_155216512
Piet! Heb je nog een goed idee voor drie kilo rijpe tomaten (veel kleintjes) en een tweepersoons huishouden?
The love you take is equal to the love you make.
pi_155216588
Pan vol pasta saus maken en invriezen?
hardcoholic
pi_155216889
quote:
6s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 17:54 schreef Lienekien het volgende:
Piet! Heb je nog een goed idee voor drie kilo rijpe tomaten (veel kleintjes) en een tweepersoons huishouden?
Een fijne pastasaus indeed. Helemaal ideaal met echt rijpe tomaten.

Overigens deze al gezien? Of geef je daar niet zo om?
R&P / Beschrijf *hier* een user die je nog nooit ontmoet hebt. Ik begin wel.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 14 augustus 2015 @ 18:23:22 #55
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_155217281
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 01:50 schreef budvar het volgende:

[..]

Beetje raar ja, volgens mij garen ze het vlees vantevoren en wordt het dan gefrituurd.
Zoals in dit recept: http://www.smulweb.nl/rec(...)zoals-bij-de-chinees

En of je het dan kookt of bakt of whatever moet je lekker zelf weten :*
Inderdaad in de frituur.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_155217598
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 18:23 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Inderdaad in de frituur.
Als je de fantasie even op hol laat slaan dan zou je kunnen zeggen dat zo ongeveer alles in de frituur kan.
Best een fijne gedachte. En een aanleiding om te experimenteren.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 14 augustus 2015 @ 19:06:16 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155218258
quote:
6s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 17:54 schreef Lienekien het volgende:
Piet! Heb je nog een goed idee voor drie kilo rijpe tomaten (veel kleintjes) en een tweepersoons huishouden?
Tomatensoep?
Tomatenijs?
Tomatensaus?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 14 augustus 2015 @ 19:15:34 #58
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_155218509
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 18:36 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Als je de fantasie even op hol laat slaan dan zou je kunnen zeggen dat zo ongeveer alles in de frituur kan.
Best een fijne gedachte. En een aanleiding om te experimenteren.
Een Mars schijnt ook lekker te zijn.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_155218522
Jam!
  vrijdag 14 augustus 2015 @ 20:19:20 #60
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_155220256
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 19:15 schreef Stompzinnig het volgende:
Jam!
Of chutney! Wat een goed idee!
The love you take is equal to the love you make.
pi_155220360
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 16:33 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

http://www.kokkieblanda.n(...)et-in-zoet-zure-saus

Ik denk zo.
Het is geen alchemie.
Maar we wachten het weer even af tot ie het gemaakt heeft. ;)
Nou die ga ik maar proberen dan. Zal waarschijnlijkzondag pas zijn dat ik het probeer. Moet nog even houtskool enzo regelen.
pi_155220460
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 18:36 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Als je de fantasie even op hol laat slaan dan zou je kunnen zeggen dat zo ongeveer alles in de frituur kan.
Probeer eens een tomaat.

I double dare you!
pi_155220894
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 20:26 schreef Deshain het volgende:

[..]

Probeer eens een tomaat.

I double dare you!
"fried tomatoes" of 'fried green tomatoes'
pi_155232198
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 20:26 schreef Deshain het volgende:

[..]

Probeer eens een tomaat.

I double dare you!
Ik zie ontploffende keukens.
En zoals Elleska hierboven zegt: het kan wel mits ze een jasje dragen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 15 augustus 2015 @ 09:14:51 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155233352
Of als ze groen zijn bij het fluitstopcafé
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155241995
Heeft piet (of iemand anders) nog goede recepten voor maaltijdsoepen? Ik denk aan noedelsoep met reepjes rundvlees of eend en groente of iets dergelijks maar mag ook wat anders zijn, ik laat me verassen.

Ik heb het wel over zelfgemaakte soep uiteraard.
pi_155243517
Chinese suan-la-soep. :9
  zaterdag 15 augustus 2015 @ 19:01:53 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155243588
Erwtensoep maar daar is het geen weer voor, hoewel, het giet hier, kwam net met bakken naar beneden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 augustus 2015 @ 19:04:17 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155243649
Rundvleessoep met Kasenockerl. Sterke rundvleesbouillon trekken met veel groente en kruiden, en van een mooie oude kaas raspen, daar zachte griesmeel bij, en met een ei een deegje maken, afsmaken met foelie, peper en zout. Slangetjes van rollen, brokjes van snijden, in de kokende bouillon garen. Heeel oostenrijks.
Je kan daar ook frittaten in doen, bak dunne pannekoeken zonder ei en zonder suiker, liefst van boekweitmeel, dunne reepjes van snijden en die in de soep, heel traditioneel in oosteuropa, Oostenrijk etc
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155251095
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 09:14 schreef Pietverdriet het volgende:
fluitstopcafé
Deze fascineert me al de hele dag maar ik kom er niet uit op eigen kracht. Het lijkt me een nieuw woord.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 16 augustus 2015 @ 00:14:09 #71
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_155252919
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  zondag 16 augustus 2015 @ 07:33:26 #72
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155257689
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 17:54 schreef _Newman_ het volgende:
Heeft piet (of iemand anders) nog goede recepten voor maaltijdsoepen? Ik denk aan noedelsoep met reepjes rundvlees of eend en groente of iets dergelijks maar mag ook wat anders zijn, ik laat me verassen.

Ik heb het wel over zelfgemaakte soep uiteraard.
Thaise eend en noedelsoep, Sichuan hete zure soep, Singapore laksa, Japanse ramen, roept u maar. :)
http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/soep/
pi_155261389
mmmmm eend en noodle soep. in china had ik dat een keer als ontbijt in een hotel. Echt lekker was dat. Ik ga je website vanavonbd even doorlezen want moet zo weg.
pi_155299667
Oke. Maar welke noodles zijn dan het beste voor soep? Kan ik gewoon van die platte stokjes noodles kopen?
In China maakte onze kok in de gongfu school daar altijd de ontbijt soep mee. Nou ja soep.. meer heet water met noodles.... Maar als je er zelf soja saus doorheen deed was het best wel lekker. weet aleen niet hoe die noedels heten, de officiele benaming zeg maar. Het ziet eruit als bamboe stokjes maar het zijn dus noedels. Je hebt ze in diverse maten en merken maar weet niet of er verschil in zit. Ik gebruik eigenlijk meestal geeen noodles behalve voor chao mian maar die zijn te dun voor soep.

En ik woon alleen maar vind het soms lastig om maar voor 1 persoon soep te maken. Kan ik ook voor meerdere dagen maken of worden die noedels dan ranzig?



[ Bericht 10% gewijzigd door _Newman_ op 17-08-2015 18:27:23 ]
  maandag 17 augustus 2015 @ 19:01:55 #75
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155301276
Ja, noedels kook je precies zoveel als je nodig hebt.
Dan doe je ze in een soepkom en daarover schenk je je soep.

In principe kunnen alle noedels in de soep, ligt gewoon aan je eigen voorkeur wat jij lekker vindt.
Begin met bijvoorbeeld ramen (gelig, beetje elastisch), dat doen de jappen in hun noedelsoep. Of udon (witter), ook lekker, maar die moet je echt niet lang doorkoken. Of gewoon Chinese eiermie, gewoon een goedkope verpakking, zijn vaak prima. Of eens iets anders: verjaardagsnoedels, ook lekker!

Nou ja, wat ik al zei, in principe kun je vrijwel alle noedels in je soep doen....
pi_155302301
Weet je toevallig ook of er mienestjes bestaan waar je alleen maar heet water over heen hoeft te gieten en dan paaar minuten laten staan? (net zoals je met instant noodles doet). Ik had wel van het merk Soubry noodles gekocht en dat is in feite heet water erover en paar minute laten staan en dat werkt erg goed. Er zitten 3 plakken in zo een zakje van 250gram en kost maar 60 eurocent ofzo.

Maar het nadeel is dat zo een lange plakaat niet in een soepkom past. Dus weet je toevallig een merk waarbij ik gewoon kleine ronde mie nestjes in de kom kan gooien en die gaar zijn na beetje heet water erin.

Ik heb wel eens gewone nestjes gepropeerd die je normaal moet koken maar die worden niet gaar genoeg als je het op de instant-mie methode klaar maakt.

De reden waarom ik dit vraag is omdat het voor mij het makkelijkste is om mie in de kom te doen met bouiilion en daarna eventueel wat meer toevoegen als groente of garnaen ofzo.

Ik heb gemerkt dat als je in een pan soep voor 1 persoon probeerd te maken dat je dan al snel teveel hebt en je ineens met 1,5 kom soep zit ipv 1, en als ik het in een kommetje doe dan kan ik precies zien hoeveel erin zit en wat er nog bij kan dus maakt ik nooit teveel en hou ik niks over.

Ik kan die soubry noodles wel door midden breken maar dat is natuurlijk heiligschennis zoals je weet. Morgen maar evenbij de toko langs om te zien wat ze hebben. Elke keer zo een yumyum noodle kopen wordt me een beetje te duur.
  maandag 17 augustus 2015 @ 19:38:24 #77
445754 LadyPayton
And the circus leaves Town
pi_155302452
Kan iemand me vertellen hoe ik orzo zo klaarmaak dat het geen plakkende klont wordt. Het lukt me maar niet. Eerst spoelen werkt niet.. olijfolie erover werkt niet. Naspoelen met koud water ook niet.
pi_155302661
Normaal zou je met pasta eerst moeten koken en daarna in een vergiet afspoelen met koud water en goed laten uitlekken, daarna desnoods daarna nog met olie besprenkelen.

Als dat niet werkt, misschien een ander merk pasta kopen?
  maandag 17 augustus 2015 @ 19:49:33 #79
445754 LadyPayton
And the circus leaves Town
pi_155302808
Kan Mss wel aan het merk liggen. Bij andere pasta heb ik het nooit.. maar die kut orzo. . Onze peuter is er dol op.. Ik ga eens shoppen voor een ander merk. . Dat ik daar zelf niet aan gedacht heb.
pi_155305617
Roer je wel tijdens t koken? Genoeg vocht? Genoeg vet?
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_155305789
En niet te ver doorgekookt? want zowel pasta als rijst gaat plakken als het te lang gekookt heeft. Olie besprenkelen is niet nodig, gewoon water met grof zout.
pi_155306928
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 19:33 schreef _Newman_ het volgende:
Weet je toevallig ook of er mienestjes bestaan waar je alleen maar heet water over heen hoeft te gieten en dan paaar minuten laten staan? (net zoals je met instant noodles doet). Ik had wel van het merk Soubry noodles gekocht en dat is in feite heet water erover en paar minute laten staan en dat werkt erg goed. Er zitten 3 plakken in zo een zakje van 250gram en kost maar 60 eurocent ofzo.

Maar het nadeel is dat zo een lange plakaat niet in een soepkom past. Dus weet je toevallig een merk waarbij ik gewoon kleine ronde mie nestjes in de kom kan gooien en die gaar zijn na beetje heet water erin.

Ik heb wel eens gewone nestjes gepropeerd die je normaal moet koken maar die worden niet gaar genoeg als je het op de instant-mie methode klaar maakt.

De reden waarom ik dit vraag is omdat het voor mij het makkelijkste is om mie in de kom te doen met bouiilion en daarna eventueel wat meer toevoegen als groente of garnaen ofzo.

Ik heb gemerkt dat als je in een pan soep voor 1 persoon probeerd te maken dat je dan al snel teveel hebt en je ineens met 1,5 kom soep zit ipv 1, en als ik het in een kommetje doe dan kan ik precies zien hoeveel erin zit en wat er nog bij kan dus maakt ik nooit teveel en hou ik niks over.

Ik kan die soubry noodles wel door midden breken maar dat is natuurlijk heiligschennis zoals je weet. Morgen maar evenbij de toko langs om te zien wat ze hebben. Elke keer zo een yumyum noodle kopen wordt me een beetje te duur.
[ afbeelding ]
Ga naar de toko en koop veel betere kwaliteit instant noodles voor minder geld dan die yum yum zooi.

Mie gaart niet als je er alleen koken water op pleurt want het is eigenlijk gewoon een soort spaghetti, heeft een langere kooktijd nodig.

Wat je wel kunt proberen is glasmie https://nl.wikipedia.org/wiki/Glasmie
Gewoon in de supermarkt te krijgen, 1 minuut in kokend water wellen, afspoelen en klaar
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_155307426
Ja maar ikkoop dus ook soms die soubry. Die wordt wel gaar met kokend water en dan 4 minuten laten staan. Er staat verder niet op dat het instant is en het smaakt ook als gewone noodles. Het probleem is dus alleen dat het niet in me soepkom past en daarom vraag ik dus of iemand een merk weet dat ik zou kunnen gebruiken.
pi_155309065
heb je voor spaghetti dan ook een pan die zo groot is dat je spaghetti direct onder kokend water staat?

gewoon in de soepkom leggen en ff wachten totdat het zacht wordt, dan de rest onder water duwen.
  maandag 17 augustus 2015 @ 22:26:10 #85
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155309230
Rijstnoedels zijn al gegaard, die hebben alleen warm water nodig, net als glasnoedels. En rijstnoedels heb ik wel in nestjesvorm gezien. Misschien is dat at je zoekt.

Tarwe mie of eiermie, die is niet gaar, die moet gekookt. Zoals spaghetti. Of het moeten instantnoedels zijn dus.
pi_155309966
Ja maar er bestaan dus ook bijvoorbeeld dried "steamed" noodles. Dat zijn noodles voor cao mian te maken die zijn ook zachter van structuur omdat ze gestoomd zijn en hoeven ook maar 2 minuten gekookt te worden ipv de gebruikelijke 4 minuten (Als je wel eens een echte ciao mian hebt gegeten dan weet je wat ik bedoel, is anders dan bami goreng dat is steviger van structuur). Dus er zijn denk veel verschillende methodes om gedroogde noodles te maken. Nu lijken de chao mian noodles me niet ideaal voor in de soep, dan heb ik liever wat dikkere noedels.

  dinsdag 18 augustus 2015 @ 04:46:20 #87
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155315748
Dried steamed noodles is gewoon een ander woord voor instant noodles. Die noodles op jouw plaatje zou je inderdaad voor chow mein kunnen gebruiken. (ik neem aan dat je dat bedoelt met cao mian, gewoon de Chinese naam voor wat wij in NL kennen als bami: gebakken noedels)

Van vrijwel alle soorten noodles bestaat ook wel een instantversie. (rijstnoedels en glasnoedels daargelaten, want die zijn per definitie "instant"). Ook van de dikkere eiermie die jij blijkbaar zoekt zijn instantversies te koop. Of van dikke udon. Het kan allemaal. Misschien zijn die 1-persoonszakjes met niet gedroogde, maar wat ingevette noedels wat voor jou? Ook die komen in allerlei varianten (eiermie, ramen, udon) en diktes.

Of iets in de diepvries zoeken, dikke udon uit de diepvries, een voorbeeld daarvan staat in de udonpost, 3e voorbeeld bij wat is er te koop : http://www.aziatische-ingredienten.nl/udon-noodles/ . Die zijn lekkerder dan gedroogde en instant en hebben ook maar een minuutje opwarmen nodig.

Of gewoon niet zo miepen en je noedels koken, zoals het hoort.

[ Bericht 10% gewijzigd door RobinOok op 18-08-2015 04:56:27 ]
pi_155321187
Ik ben tegenwoordig in het bezit van een gehaktmolen. Nu kan ik dus zelf worsten maken. Wat is een standaard werk met worstrecepten?
pi_155321384
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 12:44 schreef pcfvisser2 het volgende:
Ik ben tegenwoordig in het bezit van een gehaktmolen. Nu kan ik dus zelf worsten maken. Wat is een standaard werk met worstrecepten?
http://wateetons.com/2011/09/24/nu-te-koop-over-worst/
pi_155353484
Ik heb maar gewoon tai ming noodles gekocht. Zijn gewoon normale droge noodles die je in een pan moet koken. Nou ja dan duurt het maar langer, ik verzin wel een manier om het voor 1 kom te maken.
pi_155354034
wat vind je precies zo moeilijk aan om voor 1 kom te koken?
pi_155354273
Nou kijk ik wil noodlesoep maken maar dan het liefste kook ik dan de noodles in bouillon. Maar om noodles te koken heb je wel wat meer water nodig dan in een kom soep past. Dus ik wil niet heel veel bouillon gaan koken voor 1 kom soep. en daarom zijn die kant en klaar noodles dus wel populair omdat je noodle soep kan maken vor 1 persoon zonder veel gedoe.

Dus nou moet ik de bouiilon apart gaan koken en de noodles apart. Tenzij jij een beter manier weet....

Dus ik zit te denken om dan gewoon noodles te koken en die eruit scheppen in een kom en andere ingredienten erbij. En dan wat bouillon poeder toevoegen en dan het gekookte water van de noodles toevoegen tot de kom vol is. Zo iets dergelijks.

De noodles die ik nu heb zijn van tai ming. Dat schijnt bij chinese restaurants in Nederland populair te zijn en het ziet eruit als een soort udon noodles maar dan de chinese variant ervan.

[ Bericht 11% gewijzigd door _Newman_ op 19-08-2015 15:30:47 ]
  woensdag 19 augustus 2015 @ 17:13:51 #93
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155357267
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 15:24 schreef _Newman_ het volgende:
Nou kijk ik wil noodlesoep maken maar dan het liefste kook ik dan de noodles in bouillon.
Gadver. Waarom?
pi_155357919
Nou omdat in noodlesoep boullion zit anders zou het geen soep zijn. Je kan ook rijst in boullion koken bijvoorbeeld (De nasi goreng van de afhaal chinees is in boullion gekookt daarna gewokt bijvoorbeeld). Het is een methode. Met een instant noodle kook je het ook in boullion al is het dan wel wat sneller klaar. Ik ziet niet wat er vies aan is. Of je nou de noodles in boullion kookt of eerst in water en later boullion eraan toevoegt lijkt me niet zo veel verschil maken. Als jij dat niet lekker vind intresseert me eigenlijk vrij weinig. Je hebt een mooie website met veel leuke informatie maar ik geloof niet dat je er zelf echt veel mee doet om eerlijk te zijn.
pi_155358952
je wil dus eigenlijk gewoon de zakjes met instant noodles en bouillonpoeder. maar dan kunnen zeggen dat je het zelf hebt gemaakt?

normaal gesproken maak ik de bouillon/soep(ja soep, geen bouillonpoeder met water), kook ik noodels in water, doet deze in een kom en schenkt vervolgens de soep erbij, andere ingrediënten erbij en klaar.

heb je op die mooie site al eens gezocht naar noodlesoep? staan lekkere recepten op.
pi_155359407
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 17:44 schreef _Newman_ het volgende:
Je hebt een mooie website met veel leuke informatie maar ik geloof niet dat je er zelf echt veel mee doet om eerlijk te zijn.
Zeg. :(
pi_155360094
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 18:39 schreef Elleska het volgende:
je wil dus eigenlijk gewoon de zakjes met instant noodles en bouillonpoeder. maar dan kunnen zeggen dat je het zelf hebt gemaakt?

normaal gesproken maak ik de bouillon/soep(ja soep, geen bouillonpoeder met water), kook ik noodels in water, doet deze in een kom en schenkt vervolgens de soep erbij, andere ingrediënten erbij en klaar.

heb je op die mooie site al eens gezocht naar noodlesoep? staan lekkere recepten op.
Jawel ik heb gekeken, ik ben fan van haar site. goede website. Ik heb ook recepten gezocht maar er stonden niet zo heel veel. Maar ik heb zo mijn eigen dingetjes bedacht en dat is: Als bepaalde kruiden en ingredienten het in de wok goed doen qua smaak dan zou die smaak combinatie in een soep ook moeten werken.

Dus biefstuk met paksoi en knoflook en soja saus daar zou ik dan een soep van kunnen maken ipv van wokken, of kip met kouseband in boullion en knoflook ofzo. Andersom doe ik het ook wel is dan heb ik een lekker soep receptje en dan heb ik geen trek in soep maar dan wok ik het en dan smaakt het gewoon goed.

Ik ben verder geen culinaire expert maar ik heb zo mijn eigen maniertje om dingen te doen en experimenteren is leuk. Soms mislukt er wel eens wat maar heeft iedereen wel is toch, dat hoort er ook bij.

Maar ik ben nog steeds op zoek naar de echte chinese smaak van de soepen in china. Ze maken het daar zo ontzettend lekker en is me nog niet echt gelukt om het te benaderen. Je komt daar soms in een afgeragt restaurantje binnen waar geen lamp hangt en de ramen op half zeven hangen en het meubilair is van de goedkoopste plastic camping stoelen die je ooit gezien hebt.

Maar het eten als je dat dan proeft daar zouden de meeste sterren chefs nog van onder de indruk raken. Ik zou eigenlijk nog wel eens een paar lesjes willen van een echte chinese kok.
  woensdag 19 augustus 2015 @ 19:52:09 #98
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_155360664
quote:
1s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 19:02 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Zeg. :(
Ik moest er best om lachen eerlijk gezegd _O-
Humor heeft ze wel (hoop ik) oO<
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 19 augustus 2015 @ 20:31:43 #99
256666 leeell
I know you're lonely
pi_155361983
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 17:44 schreef _Newman_ het volgende:
Je hebt een mooie website met veel leuke informatie maar ik geloof niet dat je er zelf echt veel mee doet om eerlijk te zijn.
10.gif
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  woensdag 19 augustus 2015 @ 20:34:05 #100
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155362056
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 17:44 schreef _Newman_ het volgende:
Of je nou de noodles in boullion kookt of eerst in water en later boullion eraan toevoegt lijkt me niet zo veel verschil maken.
Mij wel. Sterker nog, het lijkt me vies, afkookwater als soepbasis. En lelijk ook, vieze, witte drabsoep.
Nog geen Aziaat gezien die dat ooit deed. Ook die Chinese kok in dat afgeragde (?) restaurantje niet.

Maar neem vooral niks van mij aan joh, wat weet ik er nou van. Is allemaal copypaste. :)
Ga jij lekker noodles garen in een kommetje bouillon. Mensen doen wel gekkere dingen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')