abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 25 augustus 2015 @ 16:56:08 #151
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_155531158
quote:
17s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 16:54 schreef megamandy het volgende:

[..]

En dan heb je ook nog altijd bake en no-bake. Wil dit ook al zo lang maken maar omdat serieus ieder recept in mijn ogen totaal anders is ben ik er nog niet aan toe gekomen.

Dus als iemand hier een lekker no bake recept weet, graag O+
Ik de mijne wel bakken ja, met een no bake is opgeklote slagroom heel goed te doen.
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  dinsdag 25 augustus 2015 @ 16:57:25 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155531191
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 22:48 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Nee. Maar het ligt er misschien aan, aan wat je gewend bent.
Ik gebruik liever boter, desnoods geklaarde boter, lekkerder en gezonder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 25 augustus 2015 @ 17:02:46 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155531308
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 16:50 schreef Boy_Zonderman het volgende:
Wil vandaag een NY stijl cheesecake gaan bakken. Nu kom in verschillende recepten tegen, de een alleen met roomkaas, de andere opgeklopt met slagroom en dan nog een recept met zure room.

Wat is wijsheid?
Wijsheid is het recept van Martha Stewart, de boze stiefmoeder van de amerikaanse keuken
www.marthastewart.com/865202/new-york-style-cheesecake

[ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 25-08-2015 17:25:14 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 25 augustus 2015 @ 17:03:50 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155531333
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 23:15 schreef Fer het volgende:
Zou je de aardappels ook zelf kunnen voorkoken en bewaren of invriezen?
Ja, maar niet lang bewaren, en waarom zou je de moeite van invriezen en ontdooien willen doen als je ze sneller schilt en kookt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155534653
Vraagje: ik heb een ovenschotel gemaakt met shoarmavlees. Maar tijdens het eten merkte ik dat het vlees nog niet helemaal goed gegaard was. Dit heb ik vooraf wel gedaan in de pan maar blijkbaar niet helemaal goed.
Zou het doorgaren als ik de ovenschaal extra lang in de oven laat garen?
Of is dit een verloren zaak?
-O-
  dinsdag 25 augustus 2015 @ 19:42:28 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155535267
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 19:20 schreef vencodark het volgende:
Vraagje: ik heb een ovenschotel gemaakt met shoarmavlees. Maar tijdens het eten merkte ik dat het vlees nog niet helemaal goed gegaard was. Dit heb ik vooraf wel gedaan in de pan maar blijkbaar niet helemaal goed.
Zou het doorgaren als ik de ovenschaal extra lang in de oven laat garen?
Of is dit een verloren zaak?
-O-
Langer in de oven zorgt dat het gaar wordt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 26 augustus 2015 @ 16:33:51 #157
414785 sirdanilot
pi_155562428
Piet ik heb een pond sardientjes gescoord op de markt. Wat zal ik doen?

Ik dacht gewoon in de oven met ui tomaat en citroen en aardappeltjes

Ik zag ook verse Ansjovis liggen op de markt, wat kun je daar mee?

gr gr
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 26 augustus 2015 @ 20:38:59 #158
414785 sirdanilot
pi_155570825
Heb er een braziliaans gerecht van gemaakt. Heel erg lekker, alleen ik heb het net iets te lang in de oven gedaan waardoor de vis een tikkeltje droog werd, maar dat was niet zo heel erg.

- Sardientjes onthoofd, door de buik opengesneden en de graat eruit getrokken (lukte gewon met de hand) en goed schoongespoeld en afgedept
(wat een kloteklus zeg :( )

- aardappeltjes even 5 min voorgekookt (in de schil). Palmolie (is bij de tropische winkel te krijgen, van dat rode spul) in ovenschaal gedaan, aardappeltjes erin gedaan, peper zout
- daarna tomaat en ui in de ovenschaal gedaan, heb er zelf nog wat garnalensambal bij gedaan (pittig en umami)
- de sardientjes even gemarineerd in citroensap, knoflook, zout en de garnalensambal omdat ik die toch had
- dat bij alles gevoegd en dit nog laten bakken in de oven tot gaar
- Er hoort eigenlijk nog kokosmelk en korianderblad bij. Maar met kokosmelk wordt het allemaal nogal vettig vind ik en koriander had ik even niet. Maar dat hoort en kan dus wel heel goed, wordt het ook wat milder.

Ik geef even geen oventijden, want mijn sardientjes waren dus wat aan de droge kant geworden. Maar ik nodig iedereen uit om het te proberen want erg lekker.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 26 augustus 2015 @ 20:39:32 #159
414785 sirdanilot
pi_155570850
Kan ook zonder palmolie en met olijfolie en dan wordt het meer mediterraans achtig.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 26 augustus 2015 @ 20:40:27 #160
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_155570887
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 17:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wijsheid is het recept van Martha Stewart, de boze stiefmoeder van de amerikaanse keuken
www.marthastewart.com/865202/new-york-style-cheesecake
Zure room is dus wijsheid, all hail Queen Martha!

En dit is het eindresultaat:


Licht van kleur maar wel goed gegaard :9~
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 26 augustus 2015 @ 20:44:15 #161
414785 sirdanilot
pi_155571084
quote:
14s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 20:40 schreef Boy_Zonderman het volgende:

[..]

Zure room is dus wijsheid, all hail Queen Martha!

En dit is het eindresultaat:
[ afbeelding ]

Licht van kleur maar wel goed gegaard :9~
quote:
14s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 20:40 schreef Boy_Zonderman het volgende:

[..]

Zure room is dus wijsheid, all hail Queen Martha!

En dit is het eindresultaat:
[ afbeelding ]

Licht van kleur maar wel goed gegaard :9~
Lekker zeg, dat ga ik ook een keer proberen

Al heb ik nou niet echt een extreem goede oven helaas :(
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 26 augustus 2015 @ 20:55:29 #162
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_155571563
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 20:44 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

[..]

Lekker zeg, dat ga ik ook een keer proberen

Al heb ik nou niet echt een extreem goede oven helaas :(
Thanks, het is de heerlijkheid op een bordje :D

Heb ook geen lekker oventje, een onbetrouwbare gasoven maar met een thermometer kom je een flink eind.
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
pi_155573112
Sardientjes staan ook op mijn lijstje om binnenkort eens iets mee te doen. Niet meer gegeten sinds Portugal.
Spoilers!
pi_155573175
quote:
14s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 20:40 schreef Boy_Zonderman het volgende:

[..]

Zure room is dus wijsheid, all hail Queen Martha!

En dit is het eindresultaat:
[ afbeelding ]

Licht van kleur maar wel goed gegaard :9~
Ik dacht dat je zure room juist niet goed kon verhitten in verband met schiften en je daarom creme fraiche beter kon gebruiken.
Spoilers!
  woensdag 26 augustus 2015 @ 21:36:21 #165
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_155573336
quote:
1s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 21:32 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik dacht dat je zure room juist niet goed kon verhitten in verband met schiften en je daarom creme fraiche beter kon gebruiken.
Geen last van gehad, maar ik had 'm het eerste uur op 150/160 graden. Daarna voor het kleurtje op 180. Wel een waterbadje gebruikt, denk dat dat ook helpt tegen schiften.

Ook niet te lang mengen!
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
pi_155622739
Hoi Piet, vanavond maak ik kaassouflé (een echte, niet de snack). Wat zijn lekkere dingen om daarbij te serveren?
Ik weet het ook niet
  vrijdag 28 augustus 2015 @ 13:47:34 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155622793
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 13:46 schreef Dunckie het volgende:
Hoi Piet, vanavond maak ik kaassouflé (een echte, niet de snack). Wat zijn lekkere dingen om daarbij te serveren?
Brood?
Een salade?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155622836
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 13:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Brood?
Een salade?
Ja, allicht, maar ik doelde niet per se op dat soort vulsel. Ik was van plan de souffléetjes als voorgerecht te doen.
Ik weet het ook niet
  vrijdag 28 augustus 2015 @ 21:22:31 #169
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_155636250
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 21:57 schreef Fer het volgende:
Ik stel het maar hier, want ik denk niet dat het zonder hulp nog lukt: aardappeltjes bakken, in de koekenpan.

Op een of andere manier, worden ze nooit mooi bruin, maar wit met zwarte stippen. En het duurt ook lang, voordat ze lekker smaken.

Smaak is wel iets beter, nu ik eindelijk een demeyere rvs pan heb gekocht. Maar nog niet zoals ik ze wil en de trouwens, de pan wordt wel bruin.

Piet kan dit beter?
Het geheim: een goede laag (neutrale) olie. Dusdanig veel dat je ze net niet aan het frituren vent. Daarna uit laten lekken op keukenpapier en eventueel terug de pan in met een klontje boter voor de smaak
  Moderator vrijdag 28 augustus 2015 @ 21:40:54 #170
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_155637000
Het is geen 'hoe maak ik' vraag maar aangezien ik Piet toch wel als autoriteit zie...
Ik heb 2 metworsten mee op vakantie, in papieren zak en dat in een plastic zak. Nu zijn de worsten wat wit uitgeslagen, denk schimmel? Of zout?

Kun je ze nog eten als je de darm verwijdert. Ik ben al flink verkouden, dus heb geen zin daar ziek van te worden ;)
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_155637474
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 21:40 schreef derLudolf het volgende:
Het is geen 'hoe maak ik' vraag maar aangezien ik Piet toch wel als autoriteit zie...
Ik heb 2 metworsten mee op vakantie, in papieren zak en dat in een plastic zak. Nu zijn de worsten wat wit uitgeslagen, denk schimmel? Of zout?

Kun je ze nog eten als je de darm verwijdert. Ik ben al flink verkouden, dus heb geen zin daar ziek van te worden ;)
Ik denk niet dat het schimmel is. Ik laat metworst vaak zonder plastic verpakking nog een tijd hangen omdat ik,dat lekkerder vindt.

Hoe lang is het al mee en hoe warm was het?
  Moderator vrijdag 28 augustus 2015 @ 22:00:38 #172
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_155637799
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 21:52 schreef Stompzinnig het volgende:

[..]

Ik denk niet dat het schimmel is. Ik laat metworst vaak zonder plastic verpakking nog een tijd hangen omdat ik,dat lekkerder vindt.

Hoe lang is het al mee en hoe warm was het?
Dat het in plastic zat, uurtje of 36 bij graad of 25 buiten. Maar zat redelijk binnen in min tas, redelijk geïsoleerd. Het is al paar dagen aan het luchten :P
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_155637892
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 22:00 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Dat het in plastic zat, uurtje of 36 bij graad of 25 buiten. Maar zat redelijk binnen in min tas, redelijk geïsoleerd. Het is al paar dagen aan het luchten :P
Tja eentje het velletje eraf halen en dan eens ruiken. Ik kan je vertellen dat worsten vrij makkelijk schimmelen. Zo had ik een keer voor kerst een aantal worsten voor mijn vader als cadeautje meegenomen. verpakt in een plastic zak en toen papier. Toen hij ze openmaakte kwam er een hele sterke lucht uit. Er zat een witte maar ook soms groenige schimmel laag op alle worsten. Oeps.. Verder gaat metworst vrij lang mee mits het in de koelkast ligt. Ik heb ze toen weggegooid omdat de geur ook heel sterk was.
pi_155637997
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 22:00 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Dat het in plastic zat, uurtje of 36 bij graad of 25 buiten. Maar zat redelijk binnen in min tas, redelijk geïsoleerd. Het is al paar dagen aan het luchten :P
Oh ja, plastic over het hoofd gezien. Met die temp en in plastic, dus vocht dat geen kant heeft om op te gaan zou ik het zelf niet vertrouwen.
pi_155638332
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 21:22 schreef Knuck-les het volgende:

[..]

Het geheim: een goede laag (neutrale) olie. Dusdanig veel dat je ze net niet aan het frituren vent. Daarna uit laten lekken op keukenpapier en eventueel terug de pan in met een klontje boter voor de smaak
Zou kunnen. Er zijn vele manieren. Ik doe het zo niet.
Ik zou me afvragen of hij besef heeft van de tijd die ervoor nodig is om tot een fraai resultaat te komen. Het gaat niet in 3 minuten.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')