Ik de mijne wel bakken ja, met een no bake is opgeklote slagroom heel goed te doen.quote:Op dinsdag 25 augustus 2015 16:54 schreef megamandy het volgende:
[..]
En dan heb je ook nog altijd bake en no-bake. Wil dit ook al zo lang maken maar omdat serieus ieder recept in mijn ogen totaal anders is ben ik er nog niet aan toe gekomen.
Dus als iemand hier een lekker no bake recept weet, graag
Ik gebruik liever boter, desnoods geklaarde boter, lekkerder en gezonderquote:Op maandag 24 augustus 2015 22:48 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Nee. Maar het ligt er misschien aan, aan wat je gewend bent.
Wijsheid is het recept van Martha Stewart, de boze stiefmoeder van de amerikaanse keukenquote:Op dinsdag 25 augustus 2015 16:50 schreef Boy_Zonderman het volgende:
Wil vandaag een NY stijl cheesecake gaan bakken. Nu kom in verschillende recepten tegen, de een alleen met roomkaas, de andere opgeklopt met slagroom en dan nog een recept met zure room.
Wat is wijsheid?
Ja, maar niet lang bewaren, en waarom zou je de moeite van invriezen en ontdooien willen doen als je ze sneller schilt en kookt?quote:Op maandag 24 augustus 2015 23:15 schreef Fer het volgende:
Zou je de aardappels ook zelf kunnen voorkoken en bewaren of invriezen?
Langer in de oven zorgt dat het gaar wordt.quote:Op dinsdag 25 augustus 2015 19:20 schreef vencodark het volgende:
Vraagje: ik heb een ovenschotel gemaakt met shoarmavlees. Maar tijdens het eten merkte ik dat het vlees nog niet helemaal goed gegaard was. Dit heb ik vooraf wel gedaan in de pan maar blijkbaar niet helemaal goed.
Zou het doorgaren als ik de ovenschaal extra lang in de oven laat garen?
Of is dit een verloren zaak?
Zure room is dus wijsheid, all hail Queen Martha!quote:Op dinsdag 25 augustus 2015 17:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wijsheid is het recept van Martha Stewart, de boze stiefmoeder van de amerikaanse keuken
www.marthastewart.com/865202/new-york-style-cheesecake
quote:Op woensdag 26 augustus 2015 20:40 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Zure room is dus wijsheid, all hail Queen Martha!
En dit is het eindresultaat:
[ afbeelding ]
Licht van kleur maar wel goed gegaard
Lekker zeg, dat ga ik ook een keer proberenquote:Op woensdag 26 augustus 2015 20:40 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Zure room is dus wijsheid, all hail Queen Martha!
En dit is het eindresultaat:
[ afbeelding ]
Licht van kleur maar wel goed gegaard
Thanks, het is de heerlijkheid op een bordjequote:Op woensdag 26 augustus 2015 20:44 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
[..]
Lekker zeg, dat ga ik ook een keer proberen
Al heb ik nou niet echt een extreem goede oven helaas
Ik dacht dat je zure room juist niet goed kon verhitten in verband met schiften en je daarom creme fraiche beter kon gebruiken.quote:Op woensdag 26 augustus 2015 20:40 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Zure room is dus wijsheid, all hail Queen Martha!
En dit is het eindresultaat:
[ afbeelding ]
Licht van kleur maar wel goed gegaard
Geen last van gehad, maar ik had 'm het eerste uur op 150/160 graden. Daarna voor het kleurtje op 180. Wel een waterbadje gebruikt, denk dat dat ook helpt tegen schiften.quote:Op woensdag 26 augustus 2015 21:32 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik dacht dat je zure room juist niet goed kon verhitten in verband met schiften en je daarom creme fraiche beter kon gebruiken.
Brood?quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 13:46 schreef Dunckie het volgende:
Hoi Piet, vanavond maak ik kaassouflé (een echte, niet de snack). Wat zijn lekkere dingen om daarbij te serveren?
Ja, allicht, maar ik doelde niet per se op dat soort vulsel. Ik was van plan de souffléetjes als voorgerecht te doen.quote:
Het geheim: een goede laag (neutrale) olie. Dusdanig veel dat je ze net niet aan het frituren vent. Daarna uit laten lekken op keukenpapier en eventueel terug de pan in met een klontje boter voor de smaakquote:Op maandag 24 augustus 2015 21:57 schreef Fer het volgende:
Ik stel het maar hier, want ik denk niet dat het zonder hulp nog lukt: aardappeltjes bakken, in de koekenpan.
Op een of andere manier, worden ze nooit mooi bruin, maar wit met zwarte stippen. En het duurt ook lang, voordat ze lekker smaken.
Smaak is wel iets beter, nu ik eindelijk een demeyere rvs pan heb gekocht. Maar nog niet zoals ik ze wil en de trouwens, de pan wordt wel bruin.
Piet kan dit beter?
Ik denk niet dat het schimmel is. Ik laat metworst vaak zonder plastic verpakking nog een tijd hangen omdat ik,dat lekkerder vindt.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 21:40 schreef derLudolf het volgende:
Het is geen 'hoe maak ik' vraag maar aangezien ik Piet toch wel als autoriteit zie...
Ik heb 2 metworsten mee op vakantie, in papieren zak en dat in een plastic zak. Nu zijn de worsten wat wit uitgeslagen, denk schimmel? Of zout?
Kun je ze nog eten als je de darm verwijdert. Ik ben al flink verkouden, dus heb geen zin daar ziek van te worden
Dat het in plastic zat, uurtje of 36 bij graad of 25 buiten. Maar zat redelijk binnen in min tas, redelijk geïsoleerd. Het is al paar dagen aan het luchtenquote:Op vrijdag 28 augustus 2015 21:52 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Ik denk niet dat het schimmel is. Ik laat metworst vaak zonder plastic verpakking nog een tijd hangen omdat ik,dat lekkerder vindt.
Hoe lang is het al mee en hoe warm was het?
Tja eentje het velletje eraf halen en dan eens ruiken. Ik kan je vertellen dat worsten vrij makkelijk schimmelen. Zo had ik een keer voor kerst een aantal worsten voor mijn vader als cadeautje meegenomen. verpakt in een plastic zak en toen papier. Toen hij ze openmaakte kwam er een hele sterke lucht uit. Er zat een witte maar ook soms groenige schimmel laag op alle worsten. Oeps.. Verder gaat metworst vrij lang mee mits het in de koelkast ligt. Ik heb ze toen weggegooid omdat de geur ook heel sterk was.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 22:00 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dat het in plastic zat, uurtje of 36 bij graad of 25 buiten. Maar zat redelijk binnen in min tas, redelijk geïsoleerd. Het is al paar dagen aan het luchten
Oh ja, plastic over het hoofd gezien. Met die temp en in plastic, dus vocht dat geen kant heeft om op te gaan zou ik het zelf niet vertrouwen.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 22:00 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dat het in plastic zat, uurtje of 36 bij graad of 25 buiten. Maar zat redelijk binnen in min tas, redelijk geïsoleerd. Het is al paar dagen aan het luchten
Zou kunnen. Er zijn vele manieren. Ik doe het zo niet.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 21:22 schreef Knuck-les het volgende:
[..]
Het geheim: een goede laag (neutrale) olie. Dusdanig veel dat je ze net niet aan het frituren vent. Daarna uit laten lekken op keukenpapier en eventueel terug de pan in met een klontje boter voor de smaak
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |