quote:Op maandag 6 april 2015 19:22 schreef Bleie het volgende:
Goitske en madelieff: ziet er goed uit!
En Rorsach wow, wat een taart.
Ik had voor een buurt-paasfeestje voor het eerst in mijn leven worteltaart gemaakt en gegeten. Lekker hoor! (De foto is slecht, maar voor het idee)
[ afbeelding ]
quote:Op donderdag 9 april 2015 18:34 schreef Goitske het volgende:
Maandag wordt Teun 1, vandaag vast trakteren bij de gastouder ivm de hoeveelheid kindjes een cupcake met een boekje
Vanille cupcake met dun laagje botercreme en fondant
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 12 april 2015 20:49 schreef vinnypassy het volgende:
Omdat ik jarig was, moest ik een taartje maken. Het werd een witte chocolade cheesecake met bodem van oreokoekjes en een swirl van melkchocolade en karamel. Nomnom.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Alstu.quote:Op maandag 13 april 2015 13:01 schreef Helsinki het volgende:
Recept van de witte chocolade cheesecake graag! .
damnnn alleen zou ik t denk ik liever maken met ander koek voor de bodem.quote:Op zondag 12 april 2015 20:49 schreef vinnypassy het volgende:
Omdat ik jarig was, moest ik een taartje maken. Het werd een witte chocolade cheesecake met bodem van oreokoekjes en een swirl van melkchocolade en karamel. Nomnom.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik zie het in alle turkse winkeltjes ook te koop staan. Heb je er daarvan één in de buurt?quote:Op donderdag 16 april 2015 16:58 schreef Bortecinem het volgende:
Zou ik glucose stroop kunnen vervangen door honing of golden syrup? Ik wil graag die blueberry & cream cookies van uit het milkbar boek maken maar glucose stroop kan ik alleen online bestellen. Voor de rest heb ik alle ingrediënten..
Huhhh echt? Nog nooit gezien.quote:Op donderdag 16 april 2015 18:30 schreef Atifa het volgende:
[..]
Ik zie het in alle turkse winkeltjes ook te koop staan. Heb je er daarvan één in de buurt?
Kizim pekmez!quote:Op donderdag 16 april 2015 16:58 schreef Bortecinem het volgende:
Zou ik glucose stroop kunnen vervangen door honing of golden syrup? Ik wil graag die blueberry & cream cookies van uit het milkbar boek maken maar glucose stroop kan ik alleen online bestellen. Voor de rest heb ik alle ingrediënten..
Boeie. Smaakt even goed.quote:Op donderdag 16 april 2015 19:18 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Whuttt r u crazy.
Glucosestroop is gewoon suikerstroop. Wit en neutraal van smaak. Pekmez daarentegen..
Pekmez:
[ afbeelding ]
Glucose:
[ afbeelding ]
Geen antwoord op je vraag, maar je kunt glucosestroop vinden bij de beter gesorteerde toko. Wah Nam Hong bijvoorbeeld.quote:Op donderdag 16 april 2015 16:58 schreef Bortecinem het volgende:
Zou ik glucose stroop kunnen vervangen door honing of golden syrup? Ik wil graag die blueberry & cream cookies van uit het milkbar boek maken maar glucose stroop kan ik alleen online bestellen. Voor de rest heb ik alle ingrediënten..
Thanks ik zal het de volgende keer checken. Ik ga het nu proberen met een mix van honing en goldensyrup.quote:Op donderdag 16 april 2015 19:58 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Geen antwoord op je vraag, maar je kunt glucosestroop vinden bij de beter gesorteerde toko. Wah Nam Hong bijvoorbeeld.
Volgens mij heeft minilot die koekjes recentelijk ook gemaakt, benieuwd wat zij gebruikt heeft.quote:Op donderdag 16 april 2015 20:04 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Thanks ik zal het de volgende keer checken. Ik ga het nu proberen met een mix van honing en goldensyrup.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Mijn moeder vond ze wel heel lekker btw. Dus misschien ligt het gewoon aan mij.
[ Bericht 17% gewijzigd door Bortecinem op 17-04-2015 15:58:10 ]
quote:Op vrijdag 17 april 2015 16:02 schreef minilot het volgende:
Het lekkerste zijn die milk crumbs ja dat is waar! Gewoon de volgende keer een emmer ervan maken. Lepel erin en hoppa.
quote:Op vrijdag 17 april 2015 15:49 schreef Bortecinem het volgende:
Ik vond ze wel oké maar verder niet super bijzonder of zo. Ik wil ze nog wel een keer proberen met glucose en verse of bevroren blauwe bessen. Nu vond ik de blauwe bessen vooral naar rozijnen smaken en daar ben ik niet zo'n fan van. Oh en meer milkcrumbs in doen want eerlijk gezegd vond ik die veel lekkerder dan de koekjes zelf.
Heb nog deeg over dus zal binnenkort ook wel even een foto plaatsen.
Edit. Er was nog een koekje over.Zien er lekker uit Had je nou gedroogde bessen gebruikt? Heb hier een kilo blauwe bessen liggen, dus morgen doe ik ook een poging.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Mijn moeder vond ze wel heel lekker btw. Dus misschien ligt het gewoon aan mij.
Gedroogde bessen inderdaad.quote:Op vrijdag 17 april 2015 19:13 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Zien er lekker uit Had je nou gedroogde bessen gebruikt? Heb hier een kilo blauwe bessen liggen, dus morgen doe ik ook een poging.
Nu ben ik erg benieuwd geworden naar die milk crumbs heb het recept gevonden, dus morgenmiddag maar eens een poging wagen. Met verse bessen dus. Waar zou ik gedroogde blauwe bessen kunnen vinden?quote:Op vrijdag 17 april 2015 22:37 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Gedroogde bessen inderdaad.
Ben nu mijn laatste batch aan het afbakken. Heb net eerst nog een lading milkcrumbs gemaakt en ieder koekje gevuld met 2/3 theelepels extra milkcrumbs hehe.
Heb je weleens polvoron gehad? Filipijnse/Spaanse melkpoeder koekjes. Het is in feite dat maar dan met witte chocolade.quote:Op vrijdag 17 april 2015 23:58 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Nu ben ik erg benieuwd geworden naar die milk crumbs heb het recept gevonden, dus morgenmiddag maar eens een poging wagen. Met verse bessen dus. Waar zou ik gedroogde blauwe bessen kunnen vinden?
Die koekjes die erg kruimelen? Die kreeg ik vroeger vaak bij een Filipijns vriendinnetje thuis. Als het daar naar smaakt kijk ik meer uit naar die crumbs dan naar de koekjes zelfquote:Op zaterdag 18 april 2015 00:56 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Heb je weleens polvoron gehad? Filipijnse/Spaanse melkpoeder koekjes. Het is in feite dat maar dan met witte chocolade.
Ik heb gedroogde blauwe bessen online besteld maar om eerlijk te zijn proef je echt weinig van de blauwe bessen smaak die koekjes. Naar mijn mening kun je die blauwe bessen net zo goed vervangen door donkere rozijnen.
Ziet er uit als een lekker en simpel recept. Ik sla hem op, want heb net 2kg bananen gekocht die ik never nooit niet in m'n uppie op ga krijgen. Was al van plan om kuih kodok te maken, maar een bananenbrood is nooit wegquote:Op zaterdag 18 april 2015 17:02 schreef Mord_Sith het volgende:
Ik had een boel overrijpe bananen over, dus net een bananenbrood gebakken volgens dit recept.
Ik heb wel meer bloem gebruikt (bij elkaar zo'n 250 gram bloem) en iets meer suiker doordat ik uitschoot.
Meer bloem was nodig omdat het mengsel bijna vloeibaar was, en bananenbrood mislukt daardoor vaak bij mij.
Maar deze is prima gelukt!
Had iets minder zoet gemogen, maar prima en smakelijk
Ik doe er ook altijd walnoot in,zó lekkerquote:Op zaterdag 18 april 2015 17:09 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Ziet er uit als een lekker en simpel recept. Ik sla hem op, want heb net 2kg bananen gekocht die ik never nooit niet in m'n uppie op ga krijgen. Was al van plan om kuih kodok te maken, maar een bananenbrood is nooit weg
SPOILER: FotospamOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Concept oplossing: sparen voor infrarood thermometerProbably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
De ene keer dat ik ooit bananenbrood maakte had ik er idd ook walnoten in gedaan, maar dat vond ik niet zo. Misschien dat ik ze de volgende keer eerst een beetje rooster ofzo.quote:Op zaterdag 18 april 2015 19:28 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
Ik doe er ook altijd walnoot in,zó lekker
Ik heb een zak walnoten van de Lidl, die heb ik eigenlijk standaard in huis voor als ik bananenbrood wil bakken. Erg lekker.quote:Op zaterdag 18 april 2015 21:44 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
De ene keer dat ik ooit bananenbrood maakte had ik er idd ook walnoten in gedaan, maar dat vond ik niet zo. Misschien dat ik ze de volgende keer eerst een beetje rooster ofzo.
CUL / Brood bakken in de oven #20: Niets is lekkerder dan verse broodjes..quote:Op zaterdag 18 april 2015 19:59 schreef djkoelkast het volgende:
Er is volgens mij ook een apart broodtopic.
Haverkoekjes?quote:Op zondag 19 april 2015 10:55 schreef Bleie het volgende:
[..]
Oh, en heeft iemand nog ideeën voor koekjes die vrij lang goed blijven, en niet al te ongezond zijn (zodat ik ze zonder al te veel schuldgevoel aan mijn kinderen als tussendoortje kan geven)?
Als je ze zelf gaat maken kan je zelf bepalen hoe zoet ze worden en wat voor de zoetheid zorgt héquote:Op zondag 19 april 2015 10:59 schreef Bleie het volgende:
[..]
Zit daar niet stiekem ook een enorme berg suiker in? *zwengelt google aan*
Wat tofquote:Op zondag 19 april 2015 13:39 schreef minilot het volgende:
Even een knipje uit het Foodgawkertopic..
[ afbeelding ]
Ter gelegenheid van het feit dat het deze maand precies veertig jaar geleden was dat Monty Pythons Search for the Holy Grail uitkwam bakte ik een middeleeuws taartje. Een Tarta de Santiago om precies te zijn, van amandelmeel, suiker, citrusschillen en eieren
En die gooi je er zo in? Of zijn ze al geroosterd?quote:Op zondag 19 april 2015 10:13 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
Ik heb een zak walnoten van de Lidl, die heb ik eigenlijk standaard in huis voor als ik bananenbrood wil bakken. Erg lekker.
Wow!quote:Op zondag 19 april 2015 13:39 schreef minilot het volgende:
Even een knipje uit het Foodgawkertopic..
[ afbeelding ]
Ter gelegenheid van het feit dat het deze maand precies veertig jaar geleden was dat Monty Pythons Search for the Holy Grail uitkwam bakte ik een middeleeuws taartje. Een Tarta de Santiago om precies te zijn, van amandelmeel, suiker, citrusschillen en eieren
Ja ik twijfel, maar ik gooi ze er idd. zo in. Ik breek ze in kleine stukjes en meng ze door het beslag.quote:Op zondag 19 april 2015 14:13 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
En die gooi je er zo in? Of zijn ze al geroosterd?
Zal het van de week nog eens proberen dan.quote:Op zondag 19 april 2015 19:40 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
Ja ik twijfel, maar ik gooi ze er idd. zo in. Ik breek ze in kleine stukjes en meng ze door het beslag.
Ziet er snoezig uit!quote:Op zondag 26 april 2015 18:57 schreef Vicky het volgende:
[ afbeelding ]
Ik maakte vandaag appelroosjes. Erg lekker!
Die zijn leuk!quote:Op zondag 26 april 2015 18:57 schreef Vicky het volgende:
[ afbeelding ]
Ik maakte vandaag appelroosjes. Erg lekker!
Is het nog gelukt met de taart??quote:Op vrijdag 1 mei 2015 12:05 schreef Unites het volgende:
Ik ga morgen eigenlijk voor het eerst een 'echte' gedecoreerde taart maken...
Zo'n voetbal t-shirt taart...
Ik wou een biscuit maken met vanille, frosting met citroen, oranje fondant... en als vulling: dun laagje bosbessenjam en dan drie soort botercrème met aardbeiensmaak (rood gekleurd), bananensmaak (wit, neutraal: niet gekleurd) en frambozensmaak (blauw gekleurd). Wil daar bij ook iets van 'gras' maken, heb groene kleurstof mee besteld, maar weet eigenlijk niet hoe ik dat moet aanpakken. Ook iets van 'glans spray', weet niet of het nodig is... maar misschien om de witte fondant letters te laten glimmen. Ik heb ook nog van die eetbare suikerwerkjes in de vorm van een voetbal en een paar kunststof schoenen.
Misschien weer een beetje overenthousiast, ben bang dat het echt totaal gaat mislukken. Ook omdat ik niet zeker weet of m'n bestelling van 'maakjetaart.nl' wel morgen binnen is... Zou echt een ramp zijn
Heeft er iemand tips? Passen de smaken wel? Hoe zorg ik ervoor dat de taart niet 'nat'/'week' wordt?
Tis voor de verjaardag van m'n zusje...
Aaaaaah!!
Gisteren eindelijk gemaakt. 3/4 cup suiker, alles in de blender gegooid, oven in, heerlijkquote:Op zaterdag 18 april 2015 17:02 schreef Mord_Sith het volgende:
Ik had een boel overrijpe bananen over, dus net een bananenbrood gebakken volgens dit recept.
Ik heb wel meer bloem gebruikt (bij elkaar zo'n 250 gram bloem) en iets meer suiker doordat ik uitschoot.
Meer bloem was nodig omdat het mengsel bijna vloeibaar was, en bananenbrood mislukt daardoor vaak bij mij.
Maar deze is prima gelukt!
Had iets minder zoet gemogen, maar prima en smakelijk
Waarom bak je je biscuit niet lekker een paar dagen eerder?quote:Op zondag 3 mei 2015 16:38 schreef Unites het volgende:
Bedankt voor je reactie! Bij dezen:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het was echt een drama. Ik had alles netjes op tafel klaar gezet om eens een keer geordend te gaan werken. Tot dat ik er achter kwam dat een of ander onderdeel van de mixer kwijt was, meer dan een uur lopen zoeken en toen uiteindelijk gevonden ergens op de grond. Waarschijnlijk laten vallen met het pakken van andere onderdelen :$
Toen het biscuitbeslag. Ik gebruikte dit recept: http://www.taarten-decore(...)nmogelijke-opdracht/. Alles keurig netjes afgewogen en weinig zelf toegevoegd, alleen een beetje vanillesuiker en -aroma. Ik moest twaalf eiren luchtig kloppen tot lobbige slagroom en dat lukte in het begin niet, tot dat ik het 'spatscherm' erbij pakte en de mixer op de hoogste stand had gezet. Bloem drie keer gezeefd en door het beslag heen gespateld. Nam best wel wat af qua volume. Had het bakblik (rechthoekig, +/- 43cm doorsnee) netjes bekleed met bakpapier met 15 cm erboven, want aan de hand van de foto bij het recept dacht ik echt dat m'n biscuit wel flink omhoog zou komen. Dat viel tegen, helaasch. Daarom heb ik later maar een tweede gebakken. Beide waren na 35 min gaar, gebakken onder in de oven op 175 graden op de stand 'hetelucht en onder- en bovenwarmte'. Smaak vond ik zelf goed, de textuur was voor mij prima. Het was niet de biscuit die ik voor me had in m'n gedachten, maar wel een fijne cake, ook om mee te werken.
Daarna heb ik de botercrème gemaakt: gelijke hoeveelheid boter en poedersuiker en ook een scheutje water. Heb ze alle drie apart gemaakt. Bij de rode had ik naast de kleurstof ook smaakstof toegevoegd: aardbei-kiwi (aardbei was op bij 'maakjetaart.nl', daarom belde ze me moeder even op en aan haar adviseerde ze deze vervanger). Bij de witte zat alleen 'bananencrème smaakstof'. Bij de laatste botercrème zat blauwe kleurstof en frambozen-rode bes smaak. Heb ze allemaal in een spuitzak gedaan en in de koelkast bewaard. Daarna had ik de rode en gele fondant van de Xenos (oranje hadden ze niet) gemengd. Kreeg steeds niet het gewenste resultaat en de kleur veranderde steeds voor m'n gevoel. Was zalmroze geworden. Heb van alles geprobeerd om het 'donker oranje' te krijgen: rode kleurstof, meer rode fondant... meer geel, meer wit...
Toen ben ik na het eten verder gegaan met het bewerken van de taart. Heb de beide biscuits eerst doormidden gesneden, daarna boven op elkaar gestapeld en vervolgens in drie banen verdeeld (twee grotere en een wat kleinere plakken). Daarna heb ik de middelste baan op de volgende manier verdeeld:
[ afbeelding ]
Daarna heb ik 'm laagje voor lage opgebouwd, zoals op de tweede foto is te zien. Veel moeten bijsnijden en af en toe wat gaten moeten plakken met wat losse, afgebroken stukken cake. Zie je uiteindelijk toch niet meer....... Bij laag 1 en laag 3 zit ook nog een laag jam: bij 1 zit bosbes-framboos en bij de derde zit aardbei. Was wel even een werkje, maar ging wel goed. Alleen de blauwe botercrème was op een of andere manier ineens nat (was de enigste wel waarbij ik blauwe kleurstof van de Xenos had gebruikt), deze heb ik moeten 'afknijpen' en uiteindelijk was deze wat harder dan de andere twee. Was nog wel redelijk bewerkbaar. De witte, zonder kleurstof dus, was het beste gelukt voor mijn gevoel.
[ afbeelding ]
Omdat ik ontevreden was met het fondant, zijn we snel naar de Jumbo gereden, waar ze gelukkig wel oranje fondant hadden.
Daarna heb ik er een laagje glazuur over gesmeerd met als bedoeling om het fondant goed te kunnen laten plakken. Toen dacht ik de oranje fondant snel uit te kunnen rollen, dat lukte niet goed. Met het hele gezin hebben we staan ploeteren op die plak Na eindelijk een mooie plak te hebben, bleek deze te dun te zijn. Deze scheurde dan ook en ik baalde als een stekker. Ik las op internet dat je het kon 'helen' met wat water, nou bij mij lukte het niet hoor. Werd een natte zooi. Heb nog geprobeerd om het te verbergen met wat losse stukken, maar dat zag er niet uit. Het werd alleen maar lelijker en lelijker, terwijl ik eigenlijk heel blij en gelukkig was met de taart.
Uiteindelijk toch maar m'n eigen gemaakte fondant uit de kast gepakt, die spontaan bijna net zo oranje leek als de fondant uit de supermarkt. Was best gek, het leek wel of ik constant werd bedrogen door m'n hersenen Deze rolde trouwens best goed en ik had een super mooie plak. Hij viel echt netjes over de taart (had de andere laag fondant gewoon laten zitten trouwens) en liet zich perfect 'vouwen'. Ik was er bijna mee klaar totdat mijn vader nog wel een plekje zag waar hij wat strakker zou mogen.... Je raadt het misschien al... hij trok er zo hard aan dat het aan een kant vrijwel helemaal scheurde. Ik was toen echt flink chagrijnig :$ Ik heb die laag fondant eraf gesmeten en ging weer opnieuw rollen... Helaas moest de taart weg worden gebracht naar de koeling bij kennissen van ons die een cateringbedrijf hebben, de taart paste op geen enkele manier in de koelkast bij ons. Oh ja, het was inmiddels al bijna half twaalf en ik was vanaf half drie 's middags bezig... bijna non-stop Maar goed, alles voor m'n zusje
Vandaag was ik om 10 uur uit bed en begon ik om half 11 al weer aan de taart tot aan net... half 2. Stond nog in m'n pyjama toen alle gasten al binnen kwamen lopen. De hele stroom mensen die even moesten kijken naar de afwerking waar ik op dat moment nog mee bezig was. Ze kregen m'n ontzettende zweetlucht er gratis bij
Goed... ik begon rond half 11 dus met het opnieuw maken van zo'n fondant plak. Had het buiten de koelkast bewaard, maar de fondant was best hard/droog geworden en liet zich maar moeilijk bewerken. Toch maar weer eens op internet gekeken wat je nou het beste kon doen: kneden. Goed kneden zou belangrijk zijn. Dat heb ik ook flink gedaan. De fondant rolde toen gemakkelijker uit, maar ging op een gegeven moment scheuren en barsten, probeerde de kleine gaatjes toch weer te dichten met een druppeltje water, maar dat lukte niet. Toen had ik er maar een nieuwe bol van gemaakt en weer gekneed. De kleur leek wel te verdwijnen en de plak liet zich weer niet fatsoenlijk uitrollen...
Uiteindelijk had ik het maar opgegeven en kwam me vader met het idee om die fondant dan maar te gebruiken als randje boven op de kapotte stukke fondant van de eerste laag. Ik kwam met het idee om een 'chocoladesaus' te maken met witte chocolade en rode kleurstof. Recept opgezocht, maar de tijd drong, dus maar flink gegokt met hoeveelheden. Kreeg uiteindelijk een dunne saus. Heb er ontzettend veel gezeefde bloem en wat koude roomboter bijgedaan om 'm wat dikker te krijgen. Had het pannetje in een bakje met koud water gezet. Kreeg uiteindelijk een best mooi mengsel. Het was zelfs eetbaar en smaakte nog echt ergens naar witte chocolade ook. Het was hier en daar een beetje korrelig door de bloem, maar dat was echt maar nihil. De bloem proefde je ook nauwelijks erin terug, wel een beetje hoor, maar ik vond dat niet storend.
Daarna heb ik de hele pan (was best een flinke lading) over de taart heen geflikkerd. Netjes proberen uit te strijken, waar ik ook heel lang mee bezig ben geweest. De saus werd langzaam wat harder, maar ik kreeg niet alles mooi rood. Terwijl de saus steeds moeilijker werd om te bewerken, zag ik steeds meer oranje plekjes die ook nog bedacht moesten worden. Uiteindelijk werd de 'chocoladesaus' best mooi stijf en bedekte hij de taart na mijn mening voldoende. Alles zat trouwens wel onder het rood, wat een *** zooi was het zeg.
Daarna snel nog de decoratie proberen te maken. Met die parels was ik echt ontzettend lang bezig... met een pincet. Lukte voor geen meter en ik werd steeds zenuwachtiger van de gasten
Uiteindelijk is het dus geworden zoals op de eerste foto. M'n zusje was er heel blij mee in ieder geval en daar doe je het toch voor Ik stond in de douche toen de taart werd aangesneden voor bij de koffie en thee. Helaas niet veel reacties gehoord... m'n oom vond 'm wel 'oké' en vond de botercrème, voornamelijk de blauwe ( ) veelte zwaar. Heb het nog aan sommige gasten gevraagd en die vonden 'm 'wel lekker'
Zelf vond ik 'm trouwens heerlijk Het is misschien niet de meest perfecte taart. Erg zwaar ook, maar goed... wat wil je voor zo'n eerste keer. De smaakcombinatie vond ik erg goed werken.
En met de eerste keer bedoel ik trouwens echt het bakken van een taart met verschillende lagen, kleuren, smaken, fondant, decoratie... Had nog nooit echt serieus met fondant gewerkt, man... man... man... oefening baart kunst denk ik dan maar. Onze kennis van de catering vertelde nog dat fondant een van de moeilijkste, zo niet het moeilijkste onderdeel is van zo'n taart. Zij vond 'm trouwens erg mooi en dat terwijl de taart toen nog maar half af was.
Uren aan bezig geweest dus. Niet de taart die ik in gedachte had (dat was deze: http://forum.deleukstetaarten.nl/viewtopic.php?id=12601), maar voor mij was dit wel een leuk en vooral smaakvol alternatief. Heb weer veel geleerd bij dit proces... en ondanks dat ik wel merkte dat de taart bij de meeste toch niet echt in goede aarde was gevallen, vond ik 'm het vele gestress en gedoe wel waard.
Aawh, lief van je! Bedankt!quote:Op dinsdag 5 mei 2015 16:51 schreef Goitske het volgende:
Unites wat een gedoe zeg!! Jammer dat de reacties niet positiever waren hij is super geworden!
Mmhm, totaal niet aan gedacht om te doen. Goede tip! Bedankt!quote:Op donderdag 7 mei 2015 10:18 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Waarom bak je je biscuit niet lekker een paar dagen eerder?
Je kunt ze ook invriezen he? Of lekker een dag eerder, dat snijdt ook beter dan vers. Dat brokkelt bij mijquote:Op donderdag 7 mei 2015 10:21 schreef Unites het volgende:
[..]
Mmhm, totaal niet aan gedacht om te doen. Goede tip! Bedankt!
Invriezen... ook al zo'n goed idee Zal het de volgende keer eens proberen... Ik ga over 2 weken weer eens een taart maken voor de verjaardag van m'n moeder, maar dit keer wel iets simpelerquote:Op donderdag 7 mei 2015 10:23 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Je kunt ze ook invriezen he? Of lekker een dag eerder, dat snijdt ook beter dan vers. Dat brokkelt bij mij
Wat een stress. Ik herken mijzelf in je
Succes met fondant. Wat een rukklus is datquote:Op donderdag 7 mei 2015 10:27 schreef Unites het volgende:
[..]
Invriezen... ook al zo'n goed idee Zal het de volgende keer eens proberen... Ik ga over 2 weken weer eens een taart maken voor de verjaardag van m'n moeder, maar dit keer wel iets simpeler
Ik ga denk voor een ronde biscuit met roomkaas vulling met witte chocolade, frambozenmousse en kruimels van zandkoek... soort 'cheesecake' En dan een mooie laag fondant erover (hopelijk lukt het nu wel) en wat bloemetjes of zo.
Stressen is vervelend, he? Als ik er op terugkijk was het echt een dramasoap
Ach, ze kunnen me niet meer verwijten dat ik altijd simpele cadeautjes voor ze koop Nu zit er tenminste heel veel liefde, maar vooral heeeeel veeeel tijd inquote:Op donderdag 7 mei 2015 10:29 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Succes met fondant. Wat een rukklus is dat
Yesss, die bedoelde ik, thanks!quote:Op donderdag 7 mei 2015 09:28 schreef _Liek het volgende:
Haha kan gebeuren! Bedoel je soms deze? https://bakverhalen.wordp(...)nen-jaloers-op-zijn/
Hmmmmm... Denk dat ik ook een taart ga bakken voor mamaquote:Op donderdag 7 mei 2015 10:30 schreef Unites het volgende:
[..]
Ach, ze kunnen me niet meer verwijten dat ik altijd simpele cadeautjes voor ze koop Nu zit er tenminste heel veel liefde, maar vooral heeeeel veeeel tijd in
Maak dan gewoon een cheesecake met een lading lekker fruit. Ziet er ook prachtig uit en is veel lekkerder.quote:Op donderdag 7 mei 2015 10:27 schreef Unites het volgende:
Invriezen... ook al zo'n goed idee Zal het de volgende keer eens proberen... Ik ga over 2 weken weer eens een taart maken voor de verjaardag van m'n moeder, maar dit keer wel iets simpeler
Ik ga denk voor een ronde biscuit met roomkaas vulling met witte chocolade, frambozenmousse en kruimels van zandkoek... soort 'cheesecake' En dan een mooie laag fondant erover (hopelijk lukt het nu wel) en wat bloemetjes of zo.
Stressen is vervelend, he? Als ik er op terugkijk was het echt een dramasoap
Vreemd. Roeren helpt niet?quote:Op donderdag 7 mei 2015 22:35 schreef Injetta het volgende:
Grrrrrrrr, net 4 repen witte chocolade volkomen verprutst. Au bain marie, ging maar niet smelten. Werd een hele rare pasta in een laag olie.....
Slechte chocola misschien...?quote:Op donderdag 7 mei 2015 22:35 schreef Injetta het volgende:
Grrrrrrrr, net 4 repen witte chocolade volkomen verprutst. Au bain marie, ging maar niet smelten. Werd een hele rare pasta in een laag olie.....
ik las zoiets al eerder in dit topic Bij iiemand. Witte choco is blijkbaar lastiger dan bruine. Ik smelt t weleens in de magnetron en dan komt het er wel goed uit. Mss dat volgende keer doen?quote:Op donderdag 7 mei 2015 22:35 schreef Injetta het volgende:
Grrrrrrrr, net 4 repen witte chocolade volkomen verprutst. Au bain marie, ging maar niet smelten. Werd een hele rare pasta in een laag olie.....
Oeh, ook trek in bananenbrood, maar heb geen rijpe bananen.quote:Op vrijdag 8 mei 2015 16:34 schreef _Liek het volgende:
Zojuist voor t eerst een bananenbrood de oven in geschoven! Straks nog choco lollies maken Jullie nog bakplannen voor t weekend?
Om de rijpheid te versnellen moet je bananen eens proberen in te vriezen. Heb ik gedaan met een paar bananen zodat ik sneller bananabread kan maken. En het werkt goed genoeg Had die tip ooit ergens gelezen en besloot dat maar eens zelf toe te passen.quote:Op vrijdag 8 mei 2015 17:16 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Oeh, ook trek in bananenbrood, maar heb geen rijpe bananen.
Bakplannen- chocolate chip cookies en een cheesecake wrs
Ja ditquote:Op zondag 10 mei 2015 16:37 schreef Heaven7 het volgende:
Overigens was het oplikken van het overschot dan weer geen probleem hoor
Prima tijd tochquote:
En, was het het wachten waard?quote:
Damn jazeker! Alleen de bodem was niet hard maar een soort Oreosaus geworden Dus de volgende keer maak ik een andere bodem.quote:
Haha of zelfde bodem maar deze eerst insmeren met chocolade.. Dan kan de saus de bodem niet zo vochtig makenquote:Op dinsdag 12 mei 2015 11:29 schreef Heaven7 het volgende:
[..]
Damn jazeker! Alleen de bodem was niet hard maar een soort Oreosaus geworden Dus de volgende keer maak ik een andere bodem.
Lekkere dingen allemaal Die hummingbird cake wil ik ook nog eens maken.quote:Op woensdag 13 mei 2015 14:26 schreef Artoo het volgende:
Hoi! Ik vind bakken ook leuk.
De laatste tijd heb ik o.a. dit gemaakt:
http://www.jamieoliver.com/recipes/recipe/hummingbird-cake/
http://sugarspunrun.com/smores-cheesecake/
http://chickslovefood.com(...)at-chip-cookie-cake/
Die eerste twee recepten vond ik echt megasupermachtig. De hummingbird cake was echt prachtig gelukt, heel smakelijk ook, maar de tweede laag spongecake + icing was eigenlijk te veel. Ik denk dat je met de helft van het recept ook prima af kunt.
De s'mores cheesecake was ook zo heftig, en ik vond mijn marshmallow-cheesecake laag niet helemaal mooi gelukt. De melkchocolade fudge en de bodem waren daarentegen heerlijk! Ik denk dat alleen dat al voldoende zou kunnen zijn voor een leuk taartje/snack.
De chocolate chip cookie cake vond ik simpelweg geweldig! Ook veel leuke reacties op gehad. Hij was mooi bros aan de buitenkant en was smeuiig aan de binnenkant.
Vrijdag wil ik simpele brownies gaan bakken!
Precies dezelfde ervaring wat betreft de hummingbird cakequote:Op woensdag 13 mei 2015 14:26 schreef Artoo het volgende:
Hoi! Ik vind bakken ook leuk.
De laatste tijd heb ik o.a. dit gemaakt:
http://www.jamieoliver.com/recipes/recipe/hummingbird-cake/
http://sugarspunrun.com/smores-cheesecake/
http://chickslovefood.com(...)at-chip-cookie-cake/
Die eerste twee recepten vond ik echt megasupermachtig. De hummingbird cake was echt prachtig gelukt, heel smakelijk ook, maar de tweede laag spongecake + icing was eigenlijk te veel. Ik denk dat je met de helft van het recept ook prima af kunt.
De s'mores cheesecake was ook zo heftig, en ik vond mijn marshmallow-cheesecake laag niet helemaal mooi gelukt. De melkchocolade fudge en de bodem waren daarentegen heerlijk! Ik denk dat alleen dat al voldoende zou kunnen zijn voor een leuk taartje/snack.
De chocolate chip cookie cake vond ik simpelweg geweldig! Ook veel leuke reacties op gehad. Hij was mooi bros aan de buitenkant en was smeuiig aan de binnenkant.
Vrijdag wil ik simpele brownies gaan bakken!
vind je?quote:Op woensdag 13 mei 2015 21:04 schreef littledrummergirl het volgende:
Die smores cheesecake
Damn you diet
Die cookie taart heb ik even opgeslagen, holy smokes dat ziet er goed uitquote:Op woensdag 13 mei 2015 14:26 schreef Artoo het volgende:
Hoi! Ik vind bakken ook leuk.
De laatste tijd heb ik o.a. dit gemaakt:
http://www.jamieoliver.com/recipes/recipe/hummingbird-cake/
http://sugarspunrun.com/smores-cheesecake/
http://chickslovefood.com(...)at-chip-cookie-cake/
Die eerste twee recepten vond ik echt megasupermachtig. De hummingbird cake was echt prachtig gelukt, heel smakelijk ook, maar de tweede laag spongecake + icing was eigenlijk te veel. Ik denk dat je met de helft van het recept ook prima af kunt.
De s'mores cheesecake was ook zo heftig, en ik vond mijn marshmallow-cheesecake laag niet helemaal mooi gelukt. De melkchocolade fudge en de bodem waren daarentegen heerlijk! Ik denk dat alleen dat al voldoende zou kunnen zijn voor een leuk taartje/snack.
De chocolate chip cookie cake vond ik simpelweg geweldig! Ook veel leuke reacties op gehad. Hij was mooi bros aan de buitenkant en was smeuiig aan de binnenkant.
Vrijdag wil ik simpele brownies gaan bakken!
Nog niet helemaal... Ik heb een stuk of 3 recepten liggen voor 'basic' brownies en ik ben er nog niet helemaal uit welke 't nu moet wordenquote:Op woensdag 13 mei 2015 20:48 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Lekkere dingen allemaal Die hummingbird cake wil ik ook nog eens maken.
Heb je al een recept in gedachten voor de brownies?
Die is echt aan te raden!quote:Op woensdag 13 mei 2015 21:29 schreef Diconnected het volgende:
[..]
Die cookie taart heb ik even opgeslagen, holy smokes dat ziet er goed uit
Ik heb uit dit topic een keer dit recept geplukt: klikquote:Op donderdag 14 mei 2015 09:30 schreef Artoo het volgende:
[..]
Nog niet helemaal... Ik heb een stuk of 3 recepten liggen voor 'basic' brownies en ik ben er nog niet helemaal uit welke 't nu moet worden
[..]
Die is echt aan te raden!
Oh balen als de winkels dicht zijn!quote:
Vegan browniesquote:Op donderdag 14 mei 2015 15:37 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Oh balen als de winkels dicht zijn!
Al is er vast wel een vegan recept zonder ei te vinden.
Geen brownies kunnen bakken als je zin hebt om brownies te bakken.quote:
combineren met aardbei iigquote:Op donderdag 14 mei 2015 22:52 schreef Myraela het volgende:
Ik heb voor het eerst rabarber gekocht. Iemand een leuk receptje?
Ja! Die had ik ook gevonden! Bedankt!quote:Op donderdag 14 mei 2015 11:59 schreef vlindertje89 het volgende:
[..]
Ik heb uit dit topic een keer dit recept geplukt: klik
En die vond ik echt goddelijk! En super simpel!
Woah, die zien er ook echt goed uit. Browniesquote:Op donderdag 14 mei 2015 12:55 schreef Diconnected het volgende:
De brownies van Nigella zijn ook aan te raden. Maak die altijd en iedereen vindt ze heerlijk.
http://www.food.com/recipe/nigella-lawson-brownies-32053
En je kan ze tweaken naar gewenst aantal brownies, want het standaard recept is echt een shitload aan brownies
Mooie combinatie wel hoor.quote:Op vrijdag 15 mei 2015 16:19 schreef Myraela het volgende:
Jeetje, wat een hoop aardbei combinaties. Wilde het eigenlijk puur rabarber houden.
Die heb ik even gepind, ziet er heerlijk uit!quote:Op vrijdag 15 mei 2015 16:22 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Mooie combinatie wel hoor.
Maar, anders een rabarber crumble? Laatst nog gemaakt, erg lekker met een bolletje vanilleijs
Hehe heb je er ook noten door heen gedaan? Ik heb een noten allergie dus ik doe dat niet, maar ik heb er laatst rozijnen in gedaan, ook erg smakelijk .quote:Op vrijdag 15 mei 2015 16:36 schreef Artoo het volgende:
De Nigella brownies staan nu in de oven! Beslag maken ging super easy. Niet van het beslag snoepen was niet easy
Nee, die heb ik er nu uit gelaten omdat een van de brownie-eters morgen allergisch is voor noten. De volgende keer misschien wel!quote:Op vrijdag 15 mei 2015 18:10 schreef Diconnected het volgende:
[..]
Hehe heb je er ook noten door heen gedaan? Ik heb een noten allergie dus ik doe dat niet, maar ik heb er laatst rozijnen in gedaan, ook erg smakelijk .
Ah oke nou zonder noten zijn ze ook heerlijk. Je kan er in feite alles in gooien wat je maar wilt. Ik heb er ook een keer een cheesecake laagje over gedaan en frambozen in gestopt, dat was ook echt goddelijkquote:Op vrijdag 15 mei 2015 18:12 schreef Artoo het volgende:
[..]
Nee, die heb ik er nu uit gelaten omdat een van de brownie-eters morgen allergisch is voor noten. De volgende keer misschien wel!
Crispy on the outside, chewy on the inside .quote:Op zaterdag 16 mei 2015 17:10 schreef Piger het volgende:
knapperig van binnen en buiten of van binnen zacht?
Ben op zoek naar een recept voor knapperig van binnen EN buiten. De kleur hiervan ziet er goed uit.
Wat zijn die spritsen mooi gelukt!quote:Op dinsdag 19 mei 2015 02:01 schreef ausweiss het volgende:
Ben na jaren weer eens aan het bakken gegaan.
Vanavond spritsen gebakken.
Ze waren lekker alleen de vorm liep wat uit.
Was voor het laatst tijdens mijn opleiding,
Een jaar of 26 geleden
[ afbeelding ]
En 2 weken geleden bananen cake/brood gebakken.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ohh cheesecakequote:Op vrijdag 15 mei 2015 18:15 schreef Diconnected het volgende:
[..]
Ah oke nou zonder noten zijn ze ook heerlijk. Je kan er in feite alles in gooien wat je maar wilt. Ik heb er ook een keer een cheesecake laagje over gedaan en frambozen in gestopt, dat was ook echt goddelijk
aardbei/rabarber taart? http://www.sugarhero.com/strawberry-rhubarb-pie/quote:Op woensdag 20 mei 2015 20:35 schreef AwayTL het volgende:
Van mijn collega's heb ik de uitdaging gekregen om een taart te maken dat lente schreeuwt. Nu dacht ik meteen aan een taart met lemoncurd. Hebben jullie nog goede ideeen of leuke recepten?
Het kan niet een heel bewerkelijke taart zijn, omdat ik niet extreem goed ben in het maken van taart .
Deze is echt góddelijkquote:Op woensdag 20 mei 2015 20:45 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Citroen cake is heel makkelijk en erg lekker. Met citroen siroop over de cake heen maar misschien is dat dan te simpel? http://www.nigella.com/recipes/view/easy-lemon-cake-3165
quote:Op woensdag 20 mei 2015 22:36 schreef Molo het volgende:
In theorie is het een cakebeslag wat je in een mok doet en dan in de magnetron doet, en moet het er zo uit komen te zien:
[ afbeelding ]
In de praktijk echter, is het een kleffe, gekookte zoete drap-hap, die vastgekoekt zit aan je mok en je tyfus moeilijk schoon krijgt en ziet het er vaak zo uit:
[ afbeelding ]
ja, appealing hequote:
Misschien iets voor de hoge pre-ongesteldheidsnood ofzo.quote:
vandaar deze postquote:Op woensdag 20 mei 2015 22:58 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Misschien iets voor de hoge pre-ongesteldheidsnood ofzo.
quote:Op woensdag 20 mei 2015 22:21 schreef Molo het volgende:
Mugcake 2 keer gedaan in PMS vreet bui. Eigenlijk hartstikke vies
Hahaha.quote:Op woensdag 20 mei 2015 22:36 schreef Molo het volgende:
In theorie is het een cakebeslag wat je in een mok doet en dan in de magnetron doet, en moet het er zo uit komen te zien:
[ afbeelding ]
In de praktijk echter, is het een kleffe, gekookte zoete drap-hap, die vastgekoekt zit aan je mok en je tyfus moeilijk schoon krijgt en ziet het er vaak zo uit:
[ afbeelding ]
Bwehehe ik kreeg hetzelfde gevoelquote:Op donderdag 21 mei 2015 00:19 schreef Molo het volgende:
Foto please, want ik kan me oprecht niet voorstellen dat dat lekker is
100x lekkerder dan een cake die je met bloem en witte suiker maakt, want dat smaakt alleen maar naar 'zoet'.quote:Op donderdag 21 mei 2015 00:19 schreef Molo het volgende:
Foto please, want ik kan me oprecht niet voorstellen dat dat lekker is
Oe lemoncake..quote:Op woensdag 20 mei 2015 20:45 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
aardbei/rabarber taart? http://www.sugarhero.com/strawberry-rhubarb-pie/
Perzik crumble? http://www.completelydelicious.com/2011/08/peach-crumb-bars.html
Lemon merengue pie? http://www.ohsweetbasil.c(...)pie-by-jennifer.html
Citroen cake is heel makkelijk en erg lekker. Met citroen siroop over de cake heen maar misschien is dat dan te simpel? http://www.nigella.com/recipes/view/easy-lemon-cake-3165
Volgens mij heb je de verkeerde foto gepost want wij zien een brood.quote:Op donderdag 21 mei 2015 11:18 schreef djkoelkast het volgende:
[ afbeelding ]
Heerlijk luchtig, niet zo'n in elkaar gezakte zware cake die je wel eens ziet als mensen volkorencake bakken. Hij is ècht heel lekker.
Gaat wmb niet door voor brood. Maar zeker niet voor een lekkere (en luchtige??? Waar???) cakequote:Op vrijdag 22 mei 2015 21:52 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Volgens mij heb je de verkeerde foto gepost want wij zien een brood.
Ziet er uit als een Indische (kruiden)cake. Mist alleen dat heerlijk smeuïge bovenrandje wat ik altijd als eerste opeet omdat de rest best droog is.quote:Op donderdag 21 mei 2015 11:18 schreef djkoelkast het volgende:
[ afbeelding ]
Heerlijk luchtig, niet zo'n in elkaar gezakte zware cake die je wel eens ziet als mensen volkorencake bakken. Hij is ècht heel lekker.
Het is gewoon een poundcake, maar dan volkoren, minder suiker en omdat er kruiden in zitten een andere kleur. Veel lekkerder dan een normale cake, want hier proef je echt van alles in, niet alleen maar zoet.quote:Op vrijdag 22 mei 2015 22:35 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Ziet er uit als een Indische (kruiden)cake. Mist alleen dat heerlijk smeuïge bovenrandje wat ik altijd als eerste opeet omdat de rest best droog is.
Lurker hier: heb je een recept ? Ik ben heel benieuwd.quote:Op vrijdag 22 mei 2015 22:37 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is gewoon een poundcake, maar dan volkoren, minder suiker en omdat er kruiden in zitten een andere kleur. Veel lekkerder dan een normale cake, want hier proef je echt van alles in, niet alleen maar zoet.
Droog is 'ie zéker niet en lijkt qua smaak totaal niet op zo'n indische kruidencake.
Niet eerder van gehoord. Ja kruiden geven van zichzelf al genoeg kleur mee. En een complexer smaakpalet dan standaard ja. Ziet eruit als, ik kan natuurlijk niet van een enkele foto de structuur beoordelen hè. Daar deed het mij iig in eerste instantie aan denken.quote:Op vrijdag 22 mei 2015 22:37 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is gewoon een poundcake, maar dan volkoren, minder suiker en omdat er kruiden in zitten een andere kleur. Veel lekkerder dan een normale cake, want hier proef je echt van alles in, niet alleen maar zoet.
Droog is 'ie zéker niet en lijkt qua smaak totaal niet op zo'n indische kruidencake.
die combi die jij schetst lijkt me niet te vreten, ook na de foto niet.quote:Op vrijdag 22 mei 2015 22:35 schreef djkoelkast het volgende:
Maken jullie lekker witte cake met witte bloem, witte suiker en margarine.
lekker is ook maar een kwestie van smaak toch?quote:Op vrijdag 22 mei 2015 22:37 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is gewoon een poundcake, maar dan volkoren, minder suiker en omdat er kruiden in zitten een andere kleur. Veel lekkerder dan een normale cake, want hier proef je echt van alles in, niet alleen maar zoet.
Droog is 'ie zéker niet en lijkt qua smaak totaal niet op zo'n indische kruidencake.
Doet mij sterk herinneren aan dat ik een keer patat gebakken had maar dan niet met aardappel maar met courgette en niet in de frituurpan maar in een hout gestookte oven. Ik had daar mayonaise bij gedaan maar niet normale maar van honingraad en Abessijnse mosterd. Ik had dit niet gewoon geserveerd in een puntzak maar ik had alles in een liter water laten koken en vervolgens met de straafmixer gepureerd.quote:Op vrijdag 22 mei 2015 22:37 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is gewoon een poundcake, maar dan volkoren, minder suiker en omdat er kruiden in zitten een andere kleur. Veel lekkerder dan een normale cake, want hier proef je echt van alles in, niet alleen maar zoet.
Droog is 'ie zéker niet en lijkt qua smaak totaal niet op zo'n indische kruidencake.
quote:Op zaterdag 23 mei 2015 00:01 schreef voederbietel het volgende:
Doet mij sterk herinneren aan dat ik een keer patat gebakken had maar dan niet met aardappel maar met courgette en niet in de frituurpan maar in een hout gestookte oven. Ik had daar mayonaise bij gedaan maar niet normale maar van honingraad en Abessijnse mosterd. Ik had dit niet gewoon geserveerd in een puntzak maar ik had alles in een liter water laten koken en vervolgens met de straafmixer gepureerd.
Veel beter dan die normale gewone patat .
Krijg je toch nooit recepten van...quote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:12 schreef Isegrim het volgende:
Ik zou jouw baksels best eens willen proberen hoor.
Dat is niet waar, ik weet niet waar je last van hebt, maar breng het dan gewoon wat vriendelijker in plaats van zo aanvallend.quote:
Dat is een reactie op. Ja ik weet, relativeren, dan pas typen.quote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:23 schreef Elleska het volgende:
Het zal ook vast lekker zijn. Maar noem het dan geen gewone poundcake maar dan....
Poundcake is nu eenmaal bloem, suiker en boter.
Het is niet het product wat je laat zien maar de manier waarop. Anderen afkraken om zelf beter van te worden.
Misschien moet je je posts eens terug lezen.quote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:24 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat is niet waar, ik weet niet waar je last van hebt, maar breng het dan gewoon wat vriendelijker in plaats van zo aanvallend.
Als ik er iets niet lekker vind uitzien dan reageer ik gewoon niet.quote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:28 schreef Molo het volgende:
[..]
Misschien moet je je poets eens terug lezen.
Ik ben niet de enige die wat jeuk krijgt van jouw manier van posten
Ik vind dat je best interessante baksels neer zet. Wel vind ik het vrij bijzonder dat je het principe van volkoren producten voor jezelf weet neer te zetten als vernieuwend en zelfbedacht.quote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:04 schreef djkoelkast het volgende:
Nevermind.
Ik ben gewoon uitgekeken op al die veel te zoete 'witte' recepten en probeer daarom nieuwe dingen.
Volkorencake, dan krijg je al snel zoiets:
[ afbeelding ]
(foto via google)
Een klont bijna rauw deeg wat je niet wegkrijgt.
Ik heb het voor elkaar gekregen een lekkere, luchtige cake te maken met meer smaak dan een gewone cake en bijna 25% minder suiker. Omdat de verhoudingen moeten kloppen moet je die suiker wel vervangen, amandelmeel is heel normaal in cakes, pistachemeel is dan een leuk experiment en dat heeft gewerkt.
Het grappige is dat als ik hier cakes/taarten bak voor verjaardagen iedereen er altijd hélemaal weg van is, maar dan ook echt extreem. Dan zeg je dat het volkoren, biologisch en met minder suiker is dan zijn ze toch verbaasd. Het is een kwestie van proberen.
Ik heb het ook al eens eerder gezegd: als je een mars eet en daarna mijn cake ben je zo aan de zoetheid van die mars gewend dan vind je mijn cake flauw. Als je eerst mijn cake eet en daarna een mars dan is die mars veel te zoet. Kwestie van gewenning. Door een deel suiker weg te laten geef je andere smaken meer kans zich te ontwikkelen.
En ik ben echt niet, wat me wel eens vaker gezegd wordt, een 'culisnob', ik hou van experimenteren met andere structuren in eten (en ik hou nu eenmaal van het mondgevoel van volkorenproducten), andere smaken, méér smaak zonder aroma's te gebruiken (soms nog best lastig, kaneelvla gemaakt en die smaakte toch behoorlijk naar kaneel, maar lang niet zo zoals uit een pak, maar daar heb je het: aroma).
Kan ook gigantisch mislukken hoor, alleen deze cake is ècht wel heel luchtig en 'moist' en daarom vond ik het leuk om het te melden. Dat dat meteen backfired vind ik wel jammer. Kom eens uit je schulp en experimenteert. Echt, het is zo leuk en zo lekker.
Zo moet je het niet zien. Ik begin met een basisrecept zoals het in oude kookboeken/bakboeken staat voor de verhoudingen.quote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:32 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Ik vind dat je best interessante baksels neer zet. Wel vind ik het vrij bijzonder dat je het principe van volkoren producten voor jezelf weet neer te zetten als vernieuwend en zelfbedacht.
jijquote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:37 schreef Myraela het volgende:
Wat een discussie weer. Cake ziet er prima uit. Voor mij zou die echt niet luchtiger moeten, het is cake geen biscuit. En met volkoren bakken is inderdaad een stuk lastiger om het niet zo zwaar te maken.
Anyhow, tenzij hartig gebruik ik zelf eigenlijk nooit volkoren.
Ik heb laatst wel een lekkere rijstevlaai gemaakt.
[ afbeelding ]
Ik snap echt niet waarom je denkt dat dit zo bijzonder is.quote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:37 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Zo moet je het niet zien. Ik begin met een basisrecept zoals het in oude kookboeken/bakboeken staat voor de verhoudingen.
Dan vervang ik de bloem voor een mengsel van andere melen.
Dan laat ik een deel suiker weg, als dat 10% is dan laat ik het zo, als het meer is dan vervang ik het verloren gewicht voor een andere droge stof. Kan van alles zijn, havermout, lijnzaad, amandelen, het is net wat ik aan het maken ben.
Dan voeg ik dingen toe om een bepaalde smaak te krijgen. Bijvoorbeeld specerijen als kaneel, foelie, soms wat kurkuma voor de kleur is ook wel eens leuk.
Dus in zoverre 'zelfbedacht', maar altijd een 'normaal' recept als basis voor de verhoudingen en daar een beetje mee spelen.
Wat voor mezelf dan weer anders is is dat ik niet met volkorentarwe, maar met andere melen als kamut, spelt, einkorn en emmer werk. Ik vind zelf einkorn het prettigste werken ben ik achter. Kamut en emmer zijn iets lastiger te verwerken omdat ze meer op griesmeel lijken, maar het is zeker niet onmogelijk. Vernieuwend? Vast niet, het zijn bestaande producten, maar anders is het wel.
Die ziet er goed uitquote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:37 schreef Myraela het volgende:
Wat een discussie weer. Cake ziet er prima uit. Voor mij zou die echt niet luchtiger moeten, het is cake geen biscuit. En met volkoren bakken is inderdaad een stuk lastiger om het niet zo zwaar te maken.
Anyhow, tenzij hartig gebruik ik zelf eigenlijk nooit volkoren.
Ik heb laatst wel een lekkere rijstevlaai gemaakt.
[ afbeelding ]
Ik bedoel het niet om je af te zeiken, vond dit gewoon geen geslaagd iets. Voor mijn smaak dan he.quote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:30 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Als ik er iets niet lekker vind uitzien dan reageer ik gewoon niet.
En ik denk dat je me verkeerd begrijpt of dat in elk geval mijn posts verkeerd overkomen, zo rot is het allemaal niet bedoeld, maar ik vind het niet tof als ik zo in de zeik word gedrukt alleen omdat ik eens wat anders probeer.
Maargoed, dat is leuk voor een feedbacktopic, laten we het hier over bakken houden verder.
quote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:27 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat is een reactie op. Ja ik weet, relativeren, dan pas typen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat pretendeert hij ook nietquote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:43 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Ik snap echt niet waarom je denkt dat dit zo bijzonder is.
Ach, dat is niets met koken. Het is allemaal al eens gedaan. Maar het is wel anders dan de standaard huis/tuin/keuken recepten.quote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:43 schreef voederbietel het volgende:
Ik snap echt niet waarom je denkt dat dit zo bijzonder is.
Ja, deze wil ik nog wel delen. Laatste tijd wat weinig tijd (lees: zin) om te schrijven. Heb wel de foto's klaar staan.quote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:47 schreef Njosnavelin het volgende:
Die ziet er goed uit
Komt er nog een recept op je blog?
Bijzonder lekker, dat is hetquote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:43 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Ik snap echt niet waarom je denkt dat dit zo bijzonder is.
Kwam laatst ook al witte brownies tegen. Moet ik toch eens makenquote:
is met een laagje suiker en kaneel toch? ze zien er uitquote:Op zondag 24 mei 2015 08:25 schreef Bleie het volgende:
Gisteren snickerdoodles gebakken. Heerlijk!
[ afbeelding ]
Ja klopt, en ze zijn zacht van binnen. Echt onwijs lekker!quote:Op zondag 24 mei 2015 08:28 schreef computergirl het volgende:
[..]
is met een laagje suiker en kaneel toch? ze zien er uit
Maar melassestroop wel. Zou je het dan zelf kunnen mixen?quote:Op zondag 24 mei 2015 08:40 schreef laziness het volgende:
Brown sugar is suiker met melassestroop. Ik heb het nog nooit ergens in een winkel gezien.
Basterdsuiker trekt vocht aan en daarom niet altijd de juiste vervanger.
basterdsuiker is gemengd met invertsiroop en caramel. Waarom zal de ene wel vocht aantrekken en de andere niet?quote:Op zondag 24 mei 2015 08:40 schreef laziness het volgende:
Brown sugar is suiker met melassestroop. Ik heb het nog nooit ergens in een winkel gezien.
Basterdsuiker trekt vocht aan en daarom niet altijd de juiste vervanger.
ik ken jouw schoonvader verder niet, dus ik heb even op interwebs gezocht.quote:Op zondag 24 mei 2015 09:11 schreef laziness het volgende:
Mijn schoonvader is banketbakker geweest en hij heeft me dat vertelt. Ik wil wel geloven dat ie weet waar hij het over heeft.
http://www.thekitchn.com/rock-hard-why-does-brown-sugar-118468quote:Ironically, this molasses is also very hygroscopic, meaning it readily absorbs moisture. That's why when you seal a piece of bread or a dampened sugar saver in with the sugar, it becomes soft again. The molasses literally sucks in the moisture.
Interessant!quote:Op zondag 24 mei 2015 09:18 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik ken jouw schoonvader verder niet, dus ik heb even op interwebs gezocht.
[..]
http://www.thekitchn.com/rock-hard-why-does-brown-sugar-118468
Scones en sandwiches is wel de definitie van high teaquote:Op zondag 24 mei 2015 09:56 schreef LilDutchPrincess het volgende:
Hmmm binnenkort een baby shower waar we een high tea gaan doen. Iedereen maakt iets. Ik hou wel van bakken, maar de rest van het menu is;
* Scones
* sandwiches
* wrapjes met geitenkaas
Allemaal wel erg simpel vind ik. Iemand inspiratie wat er nog goed bij zou passen? (geen rauw vlees e.d. en we hebben een vegetarier)
Met simpel bedoelde ik, binnen 10 minuten klaar. Niet dat er verder iets mis mee is. Maar dan vind ik het jammer om zelf wel veel moeite te doen.quote:Op zondag 24 mei 2015 10:01 schreef laziness het volgende:
[..]
Scones en sandwiches is wel de definitie van high tea
Meestal eindigt het met zoet dus petit fours of iets chocolade achtigs zou ik uitkiezen dan.
Mwah in scones zit niet veel hoor. heel dun laagje crème en suikervrije jam.... Ik ken mijn vriendinnenquote:Op zondag 24 mei 2015 10:05 schreef laziness het volgende:
Brownies? Is ook niet zoveel werk.
Edit: oh dat is niet low calorie
Maar scones en cream ook niet bepaald hoor
Ik zou iets met spelt en kokossuiker maken, valt vast goed bij deze doelgroepquote:Op zondag 24 mei 2015 10:10 schreef LilDutchPrincess het volgende:
[..]
Mwah in scones zit niet veel hoor. heel dun laagje crème en suikervrije jam.... Ik ken mijn vriendinnen
Hierna slaan ze het avondeten ook gewoon over.
Ik vind eigenlijk een (chocolade) cheesecake gewoon leuk om te maken. Maar denk niet dat het opgegeten wordt als ik de rest van het "menu" zie. En dan is het zonde van het werk.
Bedankt voor je inspiratie in elk geval.
zo lees ik het welquote:Op zondag 24 mei 2015 16:48 schreef Bluezz het volgende:
Hi
Denken jullie dat ze hier bedoelen dat je de sinaasappel incl. schil in de blender moet doen???
http://allrecipes.nl/recept/11887/makkelijke-sinaasappelcake.aspx
Ja want anders hoeft hij niet onbespoten te zijn en wassen lijkt ne dan ook overdrevenquote:Op zondag 24 mei 2015 16:48 schreef Bluezz het volgende:
Hi
Denken jullie dat ze hier bedoelen dat je de sinaasappel incl. schil in de blender moet doen???
http://allrecipes.nl/recept/11887/makkelijke-sinaasappelcake.aspx
Geraspte schil wordt vaker toegevoegd, toch?quote:Op zondag 24 mei 2015 17:27 schreef Bluezz het volgende:
Maar maar dat is toch giftig/bitter
Mss ga ik dan wel voor een andere sinaasappelcake
In marmelade zit ook de gehele schil van de bittere sinasappelquote:Op zondag 24 mei 2015 18:14 schreef Myraela het volgende:
Misschien gewoon de schil raspen en daarna pellen en de partjes erin doen? Een hele sinaasappel zou mij ook tegenstaan.
Ik niet want er staat dat de pitten verwijderd moeten worden.quote:
Zeeeeeker bij amandel(taart)quote:Op zaterdag 30 mei 2015 16:20 schreef minilot het volgende:
Juist dat hintje bitter door de hele sianasappel te gebruiken kan erg lekker zijn in bepaalde recepten.
dat is wat voor djkoelkast. Met spelt enzo.quote:Op zaterdag 30 mei 2015 16:18 schreef Isegrim het volgende:
Doe mij dan maar een moeilijke sinaasappelcake.
Ik heb geen RVS kommen.quote:Op zondag 31 mei 2015 18:09 schreef dennisdotcom het volgende:
ik heb één RVS beslagkom en verder nog een glazen en plastic schaal. Allemaal niet ideaal en ik heb in de toekomst ook RVS kommen nodig om ijs in te doen (en dan een andere kom erin te leggen zodat je gemaakte product snel afkoelt).
Iemand nog doorslaggevende zaken die me de juiste kunnen laten bepalen?
Werkt goed qua warmte/kou-overdracht en de kommen zijn lekker licht. Breekt niet, scheurt niet, vlekt niet, kan in de vaatwasser.. Werkt gewoon prettig, waarschijnlijk niet voor niets dat het in de horeca ook de voorkeur heeft.quote:Op zondag 31 mei 2015 18:55 schreef Myraela het volgende:
Waarom heb je echt RVS nodig dan? De schaal van mijn KitchenAid is RVS, maar verder heb ik alleen een klein schaaltje omdat ik een keer een ijstaart wilde maken en die de juiste vorm had. Voor een paar euro.
Ja, lekkah! Niet zo sinaasappelig als ik had verwacht maar een prima cakeje.quote:Op zondag 31 mei 2015 18:54 schreef minilot het volgende:
Bloes, goed druipsel! Hoe waren de proefcakejes?
Nou, bij kookwinkels betaal je altijd wel de hoofdprijs, daar is het het soort winkel naar. Soms is dat wel terecht, voor bepaalde spullen die van een betere kwaliteit zijn dan wat je voor veel minder bij Hema, Xenos of Ikea vandaan sleept. Maar vaak genoeg betaal je ook gewoon meer omdat kookwinkels als 'speciaalzaak' blijkbaar wegkomen met te hoge prijzen. En vaak is het design van dingen ook een tikkie beter, als dat je iets kan schelen. Mij niet. Wat rvs mengkommen betreft, daar kun je weinig aan verpesten, dus die koop ik gewoon zo goedkoop mogelijk. En wat betreft stapelen: kleinere kommen passen altijd wel in grotere kommen, al stapelen ze misschien niet zo perfect als een werkelijk setje. Maar dat boeit mij niet, ze staan toch in een kastje.quote:Op zondag 31 mei 2015 20:25 schreef dennisdotcom het volgende:
Iedereen dank voor het meedenken en minilot inderdaad, voor die mokkataart moet je 2 keer eiwit kloppen en 2 keer eigeel dus dan is het inderdaad handig meer dan 1 te hebben .
Ik vraag me toch af of zo'n kom van 2 euro van de Xenos dan beter of slechter is dan zo'n dure RVS kom van een kookwinkel. Waar kan het verschil in zitten?
Wat zit er aan de onderkant?quote:Op maandag 15 juni 2015 13:56 schreef _Liek het volgende:
Thnx Die roosjes zijn ook echt zoo makkelijk te maken!
quote:Op maandag 15 juni 2015 14:22 schreef _Liek het volgende:
Ze zijn in bladerdeeg gerold. Je zou ze zou in een vorm kunnen bakken, maar ik heb ze in mini cupcakepapiertjes gebakken zodat ze er makkelijker uit te halen waren
Eh nee, korstdeeg is iets compleet anders. Andere bereidingswijze, heel andere structuur. En zelfgemaakt deeg ja.quote:Op maandag 15 juni 2015 16:04 schreef _Liek het volgende:
Korstdeeg en bladerdeeg zijn hetzelfde deeg he Maar neem aan dat je bedoelde dat je ook t deeg zelf had gemaakt?
http://www.koken.be/recept/zomertaart_met_perzik_en_yoghurtquote:Op zondag 21 juni 2015 08:56 schreef PM-girl het volgende:
Ziet er goed uit Bleie! Heb je een recept van de yoghurt-perziktaart?
quote:Op maandag 22 juni 2015 10:21 schreef Bleie het volgende:
[..]
http://www.koken.be/recept/zomertaart_met_perzik_en_yoghurt
Ik had Griekse yoghurt gedaan ipv gewone. En het werkt vast ook met ander zomerfruit.
Die ga ik eens proberen, ziet er heerlijk uit!quote:Op maandag 22 juni 2015 10:21 schreef Bleie het volgende:
[..]
http://www.koken.be/recept/zomertaart_met_perzik_en_yoghurt
Ik vind ze te schattig! Is dat met mascarpone ook? Kwam laatst een grote taart tegen. Eens even Googlenquote:Op maandag 22 juni 2015 11:22 schreef Bluezz het volgende:
Die roosjes met appel (?) komen hier op FB nou heel vaak voorbij en nu hier ook.
Het is een teken, ik MOET ze maken
Goed idee om ze in een cupcakevormpje te maken!!
Ziet er heerlijk uit!quote:Op dinsdag 23 juni 2015 20:17 schreef Dragonberry het volgende:
[ afbeelding ]
Aardbeien moesten op, dus vandaag heb ik vanille cheesecake gemaakt met aardbei-limoen saus
Grotere taarten worden inderdaad vaak gevuld.. Met caramel is ook lekker!quote:Op dinsdag 23 juni 2015 10:04 schreef Skaai het volgende:
[..]
Ik vind ze te schattig! Is dat met mascarpone ook? Kwam laatst een grote taart tegen. Eens even Googlen
Wat een chique foto!quote:Op woensdag 24 juni 2015 10:05 schreef _Liek het volgende:
[..]
Grotere taarten worden inderdaad vaak gevuld.. Met caramel is ook lekker!
Oh en mijn laatste baksel, niet uit de oven maar de frituurpan: donuts!
[ afbeelding ]
maximaal 2 vragen per post, tenzij premium abboquote:Op vrijdag 26 juni 2015 13:12 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat een chique foto!
Krijg er een waarachtig Homer Simpson-gevoel bij, bravo!
Heb je een specifiek recept gebruikt? Waren ze lekekr? Zit er nog een soortement van vulling in? Waar ben je die reuzensprinkles vandaan?
Snif.quote:Op vrijdag 26 juni 2015 14:08 schreef computergirl het volgende:
[..]
maximaal 2 vragen per post, tenzij premium abbo
Hahaha dank je! Ik heb dit recept gebruikt: https://bakverhalen.wordp(...)this-at-home-donuts/ Ze zijn niet zo vet als gekochte donuts, maar hebben wel de donut smaak. Nou heb ik ze niet na het bakken ook nog eens door de suiker gerold, daar worden ze ook kleveriger van. Nope, er zit geen vulling in, wel een leuk idee trouwens! En die reuzesprinkles... die zijn normaal, het zijn mini donuts Je zou misschien wel zelf sprinkles kunnen maken door met een pons en frosty sheets?quote:Op vrijdag 26 juni 2015 13:12 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat een chique foto!
Krijg er een waarachtig Homer Simpson-gevoel bij, bravo!
Heb je een specifiek recept gebruikt? Waren ze lekekr? Zit er nog een soortement van vulling in? Waar ben je die reuzensprinkles vandaan?
Idd! Vooral lang wachten, t recept dat ik had moest 2 keer rijzen....quote:Op vrijdag 26 juni 2015 17:52 schreef Diconnected het volgende:
Zelf donuts maken is niet heel lastig wel super lekker zien er goed uit!
Ooo, mini's! Ik zie het nu pas!quote:Op dinsdag 30 juni 2015 09:03 schreef _Liek het volgende:
[..]
Hahaha dank je! Ik heb dit recept gebruikt: https://bakverhalen.wordp(...)this-at-home-donuts/ Ze zijn niet zo vet als gekochte donuts, maar hebben wel de donut smaak. Nou heb ik ze niet na het bakken ook nog eens door de suiker gerold, daar worden ze ook kleveriger van. Nope, er zit geen vulling in, wel een leuk idee trouwens! En die reuzesprinkles... die zijn normaal, het zijn mini donuts Je zou misschien wel zelf sprinkles kunnen maken door met een pons en frosty sheets?
quote:
Nee, dieet enzoquote:Op donderdag 23 juli 2015 11:11 schreef _Liek het volgende:
Schattig! Is er nou werkelijk niemand meer aan t bakken...?!
Koolhydraat arm, dus dan valt eigenlijk alles wel wegquote:Op donderdag 23 juli 2015 11:17 schreef _Liek het volgende:
Met dieet valt toch ook te bakken? Ok ligt er wel aan wat... Ik heb nog laatst havermout mini muffins gemaakt, suikervrij
recept dannnnquote:Op donderdag 23 juli 2015 11:31 schreef _Liek het volgende:
Ah ja dan word het wel lastig. Hier wat fotootjes dan voor t lurken
Havermout mini muffins:
[ afbeelding ]
Niet bakken, wel lekker: peanutbutter popsicles met chocolade en pindas:
[ afbeelding ]
Ijsjes: https://bakverhalen.wordp(...)nutbutter-popsicles/quote:
ik w8quote:Op vrijdag 24 juli 2015 10:47 schreef _Liek het volgende:
[..]
Ijsjes: https://bakverhalen.wordp(...)nutbutter-popsicles/
Havermout muffins ben ik nog aan t uitwerken, komt volgende week online
Bedoel je een soort chocolade biscuit met aardbeien/room vulling? Of een harde chocolade bodem met bijvoorbeeld een aardbeien cheesecake? Of een soort aardbeienslof met chocolade?quote:Op zaterdag 25 juli 2015 15:22 schreef AwayTL het volgende:
Heeft er iemand nog een recept voor een chocolade en aardbeientaart?
Op verzoek van mijn zoon voor zijn verjaardag .
Een chocoladebiscuit zou kunnen, alleen vindt hij veel room niet lekker. Harde chocoladebodem zou hij ook kunnen waarderen, cheesecake denk ik niet.quote:Op zaterdag 25 juli 2015 15:26 schreef Myraela het volgende:
[..]
Bedoel je een soort chocolade biscuit met aardbeien/room vulling? Of een harde chocolade bodem met bijvoorbeeld een aardbeien cheesecake? Of een soort aardbeienslof met chocolade?
Witte chocola. Denk niet dat hij dat ooit heeft gehad en herkent als zijnde chocola, maar dat klinkt ook wel lekker met pure chocolademousse .quote:Op zaterdag 25 juli 2015 15:32 schreef Myraela het volgende:
Mag het witte chocolade zijn? Ik heb geen recept. Maar ik kan me zo voorstellen dat een normale slof, maar dan met witte chocolade mousse, aardbeien en geraspte chocolade wel erg lekker moet zijn.
Dankje! Viel idd niet tegen voor een eerste poging! Ze zijn overigens ook erg lekker...quote:
Die ga ik eens even makenquote:Op vrijdag 24 juli 2015 10:47 schreef _Liek het volgende:
[..]
Ijsjes: https://bakverhalen.wordp(...)nutbutter-popsicles/
Havermout muffins ben ik nog aan t uitwerken, komt volgende week online
Schuim gewoon; opgeklopt eiwit met stukjes hazelnoot. Er zit een laag slagroom met eigengemaakte 'Bailey's' (en dus die vreselijke 'gelatine'). Het roommengsel heb ik dus deels aan de zijkant uitgesmeerd en door de hazelnootstukjes/kruim gehaald, maar doordat het een 'ietwat vochtige' bedoeling werd kwam het er zo uit te zien. Maar op de bodem en bovenkant zit dus gewoon schuim, ook al is dat moeilijk terug te zien op de foto.quote:
wat is je probleem met velletjes gelatine? die moeten toch gewoon oplossen in je mousse/bavaroisquote:Op zondag 26 juli 2015 13:12 schreef Unites het volgende:
[ afbeelding ]
Hazelnoot schuimgebak, met pure chocolade en kant-en-klaar suikerwerk.
Totaal niet tevreden (want velletjes 'gelatine' ). Maar op zich wel smaakvol, dus weer wel wat geleerd voor de volgende keer!
Ik had ze even in koud water laten wellen. Daarna uitgeknepen en vervolgens eventjes in de magnetron opgewarmd. Daarna dit mengsel even laten afkoelen en flink geroerd. Vervolgens heb ik dat dus bij m'n slagroommengel gedaan en nog eens geroerd een poosje, maar op een of andere manier kreeg ik dus allemaal van die velletjes. Weet ook niet wat er precies mis aan is gegaan. Misschien weet jij het? Wil de volgende keer in ieder geval wel 'klopfix' gaan gebruiken voor dit soort dingen...quote:Op zondag 26 juli 2015 19:35 schreef SV-tje het volgende:
[..]
wat is je probleem met velletjes gelatine? die moeten toch gewoon oplossen in je mousse/bavarois
Of het werkt in slagroom weet ik niet, ik gebruik gelatine altijd alleen maar in mousses etc. Maar the way to go is:quote:Op zondag 26 juli 2015 20:01 schreef Unites het volgende:
[..]
Ik had ze even in koud water laten wellen. Daarna uitgeknepen en vervolgens eventjes in de magnetron opgewarmd. Daarna dit mengsel even laten afkoelen en flink geroerd. Vervolgens heb ik dat dus bij m'n slagroommengel gedaan en nog eens geroerd een poosje, maar op een of andere manier kreeg ik dus allemaal van die velletjes. Weet ook niet wat er precies mis aan is gegaan. Misschien weet jij het? Wil de volgende keer in ieder geval wel 'klopfix' gaan gebruiken voor dit soort dingen...
Lijken me lekker! Jammer dat ik het niet kan pinnen...quote:Op woensdag 29 juli 2015 22:59 schreef _Liek het volgende:
[..]
Leuk!
[..]
Je kan gaan bakken https://bakverhalen.wordp(...)ermout-mini-muffins/
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |