abonnement Unibet Coolblue
pi_151803231
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 april 2015 00:56 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Heb je weleens polvoron gehad? Filipijnse/Spaanse melkpoeder koekjes. Het is in feite dat maar dan met witte chocolade. :9

Ik heb gedroogde blauwe bessen online besteld maar om eerlijk te zijn proef je echt weinig van de blauwe bessen smaak die koekjes. Naar mijn mening kun je die blauwe bessen net zo goed vervangen door donkere rozijnen. :@
Die koekjes die erg kruimelen? Die kreeg ik vroeger vaak bij een Filipijns vriendinnetje thuis. Als het daar naar smaakt kijk ik meer uit naar die crumbs dan naar de koekjes zelf :+

Bij De Tuinen zag ik vanmiddag gedroogde gezoete blauwe bessen, maar ik wil ze liever ongezoet. Niet kunnen vinden, dus ik probeer ze morgen met rozijnen, en dan bestel ik ongezoete blauwe bessen online :)

quote:
0s.gif Op zaterdag 18 april 2015 17:02 schreef Mord_Sith het volgende:
Ik had een boel overrijpe bananen over, dus net een bananenbrood gebakken volgens dit recept.
Ik heb wel meer bloem gebruikt (bij elkaar zo'n 250 gram bloem) en iets meer suiker doordat ik uitschoot.
Meer bloem was nodig omdat het mengsel bijna vloeibaar was, en bananenbrood mislukt daardoor vaak bij mij.
Maar deze is prima gelukt!
Had iets minder zoet gemogen, maar prima en smakelijk :9
Ziet er uit als een lekker en simpel recept. Ik sla hem op, want heb net 2kg bananen gekocht die ik never nooit niet in m'n uppie op ga krijgen. Was al van plan om kuih kodok te maken, maar een bananenbrood is nooit weg :9

[ Bericht 16% gewijzigd door Negentiendertig op 18-04-2015 17:20:45 ]
pi_151806325
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 april 2015 17:09 schreef Negentiendertig het volgende:


[..]

Ziet er uit als een lekker en simpel recept. Ik sla hem op, want heb net 2kg bananen gekocht die ik never nooit niet in m'n uppie op ga krijgen. Was al van plan om kuih kodok te maken, maar een bananenbrood is nooit weg :9
Ik doe er ook altijd walnoot in,zó lekker :9
Mokkel met stuntstok
  zaterdag 18 april 2015 @ 19:53:35 #28
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_151806993
Brood was vandaag geen groot succes: steenoven te heet.

SPOILER: Fotospam
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Concept oplossing: sparen voor infrarood thermometer
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  Moderator zaterdag 18 april 2015 @ 19:59:55 #29
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_151807173
Er is volgens mij ook een apart broodtopic.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_151810389
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 april 2015 19:28 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

Ik doe er ook altijd walnoot in,zó lekker :9
De ene keer dat ik ooit bananenbrood maakte had ik er idd ook walnoten in gedaan, maar dat vond ik niet zo. Misschien dat ik ze de volgende keer eerst een beetje rooster ofzo.
pi_151818824
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 april 2015 21:44 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

De ene keer dat ik ooit bananenbrood maakte had ik er idd ook walnoten in gedaan, maar dat vond ik niet zo. Misschien dat ik ze de volgende keer eerst een beetje rooster ofzo.
Ik heb een zak walnoten van de Lidl, die heb ik eigenlijk standaard in huis voor als ik bananenbrood wil bakken. Erg lekker.
Mokkel met stuntstok
pi_151819310
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 april 2015 19:59 schreef djkoelkast het volgende:
Er is volgens mij ook een apart broodtopic.
CUL / Brood bakken in de oven #20: Niets is lekkerder dan verse broodjes..

Mijn schoonmoeder had kant-en-klare mantecado's meegenomen uit Frankrijk. Lekker, dus zelfgemaakt vast nog veel lekkerder. Kon gisteren alleen maar Spaanse recepten vinden alleen, en mijn Spaans is niet zo goed dat ik er een recept in kan volgen. Nog maar eens verder zoeken dus.

Oh, en heeft iemand nog ideeën voor koekjes die vrij lang goed blijven, en niet al te ongezond zijn (zodat ik ze zonder al te veel schuldgevoel aan mijn kinderen als tussendoortje kan geven)?
pi_151819349
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2015 10:55 schreef Bleie het volgende:

[..]

Oh, en heeft iemand nog ideeën voor koekjes die vrij lang goed blijven, en niet al te ongezond zijn (zodat ik ze zonder al te veel schuldgevoel aan mijn kinderen als tussendoortje kan geven)?
Haverkoekjes? :)
mag het weten
pi_151819376
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2015 10:57 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Haverkoekjes? :)
Zit daar niet stiekem ook een enorme berg suiker in? *zwengelt google aan*
pi_151819747
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2015 10:59 schreef Bleie het volgende:

[..]

Zit daar niet stiekem ook een enorme berg suiker in? *zwengelt google aan*
Als je ze zelf gaat maken kan je zelf bepalen hoe zoet ze worden en wat voor de zoetheid zorgt hé :)
mag het weten
pi_151822661
Even een knipje uit het Foodgawkertopic..



Ter gelegenheid van het feit dat het deze maand precies veertig jaar geleden was dat Monty Pythons Search for the Holy Grail uitkwam bakte ik een middeleeuws taartje. Een Tarta de Santiago om precies te zijn, van amandelmeel, suiker, citrusschillen en eieren :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_151822707
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2015 13:39 schreef minilot het volgende:
Even een knipje uit het Foodgawkertopic..

[ afbeelding ]

Ter gelegenheid van het feit dat het deze maand precies veertig jaar geleden was dat Monty Pythons Search for the Holy Grail uitkwam bakte ik een middeleeuws taartje. Een Tarta de Santiago om precies te zijn, van amandelmeel, suiker, citrusschillen en eieren :9
Wat tof _O_ :9
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_151823698
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2015 10:13 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

Ik heb een zak walnoten van de Lidl, die heb ik eigenlijk standaard in huis voor als ik bananenbrood wil bakken. Erg lekker.
En die gooi je er zo in? Of zijn ze al geroosterd?
pi_151833863
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2015 13:39 schreef minilot het volgende:
Even een knipje uit het Foodgawkertopic..

[ afbeelding ]

Ter gelegenheid van het feit dat het deze maand precies veertig jaar geleden was dat Monty Pythons Search for the Holy Grail uitkwam bakte ik een middeleeuws taartje. Een Tarta de Santiago om precies te zijn, van amandelmeel, suiker, citrusschillen en eieren :9
Wow!
pi_151835202
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2015 14:13 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

En die gooi je er zo in? Of zijn ze al geroosterd?
Ja ik twijfel, maar ik gooi ze er idd. zo in. Ik breek ze in kleine stukjes en meng ze door het beslag.
Mokkel met stuntstok
pi_151836123
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2015 19:40 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

Ja ik twijfel, maar ik gooi ze er idd. zo in. Ik breek ze in kleine stukjes en meng ze door het beslag.
^O^ Zal het van de week nog eens proberen dan.
pi_152048046


Ik maakte vandaag appelroosjes. Erg lekker!
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_152048435
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2015 18:57 schreef Vicky het volgende:
[ afbeelding ]

Ik maakte vandaag appelroosjes. Erg lekker!
Ziet er snoezig uit!
  zondag 26 april 2015 @ 19:32:55 #44
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_152049365
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2015 18:57 schreef Vicky het volgende:
[ afbeelding ]

Ik maakte vandaag appelroosjes. Erg lekker!
Die zijn leuk! O+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_152176651
Ik ga morgen eigenlijk voor het eerst een 'echte' gedecoreerde taart maken...

Zo'n voetbal t-shirt taart...

Ik wou een biscuit maken met vanille, frosting met citroen, oranje fondant... en als vulling: dun laagje bosbessenjam en dan drie soort botercrème met aardbeiensmaak (rood gekleurd), bananensmaak (wit, neutraal: niet gekleurd) en frambozensmaak (blauw gekleurd). Wil daar bij ook iets van 'gras' maken, heb groene kleurstof mee besteld, maar weet eigenlijk niet hoe ik dat moet aanpakken. Ook iets van 'glans spray', weet niet of het nodig is... maar misschien om de witte fondant letters te laten glimmen. Ik heb ook nog van die eetbare suikerwerkjes in de vorm van een voetbal en een paar kunststof schoenen.

Misschien weer een beetje overenthousiast, ben bang dat het echt totaal gaat mislukken. Ook omdat ik niet zeker weet of m'n bestelling van 'maakjetaart.nl' wel morgen binnen is... Zou echt een ramp zijn :'(
Heeft er iemand tips? Passen de smaken wel? Hoe zorg ik ervoor dat de taart niet 'nat'/'week' wordt?

Tis voor de verjaardag van m'n zusje... :D

Aaaaaah!!
  zondag 3 mei 2015 @ 11:57:46 #46
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_152229856

Gister dit gemaakt. Een zacht soesjesachtig deegje gevuld met rumcreme

[ Bericht 13% gewijzigd door madeliefff op 03-05-2015 12:04:19 ]
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_152232547
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 12:05 schreef Unites het volgende:
Ik ga morgen eigenlijk voor het eerst een 'echte' gedecoreerde taart maken...

Zo'n voetbal t-shirt taart...

Ik wou een biscuit maken met vanille, frosting met citroen, oranje fondant... en als vulling: dun laagje bosbessenjam en dan drie soort botercrème met aardbeiensmaak (rood gekleurd), bananensmaak (wit, neutraal: niet gekleurd) en frambozensmaak (blauw gekleurd). Wil daar bij ook iets van 'gras' maken, heb groene kleurstof mee besteld, maar weet eigenlijk niet hoe ik dat moet aanpakken. Ook iets van 'glans spray', weet niet of het nodig is... maar misschien om de witte fondant letters te laten glimmen. Ik heb ook nog van die eetbare suikerwerkjes in de vorm van een voetbal en een paar kunststof schoenen.

Misschien weer een beetje overenthousiast, ben bang dat het echt totaal gaat mislukken. Ook omdat ik niet zeker weet of m'n bestelling van 'maakjetaart.nl' wel morgen binnen is... Zou echt een ramp zijn :'(
Heeft er iemand tips? Passen de smaken wel? Hoe zorg ik ervoor dat de taart niet 'nat'/'week' wordt?

Tis voor de verjaardag van m'n zusje... :D

Aaaaaah!!
Is het nog gelukt met de taart??
Ben benieuwd of hij geworden is zoals je in gedachten had *O*
Mokkel met stuntstok
pi_152236753
Bedankt voor je reactie! Bij dezen:








Het was echt een drama. Ik had alles netjes op tafel klaar gezet om eens een keer geordend te gaan werken. Tot dat ik er achter kwam dat een of ander onderdeel van de mixer kwijt was, meer dan een uur lopen zoeken en toen uiteindelijk gevonden ergens op de grond. Waarschijnlijk laten vallen met het pakken van andere onderdelen :$ :')

Toen het biscuitbeslag. Ik gebruikte dit recept: http://www.taarten-decore(...)nmogelijke-opdracht/. Alles keurig netjes afgewogen en weinig zelf toegevoegd, alleen een beetje vanillesuiker en -aroma. Ik moest twaalf eiren luchtig kloppen tot lobbige slagroom en dat lukte in het begin niet, tot dat ik het 'spatscherm' erbij pakte en de mixer op de hoogste stand had gezet. Bloem drie keer gezeefd en door het beslag heen gespateld. Nam best wel wat af qua volume. Had het bakblik (rechthoekig, +/- 43cm doorsnee) netjes bekleed met bakpapier met 15 cm erboven, want aan de hand van de foto bij het recept dacht ik echt dat m'n biscuit wel flink omhoog zou komen. Dat viel tegen, helaasch. Daarom heb ik later maar een tweede gebakken. Beide waren na 35 min gaar, gebakken onder in de oven op 175 graden op de stand 'hetelucht en onder- en bovenwarmte'. Smaak vond ik zelf goed, de textuur was voor mij prima. Het was niet de biscuit die ik voor me had in m'n gedachten, maar wel een fijne cake, ook om mee te werken.

Daarna heb ik de botercrème gemaakt: gelijke hoeveelheid boter en poedersuiker en ook een scheutje water. Heb ze alle drie apart gemaakt. Bij de rode had ik naast de kleurstof ook smaakstof toegevoegd: aardbei-kiwi (aardbei was op bij 'maakjetaart.nl', daarom belde ze me moeder even op en aan haar adviseerde ze deze vervanger). Bij de witte zat alleen 'bananencrème smaakstof'. Bij de laatste botercrème zat blauwe kleurstof en frambozen-rode bes smaak. Heb ze allemaal in een spuitzak gedaan en in de koelkast bewaard. Daarna had ik de rode en gele fondant van de Xenos (oranje hadden ze niet) gemengd. Kreeg steeds niet het gewenste resultaat en de kleur veranderde steeds voor m'n gevoel. Was zalmroze geworden. Heb van alles geprobeerd om het 'donker oranje' te krijgen: rode kleurstof, meer rode fondant... meer geel, meer wit...

Toen ben ik na het eten verder gegaan met het bewerken van de taart. Heb de beide biscuits eerst doormidden gesneden, daarna boven op elkaar gestapeld en vervolgens in drie banen verdeeld (twee grotere en een wat kleinere plakken). Daarna heb ik de middelste baan op de volgende manier verdeeld:




Daarna heb ik 'm laagje voor lage opgebouwd, zoals op de tweede foto is te zien. Veel moeten bijsnijden en af en toe wat gaten moeten plakken met wat losse, afgebroken stukken cake. Zie je uiteindelijk toch niet meer....... Bij laag 1 en laag 3 zit ook nog een laag jam: bij 1 zit bosbes-framboos en bij de derde zit aardbei. Was wel even een werkje, maar ging wel goed. Alleen de blauwe botercrème was op een of andere manier ineens nat (was de enigste wel waarbij ik blauwe kleurstof van de Xenos had gebruikt), deze heb ik moeten 'afknijpen' en uiteindelijk was deze wat harder dan de andere twee. Was nog wel redelijk bewerkbaar. De witte, zonder kleurstof dus, was het beste gelukt voor mijn gevoel.



Omdat ik ontevreden was met het fondant, zijn we snel naar de Jumbo gereden, waar ze gelukkig wel oranje fondant hadden.

Daarna heb ik er een laagje glazuur over gesmeerd met als bedoeling om het fondant goed te kunnen laten plakken. Toen dacht ik de oranje fondant snel uit te kunnen rollen, dat lukte niet goed. Met het hele gezin hebben we staan ploeteren op die plak :') Na eindelijk een mooie plak te hebben, bleek deze te dun te zijn. Deze scheurde dan ook en ik baalde als een stekker. Ik las op internet dat je het kon 'helen' met wat water, nou bij mij lukte het niet hoor. Werd een natte zooi. Heb nog geprobeerd om het te verbergen met wat losse stukken, maar dat zag er niet uit. Het werd alleen maar lelijker en lelijker, terwijl ik eigenlijk heel blij en gelukkig was met de taart.

Uiteindelijk toch maar m'n eigen gemaakte fondant uit de kast gepakt, die spontaan bijna net zo oranje leek als de fondant uit de supermarkt. Was best gek, het leek wel of ik constant werd bedrogen door m'n hersenen :P Deze rolde trouwens best goed en ik had een super mooie plak. Hij viel echt netjes over de taart (had de andere laag fondant gewoon laten zitten trouwens) en liet zich perfect 'vouwen'. Ik was er bijna mee klaar totdat mijn vader nog wel een plekje zag waar hij wat strakker zou mogen.... Je raadt het misschien al... hij trok er zo hard aan dat het aan een kant vrijwel helemaal scheurde. Ik was toen echt flink chagrijnig :$ Ik heb die laag fondant eraf gesmeten en ging weer opnieuw rollen... Helaas moest de taart weg worden gebracht naar de koeling bij kennissen van ons die een cateringbedrijf hebben, de taart paste op geen enkele manier in de koelkast bij ons. Oh ja, het was inmiddels al bijna half twaalf en ik was vanaf half drie 's middags bezig... bijna non-stop *O* Maar goed, alles voor m'n zusje :P O~)

Vandaag was ik om 10 uur uit bed en begon ik om half 11 al weer aan de taart tot aan net... half 2. Stond nog in m'n pyjama toen alle gasten al binnen kwamen lopen. De hele stroom mensen die even moesten kijken naar de afwerking waar ik op dat moment nog mee bezig was. Ze kregen m'n ontzettende zweetlucht er gratis bij :* (8> :Y

8)7 :|W Goed... ik begon rond half 11 dus met het opnieuw maken van zo'n fondant plak. Had het buiten de koelkast bewaard, maar de fondant was best hard/droog geworden en liet zich maar moeilijk bewerken. Toch maar weer eens op internet gekeken wat je nou het beste kon doen: kneden. Goed kneden zou belangrijk zijn. Dat heb ik ook flink gedaan. De fondant rolde toen gemakkelijker uit, maar ging op een gegeven moment scheuren en barsten, probeerde de kleine gaatjes toch weer te dichten met een druppeltje water, maar dat lukte niet. Toen had ik er maar een nieuwe bol van gemaakt en weer gekneed. De kleur leek wel te verdwijnen en de plak liet zich weer niet fatsoenlijk uitrollen... }:| :X :N

Uiteindelijk had ik het maar opgegeven en kwam me vader met het idee om die fondant dan maar te gebruiken als randje boven op de kapotte stukke fondant van de eerste laag. Ik kwam met het idee om een 'chocoladesaus' te maken met witte chocolade en rode kleurstof. Recept opgezocht, maar de tijd drong, dus maar flink gegokt met hoeveelheden. Kreeg uiteindelijk een dunne saus. Heb er ontzettend veel gezeefde bloem en wat koude roomboter bijgedaan om 'm wat dikker te krijgen. Had het pannetje in een bakje met koud water gezet. Kreeg uiteindelijk een best mooi mengsel. Het was zelfs eetbaar en smaakte nog echt ergens naar witte chocolade ook. Het was hier en daar een beetje korrelig door de bloem, maar dat was echt maar nihil. De bloem proefde je ook nauwelijks erin terug, wel een beetje hoor, maar ik vond dat niet storend.

Daarna heb ik de hele pan (was best een flinke lading) over de taart heen geflikkerd. ;) (8> B-) :7 Netjes proberen uit te strijken, waar ik ook heel lang mee bezig ben geweest. De saus werd langzaam wat harder, maar ik kreeg niet alles mooi rood. Terwijl de saus steeds moeilijker werd om te bewerken, zag ik steeds meer oranje plekjes die ook nog bedacht moesten worden. Uiteindelijk werd de 'chocoladesaus' best mooi stijf en bedekte hij de taart na mijn mening voldoende. O-) Alles zat trouwens wel onder het rood, wat een *** zooi was het zeg. _O- :|W -O-

Daarna snel nog de decoratie proberen te maken. Met die parels was ik echt ontzettend lang bezig... met een pincet. Lukte voor geen meter en ik werd steeds zenuwachtiger van de gasten :')

Uiteindelijk is het dus geworden zoals op de eerste foto. M'n zusje was er heel blij mee in ieder geval en daar doe je het toch voor *O* *O* *O* :Y Ik stond in de douche toen de taart werd aangesneden voor bij de koffie en thee. Helaas niet veel reacties gehoord... m'n oom vond 'm wel 'oké' en vond de botercrème, voornamelijk de blauwe ( :+ ) veelte zwaar. Heb het nog aan sommige gasten gevraagd en die vonden 'm 'wel lekker' :')

Zelf vond ik 'm trouwens heerlijk c_/ Het is misschien niet de meest perfecte taart. Erg zwaar ook, maar goed... wat wil je voor zo'n eerste keer. De smaakcombinatie vond ik erg goed werken.

En met de eerste keer bedoel ik trouwens echt het bakken van een taart met verschillende lagen, kleuren, smaken, fondant, decoratie... Had nog nooit echt serieus met fondant gewerkt, man... man... man... oefening baart kunst denk ik dan maar. Onze kennis van de catering vertelde nog dat fondant een van de moeilijkste, zo niet het moeilijkste onderdeel is van zo'n taart. Zij vond 'm trouwens erg mooi en dat terwijl de taart toen nog maar half af was. c_/

Uren aan bezig geweest dus. Niet de taart die ik in gedachte had (dat was deze: http://forum.deleukstetaarten.nl/viewtopic.php?id=12601), maar voor mij was dit wel een leuk en vooral smaakvol alternatief. Heb weer veel geleerd bij dit proces... en ondanks dat ik wel merkte dat de taart bij de meeste toch niet echt in goede aarde was gevallen, vond ik 'm het vele gestress en gedoe wel waard. :)

[ Bericht 36% gewijzigd door #ANONIEM op 03-05-2015 17:10:08 ]
pi_152237619
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 april 2015 17:02 schreef Mord_Sith het volgende:
Ik had een boel overrijpe bananen over, dus net een bananenbrood gebakken volgens dit recept.
Ik heb wel meer bloem gebruikt (bij elkaar zo'n 250 gram bloem) en iets meer suiker doordat ik uitschoot.
Meer bloem was nodig omdat het mengsel bijna vloeibaar was, en bananenbrood mislukt daardoor vaak bij mij.
Maar deze is prima gelukt!
Had iets minder zoet gemogen, maar prima en smakelijk :9
Gisteren eindelijk gemaakt. 3/4 cup suiker, alles in de blender gegooid, oven in, heerlijk :Y
pi_152289168
Tijdje weg geweest van hier, maar ziet er allemaal nog even heerlijk uit! Die appelroosjes zijn echt schattig Vicky :D
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')