quote:Op maandag 6 april 2015 19:22 schreef Bleie het volgende:
Goitske en madelieff: ziet er goed uit!
En Rorsachwow, wat een taart.
Ik had voor een buurt-paasfeestje voor het eerst in mijn leven worteltaart gemaakt en gegeten. Lekker hoor! (De foto is slecht, maar voor het idee)
[ afbeelding ]
quote:Op donderdag 9 april 2015 18:34 schreef Goitske het volgende:
Maandag wordt Teun 1, vandaag vast trakteren bij de gastouder ivm de hoeveelheid kindjes een cupcake met een boekje
Vanille cupcake met dun laagje botercreme en fondant
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 12 april 2015 20:49 schreef vinnypassy het volgende:
Omdat ik jarig was, moest ik een taartje maken. Het werd een witte chocolade cheesecake met bodem van oreokoekjes en een swirl van melkchocolade en karamel. Nomnom.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Alstu.quote:Op maandag 13 april 2015 13:01 schreef Helsinki het volgende:
Recept van de witte chocolade cheesecake graag!.
damnnnquote:Op zondag 12 april 2015 20:49 schreef vinnypassy het volgende:
Omdat ik jarig was, moest ik een taartje maken. Het werd een witte chocolade cheesecake met bodem van oreokoekjes en een swirl van melkchocolade en karamel. Nomnom.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik zie het in alle turkse winkeltjes ook te koop staan. Heb je er daarvan één in de buurt?quote:Op donderdag 16 april 2015 16:58 schreef Bortecinem het volgende:
Zou ik glucose stroop kunnen vervangen door honing of golden syrup? Ik wil graag die blueberry & cream cookies van uit het milkbar boek maken maar glucose stroop kan ik alleen online bestellen. Voor de rest heb ik alle ingrediënten..
Huhhh echt? Nog nooit gezien.quote:Op donderdag 16 april 2015 18:30 schreef Atifa het volgende:
[..]
Ik zie het in alle turkse winkeltjes ook te koop staan. Heb je er daarvan één in de buurt?
Kizim pekmez!quote:Op donderdag 16 april 2015 16:58 schreef Bortecinem het volgende:
Zou ik glucose stroop kunnen vervangen door honing of golden syrup? Ik wil graag die blueberry & cream cookies van uit het milkbar boek maken maar glucose stroop kan ik alleen online bestellen. Voor de rest heb ik alle ingrediënten..
Boeie. Smaakt even goed.quote:Op donderdag 16 april 2015 19:18 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Whuttt r u crazy.
Glucosestroop is gewoon suikerstroop. Wit en neutraal van smaak. Pekmez daarentegen..
Pekmez:
[ afbeelding ]
Glucose:
[ afbeelding ]
Geen antwoord op je vraag, maar je kunt glucosestroop vinden bij de beter gesorteerde toko. Wah Nam Hong bijvoorbeeld.quote:Op donderdag 16 april 2015 16:58 schreef Bortecinem het volgende:
Zou ik glucose stroop kunnen vervangen door honing of golden syrup? Ik wil graag die blueberry & cream cookies van uit het milkbar boek maken maar glucose stroop kan ik alleen online bestellen. Voor de rest heb ik alle ingrediënten..
Thanks ik zal het de volgende keer checken. Ik ga het nu proberen met een mix van honing en goldensyrup.quote:Op donderdag 16 april 2015 19:58 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Geen antwoord op je vraag, maar je kunt glucosestroop vinden bij de beter gesorteerde toko. Wah Nam Hong bijvoorbeeld.
Volgens mij heeft minilot die koekjes recentelijk ook gemaakt, benieuwd wat zij gebruikt heeft.quote:Op donderdag 16 april 2015 20:04 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Thanks ik zal het de volgende keer checken. Ik ga het nu proberen met een mix van honing en goldensyrup.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Mijn moeder vond ze wel heel lekker btw. Dus misschien ligt het gewoon aan mij.
[ Bericht 17% gewijzigd door Bortecinem op 17-04-2015 15:58:10 ]
quote:Op vrijdag 17 april 2015 16:02 schreef minilot het volgende:
Het lekkerste zijn die milk crumbs ja dat is waar!Gewoon de volgende keer een emmer ervan maken. Lepel erin en hoppa.
quote:Op vrijdag 17 april 2015 15:49 schreef Bortecinem het volgende:
Ik vond ze wel oké maar verder niet super bijzonder of zo. Ik wil ze nog wel een keer proberen met glucose en verse of bevroren blauwe bessen. Nu vond ik de blauwe bessen vooral naar rozijnen smaken en daar ben ik niet zo'n fan van. Oh en meer milkcrumbs in doen want eerlijk gezegd vond ik die veel lekkerder dan de koekjes zelf.![]()
Heb nog deeg over dus zal binnenkort ook wel even een foto plaatsen.
Edit. Er was nog een koekje over.Zien er lekker uitSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Mijn moeder vond ze wel heel lekker btw. Dus misschien ligt het gewoon aan mij.Had je nou gedroogde bessen gebruikt? Heb hier een kilo blauwe bessen liggen, dus morgen doe ik ook een poging.
Gedroogde bessen inderdaad.quote:Op vrijdag 17 april 2015 19:13 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Zien er lekker uitHad je nou gedroogde bessen gebruikt? Heb hier een kilo blauwe bessen liggen, dus morgen doe ik ook een poging.
Nu ben ik erg benieuwd geworden naar die milk crumbsquote:Op vrijdag 17 april 2015 22:37 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Gedroogde bessen inderdaad.![]()
Ben nu mijn laatste batch aan het afbakken. Heb net eerst nog een lading milkcrumbs gemaakt en ieder koekje gevuld met 2/3 theelepels extra milkcrumbs hehe.
Heb je weleens polvoron gehad? Filipijnse/Spaanse melkpoeder koekjes. Het is in feite dat maar dan met witte chocolade.quote:Op vrijdag 17 april 2015 23:58 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Nu ben ik erg benieuwd geworden naar die milk crumbsheb het recept gevonden, dus morgenmiddag maar eens een poging wagen. Met verse bessen dus. Waar zou ik gedroogde blauwe bessen kunnen vinden?
Die koekjes die erg kruimelen? Die kreeg ik vroeger vaak bij een Filipijns vriendinnetje thuis. Als het daar naar smaakt kijk ik meer uit naar die crumbs dan naar de koekjes zelfquote:Op zaterdag 18 april 2015 00:56 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Heb je weleens polvoron gehad? Filipijnse/Spaanse melkpoeder koekjes. Het is in feite dat maar dan met witte chocolade.
Ik heb gedroogde blauwe bessen online besteld maar om eerlijk te zijn proef je echt weinig van de blauwe bessen smaak die koekjes. Naar mijn mening kun je die blauwe bessen net zo goed vervangen door donkere rozijnen.
Ziet er uit als een lekker en simpel recept. Ik sla hem op, want heb net 2kg bananen gekocht die ik never nooit niet in m'n uppie op ga krijgen. Was al van plan om kuih kodok te maken, maar een bananenbrood is nooit wegquote:Op zaterdag 18 april 2015 17:02 schreef Mord_Sith het volgende:
Ik had een boel overrijpe bananen over, dus net een bananenbrood gebakken volgens dit recept.
Ik heb wel meer bloem gebruikt (bij elkaar zo'n 250 gram bloem) en iets meer suiker doordat ik uitschoot.
Meer bloem was nodig omdat het mengsel bijna vloeibaar was, en bananenbrood mislukt daardoor vaak bij mij.
Maar deze is prima gelukt!
Had iets minder zoet gemogen, maar prima en smakelijk
Ik doe er ook altijd walnoot in,zó lekkerquote:Op zaterdag 18 april 2015 17:09 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Ziet er uit als een lekker en simpel recept. Ik sla hem op, want heb net 2kg bananen gekocht die ik never nooit niet in m'n uppie op ga krijgen. Was al van plan om kuih kodok te maken, maar een bananenbrood is nooit weg
SPOILER: FotospamOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Concept oplossing: sparen voor infrarood thermometerProbably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
De ene keer dat ik ooit bananenbrood maakte had ik er idd ook walnoten in gedaan, maar dat vond ik niet zo. Misschien dat ik ze de volgende keer eerst een beetje rooster ofzo.quote:Op zaterdag 18 april 2015 19:28 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
Ik doe er ook altijd walnoot in,zó lekker
Ik heb een zak walnoten van de Lidl, die heb ik eigenlijk standaard in huis voor als ik bananenbrood wil bakken. Erg lekker.quote:Op zaterdag 18 april 2015 21:44 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
De ene keer dat ik ooit bananenbrood maakte had ik er idd ook walnoten in gedaan, maar dat vond ik niet zo. Misschien dat ik ze de volgende keer eerst een beetje rooster ofzo.
CUL / Brood bakken in de oven #20: Niets is lekkerder dan verse broodjes..quote:Op zaterdag 18 april 2015 19:59 schreef djkoelkast het volgende:
Er is volgens mij ook een apart broodtopic.
Haverkoekjes?quote:Op zondag 19 april 2015 10:55 schreef Bleie het volgende:
[..]
Oh, en heeft iemand nog ideeën voor koekjes die vrij lang goed blijven, en niet al te ongezond zijn (zodat ik ze zonder al te veel schuldgevoel aan mijn kinderen als tussendoortje kan geven)?
Als je ze zelf gaat maken kan je zelf bepalen hoe zoet ze worden en wat voor de zoetheid zorgt héquote:Op zondag 19 april 2015 10:59 schreef Bleie het volgende:
[..]
Zit daar niet stiekem ook een enorme berg suiker in? *zwengelt google aan*
Wat tofquote:Op zondag 19 april 2015 13:39 schreef minilot het volgende:
Even een knipje uit het Foodgawkertopic..
[ afbeelding ]
Ter gelegenheid van het feit dat het deze maand precies veertig jaar geleden was dat Monty Pythons Search for the Holy Grail uitkwam bakte ik een middeleeuws taartje. Een Tarta de Santiago om precies te zijn, van amandelmeel, suiker, citrusschillen en eieren
En die gooi je er zo in? Of zijn ze al geroosterd?quote:Op zondag 19 april 2015 10:13 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
Ik heb een zak walnoten van de Lidl, die heb ik eigenlijk standaard in huis voor als ik bananenbrood wil bakken. Erg lekker.
Wow!quote:Op zondag 19 april 2015 13:39 schreef minilot het volgende:
Even een knipje uit het Foodgawkertopic..
[ afbeelding ]
Ter gelegenheid van het feit dat het deze maand precies veertig jaar geleden was dat Monty Pythons Search for the Holy Grail uitkwam bakte ik een middeleeuws taartje. Een Tarta de Santiago om precies te zijn, van amandelmeel, suiker, citrusschillen en eieren
Ja ik twijfel, maar ik gooi ze er idd. zo in. Ik breek ze in kleine stukjes en meng ze door het beslag.quote:Op zondag 19 april 2015 14:13 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
En die gooi je er zo in? Of zijn ze al geroosterd?
quote:Op zondag 19 april 2015 19:40 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
Ja ik twijfel, maar ik gooi ze er idd. zo in. Ik breek ze in kleine stukjes en meng ze door het beslag.
Ziet er snoezig uit!quote:Op zondag 26 april 2015 18:57 schreef Vicky het volgende:
[ afbeelding ]
Ik maakte vandaag appelroosjes. Erg lekker!
Die zijn leuk!quote:Op zondag 26 april 2015 18:57 schreef Vicky het volgende:
[ afbeelding ]
Ik maakte vandaag appelroosjes. Erg lekker!
Is het nog gelukt met de taart??quote:Op vrijdag 1 mei 2015 12:05 schreef Unites het volgende:
Ik ga morgen eigenlijk voor het eerst een 'echte' gedecoreerde taart maken...
Zo'n voetbal t-shirt taart...
Ik wou een biscuit maken met vanille, frosting met citroen, oranje fondant... en als vulling: dun laagje bosbessenjam en dan drie soort botercrème met aardbeiensmaak (rood gekleurd), bananensmaak (wit, neutraal: niet gekleurd) en frambozensmaak (blauw gekleurd). Wil daar bij ook iets van 'gras' maken, heb groene kleurstof mee besteld, maar weet eigenlijk niet hoe ik dat moet aanpakken. Ook iets van 'glans spray', weet niet of het nodig is... maar misschien om de witte fondant letters te laten glimmen. Ik heb ook nog van die eetbare suikerwerkjes in de vorm van een voetbal en een paar kunststof schoenen.
Misschien weer een beetje overenthousiast, ben bang dat het echt totaal gaat mislukken. Ook omdat ik niet zeker weet of m'n bestelling van 'maakjetaart.nl' wel morgen binnen is... Zou echt een ramp zijn![]()
Heeft er iemand tips? Passen de smaken wel? Hoe zorg ik ervoor dat de taart niet 'nat'/'week' wordt?
Tis voor de verjaardag van m'n zusje...
Aaaaaah!!
Gisteren eindelijk gemaakt. 3/4 cup suiker, alles in de blender gegooid, oven in, heerlijkquote:Op zaterdag 18 april 2015 17:02 schreef Mord_Sith het volgende:
Ik had een boel overrijpe bananen over, dus net een bananenbrood gebakken volgens dit recept.
Ik heb wel meer bloem gebruikt (bij elkaar zo'n 250 gram bloem) en iets meer suiker doordat ik uitschoot.
Meer bloem was nodig omdat het mengsel bijna vloeibaar was, en bananenbrood mislukt daardoor vaak bij mij.
Maar deze is prima gelukt!
Had iets minder zoet gemogen, maar prima en smakelijk
Waarom bak je je biscuit niet lekker een paar dagen eerder?quote:Op zondag 3 mei 2015 16:38 schreef Unites het volgende:
Bedankt voor je reactie! Bij dezen:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het was echt een drama. Ik had alles netjes op tafel klaar gezet om eens een keer geordend te gaan werken. Tot dat ik er achter kwam dat een of ander onderdeel van de mixer kwijt was, meer dan een uur lopen zoeken en toen uiteindelijk gevonden ergens op de grond. Waarschijnlijk laten vallen met het pakken van andere onderdelen :$
Toen het biscuitbeslag. Ik gebruikte dit recept: http://www.taarten-decore(...)nmogelijke-opdracht/. Alles keurig netjes afgewogen en weinig zelf toegevoegd, alleen een beetje vanillesuiker en -aroma. Ik moest twaalf eiren luchtig kloppen tot lobbige slagroom en dat lukte in het begin niet, tot dat ik het 'spatscherm' erbij pakte en de mixer op de hoogste stand had gezet. Bloem drie keer gezeefd en door het beslag heen gespateld. Nam best wel wat af qua volume. Had het bakblik (rechthoekig, +/- 43cm doorsnee) netjes bekleed met bakpapier met 15 cm erboven, want aan de hand van de foto bij het recept dacht ik echt dat m'n biscuit wel flink omhoog zou komen. Dat viel tegen, helaasch. Daarom heb ik later maar een tweede gebakken. Beide waren na 35 min gaar, gebakken onder in de oven op 175 graden op de stand 'hetelucht en onder- en bovenwarmte'. Smaak vond ik zelf goed, de textuur was voor mij prima. Het was niet de biscuit die ik voor me had in m'n gedachten, maar wel een fijne cake, ook om mee te werken.
Daarna heb ik de botercrème gemaakt: gelijke hoeveelheid boter en poedersuiker en ook een scheutje water. Heb ze alle drie apart gemaakt. Bij de rode had ik naast de kleurstof ook smaakstof toegevoegd: aardbei-kiwi (aardbei was op bij 'maakjetaart.nl', daarom belde ze me moeder even op en aan haar adviseerde ze deze vervanger). Bij de witte zat alleen 'bananencrème smaakstof'. Bij de laatste botercrème zat blauwe kleurstof en frambozen-rode bes smaak. Heb ze allemaal in een spuitzak gedaan en in de koelkast bewaard. Daarna had ik de rode en gele fondant van de Xenos (oranje hadden ze niet) gemengd. Kreeg steeds niet het gewenste resultaat en de kleur veranderde steeds voor m'n gevoel. Was zalmroze geworden. Heb van alles geprobeerd om het 'donker oranje' te krijgen: rode kleurstof, meer rode fondant... meer geel, meer wit...
Toen ben ik na het eten verder gegaan met het bewerken van de taart. Heb de beide biscuits eerst doormidden gesneden, daarna boven op elkaar gestapeld en vervolgens in drie banen verdeeld (twee grotere en een wat kleinere plakken). Daarna heb ik de middelste baan op de volgende manier verdeeld:
[ afbeelding ]
Daarna heb ik 'm laagje voor lage opgebouwd, zoals op de tweede foto is te zien. Veel moeten bijsnijden en af en toe wat gaten moeten plakken met wat losse, afgebroken stukken cake. Zie je uiteindelijk toch niet meer....... Bij laag 1 en laag 3 zit ook nog een laag jam: bij 1 zit bosbes-framboos en bij de derde zit aardbei. Was wel even een werkje, maar ging wel goed. Alleen de blauwe botercrème was op een of andere manier ineens nat (was de enigste wel waarbij ik blauwe kleurstof van de Xenos had gebruikt), deze heb ik moeten 'afknijpen' en uiteindelijk was deze wat harder dan de andere twee. Was nog wel redelijk bewerkbaar. De witte, zonder kleurstof dus, was het beste gelukt voor mijn gevoel.
[ afbeelding ]
Omdat ik ontevreden was met het fondant, zijn we snel naar de Jumbo gereden, waar ze gelukkig wel oranje fondant hadden.
Daarna heb ik er een laagje glazuur over gesmeerd met als bedoeling om het fondant goed te kunnen laten plakken. Toen dacht ik de oranje fondant snel uit te kunnen rollen, dat lukte niet goed. Met het hele gezin hebben we staan ploeteren op die plakNa eindelijk een mooie plak te hebben, bleek deze te dun te zijn. Deze scheurde dan ook en ik baalde als een stekker. Ik las op internet dat je het kon 'helen' met wat water, nou bij mij lukte het niet hoor. Werd een natte zooi. Heb nog geprobeerd om het te verbergen met wat losse stukken, maar dat zag er niet uit. Het werd alleen maar lelijker en lelijker, terwijl ik eigenlijk heel blij en gelukkig was met de taart.
Uiteindelijk toch maar m'n eigen gemaakte fondant uit de kast gepakt, die spontaan bijna net zo oranje leek als de fondant uit de supermarkt. Was best gek, het leek wel of ik constant werd bedrogen door m'n hersenenDeze rolde trouwens best goed en ik had een super mooie plak. Hij viel echt netjes over de taart (had de andere laag fondant gewoon laten zitten trouwens) en liet zich perfect 'vouwen'. Ik was er bijna mee klaar totdat mijn vader nog wel een plekje zag waar hij wat strakker zou mogen.... Je raadt het misschien al... hij trok er zo hard aan dat het aan een kant vrijwel helemaal scheurde. Ik was toen echt flink chagrijnig :$ Ik heb die laag fondant eraf gesmeten en ging weer opnieuw rollen... Helaas moest de taart weg worden gebracht naar de koeling bij kennissen van ons die een cateringbedrijf hebben, de taart paste op geen enkele manier in de koelkast bij ons. Oh ja, het was inmiddels al bijna half twaalf en ik was vanaf half drie 's middags bezig... bijna non-stop
Maar goed, alles voor m'n zusje
![]()
![]()
Vandaag was ik om 10 uur uit bed en begon ik om half 11 al weer aan de taart tot aan net... half 2. Stond nog in m'n pyjama toen alle gasten al binnen kwamen lopen. De hele stroom mensen die even moesten kijken naar de afwerking waar ik op dat moment nog mee bezig was. Ze kregen m'n ontzettende zweetlucht er gratis bij![]()
![]()
![]()
![]()
Goed... ik begon rond half 11 dus met het opnieuw maken van zo'n fondant plak. Had het buiten de koelkast bewaard, maar de fondant was best hard/droog geworden en liet zich maar moeilijk bewerken. Toch maar weer eens op internet gekeken wat je nou het beste kon doen: kneden. Goed kneden zou belangrijk zijn. Dat heb ik ook flink gedaan. De fondant rolde toen gemakkelijker uit, maar ging op een gegeven moment scheuren en barsten, probeerde de kleine gaatjes toch weer te dichten met een druppeltje water, maar dat lukte niet. Toen had ik er maar een nieuwe bol van gemaakt en weer gekneed. De kleur leek wel te verdwijnen en de plak liet zich weer niet fatsoenlijk uitrollen...
![]()
![]()
![]()
Uiteindelijk had ik het maar opgegeven en kwam me vader met het idee om die fondant dan maar te gebruiken als randje boven op de kapotte stukke fondant van de eerste laag. Ik kwam met het idee om een 'chocoladesaus' te maken met witte chocolade en rode kleurstof. Recept opgezocht, maar de tijd drong, dus maar flink gegokt met hoeveelheden. Kreeg uiteindelijk een dunne saus. Heb er ontzettend veel gezeefde bloem en wat koude roomboter bijgedaan om 'm wat dikker te krijgen. Had het pannetje in een bakje met koud water gezet. Kreeg uiteindelijk een best mooi mengsel. Het was zelfs eetbaar en smaakte nog echt ergens naar witte chocolade ook. Het was hier en daar een beetje korrelig door de bloem, maar dat was echt maar nihil. De bloem proefde je ook nauwelijks erin terug, wel een beetje hoor, maar ik vond dat niet storend.
Daarna heb ik de hele pan (was best een flinke lading) over de taart heen geflikkerd.![]()
![]()
![]()
Netjes proberen uit te strijken, waar ik ook heel lang mee bezig ben geweest. De saus werd langzaam wat harder, maar ik kreeg niet alles mooi rood. Terwijl de saus steeds moeilijker werd om te bewerken, zag ik steeds meer oranje plekjes die ook nog bedacht moesten worden. Uiteindelijk werd de 'chocoladesaus' best mooi stijf en bedekte hij de taart na mijn mening voldoende.
Alles zat trouwens wel onder het rood, wat een *** zooi was het zeg.
![]()
![]()
![]()
Daarna snel nog de decoratie proberen te maken. Met die parels was ik echt ontzettend lang bezig... met een pincet. Lukte voor geen meter en ik werd steeds zenuwachtiger van de gasten
Uiteindelijk is het dus geworden zoals op de eerste foto. M'n zusje was er heel blij mee in ieder geval en daar doe je het toch voor![]()
![]()
![]()
Ik stond in de douche toen de taart werd aangesneden voor bij de koffie en thee. Helaas niet veel reacties gehoord... m'n oom vond 'm wel 'oké' en vond de botercrème, voornamelijk de blauwe (
) veelte zwaar. Heb het nog aan sommige gasten gevraagd en die vonden 'm 'wel lekker'
![]()
Zelf vond ik 'm trouwens heerlijkHet is misschien niet de meest perfecte taart. Erg zwaar ook, maar goed... wat wil je voor zo'n eerste keer. De smaakcombinatie vond ik erg goed werken.
En met de eerste keer bedoel ik trouwens echt het bakken van een taart met verschillende lagen, kleuren, smaken, fondant, decoratie... Had nog nooit echt serieus met fondant gewerkt, man... man... man... oefening baart kunst denk ik dan maar. Onze kennis van de catering vertelde nog dat fondant een van de moeilijkste, zo niet het moeilijkste onderdeel is van zo'n taart. Zij vond 'm trouwens erg mooi en dat terwijl de taart toen nog maar half af was.![]()
Uren aan bezig geweest dus. Niet de taart die ik in gedachte had (dat was deze: http://forum.deleukstetaarten.nl/viewtopic.php?id=12601), maar voor mij was dit wel een leuk en vooral smaakvol alternatief. Heb weer veel geleerd bij dit proces... en ondanks dat ik wel merkte dat de taart bij de meeste toch niet echt in goede aarde was gevallen, vond ik 'm het vele gestress en gedoe wel waard.![]()
Aawh, lief van je! Bedankt!quote:Op dinsdag 5 mei 2015 16:51 schreef Goitske het volgende:
Unites wat een gedoe zeg!! Jammer dat de reacties niet positiever waren hij is super geworden!
Mmhm, totaal niet aan gedacht om te doen.quote:Op donderdag 7 mei 2015 10:18 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Waarom bak je je biscuit niet lekker een paar dagen eerder?
Je kunt ze ook invriezen he? Of lekker een dag eerder, dat snijdt ook beter dan vers. Dat brokkelt bij mijquote:Op donderdag 7 mei 2015 10:21 schreef Unites het volgende:
[..]
Mmhm, totaal niet aan gedacht om te doen.Goede tip! Bedankt!
Invriezen... ook al zo'n goed ideequote:Op donderdag 7 mei 2015 10:23 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Je kunt ze ook invriezen he? Of lekker een dag eerder, dat snijdt ook beter dan vers. Dat brokkelt bij mij
Wat een stress. Ik herken mijzelf in je
Succes met fondant. Wat een rukklus is datquote:Op donderdag 7 mei 2015 10:27 schreef Unites het volgende:
[..]
Invriezen... ook al zo'n goed ideeZal het de volgende keer eens proberen... Ik ga over 2 weken weer eens een taart maken voor de verjaardag van m'n moeder, maar dit keer wel iets simpeler
Ik ga denk voor een ronde biscuit met roomkaas vulling met witte chocolade, frambozenmousse en kruimels van zandkoek... soort 'cheesecake'En dan een mooie laag fondant erover (hopelijk lukt het nu wel) en wat bloemetjes of zo.
Stressen is vervelend, he? Als ik er op terugkijk was het echt een dramasoap
Ach, ze kunnen me niet meer verwijten dat ik altijd simpele cadeautjes voor ze koopquote:Op donderdag 7 mei 2015 10:29 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Succes met fondant. Wat een rukklus is dat
Yesss, die bedoelde ik, thanks!quote:Op donderdag 7 mei 2015 09:28 schreef _Liek het volgende:
Haha kan gebeuren! Bedoel je soms deze? https://bakverhalen.wordp(...)nen-jaloers-op-zijn/
Hmmmmm... Denk dat ik ook een taart ga bakken voor mamaquote:Op donderdag 7 mei 2015 10:30 schreef Unites het volgende:
[..]
Ach, ze kunnen me niet meer verwijten dat ik altijd simpele cadeautjes voor ze koopNu zit er tenminste heel veel liefde, maar vooral heeeeel veeeel tijd in
Maak dan gewoon een cheesecake met een lading lekker fruit. Ziet er ook prachtig uit en is veel lekkerder.quote:Op donderdag 7 mei 2015 10:27 schreef Unites het volgende:
Invriezen... ook al zo'n goed ideeZal het de volgende keer eens proberen... Ik ga over 2 weken weer eens een taart maken voor de verjaardag van m'n moeder, maar dit keer wel iets simpeler
Ik ga denk voor een ronde biscuit met roomkaas vulling met witte chocolade, frambozenmousse en kruimels van zandkoek... soort 'cheesecake'En dan een mooie laag fondant erover (hopelijk lukt het nu wel) en wat bloemetjes of zo.
Stressen is vervelend, he? Als ik er op terugkijk was het echt een dramasoap
Vreemd. Roeren helpt niet?quote:Op donderdag 7 mei 2015 22:35 schreef Injetta het volgende:
Grrrrrrrr, net 4 repen witte chocolade volkomen verprutst. Au bain marie, ging maar niet smelten. Werd een hele rare pasta in een laag olie.....
Slechte chocola misschien...?quote:Op donderdag 7 mei 2015 22:35 schreef Injetta het volgende:
Grrrrrrrr, net 4 repen witte chocolade volkomen verprutst. Au bain marie, ging maar niet smelten. Werd een hele rare pasta in een laag olie.....
ik las zoiets al eerder in dit topic Bij iiemand. Witte choco is blijkbaar lastiger dan bruine. Ik smelt t weleens in de magnetron en dan komt het er wel goed uit. Mss dat volgende keer doen?quote:Op donderdag 7 mei 2015 22:35 schreef Injetta het volgende:
Grrrrrrrr, net 4 repen witte chocolade volkomen verprutst. Au bain marie, ging maar niet smelten. Werd een hele rare pasta in een laag olie.....
Oeh, ook trek in bananenbrood, maar heb geen rijpe bananen.quote:Op vrijdag 8 mei 2015 16:34 schreef _Liek het volgende:
Zojuist voor t eerst een bananenbrood de oven in geschoven! Straks nog choco lollies makenJullie nog bakplannen voor t weekend?
Om de rijpheid te versnellen moet je bananen eens proberen in te vriezen. Heb ik gedaan met een paar bananen zodat ik sneller bananabread kan maken. En het werkt goed genoegquote:Op vrijdag 8 mei 2015 17:16 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Oeh, ook trek in bananenbrood, maar heb geen rijpe bananen.
Bakplannen- chocolate chip cookies en een cheesecake wrs
Ja ditquote:Op zondag 10 mei 2015 16:37 schreef Heaven7 het volgende:
Overigens was het oplikken van het overschot dan weer geen probleem hoor
Damn jazeker! Alleen de bodem was niet hard maar een soort Oreosaus gewordenquote:
Haha of zelfde bodem maar deze eerst insmeren met chocolade.. Dan kan de saus de bodem niet zo vochtig makenquote:Op dinsdag 12 mei 2015 11:29 schreef Heaven7 het volgende:
[..]
Damn jazeker! Alleen de bodem was niet hard maar een soort Oreosaus gewordenDus de volgende keer maak ik een andere bodem.
Lekkere dingen allemaalquote:Op woensdag 13 mei 2015 14:26 schreef Artoo het volgende:
Hoi! Ik vind bakken ook leuk.
De laatste tijd heb ik o.a. dit gemaakt:
http://www.jamieoliver.com/recipes/recipe/hummingbird-cake/
http://sugarspunrun.com/smores-cheesecake/
http://chickslovefood.com(...)at-chip-cookie-cake/
Die eerste twee recepten vond ik echt megasupermachtig. De hummingbird cake was echt prachtig gelukt, heel smakelijk ook, maar de tweede laag spongecake + icing was eigenlijk te veel. Ik denk dat je met de helft van het recept ook prima af kunt.![]()
De s'mores cheesecake was ook zo heftig, en ik vond mijn marshmallow-cheesecake laag niet helemaal mooi gelukt. De melkchocolade fudge en de bodem waren daarentegen heerlijk! Ik denk dat alleen dat al voldoende zou kunnen zijn voor een leuk taartje/snack.
De chocolate chip cookie cake vond ik simpelweg geweldig! Ook veel leuke reacties op gehad. Hij was mooi bros aan de buitenkant en was smeuiig aan de binnenkant.
Vrijdag wil ik simpele brownies gaan bakken!
Precies dezelfde ervaring wat betreft de hummingbird cakequote:Op woensdag 13 mei 2015 14:26 schreef Artoo het volgende:
Hoi! Ik vind bakken ook leuk.
De laatste tijd heb ik o.a. dit gemaakt:
http://www.jamieoliver.com/recipes/recipe/hummingbird-cake/
http://sugarspunrun.com/smores-cheesecake/
http://chickslovefood.com(...)at-chip-cookie-cake/
Die eerste twee recepten vond ik echt megasupermachtig. De hummingbird cake was echt prachtig gelukt, heel smakelijk ook, maar de tweede laag spongecake + icing was eigenlijk te veel. Ik denk dat je met de helft van het recept ook prima af kunt.![]()
De s'mores cheesecake was ook zo heftig, en ik vond mijn marshmallow-cheesecake laag niet helemaal mooi gelukt. De melkchocolade fudge en de bodem waren daarentegen heerlijk! Ik denk dat alleen dat al voldoende zou kunnen zijn voor een leuk taartje/snack.
De chocolate chip cookie cake vond ik simpelweg geweldig! Ook veel leuke reacties op gehad. Hij was mooi bros aan de buitenkant en was smeuiig aan de binnenkant.
Vrijdag wil ik simpele brownies gaan bakken!
vind je?quote:Op woensdag 13 mei 2015 21:04 schreef littledrummergirl het volgende:
Die smores cheesecake![]()
Damn you diet
Die cookie taart heb ik even opgeslagen, holy smokes dat ziet er goed uitquote:Op woensdag 13 mei 2015 14:26 schreef Artoo het volgende:
Hoi! Ik vind bakken ook leuk.
De laatste tijd heb ik o.a. dit gemaakt:
http://www.jamieoliver.com/recipes/recipe/hummingbird-cake/
http://sugarspunrun.com/smores-cheesecake/
http://chickslovefood.com(...)at-chip-cookie-cake/
Die eerste twee recepten vond ik echt megasupermachtig. De hummingbird cake was echt prachtig gelukt, heel smakelijk ook, maar de tweede laag spongecake + icing was eigenlijk te veel. Ik denk dat je met de helft van het recept ook prima af kunt.![]()
De s'mores cheesecake was ook zo heftig, en ik vond mijn marshmallow-cheesecake laag niet helemaal mooi gelukt. De melkchocolade fudge en de bodem waren daarentegen heerlijk! Ik denk dat alleen dat al voldoende zou kunnen zijn voor een leuk taartje/snack.
De chocolate chip cookie cake vond ik simpelweg geweldig! Ook veel leuke reacties op gehad. Hij was mooi bros aan de buitenkant en was smeuiig aan de binnenkant.
Vrijdag wil ik simpele brownies gaan bakken!
Nog niet helemaal... Ik heb een stuk of 3 recepten liggen voor 'basic' brownies en ik ben er nog niet helemaal uit welke 't nu moet wordenquote:Op woensdag 13 mei 2015 20:48 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Lekkere dingen allemaalDie hummingbird cake wil ik ook nog eens maken.
Heb je al een recept in gedachten voor de brownies?
Die is echt aan te raden!quote:Op woensdag 13 mei 2015 21:29 schreef Diconnected het volgende:
[..]
Die cookie taart heb ik even opgeslagen, holy smokes dat ziet er goed uit
Ik heb uit dit topic een keer dit recept geplukt: klikquote:Op donderdag 14 mei 2015 09:30 schreef Artoo het volgende:
[..]
Nog niet helemaal... Ik heb een stuk of 3 recepten liggen voor 'basic' brownies en ik ben er nog niet helemaal uit welke 't nu moet worden
[..]
Die is echt aan te raden!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |