abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 22 mei 2015 @ 07:21:52 #154
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_152845357
quote:
1s.gif Op woensdag 20 mei 2015 20:45 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

aardbei/rabarber taart? http://www.sugarhero.com/strawberry-rhubarb-pie/
Perzik crumble? http://www.completelydelicious.com/2011/08/peach-crumb-bars.html
Lemon merengue pie? http://www.ohsweetbasil.c(...)pie-by-jennifer.html
Citroen cake is heel makkelijk en erg lekker. Met citroen siroop over de cake heen :9 maar misschien is dat dan te simpel? http://www.nigella.com/recipes/view/easy-lemon-cake-3165
Oe lemoncake..

Ik ga mij er in verdiepen, dank je! Hier kan ik wat mee :)
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_152867433
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 11:18 schreef djkoelkast het volgende:
[ afbeelding ]

Heerlijk luchtig, niet zo'n in elkaar gezakte zware cake die je wel eens ziet als mensen volkorencake bakken. Hij is ècht heel lekker.
Volgens mij heb je de verkeerde foto gepost want wij zien een brood.
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  vrijdag 22 mei 2015 @ 22:09:25 #156
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152868131
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 21:52 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Volgens mij heb je de verkeerde foto gepost want wij zien een brood.
Gaat wmb niet door voor brood. Maar zeker niet voor een lekkere (en luchtige??? Waar???) cake ;(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator vrijdag 22 mei 2015 @ 22:35:09 #157
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_152869085
:')
Maken jullie lekker witte cake met witte bloem, witte suiker en margarine.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_152869100
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 11:18 schreef djkoelkast het volgende:
[ afbeelding ]

Heerlijk luchtig, niet zo'n in elkaar gezakte zware cake die je wel eens ziet als mensen volkorencake bakken. Hij is ècht heel lekker.
Ziet er uit als een Indische (kruiden)cake. Mist alleen dat heerlijk smeuïge bovenrandje wat ik altijd als eerste opeet omdat de rest best droog is. :+
mag het weten
  Moderator vrijdag 22 mei 2015 @ 22:37:52 #159
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_152869186
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 22:35 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Ziet er uit als een Indische (kruiden)cake. Mist alleen dat heerlijk smeuïge bovenrandje wat ik altijd als eerste opeet omdat de rest best droog is. :+
Het is gewoon een poundcake, maar dan volkoren, minder suiker en omdat er kruiden in zitten een andere kleur. Veel lekkerder dan een normale cake, want hier proef je echt van alles in, niet alleen maar zoet.
Droog is 'ie zéker niet en lijkt qua smaak totaal niet op zo'n indische kruidencake.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 22 mei 2015 @ 22:49:03 #160
148689 Muis006
Unrustle thy jimmies, wench!
pi_152869606
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 22:37 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Het is gewoon een poundcake, maar dan volkoren, minder suiker en omdat er kruiden in zitten een andere kleur. Veel lekkerder dan een normale cake, want hier proef je echt van alles in, niet alleen maar zoet.
Droog is 'ie zéker niet en lijkt qua smaak totaal niet op zo'n indische kruidencake.
Lurker hier: heb je een recept :9? Ik ben heel benieuwd.
Op zaterdag 4 juni 2016 21:46 schreef KaBuf het volgende:
Ik word graag nog #viezerdik voor jou.
pi_152870563
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 22:37 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Het is gewoon een poundcake, maar dan volkoren, minder suiker en omdat er kruiden in zitten een andere kleur. Veel lekkerder dan een normale cake, want hier proef je echt van alles in, niet alleen maar zoet.
Droog is 'ie zéker niet en lijkt qua smaak totaal niet op zo'n indische kruidencake.
Niet eerder van gehoord. Ja kruiden geven van zichzelf al genoeg kleur mee. En een complexer smaakpalet dan standaard ja. Ziet eruit als, ik kan natuurlijk niet van een enkele foto de structuur beoordelen hè. Daar deed het mij iig in eerste instantie aan denken.
mag het weten
  vrijdag 22 mei 2015 @ 23:20:02 #162
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152870612
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 22:35 schreef djkoelkast het volgende:
:')
Maken jullie lekker witte cake met witte bloem, witte suiker en margarine.

die combi die jij schetst lijkt me niet te vreten, ook na de foto niet.
Dat heeft NIETS met een butt vergelijking met witte bloem, suiker en margarine te maken.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 22 mei 2015 @ 23:24:31 #163
235382 tombolafan
-Miauw-fan
pi_152870733
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 22:37 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Het is gewoon een poundcake, maar dan volkoren, minder suiker en omdat er kruiden in zitten een andere kleur. Veel lekkerder dan een normale cake, want hier proef je echt van alles in, niet alleen maar zoet.
Droog is 'ie zéker niet en lijkt qua smaak totaal niet op zo'n indische kruidencake.
lekker is ook maar een kwestie van smaak toch? :D

En als t 'gewoon een poundcake' zou zijn zou het "maar dan..." gedeelte van je zin overbodig zijn ;)
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_152871912
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 22:37 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Het is gewoon een poundcake, maar dan volkoren, minder suiker en omdat er kruiden in zitten een andere kleur. Veel lekkerder dan een normale cake, want hier proef je echt van alles in, niet alleen maar zoet.
Droog is 'ie zéker niet en lijkt qua smaak totaal niet op zo'n indische kruidencake.
Doet mij sterk herinneren aan dat ik een keer patat gebakken had maar dan niet met aardappel maar met courgette en niet in de frituurpan maar in een hout gestookte oven. Ik had daar mayonaise bij gedaan maar niet normale maar van honingraad en Abessijnse mosterd. Ik had dit niet gewoon geserveerd in een puntzak maar ik had alles in een liter water laten koken en vervolgens met de straafmixer gepureerd.
Veel beter dan die normale gewone patat :r .
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  Manager PR/Moderator zaterdag 23 mei 2015 @ 01:15:59 #165
269689 crew  Viv
pi_152873618
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 00:01 schreef voederbietel het volgende:
Doet mij sterk herinneren aan dat ik een keer patat gebakken had maar dan niet met aardappel maar met courgette en niet in de frituurpan maar in een hout gestookte oven. Ik had daar mayonaise bij gedaan maar niet normale maar van honingraad en Abessijnse mosterd. Ik had dit niet gewoon geserveerd in een puntzak maar ik had alles in een liter water laten koken en vervolgens met de straafmixer gepureerd.
Veel beter dan die normale gewone patat :r .
O+

Ik ben wel voor kwalitatief goede producten (altijd roomboter, nooit margarine in huis bijvoorbeeld), maar dan nog klinkt dit niet als een lekkere cake "pistachemeel, wat kruiden er in en een goeie klots goede cognac".
  Moderator zaterdag 23 mei 2015 @ 11:04:17 #166
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_152877112
Nevermind.
Ik ben gewoon uitgekeken op al die veel te zoete 'witte' recepten en probeer daarom nieuwe dingen.
Volkorencake, dan krijg je al snel zoiets:


(foto via google)

Een klont bijna rauw deeg wat je niet wegkrijgt.
Ik heb het voor elkaar gekregen een lekkere, luchtige cake te maken met meer smaak dan een gewone cake en bijna 25% minder suiker. Omdat de verhoudingen moeten kloppen moet je die suiker wel vervangen, amandelmeel is heel normaal in cakes, pistachemeel is dan een leuk experiment en dat heeft gewerkt.

Het grappige is dat als ik hier cakes/taarten bak voor verjaardagen iedereen er altijd hélemaal weg van is, maar dan ook echt extreem. Dan zeg je dat het volkoren, biologisch en met minder suiker is dan zijn ze toch verbaasd. Het is een kwestie van proberen.

Ik heb het ook al eens eerder gezegd: als je een mars eet en daarna mijn cake ben je zo aan de zoetheid van die mars gewend dan vind je mijn cake flauw. Als je eerst mijn cake eet en daarna een mars dan is die mars veel te zoet. Kwestie van gewenning. Door een deel suiker weg te laten geef je andere smaken meer kans zich te ontwikkelen.

En ik ben echt niet, wat me wel eens vaker gezegd wordt, een 'culisnob', ik hou van experimenteren met andere structuren in eten (en ik hou nu eenmaal van het mondgevoel van volkorenproducten), andere smaken, méér smaak zonder aroma's te gebruiken (soms nog best lastig, kaneelvla gemaakt en die smaakte toch behoorlijk naar kaneel, maar lang niet zo zoals uit een pak, maar daar heb je het: aroma).
Kan ook gigantisch mislukken hoor, alleen deze cake is ècht wel heel luchtig en 'moist' en daarom vond ik het leuk om het te melden. Dat dat meteen backfired vind ik wel jammer. Kom eens uit je schulp en experimenteert. Echt, het is zo leuk en zo lekker.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_152877237
Ik zou jouw baksels best eens willen proberen hoor. :Y
  zaterdag 23 mei 2015 @ 11:16:03 #168
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152877304
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:12 schreef Isegrim het volgende:
Ik zou jouw baksels best eens willen proberen hoor. :Y
Krijg je toch nooit recepten van...

Het gaat mij trouwens helemaal niet om volkoren, experimenteren of wat dan ook waar ik tegen ben. Want dat doe ik zelf ook graag (al ben wel ik klassieker ingesteld).

Pistache zie ik er niet in terug, foto ziet er voor mij gewoon niet aantrekkelijk uit en de smaak combi doet in mijn hoofd een -O- ipv *O*

Genoeg dingen die je postte waar ik positief op je gereageerd heb, dus niet zo janken als het een keer niet zo is.
En jij vindt het lekker, dat lijkt me het belangrijkste
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_152877431
Het zal ook vast lekker zijn. Maar noem het dan geen gewone poundcake maar dan....
Poundcake is nu eenmaal bloem, suiker en boter.

Het is niet het product wat je laat zien maar de manier waarop. Anderen afkraken om zelf beter van te worden.
  Moderator zaterdag 23 mei 2015 @ 11:24:25 #170
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_152877445
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:16 schreef Molo het volgende:

[..]

Krijg je toch nooit recepten van...

Dat is niet waar, ik weet niet waar je last van hebt, maar breng het dan gewoon wat vriendelijker in plaats van zo aanvallend.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator zaterdag 23 mei 2015 @ 11:27:28 #171
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_152877497
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:23 schreef Elleska het volgende:
Het zal ook vast lekker zijn. Maar noem het dan geen gewone poundcake maar dan....
Poundcake is nu eenmaal bloem, suiker en boter.

Het is niet het product wat je laat zien maar de manier waarop. Anderen afkraken om zelf beter van te worden.
Dat is een reactie op. Ja ik weet, relativeren, dan pas typen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 23 mei 2015 @ 11:28:04 #172
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152877508
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:24 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dat is niet waar, ik weet niet waar je last van hebt, maar breng het dan gewoon wat vriendelijker in plaats van zo aanvallend.
Misschien moet je je posts eens terug lezen.
Ik ben niet de enige die wat jeuk krijgt van jouw manier van posten
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator zaterdag 23 mei 2015 @ 11:30:20 #173
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_152877569
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:28 schreef Molo het volgende:

[..]

Misschien moet je je poets eens terug lezen.
Ik ben niet de enige die wat jeuk krijgt van jouw manier van posten
Als ik er iets niet lekker vind uitzien dan reageer ik gewoon niet.
En ik denk dat je me verkeerd begrijpt of dat in elk geval mijn posts verkeerd overkomen, zo rot is het allemaal niet bedoeld, maar ik vind het niet tof als ik zo in de zeik word gedrukt alleen omdat ik eens wat anders probeer.
Maargoed, dat is leuk voor een feedbacktopic, laten we het hier over bakken houden verder.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_152877610
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:04 schreef djkoelkast het volgende:
Nevermind.
Ik ben gewoon uitgekeken op al die veel te zoete 'witte' recepten en probeer daarom nieuwe dingen.
Volkorencake, dan krijg je al snel zoiets:

[ afbeelding ]
(foto via google)

Een klont bijna rauw deeg wat je niet wegkrijgt.
Ik heb het voor elkaar gekregen een lekkere, luchtige cake te maken met meer smaak dan een gewone cake en bijna 25% minder suiker. Omdat de verhoudingen moeten kloppen moet je die suiker wel vervangen, amandelmeel is heel normaal in cakes, pistachemeel is dan een leuk experiment en dat heeft gewerkt.

Het grappige is dat als ik hier cakes/taarten bak voor verjaardagen iedereen er altijd hélemaal weg van is, maar dan ook echt extreem. Dan zeg je dat het volkoren, biologisch en met minder suiker is dan zijn ze toch verbaasd. Het is een kwestie van proberen.

Ik heb het ook al eens eerder gezegd: als je een mars eet en daarna mijn cake ben je zo aan de zoetheid van die mars gewend dan vind je mijn cake flauw. Als je eerst mijn cake eet en daarna een mars dan is die mars veel te zoet. Kwestie van gewenning. Door een deel suiker weg te laten geef je andere smaken meer kans zich te ontwikkelen.

En ik ben echt niet, wat me wel eens vaker gezegd wordt, een 'culisnob', ik hou van experimenteren met andere structuren in eten (en ik hou nu eenmaal van het mondgevoel van volkorenproducten), andere smaken, méér smaak zonder aroma's te gebruiken (soms nog best lastig, kaneelvla gemaakt en die smaakte toch behoorlijk naar kaneel, maar lang niet zo zoals uit een pak, maar daar heb je het: aroma).
Kan ook gigantisch mislukken hoor, alleen deze cake is ècht wel heel luchtig en 'moist' en daarom vond ik het leuk om het te melden. Dat dat meteen backfired vind ik wel jammer. Kom eens uit je schulp en experimenteert. Echt, het is zo leuk en zo lekker.
Ik vind dat je best interessante baksels neer zet. Wel vind ik het vrij bijzonder dat je het principe van volkoren producten voor jezelf weet neer te zetten als vernieuwend en zelfbedacht.
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
pi_152877723
Wat een discussie weer. :') Cake ziet er prima uit. Voor mij zou die echt niet luchtiger moeten, het is cake geen biscuit. En met volkoren bakken is inderdaad een stuk lastiger om het niet zo zwaar te maken.

Anyhow, tenzij hartig gebruik ik zelf eigenlijk nooit volkoren.

Ik heb laatst wel een lekkere rijstevlaai gemaakt. O+

  Moderator zaterdag 23 mei 2015 @ 11:37:46 #176
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_152877731
quote:
7s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:32 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Ik vind dat je best interessante baksels neer zet. Wel vind ik het vrij bijzonder dat je het principe van volkoren producten voor jezelf weet neer te zetten als vernieuwend en zelfbedacht.
Zo moet je het niet zien. Ik begin met een basisrecept zoals het in oude kookboeken/bakboeken staat voor de verhoudingen.
Dan vervang ik de bloem voor een mengsel van andere melen.
Dan laat ik een deel suiker weg, als dat 10% is dan laat ik het zo, als het meer is dan vervang ik het verloren gewicht voor een andere droge stof. Kan van alles zijn, havermout, lijnzaad, amandelen, het is net wat ik aan het maken ben.
Dan voeg ik dingen toe om een bepaalde smaak te krijgen. Bijvoorbeeld specerijen als kaneel, foelie, soms wat kurkuma voor de kleur is ook wel eens leuk.

Dus in zoverre 'zelfbedacht', maar altijd een 'normaal' recept als basis voor de verhoudingen en daar een beetje mee spelen.
Wat voor mezelf dan weer anders is is dat ik niet met volkorentarwe, maar met andere melen als kamut, spelt, einkorn en emmer werk. Ik vind zelf einkorn het prettigste werken ben ik achter. Kamut en emmer zijn iets lastiger te verwerken omdat ze meer op griesmeel lijken, maar het is zeker niet onmogelijk. Vernieuwend? Vast niet, het zijn bestaande producten, maar anders is het wel.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator zaterdag 23 mei 2015 @ 11:38:24 #177
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_152877740
quote:
14s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:37 schreef Myraela het volgende:
Wat een discussie weer. :') Cake ziet er prima uit. Voor mij zou die echt niet luchtiger moeten, het is cake geen biscuit. En met volkoren bakken is inderdaad een stuk lastiger om het niet zo zwaar te maken.

Anyhow, tenzij hartig gebruik ik zelf eigenlijk nooit volkoren.

Ik heb laatst wel een lekkere rijstevlaai gemaakt. O+

[ afbeelding ]
jij O+
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_152877849
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:37 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Zo moet je het niet zien. Ik begin met een basisrecept zoals het in oude kookboeken/bakboeken staat voor de verhoudingen.
Dan vervang ik de bloem voor een mengsel van andere melen.
Dan laat ik een deel suiker weg, als dat 10% is dan laat ik het zo, als het meer is dan vervang ik het verloren gewicht voor een andere droge stof. Kan van alles zijn, havermout, lijnzaad, amandelen, het is net wat ik aan het maken ben.
Dan voeg ik dingen toe om een bepaalde smaak te krijgen. Bijvoorbeeld specerijen als kaneel, foelie, soms wat kurkuma voor de kleur is ook wel eens leuk.

Dus in zoverre 'zelfbedacht', maar altijd een 'normaal' recept als basis voor de verhoudingen en daar een beetje mee spelen.
Wat voor mezelf dan weer anders is is dat ik niet met volkorentarwe, maar met andere melen als kamut, spelt, einkorn en emmer werk. Ik vind zelf einkorn het prettigste werken ben ik achter. Kamut en emmer zijn iets lastiger te verwerken omdat ze meer op griesmeel lijken, maar het is zeker niet onmogelijk. Vernieuwend? Vast niet, het zijn bestaande producten, maar anders is het wel.
Ik snap echt niet waarom je denkt dat dit zo bijzonder is.
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  zaterdag 23 mei 2015 @ 11:47:42 #179
280727 Njosnavelin
tête folle
pi_152877918
quote:
14s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:37 schreef Myraela het volgende:
Wat een discussie weer. :') Cake ziet er prima uit. Voor mij zou die echt niet luchtiger moeten, het is cake geen biscuit. En met volkoren bakken is inderdaad een stuk lastiger om het niet zo zwaar te maken.

Anyhow, tenzij hartig gebruik ik zelf eigenlijk nooit volkoren.

Ik heb laatst wel een lekkere rijstevlaai gemaakt. O+

[ afbeelding ]
Die ziet er goed uit :9

Komt er nog een recept op je blog?
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  zaterdag 23 mei 2015 @ 11:48:25 #180
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152877929
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:30 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Als ik er iets niet lekker vind uitzien dan reageer ik gewoon niet.
En ik denk dat je me verkeerd begrijpt of dat in elk geval mijn posts verkeerd overkomen, zo rot is het allemaal niet bedoeld, maar ik vind het niet tof als ik zo in de zeik word gedrukt alleen omdat ik eens wat anders probeer.
Maargoed, dat is leuk voor een feedbacktopic, laten we het hier over bakken houden verder.
Ik bedoel het niet om je af te zeiken, vond dit gewoon geen geslaagd iets. Voor mijn smaak dan he.
Niet zo defensief doen, nergens voor nodig.

Gewoon baksels blijven posten dus :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_152877932
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:27 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dat is een reactie op. Ja ik weet, relativeren, dan pas typen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zaterdag 23 mei 2015 @ 11:48:52 #182
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152877935
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:43 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Ik snap echt niet waarom je denkt dat dit zo bijzonder is.
Dat pretendeert hij ook niet
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_152878045
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:48 schreef Molo het volgende:

[..]

Dat pretendeert hij ook niet
Totaal niet nee, stom van me.
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
pi_152878056
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:43 schreef voederbietel het volgende:
Ik snap echt niet waarom je denkt dat dit zo bijzonder is.
Ach, dat is niets met koken. Het is allemaal al eens gedaan. Maar het is wel anders dan de standaard huis/tuin/keuken recepten.

quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:47 schreef Njosnavelin het volgende:
Die ziet er goed uit :9

Komt er nog een recept op je blog?
Ja, deze wil ik nog wel delen. Laatste tijd wat weinig tijd (lees: zin) om te schrijven. Heb wel de foto's klaar staan. :')
  Moderator zaterdag 23 mei 2015 @ 11:58:10 #185
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_152878092
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:43 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Ik snap echt niet waarom je denkt dat dit zo bijzonder is.
Bijzonder lekker, dat is het ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † zaterdag 23 mei 2015 @ 19:20:38 #186
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_152887686
'witte' recepten? Racist.

:P.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_152889547
quote:
6s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 19:20 schreef Skaai het volgende:
'witte' recepten? Racist.

:P.
Kwam laatst ook al witte brownies tegen. Moet ik toch eens maken :9

Myraela, die rijstevlaai kan je zo verkopen in een vlaaienwinkeltje :D Ziet er goed uit.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_152890471
Ziet er idd uit als iets wat zo bij de banketbakker vandaan komt. :Y
pi_152908485
Gisteren snickerdoodles gebakken. Heerlijk!

pi_152908505
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2015 08:25 schreef Bleie het volgende:
Gisteren snickerdoodles gebakken. Heerlijk!

[ afbeelding ]
is met een laagje suiker en kaneel toch? ze zien er :9 uit
pi_152908519
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2015 08:28 schreef computergirl het volgende:

[..]

is met een laagje suiker en kaneel toch? ze zien er :9 uit
Ja klopt, en ze zijn zacht van binnen. Echt onwijs lekker!

Riep wel een vraag op (die hier wellicht al vaker voorbij is gekomen). Volgens het (Amerikaanse) recept moest er 'brown sugar' in. Ik heb daar donkere basterdsuiker voor genomen, maar volgens mij is dat niet echt hetzelfde. Wat is wel echt een goede vervanger?
pi_152908553
ik dacht dat lichtbruine basterdsuiker er het meest in de buurt kwam
  zondag 24 mei 2015 @ 08:40:56 #193
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_152908573
Brown sugar is suiker met melassestroop. Ik heb het nog nooit ergens in een winkel gezien.
Basterdsuiker trekt vocht aan en daarom niet altijd de juiste vervanger.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_152908674
quote:
1s.gif Op zondag 24 mei 2015 08:40 schreef laziness het volgende:
Brown sugar is suiker met melassestroop. Ik heb het nog nooit ergens in een winkel gezien.
Basterdsuiker trekt vocht aan en daarom niet altijd de juiste vervanger.
Maar melassestroop wel. Zou je het dan zelf kunnen mixen?
  zondag 24 mei 2015 @ 09:04:07 #195
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_152908708
Ja met rietsuiker :Y
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_152908709
quote:
1s.gif Op zondag 24 mei 2015 08:40 schreef laziness het volgende:
Brown sugar is suiker met melassestroop. Ik heb het nog nooit ergens in een winkel gezien.
Basterdsuiker trekt vocht aan en daarom niet altijd de juiste vervanger.
basterdsuiker is gemengd met invertsiroop en caramel. Waarom zal de ene wel vocht aantrekken en de andere niet?
  zondag 24 mei 2015 @ 09:11:26 #197
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_152908758
Mijn schoonvader is banketbakker geweest en hij heeft me dat vertelt. Ik wil wel geloven dat ie weet waar hij het over heeft.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_152908816
quote:
1s.gif Op zondag 24 mei 2015 09:11 schreef laziness het volgende:
Mijn schoonvader is banketbakker geweest en hij heeft me dat vertelt. Ik wil wel geloven dat ie weet waar hij het over heeft.
ik ken jouw schoonvader verder niet, dus ik heb even op interwebs gezocht.

quote:
Ironically, this molasses is also very hygroscopic, meaning it readily absorbs moisture. That's why when you seal a piece of bread or a dampened sugar saver in with the sugar, it becomes soft again. The molasses literally sucks in the moisture.
http://www.thekitchn.com/rock-hard-why-does-brown-sugar-118468
  zondag 24 mei 2015 @ 09:55:33 #199
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_152909220
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2015 09:18 schreef computergirl het volgende:

[..]

ik ken jouw schoonvader verder niet, dus ik heb even op interwebs gezocht.

[..]

http://www.thekitchn.com/rock-hard-why-does-brown-sugar-118468
Interessant!
pi_152909233
Hmmm binnenkort een baby shower waar we een high tea gaan doen. Iedereen maakt iets. Ik hou wel van bakken, maar de rest van het menu is;

* Scones
* sandwiches
* wrapjes met geitenkaas

Allemaal wel erg simpel vind ik. Iemand inspiratie wat er nog goed bij zou passen? (geen rauw vlees e.d. en we hebben een vegetarier)
  zondag 24 mei 2015 @ 09:57:06 #201
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_152909239
Ik vind basterdsuiker van zichzelf al veel vochtiger dan brown sugar.
Ik zou het dus nog steeds niet zo snel als vervanger gebruiken. Maar ligt ook erg aan het recept.

Genoeg linkjes te vinden ook dat basterdsuiker teveel vocht aan trekt om het als vervanger te gebruiken dus de waarheid zal ergens in het midden liggen.

[ Bericht 6% gewijzigd door laziness op 24-05-2015 10:02:09 ]
Ik heb je lief mijn hele leven
  zondag 24 mei 2015 @ 10:01:13 #202
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_152909287
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2015 09:56 schreef LilDutchPrincess het volgende:
Hmmm binnenkort een baby shower waar we een high tea gaan doen. Iedereen maakt iets. Ik hou wel van bakken, maar de rest van het menu is;

* Scones
* sandwiches
* wrapjes met geitenkaas

Allemaal wel erg simpel vind ik. Iemand inspiratie wat er nog goed bij zou passen? (geen rauw vlees e.d. en we hebben een vegetarier)
Scones en sandwiches is wel de definitie van high tea :D

Meestal eindigt het met zoet dus petit fours of iets chocolade achtigs zou ik uitkiezen dan.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_152909301
quote:
1s.gif Op zondag 24 mei 2015 10:01 schreef laziness het volgende:

[..]

Scones en sandwiches is wel de definitie van high tea :D

Meestal eindigt het met zoet dus petit fours of iets chocolade achtigs zou ik uitkiezen dan.
Met simpel bedoelde ik, binnen 10 minuten klaar. Niet dat er verder iets mis mee is. Maar dan vind ik het jammer om zelf wel veel moeite te doen.

Chocola dacht ik zelf ook al even. maar bovenstaande zijn allemaal wel low calories-achtige dingen. Misschien verstandiger om daarop door te borduren?
  zondag 24 mei 2015 @ 10:05:12 #204
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_152909345
Brownies? Is ook niet zoveel werk.

Edit: oh dat is niet low calorie :P

Maar scones en cream ook niet bepaald hoor :D
Ik heb je lief mijn hele leven
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')