Vegan browniesquote:Op donderdag 14 mei 2015 15:37 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Oh balen als de winkels dicht zijn!
Al is er vast wel een vegan recept zonder ei te vinden.
Geen brownies kunnen bakken als je zin hebt om brownies te bakken.quote:
combineren met aardbei iigquote:Op donderdag 14 mei 2015 22:52 schreef Myraela het volgende:
Ik heb voor het eerst rabarber gekocht. Iemand een leuk receptje?
Ja! Die had ik ook gevonden! Bedankt!quote:Op donderdag 14 mei 2015 11:59 schreef vlindertje89 het volgende:
[..]
Ik heb uit dit topic een keer dit recept geplukt: klik
En die vond ik echt goddelijk! En super simpel!
Woah, die zien er ook echt goed uit. Browniesquote:Op donderdag 14 mei 2015 12:55 schreef Diconnected het volgende:
De brownies van Nigella zijn ook aan te raden. Maak die altijd en iedereen vindt ze heerlijk.
http://www.food.com/recipe/nigella-lawson-brownies-32053
En je kan ze tweaken naar gewenst aantal brownies, want het standaard recept is echt een shitload aan brownies
Mooie combinatie wel hoor.quote:Op vrijdag 15 mei 2015 16:19 schreef Myraela het volgende:
Jeetje, wat een hoop aardbei combinaties. Wilde het eigenlijk puur rabarber houden.
Die heb ik even gepind, ziet er heerlijk uit!quote:Op vrijdag 15 mei 2015 16:22 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Mooie combinatie wel hoor.
Maar, anders een rabarber crumble? Laatst nog gemaakt, erg lekker met een bolletje vanilleijs
Hehequote:Op vrijdag 15 mei 2015 16:36 schreef Artoo het volgende:
De Nigella brownies staan nu in de oven! Beslag maken ging super easy. Niet van het beslag snoepen was niet easy
Nee, die heb ik er nu uit gelaten omdat een van de brownie-eters morgen allergisch is voor noten. De volgende keer misschien wel!quote:Op vrijdag 15 mei 2015 18:10 schreef Diconnected het volgende:
[..]
Heheheb je er ook noten door heen gedaan? Ik heb een noten allergie dus ik doe dat niet, maar ik heb er laatst rozijnen in gedaan, ook erg smakelijk
.
Ah okequote:Op vrijdag 15 mei 2015 18:12 schreef Artoo het volgende:
[..]
Nee, die heb ik er nu uit gelaten omdat een van de brownie-eters morgen allergisch is voor noten. De volgende keer misschien wel!
Crispy on the outside, chewy on the insidequote:Op zaterdag 16 mei 2015 17:10 schreef Piger het volgende:
knapperig van binnen en buiten of van binnen zacht?
Ben op zoek naar een recept voor knapperig van binnen EN buiten. De kleur hiervan ziet er goed uit.
Wat zijn die spritsen mooi gelukt!quote:Op dinsdag 19 mei 2015 02:01 schreef ausweiss het volgende:
Ben na jaren weer eens aan het bakken gegaan.
Vanavond spritsen gebakken.
Ze waren lekker alleen de vorm liep wat uit.
Was voor het laatst tijdens mijn opleiding,
Een jaar of 26 geleden
[ afbeelding ]
En 2 weken geleden bananen cake/brood gebakken.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ohh cheesecakequote:Op vrijdag 15 mei 2015 18:15 schreef Diconnected het volgende:
[..]
Ah okenou zonder noten zijn ze ook heerlijk. Je kan er in feite alles in gooien wat je maar wilt. Ik heb er ook een keer een cheesecake laagje over gedaan en frambozen in gestopt, dat was ook echt goddelijk
aardbei/rabarber taart? http://www.sugarhero.com/strawberry-rhubarb-pie/quote:Op woensdag 20 mei 2015 20:35 schreef AwayTL het volgende:
Van mijn collega's heb ik de uitdaging gekregen om een taart te maken dat lente schreeuwt. Nu dacht ik meteen aan een taart met lemoncurd. Hebben jullie nog goede ideeen of leuke recepten?
Het kan niet een heel bewerkelijke taart zijn, omdat ik niet extreem goed ben in het maken van taart.
Deze is echt góddelijkquote:Op woensdag 20 mei 2015 20:45 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Citroen cake is heel makkelijk en erg lekker. Met citroen siroop over de cake heenmaar misschien is dat dan te simpel? http://www.nigella.com/recipes/view/easy-lemon-cake-3165
quote:Op woensdag 20 mei 2015 22:36 schreef Molo het volgende:
In theorie is het een cakebeslag wat je in een mok doet en dan in de magnetron doet, en moet het er zo uit komen te zien:
[ afbeelding ]
In de praktijk echter, is het een kleffe, gekookte zoete drap-hap, die vastgekoekt zit aan je mok en je tyfus moeilijk schoon krijgt en ziet het er vaak zo uit:
[ afbeelding ]
vandaar deze postquote:Op woensdag 20 mei 2015 22:58 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Misschien iets voor de hoge pre-ongesteldheidsnood ofzo.
quote:Op woensdag 20 mei 2015 22:21 schreef Molo het volgende:
Mugcake 2 keer gedaan in PMS vreet bui. Eigenlijk hartstikke vies
Hahaha.quote:Op woensdag 20 mei 2015 22:36 schreef Molo het volgende:
In theorie is het een cakebeslag wat je in een mok doet en dan in de magnetron doet, en moet het er zo uit komen te zien:
[ afbeelding ]
In de praktijk echter, is het een kleffe, gekookte zoete drap-hap, die vastgekoekt zit aan je mok en je tyfus moeilijk schoon krijgt en ziet het er vaak zo uit:
[ afbeelding ]
Bwehehe ik kreeg hetzelfde gevoelquote:Op donderdag 21 mei 2015 00:19 schreef Molo het volgende:
Foto please, want ik kan me oprecht niet voorstellen dat dat lekker is
100x lekkerder dan een cake die je met bloem en witte suiker maakt, want dat smaakt alleen maar naar 'zoet'.quote:Op donderdag 21 mei 2015 00:19 schreef Molo het volgende:
Foto please, want ik kan me oprecht niet voorstellen dat dat lekker is
Oe lemoncake..quote:Op woensdag 20 mei 2015 20:45 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
aardbei/rabarber taart? http://www.sugarhero.com/strawberry-rhubarb-pie/
Perzik crumble? http://www.completelydelicious.com/2011/08/peach-crumb-bars.html
Lemon merengue pie? http://www.ohsweetbasil.c(...)pie-by-jennifer.html
Citroen cake is heel makkelijk en erg lekker. Met citroen siroop over de cake heenmaar misschien is dat dan te simpel? http://www.nigella.com/recipes/view/easy-lemon-cake-3165
Volgens mij heb je de verkeerde foto gepost want wij zien een brood.quote:Op donderdag 21 mei 2015 11:18 schreef djkoelkast het volgende:
[ afbeelding ]
Heerlijk luchtig, niet zo'n in elkaar gezakte zware cake die je wel eens ziet als mensen volkorencake bakken. Hij is ècht heel lekker.
Gaat wmb niet door voor brood. Maar zeker niet voor een lekkere (en luchtige??? Waar???) cakequote:Op vrijdag 22 mei 2015 21:52 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Volgens mij heb je de verkeerde foto gepost want wij zien een brood.
Ziet er uit als een Indische (kruiden)cake. Mist alleen dat heerlijk smeuïge bovenrandje wat ik altijd als eerste opeet omdat de rest best droog is.quote:Op donderdag 21 mei 2015 11:18 schreef djkoelkast het volgende:
[ afbeelding ]
Heerlijk luchtig, niet zo'n in elkaar gezakte zware cake die je wel eens ziet als mensen volkorencake bakken. Hij is ècht heel lekker.
Het is gewoon een poundcake, maar dan volkoren, minder suiker en omdat er kruiden in zitten een andere kleur. Veel lekkerder dan een normale cake, want hier proef je echt van alles in, niet alleen maar zoet.quote:Op vrijdag 22 mei 2015 22:35 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Ziet er uit als een Indische (kruiden)cake. Mist alleen dat heerlijk smeuïge bovenrandje wat ik altijd als eerste opeet omdat de rest best droog is.
Lurker hier: heb je een receptquote:Op vrijdag 22 mei 2015 22:37 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is gewoon een poundcake, maar dan volkoren, minder suiker en omdat er kruiden in zitten een andere kleur. Veel lekkerder dan een normale cake, want hier proef je echt van alles in, niet alleen maar zoet.
Droog is 'ie zéker niet en lijkt qua smaak totaal niet op zo'n indische kruidencake.
Niet eerder van gehoord. Ja kruiden geven van zichzelf al genoeg kleur mee. En een complexer smaakpalet dan standaard ja. Ziet eruit als, ik kan natuurlijk niet van een enkele foto de structuur beoordelen hè. Daar deed het mij iig in eerste instantie aan denken.quote:Op vrijdag 22 mei 2015 22:37 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is gewoon een poundcake, maar dan volkoren, minder suiker en omdat er kruiden in zitten een andere kleur. Veel lekkerder dan een normale cake, want hier proef je echt van alles in, niet alleen maar zoet.
Droog is 'ie zéker niet en lijkt qua smaak totaal niet op zo'n indische kruidencake.
die combi die jij schetst lijkt me niet te vreten, ook na de foto niet.quote:Op vrijdag 22 mei 2015 22:35 schreef djkoelkast het volgende:
Maken jullie lekker witte cake met witte bloem, witte suiker en margarine.
lekker is ook maar een kwestie van smaak toch?quote:Op vrijdag 22 mei 2015 22:37 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is gewoon een poundcake, maar dan volkoren, minder suiker en omdat er kruiden in zitten een andere kleur. Veel lekkerder dan een normale cake, want hier proef je echt van alles in, niet alleen maar zoet.
Droog is 'ie zéker niet en lijkt qua smaak totaal niet op zo'n indische kruidencake.
Doet mij sterk herinneren aan dat ik een keer patat gebakken had maar dan niet met aardappel maar met courgette en niet in de frituurpan maar in een hout gestookte oven. Ik had daar mayonaise bij gedaan maar niet normale maar van honingraad en Abessijnse mosterd. Ik had dit niet gewoon geserveerd in een puntzak maar ik had alles in een liter water laten koken en vervolgens met de straafmixer gepureerd.quote:Op vrijdag 22 mei 2015 22:37 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is gewoon een poundcake, maar dan volkoren, minder suiker en omdat er kruiden in zitten een andere kleur. Veel lekkerder dan een normale cake, want hier proef je echt van alles in, niet alleen maar zoet.
Droog is 'ie zéker niet en lijkt qua smaak totaal niet op zo'n indische kruidencake.
quote:Op zaterdag 23 mei 2015 00:01 schreef voederbietel het volgende:
Doet mij sterk herinneren aan dat ik een keer patat gebakken had maar dan niet met aardappel maar met courgette en niet in de frituurpan maar in een hout gestookte oven. Ik had daar mayonaise bij gedaan maar niet normale maar van honingraad en Abessijnse mosterd. Ik had dit niet gewoon geserveerd in een puntzak maar ik had alles in een liter water laten koken en vervolgens met de straafmixer gepureerd.
Veel beter dan die normale gewone patat.
Krijg je toch nooit recepten van...quote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:12 schreef Isegrim het volgende:
Ik zou jouw baksels best eens willen proberen hoor.
Dat is niet waar, ik weet niet waar je last van hebt, maar breng het dan gewoon wat vriendelijker in plaats van zo aanvallend.quote:
Dat is een reactie op. Ja ik weet, relativeren, dan pas typen.quote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:23 schreef Elleska het volgende:
Het zal ook vast lekker zijn. Maar noem het dan geen gewone poundcake maar dan....
Poundcake is nu eenmaal bloem, suiker en boter.
Het is niet het product wat je laat zien maar de manier waarop. Anderen afkraken om zelf beter van te worden.
Misschien moet je je posts eens terug lezen.quote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:24 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat is niet waar, ik weet niet waar je last van hebt, maar breng het dan gewoon wat vriendelijker in plaats van zo aanvallend.
Als ik er iets niet lekker vind uitzien dan reageer ik gewoon niet.quote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:28 schreef Molo het volgende:
[..]
Misschien moet je je poets eens terug lezen.
Ik ben niet de enige die wat jeuk krijgt van jouw manier van posten
Ik vind dat je best interessante baksels neer zet. Wel vind ik het vrij bijzonder dat je het principe van volkoren producten voor jezelf weet neer te zetten als vernieuwend en zelfbedacht.quote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:04 schreef djkoelkast het volgende:
Nevermind.
Ik ben gewoon uitgekeken op al die veel te zoete 'witte' recepten en probeer daarom nieuwe dingen.
Volkorencake, dan krijg je al snel zoiets:
[ afbeelding ]
(foto via google)
Een klont bijna rauw deeg wat je niet wegkrijgt.
Ik heb het voor elkaar gekregen een lekkere, luchtige cake te maken met meer smaak dan een gewone cake en bijna 25% minder suiker. Omdat de verhoudingen moeten kloppen moet je die suiker wel vervangen, amandelmeel is heel normaal in cakes, pistachemeel is dan een leuk experiment en dat heeft gewerkt.
Het grappige is dat als ik hier cakes/taarten bak voor verjaardagen iedereen er altijd hélemaal weg van is, maar dan ook echt extreem. Dan zeg je dat het volkoren, biologisch en met minder suiker is dan zijn ze toch verbaasd. Het is een kwestie van proberen.
Ik heb het ook al eens eerder gezegd: als je een mars eet en daarna mijn cake ben je zo aan de zoetheid van die mars gewend dan vind je mijn cake flauw. Als je eerst mijn cake eet en daarna een mars dan is die mars veel te zoet. Kwestie van gewenning. Door een deel suiker weg te laten geef je andere smaken meer kans zich te ontwikkelen.
En ik ben echt niet, wat me wel eens vaker gezegd wordt, een 'culisnob', ik hou van experimenteren met andere structuren in eten (en ik hou nu eenmaal van het mondgevoel van volkorenproducten), andere smaken, méér smaak zonder aroma's te gebruiken (soms nog best lastig, kaneelvla gemaakt en die smaakte toch behoorlijk naar kaneel, maar lang niet zo zoals uit een pak, maar daar heb je het: aroma).
Kan ook gigantisch mislukken hoor, alleen deze cake is ècht wel heel luchtig en 'moist' en daarom vond ik het leuk om het te melden. Dat dat meteen backfired vind ik wel jammer. Kom eens uit je schulp en experimenteert. Echt, het is zo leuk en zo lekker.
Zo moet je het niet zien. Ik begin met een basisrecept zoals het in oude kookboeken/bakboeken staat voor de verhoudingen.quote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:32 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Ik vind dat je best interessante baksels neer zet. Wel vind ik het vrij bijzonder dat je het principe van volkoren producten voor jezelf weet neer te zetten als vernieuwend en zelfbedacht.
jijquote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:37 schreef Myraela het volgende:
Wat een discussie weer.Cake ziet er prima uit. Voor mij zou die echt niet luchtiger moeten, het is cake geen biscuit. En met volkoren bakken is inderdaad een stuk lastiger om het niet zo zwaar te maken.
Anyhow, tenzij hartig gebruik ik zelf eigenlijk nooit volkoren.
Ik heb laatst wel een lekkere rijstevlaai gemaakt.
[ afbeelding ]
Ik snap echt niet waarom je denkt dat dit zo bijzonder is.quote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:37 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Zo moet je het niet zien. Ik begin met een basisrecept zoals het in oude kookboeken/bakboeken staat voor de verhoudingen.
Dan vervang ik de bloem voor een mengsel van andere melen.
Dan laat ik een deel suiker weg, als dat 10% is dan laat ik het zo, als het meer is dan vervang ik het verloren gewicht voor een andere droge stof. Kan van alles zijn, havermout, lijnzaad, amandelen, het is net wat ik aan het maken ben.
Dan voeg ik dingen toe om een bepaalde smaak te krijgen. Bijvoorbeeld specerijen als kaneel, foelie, soms wat kurkuma voor de kleur is ook wel eens leuk.
Dus in zoverre 'zelfbedacht', maar altijd een 'normaal' recept als basis voor de verhoudingen en daar een beetje mee spelen.
Wat voor mezelf dan weer anders is is dat ik niet met volkorentarwe, maar met andere melen als kamut, spelt, einkorn en emmer werk. Ik vind zelf einkorn het prettigste werken ben ik achter. Kamut en emmer zijn iets lastiger te verwerken omdat ze meer op griesmeel lijken, maar het is zeker niet onmogelijk. Vernieuwend? Vast niet, het zijn bestaande producten, maar anders is het wel.
Die ziet er goed uitquote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:37 schreef Myraela het volgende:
Wat een discussie weer.Cake ziet er prima uit. Voor mij zou die echt niet luchtiger moeten, het is cake geen biscuit. En met volkoren bakken is inderdaad een stuk lastiger om het niet zo zwaar te maken.
Anyhow, tenzij hartig gebruik ik zelf eigenlijk nooit volkoren.
Ik heb laatst wel een lekkere rijstevlaai gemaakt.
[ afbeelding ]
Ik bedoel het niet om je af te zeiken, vond dit gewoon geen geslaagd iets. Voor mijn smaak dan he.quote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:30 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Als ik er iets niet lekker vind uitzien dan reageer ik gewoon niet.
En ik denk dat je me verkeerd begrijpt of dat in elk geval mijn posts verkeerd overkomen, zo rot is het allemaal niet bedoeld, maar ik vind het niet tof als ik zo in de zeik word gedrukt alleen omdat ik eens wat anders probeer.
Maargoed, dat is leuk voor een feedbacktopic, laten we het hier over bakken houden verder.
quote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:27 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat is een reactie op. Ja ik weet, relativeren, dan pas typen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat pretendeert hij ook nietquote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:43 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Ik snap echt niet waarom je denkt dat dit zo bijzonder is.
Ach, dat is niets met koken. Het is allemaal al eens gedaan. Maar het is wel anders dan de standaard huis/tuin/keuken recepten.quote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:43 schreef voederbietel het volgende:
Ik snap echt niet waarom je denkt dat dit zo bijzonder is.
Ja, deze wil ik nog wel delen. Laatste tijd wat weinig tijd (lees: zin) om te schrijven. Heb wel de foto's klaar staan.quote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:47 schreef Njosnavelin het volgende:
Die ziet er goed uit
Komt er nog een recept op je blog?
Bijzonder lekker, dat is hetquote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:43 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Ik snap echt niet waarom je denkt dat dit zo bijzonder is.
Kwam laatst ook al witte brownies tegen. Moet ik toch eens makenquote:
is met een laagje suiker en kaneel toch? ze zien erquote:Op zondag 24 mei 2015 08:25 schreef Bleie het volgende:
Gisteren snickerdoodles gebakken. Heerlijk!
[ afbeelding ]
Ja klopt, en ze zijn zacht van binnen. Echt onwijs lekker!quote:Op zondag 24 mei 2015 08:28 schreef computergirl het volgende:
[..]
is met een laagje suiker en kaneel toch? ze zien eruit
Maar melassestroop wel. Zou je het dan zelf kunnen mixen?quote:Op zondag 24 mei 2015 08:40 schreef laziness het volgende:
Brown sugar is suiker met melassestroop. Ik heb het nog nooit ergens in een winkel gezien.
Basterdsuiker trekt vocht aan en daarom niet altijd de juiste vervanger.
basterdsuiker is gemengd met invertsiroop en caramel. Waarom zal de ene wel vocht aantrekken en de andere niet?quote:Op zondag 24 mei 2015 08:40 schreef laziness het volgende:
Brown sugar is suiker met melassestroop. Ik heb het nog nooit ergens in een winkel gezien.
Basterdsuiker trekt vocht aan en daarom niet altijd de juiste vervanger.
ik ken jouw schoonvader verder niet, dus ik heb even op interwebs gezocht.quote:Op zondag 24 mei 2015 09:11 schreef laziness het volgende:
Mijn schoonvader is banketbakker geweest en hij heeft me dat vertelt. Ik wil wel geloven dat ie weet waar hij het over heeft.
http://www.thekitchn.com/rock-hard-why-does-brown-sugar-118468quote:Ironically, this molasses is also very hygroscopic, meaning it readily absorbs moisture. That's why when you seal a piece of bread or a dampened sugar saver in with the sugar, it becomes soft again. The molasses literally sucks in the moisture.
Interessant!quote:Op zondag 24 mei 2015 09:18 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik ken jouw schoonvader verder niet, dus ik heb even op interwebs gezocht.
[..]
http://www.thekitchn.com/rock-hard-why-does-brown-sugar-118468
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |