abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 24 mei 2015 @ 09:57:06 #201
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_152909239
Ik vind basterdsuiker van zichzelf al veel vochtiger dan brown sugar.
Ik zou het dus nog steeds niet zo snel als vervanger gebruiken. Maar ligt ook erg aan het recept.

Genoeg linkjes te vinden ook dat basterdsuiker teveel vocht aan trekt om het als vervanger te gebruiken dus de waarheid zal ergens in het midden liggen.

[ Bericht 6% gewijzigd door laziness op 24-05-2015 10:02:09 ]
Ik heb je lief mijn hele leven
  zondag 24 mei 2015 @ 10:01:13 #202
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_152909287
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2015 09:56 schreef LilDutchPrincess het volgende:
Hmmm binnenkort een baby shower waar we een high tea gaan doen. Iedereen maakt iets. Ik hou wel van bakken, maar de rest van het menu is;

* Scones
* sandwiches
* wrapjes met geitenkaas

Allemaal wel erg simpel vind ik. Iemand inspiratie wat er nog goed bij zou passen? (geen rauw vlees e.d. en we hebben een vegetarier)
Scones en sandwiches is wel de definitie van high tea :D

Meestal eindigt het met zoet dus petit fours of iets chocolade achtigs zou ik uitkiezen dan.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_152909301
quote:
1s.gif Op zondag 24 mei 2015 10:01 schreef laziness het volgende:

[..]

Scones en sandwiches is wel de definitie van high tea :D

Meestal eindigt het met zoet dus petit fours of iets chocolade achtigs zou ik uitkiezen dan.
Met simpel bedoelde ik, binnen 10 minuten klaar. Niet dat er verder iets mis mee is. Maar dan vind ik het jammer om zelf wel veel moeite te doen.

Chocola dacht ik zelf ook al even. maar bovenstaande zijn allemaal wel low calories-achtige dingen. Misschien verstandiger om daarop door te borduren?
  zondag 24 mei 2015 @ 10:05:12 #204
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_152909345
Brownies? Is ook niet zoveel werk.

Edit: oh dat is niet low calorie :P

Maar scones en cream ook niet bepaald hoor :D
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_152909403
quote:
1s.gif Op zondag 24 mei 2015 10:05 schreef laziness het volgende:
Brownies? Is ook niet zoveel werk.

Edit: oh dat is niet low calorie :P

Maar scones en cream ook niet bepaald hoor :D
Mwah in scones zit niet veel hoor. heel dun laagje crème en suikervrije jam.... Ik ken mijn vriendinnen ;)
Hierna slaan ze het avondeten ook gewoon over.

Ik vind eigenlijk een (chocolade) cheesecake gewoon leuk om te maken. Maar denk niet dat het opgegeten wordt als ik de rest van het "menu" zie. En dan is het zonde van het werk.
Bedankt voor je inspiratie in elk geval.
pi_152909914
Ik zat laatst een programma van Martha Steward te kijken en daar vond ik de 'brown sugar' verdacht veel op onze licht bruine basterdsuiker lijken. Het had een zelfde struktuur in ieder geval. In de cup goed aandrukken en dan komt het er als blokje weer uit :P
Zelf gebruik ik meestal gewoon rietsuiker, werkt ook prima.
pi_152909961
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2015 10:10 schreef LilDutchPrincess het volgende:

[..]

Mwah in scones zit niet veel hoor. heel dun laagje crème en suikervrije jam.... Ik ken mijn vriendinnen ;)
Hierna slaan ze het avondeten ook gewoon over.

Ik vind eigenlijk een (chocolade) cheesecake gewoon leuk om te maken. Maar denk niet dat het opgegeten wordt als ik de rest van het "menu" zie. En dan is het zonde van het werk.
Bedankt voor je inspiratie in elk geval.
Ik zou iets met spelt en kokossuiker maken, valt vast goed bij deze doelgroep :D
pi_152919415
Hi :)
Denken jullie dat ze hier bedoelen dat je de sinaasappel incl. schil in de blender moet doen???
http://allrecipes.nl/recept/11887/makkelijke-sinaasappelcake.aspx
pi_152920332
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2015 16:48 schreef Bluezz het volgende:
Hi :)
Denken jullie dat ze hier bedoelen dat je de sinaasappel incl. schil in de blender moet doen???
http://allrecipes.nl/recept/11887/makkelijke-sinaasappelcake.aspx
zo lees ik het wel
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_152920361
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2015 16:48 schreef Bluezz het volgende:
Hi :)
Denken jullie dat ze hier bedoelen dat je de sinaasappel incl. schil in de blender moet doen???
http://allrecipes.nl/recept/11887/makkelijke-sinaasappelcake.aspx
Ja want anders hoeft hij niet onbespoten te zijn en wassen lijkt ne dan ook overdreven
pi_152920424
Maar maar dat is toch giftig/bitter :?
Mss ga ik dan wel voor een andere sinaasappelcake :D
pi_152920468
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2015 17:27 schreef Bluezz het volgende:
Maar maar dat is toch giftig/bitter :?
Mss ga ik dan wel voor een andere sinaasappelcake :D
Geraspte schil wordt vaker toegevoegd, toch?
Die witte binnenkant is misschien smakeloos maar volgens mij niet giftig
pi_152920576
Ok tx voor het meedenken ^O^
pi_152921845
Misschien gewoon de schil raspen en daarna pellen en de partjes erin doen? Een hele sinaasappel zou mij ook tegenstaan.
pi_152922240
quote:
14s.gif Op zondag 24 mei 2015 18:14 schreef Myraela het volgende:
Misschien gewoon de schil raspen en daarna pellen en de partjes erin doen? Een hele sinaasappel zou mij ook tegenstaan.
In marmelade zit ook de gehele schil van de bittere sinasappel
pi_153098004
Ik heb zo een keer mandarijn cake gemaakt, geloof dat ik t beslag gezeefd heb. Voelde toch raar ;)
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_153103262
Hm, lastig. Ik heb een keer een sinaasappel amandeltaart gemaakt waar twee hele gepureerde sinaasappelen ingingen, maar die moesten eerste een uur zachtjes gekookt worden. Die taart was overigens verrassend lekker... toch lijkt 'rauwe' hele sinaasappel pureren me weer wat anders. maar als je bv. ingelegde citroenen van de toko neemt gebruik je ook de hele vrucht en dan is de witte schil niet bitter.
pi_153103376
quote:
1s.gif Op zondag 24 mei 2015 17:23 schreef Vicky het volgende:

[..]

zo lees ik het wel
Ik niet want er staat dat de pitten verwijderd moeten worden.
pi_153103750
Laatst op tv ook gezien, daar ging gewoon de hele sinaasappel in. Dat was een makkelijke sinaasappelcake van Annabel Langbein trouwens. Wel heel goed glad maken in de blender.
pi_153103811
Doe mij dan maar een moeilijke sinaasappelcake. :+
  zaterdag 30 mei 2015 @ 16:20:19 #221
221912 minilot
Nancy boy
pi_153103829
Juist dat beetje bitter door de hele sinaasappel te gebruiken kan erg lekker zijn in bepaalde recepten. :Y
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 30 mei 2015 @ 16:20:48 #222
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153103839
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 16:20 schreef minilot het volgende:
Juist dat hintje bitter door de hele sianasappel te gebruiken kan erg lekker zijn in bepaalde recepten. :Y
Zeeeeeker bij amandel(taart) :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_153104418
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 16:18 schreef Isegrim het volgende:
Doe mij dan maar een moeilijke sinaasappelcake. :+
:D dat is wat voor djkoelkast. Met spelt enzo.
pi_153106280
Ik ga morgen deze maken.. vond het toch wat raar die schil...
http://www.ah.nl/kookschr(...)182713&userid=174612
pi_153130118
Crosspost :

De Siciliaanse Sinaasappelcakes mét sinaasappelglazuur (allemaal met vers geperst sinaasappelsap) zijn volgens mij best gelukt! :D (het hoort er dus ook echt zo af te lopen aan de zijkanten volgens een Siciliaanse Mámá! )
/brakke mobielfoto

De kleinere staat nog af te koelen en de 2 cupcakies zijn proefmodelletjes voor straks bij de koffie :9

pi_153133244
Hoi allemaal,

Sinds masterchef en het ook door ons gekochte boek Patisserie! zijn we hier helemaal van het bakken (ook van het koken trouwens!) en mijn vriendin staat nu een lekkere mokkataart te maken :).

Maar even een vraag... ik heb één RVS beslagkom en verder nog een glazen en plastic schaal. Allemaal niet ideaal en ik heb in de toekomst ook RVS kommen nodig om ijs in te doen (en dan een andere kom erin te leggen zodat je gemaakte product snel afkoelt).

Maar nu zie ik wel wat mogelijkheden... bij Kookpunt zie ik Rosle beslagkommen (set van 20 en 24cm) en bij Wehkamp zie ik setje van Brabantia (17,5, 22, 26cm). Rosle heeft siliconen onderkant, Brabantia kunststof maar beide kunnen -zover ik kan zien- in de vaatwasser en oven. Brabantia heeft nog maattabelletje aan de binnenkant, Rosle is stuk mooier (en misschien ook zwaarder).

Prijs ligt dicht bij elkaar maar van Brabantia krijg je er 3.

Iemand nog doorslaggevende zaken die me de juiste kunnen laten bepalen?
  Manager PR/Moderator zondag 31 mei 2015 @ 18:41:07 #227
269689 crew  Viv
pi_153134227
quote:
5s.gif Op zondag 31 mei 2015 18:09 schreef dennisdotcom het volgende:
ik heb één RVS beslagkom en verder nog een glazen en plastic schaal. Allemaal niet ideaal en ik heb in de toekomst ook RVS kommen nodig om ijs in te doen (en dan een andere kom erin te leggen zodat je gemaakte product snel afkoelt).

Iemand nog doorslaggevende zaken die me de juiste kunnen laten bepalen?
Ik heb geen RVS kommen. :D
Waar nodig (zoals ei opkloppen voor meringue) gebruik ik één van de RVS pannen die ik toch al in huis heb voor het koken van avondeten. :Y)
  zondag 31 mei 2015 @ 18:54:00 #228
221912 minilot
Nancy boy
pi_153134642
Ik heb een stuk of twaalf rvs-kommen in verschillende formaten (een paar met siliconen voetje) van euro of twee per stuk bij de Xenos. Die bevallen me fantastisch en ze kosten haast niks *)

Bloes, goed druipsel! Hoe waren de proefcakejes? :)

[ Bericht 9% gewijzigd door minilot op 31-05-2015 18:59:53 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_153134693
Waarom heb je echt RVS nodig dan? De schaal van mijn KitchenAid is RVS, maar verder heb ik alleen een klein schaaltje omdat ik een keer een ijstaart wilde maken en die de juiste vorm had. Voor een paar euro. :D
pi_153134718
Het enige waar ik op let is overigens dat alles goed in elkaar past. Ik wil best een keer nieuwe beslagkommen, maar dan gewoon een set met zoveel mogelijk maten zodat alles zo min mogelijk ruimte inneemt. :D Dus in dat geval zou ik die met 3 schalen nemen.
  zondag 31 mei 2015 @ 19:02:59 #231
221912 minilot
Nancy boy
pi_153134914
quote:
14s.gif Op zondag 31 mei 2015 18:55 schreef Myraela het volgende:
Waarom heb je echt RVS nodig dan? De schaal van mijn KitchenAid is RVS, maar verder heb ik alleen een klein schaaltje omdat ik een keer een ijstaart wilde maken en die de juiste vorm had. Voor een paar euro. :D
Werkt goed qua warmte/kou-overdracht en de kommen zijn lekker licht. Breekt niet, scheurt niet, vlekt niet, kan in de vaatwasser.. Werkt gewoon prettig, waarschijnlijk niet voor niets dat het in de horeca ook de voorkeur heeft.

En er veel hebben vind ik ook wel praktisch. Soms maak ik een dessert of zoiets met allerlei verschillende componenten en dan is het handig om voor alles gewoon een kom te hebben in plaats van overscheppen en tussendoor afwassen enzo. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_153137800
Iedereen dank voor het meedenken en minilot inderdaad, voor die mokkataart moet je 2 keer eiwit kloppen en 2 keer eigeel dus dan is het inderdaad handig meer dan 1 te hebben :D.

Ik vraag me toch af of zo'n kom van 2 euro van de Xenos dan beter of slechter is dan zo'n dure RVS kom van een kookwinkel. Waar kan het verschil in zitten?
pi_153137924
quote:
1s.gif Op zondag 31 mei 2015 18:54 schreef minilot het volgende:

Bloes, goed druipsel! Hoe waren de proefcakejes? :)
Ja, lekkah! Niet zo sinaasappelig als ik had verwacht maar een prima cakeje.
De glazuur is wel heul sweet *)
  zondag 31 mei 2015 @ 20:38:46 #234
221912 minilot
Nancy boy
pi_153138310
quote:
2s.gif Op zondag 31 mei 2015 20:25 schreef dennisdotcom het volgende:
Iedereen dank voor het meedenken en minilot inderdaad, voor die mokkataart moet je 2 keer eiwit kloppen en 2 keer eigeel dus dan is het inderdaad handig meer dan 1 te hebben :D.

Ik vraag me toch af of zo'n kom van 2 euro van de Xenos dan beter of slechter is dan zo'n dure RVS kom van een kookwinkel. Waar kan het verschil in zitten?
Nou, bij kookwinkels betaal je altijd wel de hoofdprijs, daar is het het soort winkel naar. Soms is dat wel terecht, voor bepaalde spullen die van een betere kwaliteit zijn dan wat je voor veel minder bij Hema, Xenos of Ikea vandaan sleept. Maar vaak genoeg betaal je ook gewoon meer omdat kookwinkels als 'speciaalzaak' blijkbaar wegkomen met te hoge prijzen. En vaak is het design van dingen ook een tikkie beter, als dat je iets kan schelen. Mij niet. Wat rvs mengkommen betreft, daar kun je weinig aan verpesten, dus die koop ik gewoon zo goedkoop mogelijk. En wat betreft stapelen: kleinere kommen passen altijd wel in grotere kommen, al stapelen ze misschien niet zo perfect als een werkelijk setje. Maar dat boeit mij niet, ze staan toch in een kastje.

Als het trouwens niet per se mooi maar wel praktisch en waar voor je geld moet zijn en je bent of kent iemand met een KvK-nummer, kijk dan eens bij een horecagroothandel als de Sligro. Iedereen met een KvK-nummer kan daar gewoon een pasje voor aanvragen. Goedkoop spul, maar wel van horecakwaliteit. Da's iets waar je goed van op aan kunt. :Y

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 01-06-2015 13:30:05 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_153143415
Ik heb een joseph joseph set, twee beslagkommen, twee vergieten en setje cupmaatlepels, met stroeve onderkant dus gaan niet aan de wandel.
Rvs is mooi maar het maakt zo,n herrie als ik met mijn mixer aan de slag ga.
pi_153154229
Momenteel boterkoek aan het maken. Ik had er namelijk zo'n zin in, en dan liever één waarvan ik weet wat erin zit. Ik heb echter nog niks van maatbekers of weegschalen in huis dus hopelijk komt het goed, boterkoek lijkt me echter wel vergevingsgezind.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_153158381
Heeft iemand nog een leuk receptje met anijszaad? Ik heb er nog zo veel van liggen...
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  maandag 1 juni 2015 @ 19:20:44 #238
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153164292
In wodka mikken en paar weken/maanden laten staan. Daarmee (met aftreksel) taarten/koekjes/koffie/bonbons op smaak brengen :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_153185274
Ohja dat klinkt wel handig. Alleen net de wodka gebruikt om limoncello te maken ;) Iemand toevallig ook nog een goed succes gegarandeerd donut recept? Nu 3 geprobeerd maar ze worden toch niet zo smeuïg als gekochte...
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_153230078
Nog niks met anijszaad maar wel appel roosjes en donuts!
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_153232874
Die roosjes zijn mooi en schattig, en die donuts... yum! :9~
pi_153547964
Thnx :) Die roosjes zijn ook echt zoo makkelijk te maken!
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_153548225
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2015 13:56 schreef _Liek het volgende:
Thnx :) Die roosjes zijn ook echt zoo makkelijk te maken!
Wat zit er aan de onderkant?
pi_153548536
Ze zijn in bladerdeeg gerold. Je zou ze zou in een vorm kunnen bakken, maar ik heb ze in mini cupcakepapiertjes gebakken zodat ze er makkelijker uit te halen waren
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  maandag 15 juni 2015 @ 14:54:02 #245
221912 minilot
Nancy boy
pi_153549278
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2015 14:22 schreef _Liek het volgende:
Ze zijn in bladerdeeg gerold. Je zou ze zou in een vorm kunnen bakken, maar ik heb ze in mini cupcakepapiertjes gebakken zodat ze er makkelijker uit te halen waren
:Y
Ik maakte ze een paar maanden geleden met korstdeeg:


..maar met bladerdeeg is natuurlijk nóg makkelijker! Handig idee! ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_153551038
Korstdeeg en bladerdeeg zijn hetzelfde deeg he ;) Maar neem aan dat je bedoelde dat je ook t deeg zelf had gemaakt?
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_153551074
Korstdeeg en bladerdeeg zijn verschillende dingen lijkt mij. Maar kan inderdaad vast allebei goed!
pi_153551108
Wat feestelijk, die roosjes! O+
Op woensdag 22 januari 2025 19:50 schreef Bugno3 het volgende:
Stukje Pelle, stukje Cannavaro, stukje Totti.
  maandag 15 juni 2015 @ 16:58:50 #249
221912 minilot
Nancy boy
pi_153552353
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2015 16:04 schreef _Liek het volgende:
Korstdeeg en bladerdeeg zijn hetzelfde deeg he ;) Maar neem aan dat je bedoelde dat je ook t deeg zelf had gemaakt?
Eh nee, korstdeeg is iets compleet anders. :) Andere bereidingswijze, heel andere structuur. En zelfgemaakt deeg ja. :Y
Dat vind ik bij bladerdeeg meestal teveel werk :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_153662982
Wat een heerlijke dingen weer!

Ik had dinsdag taart mee naar mijn werk:


(Perzik-yoghurttaart en boterkoek)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')