Scones en sandwiches is wel de definitie van high teaquote:Op zondag 24 mei 2015 09:56 schreef LilDutchPrincess het volgende:
Hmmm binnenkort een baby shower waar we een high tea gaan doen. Iedereen maakt iets. Ik hou wel van bakken, maar de rest van het menu is;
* Scones
* sandwiches
* wrapjes met geitenkaas
Allemaal wel erg simpel vind ik. Iemand inspiratie wat er nog goed bij zou passen? (geen rauw vlees e.d. en we hebben een vegetarier)
Met simpel bedoelde ik, binnen 10 minuten klaar. Niet dat er verder iets mis mee is. Maar dan vind ik het jammer om zelf wel veel moeite te doen.quote:Op zondag 24 mei 2015 10:01 schreef laziness het volgende:
[..]
Scones en sandwiches is wel de definitie van high tea
Meestal eindigt het met zoet dus petit fours of iets chocolade achtigs zou ik uitkiezen dan.
Mwah in scones zit niet veel hoor. heel dun laagje crème en suikervrije jam.... Ik ken mijn vriendinnenquote:Op zondag 24 mei 2015 10:05 schreef laziness het volgende:
Brownies? Is ook niet zoveel werk.
Edit: oh dat is niet low calorie
Maar scones en cream ook niet bepaald hoor
Ik zou iets met spelt en kokossuiker maken, valt vast goed bij deze doelgroepquote:Op zondag 24 mei 2015 10:10 schreef LilDutchPrincess het volgende:
[..]
Mwah in scones zit niet veel hoor. heel dun laagje crème en suikervrije jam.... Ik ken mijn vriendinnen
Hierna slaan ze het avondeten ook gewoon over.
Ik vind eigenlijk een (chocolade) cheesecake gewoon leuk om te maken. Maar denk niet dat het opgegeten wordt als ik de rest van het "menu" zie. En dan is het zonde van het werk.
Bedankt voor je inspiratie in elk geval.
zo lees ik het welquote:Op zondag 24 mei 2015 16:48 schreef Bluezz het volgende:
Hi
Denken jullie dat ze hier bedoelen dat je de sinaasappel incl. schil in de blender moet doen???
http://allrecipes.nl/recept/11887/makkelijke-sinaasappelcake.aspx
Ja want anders hoeft hij niet onbespoten te zijn en wassen lijkt ne dan ook overdrevenquote:Op zondag 24 mei 2015 16:48 schreef Bluezz het volgende:
Hi
Denken jullie dat ze hier bedoelen dat je de sinaasappel incl. schil in de blender moet doen???
http://allrecipes.nl/recept/11887/makkelijke-sinaasappelcake.aspx
Geraspte schil wordt vaker toegevoegd, toch?quote:Op zondag 24 mei 2015 17:27 schreef Bluezz het volgende:
Maar maar dat is toch giftig/bitter
Mss ga ik dan wel voor een andere sinaasappelcake
In marmelade zit ook de gehele schil van de bittere sinasappelquote:Op zondag 24 mei 2015 18:14 schreef Myraela het volgende:
Misschien gewoon de schil raspen en daarna pellen en de partjes erin doen? Een hele sinaasappel zou mij ook tegenstaan.
Zeeeeeker bij amandel(taart)quote:Op zaterdag 30 mei 2015 16:20 schreef minilot het volgende:
Juist dat hintje bitter door de hele sianasappel te gebruiken kan erg lekker zijn in bepaalde recepten.
quote:Op zaterdag 30 mei 2015 16:18 schreef Isegrim het volgende:
Doe mij dan maar een moeilijke sinaasappelcake.
Ik heb geen RVS kommen.quote:Op zondag 31 mei 2015 18:09 schreef dennisdotcom het volgende:
ik heb één RVS beslagkom en verder nog een glazen en plastic schaal. Allemaal niet ideaal en ik heb in de toekomst ook RVS kommen nodig om ijs in te doen (en dan een andere kom erin te leggen zodat je gemaakte product snel afkoelt).
Iemand nog doorslaggevende zaken die me de juiste kunnen laten bepalen?
Werkt goed qua warmte/kou-overdracht en de kommen zijn lekker licht. Breekt niet, scheurt niet, vlekt niet, kan in de vaatwasser.. Werkt gewoon prettig, waarschijnlijk niet voor niets dat het in de horeca ook de voorkeur heeft.quote:Op zondag 31 mei 2015 18:55 schreef Myraela het volgende:
Waarom heb je echt RVS nodig dan? De schaal van mijn KitchenAid is RVS, maar verder heb ik alleen een klein schaaltje omdat ik een keer een ijstaart wilde maken en die de juiste vorm had. Voor een paar euro.
Ja, lekkah! Niet zo sinaasappelig als ik had verwacht maar een prima cakeje.quote:Op zondag 31 mei 2015 18:54 schreef minilot het volgende:
Bloes, goed druipsel! Hoe waren de proefcakejes?
Nou, bij kookwinkels betaal je altijd wel de hoofdprijs, daar is het het soort winkel naar. Soms is dat wel terecht, voor bepaalde spullen die van een betere kwaliteit zijn dan wat je voor veel minder bij Hema, Xenos of Ikea vandaan sleept. Maar vaak genoeg betaal je ook gewoon meer omdat kookwinkels als 'speciaalzaak' blijkbaar wegkomen met te hoge prijzen. En vaak is het design van dingen ook een tikkie beter, als dat je iets kan schelen. Mij niet. Wat rvs mengkommen betreft, daar kun je weinig aan verpesten, dus die koop ik gewoon zo goedkoop mogelijk. En wat betreft stapelen: kleinere kommen passen altijd wel in grotere kommen, al stapelen ze misschien niet zo perfect als een werkelijk setje. Maar dat boeit mij niet, ze staan toch in een kastje.quote:Op zondag 31 mei 2015 20:25 schreef dennisdotcom het volgende:
Iedereen dank voor het meedenken en minilot inderdaad, voor die mokkataart moet je 2 keer eiwit kloppen en 2 keer eigeel dus dan is het inderdaad handig meer dan 1 te hebben.
Ik vraag me toch af of zo'n kom van 2 euro van de Xenos dan beter of slechter is dan zo'n dure RVS kom van een kookwinkel. Waar kan het verschil in zitten?
Wat zit er aan de onderkant?quote:Op maandag 15 juni 2015 13:56 schreef _Liek het volgende:
ThnxDie roosjes zijn ook echt zoo makkelijk te maken!
quote:Op maandag 15 juni 2015 14:22 schreef _Liek het volgende:
Ze zijn in bladerdeeg gerold. Je zou ze zou in een vorm kunnen bakken, maar ik heb ze in mini cupcakepapiertjes gebakken zodat ze er makkelijker uit te halen waren
Eh nee, korstdeeg is iets compleet anders.quote:Op maandag 15 juni 2015 16:04 schreef _Liek het volgende:
Korstdeeg en bladerdeeg zijn hetzelfde deeg heMaar neem aan dat je bedoelde dat je ook t deeg zelf had gemaakt?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |