abonnement Unibet Coolblue
pi_154562089
Met dieet valt toch ook te bakken? ;) Ok ligt er wel aan wat... Ik heb nog laatst havermout mini muffins gemaakt, suikervrij
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  donderdag 23 juli 2015 @ 11:20:06 #277
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154562151
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2015 11:17 schreef _Liek het volgende:
Met dieet valt toch ook te bakken? ;) Ok ligt er wel aan wat... Ik heb nog laatst havermout mini muffins gemaakt, suikervrij
Koolhydraat arm, dus dan valt eigenlijk alles wel weg :D

Maar is mijn eigen keuze he, dus niet zo erg :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_154562471
Ah ja dan word het wel lastig. Hier wat fotootjes dan voor t lurken ;)

Havermout mini muffins:



Niet bakken, wel lekker: peanutbutter popsicles met chocolade en pindas:

Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  donderdag 23 juli 2015 @ 11:33:09 #279
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154562525
Nice! _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 23 juli 2015 @ 15:50:38 #280
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154569755
Ik heb een random tip.

Als je chocolate chip cookies maakt met gesmolten boter in het deeg en je wilt die in een rolletje in de koeling leggen om ze de volgende dag te bakken, dan is een stokbroodvorm heel handig om ze in te leggen zodat ze mooi rond blijven.

Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154570185
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2015 11:31 schreef _Liek het volgende:
Ah ja dan word het wel lastig. Hier wat fotootjes dan voor t lurken ;)

Havermout mini muffins:

[ afbeelding ]

Niet bakken, wel lekker: peanutbutter popsicles met chocolade en pindas:

[ afbeelding ]
recept dannnn
pi_154590995
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juli 2015 16:05 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

recept dannnn
Ijsjes: https://bakverhalen.wordp(...)nutbutter-popsicles/

Havermout muffins ben ik nog aan t uitwerken, komt volgende week online
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_154591110
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 10:47 schreef _Liek het volgende:

[..]

Ijsjes: https://bakverhalen.wordp(...)nutbutter-popsicles/

Havermout muffins ben ik nog aan t uitwerken, komt volgende week online
:9 ik w8 :@
  zaterdag 25 juli 2015 @ 15:22:15 #284
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_154625031
Heeft er iemand nog een recept voor een chocolade en aardbeientaart?

Op verzoek van mijn zoon voor zijn verjaardag :) .
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_154625131
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 15:22 schreef AwayTL het volgende:
Heeft er iemand nog een recept voor een chocolade en aardbeientaart?

Op verzoek van mijn zoon voor zijn verjaardag :) .
Bedoel je een soort chocolade biscuit met aardbeien/room vulling? Of een harde chocolade bodem met bijvoorbeeld een aardbeien cheesecake? Of een soort aardbeienslof met chocolade?
  zaterdag 25 juli 2015 @ 15:29:36 #286
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_154625218
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 15:26 schreef Myraela het volgende:

[..]

Bedoel je een soort chocolade biscuit met aardbeien/room vulling? Of een harde chocolade bodem met bijvoorbeeld een aardbeien cheesecake? Of een soort aardbeienslof met chocolade?
Een chocoladebiscuit zou kunnen, alleen vindt hij veel room niet lekker. Harde chocoladebodem zou hij ook kunnen waarderen, cheesecake denk ik niet.
Aardbeienslof met chocolade klinkt ook goed ^O^ .
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_154625276
Mag het witte chocolade zijn? Ik heb geen recept. Maar ik kan me zo voorstellen dat een normale slof, maar dan met witte chocolade mousse, aardbeien en geraspte chocolade wel erg lekker moet zijn. :9
  zaterdag 25 juli 2015 @ 15:35:06 #288
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_154625333
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 15:32 schreef Myraela het volgende:
Mag het witte chocolade zijn? Ik heb geen recept. Maar ik kan me zo voorstellen dat een normale slof, maar dan met witte chocolade mousse, aardbeien en geraspte chocolade wel erg lekker moet zijn. :9
Witte chocola. Denk niet dat hij dat ooit heeft gehad en herkent als zijnde chocola, maar dat klinkt ook wel lekker met pure chocolademousse :9 .
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_154628879
Zachte witte bolletjes naar recept van Levine :) met witte/zwarte sesam en maanzaad



[ Bericht 5% gewijzigd door Trusten op 25-07-2015 18:18:49 ]
  zaterdag 25 juli 2015 @ 18:57:44 #290
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_154630354
Wat mooi Trusten! Echt perfect :D
pi_154640661
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 18:57 schreef Zo-is-dat het volgende:
Wat mooi Trusten! Echt perfect :D
Dankje! Viel idd niet tegen voor een eerste poging! Ze zijn overigens ook erg lekker... :9
pi_154643288


Hazelnoot schuimgebak, met pure chocolade en kant-en-klaar suikerwerk.
Totaal niet tevreden (want velletjes 'gelatine' :r ). Maar op zich wel smaakvol, dus weer wel wat geleerd voor de volgende keer! :Y)
pi_154643611
Wat is dat voor bodem? :@
  zondag 26 juli 2015 @ 13:32:45 #294
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_154643675
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 10:47 schreef _Liek het volgende:

[..]

Ijsjes: https://bakverhalen.wordp(...)nutbutter-popsicles/

Havermout muffins ben ik nog aan t uitwerken, komt volgende week online
Die ga ik eens even maken ^O^
.
pi_154643690
quote:
14s.gif Op zondag 26 juli 2015 13:29 schreef Myraela het volgende:
Wat is dat voor bodem? :@
Schuim gewoon; opgeklopt eiwit met stukjes hazelnoot. Er zit een laag slagroom met eigengemaakte 'Bailey's' (en dus die vreselijke 'gelatine'). Het roommengsel heb ik dus deels aan de zijkant uitgesmeerd en door de hazelnootstukjes/kruim gehaald, maar doordat het een 'ietwat vochtige' bedoeling werd kwam het er zo uit te zien. -O- Maar op de bodem en bovenkant zit dus gewoon schuim, ook al is dat moeilijk terug te zien op de foto. :@
  zondag 26 juli 2015 @ 19:35:18 #296
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_154654767
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 13:12 schreef Unites het volgende:
[ afbeelding ]

Hazelnoot schuimgebak, met pure chocolade en kant-en-klaar suikerwerk.
Totaal niet tevreden (want velletjes 'gelatine' :r ). Maar op zich wel smaakvol, dus weer wel wat geleerd voor de volgende keer! :Y)
wat is je probleem met velletjes gelatine? die moeten toch gewoon oplossen in je mousse/bavarois
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_154655846
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 19:35 schreef SV-tje het volgende:

[..]

wat is je probleem met velletjes gelatine? die moeten toch gewoon oplossen in je mousse/bavarois
Ik had ze even in koud water laten wellen. Daarna uitgeknepen en vervolgens eventjes in de magnetron opgewarmd. Daarna dit mengsel even laten afkoelen en flink geroerd. Vervolgens heb ik dat dus bij m'n slagroommengel gedaan en nog eens geroerd een poosje, maar op een of andere manier kreeg ik dus allemaal van die velletjes. Weet ook niet wat er precies mis aan is gegaan. :o Misschien weet jij het? :) Wil de volgende keer in ieder geval wel 'klopfix' gaan gebruiken voor dit soort dingen... :Y
  zondag 26 juli 2015 @ 20:24:36 #298
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_154656599
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 20:01 schreef Unites het volgende:

[..]

Ik had ze even in koud water laten wellen. Daarna uitgeknepen en vervolgens eventjes in de magnetron opgewarmd. Daarna dit mengsel even laten afkoelen en flink geroerd. Vervolgens heb ik dat dus bij m'n slagroommengel gedaan en nog eens geroerd een poosje, maar op een of andere manier kreeg ik dus allemaal van die velletjes. Weet ook niet wat er precies mis aan is gegaan. :o Misschien weet jij het? :) Wil de volgende keer in ieder geval wel 'klopfix' gaan gebruiken voor dit soort dingen... :Y
Of het werkt in slagroom weet ik niet, ik gebruik gelatine altijd alleen maar in mousses etc. Maar the way to go is:
- wellen in koud water (minuut of 20, vooral niet te kort)
- in eigen vocht oplossen, ik doe altijd gewoon in een pannetje op laag vuur. Of in een warme vulling.
- opgelost bij de koude vulling en dan doorroeren, of de warme vulling al roerend laten afkoelen.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_154656702
volgende keer met gelatine gewoon de instructies op de verpakking volgen? gelatine zelf mag niet koken, wat waarschijnlijk wel is gebeurd in de magnetron.
pi_154748468
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 13:32 schreef Yankee het volgende:

[..]

Die ga ik eens even maken ^O^
Leuk!

quote:
1s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 10:52 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

:9 ik w8 :@
Je kan gaan bakken ;) https://bakverhalen.wordp(...)ermout-mini-muffins/
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')