Ringo | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:30 |
Lees en huiver. Hollandse snobs op eetsafari. Je zou ze toch de tent uit rammen, die hipsteriaanse klootviolen met hun zogenaamde melk-, gluten- en notenallergieën. Eten op stand maar wel volgens eigen kleingeestige dieetregels. Of de chef daar maar even voor kan zorgen. Ik betaalt er immers voor. Dat ze mogen stikken in een pinda. ![]()
| |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:31 |
Tuurlijk. Mensen verzinnen wat allergieën om hip te zijn ![]() | |
Varg89 | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:32 |
![]() | |
datismijnmening | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:32 |
Ik heb toch echt een notenallergie waar ik vrij weinig aan kan doen ![]() | |
Ringo | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:33 |
O ja, en dit:
![]() | |
theunderdog | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:34 |
Wat maakt dit uit dan? | |
Ringo | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:34 |
Verantwoordelijkheid van de gast. Pleur op met die problematiseringsdrift. | |
theunderdog | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:36 |
Hoe heb jij er last van? het is niet alsof ze bepaalde dingen schrappen van de lijst ? | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:36 |
Als de duurbetaalde chefjes dit niet zien zitten kunnen ze beter wat anders gaan doen | |
Ringo | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:37 |
Mooie gerechten maken, bijvoorbeeld. Met goede producten. | |
Ringo | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:39 |
Mensen denken bijvoorbeeld dat hun buik ontploft als ze graanproducten eten. ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:39 |
Je moest eens weten | |
Fred | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:39 |
Dat wordt wel lang bestellen als je bij elk gerecht wat je lekker lijkt aan de ober moet vragen wat er noten/melk/gluten en andere ellende inzit. | |
Prospos | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:39 |
Gaan ze toch lekker ergens anders eten. | |
Ringo | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:40 |
Dan moet je misschien niet zomaar uit eten gaan. Of daar vooraf heel duidelijk over zijn, en niet opeens aan tafel met allerlei dieetwensen komen. | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:42 |
Alle allergische mensen die ik ken zijn zeer serieus allergisch. Ik weet niet waar het dan mis gaat maar het kan voor die personen best beledigend zijn om het als smoes af te doen. Hoe weet je dan of het 'nep' is? | |
breaky | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:42 |
Dus wel volgens het artikel. Het kan best zijn dat de kok uit een dagmenu ingredienten gaat weglaten waar veel mensen allergisch voor zijn, zoals bijvoorbeeld noten. Dat kan uiteraard de smaak negatief beinvloeden voor mensen die wel noten kunnen eten. | |
Fred | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:42 |
Zo lezen ga jij weinig uit eten. | |
SicSicSics | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:42 |
Aan tafel zelf opnoemen wat je allemaal niet wil/ mag is ronduit asociaal. Laat het lekker van te voren weten ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:43 |
Als jij een noten of glutenallergie hebt weet je beter dan het aan obers of koks te vragen. Dan weet je dat die geen idee hebben dat bv rozijnen met bloem bestoven kunnen zijn om het aan elkaar plakken tegen te gaan en dat een doorsnee kok of kelner dat niet weet. Zo kunnen ook sporen van pinda's aanwezig zijn. | |
theunderdog | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:43 |
Ja, ik heb dat gelezen, maar geloof er weinig van eerlijk gezegd. Ze kunnen toch gewoon een extra lijstje maken voor deze aandachtshoeren? ik bedoel, veel restaurants hadden dat toch al voor mensen die serieus allergisch zijn? | |
Ringo | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:44 |
Je moest eens weten. | |
Pietverdriet | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:45 |
Er zijn legio mensen die beweren allergies te zijn maar dat niet zijn, ze lusten gewoon iets niet. | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:45 |
![]() | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:46 |
Uit ervaring kan ik zeggen dat er ook veel mensen zijn die nadat het gerecht geserveerd is komen met bepaalde allergieën. Te irritant voor woorden. | |
theunderdog | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:46 |
Jij hebt nogal moeite met begrijpend lezen is het niet? | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:46 |
Wellicht. Hoe dit te beoordelen? hoe onderscheid je dan echt van nep? | |
Pietverdriet | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:46 |
Je hebt moeite om dingen te begrijpen niet? | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:47 |
Dit ook. Paprikasoep terug sturen omdat ze de groene paprika niet lusten. Flikker op... | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:47 |
Als ik 'begrijpend' moet lezen heb je het waarschijnlijk als een mongool opgeschreven | |
Pietverdriet | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:47 |
Waarom zou ik daar een antwoord op moeten hebben, ik veroorzaak het probleem niet | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:48 |
Gedrag, vreemde verzoeken. Vaak is het wel te zien. | |
theunderdog | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:49 |
De tering, wat ben jij een idioot. Ga lekker de quasi intellectueel uithangen in het Ebola topic, kroegenbaas. | |
breaky | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:49 |
Tja volgens mij wel in Nederland. Maar nu wordt het dus wettelijk verplicht. Dus straks ook bij de Chinees om de hoek een lijst met allergie informatie voor babi pangang met rijst. ![]() | |
bijdehand | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:49 |
ik wil graag een cheeseburger zonder broodje, vlees, kaas, ketchup en augurk maar wel met schnitzel en aardappeltjes en tomatensoep aub | |
Ringo | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:49 |
Dat is ook heel lastig en de chefs uit het artikel geven ook aan dat ze elke gastenwens in principe serieus nemen. Je zou alleen willen dat niet iedere nitwit met een slecht ontwikkelde smaak jouw keuken uitkiest om es lekker interessant en moeilijk te doen. | |
theunderdog | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:50 |
![]() Dat gaat praktisch gezien nooit werken natuurlijk, denk dus dat het allemaal nog wel mee gaat vallen. | |
Snakey | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:50 |
Heb je het wel gelezen? Het is gewoon interessant doenerij. | |
breaky | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:52 |
Dit gaat uiteraard alleen op voor de wat meer sjieke restaurants. En dan vind ik het juist wel zo gepast, dat als je stijlvol wilt dineren, dat je van tevoren laat weten wat je wel en niet kunt eten. | |
LeeHarveyOswald | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:52 |
Minder dan 1:100 mensen heeft coeliakie. Moet je eens kijken hoeveel mensen nu denken dat iedere afwijking aan hun lichaam door gluten komen. Dan kom je ver boven de 1:100 uit. | |
Pietverdriet | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:52 |
Een veel voorkomende is mensen die beweren allergisch te zijn voor Natriumglutamaat | |
Vader_Aardbei | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:52 |
Als je een voedselallergie hebt moet je sowieso niet uit eten willen gaan. Een stagiair in de keuken kan al per ongeluk pinda's door je soep gooien en daar lig je met dichtgeknepen keel. | |
Ringo | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:52 |
Het is allemaal teken van een gebrekkige culinaire beschaving. | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:52 |
Omdat je er kennelijk verstand van hebt. Zou graag weten waar dan de twijfel in zit. Als ik met mijn echte allergische bekenden in een restaurant zit vind ik het ongepast als er ook maar de geringste twijfel over bestaat. Deze mensen voelen zich vaak opgelaten om dingen bv terug te sturen en laten dan een tafelgenoot de boel opeten of weg eten om niet tot last te zijn. Deze mensen zouden dan ook nog onterecht voor nep en tendentieus worden aangezien wat ronduit smakeloos is. Dus nogmaals; waar baseer je je uitspraken dan op dat het vaak nep is? | |
theunderdog | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:53 |
Aan de andere kant, het is in mijn ogen best "ziek" om zulke dingen te verzinnen wil dat dan zeggen dat er zoveel mensen zijn met een of andere stoornis? borderline, psychopatie enz? | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:53 |
Als ik een notenallergie had gehad had ik idd niet uit eten gegaan ![]() | |
breaky | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:53 |
Dat zit zowat overal in tegenwoordig is en het is nooit bewezen of mensen daar allergisch voor zijn... | |
LeeHarveyOswald | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:54 |
Daar ben ik allergisch voor. Die mensen dan he. | |
Weltschmerz | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:54 |
Er zijn ook mensen die glutenvrij of in ieder geval glutenarm eten omdat ze zich er beter bij voelen, of omdat ze een gezinslid hebben met glutenallergie. Ik heb mij laten vertellen dat als je het ontwend bent, je darmen gaan protesteren als je ineens weer veel gluten binnenkrijgt. | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:54 |
Omdat niet iedereen een opvoeding heeft gehad ? | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:55 |
Pilletje en op de bank ouwe pik. Knap je zo van op | |
Accursius | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:55 |
Kijk, als je echt daadwerkelijk een allergie hebt, voor bijvoorbeeld noten / vis dan kan ik het me voorstellen. Maar als mensen gaan opsommen wat ze niet lusten, duvel dan lekker op naar de plaatselijke snackbar. Je gaat juist, in mijn ogen, naar een restaurant om een keer wat anders te eten dan normaal. Om te proeven wat de invloed is van andere bereidingswijzen etc. | |
LeeHarveyOswald | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:55 |
Het zit van nature ook overal in, en daar reageren de 'patienten' niet op. | |
Pietverdriet | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:55 |
Schoonzus is er zo eentje, kwam met een heel verhaal over gluten en hoe erg dat is, en daarom Speltbrood eet en zich veel beter voelt. Ik zeg tegen haar dat Spelt een oude harde tarwesoort is die juist véél gluten bevat, en dat het speltbrood uit de super voornamelijk uit gewone tarwe wordt gemaakt. Wil ze niet weten | |
theunderdog | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:55 |
Woon jij in een caravan? | |
Pietverdriet | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:56 |
Sterker nog, je lichaam maakt het zelf | |
Snakey | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:56 |
In Australie is het verboden. | |
Ringo | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:57 |
Die gooien ook hun grenzen dicht voor Aziaten. | |
LeeHarveyOswald | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:58 |
Geen tomaten, kaas, vlees meer in Australië ![]() ![]() | |
raptorix | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:58 |
Aanpassen is uiteraard niet altijd nodig/wenselijk, maar vermelden wat er in zit is wel handig, zo kun je mijn vriend toch echt naar de EHBO brengen als hij kikkererwten eet, aangezien hij ook nog eens zwaar astma patient is. | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:58 |
Het zou dan toch ten alle tijden het voordeel van de twijfel moeten zijn? Als je dat niet wil kun je ook wat anders gaan doen. Klagen in de krant valt voor mij niet bepaald onder het serieus nemen.. | |
breaky | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:58 |
Uiteraard zijn er mensen die echt problemen hebben. Zo ken ik een stel waarvan de man geen vis kan eten en de vrouw geen kip. Maar waarom zijn er tegenwoordig zo veel meer mensen die "problemen" hebben aan tafel dan 10 jaar geleden? Daar gaat het dus om. | |
Pietverdriet | woensdag 29 oktober 2014 @ 10:59 |
Bron? | |
Pietverdriet | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:00 |
Doperwtjes, vlees, moedermelk | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:00 |
Ik zeg ook niet dat niemand zich aanstelt. Maar de ware allergische mensch kan hier toch niet de dupe van worden? Die hebben er vaak al moeite genoeg mee in sociaal opzicht | |
Snakey | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:00 |
Ow wacht, ik dacht dat er mononatriumglutamaat stond (MSG), das wel verboden in Australie. | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:01 |
Ja ik begrijp dat het nep kan zijn. Maar hoe te filteren? als bv het beoordelen daarvan afhangt op het wel of niet terugsturen van gerechten dan het dus ook een heel andere oorzaak hebben. | |
Pietverdriet | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:01 |
Bron? mononatriumglutamaat komt van nature voor in oa moedermelk, vlees, tomaten, kaas, worsten etc etc | |
Ringo | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:03 |
Iets anders doen, je vak opgeven? Omdat het een trend is onder slecht opgevoede eetgasten om te koketteren met een voedselallergie? Het is een foute mentaliteit onder de gasten, chefs proberen hier alleen zo goed mogelijk mee om te gaan, tegen beter weten in. | |
theunderdog | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:04 |
Aanpassen is niet wenselijk, per definitie niet. Maar vermelden wat er in zit is inderdaad een must. | |
breaky | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:05 |
En heel veel in zeewier...wat dus bijvoorbeeld voor sushi of miso soup wordt gebruikt. En er zijn nogal best wel wat Japanners in Australie... | |
raptorix | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:06 |
http://www.foodstandards.(...)dfoodadditi5752.aspx Kennelijk dus niet verboden. | |
Ringo | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:06 |
Zou dit probleem ook spelen in landen die wél een fatsoenlijke eetcultuur hebben? | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:07 |
Hoe filter je echt van nep dan???? Of moeten de echte dan maar op de stapel van aanstellers en kunnen beter niet uit eten gaan? Walgelijke opvatting met zeer veel dédain ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:07 |
Nee, is het ook niet http://en.wikipedia.org/w(...)alia_and_New_Zealand | |
Pietverdriet | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:08 |
Denk veel minder | |
Individual | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:08 |
Ik zie het probleem niet. Als je een allergie/dieet hebt weet je wat je wel kan eten dus dan zoek je die ingrediënten op de menukaart en vraag je daar iets mee te maken. Dan weet je ook wel welke restaurants dat wel of niet kunnen. | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:09 |
Noem aub een land met een 'goede' eetcultuur | |
raptorix | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:09 |
Het probleem is dat sommige mensen ook voor zeer kleine hoeveelheden allergisch kunnen zijn, ik had een kennis die zeer allergisch was voor kaas, je moest eens weten waar dat allemaal in kan zitten, en dat staat niet altijd op de kaart. | |
Pietverdriet | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:10 |
Als je wat zou weten van Allergieen dan weet je dat het vrijwel onmogelijk is voor een restaurant dit te doen Hoe ga je voorkomen dat er sporen van bloem of noten in gerechten zitten? | |
SicSicSics | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:11 |
In Afrika hoor je ze weinig zeuren over gevaarlijke additieven in de VN-rijst ![]() ![]() ![]() | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:11 |
Precies. En deze mensen krijgen een schop na van de 'fatsoenlijke eetcultuur mensen' omdat ze zich niet zo moeten aanstellen ![]() | |
theunderdog | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:11 |
![]() | |
Snakey | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:11 |
Mmm, is dus ee mythe die mij ooit verteld is. Maar inderdaad. Is it safe? Yes. MSG is one of the most extensively researched substances in the food supply and has been studied for more than forty years. Numerous international scientific assessments have been conducted, involving hundreds of studies. None of these have conclusively linked MSG to asthma or the infamous ‘Chinese Restaurant Syndrome’. Food Standards Australia New Zealand (FSANZ) reviewed the safety of MSG in 2003, concluding ‘there is no convincing evidence that MSG is a significant factor in causing systemic reactions resulting in severe illness or mortality’. http://www.foodauthority.(...)consumer_pdf/MSG.pdf | |
raptorix | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:12 |
Ik vreet zelf eigenlijk alles behalve vis, want zwemt in ze eigen pis. | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:12 |
Je zit je echt aan te stellen. | |
Ringo | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:12 |
Chill, gek, niet zo aangebrand. En lees eens wat beter. Die chefs nemen toch ook alle dieetwensen serieus, in de zin van: ze gaan er in de keuken mee aan de slag. Zij signaleren alleen een enorme toename van 'dieetwensen' en zetten (zeer terecht) vraagtekens bij sommige daarvan. | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:13 |
Ik of de chef die in de krant zeurt? | |
SicSicSics | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:13 |
Dat is niet waar ![]() De mensen die lopen te mekkeren over glutenvrije bende omdat ze gelezen hebben dat gluten heel eng zijn, daarna in een restaurant gaan zitten zonder iets van te voren te zeggen en klagen dat de kok het maar zonder gluten te maken heeft omdat zij de gast zijn. Die kunnen een schop na krijgen. ![]() | |
Ringo | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:14 |
Spanje, Italië, Frankrijk, België. En dan blijf ik dicht bij huis. | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:14 |
Jij. Je gaat maar door over jouw vrienden die toevallig wel een allergie hebben en daar last van ondervinden. Maar er zijn genoeg mensen die geen allergie hebben maar gewoon iets niet lusten en het dan op een allergie gooien. | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:14 |
Nogmaals: als je dit in de krant laat optekenen is dat niet bepaald serieus nemen. Maargoed. Net als de allergische mensen onder ons ben ik degene die zich aanstelt ![]() | |
breaky | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:15 |
Nee. Als je een allergie hebt dan moet men dat uiteraard serieus nemen. Het punt is dat veel mensen die geen allergie hebben gewoon moeilijk gaan doen in een restaurant om interesssant te willen zijn. | |
Ringo | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:15 |
Nee, je hebt een bord voor je kop. Zonder eten. | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:16 |
Ik zie regelmatig hoeveel moeite deze mensen kunnen hebben met dit aankaarten in een restaurant. Het idee dat deze mensen als aanstellers worden weggezet vind ik vele malen groter probleem dan de chef die zn menuutje moet aanpassen | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:17 |
En wat maakt deze culturen fatsoenlijk? | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:17 |
En wederom gaat het weer over jouw vrienden. Er zijn meer mensen die uit eten gaan. | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:18 |
Wat is er mis met het voordeel van de twijfel voor degene die claimt allergisch te zijn? | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:18 |
Dat gebeurt over het algemeen ook. Maar dat neemt niet weg dat het fucking irritant is. | |
breaky | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:19 |
Er wordt blijkbaar een trend gesignaleerd. Namelijk dat mensen die geen allergie hebben dus moeilijk zitten te doen en daardoor het koks tot wanhoop drijven. Daar gaat het artikel over! | |
Individual | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:19 |
Als je zo zwaar allergisch bent kun je beter niet naar restaurants gaan, maar dat is een minderheid en dat is niet OT. Je kan een keuken niet forceren een chemische ontsmetting te doen omdat je er wilt eten. ![]() | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:19 |
En het bedienend personeel ![]() | |
breaky | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:20 |
Inderdaad....of alleen naar speciale restaurants gaan. | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:21 |
Ok dat kan ik me voorstellen. Maar ga dan niet verkapt zeuren in een krant maar gewoobn werk zoeken wat je niet irritant vindt ![]() | |
Ringo | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:22 |
Je gaat maar door hè? Niks mis met voordeel van de twijfel. Maar als de twijfel de overhand neemt (door een toename van allerlei allergie-fakers), is er weinig voordeel meer weg te geven. | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:22 |
Mja. Of jouw vrienden gaan gewoon niet meer uit eten ? | |
Pietverdriet | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:22 |
Ik heb een allergie voor Dingflobbips, kan ik dit topic zonder hem krijgen? | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:23 |
Had je eerder moeten zeggen. Nu is het al gemaakt. | |
breaky | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:23 |
Hallo zeg...omdat mensen zich niet kunnen gedragen, moeten koks maar ander werk gaan zoeken? Zijn er straks dus geen restaurants meer... | |
Ringo | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:25 |
Restaurantbezoek is in NL vaak een personal event in plaats van 'gewoon' lekker eten. Gasten willen de volledige regie in handen hebben. Jezelf overleveren aan de kunsten van een chef is te veel gevraagd. | |
Individual | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:26 |
De aanstellers eten 'wat verkeerds' en merken dus niets, maar de mensen met een echte allergie merken dat dan ook echt. Hoe beoordeel je dat van tevoren? Openheid over ingrediënten lijkt me sowieso een goed idee. | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:27 |
Meeste mensen met een allergie pakken het wat anders aan dan mensen die iets niet lusten. | |
bijdehand | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:29 |
Hoe dan? | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:30 |
Mensen met een allergie geven over het algemeen voordat ze de kaart hebben al aan dat ze een allergie hebben.Of ze bellen van te voren. Mensen die iets niet lusten doen dat vaak nadat het gerecht al voor hun neus staat. | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:31 |
Nee andersom is beter: u vreet maar wat de pot schaft. | |
Hojdhopper | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:31 |
| |
Pietverdriet | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:31 |
Mensen moeten maar gewoon eens verteld worden dat als ze zo bezig zijn er een goede kans bestaat dat ze een dikke rochel door hun eten krijgen | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:33 |
daar kan dus verwarring over bestaan. Aangezien ook mijn vrienden (jawel!) soms dingen niet terugsturen waar ze allergisch voor zijn maar dit door een ander laten opeten. In de keuken is het dan achteraf: o dat was weer zo'n aansteller! Terwijl deze 'aansteller' dit doet om niet altijd maar als een 'zeur' aangekeken te worden | |
Ringo | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:33 |
Dat is inderdaad een uitstekende basisregel. | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:34 |
klinkt als een fatsoenlijke eetcultuur in elk geval. Geen zeikende klanten. gewoon lekker thuisblijven en je bek houden, met je glutenallergie | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:34 |
Hoe weet jij wat in de keuken wordt gezegd? En hoezo zeggen je vrienden het niet van te voren? [ Bericht 3% gewijzigd door bitterbal op 29-10-2014 11:37:36 (verkeerd gelezen.) ] | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:37 |
dat weet ik strikt genomen niet. ik dacht uit dit topic al zoiets op te maken (wel geserveerd en geen klachten DUS aansteller!!) en in elk ander geval wil ik het gewoonweg voorkomen. Dit soort dingen verdienen het voordeel van de twijfel. Zo'n krantenartikel maakt het voor degene die er mee loopt niet makkelijker en zal nog meer het gevoel van 'zeuren' opwekken terwijl dat natuurlijk niet terecht is laat onverlet dat groene paprikaverhaal bv. | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:38 |
vrienden en bekenden met allergie zeggen dit altijd van tevoren. Wil niet zeggen dat als het mis gaat (en dit gebeurt regelmatig!) ze er niet altijd iets van zeggen om 'geen zeur' te zijn. | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:38 |
Jij reageert echt vreemd in dit topic. Maar ik vind het vrij dom dat als je een allergie hebt je niks van te voren zegt. | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:39 |
| |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:39 |
Als het van te voren is aangegeven en het gaat mis moet het worden opgelost. Als dit niet gebeurd is het een slecht restaurant en moet je niet meer terug gaan. | |
superniger | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:40 |
De meeste Nederlanders zijn mietjes. | |
Ringo | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:40 |
Als het je doel is om, met of zonder glutenallergie, het menu van de chef in de war te schoppen omwille van jouw persoonlijke dieetwensen, dan kan je inderdaad beter thuisblijven en zelf gaan koken. Er is er maar één de baas in de keuken. En dat is niet degene die aan tafel zijn beurs trekt. | |
bijdehand | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:41 |
En dat heb je onderzocht of is dit bro science? | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:41 |
Nee ik werk zelf in de horeca? | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:41 |
We zijn het eens. Maar onderschat dus niet hoeveel mensen er achteraf niet altijd iets van zeggen omdat door dit soort krantenartikelen deze mensen zich onterecht als 'zeur' zien. Ik maak het te vaak te dichtbij mee en daar wordt ik pissig van. Zeker als er dan zo wordt gereageerd als hier van 'ach ja het zullen wel aanstellers zijn dus gewoon een 'fatsoenlijke' eetcultuur hanteren' enz enz. Dan denk ik: ga ander werk zoeken aub als je je niet kan aanpassen aan de allergieën van je klanten. Anders is het net als Henri Ford: je mag elke kleur, zo lang het zwart is | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:43 |
We zijn het eens. Maar onderschat dus niet hoeveel mensen er achteraf niet altijd iets van zeggen omdat door dit soort krantenartikelen deze mensen zich onterecht als 'zeur' zien. [/quote] Nja ik denk dat een beetje restaurant echt wel het onderscheid kan maken. En het is mijn ervaring dat personeel vrijwel altijd bereid is om rekening te houden met allergieën. | |
bijdehand | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:43 |
Ik heb dit nog nooit gehoord, ook niet van vrienden die in de horeca werk(t)en en ook niet van een vriend die chef is. | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:43 |
Ga er een tijdje werken. Maak je het zelf mee. | |
bijdehand | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:44 |
Nah, ik geloof het gewoon niet. Mi scusi. | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:44 |
dat is dan bij jou zo, maar als ik in dit topic aan de 'kenners' vraag hoe er onderscheid gemaakt moet worden blijft het stil. Vandaar alle commotie ![]() | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:44 |
Hoe denk jij dan dat het gaat ? | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:46 |
Dat is omdat het nieuwsbericht gaat over mensen die eigenlijk helemaal niet allergisch zijn. En ja die zijn fucking irritant. | |
Metalfreak | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:46 |
Dit is in Duitsland al jaaaren het geval, bij elk gerecht staat er een waslijst en cijfertjes die wijzen op bepaalde allergiegevoelige ingrediënten. | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:46 |
waarvan wordt aangenomen dat ze niet allergisch zijn. Hoe te filteren? | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:48 |
Sorry maar als je je salade krijgt en dan pas zegt dat je allergisch bent voor bv pijnboompitten of ui.. Ja dan twijfel ik wel hoor. | |
DS4 | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:48 |
Dat staat er niet. Maar de extreme toename van meldingen geeft wel wat aan. Mijn vrouw is allergisch voor mosselen. Die wordt dan echt doodziek, dus die heeft dat altijd gemeld. Dat is niet iets waar je ooit je schouders voor ophaalde en 10 jaar later eens gaat melden. | |
superniger | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:50 |
Dat is wel erg triest. | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:50 |
Ik kan me goed voorstellen dat je dan twijfelt, maar mijn stelling is dat het voordeel van de twijfel moet gelden omdat het niet persé aanstelleritus hoeft te zijn, maar ook schroom of simpelweg vergeetachtigheid kan gelden. | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:51 |
Dat ook. Maar ik los het dan ook op. | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:52 |
betekent dit dat we eruit zijn? | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:52 |
Ja hier stond ik ook wel echt met een mond vol tanden.. Zei er ook wat van en toen werd ze boos. Maar toch maar die soep vervangen voor iets anders ![]() | |
bijdehand | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:53 |
Ik hoor, ik doe en ik zie: je krijgt de kaart, vraagt bij het gerecht naar keuze of xxx er in zit en dat bestel je dan, eventueel aangepast. Als het een ernstige allergie is dan zeg je dat vantevoren. Klaar. | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:53 |
Nja als je ook begrijpt dat er daadwerkelijk wel mensen zijn die hier misbruik van maken? | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:53 |
Dat zeg ik toch ? | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:54 |
Ja dat heb ik nooit ontkend. Alleen voordeel -> twijfel en geen zeurkoks in de krant. | |
Ringo | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:55 |
Je wil het niet snappen, hè? | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:55 |
Nja ik kan mij voorstellen dat als je een chef kok bent in een zeer luxe restaurant. Echt je best doet op gerechten en een passie hebt voor koken dat het vervelend is als alles moet worden aangepast. Neem bv het voorbeeld van de Irish coffee. | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:56 |
![]() | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 11:58 |
Ik ontken ook niet dat het vervelend is..zou het zelf nooit willen. Maar dan moet je misschien uitkijken naar ander werk of richten op een andere doelgroep ofzo. Niet gaan piepen in de krant want daarmee maak je het de mensen die er werkelijk mee te kampen hebben niet eenvoudiger Dat Irish coffee voorbeeld is ook sneu | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:00 |
Nja of mensen met een lastige allergie moeten gewoon daar niet gaan eten ? Bv een notenallergie waar sommige mensen ook allergisch zijn voor sporen. Het is niet te garanderen dat er geen sporen in je gerecht komen. Sommige snappen dit gewoon niet. | |
sp3c | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:01 |
durf dan ook een keer nee te verkopen, dan is de lol er snel vanaf | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:02 |
Ik had ook een keer een vrouw die had echt iets van 12 allergieën. Had ze op een a4tje gezet, met foto's en in 4 verschillende talen. Zij was ook allergisch voor latex. Dus ook als het eten bereid was met van die latex handschoentjes. | |
Ringo | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:03 |
"De Albert Heijn is om de hoek." | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:04 |
Gahah het is gelukt. Ze heeft wat gegeten. | |
sp3c | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:06 |
het is haar gelukt je had haar idd naar de AH moeten sturen, nu gaat ze de zooi aanraden bij dr matige vriendinnen en gaat Ringo weer huilen | |
DS4 | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:07 |
Of: wij houden graag rekening met uw dieetwensen. Vanwege de extra aandacht die wij hier aan moeten besteden zijn wij wel genoodzaakt de prijs per gerecht met 2,50 euro te verhogen. Moet je eens opletten hoe weinig mensen dan nog echt allergisch zijn... | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:07 |
Ach het kon dus. Maar kan mij voorstellen dat een arrogante chef kok haar weg zou sturen. | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:07 |
Dus dat. | |
Ringo | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:09 |
Een stukje toast, drooggebakken kip en salade zonder tomaat maar met ketchup. "Maarrrr wuh hebbuh toch een gesellige aafond gehad jonguhs..." Precies, voor je het weet zit er een hele tafel van die kuthoeren met lacto-gluten-anorectische obsessies in je zaak. | |
bijdehand | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:10 |
Ja, die hoer mag nergens eten. Wie denkt ze wel niet wie ze is? | |
sp3c | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:10 |
gewoon een keer doen de klant is soms een hele slechte koning, dan moet het volk in opstand komen maar als het om centjes gaat gaan de principes en menukaarten gewoon heel snel overboord | |
Ringo | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:10 |
Een aanstellerig rotwijf. | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:11 |
![]() | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:11 |
Nja je begrijpt dan ook dat ik geen werk meer heb ? | |
bijdehand | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:12 |
Inderdaad. Pas hebben wij iemand weggestuurd omdat hij er vies uitzag door chemo. Aanstelligere kankerzak was dat zeg. | |
sp3c | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:12 |
is dit zo'n groot percentage van je klandizie dan? dan moet je niet zeuren | |
bijdehand | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:13 |
Gaat om de centjes zoals hij zegt. Dan zijn er geen principes meer en buigt het volk. | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:13 |
Nee maar bedienend personeel kan niet zomaar mensen weg sturen he... In dit geval waardeerde ik haar a4tje trouwens wel. Het maakte het een stuk makkelijker. | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:14 |
Ja mocht ik ooit eigenaar worden zal ik dit doen. | |
sp3c | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:15 |
ja naja dan doe je het zelf | |
Ringo | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:16 |
Moest ie braken aan tafel? Dan lijkt me dat inderdaad de enig juiste beslissing. | |
superniger | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:18 |
Dan blijft er toch niks meer over om voor haar te koken? | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:18 |
ik let even niet op en het hele topic vliegt weer uit de bocht lees ik nu goed dat mensen die allergisch zijn dan maar meer moeten betalen ![]() super klantvriendelijk | |
sp3c | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:18 |
als je de klant de optie geeft zijn of haar complete menu samen te stellen dan moet je niet miepen als hij of zij er daadwerkelijk gebruik van maakt iemand die allergisch is weet prima wat hij wel en niet mag eten dus als het niet op de kaart staat dan hebben ze het niet ... lijkt me gewoon te handhaven sporen moet je wel gewoon voor uitkijken maar dat vind de voedsel en warenwetwaakhond ook dus dat mag geen probleem zijn | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:19 |
Idd. Weet ook niet meer wat ze uiteindelijk had gegeten maar het was geen culinair hoogstandje nee. | |
MevrouwPuff | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:19 |
En het last minute doen. Nadeel van zo'n allergie-info kaart is dat het meer werk is voor het restaurant, voordeel is dat je zo meer verantwoordelijkheid bij de klant legt. Dat een chef pissig wordt van een aangepast menu en dan wel een toetje nemen waar het in kan zitten is heel begrijpelijk. | |
bijdehand | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:21 |
Nee hij werd kaal en dat zag je. Onsmakelijk gezicht. Mensen die iets hebben moeten gewoon thuis blijven en doodgaan. | |
DS4 | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:22 |
Waarom niet? Ik snap dat het oneerlijk lijkt, maar veel gerechten zijn gewoon standaard bereidingen die ze bij de Hanos ofzo inkopen. Het is dus gewoon echt duurder. Daarnaast: het is zeldzaam dat je met een "echte" allergie niets kan eten bij een restaurant. Je moet soms bepaalde gerechten gewoon niet kiezen. | |
Ringo | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:22 |
Ah joh maar dat maakt toch helemaal niet uit? Het gaat toch om de gezelligheid? | |
Ringo | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:23 |
http://www.thuisbezorgd.nl/ | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:23 |
Ja het is lang geleden. Maar volgens mij had ze het prima naar haar zin. Het was ook een hele vriendelijke vrouw. | |
bijdehand | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:23 |
Nee die moeten gewoon kapot. Maar ze mogen nooit buitenshuis komen voor de gezelligheid. Zelfs de deur openmaken voor de bezorger is al te veel. | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:24 |
Weet je wat de ergste zijn? Mensen die bijna het hele gerecht op eten. Klein beetje laten staan en dan zeggen dat het slecht was en niet niet willen betalen... | |
sp3c | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:24 |
de chef koks (2 stuks) die ik ken zijn zelfs beledigd als je suggereert dat het recept uberhaupt aangepast KAN worden bestel maar wat anders | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:25 |
Werken ze in luxe restaurants ? | |
sp3c | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:26 |
nee gewoon op het plein in Den Haag maar niet de FEBO nee | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:27 |
Gahah op het plein. | |
sp3c | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:27 |
ja | |
DS4 | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:29 |
Dat hangt ook erg van het concept af. | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:30 |
het is niet bepaald klantvriendelijk. daarom niet. Je kan ook een plakaat op de raam plakken: allergische mensen nicht gewunst. De verkoper zeurt hier dat de koper het product niet veelt, dus moet de koper zijn wens maar aanpassen. Alleen een zwarte Ford dus. Dat is de wereld omgedraaid. Als een bereiding echt meer geld kost dan kunnen ze standaard allergievrije gerechten op de kaart zetten voor een bedrag wat daarvoor rendabel is. Maar gewoon opgeld vragen omdat je bv wat nootjes van de chocoladetaart moet weglaten is bizar | |
sp3c | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:30 |
true maar dan moet je niet miepen, er gaat weken werk in zo'n kaart om het zoveel mogelijk mensen (met zo min mogelijk gerechten) naar de zin te maken, als het dan nog niet goed genoeg is moet je maar ergens anders eten | |
Disorder | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:33 |
Sluit mooi aan op de "Ja maar ik heb ADHD/ADD/PDD-NOS/ASPERGES, dus ik kan mezelf niet aanpassen"-hype. | |
Pietverdriet | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:34 |
![]() Met dank aan vriend Golfer | |
DS4 | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:35 |
Wat voor een restaurant is dat? Want dat vind ik wel heel raar gedrag... | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:35 |
Gahah en zoveel mensen beweren een glutenallergie te hebben. | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:36 |
Ja niet echt heel luxe. Gewoon normaal. Werk er nu niet meer maar het kwam echt heel veel voor. Over het algemeen krijgen dit soort mensen ook gelijk om gezeik te voorkomen. | |
DS4 | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:37 |
Prima voorbeeld. Je betaalt ook bij Ford voor heel veel kleuren een meerprijs. Je begrijpt toch wel dat die taart al klaar is normaliter en je dus een complete taart zonder nootjes moet maken? Bestel verdorie een ander nagerecht! | |
superniger | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:37 |
komt dat vaak voor? Echt schaamteloos. ![]() | |
sp3c | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:37 |
das niet gewoon normaal | |
HeatWave | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:38 |
Het is net als met raasiesme!! Als iedereen het overal maar voor misbruikt neemt niemand het meer serieus. Ik ken ook iemand met gluten-intoleratie, en ze let er normaal gesproken natuurlijk goed op, maar als het een keer niet kan, of ze heeft gewoon echt ergens zin in, doet ze het gewoon, de gevolgen zijn vervelend, maar niet levensbedreigend. Dus ze gaat niet janken als er ergens een keer niets is te krijgen voor dr. En wij houden er natuurlijk prima rekening mee bij feestjes etc. Maar ze eist niets verder, en zo hoort het ook. | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:38 |
Vergelijkbaar met het plein is het. | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:38 |
Ja. Of mensen die gewoon weg rennen ![]() | |
sp3c | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:38 |
daar kun je echt niet een halfleeg bord terugsturen en nog gelijk krijgen ook | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:39 |
Nee maar vergelijkbaar met de prijs klasse. | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:40 |
Of eten bestellen en alles op eten. Rekening vragen en dan zeggen dat je geen geld hebt ![]() Die mensen heb je ook. Misschien ligt het gewoon aan Den Haag. | |
sp3c | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:40 |
lijkt me heel erg sterk | |
DS4 | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:41 |
Door het WC raampje ontsnappen... ![]() | |
sp3c | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:41 |
al is spuiplein wel heel erg goedkoop in verhouding met wat je krijgt maar dan nog | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:41 |
Ja echt. Er zijn echt mensen die dit doen. En als je dan vraagt waarom ze niet gelijk terug sturen is het omdat ze honger hadden. Vervolgens haal je bedrijfsleider er bij of manager en ze krijgen gewoon gelijk.... | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:42 |
Nee gewoon in het zicht. Wachten totdat je ergens achter in de zaak bent en dan er vandoor ![]() | |
sp3c | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:42 |
dan hebben ze toch gegeten? dan moet je gewoon betalen | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:43 |
Ja dat vind ik ook. Maar te vaak krijgen mensen gelijk om van het gezeur af te zijn. | |
sp3c | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:44 |
ik geloof er geen drol van | |
HeatWave | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:44 |
Zie Zwarte Piet ![]() /flauwmodus | |
sp3c | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:45 |
das wel heel flauw als je zwarte piet besteld moet je gewoon betalen als hij achteraf zwart blijkt te zijn | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:45 |
Ja ik ga hier geen naam noemen. Maar als mensen zo bleven volhouden dat ze niet gingen betalen en ik dus een leidinggevenden er bij moest halen kregen ze gelijk. | |
sp3c | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:45 |
dan moet je maar stroopwafelpiet bestellen opties zat tegenwoordig | |
sp3c | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:46 |
dan is die leidinggevende een sukkel | |
Ericr | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:47 |
Dan neem je maar wat anti-histaminen. Heb zelf een overgevoeligheid voor knoflook en probeer het zoveel mogelijk te vermijden maar zeker in restaurants vaak schier onmogelijk of het worden wel heel erg basic gerechten. Maar neem hoe dan ook wel bijna dagelijks anti-histaminen omdat ook in supermarkt voeding bijna overal knoflook in wordt gedonderd zonder dat je het van het etiket kan aflezen. Vindt maar een pastasaus zonder die zooi er in, alleen pure tomatenblokjes of zelf gemaakt is redelijk veilig. Wie echt een vervelende allergie heeft of intolerantie die niet bestrijdbaar is met anti-histaminen zal echt wel de middelen vermijden die zorgen voor die alergie of intolerantie. De rest is gewoon moelijk aan het doen om blijkbaar hip te zijn. | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:47 |
Sowieso. Zijn mensen zonder zelfrespect. | |
sp3c | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:48 |
op het plein hebben ze daar teveel van, das een ander probleem ![]() | |
Ringo | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:49 |
| |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:49 |
Ja ik vind het plein niet leuk. Kom er dus ook nooit. | |
sp3c | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:49 |
mensen naar de febo sturen omdat ze geen zout op hun patatjes willen enzo dan ben je gewoon een lul | |
sp3c | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:49 |
mensen betalen daar wel gewoon voor hun eten | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:50 |
Nja zo hoort het ook. Als er iets mis is dan zeg je er gelijk wat van en ga je het niet eerst eten. | |
Silmarwen | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:55 |
Dus omdat sommige mensen interessant doen, mogen anderen daadwerkelijk stikken. Tof... Ik zelf eet geen Indonesisch of Chinees ivm veel pindasaus en hoog risico. De meeste restaurants zijn heel erg tof als je ze van te voren belt en aangeeft dat je een ernstige pinda en noten allergie hebt. De meeste gerechten zijn prima zonder noten te doen, vaak even geen amandelschaafsel bij je toetje en gerechten met noten bestel je gewoon niet. Ik zie het probleem niet zo. Ze hebben liever dat de klant in shock raakt en doodgaat in het restaurant. Dat is beter voor de klandizie? | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:56 |
Het gaat dus niet om mensen met echte allergieën.. | |
bloodymary1 | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:57 |
Dat is dan zo'n allergie waarvan ik me afvraag of die wel bestaat, of dat iemand gewoon geen kaas lust (dat kun je natuurlijk gewoon zeggen dan). Want hoezo allergisch voor kaas, waar ben je dan allergisch voor? Voor koemelk of zo? Dan ben je toch ook voor andere dingen allergisch? | |
Silmarwen | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:57 |
En hoe wil je dat controleren dan? Allergie test van te voren? Mevrouw gaat u maar even zitten, we doen eerst even een huidtestje. | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 12:59 |
Niet. Maar daar gaat het nieuwsbericht ook niet over. | |
Silmarwen | woensdag 29 oktober 2014 @ 13:01 |
Nee dit gaat weer zo'n ding worden als "alle kinderen hebben autisme of adhd dus jij zal ook wel liegen" en door zulke berichtgevingen worden mensen met echte problemen niet serieus genomen. Dus straks zit ik in een restaurant met een kok die denkt "Oh hebben we weer zo een" neemt het niet serieus en tada ik kan met gillende sirenes naar het ziekenhuis vervoert worden. Als het een modegrill is moet je er juist geen aandacht aan geven. Bovendien is een restaurant een dienstverlenend bedrijf en is de klant koning. | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 13:02 |
Zeg dat tegen die mensen die doen alsof... En dat laatste, Er zit echt een grens hoor ![]() | |
Silmarwen | woensdag 29 oktober 2014 @ 13:04 |
Nou nee, tenzij je de persoonlijk integriteit aantast van de kok of serveerster of iets dergelijks. | |
Pietverdriet | woensdag 29 oktober 2014 @ 13:04 |
Juist mensen met een echte allergie zijn de dupe van deze Hypochonders, want ze zullen minder serieus genomen worden. | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 13:05 |
voor heel veel kleuren ook niet ![]() Ford is kleuren gaan hanteren omdat de klant het zo wilde. Daarom bestaat Ford nu nog. Als Henri dit maar irritant vond dan moest ie maar stront gaan verkopen ofzo Ja daag. Maak verdorie niet alles met noten / gluten / lactose enz enz Omgekeerde wereld nogmaals. Maargoed als zo'n kok iemand niet in de zaak wil hebben, dan gewoon een briefje ophangen met 'niet gewenst'. is het gewoon duidelijk en gaat het hele gissen of iemand zich aanstelt of niet ook niet door | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 13:05 |
Ik vind het echt triest als je met die instelling uit eten gaat. Klant is koning.., ![]() | |
Silmarwen | woensdag 29 oktober 2014 @ 13:06 |
Nee dat doe ik niet. Zoals ik al zei vermijd ik zelfs restaurants waar veel noten gebruikt worden. Denk je dat het soms tof is om over zo iets onzinnigs dood te gaan. | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 13:07 |
Waar heb ik dat gezegd ? Heb je het topic uberhaubt wel gelezen ? | |
Silmarwen | woensdag 29 oktober 2014 @ 13:09 |
Je zegt dat het triest is om met de instelling "de klant is koning" uit eten te gaan. Hoe ga jij dan uit eten? De chef is de baas? er zijn zulke restaurants waar je eet wat de chef je aanbiedt, dat weet je van te voren als je die keus maakt, dan prima toch. Anyhoe vanwege wat zeikerds gaat dit in de media komen, wordt het alleen maar erger en zijn mensen met een allergie straks extra de lul. | |
Terrorizer | woensdag 29 oktober 2014 @ 13:10 |
In een horeca gelegenheid ben je een gast niet klant. Dus hoor je ook als een gast te gedragen, dat vergeten veel mensen. | |
Papierversnipperaar | woensdag 29 oktober 2014 @ 13:11 |
Sinds het rookverbod in de Horeca is het hip om over van alles en nog wat te zeuren als je "leuk en gezellig" uit bent. | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 13:11 |
Ik werk zelf in de horeca dus ik ga alles behalve met de instelling de klant is koning uit eten. En als je het topic had gelezen had je gezien dat ik had geschreven dat over het algemeen het personeel rekening houdt met allergieën ook al is er twijfel. En met je laatste punt ben ik het eens. | |
bloodymary1 | woensdag 29 oktober 2014 @ 13:11 |
Precies er zijn ook nog fatsoensnormen. Het is echt bij de beesten af als je soms hoort en ziet hoe mensen met horecapersoneel om gaan. Al is er andersom ook nog vaak veel te leren... | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 13:11 |
Dus dat. Je bent gast. Niets meer niets minder. | |
DS4 | woensdag 29 oktober 2014 @ 13:11 |
Wie zegt dat dat gebeurt? Zouden er trouwens ook mensen bij de Mac gaan roepen dat ze een glutenvrije QP willen? | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 13:12 |
Absoluut. Maar ik ben al geslagen, uitgescholden en regelmatig behandeld als hond. | |
Dingflofbips | woensdag 29 oktober 2014 @ 13:16 |
![]() | |
DS4 | woensdag 29 oktober 2014 @ 13:17 |
Ik ga het de eerstvolgende keer voor de grap eens vragen... ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 29 oktober 2014 @ 13:17 |
Klant is koning, geen prinsesje | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 13:18 |
De horeca heeft gasten ![]() | |
MevrouwPuff | woensdag 29 oktober 2014 @ 13:21 |
Voor gluten heb je ook geen echte allergie, het is meer een intolerantie zoals ook voor lactose kan. Dat is dosisafhankelijk en dat betekent dat diegene geen grote problemen krijgt bij een klein beetje. Heel anders dan bij noten of schaaldieren. | |
Ouder1 | woensdag 29 oktober 2014 @ 13:29 |
Ik ben zelf ook overgevoelig (dus niet allergisch) voor een aantal voedingsmiddelen die toch vrij veel gebruikt worden. Dat resulteert dan in braken of diarree, met het ene product eerder dan het andere. Tja. Ik maak er eigenlijk nooit een punt van. Gewoon de menukaart goed lezen. Wel een keer een groot compliment gehad bij een groepsreis waar we allemaal hetzelfde voedsel kregen. Die kokkin vond het een opluchting hoe ik er mee omging; kostte haar erg weinig moeite. Ik denk zelf dat de alternatieve hoek er ook wel een oorzaak in heeft; die smeren mensen de gekste allergieën aan. | |
Mr.Noodle | woensdag 29 oktober 2014 @ 13:44 |
Dat volk wat meteen panisch wordt als ze een E-nummer zien zul je bedoelen.. ![]() Mensen lezen iets, worden panisch en gaan vervolgens met de gedachte rondlopen dat ze ergens allergisch voor zijn. Hypochrondische gedragsvertoning zonder ook maar met een arts een consult gehad te hebben. VE-Tsin/MSG wordt zover weinig in de NL'se toprestaurants gebruikt. Al zit het wel in bijna elke prefixsaus die je uit pakje van de supermarkt haalt.. ![]() Ik heb weleens gewoon gekookt voor iemand die ook tijdens het eten pas zei dat ze een allergie had voor een product waarvan je denkt van, wat kun je daar nou van krijgen. Heb gewoon aangegeven dat het er niet in zat. Ten eerste ik had geen zin om opnieuw te koken/honger en dan had ze dat maar van tevoren melden. Ten tweede de zogenaamde "allergische reactie" die ze zou krijgen ervan was helemaal niet voorgekomen en ze vond het prima te eten. Noem het maar "placebo" effect.. [ Bericht 9% gewijzigd door Mr.Noodle op 29-10-2014 13:52:12 ] | |
Ouder1 | woensdag 29 oktober 2014 @ 13:51 |
Tja. Italiaans willen eten zonder knoflook en dan nog kant-en-klaar uit de super ook. Dan ben je idd een zeikerd. | |
Ouder1 | woensdag 29 oktober 2014 @ 13:56 |
Huh? Sinds wanneer betaalt een gast voor de gastvrijheid/het eten/het drinken? Het mag dan hip zijn om een patiënt een cliënt te noemen en een klant een 'gast' maar je moet dat niet doortrekken naar 'je hebt je dus als gast te gedragen' want dn eis ik ook als 'gast' behandeld te worden en dus geen rekening te krijgen. | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 13:58 |
Gewoon proberen ![]() | |
Ouder1 | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:04 |
En toen kwam ze thuis en zat drie dagen op de wc. Echt.. Ik vind het heel erg kwalijk om over dat soort dingen te gaan liegen. Doorgaans als ik ergens wordt uitgenodigd om te eten zeg ik niets. Als ze vragen of ik iets niet lust dan geef ik de grootste triggers aan. Maar vrijwel altijd kan ik triggers gewoon naar de rand van mijn bord schuiven of niet opscheppen dus zeg ik meestal niets. Als jij echter een vreemde mengeling als eenpansgerecht hebt gemaakt... dan zou ik er ook naar kunnen vragen en vind het dan echt fout als je gaat liegen. Ik wil graag zelf kunnen kiezen of ik het risico op braken en diarree wil nemen. | |
Ouder1 | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:09 |
Nee hoor.. Ik kom dit gedrag zelden tegen in de horeca. Zal wel liggen aan de manier waarop ik met het personeel om ga. Gisteren nog. Een dag training met in de pauzes catering. Dame stond super shaggie achter de balie. Ze ziet mij en er verschijnt een grote grijns op haar gezicht. Ik ben de hele dag als een koningin behandeld door haar en haar collegae. Met de schalen snacks liepen ze zelfs om om mij wat meer te kunnen geven. Waarom? Ik zie die mensen staan als mens en niet als automaat die 'gewoon hun werk moeten doen'. Kassières in de super hetzelfde. Doen op de automatische piloot hun werk en komen los als ze mij zien. Ff een praatje, ff vragen hoe het met ze is e.d. Maar ik ben wél klant. | |
Mr.Noodle | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:13 |
Ze kunnen het ook van te voren aangeven voordat ik begon met koken. Als het eten eenmaal klaar is en er dan over gaan lopen mieren, daar kan ik slecht tegen. Zeker met een lege maag. Net als dat ik prima vegetarisch kan koken, maar geef het "vantevoren" aan. Ik ben het mee eens dat Gluten/Noten/Lactose allergie serieuze issues zijn. Maar als iemand dat zelf ook niet aangeeft, terwijl ze weten dat ze ergens anders eten is dat ook niet koosjer. Het lijkt idd wel een trend te worden dat mensen over van alles en nog wat allergisch zijn en dat vind ik een kwalijke zaak. Het hele ding qua uit eten gaan bij een *-restaurant is voor mij om nieuwe dingen te proeven/ervaren/ontdekken die ik nooit zelf eerder gemaakt heb. Daar kan best iets tussen zitten wat misschien niet helemaal aan je persoonlijke smaak voldoet. Maar dan waardeer ik de creatie van wat zo'n chef gemaakt heeft. Plus dan is dat ook een bevestiging voor jezelf dat je een bepaald iets niet lekker vindt. Maar ga niet zo'n chef opdragen wat ie allemaal wel en niet mag maken, dan beperk je iemand z'n creativiteit of je vernaggeld smaak op een dusdanige manier wat de chef niet in gedachten heeft. [ Bericht 18% gewijzigd door Mr.Noodle op 29-10-2014 14:20:04 ] | |
bijdehand | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:24 |
Ik ga mijn gasten ook voortaan 2,20 reken voor 3 slokjes cola ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:26 |
Horeca in NL is idd gillend duur, 2,20 of meer voor 0,2 cola. | |
Mr.Noodle | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:29 |
Spanje: goede kop koffie en een verse croissant voor ¤2,- ![]() | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:30 |
![]() | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:31 |
En dan te bedenken dat als het postmix cola is je inkoop misschien 5 cent per glas is. Cashen vriend ! | |
HeatWave | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:31 |
6,80 voor een pint Guinness inmiddels, ik kan het bijna zelf halen in Ierland voor dat geld ![]() | |
bijdehand | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:32 |
Dan voel je je toch geen gast? ![]() | |
bijdehand | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:33 |
Dan is t ook logisch dat mensen gaan zeiken over t eten. Aso's. | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:34 |
Ja probleem is alleen dat mensen vergeten dat van dat cola'tje ook het personeel en het pand betaald moet worden. En de rest. Maar sommige prijzen gaan idd nergens over. Zoals verse munthee ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:35 |
Ligt er een beetje aan, als jij een brouwerijcontract hebt bijvoorbeeld koop je duurder in dan in de supermarkt. | |
bijdehand | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:35 |
Dat geld persen ze overal wel uit. | |
Pietverdriet | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:35 |
Soit, hier in D is de horeca een stuk goedkoper. | |
HeatWave | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:35 |
Ik klaag ook niet echt over prijzen, je kiest er zelf voor om er heen te gaan. Maar het is idd belachelijk duur. Zeker een fles wijn gaat zo 10 keer over de kop. | |
bijdehand | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:38 |
Duitsland ![]() | |
Revolution-NL | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:38 |
De nuance spat er weer vanaf in dit topic. Wat een simpelheid wordt hier weer tentoongespreid. Ik kan je vertellen dat je een serieus probleem heb als je een gluten allergie heb (dus GEEN intolerantie) en je toch gluten binnen krijgt al dan niet van kruisbesmetting. In Nederland lopen we wat dat betreft enorm achter als je het vergelijkt met het buitenland. | |
Mr.Noodle | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:39 |
Het is eigenlijk te belachelijk voor woorden, maar heel de horeca draait enkel om drank. De tijd en moeite/liefde die in de bereiding van voedsel wordt gestoken is niet gemaakt om quitte te draaien of winst te maken. | |
Revolution-NL | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:40 |
Een paar vestigingen in Nederland hebben glutenvrije burgers op het menu staan ![]() | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:41 |
Vanwege de prijs ga ik dus niet meer naar strandtenten. Dat gaat echt nergens meer over ![]() | |
DS4 | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:43 |
Zul je zien dat ik het net daar ga vragen... ![]() | |
Mr.Noodle | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:44 |
Wat betalen die standhouders van strandtenten aan de gemeente om de boulevard van Scheveningen te mogen uitbaten? Als je ¤3,80 voor een glas cola moet neertellen ![]() | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:45 |
Geen idee maar volgens mij is het gruwelijk veel. En ze moeten natuurlijk in een paar maanden alles omzetten. | |
Mr.Noodle | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:46 |
Ze mogen blij zijn dit jaar. Ze hebben relatief veel "warme" maanden met goed weer gehad ivg met vorige jaren. | |
Ringo | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:47 |
Jaaa... en die Maserati moet ergens van betaald worden. Echt, strandtenthouders, altijd wat te zeiken, en zoveel mogelijk poen binnenharken, en dan nog weer zeiken. | |
Terrorizer | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:47 |
Precies dit. Je piem0l kan ervan af vliegen. South Park - Dick Flying Off - Gluten Free Ebola …: | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:48 |
Nja ik geloof wat je nu vooral ziet is dat het idd de zelfde strandtenthouders zijn die er zitten. En daar zitten sommige bij die doen het idd erg goed. | |
Ouder1 | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:51 |
Om de rest van het jaar op vakantie te gaan. Echt. Dat excuus slaat nergens op. | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:52 |
Als ze een goed seizoen hebben wel ja. Klinkt bijna alsof je jaloers bent ![]() | |
Ouder1 | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:54 |
Ik kan me goed voorstellen dat jij dat soort klanten niet kent. Voor jou zijn het tenslotte 'gasten' die zich vooral meegaand en voorkomend moeten gedragen en gedwee hun zakken moeten laten leegkloppen. Jij ziet je 'gasten' niet als mensen maar als zakken met geld die vooral niet moeilijk moeten gaan doen. | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:54 |
Nog een keer ![]() | |
Terrorizer | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:55 |
Wat moeten ze anders? Een tweede baan nemen... Ik ken een paar die gaan op 'vakantie' waar het leven goedkoper is dan in NL. Thailand / Indonesie anders redden ze het niet. | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:56 |
Prima toch als het kan. Zou ik ook wel willen ![]() | |
Ouder1 | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:56 |
Kortzichtig? Ik heb het over het standaard gejammer dat ze al hun omzet in die paar maanden moeten draaien en dat ze dat als excuus gebruiken om de prijzen idioot hoog op te schroeven. Lul excuus want de rest van het jaar kunnen ze ook gaan werken ipv vakantie vieren. | |
Ouder1 | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:56 |
Waarom geen oliebollenkraam in de winter? | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:56 |
Jezus. Je hoeft er niet naartoe te gaan, Je hoeft er ook echt geen last van te hebben. | |
Terrorizer | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:56 |
Het is geen vetpot, strandtent houder zijn... |