Skoap | donderdag 31 juli 2014 @ 14:17 |
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes! Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. ![]() Het idee: - Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten! - Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld. - Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc. - Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles. - Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten! - We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten! Enkele (willekeurige) foto's uit deel 18: Minilot: ![]() ![]() ![]() ![]() dahippieunicorn: ![]() ![]() RobinOok: ![]() ![]() ![]() ![]() regnavetto: ![]() ![]() ![]() ![]() megamandy: ![]() Myraela: ![]() Noa: ![]() ![]() Game on! ![]() [ Bericht 37% gewijzigd door Skoap op 31-07-2014 16:30:28 ] | |
minilot | donderdag 31 juli 2014 @ 16:09 |
Hela, geen nieuwe plaatjes in de OP! ![]() | |
minilot | donderdag 31 juli 2014 @ 16:11 |
Wat een fantastisch recept is dat hè? Ik maak regelmatig iets van David Lebovitz als er een feest ofzo bij mijn schoonfamilie is (altijd een succes!) en ik had een paar jaar geleden met kerst een paar liter van dit karamelijs geproduceerd. Ik denk dat het het lekkerste ijs is dat ik ooit zelf gemaakt heb. ![]() Tevens, fraaie foto weer! | |
Skoap | donderdag 31 juli 2014 @ 16:11 |
Oh sorry, ik had hem alleen maar even snel geopend omdat ik zag dat er geen nieuwe was. Zal dat zo ff aanpassen. | |
minilot | donderdag 31 juli 2014 @ 16:14 |
Dat is lief van je, thanks! ![]() | |
minilot | donderdag 31 juli 2014 @ 16:14 |
O, en ook daar waar zeventien staat even achttien van maken ![]() | |
Skoap | donderdag 31 juli 2014 @ 16:26 |
done! | |
regnavetto | donderdag 31 juli 2014 @ 20:56 |
Thaise Mosseleeeen![]() | |
minilot | donderdag 31 juli 2014 @ 21:02 |
Zojuist gegeten - 'Zweedse' hotdogs, vrij naar infameus recept: http://www.seriouseats.com/2012/03/ikea-dog-from-hot-diggity-philadelphia.html![]() Worstjes van de grill, salade met hollandse garnalen (+ sjalot, citroenrasp en zure room), viskuit en snackfrietjes ![]() Themamuziek erbij, heel hard meegezongen ook, was Ace of Bace ![]() | |
Isabeau | donderdag 31 juli 2014 @ 21:02 |
Naast dat het me allemaal reuze lekker lijkt, vind ik jullie foto's ook echt geweldig ![]() | |
minilot | donderdag 31 juli 2014 @ 21:03 |
Toetje van vanavond werd gewildplukt door mijn lief, halverwege het huiswaarts forenzen ![]() ![]() | |
regnavetto | donderdag 31 juli 2014 @ 21:04 |
Oh die heb ik ook gehaald vanmiddag. Kostte me echter ¤2.50 ![]() | |
minilot | donderdag 31 juli 2014 @ 21:05 |
Suffie! Ze groenen momenteel op wel een miljoen plekken in Nederland! ![]() | |
regnavetto | donderdag 31 juli 2014 @ 21:05 |
Heb bijna het geld voor een fatsoenlijke camera. Tot nu toe alles met een iphone ![]() | |
Molo | donderdag 31 juli 2014 @ 21:06 |
Pas je op voor wormpjes? | |
minilot | donderdag 31 juli 2014 @ 21:06 |
Ja, ik wil ook nog eens een iets fatsoenlijkere dan deze point&clickert van krap honderd euro. Nou ja, ik maak toch altijd alles binnen no-time stuk, dus misschien laat ik het ook maar zo. ![]() | |
minilot | donderdag 31 juli 2014 @ 21:08 |
Hoge struiken, langs een desolaat gelegen P&R waar noooooooooooit honden worden uitgelaten of poezen in de buurt komen. Verder de bramen gewassen (voorzichtig) en gedroogd (nog voorzichtiger). En verder ben ik eigenlijk niet zo moeilijk. Ik eet in het buitenland ook van stalletjes, zelfs als er vliegen rondvliegen. ![]() | |
Molo | donderdag 31 juli 2014 @ 21:22 |
Die wormpjes kunnen overal optreden helaas ![]() Maar goed, hopen dan maar dat het gewoon goed gaat en anders even in zout water leggen om ze eruit te jagen ![]() | |
Molo | donderdag 31 juli 2014 @ 21:26 |
Ondanks dat ik altijd alleen crappy foto's produceer en die van anderen veel mooier zijn, toch maar een fotopostje van mijn kant voor het idee ![]() ![]() Quiche zonder bodem (geen zin om deeg te maken ![]() | |
minilot | donderdag 31 juli 2014 @ 21:27 |
Ach ja, het zij zo. Wurm = extra eiwitten denk ik dan maar ![]() | |
minilot | donderdag 31 juli 2014 @ 21:28 |
Woah, zie die bonken feta, als zinkende bootjes! ![]() Lekker hoor ![]() | |
Molo | donderdag 31 juli 2014 @ 21:33 |
Zekers, heerlijk als het zo lekker chewy is aan de buitenkant ![]() | |
Helsinki | donderdag 31 juli 2014 @ 22:07 |
Ziet er goed uit! Recept? ![]() | |
Skoap | donderdag 31 juli 2014 @ 22:09 |
+1 ![]() | |
Molo | donderdag 31 juli 2014 @ 22:12 |
Thanks! 2 gesnipperde uitjes fruiten, 2 courgettes in reepjes erbij, peper, beetje zout zout, eetlepel harissa, beetje worcestersaus, diepvrieserwtjes erbij, bakken tot de courgette half gaar is. Fijnbesneden munt erbij, scheut melk, klein handje Parmezaanse kaas erbij en 5 eieren. Snel door roeren en in ovenschaal kieperen. Daar een blok feta (min een paar hapjes voor de kok ![]() | |
Isabeau | vrijdag 1 augustus 2014 @ 07:30 |
Foto's, recepten en commentaar op de foto's en gerechten. Geen biologielessen aub ![]() | |
minilot | vrijdag 1 augustus 2014 @ 11:07 |
Ik heb maar gauw even mijn ontbijt op de kiek gezet. ![]() ![]() Ochtendsalade met o.a. schapenkaas (geen feta), iberico-salami, getoast donker brood, heel kleine druiven en extreem kleine tomaatjes. [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 01-08-2014 11:32:18 ] | |
minilot | vrijdag 1 augustus 2014 @ 11:10 |
(De basilicum moest nodig bijgeplukt en fungeert daarom als sla, samen met twee blaadjes little gem ![]() [ Bericht 17% gewijzigd door minilot op 01-08-2014 11:19:03 ] | |
raulbouli | maandag 4 augustus 2014 @ 09:45 |
Gisteren lekker simpel sticky kip gemaakt uit de oven.![]() | |
dahippieunicorn | vrijdag 8 augustus 2014 @ 14:12 |
Pasta Carbonara met bacon in plaats van Pancetta, dit blijft een van mijn favoriete gerechten. ![]() ![]() | |
FutureFairytale | vrijdag 8 augustus 2014 @ 17:08 |
Mooie foto! Ook een van mijn favo's alleen liever met spaghetti ![]() | |
dahippieunicorn | vrijdag 8 augustus 2014 @ 17:35 |
Ik ook hoor! Maarja... paps en mams vinden penne makkelijker ![]() | |
RobinOok | vrijdag 8 augustus 2014 @ 18:09 |
![]() Het kost even wat moeite (maar moeilijk is het niet, duur ook niet en je hebt er ook niet zo heel veel gekke ingredienten voor nodig, vinnik) maar dan heb je ook wat! Zoooo lekker. *edit* wat is dat toch met die iiiiirrrrriiiii https sinds een tijdje? Wie wil dat? Goooooodsodeju, zo irritant. [ Bericht 10% gewijzigd door RobinOok op 08-08-2014 20:07:55 ] | |
Blues | vrijdag 8 augustus 2014 @ 18:28 |
Goed gelukt mijn zelf in elkaar geflanste hamburger! De laagjes: een gegrild speltboterhammetje, dun gesneden trostomaat zout en peper, uuuuren gekaramelisseerde uien, biologische hamburger, homemade tomatensalsa, in de oven gegaarde portobello als kapje. Lekker ![]() | |
DancingPhoebe | vrijdag 8 augustus 2014 @ 18:56 |
Bluezz, hoe doe je die uien? Want bij mij wordt het aaaaaaaltijd bruin en daarna te bruin... Ziet er heerlijk uit! | |
Blues | vrijdag 8 augustus 2014 @ 19:00 |
Roomboter in de pan, laten smelten, laag houden die vlam, uienringen erbij en maar roeren roeren en 2 uur laten staan ![]() Ik doe dan vanalles op zo'n middag en steeds ff naar de keuken om te roeren. Slowwwwww cooking ![]() | |
DancingPhoebe | vrijdag 8 augustus 2014 @ 19:02 |
Heb je een pan met een bijzonder dikke bodem daarvoor dan ook? Want in mijn el-cheapo pannetjes gaat dat al snel veel te hard dan. | |
Soury | vrijdag 8 augustus 2014 @ 19:28 |
Ik heb eindelijk green fried tomatoes gemaakt. Sinds ik die film heb gezien (een aanrader) wilde ik het ook wel eens maken. Mijn groeteman had groen (niet rijpe) liggen. Ik heb een deegje gemaakt van ei, melk, knoflook en bloem. De tomaten geschild en in dikke plakken gesneden. Door het deeg gehaald. Daarna door paneermeel met zout peper en chili poeder. In olijf olie gebakken. Heerlijk ![]() ![]() ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door Soury op 08-08-2014 19:57:33 ] | |
Klaploper | vrijdag 8 augustus 2014 @ 19:58 |
Bedoel je Fried Green Tomatoes? :p | |
Soury | vrijdag 8 augustus 2014 @ 20:01 |
De film ja. Verder maakt het niet veel uit Fried Green Tomatoes (1991) - IMDb | |
Molo | vrijdag 8 augustus 2014 @ 20:03 |
Ik las 'geen fried tomatoes' ![]() | |
Bienelientjee | zondag 10 augustus 2014 @ 00:19 |
Mijn mooiste stukje sushi van vanavond! ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Molo | zondag 10 augustus 2014 @ 00:22 |
Tuurlijk wat mij betreft, ziet er lekker uit toch ![]() | |
RobinOok | zondag 10 augustus 2014 @ 00:31 |
Veel mooier dan dat wordt het niet. Close to perfection! | |
Helsinki | zondag 10 augustus 2014 @ 00:35 |
Oh dit is ook mijn favoriet! (Alleen dan met spaghetti inderdaad). Mooie foto ook. | |
Moass | zondag 10 augustus 2014 @ 00:46 |
http://mens-en-gezondheid(...)-vossenlintworm.html smakelijk. | |
Molo | zondag 10 augustus 2014 @ 00:48 |
![]() ![]() | |
Moass | zondag 10 augustus 2014 @ 01:09 |
In yo face | |
Nezhi | zondag 10 augustus 2014 @ 01:21 |
Ik heb als kind vast wel kilo's bramen gegeten, ook uit het wild geplukt en nog springlevend! | |
minilot | zondag 10 augustus 2014 @ 10:19 |
Zeer fraai! ![]() ![]() | |
Riann | zondag 10 augustus 2014 @ 16:43 |
ziet er goed uit zo krijg je hem in een sushirestaurant ook hoor. | |
minilot | zondag 10 augustus 2014 @ 18:10 |
Een beetje laat want het Great British Bakeoff-seizoen is alweer een paar dagen gelden begonnen, maar ik had vandaag pas tijd.. De 'trout picnic pie' met saffraanmayo uit de finale van vorig jaar! ![]() ![]() Van onder naar boven: - Kukurma-rijst met sjalotjes en knoflook - Geroosterde puntpaprika - Forelfilet met citroen- en kruidenboter - Groene aspergetopjes in vinaigrette - Geraspte rode biet met balsamico en bruine suiker - Geroosterde zoete aardappel ![]()
| |
Molo | zondag 10 augustus 2014 @ 18:25 |
Holy crap! Hulde!
| |
minilot | zondag 10 augustus 2014 @ 18:27 |
Charmantere foto scheelt misschien ook wel. Maar toch! ![]() | |
Isabeau | zondag 10 augustus 2014 @ 18:32 |
Dat was de taart van de winnares en aangezien die van jou mooier is... ![]() | |
#ANONIEM | zondag 10 augustus 2014 @ 18:33 |
Ik vind 'm er ook echt prachtig uit zien, maar mij lijkt het niet te eten. Of heb ik ongelijk? | |
Molo | zondag 10 augustus 2014 @ 18:34 |
nee hoor, echt niet, als ik het kunstgras-achtig-iets weg denk, die hand en de belichting en zulks, issi nog steeds echt een stuk minder ![]() | |
Molo | zondag 10 augustus 2014 @ 18:35 |
de paprika zou ik zelf weglaten, lijkt mij te dominant hierbij. Zoete aardappel is redelijk neutraal en de rest van de componenten wordt bijv. in de Scandinavische keuken regelmatig bij elkaar gebruikt. Prima combi vind ik ![]() | |
minilot | zondag 10 augustus 2014 @ 18:40 |
Paprika was maar een klein beetje en zat qua smaak niet in de weg. Ik had vooraf ook een hard hoofd in die combinatie van ingrediënten, maar het was eigenlijk gewoon allemaal lekker bij elkaar. Ook ik was verrast. ![]() O, en afgezien van het feit dat een foto het aardiger doet dan een screenshot is het natuurlijk ook zo dat een tweepersoons taartje al gauw snoeziger is dan een grote ![]() | |
Blues | zondag 10 augustus 2014 @ 20:35 |
Die laagjes ![]() | |
Dragonberry | dinsdag 12 augustus 2014 @ 14:56 |
Mooie strakke korst minilot! | |
minilot | woensdag 13 augustus 2014 @ 13:51 |
Dat komt van een jaar lang trouw naar Rudolphs Bakery kijken op 24 Kitchen, vrees ik. Ik vond zijn recepten altijd ruk en soms zelfs ronduit onsmakelijk, maar je leert er blijkbaar wél een beetje van hoe je een hoge vorm enigszins netjes met deeg kunt bekleden. ![]() | |
_Loki | woensdag 13 augustus 2014 @ 20:03 |
![]() Mini carrot cakes woo! Uiteraard met vanille cream cheese frosting ![]() | |
Molo | woensdag 13 augustus 2014 @ 21:37 |
Ik doe nog weleens het deeg in de vorm frotten (eerst stuk bakpapier rond de rand en op de bodem om goed te kunnen lossen) en dan netjes zelfde dikte maken door een sapglas erin te zetten en het netjes gelijk te rollen. Hoe doet Rudolphje het? Ik voel me altijd alsof ik Knoop in je zakdoek kijk en stoor me ook aan de stomme recepten en overdreven (en lelijke kitch) opmaak ![]() | |
Molo | woensdag 13 augustus 2014 @ 21:38 |
Lekker! | |
dahippieunicorn | donderdag 14 augustus 2014 @ 01:04 |
![]() Ik vond Rudolph's Bakery altijd geweldig maar ben het intussen héél moe geworden. De manier van zo'n programma presenteren en inderdaad de recepten... blehh. Zal niet zo snel meer een recept daarvan maken. | |
Selestha | donderdag 14 augustus 2014 @ 09:46 |
Ik heb Rudolph altijd irritant gevonden, zo gauw ik zijn stem hoor zap ik al weg ![]() | |
RobinOok | donderdag 14 augustus 2014 @ 10:48 |
Ah nee, Rudolph is lief! En hij kan ook bakken ook. Ik ken zijn programma niet, maar het verbaast met dat het slecht zou zijn. Waarom dan? Past hij zijn recepten aan 't RTL4 volk aan of zo? | |
#ANONIEM | donderdag 14 augustus 2014 @ 10:57 |
Je weet dat hij een eigen kookzender heeft? | |
Pinnenmutske | donderdag 14 augustus 2014 @ 11:02 |
![]() kisir (ik denk teveel tomatenpuree ![]() | |
RobinOok | donderdag 14 augustus 2014 @ 11:11 |
Nee. | |
#ANONIEM | donderdag 14 augustus 2014 @ 11:29 |
24Kitchen en zo | |
Sorella | donderdag 14 augustus 2014 @ 11:54 |
Ik heb de Chocoladetaart van Marc de Hond al een paar keer gemaakt (zoder chocolade kroon) en de Pure chocoladetaart met zuurtjescrème en zijn erg lekker. Ik kijk nu iets minder als in het begin maar rudolph blijft leuk. | |
Bortecinem | donderdag 14 augustus 2014 @ 12:06 |
Nee, de kleur is oke, aan de lichte kant zelfs. Je hebt alleen de verkeerde soort bulgur gebruikt. Kisir wordt gemaakt van fijne bulgur. Verder doen wij er ook granaatappelsiroop/melasse in en iets meer sla/groente in. Smaakte het wel oke? | |
Pinnenmutske | donderdag 14 augustus 2014 @ 12:11 |
Jazeker, heel lekker zelfs. Voortaan de juiste bulgur gebruiken dus ![]() [ Bericht 10% gewijzigd door Pinnenmutske op 14-08-2014 12:20:12 ] | |
minilot | donderdag 14 augustus 2014 @ 13:00 |
Ik snij aparte stukken: een los bodemdeel en een lange strook voor de zijkant. Op die manier is je deegkorst overal even dik en zit je niet met zo'n dikke deegklont in de hoek, wat vaak het probleem is als je het er als één lap in probeert te proppen. ![]() | |
regnavetto | donderdag 14 augustus 2014 @ 13:00 |
Broodje gerookte kip met kerrie mayonaise, rucola en bacon![]() | |
RobinOok | donderdag 14 augustus 2014 @ 13:36 |
Dat is zijn zender toch niet? ![]() Maar euh, ja, 24Kitchen wel eens van gehoord en ook wel eens gezien. Maar ik heb geen digitale tv, dus ik ontvang dat niet. | |
minilot | donderdag 14 augustus 2014 @ 13:37 |
In het kader van: creatief met de Fooddeliciousbox die gisteren binnenkwam:![]() Ik maakte tortilla de patatas met de (Spaanse) aardappelchips met zwarte truffel uit de doos. Verder ging er roze ui, chorizo en sherryazijn in de tortilla. Erbij een beetje ailioli zelfgemaakt, waar een lepel van de vrij geniale basilicumolie uit de doos doorheen geroerd zit. ![]() | |
minilot | donderdag 14 augustus 2014 @ 13:39 |
Jawel, was zijn initiatief, heeft het mee opgezet en leidt ook in de media de boel een beetje. ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 14-08-2014 14:03:46 ] | |
RobinOok | donderdag 14 augustus 2014 @ 14:00 |
Oh, ik associeer 24Kitchen met Rob Baan. En dat Rudolph er gewoon een programma heeft, net als zoveel koks. Maar euh, de vraag was dus, wat is er mis met zijn recepten? Hij kan toch best koken/bakken? Kijk, zo'n Danny is een prutser, die doet maar wat. En zo zijn er nog een paar. Maar Rudolph is toch best goed? Net als Angelique, die weet ook waar ze het over heeft. | |
minilot | donderdag 14 augustus 2014 @ 14:10 |
Technisch: absoluut goed! ![]() ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 14-08-2014 14:23:47 ] | |
Myraela | donderdag 14 augustus 2014 @ 14:12 |
Ik heb een aantal keer zijn recepten voor verschillende degen gebruikt, die zijn helemaal prima. Maar zeker bij hartige vullingen doe ik liever mijn eigen ding. | |
Pinnenmutske | donderdag 14 augustus 2014 @ 14:41 |
ziet er goed uit ![]() | |
minilot | donderdag 14 augustus 2014 @ 14:41 |
Hopla:![]() Gestoomde zoete aardappel in blokken, met saus van whiskey, sriracha & omgesmolten Copperpot butterfudge uit de FDbox. En wat kokos. ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 14-08-2014 17:02:34 ] | |
Curiosity | donderdag 14 augustus 2014 @ 15:10 |
Het is een mooie inhoud, ik heb hem net ontvangen, ik heb me alleen nog aan de kogeltruffels gewaagd, erg lekker. | |
Questular | donderdag 14 augustus 2014 @ 15:10 |
Ik kijk altijd graag naar Rudoplh, mn vriendin heeft een boek van hem gehaald en daar staat echt veel lekkere recepten in. | |
emmyemmy | donderdag 14 augustus 2014 @ 16:10 |
Ziet er uit als fudge ![]() | |
n0a | donderdag 14 augustus 2014 @ 16:16 |
Ik dacht ook dat het de fudge uit de box was ![]() ![]() | |
minilot | donderdag 14 augustus 2014 @ 16:21 |
Hihi, nope! Zachte zoete aardappel met fudgesaus. ![]() Ik dacht, laat ik een beetje out of the box denken. Ha! ![]() ![]() | |
regnavetto | vrijdag 15 augustus 2014 @ 20:17 |
Krokante kippenvelletjes![]() | |
TheMagnificent | vrijdag 15 augustus 2014 @ 21:35 |
Yummm! ![]() | |
minilot | zondag 17 augustus 2014 @ 13:53 |
Dit ietwat flauwe thema indachtig: ![]() Versgebakken boterkoekjes met de lemon sencha-thee erin! ![]() | |
Maria2.0 | maandag 18 augustus 2014 @ 11:23 |
Ik kom uit mijn lurkstand met een vraagje. Ik ben helemaal wild gemaakt door al die foto's van het Momofuku buikspek. Mijn broertje is slager en heeft een stuk voor me geregeld, dat ligt in de koelkast. Ik wil het vandaag gaan pekelen maar heb alleen Himalaya zout in huis. Kan dat ook of is zeezout echt vereist? | |
RobinOok | maandag 18 augustus 2014 @ 15:35 |
Beetje zonde, lijkt me. Maar het kan wel. | |
minilot | maandag 18 augustus 2014 @ 16:12 |
Late lunch, was een salade:![]() 'Vegan bacon' van koningsoesterzwam: http://herbivoracious.com/2012/11/vegan-bacon-from-king-oyster-mushrooms-recipe.html Tevens spinazie, blauwe kaas, bosbessen, roze ui en buffalosaus. ![]() | |
RobinOok | maandag 18 augustus 2014 @ 16:28 |
Moest ie dood? Die oesterzwam. Jeetje zeg. :-) Is dat lekker, zo uitgebakken als spek? | |
minilot | maandag 18 augustus 2014 @ 16:31 |
![]() In dit geval gefrituurd, eerder. ![]() Ik heb wel maar één van de twee zwammen in de verpakking op deze manier door de mangel gehaald hoor, de andere gaat zachtjes in boter gebakken door een omeletje morgen. ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 18-08-2014 16:47:52 ] | |
RobinOok | maandag 18 augustus 2014 @ 16:35 |
Dat klinkt beter, zachtjes bakken in boter. Maar ben wel nieuwsgierig, ga het ook eens proberen. | |
minilot | maandag 18 augustus 2014 @ 16:50 |
Het zijn sowieso wel héél lekkere paddestoelen. ![]() | |
emmyemmy | maandag 18 augustus 2014 @ 16:57 |
Oesterzwammen zijn mn favoriet ![]() | |
RobinOok | maandag 18 augustus 2014 @ 17:51 |
Ja, ho, het zijn wel KONINGS oesterzwammen he? ;-) Niet van die witte vleugelige, maar deze: ![]() King Oyster Mushroom | |
minilot | maandag 18 augustus 2014 @ 19:59 |
Koreaans avondje dus. Eerst ssambap met loeipittige saus van (onder meer) gerookte forel, courgette en ssamjang:![]() Toetje was hotteok/hoddeok - Koreaanse pannenoekjes met vulling van kaneel, walnoten en gesmolten palmsuiker: ![]() | |
Lonaa | maandag 18 augustus 2014 @ 20:02 |
Bowl of comfort restjesdag: 2 soorten pasta, champignons, gedroogde aziatische paddestoelen, spek, tijm, bieslook, salie, veel peper, room. ![]() | |
Bortecinem | maandag 18 augustus 2014 @ 20:50 |
Kofte. (Turkse gehaktschijven)![]() Recept. | |
regnavetto | maandag 18 augustus 2014 @ 23:17 |
Er is vandaag door jullie goed gegeten! | |
Lonaa | dinsdag 19 augustus 2014 @ 09:02 |
Ietwat decadent ontbijt: Wrap met gemengde sla, brie, walnoten, druiven en honing ![]() | |
regnavetto | dinsdag 19 augustus 2014 @ 10:11 |
Tagliatelle met pastasaus van krab en geroosterde groenten. ![]() | |
Pandaplint | dinsdag 19 augustus 2014 @ 10:19 |
Wow, wat een mooie frisse website. Fotografisch gezien ook sterk ![]() | |
Bortecinem | dinsdag 19 augustus 2014 @ 10:21 |
Inderdaad een mooie website! | |
dahippieunicorn | dinsdag 19 augustus 2014 @ 11:58 |
Aww dank je ![]() | |
minilot | woensdag 20 augustus 2014 @ 14:20 |
Snoepies! Bosbessen in witte chocolade gedipt. ![]() ![]() (En potdorie wat is het donker buiten. Da's rot foto's maken. ![]() | |
minilot | woensdag 20 augustus 2014 @ 14:25 |
Och, ik zie dit nu pas! ![]() ![]() Ik overweeg subiet om voor mezelf even een platbroodje te maken nu. ![]() | |
Stimorol- | woensdag 20 augustus 2014 @ 14:48 |
![]() | |
n0a | woensdag 20 augustus 2014 @ 15:23 |
Pas nog Griekse pita's gemaakt. Gevuld met pulled pork van WildVleesch, zelfgemaakte coleslaw en bacon.![]() ![]() | |
minilot | woensdag 20 augustus 2014 @ 15:30 |
Spul van WildVleesch + versgemaakte pita's! ![]() Daar zou ik ik het probleemloos een jaar op uit kunnen houden. ![]() Enneh, waar heb je dat kekke mandje vandaan? | |
n0a | woensdag 20 augustus 2014 @ 15:39 |
Gekregen van een mede foodblogger vanuit de VS helaas. Zie dat ze eventueel ook via Amazon te koop zijn. | |
minilot | woensdag 20 augustus 2014 @ 15:42 |
Ahja, dan moet ik het dus overzees of bij vage groothandelresellers zoeken als ik hotdogs nog eens op zo'n olijke manier wil uitdelen. Het zij zo. ![]() | |
DjinN | woensdag 20 augustus 2014 @ 16:16 |
Twee taartjes gemaakt ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Lonaa | woensdag 20 augustus 2014 @ 16:18 |
Ik ga er bijna van overwegen morgen zelf pita's te maken ipv kant en klare tortilla's te gebruiken voor m'n restje pulled pork. Helaas tijdnood morgen. ![]() | |
regnavetto | woensdag 20 augustus 2014 @ 17:48 |
Jerk Chicken![]() | |
Zo-is-dat | woensdag 20 augustus 2014 @ 18:54 |
Hmmmmm water loopt me altijd in de mond van dot topic! ![]() | |
n0a | woensdag 20 augustus 2014 @ 19:57 |
Het langst duurde eigenlijk nog het rijzen en het afbakken. Gaat wat sneller als je met 2 koekenpannen in de weer gaat. | |
Lonaa | woensdag 20 augustus 2014 @ 19:58 |
Dat geloof ik, maar ik ben niet zo goed in bakken. Misschien ga ik het wel proberen. ![]() | |
minilot | woensdag 20 augustus 2014 @ 19:59 |
Over broodbakken gesproken, dit at ik zojuist:![]() Georgische bootbroodjes, gevuld met schapenkaas, ricotta, een eidooier, za'atar en verder opgeleukt met basilicumolie. Lekker! (Recept is uit Ottolenghi's Jerusalem) | |
Mord_Sith | woensdag 20 augustus 2014 @ 20:00 |
Oh die broodjes zien er echt goddelijk uit ![]() | |
Lonaa | woensdag 20 augustus 2014 @ 20:03 |
Mijn eerste "Wereld Woensdag"dag. Waarvoor ik Finse Kalakukko maakte.![]() | |
zakschijt | woensdag 20 augustus 2014 @ 20:34 |
![]() ![]() Risolles gemaakt (Indonesisch).... met peen, selderij, doperwtjes, kip en ragout. | |
MrSalazar | woensdag 20 augustus 2014 @ 20:35 |
lol | |
FutureFairytale | woensdag 20 augustus 2014 @ 20:50 |
Een vroegere Indonesische vriendin maakte dit vaak voor mij (ook nog met garnalen erin). Ben zo gek op risolles, mis ze ![]() | |
Myraela | woensdag 20 augustus 2014 @ 20:51 |
Dat lijkt me lekker, ga ik ook eens proberen! | |
regnavetto | woensdag 20 augustus 2014 @ 21:22 |
Ik weet niet waarom ik dit nog niet ken. Ziet er echt heel awesome uit. Ff snel googlen leert mij dat het in principe gevulde gefrituurde flensjes zijn?? | |
FutureFairytale | woensdag 20 augustus 2014 @ 21:25 |
Neeee ![]() Bij iedere loempiakraam of toko verkrijgbaar. Die van de loempiakraam lijken er trouwens niet echt op. Zachtere loempia's met dikker deeg gevuld met een vlees-garnalen-groentenragout. Geserveerd met chilisaus. | |
regnavetto | woensdag 20 augustus 2014 @ 21:26 |
Ja echt diep triest. Heb notabene redelijk wat indo kennissen. | |
DjinN | woensdag 20 augustus 2014 @ 21:47 |
* DjinN Indo DjinN APPROVES! ![]() ![]() | |
MoChe | woensdag 20 augustus 2014 @ 22:32 |
xachapuri ![]() ![]() eigenlijk moeten ze groter ![]() | |
n0a | woensdag 20 augustus 2014 @ 23:24 |
Heb je een recept of linkje voor ons? Risolles staat nog steeds op mijn lijst van dingen om te maken. Indische kroket heb ik wel al gemaakt ![]() | |
Isabeau | donderdag 21 augustus 2014 @ 00:13 |
Eigenlijk een soort surf & turf, maar dan anders ![]() | |
minilot | donderdag 21 augustus 2014 @ 08:31 |
Dit recept was bedoeld voor zes kleintjes. ![]() | |
Lonaa | donderdag 21 augustus 2014 @ 08:32 |
Haha, ja, inderdaad. ![]() | |
minilot | donderdag 21 augustus 2014 @ 09:04 |
Oooo, risolles! Daar wil ik ook wel een receptje van! ![]() | |
minilot | donderdag 21 augustus 2014 @ 09:07 |
Met dank aan Uniek, dit gisteren postte:..at ik zojuist dit als ontbijt: ![]() Sesamtoast, smeerbare marsepein, in kokosolie (en met veel palmsuiker) gebakken bananen en grof Maldon-zeezout. ![]() | |
Lonaa | donderdag 21 augustus 2014 @ 19:37 |
Tortilla's met pulled pork, coleslaw, pickled onions, zure room en koriander.![]() | |
dahippieunicorn | donderdag 21 augustus 2014 @ 21:13 |
Dat wereldwoensdag idee met die random generator vind ik ongelofelijk tof! Zou je het erg vinden als ik zoiets op mijn blog doe? ![]() ![]() | |
Lonaa | donderdag 21 augustus 2014 @ 21:18 |
Nee, helemaal niet! Een linkje naar mijn blog is natuurlijk wel leuk. ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 21 augustus 2014 @ 21:20 |
Pfff Klinkt lekker maar stevig als ontbijt, das bij mij twee espresso | |
Lonaa | donderdag 21 augustus 2014 @ 21:21 |
twee espresso is ook bijna kauwen toch? | |
dahippieunicorn | donderdag 21 augustus 2014 @ 21:29 |
Komt goed! Ik zal zeker even naar je linken. | |
Lonaa | donderdag 21 augustus 2014 @ 21:30 |
Top! Ik wens je er vooral heel veel plezier bij. ![]() Oh, en ik ben stikjaloers op je foto's, want ik doe nog steeds alles met een mobiel (en ik ben ongeduldig) | |
RobinOok | vrijdag 22 augustus 2014 @ 18:21 |
Momofuku's Roasted Cauliflower! Yeaaaaaahhhhh!![]() | |
Lonaa | vrijdag 22 augustus 2014 @ 18:28 |
Bohh, ziet er goed uit! Ik heb nog heel veel bloemkool in de vriezer, maar dat wordt vast drapperig of niet? | |
RobinOok | vrijdag 22 augustus 2014 @ 18:48 |
Ja, dat wordt denk ik moeilijk ja. Misschien als je 'm frituurt? 'k Weenie.... Je kunt het proberen. Vies wordt het niet. Verse bloemkool uit de oven wordt ook best zacht. | |
Pietverdriet | vrijdag 22 augustus 2014 @ 18:50 |
Ik stuiter met auto en al naar kantoor. | |
Lonaa | vrijdag 22 augustus 2014 @ 18:50 |
Frituren zonder frituurpan vind ik altijd zo'n gedoe. ![]() Of eerst even vanuit de diepvries in kokend water en dan loeiheet grillen? Mja, ik ga eens even kijken wat ik er mee ga doen. En anders koop ik een keer verse bloemkool. | |
RobinOok | vrijdag 22 augustus 2014 @ 18:55 |
Ja, doe es gek. ;-) | |
z80 | vrijdag 22 augustus 2014 @ 20:27 |
twee espressi dan toch. maar dat is geen stevig ontbijt dat is gewoon een standaard bak om de zondag mee te beginnen na het ontbijt. | |
regnavetto | zaterdag 23 augustus 2014 @ 10:41 |
Boss | |
RobinOok | zaterdag 23 augustus 2014 @ 14:22 |
Ja, David Chang is een boss ja. ;-) Tosti-time! ![]() Ik dacht, ik doe een keer zonder sambal: Maar nah, wel lekker hoor, maar met sambal is lekkerder. ![]() Deze was met jonge kaas, lente-ui en ietsiepietsie gemalen komijn. | |
minilot | zaterdag 23 augustus 2014 @ 14:26 |
Toch ook maar even hier, ondanks slecht licht en slaap gisterenavond om half elf. ![]() ![]() Was dit recept: http://thepioneerwoman.com/cooking/2014/08/tomato-tart/ ..maar dan met zelfgemaakt 'rough puff'-deeg en Goudse boerenkaas + pecorino in plaats van de in het recept gebruikte kazen. Was best lekker, maar niet heel bijzonder. Handig was vooral dat ik er alles voor in huis / in de tuin had. ![]() Goeie bloemkool! Zeg, die gepofte rijst die je ervoor gebruikt, dat is zeker ongezoete? Want ik heb nog wel een doos KellogsRice Krispies staan, en ben geneigd die te gebruiken, maar die zijn wel zoetig. Nou ja, smaakt er vast niet onaardig bij ![]() | |
RobinOok | zaterdag 23 augustus 2014 @ 14:30 |
Ja, tuurlijk ongezoet, viespeuk! Lijkt me echt onwijs vies met gezoete krispies. Hahahahhaaa. | |
minilot | zaterdag 23 augustus 2014 @ 14:34 |
Tsja, kweenie. ![]() ![]() Maar okee, okee, ik bestel wel een keer ongezoete. Komt allicht bij van alles van pas. | |
RobinOok | zaterdag 23 augustus 2014 @ 14:36 |
Je kunt het gewoon proberen natuurlijk. Zonder is ook lekker, dus als het niks is eet je het zonder gepofte rijst. Als het wel wat is kan je me dat inwrijven. :-) | |
Selestha | zondag 24 augustus 2014 @ 08:53 |
Ik vind het er heerlijk uit zien ![]() | |
minilot | zondag 24 augustus 2014 @ 18:14 |
Middagsnackje gemaakt:![]() Ongepelde amandelen met een laagje van heel erg pure chocolade, kokosbloesemsuiker, zeezout en cacao ![]() | |
RobinOok | zondag 24 augustus 2014 @ 18:17 |
Pardon? Ongepelde amandelen? Ben jij een eekhoorn of zo? | |
minilot | zondag 24 augustus 2014 @ 18:19 |
Ahem, niet-van-bruin-vliesje-ontdaan bedoel ik! ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 24-08-2014 19:09:51 ] | |
RobinOok | zondag 24 augustus 2014 @ 18:21 |
Ooooh, ik dacht al!![]() Zelfs met notenkraker vond ik die altijd kut te kraken. | |
Pietverdriet | zondag 24 augustus 2014 @ 19:29 |
Amandelen zijn idd kei en keihard | |
dahippieunicorn | zondag 24 augustus 2014 @ 21:47 |
Taart met vijgen, geitenkaas en honing. De eerste keer dat ik werkte met verse vijgen. Lekker!![]() ![]() | |
Lonaa | zondag 24 augustus 2014 @ 22:21 |
Lekker! Verse vijgen vind ik heeeeeeeeerlijk en ik heb er gisteren ook weer een paar gekocht op de markt omdat ze er weer lagen. Gisteren eentje zo opgegeten, en morgen ga ik er tosti mee maken. Met brie en andere lekkerheid. Hoop dat ik dan ook zo'n mooie foto kan maken. ![]() ![]() | |
#ANONIEM | maandag 25 augustus 2014 @ 15:09 |
Ziet er heel goed uit. Mooie foto ook. | |
Lonaa | maandag 25 augustus 2014 @ 21:17 |
Lekker gekookt vandaag! Tostie met vijg, brie, rauwe ham en rucola als lunch ![]() Spareribs met koffierub ![]() | |
TheMagnificent | dinsdag 26 augustus 2014 @ 12:06 |
Chocolade-karamelmousse a.d.h.v. dit recept: http://www.pastrypal.com/2009/08/hello-again-chocolate-mousse/ ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door TheMagnificent op 26-08-2014 14:02:49 ] | |
Helsinki | dinsdag 26 augustus 2014 @ 12:14 |
Ziet er heerlijk uit. Ga hem zondag maken ![]() | |
n0a | dinsdag 26 augustus 2014 @ 14:11 |
![]() Luikse gehaktballetjes. Dit gerecht nog maar pas leren kennen, maar het is een nieuwe favoriet. | |
minilot | dinsdag 26 augustus 2014 @ 14:23 |
Haha! Ik postte die mousse van precies dat recept in het CUL Fok Foodgawkers-topic Deel 2, in 2009! ![]() ![]() ![]() Nostalgie! ![]() Lekker is -ie hè? [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 26-08-2014 14:55:16 ] | |
minilot | dinsdag 26 augustus 2014 @ 14:24 |
Goeie balletjes N0a! ![]() | |
TheMagnificent | dinsdag 26 augustus 2014 @ 20:39 |
Jazeker! ![]() | |
Bortecinem | dinsdag 26 augustus 2014 @ 20:46 |
Haha ik heb hem dat recept gegeven en ik had hem weer van jou (via dit topic)! | |
#ANONIEM | dinsdag 26 augustus 2014 @ 21:47 |
*kwijlt* | |
regnavetto | woensdag 27 augustus 2014 @ 16:31 |
Koolrabi Puree | in Ganzenvet Gekonfijte Kwartelpoot | Pangebakken Kwartel Borst | Pickled Wortel | Citroen Schuim | Kwartel Jus |![]() | |
minilot | woensdag 27 augustus 2014 @ 20:39 |
Schuimpjes, wortelspiraaltjes - kijk toch eens wat een masterchefferiaans bordje! ![]() ![]() | |
minilot | woensdag 27 augustus 2014 @ 20:42 |
Omdat het vanavond Great British Bakeoff is bakte ik iets als avondeten. Om precie ste zijn een recept van Paul Hollywood: Shallot, onion & chive tart ![]() Ik moet zeggen: ik heb betere quiches gegeten. Korst was prima, textuur van de vulling ook, maar ik vond 'm wat saaiig van smaak. Had een stuk beter geweest als er wat blauwe kaas in de vulling had gezeten ofzo. ![]() | |
regnavetto | woensdag 27 augustus 2014 @ 23:45 |
De jus en vooral de gekonfijte poot was zoo lekker. Volgende x zou ik er een pastinaakpuree erbij maken en in plaats van pickled wortel een komkommer pickle bij doen. | |
regnavetto | woensdag 27 augustus 2014 @ 23:47 |
Er zit idd niks echt bij wat er echt uitspringt qua smaak. Mooie stilton lijkt me er heel lekker bij idd. | |
Lonaa | donderdag 28 augustus 2014 @ 12:52 |
Garnalen met bieslookmayo. ![]() Lekker! Eigenlijk waren de garnalen bedoeld om gisterenavond als ceviche te eten, maar dat ging niet helemaal goed. | |
regnavetto | donderdag 28 augustus 2014 @ 14:07 |
Nomnom. Wat ging er verkeerd met de ceviche? | |
Lonaa | donderdag 28 augustus 2014 @ 14:10 |
Internet loog tegen mij (alsof ik een kind was). Zei dat het met 10 minuten goed zou zijn. Na anderhalf uur waren m'n garnalen nog steeds rauw van binnen. En toen was het inmiddels 8 uur en had ik focking honger. Besloten een patatje te eten en vandaag iets met de garnalen te doen. ![]() | |
regnavetto | donderdag 28 augustus 2014 @ 14:25 |
Raar zeg. Kan je het recept eens posten? | |
Lonaa | donderdag 28 augustus 2014 @ 14:27 |
Er zijn zoveel recepten, en zoveel meningen over hoe lang de vis te "garen". Op een gegeven moment kwam ik dit tegen en ben daar vanuit gegaan. | |
minilot | donderdag 28 augustus 2014 @ 15:52 |
Gek, seriouseats is juist altijd wel goed! Ze gaan uit van tussen de 5 en 30 minuten, en in die periode wel geregeld omscheppen. Had je de garnalen wel in stukjes gesneden? Ik kan me namelijk zo voorstellen dat het velletje dat om een gepelde maar verder intacte garnaal zorgt dat de marinade niet zo gemakkelijk doordringt als bij, bijvoorbeeld, plakjes zeebaarsfilet. ![]() | |
Lonaa | donderdag 28 augustus 2014 @ 15:55 |
Ja, ik vond het ook gek. Ik had ook stukjes/ plakjes zalm en die waren vanochtend ook mooi. Zoals na 30 minuten op de website, zo zag het eruit. | |
minilot | donderdag 28 augustus 2014 @ 15:56 |
Wat voor sap had je gebruikt? En was dat vers? | |
Lonaa | donderdag 28 augustus 2014 @ 15:57 |
Zowel citroen als limoen. 2 of 3 citroenen en 6 of 7 limoenen. | |
Lonaa | donderdag 28 augustus 2014 @ 15:58 |
Ik ga het in ieder geval nog een keer proberen hoor. ![]() | |
minilot | donderdag 28 augustus 2014 @ 15:59 |
Ik heb ook wel eens vernomen dat zoetwatervis en -schaaldieren veel minder goed werken voor ceviche dan zoutwaterspul, al weet ik verder niet waarom Edit: aha, dat staan ook al even genoemd in het artikel waarnaar je linkte. | |
vlindertje89 | donderdag 28 augustus 2014 @ 17:20 |
Heb jij de hoeveelheden in Nederlandse maten? Ziet er erg lekker uit! | |
TheMagnificent | donderdag 28 augustus 2014 @ 17:36 |
Je kunt het omrekenen met Google... 2.5 oz. = 71 gram - suiker 1.5 oz. = 43 gram - ongezouten roomboter 12 fluid oz. = 355 ml (verdelen in 237 ml en 118 ml) - slagroom 4 oz. = 113 gram - melkchocolade | |
vlindertje89 | donderdag 28 augustus 2014 @ 20:41 |
Lekker dom, daar had ik even helemaal niet aan gedacht.. ![]() | |
raulbouli | vrijdag 29 augustus 2014 @ 09:15 |
Tapenade/Puree/Dip van Feta, Olijven, Tomaat, Chili en knoflook.![]() | |
minilot | zondag 31 augustus 2014 @ 15:44 |
Op eh.. verzoek van het thuisfront bakte ik zojuist..![]() Frikadelbeignets. ![]() ![]() Dat klinkt lekker! ![]() | |
Selestha | zondag 31 augustus 2014 @ 15:45 |
Smaakte het? ![]() | |
minilot | zondag 31 augustus 2014 @ 15:46 |
Och... Het luchtige beslagje was wel lekker. En Hela-curry is altijd goed. Maar geen culinair hoogstandje. ![]() ![]() | |
Selestha | zondag 31 augustus 2014 @ 15:46 |
Haha, lijkt mij ook niet echt lekker. Maar ik lust geen frikandellen ![]() | |
RobinOok | zondag 31 augustus 2014 @ 16:28 |
Frikadel is wat anders dan frikandel. ;-) Maar mij lijkt het evengoed niks. Hoezo zou je een gehaktbal in oliebollendeeg verstoppen? | |
minilot | zondag 31 augustus 2014 @ 17:12 |
Met jullie eens hoor ![]() | |
applemoose | zondag 31 augustus 2014 @ 17:28 |
Na tijden van lurken wil ik ook wat posten ![]() ![]() Ontbijt ![]() | |
minilot | zondag 31 augustus 2014 @ 17:36 |
Goed zeg! Ik vind vijgen en hennepzaad prima bij elkaar smaken: had laatst havermoutkoekjes gemaakt met hennepzaad en gedroogde vijg, dat was erg lekker. ![]() Dikke kwark trouwens! Specifieke soort? | |
applemoose | zondag 31 augustus 2014 @ 18:47 |
de soort die stiekem al iets te lang in de koelkast stond dus aardig ingedikt is ![]() en die koekjes klinken erg lekker! | |
gcjoel | zondag 31 augustus 2014 @ 19:14 |
Heerlijk Grieks gegeten vanavond, ik werd geïnspireerd door enkele users hier dus dacht ik post mijn resultaat! ![]() de pitas van Noa: http://nombelina.com/griekse-pitabroodjes/ En de kofte van Bortecinem: http://www.traditionalturkishcooking.com/2014/08/kofte.html Die pitas zijn zo lekker, ik ga ze zeker vaker maken! | |
Bienelientjee | zondag 31 augustus 2014 @ 20:04 |
Ziet er lekker uit! Ga ik ook eens proberen! Hoe smaakte de kofte? ![]() | |
gcjoel | zondag 31 augustus 2014 @ 20:17 |
Ik vond de kofte ook heerlijk! heb alleen de olie in het recept weggelaten, snapte niet helemaal waarom dat door het gehakt zou moeten en het leek me nogal smerig. | |
Bortecinem | zondag 31 augustus 2014 @ 20:20 |
Blasfemie dit! Mijn eten Grieks noemen! | |
Bortecinem | zondag 31 augustus 2014 @ 20:21 |
Ik weet ook niet precies waarom, maar zo doet mijn moeder het. Het is maar een beetje en je proeft het niet? Wij grillen wel bijna altijd ons vlees, misschien daarom. | |
gcjoel | zondag 31 augustus 2014 @ 20:43 |
Haha het spijt me, Turkse kofte natuurlijk! ![]() Ik heb het vlees ook gegrild, vond het in ieder geval heel lekker! | |
Bortecinem | zondag 31 augustus 2014 @ 20:47 |
Als het maar heeft gesmaakt! | |
n0a | zondag 31 augustus 2014 @ 21:39 |
Top ![]() | |
gcjoel | zondag 31 augustus 2014 @ 21:53 |
![]() | |
Lonaa | woensdag 3 september 2014 @ 21:05 |
Maleisisch gekookt deze woensdag. Met authentiek recept en zulks.![]() | |
Probability | woensdag 3 september 2014 @ 22:50 |
![]() ![]() | |
Probability | woensdag 3 september 2014 @ 22:52 |
Ik dacht dat het een pizza was met geitenkaas en verse vijgen en dacht: best goed idee! | |
RobinOok | vrijdag 5 september 2014 @ 00:02 |
![]() Burmese tofu. Dat is helemaal geen tofu, want niet gemaakt van sojabonen maar kikkererwtenmeel. Evengoed erg lekker. En voor tofuhaters vast lekkerder dan tofu. ![]() En supermakkelijk zelf te maken. Had eigenlijk even een fatsoenlijke dressing of sausje moeten maken, maar was ongeduldig. Vandaar gewoon met sriracha. Ook lekker. Van het weekend voor het eerst geprobeerd, met ketjap en lenteui enzo, dat was ook lekker. Hartig, puddingachtig zacht van binnen, lekker dus. | |
Bortecinem | vrijdag 5 september 2014 @ 09:20 |
Oh dat lijkt mij heel lekker. ![]() | |
dahippieunicorn | vrijdag 5 september 2014 @ 12:55 |
^ Het lijkt inderdaad erg op een pizza ![]() Maar officieel is het een 'tart'. Ach ja.. pizza... taart. Verschil zit hem een beetje in de korst denk ik. | |
Zo-is-dat | zaterdag 6 september 2014 @ 18:48 |
Mijn taarten van gisteren, helaas niet zo'n mooie foto's als ik had verwacht, de mooiste hoeken staan steeds precies aan de andere kant. Mijn normaal nogal goed fotograferende lief heeft nog wat te leren op food fotografie gebied. ![]() ![]() aardbeien mousse taart ![]() tiramisu pavlova ![]() 3 lagen chocolade framboos taart, de brownie bodem is een beetje verdekt opgesteld achter de donkere chocolade laag Ze waren heel lekker! ![]() | |
Myraela | zaterdag 6 september 2014 @ 19:20 |
Die laatste lijkt me geweldig. ![]() Ik had laatst deze gehaktballetjes in rode wijn tomatensausje gemaakt. Daar zou ik nu ook wel trek in hebben. ![]() ![]() | |
gcjoel | zondag 7 september 2014 @ 18:33 |
Niet de mooiste foto's, dat moet ik nog ff oefenen ![]() Nepalese avond! Momo's, gevulde tomaten en dahi barfi (yoghurtblokjes met gecondenseerde melk ![]() ![]() | |
Myraela | maandag 8 september 2014 @ 10:31 |
Champignonsoepje. ![]() ![]() | |
Smallish | dinsdag 9 september 2014 @ 14:57 |
Leuke foto's, Myraela. | |
minilot | woensdag 10 september 2014 @ 11:58 |
Knus ook met zo'n zeer klassieke soepkom Myra! ![]() ![]() Foto's doen het vast geen recht aan, maar ooooooh: dahi barfi! Zo lekker! ![]() | |
minilot | woensdag 10 september 2014 @ 11:59 |
Ontbijt hier was geitenyoghurt met kardemom & vanille. Beetje versierd met vers fruit. ![]() ![]() [ Bericht 5% gewijzigd door minilot op 10-09-2014 12:18:00 ] | |
minilot | woensdag 10 september 2014 @ 12:30 |
Woah, dit even over het hoofd gezien! Wat is die laatste taart gaaf en zo helemaal van nu! ![]() ![]() | |
n0a | woensdag 10 september 2014 @ 14:00 |
![]() Pasteitjes met kip en champignons. Gemaakt met restjes gegrilde kip. | |
minilot | woensdag 10 september 2014 @ 14:04 |
Goeie pasteien! ![]() ![]() | |
minilot | woensdag 10 september 2014 @ 14:20 |
Maar weer eens wat van de Foodelicious-box gebruikt: tofu ingesmeerd met de rub eruit, en met de BBQ-saus (en sla van venkel en spitskool) in een stoombroodje gepropt. Mijn beste homemade stoombroodjes tot nu toe! Oefening baart kunst ![]() ![]() Vegan lunch dus. | |
Hooiopdevork | woensdag 10 september 2014 @ 14:25 |
Ziet er goed uit, recept meteen opgeslagen | |
Selestha | woensdag 10 september 2014 @ 18:19 |
Yummie! | |
Molo | woensdag 10 september 2014 @ 18:42 |
Nerm! Heb je recept van stoombroodjes? | |
Zo-is-dat | woensdag 10 september 2014 @ 19:16 |
Wat een prachtige pasteitjes! En perfecte stoombroodjes! En zoveel meer! Wat een fijn topic ![]() | |
minilot | woensdag 10 september 2014 @ 20:24 |
Deze: http://userealbutter.com/2011/12/31/chinese-sweet-red-bean-buns-recipe/.. maar dan zonder de vulling uiteraard. En iets anders gevormd. Uitrollen tot een ovaaltje, inkwasten met wat olie, eetstokje in het midden leggen en daar overheen dubbelklappen. Daarna stomen. Hier vanavond avondeten van restjes pho-bouillon en chinees roodgestoofd rundvlees (en ei en noedels en gefrituurde sjalot enzo): ![]() En helaas, helaas, het is weer de tijd van het jaar dat iets als om vier uur 's middags klaar moet zijn om het nog normaal op de foto te krijgen. ![]() Naja, lekker was het wel! [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 10-09-2014 20:39:21 ] | |
FutureFairytale | woensdag 10 september 2014 @ 20:45 |
Prachtige kom en de soep ziet er ook heerlijk uit! Heb je volle of magere yoghurt gebruikt? | |
Lonaa | woensdag 10 september 2014 @ 20:49 |
Die pasteitjes. Die stoombroodjes. Die bouillon. ![]() | |
Ansu | woensdag 10 september 2014 @ 20:51 |
Hoe maak jij je (ongetwijfeld zeer goede) pho? | |
Lonaa | woensdag 10 september 2014 @ 20:58 |
Hier was het weer Wereld Woensdag. Dit keer aten we Marokkaanse Tajine![]() Edit: ik ben het met Mini eens. Kwart over 8 is geen tijd om nog fatsoenlijke foto's van eten te maken. | |
Molo | woensdag 10 september 2014 @ 21:21 |
Thanks! En je eten ziet er heerlijk uit ![]() | |
FutureFairytale | woensdag 10 september 2014 @ 21:31 |
Ik dacht ff dat er een worm rechtsbovenin zat ![]() | |
Lonaa | woensdag 10 september 2014 @ 21:46 |
Oooh, nu je het zegt! Haha. Het was een vijg, gelukkig. ![]() | |
gcjoel | donderdag 11 september 2014 @ 09:30 |
Oeh dat ziet er lekker uit, hoe maak je dit? En wat voor noedels zijn dit? Zien er lekker uit! ![]() | |
Myraela | donderdag 11 september 2014 @ 11:09 |
Je gaat lekker Lonaa. Ik ga op de budget-tour en daar was deze simpele spaghetti met champignonsaus geschikt voor. ![]() | |
Lonaa | donderdag 11 september 2014 @ 11:13 |
Thanks! ![]() Champignons. ![]() | |
minilot | donderdag 11 september 2014 @ 11:32 |
Nou, of -ie zeer goed is weet ik niet. Wellicht niet volkomen authentiek. Lekker was het in elk geval wel. ![]() - een grote ui (in kwarten) - drie tenen knoflook - een paar stukjes verse gember (tot het zwart wordt aan de randjes). Dit gooi ik vervolgens in zelfgetrokken kippenbouillon, waarin (op een gietijzeren braad pan vol) verder bij gaan: - een pietsje vleesextract - twee steranijsjes - twee stokjes kaneel - een theelepel venkelzaad - drie gedroogde chilipepertjes - drie kruidnagels - twee eetlepels bruine suiker. Dat laat ik een uur of drie samen pruttelen, dan zeef ik de bouillon en voeg nog toe: - het sap van 1 limoen - een eetlepel vissaus. Nou ja, dat goot ik dus gisteren over noedels en een restje roodgekookt rundvlees. Smaakte wonderwel bij elkaar ![]() Edit: gcjoel, dat zijn panklare (en rete-goedkope) udon-noedels uit het Japanse schap van de Xenos. Niks bijzonders dus. ![]() | |
minilot | donderdag 11 september 2014 @ 11:35 |
Bouillon, mosterd, paddestoelen en pasta: dat smaakt ongetwijfeld zeer comfortabel! ![]() ![]() | |
minilot | donderdag 11 september 2014 @ 11:36 |
Altijd lekker, zoiets. ![]() ![]() | |
Lonaa | donderdag 11 september 2014 @ 11:42 |
![]() ![]() | |
Selestha | donderdag 11 september 2014 @ 18:06 |
Mijn avondeten ![]() ![]() | |
minilot | donderdag 11 september 2014 @ 18:17 |
Rendang! In je huisje. Van je eigen kook pitjes. Helemaal voor jezelf. ![]() ![]() | |
Selestha | donderdag 11 september 2014 @ 18:20 |
Ja wel een beetje onorthodox, ik had rendang curry pasta en die moest op. Ik heb er met kokosmelk en gehakt een soort nasi goreng van gemaakt, die trouwens wel heel goed smaakte ![]() | |
Blues | donderdag 11 september 2014 @ 18:48 |
Extra speciaal fijn bordje Seles ![]() | |
Bienelientjee | zaterdag 13 september 2014 @ 18:22 |
Mijn nieuwe sushi uitprobeersel:![]() Ga de volgende keer eens proberen om mooiere en scherpere foto's te maken! ![]() | |
Isabeau | zaterdag 13 september 2014 @ 19:06 |
Dat ziet er leuk uit zeg ![]() | |
Mord_Sith | zaterdag 13 september 2014 @ 19:19 |
Wauw! ![]() | |
minilot | zondag 14 september 2014 @ 12:05 |
![]() ![]() | |
minilot | zondag 14 september 2014 @ 12:07 |
![]() Boterkoek, appels in zoute karamel, daar weer een kruimellaag op en dan nog karamelglazuur. *burp* Ik noem het: de duizend-kcalorieën-per-kubieke-centimeter. ![]() | |
dahippieunicorn | zondag 14 september 2014 @ 12:50 |
![]() ![]() ![]() Ik proef het al bijna. | |
Mord_Sith | zondag 14 september 2014 @ 12:51 |
![]() ![]() ![]() | |
gcjoel | zondag 14 september 2014 @ 13:53 |
dat ziet er echt heerlijk uit | |
Bienelientjee | zondag 14 september 2014 @ 13:58 |
Op deze website gevonden! ![]() ![]() http://makesushi.org/full-moon-sushi-roll-recipe/ Die persoon heeft ook nog andere sushi dingen ![]() ![]() | |
minilot | dinsdag 16 september 2014 @ 15:06 |
Tompoezen gemaakt!![]() Eigen deeg, eigen custard, eigen fondant. Ik heb min of meer het recept op de website van Heel Holland Bakt aangehouden omdat ik dat graag wilde uitproberen, maar wat een baggerrecept was het zeg! Ik heb heel wat eigen bakinstinct moeten gebruiken, maaarrrrr ze zijn goed gelukt. Wijzigingen ten opzichte van het recept: - Vulling van alleen Zwitserse room in plaats van een laag Zwitserse room en een laag slagroom - Zelf fondant gemaakt van eiwit, glucose en poedersuiker in plaats van fondant uit een pakje. En ze zijn lekker geworden! ![]() Thanks, leuk! Die draak is zeker tof zeg! ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 16-09-2014 15:24:33 ] | |
Selestha | dinsdag 16 september 2014 @ 16:40 |
Oeh heerlijk ![]() | |
Molo | dinsdag 16 september 2014 @ 20:33 |
Ziet er lekker uit maar voor mij gaat er niks boven de tompoezen van Holtkamp ![]() Eind van het filmpje geeft hij omgerekende recept voor 10 tompoezen ![]() Nooit zelf gemaakt hier, ik haal ze altijd bij die held zelf ![]() | |
minilot | dinsdag 16 september 2014 @ 21:50 |
Recepten van Holtkamp zijn inderdaad altijd beregoed! ![]() Alleen, gezien de hilarische tompoezen-aflevering van afgelopen zondag van Heel Holland Bakt wilde ik me vooral daarop baseren.. Maar ik stopte bij nader inzien ook eidooier in mijn gele room en ik maakte zelf fondant, dus uiteindelijk was het wel meer Cees Holtkamp dan Omroep Max! ![]() | |
Molo | dinsdag 16 september 2014 @ 21:56 |
Hehehe. Gek mevrouwtje. I like the way you think ![]() Ik moet echt eens die serie gaan kijken geloof ik ![]() | |
De_Taartjesfee | woensdag 17 september 2014 @ 00:26 |
Heb je nog nooit gekeken? ![]() ![]() Minilot je tompoes ziet er heerlijk uit ![]() | |
Molo | woensdag 17 september 2014 @ 07:32 |
Nope ![]() Komt o.a. door Martine Bijl waar ik een grafhekel aan heb ![]() Maar zal het eens aanzetten mevrâh ![]() | |
De_Taartjesfee | woensdag 17 september 2014 @ 08:39 |
Ik vind Martine best te pruimen in deze show. Ze houdt zich aardig op de vlakte, op af en toe een lekker vilein commentaartje tussendoor ![]() | |
n0a | woensdag 17 september 2014 @ 10:45 |
Sloppy Joes ![]() ![]() | |
RobinOok | woensdag 17 september 2014 @ 11:53 |
Mensen die een karakter in een kutserie niet kunnen onderscheiden van de actrice. Martine Bijl is leuk mens! Altijd al geweest. | |
RobinOok | woensdag 17 september 2014 @ 11:54 |
Kijk, zo hoort dat!!! ![]() | |
Molo | woensdag 17 september 2014 @ 14:43 |
Ik word al onpasselijk van haar stem, of ze nou in een serie zit of niet | |
Myraela | woensdag 17 september 2014 @ 15:04 |
![]() | |
regnavetto | woensdag 17 september 2014 @ 15:17 |
Lobster Roll ![]() ![]() | |
Selestha | woensdag 17 september 2014 @ 16:20 |
![]() ![]() | |
RobinOok | woensdag 17 september 2014 @ 17:17 |
Met rivierkreeftjes? | |
regnavetto | woensdag 17 september 2014 @ 17:19 |
Ja ![]() | |
RobinOok | woensdag 17 september 2014 @ 17:26 |
Ik zou er een moord voor doen. Nu. | |
Bramito | woensdag 17 september 2014 @ 17:26 |
Kut dag gehad? | |
RobinOok | woensdag 17 september 2014 @ 18:01 |
Nee, dat niet, maar zit in de Dordogne en de foie gras, Magret de canard, pommes de salaridinges komen me mijn neus uit! Ik wil iets "fris", iets "leuks", iets anders! Echt elk restaurant heeft dezelfde kaart. Gelukkig net weer anders dan in de Cote d'Or waar we vorige keer waren, maar toch. Al anderhalve week dezelfde meuk, ik word depressief van het idee hier te moeten wonen. Wat ik gelukkig niet hoef, dat scheelt. ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 17 september 2014 @ 18:05 |
Zeg doe eens niet zo hautain met je "ik heb hier foie gras, Magret de canard e.d. maar ik wil eigenlijk iets simpels... ![]() ![]() Dat is een echte sloppy! Mooi hoor. ![]() Prima! ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 17-09-2014 18:09:09 ] | |
RobinOok | woensdag 17 september 2014 @ 18:26 |
De foie gras, confit en magret de canard IS simpel. Komt geen chef aan te pas volgens mij. Is ook niet nodig als het al 100 jaar op het menu staat en het meeste uit blik komt Enige moderne is het paprikapoeder dat ze op de rand van het bord strooien. | |
Lonaa | woensdag 17 september 2014 @ 21:44 |
Wereld Woensdag Brazilie met Feijoada, een stoofpot van bonen en veel vlees. ![]() | |
FutureFairytale | woensdag 17 september 2014 @ 22:34 |
Confit maken kunnen anders veel mensen niet goed hoor. | |
FutureFairytale | woensdag 17 september 2014 @ 22:35 |
Jammer dat het broodje getoast is. Heb toch het liefst een zacht broodje bij zoiets. | |
regnavetto | donderdag 18 september 2014 @ 10:39 |
Ik wil in elke gerecht eigenlijk wel iets van krokants erbij anders vind ik het snel saai. Je bijt in een mooi zacht broodje en krijgt dan even wat krokants. Vind zelf dat dan de smaak van de vulling hier ook beter tot zn recht komt. Maar ieder zn smaak uiteraard | |
minilot | donderdag 18 september 2014 @ 10:42 |
Oeee, lobster rolls en échte sloppy joes! ![]() ![]() Ontbijt hier net was trouwens ook wel goed: ![]() Pain perdu van zelfgemaakt suikerbrood, met custard in ghee gebakken & blauwe bessen ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 18-09-2014 10:52:01 ] | |
Helsinki | donderdag 18 september 2014 @ 10:46 |
![]() | |
De_Taartjesfee | donderdag 18 september 2014 @ 10:51 |
Damn woman! ![]() ![]() | |
zeefje | donderdag 18 september 2014 @ 12:05 |
Ik krijg zoveel trek van dit topic ![]() | |
Curiosity | donderdag 18 september 2014 @ 14:45 |
Netjes hoor, alleen de slagroom komt wat magertjes over. | |
minilot | donderdag 18 september 2014 @ 14:49 |
Heb je helemaal gelijk in, dat zag ik ook later en was ook het zeer terechte commentaar dat ik van mijn beste vriend kreeg. ![]() Een te ielig spuitmondje gebruikt. ![]() | |
minilot | donderdag 18 september 2014 @ 16:36 |
Zal ik.. | |
minilot | donderdag 18 september 2014 @ 16:36 |
Gewoon maar een nieuw topic openen? |