abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 25 juli 2014 @ 21:29:11 #101
427012 Brummetje2.0
Uw meest favoriete kutuser!
pi_142731319
Dat de kruidvatreclamestem van Hadewych Minis is... :{
  zaterdag 26 juli 2014 @ 00:02:27 #102
419176 fastbazz
Niet helemaal 100%
pi_142737229
Dat wist ik ook niet. Moet je eens kijken op de Hadewych Minis website en dan dan in het gastenboek. Hoe druk kan je jezelf maken om een reclame..

Hadewych Minis gastenboek
pi_142737473
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 19:59 schreef Dingest het volgende:

[..]

Dat vroeg ik mij ook af, dus even uitgezocht. Helemaal helder krijg ik het ook niet, maar van wat ik begrijp is dat in principe Griekse yoghurt een bepaalde soort hangop is. Griekse yoghurt en hangop worden op dezelfde wijze gemaakt (plaatsen in een doek om het via uitlekken dikker te maken), en de termen zijn vooral in het Engels daardoor uitwisselbaar. Een beetje op dezelfde manier dat wij Maggi ook gebruiken om een productsoort aan te duiden.

Maar Griekse yoghurt kan ook slaan op hangop-yoghurt die volgens een specifieke Griekse manier (extra room werd ergens genoemd) of met Griekse (schapen)melk/ingrediënten is gemaakt, en volgens sommige bronnen is hangop nog iets dikker en/of minder romig dan Griekse yoghurt.
Het zal dan denk ik van de fabrikant afhangen of er echt een merkbaar verschil is :P
En dan heb je ook nog iets als kwark.
Onderschat nooit de kracht van domme mensen in grote groepen!
Der Irrsinn ist bei Einzelnen etwas Seltenes - aber bei Gruppen, Parteien, Völkern, Zeiten die Regel. (Friedrich Nietzsche)
  Moderator zaterdag 26 juli 2014 @ 00:13:02 #104
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_142737589
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juli 2014 00:02 schreef fastbazz het volgende:
Dat wist ik ook niet. Moet je eens kijken op de Hadewych Minis website en dan dan in het gastenboek. Hoe druk kan je jezelf maken om een reclame..

Hadewych Minis gastenboek
freaking hell ;(
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_142738328
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juli 2014 00:09 schreef Kees22 het volgende:

[..]

En dan heb je ook nog iets als kwark.
Kwark is een heel jonge soort kaas, dat gebruikt een ander bereidingsproces o.a. met de toevoeging van stremsel en een door melkzuurbacteriën gevoed verzuringsproces. Yoghurt gebruikt 'eigen' melkzuurbacteriën (yoghurtcultuur) voor fermentatie en verzuring, en bevat minder vet en eiwit dan kwark maar is dan wel weer geschikt voor vegetariërs en moslims (ivm geen stremsel). Als het goed is zou kwark dus iets droger/brokkeliger moeten zijn dan hangop :Y
  zaterdag 26 juli 2014 @ 01:49:35 #106
181802 theKiD
Ons Gusje
pi_142740004
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juli 2014 00:02 schreef fastbazz het volgende:
Dat wist ik ook niet. Moet je eens kijken op de Hadewych Minis website en dan dan in het gastenboek. Hoe druk kan je jezelf maken om een reclame..

Hadewych Minis gastenboek
Aan de schrijfstijl te zien, is dat maar 1 iemand die elke keer een andere naam gebruikt. Maar hell, wat een gejank :') Hoe druk kun je je maken :')
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
pi_142743560
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juli 2014 00:02 schreef fastbazz het volgende:
Dat wist ik ook niet. Moet je eens kijken op de Hadewych Minis website en dan dan in het gastenboek. Hoe druk kan je jezelf maken om een reclame..

Hadewych Minis gastenboek
welke kruidvat reclame?
Liefde en infectie
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 26 juli 2014 @ 10:36:58 #108
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_142743612
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juli 2014 00:02 schreef fastbazz het volgende:
Dat wist ik ook niet. Moet je eens kijken op de Hadewych Minis website en dan dan in het gastenboek. Hoe druk kan je jezelf maken om een reclame..

Hadewych Minis gastenboek
Lijkt me naar aanleiding van dat topic in klb :')
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_142743690
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 19:59 schreef Dingest het volgende:

[..]

Dat vroeg ik mij ook af, dus even uitgezocht. Helemaal helder krijg ik het ook niet, maar van wat ik begrijp is dat in principe Griekse yoghurt een bepaalde soort hangop is. Griekse yoghurt en hangop worden op dezelfde wijze gemaakt (plaatsen in een doek om het via uitlekken dikker te maken), en de termen zijn vooral in het Engels daardoor uitwisselbaar. Een beetje op dezelfde manier dat wij Maggi ook gebruiken om een productsoort aan te duiden.

Maar Griekse yoghurt kan ook slaan op hangop-yoghurt die volgens een specifieke Griekse manier (extra room werd ergens genoemd) of met Griekse (schapen)melk/ingrediënten is gemaakt, en volgens sommige bronnen is hangop nog iets dikker en/of minder romig dan Griekse yoghurt.
Het zal dan denk ik van de fabrikant afhangen of er echt een merkbaar verschil is :P
Hangop en turkse/griekse/bulgaarse yoghurt zijn 2 verschillende dingen.
Hangop is yoghurt wat je op een kaasdoek giet. Het overtollige vocht uit de yoghurt lekt door de doek heen. Het overgebleven spul in de doek eet je op en heet hangop. De basis is daarvoor al yoghurt. Hangop komt van het ophangen van de kaasdoek.

Turkse/ griekse/ bulgaarse yoghurt wordt gemaakt door nadat melk verwarmd is en deels afgekoeld, yoghurtcultuur toe te voegen aan de melk. Dit laat je een paar uur staan bij constante temperatuur en dan heb je yoghurt. De dikte van deze yoghurt wordt bepaald door de yoghurtcultuur of te wel de yoghurtbacterien.
pi_142743966
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juli 2014 00:02 schreef fastbazz het volgende:
Dat wist ik ook niet. Moet je eens kijken op de Hadewych Minis website en dan dan in het gastenboek. Hoe druk kan je jezelf maken om een reclame..

Hadewych Minis gastenboek
wtf :D :')
Mensen doe toch normaal ;(
Mokkel met stuntstok
pi_142744236
dat je iDeal uitspreekt als i Deal en niet als een soort ideaal.

:'(.
  zaterdag 26 juli 2014 @ 11:22:58 #112
267443 Cue_
Cuecumbergirl
pi_142744255
Kan nu in ieder geval niet meer normaal naar die reclame luisteren :+
  zaterdag 26 juli 2014 @ 11:42:22 #113
120887 padlarf
dagdag33 achtig
pi_142744661
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juli 2014 00:02 schreef fastbazz het volgende:
Dat wist ik ook niet. Moet je eens kijken op de Hadewych Minis website en dan dan in het gastenboek. Hoe druk kan je jezelf maken om een reclame..

Hadewych Minis gastenboek
En terecht. Wat een irritante kutstem :r
Ok stelletje hokboeren
pi_142749578
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juli 2014 10:42 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Hangop en turkse/griekse/bulgaarse yoghurt zijn 2 verschillende dingen.
Hangop is yoghurt wat je op een kaasdoek giet. Het overtollige vocht uit de yoghurt lekt door de doek heen. Het overgebleven spul in de doek eet je op en heet hangop. De basis is daarvoor al yoghurt. Hangop komt van het ophangen van de kaasdoek.

Turkse/ griekse/ bulgaarse yoghurt wordt gemaakt door nadat melk verwarmd is en deels afgekoeld, yoghurtcultuur toe te voegen aan de melk. Dit laat je een paar uur staan bij constante temperatuur en dan heb je yoghurt. De dikte van deze yoghurt wordt bepaald door de yoghurtcultuur of te wel de yoghurtbacterien.
Die uitleg ben ik gisteren nergens tegengekomen, waar haal je dat vandaan? :P
Want voor zover ik weet is dat onderste al sowieso het bereidingsproces van yoghurt en de dikte ervan wordt juist bepaald door het uitlekken; je hebt per definitie yoghurtcultuur en de juiste temperatuur nodig om het fermenteren plaats te kunnen laten vinden. Anders heb je geen yoghurt en mag het ook geen yoghurt heten. Wel heb je bij het fermentatieproces nog verschil tussen roeryoghurt en standyoghurt, maar dat bepaald of je vloeibare of broze, klonterige yoghurt hebt.

Hangop is de dikste yoghurt-soort en vrij typisch Nederlands, en kan ook van karnemelk gemaakt worden; Griekse yoghurt wordt ook uitgelekt, maar minder lang waardoor hij romiger (soms door toevoeging van room) en milder zou zijn en komt traditioneel van schapenmelk; Turkse yoghurt is vaak vrij vergelijkbaar, en bij Bulgaarse yoghurt wordt de melk eerst ingedikt en is nog romiger. Onderling kunnen de exacte ingrediënten al dan niet per land ook nog verschillen.
In het Engels valt dit alles onder de categorie 'strained yoghurt' (letterlijk 'gewrongen yoghurt') en noemt men het officieel 'Greek yoghurt' als het daadwerkelijk uit Griekenland komt of 'Greek like/style yoghurt' als die niet uit Griekenland komt en ze ingedikte yoghurt in het algemeen bedoelen. In de volksmond is Greek yoghurt dus al snel elke dikkere yoghurtsoort.
pi_142751980
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juli 2014 15:00 schreef Dingest het volgende:

[..]

Die uitleg ben ik gisteren nergens tegengekomen, waar haal je dat vandaan? :P
Want voor zover ik weet is dat onderste al sowieso het bereidingsproces van yoghurt en de dikte ervan wordt juist bepaald door het uitlekken; je hebt per definitie yoghurtcultuur en de juiste temperatuur nodig om het fermenteren plaats te kunnen laten vinden. Anders heb je geen yoghurt en mag het ook geen yoghurt heten. Wel heb je bij het fermentatieproces nog verschil tussen roeryoghurt en standyoghurt, maar dat bepaald of je vloeibare of broze, klonterige yoghurt hebt.

Hangop is de dikste yoghurt-soort en vrij typisch Nederlands, en kan ook van karnemelk gemaakt worden; Griekse yoghurt wordt ook uitgelekt, maar minder lang waardoor hij romiger (soms door toevoeging van room) en milder zou zijn en komt traditioneel van schapenmelk; Turkse yoghurt is vaak vrij vergelijkbaar, en bij Bulgaarse yoghurt wordt de melk eerst ingedikt en is nog romiger. Onderling kunnen de exacte ingrediënten al dan niet per land ook nog verschillen.
In het Engels valt dit alles onder de categorie 'strained yoghurt' (letterlijk 'gewrongen yoghurt') en noemt men het officieel 'Greek yoghurt' als het daadwerkelijk uit Griekenland komt of 'Greek like/style yoghurt' als die niet uit Griekenland komt en ze ingedikte yoghurt in het algemeen bedoelen. In de volksmond is Greek yoghurt dus al snel elke dikkere yoghurtsoort.
[quote]0s.gif Op zaterdag 26 juli 2014 15:00 schreef Dingest het volgende:

[..]

Omdat ik turkse yoghurt wel eens zelf maak.... En hangop vroeger kreeg van mijn ouders en we dat ook zelf maakten.
Hier een filmpje van de keuringsdienst met hoe je yoghurt maakt:
http://keuringsdienstvanw(...)3/zelf_yoghurt_maken
pi_142752756
Ik denk dat ik begrijp wat je bedoelt, maar het procedé in dat filmpje is niet exact hetzelfde als volledig verse/nieuwe yoghurt maken ;) IPV 'verse' yoghurtculturen gebruik je de yoghurtculturen uit reeds bestaande yoghurt en dan krijg je jouw eerste uitleg, wat handig is als je het zelf thuis wilt maken omdat je niet even los yoghurtculturen koopt :P Het is een beetje vergelijkbaar met het stekken van een plant, in plaats van het planten van een nieuwe bol.

Als een fabrikant verse/nieuwe hangop of Griekse yoghurt maakt volgt die hetzelfde proces als gewone yoghurt (mijn uitleg, en het begin van jouw tweede uitleg), maar laat het daarna dus langer uitlekken om de dikte te bepalen. De yoghurtculturen worden enkel gebruikt voor de fermentatie: zij zetten melksuiker om in melkzuur.
pi_142753229
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juli 2014 16:53 schreef Dingest het volgende:
Ik denk dat ik begrijp wat je bedoelt, maar het procedé in dat filmpje is niet exact hetzelfde als volledig verse/nieuwe yoghurt maken ;) IPV 'verse' yoghurtculturen gebruik je de yoghurtculturen uit reeds bestaande yoghurt en dan krijg je jouw eerste uitleg, wat handig is als je het zelf thuis wilt maken omdat je niet even los yoghurtculturen koopt :P Het is een beetje vergelijkbaar met het stekken van een plant, in plaats van het planten van een nieuwe bol.

Als een fabrikant verse/nieuwe hangop of Griekse yoghurt maakt volgt die hetzelfde proces als gewone yoghurt (mijn uitleg, en het begin van jouw tweede uitleg), maar laat het daarna dus langer uitlekken om de dikte te bepalen. De yoghurtculturen worden enkel gebruikt voor de fermentatie: zij zetten melksuiker om in melkzuur.
Het procede in het filmpje is van een fabrikant.... En die doen echt niets anders als jij thuis ook kan met je pan.
Je kookt melk, dan laat je het afkoelen tot 35C roert er een lepel yoghurt doorheen of yoghurt cultuur, dit laat je 5 uur staan zonder te roeren. Pak de pan in, in een handdoek om het geheel op temperatuur te houden. Na 5 uur heb je yoghurt. Die is echt hel erg dik, als je turkse yoghurt als basis hebt gebruikt.

En hangop volgens wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Hangop
  Moderator zaterdag 26 juli 2014 @ 17:13:17 #118
18653 crew  D.
pi_142753333
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 21:29 schreef Brummetje2.0 het volgende:
Hadewych Minis
Ik moest even Googlen, maar ken haar niet :P
pi_142755075
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 21:29 schreef Brummetje2.0 het volgende:
Dat de kruidvatreclamestem van Hadewych Minis is... :{
Ik krijg het koud van die stem. En dat bedoel ik niet positief. Nagels over een schoolbord.
pi_142755265
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juli 2014 17:09 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Het procede in het filmpje is van een fabrikant.... En die doen echt niets anders als jij thuis ook kan met je pan.
Je kookt melk, dan laat je het afkoelen tot 35C roert er een lepel yoghurt doorheen of yoghurt cultuur, dit laat je 5 uur staan zonder te roeren. Pak de pan in, in een handdoek om het geheel op temperatuur te houden. Na 5 uur heb je yoghurt. Die is echt hel erg dik, als je turkse yoghurt als basis hebt gebruikt.

En hangop volgens wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Hangop
Misschien wil je zelf het filmpje nog even terugkijken dan ;)
Yoghurtcultuur kan je niet zomaar los kopen; yoghurtcultuur bestaat uit twee typen melkzuurbacteriën die, onder invloed van temperatuur en tijd, melksuiker omzetten in melkzuur (fermenteren) wat de zuurgraad bepaald . Het dient met minimaal -45 Celsius opgeslagen te worden. Fabrikanten kopen de yoghurtcultuur en voegen dat, samen met andere ingrediënten/toevoegingen, toe aan de melk. Het resultaat in de basis is yoghurt. Dan volgt het uitlekken, en dat bepaald verder de dikte.
Als je het thuis wilt maken is het procedé bijna hetzelfde, maar ipv verse yoghurtculturen die je niet zomaar even kunt halen gebruik je wat yoghurt. Maar die yoghurt is al meer dan alleen melk+yoghurtcultuur, dus dat zal invloed hebben op de rest van het product. Daarom zal een fabrikant het niet op deze manier doen. Een thuisrecept is nooit hetzelfde als dat van de fabrikant: die moet het massaal kunnen fabriceren, zo snel en goedkoop mogelijk, en het moet lang vers blijven.

Zoals ze in het filmpje zeggen: het is de fabrikant die dan bepaald wat welke soort yoghurt is, op basis van hoe wij vinden dat die yoghurt moet zijn. Wij zeggen 'zo hoort Griekse yoghurt te zijn', de fabrikant maakt het zo, wij raken eraan gewend en zoals de fabrikant het maakt is volgens ons dan Griekse yoghurt. Dit zorgt ervoor dat de Griekse yoghurt van de fabrikant niets meer te maken hoeft te hebben met Griekse yoghurt volgens traditioneel recept in Griekenland. Net zoals dat als je hier Chinees haalt bij de Chinees op de hoek, dat heel anders is dan als je Chinees haalt in China. Hetzelfde met de andere soorten yoghurt, en vrijwel elk product in de supermarkt. In het filmpje staat op de verpakkingen ook duidelijk 'Griekse stijl', 'Turkse stijl' of 'Bulgaarse stijl' - zie ook de uitleg over het Engelse gebruik in mijn vorige post. En met elke fabrikant krijg je een eigen recept, waardoor de duidelijke verschillen steeds meer verdwijnen. Staat tegenover dat als je het zelf maakt, het resultaat ook afhangt van de voorkeur van de persoon die het maakt.

Uitgaande van traditionele bereidingswijzen (dus niet per se die van de massa-fabrikant) zijn de voornaamste verschillen:
hangop (Nederland eigen): yoghurt die het langst is uitgelekt (traditioneel de doek, maar machinaal kan het met zeven ook) en heel dik is, soms uit karnemelk ipv melk gemaakt
Griekse yoghurt: gemaakt uit schapenmelk en ook lang uitgelekt, dus dikker en romiger dan gewone yoghurt. Soms wordt ook room toegevoegd om het romiger en vettiger te maken.
Turkse yoghurt: deze is het meest onduidelijk en kent zo te zien niet één specifiek recept, maar hij is ook lang uitgelekt om hem wat dikker te maken. Hoewel er ook dunnere versies zijn. Hij lijkt soms het meest op Griekse yoghurt.
Bulgaarse yoghurt: de melk wordt eerst ingekookt om zo vocht te laten verdampen, waardoor de yoghurt ook wat dikker is en zoeter van smaak.

[ Bericht 0% gewijzigd door Dingest op 26-07-2014 18:26:15 ]
pi_142755488
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juli 2014 18:20 schreef Dingest het volgende:

[..]

Misschien wil je zelf het filmpje nog even terugkijken dan ;)
Yoghurtcultuur kan je niet zomaar los kopen; yoghurtcultuur bestaat uit twee typen melkzuurbacteriën die, onder invloed van temperatuur en tijd, melksuiker omzetten in melkzuur (fermenteren) wat de zuurgraad bepaald . Het dient met minimaal -45 Celsius opgeslagen te worden. Fabrikanten kopen de yoghurtcultuur en voegen dat, samen met andere ingrediënten/toevoegingen, toe aan de melk. Het resultaat in de basis is yoghurt. Dan volgt het uitlekken, en dat bepaald verder de dikte.
Als je het thuis wilt maken is het procedé bijna hetzelfde, maar ipv verse yoghurtculturen die je niet zomaar even kunt halen gebruik je wat yoghurt. Maar die yoghurt is al meer dan alleen melk+yoghurtcultuur, dus dat zal invloed hebben op de rest van het product. Daarom zal een fabrikant het niet op deze manier doen. Een thuisrecept is nooit hetzelfde als dat van de fabrikant: die moet het massaal kunnen fabriceren, zo snel en goedkoop mogelijk, en het moet lang vers blijven.

Zoals ze in het filmpje zeggen: het is de fabrikant die dan bepaald wat welke soort yoghurt is, op basis van hoe wij vinden dat die yoghurt moet zijn. Wij zeggen 'zo hoort Griekse yoghurt te zijn', de fabrikant maakt het zo, wij raken eraan gewend en zoals de fabrikant het maakt is volgens ons dan Griekse yoghurt. Dit zorgt ervoor dat de Griekse yoghurt van de fabrikant niets meer te maken hoeft te hebben met Griekse yoghurt volgens traditioneel recept in Griekenland. Net zoals dat als je hier Chinees haalt bij de Chinees op de hoek, dat heel anders is dan als je Chinees haalt in China. Hetzelfde met de andere soorten yoghurt, en vrijwel elk product in de supermarkt. In het filmpje staat op de verpakkingen ook duidelijk 'Griekse stijl', 'Turkse stijl' of 'Bulgaarse stijl' - zie ook de uitleg over het Engelse gebruik in mijn vorige post. En met elke fabrikant krijg je een eigen recept, waardoor de duidelijke verschillen steeds meer verdwijnen. Staat tegenover dat als je het zelf maakt, het resultaat ook afhangt van de voorkeur van de persoon die het maakt.

Uitgaande van traditionele bereidingswijzen (dus niet per se die van de massa-fabrikant) zijn de voornaamste verschillen:
hangop (Nederland eigen): yoghurt die het langst is uitgelekt (traditioneel de doek, maar machinaal kan het met zeven ook) en heel dik is, soms uit karnemelk ipv melk gemaakt
Griekse yoghurt: gemaakt uit schapenmelk en ook lang uitgelekt, dus dikker en romiger dan gewone yoghurt. Soms wordt ook room toegevoegd om het romiger en vettiger te maken.
Turkse yoghurt: deze is het meest onduidelijk en kent zo te zien niet één specifiek recept, maar hij is ook lang uitgelekt om hem wat dikker te maken. Hoewel er ook dunnere versies zijn. Hij lijkt soms het meest op Griekse yoghurt.
Bulgaarse yoghurt: de melk wordt eerst ingekookt om zo vocht te laten verdampen, waardoor de yoghurt ook wat dikker is en zoeter van smaak.
http://www.levenvanhetland.nl/yoghurtculturen.htm
pi_142756051
quote:
Tsja, k. Bij dat ene puntje had ik het dan fout :+
Neemt niet weg dat de rest van jouw verklaring niet klopt...
pi_142756486
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juli 2014 00:02 schreef fastbazz het volgende:
Dat wist ik ook niet. Moet je eens kijken op de Hadewych Minis website en dan dan in het gastenboek. Hoe druk kan je jezelf maken om een reclame..

Hadewych Minis gastenboek
Die laatste comment :') van een fokker :D
pi_142944554
Ik heb een paar weken geleden pas ingezien dat onze longen er niet uitzien als doedelzak-zakken, maar meer als een soort spons met een hoop gaatjes en 'tunneltjes'.. |:(
Mon 'en!
pi_142944740
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 02:28 schreef bloempjuh het volgende:
Ik heb een paar weken geleden pas ingezien dat onze longen er niet uitzien als doedelzak-zakken, maar meer als een soort spons met een hoop gaatjes en 'tunneltjes'.. |:(
Vanwaar de |:( ? Je leert toch elke dag wat nieuws? Het meeste weet je nog lang niet! :Y)
Onderschat nooit de kracht van domme mensen in grote groepen!
Der Irrsinn ist bei Einzelnen etwas Seltenes - aber bei Gruppen, Parteien, Völkern, Zeiten die Regel. (Friedrich Nietzsche)
pi_142956131
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 02:43 schreef Kees22 het volgende:

[..]

Vanwaar de |:( ? Je leert toch elke dag wat nieuws? Het meeste weet je nog lang niet! :Y)
Niet weten dat longen geen holle spieren zijn (zoals het hart) vind ik toch best dom :)
Mon 'en!
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 14:54:04 #127
403253 Meke
after all this time? always.
pi_142957441
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 14:19 schreef bloempjuh het volgende:

[..]

Niet weten dat longen geen holle spieren zijn (zoals het hart) vind ik toch best dom :)
Als longchirurg wel ja. Als boekhouder? Mwoah :P Bovendien vind ik het nog niet zo heel kwalijk, aangezien longen wel altijd zo afgebeeld worden ;)
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
pi_142957605
quote:
17s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 14:54 schreef Meke het volgende:

[..]

Als longchirurg wel ja. Als boekhouder? Mwoah :P Bovendien vind ik het nog niet zo heel kwalijk, aangezien longen wel altijd zo afgebeeld worden ;)
En de longblaasjes dan?
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 14:58:57 #129
403253 Meke
after all this time? always.
pi_142957622
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 14:58 schreef Teslynd het volgende:

[..]

En de longblaasjes dan?
Ik bedoelde in rookreclames etc, daar zijn longen altijd hol ;)
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 14:59:14 #130
415555 Pandaplint
Bekend van 3FM.
pi_142957632
Dat het mais op de velden eigenlijk maar zelden voor consumptie voor mensen is. Maar dat mais eigenlijk vooral wordt geteeld als veevoer :')
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30
pi_142957690
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 14:59 schreef Pandaplint het volgende:
Dat het mais op de velden eigenlijk maar zelfden voor consumptie voor mensen is. Maar dat mais eigenlijk vooral wordt geteeld als veevoer :')
waar komt consumptiemais dan wel vandaan :?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_142957704
quote:
17s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 14:58 schreef Meke het volgende:

[..]

Ik bedoelde in rookreclames etc, daar zijn longen altijd hol ;)
Eigenlijk meer een dubbele zak en die ga je in gedachte zelf vullen met leegte, waarbij me nu invalt dat veel mensen ook nog denken dacht lucht niets is.
pi_142959472
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 15:00 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

waar komt consumptiemais dan wel vandaan :?
Grotendeeld uit warmere landen.
Professioneel gifmenger.
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 16:22:30 #134
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_142960633
48+ kaas is niet van koeien die ouder dan 48 zijn

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
pi_142960782
quote:
9s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 16:22 schreef Faux. het volgende:
48+ kaas is niet van koeien die ouder dan 48 zijn

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
* Buurpoes rolt van stoel van het lachen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Professioneel gifmenger.
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 16:41:54 #136
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_142961205
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 16:27 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

* Buurpoes rolt van stoel van het lachen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
tis als je er over nadenkt ook echt de meest idiote gedachte waar een mens mee kan komen. maar waarom noemt men het dan in vredesnaam 'oude kaas'?
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
pi_142961332
quote:
9s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 16:22 schreef Faux. het volgende:
48+ kaas is niet van koeien die ouder dan 48 zijn

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Gotfer.... Koffie op m'n beeldscherm.
pi_142969311
quote:
9s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 16:22 schreef Faux. het volgende:
48+ kaas is niet van koeien die ouder dan 48 zijn

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:D _O-

Hoe kwam je er achter? _O-
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 21:04:39 #139
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_142969566
quote:
9s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 16:41 schreef Faux. het volgende:

[..]

tis als je er over nadenkt ook echt de meest idiote gedachte waar een mens mee kan komen. maar waarom noemt men het dan in vredesnaam 'oude kaas'?
48+ kaas staat compleet los van oude kaas :')
Je hebt 20+ oude kaas en 48+ jonge kaas.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_142969915
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 20:15 schreef marc0871 het volgende:
dat ajax en feyenoord voetbalclubs waren.

op de lagere (tegenwoordig basis) school, kreeg ik weleens de vraag of ik voor ajax of feyenoord was.
aangezien ik geen idee had waar het over ging, zei ik de ene keer maar ajax, en de volgende keer feyenoord.
dat heeft nog tot het tweede jaar van de lts geduurd, totdat ik het eens aan mijn vader vroeg; 'pap, wat is dat ajax en feyenoordgedoe nou eigenlijk?'.
'oh, dat zijn voetbalclubs.'
nou, dan wist ik dat.
en wist ik eigenlijk nog niks.

het heeft zelfs nog langer geduurd, voordat ik de levendige ruilhandel in plaatjes begreep.
Onder wat voor steen woon jij dan mag ik vragen?

Of woon je in Zeeland dan kan ik het nog begrijpen
pi_142971180
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 21:16 schreef Doublepain het volgende:

[..]

Onder wat voor steen woon jij dan mag ik vragen?

Of woon je in Zeeland dan kan ik het nog begrijpen
ik kan rotterdam over de polder zien liggen :) .
ik heb gewoon he-le-maal niks met voetbal.
nooit gehad, en ik verwacht ook niet dat dat ooit verandert.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_142972384
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 15:00 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

waar komt consumptiemais dan wel vandaan :?
er staat toch zelden littledumbgirl
-Er valt elke dag wel wat te klagen. :)
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 22:32:08 #143
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_142972604
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 20:56 schreef Cat22 het volgende:

[..]

:D _O-

Hoe kwam je er achter? _O-
Gesprek aan tafel toen m'n broertje zei dat-ie dacht dat 48+-kaas 48 jaar gerijpt was :')

quote:
1s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 21:04 schreef Bart het volgende:

[..]

48+ kaas staat compleet los van oude kaas :')
Je hebt 20+ oude kaas en 48+ jonge kaas.
Ja geen idee, nog nooit kaas gekocht/koud gegeten :')
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
pi_142972730
quote:
9s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 22:32 schreef Faux. het volgende:

[..]

Gesprek aan tafel toen m'n broertje zei dat-ie dacht dat 48+-kaas 48 jaar gerijpt was :')

[..]

Ja geen idee, nog nooit kaas gekocht/koud gegeten :')
Jullie ouders hebben ergens toch grote steken laten vallen. :D _O-
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 22:35:45 #145
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_142972755
quote:
9s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 22:32 schreef Faux. het volgende:
nog nooit kaas gekocht/koud gegeten :')
Waar woon je, Ethiopië of zo :').
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 22:44:40 #146
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_142973105
quote:
10s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 22:35 schreef Bart het volgende:

[..]

Waar woon je, Ethiopië of zo :').
neun
ouders doen boodschappen :9
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 22:45:12 #147
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_142973126
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 22:35 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Jullie ouders hebben ergens toch grote steken laten vallen. :D _O-
Die hebben het opvoeden al lang geleden opgegeven ja ;(
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 22:46:19 #148
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_142973166
oh ja en ik kwam er achter dat telfort op de radio steeds de stem van een Mol van widm deed. Eerst patrick stoof, toen diegene van dit jaar.
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
pi_142974919
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 21:52 schreef marc0871 het volgende:

[..]

ik kan rotterdam over de polder zien liggen :) .
ik heb gewoon he-le-maal niks met voetbal.
nooit gehad, en ik verwacht ook niet dat dat ooit verandert.
Ik vind het ook wel héél bijzonder dat je dat nooit via agenda's/tijdschriften/Panini plaatjes/tv voorbij hebt zien komen. Apart.
Karma is a fucking bitch.
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 23:34:03 #150
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_142975256
quote:
10s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 22:44 schreef Faux. het volgende:

[..]

neun
ouders doen boodschappen :9
Dus je weet niet eens hoe een boterham met kaas smaakt? 8)7
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 23:36:22 #151
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_142975333
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 23:34 schreef Bart het volgende:

[..]

Dus je weet niet eens hoe een boterham met kaas smaakt? 8)7
Nope. Naja. Als ik goed nadenk misschien :P
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 23:52:17 #152
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_142976116
Damn, wat heb jij nog een hoop te beleven zodra je het ouderlijk nest hebt verlaten. Jonge kaas, oude kaas, komijnenkaas, gatenkaas, nagelkaas, mosterdkaas, brandnetelkaas, geitenkaas, enz enz enz. Succes en geniet ervan :9.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zaterdag 2 augustus 2014 @ 00:11:47 #153
388724 JaqenHghar
Valar morghulis
pi_142977160
quote:
10s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 23:52 schreef Bart het volgende:
Damn, wat heb jij nog een hoop te beleven zodra je het ouderlijk nest hebt verlaten. Jonge kaas, oude kaas, komijnenkaas, gatenkaas, nagelkaas, mosterdkaas, brandnetelkaas, geitenkaas, enz enz enz. Succes en geniet ervan :9.
Ik woon vlakbij een old school kaasboerderijtje _O_

Dat een bepaald bandenplakmerk letterlijk oplossing betekent en geen vaag frans merk is :D
pi_142977531
quote:
10s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 23:52 schreef Bart het volgende:
Damn, wat heb jij nog een hoop te beleven zodra je het ouderlijk nest hebt verlaten. Jonge kaas, oude kaas, komijnenkaas, gatenkaas, nagelkaas, mosterdkaas, brandnetelkaas, geitenkaas, enz enz enz. Succes en geniet ervan :9.
Of niet :X

Kaas :r Maar ik wist dan wel wat 48+ betekent :+
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_142978127
quote:
11s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 23:25 schreef MissLuna het volgende:

[..]

Ik vind het ook wel héél bijzonder dat je dat nooit via agenda's/tijdschriften/Panini plaatjes/tv voorbij hebt zien komen. Apart.
voetbal was iets waar mijn vader de tv voor omzette, als wij ergens naar zaten te kijken.
en aangezien voetbal mij niet interesseerde, ging ik maar wat anders doen.

die thema agenda's kwamen pas net om de hoek kijken, toen ik naar de middelbare ging.

als tijdschriften hadden we een 6 weken oude leesmap, waarvan toentertijd de donald duck, kuifje en robbedoes voor ons nog interessanter waren dan de nieuwe revu en panorama.
sport/autobladen zaten er nog niet in.

de plaatjes heb ik ook later pas begrepen.
ik had ook werkelijk geen idee wie er op stonden.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_143003031
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 21:04 schreef Bart het volgende:

[..]

48+ kaas staat compleet los van oude kaas :')
Je hebt 20+ oude kaas en 48+ jonge kaas.
Ja, daar wilde ik ook al op reageren. Die is even grappig!
Onderschat nooit de kracht van domme mensen in grote groepen!
Der Irrsinn ist bei Einzelnen etwas Seltenes - aber bei Gruppen, Parteien, Völkern, Zeiten die Regel. (Friedrich Nietzsche)
pi_143003120
quote:
10s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 23:52 schreef Bart het volgende:
Damn, wat heb jij nog een hoop te beleven zodra je het ouderlijk nest hebt verlaten. Jonge kaas, oude kaas, komijnenkaas, gatenkaas, nagelkaas, mosterdkaas, brandnetelkaas, geitenkaas, enz enz enz. Succes en geniet ervan :9.
Wat ik dan nooit snap is waarom mensen gatenkaas kopen. Betalen voor geen kaas? :? :+
Onderschat nooit de kracht van domme mensen in grote groepen!
Der Irrsinn ist bei Einzelnen etwas Seltenes - aber bei Gruppen, Parteien, Völkern, Zeiten die Regel. (Friedrich Nietzsche)
  zaterdag 2 augustus 2014 @ 23:17:20 #158
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_143003210
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 23:14 schreef Kees22 het volgende:

[..]

Wat ik dan nooit snap is waarom mensen gatenkaas kopen. Betalen voor geen kaas? :? :+
Daar heb je alleen last van als je enkel de gaten koopt.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_143003513
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 23:14 schreef Kees22 het volgende:

[..]

Wat ik dan nooit snap is waarom mensen gatenkaas kopen. Betalen voor geen kaas? :? :+
500gr kaas zonder gaten is net zoveel als 500gr kaas met gaten.
Het verschil is het volume van de tweede. De tweede neemt, door de gaten, meer ruimte in.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_143003820
quote:
2s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 23:17 schreef Bart het volgende:

[..]

Daar heb je alleen last van als je enkel de gaten koopt.
Maar daar maken ze gatenkaas toch van: van gaten!
Onderschat nooit de kracht van domme mensen in grote groepen!
Der Irrsinn ist bei Einzelnen etwas Seltenes - aber bei Gruppen, Parteien, Völkern, Zeiten die Regel. (Friedrich Nietzsche)
pi_143003939
quote:
12s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 23:27 schreef mien-moeke het volgende:

[..]

500gr kaas zonder gaten is net zoveel als 500gr kaas met gaten.
Het verschil is het volume van de tweede. De tweede neemt, door de gaten, meer ruimte in.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar als de gaten veel lichter zijn dan de kaas, heb je dus een groot volume, (waarvan het nog maar de vraag is of dat in je tas past en of je het wel in de koelkast krijgt) waar je bovendien niks aan hebt. Ik heb geen flauw idee hoe ik zo'n gat nou in plakjes op mijn brood krijg en of het dan ook nog ergens naar smaakt.
Onderschat nooit de kracht van domme mensen in grote groepen!
Der Irrsinn ist bei Einzelnen etwas Seltenes - aber bei Gruppen, Parteien, Völkern, Zeiten die Regel. (Friedrich Nietzsche)
pi_143004265
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 23:40 schreef Kees22 het volgende:

[..]

Maar als de gaten veel lichter zijn dan de kaas, heb je dus een groot volume, (waarvan het nog maar de vraag is of dat in je tas past en of je het wel in de koelkast krijgt) waar je bovendien niks aan hebt. Ik heb geen flauw idee hoe ik zo'n gat nou in plakjes op mijn brood krijg en of het dan ook nog ergens naar smaakt.
sterf
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_143004375
quote:
12s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 23:49 schreef mien-moeke het volgende:

[..]

sterf
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
_O- _O- 8)7
Wat ik me dan ook afvraag, hoe je brandnetelkaas in godsnaam op je brood krijgt. Dan jeuken je handen daarna toch zo erg, dat je niks meer kunt eten.
Onderschat nooit de kracht van domme mensen in grote groepen!
Der Irrsinn ist bei Einzelnen etwas Seltenes - aber bei Gruppen, Parteien, Völkern, Zeiten die Regel. (Friedrich Nietzsche)
pi_143005018
Waarom is kees22 oranje? :?
If you can't beat them, arrange to have them beaten. -George Carlin.
pi_143007336
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 23:52 schreef Kees22 het volgende:

[..]

_O- _O- 8)7
Wat ik me dan ook afvraag, hoe je brandnetelkaas in godsnaam op je brood krijgt. Dan jeuken je handen daarna toch zo erg, dat je niks meer kunt eten.
Ik denk dat de zijde met de brandharen van elk piezeltje brandnetelblad zorgvuldig op de binnenkant van de plakjes kaas (af)gericht is.
pi_143007403
quote:
1s.gif Op zondag 3 augustus 2014 00:12 schreef valentijn101 het volgende:
Waarom is kees22 oranje? :?
Ja, dat heb ik ook wel eens gevraagd aan de moderators.
Ik heb indertijd geprotesteerd tegen die kleur omdat ik helemaal niet oranjegek ben. Maar dat diende ik dan maar te accepteren.
Toen na het verlies van de Nederlandse voetbalploeg iedereen weer een normale kleur kreeg, bleef ik oranje.
Ik woon in de Oranjelaan, maar ben helemaal geen Oranjeklant. Ik veronderstel dat men mij wil pesten door mijn naam oranje te laten. Ze doen maar!
Onderschat nooit de kracht van domme mensen in grote groepen!
Der Irrsinn ist bei Einzelnen etwas Seltenes - aber bei Gruppen, Parteien, Völkern, Zeiten die Regel. (Friedrich Nietzsche)
pi_143007435
quote:
0s.gif Op zondag 3 augustus 2014 02:03 schreef Teslynd het volgende:

[..]

Ik denk dat de zijde met de brandharen van elk piezeltje brandnetelblad zorgvuldig op de binnenkant van de plakjes kaas (af)gericht is.
Ahah. Dus dan zouden de stukjes brandnetelblad al bij het maken van de kaas gericht zijn op het vormen van de plakjes van de uiteindelijke kaas.?
Onderschat nooit de kracht van domme mensen in grote groepen!
Der Irrsinn ist bei Einzelnen etwas Seltenes - aber bei Gruppen, Parteien, Völkern, Zeiten die Regel. (Friedrich Nietzsche)
pi_143007474
Nee, ergens tijdens het kaasmaken worden ze er op afgericht om altijd met het ruggetje naar de eter te draaien. Dus plakjes of hompjes of geraspt dat maakt niet uit. Je kan de brandnetelkaas altijd veilig eten. Heb je trouwens al brandnetelsoep geprobeerd? Misschien dat dat je wel de bek uitbrandt.
pi_143007520
quote:
0s.gif Op zondag 3 augustus 2014 02:13 schreef Teslynd het volgende:
Nee, ergens tijdens het kaasmaken worden ze er op afgericht om altijd met het ruggetje naar de eter te draaien. Dus plakjes of hompjes of geraspt dat maakt niet uit. Je kan de brandnetelkaas altijd veilig eten. Heb je trouwens al brandnetelsoep geprobeerd? Misschien dat dat je wel de bek uitbrandt.
Gelukkig dan maar.
Ik heb wel eens brandnetelsoep geprobeerd. Maar die heb ik eerst goed doodgekookt. Ze spartelden wel behoorlijk, maar ik liet met niet kennen, heb het deksels flink op de pand geduwd en het gas hoog gedraaid. Dat leerde ze!
Met een zeer smakelijk resultaat, ik kan het je aanraden!
Onderschat nooit de kracht van domme mensen in grote groepen!
Der Irrsinn ist bei Einzelnen etwas Seltenes - aber bei Gruppen, Parteien, Völkern, Zeiten die Regel. (Friedrich Nietzsche)
pi_143007616
quote:
0s.gif Op zondag 3 augustus 2014 02:18 schreef Kees22 het volgende:

[..]

Gelukkig dan maar.
Ik heb wel eens brandnetelsoep geprobeerd. Maar die heb ik eerst goed doodgekookt. Ze spartelden wel behoorlijk, maar ik liet met niet kennen, heb het deksels flink op de pand geduwd en het gas hoog gedraaid. Dat leerde ze!
Met een zeer smakelijk resultaat, ik kan het je aanraden!
Zo word je goed warm van soep. Ik moet het onthouden voor als het een vriezende winter is.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 3 augustus 2014 @ 09:40:19 #171
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_143009743
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 23:52 schreef Kees22 het volgende:

_O- _O- 8)7
Wat ik me dan ook afvraag, hoe je brandnetelkaas in godsnaam op je brood krijgt. Dan jeuken je handen daarna toch zo erg, dat je niks meer kunt eten.
Dan zoek je wat weegbree en wrijf je het sap daarvan over de jeukende plekken :)

Als kind geleerd bij een wandeling van Natuurmonumenten. Het werkt goed en weegbree groeit - hoe handig geregeld door de natuur - altijd in de buurt van brandnetels ^O^

Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_143010791
quote:
0s.gif Op zondag 3 augustus 2014 09:40 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Dan zoek je wat weegbree en wrijf je het sap daarvan over de jeukende plekken :)

Als kind geleerd bij een wandeling van Natuurmonumenten. Het werkt goed en weegbree groeit - hoe handig geregeld door de natuur - altijd in de buurt van brandnetels ^O^

[ afbeelding ]
Dat moest toch met dovenetel??
Professioneel gifmenger.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 3 augustus 2014 @ 11:12:30 #173
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_143010809
quote:
1s.gif Op zondag 3 augustus 2014 11:11 schreef Buurpoes het volgende:

Dat moest toch met dovenetel??
Geen idee. Ik heb toen geleerd dat weegbree werkt en dat doet het nog steeds :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_143013172
quote:
0s.gif Op zondag 3 augustus 2014 11:12 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Geen idee. Ik heb toen geleerd dat weegbree werkt en dat doet het nog steeds :)
Ik ken ook het trucje met weegbree, maar die ene keer tijdens de avondvierdaagse werkte het niet :(
Somebody that I used to know
pi_143023102
quote:
0s.gif Op zondag 3 augustus 2014 09:40 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Dan zoek je wat weegbree en wrijf je het sap daarvan over de jeukende plekken :)

Als kind geleerd bij een wandeling van Natuurmonumenten. Het werkt goed en weegbree groeit - hoe handig geregeld door de natuur - altijd in de buurt van brandnetels ^O^

[ afbeelding ]
Ik heb altijd geleerd dat bij lange wandeltochten je weegbree tussen je binnen en buitensokken doet.
De weegbree absorbeerd dan veel zweet waardoor je voeten en schoenen langer goed blijven en ze tevens niet te dodelijk gaan ruiken :)
Liefde en infectie
pi_143027884
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juli 2014 00:02 schreef fastbazz het volgende:
Dat wist ik ook niet. Moet je eens kijken op de Hadewych Minis website en dan dan in het gastenboek. Hoe druk kan je jezelf maken om een reclame..

Hadewych Minis gastenboek
:D

quote:
Kun je alsjeblieft je KUT KOP houden over dat kruidvat !!! Als je onder een trein komt, hang ik de vlag uit !!!
:')
pi_143035090
quote:
1s.gif Op zondag 3 augustus 2014 11:11 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Dat moest toch met dovenetel??
Ik leerde met hondsdraf en kon dat nooit vinden.
pi_143035345
quote:
0s.gif Op zondag 3 augustus 2014 23:14 schreef Teslynd het volgende:

[..]

Ik leerde met hondsdraf en kon dat nooit vinden.
Meestal te vinden in de buurt van brandnetels :)
Op vrijdag 28 november 2014 18:03 schreef BarendWubboJagermanJansen het volgende:
Als ik hier over 40 jaar nog zit, open ik tegen die tijd wel een topic gewijd aan de grote tong80.
  zondag 3 augustus 2014 @ 23:54:37 #179
277627 Seven.
We are Borg.
pi_143036924
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 21:04 schreef Bart het volgende:

[..]

48+ kaas staat compleet los van oude kaas :')
Je hebt 20+ oude kaas en 48+ jonge kaas.
Ik ben 31, mijn bek valt hiervan open.

Kan iemand nader verklaren aub?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 20% gewijzigd door Seven. op 04-08-2014 00:00:03 ]
Resistance is futile.
  zondag 3 augustus 2014 @ 23:56:10 #180
277627 Seven.
We are Borg.
pi_143036992
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 02:28 schreef bloempjuh het volgende:
Ik heb een paar weken geleden pas ingezien dat onze longen er niet uitzien als doedelzak-zakken, maar meer als een soort spons met een hoop gaatjes en 'tunneltjes'.. |:(
Een wereld gaat voor me open door dit topic.
Resistance is futile.
pi_143037515
quote:
10s.gif Op zondag 3 augustus 2014 23:54 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ik ben 31, mijn bek valt hiervan open.

Kan iemand nader verklaren aub?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
Als je in de supermarkt of bij de kaasboer de verschillende kazen goed bekijkt, zie je allerlei nummers staan. Er zijn kazen waar 20+ bij staat, maar ook kun je 30+, 40+, 45+,48+, 50+ en 60+ tegenkomen. Al die nummers hebben niets te maken met de temperatuur of de hoeveelheid gaten in de kaas, maar wel met de hoeveelheid vet. Kaas bestaat voor een groot deel uit water. Als je 100 gram kaas koopt, is 40 gram van die kaas water. Dan blijft er dus 60 gram kaas over. Wanneer er nu 48+ op de kaas staat, betekent dit dat die 60 gram kaas voor 48% uit vet bestaat. 48% van die 60 gram is 29 gram. Van de 100 gram 48+-kaas die je koopt, is dus 29 gram vet. Ingewikkeld he? Je ziet dat een beetje rekenen zelfs bij kaas eten nuttig is. De 48+-kaas is dus een van de vetste kazen die er zijn. De kaas wordt dan ook wel ‘volvet’ genoemd. Daarmee is deze kaas een van de minder gezonde kazen. Want het vet dat in kaas zit, is verzadigd vet en dat is verkeerd vet, waar je zo weinig mogelijk van binnen moet krijgen. Maar kaas levert ook veel goede dingen, zoals calcium (kalk) voor gezonde botten. Kies daarom liever voor een minder vette kaas, zoals 20+-kaas of 30+-kaas.
Bron
pi_143039459
Dat (roomboter) carrées zo heten omdat ze vierkant zijn, van het Franse carré :D
  maandag 4 augustus 2014 @ 08:04:32 #183
398459 nofxtbr
punk in drublic
pi_143042732
Loat moar
...alleen als ie ijs- en ijskoud is
pi_143043626
quote:
1s.gif Op maandag 4 augustus 2014 00:08 schreef swollywood het volgende:

[..]

[..]

Bron
Leuk, die reclame voor magere kazen.. Maar het is een website gericht op kinderen en die hebben juist meer vet nodig dan volwassenen.
Bovendien is er nog steeds smaakverschil.
Professioneel gifmenger.
pi_143050173
... Dat 'Alexanderplein' (Berlijn) de NL naam is voor Alexanderplatz. |:(
Mon 'en!
  maandag 4 augustus 2014 @ 14:18:43 #186
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_143051389
quote:
1s.gif Op maandag 4 augustus 2014 00:08 schreef swollywood het volgende:

[..]

"Als je in de supermarkt of bij de kaasboer de verschillende kazen goed bekijkt, zie je allerlei nummers staan. Er zijn kazen waar 20+ bij staat, maar ook kun je 30+, 40+, 45+,48+, 50+ en 60+ tegenkomen. Al die nummers hebben niets te maken met de temperatuur of de hoeveelheid gaten in de kaas, maar wel met de hoeveelheid vet. Kaas bestaat voor een groot deel uit water. Als je 100 gram kaas koopt, is 40 gram van die kaas water. Dan blijft er dus 60 gram kaas over. Wanneer er nu 48+ op de kaas staat, betekent dit dat die 60 gram kaas voor 48% uit vet bestaat. 48% van die 60 gram is 29 gram. Van de 100 gram 48+-kaas die je koopt, is dus 29 gram vet. Ingewikkeld he? Je ziet dat een beetje rekenen zelfs bij kaas eten nuttig is. De 48+-kaas is dus een van de vetste kazen die er zijn. De kaas wordt dan ook wel ‘volvet’ genoemd. Daarmee is deze kaas een van de minder gezonde kazen. Want het vet dat in kaas zit, is verzadigd vet en dat is verkeerd vet, waar je zo weinig mogelijk van binnen moet krijgen. Maar kaas levert ook veel goede dingen, zoals calcium (kalk) voor gezonde botten. Kies daarom liever voor een minder vette kaas, zoals 20+-kaas of 30+-kaas."

Bron
Dit blijkt dus helemaal niet waar te zijn:
http://mens-en-gezondheid(...)-voor-de-botten.html
http://www.fonteine.com/teveel_calcium.html
nee, jij dan!
  Moderator maandag 4 augustus 2014 @ 14:21:49 #187
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_143051489
quote:
Ik raad mensen die sterke botten willen dan ook altijd aan een peer te eten (zit ook vrij veel calcium in), die melk leugens zijn al zo lang verspreid, wij zijn het enige dier dat zijn hele leven lang melk drinkt, daaraan kun je al bijna zien dat het onzin is dat dit noodzakelijk zou zijn.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  maandag 4 augustus 2014 @ 14:25:15 #188
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_143051614
quote:
2s.gif Op maandag 4 augustus 2014 14:21 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Ik raad mensen die sterke botten willen dan ook altijd aan een peer te eten (zit ook vrij veel calcium in), die melk leugens zijn al zo lang verspreid, wij zijn het enige dier dat zijn hele leven lang melk drinkt, daaraan kun je al bijna zien dat het onzin is dat dit noodzakelijk zou zijn.
quote:
2s.gif Op maandag 4 augustus 2014 14:21 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Ik raad mensen die sterke botten willen dan ook altijd aan een peer te eten (zit ook vrij veel calcium in), die melk leugens zijn al zo lang verspreid, wij zijn het enige dier dat zijn hele leven lang melk drinkt, daaraan kun je al bijna zien dat het onzin is dat dit noodzakelijk zou zijn.
Sterker nog, hierdoor hebben we in het westen (itt andere delen van de wereld, waar veel minder melk wordt geconsumeerd) aanzienlijk meer osteoporose (zwakke botten) onder de bevolking :{
nee, jij dan!
  Moderator maandag 4 augustus 2014 @ 14:30:05 #189
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_143051779
quote:
0s.gif Op maandag 4 augustus 2014 14:25 schreef Gehenna het volgende:

[..]

[..]

Sterker nog, hierdoor hebben we in het westen (itt andere delen van de wereld, waar veel minder melk wordt geconsumeerd) aanzienlijk meer osteoporose (zwakke botten) onder de bevolking :{
En van veel melk word je gewoon dik, het is tenslotte 1~4 (van mager tot vol) procent vet met wat eiwit, suiker en water.

Grappig trouwens dat toen de melkstandaardisatie is ingesteld volle melk 2,5% vet bevatte het tegenwoordig al 3,5% vet is :P
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_143051842
quote:
0s.gif Op maandag 4 augustus 2014 14:25 schreef Gehenna het volgende:

[..]


[..]

Sterker nog, hierdoor hebben we in het westen (itt andere delen van de wereld, waar veel minder melk wordt geconsumeerd) aanzienlijk meer osteoporose (zwakke botten) onder de bevolking :{
Heeft dat niet ook te maken met onze vrij uitzonderlijke lengte en de hoge levensverwachting?
Professioneel gifmenger.
  Moderator maandag 4 augustus 2014 @ 14:33:48 #191
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_143051874
quote:
1s.gif Op maandag 4 augustus 2014 14:32 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Heeft dat niet ook te maken met onze vrij uitzonderlijke lengte en de hoge levensverwachting?
Dit soort dingen hebben vrijwel nooit één eenduidige oorzaak. Het zal een combinatie van zaken zijn.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_143051986
quote:
Dat laatste is een webwinkel - ik ben niet echt overtuigd dat die de laatste stand van de wetenschap tot in de puntjes beheersen.
De eerste is een verzameling artikelen met voor mij onbekende auteurs, dat is voor mij vrij lastig te beoordelen of dat mensen zijn die er echt verstand van hebben (kan best) of dat t goedwillende amateurs zijn (kan ook) die de stand van de wetenschap niet helemaal volgen.

Melk ophemelen is niet nodig (zeker niet gezien de hoeveelheid vet), maar melk voorstellen als de bron van alle welvaartsziekten is echt niet nodig. De waarheid ligt vermoedelijk in het midden.

Edit: Voedingsprofessor Martijn Katan is ook heel genuanceerd:
http://www.mkatan.nl/radio-en-tv/135-is-melk-gezond.html
Professioneel gifmenger.
  maandag 4 augustus 2014 @ 14:38:51 #193
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_143052008
dus de 1 tot 2 liter melk per dag die ik drink, is niet heel goed voor mij dan???

ik vindt het gewoon verekte lekker, dat het eventueel ongezond is, wist ik ook totaal niet :N
mee bekant vangde gin haas.
pi_143052065
Precies, drink zonder moeite 1-2 liter volle melk op een dag :9~
pi_143052387
quote:
0s.gif Op zondag 13 juli 2014 09:36 schreef Dylstew het volgende:

[..]

Oeps, geen idee hoe ik zo'n stomme fout heb gemaakt.
En op een server draaien meestal weer meerdere services ;)
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  Moderator maandag 4 augustus 2014 @ 15:00:16 #196
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_143052761
quote:
2s.gif Op maandag 4 augustus 2014 14:38 schreef kawa4 het volgende:
dus de 1 tot 2 liter melk per dag die ik drink, is niet heel goed voor mij dan???

ik vindt het gewoon verekte lekker, dat het eventueel ongezond is, wist ik ook totaal niet :N
Nouja dat is best wel veel dus als je aan de andere kant wat vet minder eet is er niets aan de hand. Ik vind de andere kant van de melk lobby vervelender namelijk dat geen melk drinken ongezond zou zijn. Dat is gewoon pertinente onzin... er zit niets maar dan ook niets in melk wat je ook niet via andere wegen binnen krijgt.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_143052847
quote:
2s.gif Op maandag 4 augustus 2014 15:00 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Nouja dat is best wel veel dus als je aan de andere kant wat vet minder eet is er niets aan de hand. Ik vind de andere kant van de melk lobby vervelender namelijk dat geen melk drinken ongezond zou zijn. Dat is gewoon pertinente onzin... er zit niets maar dan ook niets in melk wat je ook niet via andere wegen binnen krijgt.
Zonder zuivel is het lastig (niet onmogelijk) om aan je calciumbehoefte te voldoen. En die Katan raadt melk ook aan voor vegetariers vanwege vitamine B12.
Professioneel gifmenger.
  Moderator maandag 4 augustus 2014 @ 15:03:51 #198
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_143052888
quote:
1s.gif Op maandag 4 augustus 2014 15:02 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Zonder zuivel is het lastig (niet onmogelijk) om aan je calciumbehoefte te voldoen. En die Katan raadt melk ook aan voor vegetariers vanwege vitamine B12.
Je voldoet al aan je calcium behoefte als je een peer en tomaat eet...
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_143052944
quote:
2s.gif Op maandag 4 augustus 2014 15:03 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Je voldoet al aan je calcium behoefte als je een peer en tomaat eet...

Ik eet echt niet elke dag een peer en een tomaat. Er zijn zat dagen dat ik geen van beide eet. :+


Ik weet niet wat jouw bron is, maar in die twee zit samen om zijn best 20 mg calcium. Geschat wordt dat je 500-1000 mg per dag nodig hebt.
Professioneel gifmenger.
  Moderator maandag 4 augustus 2014 @ 15:07:23 #200
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_143053024
quote:
1s.gif Op maandag 4 augustus 2014 15:05 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Ik eet echt niet elke dag een peer en een tomaat. Er zijn zat dagen dat ik geen van beide eet. :+
Nouja het gaat om het idee als je gewoon een normale hoeveelheid groente eet dan krijg je je calcium wel binnen, daar heb je geen melk voor nodig.... Het kan geen direct kwaad maar het is onzin om liters melk te drinken. Daarbij zit er ook al redelijk wat calcium in ons drinkwater.. calcium is nou niet echt een zout die je amper binnen krijgt.

Ik drink nooit melk, en ik mis het niet :D

Karnemelk wel maar dan hou ik het ook gewoon bij een beker :9
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')