Nope. Naja. Als ik goed nadenk misschienquote:Op vrijdag 1 augustus 2014 23:34 schreef Bart het volgende:
[..]
Dus je weet niet eens hoe een boterham met kaas smaakt?
Ik woon vlakbij een old school kaasboerderijtjequote:Op vrijdag 1 augustus 2014 23:52 schreef Bart het volgende:
Damn, wat heb jij nog een hoop te beleven zodra je het ouderlijk nest hebt verlaten. Jonge kaas, oude kaas, komijnenkaas, gatenkaas, nagelkaas, mosterdkaas, brandnetelkaas, geitenkaas, enz enz enz. Succes en geniet ervan .
Of nietquote:Op vrijdag 1 augustus 2014 23:52 schreef Bart het volgende:
Damn, wat heb jij nog een hoop te beleven zodra je het ouderlijk nest hebt verlaten. Jonge kaas, oude kaas, komijnenkaas, gatenkaas, nagelkaas, mosterdkaas, brandnetelkaas, geitenkaas, enz enz enz. Succes en geniet ervan .
voetbal was iets waar mijn vader de tv voor omzette, als wij ergens naar zaten te kijken.quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 23:25 schreef MissLuna het volgende:
[..]
Ik vind het ook wel héél bijzonder dat je dat nooit via agenda's/tijdschriften/Panini plaatjes/tv voorbij hebt zien komen. Apart.
Ja, daar wilde ik ook al op reageren. Die is even grappig!quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 21:04 schreef Bart het volgende:
[..]
48+ kaas staat compleet los van oude kaas
Je hebt 20+ oude kaas en 48+ jonge kaas.
Wat ik dan nooit snap is waarom mensen gatenkaas kopen. Betalen voor geen kaas?quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 23:52 schreef Bart het volgende:
Damn, wat heb jij nog een hoop te beleven zodra je het ouderlijk nest hebt verlaten. Jonge kaas, oude kaas, komijnenkaas, gatenkaas, nagelkaas, mosterdkaas, brandnetelkaas, geitenkaas, enz enz enz. Succes en geniet ervan .
Daar heb je alleen last van als je enkel de gaten koopt.quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 23:14 schreef Kees22 het volgende:
[..]
Wat ik dan nooit snap is waarom mensen gatenkaas kopen. Betalen voor geen kaas?
500gr kaas zonder gaten is net zoveel als 500gr kaas met gaten.quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 23:14 schreef Kees22 het volgende:
[..]
Wat ik dan nooit snap is waarom mensen gatenkaas kopen. Betalen voor geen kaas?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar daar maken ze gatenkaas toch van: van gaten!quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 23:17 schreef Bart het volgende:
[..]
Daar heb je alleen last van als je enkel de gaten koopt.
quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 23:27 schreef mien-moeke het volgende:
[..]
500gr kaas zonder gaten is net zoveel als 500gr kaas met gaten.
Het verschil is het volume van de tweede. De tweede neemt, door de gaten, meer ruimte in.Maar als de gaten veel lichter zijn dan de kaas, heb je dus een groot volume, (waarvan het nog maar de vraag is of dat in je tas past en of je het wel in de koelkast krijgt) waar je bovendien niks aan hebt. Ik heb geen flauw idee hoe ik zo'n gat nou in plakjes op mijn brood krijg en of het dan ook nog ergens naar smaakt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Onderschat nooit de kracht van domme mensen in grote groepen!
Der Irrsinn ist bei Einzelnen etwas Seltenes - aber bei Gruppen, Parteien, Völkern, Zeiten die Regel. (Friedrich Nietzsche)
sterfquote:Op zaterdag 2 augustus 2014 23:40 schreef Kees22 het volgende:
[..]
Maar als de gaten veel lichter zijn dan de kaas, heb je dus een groot volume, (waarvan het nog maar de vraag is of dat in je tas past en of je het wel in de koelkast krijgt) waar je bovendien niks aan hebt. Ik heb geen flauw idee hoe ik zo'n gat nou in plakjes op mijn brood krijg en of het dan ook nog ergens naar smaakt.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 23:49 schreef mien-moeke het volgende:
[..]
sterfSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat ik me dan ook afvraag, hoe je brandnetelkaas in godsnaam op je brood krijgt. Dan jeuken je handen daarna toch zo erg, dat je niks meer kunt eten.Onderschat nooit de kracht van domme mensen in grote groepen!
Der Irrsinn ist bei Einzelnen etwas Seltenes - aber bei Gruppen, Parteien, Völkern, Zeiten die Regel. (Friedrich Nietzsche)
Ik denk dat de zijde met de brandharen van elk piezeltje brandnetelblad zorgvuldig op de binnenkant van de plakjes kaas (af)gericht is.quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 23:52 schreef Kees22 het volgende:
[..]
Wat ik me dan ook afvraag, hoe je brandnetelkaas in godsnaam op je brood krijgt. Dan jeuken je handen daarna toch zo erg, dat je niks meer kunt eten.
Ja, dat heb ik ook wel eens gevraagd aan de moderators.quote:
Ahah. Dus dan zouden de stukjes brandnetelblad al bij het maken van de kaas gericht zijn op het vormen van de plakjes van de uiteindelijke kaas.?quote:Op zondag 3 augustus 2014 02:03 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Ik denk dat de zijde met de brandharen van elk piezeltje brandnetelblad zorgvuldig op de binnenkant van de plakjes kaas (af)gericht is.
Gelukkig dan maar.quote:Op zondag 3 augustus 2014 02:13 schreef Teslynd het volgende:
Nee, ergens tijdens het kaasmaken worden ze er op afgericht om altijd met het ruggetje naar de eter te draaien. Dus plakjes of hompjes of geraspt dat maakt niet uit. Je kan de brandnetelkaas altijd veilig eten. Heb je trouwens al brandnetelsoep geprobeerd? Misschien dat dat je wel de bek uitbrandt.
Zo word je goed warm van soep. Ik moet het onthouden voor als het een vriezende winter is.quote:Op zondag 3 augustus 2014 02:18 schreef Kees22 het volgende:
[..]
Gelukkig dan maar.
Ik heb wel eens brandnetelsoep geprobeerd. Maar die heb ik eerst goed doodgekookt. Ze spartelden wel behoorlijk, maar ik liet met niet kennen, heb het deksels flink op de pand geduwd en het gas hoog gedraaid. Dat leerde ze!
Met een zeer smakelijk resultaat, ik kan het je aanraden!
Dan zoek je wat weegbree en wrijf je het sap daarvan over de jeukende plekkenquote:Op zaterdag 2 augustus 2014 23:52 schreef Kees22 het volgende:
Wat ik me dan ook afvraag, hoe je brandnetelkaas in godsnaam op je brood krijgt. Dan jeuken je handen daarna toch zo erg, dat je niks meer kunt eten.
Dat moest toch met dovenetel??quote:Op zondag 3 augustus 2014 09:40 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Dan zoek je wat weegbree en wrijf je het sap daarvan over de jeukende plekken
Als kind geleerd bij een wandeling van Natuurmonumenten. Het werkt goed en weegbree groeit - hoe handig geregeld door de natuur - altijd in de buurt van brandnetels
[ afbeelding ]
Geen idee. Ik heb toen geleerd dat weegbree werkt en dat doet het nog steedsquote:
Ik ken ook het trucje met weegbree, maar die ene keer tijdens de avondvierdaagse werkte het nietquote:Op zondag 3 augustus 2014 11:12 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Geen idee. Ik heb toen geleerd dat weegbree werkt en dat doet het nog steeds
Ik heb altijd geleerd dat bij lange wandeltochten je weegbree tussen je binnen en buitensokken doet.quote:Op zondag 3 augustus 2014 09:40 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Dan zoek je wat weegbree en wrijf je het sap daarvan over de jeukende plekken
Als kind geleerd bij een wandeling van Natuurmonumenten. Het werkt goed en weegbree groeit - hoe handig geregeld door de natuur - altijd in de buurt van brandnetels
[ afbeelding ]
quote:Op zaterdag 26 juli 2014 00:02 schreef fastbazz het volgende:
Dat wist ik ook niet. Moet je eens kijken op de Hadewych Minis website en dan dan in het gastenboek. Hoe druk kan je jezelf maken om een reclame..
Hadewych Minis gastenboek
quote:Kun je alsjeblieft je KUT KOP houden over dat kruidvat !!! Als je onder een trein komt, hang ik de vlag uit !!!
Meestal te vinden in de buurt van brandnetelsquote:Op zondag 3 augustus 2014 23:14 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Ik leerde met hondsdraf en kon dat nooit vinden.
Ik ben 31, mijn bek valt hiervan open.quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 21:04 schreef Bart het volgende:
[..]
48+ kaas staat compleet los van oude kaas
Je hebt 20+ oude kaas en 48+ jonge kaas.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 20% gewijzigd door Seven. op 04-08-2014 00:00:03 ]Resistance is futile.
Een wereld gaat voor me open door dit topic.quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 02:28 schreef bloempjuh het volgende:
Ik heb een paar weken geleden pas ingezien dat onze longen er niet uitzien als doedelzak-zakken, maar meer als een soort spons met een hoop gaatjes en 'tunneltjes'..
quote:Op zondag 3 augustus 2014 23:54 schreef Seven. het volgende:
[..]
Ik ben 31, mijn bek valt hiervan open.
Kan iemand nader verklaren aub?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bronquote:Als je in de supermarkt of bij de kaasboer de verschillende kazen goed bekijkt, zie je allerlei nummers staan. Er zijn kazen waar 20+ bij staat, maar ook kun je 30+, 40+, 45+,48+, 50+ en 60+ tegenkomen. Al die nummers hebben niets te maken met de temperatuur of de hoeveelheid gaten in de kaas, maar wel met de hoeveelheid vet. Kaas bestaat voor een groot deel uit water. Als je 100 gram kaas koopt, is 40 gram van die kaas water. Dan blijft er dus 60 gram kaas over. Wanneer er nu 48+ op de kaas staat, betekent dit dat die 60 gram kaas voor 48% uit vet bestaat. 48% van die 60 gram is 29 gram. Van de 100 gram 48+-kaas die je koopt, is dus 29 gram vet. Ingewikkeld he? Je ziet dat een beetje rekenen zelfs bij kaas eten nuttig is. De 48+-kaas is dus een van de vetste kazen die er zijn. De kaas wordt dan ook wel ‘volvet’ genoemd. Daarmee is deze kaas een van de minder gezonde kazen. Want het vet dat in kaas zit, is verzadigd vet en dat is verkeerd vet, waar je zo weinig mogelijk van binnen moet krijgen. Maar kaas levert ook veel goede dingen, zoals calcium (kalk) voor gezonde botten. Kies daarom liever voor een minder vette kaas, zoals 20+-kaas of 30+-kaas.
Leuk, die reclame voor magere kazen.. Maar het is een website gericht op kinderen en die hebben juist meer vet nodig dan volwassenen.quote:
Dit blijkt dus helemaal niet waar te zijn:quote:Op maandag 4 augustus 2014 00:08 schreef swollywood het volgende:
[..]
"Als je in de supermarkt of bij de kaasboer de verschillende kazen goed bekijkt, zie je allerlei nummers staan. Er zijn kazen waar 20+ bij staat, maar ook kun je 30+, 40+, 45+,48+, 50+ en 60+ tegenkomen. Al die nummers hebben niets te maken met de temperatuur of de hoeveelheid gaten in de kaas, maar wel met de hoeveelheid vet. Kaas bestaat voor een groot deel uit water. Als je 100 gram kaas koopt, is 40 gram van die kaas water. Dan blijft er dus 60 gram kaas over. Wanneer er nu 48+ op de kaas staat, betekent dit dat die 60 gram kaas voor 48% uit vet bestaat. 48% van die 60 gram is 29 gram. Van de 100 gram 48+-kaas die je koopt, is dus 29 gram vet. Ingewikkeld he? Je ziet dat een beetje rekenen zelfs bij kaas eten nuttig is. De 48+-kaas is dus een van de vetste kazen die er zijn. De kaas wordt dan ook wel ‘volvet’ genoemd. Daarmee is deze kaas een van de minder gezonde kazen. Want het vet dat in kaas zit, is verzadigd vet en dat is verkeerd vet, waar je zo weinig mogelijk van binnen moet krijgen. Maar kaas levert ook veel goede dingen, zoals calcium (kalk) voor gezonde botten. Kies daarom liever voor een minder vette kaas, zoals 20+-kaas of 30+-kaas."
Bron
Ik raad mensen die sterke botten willen dan ook altijd aan een peer te eten (zit ook vrij veel calcium in), die melk leugens zijn al zo lang verspreid, wij zijn het enige dier dat zijn hele leven lang melk drinkt, daaraan kun je al bijna zien dat het onzin is dat dit noodzakelijk zou zijn.quote:Op maandag 4 augustus 2014 14:18 schreef Gehenna het volgende:
[..]
Dit blijkt dus helemaal niet waar te zijn:
http://mens-en-gezondheid(...)-voor-de-botten.html
http://www.fonteine.com/teveel_calcium.html
quote:Op maandag 4 augustus 2014 14:21 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Ik raad mensen die sterke botten willen dan ook altijd aan een peer te eten (zit ook vrij veel calcium in), die melk leugens zijn al zo lang verspreid, wij zijn het enige dier dat zijn hele leven lang melk drinkt, daaraan kun je al bijna zien dat het onzin is dat dit noodzakelijk zou zijn.
Sterker nog, hierdoor hebben we in het westen (itt andere delen van de wereld, waar veel minder melk wordt geconsumeerd) aanzienlijk meer osteoporose (zwakke botten) onder de bevolkingquote:Op maandag 4 augustus 2014 14:21 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Ik raad mensen die sterke botten willen dan ook altijd aan een peer te eten (zit ook vrij veel calcium in), die melk leugens zijn al zo lang verspreid, wij zijn het enige dier dat zijn hele leven lang melk drinkt, daaraan kun je al bijna zien dat het onzin is dat dit noodzakelijk zou zijn.
En van veel melk word je gewoon dik, het is tenslotte 1~4 (van mager tot vol) procent vet met wat eiwit, suiker en water.quote:Op maandag 4 augustus 2014 14:25 schreef Gehenna het volgende:
[..]
[..]
Sterker nog, hierdoor hebben we in het westen (itt andere delen van de wereld, waar veel minder melk wordt geconsumeerd) aanzienlijk meer osteoporose (zwakke botten) onder de bevolking
Heeft dat niet ook te maken met onze vrij uitzonderlijke lengte en de hoge levensverwachting?quote:Op maandag 4 augustus 2014 14:25 schreef Gehenna het volgende:
[..]
[..]
Sterker nog, hierdoor hebben we in het westen (itt andere delen van de wereld, waar veel minder melk wordt geconsumeerd) aanzienlijk meer osteoporose (zwakke botten) onder de bevolking
Dit soort dingen hebben vrijwel nooit één eenduidige oorzaak. Het zal een combinatie van zaken zijn.quote:Op maandag 4 augustus 2014 14:32 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Heeft dat niet ook te maken met onze vrij uitzonderlijke lengte en de hoge levensverwachting?
Dat laatste is een webwinkel - ik ben niet echt overtuigd dat die de laatste stand van de wetenschap tot in de puntjes beheersen.quote:Op maandag 4 augustus 2014 14:18 schreef Gehenna het volgende:
[..]
Dit blijkt dus helemaal niet waar te zijn:
http://mens-en-gezondheid(...)-voor-de-botten.html
http://www.fonteine.com/teveel_calcium.html
En op een server draaien meestal weer meerdere servicesquote:Op zondag 13 juli 2014 09:36 schreef Dylstew het volgende:
[..]
Oeps, geen idee hoe ik zo'n stomme fout heb gemaakt.
Nouja dat is best wel veel dus als je aan de andere kant wat vet minder eet is er niets aan de hand. Ik vind de andere kant van de melk lobby vervelender namelijk dat geen melk drinken ongezond zou zijn. Dat is gewoon pertinente onzin... er zit niets maar dan ook niets in melk wat je ook niet via andere wegen binnen krijgt.quote:Op maandag 4 augustus 2014 14:38 schreef kawa4 het volgende:
dus de 1 tot 2 liter melk per dag die ik drink, is niet heel goed voor mij dan???
ik vindt het gewoon verekte lekker, dat het eventueel ongezond is, wist ik ook totaal niet
Zonder zuivel is het lastig (niet onmogelijk) om aan je calciumbehoefte te voldoen. En die Katan raadt melk ook aan voor vegetariers vanwege vitamine B12.quote:Op maandag 4 augustus 2014 15:00 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Nouja dat is best wel veel dus als je aan de andere kant wat vet minder eet is er niets aan de hand. Ik vind de andere kant van de melk lobby vervelender namelijk dat geen melk drinken ongezond zou zijn. Dat is gewoon pertinente onzin... er zit niets maar dan ook niets in melk wat je ook niet via andere wegen binnen krijgt.
Je voldoet al aan je calcium behoefte als je een peer en tomaat eet...quote:Op maandag 4 augustus 2014 15:02 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Zonder zuivel is het lastig (niet onmogelijk) om aan je calciumbehoefte te voldoen. En die Katan raadt melk ook aan voor vegetariers vanwege vitamine B12.
quote:Op maandag 4 augustus 2014 15:03 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Je voldoet al aan je calcium behoefte als je een peer en tomaat eet...
Nouja het gaat om het idee als je gewoon een normale hoeveelheid groente eet dan krijg je je calcium wel binnen, daar heb je geen melk voor nodig.... Het kan geen direct kwaad maar het is onzin om liters melk te drinken. Daarbij zit er ook al redelijk wat calcium in ons drinkwater.. calcium is nou niet echt een zout die je amper binnen krijgt.quote:Op maandag 4 augustus 2014 15:05 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Ik eet echt niet elke dag een peer en een tomaat. Er zijn zat dagen dat ik geen van beide eet.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |