PdeHoog | maandag 23 december 2013 @ 22:48 |
Deel nummer vier alweer!![]() Wat gaan we maken, voor hoeveel mensen, wie heeft er tips nodig en hebben we er een beetje zin in? ![]() Diverse voorgenomen/uitgeprobeerde recepten uit vorige delen Snoep: - Rode wijn-chocoladetruffels - Witte chocolade-citroentruffels Amuses/hapjes: - Fetatruffels met pistache en zongedroogde tomaten - Manti - Zalmhaasje met cashewnoten en soja:- Tonijntartaar - Coquilles met doperwtenpuree en krokant gebakken pancetta - Kipsateetjes Soep: - ![]() ![]() - Krachtige paddestoelenbouillon Voorgerechten: - Kerstster Caprese - Romige avocado met garnalen - Spinaziesalade met geitenkaas in sesamkorst Hoofd- en bijgerechten: - Hollywoods Temptation (zalm in filodeeg) - Rib roast met cognacsaus - Beef Wellington: - Aardappel-pastinaakkerstkransjes - Hertenstoof - Varkenshaas in dukkah-korst - Rollade van kalfslende met groene salade - Stoofpotje van wild - Aardappeltjes met rozemarijn en knoflook - Rodekooltaartje met geitenkaas Toetjes: - Sinaasappelsouffleetje met Grand Marnier - Appelsneeuw - Pain d'Amande - Appelcake - Whiskey-chocoladebrownies Drankjes: - Candy Cane Martini - Bisschopswijn Varia: - Spicy, sugared cranberries - Dessert'kaviaar' - - Kippenleverpaté Foto's van testrondes/tafelopmaak RoelerMF: ![]() ![]() ![]() ![]() Minilot: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sts: ![]() ![]() ![]() | |
Zo-is-dat | maandag 23 december 2013 @ 23:20 |
Net mijn peertjes gecheckt en ze mogen vanacht mooi blijven staan, trekt bijna niet op. Mn schaal is wel een beetje vol dus ze hadden lichtje vlekjes waar ze elkaar raken, nu zijn allemaal een kwart slag gedraaid ![]() Morgen weer een dag! ![]() | |
AnneX | dinsdag 24 december 2013 @ 00:11 |
Spannend..de peertjes staan in de rode port en morgen bij opstaan ga ik gelijk in de koelkast duiken... ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 24 december 2013 @ 00:49 |
Oh balen! Hopelijk zijn ze morgen bijgekleurd. Je hebt nog ff ![]() | |
minilot | dinsdag 24 december 2013 @ 08:52 |
Hoho, dat hangt helemaal van de maat van je eigen thee- en eetlepeltjes af! Daar zit nogal een verschil in! ![]() O, en de gedroogde chili - deze zijn goed verkrijgbaar in de supermarkten: ![]() En even zelf stampen: ![]() ..maar da's nu te laat zeker? ![]() Haal je de zaadjes en zaadlijsten uit je verse peper? | |
minilot | dinsdag 24 december 2013 @ 08:54 |
En en en?! Foto! Rudolph is een beste peer die meestal bomvol goede tips en technieken zit, maar soms slaat hij de plank hélemaal mis dus ik ben wat nerveuzig! ![]() | |
Soohr | dinsdag 24 december 2013 @ 09:24 |
sinds zaterdag ligt de varkenschouder te ontdooien, vanmiddag mag ie weer de koelkast in, morgenochtend de marinade in en morgen nacht de oven in. | |
Myraela | dinsdag 24 december 2013 @ 09:30 |
Vooral qua opmaak vind ik hem soms een beetje hard falen. Noemt die iets een mooie taart, terwijl ik het een soort kinderlijke creatie vind. | |
RoelerMF | dinsdag 24 december 2013 @ 09:53 |
Mijn peertjes hebben in ieder geval een rode voet ![]() ![]() | |
Zo-is-dat | dinsdag 24 december 2013 @ 10:13 |
Ik moet er vanavond 22 serveren! Dus apart zetten gaat niet lukken, een paar zullen er wel vlekjes houden, maar ach, heeft ook zn charme ![]() | |
littledrummergirl | dinsdag 24 december 2013 @ 10:38 |
miss kun je ze nog wat helpen met perenrood (te vinden op de groente/kruiden afdeling van je supermarkt) | |
AnneX | dinsdag 24 december 2013 @ 10:48 |
Precies...dat zag ik ook vanmorgen na een nachtje. Straks nog eens kijken en een foto. Mogelijk zit ik vandaag met een berg spruitjes en aanverwanten, want het pre K.diner gaat er heel anders uit zien, organisatorisch ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 24 december 2013 @ 11:15 |
Oh die moeten te vinden zijn maar wat zeg jij; die nog halen of mijn verse peper gebruiken? En zal dan eerst qua maten 1:1 proberen. Ga em vanmiddag maken. | |
Oceanonix | dinsdag 24 december 2013 @ 11:16 |
de kalkoen is binnen ![]() ![]() ![]() Nu bezig om een toetje te maken van rood fruit (aalbessen en bramen). | |
Zo-is-dat | dinsdag 24 december 2013 @ 11:20 |
Ik had nog wat canberries over dus nu staat er spiced sirup op t fornuis ![]() T stoofvlees staat ook al te pruttelen en de brownie af te koelen, zo aan de crème brulee voor 22 personen beginnen! | |
AnneX | dinsdag 24 december 2013 @ 11:29 |
Wat eerder gezegd werd, de peertjes zijn natuurlijk al verzadigd met de witte wijn. De port siepelt er inderdaad wat uit, zie plasje. Na een nachtje ziet het er zo uit: @ 11 o'clock. ![]() Succes alle kokers en Cul'lers. | |
Myraela | dinsdag 24 december 2013 @ 11:31 |
Mijn cheddar appel worstenbroodjes. ![]() ![]() | |
RoelerMF | dinsdag 24 december 2013 @ 11:42 |
Wat komen er al een hoop mooie dingen voorbij! Ik heb net de puree gekookt, gestampt en gezeefd en de eerste batch kerst sterren is ook de oven in geweest ![]() ![]() | |
Bleie | dinsdag 24 december 2013 @ 11:53 |
Hier is De Soep af. Damn, wat is die lekker! | |
FutureFairytale | dinsdag 24 december 2013 @ 11:54 |
Zien er heerlijk uit ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 24 december 2013 @ 11:54 |
Wat leuk! Zit er vulling in? | |
friekin_ | dinsdag 24 december 2013 @ 11:56 |
Nondepietjes! Heb je stiekem ook een foto van de binnenkant? | |
RoelerMF | dinsdag 24 december 2013 @ 11:58 |
Nee nog niet. Er komt een kalkoensalade tussen ![]() | |
Myraela | dinsdag 24 december 2013 @ 12:02 |
Vanavond zal ik er eentje maken, ik heb er namelijk stiekem al teveel op om er nog ééntje door te snijden. Anders kom ik met zo weinig aan vanavond. ![]() Deeg is maar een dun laagje, van de kaas en appel zie je niets denk ik. | |
FutureFairytale | dinsdag 24 december 2013 @ 12:11 |
verrie nijs ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 24 december 2013 @ 16:06 |
Ben nu deze aan 't maken: http://lemonsandanchovies(...)ennel-seed-crackers/ (ligt al in de koelkast te stijven) http://lemonsandanchovies(...)ed-shallot-crackers/ (en deze ben ik nu aan 't wachten tot de sjalotjes (heb een dropje balsamico creme toegevoegd) afgekoeld zijn ![]() | |
Zo-is-dat | dinsdag 24 december 2013 @ 16:10 |
![]() reuze ravioli met spinazie en een eidooiertje. Morgen voorgerecht ![]() Even beentjes omhoog en dadelijk nog finishing touches; cocktailsaus maken en granny smith in mini blokjes voor een kleine garnalen cocktail als amuse, peertjes glaceren, als ik zin heb biscotti en alles inpakken om mee te nemen! | |
motorbloempje | dinsdag 24 december 2013 @ 16:12 |
Goeie! Moet ook 't pastadeeg nog even maken voor mijn kalkoenravioli ![]() | |
sigme | dinsdag 24 december 2013 @ 16:17 |
Wegens een kleine misrekening in mijn hoofd heb ik wat veel slagroom gekocht. Iemand nog een leuke suggestie waar veel slagroom en weinig anders aan te pas komt? Ik heb natuurlijk wel allerlei kruiderij in huis, en ook een tamelijk grote voorraad eieren. En de gewone basis ingredienten. Zoet of hartig maakt niet uit. Hooguit zou het speciaal leuk zijn als ik m'n maanzaadmeel ook eens kon gebruiken. | |
Pietverdriet | dinsdag 24 december 2013 @ 16:22 |
Aardappelgratine? Aardappels (bloemig) flinterdun snijden en in de gezoute room met een klein beetje knoflook leggen in een ovenschotel. In de oven tot goudbruin en gaar. Geen kaas erop, nergens voor nodig. Herrencreme? 4 XL bio eieren 400 cc melk 200 cc slagroom, lobbig geslagen Vanillestokje, vanilleextract of bourbonvanillesuiker, ik gebruikte mijn eigengemaakte vanillesiroop 100 gram suiker 100 gram geraspte bittere chocolade 4 blaadjes gelatine 100 cc bruine rum ( ik gebruik ron mulata anejo gran reserva) Verwarm de melk in een pannetje met de vanille Sla de eieren los in een grote stalen schotel Als de melk 90 graden is ( niet laten koken), los de gelatine er in op giet je deze in een dun straaltje bij de eieren terwijl je die klutst Verwarm dit au bain marie terwijl je met een garde blijft roeren tot het ca 85 graden is. Dit vormt een dikvloeibaar mengsel Haal het van het vuur en zet de schaal met ei-melk in een grotere schaal met ijs en water en voeg de suiker toe en roer met het mengsel zodat het afkoelt. Als het koud is voeg de rum toe en de slagroom, roer dit voorzichtig om zodat je de lucht er niet uitslaat. Voeg de geraspte chocolade toe en zet het in de koelkast om op te stijven. Is een zeer geliefd dessert in bepaalde delen van Duitsland. Een dikke lobbige creme. Deze is erg lekker. Meestal wordt ie kindervriendelijk gemaakt, met rumaroma ipv rum en dr Oetker vanillepuddingpoeder ipv room, eieren en gelatine. Die is niet lekker. | |
FutureFairytale | dinsdag 24 december 2013 @ 16:47 |
Ik ben zo bang dat ik teveel citroengras in de soep heb gegooid ![]() Heb 2 eetlepels citroengraspasta erin gedaan (uit een potje). Moest zeker verse zijn? ![]() Evenals de gember.. Hij is aan t koken. Straks alleen nog kokosmelk en limoen erin en weer warmen en dan maar fingers crossed. Hoogvliet is gelukkig tot 19u open... | |
Pietverdriet | dinsdag 24 december 2013 @ 16:58 |
Gek idee, maar proef eens hoe het smaakt, als het nu al smerig is, gaat de kokos en limoen daar niets aan verbeteren | |
habitue | dinsdag 24 december 2013 @ 17:19 |
Mijn hertenstoofpot staat op het vuur ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 24 december 2013 @ 17:35 |
Heb geproefd en ik heb het vooral heel zout gemaakt. Heb er nog een 0,5 liter water bijgedaan, wat extra kokosmelk en shiitakes en nu kookt het weer. Fingers crossed! | |
Coelho | dinsdag 24 december 2013 @ 18:23 |
Ga je pulled pork maken? | |
Soulagement | dinsdag 24 december 2013 @ 18:32 |
Panna cotta, of gewoon kloppen voor de warme choco ![]() | |
MaximusTG | dinsdag 24 december 2013 @ 20:53 |
Eergisteren voor 13 man het kerstster-voorgerecht gemaakt; Vervolgens met een ander het hoofdgerecht. Runderrollade en kiprollade. Was niet in mn eigen keuken, en uiteraard was er weer door de boodschappenhalers niet alles meegenomen. Te weinig bladerdeeg. Omdat er nog wel in de diepvries lag. Uitgedroogd natuurlijk. Zoals ik al had verwacht.. Naja, runderrollade was iig mooi gegaard ![]() | |
De-Sombrero | dinsdag 24 december 2013 @ 21:03 |
Ik heb vanmiddag mijn hertenstoof gemaakt, volgens het 24kitchen recept welke hier al eens is langsgekomen. Eindproduct is top, tussentijds was het nog wel even billenknijpen omdat het volledig leek te mislukken. In plaats van een liter wildfond had ik een zeer geconcentreerd wildfond extract gebruikt. Dit extract aangelengd met water. Na een aantal uur stoven gecheckt of de stoof goed was. Jammer genoeg was dit niet het geval, de stoof had een waterige structuur en was flauw van smaak. Op dat moment sloeg de stress er wel een beetje in. Ik heb toen het vlees en de groente uit de pan gehaald om het vocht wat te laten inkoken. Vervolgens na het inkoken een paar plakken ontbijtkoek toegevoegd, en daarna weer groente en vlees toegevoegd. Nog een uurtje op lage temperatuur in de oven gestoofd en nu is hij top. ![]() | |
Zo-is-dat | dinsdag 24 december 2013 @ 23:30 |
![]() Het grand dessert van vanavond! Crème brulee, brownie met toffee, kaneelroom, stoofpeertje met effect en granita van zelf getrokken gluhwein ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 24 december 2013 @ 23:44 |
Super allemaal! En zo te zien zijn de peertjes toch nog gelukt ![]() | |
Riann | dinsdag 24 december 2013 @ 23:53 |
ik heb vanavond al de hemelse modder en eiersalade gemaakt voor morgen | |
The_Dean | woensdag 25 december 2013 @ 00:33 |
Ik zoek advies, maar ben bang dat het een hele stomme vraag is... Ik wou een cake bakken als toetje. In mijn recept staat: 300 gram bloem 15 gram bakpoeder Nu weet ik, dat als je bloem aan bakpoeder toevoegd het gewoon zelfrijsend bakmeel wordt. Ik heb dus geen bakpoeder, maar wel een pak zelfrijsend bakmeel. Hoeveel gram pak ik daar van? Gewoon 300? Of komt het uiteindelijk niet zo precies op die paar gram? | |
RoelerMF | woensdag 25 december 2013 @ 00:33 |
Mijn kerstdiner is meer dan geslaagd! Heb alleen maar complimentjes gehad ![]() De hertenstoof en de aardappel-pastinaakkerstkransjes deden het ook goed gelukkig en de stoofpeertjes vond iedereen fantastisch! Iemand jubelde zelfs dat hij ze beter vond dan die van oma en dat zouden de allerbeste zijn ![]() En het dessert met de vanille slagroom sloeg ook in als een bom. De slagroom was echt fantastisch lekker door de vanille! En het kaneelijs met de gebakken appel en crumble maakte het geheel af. Heb pijn in de voeten van twee dagen in de keuken staan, maar het was het waard! ![]() | |
habitue | woensdag 25 december 2013 @ 00:37 |
Nice! Stoofvlees kan idd wat tricky zijn soms. Bij mij was het na 3 uur stoven nog best taai, extra eetlepel azijn erbij en nog 2 uur en het was zacht ![]() ![]() | |
Myraela | woensdag 25 december 2013 @ 09:29 |
300 gram zelfrijzend bakmeel is prima. Komt niet zo precies. | |
Pietverdriet | woensdag 25 december 2013 @ 09:32 |
Bij cake is zelfrijzend bakmeel zelfs beter dan bloem, bloem heeft vaak meer gluten en dat wil je niet. Ik heb nooit zelfrijzendbakmeel in huis dus neem ik de helft of meer maizena. | |
The_Dean | woensdag 25 december 2013 @ 09:33 |
Jup! Soort brownies, moet in een lage bakvorm, dus ik neem een browniepan. Verder heel simpel recept, dit is het ![]() Ingrediënten: 4 eieren 250 gr suiker 200 gr (zachte) boter 300 gr bloem 15 gr bakpoeder 3 theelepels cacao | |
Pietverdriet | woensdag 25 december 2013 @ 09:35 |
Zie ninja edit | |
The_Dean | woensdag 25 december 2013 @ 09:39 |
Haha ok dan, dankjewel ![]() | |
--Sam | woensdag 25 december 2013 @ 11:07 |
Gisteren het kerstdiner gemaakt, vandaag even opwarmen en smullen maar! | |
FutureFairytale | woensdag 25 december 2013 @ 11:30 |
Oh heerlijk relaxed ![]() | |
Myraela | woensdag 25 december 2013 @ 11:43 |
Chill. ![]() | |
Myraela | woensdag 25 december 2013 @ 12:02 |
Het grote succes van de hapjes van gisteren waren toch wel de garnalenbitterballen. Overigens geen zin/tijd gehad om een foto te maken. Maar die zal ik morgen wel maken, want dan staan de garnalenkroketen op het menu voor het diner. De brownies waren machtig, maar ook heerlijk. ![]() ![]() Het is toch wel erg tof om te zien als je hapjes meeneemt en alles op gaat. ![]() | |
Dragonberry | woensdag 25 december 2013 @ 12:38 |
Voor vanavond nog even slagroomtruffels gemaakt ![]() | |
minilot | woensdag 25 december 2013 @ 12:43 |
Iedereen gaat goed, zo te horen. Tof! Ha, fijn dat het allemaal zo goed beviel! ![]() ![]() Dat kan ik me voorstellen ja. ![]() Hoog tijd dat ik eens een eettafel ga aanschaffen zodat ik eens mensen over de vloer daadwerkelijk een etentje kan aanbieden. Ik heb er toch ook wel lol in. | |
minilot | woensdag 25 december 2013 @ 12:51 |
Ik ga zo naar mijn ouders. Mijn moeder zorgt voor het diner en ik hoef er zelf niets aan te doen. Ik geloof dat het iets met beenham van de slager wordt, en ongetwijfeld Vienetta als toetje. ![]() Ik neem als presentje een potje mee van de pepermuntkussentjes die ik gisteren heb gemaakt: ![]() Jaja, truttige presentatie, maar daar houdt mijn lieve mams wel van. ![]() Morgen het grote kerstdiner bij mijn schoonouders. Soep der Soepen is vanmorgen gemaakt en staat gezeefd en wel in de koelkast. Morgenochtend alleen nog het shortbread met gouden gemberglazuur maken, verder ben ik klaar. ![]() | |
minilot | woensdag 25 december 2013 @ 12:55 |
Awesome! ![]() | |
minilot | woensdag 25 december 2013 @ 12:57 |
O, en ik heb vanmorgen per abuis nog meer snoep gemaakt! ![]() http://www.anediblemosaic.com/?p=15784: ![]() ..de mijne moet nog in stukjes worden gebroken en in de chocolade gedoopt, dat doe ik morgenochtend ook nog wel even. Of vanavond. | |
Zo-is-dat | woensdag 25 december 2013 @ 13:21 |
Dé cranberry's ![]() ![]() | |
Skwish | woensdag 25 december 2013 @ 14:06 |
Voorgerecht zojuist gemaakt en gelukt ![]() Soep van gepofte paprika met coquilles. | |
Pietverdriet | woensdag 25 december 2013 @ 14:16 |
Heb meringues en amandelkoekjes in de oven, boterkoekjes zijn al klaar | |
FutureFairytale | woensdag 25 december 2013 @ 14:31 |
Geweldige foto's allemaal! Eehh moet je de soep der soepen zeven mini? De anijs is er al uitgehaald maar de paprika, ui en tomaatreepjes zitten er nog in. ? ![]() | |
Myraela | woensdag 25 december 2013 @ 14:36 |
Tiramisu is klaar. ![]() ![]() ![]() | |
AnnaNiem | woensdag 25 december 2013 @ 19:31 |
Hier is ook alles goed gegaan. De peertjes hadden alleen nog wat langer gemogen qua kleur, die 8 uur volgens het recept is wat te kort. Morgen uit eten, ben benieuwd. | |
z80 | woensdag 25 december 2013 @ 19:41 |
hier staat de soep in onderdelen in de koelkast. de bouillon is van het vlees ontdaan en gezeefd. het vlees staat apart in een bakje en gaat er morgen samen met wat verse groenten in. de vulling voor de champions maak ik morgen pas. | |
SV-tje | woensdag 25 december 2013 @ 22:17 |
Eten bij de schoonfamilie gehad. Gelukkig geen honger hoeven te hebben. Maar blijft mijn ding niet zijn, met losse koude hapjes. Dessertjes vielen in goede aarde. Nu zo bouillon aanzetten voor morgen, dan een kerst diner mijn stijl ![]() | |
FutureFairytale | woensdag 25 december 2013 @ 22:23 |
Alles was geweldig! ![]() Voor, soep, hoofd en dessert was allemaal heerlijk. Varkenshaas was zó ontzettend mals, smolt op je tong ![]() | |
minilot | woensdag 25 december 2013 @ 23:49 |
Hoi vanaf de wc bij mijn ouders. Moederlief had beenham tot draadjesvlees gebraden. En er was ijstaart in de vorm van een vallende ster, soort van. ![]() Stoofpeertjes waren heerlijk. [ Bericht 6% gewijzigd door minilot op 26-12-2013 08:44:12 ] | |
minilot | woensdag 25 december 2013 @ 23:50 |
Chapeau voor jou! ![]() En, lustte iedereen De Soep? | |
Zo-is-dat | woensdag 25 december 2013 @ 23:51 |
Owh jee, gelukkig waren er cranberries en truffels, en mints, en, en..! | |
FutureFairytale | woensdag 25 december 2013 @ 23:51 |
Ja ![]() ![]() ![]() Jouw 'snoep' ook allemaal opgegaan? | |
Zo-is-dat | woensdag 25 december 2013 @ 23:54 |
![]() Amuse door vriendlief! ![]() Voor | |
ASSpirine | donderdag 26 december 2013 @ 00:19 |
Ik hield het maar op een hoofdgerecht, we zijn niet zo'n grote eters. En heb ook niet zo'n spectaculaire dingen gemaakt zoals sommigen van jullie. Groenten: Gestoofde prei en gemengd met kruidenkaas (gebruik ik ook wel eens als vuling im cannellni). Vrij eenvoudig dus. Gstoofde witlof. Vlees: Lamsbout ingewreven met rozemarijn en knofloof, op het einde nog ingewreven met een honing mosterd mengsel. Dit bovenop een bedje van aardappels en wortels. Varkenswangen in rode wijnsaus. Paddenstoelen risotto met parmezaanse kaas en comté. Ben op zichwel tevreden dat het vrij goed was gelukt. | |
Zo-is-dat | donderdag 26 december 2013 @ 00:42 |
Hmmmm, klinkt heerlijk! | |
FutureFairytale | donderdag 26 december 2013 @ 01:16 |
Dit! 'Alleen' een hoofdgerecht voldoet hier zeker. Superlekker allemaal! | |
motorbloempje | donderdag 26 december 2013 @ 02:18 |
Hier is 't ook goed geslaagd ![]() ![]() | |
minilot | donderdag 26 december 2013 @ 02:26 |
Nee nee, al dat is voor morgen: kerstdiner bij schoonouders. Had alleen een potje zelfgemaakte pepermunt voor mijn ouders meegenomen, maar dat was eigenlijk al wat te avontuurlijk voor ze ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 26-12-2013 08:43:39 ] | |
AnnaNiem | donderdag 26 december 2013 @ 08:07 |
Het klinkt lekker en dat is het belangrijkste. Trouwens een goede risotto, 2 vleesgerechten en groentes is nog niet eens zo eenvoudig qua timing. | |
minilot | donderdag 26 december 2013 @ 08:43 |
Inderdaad! ![]() | |
Myraela | donderdag 26 december 2013 @ 09:16 |
Hebben jullie het allemaal al gehad? Ik moet vanavond pas. /nerveus. Gisterenavond overigens voor alleen mij en mijn vriend voor het eerst varkenshaas gemaakt. Was lekker. ![]() | |
Zo-is-dat | donderdag 26 december 2013 @ 09:32 |
Ahhh, nou geniet ervan vandaag dan! Ik ga hier maar eens kerst ontbijt nummer twee afmaken! ![]() | |
--Sam | donderdag 26 december 2013 @ 10:05 |
Ik gelukkig wel! Het kerstdiner gisteren was een succes. Zoals verwacht heb ik genoeg over, maar daar is de diepvries blij mee. Hoe heb je de varkenshaas bereidt? | |
Bienelientjee | donderdag 26 december 2013 @ 10:18 |
Ik mag ook zo aan het kokkerellen! ![]() Wel nog een beetje last van mijn maag van het gourmetten van gister. Waren bij broertje thuis en die vindt dat leuk om te doen. Heb niet teveel gegeten, maar het is vooral het vettige. | |
FutureFairytale | donderdag 26 december 2013 @ 10:56 |
voor het eerst?? Toch niet voor t eerst ook gegeten? Anders heb je wel veel gemist afgelopen jaren. Tis, goed bereidt, zo ontzettend lekker! Vind t lekkerder dan biefstuk omdat het zachter/malser vlees is zonder draadjes/pezen etc. Succes vnv! Gezien je foto's wordt het vast een groot succes ![]() | |
Soohr | donderdag 26 december 2013 @ 11:45 |
ja, vlees zit nu 11 en een half uur in de oven. Straks alvast wat sausjes voor erbij maken. | |
Soohr | donderdag 26 december 2013 @ 11:50 |
Het voorgerecht op de 24e is goed gelukt, trio van tonijn. ![]() Tartaartje, licht aangebakken en rolletjes gevuld met tomatensmurrie | |
Zo-is-dat | donderdag 26 december 2013 @ 12:33 |
Hm ziet er goed uit! Vooral die tomatensmurrie klinkt heerlijk ![]() | |
Probability | donderdag 26 december 2013 @ 12:37 |
Ik heb uiteindelijk niet meer gekookt haha. Wil binnenkort wel een kerst diner maken dus lees nog vol op mee ![]() | |
Probability | donderdag 26 december 2013 @ 12:41 |
O met kerstavond trouwens wel maar dat was even snel bedacht net daarvoor: Entrecote met gemengde sla en daarbij dijonaise met bosuitjes Aardappelkroketjes uit de oven Groene asperges Ernaast couscous in bouillon met feta, gegrilde paprika, bosuitjes, groene asperges met een beetje boter, olijfolie en balsamico Was allemaal heel lekker en zo klaar. | |
BE | donderdag 26 december 2013 @ 13:00 |
Ik mag idd vanavond ook voor het voorgerecht en ik had het nog willen testen, maar een griepje-dat-toch-longonsteking-bleek gooide roet in het eten. Ik vind het best heel spannend dus straks of het gaat lukken. ![]() | |
Tim86 | donderdag 26 december 2013 @ 13:50 |
Ziet er mooi uit zeg. Die borden zijn ook echt supertof zo ![]() (jammer dat er eentje beschadigd is ![]() | |
Bienelientjee | donderdag 26 december 2013 @ 14:30 |
Mijn Chocolate Whiskey Brownies staan in de oven ![]() ![]() | |
Paarse_Kiwi | donderdag 26 december 2013 @ 14:32 |
Hier ook alles goed verlopen ![]() ![]() Bijna alles is in goed in de smaak gevallen en niemand is met honger naar huis gegaan. Een greep uit de hapjes: BLT-cups Double baked potatoes Stoofperen Bloemkoolroom met spekjes Beenham Rosbiefroosjes Pankogarnalen Cappuccino mouse Mini kwartaartjes met frambozensaus. En het fijne was dat ik geen moment stress heb gehad ![]() ![]() Maar al met al een heerlijke dag gehad, super ontspannen gekookt, een goede eerste kerst in mijn eigen hutje ![]() | |
minilot | donderdag 26 december 2013 @ 16:18 |
Kus voor iedereen die de zenuwen heeft! Even een foto vanuit Huize Schoonfamilie: ![]() Snoep, schuimpjes, koekjes en cranberries: klaar om soldaat te worden gemaakt ![]() | |
AnnaNiem | donderdag 26 december 2013 @ 16:26 |
Ik ga dit topic na de kerst wel missen... | |
PdeHoog | donderdag 26 december 2013 @ 16:30 |
Ziet er goed uit ![]() | |
habitue | donderdag 26 december 2013 @ 16:36 |
Zo, het moment supreme gaat zo beginnen. Ik vond mn zalm niet meer vers genoeg voor tartare, dus ik maak er nu gepocheerde zalm van, met veel verse kruiden en een citroen/koriander-mayonaise. Mn hertstoofpot is echt heerlijk na 2 dagen te hebben staan. ![]() | |
fluster | donderdag 26 december 2013 @ 16:54 |
![]() ![]() ![]() | |
Arizona | donderdag 26 december 2013 @ 17:07 |
Wij hebben het net al op, we aten met ons drietjes en we hadden geen lunch gehad dus. In plaats van een brunch hadden we een dinunch ![]() Was echt heel lekker ![]() Diverse sushi's (maki met komkommer en tonijn / maki met zalm, zeewier, komkommer, avocado, wasabi / maki met tonijn, surimi en komkommer / nigiri met zalm / nigiri met tonijn Gegrilde kipfiletblokjes gemarineerd in sojasaus en 5 kruidenmengsel, geglaceerd met teriyakisaus Gebakken champignons in knoflookolie (met lekker veel knoflook ![]() IJsbergsla met daarop een bedje van wakame zeewiersalade Edamame Gezamenlijk bereid en opgegeten, was zo leuk en lekker ![]() ![]() | |
Arizona | donderdag 26 december 2013 @ 17:08 |
En nu heb ik zin in lekkers bij de koffie ![]() Wat een leuk inspirerend topic is dit ![]() ![]() | |
ASSpirine | donderdag 26 december 2013 @ 17:15 |
Ziet er heel goed, wel enorm zwaar die leistenen. ![]() | |
Zo-is-dat | donderdag 26 december 2013 @ 17:15 |
Hmmm, ziet er prachtig uit! Hier zo t stoofpotje opwarmen en een klassiek pasteitje van mama en dan hebben we voorlopig weer genoeg gegeten! Alhoewel morgen een derde kerstdag de feestje waar ik kleine quiches voor maak, gaan we toch nog even door ![]() | |
Ansu | donderdag 26 december 2013 @ 17:27 |
Hier gaat zo het varkensruggetje met mosterdmarinade lekker sudderen. Daarbij de tuinerwtjes met sjalotjes en beenham, in een saus van bouillon witte wijn en boter (dank je minilot!!). En zelfgemaakte aardappelkroketjes, en dan slagroomijs toe. Vandaag lekker rustig eten met zijn drieën, dan hoeft het allemaal niet zo gek! | |
roos85 | donderdag 26 december 2013 @ 17:34 |
Glazuur voor de beenham staat klaar.. Die kan zo de oven in ![]() | |
Whiskers2009 | donderdag 26 december 2013 @ 17:42 |
Ik ben vanavond ook pas.. Voorgerecht is reeds gegeten en viel goed in de smaak: carpaccio (met rucola, geroosterde pijnboompitjes, parmezaan en olijfolie-balsamico-dressing) met stokbrood en roomboter. ![]() Vroeg voorgerecht om genoeg plek te hebben voor hoofdgerecht en toetje ![]() 2 paddestoelengarnituren voor bij de hertenbief voorbereid: 1. Kastanjechampigonis met ui, zoete paprika en knoflook, zout, peper, gesmoord in roomboter 2. Sjalotjes gebakken, Paddenstoelenmix erbij en gebakken, beetje witte wijn erbij en bijna laten verdampen. zout, peper, thijm en runderbouillon en slagroom toegevoegd en laten inkoken Voorgeproeft: heerlijk ![]() Straks dus hertenbief met de paddenstoelegarnituren, aardappelkroketjes en sperzieboontjes met spekjes.. Toe: zelfgemaakte griesmeelpudding (gemaakt met volle melk, slagroom en echte vanille) met zelfgemaakte cranberriesaus (van cranberries, sinaasappelsap, suiker en kaneel) en slagroom. Allemaal niet heel erg moeilijk/culinair hoogstaand, maar hopelijk wél erg lekker... [ Bericht 0% gewijzigd door Whiskers2009 op 26-12-2013 17:55:24 ] | |
Whiskers2009 | donderdag 26 december 2013 @ 17:45 |
Ziet er prachtig uit ![]() | |
Whiskers2009 | donderdag 26 december 2013 @ 17:47 |
Oh, en succes voor iedereen die vanavond ook nog "mag" en smakelijk eten voor iedereen! ![]() | |
minilot | donderdag 26 december 2013 @ 17:58 |
Wederom even hoipipeloi vanuit schoonouderlijk huis! Soep der Soepen in amusevorm (+homemade kroepoek), klaar om uit te delen ![]() ![]() Nu even voor- en hoofdgerecht door zwager en schoonvader en dan kom ik erin voor het toetje ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 26 december 2013 @ 17:59 |
Vanavond flanksteak, frites en salade | |
Whiskers2009 | donderdag 26 december 2013 @ 19:42 |
Het was supergoed gelukt (hoofdgerecht en bijgerechten) en men vond het heerlijk ![]() ![]() ![]() | |
Myraela | donderdag 26 december 2013 @ 19:50 |
Eerste 3 gangen zijn prima gelukt. ![]() ![]() | |
Molo | donderdag 26 december 2013 @ 20:11 |
Wij hebben net de badkamer en bovenverdieping lopen schoonmaken met zijn twee ( ![]() ![]() ![]() Maar goed, kalkoenrolletjes met wat pasta, oesterzwammen en truffelsaus is zo in elkaar gezet gelukkig. | |
Whiskers2009 | donderdag 26 december 2013 @ 20:27 |
Nagerecht is ook een doorslaand succes ![]() ![]() ![]() | |
Bienelientjee | donderdag 26 december 2013 @ 20:41 |
Mijn varkenshaas was amaaaazinggg! Alleen was het veel te veel! ![]() | |
habitue | donderdag 26 december 2013 @ 20:45 |
Al mijn gerechten waren heel enthousiast ontvangen ![]() De citroentiramisu, damn die was echt devine. ![]() O en ik zit echt prop en propvol. | |
Whiskers2009 | donderdag 26 december 2013 @ 20:54 |
Ergo: geslaagd kerstdiner ![]() | |
borisz | donderdag 26 december 2013 @ 21:11 |
![]() Gedecoreerd volgens de stijl van Massimo Bottura ![]() Smaakte erg ![]() Het is de Tiramisutaart uit de KerstAllerhande ![]() | |
Bienelientjee | donderdag 26 december 2013 @ 21:28 |
Die Whiskey Chocolate Brownies.... ![]() ![]() ![]() Ze kwamen niet heel uit het blik (we hadden geen bakpapier meer, dus nood breekt wet, dan maar ingeboterd), maar zelfs in stukken smaakt ie heerlijk! ![]() | |
Whiskers2009 | donderdag 26 december 2013 @ 21:45 |
Fijn dat zo te lezen ieders diner zo geslaagd was/is ![]() | |
minilot | donderdag 26 december 2013 @ 21:47 |
Simpele toet! (gaan we zo opeten)![]() Omenalumi ('appelsneeuw') met pain d'amande [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 26-12-2013 22:20:01 ] | |
Myraela | donderdag 26 december 2013 @ 22:02 |
Ok, sorry, maar mijn tiramisu was echt de lekkerste ooit. | |
Whiskers2009 | donderdag 26 december 2013 @ 22:15 |
![]() ![]() | |
RoelerMF | donderdag 26 december 2013 @ 22:47 |
Wat zijn er een hoop mooie foto's van alle gerechten voorbij gekomen! Ik hoop snel ook alle foto's te hebben voor dit topic, dan kan ik ook laten zien hoe het allemaal uiteindelijk eruit zag ![]() | |
FutureFairytale | donderdag 26 december 2013 @ 23:11 |
Balen dat ik foto's ben vergeten te maken. Echt geen een foto, ook niet vsn het gezelschap en de gedekte tafel ![]() | |
SV-tje | donderdag 26 december 2013 @ 23:14 |
Hier vanavond kerstdiner met ouders en zus. Amuse: ![]() Soep ![]() Voorgerecht ![]() Hoofdgerecht ![]() Nagerecht ![]() | |
Molo | donderdag 26 december 2013 @ 23:50 |
Hot damn! Das een goed maal én het ziet er prachtig uit! ![]() | |
Bleie | vrijdag 27 december 2013 @ 09:17 |
Wow, wat ziet alles er bij jullie mooi en heerlijk uit! Hier was het allemaal ook behoorlijk geslaagd, en ik heb zelfs foto's gemaakt (niet van alles, maar wel de 'spannendste' dingen. Kerstavond ![]() California-roll sushi ![]() Zalm in groene thee, met kokosrijst en misogroenten (niet op de foto) ![]() Japanse cheesecakejes. Net uit de oven, daarna stortten ze volledig in, maar OMG wat lekker! Eerste Kerstdag deed ik alleen het voorafje ![]() Zelfgebakken zuurdesem met zalmpaté Tweede Kerstdag ![]() Voor de kinderen ![]() Tomaten-paprikasoep met mascarpone ![]() En kletskoppen van Parmezaanse kaas Hoofdgerecht was melanzane alla parmagiana - geen foto's ![]() Citroen-meringuetaart ![]() | |
Zo-is-dat | vrijdag 27 december 2013 @ 09:29 |
Sv-tje, wat een prachtig bord voor die bouillon ook! En bleie die citroen taart ![]() | |
Myraela | vrijdag 27 december 2013 @ 10:17 |
Ik heb gewoon geen foto's gemaakt, ik had er geen zin in. En er was toch te weinig licht. | |
BE | vrijdag 27 december 2013 @ 10:30 |
Jeej! De spinaziesalade was een succes! ![]() | |
SV-tje | vrijdag 27 december 2013 @ 11:51 |
Dank jullie wel, zo-is-dat ik wil al jaren een nieuw servies en nu vond ik net voor kerst dit servies. Ben er helemaal weg van. Heb nu 3x 6 borden aangeschaft, voor de rest wordt gespaard. Is de serie Asa Home a table, bestaat al sinds 1972 dus bied toekomst mogelijkheden om alles op het gemak bij elkaar te sparen. | |
RoelerMF | vrijdag 27 december 2013 @ 11:57 |
Alvast de eerste drie foto's die ik met mijn eigen telefoon had gemaakt ![]() ![]() Tafeldekking was passen en meten, maar het kwam goed ![]() ![]() De tomaten-creme soep met op basis van de zelfgemaakte bouillon. Precies "zoals mama hem vroeger maakte" ![]() ![]() En dit was het hoofdgerecht. De hertenstoof met de aardappel-pastinaak kerstkransjes. Die laatste had ik wat hoger opgespoten omdat ik er geen 16 op het rooster kwijt kon maar wel graag iedereen voldoende wilde geven. De stoofpeertjes heb ik er niet op staan jammer genoeg. En let niet op de appelmoes, dat was voor diegene die geen hertenstoof hadden ![]() De ringen die ik had gekocht om de stoof in te serveren werkte alleen voor geen meter. De stoof had een mooie dikte, maar nog altijd veel te dun om fatsoenlijk op elkaar te blijven liggen. Zodra ik de ring wegtrok liep alles uit ![]() ![]() Hopelijk volgen de foto's van het tussengerecht en het toetje ook nog. En moeders vroeg of ik volgend jaar ook voor de familie wilde koken voor Eerste Kerstdag ![]() | |
essnhills | vrijdag 27 december 2013 @ 13:48 |
Hier was het 6 gangen diner van gister voor 10 man ook erg geslaagd ![]() ![]() ![]() Iedereen vond het hartstikke lekker en bijna alles is op. Het menu: Een salade met kiprollade, sinaasappeldressing en amandelschaafsel Stokbroodjes met kruidenboter en een kruidenmengsel met gebakken champignons Courgette carpaccio met sperzieboontjes, champignons, walnoten, rauwe ham en zelfgemaakte paprikapesto Kalfsragoût in bladerdeegvormpjes Twee stoofpotjes: Een runderstoofpotje met kersen en een vegetarische (Palak Dal) Met rode linzen en spinazie geserveerd met crostini's Bladerdeeg met abrikoos uit de oven met vanille-roomijs | |
Probability | zondag 29 december 2013 @ 11:18 |
Ik lees nog even mee, ik ga met oudjaar een kerstdiner koken ![]() | |
minilot | zondag 29 december 2013 @ 12:52 |
Ten overvloede, maar hier nog even een paar niet-telefoonfoto's van wat ik had gemaakt..![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En nu zat ik na die appelsneeuw en de candy cane-meringue met een koelkast vol eidooiers, dus ik heb net maar eens vanillecustard gemaakt, en is nu klaar om in de koelkast te schuiven: ![]() Strakjes custardcakejes met rum maken.. ![]() Verder nog iemand foto's van het kerstdiner? En verder nog iemand iets leuks gedaan met de restjes? Het ziet er allemaal zo knus uit! ![]() | |
FutureFairytale | zondag 29 december 2013 @ 13:01 |
Het ziet er echt fantastisch uit minilot. Ik zou dat schaaltje kroepoek wel op willen eten ![]() | |
minilot | zondag 29 december 2013 @ 13:02 |
Ik kan je wel een keer een zakje met gedroogde plakjes sturen hoor. ![]() | |
FutureFairytale | zondag 29 december 2013 @ 13:04 |
Aw das echt superlief maar het is jouw kroepoek, niet de mijne ![]() | |
minilot | zondag 29 december 2013 @ 13:07 |
Boeien. Maak ik gewoon weer nieuw. ![]() Maarreh, als over een paar dagen blijkt iedereen alle verhalen en foto's heeft gepost, dan is het maar 'ns tijd om afscheid te nemen van het topic, lieve CUL-ers! Alvast iedereen bedankt voor deze bijzonder leuke (en opvallend gedoe- en onzinloze!) reeks ![]() Tot volgend jaar hè? ![]() | |
FutureFairytale | zondag 29 december 2013 @ 13:17 |
Ik wilde jou bedanken voor dit superleuke en inspirerende topic! Er zijn veel mensen, inclusief ik, die recepten hebben gebruikt van dit topic en idd fijn dat hier geen ONZ van is gemaakt. Jouw hulp en bijdrage was fantastisch, evenals hulp van andere CUL-lers hier. Super super bedankt en hopelijk tot volgend jaar! Liefs, kleine chef ![]() | |
Bleie | zondag 29 december 2013 @ 13:59 |
Dit! Ik vond het een geweldig topic! De Soep der Soepen blijft erin hier. En ook verder heel veel aan gehad. Veel dank! | |
Sjaam | zondag 29 december 2013 @ 14:10 |
Maar maar maar maar kunnen we dan geen nieuw topic openen waarin je ons van al je fratsen op de hoogte houdt want dit is gewoon genieten hoor! En je foto's, het ziet er zó mooi uit! Je kunt toch ons gewoon op de hoogte blijven houden van alles wat je probeert en wat je wil proberen en gaat proberen en absoluut nooit probeert?! ![]() ![]() | |
sieske | zondag 29 december 2013 @ 14:18 |
Hier zo t stoofpotje en de klassieke pasteitjes Mag ik je recept voor dat stoofpotje aub?? Ow, ik heb hem net gevonden via de link van het nieuwe kerstinspiratie-topic. [ Bericht 64% gewijzigd door sieske op 29-12-2013 14:32:06 ] | |
sieske | zondag 29 december 2013 @ 14:22 |
Dan zijn wij dus niet de enigen die hebben lopen poetsen met kerst. ![]() | |
minilot | zondag 29 december 2013 @ 14:23 |
Bleie, FFt en Sjaam - dank voor het voortzetten van zoete, lieve kerstgedachtes ![]() Ik zat wel te denken: nu blijkt dat het toch wel leuk is om elkaar hier te helpen bij recepten, wellicht is het dan leuk om een soort kookclub-achtige topicreeks te openen, waarbij experimenteerlustige en kookgrage CUL-ers bijvoorbeeld eens per twee weken met z'n allen één supertof en enigzins bijzonder recept maken, dat we dan per wisselbeurt uitkiezen.. Eens over denken.. [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 29-12-2013 14:29:50 ] | |
minilot | zondag 29 december 2013 @ 14:24 |
Ha, dat hebben wij volgend jaar! Voor het eerst kerst bij ons thuis. Wel fijn, want dan hoef ik eens niet het halve dorp door te slepen met enorme tupperwaredozen met saus enzo. Maar dan dus wel twee weken vooraf vrij om op te ruimen. ![]() | |
Myraela | zondag 29 december 2013 @ 14:59 |
Misschien maandelijks voor een bepaald thema koken? En dan zelf kiezen of je daarin een hapje, ontbijt of een uitgebreid diner maakt. Gewoon om ons elke keer een beetje in iets te verdiepen. Dat lijkt me wel tof. ![]() | |
Myraela | zondag 29 december 2013 @ 15:00 |
De FOK!kookclub. Ik doe sowieso mee. ![]() | |
#ANONIEM | zondag 29 december 2013 @ 15:09 |
Lijkt me tof! En eens per maand is nog om vol te houden ![]() | |
FutureFairytale | zondag 29 december 2013 @ 15:10 |
Me 2! Mits de recepten niet zo ingewikkeld zijn dat mn keuken en ik onder zitten en er niks op tafel staat ![]() | |
Zonnetje1981 | zondag 29 december 2013 @ 15:13 |
Ik wil ook meedoen! | |
minilot | zondag 29 december 2013 @ 15:26 |
Zal ik dan op 1 januari dan een voorzetje geven? Ik vind het idee van Myraela wel goed eigenlijk: een thema per maand in plaats van een enkel recept. Maar dan is het in elk geval leuk als het wel een beetje concreet is, dus wél: 'zelfgemaakte ravioli' en níét 'Italiaans' en wel 'financiers' en niet: 'koekjes'. Eens? (Sorry voor offtopic gaan, lieve Mods) | |
Zonnetje1981 | zondag 29 december 2013 @ 15:29 |
Leuk! Ga ik mss toch nog een keukenprinses worden... ![]() | |
Myraela | zondag 29 december 2013 @ 15:49 |
Ik zou ze niet te concreet maken, het is juist leuk om te zien hoe mensen het thema interpreteren. | |
Bleie | zondag 29 december 2013 @ 16:04 |
Leuk idee! Het zou ook rondom een bepaald ingrediënt kunnen draaien? | |
Myraela | zondag 29 december 2013 @ 16:06 |
Zou ik ook tof vinden. ![]() | |
FutureFairytale | zondag 29 december 2013 @ 17:01 |
Ja precies! Ik heb bv geen pastamachine of pizzaoven dus als er perse verse pasta of zelfgemaakte pizza gemaakt moet worden kan ik niet meedoen helaas. | |
#ANONIEM | zondag 29 december 2013 @ 17:06 |
Misschien een algemeen thema met een extra 'uitdaging' zoals verse pasta? Dan kan iedereen meedoen en de mensen die wél de middelen hebben om zelf pasta te maken kunnen dat dan ook doen. | |
PdeHoog | zondag 29 december 2013 @ 17:19 |
Voor een zelfgemaakte pizza heb je geen pizza-oven nodig ![]() ![]() | |
AnnaNiem | zondag 29 december 2013 @ 18:57 |
Leuk! Ik zou een thema kiezen waar alle kookniveau's, budgetten etc. bij kunnen aanhaken en het niet te specifiek maken. Ik zou dus wel koekjes doen en niet financiers... En dan maar kijken wat voor recepten er los komen en waarschijnlijk komt er dan wel een toppertje uit zoals de soep-der-soepen, de hertenstoof of de Vietnamese stoofpot uit het stoofpottentopic (aanradertje). | |
Zo-is-dat | zondag 29 december 2013 @ 18:59 |
Heel leuk plan! | |
RoelerMF | zondag 29 december 2013 @ 19:23 |
Ja leuk! Ik wil er ook wel aan mee doen! ![]() | |
habitue | zondag 29 december 2013 @ 23:29 |
Leuk idee! Count me in. | |
PdeHoog | zondag 29 december 2013 @ 23:40 |
Beetje als dit idee ![]() | |
motorbloempje | zondag 29 december 2013 @ 23:45 |
Leuk idee! ![]() | |
Chell | maandag 30 december 2013 @ 08:43 |
Oh, wat een leuk idee ![]() En dit topic was heerlijk. Ik ga het missen. Helaas heb ik geen foto's van mijn kerstdiner, maar het was erg lekker. De cranberries zijn met chocolademousse goddelijk! En het zag er superfeestelijk uit. | |
BE | maandag 30 december 2013 @ 09:39 |
+1 | |
PaarsBeestje | maandag 30 december 2013 @ 09:41 |
+2 Ik heb met veel plezier bijvoorbeeld de cranberries gemaakt. Dat had ik nooit gedaan zonder dit inspirerende topic ![]() | |
Myraela | maandag 30 december 2013 @ 09:42 |
Dat is echt een wedstrijd. Hoewel ik dat ook leuk vind, is dat nu volgens mij niet echt de bedoeling. Daarbij ben ik altijd bang dat het dan altijd al eerder een wedstrijd word wie de mooiste foto's kan maken. | |
Pietverdriet | maandag 30 december 2013 @ 09:52 |
Die wint Robin | |
PdeHoog | maandag 30 december 2013 @ 10:13 |
Dat met die foto's blijf je toch houden ![]() En voor mij persoonlijk zou dan het mooi fotograferen een extra uitdaging vormen ![]() | |
AnneX | maandag 30 december 2013 @ 11:03 |
De eerdere link uit 2009 heb ik nu pas ( allemaal) doorgelezen. Dat was een leuk initiatief, had ik helemaal gemist ![]() Doorstart ![]() | |
Soohr | maandag 30 december 2013 @ 15:09 |
Ik heb een restantje van de pulled pork volledig gemixed met de restant van 1 van de sausen en op een broodje gemikt als lunch. Heerlijk. ![]() | |
RoelerMF | dinsdag 31 december 2013 @ 16:31 |
Heb ook de foto's van de andere twee gerechten gehad. ![]() Tafeldekking: ![]() Voorgerecht: De tomatensoep: Tussengerecht: De kalkoensalade met kerstster van bladerdeeg Hoofdgerecht: De hertenstoof met aardappel-pastinaakkerstkransjes en gestoofde peertjes met effect Nagerecht: De apple crumble on the rocks met een vanille slagroom Ik hoop dat we volgend jaar weer zo een mooi voorpret topic hebben vol met inspiratie en leuke ideeën! | |
minilot | woensdag 1 januari 2014 @ 11:19 |
Zohee, je kerstster is prima gerezen M! ![]() ![]() ![]() Volgens jaar is kerst bij mij thuis (dus ik heb nog een jaar om een eettafel te kopen ![]() ![]() Wat is het geworden Probs? ![]() Ik moest trouwens even komen gourmetten bij de schoonfamilie gisterenavond. Voor straf, omdat ik kerst de laatste jaren zo 'culinair verantwoord' heb gemaakt. ![]() ![]() | |
minilot | woensdag 1 januari 2014 @ 11:25 |
M.b.t kookclub-topic.. Wellicht handig als de mods van FOK er ook een beetje over nadenken en dat we de komende weken peilen wat de consensus is? In een daarvoor bedoeld topic, in plaats van hier? ![]() Ik heb bij nader inzien de komende dagen vrees ik sowieso zelf geen tijd om een voorzetje te doen, en als ik het zo lees blijken de voorkeuren toch enigzins uit elkaar te liggen. Iets dat verwordt tot een wedstrijd (de beste foto's, de beste recepten of anderzijds) zou het naar mijn idee inderdaad niet moeten zijn. Het kerstgevoel van dit topic indachtig, zou het denk ik vooral een topic moeten zijn waarin we wél eens per maand een kook- of bakonderwerp aanvliegen dat ook echt een uitdaging is, maar wel zodat we gewoon gedurende die maand elkaar kunnen helpen, ons erin kunnen verdiepen, samen kunnen experimenteren met specifieke recepten en bereidingswijzen en dat we dan aan het einde van de maand iets bijgeleerd hebben en een tof recept of een puike techniek aan ons arsenaal kunnen toevoegen. Maar goed. Ander topic voor openen denk ik. ![]() | |
Probability | donderdag 2 januari 2014 @ 22:55 |
O nou we deden even wat snels en we gaan kerst nog een ander moment 'inhalen' ![]() ![]() Het menu: -entrecote met daarbij gebakken kleine paddenstoelen en oesterzwammen met een klein beetje zout en citroen -aardappel smileys uit de oven -prei in rode wijnsaus (uit elizabeth davids christmas) -gevulde kleine ronde paddenstoelen uit de oven, twee soorten (het moesten eigenlijk portobello's zijn maar die waren op) de inhoud gebakken met een sjalotje met blue d'arvenge, honing, ketjap, en een beetje lente ui en als dessert -sgroppino van mango sorbet ijs, hele lekkere prosecco en wodka. | |
#ANONIEM | dinsdag 18 november 2014 @ 10:24 |
wat is dit voor lekker toetje? [ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 18-11-2014 10:26:08 ] | |
minilot | dinsdag 18 november 2014 @ 10:28 |
Omenalumi, ofwel 'appelsneeuw'. Heel lekker, fruitig en licht toetje voor na een zware maaltijd. ![]() http://scandifoodie.blogspot.nl/2011/08/omenalumi-apple-snow.html Extra lekker is het om daar dan wat knapperig bij te serveren. Ik maakte pain d'amande: http://www.davidlebovitz.(...)ain-damande-cookies/ | |
roos85 | dinsdag 18 november 2014 @ 10:33 |
Nog iets meer dan een maand te gaan ![]() Waar ik met de dagen precies ben, weet ik met uitzondering van 2de KD (werken), nog niet ![]() Waarschijnlijk komt moeders bij ons eten, en anders daar koken. Moet nu toch wel gaan nadenken over een menu. | |
#ANONIEM | dinsdag 18 november 2014 @ 10:33 |
dank je. Heet het in het Nederlands ook appel saus? Waar koop je zoiets? En die koekjes zijn die zoetig? | |
roos85 | dinsdag 18 november 2014 @ 10:34 |
Zal wel appelmoes zijn ![]() | |
minilot | dinsdag 18 november 2014 @ 10:36 |
Ja, appelmoes. Zelf maken is wel zo lekker. ![]() | |
roos85 | dinsdag 18 november 2014 @ 10:37 |
Zelfgemaakte appelmoes ![]() | |
Isabeau | dinsdag 18 november 2014 @ 10:53 |
Ik denk dat je hier moet zijn voor nog een maand te gaan ![]() Dit is het topic voor 2013 | |
roos85 | dinsdag 18 november 2014 @ 12:04 |
Oh ![]() ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 18 november 2014 @ 13:23 |
oo appelmoes. Doet me denken aan wat mijn moeder soms maakt: geklopte eiwit met suiker op eigengemaakte appelmoes en dan eventjes in de oven ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 18-11-2014 13:24:07 ] |