FOK!forum / Culinesse à gogo / Kerstdiner 2013! deel 4 - Inspiratie-, voorpret- en adviestopic
PdeHoogmaandag 23 december 2013 @ 22:48
Deel nummer vier alweer!

david_strange_front_is_joined_by_val_tylor_and_gor_8780408364.JPG

~:)

Wat gaan we maken, voor hoeveel mensen, wie heeft er tips nodig en hebben we er een beetje zin in? *O*

Diverse voorgenomen/uitgeprobeerde recepten uit vorige delen

Snoep:
- Rode wijn-chocoladetruffels
- Witte chocolade-citroentruffels

Amuses/hapjes:
- Fetatruffels met pistache en zongedroogde tomaten
- Manti
- Zalmhaasje met cashewnoten en soja:- Tonijntartaar
- Coquilles met doperwtenpuree en krokant gebakken pancetta
- Kipsateetjes

Soep:
- O+ DE SOEP DER SOEPEN! O+ x 15 (dikke aanrader!)
- Krachtige paddestoelenbouillon

Voorgerechten:
- Kerstster Caprese
- Romige avocado met garnalen
- Spinaziesalade met geitenkaas in sesamkorst

Hoofd- en bijgerechten:
- Hollywoods Temptation (zalm in filodeeg)
- Rib roast met cognacsaus
- Beef Wellington: - Aardappel-pastinaakkerstkransjes
- Hertenstoof
- Varkenshaas in dukkah-korst
- Rollade van kalfslende met groene salade

- Stoofpotje van wild
- Aardappeltjes met rozemarijn en knoflook
- Rodekooltaartje met geitenkaas

Toetjes:
- Sinaasappelsouffleetje met Grand Marnier
- Appelsneeuw
- Pain d'Amande
- Appelcake
- Whiskey-chocoladebrownies

Drankjes:
- Candy Cane Martini
- Bisschopswijn

Varia:
- Spicy, sugared cranberries
- Dessert'kaviaar' -
- Kippenleverpaté


Foto's van testrondes/tafelopmaak

RoelerMF:

41b8764e82d591aef7ca19ed05bc6c85_new_medium.jpg 1452451_10202414492502814_1951173761_n.jpg
1453266_10202426269157223_255818800_n.jpg 1486782_10202590609825637_1894579736_n.jpg


Minilot:

2190zr5.jpg 2lc44z4.jpg
64h6if.jpg 21oni81.jpg
2hrmybb.jpg 2yw77cy.jpg
2m2hv6t.jpg


Sts:

14bs26g.jpg 2mhzz2d.jpg
noc7de.jpg
Zo-is-datmaandag 23 december 2013 @ 23:20
Net mijn peertjes gecheckt en ze mogen vanacht mooi blijven staan, trekt bijna niet op. Mn schaal is wel een beetje vol dus ze hadden lichtje vlekjes waar ze elkaar raken, nu zijn allemaal een kwart slag gedraaid :)

Morgen weer een dag! :W
AnneXdinsdag 24 december 2013 @ 00:11
Spannend..de peertjes staan in de rode port en morgen bij opstaan ga ik gelijk in de koelkast duiken... >:O
FutureFairytaledinsdag 24 december 2013 @ 00:49
quote:
1s.gif Op maandag 23 december 2013 23:20 schreef Zo-is-dat het volgende:
Net mijn peertjes gecheckt en ze mogen vanacht mooi blijven staan, trekt bijna niet op. Mn schaal is wel een beetje vol dus ze hadden lichtje vlekjes waar ze elkaar raken, nu zijn allemaal een kwart slag gedraaid :)

Morgen weer een dag! :W
Oh balen! Hopelijk zijn ze morgen bijgekleurd. Je hebt nog ff :)
minilotdinsdag 24 december 2013 @ 08:52
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 22:30 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ik kon geen gedroogde chilivlokken vinden! Heb verse rode pepers meegenomen. Snij er 1 fijn en gooi em erin. Ik ben gek op pittig (kan heel wat hebben), de fam wat minder helaas.
1 Steranijs doe ik! Voor de zekerheid: 1 tsp is 2 theelepels en 1tbsp zijn 2 eetlepels toch?
Hoho, dat hangt helemaal van de maat van je eigen thee- en eetlepeltjes af! Daar zit nogal een verschil in! :Y Teaspoon (tsp) in recepten is 5 ml en een tablespoon (tbsp) in recepten is 15 ml. Bij Blokker en de Hema kun je voor hoogstens een paar euro een setje maatlepeltjes krijgen (ook maatscheppen voor cups, 1/2 cups, 1/3 cup, etcetera). Is echt reuze handig als je vaker kookt met online gevonden Amerikaanse recepten.

O, en de gedroogde chili - deze zijn goed verkrijgbaar in de supermarkten:
drogheria-alimentari-chilipeper.jpgPiri_piri.ashx
En even zelf stampen:
verstegen-chili-heel.jpg

..maar da's nu te laat zeker? :)

Haal je de zaadjes en zaadlijsten uit je verse peper?
minilotdinsdag 24 december 2013 @ 08:54
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 december 2013 00:11 schreef AnneX het volgende:
Spannend..de peertjes staan in de rode port en morgen bij opstaan ga ik gelijk in de koelkast duiken... >:O
En en en?! Foto! Rudolph is een beste peer die meestal bomvol goede tips en technieken zit, maar soms slaat hij de plank hélemaal mis dus ik ben wat nerveuzig! :D
Soohrdinsdag 24 december 2013 @ 09:24
sinds zaterdag ligt de varkenschouder te ontdooien,
vanmiddag mag ie weer de koelkast in,
morgenochtend de marinade in en morgen nacht de oven in.
Myraeladinsdag 24 december 2013 @ 09:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 08:54 schreef minilot het volgende:

[..]

En en en?! Foto! Rudolph is een beste peer die meestal bomvol goede tips en technieken zit, maar soms slaat hij de plank hélemaal mis dus ik ben wat nerveuzig! :D
Vooral qua opmaak vind ik hem soms een beetje hard falen. Noemt die iets een mooie taart, terwijl ik het een soort kinderlijke creatie vind.
RoelerMFdinsdag 24 december 2013 @ 09:53
Mijn peertjes hebben in ieder geval een rode voet :D Maar de port trekt niet echt omhoog, het kleurt eigenlijk alleen datgene wat in het vocht staat. Dus ik heb mijn mooiste 6 peertjes in een kleinere bak gezet zodat de port hoger komt. Nu kunnen ze nog een uur of negen badderen. Dan moet het wel goed komen denk ik :)
Zo-is-datdinsdag 24 december 2013 @ 10:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 09:53 schreef RoelerMF het volgende:
Mijn peertjes hebben in ieder geval een rode voet :D Maar de port trekt niet echt omhoog, het kleurt eigenlijk alleen datgene wat in het vocht staat. Dus ik heb mijn mooiste 6 peertjes in een kleinere bak gezet zodat de port hoger komt. Nu kunnen ze nog een uur of negen badderen. Dan moet het wel goed komen denk ik :)
Ik moet er vanavond 22 serveren! Dus apart zetten gaat niet lukken, een paar zullen er wel vlekjes houden, maar ach, heeft ook zn charme :)
littledrummergirldinsdag 24 december 2013 @ 10:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 09:53 schreef RoelerMF het volgende:
Mijn peertjes hebben in ieder geval een rode voet :D Maar de port trekt niet echt omhoog, het kleurt eigenlijk alleen datgene wat in het vocht staat. Dus ik heb mijn mooiste 6 peertjes in een kleinere bak gezet zodat de port hoger komt. Nu kunnen ze nog een uur of negen badderen. Dan moet het wel goed komen denk ik :)
miss kun je ze nog wat helpen met perenrood (te vinden op de groente/kruiden afdeling van je supermarkt)
AnneXdinsdag 24 december 2013 @ 10:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 09:53 schreef RoelerMF het volgende:
Mijn peertjes hebben in ieder geval een rode voet :D Maar de port trekt niet echt omhoog, het kleurt eigenlijk alleen datgene wat in het vocht staat. Dus ik heb mijn mooiste 6 peertjes in een kleinere bak gezet zodat de port hoger komt. Nu kunnen ze nog een uur of negen badderen. Dan moet het wel goed komen denk ik :)
Precies...dat zag ik ook vanmorgen na een nachtje.
Straks nog eens kijken en een foto.

Mogelijk zit ik vandaag met een berg spruitjes en aanverwanten, want het pre K.diner gaat
er heel anders uit zien, organisatorisch >:O
FutureFairytaledinsdag 24 december 2013 @ 11:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 08:52 schreef minilot het volgende:

[..]

Hoho, dat hangt helemaal van de maat van je eigen thee- en eetlepeltjes af! Daar zit nogal een verschil in! :Y Teaspoon (tsp) in recepten is 5 ml en een tablespoon (tbsp) in recepten is 15 ml. Bij Blokker en de Hema kun je voor hoogstens een paar euro een setje maatlepeltjes krijgen (ook maatscheppen voor cups, 1/2 cups, 1/3 cup, etcetera). Is echt reuze handig als je vaker kookt met online gevonden Amerikaanse recepten.

O, en de gedroogde chili - deze zijn goed verkrijgbaar in de supermarkten:
[ afbeelding ][ afbeelding ]
En even zelf stampen:
[ afbeelding ]

..maar da's nu te laat zeker? :)

Haal je de zaadjes en zaadlijsten uit je verse peper?
Oh die moeten te vinden zijn maar wat zeg jij; die nog halen of mijn verse peper gebruiken?

En zal dan eerst qua maten 1:1 proberen. Ga em vanmiddag maken.
Oceanonixdinsdag 24 december 2013 @ 11:16
de kalkoen is binnen *O* *O* *O*

Nu bezig om een toetje te maken van rood fruit (aalbessen en bramen).
Zo-is-datdinsdag 24 december 2013 @ 11:20
Ik had nog wat canberries over dus nu staat er spiced sirup op t fornuis :9

T stoofvlees staat ook al te pruttelen en de brownie af te koelen, zo aan de crème brulee voor 22 personen beginnen!
AnneXdinsdag 24 december 2013 @ 11:29
Wat eerder gezegd werd, de peertjes zijn natuurlijk al verzadigd met de witte wijn.
De port siepelt er inderdaad wat uit, zie plasje.

Na een nachtje ziet het er zo uit: @ 11 o'clock.
eaa770ff7e58f6296af3a67b67ad729a_zps0e727d55.jpg

Succes alle kokers en Cul'lers.
Myraeladinsdag 24 december 2013 @ 11:31
Mijn cheddar appel worstenbroodjes. O+ Geen typisch kersthapje. Maarja, bij mijn schoonfamilie eten ze gewoon broodjes en hapjes, en vooral erg veel vis. En ik wilde er ook iets van vlees bij en eten de kinderen ook waarschijnlijk wel.

worstenbroodjes.png
RoelerMFdinsdag 24 december 2013 @ 11:42
Wat komen er al een hoop mooie dingen voorbij! Ik heb net de puree gekookt, gestampt en gezeefd en de eerste batch kerst sterren is ook de oven in geweest :)


252b023198f83ebc24f333b10b602a5c_new_medium.jpg
Bleiedinsdag 24 december 2013 @ 11:53
Hier is De Soep af. Damn, wat is die lekker!
FutureFairytaledinsdag 24 december 2013 @ 11:54
quote:
14s.gif Op dinsdag 24 december 2013 11:31 schreef Myraela het volgende:
Mijn cheddar appel worstenbroodjes. O+ Geen typisch kersthapje. Maarja, bij mijn schoonfamilie eten ze gewoon broodjes en hapjes, en vooral erg veel vis. En ik wilde er ook iets van vlees bij en eten de kinderen ook waarschijnlijk wel.

[ link | afbeelding ]
Zien er heerlijk uit :9
FutureFairytaledinsdag 24 december 2013 @ 11:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 11:42 schreef RoelerMF het volgende:
Wat komen er al een hoop mooie dingen voorbij! Ik heb net de puree gekookt, gestampt en gezeefd en de eerste batch kerst sterren is ook de oven in geweest :)


[ afbeelding ]
Wat leuk! Zit er vulling in?
friekin_dinsdag 24 december 2013 @ 11:56
quote:
14s.gif Op dinsdag 24 december 2013 11:31 schreef Myraela het volgende:
Mijn cheddar appel worstenbroodjes. O+ Geen typisch kersthapje. Maarja, bij mijn schoonfamilie eten ze gewoon broodjes en hapjes, en vooral erg veel vis. En ik wilde er ook iets van vlees bij en eten de kinderen ook waarschijnlijk wel.

[ link | afbeelding ]
Nondepietjes! Heb je stiekem ook een foto van de binnenkant?
RoelerMFdinsdag 24 december 2013 @ 11:58
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 december 2013 11:54 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Wat leuk! Zit er vulling in?
Nee nog niet. Er komt een kalkoensalade tussen :)
Myraeladinsdag 24 december 2013 @ 12:02
quote:
14s.gif Op dinsdag 24 december 2013 11:56 schreef friekin_ het volgende:

[..]

Nondepietjes! Heb je stiekem ook een foto van de binnenkant?
Vanavond zal ik er eentje maken, ik heb er namelijk stiekem al teveel op om er nog ééntje door te snijden. Anders kom ik met zo weinig aan vanavond. :')

Deeg is maar een dun laagje, van de kaas en appel zie je niets denk ik.
FutureFairytaledinsdag 24 december 2013 @ 12:11
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 december 2013 11:58 schreef RoelerMF het volgende:

[..]

Nee nog niet. Er komt een kalkoensalade tussen :)
verrie nijs ^O^
motorbloempjedinsdag 24 december 2013 @ 16:06
Ben nu deze aan 't maken:

http://lemonsandanchovies(...)ennel-seed-crackers/
(ligt al in de koelkast te stijven)

http://lemonsandanchovies(...)ed-shallot-crackers/
(en deze ben ik nu aan 't wachten tot de sjalotjes (heb een dropje balsamico creme toegevoegd) afgekoeld zijn :9)
Zo-is-datdinsdag 24 december 2013 @ 16:10
2a0l2qe.jpg

reuze ravioli met spinazie en een eidooiertje. Morgen voorgerecht :9

Even beentjes omhoog en dadelijk nog finishing touches; cocktailsaus maken en granny smith in mini blokjes voor een kleine garnalen cocktail als amuse, peertjes glaceren, als ik zin heb biscotti en alles inpakken om mee te nemen!
motorbloempjedinsdag 24 december 2013 @ 16:12
Goeie! Moet ook 't pastadeeg nog even maken voor mijn kalkoenravioli :o
sigmedinsdag 24 december 2013 @ 16:17
Wegens een kleine misrekening in mijn hoofd heb ik wat veel slagroom gekocht.
Iemand nog een leuke suggestie waar veel slagroom en weinig anders aan te pas komt? Ik heb natuurlijk wel allerlei kruiderij in huis, en ook een tamelijk grote voorraad eieren. En de gewone basis ingredienten. Zoet of hartig maakt niet uit. Hooguit zou het speciaal leuk zijn als ik m'n maanzaadmeel ook eens kon gebruiken.
Pietverdrietdinsdag 24 december 2013 @ 16:22
Aardappelgratine? Aardappels (bloemig) flinterdun snijden en in de gezoute room met een klein beetje knoflook leggen in een ovenschotel. In de oven tot goudbruin en gaar. Geen kaas erop, nergens voor nodig.
Herrencreme?
4 XL bio eieren
400 cc melk
200 cc slagroom, lobbig geslagen
Vanillestokje, vanilleextract of bourbonvanillesuiker, ik gebruikte mijn eigengemaakte vanillesiroop
100 gram suiker
100 gram geraspte bittere chocolade
4 blaadjes gelatine
100 cc bruine rum ( ik gebruik ron mulata anejo gran reserva)
Verwarm de melk in een pannetje met de vanille
Sla de eieren los in een grote stalen schotel
Als de melk 90 graden is ( niet laten koken), los de gelatine er in op giet je deze in een dun straaltje bij de eieren terwijl je die klutst
Verwarm dit au bain marie terwijl je met een garde blijft roeren tot het ca 85 graden is.
Dit vormt een dikvloeibaar mengsel
Haal het van het vuur en zet de schaal met ei-melk in een grotere schaal met ijs en water en voeg de suiker toe en roer met het mengsel zodat het afkoelt. Als het koud is voeg de rum toe en de slagroom, roer dit voorzichtig om zodat je de lucht er niet uitslaat.
Voeg de geraspte chocolade toe en zet het in de koelkast om op te stijven.

Is een zeer geliefd dessert in bepaalde delen van Duitsland. Een dikke lobbige creme. Deze is erg lekker. Meestal wordt ie kindervriendelijk gemaakt, met rumaroma ipv rum en dr Oetker vanillepuddingpoeder ipv room, eieren en gelatine. Die is niet lekker.
FutureFairytaledinsdag 24 december 2013 @ 16:47
Ik ben zo bang dat ik teveel citroengras in de soep heb gegooid :{
Heb 2 eetlepels citroengraspasta erin gedaan (uit een potje).
Moest zeker verse zijn? :{
Evenals de gember..

Hij is aan t koken. Straks alleen nog kokosmelk en limoen erin en weer warmen en dan maar fingers crossed.

Hoogvliet is gelukkig tot 19u open...
Pietverdrietdinsdag 24 december 2013 @ 16:58
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 december 2013 16:47 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik ben zo bang dat ik teveel citroengras in de soep heb gegooid :{
Heb 2 eetlepels citroengraspasta erin gedaan (uit een potje).
Moest zeker verse zijn? :{
Evenals de gember..

Hij is aan t koken. Straks alleen nog kokosmelk en limoen erin en weer warmen en dan maar fingers crossed.

Gek idee, maar proef eens hoe het smaakt, als het nu al smerig is, gaat de kokos en limoen daar niets aan verbeteren
habituedinsdag 24 december 2013 @ 17:19
Mijn hertenstoofpot staat op het vuur :9
FutureFairytaledinsdag 24 december 2013 @ 17:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 16:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gek idee, maar proef eens hoe het smaakt, als het nu al smerig is, gaat de kokos en limoen daar niets aan verbeteren
Heb geproefd en ik heb het vooral heel zout gemaakt. Heb er nog een 0,5 liter water bijgedaan, wat extra kokosmelk en shiitakes en nu kookt het weer.
Fingers crossed!
Coelhodinsdag 24 december 2013 @ 18:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 09:24 schreef Soohr het volgende:
sinds zaterdag ligt de varkenschouder te ontdooien,
vanmiddag mag ie weer de koelkast in,
morgenochtend de marinade in en morgen nacht de oven in.
Ga je pulled pork maken?
Soulagementdinsdag 24 december 2013 @ 18:32
quote:
5s.gif Op dinsdag 24 december 2013 16:17 schreef sigme het volgende:
Wegens een kleine misrekening in mijn hoofd heb ik wat veel slagroom gekocht.
Iemand nog een leuke suggestie waar veel slagroom en weinig anders aan te pas komt? Ik heb natuurlijk wel allerlei kruiderij in huis, en ook een tamelijk grote voorraad eieren. En de gewone basis ingredienten. Zoet of hartig maakt niet uit. Hooguit zou het speciaal leuk zijn als ik m'n maanzaadmeel ook eens kon gebruiken.
Panna cotta, of gewoon kloppen voor de warme choco :)
MaximusTGdinsdag 24 december 2013 @ 20:53
Eergisteren voor 13 man het kerstster-voorgerecht gemaakt; Vervolgens met een ander het hoofdgerecht. Runderrollade en kiprollade. Was niet in mn eigen keuken, en uiteraard was er weer door de boodschappenhalers niet alles meegenomen. Te weinig bladerdeeg. Omdat er nog wel in de diepvries lag. Uitgedroogd natuurlijk. Zoals ik al had verwacht.. Naja, runderrollade was iig mooi gegaard ;).
De-Sombrerodinsdag 24 december 2013 @ 21:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 17:19 schreef habitue het volgende:
Mijn hertenstoofpot staat op het vuur :9
Ik heb vanmiddag mijn hertenstoof gemaakt, volgens het 24kitchen recept welke hier al eens is langsgekomen. Eindproduct is top, tussentijds was het nog wel even billenknijpen omdat het volledig leek te mislukken. In plaats van een liter wildfond had ik een zeer geconcentreerd wildfond extract gebruikt. Dit extract aangelengd met water.

Na een aantal uur stoven gecheckt of de stoof goed was. Jammer genoeg was dit niet het geval, de stoof had een waterige structuur en was flauw van smaak. Op dat moment sloeg de stress er wel een beetje in. Ik heb toen het vlees en de groente uit de pan gehaald om het vocht wat te laten inkoken. Vervolgens na het inkoken een paar plakken ontbijtkoek toegevoegd, en daarna weer groente en vlees toegevoegd. Nog een uurtje op lage temperatuur in de oven gestoofd en nu is hij top. ^O^
Zo-is-datdinsdag 24 december 2013 @ 23:30
2yvqusn.jpg

Het grand dessert van vanavond! Crème brulee, brownie met toffee, kaneelroom, stoofpeertje met effect en granita van zelf getrokken gluhwein *) het viel 22x in goede aarden!
FutureFairytaledinsdag 24 december 2013 @ 23:44
Super allemaal! En zo te zien zijn de peertjes toch nog gelukt *O*
Rianndinsdag 24 december 2013 @ 23:53
ik heb vanavond al de hemelse modder en eiersalade gemaakt voor morgen
The_Deanwoensdag 25 december 2013 @ 00:33
Ik zoek advies, maar ben bang dat het een hele stomme vraag is...

Ik wou een cake bakken als toetje. In mijn recept staat:
300 gram bloem
15 gram bakpoeder

Nu weet ik, dat als je bloem aan bakpoeder toevoegd het gewoon zelfrijsend bakmeel wordt.
Ik heb dus geen bakpoeder, maar wel een pak zelfrijsend bakmeel. Hoeveel gram pak ik daar van? Gewoon 300? Of komt het uiteindelijk niet zo precies op die paar gram?
RoelerMFwoensdag 25 december 2013 @ 00:33
Mijn kerstdiner is meer dan geslaagd! Heb alleen maar complimentjes gehad :D De kalkoensalade had ik nog nooit geprobeerd, maar die had fantastische smaken en was echt heel erg lekker.

De hertenstoof en de aardappel-pastinaakkerstkransjes deden het ook goed gelukkig en de stoofpeertjes vond iedereen fantastisch! Iemand jubelde zelfs dat hij ze beter vond dan die van oma en dat zouden de allerbeste zijn :D Mooier compliment kan je niet krijgen van iemand denk ik.

En het dessert met de vanille slagroom sloeg ook in als een bom. De slagroom was echt fantastisch lekker door de vanille! En het kaneelijs met de gebakken appel en crumble maakte het geheel af.

Heb pijn in de voeten van twee dagen in de keuken staan, maar het was het waard! 8-)
habituewoensdag 25 december 2013 @ 00:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 21:03 schreef De-Sombrero het volgende:

[..]

Ik heb vanmiddag mijn hertenstoof gemaakt, volgens het 24kitchen recept welke hier al eens is langsgekomen. Eindproduct is top, tussentijds was het nog wel even billenknijpen omdat het volledig leek te mislukken. In plaats van een liter wildfond had ik een zeer geconcentreerd wildfond extract gebruikt. Dit extract aangelengd met water.

Na een aantal uur stoven gecheckt of de stoof goed was. Jammer genoeg was dit niet het geval, de stoof had een waterige structuur en was flauw van smaak. Op dat moment sloeg de stress er wel een beetje in. Ik heb toen het vlees en de groente uit de pan gehaald om het vocht wat te laten inkoken. Vervolgens na het inkoken een paar plakken ontbijtkoek toegevoegd, en daarna weer groente en vlees toegevoegd. Nog een uurtje op lage temperatuur in de oven gestoofd en nu is hij top. ^O^
Nice! Stoofvlees kan idd wat tricky zijn soms. Bij mij was het na 3 uur stoven nog best taai, extra eetlepel azijn erbij en nog 2 uur en het was zacht *O* En goed gelukt. :9
Myraelawoensdag 25 december 2013 @ 09:29
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2013 00:33 schreef The_Dean het volgende:
Ik zoek advies, maar ben bang dat het een hele stomme vraag is...

Ik wou een cake bakken als toetje. In mijn recept staat:
300 gram bloem
15 gram bakpoeder

Nu weet ik, dat als je bloem aan bakpoeder toevoegd het gewoon zelfrijsend bakmeel wordt.
Ik heb dus geen bakpoeder, maar wel een pak zelfrijsend bakmeel. Hoeveel gram pak ik daar van? Gewoon 300? Of komt het uiteindelijk niet zo precies op die paar gram?
300 gram zelfrijzend bakmeel is prima. Komt niet zo precies.
Pietverdrietwoensdag 25 december 2013 @ 09:32
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2013 00:33 schreef The_Dean het volgende:
Ik zoek advies, maar ben bang dat het een hele stomme vraag is...

Ik wou een cake bakken als toetje. In mijn recept staat:
300 gram bloem
15 gram bakpoeder

Nu weet ik, dat als je bloem aan bakpoeder toevoegd het gewoon zelfrijsend bakmeel wordt.
Ik heb dus geen bakpoeder, maar wel een pak zelfrijsend bakmeel. Hoeveel gram pak ik daar van? Gewoon 300? Of komt het uiteindelijk niet zo precies op die paar gram?
Bij cake is zelfrijzend bakmeel zelfs beter dan bloem, bloem heeft vaak meer gluten en dat wil je niet. Ik heb nooit zelfrijzendbakmeel in huis dus neem ik de helft of meer maizena.
The_Deanwoensdag 25 december 2013 @ 09:33
quote:
1s.gif Op woensdag 25 december 2013 09:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat ga je maken? Cake?
Jup! Soort brownies, moet in een lage bakvorm, dus ik neem een browniepan.
Verder heel simpel recept, dit is het :D
Ingrediënten:
4 eieren
250 gr suiker
200 gr (zachte) boter
300 gr bloem
15 gr bakpoeder
3 theelepels cacao
Pietverdrietwoensdag 25 december 2013 @ 09:35
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2013 09:33 schreef The_Dean het volgende:

[..]

Jup! Soort brownies, moet in een lage bakvorm, dus ik neem een browniepan.
Verder heel simpel recept, dit is het :D
Ingrediënten:
4 eieren
250 gr suiker
200 gr (zachte) boter
300 gr bloem
15 gr bakpoeder
3 theelepels cacao
Zie ninja edit
The_Deanwoensdag 25 december 2013 @ 09:39
quote:
1s.gif Op woensdag 25 december 2013 09:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zie ninja edit
Haha ok dan, dankjewel :)
--Samwoensdag 25 december 2013 @ 11:07
Gisteren het kerstdiner gemaakt, vandaag even opwarmen en smullen maar!
FutureFairytalewoensdag 25 december 2013 @ 11:30
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2013 11:07 schreef --Sam het volgende:
Gisteren het kerstdiner gemaakt, vandaag even opwarmen en smullen maar!
Oh heerlijk relaxed :)
Myraelawoensdag 25 december 2013 @ 11:43
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2013 11:07 schreef --Sam het volgende:
Gisteren het kerstdiner gemaakt, vandaag even opwarmen en smullen maar!
Chill. :D
Myraelawoensdag 25 december 2013 @ 12:02
Het grote succes van de hapjes van gisteren waren toch wel de garnalenbitterballen. Overigens geen zin/tijd gehad om een foto te maken. Maar die zal ik morgen wel maken, want dan staan de garnalenkroketen op het menu voor het diner.

De brownies waren machtig, maar ook heerlijk. O+ /faalfoto wel.

brownies.png

Het is toch wel erg tof om te zien als je hapjes meeneemt en alles op gaat. O+
Dragonberrywoensdag 25 december 2013 @ 12:38
Voor vanavond nog even slagroomtruffels gemaakt :9
minilotwoensdag 25 december 2013 @ 12:43
Iedereen gaat goed, zo te horen. Tof!

quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2013 00:33 schreef RoelerMF het volgende:
Heb pijn in de voeten van twee dagen in de keuken staan, maar het was het waard! 8-)
Ha, fijn dat het allemaal zo goed beviel! :Y En herkenbaar, dat van die voeten. Ik ben al drie dagen bezig en ik begin ze ook wel te voelen. :D

quote:
14s.gif Op woensdag 25 december 2013 12:02 schreef Myraela het volgende:
Het is toch wel erg tof om te zien als je hapjes meeneemt en alles op gaat. O+
Dat kan ik me voorstellen ja. :Y
Hoog tijd dat ik eens een eettafel ga aanschaffen zodat ik eens mensen over de vloer daadwerkelijk een etentje kan aanbieden. Ik heb er toch ook wel lol in.
minilotwoensdag 25 december 2013 @ 12:51
Ik ga zo naar mijn ouders. Mijn moeder zorgt voor het diner en ik hoef er zelf niets aan te doen. Ik geloof dat het iets met beenham van de slager wordt, en ongetwijfeld Vienetta als toetje. *)

Ik neem als presentje een potje mee van de pepermuntkussentjes die ik gisteren heb gemaakt:

2dl9noi.jpg

Jaja, truttige presentatie, maar daar houdt mijn lieve mams wel van. :7

Morgen het grote kerstdiner bij mijn schoonouders. Soep der Soepen is vanmorgen gemaakt en staat gezeefd en wel in de koelkast. Morgenochtend alleen nog het shortbread met gouden gemberglazuur maken, verder ben ik klaar. :O
minilotwoensdag 25 december 2013 @ 12:55
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 december 2013 23:30 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
..granita van zelf getrokken gluhwein..
Awesome! O+
minilotwoensdag 25 december 2013 @ 12:57
O, en ik heb vanmorgen per abuis nog meer snoep gemaakt! *)

http://www.anediblemosaic.com/?p=15784:
DSC_7551small.jpg

..de mijne moet nog in stukjes worden gebroken en in de chocolade gedoopt, dat doe ik morgenochtend ook nog wel even. Of vanavond.
Zo-is-datwoensdag 25 december 2013 @ 13:21
Dé cranberry's
288qhyh.jpg *O*
Skwishwoensdag 25 december 2013 @ 14:06
Voorgerecht zojuist gemaakt en gelukt :7:
Soep van gepofte paprika met coquilles.

paprikasoep+coquille.JPGZal vanavond ongeveer zo uit zien
Pietverdrietwoensdag 25 december 2013 @ 14:16
Heb meringues en amandelkoekjes in de oven, boterkoekjes zijn al klaar
FutureFairytalewoensdag 25 december 2013 @ 14:31
Geweldige foto's allemaal!
Eehh moet je de soep der soepen zeven mini? De anijs is er al uitgehaald maar de paprika, ui en tomaatreepjes zitten er nog in.
? :@
Myraelawoensdag 25 december 2013 @ 14:36
Tiramisu is klaar. O+ Nu nog proberen vanaf te blijven tot morgenavond. ;(

1476037_171921423019016_1741630194_n.png
AnnaNiemwoensdag 25 december 2013 @ 19:31
Hier is ook alles goed gegaan. De peertjes hadden alleen nog wat langer gemogen qua kleur, die 8 uur volgens het recept is wat te kort. Morgen uit eten, ben benieuwd.
z80woensdag 25 december 2013 @ 19:41
hier staat de soep in onderdelen in de koelkast. de bouillon is van het vlees ontdaan en gezeefd.
het vlees staat apart in een bakje en gaat er morgen samen met wat verse groenten in.
de vulling voor de champions maak ik morgen pas.
SV-tjewoensdag 25 december 2013 @ 22:17
Eten bij de schoonfamilie gehad. Gelukkig geen honger hoeven te hebben. Maar blijft mijn ding niet zijn, met losse koude hapjes.

Dessertjes vielen in goede aarde. Nu zo bouillon aanzetten voor morgen, dan een kerst diner mijn stijl :)
FutureFairytalewoensdag 25 december 2013 @ 22:23
Alles was geweldig! O+
Voor, soep, hoofd en dessert was allemaal heerlijk.
Varkenshaas was zó ontzettend mals, smolt op je tong O+
minilotwoensdag 25 december 2013 @ 23:49
Hoi vanaf de wc bij mijn ouders. Moederlief had beenham tot draadjesvlees gebraden. En er was ijstaart in de vorm van een vallende ster, soort van. :)
Stoofpeertjes waren heerlijk.

[ Bericht 6% gewijzigd door minilot op 26-12-2013 08:44:12 ]
minilotwoensdag 25 december 2013 @ 23:50
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2013 22:23 schreef FutureFairytale het volgende:
Alles was geweldig! O+
Voor, soep, hoofd en dessert was allemaal heerlijk.
Varkenshaas was zó ontzettend mals, smolt op je tong O+
Chapeau voor jou! :Y
En, lustte iedereen De Soep?
Zo-is-datwoensdag 25 december 2013 @ 23:51
Owh jee, gelukkig waren er cranberries en truffels, en mints, en, en..!
FutureFairytalewoensdag 25 december 2013 @ 23:51
quote:
1s.gif Op woensdag 25 december 2013 23:50 schreef minilot het volgende:

[..]

Chapeau voor jou! :Y
En, lustte iedereen De Soep?
Ja *O* Ze vonden em kruidig/pittig maar vonden het niet erg; ze kregen het er warm van :D. Wilden graag weten wat er allemaal in ging. Geslaagd ^O^

Jouw 'snoep' ook allemaal opgegaan?
Zo-is-datwoensdag 25 december 2013 @ 23:54
2a7ao35.jpg

Amuse door vriendlief!

nlwu8g.jpg

Voor
ASSpirinedonderdag 26 december 2013 @ 00:19
Ik hield het maar op een hoofdgerecht, we zijn niet zo'n grote eters.
En heb ook niet zo'n spectaculaire dingen gemaakt zoals sommigen van jullie.

Groenten:
Gestoofde prei en gemengd met kruidenkaas (gebruik ik ook wel eens als vuling im cannellni). Vrij eenvoudig dus.
Gstoofde witlof.

Vlees:
Lamsbout ingewreven met rozemarijn en knofloof, op het einde nog ingewreven met een honing mosterd mengsel. Dit bovenop een bedje van aardappels en wortels.
Varkenswangen in rode wijnsaus.

Paddenstoelen risotto met parmezaanse kaas en comté.

Ben op zichwel tevreden dat het vrij goed was gelukt.
Zo-is-datdonderdag 26 december 2013 @ 00:42
Hmmmm, klinkt heerlijk!
FutureFairytaledonderdag 26 december 2013 @ 01:16
quote:
1s.gif Op donderdag 26 december 2013 00:42 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hmmmm, klinkt heerlijk!
Dit! 'Alleen' een hoofdgerecht voldoet hier zeker. Superlekker allemaal!
motorbloempjedonderdag 26 december 2013 @ 02:18
Hier is 't ook goed geslaagd O+ foto's volgen later... :)
minilotdonderdag 26 december 2013 @ 02:26
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2013 23:51 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ja *O* Ze vonden em kruidig/pittig maar vonden het niet erg; ze kregen het er warm van :D. Wilden graag weten wat er allemaal in ging. Geslaagd ^O^

Jouw 'snoep' ook allemaal opgegaan?
quote:
1s.gif Op woensdag 25 december 2013 23:51 schreef Zo-is-dat het volgende:
Owh jee, gelukkig waren er cranberries en truffels, en mints, en, en..!
Nee nee, al dat is voor morgen: kerstdiner bij schoonouders.
Had alleen een potje zelfgemaakte pepermunt voor mijn ouders meegenomen, maar dat was eigenlijk al wat te avontuurlijk voor ze :)

[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 26-12-2013 08:43:39 ]
AnnaNiemdonderdag 26 december 2013 @ 08:07
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 00:19 schreef ASSpirine het volgende:
Ik hield het maar op een hoofdgerecht, we zijn niet zo'n grote eters.
En heb ook niet zo'n spectaculaire dingen gemaakt zoals sommigen van jullie.

Groenten:
Gestoofde prei en gemengd met kruidenkaas (gebruik ik ook wel eens als vuling im cannellni). Vrij eenvoudig dus.
Gstoofde witlof.

Vlees:
Lamsbout ingewreven met rozemarijn en knofloof, op het einde nog ingewreven met een honing mosterd mengsel. Dit bovenop een bedje van aardappels en wortels.
Varkenswangen in rode wijnsaus.

Paddenstoelen risotto met parmezaanse kaas en comté.

Ben op zichwel tevreden dat het vrij goed was gelukt.
Het klinkt lekker en dat is het belangrijkste. Trouwens een goede risotto, 2 vleesgerechten en groentes is nog niet eens zo eenvoudig qua timing.
minilotdonderdag 26 december 2013 @ 08:43
quote:
1s.gif Op donderdag 26 december 2013 08:07 schreef AnnaNiem het volgende:

[..]

Het klinkt lekker en dat is het belangrijkste. Trouwens een goede risotto, 2 vleesgerechten en groentes is nog niet eens zo eenvoudig qua timing.
Inderdaad! :Y
Myraeladonderdag 26 december 2013 @ 09:16
Hebben jullie het allemaal al gehad? Ik moet vanavond pas. /nerveus.

Gisterenavond overigens voor alleen mij en mijn vriend voor het eerst varkenshaas gemaakt. Was lekker. O+
Zo-is-datdonderdag 26 december 2013 @ 09:32
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 02:26 schreef minilot het volgende:

[..]


[..]

Nee nee, al dat is voor morgen: kerstdiner bij schoonouders.
Had alleen een potje zelfgemaakte pepermunt voor mijn ouders meegenomen, maar dat was eigenlijk al wat te avontuurlijk voor ze :)
Ahhh, nou geniet ervan vandaag dan!

Ik ga hier maar eens kerst ontbijt nummer twee afmaken! :9
--Samdonderdag 26 december 2013 @ 10:05
quote:
14s.gif Op donderdag 26 december 2013 09:16 schreef Myraela het volgende:
Hebben jullie het allemaal al gehad? Ik moet vanavond pas. /nerveus.

Gisterenavond overigens voor alleen mij en mijn vriend voor het eerst varkenshaas gemaakt. Was lekker. O+
Ik gelukkig wel! Het kerstdiner gisteren was een succes. Zoals verwacht heb ik genoeg over, maar daar is de diepvries blij mee. Hoe heb je de varkenshaas bereidt?
Bienelientjeedonderdag 26 december 2013 @ 10:18
Ik mag ook zo aan het kokkerellen! :D

Wel nog een beetje last van mijn maag van het gourmetten van gister. Waren bij broertje thuis en die vindt dat leuk om te doen. Heb niet teveel gegeten, maar het is vooral het vettige.
FutureFairytaledonderdag 26 december 2013 @ 10:56
quote:
14s.gif Op donderdag 26 december 2013 09:16 schreef Myraela het volgende:
Hebben jullie het allemaal al gehad? Ik moet vanavond pas. /nerveus.

Gisterenavond overigens voor alleen mij en mijn vriend voor het eerst varkenshaas gemaakt. Was lekker. O+
voor het eerst??
Toch niet voor t eerst ook gegeten? Anders heb je wel veel gemist afgelopen jaren. Tis, goed bereidt, zo ontzettend lekker! Vind t lekkerder dan biefstuk omdat het zachter/malser vlees is zonder draadjes/pezen etc.

Succes vnv! Gezien je foto's wordt het vast een groot succes :)
Soohrdonderdag 26 december 2013 @ 11:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 18:23 schreef Coelho het volgende:

[..]

Ga je pulled pork maken?
ja,

vlees zit nu 11 en een half uur in de oven.
Straks alvast wat sausjes voor erbij maken.
Soohrdonderdag 26 december 2013 @ 11:50
Het voorgerecht op de 24e is goed gelukt,
trio van tonijn.

29796cbc6d5511e38e24129654f20d34_8.jpg

Tartaartje, licht aangebakken en rolletjes gevuld met tomatensmurrie
Zo-is-datdonderdag 26 december 2013 @ 12:33
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 11:50 schreef Soohr het volgende:
Het voorgerecht op de 24e is goed gelukt,
trio van tonijn.

[ afbeelding ]

Tartaartje, licht aangebakken en rolletjes gevuld met tomatensmurrie
Hm ziet er goed uit! Vooral die tomatensmurrie klinkt heerlijk ;)
Probabilitydonderdag 26 december 2013 @ 12:37
Ik heb uiteindelijk niet meer gekookt haha. Wil binnenkort wel een kerst diner maken dus lees nog vol op mee :)
Probabilitydonderdag 26 december 2013 @ 12:41
O met kerstavond trouwens wel maar dat was even snel bedacht net daarvoor:
Entrecote met gemengde sla en daarbij dijonaise met bosuitjes
Aardappelkroketjes uit de oven
Groene asperges
Ernaast couscous in bouillon met feta, gegrilde paprika, bosuitjes, groene asperges met een beetje boter, olijfolie en balsamico

Was allemaal heel lekker en zo klaar.
BEdonderdag 26 december 2013 @ 13:00
quote:
14s.gif Op donderdag 26 december 2013 09:16 schreef Myraela het volgende:
Hebben jullie het allemaal al gehad? Ik moet vanavond pas. /nerveus.

Gisterenavond overigens voor alleen mij en mijn vriend voor het eerst varkenshaas gemaakt. Was lekker. O+
Ik mag idd vanavond ook voor het voorgerecht en ik had het nog willen testen, maar een griepje-dat-toch-longonsteking-bleek gooide roet in het eten.
Ik vind het best heel spannend dus straks of het gaat lukken. :Y
Tim86donderdag 26 december 2013 @ 13:50
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 11:50 schreef Soohr het volgende:
Het voorgerecht op de 24e is goed gelukt,
trio van tonijn.

[ afbeelding ]

Tartaartje, licht aangebakken en rolletjes gevuld met tomatensmurrie
Ziet er mooi uit zeg. Die borden zijn ook echt supertof zo :)
(jammer dat er eentje beschadigd is :P )
Bienelientjeedonderdag 26 december 2013 @ 14:30
Mijn Chocolate Whiskey Brownies staan in de oven :D Ben benieuwd of alles goed gaat! :P
Paarse_Kiwidonderdag 26 december 2013 @ 14:32
Hier ook alles goed verlopen :) Ik had de 24ste al zoveel mogelijk voorbereid zodat ik gister niet de hele dag in de keuken hoefde te staan. Daarnaast heb ik bij elke gang een familielid een onderdeel toegewezen zodat we ook nog samen hebben gekookt :)

Bijna alles is in goed in de smaak gevallen en niemand is met honger naar huis gegaan.
Een greep uit de hapjes:
BLT-cups
Double baked potatoes
Stoofperen
Bloemkoolroom met spekjes
Beenham
Rosbiefroosjes
Pankogarnalen
Cappuccino mouse
Mini kwartaartjes met frambozensaus.

En het fijne was dat ik geen moment stress heb gehad :s) Moet eerlijk bekennen dat ik er wel veel aan heb gedaan qua voorbereiding, ik had zelfs een afstreeplijst gemaakt zodat ik niks zou vergeten :@
Maar al met al een heerlijke dag gehad, super ontspannen gekookt, een goede eerste kerst in mijn eigen hutje O+
minilotdonderdag 26 december 2013 @ 16:18
Kus voor iedereen die de zenuwen heeft!

Even een foto vanuit Huize Schoonfamilie:

Bca2296IcAA3CSf.jpg

Snoep, schuimpjes, koekjes en cranberries: klaar om soldaat te worden gemaakt :)
AnnaNiemdonderdag 26 december 2013 @ 16:26
Ik ga dit topic na de kerst wel missen...
PdeHoogdonderdag 26 december 2013 @ 16:30
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 16:18 schreef minilot het volgende:
Kus voor iedereen die de zenuwen heeft!

Even een foto vanuit Huize Schoonfamilie:

[ afbeelding ]

Snoep, schuimpjes, koekjes en cranberries: klaar om soldaat te worden gemaakt :)
Ziet er goed uit _O_
habituedonderdag 26 december 2013 @ 16:36
Zo, het moment supreme gaat zo beginnen. Ik vond mn zalm niet meer vers genoeg voor tartare, dus ik maak er nu gepocheerde zalm van, met veel verse kruiden en een citroen/koriander-mayonaise.

Mn hertstoofpot is echt heerlijk na 2 dagen te hebben staan. :9
flusterdonderdag 26 december 2013 @ 16:54
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 16:18 schreef minilot het volgende:
Kus voor iedereen die de zenuwen heeft!

Even een foto vanuit Huize Schoonfamilie:

[ afbeelding ]

Snoep, schuimpjes, koekjes en cranberries: klaar om soldaat te worden gemaakt :)
O+ O+ :9
Arizonadonderdag 26 december 2013 @ 17:07
Wij hebben het net al op, we aten met ons drietjes en we hadden geen lunch gehad dus. In plaats van een brunch hadden we een dinunch :P

Was echt heel lekker :D

Diverse sushi's (maki met komkommer en tonijn / maki met zalm, zeewier, komkommer, avocado, wasabi / maki met tonijn, surimi en komkommer / nigiri met zalm / nigiri met tonijn

Gegrilde kipfiletblokjes gemarineerd in sojasaus en 5 kruidenmengsel, geglaceerd met teriyakisaus

Gebakken champignons in knoflookolie (met lekker veel knoflook :9 )

IJsbergsla met daarop een bedje van wakame zeewiersalade

Edamame

Gezamenlijk bereid en opgegeten, was zo leuk en lekker O+ . Echt alles was goed gelukt! Sushi hadden we al eerder gemaakt, de kipblokjes waren een experiment, de salade is afgekeken van een sushirestaurant ;)
Arizonadonderdag 26 december 2013 @ 17:08
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 16:18 schreef minilot het volgende:
Kus voor iedereen die de zenuwen heeft!

Even een foto vanuit Huize Schoonfamilie:

[ afbeelding ]

Snoep, schuimpjes, koekjes en cranberries: klaar om soldaat te worden gemaakt :)
En nu heb ik zin in lekkers bij de koffie :P

Wat een leuk inspirerend topic is dit ^O^ . Iedereen die het diner nog voor de boeg heeft, succes en smakelijk eten :)
ASSpirinedonderdag 26 december 2013 @ 17:15
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 11:50 schreef Soohr het volgende:
Het voorgerecht op de 24e is goed gelukt,
trio van tonijn.

[ afbeelding ]

Tartaartje, licht aangebakken en rolletjes gevuld met tomatensmurrie
Ziet er heel goed, wel enorm zwaar die leistenen. :P
Zo-is-datdonderdag 26 december 2013 @ 17:15
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 16:18 schreef minilot het volgende:
Kus voor iedereen die de zenuwen heeft!

Even een foto vanuit Huize Schoonfamilie:

[ afbeelding ]

Snoep, schuimpjes, koekjes en cranberries: klaar om soldaat te worden gemaakt :)
Hmmm, ziet er prachtig uit!

Hier zo t stoofpotje opwarmen en een klassiek pasteitje van mama en dan hebben we voorlopig weer genoeg gegeten! Alhoewel morgen een derde kerstdag de feestje waar ik kleine quiches voor maak, gaan we toch nog even door ~:)
Ansudonderdag 26 december 2013 @ 17:27
Hier gaat zo het varkensruggetje met mosterdmarinade lekker sudderen. Daarbij de tuinerwtjes met sjalotjes en beenham, in een saus van bouillon witte wijn en boter (dank je minilot!!). En zelfgemaakte aardappelkroketjes, en dan slagroomijs toe. Vandaag lekker rustig eten met zijn drieën, dan hoeft het allemaal niet zo gek!
roos85donderdag 26 december 2013 @ 17:34
Glazuur voor de beenham staat klaar.. Die kan zo de oven in :9
Whiskers2009donderdag 26 december 2013 @ 17:42
quote:
14s.gif Op donderdag 26 december 2013 09:16 schreef Myraela het volgende:
Hebben jullie het allemaal al gehad? Ik moet vanavond pas. /nerveus.

Gisterenavond overigens voor alleen mij en mijn vriend voor het eerst varkenshaas gemaakt. Was lekker. O+
Ik ben vanavond ook pas..

Voorgerecht is reeds gegeten en viel goed in de smaak: carpaccio (met rucola, geroosterde pijnboompitjes, parmezaan en olijfolie-balsamico-dressing) met stokbrood en roomboter. *O*
Vroeg voorgerecht om genoeg plek te hebben voor hoofdgerecht en toetje ;)

2 paddestoelengarnituren voor bij de hertenbief voorbereid:
1. Kastanjechampigonis met ui, zoete paprika en knoflook, zout, peper, gesmoord in roomboter
2. Sjalotjes gebakken, Paddenstoelenmix erbij en gebakken, beetje witte wijn erbij en bijna laten verdampen. zout, peper, thijm en runderbouillon en slagroom toegevoegd en laten inkoken

Voorgeproeft: heerlijk :9

Straks dus hertenbief met de paddenstoelegarnituren, aardappelkroketjes en sperzieboontjes met spekjes..

Toe: zelfgemaakte griesmeelpudding (gemaakt met volle melk, slagroom en echte vanille) met zelfgemaakte cranberriesaus (van cranberries, sinaasappelsap, suiker en kaneel) en slagroom.

Allemaal niet heel erg moeilijk/culinair hoogstaand, maar hopelijk wél erg lekker...

[ Bericht 0% gewijzigd door Whiskers2009 op 26-12-2013 17:55:24 ]
Whiskers2009donderdag 26 december 2013 @ 17:45
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 16:18 schreef minilot het volgende:
Kus voor iedereen die de zenuwen heeft!

Even een foto vanuit Huize Schoonfamilie:

[ afbeelding ]

Snoep, schuimpjes, koekjes en cranberries: klaar om soldaat te worden gemaakt :)
Ziet er prachtig uit ^O^
Whiskers2009donderdag 26 december 2013 @ 17:47
Oh, en succes voor iedereen die vanavond ook nog "mag" en smakelijk eten voor iedereen! ^O^
minilotdonderdag 26 december 2013 @ 17:58
Wederom even hoipipeloi vanuit schoonouderlijk huis!

Soep der Soepen in amusevorm (+homemade kroepoek), klaar om uit te delen :)

BcbQFB4IYAAq7jA.jpg

Nu even voor- en hoofdgerecht door zwager en schoonvader en dan kom ik erin voor het toetje :)
Pietverdrietdonderdag 26 december 2013 @ 17:59
Vanavond flanksteak, frites en salade
Whiskers2009donderdag 26 december 2013 @ 19:42
Het was supergoed gelukt (hoofdgerecht en bijgerechten) en men vond het heerlijk *O* *O* *O*
Myraeladonderdag 26 december 2013 @ 19:50
Eerste 3 gangen zijn prima gelukt. O+ nu pauze. Dan nog een spoon en de twee laatste gangen. O+
Molodonderdag 26 december 2013 @ 20:11
Wij hebben net de badkamer en bovenverdieping lopen schoonmaken met zijn twee ( :') treurig... I know :') ). Meneer is nu stukkie hardlopen en ik ga zo de boel in elkaar zetten qua eten. Tijd ging iets sneller voorbij dan we dachten _O-
Maar goed, kalkoenrolletjes met wat pasta, oesterzwammen en truffelsaus is zo in elkaar gezet gelukkig.
Whiskers2009donderdag 26 december 2013 @ 20:27
Nagerecht is ook een doorslaand succes *O* *O* *O*
Bienelientjeedonderdag 26 december 2013 @ 20:41
Mijn varkenshaas was amaaaazinggg! Alleen was het veel te veel! :D Ik moet mezelf inhouden, anders weet ik gewoon dat ik vanavond met buikpijn op bed lig.
habituedonderdag 26 december 2013 @ 20:45
Al mijn gerechten waren heel enthousiast ontvangen *O*

De citroentiramisu, damn die was echt devine. :9~

O en ik zit echt prop en propvol.
Whiskers2009donderdag 26 december 2013 @ 20:54
Ergo: geslaagd kerstdiner O+
boriszdonderdag 26 december 2013 @ 21:11
2qlbvqa.jpg

Gedecoreerd volgens de stijl van Massimo Bottura :P
Smaakte erg :9
Het is de Tiramisutaart uit de KerstAllerhande :+
Bienelientjeedonderdag 26 december 2013 @ 21:28
Die Whiskey Chocolate Brownies.... :9~ :9~ :9~ ooommggggg..

Ze kwamen niet heel uit het blik (we hadden geen bakpapier meer, dus nood breekt wet, dan maar ingeboterd), maar zelfs in stukken smaakt ie heerlijk! :D
Whiskers2009donderdag 26 december 2013 @ 21:45
Fijn dat zo te lezen ieders diner zo geslaagd was/is *O*
minilotdonderdag 26 december 2013 @ 21:47
Simpele toet! (gaan we zo opeten)

BccGgOdIIAA213h.jpg

Omenalumi ('appelsneeuw') met pain d'amande

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 26-12-2013 22:20:01 ]
Myraeladonderdag 26 december 2013 @ 22:02
Ok, sorry, maar mijn tiramisu was echt de lekkerste ooit.
Whiskers2009donderdag 26 december 2013 @ 22:15
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 22:02 schreef Myraela het volgende:
Ok, sorry, maar mijn tiramisu was echt de lekkerste ooit.
:D ^O^
RoelerMFdonderdag 26 december 2013 @ 22:47
Wat zijn er een hoop mooie foto's van alle gerechten voorbij gekomen! Ik hoop snel ook alle foto's te hebben voor dit topic, dan kan ik ook laten zien hoe het allemaal uiteindelijk eruit zag :D
FutureFairytaledonderdag 26 december 2013 @ 23:11
Balen dat ik foto's ben vergeten te maken. Echt geen een foto, ook niet vsn het gezelschap en de gedekte tafel -O-
SV-tjedonderdag 26 december 2013 @ 23:14
Hier vanavond kerstdiner met ouders en zus.
Amuse:
Foto650-7AKVL6X8.jpg

Soep
Foto650-GFKPODK6.jpg

Voorgerecht
Foto650-J4WRGBBV.jpg

Hoofdgerecht
Foto650-8CLLEFMI.jpg

Nagerecht
Foto650-ZFKQ8IT3.jpg
Molodonderdag 26 december 2013 @ 23:50
Hot damn! Das een goed maal én het ziet er prachtig uit! O+
Bleievrijdag 27 december 2013 @ 09:17
Wow, wat ziet alles er bij jullie mooi en heerlijk uit!

Hier was het allemaal ook behoorlijk geslaagd, en ik heb zelfs foto's gemaakt (niet van alles, maar wel de 'spannendste' dingen.

Kerstavond

dg1l3o.jpg
California-roll sushi

m7tg6b.jpg
Zalm in groene thee, met kokosrijst en misogroenten (niet op de foto)

11t0abd.jpg
Japanse cheesecakejes. Net uit de oven, daarna stortten ze volledig in, maar OMG wat lekker!

Eerste Kerstdag deed ik alleen het voorafje

34feeix.jpg
Zelfgebakken zuurdesem met zalmpaté

Tweede Kerstdag

2dmgunb.jpg
Voor de kinderen

212xrt4.jpg
Tomaten-paprikasoep met mascarpone

nqv91f.jpg
En kletskoppen van Parmezaanse kaas

Hoofdgerecht was melanzane alla parmagiana - geen foto's

2hgwzl2.jpg
Citroen-meringuetaart

2h3zx5h.jpg
Zo-is-datvrijdag 27 december 2013 @ 09:29
Sv-tje, wat een prachtig bord voor die bouillon ook!

En bleie die citroen taart :9
Myraelavrijdag 27 december 2013 @ 10:17
Ik heb gewoon geen foto's gemaakt, ik had er geen zin in. En er was toch te weinig licht.
BEvrijdag 27 december 2013 @ 10:30
Jeej! De spinaziesalade was een succes! *O*
SV-tjevrijdag 27 december 2013 @ 11:51
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 23:50 schreef Molo het volgende:
Hot damn! Das een goed maal én het ziet er prachtig uit! O+
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 december 2013 09:29 schreef Zo-is-dat het volgende:
Sv-tje, wat een prachtig bord voor die bouillon ook!

Dank jullie wel, zo-is-dat ik wil al jaren een nieuw servies en nu vond ik net voor kerst dit servies. Ben er helemaal weg van. Heb nu 3x 6 borden aangeschaft, voor de rest wordt gespaard. Is de serie Asa Home a table, bestaat al sinds 1972 dus bied toekomst mogelijkheden om alles op het gemak bij elkaar te sparen.
RoelerMFvrijdag 27 december 2013 @ 11:57
Alvast de eerste drie foto's die ik met mijn eigen telefoon had gemaakt :)

1485096_10202715358864285_1431134132_n.jpg

Tafeldekking was passen en meten, maar het kwam goed :)

11581387413_b74f812fde_z.jpg

De tomaten-creme soep met op basis van de zelfgemaakte bouillon. Precies "zoals mama hem vroeger maakte" O+

11581390593_b28c9ca4db_z.jpg

En dit was het hoofdgerecht. De hertenstoof met de aardappel-pastinaak kerstkransjes. Die laatste had ik wat hoger opgespoten omdat ik er geen 16 op het rooster kwijt kon maar wel graag iedereen voldoende wilde geven. De stoofpeertjes heb ik er niet op staan jammer genoeg. En let niet op de appelmoes, dat was voor diegene die geen hertenstoof hadden :P

De ringen die ik had gekocht om de stoof in te serveren werkte alleen voor geen meter. De stoof had een mooie dikte, maar nog altijd veel te dun om fatsoenlijk op elkaar te blijven liggen. Zodra ik de ring wegtrok liep alles uit :D Maar ik bekijk het positief, iedereen had evenveel op zijn bordje liggen nu :P

Hopelijk volgen de foto's van het tussengerecht en het toetje ook nog.

En moeders vroeg of ik volgend jaar ook voor de familie wilde koken voor Eerste Kerstdag 8-)
essnhillsvrijdag 27 december 2013 @ 13:48
Hier was het 6 gangen diner van gister voor 10 man ook erg geslaagd *O* *G* *O*

Iedereen vond het hartstikke lekker en bijna alles is op.

Het menu:

Een salade met kiprollade, sinaasappeldressing en amandelschaafsel

Stokbroodjes met kruidenboter en een kruidenmengsel met gebakken champignons

Courgette carpaccio met sperzieboontjes, champignons, walnoten, rauwe ham en zelfgemaakte paprikapesto

Kalfsragoût in bladerdeegvormpjes

Twee stoofpotjes: Een runderstoofpotje met kersen en een vegetarische (Palak Dal) Met rode linzen en spinazie geserveerd met crostini's

Bladerdeeg met abrikoos uit de oven met vanille-roomijs
Probabilityzondag 29 december 2013 @ 11:18
Ik lees nog even mee, ik ga met oudjaar een kerstdiner koken :)
minilotzondag 29 december 2013 @ 12:52
Ten overvloede, maar hier nog even een paar niet-telefoonfoto's van wat ik had gemaakt..

2porvnk.jpg
el8dn9.jpg
mhppl.jpg
4j6rdw.jpg
242h8xl.jpg

En nu zat ik na die appelsneeuw en de candy cane-meringue met een koelkast vol eidooiers, dus ik heb net maar eens vanillecustard gemaakt, en is nu klaar om in de koelkast te schuiven:

1zofh3a.jpg

Strakjes custardcakejes met rum maken.. >:)

Verder nog iemand foto's van het kerstdiner?
En verder nog iemand iets leuks gedaan met de restjes?


quote:
0s.gif Op vrijdag 27 december 2013 11:57 schreef RoelerMF het volgende:
Alvast de eerste drie foto's die ik met mijn eigen telefoon had gemaakt :)
Het ziet er allemaal zo knus uit! O+
FutureFairytalezondag 29 december 2013 @ 13:01
Het ziet er echt fantastisch uit minilot. Ik zou dat schaaltje kroepoek wel op willen eten ;)
minilotzondag 29 december 2013 @ 13:02
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 13:01 schreef FutureFairytale het volgende:
Het ziet er echt fantastisch uit minilot. Ik zou dat schaaltje kroepoek wel op willen eten ;)
Ik kan je wel een keer een zakje met gedroogde plakjes sturen hoor. :7 Eeuwig houdbaar en als je dan zin hebt in kroepoek hoef je ze maar tien tellen te frituren.
FutureFairytalezondag 29 december 2013 @ 13:04
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 13:02 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik kan je wel een keer een zakje met gedroogde plakjes sturen hoor. :7 Eeuwig houdbaar en als je dan zin hebt in kroepoek hoef je ze maar tien tellen te frituren.
Aw das echt superlief maar het is jouw kroepoek, niet de mijne :)
minilotzondag 29 december 2013 @ 13:07
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 13:04 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Aw das echt superlief maar het is jouw kroepoek, niet de mijne :)
Boeien. Maak ik gewoon weer nieuw. :Y)

Maarreh, als over een paar dagen blijkt iedereen alle verhalen en foto's heeft gepost, dan is het maar 'ns tijd om afscheid te nemen van het topic, lieve CUL-ers!

Alvast iedereen bedankt voor deze bijzonder leuke (en opvallend gedoe- en onzinloze!) reeks O+

Tot volgend jaar hè? ~:)
FutureFairytalezondag 29 december 2013 @ 13:17
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 13:07 schreef minilot het volgende:

[..]

Boeien. Maak ik gewoon weer nieuw. :Y)

Maarreh, als over een paar dagen blijkt iedereen alle verhalen en foto's heeft gepost, dan is het maar 'ns tijd om afscheid te nemen van het topic, lieve CUL-ers!

Alvast iedereen bedankt voor deze bijzonder leuke (en opvallend gedoe- en onzinloze!) reeks O+

Tot volgend jaar hè? ~:)
Ik wilde jou bedanken voor dit superleuke en inspirerende topic! Er zijn veel mensen, inclusief ik, die recepten hebben gebruikt van dit topic en idd fijn dat hier geen ONZ van is gemaakt.
Jouw hulp en bijdrage was fantastisch, evenals hulp van andere CUL-lers hier.

Super super bedankt en hopelijk tot volgend jaar!

Liefs, kleine chef :*
Bleiezondag 29 december 2013 @ 13:59
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 13:17 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ik wilde jou bedanken voor dit superleuke en inspirerende topic! Er zijn veel mensen, inclusief ik, die recepten hebben gebruikt van dit topic en idd fijn dat hier geen ONZ van is gemaakt.
Jouw hulp en bijdrage was fantastisch, evenals hulp van andere CUL-lers hier.

Super super bedankt en hopelijk tot volgend jaar!

Liefs, kleine chef :*
Dit! Ik vond het een geweldig topic! De Soep der Soepen blijft erin hier. En ook verder heel veel aan gehad. Veel dank!
Sjaamzondag 29 december 2013 @ 14:10
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 13:07 schreef minilot het volgende:

[..]

Boeien. Maak ik gewoon weer nieuw. :Y)

Maarreh, als over een paar dagen blijkt iedereen alle verhalen en foto's heeft gepost, dan is het maar 'ns tijd om afscheid te nemen van het topic, lieve CUL-ers!

Alvast iedereen bedankt voor deze bijzonder leuke (en opvallend gedoe- en onzinloze!) reeks O+

Tot volgend jaar hè? ~:)
Maar maar maar maar kunnen we dan geen nieuw topic openen waarin je ons van al je fratsen op de hoogte houdt want dit is gewoon genieten hoor! En je foto's, het ziet er zó mooi uit! Je kunt toch ons gewoon op de hoogte blijven houden van alles wat je probeert en wat je wil proberen en gaat proberen en absoluut nooit probeert?! O+ O+
sieskezondag 29 december 2013 @ 14:18
Hier zo t stoofpotje en de klassieke pasteitjes

Mag ik je recept voor dat stoofpotje aub??

Ow, ik heb hem net gevonden via de link van het nieuwe kerstinspiratie-topic.

[ Bericht 64% gewijzigd door sieske op 29-12-2013 14:32:06 ]
sieskezondag 29 december 2013 @ 14:22
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 20:11 schreef Molo het volgende:
Wij hebben net de badkamer en bovenverdieping lopen schoonmaken met zijn twee ( :') treurig... I know :') ). Meneer is nu stukkie hardlopen en ik ga zo de boel in elkaar zetten qua eten. Tijd ging iets sneller voorbij dan we dachten _O-
Maar goed, kalkoenrolletjes met wat pasta, oesterzwammen en truffelsaus is zo in elkaar gezet gelukkig.
Dan zijn wij dus niet de enigen die hebben lopen poetsen met kerst. ;) I.v.m. verhuizing moesten we wel afgelopen dagen, maar nu zitten we lekker op onze nieuwe meubeltjes in ons nieuwe huisje.
minilotzondag 29 december 2013 @ 14:23
Bleie, FFt en Sjaam - dank voor het voortzetten van zoete, lieve kerstgedachtes ;)

Ik zat wel te denken: nu blijkt dat het toch wel leuk is om elkaar hier te helpen bij recepten, wellicht is het dan leuk om een soort kookclub-achtige topicreeks te openen, waarbij experimenteerlustige en kookgrage CUL-ers bijvoorbeeld eens per twee weken met z'n allen één supertof en enigzins bijzonder recept maken, dat we dan per wisselbeurt uitkiezen..

Eens over denken..

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 29-12-2013 14:29:50 ]
minilotzondag 29 december 2013 @ 14:24
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 14:22 schreef sieske het volgende:

[..]

Dan zijn wij dus niet de enigen die hebben lopen poetsen met kerst. ;) I.v.m. verhuizing moesten we wel afgelopen dagen, maar nu zitten we lekker op onze nieuwe meubeltjes in ons nieuwe huisje.
Ha, dat hebben wij volgend jaar! Voor het eerst kerst bij ons thuis. Wel fijn, want dan hoef ik eens niet het halve dorp door te slepen met enorme tupperwaredozen met saus enzo.
Maar dan dus wel twee weken vooraf vrij om op te ruimen. :)
Myraelazondag 29 december 2013 @ 14:59
quote:
1s.gif Op zondag 29 december 2013 14:23 schreef minilot het volgende:
Bleie, FFt en Sjaam - dank voor het voortzetten van zoete, lieve kerstgedachtes ;)

Ik zat wel te denken: nu blijkt dat het toch wel leuk is om elkaar hier te helpen bij recepten, wellicht is het dan leuk om een soort kookclub-achtige topicreeks te openen, waarbij experimenteerlustige en kookgrage CUL-ers bijvoorbeeld eens per twee weken met z'n allen één supertof en enigzins bijzonder recept maken, dat we dan per wisselbeurt uitkiezen..

Eens over denken..
Misschien maandelijks voor een bepaald thema koken? En dan zelf kiezen of je daarin een hapje, ontbijt of een uitgebreid diner maakt. Gewoon om ons elke keer een beetje in iets te verdiepen. Dat lijkt me wel tof. :D
Myraelazondag 29 december 2013 @ 15:00
De FOK!kookclub. Ik doe sowieso mee. O+
#ANONIEMzondag 29 december 2013 @ 15:09
Lijkt me tof! En eens per maand is nog om vol te houden :Y
FutureFairytalezondag 29 december 2013 @ 15:10
Me 2! Mits de recepten niet zo ingewikkeld zijn dat mn keuken en ik onder zitten en er niks op tafel staat :P
Zonnetje1981zondag 29 december 2013 @ 15:13
Ik wil ook meedoen!
minilotzondag 29 december 2013 @ 15:26
Zal ik dan op 1 januari dan een voorzetje geven? Ik vind het idee van Myraela wel goed eigenlijk: een thema per maand in plaats van een enkel recept. Maar dan is het in elk geval leuk als het wel een beetje concreet is, dus wél: 'zelfgemaakte ravioli' en níét 'Italiaans' en wel 'financiers' en niet: 'koekjes'.
Eens?

(Sorry voor offtopic gaan, lieve Mods)
Zonnetje1981zondag 29 december 2013 @ 15:29
Leuk! Ga ik mss toch nog een keukenprinses worden... :D
Myraelazondag 29 december 2013 @ 15:49
Ik zou ze niet te concreet maken, het is juist leuk om te zien hoe mensen het thema interpreteren.
Bleiezondag 29 december 2013 @ 16:04
Leuk idee!

Het zou ook rondom een bepaald ingrediënt kunnen draaien?
Myraelazondag 29 december 2013 @ 16:06
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 16:04 schreef Bleie het volgende:
Leuk idee!

Het zou ook rondom een bepaald ingrediënt kunnen draaien?
Zou ik ook tof vinden. O+ Zo lang het maar een toegankelijk en betaalbaar ingrediënt is.
FutureFairytalezondag 29 december 2013 @ 17:01
Ja precies! Ik heb bv geen pastamachine of pizzaoven dus als er perse verse pasta of zelfgemaakte pizza gemaakt moet worden kan ik niet meedoen helaas.
#ANONIEMzondag 29 december 2013 @ 17:06
Misschien een algemeen thema met een extra 'uitdaging' zoals verse pasta? Dan kan iedereen meedoen en de mensen die wél de middelen hebben om zelf pasta te maken kunnen dat dan ook doen.
PdeHoogzondag 29 december 2013 @ 17:19
quote:
1s.gif Op zondag 29 december 2013 17:01 schreef FutureFairytale het volgende:
Ja precies! Ik heb bv geen pastamachine of pizzaoven dus als er perse verse pasta of zelfgemaakte pizza gemaakt moet worden kan ik niet meedoen helaas.
Voor een zelfgemaakte pizza heb je geen pizza-oven nodig :) Beetje bloem, water en gist.....that's it :P
AnnaNiemzondag 29 december 2013 @ 18:57
Leuk! Ik zou een thema kiezen waar alle kookniveau's, budgetten etc. bij kunnen aanhaken en het niet te specifiek maken. Ik zou dus wel koekjes doen en niet financiers... En dan maar kijken wat voor recepten er los komen en waarschijnlijk komt er dan wel een toppertje uit zoals de soep-der-soepen, de hertenstoof of de Vietnamese stoofpot uit het stoofpottentopic (aanradertje).
Zo-is-datzondag 29 december 2013 @ 18:59
Heel leuk plan!
RoelerMFzondag 29 december 2013 @ 19:23
Ja leuk! Ik wil er ook wel aan mee doen! :) Ga dit topic wel missen vrees ik!
habituezondag 29 december 2013 @ 23:29
Leuk idee! Count me in.
PdeHoogzondag 29 december 2013 @ 23:40
Beetje als dit idee :? CUL / [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! Gevulde Pasta
motorbloempjezondag 29 december 2013 @ 23:45
Leuk idee! :)
Chellmaandag 30 december 2013 @ 08:43
Oh, wat een leuk idee :Y

En dit topic was heerlijk. Ik ga het missen.

Helaas heb ik geen foto's van mijn kerstdiner, maar het was erg lekker. De cranberries zijn met chocolademousse goddelijk! En het zag er superfeestelijk uit.
BEmaandag 30 december 2013 @ 09:39
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 13:17 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ik wilde jou bedanken voor dit superleuke en inspirerende topic! Er zijn veel mensen, inclusief ik, die recepten hebben gebruikt van dit topic en idd fijn dat hier geen ONZ van is gemaakt.
Jouw hulp en bijdrage was fantastisch, evenals hulp van andere CUL-lers hier.

Super super bedankt en hopelijk tot volgend jaar!

Liefs, kleine chef :*
+1
PaarsBeestjemaandag 30 december 2013 @ 09:41
quote:
4s.gif Op maandag 30 december 2013 09:39 schreef Brighteyes het volgende:

[..]

+1
+2

Ik heb met veel plezier bijvoorbeeld de cranberries gemaakt. Dat had ik nooit gedaan zonder dit inspirerende topic :Y
Myraelamaandag 30 december 2013 @ 09:42
quote:
Dat is echt een wedstrijd. Hoewel ik dat ook leuk vind, is dat nu volgens mij niet echt de bedoeling. Daarbij ben ik altijd bang dat het dan altijd al eerder een wedstrijd word wie de mooiste foto's kan maken.
Pietverdrietmaandag 30 december 2013 @ 09:52
quote:
14s.gif Op maandag 30 december 2013 09:42 schreef Myraela het volgende:

[..]

Dat is echt een wedstrijd. Hoewel ik dat ook leuk vind, is dat nu volgens mij niet echt de bedoeling. Daarbij ben ik altijd bang dat het dan altijd al eerder een wedstrijd word wie de mooiste foto's kan maken.
Die wint Robin
PdeHoogmaandag 30 december 2013 @ 10:13
quote:
14s.gif Op maandag 30 december 2013 09:42 schreef Myraela het volgende:

[..]

Dat is echt een wedstrijd. Hoewel ik dat ook leuk vind, is dat nu volgens mij niet echt de bedoeling. Daarbij ben ik altijd bang dat het dan altijd al eerder een wedstrijd word wie de mooiste foto's kan maken.
Dat met die foto's blijf je toch houden :) Maar goed...dan skip je het wedstrijd-element. Ging me er eigenlijk om dat er in het verleden ook al iets is geweest met thema-koken.

En voor mij persoonlijk zou dan het mooi fotograferen een extra uitdaging vormen O+
AnneXmaandag 30 december 2013 @ 11:03
De eerdere link uit 2009 heb ik nu pas ( allemaal) doorgelezen.
Dat was een leuk initiatief, had ik helemaal gemist -O-

Doorstart *O*
Soohrmaandag 30 december 2013 @ 15:09
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 12:52 schreef minilot het volgende:


En verder nog iemand iets leuks gedaan met de restjes?


Ik heb een restantje van de pulled pork volledig gemixed met de restant van 1 van de sausen en op een broodje gemikt als lunch.
Heerlijk.

88b9497c715b11e39b73121f05e73e5c_8.jpg
RoelerMFdinsdag 31 december 2013 @ 16:31
Heb ook de foto's van de andere twee gerechten gehad. 8-) Voor de volledigheid daarom maar:

Tafeldekking:

1485096_10202715358864285_1431134132_n.jpg

Voorgerecht: De tomatensoep:


Tussengerecht: De kalkoensalade met kerstster van bladerdeeg


Hoofdgerecht: De hertenstoof met aardappel-pastinaakkerstkransjes en gestoofde peertjes met effect


Nagerecht: De apple crumble on the rocks met een vanille slagroom


Ik hoop dat we volgend jaar weer zo een mooi voorpret topic hebben vol met inspiratie en leuke ideeën!
minilotwoensdag 1 januari 2014 @ 11:19
Zohee, je kerstster is prima gerezen M! :) Dank voor het alsnog plaatsen van foto's! :Y Je decoratiehert op tafel is toch wel van een kitscherige verukkelijkheid hoor. :)

Volgens jaar is kerst bij mij thuis (dus ik heb nog een jaar om een eettafel te kopen }:| ) en dan ga ik de boel ook maar eens stevig versieren thematiseren ;)

quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 11:18 schreef Probability het volgende:
Ik lees nog even mee, ik ga met oudjaar een kerstdiner koken :)
Wat is het geworden Probs? :)

Ik moest trouwens even komen gourmetten bij de schoonfamilie gisterenavond. Voor straf, omdat ik kerst de laatste jaren zo 'culinair verantwoord' heb gemaakt. :+ }:|
minilotwoensdag 1 januari 2014 @ 11:25
M.b.t kookclub-topic.. Wellicht handig als de mods van FOK er ook een beetje over nadenken en dat we de komende weken peilen wat de consensus is? In een daarvoor bedoeld topic, in plaats van hier? :7
Ik heb bij nader inzien de komende dagen vrees ik sowieso zelf geen tijd om een voorzetje te doen, en als ik het zo lees blijken de voorkeuren toch enigzins uit elkaar te liggen.

Iets dat verwordt tot een wedstrijd (de beste foto's, de beste recepten of anderzijds) zou het naar mijn idee inderdaad niet moeten zijn. Het kerstgevoel van dit topic indachtig, zou het denk ik vooral een topic moeten zijn waarin we wél eens per maand een kook- of bakonderwerp aanvliegen dat ook echt een uitdaging is, maar wel zodat we gewoon gedurende die maand elkaar kunnen helpen, ons erin kunnen verdiepen, samen kunnen experimenteren met specifieke recepten en bereidingswijzen en dat we dan aan het einde van de maand iets bijgeleerd hebben en een tof recept of een puike techniek aan ons arsenaal kunnen toevoegen.

Maar goed. Ander topic voor openen denk ik. :)
Probabilitydonderdag 2 januari 2014 @ 22:55
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 11:19 schreef minilot het volgende:
Zohee, je kerstster is prima gerezen M! :) Dank voor het alsnog plaatsen van foto's! :Y Je decoratiehert op tafel is toch wel van een kitscherige verukkelijkheid hoor. :)

Volgens jaar is kerst bij mij thuis (dus ik heb nog een jaar om een eettafel te kopen }:| ) en dan ga ik de boel ook maar eens stevig versieren thematiseren ;)

[..]

Wat is het geworden Probs? :)

Ik moest trouwens even komen gourmetten bij de schoonfamilie gisterenavond. Voor straf, omdat ik kerst de laatste jaren zo 'culinair verantwoord' heb gemaakt. :+ }:|
O nou we deden even wat snels en we gaan kerst nog een ander moment 'inhalen' :) Wel leuk, we dat we het steeds gaan 'inhalen' en toch lekker eten :D

Het menu:
-entrecote met daarbij gebakken kleine paddenstoelen en oesterzwammen met een klein beetje zout en citroen
-aardappel smileys uit de oven
-prei in rode wijnsaus (uit elizabeth davids christmas)
-gevulde kleine ronde paddenstoelen uit de oven, twee soorten (het moesten eigenlijk portobello's zijn maar die waren op) de inhoud gebakken met een sjalotje met blue d'arvenge, honing, ketjap, en een beetje lente ui

en als dessert
-sgroppino van mango sorbet ijs, hele lekkere prosecco en wodka.
#ANONIEMdinsdag 18 november 2014 @ 10:24
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 12:52 schreef minilot het volgende:
Ten overvloede, maar hier nog even een paar niet-telefoonfoto's van wat ik had gemaakt..

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

En nu zat ik na die appelsneeuw en de candy cane-meringue met een koelkast vol eierdooiers

[..]
wat is dit voor lekker toetje?

[ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 18-11-2014 10:26:08 ]
minilotdinsdag 18 november 2014 @ 10:28
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 november 2014 10:24 schreef madeliefff het volgende:

[..]

wat is dit voor lekker toetje?
Omenalumi, ofwel 'appelsneeuw'. Heel lekker, fruitig en licht toetje voor na een zware maaltijd. O+ Recept:
http://scandifoodie.blogspot.nl/2011/08/omenalumi-apple-snow.html

Extra lekker is het om daar dan wat knapperig bij te serveren. Ik maakte pain d'amande:
http://www.davidlebovitz.(...)ain-damande-cookies/
roos85dinsdag 18 november 2014 @ 10:33
Nog iets meer dan een maand te gaan *O*
Waar ik met de dagen precies ben, weet ik met uitzondering van 2de KD (werken), nog niet :D

Waarschijnlijk komt moeders bij ons eten, en anders daar koken.
Moet nu toch wel gaan nadenken over een menu.
#ANONIEMdinsdag 18 november 2014 @ 10:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 november 2014 10:28 schreef minilot het volgende:

[..]

Omenalumi, ofwel 'appelsneeuw'. Heel lekker, fruitig en licht toetje voor na een zware maaltijd. O+ Recept:
http://scandifoodie.blogspot.nl/2011/08/omenalumi-apple-snow.html

Extra lekker is het om daar dan wat knapperig bij te serveren. Ik maakte pain d'amande:
http://www.davidlebovitz.(...)ain-damande-cookies/
dank je. Heet het in het Nederlands ook appel saus? Waar koop je zoiets? En die koekjes zijn die zoetig?
roos85dinsdag 18 november 2014 @ 10:34
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 november 2014 10:33 schreef madeliefff het volgende:

[..]

dank je. Heet het in het Nederlands ook appel saus? Waar koop je zoiets? En die koekjes zijn die zoetig?
Zal wel appelmoes zijn :D
minilotdinsdag 18 november 2014 @ 10:36
Ja, appelmoes. Zelf maken is wel zo lekker. :9
roos85dinsdag 18 november 2014 @ 10:37
Zelfgemaakte appelmoes :9
Isabeaudinsdag 18 november 2014 @ 10:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 november 2014 10:33 schreef roos85 het volgende:
Nog iets meer dan een maand te gaan *O*

Ik denk dat je hier moet zijn voor nog een maand te gaan ;) CUL / Kerstdiner 2014! Inspiratie-, voorpret- en adviestopic
Dit is het topic voor 2013
roos85dinsdag 18 november 2014 @ 12:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 november 2014 10:53 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik denk dat je hier moet zijn voor nog een maand te gaan ;) CUL / Kerstdiner 2014! Inspiratie-, voorpret- en adviestopic
Dit is het topic voor 2013
Oh :@ :D
#ANONIEMdinsdag 18 november 2014 @ 13:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 november 2014 10:36 schreef minilot het volgende:
Ja, appelmoes. Zelf maken is wel zo lekker. :9
oo appelmoes. Doet me denken aan wat mijn moeder soms maakt: geklopte eiwit met suiker op eigengemaakte appelmoes en dan eventjes in de oven :9~

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 18-11-2014 13:24:07 ]