abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_134720090
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 11:50 schreef Soohr het volgende:
Het voorgerecht op de 24e is goed gelukt,
trio van tonijn.

[ afbeelding ]

Tartaartje, licht aangebakken en rolletjes gevuld met tomatensmurrie
Ziet er heel goed, wel enorm zwaar die leistenen. :P
pi_134720120
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 16:18 schreef minilot het volgende:
Kus voor iedereen die de zenuwen heeft!

Even een foto vanuit Huize Schoonfamilie:

[ afbeelding ]

Snoep, schuimpjes, koekjes en cranberries: klaar om soldaat te worden gemaakt :)
Hmmm, ziet er prachtig uit!

Hier zo t stoofpotje opwarmen en een klassiek pasteitje van mama en dan hebben we voorlopig weer genoeg gegeten! Alhoewel morgen een derde kerstdag de feestje waar ik kleine quiches voor maak, gaan we toch nog even door ~:)
pi_134720527
Hier gaat zo het varkensruggetje met mosterdmarinade lekker sudderen. Daarbij de tuinerwtjes met sjalotjes en beenham, in een saus van bouillon witte wijn en boter (dank je minilot!!). En zelfgemaakte aardappelkroketjes, en dan slagroomijs toe. Vandaag lekker rustig eten met zijn drieën, dan hoeft het allemaal niet zo gek!
pi_134720758
Glazuur voor de beenham staat klaar.. Die kan zo de oven in :9
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  donderdag 26 december 2013 @ 17:42:11 #105
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_134721045
quote:
14s.gif Op donderdag 26 december 2013 09:16 schreef Myraela het volgende:
Hebben jullie het allemaal al gehad? Ik moet vanavond pas. /nerveus.

Gisterenavond overigens voor alleen mij en mijn vriend voor het eerst varkenshaas gemaakt. Was lekker. O+
Ik ben vanavond ook pas..

Voorgerecht is reeds gegeten en viel goed in de smaak: carpaccio (met rucola, geroosterde pijnboompitjes, parmezaan en olijfolie-balsamico-dressing) met stokbrood en roomboter. *O*
Vroeg voorgerecht om genoeg plek te hebben voor hoofdgerecht en toetje ;)

2 paddestoelengarnituren voor bij de hertenbief voorbereid:
1. Kastanjechampigonis met ui, zoete paprika en knoflook, zout, peper, gesmoord in roomboter
2. Sjalotjes gebakken, Paddenstoelenmix erbij en gebakken, beetje witte wijn erbij en bijna laten verdampen. zout, peper, thijm en runderbouillon en slagroom toegevoegd en laten inkoken

Voorgeproeft: heerlijk :9

Straks dus hertenbief met de paddenstoelegarnituren, aardappelkroketjes en sperzieboontjes met spekjes..

Toe: zelfgemaakte griesmeelpudding (gemaakt met volle melk, slagroom en echte vanille) met zelfgemaakte cranberriesaus (van cranberries, sinaasappelsap, suiker en kaneel) en slagroom.

Allemaal niet heel erg moeilijk/culinair hoogstaand, maar hopelijk wél erg lekker...

[ Bericht 0% gewijzigd door Whiskers2009 op 26-12-2013 17:55:24 ]
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  donderdag 26 december 2013 @ 17:45:18 #106
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_134721141
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 16:18 schreef minilot het volgende:
Kus voor iedereen die de zenuwen heeft!

Even een foto vanuit Huize Schoonfamilie:

[ afbeelding ]

Snoep, schuimpjes, koekjes en cranberries: klaar om soldaat te worden gemaakt :)
Ziet er prachtig uit ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  donderdag 26 december 2013 @ 17:47:18 #107
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_134721187
Oh, en succes voor iedereen die vanavond ook nog "mag" en smakelijk eten voor iedereen! ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_134721480
Wederom even hoipipeloi vanuit schoonouderlijk huis!

Soep der Soepen in amusevorm (+homemade kroepoek), klaar om uit te delen :)



Nu even voor- en hoofdgerecht door zwager en schoonvader en dan kom ik erin voor het toetje :)
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 26 december 2013 @ 17:59:14 #109
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134721496
Vanavond flanksteak, frites en salade
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 26 december 2013 @ 19:42:37 #110
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_134723612
Het was supergoed gelukt (hoofdgerecht en bijgerechten) en men vond het heerlijk *O* *O* *O*
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_134723849
Eerste 3 gangen zijn prima gelukt. O+ nu pauze. Dan nog een spoon en de twee laatste gangen. O+
  donderdag 26 december 2013 @ 20:11:59 #112
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_134724463
Wij hebben net de badkamer en bovenverdieping lopen schoonmaken met zijn twee ( :') treurig... I know :') ). Meneer is nu stukkie hardlopen en ik ga zo de boel in elkaar zetten qua eten. Tijd ging iets sneller voorbij dan we dachten _O-
Maar goed, kalkoenrolletjes met wat pasta, oesterzwammen en truffelsaus is zo in elkaar gezet gelukkig.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 26 december 2013 @ 20:27:52 #113
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_134724897
Nagerecht is ook een doorslaand succes *O* *O* *O*
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  donderdag 26 december 2013 @ 20:41:00 #114
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_134725249
Mijn varkenshaas was amaaaazinggg! Alleen was het veel te veel! :D Ik moet mezelf inhouden, anders weet ik gewoon dat ik vanavond met buikpijn op bed lig.
pi_134725382
Al mijn gerechten waren heel enthousiast ontvangen *O*

De citroentiramisu, damn die was echt devine. :9~

O en ik zit echt prop en propvol.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  donderdag 26 december 2013 @ 20:54:34 #116
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_134725666
Ergo: geslaagd kerstdiner O+
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Moderator / Redactie Sport donderdag 26 december 2013 @ 21:11:04 #117
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_134726194


Gedecoreerd volgens de stijl van Massimo Bottura :P
Smaakte erg :9
Het is de Tiramisutaart uit de KerstAllerhande :+
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  donderdag 26 december 2013 @ 21:28:37 #118
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_134726768
Die Whiskey Chocolate Brownies.... :9~ :9~ :9~ ooommggggg..

Ze kwamen niet heel uit het blik (we hadden geen bakpapier meer, dus nood breekt wet, dan maar ingeboterd), maar zelfs in stukken smaakt ie heerlijk! :D
  donderdag 26 december 2013 @ 21:45:45 #119
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_134727406
Fijn dat zo te lezen ieders diner zo geslaagd was/is *O*
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_134727484
Simpele toet! (gaan we zo opeten)



Omenalumi ('appelsneeuw') met pain d'amande

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 26-12-2013 22:20:01 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_134727925
Ok, sorry, maar mijn tiramisu was echt de lekkerste ooit.
  donderdag 26 december 2013 @ 22:15:14 #122
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_134728375
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 22:02 schreef Myraela het volgende:
Ok, sorry, maar mijn tiramisu was echt de lekkerste ooit.
:D ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  donderdag 26 december 2013 @ 22:47:16 #123
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134729525
Wat zijn er een hoop mooie foto's van alle gerechten voorbij gekomen! Ik hoop snel ook alle foto's te hebben voor dit topic, dan kan ik ook laten zien hoe het allemaal uiteindelijk eruit zag :D
»» Democracy is so overrated »»
pi_134730488
Balen dat ik foto's ben vergeten te maken. Echt geen een foto, ook niet vsn het gezelschap en de gedekte tafel -O-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_134730610
Hier vanavond kerstdiner met ouders en zus.
Amuse:


Soep


Voorgerecht


Hoofdgerecht


Nagerecht
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  donderdag 26 december 2013 @ 23:50:52 #126
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_134731954
Hot damn! Das een goed maal én het ziet er prachtig uit! O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_134737289
Wow, wat ziet alles er bij jullie mooi en heerlijk uit!

Hier was het allemaal ook behoorlijk geslaagd, en ik heb zelfs foto's gemaakt (niet van alles, maar wel de 'spannendste' dingen.

Kerstavond


California-roll sushi


Zalm in groene thee, met kokosrijst en misogroenten (niet op de foto)


Japanse cheesecakejes. Net uit de oven, daarna stortten ze volledig in, maar OMG wat lekker!

Eerste Kerstdag deed ik alleen het voorafje


Zelfgebakken zuurdesem met zalmpaté

Tweede Kerstdag


Voor de kinderen


Tomaten-paprikasoep met mascarpone


En kletskoppen van Parmezaanse kaas

Hoofdgerecht was melanzane alla parmagiana - geen foto's


Citroen-meringuetaart

pi_134737434
Sv-tje, wat een prachtig bord voor die bouillon ook!

En bleie die citroen taart :9
pi_134738125
Ik heb gewoon geen foto's gemaakt, ik had er geen zin in. En er was toch te weinig licht.
  vrijdag 27 december 2013 @ 10:30:49 #130
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_134738433
Jeej! De spinaziesalade was een succes! *O*
***
  vrijdag 27 december 2013 @ 11:51:50 #131
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_134740283
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 23:50 schreef Molo het volgende:
Hot damn! Das een goed maal én het ziet er prachtig uit! O+
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 december 2013 09:29 schreef Zo-is-dat het volgende:
Sv-tje, wat een prachtig bord voor die bouillon ook!

Dank jullie wel, zo-is-dat ik wil al jaren een nieuw servies en nu vond ik net voor kerst dit servies. Ben er helemaal weg van. Heb nu 3x 6 borden aangeschaft, voor de rest wordt gespaard. Is de serie Asa Home a table, bestaat al sinds 1972 dus bied toekomst mogelijkheden om alles op het gemak bij elkaar te sparen.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  vrijdag 27 december 2013 @ 11:57:25 #132
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134740455
Alvast de eerste drie foto's die ik met mijn eigen telefoon had gemaakt :)



Tafeldekking was passen en meten, maar het kwam goed :)



De tomaten-creme soep met op basis van de zelfgemaakte bouillon. Precies "zoals mama hem vroeger maakte" O+



En dit was het hoofdgerecht. De hertenstoof met de aardappel-pastinaak kerstkransjes. Die laatste had ik wat hoger opgespoten omdat ik er geen 16 op het rooster kwijt kon maar wel graag iedereen voldoende wilde geven. De stoofpeertjes heb ik er niet op staan jammer genoeg. En let niet op de appelmoes, dat was voor diegene die geen hertenstoof hadden :P

De ringen die ik had gekocht om de stoof in te serveren werkte alleen voor geen meter. De stoof had een mooie dikte, maar nog altijd veel te dun om fatsoenlijk op elkaar te blijven liggen. Zodra ik de ring wegtrok liep alles uit :D Maar ik bekijk het positief, iedereen had evenveel op zijn bordje liggen nu :P

Hopelijk volgen de foto's van het tussengerecht en het toetje ook nog.

En moeders vroeg of ik volgend jaar ook voor de familie wilde koken voor Eerste Kerstdag 8-)
»» Democracy is so overrated »»
pi_134743935
Hier was het 6 gangen diner van gister voor 10 man ook erg geslaagd *O* *G* *O*

Iedereen vond het hartstikke lekker en bijna alles is op.

Het menu:

Een salade met kiprollade, sinaasappeldressing en amandelschaafsel

Stokbroodjes met kruidenboter en een kruidenmengsel met gebakken champignons

Courgette carpaccio met sperzieboontjes, champignons, walnoten, rauwe ham en zelfgemaakte paprikapesto

Kalfsragoût in bladerdeegvormpjes

Twee stoofpotjes: Een runderstoofpotje met kersen en een vegetarische (Palak Dal) Met rode linzen en spinazie geserveerd met crostini's

Bladerdeeg met abrikoos uit de oven met vanille-roomijs
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_134819537
Ik lees nog even mee, ik ga met oudjaar een kerstdiner koken :)
Worry is a misuse of imagination
pi_134822336
Ten overvloede, maar hier nog even een paar niet-telefoonfoto's van wat ik had gemaakt..







En nu zat ik na die appelsneeuw en de candy cane-meringue met een koelkast vol eidooiers, dus ik heb net maar eens vanillecustard gemaakt, en is nu klaar om in de koelkast te schuiven:



Strakjes custardcakejes met rum maken.. >:)

Verder nog iemand foto's van het kerstdiner?
En verder nog iemand iets leuks gedaan met de restjes?


quote:
0s.gif Op vrijdag 27 december 2013 11:57 schreef RoelerMF het volgende:
Alvast de eerste drie foto's die ik met mijn eigen telefoon had gemaakt :)
Het ziet er allemaal zo knus uit! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_134822670
Het ziet er echt fantastisch uit minilot. Ik zou dat schaaltje kroepoek wel op willen eten ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_134822697
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 13:01 schreef FutureFairytale het volgende:
Het ziet er echt fantastisch uit minilot. Ik zou dat schaaltje kroepoek wel op willen eten ;)
Ik kan je wel een keer een zakje met gedroogde plakjes sturen hoor. :7 Eeuwig houdbaar en als je dan zin hebt in kroepoek hoef je ze maar tien tellen te frituren.
Let me see you stripped down to the bone
pi_134822754
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 13:02 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik kan je wel een keer een zakje met gedroogde plakjes sturen hoor. :7 Eeuwig houdbaar en als je dan zin hebt in kroepoek hoef je ze maar tien tellen te frituren.
Aw das echt superlief maar het is jouw kroepoek, niet de mijne :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_134822850
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 13:04 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Aw das echt superlief maar het is jouw kroepoek, niet de mijne :)
Boeien. Maak ik gewoon weer nieuw. :Y)

Maarreh, als over een paar dagen blijkt iedereen alle verhalen en foto's heeft gepost, dan is het maar 'ns tijd om afscheid te nemen van het topic, lieve CUL-ers!

Alvast iedereen bedankt voor deze bijzonder leuke (en opvallend gedoe- en onzinloze!) reeks O+

Tot volgend jaar hè? ~:)
Let me see you stripped down to the bone
pi_134823294
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 13:07 schreef minilot het volgende:

[..]

Boeien. Maak ik gewoon weer nieuw. :Y)

Maarreh, als over een paar dagen blijkt iedereen alle verhalen en foto's heeft gepost, dan is het maar 'ns tijd om afscheid te nemen van het topic, lieve CUL-ers!

Alvast iedereen bedankt voor deze bijzonder leuke (en opvallend gedoe- en onzinloze!) reeks O+

Tot volgend jaar hè? ~:)
Ik wilde jou bedanken voor dit superleuke en inspirerende topic! Er zijn veel mensen, inclusief ik, die recepten hebben gebruikt van dit topic en idd fijn dat hier geen ONZ van is gemaakt.
Jouw hulp en bijdrage was fantastisch, evenals hulp van andere CUL-lers hier.

Super super bedankt en hopelijk tot volgend jaar!

Liefs, kleine chef :*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_134824906
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 13:17 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ik wilde jou bedanken voor dit superleuke en inspirerende topic! Er zijn veel mensen, inclusief ik, die recepten hebben gebruikt van dit topic en idd fijn dat hier geen ONZ van is gemaakt.
Jouw hulp en bijdrage was fantastisch, evenals hulp van andere CUL-lers hier.

Super super bedankt en hopelijk tot volgend jaar!

Liefs, kleine chef :*
Dit! Ik vond het een geweldig topic! De Soep der Soepen blijft erin hier. En ook verder heel veel aan gehad. Veel dank!
pi_134825436
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 13:07 schreef minilot het volgende:

[..]

Boeien. Maak ik gewoon weer nieuw. :Y)

Maarreh, als over een paar dagen blijkt iedereen alle verhalen en foto's heeft gepost, dan is het maar 'ns tijd om afscheid te nemen van het topic, lieve CUL-ers!

Alvast iedereen bedankt voor deze bijzonder leuke (en opvallend gedoe- en onzinloze!) reeks O+

Tot volgend jaar hè? ~:)
Maar maar maar maar kunnen we dan geen nieuw topic openen waarin je ons van al je fratsen op de hoogte houdt want dit is gewoon genieten hoor! En je foto's, het ziet er zó mooi uit! Je kunt toch ons gewoon op de hoogte blijven houden van alles wat je probeert en wat je wil proberen en gaat proberen en absoluut nooit probeert?! O+ O+
pi_134825832
Hier zo t stoofpotje en de klassieke pasteitjes

Mag ik je recept voor dat stoofpotje aub??

Ow, ik heb hem net gevonden via de link van het nieuwe kerstinspiratie-topic.

[ Bericht 64% gewijzigd door sieske op 29-12-2013 14:32:06 ]
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_134826032
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 20:11 schreef Molo het volgende:
Wij hebben net de badkamer en bovenverdieping lopen schoonmaken met zijn twee ( :') treurig... I know :') ). Meneer is nu stukkie hardlopen en ik ga zo de boel in elkaar zetten qua eten. Tijd ging iets sneller voorbij dan we dachten _O-
Maar goed, kalkoenrolletjes met wat pasta, oesterzwammen en truffelsaus is zo in elkaar gezet gelukkig.
Dan zijn wij dus niet de enigen die hebben lopen poetsen met kerst. ;) I.v.m. verhuizing moesten we wel afgelopen dagen, maar nu zitten we lekker op onze nieuwe meubeltjes in ons nieuwe huisje.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_134826107
Bleie, FFt en Sjaam - dank voor het voortzetten van zoete, lieve kerstgedachtes ;)

Ik zat wel te denken: nu blijkt dat het toch wel leuk is om elkaar hier te helpen bij recepten, wellicht is het dan leuk om een soort kookclub-achtige topicreeks te openen, waarbij experimenteerlustige en kookgrage CUL-ers bijvoorbeeld eens per twee weken met z'n allen één supertof en enigzins bijzonder recept maken, dat we dan per wisselbeurt uitkiezen..

Eens over denken..

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 29-12-2013 14:29:50 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_134826165
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 14:22 schreef sieske het volgende:

[..]

Dan zijn wij dus niet de enigen die hebben lopen poetsen met kerst. ;) I.v.m. verhuizing moesten we wel afgelopen dagen, maar nu zitten we lekker op onze nieuwe meubeltjes in ons nieuwe huisje.
Ha, dat hebben wij volgend jaar! Voor het eerst kerst bij ons thuis. Wel fijn, want dan hoef ik eens niet het halve dorp door te slepen met enorme tupperwaredozen met saus enzo.
Maar dan dus wel twee weken vooraf vrij om op te ruimen. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_134827916
quote:
1s.gif Op zondag 29 december 2013 14:23 schreef minilot het volgende:
Bleie, FFt en Sjaam - dank voor het voortzetten van zoete, lieve kerstgedachtes ;)

Ik zat wel te denken: nu blijkt dat het toch wel leuk is om elkaar hier te helpen bij recepten, wellicht is het dan leuk om een soort kookclub-achtige topicreeks te openen, waarbij experimenteerlustige en kookgrage CUL-ers bijvoorbeeld eens per twee weken met z'n allen één supertof en enigzins bijzonder recept maken, dat we dan per wisselbeurt uitkiezen..

Eens over denken..
Misschien maandelijks voor een bepaald thema koken? En dan zelf kiezen of je daarin een hapje, ontbijt of een uitgebreid diner maakt. Gewoon om ons elke keer een beetje in iets te verdiepen. Dat lijkt me wel tof. :D
pi_134827956
De FOK!kookclub. Ik doe sowieso mee. O+
pi_134828373
Lijkt me tof! En eens per maand is nog om vol te houden :Y
pi_134828410
Me 2! Mits de recepten niet zo ingewikkeld zijn dat mn keuken en ik onder zitten en er niks op tafel staat :P
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 29 december 2013 @ 15:13:01 #151
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_134828517
Ik wil ook meedoen!
pi_134829137
Zal ik dan op 1 januari dan een voorzetje geven? Ik vind het idee van Myraela wel goed eigenlijk: een thema per maand in plaats van een enkel recept. Maar dan is het in elk geval leuk als het wel een beetje concreet is, dus wél: 'zelfgemaakte ravioli' en níét 'Italiaans' en wel 'financiers' en niet: 'koekjes'.
Eens?

(Sorry voor offtopic gaan, lieve Mods)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 29 december 2013 @ 15:29:37 #153
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_134829291
Leuk! Ga ik mss toch nog een keukenprinses worden... :D
pi_134830154
Ik zou ze niet te concreet maken, het is juist leuk om te zien hoe mensen het thema interpreteren.
pi_134830740
Leuk idee!

Het zou ook rondom een bepaald ingrediënt kunnen draaien?
pi_134830821
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 16:04 schreef Bleie het volgende:
Leuk idee!

Het zou ook rondom een bepaald ingrediënt kunnen draaien?
Zou ik ook tof vinden. O+ Zo lang het maar een toegankelijk en betaalbaar ingrediënt is.
pi_134833454
Ja precies! Ik heb bv geen pastamachine of pizzaoven dus als er perse verse pasta of zelfgemaakte pizza gemaakt moet worden kan ik niet meedoen helaas.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_134833637
Misschien een algemeen thema met een extra 'uitdaging' zoals verse pasta? Dan kan iedereen meedoen en de mensen die wél de middelen hebben om zelf pasta te maken kunnen dat dan ook doen.
pi_134834244
quote:
1s.gif Op zondag 29 december 2013 17:01 schreef FutureFairytale het volgende:
Ja precies! Ik heb bv geen pastamachine of pizzaoven dus als er perse verse pasta of zelfgemaakte pizza gemaakt moet worden kan ik niet meedoen helaas.
Voor een zelfgemaakte pizza heb je geen pizza-oven nodig :) Beetje bloem, water en gist.....that's it :P
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_134838562
Leuk! Ik zou een thema kiezen waar alle kookniveau's, budgetten etc. bij kunnen aanhaken en het niet te specifiek maken. Ik zou dus wel koekjes doen en niet financiers... En dan maar kijken wat voor recepten er los komen en waarschijnlijk komt er dan wel een toppertje uit zoals de soep-der-soepen, de hertenstoof of de Vietnamese stoofpot uit het stoofpottentopic (aanradertje).
pi_134838639
Heel leuk plan!
  zondag 29 december 2013 @ 19:23:36 #162
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134839836
Ja leuk! Ik wil er ook wel aan mee doen! :) Ga dit topic wel missen vrees ik!
»» Democracy is so overrated »»
pi_134856703
Leuk idee! Count me in.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_134857457
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_134857695
Leuk idee! :)
Ja doei.
  Hoofdredactie Fotografie maandag 30 december 2013 @ 08:43:14 #166
95752 crew  Chell
Kluns
pi_134864010
Oh, wat een leuk idee :Y

En dit topic was heerlijk. Ik ga het missen.

Helaas heb ik geen foto's van mijn kerstdiner, maar het was erg lekker. De cranberries zijn met chocolademousse goddelijk! En het zag er superfeestelijk uit.
  maandag 30 december 2013 @ 09:39:06 #167
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_134864861
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 13:17 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ik wilde jou bedanken voor dit superleuke en inspirerende topic! Er zijn veel mensen, inclusief ik, die recepten hebben gebruikt van dit topic en idd fijn dat hier geen ONZ van is gemaakt.
Jouw hulp en bijdrage was fantastisch, evenals hulp van andere CUL-lers hier.

Super super bedankt en hopelijk tot volgend jaar!

Liefs, kleine chef :*
+1
***
pi_134864932
quote:
4s.gif Op maandag 30 december 2013 09:39 schreef Brighteyes het volgende:

[..]

+1
+2

Ik heb met veel plezier bijvoorbeeld de cranberries gemaakt. Dat had ik nooit gedaan zonder dit inspirerende topic :Y
pi_134864944
quote:
Dat is echt een wedstrijd. Hoewel ik dat ook leuk vind, is dat nu volgens mij niet echt de bedoeling. Daarbij ben ik altijd bang dat het dan altijd al eerder een wedstrijd word wie de mooiste foto's kan maken.
  maandag 30 december 2013 @ 09:52:48 #170
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134865151
quote:
14s.gif Op maandag 30 december 2013 09:42 schreef Myraela het volgende:

[..]

Dat is echt een wedstrijd. Hoewel ik dat ook leuk vind, is dat nu volgens mij niet echt de bedoeling. Daarbij ben ik altijd bang dat het dan altijd al eerder een wedstrijd word wie de mooiste foto's kan maken.
Die wint Robin
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134865601
quote:
14s.gif Op maandag 30 december 2013 09:42 schreef Myraela het volgende:

[..]

Dat is echt een wedstrijd. Hoewel ik dat ook leuk vind, is dat nu volgens mij niet echt de bedoeling. Daarbij ben ik altijd bang dat het dan altijd al eerder een wedstrijd word wie de mooiste foto's kan maken.
Dat met die foto's blijf je toch houden :) Maar goed...dan skip je het wedstrijd-element. Ging me er eigenlijk om dat er in het verleden ook al iets is geweest met thema-koken.

En voor mij persoonlijk zou dan het mooi fotograferen een extra uitdaging vormen O+
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_134866786
De eerdere link uit 2009 heb ik nu pas ( allemaal) doorgelezen.
Dat was een leuk initiatief, had ik helemaal gemist -O-

Doorstart *O*
pi_134876242
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 12:52 schreef minilot het volgende:


En verder nog iemand iets leuks gedaan met de restjes?


Ik heb een restantje van de pulled pork volledig gemixed met de restant van 1 van de sausen en op een broodje gemikt als lunch.
Heerlijk.

  dinsdag 31 december 2013 @ 16:31:28 #174
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134930067
Heb ook de foto's van de andere twee gerechten gehad. 8-) Voor de volledigheid daarom maar:

Tafeldekking:



Voorgerecht: De tomatensoep:


Tussengerecht: De kalkoensalade met kerstster van bladerdeeg


Hoofdgerecht: De hertenstoof met aardappel-pastinaakkerstkransjes en gestoofde peertjes met effect


Nagerecht: De apple crumble on the rocks met een vanille slagroom


Ik hoop dat we volgend jaar weer zo een mooi voorpret topic hebben vol met inspiratie en leuke ideeën!
»» Democracy is so overrated »»
pi_134947174
Zohee, je kerstster is prima gerezen M! :) Dank voor het alsnog plaatsen van foto's! :Y Je decoratiehert op tafel is toch wel van een kitscherige verukkelijkheid hoor. :)

Volgens jaar is kerst bij mij thuis (dus ik heb nog een jaar om een eettafel te kopen }:| ) en dan ga ik de boel ook maar eens stevig versieren thematiseren ;)

quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 11:18 schreef Probability het volgende:
Ik lees nog even mee, ik ga met oudjaar een kerstdiner koken :)
Wat is het geworden Probs? :)

Ik moest trouwens even komen gourmetten bij de schoonfamilie gisterenavond. Voor straf, omdat ik kerst de laatste jaren zo 'culinair verantwoord' heb gemaakt. :+ }:|
Let me see you stripped down to the bone
pi_134947245
M.b.t kookclub-topic.. Wellicht handig als de mods van FOK er ook een beetje over nadenken en dat we de komende weken peilen wat de consensus is? In een daarvoor bedoeld topic, in plaats van hier? :7
Ik heb bij nader inzien de komende dagen vrees ik sowieso zelf geen tijd om een voorzetje te doen, en als ik het zo lees blijken de voorkeuren toch enigzins uit elkaar te liggen.

Iets dat verwordt tot een wedstrijd (de beste foto's, de beste recepten of anderzijds) zou het naar mijn idee inderdaad niet moeten zijn. Het kerstgevoel van dit topic indachtig, zou het denk ik vooral een topic moeten zijn waarin we wél eens per maand een kook- of bakonderwerp aanvliegen dat ook echt een uitdaging is, maar wel zodat we gewoon gedurende die maand elkaar kunnen helpen, ons erin kunnen verdiepen, samen kunnen experimenteren met specifieke recepten en bereidingswijzen en dat we dan aan het einde van de maand iets bijgeleerd hebben en een tof recept of een puike techniek aan ons arsenaal kunnen toevoegen.

Maar goed. Ander topic voor openen denk ik. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_135006127
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 11:19 schreef minilot het volgende:
Zohee, je kerstster is prima gerezen M! :) Dank voor het alsnog plaatsen van foto's! :Y Je decoratiehert op tafel is toch wel van een kitscherige verukkelijkheid hoor. :)

Volgens jaar is kerst bij mij thuis (dus ik heb nog een jaar om een eettafel te kopen }:| ) en dan ga ik de boel ook maar eens stevig versieren thematiseren ;)

[..]

Wat is het geworden Probs? :)

Ik moest trouwens even komen gourmetten bij de schoonfamilie gisterenavond. Voor straf, omdat ik kerst de laatste jaren zo 'culinair verantwoord' heb gemaakt. :+ }:|
O nou we deden even wat snels en we gaan kerst nog een ander moment 'inhalen' :) Wel leuk, we dat we het steeds gaan 'inhalen' en toch lekker eten :D

Het menu:
-entrecote met daarbij gebakken kleine paddenstoelen en oesterzwammen met een klein beetje zout en citroen
-aardappel smileys uit de oven
-prei in rode wijnsaus (uit elizabeth davids christmas)
-gevulde kleine ronde paddenstoelen uit de oven, twee soorten (het moesten eigenlijk portobello's zijn maar die waren op) de inhoud gebakken met een sjalotje met blue d'arvenge, honing, ketjap, en een beetje lente ui

en als dessert
-sgroppino van mango sorbet ijs, hele lekkere prosecco en wodka.
Worry is a misuse of imagination
pi_146767332
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 12:52 schreef minilot het volgende:
Ten overvloede, maar hier nog even een paar niet-telefoonfoto's van wat ik had gemaakt..

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

En nu zat ik na die appelsneeuw en de candy cane-meringue met een koelkast vol eierdooiers

[..]
wat is dit voor lekker toetje?

[ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 18-11-2014 10:26:08 ]
pi_146767396
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 november 2014 10:24 schreef madeliefff het volgende:

[..]

wat is dit voor lekker toetje?
Omenalumi, ofwel 'appelsneeuw'. Heel lekker, fruitig en licht toetje voor na een zware maaltijd. O+ Recept:
http://scandifoodie.blogspot.nl/2011/08/omenalumi-apple-snow.html

Extra lekker is het om daar dan wat knapperig bij te serveren. Ik maakte pain d'amande:
http://www.davidlebovitz.(...)ain-damande-cookies/
Let me see you stripped down to the bone
pi_146767498
Nog iets meer dan een maand te gaan *O*
Waar ik met de dagen precies ben, weet ik met uitzondering van 2de KD (werken), nog niet :D

Waarschijnlijk komt moeders bij ons eten, en anders daar koken.
Moet nu toch wel gaan nadenken over een menu.
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_146767502
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 november 2014 10:28 schreef minilot het volgende:

[..]

Omenalumi, ofwel 'appelsneeuw'. Heel lekker, fruitig en licht toetje voor na een zware maaltijd. O+ Recept:
http://scandifoodie.blogspot.nl/2011/08/omenalumi-apple-snow.html

Extra lekker is het om daar dan wat knapperig bij te serveren. Ik maakte pain d'amande:
http://www.davidlebovitz.(...)ain-damande-cookies/
dank je. Heet het in het Nederlands ook appel saus? Waar koop je zoiets? En die koekjes zijn die zoetig?
pi_146767532
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 november 2014 10:33 schreef madeliefff het volgende:

[..]

dank je. Heet het in het Nederlands ook appel saus? Waar koop je zoiets? En die koekjes zijn die zoetig?
Zal wel appelmoes zijn :D
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_146767581
Ja, appelmoes. Zelf maken is wel zo lekker. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_146767610
Zelfgemaakte appelmoes :9
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_146767942
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 november 2014 10:33 schreef roos85 het volgende:
Nog iets meer dan een maand te gaan *O*

Ik denk dat je hier moet zijn voor nog een maand te gaan ;) CUL / Kerstdiner 2014! Inspiratie-, voorpret- en adviestopic
Dit is het topic voor 2013
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_146769769
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 november 2014 10:53 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik denk dat je hier moet zijn voor nog een maand te gaan ;) CUL / Kerstdiner 2014! Inspiratie-, voorpret- en adviestopic
Dit is het topic voor 2013
Oh :@ :D
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_146772037
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 november 2014 10:36 schreef minilot het volgende:
Ja, appelmoes. Zelf maken is wel zo lekker. :9
oo appelmoes. Doet me denken aan wat mijn moeder soms maakt: geklopte eiwit met suiker op eigengemaakte appelmoes en dan eventjes in de oven :9~

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 18-11-2014 13:24:07 ]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')