abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_134629488
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_134630990
Net mijn peertjes gecheckt en ze mogen vanacht mooi blijven staan, trekt bijna niet op. Mn schaal is wel een beetje vol dus ze hadden lichtje vlekjes waar ze elkaar raken, nu zijn allemaal een kwart slag gedraaid :)

Morgen weer een dag! :W
pi_134633340
Spannend..de peertjes staan in de rode port en morgen bij opstaan ga ik gelijk in de koelkast duiken... >:O
pi_134634853
quote:
1s.gif Op maandag 23 december 2013 23:20 schreef Zo-is-dat het volgende:
Net mijn peertjes gecheckt en ze mogen vanacht mooi blijven staan, trekt bijna niet op. Mn schaal is wel een beetje vol dus ze hadden lichtje vlekjes waar ze elkaar raken, nu zijn allemaal een kwart slag gedraaid :)

Morgen weer een dag! :W
Oh balen! Hopelijk zijn ze morgen bijgekleurd. Je hebt nog ff :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_134640812
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 22:30 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ik kon geen gedroogde chilivlokken vinden! Heb verse rode pepers meegenomen. Snij er 1 fijn en gooi em erin. Ik ben gek op pittig (kan heel wat hebben), de fam wat minder helaas.
1 Steranijs doe ik! Voor de zekerheid: 1 tsp is 2 theelepels en 1tbsp zijn 2 eetlepels toch?
Hoho, dat hangt helemaal van de maat van je eigen thee- en eetlepeltjes af! Daar zit nogal een verschil in! :Y Teaspoon (tsp) in recepten is 5 ml en een tablespoon (tbsp) in recepten is 15 ml. Bij Blokker en de Hema kun je voor hoogstens een paar euro een setje maatlepeltjes krijgen (ook maatscheppen voor cups, 1/2 cups, 1/3 cup, etcetera). Is echt reuze handig als je vaker kookt met online gevonden Amerikaanse recepten.

O, en de gedroogde chili - deze zijn goed verkrijgbaar in de supermarkten:

En even zelf stampen:


..maar da's nu te laat zeker? :)

Haal je de zaadjes en zaadlijsten uit je verse peper?
Let me see you stripped down to the bone
pi_134640848
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 december 2013 00:11 schreef AnneX het volgende:
Spannend..de peertjes staan in de rode port en morgen bij opstaan ga ik gelijk in de koelkast duiken... >:O
En en en?! Foto! Rudolph is een beste peer die meestal bomvol goede tips en technieken zit, maar soms slaat hij de plank hélemaal mis dus ik ben wat nerveuzig! :D
Let me see you stripped down to the bone
pi_134641380
sinds zaterdag ligt de varkenschouder te ontdooien,
vanmiddag mag ie weer de koelkast in,
morgenochtend de marinade in en morgen nacht de oven in.
pi_134641479
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 08:54 schreef minilot het volgende:

[..]

En en en?! Foto! Rudolph is een beste peer die meestal bomvol goede tips en technieken zit, maar soms slaat hij de plank hélemaal mis dus ik ben wat nerveuzig! :D
Vooral qua opmaak vind ik hem soms een beetje hard falen. Noemt die iets een mooie taart, terwijl ik het een soort kinderlijke creatie vind.
  dinsdag 24 december 2013 @ 09:53:49 #9
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134641928
Mijn peertjes hebben in ieder geval een rode voet :D Maar de port trekt niet echt omhoog, het kleurt eigenlijk alleen datgene wat in het vocht staat. Dus ik heb mijn mooiste 6 peertjes in een kleinere bak gezet zodat de port hoger komt. Nu kunnen ze nog een uur of negen badderen. Dan moet het wel goed komen denk ik :)
»» Democracy is so overrated »»
pi_134642329
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 09:53 schreef RoelerMF het volgende:
Mijn peertjes hebben in ieder geval een rode voet :D Maar de port trekt niet echt omhoog, het kleurt eigenlijk alleen datgene wat in het vocht staat. Dus ik heb mijn mooiste 6 peertjes in een kleinere bak gezet zodat de port hoger komt. Nu kunnen ze nog een uur of negen badderen. Dan moet het wel goed komen denk ik :)
Ik moet er vanavond 22 serveren! Dus apart zetten gaat niet lukken, een paar zullen er wel vlekjes houden, maar ach, heeft ook zn charme :)
pi_134643022
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 09:53 schreef RoelerMF het volgende:
Mijn peertjes hebben in ieder geval een rode voet :D Maar de port trekt niet echt omhoog, het kleurt eigenlijk alleen datgene wat in het vocht staat. Dus ik heb mijn mooiste 6 peertjes in een kleinere bak gezet zodat de port hoger komt. Nu kunnen ze nog een uur of negen badderen. Dan moet het wel goed komen denk ik :)
miss kun je ze nog wat helpen met perenrood (te vinden op de groente/kruiden afdeling van je supermarkt)
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_134643325
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 09:53 schreef RoelerMF het volgende:
Mijn peertjes hebben in ieder geval een rode voet :D Maar de port trekt niet echt omhoog, het kleurt eigenlijk alleen datgene wat in het vocht staat. Dus ik heb mijn mooiste 6 peertjes in een kleinere bak gezet zodat de port hoger komt. Nu kunnen ze nog een uur of negen badderen. Dan moet het wel goed komen denk ik :)
Precies...dat zag ik ook vanmorgen na een nachtje.
Straks nog eens kijken en een foto.

Mogelijk zit ik vandaag met een berg spruitjes en aanverwanten, want het pre K.diner gaat
er heel anders uit zien, organisatorisch >:O
pi_134644065
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 08:52 schreef minilot het volgende:

[..]

Hoho, dat hangt helemaal van de maat van je eigen thee- en eetlepeltjes af! Daar zit nogal een verschil in! :Y Teaspoon (tsp) in recepten is 5 ml en een tablespoon (tbsp) in recepten is 15 ml. Bij Blokker en de Hema kun je voor hoogstens een paar euro een setje maatlepeltjes krijgen (ook maatscheppen voor cups, 1/2 cups, 1/3 cup, etcetera). Is echt reuze handig als je vaker kookt met online gevonden Amerikaanse recepten.

O, en de gedroogde chili - deze zijn goed verkrijgbaar in de supermarkten:
[ afbeelding ][ afbeelding ]
En even zelf stampen:
[ afbeelding ]

..maar da's nu te laat zeker? :)

Haal je de zaadjes en zaadlijsten uit je verse peper?
Oh die moeten te vinden zijn maar wat zeg jij; die nog halen of mijn verse peper gebruiken?

En zal dan eerst qua maten 1:1 proberen. Ga em vanmiddag maken.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_134644093
de kalkoen is binnen *O* *O* *O*

Nu bezig om een toetje te maken van rood fruit (aalbessen en bramen).
pi_134644211
Ik had nog wat canberries over dus nu staat er spiced sirup op t fornuis :9

T stoofvlees staat ook al te pruttelen en de brownie af te koelen, zo aan de crème brulee voor 22 personen beginnen!
pi_134644468
Wat eerder gezegd werd, de peertjes zijn natuurlijk al verzadigd met de witte wijn.
De port siepelt er inderdaad wat uit, zie plasje.

Na een nachtje ziet het er zo uit: @ 11 o'clock.


Succes alle kokers en Cul'lers.
pi_134644538
Mijn cheddar appel worstenbroodjes. O+ Geen typisch kersthapje. Maarja, bij mijn schoonfamilie eten ze gewoon broodjes en hapjes, en vooral erg veel vis. En ik wilde er ook iets van vlees bij en eten de kinderen ook waarschijnlijk wel.

  dinsdag 24 december 2013 @ 11:42:59 #18
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134644832
Wat komen er al een hoop mooie dingen voorbij! Ik heb net de puree gekookt, gestampt en gezeefd en de eerste batch kerst sterren is ook de oven in geweest :)


»» Democracy is so overrated »»
pi_134645187
Hier is De Soep af. Damn, wat is die lekker!
pi_134645227
quote:
14s.gif Op dinsdag 24 december 2013 11:31 schreef Myraela het volgende:
Mijn cheddar appel worstenbroodjes. O+ Geen typisch kersthapje. Maarja, bij mijn schoonfamilie eten ze gewoon broodjes en hapjes, en vooral erg veel vis. En ik wilde er ook iets van vlees bij en eten de kinderen ook waarschijnlijk wel.

[ link | afbeelding ]
Zien er heerlijk uit :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_134645246
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 11:42 schreef RoelerMF het volgende:
Wat komen er al een hoop mooie dingen voorbij! Ik heb net de puree gekookt, gestampt en gezeefd en de eerste batch kerst sterren is ook de oven in geweest :)


[ afbeelding ]
Wat leuk! Zit er vulling in?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_134645302
quote:
14s.gif Op dinsdag 24 december 2013 11:31 schreef Myraela het volgende:
Mijn cheddar appel worstenbroodjes. O+ Geen typisch kersthapje. Maarja, bij mijn schoonfamilie eten ze gewoon broodjes en hapjes, en vooral erg veel vis. En ik wilde er ook iets van vlees bij en eten de kinderen ook waarschijnlijk wel.

[ link | afbeelding ]
Nondepietjes! Heb je stiekem ook een foto van de binnenkant?
  dinsdag 24 december 2013 @ 11:58:26 #23
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134645385
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 december 2013 11:54 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Wat leuk! Zit er vulling in?
Nee nog niet. Er komt een kalkoensalade tussen :)
»» Democracy is so overrated »»
pi_134645557
quote:
14s.gif Op dinsdag 24 december 2013 11:56 schreef friekin_ het volgende:

[..]

Nondepietjes! Heb je stiekem ook een foto van de binnenkant?
Vanavond zal ik er eentje maken, ik heb er namelijk stiekem al teveel op om er nog ééntje door te snijden. Anders kom ik met zo weinig aan vanavond. :')

Deeg is maar een dun laagje, van de kaas en appel zie je niets denk ik.
pi_134645864
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 december 2013 11:58 schreef RoelerMF het volgende:

[..]

Nee nog niet. Er komt een kalkoensalade tussen :)
verrie nijs ^O^
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_134654166
Ben nu deze aan 't maken:

http://lemonsandanchovies(...)ennel-seed-crackers/
(ligt al in de koelkast te stijven)

http://lemonsandanchovies(...)ed-shallot-crackers/
(en deze ben ik nu aan 't wachten tot de sjalotjes (heb een dropje balsamico creme toegevoegd) afgekoeld zijn :9)
Ja doei.
pi_134654307


reuze ravioli met spinazie en een eidooiertje. Morgen voorgerecht :9

Even beentjes omhoog en dadelijk nog finishing touches; cocktailsaus maken en granny smith in mini blokjes voor een kleine garnalen cocktail als amuse, peertjes glaceren, als ik zin heb biscotti en alles inpakken om mee te nemen!
pi_134654349
Goeie! Moet ook 't pastadeeg nog even maken voor mijn kalkoenravioli :o
Ja doei.
pi_134654502
Wegens een kleine misrekening in mijn hoofd heb ik wat veel slagroom gekocht.
Iemand nog een leuke suggestie waar veel slagroom en weinig anders aan te pas komt? Ik heb natuurlijk wel allerlei kruiderij in huis, en ook een tamelijk grote voorraad eieren. En de gewone basis ingredienten. Zoet of hartig maakt niet uit. Hooguit zou het speciaal leuk zijn als ik m'n maanzaadmeel ook eens kon gebruiken.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  dinsdag 24 december 2013 @ 16:22:11 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134654694
Aardappelgratine? Aardappels (bloemig) flinterdun snijden en in de gezoute room met een klein beetje knoflook leggen in een ovenschotel. In de oven tot goudbruin en gaar. Geen kaas erop, nergens voor nodig.
Herrencreme?
4 XL bio eieren
400 cc melk
200 cc slagroom, lobbig geslagen
Vanillestokje, vanilleextract of bourbonvanillesuiker, ik gebruikte mijn eigengemaakte vanillesiroop
100 gram suiker
100 gram geraspte bittere chocolade
4 blaadjes gelatine
100 cc bruine rum ( ik gebruik ron mulata anejo gran reserva)
Verwarm de melk in een pannetje met de vanille
Sla de eieren los in een grote stalen schotel
Als de melk 90 graden is ( niet laten koken), los de gelatine er in op giet je deze in een dun straaltje bij de eieren terwijl je die klutst
Verwarm dit au bain marie terwijl je met een garde blijft roeren tot het ca 85 graden is.
Dit vormt een dikvloeibaar mengsel
Haal het van het vuur en zet de schaal met ei-melk in een grotere schaal met ijs en water en voeg de suiker toe en roer met het mengsel zodat het afkoelt. Als het koud is voeg de rum toe en de slagroom, roer dit voorzichtig om zodat je de lucht er niet uitslaat.
Voeg de geraspte chocolade toe en zet het in de koelkast om op te stijven.

Is een zeer geliefd dessert in bepaalde delen van Duitsland. Een dikke lobbige creme. Deze is erg lekker. Meestal wordt ie kindervriendelijk gemaakt, met rumaroma ipv rum en dr Oetker vanillepuddingpoeder ipv room, eieren en gelatine. Die is niet lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134655567
Ik ben zo bang dat ik teveel citroengras in de soep heb gegooid :{
Heb 2 eetlepels citroengraspasta erin gedaan (uit een potje).
Moest zeker verse zijn? :{
Evenals de gember..

Hij is aan t koken. Straks alleen nog kokosmelk en limoen erin en weer warmen en dan maar fingers crossed.

Hoogvliet is gelukkig tot 19u open...
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 24 december 2013 @ 16:58:41 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134655890
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 december 2013 16:47 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik ben zo bang dat ik teveel citroengras in de soep heb gegooid :{
Heb 2 eetlepels citroengraspasta erin gedaan (uit een potje).
Moest zeker verse zijn? :{
Evenals de gember..

Hij is aan t koken. Straks alleen nog kokosmelk en limoen erin en weer warmen en dan maar fingers crossed.

Gek idee, maar proef eens hoe het smaakt, als het nu al smerig is, gaat de kokos en limoen daar niets aan verbeteren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134656611
Mijn hertenstoofpot staat op het vuur :9
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_134657171
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 16:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gek idee, maar proef eens hoe het smaakt, als het nu al smerig is, gaat de kokos en limoen daar niets aan verbeteren
Heb geproefd en ik heb het vooral heel zout gemaakt. Heb er nog een 0,5 liter water bijgedaan, wat extra kokosmelk en shiitakes en nu kookt het weer.
Fingers crossed!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_134658938
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 09:24 schreef Soohr het volgende:
sinds zaterdag ligt de varkenschouder te ontdooien,
vanmiddag mag ie weer de koelkast in,
morgenochtend de marinade in en morgen nacht de oven in.
Ga je pulled pork maken?
pi_134659287
quote:
5s.gif Op dinsdag 24 december 2013 16:17 schreef sigme het volgende:
Wegens een kleine misrekening in mijn hoofd heb ik wat veel slagroom gekocht.
Iemand nog een leuke suggestie waar veel slagroom en weinig anders aan te pas komt? Ik heb natuurlijk wel allerlei kruiderij in huis, en ook een tamelijk grote voorraad eieren. En de gewone basis ingredienten. Zoet of hartig maakt niet uit. Hooguit zou het speciaal leuk zijn als ik m'n maanzaadmeel ook eens kon gebruiken.
Panna cotta, of gewoon kloppen voor de warme choco :)
  † In Memoriam † dinsdag 24 december 2013 @ 20:53:26 #37
91830 MaximusTG
pi_134665160
Eergisteren voor 13 man het kerstster-voorgerecht gemaakt; Vervolgens met een ander het hoofdgerecht. Runderrollade en kiprollade. Was niet in mn eigen keuken, en uiteraard was er weer door de boodschappenhalers niet alles meegenomen. Te weinig bladerdeeg. Omdat er nog wel in de diepvries lag. Uitgedroogd natuurlijk. Zoals ik al had verwacht.. Naja, runderrollade was iig mooi gegaard ;).
pi_134665753
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 17:19 schreef habitue het volgende:
Mijn hertenstoofpot staat op het vuur :9
Ik heb vanmiddag mijn hertenstoof gemaakt, volgens het 24kitchen recept welke hier al eens is langsgekomen. Eindproduct is top, tussentijds was het nog wel even billenknijpen omdat het volledig leek te mislukken. In plaats van een liter wildfond had ik een zeer geconcentreerd wildfond extract gebruikt. Dit extract aangelengd met water.

Na een aantal uur stoven gecheckt of de stoof goed was. Jammer genoeg was dit niet het geval, de stoof had een waterige structuur en was flauw van smaak. Op dat moment sloeg de stress er wel een beetje in. Ik heb toen het vlees en de groente uit de pan gehaald om het vocht wat te laten inkoken. Vervolgens na het inkoken een paar plakken ontbijtkoek toegevoegd, en daarna weer groente en vlees toegevoegd. Nog een uurtje op lage temperatuur in de oven gestoofd en nu is hij top. ^O^
pi_134672091


Het grand dessert van vanavond! Crème brulee, brownie met toffee, kaneelroom, stoofpeertje met effect en granita van zelf getrokken gluhwein *) het viel 22x in goede aarden!
pi_134672492
Super allemaal! En zo te zien zijn de peertjes toch nog gelukt *O*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_134672792
ik heb vanavond al de hemelse modder en eiersalade gemaakt voor morgen
pi_134674113
Ik zoek advies, maar ben bang dat het een hele stomme vraag is...

Ik wou een cake bakken als toetje. In mijn recept staat:
300 gram bloem
15 gram bakpoeder

Nu weet ik, dat als je bloem aan bakpoeder toevoegd het gewoon zelfrijsend bakmeel wordt.
Ik heb dus geen bakpoeder, maar wel een pak zelfrijsend bakmeel. Hoeveel gram pak ik daar van? Gewoon 300? Of komt het uiteindelijk niet zo precies op die paar gram?
Sometimes the journey is the goal
I don't care about my soul
Sometimes life is just pure rock 'n roll!!
  woensdag 25 december 2013 @ 00:33:46 #43
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134674119
Mijn kerstdiner is meer dan geslaagd! Heb alleen maar complimentjes gehad :D De kalkoensalade had ik nog nooit geprobeerd, maar die had fantastische smaken en was echt heel erg lekker.

De hertenstoof en de aardappel-pastinaakkerstkransjes deden het ook goed gelukkig en de stoofpeertjes vond iedereen fantastisch! Iemand jubelde zelfs dat hij ze beter vond dan die van oma en dat zouden de allerbeste zijn :D Mooier compliment kan je niet krijgen van iemand denk ik.

En het dessert met de vanille slagroom sloeg ook in als een bom. De slagroom was echt fantastisch lekker door de vanille! En het kaneelijs met de gebakken appel en crumble maakte het geheel af.

Heb pijn in de voeten van twee dagen in de keuken staan, maar het was het waard! 8-)
»» Democracy is so overrated »»
pi_134674184
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 21:03 schreef De-Sombrero het volgende:

[..]

Ik heb vanmiddag mijn hertenstoof gemaakt, volgens het 24kitchen recept welke hier al eens is langsgekomen. Eindproduct is top, tussentijds was het nog wel even billenknijpen omdat het volledig leek te mislukken. In plaats van een liter wildfond had ik een zeer geconcentreerd wildfond extract gebruikt. Dit extract aangelengd met water.

Na een aantal uur stoven gecheckt of de stoof goed was. Jammer genoeg was dit niet het geval, de stoof had een waterige structuur en was flauw van smaak. Op dat moment sloeg de stress er wel een beetje in. Ik heb toen het vlees en de groente uit de pan gehaald om het vocht wat te laten inkoken. Vervolgens na het inkoken een paar plakken ontbijtkoek toegevoegd, en daarna weer groente en vlees toegevoegd. Nog een uurtje op lage temperatuur in de oven gestoofd en nu is hij top. ^O^
Nice! Stoofvlees kan idd wat tricky zijn soms. Bij mij was het na 3 uur stoven nog best taai, extra eetlepel azijn erbij en nog 2 uur en het was zacht *O* En goed gelukt. :9
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_134678069
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2013 00:33 schreef The_Dean het volgende:
Ik zoek advies, maar ben bang dat het een hele stomme vraag is...

Ik wou een cake bakken als toetje. In mijn recept staat:
300 gram bloem
15 gram bakpoeder

Nu weet ik, dat als je bloem aan bakpoeder toevoegd het gewoon zelfrijsend bakmeel wordt.
Ik heb dus geen bakpoeder, maar wel een pak zelfrijsend bakmeel. Hoeveel gram pak ik daar van? Gewoon 300? Of komt het uiteindelijk niet zo precies op die paar gram?
300 gram zelfrijzend bakmeel is prima. Komt niet zo precies.
  woensdag 25 december 2013 @ 09:32:16 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134678087
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2013 00:33 schreef The_Dean het volgende:
Ik zoek advies, maar ben bang dat het een hele stomme vraag is...

Ik wou een cake bakken als toetje. In mijn recept staat:
300 gram bloem
15 gram bakpoeder

Nu weet ik, dat als je bloem aan bakpoeder toevoegd het gewoon zelfrijsend bakmeel wordt.
Ik heb dus geen bakpoeder, maar wel een pak zelfrijsend bakmeel. Hoeveel gram pak ik daar van? Gewoon 300? Of komt het uiteindelijk niet zo precies op die paar gram?
Bij cake is zelfrijzend bakmeel zelfs beter dan bloem, bloem heeft vaak meer gluten en dat wil je niet. Ik heb nooit zelfrijzendbakmeel in huis dus neem ik de helft of meer maizena.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134678102
quote:
1s.gif Op woensdag 25 december 2013 09:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat ga je maken? Cake?
Jup! Soort brownies, moet in een lage bakvorm, dus ik neem een browniepan.
Verder heel simpel recept, dit is het :D
Ingrediënten:
4 eieren
250 gr suiker
200 gr (zachte) boter
300 gr bloem
15 gr bakpoeder
3 theelepels cacao
Sometimes the journey is the goal
I don't care about my soul
Sometimes life is just pure rock 'n roll!!
  woensdag 25 december 2013 @ 09:35:14 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134678116
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2013 09:33 schreef The_Dean het volgende:

[..]

Jup! Soort brownies, moet in een lage bakvorm, dus ik neem een browniepan.
Verder heel simpel recept, dit is het :D
Ingrediënten:
4 eieren
250 gr suiker
200 gr (zachte) boter
300 gr bloem
15 gr bakpoeder
3 theelepels cacao
Zie ninja edit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134678162
quote:
1s.gif Op woensdag 25 december 2013 09:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zie ninja edit
Haha ok dan, dankjewel :)
Sometimes the journey is the goal
I don't care about my soul
Sometimes life is just pure rock 'n roll!!
pi_134679333
Gisteren het kerstdiner gemaakt, vandaag even opwarmen en smullen maar!
pi_134679770
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2013 11:07 schreef --Sam het volgende:
Gisteren het kerstdiner gemaakt, vandaag even opwarmen en smullen maar!
Oh heerlijk relaxed :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_134680086
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2013 11:07 schreef --Sam het volgende:
Gisteren het kerstdiner gemaakt, vandaag even opwarmen en smullen maar!
Chill. :D
pi_134680602
Het grote succes van de hapjes van gisteren waren toch wel de garnalenbitterballen. Overigens geen zin/tijd gehad om een foto te maken. Maar die zal ik morgen wel maken, want dan staan de garnalenkroketen op het menu voor het diner.

De brownies waren machtig, maar ook heerlijk. O+ /faalfoto wel.



Het is toch wel erg tof om te zien als je hapjes meeneemt en alles op gaat. O+
pi_134681607
Voor vanavond nog even slagroomtruffels gemaakt :9
pi_134681761
Iedereen gaat goed, zo te horen. Tof!

quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2013 00:33 schreef RoelerMF het volgende:
Heb pijn in de voeten van twee dagen in de keuken staan, maar het was het waard! 8-)
Ha, fijn dat het allemaal zo goed beviel! :Y En herkenbaar, dat van die voeten. Ik ben al drie dagen bezig en ik begin ze ook wel te voelen. :D

quote:
14s.gif Op woensdag 25 december 2013 12:02 schreef Myraela het volgende:
Het is toch wel erg tof om te zien als je hapjes meeneemt en alles op gaat. O+
Dat kan ik me voorstellen ja. :Y
Hoog tijd dat ik eens een eettafel ga aanschaffen zodat ik eens mensen over de vloer daadwerkelijk een etentje kan aanbieden. Ik heb er toch ook wel lol in.
Let me see you stripped down to the bone
pi_134682014
Ik ga zo naar mijn ouders. Mijn moeder zorgt voor het diner en ik hoef er zelf niets aan te doen. Ik geloof dat het iets met beenham van de slager wordt, en ongetwijfeld Vienetta als toetje. *)

Ik neem als presentje een potje mee van de pepermuntkussentjes die ik gisteren heb gemaakt:



Jaja, truttige presentatie, maar daar houdt mijn lieve mams wel van. :7

Morgen het grote kerstdiner bij mijn schoonouders. Soep der Soepen is vanmorgen gemaakt en staat gezeefd en wel in de koelkast. Morgenochtend alleen nog het shortbread met gouden gemberglazuur maken, verder ben ik klaar. :O
Let me see you stripped down to the bone
pi_134682140
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 december 2013 23:30 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
..granita van zelf getrokken gluhwein..
Awesome! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_134682222
O, en ik heb vanmorgen per abuis nog meer snoep gemaakt! *)

http://www.anediblemosaic.com/?p=15784:


..de mijne moet nog in stukjes worden gebroken en in de chocolade gedoopt, dat doe ik morgenochtend ook nog wel even. Of vanavond.
Let me see you stripped down to the bone
pi_134683041
Dé cranberry's
*O*
pi_134684721
Voorgerecht zojuist gemaakt en gelukt :7:
Soep van gepofte paprika met coquilles.

Zal vanavond ongeveer zo uit zien
  woensdag 25 december 2013 @ 14:16:06 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134685059
Heb meringues en amandelkoekjes in de oven, boterkoekjes zijn al klaar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134685522
Geweldige foto's allemaal!
Eehh moet je de soep der soepen zeven mini? De anijs is er al uitgehaald maar de paprika, ui en tomaatreepjes zitten er nog in.
? :@
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_134685682
Tiramisu is klaar. O+ Nu nog proberen vanaf te blijven tot morgenavond. ;(

pi_134691904
Hier is ook alles goed gegaan. De peertjes hadden alleen nog wat langer gemogen qua kleur, die 8 uur volgens het recept is wat te kort. Morgen uit eten, ben benieuwd.
  woensdag 25 december 2013 @ 19:41:10 #65
63722 z80
I fink you freaky
pi_134692117
hier staat de soep in onderdelen in de koelkast. de bouillon is van het vlees ontdaan en gezeefd.
het vlees staat apart in een bakje en gaat er morgen samen met wat verse groenten in.
de vulling voor de champions maak ik morgen pas.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_134696659
Eten bij de schoonfamilie gehad. Gelukkig geen honger hoeven te hebben. Maar blijft mijn ding niet zijn, met losse koude hapjes.

Dessertjes vielen in goede aarde. Nu zo bouillon aanzetten voor morgen, dan een kerst diner mijn stijl :)
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_134696884
Alles was geweldig! O+
Voor, soep, hoofd en dessert was allemaal heerlijk.
Varkenshaas was zó ontzettend mals, smolt op je tong O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_134700311
Hoi vanaf de wc bij mijn ouders. Moederlief had beenham tot draadjesvlees gebraden. En er was ijstaart in de vorm van een vallende ster, soort van. :)
Stoofpeertjes waren heerlijk.

[ Bericht 6% gewijzigd door minilot op 26-12-2013 08:44:12 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_134700347
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2013 22:23 schreef FutureFairytale het volgende:
Alles was geweldig! O+
Voor, soep, hoofd en dessert was allemaal heerlijk.
Varkenshaas was zó ontzettend mals, smolt op je tong O+
Chapeau voor jou! :Y
En, lustte iedereen De Soep?
Let me see you stripped down to the bone
pi_134700377
Owh jee, gelukkig waren er cranberries en truffels, en mints, en, en..!
pi_134700409
quote:
1s.gif Op woensdag 25 december 2013 23:50 schreef minilot het volgende:

[..]

Chapeau voor jou! :Y
En, lustte iedereen De Soep?
Ja *O* Ze vonden em kruidig/pittig maar vonden het niet erg; ze kregen het er warm van :D. Wilden graag weten wat er allemaal in ging. Geslaagd ^O^

Jouw 'snoep' ook allemaal opgegaan?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_134700531


Amuse door vriendlief!



Voor
pi_134701620
Ik hield het maar op een hoofdgerecht, we zijn niet zo'n grote eters.
En heb ook niet zo'n spectaculaire dingen gemaakt zoals sommigen van jullie.

Groenten:
Gestoofde prei en gemengd met kruidenkaas (gebruik ik ook wel eens als vuling im cannellni). Vrij eenvoudig dus.
Gstoofde witlof.

Vlees:
Lamsbout ingewreven met rozemarijn en knofloof, op het einde nog ingewreven met een honing mosterd mengsel. Dit bovenop een bedje van aardappels en wortels.
Varkenswangen in rode wijnsaus.

Paddenstoelen risotto met parmezaanse kaas en comté.

Ben op zichwel tevreden dat het vrij goed was gelukt.
pi_134702512
Hmmmm, klinkt heerlijk!
pi_134703729
quote:
1s.gif Op donderdag 26 december 2013 00:42 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hmmmm, klinkt heerlijk!
Dit! 'Alleen' een hoofdgerecht voldoet hier zeker. Superlekker allemaal!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_134705479
Hier is 't ook goed geslaagd O+ foto's volgen later... :)
Ja doei.
pi_134705603
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2013 23:51 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ja *O* Ze vonden em kruidig/pittig maar vonden het niet erg; ze kregen het er warm van :D. Wilden graag weten wat er allemaal in ging. Geslaagd ^O^

Jouw 'snoep' ook allemaal opgegaan?
quote:
1s.gif Op woensdag 25 december 2013 23:51 schreef Zo-is-dat het volgende:
Owh jee, gelukkig waren er cranberries en truffels, en mints, en, en..!
Nee nee, al dat is voor morgen: kerstdiner bij schoonouders.
Had alleen een potje zelfgemaakte pepermunt voor mijn ouders meegenomen, maar dat was eigenlijk al wat te avontuurlijk voor ze :)

[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 26-12-2013 08:43:39 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_134706721
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 00:19 schreef ASSpirine het volgende:
Ik hield het maar op een hoofdgerecht, we zijn niet zo'n grote eters.
En heb ook niet zo'n spectaculaire dingen gemaakt zoals sommigen van jullie.

Groenten:
Gestoofde prei en gemengd met kruidenkaas (gebruik ik ook wel eens als vuling im cannellni). Vrij eenvoudig dus.
Gstoofde witlof.

Vlees:
Lamsbout ingewreven met rozemarijn en knofloof, op het einde nog ingewreven met een honing mosterd mengsel. Dit bovenop een bedje van aardappels en wortels.
Varkenswangen in rode wijnsaus.

Paddenstoelen risotto met parmezaanse kaas en comté.

Ben op zichwel tevreden dat het vrij goed was gelukt.
Het klinkt lekker en dat is het belangrijkste. Trouwens een goede risotto, 2 vleesgerechten en groentes is nog niet eens zo eenvoudig qua timing.
pi_134706890
quote:
1s.gif Op donderdag 26 december 2013 08:07 schreef AnnaNiem het volgende:

[..]

Het klinkt lekker en dat is het belangrijkste. Trouwens een goede risotto, 2 vleesgerechten en groentes is nog niet eens zo eenvoudig qua timing.
Inderdaad! :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_134707146
Hebben jullie het allemaal al gehad? Ik moet vanavond pas. /nerveus.

Gisterenavond overigens voor alleen mij en mijn vriend voor het eerst varkenshaas gemaakt. Was lekker. O+
pi_134707334
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 02:26 schreef minilot het volgende:

[..]


[..]

Nee nee, al dat is voor morgen: kerstdiner bij schoonouders.
Had alleen een potje zelfgemaakte pepermunt voor mijn ouders meegenomen, maar dat was eigenlijk al wat te avontuurlijk voor ze :)
Ahhh, nou geniet ervan vandaag dan!

Ik ga hier maar eens kerst ontbijt nummer twee afmaken! :9
pi_134707723
quote:
14s.gif Op donderdag 26 december 2013 09:16 schreef Myraela het volgende:
Hebben jullie het allemaal al gehad? Ik moet vanavond pas. /nerveus.

Gisterenavond overigens voor alleen mij en mijn vriend voor het eerst varkenshaas gemaakt. Was lekker. O+
Ik gelukkig wel! Het kerstdiner gisteren was een succes. Zoals verwacht heb ik genoeg over, maar daar is de diepvries blij mee. Hoe heb je de varkenshaas bereidt?
  donderdag 26 december 2013 @ 10:18:50 #83
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_134707891
Ik mag ook zo aan het kokkerellen! :D

Wel nog een beetje last van mijn maag van het gourmetten van gister. Waren bij broertje thuis en die vindt dat leuk om te doen. Heb niet teveel gegeten, maar het is vooral het vettige.
pi_134708508
quote:
14s.gif Op donderdag 26 december 2013 09:16 schreef Myraela het volgende:
Hebben jullie het allemaal al gehad? Ik moet vanavond pas. /nerveus.

Gisterenavond overigens voor alleen mij en mijn vriend voor het eerst varkenshaas gemaakt. Was lekker. O+
voor het eerst??
Toch niet voor t eerst ook gegeten? Anders heb je wel veel gemist afgelopen jaren. Tis, goed bereidt, zo ontzettend lekker! Vind t lekkerder dan biefstuk omdat het zachter/malser vlees is zonder draadjes/pezen etc.

Succes vnv! Gezien je foto's wordt het vast een groot succes :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_134709736
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 18:23 schreef Coelho het volgende:

[..]

Ga je pulled pork maken?
ja,

vlees zit nu 11 en een half uur in de oven.
Straks alvast wat sausjes voor erbij maken.
pi_134709868
Het voorgerecht op de 24e is goed gelukt,
trio van tonijn.



Tartaartje, licht aangebakken en rolletjes gevuld met tomatensmurrie
pi_134711108
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 11:50 schreef Soohr het volgende:
Het voorgerecht op de 24e is goed gelukt,
trio van tonijn.

[ afbeelding ]

Tartaartje, licht aangebakken en rolletjes gevuld met tomatensmurrie
Hm ziet er goed uit! Vooral die tomatensmurrie klinkt heerlijk ;)
pi_134711254
Ik heb uiteindelijk niet meer gekookt haha. Wil binnenkort wel een kerst diner maken dus lees nog vol op mee :)
Worry is a misuse of imagination
pi_134711361
O met kerstavond trouwens wel maar dat was even snel bedacht net daarvoor:
Entrecote met gemengde sla en daarbij dijonaise met bosuitjes
Aardappelkroketjes uit de oven
Groene asperges
Ernaast couscous in bouillon met feta, gegrilde paprika, bosuitjes, groene asperges met een beetje boter, olijfolie en balsamico

Was allemaal heel lekker en zo klaar.
Worry is a misuse of imagination
  donderdag 26 december 2013 @ 13:00:56 #90
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_134711917
quote:
14s.gif Op donderdag 26 december 2013 09:16 schreef Myraela het volgende:
Hebben jullie het allemaal al gehad? Ik moet vanavond pas. /nerveus.

Gisterenavond overigens voor alleen mij en mijn vriend voor het eerst varkenshaas gemaakt. Was lekker. O+
Ik mag idd vanavond ook voor het voorgerecht en ik had het nog willen testen, maar een griepje-dat-toch-longonsteking-bleek gooide roet in het eten.
Ik vind het best heel spannend dus straks of het gaat lukken. :Y
***
pi_134713357
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 11:50 schreef Soohr het volgende:
Het voorgerecht op de 24e is goed gelukt,
trio van tonijn.

[ afbeelding ]

Tartaartje, licht aangebakken en rolletjes gevuld met tomatensmurrie
Ziet er mooi uit zeg. Die borden zijn ook echt supertof zo :)
(jammer dat er eentje beschadigd is :P )
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  donderdag 26 december 2013 @ 14:30:07 #92
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_134714622
Mijn Chocolate Whiskey Brownies staan in de oven :D Ben benieuwd of alles goed gaat! :P
  donderdag 26 december 2013 @ 14:32:23 #93
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_134714695
Hier ook alles goed verlopen :) Ik had de 24ste al zoveel mogelijk voorbereid zodat ik gister niet de hele dag in de keuken hoefde te staan. Daarnaast heb ik bij elke gang een familielid een onderdeel toegewezen zodat we ook nog samen hebben gekookt :)

Bijna alles is in goed in de smaak gevallen en niemand is met honger naar huis gegaan.
Een greep uit de hapjes:
BLT-cups
Double baked potatoes
Stoofperen
Bloemkoolroom met spekjes
Beenham
Rosbiefroosjes
Pankogarnalen
Cappuccino mouse
Mini kwartaartjes met frambozensaus.

En het fijne was dat ik geen moment stress heb gehad :s) Moet eerlijk bekennen dat ik er wel veel aan heb gedaan qua voorbereiding, ik had zelfs een afstreeplijst gemaakt zodat ik niks zou vergeten :@
Maar al met al een heerlijke dag gehad, super ontspannen gekookt, een goede eerste kerst in mijn eigen hutje O+
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
pi_134718383
Kus voor iedereen die de zenuwen heeft!

Even een foto vanuit Huize Schoonfamilie:



Snoep, schuimpjes, koekjes en cranberries: klaar om soldaat te worden gemaakt :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_134718590
Ik ga dit topic na de kerst wel missen...
pi_134718734
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 16:18 schreef minilot het volgende:
Kus voor iedereen die de zenuwen heeft!

Even een foto vanuit Huize Schoonfamilie:

[ afbeelding ]

Snoep, schuimpjes, koekjes en cranberries: klaar om soldaat te worden gemaakt :)
Ziet er goed uit _O_
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_134718914
Zo, het moment supreme gaat zo beginnen. Ik vond mn zalm niet meer vers genoeg voor tartare, dus ik maak er nu gepocheerde zalm van, met veel verse kruiden en een citroen/koriander-mayonaise.

Mn hertstoofpot is echt heerlijk na 2 dagen te hebben staan. :9
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_134719448
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 16:18 schreef minilot het volgende:
Kus voor iedereen die de zenuwen heeft!

Even een foto vanuit Huize Schoonfamilie:

[ afbeelding ]

Snoep, schuimpjes, koekjes en cranberries: klaar om soldaat te worden gemaakt :)
O+ O+ :9
  donderdag 26 december 2013 @ 17:07:22 #99
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_134719790
Wij hebben het net al op, we aten met ons drietjes en we hadden geen lunch gehad dus. In plaats van een brunch hadden we een dinunch :P

Was echt heel lekker :D

Diverse sushi's (maki met komkommer en tonijn / maki met zalm, zeewier, komkommer, avocado, wasabi / maki met tonijn, surimi en komkommer / nigiri met zalm / nigiri met tonijn

Gegrilde kipfiletblokjes gemarineerd in sojasaus en 5 kruidenmengsel, geglaceerd met teriyakisaus

Gebakken champignons in knoflookolie (met lekker veel knoflook :9 )

IJsbergsla met daarop een bedje van wakame zeewiersalade

Edamame

Gezamenlijk bereid en opgegeten, was zo leuk en lekker O+ . Echt alles was goed gelukt! Sushi hadden we al eerder gemaakt, de kipblokjes waren een experiment, de salade is afgekeken van een sushirestaurant ;)
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
  donderdag 26 december 2013 @ 17:08:10 #100
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_134719819
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 16:18 schreef minilot het volgende:
Kus voor iedereen die de zenuwen heeft!

Even een foto vanuit Huize Schoonfamilie:

[ afbeelding ]

Snoep, schuimpjes, koekjes en cranberries: klaar om soldaat te worden gemaakt :)
En nu heb ik zin in lekkers bij de koffie :P

Wat een leuk inspirerend topic is dit ^O^ . Iedereen die het diner nog voor de boeg heeft, succes en smakelijk eten :)
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')