Mirjam | zondag 7 april 2013 @ 16:39 |
Welkom in het grote baktopic! Alles over koekjes, cake, muffins en al je andere bak avonturen. Met: Skaai's overheerlijke dingen: ![]() LiedjesBackstage's roomsoezen: ![]() dahippieunicorn's macarons: ![]() en Mirjam's bananenbrood (dat nu in de oven staat) ![]() | |
H_T | zondag 7 april 2013 @ 16:57 |
Ik heb nieuwe bakspullen binnen ![]() ![]() | |
Mirjam | zondag 7 april 2013 @ 18:38 |
Bananenbrood blijft toch een bewerkelijk iets, nu is hij weer te nat waardoor het niet aan te snijden is. jammer, want het is een perfect ontbijt voor als je haast hebt. | |
dahippieunicorn | zondag 7 april 2013 @ 18:45 |
Het is ook zoooo lekker ![]() Had laatst 'Bananabread in a mug' gemaakt. Was best lekker. Is ook zoiets typisch eigenlijk. Die trend van alles in kopjes stoppen en dit in de magnetron bakken. Moet zeggen dat het wel lekker snel gaat, en het resultaat (als je echt heel erg zin had) op zich wel prima te doen is. Heb nu de magnetron-variant van bananenbrood, chocolate chip cookies en rozijnenkoekjes geprobeerd. Van alledrie heb ik best genoten, moet ik zeggen. | |
Sandous | zondag 7 april 2013 @ 23:43 |
ooow wauww | |
wyccie | maandag 8 april 2013 @ 01:13 |
Inspiratie nodig. Ik heb een beetje kwark over, mascarpone, ricotta, slagroom, crème fraîche. Ik heb eieren, suiker, bloem en zelfs ananasschijven en bosbessen. Wat voor heerlijks zal ik daarvan maken? | |
kRiZzZiZ | maandag 8 april 2013 @ 13:30 |
Waar kan ik het recept vinden van het bakdinges van de bovenste foto? ![]() | |
lady-wrb | maandag 8 april 2013 @ 13:56 |
waar heb je besteld en wat kostte de suikerthermometer? | |
Bleie | maandag 8 april 2013 @ 15:06 |
Mijn man is vlak voor Koninginnedag jarig, dus het leek me wel geinig om een taart te maken zoals hieronder (onder spoiler, want nogal groot plaatje), maar dan rood-wit-blauw, met oranje icing ![]() Maar wat voor taart bak je daarvoor? In dit recept is het geloof ik red velvet cake. Heb ik ooit gemaakt, maar vond ik niet geweldig, vooral enorm machtig. Heeft iemand suggesties? En wellicht ook voor de icing? | |
H_T | maandag 8 april 2013 @ 17:22 |
Amazon.co.uk. Dat was vooral handig voor die spuitmondjes, want daar kostte een set van 24 verschillende slechts 7 pond. Het is geen superkwaliteit, maar ik heb nu een mooi assortiment. Mocht er eentje door veelvuldig gebruik kapot gaan, dan vervang ik die t.z.t. wel voor een beter exemplaar. De thermometer die ik heb gekocht is deze, kostte 5 pond 78. Nadeel aan die thermometer is dat een redelijk groot gedeelte ondergedompeld moet zijn (op het plaatje te zien als een rood lijntje), waardoor deze niet heel erg geschikt is voor het maken van kleine hoeveelheden. Wat dat betreft was een andere eigenlijk handiger geweest. Aan de andere kant: mocht ik ooit jam willen maken, dan heb ik nu een ideale thermometer in huis ![]() | |
Myraela | maandag 8 april 2013 @ 17:34 |
Gewoon maken wat je lekker vind, alleen er kleurstof bij gooien? | |
Ooi86 | dinsdag 9 april 2013 @ 16:49 |
Ik zou gewoon voor biscuit gaan. Makkelijk te maken en goed te combineren met lagen. | |
Bleie | dinsdag 9 april 2013 @ 16:55 |
Dat heb ik nog nooit gemaakt ![]() | |
Ooi86 | dinsdag 9 april 2013 @ 16:58 |
Ik maak het altijd hier mee. http://www.deleukstetaartenshop.nl/funcakes-mix-voor-biscuit-1-kg Kan niet fout gaan! | |
lady-wrb | dinsdag 9 april 2013 @ 18:19 |
funcakes verkopen ze ook bij pipoos | |
lady-wrb | dinsdag 9 april 2013 @ 19:06 |
ik ben op zoek naar van die blikjes gecondenseerde melk. de supermarkten hier in de buurt hebben het niet. of moet ik daarvoor naar een ahxl ofzo? | |
HenkPietKlaasWim | dinsdag 9 april 2013 @ 19:09 |
Gecondenseerde melk staat eigenlijk in iedere supermarkt. Vaak bij de Aziatische producten. ![]() | |
Bleie | dinsdag 9 april 2013 @ 19:20 |
Pipoos hebben we hier wel vlakbij, maar over het algemeen ben ik geen fan van mixen. Ik ga eens googelen naar een recept. Weet nu in elk geval waar ik op moet googelen. | |
lady-wrb | dinsdag 9 april 2013 @ 19:38 |
in het taartentopic staan ook wel recepten volgens mij als ik nou eens een blik gecondenseerde melk kan scoren, kan ik eindelijk eens oreschki bakken ![]() | |
laziness | dinsdag 9 april 2013 @ 19:42 |
Funcakes is wel echt een briljante mix hoor en ook bij jamin verkrijgbaar. | |
SV-tje | dinsdag 9 april 2013 @ 19:43 |
Bij ons in de supermarkt staat het op de bovenste plank, bij de chocomel en houdbare melk/koffiemelk. Hebben maar een kleine supermarkt in het dorp, dus ahxl zou niet nodig moeten zijn. | |
bloempje-moi | dinsdag 9 april 2013 @ 19:58 |
Bij de conimex producten en kokosmelk ed van Friese Vlag bij de AH. | |
lady-wrb | dinsdag 9 april 2013 @ 20:11 |
gevonden ![]() het stond dus echt niet op appie ![]() bedankt ![]() | |
Bleie | dinsdag 9 april 2013 @ 20:19 |
Er staan echt heel veel dingen niet in appie. Fijn dat je t hebt gevonden! Ik ga het taartentopic even opsnorren. | |
bloempje-moi | dinsdag 9 april 2013 @ 20:37 |
Mooi! Het is een wonder dat je het gevonden hebt naar aanleiding van die zin. Lees hem nu terug: een onlogische opsomming van merken, producten en afkortingen ![]() | |
lady-wrb | dinsdag 9 april 2013 @ 20:52 |
zal wel komen omdat we uit dezelfde buurt komen.... | |
Spuuglokje | woensdag 10 april 2013 @ 07:59 |
Bij mijn Ah staat het ook bij de Conimex naast de kokosmelk. ![]() | |
lady-wrb | woensdag 10 april 2013 @ 08:44 |
ik had het een tijdje terug wel gevonden bij een toko, maar daar vroegen ze er zoveel voor dat ik dacht: dat moet toch goedkoper kunnen? (3,75 per blikje als ik me goed herinner) hoewel mijn buurman altijd zegt: beter duur dan niet te koop, ging me dat echt te ver. maar goed, blikje is gisteren gekookt en de vulling voor mijn oreschki is klaar. nu nog even oreschki bakken. | |
kRiZzZiZ | woensdag 10 april 2013 @ 13:49 |
Niemand? | |
Bleie | woensdag 10 april 2013 @ 15:03 |
Skaai had ze uit een kookboek, zie ik in het vorige topic. Even een pm sturen? | |
lady-wrb | woensdag 10 april 2013 @ 15:27 |
oké hier zijn ze dan. oreschki gevuld met dolce de leche![]() omnomnom! ![]() | |
Bakkerd | woensdag 10 april 2013 @ 16:00 |
Oeiii dit zit er lekker uit. Wil je het recept delen? Kan via google alleen maar buitenlandse recepten vinden.. | |
lady-wrb | woensdag 10 april 2013 @ 17:42 |
het is ook een duits recept. http://www.chefkoch.de/rezepte/605971160396757/Oreschki.html maar het is best een eenvoudig recept hoor. speisestarke is gewoon maizena en ipv bloem en bakpoeder heb ik zelfrijzend bakmeel gebruikt. | |
Bakkerd | woensdag 10 april 2013 @ 17:46 |
ahaa, ja daar kom ik zelfs nog wel uit! ![]() | |
lady-wrb | woensdag 10 april 2013 @ 18:14 |
ik heb m van ebay duitsland. ik moest een nieuw wafelijzer en toen kwam ik deze tegen met verwisselbare platen. | |
douche-eendje | zaterdag 13 april 2013 @ 17:04 |
![]() Ze kunnen aan decoratie/uiterlijk nog wat beter, maar ow wat waren ze weer goed. Boven oreoballs, onder wat meer richting cookiedough door fourrebiscuitjes te gebruiken ![]() En nu maar eens een receptje zoeken voor goed Iers sodabrood want ik mis het... | |
Bortecinem | zaterdag 13 april 2013 @ 17:35 |
^Ooh die zien er goed uit! | |
lady-wrb | zaterdag 13 april 2013 @ 18:09 |
receptje, please? ![]() | |
Mry | zaterdag 13 april 2013 @ 18:46 |
Ik heb dit recept geprobeerd maar het is helaas niet zo goed gelukt, de binnenkant wilde om de een of andere reden echt niet gaar worden. Ik heb de broden uiteindelijk uit de oven gehaald omdat de korst tegen verbranding aanzat, en dan nog is de binnenkant vrij nat. ![]() Best zonde, want ik heb het net geproefd en het lijkt eigenlijk heel erg lekker te zijn. Heb jij dit probleem wel eens gehad en heb je enig idee waar het aan kan liggen? | |
Mirjam | zaterdag 13 april 2013 @ 18:49 |
Meerdere malen ja ![]() Meer bloem gebruiken denk ik, maar ik hou het voorlopig voor gezien denk ik | |
Mry | zaterdag 13 april 2013 @ 18:51 |
Jammer! Ik zat net even te googelen voor andere recepten en het lijkt alsof er in dit recept wel wat veel banaan gaat. Wie weet wordt het ook wat minder nat als er minder banaan in zit. | |
kwakz0r | zaterdag 13 april 2013 @ 19:03 |
ik ga deze maken, lekker makkelijk en lekker http://insidebrucrewlife.com/2010/08/blast-from-the-past/ | |
douche-eendje | zaterdag 13 april 2013 @ 19:07 |
van internet geplukt: ![]() Ik heb geen blender maar wel een staafmixer met een hakmolen, daarin gaat het ook prima. | |
kwakz0r | zaterdag 13 april 2013 @ 19:08 |
ieuwl. creamcheese... zo jammer vind ik dat altijd.. ik lust het écht niet... | |
douche-eendje | zaterdag 13 april 2013 @ 19:10 |
Hmmm dat is best balen ja. Weet ook niet zo snel een oplossing om de vulling zo te krijgen... | |
Mirjam | zaterdag 13 april 2013 @ 19:32 |
Proef je echt niks van | |
kwakz0r | zaterdag 13 april 2013 @ 20:15 |
mja, dat zeggen ze van wel meer dingen... ik pik het er tot nu toe altijd feilloos uit als een topping o.b.v. cream cheese is helaas... no worries, in mn blondies hoefde geen creamcheese ![]() | |
sjanette | zaterdag 13 april 2013 @ 20:24 |
Ik gebruik dit recept Banana Bread volgens Laura in the Kitchen en het komt steeds goed uit de oven. De smaak is de dag erna nog lekkerder ![]() | |
Bortecinem | zaterdag 13 april 2013 @ 21:04 |
Misschien is cream cheese vervangen door mascarpone een optie? Of boter.. | |
kwakz0r | zaterdag 13 april 2013 @ 21:05 |
mascarpone is eigenlijk ook een soort roomkaas, qua smaak dan, vind ik. boter is zo vet dan weer he? maar dat zou ik wel eerder doen ja. of cookie dough ![]() | |
Bortecinem | zaterdag 13 april 2013 @ 21:11 |
Roomkaas smaakt zuur, mascarpone niet. ![]() Oh en voor de bananabread bakkers, iemand dit recept al eens geprobeerd? Ik vond dit recept nadat motorbloempje haar bananabread had gepost en ik ging googlen naar meer recepten (doe ik altijd ala ik iets voor het eerst ga bakken) maar heb het zelf nog niet geprobeerd. Het ziet er iig uit als een goed recept. | |
RunForrestRun | zondag 14 april 2013 @ 15:03 |
Eindelijk weer eens wat gemaakt!![]() Citroencakejes. | |
icloud | zondag 14 april 2013 @ 19:08 |
Vroeger maakte ik wel eens Limburgse rijste vlaai met slagroom en advocaat. Nu maakte ik dat altijd met een hard en bros deeg, echter ben ik hier de naam van kwijt, wie kan me helpen? | |
Spuuglokje | zondag 14 april 2013 @ 21:28 |
Dat ziet er lekker uit RunForrestRun! | |
Spuuglokje | zondag 14 april 2013 @ 21:29 |
Bedoel je misschien harde wener deeg? | |
robuust89 | maandag 15 april 2013 @ 11:34 |
Huuuu, de vriendin van m'n broer bakt alles met margarine ![]() ![]() | |
Pietverdriet | maandag 15 april 2013 @ 12:07 |
Linzendeeg: http://vlaaideeg.vlaairec(...)basis-van-linzendeeg Let op er zitten geen linzen in, naam schijnt te komen van de kleine stukjes boter die je gebruikt, of van de stad Linz, maar er gaan dus geen peulvruchten in Verder heb je ook gistdeeg http://vlaaideeg.vlaairec(...)p-basis-van-gistdeeg | |
Mry | maandag 15 april 2013 @ 12:43 |
Ik bak ook wel eens met margarine omdat ik mensen met koemelkallergie in de familie heb. Ik vind het gruwelgehalte best meevallen eigenlijk, zoveel proef je er niet van. Die citroencakejes zien er goed uit ![]() | |
EnemyRock | dinsdag 16 april 2013 @ 12:06 |
Hallo mensen! Sinds korte tijd ben ik een beetje aan het bakken geslagen hier, een zeer onervaren keukenprinses maar dat weerhoudt mij niet om nieuwe dingen te proberen. Ik zal een paar creaties van de afgelopen weken tonen. Een redelijk simpele cheesecake met kersentopping. ![]() Zweedse chocolade taart/kleefcake, Kladdkaka die ietsjes korter in de oven zou mogen om nog iets smeuïger van binnen te zijn, maar erg lekker met een bolletje vanille ijs. ![]() En mijn laatste creatie van afgelopen week; Appel-limoentaart met meringue Helaas was het stijf kloppen van de eiwitten niet heel erg gelukt dus minus mooie pieken. ![]() En vandaag ben ik van plan een Honing-mango taart te bakken en dit recept te volgen; http://www.24kitchen.nl/s(...)en/honing-mangotaart Ik vind het zeer leuk om taarten te bakken en deze te laten proeven door vrienden dus ik hoop ook iets beter te worden in de keuken. | |
EnemyRock | dinsdag 16 april 2013 @ 18:53 |
![]() Zie hier het resultaat van de honing-mangotaart die ik vanmiddag heb gemaakt, ik had wel problemen met het deeg, het bleef plakken aan het blad toen ik het nog moest uitrollen en dit was verder niet te verhelpen, ook niet met bloem, dus heb uiteindelijk de deegbal opnieuw moeten kneden en in de vorm zelf de bodem moeten vormen, ook had de bodem iets langer in de oven gemoeten, deze was niet stevig genoeg en dus voelde de taart af en toe wat papperig aan, maar de smaak was zeker goed! | |
ChilllayD | woensdag 17 april 2013 @ 15:31 |
Kom ik aan met mijn appelflappen, ![]() ![]() Ach, ook lekker hoor! Maar wat een kunstwerkjes hier ![]() | |
Trusten | woensdag 17 april 2013 @ 21:23 |
Ik heb deze ook gemaakt en had dezelfde problemen met het deeg en de gaarheid. Ik heb hem uiteindelijk 20 minuten langer erin gehad en toen smaakte de vulling alsnog naar cakebeslag met teveel kardemom. Vond het geen succes. | |
EnemyRock | woensdag 17 april 2013 @ 21:26 |
Mijn moeder vond de vulling dus ook naar cakebeslag smaken.. Vreemd... | |
EnemyRock | zaterdag 20 april 2013 @ 14:51 |
Ik heb een soort taart idee in m'n hoofd en ik weet nog niet helemaal hoe ik het ga verwezenlijken maar wat ik dus van plan ben aankomende week te maken is een chocolade-munt taart. Een dikke chocolade cake maken in een ronde bakvorm en deze dus door midden snijden en hier tussen een boter/crème/slagroom laag te doen en een laag (munt?) glazuur bovenop te doen. Ik weet nog niet wat heel praktisch is en wat ik het beste kan doen, en of muntglazuur dan niet iets te veel van het goede gaat worden, ik dacht ook aan citroen, maar munt-citroen is wel een goede combinatie, en chocolade-munt ook, maar misschien dat munt-citroen-chocolade wederom te veel van het goede is. Heeft een van jullie wellicht suggesties of ideeën of tips? | |
Bakkerd | zaterdag 20 april 2013 @ 16:47 |
After eight-vulling ipv glazuur? http://www.deleukstetaarten.nl/recept/27/After-eightvulling/ | |
Diconnected | zaterdag 20 april 2013 @ 16:58 |
Heb zojuist gluten vrije brownies gebakken, hopelijk smaken ze goed ![]() | |
EnemyRock | zaterdag 20 april 2013 @ 17:00 |
Zou je dat recept willen delen? Ik ben daar wel benieuwd naar namelijk.. Overigens ook of ze smaken of niet. ![]() | |
EnemyRock | zaterdag 20 april 2013 @ 17:01 |
Dat klinkt best goed, maar heeft after eight niet een beetje een te sterke, overheersende smaak? Ik dacht er zelf aan om gewoon munt blaadjes te gebruiken. | |
Diconnected | zaterdag 20 april 2013 @ 17:04 |
Recept is hier: http://www.nigella.com/re(...)t-chocolate-sauce-22 Heb vaker brownies van Nigella gemaakt en die waren ook zo goddelijk ![]() ![]() ![]() | |
EnemyRock | zondag 21 april 2013 @ 18:31 |
En? ![]() | |
MissHobje | maandag 22 april 2013 @ 11:01 |
Mijn succes taartje en zin in de lente enzo : Aardbeien slagroomtaart. ![]() en mijn appeltaart van gisteravond: ![]() | |
bloempje-moi | maandag 22 april 2013 @ 11:22 |
De tussenstand afgelopen vrijdag van mijn gekarameliseerde peren/honingtaart in vier lagen. Vanwege het kleine formaat van mijn oven moesten de lagen allemaal apart waardoor het beslag steeds dikker werd en de perenschijfjes steeds minder wegzakten. Het glazuur was niet helemaal netjes gelukt en had de reis naar Duitsland ook niet vlekkeloos overleefd. De taart was op verzoek van een bruidspaar die aan +/- 20 mensen gevraagd hadden een taart te bakken. Die van mij was zeker niet de mooiste, maar wel als eerste op! ![]() ![]() | |
MissHobje | maandag 22 april 2013 @ 11:45 |
bloempje-moi wat een heerlijke taart!! wel grappig van die schijfjes peer ![]() | |
EnemyRock | woensdag 24 april 2013 @ 13:07 |
Poging 1 van het maken van een chocolade-munt taart, de smaak combinatie is subliem maar er zijn meerdere punten waar ik niet tevreden mee ben, ik heb ook enkele grove fouten gemaakt namelijk.![]() De chocolade cake was goed gelukt, op het barsten aan de bovenkant na, de munt slagroom niet heel erg vind ik, ik had de munt veel en veel fijner moeten hakken of een andere manier moeten vinden om de muntsmaak aan de slagroom te binden, misschien een dag in de slagroom weken en dan het plantenmateriaal er uit zeven? Ik weet het nog niet precies, verder had er de slagroom iets meer muntsmaak mogen hebben, maar meer gehakte munt toevoegen zou tegelijkertijd denk ik ook een dooddoener zijn. En een gigantisch domme fout van mij; de cake niet goed laten afkoelen voordat ik de slagroom over de bodem smeerde waardoor deze dus een beetje aan het smelten was en de textuur redelijk verpestte. Ik ga deze taart zeker overdoen, en het is ook zeker niet vies of smakeloos, toch ben ik er niet heel tevreden mee. | |
lemonlime | woensdag 24 april 2013 @ 15:45 |
Kun je niet gewoon pepermuntolie ipv verse munt gebruiken? Dat zou je ook in het glazuur kunnen doen. | |
lady-wrb | woensdag 24 april 2013 @ 15:49 |
ik heb van de week brownies met dulce de leche gebakken. ik ben niet echt een zoetekauw, maar ze waren echt verrukkelijk ![]() het was dit recept | |
uniekhoorn | woensdag 24 april 2013 @ 19:43 |
Die slagroomtaart... *instant honger* Recept? | |
kwakz0r | woensdag 24 april 2013 @ 20:51 |
ik heb laatst een vriend die met regelmaat van mijn baksels smult en een zelfverklaarde margarinehater is nog verbaasd met de mededeling dat ik soms ook bak met margarine - maar net wat er in huis is. gewoon, een pakje zeeuws meisje door de cake, hij proefde het echt niet hoor. | |
EnemyRock | zaterdag 27 april 2013 @ 13:42 |
Die zien er heel goed uit, ik ben van plan die binnenkort ook eens te maken! | |
EnemyRock | zaterdag 27 april 2013 @ 14:09 |
![]() ![]() ![]() Deze week samen met een vriendin gebakken voor een jarige vriend van ons, samen met nog twee anderen gedecoreerd met roze fondant en de pigs in the mud cake veranderde in een uit de hand gelopen klei partij. | |
MissHobje | zaterdag 27 april 2013 @ 21:49 |
dit recept gebruik ik altijd Vervolgens als je biscuit klaar is (heb 4x recept gebruikt) dan slagroom kloppen taart in 4 lagen verdelen. 1 deel smeren met slagroom en aardbeien andere laag met abrikozen jam (lekkere frisse combi) taart afsmeren met slagroom. Geschaafde amandel en eiwit met wat suiker even in de oven roosteren en af laten koelen. Dit dan doorkneden dan heb lekkere krokante schaafsel voor je zijkant van je taart. Aardbeien erop en smullen maar. | |
kRiZzZiZ | maandag 29 april 2013 @ 15:29 |
Afgelopen weekend gevulde koeken gemaakt op basis van een recept uit het boek van Cees Holtkamp. Zeer geslaagd! Foto volgt ![]() | |
Diconnected | maandag 29 april 2013 @ 17:18 |
Beetje laat, maar zat een week in de UK ![]() ![]() ![]() ![]() | |
EnemyRock | dinsdag 30 april 2013 @ 15:46 |
Was al aan het wachten ja, een vriendin van me probeert ook zoveel mogelijk glutenvrij te eten maar ik heb een slechte invloed op haar door haar elke keer een stuk taart of iets te brengen, dus dit is een mooie afwisseling! Bedankt. ![]() | |
Bleie | woensdag 1 mei 2013 @ 16:31 |
Afgelopen weekend vierde manlief zijn verjaardag, dus ik mocht bakken! Appeltaart: ![]() Rood-wit-blauw-oranje taart (ook wel 'de nationalistische taart genoemd): Buitenkant: ![]() Binnenkant: ![]() | |
Tinuviel | donderdag 2 mei 2013 @ 07:14 |
Wow, wat een mooie cake zeg! Bleie, geweldig idee voor een koninginnedag cake. Ik wil volgende week de verjaardagscake voor mijn zoon versieren met een teddybear en twijfel of ik die met slagroom of botercreme moet maken. Wat denken de ervaren bakkers hier? Botercreme wordt dan ook een primeur, heb ik nog niet eerder gemaakt. | |
bloempje-moi | donderdag 2 mei 2013 @ 08:36 |
Gisteren het Nederlandse Bakboek gekocht. Stond al een tijdje op mijn verlanglijstje maar nu was er opheffingsuitverkoop bij de boekenwinkel. Met 30% korting laat ik hem natuurlijk niet liggen. ![]() Binnenkort maar eens Amsterdamse korstjes maken, Friese kruidkoek, of Bossche bollen ![]() | |
EnemyRock | donderdag 2 mei 2013 @ 12:11 |
![]() Cappuccino cake met mascarpone-suiker topping, erg lekker maar een cruciale fout gemaakt tijdens het bakproces in de oven, verkeerde temperatuur en toen ik 'm er uit haalde was hij in het midden nog te zacht terwijl de randen wel goed waren, ach ja, ik kan er een paar mooie stukken uit snijden en hij smaakt goed. | |
Skaai | donderdag 2 mei 2013 @ 17:22 |
Daar wil ik wel het recept van!!! Klinkt lekker! | |
honeyblack | vrijdag 3 mei 2013 @ 15:40 |
![]() Tarta impossible recept van Rudolph's bakery | |
EnemyRock | zaterdag 4 mei 2013 @ 16:11 |
En vandaag ga ik de glutenvrije brownies waarvan het recept eerder is gepost proberen te maken, hopelijk heel smakelijk want ik maak ze voor een vriendin die glutenvrij probeert te eten. ![]() http://www.24kitchen.nl/s(...)en/cappuccinocakejes Deze bedoel je? Of had je het tegen iemand anders? ![]() Die ben ik ook nog van plan eens te maken! | |
EnemyRock | zaterdag 4 mei 2013 @ 17:50 |
Ik heb ze net uit de oven, in de comments las ik al hier en daar over mensen die zich zorgen maakte dat de brownies te zacht zouden blijven, was dit bij jou ook het geval? Moet ik het gewoon een nacht laten staan of moet het per se in de koelkast? Hoe heb jij dit opgelost? | |
bloempje-moi | zaterdag 4 mei 2013 @ 20:24 |
Gisteren heb ik eindelijk de Magic cake gemaakt. Helaas had ik mijn eiwitten iets te hard geklopt en was het beslag klonterig. Het is dan ook niet helemaal gelukt. Maar deze gaat zeker nog eens in de herhaling. ![]() ![]() | |
Tinuviel | zondag 5 mei 2013 @ 08:09 |
Kan niemand hier iets over zeggen: Ik wil volgende week de verjaardagscake voor mijn zoon versieren met een teddybear, die ik met spuitzak wil spuiten en twijfel of ik die met slagroom of botercreme moet maken. Wat denken de ervaren bakkers hier? Botercreme wordt dan ook een primeur, heb ik nog niet eerder gemaakt. Slagroom met versteviger is ook nog een optie zag ik. Wat zijn dan de verschillen tussen botercreme en slagroom. | |
RunForrestRun | maandag 6 mei 2013 @ 07:28 |
Misschien even hier vragen: Taarten en cupcakes decoreren #34? Daar zitten volgens mij de echte versierders ![]() | |
Tinuviel | maandag 6 mei 2013 @ 07:41 |
Bedankt, dat topic herinnerde ik me idd en toen kon ik het niet zo snel vinden. | |
Loise19 | maandag 6 mei 2013 @ 09:14 |
Weet iemand een lekker cheesecake recept? wil het wel eens zelf proberen te maken mjammm | |
Bleie | maandag 6 mei 2013 @ 13:31 |
CUL / Cheesecake deel 3! | |
Loise19 | maandag 6 mei 2013 @ 15:29 |
Thanks | |
EnemyRock | dinsdag 7 mei 2013 @ 14:03 |
Ik ben dus van plan om dit recept morgen (?) eens te volgen, in het recept staat er dat ik 60 ml room moet gebruiken, wat voor room moet ik dan gebruiken? Gewoon ongeslagen slagroom of crème fraîche? Of toch iets anders? http://www.24kitchen.nl/s(...)blueberry-cheesecake Oh en de glutenvrije brownies waren overigens een heel groot succes, ze waren heel smaakvol en een vriendin heeft bijna het hele bord leeggegeten. Hoezee! | |
Bleie | dinsdag 7 mei 2013 @ 19:16 |
Ongeslagen slagroom lijkt me. Is t niet te zien in het filmpje? | |
EnemyRock | woensdag 8 mei 2013 @ 01:48 |
![]() De gluten vrije brownies, ik heb nu zelf dolche de leche brownies in de oven staan die ik er zo uit kan halen, ik ben benieuwd! *edit; sorry van het beenhaar. | |
EnemyRock | woensdag 8 mei 2013 @ 03:51 |
De dulche de leche brownies zijn uit de oven, in stukken gesneden en geproefd! Over het resultaat ben ik zeker te spreken want ze zijn gewoonweg verrukkelijk. Morgen maar wat vrienden uitnodigen denk ik dan maar.![]() | |
Perruche | woensdag 8 mei 2013 @ 15:18 |
Oeh die dulce de leche brownies zien er goed uit! Welk recept heb je gebruikt? | |
bloempje-moi | woensdag 8 mei 2013 @ 15:26 |
Die foto van dat been! :-D Ik heb gisteren voor een lastminute lunch kaneelcake met rozijnen in elkaar gedraaid, van de Hummingbird Bakery. Lekker! | |
Dragonberry | woensdag 8 mei 2013 @ 15:44 |
Ik heb net ook de dulche de leche brownies gemaakt ![]() ![]() | |
EnemyRock | woensdag 8 mei 2013 @ 16:49 |
http://uitdekeukenvanarde(...)-leche-brownies.html Eerder gepost in dit topic. ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 8 mei 2013 @ 16:57 |
Ik zit steeds naar die fascinerende foto van dat been in de koelkast te kijken. ![]() | |
MonkNL | woensdag 8 mei 2013 @ 17:10 |
My thoughts exactly.. Snap er geen been van.. ![]() ![]() | |
lady-wrb | woensdag 8 mei 2013 @ 17:34 |
lekker zijn die he? ik heb ze nu al twee keer gemaakt (maar dan wel zonder noten, die lusten we hier niet) | |
EnemyRock | woensdag 8 mei 2013 @ 18:02 |
Beenhaar ![]() | |
sjanette | donderdag 9 mei 2013 @ 12:16 |
Vanochtend om 07:15 stonden deze al in de oven ![]() ![]() Het recept is van Rudolf van Veen ![]() Ze zijn goedgekeurd! ![]() [ Bericht 39% gewijzigd door sjanette op 09-05-2013 12:24:20 (tekst) ] | |
EnemyRock | donderdag 9 mei 2013 @ 12:36 |
Blueberry Cheesecake ook van Rudolph's Bakery gemaakt gisteren en deze heeft heerlijk gesmaakt, opgesnoept tijdens een taart- en filmnacht. De textuur is heel erg lekker, de bodem was net een soort boterkoek, de (diepvries) bosbessen zagen er alleen niet heel erg mooi uit in de taart. ![]() En een heel smakelijke zelf gebakken appeltaart van een vriend van me; ![]() | |
Tinuviel | donderdag 9 mei 2013 @ 20:31 |
Vind het leuk om mijn cake hier ook even te komen presenteren:![]() | |
EnemyRock | donderdag 9 mei 2013 @ 23:28 |
Wat voor cake is het? | |
FutureFairytale | donderdag 9 mei 2013 @ 23:48 |
Mooie koeken ![]() | |
Selestha | vrijdag 10 mei 2013 @ 06:22 |
Ziet er allemaal weer heerlijk uit hier ![]() | |
Tinuviel | vrijdag 10 mei 2013 @ 07:07 |
Een hele simpele: licht beslag, vulling is slagroom & Jam. | |
H_T | vrijdag 10 mei 2013 @ 19:15 |
Ik ben nu bezig met het maken van een caramel layer cake, een caloriebom van begin tot eind. Ter indicatie: je hebt er bijna een pond boter voor nodig en meer dan een kilo suiker, van drie verschillende soorten. Benieuwd of het lukt ![]() | |
H_T | vrijdag 10 mei 2013 @ 20:54 |
Voorzichtige eerste conclusie: ik had langer moeten wachten met het in elkaar zetten van het geheel. De carameltussenlaag had dan meer kunnen afkoelen, waardoor er minder verzakkingsgevaar geweest zou zijn. Oh well, ik kan morgen bij de high tea altijd nog claimen dat het transportschade is ![]() | |
sjanette | zaterdag 11 mei 2013 @ 08:14 |
Dank! ![]() Gisterenavond nog wat lekkers gemaakt: ![]() PBJ bars van Brenda Kookt | |
sjanette | zaterdag 11 mei 2013 @ 08:15 |
Die zien er lekker uit!!! ![]() ![]() | |
Adelante | zaterdag 11 mei 2013 @ 17:51 |
Dames, wat is het recept voor de beste appeltaart ooit? | |
Mirjam | zaterdag 11 mei 2013 @ 17:57 |
Ik zou willen zeggen de mijne, maar ik maak het met behulp van een pak mix dus er zullen nu veel mensen beledigd zijn ![]() | |
Adelante | zaterdag 11 mei 2013 @ 18:01 |
Had het advies gekregen om die van Holtkamp eens te proberen, maar ik heb nog nooit een Holtkamp appeltaart gegeten, dus kan ook niet zeggen of die heel goed zijn ![]() http://www.okokorecepten.(...)holtkamps-appeltaart Dus met name ervaringen en hoe je hem maakt zijn welkom. ![]() | |
Mirjam | zaterdag 11 mei 2013 @ 18:03 |
Ik merk dat het vooral lekker is als je goudreinetten gebruikt, ikzelf doe er graag een flinke hand walnoten in stukken door, en de rasp van een citroen. let wel op dat je enkel het gele raspt en niet het witte, da's bitter. | |
Dragonberry | zaterdag 11 mei 2013 @ 18:03 |
is ook heel lekker hoor en lukt altijd! Anders zou ik een appeltaart maken met harde wener deeg. En lekker veel kaneel door de appels ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 11 mei 2013 @ 20:11 |
die voor dudok appeltaart, zeggen ze | |
Adelante | zaterdag 11 mei 2013 @ 20:18 |
Ik woon in Arnhem, scoor wel ff een taart daar ![]() | |
sjanette | zaterdag 11 mei 2013 @ 20:22 |
Wil je een traditionele appeltaart of een variatie? Ikzelf vind een mascarpone appeltaart en een appeltaart met cream cheese vulling erg lekker ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 11 mei 2013 @ 20:33 |
ja en? je vroeg toch om het beste recept voor een appeltaart? wat heeft dat met arnhem te maken? http://www.kookse.tv/recept/dudok-appeltaart | |
Adelante | zaterdag 11 mei 2013 @ 20:36 |
Ik dacht het Arnhems dudok, dat die taart daar ontstaan was ![]() | |
Adelante | zaterdag 11 mei 2013 @ 20:36 |
Nee liefst wel traditioneel, maar misschien maak ik er twee. Dan ziet die cream cheese variant er wel top uit ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 11 mei 2013 @ 20:36 |
o ik ken alleen dudok in rotterdam ![]() | |
Dragonberry | zaterdag 11 mei 2013 @ 21:01 |
Ik heb een magic custard cake gemaakt, maar nu moet ik wachtten tot hij koud is en ik kan gaan snijden en proeven. Geduld is niet mijn sterkste punt.. ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 11 mei 2013 @ 21:11 |
wat is er zo magic aan die cake? | |
Dragonberry | zaterdag 11 mei 2013 @ 21:16 |
Het is 1 beslag en na het bakken zijn er 3 lagen. Die wil ik zien, maar ik durf niet te snijden tot hij koud is ![]() | |
Tinuviel | zaterdag 11 mei 2013 @ 22:09 |
Enemy Rock, mag ik het recept daarvan svp? Alleen nog iets bedenken voor de bosbessen. | |
ChildoftheStars | zaterdag 11 mei 2013 @ 22:14 |
[ Bericht 100% gewijzigd door ChildoftheStars op 11-05-2013 22:14:43 ] | |
bloempje-moi | zaterdag 11 mei 2013 @ 22:54 |
Zie de foto die ik eerder plaatse ![]() Vanavond een zoute karamel-taartje met ganache en pinda's gemaakt. Een Snickertaartje! ![]() ![]() ![]() | |
sjanette | zondag 12 mei 2013 @ 13:23 |
Lekker ![]() Vanochtend 12 Mini Sweetie Pies gemaakt in een mini muffinpan. ![]() | |
Isegrim | zondag 12 mei 2013 @ 13:25 |
Mmm die gele room ziet er lekker uit. ![]() | |
djkoelkast | zondag 12 mei 2013 @ 13:34 |
Tompoucen gemaakt voor moederdag ![]() ![]() Alles zelf gemaakt: bladerdeeg, banketbakkersroom, glazuur en aardbeienslagroom. | |
sjanette | zondag 12 mei 2013 @ 13:51 |
Yummie!!! ![]() | |
bloempje-moi | zondag 12 mei 2013 @ 15:35 |
Een nachtje in de koelkast heeft mijn zoute karameltaartjes goed gedaan. God wat zijn ze lekker! ![]() ![]() | |
Qunix | zondag 12 mei 2013 @ 15:47 |
Ziet er lekker uit! ![]() | |
FutureFairytale | zondag 12 mei 2013 @ 15:48 |
![]() | |
Noek | zondag 12 mei 2013 @ 15:55 |
Mag ik het recept? Of lees ik daar gewoon overheen? | |
bloempje-moi | zondag 12 mei 2013 @ 16:01 |
Het is van Masterchef Australia 2011. Hier is het recept. Ik vond het wel fijn om de aflevering erbij te hebben, ook al is de Fransoos die het maakt moeilijk te verstaan. Vooral het maken van het karamel ging niet in een keer goed. | |
SV-tje | zondag 12 mei 2013 @ 18:16 |
Wat voor deeg heb je gebruikt? Ik zie ij het recept namelijk kant en klaar deeg staan. Maar volgens mij is het enige kant en klaar deeg in Nederland bladerdeeg. | |
Tinuviel | zondag 12 mei 2013 @ 18:20 |
De karamel taartjes zien er heerlijk uit. Smaken ze echt zout? | |
bloempje-moi | zondag 12 mei 2013 @ 18:20 |
Ja!! Heel vreemd, 115 gram suiker en 7,5 gram zout en toch smaken ze zout en niet zoet. Wel machtig uiteraard. | |
sjanette | zondag 12 mei 2013 @ 18:45 |
Ik heb van haar dit deeg gebruikt. Kan je 2 bodems van maken. Je hebt wel veel deeg nodig. Meer dan je denkt. [ Bericht 0% gewijzigd door sjanette op 12-05-2013 18:45:42 (aantal) ] | |
sjanette | zondag 12 mei 2013 @ 18:46 |
Die ga ik een keer maken ![]() | |
Tinuviel | zondag 12 mei 2013 @ 19:03 |
Mag ik svp nog het blueberry cheesecake recept? | |
Dragonberry | zondag 12 mei 2013 @ 19:46 |
![]() Mijn magic custard cake, inderdaad met de foto van bloempje-moi als inspiratie. Het klonk gewoon zo interessant! Ben heel blij dat ik hem heb gemaakt. Het is erg lekker! | |
bloempje-moi | zondag 12 mei 2013 @ 20:05 |
Ziet er goed uit! Beter dan die van mij ![]() | |
Adnap | zondag 12 mei 2013 @ 21:56 |
wie oh wie kan mij helpen aan een goed recept voor glutenvrije cupcakes? met de standaard recepten worden ze droog en niet lekker. ( zo wel met glutafin meel als andere.) wil mijn zusje graag verrassen met een lekkere cupc ake | |
lady-wrb | zondag 12 mei 2013 @ 21:59 |
http://www.cupcakesenmuff(...)je-amandel-cupcakes/ | |
djkoelkast | zondag 12 mei 2013 @ 22:04 |
Dat is apart, amandelcupcakes zonder amandel... Amandelmeel is toch ook glutenvrij... | |
lady-wrb | zondag 12 mei 2013 @ 22:06 |
vond ik ook. ik verwachtte ook amandelmeel en geen spul met amandelsmaak. maar het recept ziet er volgens mij wel oke uit. | |
djkoelkast | zondag 12 mei 2013 @ 22:10 |
Zoek eens naar cupcakes met tapiocameel, dat is volgens mij erg lekker. Quinoa is ook erg goed te gebruiken (is een soort rijst, ze noemen het ook wel incarijst) Of natuurlijk gewoon boekweit (waar je poffertjes van maakt). | |
Diconnected | zondag 12 mei 2013 @ 23:34 |
Sorry beetje late reactie again maar was dit topic vergeten ![]() ![]() ![]() Ik ga v/d week een cheesecake bakken, dus nu hier maar even rondneuzen voor een lekker recept ![]() ![]() | |
EnemyRock | maandag 13 mei 2013 @ 00:15 |
Uiteraard! http://www.24kitchen.nl/s(...)blueberry-cheesecake Succes, ik hoop dat het je zal smaken. | |
EnemyRock | maandag 13 mei 2013 @ 00:25 |
Ik heb afgelopen vrijdag een van m'n mooiste creaties ooit neergezet, ben er heel erg over te spreken, de smaak was gewoon WOW, de vorm was SUPERB, ik heb alleen geen foto's van het eindresultaat. ![]() Nee maar serieus, echt een aanrader om te proberen; Frambozen cheesecake brownies. ![]() via dit recept; http://www.kayotic.nl/blog/raspberry-cheesecake-brownies en hier de ingrediënten in het Nederlands; http://www.smulweb.nl/rec(...)frambozen-cheesecake *edit De bakvorm was een CARS auto vorm, spuuglelijk maar het geheel (incl brownies) waren een verjaardagscadeautje voor een vriendin van me die ook heel erg van bakken houdt. | |
Adelante | maandag 13 mei 2013 @ 13:21 |
![]() Appeltaart is een variant op de Dudok taart geworden, ben benieuwd. Ruikt al heerlijk in huis ![]() | |
Spuuglokje | maandag 13 mei 2013 @ 13:23 |
Mmmm ziet er lekker uit Adelante! Ik heb vanmorgen ingrediënten in huis gehaald voor die appeltaart met mascarpone. Ik ga zo beginnen met bakken! | |
Spuuglokje | maandag 13 mei 2013 @ 16:25 |
En klaar! Zo zag ie er uit voor het bakken:![]() En dit is het eindresultaat: ![]() ![]() [ Bericht 17% gewijzigd door Spuuglokje op 13-05-2013 16:43:46 ] | |
EnemyRock | maandag 13 mei 2013 @ 17:20 |
Die ziet er heel erg smakelijk uit, snel maar eens maken! ![]() | |
Dragonberry | maandag 13 mei 2013 @ 17:21 |
Ziet er goed uit! Die appelpartjes zijn echt leuk zo ![]() | |
Spuuglokje | maandag 13 mei 2013 @ 17:29 |
Dank jullie wel! ![]() ![]() | |
lady-wrb | maandag 13 mei 2013 @ 17:53 |
en wat voor appels had je gebruikt? (ik scrol straks even terug voor het recept. mijn interesse is weer gewekt ![]() | |
Spuuglokje | maandag 13 mei 2013 @ 18:20 |
Elstar. ![]() | |
lady-wrb | maandag 13 mei 2013 @ 18:21 |
blijft die een beetje stevig? ik ben zelf meer van de goudreinetten | |
Spuuglokje | maandag 13 mei 2013 @ 18:24 |
Ja. Stevig en zoetzuur. Goudreinetten zijn ook lekker. ![]() | |
lady-wrb | maandag 13 mei 2013 @ 18:25 |
mooi, dan maak ik zo meteen even het deeg en wandel daarna naar de appie voor de mascarpone en de appels ![]() | |
Adnap | maandag 13 mei 2013 @ 18:55 |
Thx voor de recepten ! Ga er mee aan de slag | |
sjanette | maandag 13 mei 2013 @ 20:17 |
Mooi!!! Lekker hè! Die mascarpone vulling is zo lekker! ![]() ![]() | |
lady-wrb | maandag 13 mei 2013 @ 20:59 |
jij hebt vast boodschappen gedaan bij de appie ![]() geen goudreinet te bekennen, dus elstars meegenomen. wat is de diameter van je springvorm? ik heb er hier van 26 dia is dat te groot? (ik moet ergens nog een kleinere hebben, maar dan moet ik goed zoeken ![]() | |
Spuuglokje | maandag 13 mei 2013 @ 21:39 |
Ik maakte 'm in een 24, maar een grotere is juist beter! Dat ga ik de volgende keer ook doen. Dan wordt ie wat minder hoog en kunnen er meer appels in. Nu pasten er maar 3 appels in ipv 5. | |
lady-wrb | maandag 13 mei 2013 @ 22:25 |
goed dat je het zegt. ik kreeg er ook geen 5 appels in ![]() deed ik wat fout dan? hij staat nu nog in de oven. het wordt een latertje vanavond ![]() | |
Adelante | maandag 13 mei 2013 @ 22:49 |
Mijn appeltaart is goed bevonden, hij was alleen wat hoog (20cm springvorm). Bij de Blokker ff 24 en 26 cm halen voor volgende keren ![]() | |
EnemyRock | dinsdag 14 mei 2013 @ 01:05 |
Ik vind de ronde vorm er op de een of andere manier wel smakelijker uitzien dan de cake vorm van het recept. | |
lady-wrb | dinsdag 14 mei 2013 @ 08:30 |
een rechte vorm deelt wel makkelijker, vind ik. appeltaart is wel mooi geworden. zal er zo eens een fotootje bijzetten. ![]() edit: voila! ![]() [ Bericht 5% gewijzigd door lady-wrb op 14-05-2013 08:44:44 ] | |
lady-wrb | dinsdag 14 mei 2013 @ 08:48 |
ik durf niet te proeven ![]() zal ik mijn buurman op de koffie vragen om te proeven? ![]() | |
Etcetera | dinsdag 14 mei 2013 @ 08:50 |
Is dat die met mascarpone? ![]() | |
lady-wrb | dinsdag 14 mei 2013 @ 08:51 |
![]() | |
Etcetera | dinsdag 14 mei 2013 @ 08:56 |
Dat recept heb ik thuis nog open staan in een tab, dus maar even printen en binnenkort een poging wagen ![]() | |
Noek | dinsdag 14 mei 2013 @ 10:01 |
Wat valt er niet aan te lusten dan? De taart lijkt me heerlijk. Misschien dat ik vandaag een poging waag. | |
lady-wrb | dinsdag 14 mei 2013 @ 10:20 |
ik ben al niet zo van de appeltaart ![]() en ik heb er dit keer dus wel citroenrasp ingedaan (stond in het recept) en het staat me zo tegen om schillen te eten (al zie je ze niet in de korst terug overigens, het idee alleen al dat het er in zit houdt me tegen) | |
Spuuglokje | dinsdag 14 mei 2013 @ 10:26 |
Mooi lady-wrb! Ik heb er kant en klare citroenrasp uit zo'n potje van dr. Oetker in gedaan, dat vond ik wat minder schillerig aandoen dan echte rasp. ![]() ![]() | |
Noek | dinsdag 14 mei 2013 @ 10:27 |
![]() | |
lady-wrb | dinsdag 14 mei 2013 @ 10:30 |
aha, jij hebt dat dus ook ![]() ik griezelde als kind al van die sinaasappelschillen en rode en groene ballen op de kerstkrans ![]() | |
Dot. | dinsdag 14 mei 2013 @ 10:31 |
Als je er al rasp in doet moet je vooral even de moeite nemen om biologische citroenen te halen. Citroenen van de gewone supermarkt zijn gecoat met een goedje waar je niet erg vrolijk van kunt worden ![]() http://www.wijproefdieren.nl/in-de-was/ | |
lady-wrb | dinsdag 14 mei 2013 @ 10:32 |
albert heijn heeft ook biologische citroenen ![]() | |
Etcetera | dinsdag 14 mei 2013 @ 10:33 |
Gewoon je citroen goed boenen, zou ik zeggen. | |
Dot. | dinsdag 14 mei 2013 @ 10:34 |
Ah, de mijne niet ![]() ![]() Ze hebben dat toen ook getest bij de Keuringsdienst van Waarde en dat was niet voldoende... | |
lady-wrb | dinsdag 14 mei 2013 @ 10:35 |
rondje vaatwasser geven! | |
lady-wrb | dinsdag 14 mei 2013 @ 10:36 |
maar goed, nu zit ik met een citroen zonder gele schil. blijkt dat er voor de rest niets citroenigs in voorkomt. hoe lang blijft zoiets goed en wat kan ik er nu nog mee doen? | |
Etcetera | dinsdag 14 mei 2013 @ 10:37 |
Hmm. Ik ben nogal van het gezond verstand, lijkt me dat je met heet water, een borstel en wat geduld een eind komt. Maar goed, daar staat tegenover dat ik ook een potje citroenrasp van Dr. Oetker heb ![]() Die heb ik dan weer niet ![]() | |
lady-wrb | dinsdag 14 mei 2013 @ 10:39 |
* lady-wrb zet potje citroenrasp op de boodschappenlijst ![]() | |
_Ophelia_ | dinsdag 14 mei 2013 @ 10:53 |
Sap uitpersen en invriezen om later te gebruiken. Of in partjes snijden en invriezen voor in drankjes? Edit: of wat ik meestal doe, uitpersen, toevoegen aan fles water en opdrinken. [ Bericht 5% gewijzigd door _Ophelia_ op 14-05-2013 10:58:55 ] | |
bloempje-moi | dinsdag 14 mei 2013 @ 11:43 |
Zit er veel smaakverschil tussen zo'n potje en het origineel? Ik heb er vaak mee in mijn handen gestaan maar het uiterlijk trekt mij toch niet over de streep. | |
Etcetera | dinsdag 14 mei 2013 @ 11:45 |
Ik heb nog geen ervaring met het origineel ![]() En ik hoop echt dat dat met citroenrasp die ik zelf gemaakt heb anders is. | |
lady-wrb | dinsdag 14 mei 2013 @ 11:45 |
nou ik heb het er maar op gewaagd... hij is echt heel lekker! en geen schil geproefd iig ![]() maar het is wel erg machtig zeg maar ik had liever toch goudreinetten gehad. dus ik ga voor een herkansing ![]() | |
bloempje-moi | dinsdag 14 mei 2013 @ 11:50 |
Nou smaakt citroenrasp niet zuur maar ook iets zoeter. Maar volgens mij zite r ook behoorlijk was zooi doorheen om het houdbaar te maken. Toch maar weer een citroen kopen. Ga ik eierkoeken maken ![]() | |
Etcetera | dinsdag 14 mei 2013 @ 11:56 |
Ik had het idee dat er nogal wat suiker doorheen zat. Kan er ook aan liggen dat ik dus nog nooit echte citroenrasp geprobeerd heb. Ga ik achter komen als ik de mascarpone-appeltaart ga maken ![]() | |
lady-wrb | dinsdag 14 mei 2013 @ 12:10 |
oeh lekker en is daar ook een recept van? dan kan ik meteen het probleem van de op hol geslagen kippen oplossen. eierkoeken ![]() | |
bloempje-moi | dinsdag 14 mei 2013 @ 12:11 |
Ja, twee zelfs! Maar die staan in mijn toffe bakboeken. Hoewel ik aan ze verknocht ben, heb ik ze niet meegenomen naar mijn werk vandaag ![]() | |
lady-wrb | dinsdag 14 mei 2013 @ 12:12 |
o maar ik kan heel goed wachten! dan heb ik alleen maar meer eieren straks ![]() | |
bloempje-moi | dinsdag 14 mei 2013 @ 12:25 |
Ik weet alleen niet of ze Sonja Bakker verantwoord zijn... | |
lady-wrb | dinsdag 14 mei 2013 @ 13:02 |
lekker belangrijk ![]() (scharreleieren vind ik zo'n stom woord. die eieren scharrelen echt niet ![]() | |
bloempje-moi | dinsdag 14 mei 2013 @ 13:12 |
Ja daar ben ik dan weer jaloers op. Ik woon boven een kinderboerderij, maar weet eigenlijk niet of ik daar eieren vandaan kan trekken. Lijkt me heerlijk, een eigen eierenfabriek! | |
Skaai | dinsdag 14 mei 2013 @ 16:42 |
De citroenrasp van Dr. Oetker is met een heleboel suiker volgens mij, Ik heb ook de ervaring dat ik het maar zoete meuk vind ![]() | |
EnemyRock | woensdag 15 mei 2013 @ 02:55 |
Wederom probeerde ik een chocolade-munt taart neer te zetten en wederom is deze niet goed gelukt, totaal andere aanpak deze keer, namelijk een soort munt-siroop geprobeerd te maken en deze door de slagroom spatelen om deze smaak te geven, witte chocolade ganache en een biscuitdeeg. Wat is er allemaal fout gegaan? De munt slagroom vond ik persoonlijk wel lekker maar is misschien een tikkeltje licht van smaak waardoor de witte chocolade erg overheerst, de slagroom had schijnbaar wat steviger gemogen (klop fix vergeten) de cake is veel te compact en droog geworden, echt heel zonde, weet ook niet precies wat er mis ging. Niet alle witte chocolade is evengoed gesmolten (wat ik op zich niet zo erg vind) en wat ik dus eerder beschreef niet goed in balans met de munt omdat deze overheerst. ![]() Dit is nu gewoon een principe kwestie en ik zal niet rusten voor ik een goede chocolade-munt taart heb gecreëerd. Ik moet alleen nog even nadenken hoe ik dit in deel III ga verwezenlijken, misschien moet ik een munt crème vulling (mascarpone?) maken i.p.v. een munt slagroom vulling en ik wil proberen een luchtigere (denk aan slagroomtaart) cake te bakken waar ik dus mee kan werken. *edit, visueel ben ik er wel redelijk tevreden over, ik vond het een mooi geheel, niet super netjes en gelikt maar voor mijn doen prima. ![]() | |
het-is-mij | woensdag 15 mei 2013 @ 06:39 |
Oei dat recept va die mascarpone taart ga ik opslaan.ziet er jummie uit | |
H_T | woensdag 15 mei 2013 @ 09:05 |
Paar citroenen erbij halen en lemon curd maken ![]() | |
lady-wrb | woensdag 15 mei 2013 @ 09:06 |
dat is dan weer geen probleem, aangezien ik ook regelmatig macarons bak, daar hou ik de dooiers over ![]() | |
Bakkerd | woensdag 15 mei 2013 @ 13:43 |
Had het al eerder gepost... maar misschien toch een keer die after-eightvulling uitproberen? Heb m zelf nl eens 'op verzoek' gemaakt, ik hou zelf niet van munt dus niet geproeft maar hij viel bij anderen heel erg in de smaak! | |
Noek | woensdag 15 mei 2013 @ 13:48 |
Ik mis een been. Een recept van internet is not done? Denk dat je het jezelf te lastig maakt. De mascarpone appeltaart zit in den oven. ![]() | |
H_T | woensdag 15 mei 2013 @ 14:15 |
Oh prima ![]() ![]() | |
EnemyRock | woensdag 15 mei 2013 @ 14:26 |
Ja nou ik experimenteer graag, maar misschien moet ik inderdaad eerst beter leren bakken voordat ik daadwerkelijk ga experimenteren met smaken en combinaties. Eerst even de basics onder de knie krijgen. Ja ik had 'm gelezen maar ik was toch niet echt van plan om die vulling te maken, het staat me eigenlijk totaal niet aan om after eight chocolaatjes te gebruiken en eigenlijk wil ik gewoon de frisse smaak uit muntblaadjes halen en in de taart te zien te verwerken.
![]() | |
MonkNL | woensdag 15 mei 2013 @ 14:49 |
Waarom... ME EYES!! Maar waarom dit topic vervuilen met die behaarde benen van je.. Grappig is het niet.. Voegt ook vrij weinig toe aan het grote baktopic.. | |
EnemyRock | woensdag 15 mei 2013 @ 23:57 |
Blueberry muffins via dit recept; http://www.brendakookt.nl(...)fins-a-la-starbucks/ ![]() Na 5 minuten in de oven erachter gekomen dat de topping er op moest voor ze de oven in gingen, niet er na, dus heel snel uit de oven gehaald, alsnog de topping gemaakt en op de al een beetje gevormde muffins gesmeerd en weer terug de oven in, ze zijn daarna eigenlijk vrijwel horizontaal gaan bakken i.p.v. de hoogte in, toch twijfel ik niet aan de smaak want ze ruiken heerlijk. *edit, geen beenhaar meer ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 17 mei 2013 @ 19:07 |
ieuw * lady-wrb reikt een pakje waxstrips aan | |
Fixers | vrijdag 17 mei 2013 @ 19:08 |
Ik wil een crumble (appel met kruimels van bloem,boter, suiker, havermout) maken, voor morgen. Maar hoe goed bewaart zoiets? Vers zijn ze natuurlijk het lekkerste maar ik zit morgen met wat tijdnood in verhouding tot de hoeveelheid te schillen appels. Zijn er wellicht nog trucjes? Voorbakken en afbakken misschien? | |
honeyblack | zaterdag 18 mei 2013 @ 00:02 |
Ik ga zondag een Sachertorte maken nou staat er in het recept bloem, kan ik dan ook patent tarwebloem van de AH gebruiken? Of wordt dat een ramp.. | |
Pietverdriet | zaterdag 18 mei 2013 @ 00:13 |
Meng het 50/50 met maizena | |
lady-wrb | zaterdag 18 mei 2013 @ 17:15 |
waarom piet? (gewoon benieuwd) | |
EnemyRock | zaterdag 18 mei 2013 @ 18:20 |
Alle recepten waar bloem in staat daar gebruik ik ook gewoon patent tarwebloem voor, geen idee dat dit eigenlijk niet kon? | |
Dragonberry | zaterdag 18 mei 2013 @ 18:48 |
Ik denk voor de cake? Die wordt luchtiger als je een deel van de bloem vervangt door maizena. Ik gebruik meestal ook gewoon tarwebloem(goedkoopste pakjes bij de super). Alleen als het recept om cakemeel vraagt gebruik ik een klein deel maizena ipv bloem. | |
kwakz0r | zaterdag 18 mei 2013 @ 20:15 |
Ik heb net een tulband gemaakt van cake, met een swirl van kaneelsuiker. beetje jammer dat ik teveel swirl had en de vorm te snel keerde toen knalde hij uit elkaar. nu hebben we kaneelcake-brokjes. smaakt nog steeds lekker. ik maak zo wel even een foto. moet nog glazuur op ![]() edit: met dun suikerglazuur, hij ziet er niet uit maar is echt heel erg lekker! ![]() [ Bericht 20% gewijzigd door kwakz0r op 18-05-2013 20:27:29 ] | |
sjanette | zaterdag 18 mei 2013 @ 21:38 |
Net 12 Financiers uit de oven gehaald van 24 Kitchen:![]() | |
EnemyRock | zaterdag 18 mei 2013 @ 23:54 |
Ziet er een beetje uit alsof er iemand overheen heeft gekwakz0rd. ![]() | |
Tinuviel | zondag 19 mei 2013 @ 08:46 |
Maar even kijken wanneer ik die blueberry cheescake ga maken. Had laatst overgeslagen want we hadden nog zoveel taart van de verjaardagen in huis. Ik vind de mislukte tulband en die muffins er wel gewoon erg lekker uitzien ook al ging het een klein beetje mis. | |
Bakkerd | zondag 19 mei 2013 @ 09:52 |
Nouuu Kwakz0r ik vind m er lekker uitzien hoor ondanks dattie niet meer heel is ![]() En mooie 'muffins' sjanette ! | |
kwakz0r | zondag 19 mei 2013 @ 11:38 |
![]() ![]() | |
_Ophelia_ | zondag 19 mei 2013 @ 11:47 |
' Kwakjes' cake' klinkt prima. ![]() | |
honeyblack | zondag 19 mei 2013 @ 12:17 |
naja de sachertaart is zwaar mislukt. Hij loopt schuin af als een helling , bijsnijden heeft hem ook niet gered en het recept voor de chocolade glazuur was veels te zoet. Vind het echt raar allemaal en snap ook niet wat er allemaal is misgegaan. Heb wel 40x het filmpje van die gozer afgespeeld. Geen supermarkt open natuurlijk en was een verjaardags taart wat een rampenochtend. | |
Dr.Hilfiger | zondag 19 mei 2013 @ 12:52 |
Welke les heb je nu geleerd? | |
Tinuviel | zondag 19 mei 2013 @ 12:52 |
Honeyblack, dat is echt een ramp dan. Volgens mij zijn de meeste Jumbo supermarkten vandaag open. Heb jedie niet in de buurt? De chocoladeglazuur hoort wel mierzoet. Bij mij klonterde die de vorige keer wel, lag aan de poedersuikerklonters, die niet netjes oplosten. | |
Dr.Hilfiger | zondag 19 mei 2013 @ 12:54 |
Zeef je de poedersuiker wel? | |
Lienekien | zondag 19 mei 2013 @ 12:54 |
Wat vervelend! Heb je een linkje naar het recept dat je hebt gebruikt? | |
Lienekien | zondag 19 mei 2013 @ 12:56 |
Nee, een heel enkele maar. Het is Pinksteren. | |
loecje | zondag 19 mei 2013 @ 13:00 |
langs een bemande benzinepomp? wel duur maar de grotere pompen hebben vaak wel dingen als gebakjes, taart of cake. | |
kwakz0r | zondag 19 mei 2013 @ 13:02 |
turkse supers zijn meestal wel open vandaag! | |
Bleie | zondag 19 mei 2013 @ 13:39 |
Wat rot Honeyblack! Hier zijn zowel AH als Jumbo open, maar goed, Amsterdam natuurlijk... Ik heb gisteren brownies met cream cheese gemaakt voor een klusdag van de buurt vandaag. Was binnen no time op, dus ze vielen wel in de smaak. Ik vond zelf de verhouding brownie - cream cheese niet geweldig, dus zou een volgende keer twee keer zo veel browniebeslag maken, denk ik. Maar de smaak was uitstekend! (recept van Nigella Lawson) | |
Popples | zondag 19 mei 2013 @ 14:08 |
Hier in het dorp zijn ze open van 11.00-17.00 (ah-C1000 en jan linders) en ik woon echt in een dorp ![]() | |
EnemyRock | zondag 19 mei 2013 @ 14:43 |
Afgelopen vrijdag samen met de kok van het restaurant waar ik werk lekker de hele middag taarten staan bakken, super leuk en heel lekker, echt een hele smakelijke torta limone gemaakt met lemoncurd vulling en meringue toefjes bovenop, twee sachr taarten en een gigantisch prachtige aardbeien slagroom taart met rozenblaadjes jam en mascarponeslagroom en citroen siroop en heerlijkheden, binnenkort hopelijk weer! | |
Dragonberry | zondag 19 mei 2013 @ 15:03 |
Filmpje? Was het die van 24Kitchen? Die heb ik ook een keer gemaakt en gelukkig gewoon gelukt. Het moet bij jou de volgende keer vast ook gewoon lukken ![]() Verwarmd je oven wel goed? Anders even draaien tussendoor om te zorgen dat hij gelijkmatiger bakt. | |
Bortecinem | zondag 19 mei 2013 @ 15:53 |
Een kaneelsuiker swirl hmm. Die ga ik ook eens proberen. ![]() | |
honeyblack | zondag 19 mei 2013 @ 22:28 |
Wow wat een reacties haha , dit is de link : http://www.24kitchen.nl/recepten/sachertorte. Uiteindelijk hadden we dus niks bij de koffie niet dat iemand dat echt erg vond , er was ook echt geen supermarkt open maar had ook niet echt tijd want er stond ook nog een 3 gangen diner op de planning die veel voorbereiding nodig had. Voorlopig laat ik deze taart ook links liggen. Had de poedersuiker en bloem gezeefd Had wel een andere diameter vorm gebruikt maar of die 2cm nou echt veel uitmaakt? | |
H_T | zondag 19 mei 2013 @ 22:35 |
Voor de hoogte van de taart en de garing wel iets, maar het heeft er geen enkele invloed op of de taart schuin afloopt danwel of het glazuur veel te zoet is | |
uniekhoorn | zondag 19 mei 2013 @ 23:22 |
Heb zin om wat te doen in de keuken. Dusssssssssss, helppppppppp ben zo niet goed in bakken. Heb in huis: volkorenmeel, tarwebloem, speltbloem, gist, eieren, suikers, honing, melk, fruit, chocolade, walnoten enz | |
Dragonberry | zondag 19 mei 2013 @ 23:30 |
Brownies of choco cake? Brownies zijn niet moeilijk ![]() | |
PureEvil | zondag 19 mei 2013 @ 23:31 |
Nu? | |
uniekhoorn | zondag 19 mei 2013 @ 23:33 |
Brownie... okee ga ik daar wat op zoeken, thanks PureEvil, jij bent ook vrouw toch? soms heb je zin om dingen te doen in de keuken ![]() | |
PureEvil | zondag 19 mei 2013 @ 23:34 |
Neuken? | |
uniekhoorn | zondag 19 mei 2013 @ 23:36 |
Kan niet, moet bakken | |
Dragonberry | zondag 19 mei 2013 @ 23:37 |
Ik kon een keer niet slapen en heb midden in de nacht deeg voor cinnamon rolls gemaakt ![]() Ik kan het recept van jamie oliver aanraden voor brownies! http://www.jamieoliver.co(...)n-brilliant-brownies | |
PureEvil | zondag 19 mei 2013 @ 23:37 |
Jammer ![]() | |
Etcetera | maandag 20 mei 2013 @ 15:32 |
Ik ben nog niet overtuigd van de mascarpone appeltaart ![]() ![]() | |
EnemyRock | maandag 20 mei 2013 @ 16:14 |
![]() ![]() Niet versierd en afgewerkt door mij maar door de kok, ik bak er nog niet zo veel van. ![]() | |
Dr.Hilfiger | maandag 20 mei 2013 @ 17:01 |
Persoonlijk smelt ik niets in de magnetron (het kookt/het klont/het koekt aan). Gewoon langzaam op het fornuis (chocolade boven een pannetje water) en niet overmatig roeren. Daarnaast meng en klop ik alles zeer ouderwets met de garde en niet met het snijmes van een staafmixer. Ook doe ik liever eerst de bloem door het recept en niet om en om met de eiwitten. De bloem gaat er niet altijd even mooi egaal door en de opgeklopte eiwitten gaan stuk. Wat de eiwitten betreft eerst even familie maken met een klein beetje en dan de rest er met een ijzeren lepel door vouwen. Bij jou is de boel gewoon ingezakt denk ik. | |
lady-wrb | maandag 20 mei 2013 @ 19:05 |
ik snap wat je bedoelt. ik had er het liefst goudreinetten in verwerkt omdat ik die lekker fris en beloorlijk appelig van smaak vind. helaas zijn die er niet, dus ik moest weer elstars gebruiken. hoeveel appels heb jij erin gepropt gekregen? ik heb nu een vorm van 28 dia en daar heb ik met enig duw- en trekwerk 4,5 elstar ingekregen. dat is 1 appel meer dan de vorige keer. ik ben benieuwd of het te proeven is. maar ik vond de taart vorige keer ook goed en ik ben geen appeltaart fan. | |
Adnap | maandag 20 mei 2013 @ 20:01 |
waarom geen wellant. appels? die zijn vergelijkbaar met goudreinet en bij deen te koop. | |
lady-wrb | maandag 20 mei 2013 @ 20:03 |
nou ten eerste omdat ik nog nooit van wellant appels gehoord heb en ten tweede omdat we hier geen deen hebben (waardoor ik dus nog nooit van wellant appels gehoord heb ![]() maar goed, elstars overleven we wel ![]() | |
Adnap | maandag 20 mei 2013 @ 20:04 |
dat verklaard | |
Etcetera | maandag 20 mei 2013 @ 20:57 |
4 appels, ook elstars. Ik vraag me af of het wil om een onderlaag appel te doen, dan mascarpone en dan weer appel. En ik ben ook geen ontzettende appeltaart fan trouwens ![]() | |
Mry | maandag 20 mei 2013 @ 22:08 |
Jonagold is ook wel lekker voor appeltaart ![]() | |
H_T | dinsdag 21 mei 2013 @ 00:40 |
Die vind ik altijd wat lafjes van smaak | |
Jannuk | dinsdag 21 mei 2013 @ 18:01 |
Chocoladecake met karamelsaus en noten. ![]() | |
EnemyRock | dinsdag 21 mei 2013 @ 18:16 |
Nu een redelijk simpel appeltaart deegje met citroen in de oven voor een lekkere lemon curd taart en straks de mascarpone appeltaart proberen te maken ![]() | |
EnemyRock | dinsdag 21 mei 2013 @ 21:22 |
![]() De mascarpone-appeltaart die al meerdere keren is voorbij gekomen. Persoonlijk verdict; Prima taart alleen iets te veel mascarpone in verhouding tot appels. ![]() En het appeltaart deegje met lemoncurd vulling (niet meegebakken) Ik heb de keuze gemaakt om de lemoncurd niet mee te bakken met het deeg maar enkel het deeg blind te bakken en vervolgens de lemoncurd er na het bakken in te doen. Persoonlijk verdict; Ik ben een groots fan van de lemoncurd, vind 'm echt heel lekker alleen de bodem is iets te hard gebakken helaas, de volgende keer dat ik deze taart ga proberen te maken zal ik de lemoncurd wel mee bakken met het deeg. | |
Tinuviel | dinsdag 21 mei 2013 @ 21:46 |
ER die slagroom aardbeien taart en Sachertorte zien er echt heerlijk uit. | |
sjanette | woensdag 22 mei 2013 @ 13:41 |
Ik heb granny smith appels gebruikt en die was echt goed te proeven. Was goed in balans met de mascarpone | |
EnemyRock | donderdag 23 mei 2013 @ 13:18 |
![]() Echt hele smakelijke brownies geworden! Een groots succes, ik zou het nogmaals zeker aanraden om te proberen. Gister een grote bak vol brownies in m'n tas gestopt en ben langs een hoopje vrienden gefietst om iedereen een stukje te laten proeven, wederom superb ![]() En wederom blueberry muffins, voor een jarige vriendin van mij gebakken, helaas zijn ze niet helemaal omhoog gekomen dus misschien moet ik investeren in een muffin bakvorm? | |
EnemyRock | zondag 26 mei 2013 @ 14:55 |
![]() Wederom een lemoncurd taart, dit maal heb ik de lemoncurd meegebakken met het deeg en er meringue toefjes op gedaan (wat er niet heel mooi uit ziet maar ja) en ik moet zeggen dat ik er bijzonder tevreden mee ben, smaakt heel erg goed! Het deeg is hetzelfde als de mascarpone-appeltaart wat nog over was. ![]() En een chocolade-citroen taart die ook erg in de smaak viel bij de proefkonijnen maar waarvan ik zelf nog dacht; de vulling had ietsjes compacter gemogen want is nu nog ietwat te zacht naar mijn smaak. Heel klein hapje geproefd maar de smaak combinatie is leuk. | |
Tinuviel | zondag 26 mei 2013 @ 15:34 |
ER mag ik het recept van de Chocolade- citroentaart, die wil weleens proberen. | |
chocolatelover | zondag 26 mei 2013 @ 18:28 |
net pistache-financiers gemaakt, met een framboosje erop. Lekker man! Ik ben bezig om macarons te maken maar man, wat is dat lastig (bij mij althans, combi-magnetron, te lang of te kort geklopt, te hoog of te lage temperatuur, man echt) | |
EnemyRock | zondag 26 mei 2013 @ 18:41 |
Natuurlijk; http://www.belgischechoco(...)troen-chocoladetaart | |
lady-wrb | zondag 26 mei 2013 @ 19:37 |
hé top! ![]() daar kunnen precies die twee citroenen in die ik overhield na die mascarpone-appeltaart! ![]() | |
EnemyRock | maandag 27 mei 2013 @ 19:25 |
![]() Vandaag is het een heus muffin festijn, samen met wat hulp van een paar vriendinnen zijn we tot deze eindcreaties gekomen. De eerste lading is eerlijk gezegd niet heel erg succesvol, iets verkeerd gegaan met de soort olie/verhoudingen/baktijd, de tweede lading is wel goed gelukt imho. In ieder geval; bovenaan; links de wel bekende blueberry muffins met kaneel topping en rechts muffins met frambozen, cranberry en witte chocolade. (eerste lading) Onderaan; links de chocolade hazelnoot muffins en rechts de appel pecannoten muffins. (tweede lading) | |
H_T | maandag 27 mei 2013 @ 22:54 |
Als je nog een keer citroenen over hebt kan ik een lemon drizzle cake aanbevelen ![]() ![]() | |
Muck | woensdag 29 mei 2013 @ 23:40 |
Na alle enthousiaste verhalen heb ik gisteren ook dulce de leche-brownies gebakken. ![]() Oh man, wat zijn ze heerlijk ![]() | |
Dragonberry | donderdag 30 mei 2013 @ 19:28 |
Er staat nu een gewone appeltaart in de oven. Alweer een hele tijd geleden dat ik die heb gemaakt, maar ik kwam het tegen bij rudolph's bakery en moest hem maken! Sowieso lekkere dingen altijd bij hem ![]() | |
EnemyRock | vrijdag 31 mei 2013 @ 03:11 |
![]() Dit is een cheesecake met banaan, dulche de leche en pecannoten. Persoonlijk vind ik 'm heel erg geslaagd. ![]() Dit is een groot fiasco, een lekker smakend maar potdomme wat lelijk fiasco. Een koelkast taart met yoghurt, roomkaas, banaan op een bodem van witte chocolade en cruesli. | |
RunForrestRun | vrijdag 31 mei 2013 @ 20:42 |
Vorige week een keer geprobeerd mini-appeltaartjes te maken, maar het deeg was totaal mislukt. Ik had nog nooit eerder zelf deeg gemaakt (ik weet, ik weet, opgegroeid met pakjes..) en een verkeerde recept van internet gehaald (met maar 2 el suiker), dus ze zagen er wel mooi uit maar smaakten voor geen meter. Vanwege het teleurgestelde gezicht van mijn lief en om mijn eer te redden heb ik ze nog een keer gemaakt, maar nu het recept voor appeltaartdeeg van Rudolf van Veen gebruikt. Ze ruiken een stuk beter en zien er veel smakelijker uit, nu hopen dat ze ook goed smaken: ![]() | |
Spuuglokje | vrijdag 31 mei 2013 @ 21:31 |
Ziet er erg lekker uit RunForrestRun. Heb je zonet al geproefd? | |
RunForrestRun | zaterdag 1 juni 2013 @ 12:45 |
Ze smaken prima, gelukkig! Dit wordt een blijvertje ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 1 juni 2013 @ 18:45 |
staat daar ook een recept in voor ketelkoek of broeder in broederblik? | |
bloempje-moi | zaterdag 1 juni 2013 @ 18:53 |
Ketelkoek als in poffert / Jan-in-de-zak? In het boek staat en recept voor poffen / poffert http://nl.wikipedia.org/wiki/Poffert en Hoornse broeder in een springvorm, zoiets ![]() Wat overigens weer in niets lijkt op de broeder die wij thuis wel aten met deeg in een kussensloop gekookt in water. ![]() ![]() | |
kvd | zaterdag 1 juni 2013 @ 19:02 |
OHHHH.....die Hoornse Broeder...dat at ik vroeger op woensdagmiddag....in bolvorm zo groot als een grote krentenbol van de AH...maar dan van de plaatstelijke bakker...krijg er meteen zin in hahaha | |
Bortecinem | zondag 2 juni 2013 @ 19:44 |
Vandaag de Mexicaanse versie van de magic custard cake gemaakt. Chocoflan:![]() | |
Dragonberry | zondag 2 juni 2013 @ 19:56 |
Tarta impossible ![]() Staat nog op mijn to-do list ![]() | |
Bortecinem | zondag 2 juni 2013 @ 20:00 |
Zo makkelijk ook. Het verbaasde mij zelfs. Heb het recept van Laura Vitale gebruikt btw. | |
minilot | zondag 2 juni 2013 @ 20:37 |
Wat een gaaf ding! Gauw even zoeken naar het recept ![]() | |
icloud | zondag 2 juni 2013 @ 21:07 |
Ik heb jullie hulp nodig, Ik heb twee ouderen te eten die ik graag een gebakken nagerecht voorschotel. Nu zijn het niet zo grote eters en heb ik dus een klein gerechtje nodig wat absoluut niet zoet is(!!!!!), wie kan me helpen? | |
MonkNL | maandag 3 juni 2013 @ 09:28 |
Cheesecake, recept van Nigella alleen deze keer geen zure room topping maar vers gepureerde aardbeien met wat gelatine.![]() | |
lady-wrb | maandag 3 juni 2013 @ 09:31 |
dat ziet er lekker uit zeg ![]() stond het recept al ergens? ![]() | |
MonkNL | maandag 3 juni 2013 @ 09:32 |
http://www.nigella.com/recipes/view/london-cheesecake-147 Ook in het cheesecake topic. Ik heb overigens een bodem van Bastogne gebruikt ipv Digestive (kwestie van smaak). Goed inpakken in folie ook, anders lekt het door en wordt je taart nat. Ik zweer bij deze cheesecake, lekkerste recept ooit! Ik doe er ook wat citroenrasp doorheen overigens. |