abonnement Unibet Coolblue
pi_126470232
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2013 10:37 schreef Etcetera het volgende:

[..]

Hmm. Ik ben nogal van het gezond verstand, lijkt me dat je met heet water, een borstel en wat geduld een eind komt. Maar goed, daar staat tegenover dat ik ook een potje citroenrasp van Dr. Oetker heb :+

[..]

Die heb ik dan weer niet :+
Zit er veel smaakverschil tussen zo'n potje en het origineel? Ik heb er vaak mee in mijn handen gestaan maar het uiterlijk trekt mij toch niet over de streep.
  Redactie Frontpage dinsdag 14 mei 2013 @ 11:45:49 #204
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_126470349
Ik heb nog geen ervaring met het origineel -O- Maar mijn ervaring met de citroenrasp van Dr. Oetker: ik vind het te zoet. Er zit wel wat zurigs in, maar als ik in een cake doe dan proef ik de citroen nauwelijks terug als de cake klaar is.

En ik hoop echt dat dat met citroenrasp die ik zelf gemaakt heb anders is.
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
  † In Memoriam † dinsdag 14 mei 2013 @ 11:45:56 #205
37843 lady-wrb
kortaf
pi_126470358
nou ik heb het er maar op gewaagd...
hij is echt heel lekker!
en geen schil geproefd iig :)
maar het is wel erg machtig zeg

maar ik had liever toch goudreinetten gehad.
dus ik ga voor een herkansing *O*
pi_126470584
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2013 11:45 schreef Etcetera het volgende:
Ik heb nog geen ervaring met het origineel -O- Maar mijn ervaring met de citroenrasp van Dr. Oetker: ik vind het te zoet. Er zit wel wat zurigs in, maar als ik in een cake doe dan proef ik de citroen nauwelijks terug als de cake klaar is.

En ik hoop echt dat dat met citroenrasp die ik zelf gemaakt heb anders is.
Nou smaakt citroenrasp niet zuur maar ook iets zoeter. Maar volgens mij zite r ook behoorlijk was zooi doorheen om het houdbaar te maken. Toch maar weer een citroen kopen. Ga ik eierkoeken maken :9
  Redactie Frontpage dinsdag 14 mei 2013 @ 11:56:47 #207
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_126470845
Ik had het idee dat er nogal wat suiker doorheen zat. Kan er ook aan liggen dat ik dus nog nooit echte citroenrasp geprobeerd heb. Ga ik achter komen als ik de mascarpone-appeltaart ga maken :9
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
  † In Memoriam † dinsdag 14 mei 2013 @ 12:10:03 #208
37843 lady-wrb
kortaf
pi_126471421
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2013 11:50 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Nou smaakt citroenrasp niet zuur maar ook iets zoeter. Maar volgens mij zite r ook behoorlijk was zooi doorheen om het houdbaar te maken. Toch maar weer een citroen kopen. Ga ik eierkoeken maken :9
oeh lekker en is daar ook een recept van?
dan kan ik meteen het probleem van de op hol geslagen kippen oplossen.

eierkoeken :~
pi_126471467
Ja, twee zelfs! Maar die staan in mijn toffe bakboeken. Hoewel ik aan ze verknocht ben, heb ik ze niet meegenomen naar mijn werk vandaag ;)
  † In Memoriam † dinsdag 14 mei 2013 @ 12:12:57 #210
37843 lady-wrb
kortaf
pi_126471538
o maar ik kan heel goed wachten!
dan heb ik alleen maar meer eieren straks >:)
pi_126472018
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2013 12:12 schreef lady-wrb het volgende:
o maar ik kan heel goed wachten!
dan heb ik alleen maar meer eieren straks >:)
Ik weet alleen niet of ze Sonja Bakker verantwoord zijn...
  † In Memoriam † dinsdag 14 mei 2013 @ 13:02:48 #212
37843 lady-wrb
kortaf
pi_126473235
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2013 12:25 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Ik weet alleen niet of ze Sonja Bakker verantwoord zijn...
lekker belangrijk :P ik heb eieren van echte scharrelkippen.
(scharreleieren vind ik zo'n stom woord. die eieren scharrelen echt niet :N )
pi_126473583
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2013 13:02 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

lekker belangrijk :P ik heb eieren van echte scharrelkippen.
(scharreleieren vind ik zo'n stom woord. die eieren scharrelen echt niet :N )
Ja daar ben ik dan weer jaloers op. Ik woon boven een kinderboerderij, maar weet eigenlijk niet of ik daar eieren vandaan kan trekken. Lijkt me heerlijk, een eigen eierenfabriek!
  † In Memoriam † dinsdag 14 mei 2013 @ 16:42:12 #214
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_126483281
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2013 11:45 schreef Etcetera het volgende:
Ik heb nog geen ervaring met het origineel -O- Maar mijn ervaring met de citroenrasp van Dr. Oetker: ik vind het te zoet. Er zit wel wat zurigs in, maar als ik in een cake doe dan proef ik de citroen nauwelijks terug als de cake klaar is.

En ik hoop echt dat dat met citroenrasp die ik zelf gemaakt heb anders is.
De citroenrasp van Dr. Oetker is met een heleboel suiker volgens mij, Ik heb ook de ervaring dat ik het maar zoete meuk vind :).
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  woensdag 15 mei 2013 @ 02:55:52 #215
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_126519260
Wederom probeerde ik een chocolade-munt taart neer te zetten en wederom is deze niet goed gelukt, totaal andere aanpak deze keer, namelijk een soort munt-siroop geprobeerd te maken en deze door de slagroom spatelen om deze smaak te geven, witte chocolade ganache en een biscuitdeeg. Wat is er allemaal fout gegaan? De munt slagroom vond ik persoonlijk wel lekker maar is misschien een tikkeltje licht van smaak waardoor de witte chocolade erg overheerst, de slagroom had schijnbaar wat steviger gemogen (klop fix vergeten) de cake is veel te compact en droog geworden, echt heel zonde, weet ook niet precies wat er mis ging. Niet alle witte chocolade is evengoed gesmolten (wat ik op zich niet zo erg vind) en wat ik dus eerder beschreef niet goed in balans met de munt omdat deze overheerst.



Dit is nu gewoon een principe kwestie en ik zal niet rusten voor ik een goede chocolade-munt taart heb gecreëerd. Ik moet alleen nog even nadenken hoe ik dit in deel III ga verwezenlijken, misschien moet ik een munt crème vulling (mascarpone?) maken i.p.v. een munt slagroom vulling en ik wil proberen een luchtigere (denk aan slagroomtaart) cake te bakken waar ik dus mee kan werken.

*edit, visueel ben ik er wel redelijk tevreden over, ik vond het een mooi geheel, niet super netjes en gelikt maar voor mijn doen prima. :P
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_126519590
Oei dat recept va die mascarpone taart ga ik opslaan.ziet er jummie uit
  Moderator / KerstCrewQuizWinner woensdag 15 mei 2013 @ 09:05:57 #217
39237 crew  H_T
2733
pi_126520955
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2013 10:36 schreef lady-wrb het volgende:
maar goed, nu zit ik met een citroen zonder gele schil.
blijkt dat er voor de rest niets citroenigs in voorkomt.
hoe lang blijft zoiets goed en wat kan ik er nu nog mee doen?
Paar citroenen erbij halen en lemon curd maken :9. Heeft wel weer als nadeel dat je dan eiwitten overhoudt, dus als je daar dan ook van af wilt kan je er meringues mee maken
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  † In Memoriam † woensdag 15 mei 2013 @ 09:06:44 #218
37843 lady-wrb
kortaf
pi_126520974
quote:
0s.gif Op woensdag 15 mei 2013 09:05 schreef Hawaii_Tim het volgende:

[..]

Paar citroenen erbij halen en lemon curd maken :9. Heeft wel weer als nadeel dat je dan eiwitten overhoudt, dus als je daar dan ook van af wilt kan je er meringues mee maken
dat is dan weer geen probleem, aangezien ik ook regelmatig macarons bak, daar hou ik de dooiers over :D
pi_126530588
quote:
0s.gif Op woensdag 15 mei 2013 02:55 schreef EnemyRock het volgende:
Wederom probeerde ik een chocolade-munt taart neer te zetten en wederom is deze niet goed gelukt, totaal andere aanpak deze keer, namelijk een soort munt-siroop geprobeerd te maken en deze door de slagroom spatelen om deze smaak te geven, witte chocolade ganache en een biscuitdeeg. Wat is er allemaal fout gegaan? De munt slagroom vond ik persoonlijk wel lekker maar is misschien een tikkeltje licht van smaak waardoor de witte chocolade erg overheerst, de slagroom had schijnbaar wat steviger gemogen (klop fix vergeten) de cake is veel te compact en droog geworden, echt heel zonde, weet ook niet precies wat er mis ging. Niet alle witte chocolade is evengoed gesmolten (wat ik op zich niet zo erg vind) en wat ik dus eerder beschreef niet goed in balans met de munt omdat deze overheerst.

[ afbeelding ]

Dit is nu gewoon een principe kwestie en ik zal niet rusten voor ik een goede chocolade-munt taart heb gecreëerd. Ik moet alleen nog even nadenken hoe ik dit in deel III ga verwezenlijken, misschien moet ik een munt crème vulling (mascarpone?) maken i.p.v. een munt slagroom vulling en ik wil proberen een luchtigere (denk aan slagroomtaart) cake te bakken waar ik dus mee kan werken.

*edit, visueel ben ik er wel redelijk tevreden over, ik vond het een mooi geheel, niet super netjes en gelikt maar voor mijn doen prima. :P
Had het al eerder gepost... maar misschien toch een keer die after-eightvulling uitproberen?
Heb m zelf nl eens 'op verzoek' gemaakt, ik hou zelf niet van munt dus niet geproeft maar hij viel bij anderen heel erg in de smaak!
pi_126530789
quote:
0s.gif Op woensdag 15 mei 2013 02:55 schreef EnemyRock het volgende:
Wederom probeerde ik een chocolade-munt taart neer te zetten en wederom is deze niet goed gelukt, totaal andere aanpak deze keer, namelijk een soort munt-siroop geprobeerd te maken en deze door de slagroom spatelen om deze smaak te geven, witte chocolade ganache en een biscuitdeeg. Wat is er allemaal fout gegaan? De munt slagroom vond ik persoonlijk wel lekker maar is misschien een tikkeltje licht van smaak waardoor de witte chocolade erg overheerst, de slagroom had schijnbaar wat steviger gemogen (klop fix vergeten) de cake is veel te compact en droog geworden, echt heel zonde, weet ook niet precies wat er mis ging. Niet alle witte chocolade is evengoed gesmolten (wat ik op zich niet zo erg vind) en wat ik dus eerder beschreef niet goed in balans met de munt omdat deze overheerst.

[ afbeelding ]

*edit, visueel ben ik er wel redelijk tevreden over, ik vond het een mooi geheel, niet super netjes en gelikt maar voor mijn doen prima. :P
Ik mis een been.
Een recept van internet is not done? Denk dat je het jezelf te lastig maakt.

De mascarpone appeltaart zit in den oven. ):O
Go hard or go home
  Moderator / KerstCrewQuizWinner woensdag 15 mei 2013 @ 14:15:55 #221
39237 crew  H_T
2733
pi_126531951
quote:
0s.gif Op woensdag 15 mei 2013 09:06 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

dat is dan weer geen probleem, aangezien ik ook regelmatig macarons bak, daar hou ik de dooiers over :D
Oh prima :). Ik heb het overblijven van dooiers ook al eens aangegrepen om zelf mayonaise te maken :P
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  woensdag 15 mei 2013 @ 14:26:34 #222
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_126532396
quote:
10s.gif Op woensdag 15 mei 2013 13:48 schreef Noek het volgende:

[..]

Een recept van internet is not done? Denk dat je het jezelf te lastig maakt.

Ja nou ik experimenteer graag, maar misschien moet ik inderdaad eerst beter leren bakken voordat ik daadwerkelijk ga experimenteren met smaken en combinaties. Eerst even de basics onder de knie krijgen.

quote:
0s.gif Op woensdag 15 mei 2013 13:43 schreef Bakkerd het volgende:

[..]

Had het al eerder gepost... maar misschien toch een keer die after-eightvulling uitproberen?
Heb m zelf nl eens 'op verzoek' gemaakt, ik hou zelf niet van munt dus niet geproeft maar hij viel bij anderen heel erg in de smaak!
Ja ik had 'm gelezen maar ik was toch niet echt van plan om die vulling te maken, het staat me eigenlijk totaal niet aan om after eight chocolaatjes te gebruiken en eigenlijk wil ik gewoon de frisse smaak uit muntblaadjes halen en in de taart te zien te verwerken.

quote:
10s.gif Op woensdag 15 mei 2013 13:48 schreef Noek het volgende:

[..]

Ik mis een been.

''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_126533420
Waarom... ME EYES!! Maar waarom dit topic vervuilen met die behaarde benen van je.. Grappig is het niet.. Voegt ook vrij weinig toe aan het grote baktopic..
  woensdag 15 mei 2013 @ 23:57:16 #224
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_126563776
Blueberry muffins via dit recept;
http://www.brendakookt.nl(...)fins-a-la-starbucks/



Na 5 minuten in de oven erachter gekomen dat de topping er op moest voor ze de oven in gingen, niet er na, dus heel snel uit de oven gehaald, alsnog de topping gemaakt en op de al een beetje gevormde muffins gesmeerd en weer terug de oven in, ze zijn daarna eigenlijk vrijwel horizontaal gaan bakken i.p.v. de hoogte in, toch twijfel ik niet aan de smaak want ze ruiken heerlijk.

*edit, geen beenhaar meer :P
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  † In Memoriam † vrijdag 17 mei 2013 @ 19:07:20 #225
37843 lady-wrb
kortaf
pi_126643266
quote:
[..]

[ afbeelding ]
ieuw

* lady-wrb reikt een pakje waxstrips aan
pi_126643302
Ik wil een crumble (appel met kruimels van bloem,boter, suiker, havermout) maken, voor morgen. Maar hoe goed bewaart zoiets? Vers zijn ze natuurlijk het lekkerste maar ik zit morgen met wat tijdnood in verhouding tot de hoeveelheid te schillen appels. Zijn er wellicht nog trucjes? Voorbakken en afbakken misschien?
  zaterdag 18 mei 2013 @ 00:02:09 #227
343853 honeyblack
Altijd daar
pi_126660474
Ik ga zondag een Sachertorte maken nou staat er in het recept bloem, kan ik dan ook patent tarwebloem van de AH gebruiken? Of wordt dat een ramp..
The most important part of my religion is to play guitar.
~ Lou Reed
  zaterdag 18 mei 2013 @ 00:13:47 #228
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126661193
quote:
5s.gif Op zaterdag 18 mei 2013 00:02 schreef honeyblack het volgende:
Ik ga zondag een Sachertorte maken nou staat er in het recept bloem, kan ik dan ook patent tarwebloem van de AH gebruiken? Of wordt dat een ramp..
Meng het 50/50 met maizena
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † zaterdag 18 mei 2013 @ 17:15:07 #229
37843 lady-wrb
kortaf
pi_126680058
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 mei 2013 00:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Meng het 50/50 met maizena
waarom piet? (gewoon benieuwd)
  zaterdag 18 mei 2013 @ 18:20:03 #230
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_126682299
Alle recepten waar bloem in staat daar gebruik ik ook gewoon patent tarwebloem voor, geen idee dat dit eigenlijk niet kon?
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_126683355
Ik denk voor de cake? Die wordt luchtiger als je een deel van de bloem vervangt door maizena.
Ik gebruik meestal ook gewoon tarwebloem(goedkoopste pakjes bij de super). Alleen als het recept om cakemeel vraagt gebruik ik een klein deel maizena ipv bloem.
  zaterdag 18 mei 2013 @ 20:15:04 #232
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_126686667
Ik heb net een tulband gemaakt van cake, met een swirl van kaneelsuiker. beetje jammer dat ik teveel swirl had en de vorm te snel keerde toen knalde hij uit elkaar. nu hebben we kaneelcake-brokjes. smaakt nog steeds lekker. ik maak zo wel even een foto. moet nog glazuur op :')

edit: met dun suikerglazuur, hij ziet er niet uit maar is echt heel erg lekker!



[ Bericht 20% gewijzigd door kwakz0r op 18-05-2013 20:27:29 ]
Kwak
pi_126692390
Net 12 Financiers uit de oven gehaald van 24 Kitchen:

  zaterdag 18 mei 2013 @ 23:54:00 #234
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_126705309
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 mei 2013 20:15 schreef kwakz0r het volgende:
Ik heb net een tulband gemaakt van cake, met een swirl van kaneelsuiker. beetje jammer dat ik teveel swirl had en de vorm te snel keerde toen knalde hij uit elkaar. nu hebben we kaneelcake-brokjes. smaakt nog steeds lekker. ik maak zo wel even een foto. moet nog glazuur op :')

edit: met dun suikerglazuur, hij ziet er niet uit maar is echt heel erg lekker!

[ afbeelding ]
Ziet er een beetje uit alsof er iemand overheen heeft gekwakz0rd. :P
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_126714322
Maar even kijken wanneer ik die blueberry cheescake ga maken. Had laatst overgeslagen want we hadden nog zoveel taart van de verjaardagen in huis.

Ik vind de mislukte tulband en die muffins er wel gewoon erg lekker uitzien ook al ging het een klein beetje mis.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_126714751
Nouuu Kwakz0r ik vind m er lekker uitzien hoor ondanks dattie niet meer heel is :9~

En mooie 'muffins' sjanette !
  zondag 19 mei 2013 @ 11:38:07 #237
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_126716394
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 mei 2013 23:54 schreef EnemyRock het volgende:

[..]

Ziet er een beetje uit alsof er iemand overheen heeft gekwakz0rd. :P
:') dat bedacht ik me later ook. maar mijn hemel wat is die cake lekker. volgende keer maak ik hem in een brownievorm, met bakpapier eronder, dan kan ik er gewoon vierkantjes van snijden :Y
Kwak
pi_126716640
' Kwakjes' cake' klinkt prima. :Y (en hij ziet er best lekker uit)
  zondag 19 mei 2013 @ 12:17:25 #239
343853 honeyblack
Altijd daar
pi_126717374
naja de sachertaart is zwaar mislukt. Hij loopt schuin af als een helling , bijsnijden heeft hem ook niet gered en het recept voor de chocolade glazuur was veels te zoet. Vind het echt raar allemaal en snap ook niet wat er allemaal is misgegaan. Heb wel 40x het filmpje van die gozer afgespeeld. Geen supermarkt open natuurlijk en was een verjaardags taart wat een rampenochtend.
The most important part of my religion is to play guitar.
~ Lou Reed
pi_126718397
Welke les heb je nu geleerd?
pi_126718413
Honeyblack, dat is echt een ramp dan. Volgens mij zijn de meeste Jumbo supermarkten vandaag open. Heb jedie niet in de buurt? De chocoladeglazuur hoort wel mierzoet. Bij mij klonterde die de vorige keer wel, lag aan de poedersuikerklonters, die niet netjes oplosten.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_126718455
Zeef je de poedersuiker wel?
  zondag 19 mei 2013 @ 12:54:25 #243
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_126718460
quote:
18s.gif Op zondag 19 mei 2013 12:17 schreef honeyblack het volgende:
naja de sachertaart is zwaar mislukt. Hij loopt schuin af als een helling , bijsnijden heeft hem ook niet gered en het recept voor de chocolade glazuur was veels te zoet. Vind het echt raar allemaal en snap ook niet wat er allemaal is misgegaan. Heb wel 40x het filmpje van die gozer afgespeeld. Geen supermarkt open natuurlijk en was een verjaardags taart wat een rampenochtend.
Wat vervelend!

Heb je een linkje naar het recept dat je hebt gebruikt?
The love you take is equal to the love you make.
  zondag 19 mei 2013 @ 12:56:16 #244
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_126718523
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2013 12:52 schreef Tinuviel het volgende:
Honeyblack, dat is echt een ramp dan. Volgens mij zijn de meeste Jumbo supermarkten vandaag open. Heb jedie niet in de buurt? De chocoladeglazuur hoort wel mierzoet. Bij mij klonterde die de vorige keer wel, lag aan de poedersuikerklonters, die niet netjes oplosten.
Nee, een heel enkele maar. Het is Pinksteren.
The love you take is equal to the love you make.
pi_126718663
langs een bemande benzinepomp? wel duur maar de grotere pompen hebben vaak wel dingen als gebakjes, taart of cake.
  zondag 19 mei 2013 @ 13:02:38 #246
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_126718718
turkse supers zijn meestal wel open vandaag!
Kwak
pi_126719901
Wat rot Honeyblack! Hier zijn zowel AH als Jumbo open, maar goed, Amsterdam natuurlijk...

Ik heb gisteren brownies met cream cheese gemaakt voor een klusdag van de buurt vandaag. Was binnen no time op, dus ze vielen wel in de smaak. Ik vond zelf de verhouding brownie - cream cheese niet geweldig, dus zou een volgende keer twee keer zo veel browniebeslag maken, denk ik. Maar de smaak was uitstekend! (recept van Nigella Lawson)
pi_126720932
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2013 13:39 schreef Bleie het volgende:
Wat rot Honeyblack! Hier zijn zowel AH als Jumbo open, maar goed, Amsterdam natuurlijk...

Ik heb gisteren brownies met cream cheese gemaakt voor een klusdag van de buurt vandaag. Was binnen no time op, dus ze vielen wel in de smaak. Ik vond zelf de verhouding brownie - cream cheese niet geweldig, dus zou een volgende keer twee keer zo veel browniebeslag maken, denk ik. Maar de smaak was uitstekend! (recept van Nigella Lawson)
Hier in het dorp zijn ze open van 11.00-17.00 (ah-C1000 en jan linders) en ik woon echt in een dorp :D
mama van 3 kids!
  zondag 19 mei 2013 @ 14:43:42 #249
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_126722228
Afgelopen vrijdag samen met de kok van het restaurant waar ik werk lekker de hele middag taarten staan bakken, super leuk en heel lekker, echt een hele smakelijke torta limone gemaakt met lemoncurd vulling en meringue toefjes bovenop, twee sachr taarten en een gigantisch prachtige aardbeien slagroom taart met rozenblaadjes jam en mascarponeslagroom en citroen siroop en heerlijkheden, binnenkort hopelijk weer!
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_126722959
quote:
18s.gif Op zondag 19 mei 2013 12:17 schreef honeyblack het volgende:
naja de sachertaart is zwaar mislukt. Hij loopt schuin af als een helling , bijsnijden heeft hem ook niet gered en het recept voor de chocolade glazuur was veels te zoet. Vind het echt raar allemaal en snap ook niet wat er allemaal is misgegaan. Heb wel 40x het filmpje van die gozer afgespeeld. Geen supermarkt open natuurlijk en was een verjaardags taart wat een rampenochtend.
Filmpje? Was het die van 24Kitchen? Die heb ik ook een keer gemaakt en gelukkig gewoon gelukt. Het moet bij jou de volgende keer vast ook gewoon lukken ;)
Verwarmd je oven wel goed? Anders even draaien tussendoor om te zorgen dat hij gelijkmatiger bakt.
pi_126724717
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 mei 2013 20:15 schreef kwakz0r het volgende:
Ik heb net een tulband gemaakt van cake, met een swirl van kaneelsuiker. beetje jammer dat ik teveel swirl had en de vorm te snel keerde toen knalde hij uit elkaar. nu hebben we kaneelcake-brokjes. smaakt nog steeds lekker. ik maak zo wel even een foto. moet nog glazuur op :')

edit: met dun suikerglazuur, hij ziet er niet uit maar is echt heel erg lekker!

[ afbeelding ]
Een kaneelsuiker swirl hmm. Die ga ik ook eens proberen. :Y
  zondag 19 mei 2013 @ 22:28:00 #252
343853 honeyblack
Altijd daar
pi_126743176
Wow wat een reacties haha , dit is de link : http://www.24kitchen.nl/recepten/sachertorte. Uiteindelijk hadden we dus niks bij de koffie niet dat iemand dat echt erg vond , er was ook echt geen supermarkt open maar had ook niet echt tijd want er stond ook nog een 3 gangen diner op de planning die veel voorbereiding nodig had. Voorlopig laat ik deze taart ook links liggen. Had de poedersuiker en bloem gezeefd Had wel een andere diameter vorm gebruikt maar of die 2cm nou echt veel uitmaakt?
The most important part of my religion is to play guitar.
~ Lou Reed
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zondag 19 mei 2013 @ 22:35:44 #253
39237 crew  H_T
2733
pi_126743614
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2013 22:28 schreef honeyblack het volgende:
Had wel een andere diameter vorm gebruikt maar of die 2cm nou echt veel uitmaakt?
Voor de hoogte van de taart en de garing wel iets, maar het heeft er geen enkele invloed op of de taart schuin afloopt danwel of het glazuur veel te zoet is
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  zondag 19 mei 2013 @ 23:22:48 #254
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_126746678
Heb zin om wat te doen in de keuken.
Dusssssssssss, helppppppppp ben zo niet goed in bakken.

Heb in huis:
volkorenmeel, tarwebloem, speltbloem, gist, eieren, suikers, honing, melk, fruit, chocolade, walnoten enz
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_126747158
Brownies of choco cake? Brownies zijn niet moeilijk :)
  zondag 19 mei 2013 @ 23:31:00 #256
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_126747183
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2013 23:22 schreef uniekhoorn het volgende:
Heb zin om wat te doen in de keuken.

Nu?
  zondag 19 mei 2013 @ 23:33:24 #257
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_126747347
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2013 23:30 schreef Dragonberry het volgende:
Brownies of choco cake? Brownies zijn niet moeilijk :)
Brownie... okee ga ik daar wat op zoeken, thanks

PureEvil, jij bent ook vrouw toch? soms heb je zin om dingen te doen in de keuken :+
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zondag 19 mei 2013 @ 23:34:33 #258
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_126747437
quote:
14s.gif Op zondag 19 mei 2013 23:33 schreef uniekhoorn het volgende:

PureEvil, jij bent ook vrouw toch? soms heb je zin om dingen te doen in de keuken :+
Neuken?
  zondag 19 mei 2013 @ 23:36:24 #259
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_126747546
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2013 23:34 schreef PureEvil het volgende:

[..]

Neuken?
Kan niet, moet bakken
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_126747586
Ik kon een keer niet slapen en heb midden in de nacht deeg voor cinnamon rolls gemaakt :') soms moet je gewoon even wat doen.
Ik kan het recept van jamie oliver aanraden voor brownies!
http://www.jamieoliver.co(...)n-brilliant-brownies
  zondag 19 mei 2013 @ 23:37:19 #261
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_126747603
quote:
11s.gif Op zondag 19 mei 2013 23:36 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

Kan niet, moet bakken
Jammer ;(
  Redactie Frontpage maandag 20 mei 2013 @ 15:32:53 #262
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_126767918
Ik ben nog niet overtuigd van de mascarpone appeltaart :@ naar mijn mening: te veel mascarpone, te weinig appel - de volgende keer ga ik de verhoudingen even veranderen :P
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
  maandag 20 mei 2013 @ 16:14:09 #263
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_126769563
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2013 14:43 schreef EnemyRock het volgende:
Afgelopen vrijdag samen met de kok van het restaurant waar ik werk lekker de hele middag taarten staan bakken, super leuk en heel lekker, echt een hele smakelijke torta limone gemaakt met lemoncurd vulling en meringue toefjes bovenop, twee sachr taarten en een gigantisch prachtige aardbeien slagroom taart met rozenblaadjes jam en mascarponeslagroom en citroen siroop en heerlijkheden, binnenkort hopelijk weer!




Niet versierd en afgewerkt door mij maar door de kok, ik bak er nog niet zo veel van. :P
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_126771515
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2013 22:28 schreef honeyblack het volgende:
Wow wat een reacties haha , dit is de link : http://www.24kitchen.nl/recepten/sachertorte. Uiteindelijk hadden we dus niks bij de koffie niet dat iemand dat echt erg vond , er was ook echt geen supermarkt open maar had ook niet echt tijd want er stond ook nog een 3 gangen diner op de planning die veel voorbereiding nodig had. Voorlopig laat ik deze taart ook links liggen. Had de poedersuiker en bloem gezeefd Had wel een andere diameter vorm gebruikt maar of die 2cm nou echt veel uitmaakt?
Persoonlijk smelt ik niets in de magnetron (het kookt/het klont/het koekt aan). Gewoon langzaam op het fornuis (chocolade boven een pannetje water) en niet overmatig roeren. Daarnaast meng en klop ik alles zeer ouderwets met de garde en niet met het snijmes van een staafmixer. Ook doe ik liever eerst de bloem door het recept en niet om en om met de eiwitten. De bloem gaat er niet altijd even mooi egaal door en de opgeklopte eiwitten gaan stuk. Wat de eiwitten betreft eerst even familie maken met een klein beetje en dan de rest er met een ijzeren lepel door vouwen.
Bij jou is de boel gewoon ingezakt denk ik.
  † In Memoriam † maandag 20 mei 2013 @ 19:05:07 #265
37843 lady-wrb
kortaf
pi_126776961
quote:
0s.gif Op maandag 20 mei 2013 15:32 schreef Etcetera het volgende:
Ik ben nog niet overtuigd van de mascarpone appeltaart :@ naar mijn mening: te veel mascarpone, te weinig appel - de volgende keer ga ik de verhoudingen even veranderen :P
ik snap wat je bedoelt. ik had er het liefst goudreinetten in verwerkt omdat ik die lekker fris en beloorlijk appelig van smaak vind. helaas zijn die er niet, dus ik moest weer elstars gebruiken.

hoeveel appels heb jij erin gepropt gekregen?
ik heb nu een vorm van 28 dia en daar heb ik met enig duw- en trekwerk 4,5 elstar ingekregen.
dat is 1 appel meer dan de vorige keer. ik ben benieuwd of het te proeven is.

maar ik vond de taart vorige keer ook goed en ik ben geen appeltaart fan.
  maandag 20 mei 2013 @ 20:01:38 #266
386633 Adnap
I love Life !
pi_126779918
waarom geen wellant. appels? die zijn vergelijkbaar met goudreinet en bij deen te koop.
I live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't Suus
  † In Memoriam † maandag 20 mei 2013 @ 20:03:10 #267
37843 lady-wrb
kortaf
pi_126780009
quote:
0s.gif Op maandag 20 mei 2013 20:01 schreef Adnap het volgende:
waarom geen wellant. appels? die zijn vergelijkbaar met goudreinet en bij deen te koop.
nou ten eerste omdat ik nog nooit van wellant appels gehoord heb
en ten tweede omdat we hier geen deen hebben (waardoor ik dus nog nooit van wellant appels gehoord heb :P

maar goed, elstars overleven we wel :+
  maandag 20 mei 2013 @ 20:04:49 #268
386633 Adnap
I love Life !
pi_126780119
quote:
0s.gif Op maandag 20 mei 2013 20:03 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

nou ten eerste omdat ik nog nooit van wellant appels gehoord heb
en ten tweede omdat we hier geen deen hebben (waardoor ik dus nog nooit van wellant appels gehoord heb :P

maar goed, elstars overleven we wel :+
dat verklaard
I live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't Suus
  Redactie Frontpage maandag 20 mei 2013 @ 20:57:11 #269
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_126783259
quote:
0s.gif Op maandag 20 mei 2013 19:05 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik snap wat je bedoelt. ik had er het liefst goudreinetten in verwerkt omdat ik die lekker fris en beloorlijk appelig van smaak vind. helaas zijn die er niet, dus ik moest weer elstars gebruiken.

hoeveel appels heb jij erin gepropt gekregen?
ik heb nu een vorm van 28 dia en daar heb ik met enig duw- en trekwerk 4,5 elstar ingekregen.
dat is 1 appel meer dan de vorige keer. ik ben benieuwd of het te proeven is.

maar ik vond de taart vorige keer ook goed en ik ben geen appeltaart fan.
4 appels, ook elstars. Ik vraag me af of het wil om een onderlaag appel te doen, dan mascarpone en dan weer appel.

En ik ben ook geen ontzettende appeltaart fan trouwens :)
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
pi_126787845
Jonagold is ook wel lekker voor appeltaart :)
Spin the wheel of fortune or learn to navigate.
  Moderator / KerstCrewQuizWinner dinsdag 21 mei 2013 @ 00:40:30 #271
39237 crew  H_T
2733
pi_126795638
quote:
0s.gif Op maandag 20 mei 2013 22:08 schreef Mry het volgende:
Jonagold is ook wel lekker voor appeltaart :)
Die vind ik altijd wat lafjes van smaak
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_126819301

Chocoladecake met karamelsaus en noten. :9
Ware liefde is niet elkaars hand maar elkaars hart vasthouden.
Love is for real, today!
"De laatste keer dat we zo slecht verdedigden, waren we vijf jaar ons land kwijt. ©Michiel Veenstra
  dinsdag 21 mei 2013 @ 18:16:25 #273
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_126819853
Nu een redelijk simpel appeltaart deegje met citroen in de oven voor een lekkere lemon curd taart en straks de mascarpone appeltaart proberen te maken ;)
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  dinsdag 21 mei 2013 @ 21:22:00 #274
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_126830651
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 mei 2013 18:16 schreef EnemyRock het volgende:
Nu een redelijk simpel appeltaart deegje met citroen in de oven voor een lekkere lemon curd taart en straks de mascarpone appeltaart proberen te maken ;)


De mascarpone-appeltaart die al meerdere keren is voorbij gekomen.

Persoonlijk verdict; Prima taart alleen iets te veel mascarpone in verhouding tot appels.



En het appeltaart deegje met lemoncurd vulling (niet meegebakken) Ik heb de keuze gemaakt om de lemoncurd niet mee te bakken met het deeg maar enkel het deeg blind te bakken en vervolgens de lemoncurd er na het bakken in te doen.

Persoonlijk verdict; Ik ben een groots fan van de lemoncurd, vind 'm echt heel lekker alleen de bodem is iets te hard gebakken helaas, de volgende keer dat ik deze taart ga proberen te maken zal ik de lemoncurd wel mee bakken met het deeg.
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_126831977
ER die slagroom aardbeien taart en Sachertorte zien er echt heerlijk uit.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_126854325
Ik heb granny smith appels gebruikt en die was echt goed te proeven. Was goed in balans met de mascarpone
  donderdag 23 mei 2013 @ 13:18:27 #277
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_126900302
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2013 00:25 schreef EnemyRock het volgende:
Ik heb afgelopen vrijdag een van m'n mooiste creaties ooit neergezet, ben er heel erg over te spreken, de smaak was gewoon WOW, de vorm was SUPERB, ik heb alleen geen foto's van het eindresultaat. :P

Nee maar serieus, echt een aanrader om te proberen; Frambozen cheesecake brownies.

[ afbeelding ]

via dit recept;
http://www.kayotic.nl/blog/raspberry-cheesecake-brownies
en hier de ingrediënten in het Nederlands; http://www.smulweb.nl/rec(...)frambozen-cheesecake

*edit
De bakvorm was een CARS auto vorm, spuuglelijk maar het geheel (incl brownies) waren een verjaardagscadeautje voor een vriendin van me die ook heel erg van bakken houdt.


Echt hele smakelijke brownies geworden! Een groots succes, ik zou het nogmaals zeker aanraden om te proberen. Gister een grote bak vol brownies in m'n tas gestopt en ben langs een hoopje vrienden gefietst om iedereen een stukje te laten proeven, wederom superb



En wederom blueberry muffins, voor een jarige vriendin van mij gebakken, helaas zijn ze niet helemaal omhoog gekomen dus misschien moet ik investeren in een muffin bakvorm?
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  zondag 26 mei 2013 @ 14:55:14 #278
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_127023627


Wederom een lemoncurd taart, dit maal heb ik de lemoncurd meegebakken met het deeg en er meringue toefjes op gedaan (wat er niet heel mooi uit ziet maar ja) en ik moet zeggen dat ik er bijzonder tevreden mee ben, smaakt heel erg goed! Het deeg is hetzelfde als de mascarpone-appeltaart wat nog over was.



En een chocolade-citroen taart die ook erg in de smaak viel bij de proefkonijnen maar waarvan ik zelf nog dacht; de vulling had ietsjes compacter gemogen want is nu nog ietwat te zacht naar mijn smaak. Heel klein hapje geproefd maar de smaak combinatie is leuk.
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_127025294
ER mag ik het recept van de Chocolade- citroentaart, die wil weleens proberen.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_127032825
net pistache-financiers gemaakt, met een framboosje erop. Lekker man! Ik ben bezig om macarons te maken maar man, wat is dat lastig (bij mij althans, combi-magnetron, te lang of te kort geklopt, te hoog of te lage temperatuur, man echt)
  zondag 26 mei 2013 @ 18:41:20 #281
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_127033279
quote:
0s.gif Op zondag 26 mei 2013 15:34 schreef Tinuviel het volgende:
ER mag ik het recept van de Chocolade- citroentaart, die wil weleens proberen.
Natuurlijk;

http://www.belgischechoco(...)troen-chocoladetaart
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  † In Memoriam † zondag 26 mei 2013 @ 19:37:24 #282
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127035695
quote:
hé top! ^O^
daar kunnen precies die twee citroenen in die ik overhield na die mascarpone-appeltaart! *)
  maandag 27 mei 2013 @ 19:25:06 #283
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_127076594


Vandaag is het een heus muffin festijn, samen met wat hulp van een paar vriendinnen zijn we tot deze eindcreaties gekomen. De eerste lading is eerlijk gezegd niet heel erg succesvol, iets verkeerd gegaan met de soort olie/verhoudingen/baktijd, de tweede lading is wel goed gelukt imho.

In ieder geval; bovenaan; links de wel bekende blueberry muffins met kaneel topping en rechts muffins met frambozen, cranberry en witte chocolade. (eerste lading)

Onderaan; links de chocolade hazelnoot muffins en rechts de appel pecannoten muffins. (tweede lading)
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  Moderator / KerstCrewQuizWinner maandag 27 mei 2013 @ 22:54:37 #284
39237 crew  H_T
2733
pi_127089546
quote:
0s.gif Op zondag 26 mei 2013 19:37 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

hé top! ^O^
daar kunnen precies die twee citroenen in die ik overhield na die mascarpone-appeltaart! *)
Als je nog een keer citroenen over hebt kan ik een lemon drizzle cake aanbevelen :Y. Vrij simpel om te maken, maar soms is dat wel zo prettig. Ik heb afgelopen weekend eerst een zebracheesecake gemaakt en daarna de drizzle cake. Wat een verademing was dat :P
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  woensdag 29 mei 2013 @ 23:40:51 #285
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_127184359
Na alle enthousiaste verhalen heb ik gisteren ook dulce de leche-brownies gebakken.


Oh man, wat zijn ze heerlijk :9~
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_127217063
Er staat nu een gewone appeltaart in de oven. Alweer een hele tijd geleden dat ik die heb gemaakt, maar ik kwam het tegen bij rudolph's bakery en moest hem maken!
Sowieso lekkere dingen altijd bij hem :9~
  vrijdag 31 mei 2013 @ 03:11:35 #287
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_127237680


Dit is een cheesecake met banaan, dulche de leche en pecannoten. Persoonlijk vind ik 'm heel erg geslaagd.



Dit is een groot fiasco, een lekker smakend maar potdomme wat lelijk fiasco.

Een koelkast taart met yoghurt, roomkaas, banaan op een bodem van witte chocolade en cruesli.
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_127263117
Vorige week een keer geprobeerd mini-appeltaartjes te maken, maar het deeg was totaal mislukt. Ik had nog nooit eerder zelf deeg gemaakt (ik weet, ik weet, opgegroeid met pakjes..) en een verkeerde recept van internet gehaald (met maar 2 el suiker), dus ze zagen er wel mooi uit maar smaakten voor geen meter.

Vanwege het teleurgestelde gezicht van mijn lief en om mijn eer te redden heb ik ze nog een keer gemaakt, maar nu het recept voor appeltaartdeeg van Rudolf van Veen gebruikt.

Ze ruiken een stuk beter en zien er veel smakelijker uit, nu hopen dat ze ook goed smaken:

Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
  vrijdag 31 mei 2013 @ 21:31:38 #289
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_127265435
Ziet er erg lekker uit RunForrestRun. Heb je zonet al geproefd?
pi_127283515
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 21:31 schreef Spuuglokje het volgende:
Ziet er erg lekker uit RunForrestRun. Heb je zonet al geproefd?
Ze smaken prima, gelukkig!
Dit wordt een blijvertje :)
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
  † In Memoriam † zaterdag 1 juni 2013 @ 18:45:58 #291
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127293785
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 08:36 schreef bloempje-moi het volgende:
Gisteren het Nederlandse Bakboek gekocht. Stond al een tijdje op mijn verlanglijstje maar nu was er opheffingsuitverkoop bij de boekenwinkel. Met 30% korting laat ik hem natuurlijk niet liggen. *O*
Binnenkort maar eens Amsterdamse korstjes maken, Friese kruidkoek, of Bossche bollen :9
staat daar ook een recept in voor ketelkoek of broeder in broederblik?
pi_127293960
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2013 18:45 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

staat daar ook een recept in voor ketelkoek of broeder in broederblik?
Ketelkoek als in poffert / Jan-in-de-zak?
In het boek staat en recept voor poffen / poffert
http://nl.wikipedia.org/wiki/Poffert

en Hoornse broeder in een springvorm, zoiets


Wat overigens weer in niets lijkt op de broeder die wij thuis wel aten met deeg in een kussensloop gekookt in water. :9
pi_127294226
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2013 18:53 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Ketelkoek als in poffert / Jan-in-de-zak?
In het boek staat en recept voor poffen / poffert
http://nl.wikipedia.org/wiki/Poffert

en Hoornse broeder in een springvorm, zoiets
[ afbeelding ]

Wat overigens weer in niets lijkt op de broeder die wij thuis wel aten met deeg in een kussensloop gekookt in water. :9
[ afbeelding ]
OHHHH.....die Hoornse Broeder...dat at ik vroeger op woensdagmiddag....in bolvorm zo groot als een grote krentenbol van de AH...maar dan van de plaatstelijke bakker...krijg er meteen zin in hahaha
pi_127330395
Vandaag de Mexicaanse versie van de magic custard cake gemaakt. Chocoflan:

pi_127330941
Tarta impossible :o
Staat nog op mijn to-do list :P mooi gelukt!
pi_127331136
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2013 19:56 schreef Dragonberry het volgende:
Tarta impossible :o
Staat nog op mijn to-do list :P mooi gelukt!
Zo makkelijk ook. Het verbaasde mij zelfs.

Heb het recept van Laura Vitale gebruikt btw.
  zondag 2 juni 2013 @ 20:37:05 #297
221912 minilot
Nancy boy
pi_127332732
Wat een gaaf ding! Gauw even zoeken naar het recept :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_127334294
Ik heb jullie hulp nodig, Ik heb twee ouderen te eten die ik graag een gebakken nagerecht voorschotel.

Nu zijn het niet zo grote eters en heb ik dus een klein gerechtje nodig wat absoluut niet zoet is(!!!!!), wie kan me helpen?
pi_127349334
Cheesecake, recept van Nigella alleen deze keer geen zure room topping maar vers gepureerde aardbeien met wat gelatine.

  † In Memoriam † maandag 3 juni 2013 @ 09:31:21 #300
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127349388
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2013 09:28 schreef MonkNL het volgende:
Cheesecake, recept van Nigella alleen deze keer geen zure room topping maar vers gepureerde aardbeien met wat gelatine.

[ afbeelding ]
dat ziet er lekker uit zeg :~
stond het recept al ergens? O-)
pi_127349421
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2013 09:31 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

dat ziet er lekker uit zeg :~
stond het recept al ergens? O-)
http://www.nigella.com/recipes/view/london-cheesecake-147

Ook in het cheesecake topic. Ik heb overigens een bodem van Bastogne gebruikt ipv Digestive (kwestie van smaak). Goed inpakken in folie ook, anders lekt het door en wordt je taart nat. Ik zweer bij deze cheesecake, lekkerste recept ooit! Ik doe er ook wat citroenrasp doorheen overigens.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')