Zit er veel smaakverschil tussen zo'n potje en het origineel? Ik heb er vaak mee in mijn handen gestaan maar het uiterlijk trekt mij toch niet over de streep.quote:Op dinsdag 14 mei 2013 10:37 schreef Etcetera het volgende:
[..]
Hmm. Ik ben nogal van het gezond verstand, lijkt me dat je met heet water, een borstel en wat geduld een eind komt. Maar goed, daar staat tegenover dat ik ook een potje citroenrasp van Dr. Oetker heb
[..]
Die heb ik dan weer niet
Nou smaakt citroenrasp niet zuur maar ook iets zoeter. Maar volgens mij zite r ook behoorlijk was zooi doorheen om het houdbaar te maken. Toch maar weer een citroen kopen. Ga ik eierkoeken makenquote:Op dinsdag 14 mei 2013 11:45 schreef Etcetera het volgende:
Ik heb nog geen ervaring met het origineel Maar mijn ervaring met de citroenrasp van Dr. Oetker: ik vind het te zoet. Er zit wel wat zurigs in, maar als ik in een cake doe dan proef ik de citroen nauwelijks terug als de cake klaar is.
En ik hoop echt dat dat met citroenrasp die ik zelf gemaakt heb anders is.
oeh lekker en is daar ook een recept van?quote:Op dinsdag 14 mei 2013 11:50 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Nou smaakt citroenrasp niet zuur maar ook iets zoeter. Maar volgens mij zite r ook behoorlijk was zooi doorheen om het houdbaar te maken. Toch maar weer een citroen kopen. Ga ik eierkoeken maken
Ik weet alleen niet of ze Sonja Bakker verantwoord zijn...quote:Op dinsdag 14 mei 2013 12:12 schreef lady-wrb het volgende:
o maar ik kan heel goed wachten!
dan heb ik alleen maar meer eieren straks
lekker belangrijk ik heb eieren van echte scharrelkippen.quote:Op dinsdag 14 mei 2013 12:25 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Ik weet alleen niet of ze Sonja Bakker verantwoord zijn...
Ja daar ben ik dan weer jaloers op. Ik woon boven een kinderboerderij, maar weet eigenlijk niet of ik daar eieren vandaan kan trekken. Lijkt me heerlijk, een eigen eierenfabriek!quote:Op dinsdag 14 mei 2013 13:02 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
lekker belangrijk ik heb eieren van echte scharrelkippen.
(scharreleieren vind ik zo'n stom woord. die eieren scharrelen echt niet )
De citroenrasp van Dr. Oetker is met een heleboel suiker volgens mij, Ik heb ook de ervaring dat ik het maar zoete meuk vind .quote:Op dinsdag 14 mei 2013 11:45 schreef Etcetera het volgende:
Ik heb nog geen ervaring met het origineel Maar mijn ervaring met de citroenrasp van Dr. Oetker: ik vind het te zoet. Er zit wel wat zurigs in, maar als ik in een cake doe dan proef ik de citroen nauwelijks terug als de cake klaar is.
En ik hoop echt dat dat met citroenrasp die ik zelf gemaakt heb anders is.
Paar citroenen erbij halen en lemon curd maken . Heeft wel weer als nadeel dat je dan eiwitten overhoudt, dus als je daar dan ook van af wilt kan je er meringues mee makenquote:Op dinsdag 14 mei 2013 10:36 schreef lady-wrb het volgende:
maar goed, nu zit ik met een citroen zonder gele schil.
blijkt dat er voor de rest niets citroenigs in voorkomt.
hoe lang blijft zoiets goed en wat kan ik er nu nog mee doen?
dat is dan weer geen probleem, aangezien ik ook regelmatig macarons bak, daar hou ik de dooiers overquote:Op woensdag 15 mei 2013 09:05 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Paar citroenen erbij halen en lemon curd maken . Heeft wel weer als nadeel dat je dan eiwitten overhoudt, dus als je daar dan ook van af wilt kan je er meringues mee maken
Had het al eerder gepost... maar misschien toch een keer die after-eightvulling uitproberen?quote:Op woensdag 15 mei 2013 02:55 schreef EnemyRock het volgende:
Wederom probeerde ik een chocolade-munt taart neer te zetten en wederom is deze niet goed gelukt, totaal andere aanpak deze keer, namelijk een soort munt-siroop geprobeerd te maken en deze door de slagroom spatelen om deze smaak te geven, witte chocolade ganache en een biscuitdeeg. Wat is er allemaal fout gegaan? De munt slagroom vond ik persoonlijk wel lekker maar is misschien een tikkeltje licht van smaak waardoor de witte chocolade erg overheerst, de slagroom had schijnbaar wat steviger gemogen (klop fix vergeten) de cake is veel te compact en droog geworden, echt heel zonde, weet ook niet precies wat er mis ging. Niet alle witte chocolade is evengoed gesmolten (wat ik op zich niet zo erg vind) en wat ik dus eerder beschreef niet goed in balans met de munt omdat deze overheerst.
[ afbeelding ]
Dit is nu gewoon een principe kwestie en ik zal niet rusten voor ik een goede chocolade-munt taart heb gecreëerd. Ik moet alleen nog even nadenken hoe ik dit in deel III ga verwezenlijken, misschien moet ik een munt crème vulling (mascarpone?) maken i.p.v. een munt slagroom vulling en ik wil proberen een luchtigere (denk aan slagroomtaart) cake te bakken waar ik dus mee kan werken.
*edit, visueel ben ik er wel redelijk tevreden over, ik vond het een mooi geheel, niet super netjes en gelikt maar voor mijn doen prima.
Ik mis een been.quote:Op woensdag 15 mei 2013 02:55 schreef EnemyRock het volgende:
Wederom probeerde ik een chocolade-munt taart neer te zetten en wederom is deze niet goed gelukt, totaal andere aanpak deze keer, namelijk een soort munt-siroop geprobeerd te maken en deze door de slagroom spatelen om deze smaak te geven, witte chocolade ganache en een biscuitdeeg. Wat is er allemaal fout gegaan? De munt slagroom vond ik persoonlijk wel lekker maar is misschien een tikkeltje licht van smaak waardoor de witte chocolade erg overheerst, de slagroom had schijnbaar wat steviger gemogen (klop fix vergeten) de cake is veel te compact en droog geworden, echt heel zonde, weet ook niet precies wat er mis ging. Niet alle witte chocolade is evengoed gesmolten (wat ik op zich niet zo erg vind) en wat ik dus eerder beschreef niet goed in balans met de munt omdat deze overheerst.
[ afbeelding ]
*edit, visueel ben ik er wel redelijk tevreden over, ik vond het een mooi geheel, niet super netjes en gelikt maar voor mijn doen prima.
Oh prima . Ik heb het overblijven van dooiers ook al eens aangegrepen om zelf mayonaise te makenquote:Op woensdag 15 mei 2013 09:06 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
dat is dan weer geen probleem, aangezien ik ook regelmatig macarons bak, daar hou ik de dooiers over
Ja nou ik experimenteer graag, maar misschien moet ik inderdaad eerst beter leren bakken voordat ik daadwerkelijk ga experimenteren met smaken en combinaties. Eerst even de basics onder de knie krijgen.quote:Op woensdag 15 mei 2013 13:48 schreef Noek het volgende:
[..]
Een recept van internet is not done? Denk dat je het jezelf te lastig maakt.
Ja ik had 'm gelezen maar ik was toch niet echt van plan om die vulling te maken, het staat me eigenlijk totaal niet aan om after eight chocolaatjes te gebruiken en eigenlijk wil ik gewoon de frisse smaak uit muntblaadjes halen en in de taart te zien te verwerken.quote:Op woensdag 15 mei 2013 13:43 schreef Bakkerd het volgende:
[..]
Had het al eerder gepost... maar misschien toch een keer die after-eightvulling uitproberen?
Heb m zelf nl eens 'op verzoek' gemaakt, ik hou zelf niet van munt dus niet geproeft maar hij viel bij anderen heel erg in de smaak!
quote:
Meng het 50/50 met maizenaquote:Op zaterdag 18 mei 2013 00:02 schreef honeyblack het volgende:
Ik ga zondag een Sachertorte maken nou staat er in het recept bloem, kan ik dan ook patent tarwebloem van de AH gebruiken? Of wordt dat een ramp..
Ziet er een beetje uit alsof er iemand overheen heeft gekwakz0rd.quote:Op zaterdag 18 mei 2013 20:15 schreef kwakz0r het volgende:
Ik heb net een tulband gemaakt van cake, met een swirl van kaneelsuiker. beetje jammer dat ik teveel swirl had en de vorm te snel keerde toen knalde hij uit elkaar. nu hebben we kaneelcake-brokjes. smaakt nog steeds lekker. ik maak zo wel even een foto. moet nog glazuur op
edit: met dun suikerglazuur, hij ziet er niet uit maar is echt heel erg lekker!
[ afbeelding ]
dat bedacht ik me later ook. maar mijn hemel wat is die cake lekker. volgende keer maak ik hem in een brownievorm, met bakpapier eronder, dan kan ik er gewoon vierkantjes van snijdenquote:Op zaterdag 18 mei 2013 23:54 schreef EnemyRock het volgende:
[..]
Ziet er een beetje uit alsof er iemand overheen heeft gekwakz0rd.
Wat vervelend!quote:Op zondag 19 mei 2013 12:17 schreef honeyblack het volgende:
naja de sachertaart is zwaar mislukt. Hij loopt schuin af als een helling , bijsnijden heeft hem ook niet gered en het recept voor de chocolade glazuur was veels te zoet. Vind het echt raar allemaal en snap ook niet wat er allemaal is misgegaan. Heb wel 40x het filmpje van die gozer afgespeeld. Geen supermarkt open natuurlijk en was een verjaardags taart wat een rampenochtend.
Nee, een heel enkele maar. Het is Pinksteren.quote:Op zondag 19 mei 2013 12:52 schreef Tinuviel het volgende:
Honeyblack, dat is echt een ramp dan. Volgens mij zijn de meeste Jumbo supermarkten vandaag open. Heb jedie niet in de buurt? De chocoladeglazuur hoort wel mierzoet. Bij mij klonterde die de vorige keer wel, lag aan de poedersuikerklonters, die niet netjes oplosten.
Hier in het dorp zijn ze open van 11.00-17.00 (ah-C1000 en jan linders) en ik woon echt in een dorpquote:Op zondag 19 mei 2013 13:39 schreef Bleie het volgende:
Wat rot Honeyblack! Hier zijn zowel AH als Jumbo open, maar goed, Amsterdam natuurlijk...
Ik heb gisteren brownies met cream cheese gemaakt voor een klusdag van de buurt vandaag. Was binnen no time op, dus ze vielen wel in de smaak. Ik vond zelf de verhouding brownie - cream cheese niet geweldig, dus zou een volgende keer twee keer zo veel browniebeslag maken, denk ik. Maar de smaak was uitstekend! (recept van Nigella Lawson)
Filmpje? Was het die van 24Kitchen? Die heb ik ook een keer gemaakt en gelukkig gewoon gelukt. Het moet bij jou de volgende keer vast ook gewoon lukkenquote:Op zondag 19 mei 2013 12:17 schreef honeyblack het volgende:
naja de sachertaart is zwaar mislukt. Hij loopt schuin af als een helling , bijsnijden heeft hem ook niet gered en het recept voor de chocolade glazuur was veels te zoet. Vind het echt raar allemaal en snap ook niet wat er allemaal is misgegaan. Heb wel 40x het filmpje van die gozer afgespeeld. Geen supermarkt open natuurlijk en was een verjaardags taart wat een rampenochtend.
Een kaneelsuiker swirl hmm. Die ga ik ook eens proberen.quote:Op zaterdag 18 mei 2013 20:15 schreef kwakz0r het volgende:
Ik heb net een tulband gemaakt van cake, met een swirl van kaneelsuiker. beetje jammer dat ik teveel swirl had en de vorm te snel keerde toen knalde hij uit elkaar. nu hebben we kaneelcake-brokjes. smaakt nog steeds lekker. ik maak zo wel even een foto. moet nog glazuur op
edit: met dun suikerglazuur, hij ziet er niet uit maar is echt heel erg lekker!
[ afbeelding ]
Voor de hoogte van de taart en de garing wel iets, maar het heeft er geen enkele invloed op of de taart schuin afloopt danwel of het glazuur veel te zoet isquote:Op zondag 19 mei 2013 22:28 schreef honeyblack het volgende:
Had wel een andere diameter vorm gebruikt maar of die 2cm nou echt veel uitmaakt?
Brownie... okee ga ik daar wat op zoeken, thanksquote:Op zondag 19 mei 2013 23:30 schreef Dragonberry het volgende:
Brownies of choco cake? Brownies zijn niet moeilijk
Neuken?quote:Op zondag 19 mei 2013 23:33 schreef uniekhoorn het volgende:
PureEvil, jij bent ook vrouw toch? soms heb je zin om dingen te doen in de keuken
Kan niet, moet bakkenquote:
quote:Op zondag 19 mei 2013 14:43 schreef EnemyRock het volgende:
Afgelopen vrijdag samen met de kok van het restaurant waar ik werk lekker de hele middag taarten staan bakken, super leuk en heel lekker, echt een hele smakelijke torta limone gemaakt met lemoncurd vulling en meringue toefjes bovenop, twee sachr taarten en een gigantisch prachtige aardbeien slagroom taart met rozenblaadjes jam en mascarponeslagroom en citroen siroop en heerlijkheden, binnenkort hopelijk weer!
Persoonlijk smelt ik niets in de magnetron (het kookt/het klont/het koekt aan). Gewoon langzaam op het fornuis (chocolade boven een pannetje water) en niet overmatig roeren. Daarnaast meng en klop ik alles zeer ouderwets met de garde en niet met het snijmes van een staafmixer. Ook doe ik liever eerst de bloem door het recept en niet om en om met de eiwitten. De bloem gaat er niet altijd even mooi egaal door en de opgeklopte eiwitten gaan stuk. Wat de eiwitten betreft eerst even familie maken met een klein beetje en dan de rest er met een ijzeren lepel door vouwen.quote:Op zondag 19 mei 2013 22:28 schreef honeyblack het volgende:
Wow wat een reacties haha , dit is de link : http://www.24kitchen.nl/recepten/sachertorte. Uiteindelijk hadden we dus niks bij de koffie niet dat iemand dat echt erg vond , er was ook echt geen supermarkt open maar had ook niet echt tijd want er stond ook nog een 3 gangen diner op de planning die veel voorbereiding nodig had. Voorlopig laat ik deze taart ook links liggen. Had de poedersuiker en bloem gezeefd Had wel een andere diameter vorm gebruikt maar of die 2cm nou echt veel uitmaakt?
ik snap wat je bedoelt. ik had er het liefst goudreinetten in verwerkt omdat ik die lekker fris en beloorlijk appelig van smaak vind. helaas zijn die er niet, dus ik moest weer elstars gebruiken.quote:Op maandag 20 mei 2013 15:32 schreef Etcetera het volgende:
Ik ben nog niet overtuigd van de mascarpone appeltaart naar mijn mening: te veel mascarpone, te weinig appel - de volgende keer ga ik de verhoudingen even veranderen
nou ten eerste omdat ik nog nooit van wellant appels gehoord hebquote:Op maandag 20 mei 2013 20:01 schreef Adnap het volgende:
waarom geen wellant. appels? die zijn vergelijkbaar met goudreinet en bij deen te koop.
dat verklaardquote:Op maandag 20 mei 2013 20:03 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
nou ten eerste omdat ik nog nooit van wellant appels gehoord heb
en ten tweede omdat we hier geen deen hebben (waardoor ik dus nog nooit van wellant appels gehoord heb
maar goed, elstars overleven we wel
4 appels, ook elstars. Ik vraag me af of het wil om een onderlaag appel te doen, dan mascarpone en dan weer appel.quote:Op maandag 20 mei 2013 19:05 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik snap wat je bedoelt. ik had er het liefst goudreinetten in verwerkt omdat ik die lekker fris en beloorlijk appelig van smaak vind. helaas zijn die er niet, dus ik moest weer elstars gebruiken.
hoeveel appels heb jij erin gepropt gekregen?
ik heb nu een vorm van 28 dia en daar heb ik met enig duw- en trekwerk 4,5 elstar ingekregen.
dat is 1 appel meer dan de vorige keer. ik ben benieuwd of het te proeven is.
maar ik vond de taart vorige keer ook goed en ik ben geen appeltaart fan.
Die vind ik altijd wat lafjes van smaakquote:
quote:Op dinsdag 21 mei 2013 18:16 schreef EnemyRock het volgende:
Nu een redelijk simpel appeltaart deegje met citroen in de oven voor een lekkere lemon curd taart en straks de mascarpone appeltaart proberen te maken
quote:Op maandag 13 mei 2013 00:25 schreef EnemyRock het volgende:
Ik heb afgelopen vrijdag een van m'n mooiste creaties ooit neergezet, ben er heel erg over te spreken, de smaak was gewoon WOW, de vorm was SUPERB, ik heb alleen geen foto's van het eindresultaat.
Nee maar serieus, echt een aanrader om te proberen; Frambozen cheesecake brownies.
[ afbeelding ]
via dit recept;
http://www.kayotic.nl/blog/raspberry-cheesecake-brownies
en hier de ingrediënten in het Nederlands; http://www.smulweb.nl/rec(...)frambozen-cheesecake
*edit
De bakvorm was een CARS auto vorm, spuuglelijk maar het geheel (incl brownies) waren een verjaardagscadeautje voor een vriendin van me die ook heel erg van bakken houdt.
Natuurlijk;quote:Op zondag 26 mei 2013 15:34 schreef Tinuviel het volgende:
ER mag ik het recept van de Chocolade- citroentaart, die wil weleens proberen.
hé top!quote:Op zondag 26 mei 2013 18:41 schreef EnemyRock het volgende:
[..]
Natuurlijk;
http://www.belgischechoco(...)troen-chocoladetaart
Als je nog een keer citroenen over hebt kan ik een lemon drizzle cake aanbevelen . Vrij simpel om te maken, maar soms is dat wel zo prettig. Ik heb afgelopen weekend eerst een zebracheesecake gemaakt en daarna de drizzle cake. Wat een verademing was datquote:Op zondag 26 mei 2013 19:37 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
hé top!
daar kunnen precies die twee citroenen in die ik overhield na die mascarpone-appeltaart!
Ze smaken prima, gelukkig!quote:Op vrijdag 31 mei 2013 21:31 schreef Spuuglokje het volgende:
Ziet er erg lekker uit RunForrestRun. Heb je zonet al geproefd?
staat daar ook een recept in voor ketelkoek of broeder in broederblik?quote:Op donderdag 2 mei 2013 08:36 schreef bloempje-moi het volgende:
Gisteren het Nederlandse Bakboek gekocht. Stond al een tijdje op mijn verlanglijstje maar nu was er opheffingsuitverkoop bij de boekenwinkel. Met 30% korting laat ik hem natuurlijk niet liggen.
Binnenkort maar eens Amsterdamse korstjes maken, Friese kruidkoek, of Bossche bollen
Ketelkoek als in poffert / Jan-in-de-zak?quote:Op zaterdag 1 juni 2013 18:45 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
staat daar ook een recept in voor ketelkoek of broeder in broederblik?
OHHHH.....die Hoornse Broeder...dat at ik vroeger op woensdagmiddag....in bolvorm zo groot als een grote krentenbol van de AH...maar dan van de plaatstelijke bakker...krijg er meteen zin in hahahaquote:Op zaterdag 1 juni 2013 18:53 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Ketelkoek als in poffert / Jan-in-de-zak?
In het boek staat en recept voor poffen / poffert
http://nl.wikipedia.org/wiki/Poffert
en Hoornse broeder in een springvorm, zoiets
[ afbeelding ]
Wat overigens weer in niets lijkt op de broeder die wij thuis wel aten met deeg in een kussensloop gekookt in water.
[ afbeelding ]
Zo makkelijk ook. Het verbaasde mij zelfs.quote:Op zondag 2 juni 2013 19:56 schreef Dragonberry het volgende:
Tarta impossible
Staat nog op mijn to-do list mooi gelukt!
dat ziet er lekker uit zegquote:Op maandag 3 juni 2013 09:28 schreef MonkNL het volgende:
Cheesecake, recept van Nigella alleen deze keer geen zure room topping maar vers gepureerde aardbeien met wat gelatine.
[ afbeelding ]
http://www.nigella.com/recipes/view/london-cheesecake-147quote:Op maandag 3 juni 2013 09:31 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
dat ziet er lekker uit zeg
stond het recept al ergens?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |