SPOILER: Recept 1Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: Recept 2Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Saus:
Je kan op veel verschillende manieren een saus maken; hieronder staat een recept voor een saus die gekookt wordt, maar je kan het ook zo simpel houden als het pureren van goede Italiaanse tomaten en ze op smaak te brengen met wat oregano, zout en peper. Zie bv de link naar de website van Varasano voor een goede (alhoewel iets omslachtige) methode.
Mocht je wat meer haast hebben, dan smaakt bv een Heinz Tomato Frito ook erg lekker als pizzasaus. Over het algemeen kan je echter wel stellen dat er maar weinig saus op de pizza nodig is.SPOILER: SausOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bakken:SPOILER: bakkenOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Handige links over pizza maken
Jeff Varasano's Internet best pizza recipe
Pizzamaking.com
Pizzastenen:
Pizzastein
GroeneBouwMaterialen
Jamie Oliver steen op fonq.nl
Filmpje over deeg opbollen
Filmpjes over deeg vormen
Filmpje over no-knead pizzadeeg, inclusief vormen van de pizza
Een aantal mooie foto's uit het vorige topic
Isegrim:
Gripper:
Terpentin07:
mime_negert:
cous2:
MaximusTG:
[ Bericht 1% gewijzigd door MaximusTG op 11-03-2013 18:08:21 ]Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
![]()
toeval bestaat niet! Gisteravond voor het eerst zelf pizza gemaakt, het deeg was iets te dik en niet bijzonder, dus ik ga zeker hier teruglezen en tips opdoen
![]()
![]()
Succes! Wat zit erop?Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Geen idee nog, precies, maar in elk geval een met cherrytomaatjes, knoflook en geitenkaasquote:![]()
bodem is volkoren/rogge, trouwens
Ja doei.![]()
Dat zijn echt de minst lekkere pizza´s ook nogquote:Op maandag 11 maart 2013 18:12 schreef AldoTheApache het volgende:
ik heb altijd van deze jongens in huis
[ afbeelding ]
My salvation lies in your love..![]()
Lekker voor als je om 6 uur terugkomt van de uni en honger hebtquote:Op maandag 11 maart 2013 18:59 schreef BananaPancake het volgende:
[..]
Dat zijn echt de minst lekkere pizza´s ook nog
Wǒ shì dá hóng, of the Eggman, of the Walrus![]()
Casa di mamaquote:Op maandag 11 maart 2013 19:00 schreef AldoTheApache het volgende:
[..]
Lekker voor als je om 6 uur terugkomt van de uni en honger hebt
Als het dan toch uit een pakje moet komen
My salvation lies in your love..![]()
Lekker hoor! In welke verhouding volkoren/rogge? En hoeveel water? Preferment gebruikt?quote:Op maandag 11 maart 2013 18:20 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Geen idee nog, precies, maar in elk geval een met cherrytomaatjes, knoflook en geitenkaas![]()
bodem is volkoren/rogge, trouwens
Nog even een algemene tip bij het schalen van deegrecepten voor een bepaalde vorm; Een veel voorkomende hoeveelheid die je ziet is 0.1 oz/inch². Dat komt overeen met 0.43 gram per vierkante centimeter.
Die pizza's die ik hier eerst postte zijn 12 inch, oftewel 30,48 cm. Oppervlakte ongeveer 730 vierkante cm. Geeft een hoeveelheid deeg per pizza van 0.43*730 gram = 314 gram. Dat is dan een totaal inclusief bloem, water, gist en zout.
Als we de gist en zout ff verwaarlozen kan je dan heel eenvoudig bloem en water uitrekenen.
Bloem is 100% in bakkerspercentage, water neem je bv op 67%.
Vermenigvuldigen we 314 vervolgens met 100/167 krijgen we de hoeveelheid bloem; 188 gram en
Zelfde principe met het water; 314 * 67/167 = 126 gram.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Jaja, m'n eerste echte pizza's uit de nieuwe oven. Bij gebrek aan 00 bloem maar fijn volkoren gepakt. Erg lekker al zeg ik het zelf![]()
![]()
Gisteren in twee uur tijd 20 pizza’s gebakken, had 3 bakken deeg, met voor 8,8,4 bollen deeg. 'S Ochtends om 9 uur steeds hoeveelheid water met precies evenveel bloem en gist. Mengen, laten staan, om 2 uur zout en bloem erbij zodat hydratatie op 67% uitkomt. Kneden, 1,5 uur rijzen in geoliede bakjes. Bakplaat in brede oven op z'n kop. Pizza screens beetje olijfolie dr op. Dan steeds vormen, saus erop. Twee mensen 1 pizza doen, oven in, halverwege screen eronder uit. Tadaaa...Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Phoe, dat is wel flink doorwerken! Maar tevreden met resultaat? Was dit ook waarvoor je de screens had aangeschaft? Rest ook enthousiast?![]()
Ja, zeker stevig aanpoten! Vooral timing is lastig. Deeg is op gegeven moment op hoogtepunt, maar je kan het niet allemaal tegelijk verwerken. Dus op gegeven moment was het bijna tot bovenin de bakjes gerezen.
Dit was idd waarvoor ik de screens gekocht had, en het was een goed idee! Rest vond ze ook lekker.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Gister weer pizza gemaakt, deeg vrijdagavond gekneed, 2 uur rijzen daarna in koelkast in bakjes. Ernstig goed geluktHet leuke vond ik dat je echt merkte dat je per pizza leert. Gister dus 4 pizza's gemaakt (3de keer de nieuwe pizzaoven gebruiken) en de laatste waren echt beter dan de eerste. De kunst om ze niet te dik te beleggen is nog best lastig. Ik ben zo hebberig als ik honger heb.
![]()
![]()
Ziet er niet slecht uit hoor Goudvis87; Maar wel een beetje dik, of niet? Hoeveel gram deeg is dat op welke diameter?Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Gebruik jij ook werkelijk zoveel bloem voor 1 pizza? Ik doe meestal 280gr voor 2 pizza's van 30cm, in theorie zouden ze dan eigenlijk te dun moeten zijnquote:Op maandag 11 maart 2013 19:10 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Lekker hoor! In welke verhouding volkoren/rogge? En hoeveel water? Preferment gebruikt?
Nog even een algemene tip bij het schalen van deegrecepten voor een bepaalde vorm; Een veel voorkomende hoeveelheid die je ziet is 0.1 oz/inch². Dat komt overeen met 0.43 gram per vierkante centimeter.
Die pizza's die ik hier eerst postte zijn 12 inch, oftewel 30,48 cm. Oppervlakte ongeveer 730 vierkante cm. Geeft een hoeveelheid deeg per pizza van 0.43*730 gram = 314 gram. Dat is dan een totaal inclusief bloem, water, gist en zout.
Als we de gist en zout ff verwaarlozen kan je dan heel eenvoudig bloem en water uitrekenen.
Bloem is 100% in bakkerspercentage, water neem je bv op 67%.
Vermenigvuldigen we 314 vervolgens met 100/167 krijgen we de hoeveelheid bloem; 188 gram en
Zelfde principe met het water; 314 * 67/167 = 126 gram.![]()
![]()
Je moet wel bloem met bloem vergelijken he, niet bloem met totaal deeggewicht. Je zit met 314 gram deeg aan 182 gram bloem.
Maar je moet niet vergeten dat de hoeveelheid bloem die je nodig hebt kwadratisch toeneemt met de straal.
Zijn ze écht 30 cm, of benaderen ze dat; Maak je een wat bredere dikke rand of niet?
Als ik de hoeveelheid bloem die je nu noemt neem, en uitga van 67% water, kom je op 33 gram per vierkante cm.
En zoals je hier kan zien levert die 43 gram per vierkante cm bij mij ook geen dikke bodem op:
Dat is een van de laatste pizza's die ik als test bakte voor de 20 van vorige week. Daarvoor had ik die waarde van 0.43 nooit zo gebruikt, maar het recept waar ik mee begon steeds qua oppervlak geschaald.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Hoe krijgen jullie die rand zo mooi 'opgeblazen'? Gewoon een beetje oprollen voordat de pizza de oven ingaat?![]()
Noooooooooooooooooooooooooo!!!!![]()
Er zijn mensen die dat wel doen, maar dat is niet hoe je normaal een "opgeblazen" rand krijgt.
Je deeg heeft gerezen, de gist die erin zit is actief, en heeft gezorgd voor allemaal belletjes CO2 in het deeg.
Vervolgens druk je het deeg plat en rek je het uit tot een cirkel. Je bestrijkt een deel met saus en belegd dat; Oven in. In de oven wordt de gist nog voor 1 keer actief, tot ie zo warm wordt dat ie dood gaat. Hij produceert nog meer CO2, maar ook stoom die ontstaat in de bellen in het deeg door de hitte zetten uit. Je deeg rijst omhoog in de oven terwijl het bakt. Het gedeelte dat belegd is natuurlijk minder dan de rand; daarom is de rand hoger dan de rest.
Als je het lekker vindt om meer rand te hebben kan je de dikte van de rand ook nog beinvloeden door die al in deegvorm iets dikker te houden.
Je drukt het deeg uit, en als het dan de helft van de beoogde diameter heeft ga je met je vingers op 1 cm van de rand aan de binnenkant langs je deeg en druk je er zo een rand in. Als je nu verder rekt met het deeg op je handen dan zal die buitenste rand dikker blijven.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Ja, ze zijn echt 30cm, maar wel iets minder mooie rand als bij jou. Denk dat het midden ook nog iets dunner is. Ik zal vnv wat meer deeg per pizza maken, eens kijken wat ik er dan uit krijg![]()
![]()
Zal binnenkort mn pizzapdf weer eens updaten;
Wat ik tegenwoordig vaak doe is weer net iets anders;
Ik neem die 0,43 gram per vierkante cm; voor 30 cm zit je dan op 707 cm2. Oftewel, 304 gram
Dan ga ik uit van een hydratatie van 67%, iets lager dan de 68,5% die ik eerder vaak deed.
Uitrekenen -> 182 bloem, 122 water; Hoeveelheid gist is dan afhankelijk of ik het deeg 's ochtends maak voor 's avonds, of dat het de koelkast in gaat. Zeg, een halve teaspoon als het voor twee ballen deeg is en niet de koelkast in gaat.
Meng evenveel bloem als al het water met de gist tot een glad mengsel; 4-5 uur laten staan. Dan rest bloem en wat zout (1/2 tsp voor 2 pizza's) erdoor heen roeren. Dan met deeghaken kneden. Afdekken, 2 uur rijzen. Dan verdelen in ballen, in bakjes en nog 1,5 uur rijzen.
Als het de koelkast gaat dan gaat het van bloem met al het water en de gist, half uurtje staan, rest erdoor, afdekken, koelkast. Dag erna eruit, verdelen en in bakjes. Hoe lang is afhankelijk van hoe actief het deeg is.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Hoe hou jij je rand eigenlijk zo brood achtig? Die van mij wordt altijd heel droog, terwijl de rest van het deeg wel goed is qua textuur.![]()
Hoe bedoel je dat precies? Broodachtig? Ik heb gewoon goed deeg; Misschien net als ik ff wat water de oven in sprayen als ie er in gaat?Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Hier was zaterdagavond pizza-avond!
Deeg net gekneed...
Tomatensaus, mozzarella en topings staan klaar...
Vormen van de pizza, begin...
Gevormde pizza...
Belegde pizza...
Samen wachten voor de oven...
Pizza!![]()
![]()
Een harde droge korst krijg ik als ik de pizza te lang bakquote:Op woensdag 27 maart 2013 21:40 schreef MaximusTG het volgende:
Hoe bedoel je dat precies? Broodachtig? Ik heb gewoon goed deeg; Misschien net als ik ff wat water de oven in sprayen als ie er in gaat?![]()
Dit zal ik deze week eens proberen, als ik het korter bak is het deeg in het midden zo slap.quote:Op woensdag 27 maart 2013 21:40 schreef MaximusTG het volgende:
Hoe bedoel je dat precies? Broodachtig? Ik heb gewoon goed deeg; Misschien net als ik ff wat water de oven in sprayen als ie er in gaat?![]()
Dankjewel, ook namens mijn koksmaatjequote:Op dinsdag 2 april 2013 19:24 schreef Goudvis87 het volgende:
Ziet er goed uit foodlover! En ik moest gniffelen om de samen wachten voor de ovenheerlijk!
.
![]()
Weet je zeker dat je niet teveel saus of beleg gebruikt? Als je zo'n bestron/ferrari hebt: ik begin te bakken met alleen onderwarmte, en pas als er wasem vanaf komt (want dan kookt de saus) schakel ik over naar bovenwarmte. De bodem is dan lekker krokant,en bruin.quote:Op dinsdag 2 april 2013 21:14 schreef LoggedIn het volgende:
Dit zal ik deze week eens proberen, als ik het korter bak is het deeg in het midden zo slap.
Maar met teveel saus is er niets aan te doen, dan duurt het zo lang totdat deze warm is, dat de rand hard wordt.![]()
Ik gebruik een normale oven @ 275' met een steen, die warm ik minimaal 45 min op zodat alles goed warm is. Ik denk dat de hoeveelheid saus wel goed is, als ik minder gebruik dan smaakt het niet lekker omdat het dan te dun verspreidt is.![]()
hmm dan zou het toch goed moeten gaan. Misschien is het een optie om eerst de bodem voor te bakken, wachten tot het deeg gerezen is en dan pas saus en beleg erop. Dan is de bodem in elk geval gaar. Dat deed ik vroeger wel eens.quote:Op woensdag 3 april 2013 09:35 schreef LoggedIn het volgende:
Ik gebruik een normale oven @ 275' met een steen, die warm ik minimaal 45 min op zodat alles goed warm is. Ik denk dat de hoeveelheid saus wel goed is, als ik minder gebruik dan smaakt het niet lekker omdat het dan te dun verspreidt is.![]()
Gisteren met wat collega's begonnen met het bouwen van een pizza oven in de tuin van het bedrijf
De fundering ligt er, nu de rest nog
~ Grolsch flesjes bewegen onevenredig niet significant met de treinrichting![]()
Eindelijk eens het filmpje uit een vorig topic bekeken () over het vormen van de pizzabodem ... maar als ik dat soort dingen met mijn deeg doe valt het in een paar tellen uit elkaar!
Heb wel 00 bloem, maar misschien niet genoeg gluten dan. Ik zal de grootte wat beter in de gaten houden in elk geval, ws maakte ik ze tot nu toe net wat te groot.I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.![]()
Doen jullie je deeg op die manier vormen eigenlijk? Ik doe het zelf "gewoon" op het werkblad, voor m'n gevoel is de vorm dan veel makkelijker te controleren.![]()
Dit ziet er uit als een topic waar ik hoog nodig eens tijd voor moet maken
Bestuur tegen de muur. Met de groeten van Ron Vlaar :W![]()
Ja, eigenlijk wel, vooral dan de manier op de rug van de handen, wat je in het filmpje ook ziet. Dat gooien van de ene naar de andere hand ook een beetje, maar niet zo als in het filmpje.quote:Op zaterdag 6 april 2013 22:17 schreef LoggedIn het volgende:
Doen jullie je deeg op die manier vormen eigenlijk? Ik doe het zelf "gewoon" op het werkblad, voor m'n gevoel is de vorm dan veel makkelijker te controleren.Dat kan ja; farina di grano tenero tipo 00 heeft in principe niet zo'n hoog glutengehalte, maar er zijn wel speciale farina's verkrijgbaar die wel van zachte tarwe zijn en tipo 00 maar toch een redelijk hoog glutengehalte hebben, speciaal voor pizza's. Bv. van Caputo.quote:Op zaterdag 6 april 2013 19:41 schreef LintuxCx het volgende:
Eindelijk eens het filmpje uit een vorig topic bekeken () over het vormen van de pizzabodem ... maar als ik dat soort dingen met mijn deeg doe valt het in een paar tellen uit elkaar!
Heb wel 00 bloem, maar misschien niet genoeg gluten dan. Ik zal de grootte wat beter in de gaten houden in elk geval, ws maakte ik ze tot nu toe net wat te groot.
Verder; met welk waterpercentage werk je nu? Tipo 00 is al veel sneller verzadigd dan andere bloem, dus je zou het bij wijze van experiment steeds wat kunnen verlagen, tot je deeg minder snel uit elkaar valt maar het nog wel mooi rijst in de oven (ik ga er nu even vanuit dat je bedoelt dat het helemaal onder de zwaartekracht uit elkaar rekt, niet scheurt).Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
![]()
![]()
Kunnen de topics niet worden gescheiden in een beginners, gevorderden en pro topic?
Als ik hier lees over "het glutengehalte en verzadigingspercentage van farina di grano tenero tipo 00" terwijl ik nog niet eens weet waar ik gist vandaan zou moeten halen ben ik al snel geneigd me een "ach-fuck-it-houding" aan te meten
Bestuur tegen de muur. Met de groeten van Ron Vlaar :W![]()
Nou, dat lijkt me niet nodig hoor, als je beginnersvragen bent dan kan je die hier ook prima kwijt.
En zo moeilijk is het niet; "farina di grano tenero" is gewoon italiaans voor bloem van zachte tarwe. Tipo 00 slaat op de mate van mate van uitmaling.
Het is een bloem die veel gebruikt wordt voor pizza. Maar zeker in een thuisoven allesbehalve een soort heilige graal.
Nou zit er dus verschil in hoeveel water een bepaalde soort bloem kan opnemen.
Over het algemeen is het zo dat "natter" deeg een luchtigere bodem oplevert. Maar het punt waarop het deeg te nat is ligt bij tipo 00 lager dan bij sommige andere soorten.
Volkoren meel bijvoorbeeld, kan veel meer water opnemen.
Oh, en gist haal je natuurlijk gewoon bij de supermarkt.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Het resultaat van gisteren:
De tomatensaus viel dit keer erg tegen, dat was wel jammer.Het deeg was wel een stuk sterker, zonder dat ik echt wat anders gedaan heb, behalve dat ik de deeg ruim een uur voor ik begon met bakken al uit de koelkast haalde.
Hmm, elder las ik juist dat meer water steviger deeg geeft.quote:Op zondag 7 april 2013 11:08 schreef MaximusTG het volgende:
Verder; met welk waterpercentage werk je nu? Tipo 00 is al veel sneller verzadigd dan andere bloem, dus je zou het bij wijze van experiment steeds wat kunnen verlagen, tot je deeg minder snel uit elkaar valt maar het nog wel mooi rijst in de oven (ik ga er nu even vanuit dat je bedoelt dat het helemaal onder de zwaartekracht uit elkaar rekt, niet scheurt).In elk geval, ik gebruik zo veel mogelijk de gewichten/combinaties uit jouw PDF. En dit keer ging het dus best wel aardig. Zo af en toe verscheen er een klein gat, maar dat was nadat ik al redelijk met het deeg had gespeeld. Vorige keer was het zo erg dat de pizza echt zo ongeveer uit elkaar viel op weg naar de steen.
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.![]()
Hij ziet er idd niet slecht uit! Euhm, meer water steviger? Denk niet dat je dat zo kan zeggen; Sowieso, meer, tov wat? Dat is bij veel mensen die pizza maken wel het geval. Die hebben dan een deeg dat niet mooi rijst, compact is, etc. Dan gebruiken ze vaak te weinig water en is het aan te raden het aandeel water te verhogen. Maar als jij de verhoudingen in mijn PDF aanhoudt, dan gebruik je al een flink deel water. Ik gebruik bloem met een hoog glutengehalte; Heb ook wel eens tipo 00 gebruikt, en toen gemerkt dat dat veel minder water kan absorberen. Dus vandaar mijn suggestie om dan het watergehalte steeds iets te verlagen tot je een voor jou optimale combo hebt gevonden.
Mijn pizza's van vandaag;
Pizza met tomatensaus, champignon, paprika, salami en kaas, dan 3 foto's van hetzelfde maar dan met ananas (niet voor mij gelukkig :p). En dan nog eentje met tomatensaus, zout, peper, oregano, voor de lekkere trek, en een voorgebakken met tomatensaus voor in de diepvries.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Zien er lekker uitZe zijn wel lichter dan hoe ze er bij mij uit zien
Hier gaat er morgen weer een de oven in![]()
![]()
Ik heb dit topic een keer toegevoegd aan mijn topics, en elke keer als ik het zie denk ik 'was ik maar niet zo lui'![]()
Denk dat ik ook maar eens een keer moeite ga doen en pizza's ga bakken, vind diepvriespizza's sinds een tijdje terug niet echt lekker meer ( was zo makkelijk om snel wat te eten), dus dan maar zelf maken.
![]()
Een diepvriespizza is echt verschrikkelijk ranzig als je dit vaak doetZoveel werk is t niet, als je in t weekend je deeg en saus voorbereid
![]()
![]()
Euh, had toevallig deze keer tijden beetje in de gaten gehouden; Volledig gebakken zaten er 8 minuten in, die half gebakken richting 4 minuten gok ik zo, maar die heb ik niet getimed.quote:Op zondag 7 april 2013 21:53 schreef Erasmo het volgende:
Hoelang bakte jij je halffabricaten ook alweer voor?Ze waren wel wat bruiner dan lijkt op de foto, door de zoninval.quote:Op zondag 7 april 2013 21:58 schreef LoggedIn het volgende:
Zien er lekker uitZe zijn wel lichter dan hoe ze er bij mij uit zien
Hier gaat er morgen weer een de oven in
En dit was ook nog eens met gewone AH patentbloem, wegens het op zijn van de bloem die ik normaal neem. Viel me niet tegen.
Voor deze 4 pizza's had ik zaterdagavond 480 gram bloem gemengd met 480 gram water op kamertemperatuur en 1/4 tsp gist. Direct koelkast in voor nachtje. Om uur of 10 op zondag eruit gehaald. Om half 2 1 tsp zout en 240 gram extra bloem erdoor gemengd en gekneed met deeghaken.
Dat laten rijzen tot ongeveer 15.30, toen in 4 stukken verdeeld en opgebold en in bakjes gestopt. Ben gaan bakken om 17.30.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Ik ga donderdag voor 2 leuke collegaatjes pizza's bakken. Ik neem zo vaak een paar punten koude pizza mee naar het werk voor lunch, dat ze nu wel eens de full-experience willen.
Dus alles moet perfect, er mag niks misgaan!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-![]()
Oeh, spannend. Ff oefenen dan nog woensdag, en zorg voor extra bollen deeg!
Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Oefenen met bakken was ik niet speciaal van plan, maar wel woensdagavond alvast mn deeg maken, en zorgen dat we er tenminste 6-7 kunnen bakken.quote:Op maandag 8 april 2013 12:12 schreef MaximusTG het volgende:
Oeh, spannend. Ff oefenen dan nog woensdag, en zorg voor extra bollen deeg!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-![]()
Zijn er hier nu nog veel mensen die hun G3 Ferrari hebben gemod? Ik wil het al een hele tijd, maar ik heb geen goede how-to om de thermostaat weg te halen zodat de bovenste spiraal niet wordt uitgezet.. Misschien kan ik nog beter een extra aan/uit schakelaartje er tussendoen of zo, als safety switch.![]()
Ik weet niet of je de G3 makkelijk open kunt maken, maar als dat een beetje hetzelfde werkt als in de Bestron is het doodeenvoudig. Er lopen twee draden naar het element, eentje direct, de ander via een bimetaal schakelaar. Je kunt die schakelaar er gewoon tussenuit halen. Maar je zou ook de minimale afstand tussen het bimetaal en het stukje metaal waarmee ie contact maakt kunnen vergroten. Dan slaat ie pas bij een hogere temperatuur af.
Pas iig op, en let op dat de thermische zekering niet kapot gaat. Dan doet ie het niet meer.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Top! Ja, er zit ook zo'n tang-schakelaar. Maar ik ben ben qua elektra niet zo'n ster en wist niet hoe dat precies werkte. Dan is het inderdaad simpel.
Ik zag op een andere forum dat jij hebt gekozen om de thermostaat met een fan te koelen?
http://www.pizzamaking.com/forum/index.php?topic=17658.0![]()
Ik denk dat het niet erg veilig is om in de G3 de thermostaat weg te halen. Tenminste niet in m'n Napoli. De draden van de elementen moeten ergens ondersteuning hebben. Er is weinig ruimte voor een schakelaar, heb ik maar niet gedaan. De kans dat er 230 volt op de behuizing zou komen vond ik te groot. Ik heb de bovenste spiraal aan de "voorkant" van de thermostaat gezet en brandt nu continu. Bakprocedure: thermostaat hoog draaien, 10 min. opwarmen, pizza erin, na 4 à 5 min. klaar, pizza eruit, deksel dicht, 3 min. wachten, volgende pizza erin.
Groeten, Rudolf![]()
Ik kon bij de Jumbo alleen een blokje gist (vierkant, blauw papiertje eromheen) voor 30 cent vinden, geen instant gist.
Hoeveel moet ik daarvan gebruiken? Ik zie staan dat je van de verse 2,5x zoveel moet gebruiken, klopt dat?![]()
Ja, ongeveer. 3x wordt ook wel aangehouden. Een zakje gist van 7 gram = 21 gram verse gist. En dat zal wel de hoeveelheid zijn die jij gekocht hebt?
Maar het lijkt mij heel sterk dat ze geen instant gist hebben, dat hebben ze werkelijk overal. Die van dr. Oetker iig:
Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Vanavond weer pizzagisteravond al deeg gemaakt, daarnet uit de koelkast gehaald, nog even opnieuw gekneed en nu in twee porties aan de laatste rijs.
Heb je trouwens wel eens pizza gemaakt met zuurdesemstarter, Maximus?Ja doei.![]()
Ja, toevallig heb ik dat wel eens gedaan ja. Is lekker hoor!
Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Volgende keer eens proberenheb EIN-DE-LIJK mijn starter eens aangemaakt
_! Althans, vanochtend dus, daarnet tweede voer gegeven, straks nog en dan de rest van de week elke avond wat bijvoeren. Ben benieuwd!
Ja doei.![]()
Jij had er een besteld toch, van een webshop of zo? Hoop dat ie aanslaat!Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Yup. Ben ook zeer benieuwdquote:Op zondag 14 april 2013 15:43 schreef MaximusTG het volgende:
Jij had er een besteld toch, van een webshop of zo? Hoop dat ie aanslaat!
Ja doei.![]()
Zo, die pizza's hier zien er een stuk beter uit dan de pizza's die ik tot nu toe heb gemaakt!
Onze Combi-stoomoven kan helaas niet warmer dan 230 graden... Misschien toch onze oude grill-oven eens afstoffen.
Mijn best effort:![]()
![]()
Ik heb serieus 10 minuten staan kijken bij het cakemix-vak, vol met Dr. Oetker-producten maar geen gist gevonden, naast de bloem en andere dingen ook niet, vervolgens bij de kaas die blokjes verse gist gevondenquote:Op zondag 14 april 2013 15:16 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, ongeveer. 3x wordt ook wel aangehouden. Een zakje gist van 7 gram = 21 gram verse gist. En dat zal wel de hoeveelheid zijn die jij gekocht hebt?
Maar het lijkt mij heel sterk dat ze geen instant gist hebben, dat hebben ze werkelijk overal. Die van dr. Oetker iig:
[ afbeelding ]![]()
Ik ga wel naar de Albert Heijn de volgende keer, had nu geen zin meer.
Ben dat ouderwetse "in de winkel dingen kopen" ook niet meer gewend, ik doe normaal gewoon control+F
Heb net deeg gemaakt, 350g bloem+230ml water+17g verse gist (dacht 7x2,5, maar oke), werd wel fijn, elastisch deeg. Ligt nu te rijzen in een kom onder vochtige theedoek, over een uur weer wat kneden en dan de koelkast in tot morgen. Hoop dat het goed is gegaan![]()
Edit: Deeg is na een uur al flink gerezen, dus de basis is in ieder geval goed gegaan
Edit2: Van een klein stukje deeg zo'n 1-hap-pizzaatje gemaakt met alleen een stukje kaas erop, op een heet schoteltje in mini-oventje, en het is echt lekker![]()
Ben benieuwd naar de volledige pizza morgen, deeg heb ik nu onder folie op een bord in de koelkast, goed toch?
[ Bericht 4% gewijzigd door MacorgaZ op 14-04-2013 18:31:48 ]![]()
Dit is de pizza die ik 7 april heb voorgebakken met alleen saus en heb ingevroren:
Belegd met salami, groene paprika, bosui, rode peper, cherrytomaatjes en mozzarella.
Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Nee, nog niet. Zou het iets zijn voor thuisafgehaald.nl
?
Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
lijkt me van wel, zelf toppings doorgeven
zie dat mijn oven ook geschikt is om zelf pizza's te bakken, maar eens een keer proberen.![]()
Wow, Maximus, wat zien die van jou er toch altijd prachtig uit!
Hier vanavond voor het eerst in lange tijd weer eens pizza gegeten. Gisteravond al deeg gemaakt, in de koelkast laten rijzen. Dochter vindt pizza helaas nog steeds niet lekker; voor zoon was het zijn eerste, en bij hem viel het wel in de smaak!
Verder een vraag: heeft iemand ervaring met een rvs-pizzaschuif? Mijn houten is heel erg aan vervanging toe, en rvs lijkt me een stuk beter schoon te houden, maar is het handig?![]()
Dankjewel voor het compliment, Bleie!
Ik heb geen ervaring met RVS-schieters. Maar ik zou denken dat het wat meer plakt?Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Een tijd geleden pizza gemaakt. In plaats van een een pizza steen heb ik de gladde achterkant van een gietijzeren grillplaat gebruikt. Metaal heeft een veel hogere warmtegeleidingscoëfficiënt dan steen. Ik probeer zo de pizza zo snel mogelijk te bakken.
Ik begin met het voorverwarmen van de oven en grillplaat op 250C. Vervolgens doe ik de broiler van de oven aan. Als alles gloeiend heet is, dan schuif ik de de pizza tussen de grillplaat en de broiler. Dit is het resultaat na 6 min. btw, ik hou van een donkere korsts.![]()
In de toekomst ga ik kijken of het beter is de plaat op het fornuis voor te verwarmen. Misschien dat ik het zo heter kan krijgen. Probleem is wel dat de plaat 10 kg weegt.Noodles![]()
Of van die voorgebakken units verkopen zodat mensen die thuis kunnen beleggen. De bodem echt goed krijgen hebben de meeste mensen moeite mee.quote:Op dinsdag 16 april 2013 15:27 schreef Deeltjesversneller het volgende:
lijkt me van wel, zelf toppings doorgeven
zie dat mijn oven ook geschikt is om zelf pizza's te bakken, maar eens een keer proberen.![]()
mijn eerste poging
iets te klein/dik en te veel kruiden, op advies van iemand... maar verder was ie lekker![]()
![]()
Goeie eerste poging Deeltjesversneller!
Pizza:
Tomatensaus, rode peper, ham, groene paprika, ui en gorgonzola
Hmmmm...Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Licht? Ze zijn helemaal niet licht, ze zijn gewoon bruin.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Dat goudkleurige staafje, dat komt uit de knop toch? Dat leidt naar een roze puntig dingetje, volgens mij moet je die verder naar binnen krijgen (of iets bovenop de top van dat roze dingetje plakken). Die twee bolle goudkleurige contactjes zijn volgens mij de punten waar het daadwerkelijke contact gemaakt wordt.
Maar ik zou je niet aanraden hier aan te gaan prutsen. Beter neem je de twee draden die naar dit onderdeel lopen (zie ik dat ze met een soort ringetjes aan de thermostaat zitten?), en verbind je die met een draad met een schakelaar die je buiten het apparaat leidt.
Dan kan je het element handmatig aan en uit schakelen.
Pas wel op met wat je doet! En test je apparaat buiten uit! Liefst aan een verlengsnoer, zodat je niet bij je apparaat in de buurt hoeft te komen mocht er iets misgaan.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Mwoaaaah, dat was een lekkere pizza zeg!
Heb filmpje gemaakt van het vormen, was alleen beetje slap deeg vanwege toegevoegde desem, dus was snel klaar.
Pizza met tomatensaus, gecarameliseerde rode ui met balsamico azijn, schwarzwalder ham, verse mozzarella en geitenkaas. Na bakken nog wat rucola met olijfolie en zout. En nog wat peper er bovenop.
Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Thanks. Ik denk dat een externe schakelaar wel het beste is idd. Gevaar is dan weer wel dat je die onnodig laat branden. Althans... Als ik het handig met met eventueel een lampje erbij... Je laat die over ook niet onnodig aanstaan. Ik denk er sowieso goed over na alvorens ik iets modificeerquote:Op woensdag 24 april 2013 16:58 schreef MaximusTG het volgende:
Dat goudkleurige staafje, dat komt uit de knop toch? Dat leidt naar een roze puntig dingetje, volgens mij moet je die verder naar binnen krijgen (of iets bovenop de top van dat roze dingetje plakken). Die twee bolle goudkleurige contactjes zijn volgens mij de punten waar het daadwerkelijke contact gemaakt wordt.
Maar ik zou je niet aanraden hier aan te gaan prutsen. Beter neem je de twee draden die naar dit onderdeel lopen (zie ik dat ze met een soort ringetjes aan de thermostaat zitten?), en verbind je die met een draad met een schakelaar die je buiten het apparaat leidt.
Dan kan je het element handmatig aan en uit schakelen.
Pas wel op met wat je doet! En test je apparaat buiten uit! Liefst aan een verlengsnoer, zodat je niet bij je apparaat in de buurt hoeft te komen mocht er iets misgaan.![]()
![]()
ik ben zo jaloers op jullie pizza kunsten...die van mij lijken er niet eens op...slappe dunne bodems die niet gaar genoeg lijken te worden, verder ben ik nog niet gekomen![]()
Of je mikt teveel erop, of je oven wordt niet heet genoeg?quote:Op donderdag 25 april 2013 16:45 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
ik ben zo jaloers op jullie pizza kunsten...die van mij lijken er niet eens op...slappe dunne bodems die niet gaar genoeg lijken te worden, verder ben ik nog niet gekomen
Het eerste is eenvoudig te verhelpen, het tweede niet
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-![]()
Als je hulp wil;quote:Op donderdag 25 april 2013 16:45 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
ik ben zo jaloers op jullie pizza kunsten...die van mij lijken er niet eens op...slappe dunne bodems die niet gaar genoeg lijken te worden, verder ben ik nog niet gekomen
- Welk recept gebruik je?
- Welke bloem gebruik je?
- Wat voor oven heb je?
- Hoe heet staat ie?
- Heb je een steen in de oven?Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Damn, nu heb ik honger. Vergis ik me als ik zeg dat er hier mensen in het topic zijn die 5 keer per week pizza maken?
En nog een vraag: ik heb zo'n magno-ovencombi van 70 euro. Kan je daar zelfgemaakte pizza's in bakken? En zo niet, zijn er magno-ovencombi's waar dat wel in kan?A man said to the universe: 'Sir, I exist.'
'However', replied the universe. 'This fact has not created in me a sense of obligation.'![]()
Mijn probleem is mijn combi oven..die wordt gewoonweg niet warm genoeg. Ik wil dus graag zo'n bestron of ferrari ding. Maar dat moet nog even wachten![]()
![]()
Maar hoe warm wordt ie dan? Een steen zou jou al heel veel helpen denk ik.
Mijn pizza hierboven is ook gewoon op 250 graden gebakken.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Zo, 't is maar goed dat jij zo uitzonderlijk grappig bent, anders had ik vandaag misschien niet gelachen.quote:Op donderdag 25 april 2013 20:17 schreef loecje het volgende:
nee met van 70euro kan dat niet.
met een van 50euro lukt het wel
Maar 't was een serieuze vraag dus. Als je een combi van, laten we zeggen 150 euro koopt, kan je dan zelf pizza maken? Lijkt me heerlijk namelijk.A man said to the universe: 'Sir, I exist.'
'However', replied the universe. 'This fact has not created in me a sense of obligation.'![]()
Het gaat niet om de prijs, het gaat erom hoe warm je oventje wordt..quote:Op vrijdag 26 april 2013 02:49 schreef Zapato het volgende:
[..]
Zo, 't is maar goed dat jij zo uitzonderlijk grappig bent, anders had ik vandaag misschien niet gelachen.
Maar 't was een serieuze vraag dus. Als je een combi van, laten we zeggen 150 euro koopt, kan je dan zelf pizza maken? Lijkt me heerlijk namelijk.![]()
dat dus. vandaar mijn opmerking dat het met een combimagnetron van 50euro wel lukt.quote:Op vrijdag 26 april 2013 08:07 schreef MonkNL het volgende:
[..]
Het gaat niet om de prijs, het gaat erom hoe warm je oventje wordt..
de prijs zegt helemaal niets over hoe goed de oven is.![]()
Helemaal niets? Die van mij zou op 200 graden moeten kunnen, maar eerlijk gezegd vertrouw ik dat niet helemaal.quote:Op vrijdag 26 april 2013 08:47 schreef loecje het volgende:
[..]
dat dus. vandaar mijn opmerking dat het met een combimagnetron van 50euro wel lukt.
de prijs zegt helemaal niets over hoe goed de oven is.
Ik zal de vraag even concreter voor jullie herhalen, want ik geloof dat jullie alleen dan antwoord gaan geven: welk (goedkoop) combi-oventje is geschikt om zelf pizza's in te bakken?A man said to the universe: 'Sir, I exist.'
'However', replied the universe. 'This fact has not created in me a sense of obligation.'![]()
degene die warm genoeg wordtquote:Op vrijdag 26 april 2013 10:14 schreef Zapato het volgende:
[..]
Helemaal niets? Die van mij zou op 200 graden moeten kunnen, maar eerlijk gezegd vertrouw ik dat niet helemaal.
Ik zal de vraag even concreter voor jullie herhalen, want ik geloof dat jullie alleen dan antwoord gaan geven: welk (goedkoop) combi-oventje is geschikt om zelf pizza's in te bakken?![]()
![]()
Het blijven gewoon baggerapparaten hoor, combimagnetrons. Koop gewoon een goeie oven...
Als het per se een kleintje moet zijn, die zijn er ook, bv deze:
http://www.wehkamp.nl/hui(...)6000&F=2,6,5,17&SM=4
Zit al een steen bij zelfs. Kan je natuurlijk niet garanderen dat dat wat is.
Maar bij combimagnetrons, zeker in het gewenste prijssegment is de oven functie -zeer- ondergeschikt aan de magnetronfunctie.
En die kleine pizza-ovens ben ik helemaal vanaf gestapt; teveel nadelen en gepruts. Geef mij maar gewoon een goed fornuis met oven en een dikke pizzasteen. Of een mooie houtoven buiten natuurlijk.
Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
quote:Op vrijdag 26 april 2013 10:50 schreef MaximusTG het volgende:
Het blijven gewoon baggerapparaten hoor, combimagnetrons. Koop gewoon een goeie oven...
Als het per se een kleintje moet zijn, die zijn er ook, bv deze:
http://www.wehkamp.nl/hui(...)6000&F=2,6,5,17&SM=4
Zit al een steen bij zelfs. Kan je natuurlijk niet garanderen dat dat wat is.
Maar bij combimagnetrons, zeker in het gewenste prijssegment is de oven functie -zeer- ondergeschikt aan de magnetronfunctie.
En die kleine pizza-ovens ben ik helemaal vanaf gestapt; teveel nadelen en gepruts. Geef mij maar gewoon een goed fornuis met oven en een dikke pizzasteen. Of een mooie houtoven buiten natuurlijk.
![]()
Daarom vraag ik het in dit topic: kenners. Heb ook liever een echte oven natuurlijk, maar dat zit er met de huidige behuizing niet in. Los van de prijs nog. Dank!A man said to the universe: 'Sir, I exist.'
'However', replied the universe. 'This fact has not created in me a sense of obligation.'![]()
En dr zal trouwens vast wel ergens een combi zijn die wel goed presteert als oven, maar die zal je dan toch echt moeten "ontdekken" in een winkel of zo, dat is zo moeilijk te beoordelen op internet.
Voor wij een fornuis hadden hadden we een kookplaat op gas en een combimagnetron. Man wat een kloteding was dat. Was ook zo'n 60 euro ding van de Blokker geloof ik.
Maakte herrie, kon maar tot 230 graden, maar volgens mij haalde ie dat niet eens.
En het is irritant dat er vaak niet eens een bakplaat bij zit. Ja, alleen zo'n stomme ronde, of zo'n roostertje met korte en lange poten.
Toen nog een tijdje een Tefal grilloventje gehad. Geen magnetronfunctie, die gebruik ik toch nooit. Maar die was eigenlijk weer te klein, heet werd ie wel! Dus dat was slechte warmteverdeling, omdat je eten toch al snel dicht bij het element zat.
En toen een mooi Etna fornuisje gekocht. Prima oven. Daar heel veel pizza in gebakken op mn dikke pizzasteen van chamotte.
Kort uitstapje naar een Bestron pizzaoven gemaakt, maar dat is het niet voor mij.
Omdat:
- Weinig plek voor je pizza, als je volledige oppervlak gebruikt en een beetje van een mooie luchtige, wat hogere rand houd zoals ik dan valt het element precies binnen de rand, waardoor ie niet mooi bruint
- Bruining, gelijkmatig, is sowieso een probleem
- Steen onderin wordt wel loeiheet, maar bovenkant houdt geen warmte vast
- Pizza wordt praktisch gestoomd omdat het vocht dat verdampt nergens heen kan.
Tja, weet niet, ik ga dan liever voor de ruimere thuisoven. Zoals ik het nu voor mekaar heb bakken de pizza's alsnog best snel, 7-8 minuten. Door de goede afstand van het element te kiezen en lang voor te verwarmen bruint de onderkant ook mooi, in dezelfde tijd als de bovenkant.
Langere fermentatie van deeg met weinig gist zorgt voor het afbreken van complexe suikers in de bloem. Dat geeft die mooie bruine vlekken op de rand.
Dus ik blijf bij mn gewone oven, tot ik een keer in de gelegenheid ben een houtoven te bouwen/kopen.
Hoewel bakken daarin weer een stuk arbeidsintensiever is en dus iets wat je minder vaak zal doen. Sowieso niet als het slecht weer is.
Wat vonden je collega's eigenlijk van je pizza's?quote:Op donderdag 25 april 2013 16:53 schreef Gripper het volgende:
[..]
Of je mikt teveel erop, of je oven wordt niet heet genoeg?
Het eerste is eenvoudig te verhelpen, het tweede nietZin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
hij zou 250 moeten kunnen worden, maar ik heb niet het idee dat ie dat haalt.quote:Op donderdag 25 april 2013 21:29 schreef MaximusTG het volgende:
Maar hoe warm wordt ie dan? Een steen zou jou al heel veel helpen denk ik.
Mijn pizza hierboven is ook gewoon op 250 graden gebakken.
gewoon zo'n pizza steen die je overal kunt kopen of van een speciaal merk ofzo?![]()
het zegt natuurlijk wel iets, goede kwaliteit is meestal duurder.quote:Op vrijdag 26 april 2013 10:14 schreef Zapato het volgende:
[..]
Helemaal niets? Die van mij zou op 200 graden moeten kunnen, maar eerlijk gezegd vertrouw ik dat niet helemaal.
Ik zal de vraag even concreter voor jullie herhalen, want ik geloof dat jullie alleen dan antwoord gaan geven: welk (goedkoop) combi-oventje is geschikt om zelf pizza's in te bakken?
maar er zijn ook dure ovens waar je uiteindelijk niets mee kan omdat ze niet heet genoeg worden en ook goedkope combi's die wel goed heet worden.
een losse oven wat hier boven al genoemd wordt werkt waarschijnlijk het beste. mocht je wel alles in een toestel willen, kijk dan eens naar een combi-oven ipv een combi-magnetron. daarbij is (meestal) de oven de basis en de magnetron de extra optie.
wanneer het budget moet zijn zou je ook kunnen kijken naar een nette 2ehands.
als student had ik een 2ehands combi oven die goed heet werd. het enige nadeel was dat de achterkant warmer werd dan de voorkant. oplossing was een pizza op het draaiplateau maken of halverwege de plaat omdraaien.![]()
Nou, hoe dikker de steen hoe meer warmte ie vast kan houden. Dan kan je bv makkelijker meerdere pizza's achter elkaar bakken. Kijk gewoon of je dr een kan vinden die past.quote:Op vrijdag 26 april 2013 12:17 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
[..]
hij zou 250 moeten kunnen worden, maar ik heb niet het idee dat ie dat haalt.
gewoon zo'n pizza steen die je overal kunt kopen of van een speciaal merk ofzo?
Bij de blokker verkopen ze voor een paar euro van die oventhermometers, als je het zeker wil weten.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
ah dat is mischien wel handig ja, zo oven thermometer.
En dan zal ik eens eerst voor een steen gaan kijken voordat ik weer een apparaat aanschaf dat vervolgens werkeloos in de bijkeuken staat omdat het niet aan de verwachtingen voldoet![]()
![]()
Deze zie ik altijd bij de Blokker liggen;
http://www.blokker.nl/web(...)7476&productId=87505
Heb er zelf trouwens geen. Dus kan je niet garanderen dat die thermometer dan wel betrouwbaar is..
Welke oven heb je nu eigenlijk dan? Type, foto etc.
Edit:
Topic wat opfleuren met foto's; dit is de tweede pizza die ik bakte toen ik eergisteren de ui, geitenkaas pizza maakte. Zelfde toppings, alleen geen rucola -> deze ging de vriezer in:
Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl
Forum Opties Forumhop: Hop naar: