abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † zondag 14 april 2013 @ 15:43:09 #61
91830 MaximusTG
pi_125268066
Jij had er een besteld toch, van een webshop of zo? Hoop dat ie aanslaat!
pi_125268130
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 15:43 schreef MaximusTG het volgende:
Jij had er een besteld toch, van een webshop of zo? Hoop dat ie aanslaat!
Yup. Ben ook zeer benieuwd :o
Ja doei.
pi_125268212
Zo, die pizza's hier zien er een stuk beter uit dan de pizza's die ik tot nu toe heb gemaakt! :o

Onze Combi-stoomoven kan helaas niet warmer dan 230 graden... Misschien toch onze oude grill-oven eens afstoffen.

Mijn best effort:
  zondag 14 april 2013 @ 16:23:35 #64
222292 MacorgaZ
Computer says no.
pi_125269784
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 15:16 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, ongeveer. 3x wordt ook wel aangehouden. Een zakje gist van 7 gram = 21 gram verse gist. En dat zal wel de hoeveelheid zijn die jij gekocht hebt?
Maar het lijkt mij heel sterk dat ze geen instant gist hebben, dat hebben ze werkelijk overal. Die van dr. Oetker iig:

[ afbeelding ]
Ik heb serieus 10 minuten staan kijken bij het cakemix-vak, vol met Dr. Oetker-producten maar geen gist gevonden, naast de bloem en andere dingen ook niet, vervolgens bij de kaas die blokjes verse gist gevonden :')
Ik ga wel naar de Albert Heijn de volgende keer, had nu geen zin meer.
Ben dat ouderwetse "in de winkel dingen kopen" ook niet meer gewend, ik doe normaal gewoon control+F :+

Heb net deeg gemaakt, 350g bloem+230ml water+17g verse gist (dacht 7x2,5, maar oke), werd wel fijn, elastisch deeg. Ligt nu te rijzen in een kom onder vochtige theedoek, over een uur weer wat kneden en dan de koelkast in tot morgen. Hoop dat het goed is gegaan O-)

Edit: Deeg is na een uur al flink gerezen, dus de basis is in ieder geval goed gegaan :D
Edit2: Van een klein stukje deeg zo'n 1-hap-pizzaatje gemaakt met alleen een stukje kaas erop, op een heet schoteltje in mini-oventje, en het is echt lekker :D
Ben benieuwd naar de volledige pizza morgen, deeg heb ik nu onder folie op een bord in de koelkast, goed toch?

[ Bericht 4% gewijzigd door MacorgaZ op 14-04-2013 18:31:48 ]
Op zondag 2 augustus 2015 22:19 schreef Qwea het volgende:
Mijn kut smaakt minder zuur dan dit bier.
  † In Memoriam † dinsdag 16 april 2013 @ 11:45:44 #65
91830 MaximusTG
pi_125347423
Dit is de pizza die ik 7 april heb voorgebakken met alleen saus en heb ingevroren:
Belegd met salami, groene paprika, bosui, rode peper, cherrytomaatjes en mozzarella.

pi_125347593
bezorg je ook?
  † In Memoriam † dinsdag 16 april 2013 @ 11:59:13 #67
91830 MaximusTG
pi_125347872
Nee, nog niet :P. Zou het iets zijn voor thuisafgehaald.nl :P?
pi_125355388
lijkt me van wel, zelf toppings doorgeven :)

zie dat mijn oven ook geschikt is om zelf pizza's te bakken, maar eens een keer proberen.
pi_125411468
Wow, Maximus, wat zien die van jou er toch altijd prachtig uit!

Hier vanavond voor het eerst in lange tijd weer eens pizza gegeten. Gisteravond al deeg gemaakt, in de koelkast laten rijzen. Dochter vindt pizza helaas nog steeds niet lekker; voor zoon was het zijn eerste, en bij hem viel het wel in de smaak!

Verder een vraag: heeft iemand ervaring met een rvs-pizzaschuif? Mijn houten is heel erg aan vervanging toe, en rvs lijkt me een stuk beter schoon te houden, maar is het handig?
  † In Memoriam † woensdag 17 april 2013 @ 21:03:34 #70
91830 MaximusTG
pi_125413896
Dankjewel voor het compliment, Bleie!
Ik heb geen ervaring met RVS-schieters. Maar ik zou denken dat het wat meer plakt?
pi_125470546
Een tijd geleden pizza gemaakt. In plaats van een een pizza steen heb ik de gladde achterkant van een gietijzeren grillplaat gebruikt. Metaal heeft een veel hogere warmtegeleidingscoëfficiënt dan steen. Ik probeer zo de pizza zo snel mogelijk te bakken.

Ik begin met het voorverwarmen van de oven en grillplaat op 250C. Vervolgens doe ik de broiler van de oven aan. Als alles gloeiend heet is, dan schuif ik de de pizza tussen de grillplaat en de broiler. Dit is het resultaat na 6 min. btw, ik hou van een donkere korsts. :P



In de toekomst ga ik kijken of het beter is de plaat op het fornuis voor te verwarmen. Misschien dat ik het zo heter kan krijgen. Probleem is wel dat de plaat 10 kg weegt.
Noodles
  vrijdag 19 april 2013 @ 10:32:41 #72
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_125471170
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 15:27 schreef Deeltjesversneller het volgende:
lijkt me van wel, zelf toppings doorgeven :)

zie dat mijn oven ook geschikt is om zelf pizza's te bakken, maar eens een keer proberen.
Of van die voorgebakken units verkopen zodat mensen die thuis kunnen beleggen. De bodem echt goed krijgen hebben de meeste mensen moeite mee.
pi_125528912
mijn eerste poging



iets te klein/dik en te veel kruiden, op advies van iemand... maar verder was ie lekker ^O^
  † In Memoriam † maandag 22 april 2013 @ 18:26:03 #74
91830 MaximusTG
pi_125607405
Goeie eerste poging Deeltjesversneller!

Pizza:



Tomatensaus, rode peper, ham, groene paprika, ui en gorgonzola
Hmmmm...
pi_125610683
Bak je je pizza's altijd zo licht maximus?
  † In Memoriam † maandag 22 april 2013 @ 19:37:33 #76
91830 MaximusTG
pi_125610870
Licht? Ze zijn helemaal niet licht, ze zijn gewoon bruin.
pi_125681110
Ik heb net even de G3 opgemaakt, maar ik ben niet zo'n ster in de exacte werking van elektra. Welk deel van de thermostaat moet ik buigen zodat hij later afslaat? Als je de knop van de oven draait hoor je een klik en maakt de thermostaat dus contact. Welk deel gaat bij teveel warmte van uit?

  † In Memoriam † woensdag 24 april 2013 @ 16:58:23 #78
91830 MaximusTG
pi_125684633
Dat goudkleurige staafje, dat komt uit de knop toch? Dat leidt naar een roze puntig dingetje, volgens mij moet je die verder naar binnen krijgen (of iets bovenop de top van dat roze dingetje plakken). Die twee bolle goudkleurige contactjes zijn volgens mij de punten waar het daadwerkelijke contact gemaakt wordt.
Maar ik zou je niet aanraden hier aan te gaan prutsen. Beter neem je de twee draden die naar dit onderdeel lopen (zie ik dat ze met een soort ringetjes aan de thermostaat zitten?), en verbind je die met een draad met een schakelaar die je buiten het apparaat leidt.
Dan kan je het element handmatig aan en uit schakelen.
Pas wel op met wat je doet! En test je apparaat buiten uit! Liefst aan een verlengsnoer, zodat je niet bij je apparaat in de buurt hoeft te komen mocht er iets misgaan.
  † In Memoriam † woensdag 24 april 2013 @ 18:28:52 #79
91830 MaximusTG
pi_125687674
Mwoaaaah, dat was een lekkere pizza zeg!

Heb filmpje gemaakt van het vormen, was alleen beetje slap deeg vanwege toegevoegde desem, dus was snel klaar :P.


Pizza met tomatensaus, gecarameliseerde rode ui met balsamico azijn, schwarzwalder ham, verse mozzarella en geitenkaas. Na bakken nog wat rucola met olijfolie en zout. En nog wat peper er bovenop.

pi_125710598
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2013 16:58 schreef MaximusTG het volgende:
Dat goudkleurige staafje, dat komt uit de knop toch? Dat leidt naar een roze puntig dingetje, volgens mij moet je die verder naar binnen krijgen (of iets bovenop de top van dat roze dingetje plakken). Die twee bolle goudkleurige contactjes zijn volgens mij de punten waar het daadwerkelijke contact gemaakt wordt.
Maar ik zou je niet aanraden hier aan te gaan prutsen. Beter neem je de twee draden die naar dit onderdeel lopen (zie ik dat ze met een soort ringetjes aan de thermostaat zitten?), en verbind je die met een draad met een schakelaar die je buiten het apparaat leidt.
Dan kan je het element handmatig aan en uit schakelen.
Pas wel op met wat je doet! En test je apparaat buiten uit! Liefst aan een verlengsnoer, zodat je niet bij je apparaat in de buurt hoeft te komen mocht er iets misgaan.
Thanks. Ik denk dat een externe schakelaar wel het beste is idd. Gevaar is dan weer wel dat je die onnodig laat branden. Althans... Als ik het handig met met eventueel een lampje erbij... Je laat die over ook niet onnodig aanstaan. Ik denk er sowieso goed over na alvorens ik iets modificeer :)
pi_125723542
ik ben zo jaloers op jullie pizza kunsten...die van mij lijken er niet eens op...slappe dunne bodems die niet gaar genoeg lijken te worden, verder ben ik nog niet gekomen
pi_125723815
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 16:45 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
ik ben zo jaloers op jullie pizza kunsten...die van mij lijken er niet eens op...slappe dunne bodems die niet gaar genoeg lijken te worden, verder ben ik nog niet gekomen
Of je mikt teveel erop, of je oven wordt niet heet genoeg?
Het eerste is eenvoudig te verhelpen, het tweede niet :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  † In Memoriam † donderdag 25 april 2013 @ 16:58:43 #83
91830 MaximusTG
pi_125723978
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 16:45 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
ik ben zo jaloers op jullie pizza kunsten...die van mij lijken er niet eens op...slappe dunne bodems die niet gaar genoeg lijken te worden, verder ben ik nog niet gekomen
Als je hulp wil;
- Welk recept gebruik je?
- Welke bloem gebruik je?
- Wat voor oven heb je?
- Hoe heet staat ie?
- Heb je een steen in de oven?
pi_125729137
Damn, nu heb ik honger. Vergis ik me als ik zeg dat er hier mensen in het topic zijn die 5 keer per week pizza maken?

En nog een vraag: ik heb zo'n magno-ovencombi van 70 euro. Kan je daar zelfgemaakte pizza's in bakken? En zo niet, zijn er magno-ovencombi's waar dat wel in kan?
A man said to the universe: 'Sir, I exist.'
'However', replied the universe. 'This fact has not created in me a sense of obligation.'
pi_125731609
nee met van 70euro kan dat niet.
met een van 50euro lukt het wel :')
pi_125734926
Mijn probleem is mijn combi oven..die wordt gewoonweg niet warm genoeg. Ik wil dus graag zo'n bestron of ferrari ding. Maar dat moet nog even wachten :)
  † In Memoriam † donderdag 25 april 2013 @ 21:29:07 #87
91830 MaximusTG
pi_125735843
Maar hoe warm wordt ie dan? Een steen zou jou al heel veel helpen denk ik.
Mijn pizza hierboven is ook gewoon op 250 graden gebakken.
pi_125747407
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 20:17 schreef loecje het volgende:
nee met van 70euro kan dat niet.
met een van 50euro lukt het wel :')
Zo, 't is maar goed dat jij zo uitzonderlijk grappig bent, anders had ik vandaag misschien niet gelachen.

Maar 't was een serieuze vraag dus. Als je een combi van, laten we zeggen 150 euro koopt, kan je dan zelf pizza maken? Lijkt me heerlijk namelijk.
A man said to the universe: 'Sir, I exist.'
'However', replied the universe. 'This fact has not created in me a sense of obligation.'
pi_125748225
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 april 2013 02:49 schreef Zapato het volgende:

[..]

Zo, 't is maar goed dat jij zo uitzonderlijk grappig bent, anders had ik vandaag misschien niet gelachen.

Maar 't was een serieuze vraag dus. Als je een combi van, laten we zeggen 150 euro koopt, kan je dan zelf pizza maken? Lijkt me heerlijk namelijk.
Het gaat niet om de prijs, het gaat erom hoe warm je oventje wordt..
pi_125748752
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 08:07 schreef MonkNL het volgende:

[..]

Het gaat niet om de prijs, het gaat erom hoe warm je oventje wordt..
dat dus. vandaar mijn opmerking dat het met een combimagnetron van 50euro wel lukt.
de prijs zegt helemaal niets over hoe goed de oven is.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')