abonnement Unibet Coolblue
pi_121460467


Hoe te posten in dit topic :?
Simpel! Zet de titel van de zojuist gekeken film neer, al dan niet bold plus IMDb-linkje. Vervolgens een mooie filmposter of frappant screenshot (geen gele kikkers of Moviemeterplaatjes!) en daaronder een verhaaltje wat je nu zo gaaf of niet gaaf aan de film vindt. Let op: controversiële meningen worden ten zeerste gewaardeerd! Ter afsluiting geef je de film nog de waardering in of sterren of een cijfer van 1 tot en met 10. Of je doet toch iets heel anders, dat mag ook.

Meningen en vragen over het plot dienen gemarkeerd te worden met de spoiler-tag zodat je voor anderen de film niet verpest, als men ooit besluit de film nog eens te kijken :).

Dat we elkaar mogen aansteken tot het kijken van elkaars filmkeuze ^O^

Vorige topics.

OP topicreeks
Bringing them big boy toys, I do big boy things, I make big boy noise
pi_121460527
The Hurt Locker

Aangezien de trailer voor Zero Dark Thirty in de bios voorbij kwam en ik zei tegen mn broertje dat het van dezelfde regisseur was als The Hurt Locker en hij antwoordde dat hij die nog niet gezien had, moest deze film zo spoedig mogelijk nogmaals gekeken worden.
En opnieuw, nu voor de derde keer, zat ik er weer helemaal in. De film trekt je nonstop in de wereld van IED in Bagdad en elk moment zit er een soort spanning in. Niet per sé dat het spannend is, maar de hele situatie is nonstop dreigend. Uiteindelijk ook nog een fantastische boodschap (in mijn ogen) die het hele plaatje afmaakt.
Fantastisch!

8,5/10
Bringing them big boy toys, I do big boy things, I make big boy noise
  zaterdag 12 januari 2013 @ 01:51:00 #3
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_121460552

The Illusionist (2006) - IMDb

Een Illusionist in het Wenen van rond 1900 mengt zich tussen de leden van de koninklijke familie, dit tot ongenoegen van de kroonprins. Over deze film kun je verder qua plot beter zo weinig mogelijk weten.
Naast een film met een intrigerend plot, is dit ook gewoon een erg mooie film, met prachtige steden en landschappen, kostuums en natuurlijk de magie.
Vaak wordt deze film vergeleken met die andere film over illusionisten, The Prestige, maar ik kan alleen maar zeggen dat ze allebei echt de moeite van het bekijken waard zijn.

IMDb: 7,6
Ik: 8

(even opnieuw gepost, anders heb ik dit ook voor niks lopen tikken)
pi_121460774
Dat deel in de TT mag wel eens aangepast worden... ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_121462138
Happiness (1998) - IMDb



Het gebeurt niet vaak dat een film met verschillende verhaallijnen goed overkomt, maar gek genoeg zijn er 2 films met Philip Seymour Hoffman in de cast, die er wel in presteren: Magnolia (1999) - IMDb en deze film. Gek genoeg gaan ze ook allebei over geluk. Of eigenlijk niet, want in essentie is het maar een treurige film. Happiness is echt een film waarbij de duivelse kanten van de mens nader worden belicht (zoals ook al in Before the 'Devil Knows You're Dead, wederom met Hoffman). Alhoewel het net zo goed ook een kritiek zou kunnen zijn op de facebooksamenleving: goed van buiten, slecht van binnen. Eén scene geeft dat in het bijzonder goed weer, wanneer Vlad op Joy komt aangereden en haar vraagt of het goed gaat: ze barst in huilen uit, maar beweert dat het goed gaat.

De karakters zijn ontzettend goed ontwikkelt, sowieso is op elk detail gelet in deze film.
SPOILER: detail
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Muziek is altijd een mooie ironische toevoeging: blije noten als de treurigheid ervan af spat.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat is ook wel de samenvatting eigenlijk: een werkelijk dramatische comedie.

Ik weet zo snel niet of ik zo'n totaalfilm weet, afgezien van Magnolia. Magnolia kan, gezien het jaar van uitbrengen, misschien wel als een upgrade worden gezien. Al dealt Magnolia weer niet met zulke zware onderwerpen als pedofilie. Al met al is het een superfilm.

Mijn cijfer: 10
IMDb:
Ratings: 7.8/10 from 38,511 users Metascore: 81/100
Reviews: 482 user | 131 critic | 30 from Metacritic.com
Een zinnig woord is nimmer zinnig zonder woorden eromheen.
Een zinnige zin is dus ook nooit helemaal alleen.
pi_121467692
Django Unchained (2012) - IMDb

ben toch iets minder enthousiast over deze film dan de meesten.. misschien komt het omdat je bij tarantino toch altijd uitkomt op vergelijken met die paar geniale films die hij gemaakt heeft, je verwacht heel veel van hem.

er zitten vele goeie dingen in hoor, daar niet van. geweldig acteerwerk (di caprio steelt toch wel de show) het camera werk is creatief en mooi, 3 uur is lang maar toch niet te lang.

maar tarantino valt toch weer in een aantal kuilen, waar ie wel vaker invalt. het einde slaat de plank volledig mis
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
er zitten wat onafgemaakte ideetjes in, die geen vervolg krijgen, de schietscenes moeten kennelijk altijd een gore-achtige bloederigheid hebben, wat bij zo'n toch wel serieuze realistische western volledig uit de toon valt...

maar goed, het verhaal, het onderwerp en de invalshoek van dit onderwerp, slavernij, maakt veel goed. wat dat betreft stapt ie over alle zieligheids en politiek correcte cliches heen.

samenvatting: goed maar niet fantastisch, een 7.5 van mij.
pi_121471228
Django Unchained (2012)



Meer een uniek soort komedie dan wat dan ook.

Christoph Waltz en Leonardo DiCaprio zijn de meest prominente spelers in deze absurde film en de titelrol van Django, gespeeld door Jamie Foxx, wordt volledig overschaduwd. Dit komt mede doordat hij vrij weinig tekst heeft, maar ook omdat zijn altijd serieuze gezichtsuitdrukking niet altijd even overtuigend is. Ik denk niet dat Foxx zich hier van zijn beste kant heeft laten zien.

Deze film valt misschien het beste te omschrijven als een bizarre mengelmoes van ideeën die eigenlijk nergens naartoe leiden, maar op zichzelf (bijna) allemaal toch vermakelijk zijn. De film is nergens geloofwaardig, maar probeert dat ook niet te zijn. De film staat niet stil bij de serieuze onderwerpen, maar walst er simpelweg overheen. Dat is allemaal maar goed ook, want de film biedt ook totaal geen diepgang. Maar dit zorgt er ook voor dat het geen film is die je lang bijblijft. Waarschijnlijk.

De keuze voor de veelal moderne muziek is best aardig, maar slaat ook soms de plank mis. Sommige liedjes zijn zo vreemd om af te spelen terwijl we een bevrijde slaaf en een premiejager door het wilde westen zien knallen, dat het weer leuk wordt. Het is belachelijk maar dan op een positieve, lachwekkende manier. Andere liedjes zijn net weer iets té ridicuul. Dit geldt ook voor de verschillende dialogen en gebeurtenissen in de film.

Het balanceren tussen "bizar maar wel vermakelijk" en "bizar maar niet boeiend" is waar de film constant mee bezig is. Een aantal scenes zijn zo leuk en uniek dat alleen Tarantino zoiets kan bedenken. Maar in andere delen van de film had hij een stapje terug moeten doen. Hij weet de grenzen vaak goed op te zoeken, maar ik kreeg soms het gevoel dat hij zichzelf overschatte en last had van grootheidswaan. Misschien is dat wel te verklaren met de lengte van de film: 165 minuten volschieten met deze stijl van filmmaken was een minder goed plan. Het is onvermijdelijk dat er dan een aantal segmenten in de film zitten die minder geslaagd zijn dan andere.

Als Tarantino film is dit een logisch vervolg op Inglourious Basterds, hoewel ik die net iets meer kan waarderen. Het is wederom een film die over allerlei serieuze onderwerpen in de geschiedenis heen walst met veel komedie en veel bloed. Net als die vorige film weet Django Unchained op veel punten precies de juiste snaar te raken. Op veel punten, niet alle!

7/10
  zaterdag 12 januari 2013 @ 15:32:56 #8
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_121471920
Anna Karenina (2012) - IMDb
Wright heeft heel goed begrepen dat je voor een boekverfilming moet nagaan wat de krachten en zwaktes van de twee media zijn, wat wel en niet werkt in het boek en de film. Bij zijn verfilming van Tolstojs klassieker heeft hij goed beseft dat het onmogelijk is om compleet recht te doen aan de inhoud van het vuistdikke boek, maar hij er met een film wel een visueel spektakel van kan maken. En dat is het geworden.Soms lijkt het wel alsof Wright er zo vanuit gaat dat elke kijker bekend is met het bronmateriaal dat hij maar heel geen aandacht hoeft te geven aan het uitleggen van karakters en onderlinge verhoudingen.
De film heeft heel weg van een balletvoorstellingen. De karakters en camera bewegen zwierig en zwevend over het scherm. Dat zie je niet alleen terug in de schitterende grote ballroomscène, maar ook bijvoorbeeld op het kantoor waar kantoorklerken fuivend typen, papieren doorgeven, opstaan en zitten. Zelfs kleine handelingen als bij de scène waarin Levin en Kitty met letterblokken elkaar de liefde verklaren is prachtig gechoreografeerd. Het is de Vlaams-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui die een grote bijdrage aan al dit pracht heeft gehad.
De film begint als een soort theatervoorstelling. Heel de film komt dit theater terug, alsof heel de film zich eigenlijk in dit theater afspeelt. Dit benadrukt het feit dat we naar een spektakel kijken. Het vervreemd ons als 21e eeuwse (Westerse) kijker nog meer 19e eeuws Russisch adellijke milieu waar we naar kijken. Een milieu waarin alles om reputatie en vertoon ging, waardoor een theater de ideale plek is om het verhaal zich te laten afspelen.
Dit theater gegeven levert de film ook zijn aparte inventieve stijl op. Om te beginnen met de ingenieuze overgangen, waarin decors in elkaar overgaan. Wat ook weer op een manier gebeurt alsof het modern ballet is. Deze overgangen blijven gelukkig beperkt tot het begin zodat het nooit een gimmick wordt.
Maar ook is er bijvoorbeeld in een paardenrace scène waarin deel van de baan in het publiek bevindt. Dat zelfde stuk levert ook een pracht moment op waarin Anna's gespannen gewapper met haar waaier overgaat op het gegaloppeerd van de paarden.
Het acteerwerk is in het algemeen prima in orde. Jude Law weet in de weinige screentime die hij krijgt een overtuigende Alexei neer. Aaron Taylor-Johnson is zoals je een Russisch adellijke hartendief zou verwachten. Een goede Matthew Macfadyen zorgt af en toe voor een komische noot als Stiva. Domhnall Gleeson en Alicia Vikander zijn erg aandoenlijk en vormen het eigenlijke hart van de film. Alleen Keira Knightley valt weer door de mand. Met haar sierlijke uiterlijk doet ze recht aan de beschrijving van mooiste vrouw in Sint Petersburg. Je begrijpt meteen waarom een Vronski voor hij valt. Verliefdheid spelen en flirten kan Knightley heel goed. Maar op de serieuze momenten, zoals in de gesprekken met haar echtgenoot of als ze depressief begint te twijfelen aan haar grote liefde, weet ze niet te overtuigen.
De film is dus vooral stijl over inhoud. Daardoor is het te weinig een film voor het hart. Als de emotionele impact van de inhoud hoger was geweest was dit echt één van de absolute toppers van 2012 geweest, nu blijft het een subtopper.
cijfer: 8.2

Bir zamanlar Anadolu'da (2011) - IMDb (Once Upon a Time in Anatolia))
De van moord verdachte Kennan leidt een politiechef, een openbare aanklager, een dokter en een stel andere politiemannen en hulpjes naar de plek waar hij zijn slachtoffer heeft begraven. Maar door overmatig alochol consumptie kan Kennan zich de juiste plaats niet meer goed herinneren. In het afgelegen landschap van Anatolië lijkt alles ook wel heel op elkaar, helemaal in het donker. Hierdoor duurt de zoektocht de hele nacht lang (en bijna heel de film.) Voor de andere karakter zit er niet veel meer op dan veel wachten, wat leidt tot nadenken en praten over hun eigen levens en problemen. En tot het uiteindelijke inzicht komen dat sommige waarheden beter verborgen kunnen blijven. De film is dan ook geen moordmysterie, maar en karakterstudie in de menselijke natuur. Dit alles in prachtige shots.
cijfer: 8
pi_121472213
Speed



Ik had deze film vroeger op een ouderwetse videoband gekregen, en -tig jaar later met toch goede herrineringen aan deze film besloot ik Speed weer eens te kijken, maar wat een bittere teleurstelling, hoe kunnen jeugdherrineringen leuker zijn dan dat ze in werkelijkheid blijken te zijn ? ;(

Het acteren van Keanu Reeves, Sandra Bullock en Dennis Hopper lijkt uit het begin van hun carriere te zijn, politiewagens die via een simpele verhoging in de weg tientallen meters de lucht in vliegen, een bus die zonder helling een gat groot in de weg kan overbruggen, een bom in een metro die maar niet afgaat ondanks dat dat hele ding aan het end crasht... het is totaal ongeloofwaardig (ik weet het is een film maar toch).

Oh ja, die bus knalt tegen een taxiende vliegtuig op... hoe gaat het met de crew en/of passsagiers van dat vliegtuig ?? :') maar nee hoor, ze rennen an mass naar meneer Reeves.

Het verhaal voor diegene die het nooit gezien hebben ;

Een oude vent (Hopper) die niet al te blij is met alleen een gouden horloge voor zijn diensten bij de politie wil compensatie hebben door veel geld te krijgen, en dat geld wilt hij eerst cashen door te dreigen een lift met mensen neer te laten storten en toen dat niet helemaal zoals gepland ging door een bus te saboteren, en als de bus minder hard rijdt dan 50 m/hrs zal de bom afgaan.
En probeer dat maar eens vol te houden in een druk LA .... ;)

imdb cijfer ; 7,2

Ik kon niet verder dan een schamele 5.

Jammer meneer de Bont.
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_121472260
Ik ga trouwens afzien om Speed 2 met die boot weer te kijken :')
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_121472313
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 januari 2013 15:44 schreef TLC het volgende:
Ik ga trouwens afzien om Speed 2 met die boot weer te kijken :')
Als je die vervolgens weer vergelijkt met de eerste Speed dan kom je op een waardering als -3/10 uit. Succes.
pi_121472333
quote:
14s.gif Op zaterdag 12 januari 2013 03:26 schreef De_Nater het volgende:
Happiness (1998) - IMDb

[ afbeelding ]

Het gebeurt niet vaak dat een film met verschillende verhaallijnen goed overkomt, maar gek genoeg zijn er 2 films met Philip Seymour Hoffman in de cast, die er wel in presteren: Magnolia (1999) - IMDb en deze film. Gek genoeg gaan ze ook allebei over geluk. Of eigenlijk niet, want in essentie is het maar een treurige film. Happiness is echt een film waarbij de duivelse kanten van de mens nader worden belicht (zoals ook al in Before the 'Devil Knows You're Dead, wederom met Hoffman). Alhoewel het net zo goed ook een kritiek zou kunnen zijn op de facebooksamenleving: goed van buiten, slecht van binnen. Eén scene geeft dat in het bijzonder goed weer, wanneer Vlad op Joy komt aangereden en haar vraagt of het goed gaat: ze barst in huilen uit, maar beweert dat het goed gaat.

De karakters zijn ontzettend goed ontwikkelt, sowieso is op elk detail gelet in deze film.
SPOILER: detail
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Muziek is altijd een mooie ironische toevoeging: blije noten als de treurigheid ervan af spat.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat is ook wel de samenvatting eigenlijk: een werkelijk dramatische comedie.

Ik weet zo snel niet of ik zo'n totaalfilm weet, afgezien van Magnolia. Magnolia kan, gezien het jaar van uitbrengen, misschien wel als een upgrade worden gezien. Al dealt Magnolia weer niet met zulke zware onderwerpen als pedofilie. Al met al is het een superfilm.

Mijn cijfer: 10
IMDb:
Ratings: 7.8/10 from 38,511 users Metascore: 81/100
Reviews: 482 user | 131 critic | 30 from Metacritic.com
Het einde van die film. _O- Te erg gewoon.
pi_121472766
Gisteravond ook een zwart-wit film gekeken die al lang op de stapel lag:

12 Angry Men (1957)

quote:
Twaalf juryleden worden 95 minuten lang opgesloten in een achterkamer om te beslissen over het lot van een van moord beschuldigde jongen. In sobere visuele stijl laat Sidney Lumet in 12 Angry Men zien hoe racisme, vooroordelen en persoonlijke omstandigheden juryleden kunnen beïnvloeden en hoe moeilijk het is om emoties en argumenten te scheiden. De spanning tussen de twaalf tot elkaar veroordeelde juryleden wordt vakkundig opgevoerd,tot het verlossende einde.
Hier kunnen veel regisseurs van nu wat van leren. Van de 96 minuten dat deze film duurt is 93 minuten in dezelfde ruimte gefilmd. Dit kan er al snel voor zorgen dat men de aandacht verliest, maar ik heb de mijne geen seconde verloren.
Ja, aan de ene kant hadden ze meer aandacht moeten schenken aan het script dat rechtstreeks van het toneel kwam (denk aan de scene dat er 4 man naar buiten gericht staan; rechtstreeks uit het toneel gehaald wat niet werkt op film) en dat een jury als dit nooit geldig zou zijn, maar de speling tussen deze 12 mannen is uitstekend.
Wat wel grappig is, is het feit dat een Amerikaanse rechter heeft aangegeven dat haar carrière deels is gestimuleerd door de monoloog van een van de leden, die voor mij eerlijk gezegd juist een reden kon zijn om niet hier een carrière van te maken.
De noodzaak dat dit in zwart-wit is gefilmd is juist ook een extra hulpmiddel geworden die het verhaal helpt. Niet voor niets dat latere regisseurs dit als hulpmiddel gebruikten (in zowel geslaagde als niet geslaagde vorm).

  zaterdag 12 januari 2013 @ 16:30:10 #14
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_121473622
12 Angry Men is één van de weinige films waarvan ik me geen enkele slechte review in deze reeks kan herinneren.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  zaterdag 12 januari 2013 @ 16:48:10 #15
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_121474060
Flight (2012, Robert Zemeckis)

Flight moet het doen met een vrij wisselvallig script, dat nogal eens te stevig van de hak op de tak springt. De film draait om een piloot die behoorlijk onder invloed was tijdens een heldendaad en de gevolgen die dat na afloop met zich meebrengt. Met de bijkomende hakken en takken vervliegt de keuze voor concessies en eenvoudige, moralistische uitwegen gelukkig dan weer wel.

Het schrijfwerk is echter niet consistent genoeg om hier een echt goede film te maken. Neem het karakter van John Goodman, het is teveel van het goede en de komische noot die hij mee moet brengen slaat simpelweg niet aan. In de tweede helft brengt het zelfs wat ongeloofwaardigheid en misplaatste 'coolness' met zich mee. Gelukkig wordt er verder prima geacteerd, ook wel door Goodman, en is de Oscarnominatie voor Washington best begrijpelijk. Zijn prestatie en de manier waarop zijn karkater is geschreven, zorgt ervoor Flight zich niet onder de middenmoot gaat begeven. Een echte hoogvlieger is het echter niet, daarvoor blijft het script net iets te turbulent.

Zero Dark Thirty (2012, Kathryn Bigelow)

Ik denk dat vooraf vrijwel iedere Europeaan hier een typisch Amerikaanse Oscarfilm had verwacht, vol patriottisme. Het is echter de hand van Bigelow die ervoor zorgt dat weinig minder waar is. Zero Dark Thirty biedt nauwelijks patriottisch geneuzel, er is geen grote American Hero, Amerika wordt niet mooier gemaakt dan het is en een grootse haat jegens Al Qaida is evenmin te ontdekken.

Net als bij The Hurt Locker weet Bigelow vrijwel de gehele film te boeien. Niet in de laatste plaats dankzij de Jessica Chastain, die voor de zoveelste keer in korte tijd haar diversiteit toont en dat met succes doet. De jacht op Amerika’s grootste vijand sinds de aanslagen op 9/11 is er eentje vol onzekerheden en het niet durven erkennen van mogelijke zekerheden, uitstekend verbeeld door Chastains machteloze houding en uitstraling.

Nu biedt deze jacht nog steeds ruimte voor clichés en nationalistische propaganda, of juist omgekeerde propaganda. Bigelow zorgt echter voor een feitelijke vertelling, zonder gebruik te maken van trucjes als epische strijkorkesten of lange en dramatische shots. Zo nu en dan is een scène wel wat voorspelbaar en de echte emotie ontbreekt misschien wel, maar dan is daar dat haast perfecte einde. Het is zoals het is. Petje af voor Bigelow, ik kijk nu al uit naar haar volgende film.
pi_121474716
The Kids Are All Right (2010) - IMDb

Omdat in het oscartopic deze in het rijtje werd gezet met SLP, Up in the Air en The Descendants, moest ik deze film kijken en ik ben blij dat ik dat heb gedaan. Veel momenten in deze film roepen de volgende emotie op: awkwaaaaard. En dat maakt het komisch. Ik weet niet of de bedoeling van deze film is om lesbostellen normaler te gaan vinden, of juist niet, maar het geeft veel materiaal om over na te denken.

En ja, acteerprestaties zijn goed en de muziek is geweldig. Kortom: een mustsee voor de paus.

Mijn cijfer: 8
Een zinnig woord is nimmer zinnig zonder woorden eromheen.
Een zinnige zin is dus ook nooit helemaal alleen.
pi_121478227
Les Misérables (2012) - IMDb imdb 8,2 wat mij betreft een negen.

Ik ben het grotendeels eens met wat er in de recensie op de frontpage staat.
Het is even wennen om alle tekst gezongen te horen. Maar de film doet het boek wel eer aan.
'Good enough is better than perfect if it leaves time for fun,'
pi_121478251
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 januari 2013 15:43 schreef TLC het volgende:
Speed

[ afbeelding ]

Ik had deze film vroeger op een ouderwetse videoband gekregen, en -tig jaar later met toch goede herrineringen aan deze film besloot ik Speed weer eens te kijken, maar wat een bittere teleurstelling, hoe kunnen jeugdherrineringen leuker zijn dan dat ze in werkelijkheid blijken te zijn ? ;(

Het acteren van Keanu Reeves, Sandra Bullock en Dennis Hopper lijkt uit het begin van hun carriere te zijn, politiewagens die via een simpele verhoging in de weg tientallen meters de lucht in vliegen, een bus die zonder helling een gat groot in de weg kan overbruggen, een bom in een metro die maar niet afgaat ondanks dat dat hele ding aan het end crasht... het is totaal ongeloofwaardig (ik weet het is een film maar toch).

Oh ja, die bus knalt tegen een taxiende vliegtuig op... hoe gaat het met de crew en/of passsagiers van dat vliegtuig ?? :') maar nee hoor, ze rennen an mass naar meneer Reeves.

Het verhaal voor diegene die het nooit gezien hebben ;

Een oude vent (Hopper) die niet al te blij is met alleen een gouden horloge voor zijn diensten bij de politie wil compensatie hebben door veel geld te krijgen, en dat geld wilt hij eerst cashen door te dreigen een lift met mensen neer te laten storten en toen dat niet helemaal zoals gepland ging door een bus te saboteren, en als de bus minder hard rijdt dan 50 m/hrs zal de bom afgaan.
En probeer dat maar eens vol te houden in een druk LA .... ;)

imdb cijfer ; 7,2

Ik kon niet verder dan een schamele 5.

Jammer meneer de Bont.
Een 5 :D Wacht maar tot je Speed 2 ziet. Dan is Speed 1 ineens een meesterwerk :P

-edit-
nm vervolgpost niet gelezen

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 12-01-2013 19:05:57 ]
pi_121480265
Django unchained (2012) Quentin Tarantino.



Een goede en matige film ineen.
Zoals eerdere scribenten voor me aangaven is het begin van het einde van de film zeer matig en volgt niet noodzakelijk uit het voorgaande. En het eind van het einde is een beetje afraffelen imho.
Niettemin heb ik erg genoten van:
1) Het acteren van Christoph Waltz en Leo DiCaprio. Sam Jackson verdient het ook genoemd te worden wat dit betreft trouwens.
2) De zwarte humor.
3) De manier waarop het slaven houdende zuiden van de VS wordt afgebeeld in de film.
4) Een goede film werkt in op de thymos van de kijker. Deze film werkt in op de thymotische gevoelens van de kijker.

Overigens is de Mandingo niet historisch zie deze link: http://www.nextmovie.com/blog/is-mandingo-fighting-a-real-thing/

Cijfer 8/10

[ Bericht 5% gewijzigd door Ryan3 op 12-01-2013 20:37:45 ]
I´m back.
pi_121482110
Hotel Transylvania (2012)

Welkom in Hotel Transylvania, Dracula's (Sandler) luxueuze 'vijf-stakenresort', waar monsters en hun families zich kunnen uitleven, bevrijd van de bemoeienissen van de menselijke wereld. Maar hier is een weinig bekend feit over Dracula: hij is niet alleen prins van de duisternis, hij is ook vader. Overbeschermend voor zijn tienerdochter Mavis, fabriceert Dracula uitgebreide gevaren om haar avontuurlijke instelling te ontmoedigen. Als een haven voor Mavis opent hij Hotel Transylvania, waar zijn dochter en een aantal wereldberoemde monsters - Frankenstein en zijn bruid, de Mummie, de onzichtbare man, een familie weerwolven, en nog anderen - het rustig aan kunnen doen in veiligheid en rust. Voor Drac is het cateren voor deze legendarische monsters geen probleem, maar zijn wereld stort in elkaar als een gewone jongen per ongeluk dit hotel ontdekt en verliefd wordt op Marvis...

Mijn cijfer een 6 had er gewoon meer van verwacht.

  zaterdag 12 januari 2013 @ 22:42:14 #21
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_121486308
Friends - Season 9
Vond het weer een heerlijk seizoen. Natuurlijk niet zo goed als de eerste paar seizoenen maar wel een stuk beter dan dat ik me herinnerde en beter dan de voorgaande twee seizoenen.
Op naar het laatste seizoen, dan heb ik de hele box alweer er doorheen gejaagd :D

8,3/10
pi_121489310
300



Een historisch epos deels nagespeeld door Hollywood, met in de hoofdrol Gerald Butler (zonder phantom masker maar met prehistorisch boxershortje en ontblootte torso).

Butler speelt in deze film de Spartaanse koning Leonidas en hij komt in opstand tegen de Perzen met hun alheersende Xerxes (een rol van Rodrigo Santoro), waar in de echte Griekse oorlog koning Leonidas de beschikking had over 4000 man heeft Butler hier de leiding over 300 man (vandaar de titel van de film :P ). Verder klopt het verhaal redelijk met wat er echt is gebeurd, Xerxes had idd moeite om de bergpas van Thermopylae door te komen, iets wat met verraad uiteindelijk toch lukte en waarbij Leonidas werd gedood.

*Uiteindelijk zouden de Perzen helemaal doortrekken naar Athene om die stad helemaal te plunderen maar na een verloren zeeslag trok Xerxes zich terug (het transport om hun legers te bevoorraden viel immers weg). Later zou de opvolger van Leonidas alle resterende Perzen op het schiereiland Mycale doodden en wat er overbleef van de Perzische vloot vernietigen.
Xerxes zelf werd vele jaren later in zijn slaapkamer vermoord.

Maar deze gebeurtenissen zie je verder niet in 300 ;( dit was gewoon een beetje geschiedenisles van mijn kant, voor jullie gratis en voor niks :P *

Terug naar de film ; het gaat hier duidelijk om de grootschalige actie, het doorklieven van lichaamsdelen, het spuwen van bloed en het grotesk in beeld brengen van veldslagen a la de LOTR en ik moet zeggen, met de nodige computertechnieken lukt dat aardig en kijkt de film lekker weg.

IMDB cijfer ; 7,8

ik geef er ook n kleine 8 voor :)

MADNESS.... ???? !!! THIS IS SPARTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_121489937
Goeie actie film met veel mooie beelden ja, deze film probeert ook duidelijk niet historisch correct te zijn.

Maar ik denk dat de personen die van een film als 300 verwachten dat het allemaal historisch klopt, dat die zelfde personen dat ook verwachten van Monthy Python's holy grail.
Durf kritiek te geven en te discusseren, maar doe het altijd met respect.
pi_121490180


Over een drugsverslaafde die uit de kliniek komt en de film volgt hem een hele dag daarna. Hij weet niet meer wat ie met z'n leven aanmoet.. hij hoort de problemen van zijn oude vrienden aan, en beseft dat zijn problemen niet anders zijn. Iedereen is nutteloos zijn leven aan het leven...

Echt een briljante film, en dat zeg ik niet snel. Prachtige shots van oslo, een soort gritty filter overheen waardoor het soms leeg en koud aanvoelt, ook al lopen er mensen rond. En het hoofdpersonage loopt door die stad heen, terwijl hij denkt aan allerlei verschillende dingen die hij zou kunnen doen, maar dat het allemaal toch niet uitmaakt. Ijzersterk script, omdat ik nooit verwachtte wat er steeds zou komen, heel interesse personages, ookal worden ze niet uitgediept behalve het hoofdpersonage zelf, en gewoon een indrukwekkend verhaal om te zien. 8,5/10. misschien wel een 9, omdat ik nu er nog steeds aan denk :)

edit: nu klinkt mijn verhaal alsof de film een beetje 'zweverig' of intellectueel probeer te doen, maar dat is niet zo gelukkig. Het is gewoon een normale guy die iedereen eigenlijk had kunnen zijn. Dat vind ik ook zo tof.

[ Bericht 5% gewijzigd door Eenskijken op 13-01-2013 14:25:15 ]
There are only 151 Pokémon.
pi_121490308
Ik kan een lang verhaal typen maar dat is niet nodig.
De Franse film Amour heeft me zojuist als een klein kind laten huilen. Jezus, wat mooi. Wat goed. Wat ontroerend. Wat mooi in beeld gebracht.

9/10. Op imdb een 8.2
  zondag 13 januari 2013 @ 02:56:55 #26
285613 Verbodsbord
Verwijderd door Admin
pi_121493717
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2013 00:05 schreef TLC het volgende:
300

[ afbeelding ]

Een historisch epos deels nagespeeld door Hollywood, met in de hoofdrol Gerald Butler (zonder phantom masker maar met prehistorisch boxershortje en ontblootte torso).

Butler speelt in deze film de Spartaanse koning Leonidas en hij komt in opstand tegen de Perzen met hun alheersende Xerxes (een rol van Rodrigo Santoro), waar in de echte Griekse oorlog koning Leonidas de beschikking had over 4000 man heeft Butler hier de leiding over 300 man (vandaar de titel van de film :P ). Verder klopt het verhaal redelijk met wat er echt is gebeurd, Xerxes had idd moeite om de bergpas van Thermopylae door te komen, iets wat met verraad uiteindelijk toch lukte en waarbij Leonidas werd gedood.

*Uiteindelijk zouden de Perzen helemaal doortrekken naar Athene om die stad helemaal te plunderen maar na een verloren zeeslag trok Xerxes zich terug (het transport om hun legers te bevoorraden viel immers weg). Later zou de opvolger van Leonidas alle resterende Perzen op het schiereiland Mycale doodden en wat er overbleef van de Perzische vloot vernietigen.
Xerxes zelf werd vele jaren later in zijn slaapkamer vermoord.

Maar deze gebeurtenissen zie je verder niet in 300 ;( dit was gewoon een beetje geschiedenisles van mijn kant, voor jullie gratis en voor niks :P *

Terug naar de film ; het gaat hier duidelijk om de grootschalige actie, het doorklieven van lichaamsdelen, het spuwen van bloed en het grotesk in beeld brengen van veldslagen a la de LOTR en ik moet zeggen, met de nodige computertechnieken lukt dat aardig en kijkt de film lekker weg.

IMDB cijfer ; 7,8

ik geef er ook n kleine 8 voor :)

MADNESS.... ???? !!! THIS IS SPARTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!
Een van mijn favoriete 'simpele wegkijk films' heerlijk brute, epische actie _O_
  zondag 13 januari 2013 @ 07:28:40 #27
296917 Abby79
Being myself!
pi_121494830
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2013 00:35 schreef Eenskijken het volgende:
[ link | afbeelding ]

Over een drugsverslaafde die uit de kliniek komt en de film volgt hem een hele dag daarna. Hij weet niet meer wat ie met z'n leven aanmoet.. hij hoort de problemen van zijn oude vrienden aan, en beseft dat zijn problemen niet anders zijn. Iedereen is nutteloos zijn leven aan het leven...

Echt een briljante film, en dat zeg ik niet snel. Prachtige shots van oslo, een soort gritty filter overheen waardoor het soms leeg en koud aanvoelt, ook al lopen er mensen rond. En het hoofdpersonage loopt door die stad heen, terwijl hij denkt aan allerlei verschillende dingen die hij zou kunnen doen, maar dat het allemaal toch niet uitmaakt. Ijzersterk script, omdat ik nooit verwachtte wat er steeds zou komen, heel interesse personages, ookal worden ze niet uitgediept behalve het hoofdpersonage zelf, en gewoon een indrukwekkend verhaal om te zien. 8,5/10. misschien wel een 9, omdat ik nu er nog steeds aan denk :)

edit: nu klinkt mijn verhaal alsof de film een beetje 'zweverig' of intellectueel probeer te doen, maar dat is niet zo gelukkig. Het is gewoon een normale guy die iedereen eigenlijk had kunnen zijn. Dat vind ik ook zo tof.
Kun je ook de titel van de film geven? Plaatjes direct linken vanaf IMDb werkt niet :).
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_121494841
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2013 07:28 schreef Abby79 het volgende:

[..]

Kun je ook de titel van de film geven? Plaatjes direct linken vanaf IMDb werkt niet :).
Plaatje werkt niet, maar hij linkt wel naar de desbetreffende film op imdb als jer erop klikt. De titel is Oslo, 31. august.
pi_121495655
Wordt Compliance nog interessant? Ik weet dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, maar wat er in dat hele telefoongesprek gebeurde vond ik zo'n onzin, dat ik 'm maar heb afgezet.
  zondag 13 januari 2013 @ 10:08:47 #30
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_121495672
meh, eigenlijk niet. Ik ging me vooral ergeren aan iedereen. Aan het eind wordt het wel iets schokkender. Helemaal als je bedenkt dat het allemaal echt is gebeurd...
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_121499077
Life of Pi (2012) - IMDb in 3D

Veel is al gezegd, dus veel woorden zal ik er niet aan vuil maken. Ik heb het boek gelezen en naar aanleiding daarvan heb ik een volgend kritiekpuntje:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Verder is het prima acteerwerk. Typisch ook dat de kok Gerard Depardieu is, de Rus geworden Fransman. En natuurlijk, zoals iedereen al heeft vermeld, prima gebruik van CGI. Echte tijgers zijn niet van nep te onderscheiden. Waar ik me niet in kan vinden is de kritiek op de uitleg aan het eind, want dat zou obvious zijn, maar in het boek gebeurd het ook. Alleen zijn het daar de twee interviewers die de conclusies trekken, dat had opzich wel erin verwerkt kunnen worden.

Mijn cijfer: 9
Een zinnig woord is nimmer zinnig zonder woorden eromheen.
Een zinnige zin is dus ook nooit helemaal alleen.
  zondag 13 januari 2013 @ 12:45:33 #32
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_121499497
quote:
14s.gif Op zondag 13 januari 2013 12:33 schreef De_Nater het volgende:
Life of Pi (2012) - IMDb in 3D

Veel is al gezegd, dus veel woorden zal ik er niet aan vuil maken. Ik heb het boek gelezen en naar aanleiding daarvan heb ik een volgend kritiekpuntje:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Verder is het prima acteerwerk. Typisch ook dat de kok Gerard Depardieu is, de Rus geworden Fransman. En natuurlijk, zoals iedereen al heeft vermeld, prima gebruik van CGI. Echte tijgers zijn niet van nep te onderscheiden. Waar ik me niet in kan vinden is de kritiek op de uitleg aan het eind, want dat zou obvious zijn, maar in het boek gebeurd het ook. Alleen zijn het daar de twee interviewers die de conclusies trekken, dat had opzich wel erin verwerkt kunnen worden.

Mijn cijfer: 9
In het boek vond ik dat ook een minpuntje. ;)
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 13 januari 2013 @ 12:48:37 #33
862 Arcee
Look closer
pi_121499644
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2013 10:06 schreef EddyAlbena het volgende:
Wordt Compliance nog interessant? Ik weet dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, maar wat er in dat hele telefoongesprek gebeurde vond ik zo'n onzin, dat ik 'm maar heb afgezet.
Alles wat je in die film ziet is precies zo in werkelijkheid gebeurd.

Dat het er raar uitziet maakt het niet minder waar, in tegendeel: juist dat het, ondanks dat het er idd ongeloofwaardig uitziet, echt zo gegaan is maakt het een meeslepende film, vond ik.
pi_121499736
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2013 12:48 schreef Arcee het volgende:

[..]

Alles wat je in die film ziet is precies zo in werkelijkheid gebeurd.

Dat het er raar uitziet maakt het niet minder waar, in tegendeel: juist dat het, ondanks dat het er idd ongeloofwaardig uitziet, echt zo gegaan is maakt het een meeslepende film, vond ik.
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2013 10:08 schreef One_conundrum het volgende:
meh, eigenlijk niet. Ik ging me vooral ergeren aan iedereen. Aan het eind wordt het wel iets schokkender. Helemaal als je bedenkt dat het allemaal echt is gebeurd...
Hmhm.. Ik geef 'm dan maar een kans.
Heb er vooral moeite mee dat die tantes niet doorhebben dat het gewoonweg niet toegestaan is wat hen allemaal werd opgedragen. Soit, vanavond of morgen even verder kijken.
pi_121500225
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2013 12:50 schreef EddyAlbena het volgende:

[..]

[..]

Hmhm.. Ik geef 'm dan maar een kans.
Heb er vooral moeite mee dat die tantes niet doorhebben dat het gewoonweg niet toegestaan is wat hen allemaal werd opgedragen. Soit, vanavond of morgen even verder kijken.
TV / Compliance (2012) :s)
Een zinnig woord is nimmer zinnig zonder woorden eromheen.
Een zinnige zin is dus ook nooit helemaal alleen.
pi_121501080
K-PAX (2001) - IMDb Sci-Fi / Drama


Jeff Bridges is een psychiater die te maken krijgt met Prot (Spacey), die claimt een bezoeker te zijn van de planeet K-PAX.

Aardige film, Spacey en Bridges doen hun ding goed en de regisseur maakt mooi gebruik van licht in zijn shots om het een extra laagje te geven, met oog op de claims van Prot. Toch vond ik de conclusie jammer, het klopte gewoon niet. Desalniettemin een aardige film.

Ik: 6.5
Imdb: 7.2

Butter (2011) - IMDb Comedy


Destiny is een wees die van pleeggezin naar pleeggezin wordt gesleept. Mrs. Pickler (Jennifer Garner) is de vrouw van Bob Pickler, de grootste naam in boter sculpturen in Iowa, en doet er alles aan om deze sociale status te behouden (aangezien boter beelden he-le-maal de shit zijn in Iowa blijkbaar) als Bob gedwongen met pensioen gaat. Destiny komt er achter dat ze een talent heeft en gaat de wedstrijd aan met de Picklers.

Ik omschrijf het knullig omdat het een knullig onderwerp is. Zelden heb ik me zo lopen ergeren aan Garner als in deze film, dus wat ze doet, doet ze goed. Maar voor de rest heb ik wel een aantal keren goed moeten lachen en de rol van Olivia Wilde als Brooke de stripper/hoer is hilarisch. Al met al een prettige film die je met een (vage) glimlach achterlaat.

Ik: 7
Imdb: 6

Excision (2012) - IMDb Comedy / Horror


Pauline (AnnaLynne McCord) is een tiener die geobsedeerd is met chirurgie en bloed, iets waar ze veel van droomt en seksuele genoegdoening uit lijkt te halen Haar moeder (Traci Lords) is een conservatieve, controlerende dame die meer om Pauline's zus lijkt geven die aan cystische fibrose lijdt.

De term komedie is niet de eerste waar ik aan moet denken bij deze film. Pauline wordt neergezet als een fucked-up kind dat slimmer is dan ze lijkt, maar stiekem het niet kan verkroppen dat ze de goedkeuring van haar moeder moet missen. Een moeder waarvan ze lijkt te walgen. De stukjes die Pauline droomt zijn prachtig opgemaakt en spetteren van het scherm. Lords en McCord spelen hun rol ontzettend goed. Aparte film.

Ik: 7+
Imdb: 6
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_121501478
Ladder 49 (2004)

Brandweermannenfilm opgezet als modern Amerikaans heldenepos. Vertelt het verhaal van Brandweerman Jack Morrison (Joaquin Phoenix) die van groentje uitgroeit tot ervaren rot onder de bezielende leiding van z'n station chief John Travolta. Het is een verhaal vol ups en downs, liefde en verlies zoals je dat verwacht bij zo'n film. Het einde is Uberamerikaans, volgens mij is de film ook bedoeld als een soort eerbetoon aan alle brandweermannen in de nasleep van 9/11. Op zich aardig gedaan hoewel veel van de branden niet erg realistisch op me overkwamen. Oh Ik heb toch altijd een beetje moeite om Travolta te geloven in dit soort rollen, weet niet wat het is, iets met die plofkop denk ik :)
IMDB 6,4
Ik 6
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_121501740
Rise of the Planet of the Apes (2011) - IMDb

stukje over de film
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mijn cijfer: 9.0
pi_121501851
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2013 13:43 schreef gotrunks het volgende:
Rise of the Planet of the Apes (2011) - IMDb
[ afbeelding ]
stukje over de film

Mijn cijfer: 9.0
Misschien moet je het even in spoilers zetten, je verklapt nu de hele film...
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_121502452
Rampart Rampart (2011) - IMDb



Donkere maar ook rommelige film, de hoofdpersonage komt door de corruptie met veel verschillende mensen in aanraking

6/10 en 5.9 volgens Imdb
pi_121502522
My Neighbour Totoro (Tonari no totoro) (1988)



Satsuki en Mei verhuizen met hun vader naar een mooi krakkemikkig huis midden in de natuur. Moeder ligt in het ziekenhuis, en de bedoeling is dat ze later naar huis komt. Satsuki en Mei komen in en rond het nieuwe huis in aanraking met bijzondere 'wezens' zoals de dust bunny's die pas vertrekken als er veel gelachen wordt in huis, en Totoro's, koddige knuffelige wezens die in nauw contact staan met de natuur.
Als moeder plotseling niet naar huis kan komen maakt Mei zich zulke grote zorgen dat ze haar gaat opzoeken, ze is echter een kleuter en de reis is lang. Als Satsuki erachter komt dat Mei weg is doet ze er alles aan haar terug te vinden.

Deze Japanse animatiefilm is van dezelfde maker als o.a. Spirited Away en dat is ook zichtbaar, ik besefte het toen de dust bunny's in beeld kwamen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op de een of andere manier is de film tijdloos, het was nooit in me opgekomen dat hij al 24 jaar oud zou kunnen zijn. Het verhaal is niet overmatig sterk, maar er komen toch levensgrote thema's aan bod zoals ziekte, dood en leven in harmonie met de omgeving.

Ik heb genoten van de beelden en zou hem zo nog eens kijken, daarbij is Totoro een geweldig en herkenbaar karakter. Ik had ook meteen feeling met de menselijke karakters, wat me bij andere Japanse animatiefilms nog wel eens wat tijd kost.

IMDB: 8,2
Ik: 8,5

Kiss Kiss Bang Bang (2005)



Hoewel Robert Downey Jr. en Val Kilmer erin spelen is deze film me voorheen totaal ontgaan. De film gaat over een vertegenwoordiger, een dief en een actrice die door omstandigheden met elkaar een misdaad proberen te ontrafelen. Verhaal type The Whole Nine Yards, hoewel die film veel helderder en braver is uitgewerkt.

In deze film zitten veel cliché's, zo lult de hoofdpersoon het verhaal aan elkaar, worden er stukjes teruggespoeld en komt iemand tijdens het op de vlucht slaan in een filmauditie terecht. En toch vond ik het een heerlijke film! De teksten zijn scherp, er zitten echt hele goede grappen in en genoeg actie. De film zit goed in elkaar, zo lijkt de bijnaam van de vertegenwoordiger "Gay Pierce" de hele film door een simpele running gag, maar aan het eind krijgt dat grapje ineens een verrassend belangrijke rol.

De film duurt maar 1,5 uur, wat het echt een leuke film maakt voor een gezellig avondje met een zak chips.
Ohja, het speelt zich af rond kerst, maar kerst is niet zo aanwezig dat je hem niet in de zomer kunt kijken.

IMDB: 7,7
Ik: 8
pi_121504118
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2013 14:10 schreef Suikertante het volgende:
My Neighbour Totoro (Tonari no totoro) (1988)

[ afbeelding ]

Satsuki en Mei verhuizen met hun vader naar een mooi krakkemikkig huis midden in de natuur. Moeder ligt in het ziekenhuis, en de bedoeling is dat ze later naar huis komt. Satsuki en Mei komen in en rond het nieuwe huis in aanraking met bijzondere 'wezens' zoals de dust bunny's die pas vertrekken als er veel gelachen wordt in huis, en Totoro's, koddige knuffelige wezens die in nauw contact staan met de natuur.
Als moeder plotseling niet naar huis kan komen maakt Mei zich zulke grote zorgen dat ze haar gaat opzoeken, ze is echter een kleuter en de reis is lang. Als Satsuki erachter komt dat Mei weg is doet ze er alles aan haar terug te vinden.

Deze Japanse animatiefilm is van dezelfde maker als o.a. Spirited Away en dat is ook zichtbaar, ik besefte het toen de dust bunny's in beeld kwamen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op de een of andere manier is de film tijdloos, het was nooit in me opgekomen dat hij al 24 jaar oud zou kunnen zijn. Het verhaal is niet overmatig sterk, maar er komen toch levensgrote thema's aan bod zoals ziekte, dood en leven in harmonie met de omgeving.

Ik heb genoten van de beelden en zou hem zo nog eens kijken, daarbij is Totoro een geweldig en herkenbaar karakter. Ik had ook meteen feeling met de menselijke karakters, wat me bij andere Japanse animatiefilms nog wel eens wat tijd kost.

IMDB: 8,2
Ik: 8,5
Totoro _O_

Ik hoor vaak dat het een kinder/kleuter film is en vergeleken wordt met de westerse winny the poe maar daar ben ik het absoluut niet mee eens. Dit is echt een stuk leuker om naar te kijken, en ook voor volwassenen is het tof :)
There are only 151 Pokémon.
pi_121504215
Ik vind het ook wel wat diepzinniger dan Winnie (waar ik overigens echt een hekel aan heb), de wijze lessen liggen er niet echt dik bovenop, dat maakt het een stuk beter te pruimen voor volwassenen inderdaad! ^O^
pi_121504488
The Departed (2006)

quote:
Colin Sullivan werkt voor de grote en beruchte gangster Frank Costello en krijgt de taak te infiltreren in het politiekorps van Boston. Tegelijkertijd werkt undercover-agent Billy Costigan zich op in de wereld van Costello en probeert diens vertrouwen te winnen. Maar wat zal er gebeuren wanneer Sullivan en Costigan's wegen elkaar kruisen? Wat volgt is een gevaarlijk kat-en-muisspel.
Uitstekend geacteerd en alle verwarring in de film wordt prima overgebracht op de kijker. Van het begin tot het eind heeft het me kunnen boeien, al is het einde wat teleurstellend.

IMDB cijfer: 8.5
Mijn cijfer: 8
  zondag 13 januari 2013 @ 16:13:50 #45
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_121506846
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2013 14:58 schreef Eenskijken het volgende:

[..]

Totoro _O_

Ik hoor vaak dat het een kinder/kleuter film is en vergeleken wordt met de westerse winny the poe maar daar ben ik het absoluut niet mee eens. Dit is echt een stuk leuker om naar te kijken, en ook voor volwassenen is het tof :)
Totoro is veel leuker idd dan Winnie the Pooh, maar ik begrijp de vergelijking wel. Beide films zijn anekdotisch in opzet, gaan over een kind(eren) die avonturen beleven met (magische) wezens, maar bovenal hebben beiden niet de "held overwint slechterik"-plot die de meeste kinder animatiefilms typeren. Al geldt dat ontbreken voor de meeste films van Miyazaki.
pi_121510979


SEVEN PSYCHOPATHS

Opzich wel een leuke film, maar niet de film die ik verwacht had dat het zou zijn na het lezen van meerdere (Zeer positieve) reviews.
De film heeft op zich wel een interessant verhaal, en het acteerwerk is ook zeer goed.
Alleen weet de film de vaart er niet lekker in te houden... het begin is een beetje traag.... met weinig grappen
dan komt er een onzettend sterk midden stuk met een aantal echt leuke (zwarte) komedie momenten... en dan een eind wat ook weer een beetje teleursteld...
een film dus met meerdere gevoelens.

MIjn overal gevoel: op zich heb ik me wel er mee vermaakt, en voor een keer is ie wel geinig om te zien maar meer niet.
daarom een 6
pi_121514320
The straight story 1999

The Straight Story is een roadmovie gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de 73-jarige Alvin Straight, die in 1994 op zijn grasmaaier een zes weken durende tocht onderneemt, vanuit Iowa naar Wisconsin, om zijn zieke broer op te zoeken. Het feit dat het met de auto een halve dag rijden is, maakt duidelijk dat zijn reis een verzoeningsgebaar is naar zijn oudere broer, die hij na een ruzie, 10 jaar niet gesproken heeft. Onderweg ontmoet Alvin diverse lokale bewoners met ieder hun eigen verhaal.

Mooie simpele film daarom mijn cijfer 9

pi_121515111
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2013 18:55 schreef davo1979 het volgende:
The straight story 1999
Mooie simpele film daarom mijn cijfer 9
Eensch! ^O^
pi_121515621
Mooie film idd, dikke 8 van mij.
pi_121515643
Mai wei (2011) - IMDb



Film over een Koreaanse en Japanse marathonloper die elkaar later diverse keren tegenkomen tijdens WW2. Film had wel een half uur korter gemogen van mij.

7/10
pi_121515833
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2013 00:39 schreef friekin_ het volgende:
Ik kan een lang verhaal typen maar dat is niet nodig.
De Franse film Amour heeft me zojuist als een klein kind laten huilen. Jezus, wat mooi. Wat goed. Wat ontroerend. Wat mooi in beeld gebracht.

9/10. Op imdb een 8.2
Amour (2012) - IMDb
Traag en rete saai. Geen traan om gelaten. Wat een kutfilm
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  zondag 13 januari 2013 @ 19:44:14 #52
286575 Roces18
Chef de party
pi_121516822
Even kort:

Seven Psychopathes

Zeer goede cast, hun acteerprestaties ook. Soms wel geinige stukjes erin maar over het algemeen verliest de film zichzelf een beetje. Het script gaat alle kanten op waardoor het al gauw je interesse verliest. Aanrader als je : In Bruges een goede film vindt, maar anders zou ik hem toch zeker overslaan.

Killing them Softly

Mislukte en typische clichématige gangsterfilm, hoge beoordeling op IMDB die snap ik dan ook niet. Brad Pitt heeft dan ook zeker alleen maar meegedaan omdat die zelf weer de hoofdrol kon opeisen. Te geforceerd jaren 70 nadoen, nee overslaan deze maar weer.

Django Unchained

Kort maar krachtig, komt dat zien! Misschien wel de beste film van 2013! Humor, actie, gevatte dialogen, goede acteurs, goed script alle ingrediënten zijn aanwezig.

Argo

Niets mis met Ben Affleck en als regisseur ook niet, maar hier slaat hij de plank wel mis. Als ik hier dingen lees als : Realistisch, aangrijpend en zenuwslopend , dan denk ik? Heb ik wel de zelfde film gezien. Slaapverwekkend. Bordkartonnen karakters die 2 uur lang met dezelfde uitdrukking kijken behalve op het einde waar het ietse pietse spannender wordt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Overgewaardeerde rommel.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  zondag 13 januari 2013 @ 20:15:24 #53
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_121518375
Silver Linings Playbook (2012, David O. Russell)

Typisch zo’n film die je de laatste jaren geregeld wat Oscarnominaties ziet scoren, zoals Up in the Air en The Descendants: een luchtig gebrachte drama/komedie die het moet hebben van een doordacht script en een handjevol goede acteurs. De gehele cast (met namen als Cooper, Lawrence, DeNiro en Weaver) presteert hier dan ook prima, maar het script is eigenlijk net zo goed. Ondanks dat er wat clichés de revue passeren, is dit vrij gemakkelijk te vergeven door de herkenbaarheid, de oprechte humor en de goed uitgewerkte karakterontwikkeling. Lekker filmpje.

Anna Karenina (2012, Joe Wright)

Anna Karenina is een prachtige productie. Van de mise-en-scène, score en montage tot aan de kostumering, belichting en cinematografie: technisch is het een prachtige film. Met name in de eerste helft is er ruimte voor een inventieve en creatieve uitwerking van een intens liefdesdrama, met de zwierige ballroomdansscène en de paardenrace als hoogtepunten. Het geeft een op het eerste zicht zwaar kostuumdrama een luchtige nonchalance en het is bovenal en lust voor het oog.

Naarmate de film vordert komt er echter meer ruimte voor drama en verdwijnt de luchtigheid uit de film. Hiermee gaat de kracht van de film echter verloren, omdat het verhaal te complex en te ruimomvattend is om in 130 minuten weer te geven en de visuele kunstjes plaats moeten maken voor karakterontwikkeling. Zelf ben ik niet bekend met het volledige verhaal, maar duidelijk is dat niet het gehele boek verfilmd kan worden en dit gaat ten kosten van de samenhang.

Gedurende de film blijft de visuele kracht overeind en de appetijtelijke stijl weet een groot deel van de tekortkomingen te verdoezelen. Met wat meer screentime had hier beslist meer ingezeten, maar nu is het geheel net niet consistent genoeg om een echte topper te kunnen zijn.
  zondag 13 januari 2013 @ 20:17:44 #54
8369 speknek
Another day another slay
pi_121518517
Ook vandaag SLP gezien, en het eens met vinnypassy. Alhoewel ik de film wel iets beter vind dan Up in the Air en the Descendants. Film hangt een beetje tussen een 7 en 8 in voor mij. Jennifer Lawrence lichaam een dikke tien.

[ Bericht 12% gewijzigd door speknek op 13-01-2013 21:31:27 ]
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_121535892
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2013 19:44 schreef Roces18 het volgende:
Django Unchained
[ [url=http://www.indiewire.com/static/dims4/INDIEWIRE/3c89032/4102462740/thumbnail/680x478/http://d1oi7t5trwfj5d.clo(...)D_leo.jpg]afbeelding[/url] ]
Kort maar krachtig, komt dat zien! Misschien wel de beste film van 2013! Humor, actie, gevatte dialogen, goede acteurs, goed script alle ingrediënten zijn aanwezig.
Ik ben niet goed in reviews schrijven en lurk hier vaak mee voor filmtips maar wou toch even reageren, wij hebben ook django unchained gezien en ik sluit mij helemaal bij deze mening aan, wat een ontzettende bazenfilm! Van het begin tot einde topfilm :D
pi_121536072
Django Unchained

Moeilijk, het is op zich nml. een prima film maar ik had er blijkbaar teveel van verwacht.
Duurt ook minstens een half uur te lang als je het mij vraagt, waardoor de aandacht zo af en toe nogal verslapte.

De laatste twee films van QT (Death Proof en Inglourious Basterds) vond ik na de eerste keer kijken tegenvallen, maar na ze nog een keer te hebben gekeken werden ze wel beter, misschien deze ook.

6.5/10
Let's drop some acid and go to a titty bar.
  maandag 14 januari 2013 @ 11:00:17 #57
339824 Totem_paal
Er moet meer......
pi_121538950
Cloud Atlas

Ik zal wel te dom zijn voor deze film.... 8)7 Maar ik snap hem niet... |:(
Ik denk ik ga de film uitkijken en op het eind zal ik hem snappen... Maar ik begrijp werkelijk waar de link met de andere verhalen niet. (verleden/heden/toekomst)

Het verhaal: iets met verleden heden en toekomst. :?

Wel leuk gefilmd allemaal en de effecten ook erg leuk gedaan. Acteer prestaties ja ach ook niet heel geweldig. Misschien nog eens kijken? en kijken of ik het dan begrijp...

4/10
-<Als er een prijs gegeven zou worden voor luiheid, dan zou ik waarschijnlijk iemand anders sturen om hem op te halen.>-
pi_121538990
quote:
14s.gif Op maandag 14 januari 2013 11:00 schreef Totem_paal het volgende:
Cloud Atlas

Ik zal wel te dom zijn voor deze film.... 8)7 Maar ik snap hem niet... |:(
Ik denk ik ga de film uitkijken en op het eind zal ik hem snappen... Maar ik begrijp werkelijk waar de link met de andere verhalen niet. (verleden/heden/toekomst)

Het verhaal: iets met verleden heden en toekomst. :?

Wel leuk gefilmd allemaal en de effecten ook erg leuk gedaan. Acteer prestaties ja ach ook niet heel geweldig. Misschien nog eens kijken? en kijken of ik het dan begrijp...

4/10
  maandag 14 januari 2013 @ 11:53:35 #59
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_121540569
Breaking Dawn part 2

Ik heb niet bepaald hoge verwachtingen van de laatste Twilight film. Ik heb de andere films wel gezien en ik vind ze niet heel slecht, maar alles behalve baanbrekend. Ze zijn net goed genoeg om 1 keer uit te zitten zodat je er over mee kunt praten om ze daarna nooit meer te zien. I.t.t. mijn vriendin die het heerlijke films vindt, maar dat ter zijde.

Ik had begrepen dat het laatste deel 1 van de beteren moest zijn, maar wat een tegenvaller. Waar de anderen al niet hoogstaand zijn vond ik dit een gedrocht eerste klas. Het zit vol met onlogische beslissingen en ongeloofwaardige beweegredenen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Daarnaast is het einde om te janken. De grootste deceptie van de hele film. Het leek er even op dat het goed kwam en er echt een enigzins aangrijpend einde aan zou komen, maar door de "plot twist" werd die gelijk weer te niet gedaan.

Het enige pluspuntje van de film was het feit dat Kristen Stewart na haar transformatie niet meer het zuchtende, steunende meisje is, maar een verleidelijke vamp.

1.5/5
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
pi_121541126
quote:
14s.gif Op maandag 14 januari 2013 11:00 schreef Totem_paal het volgende:
Cloud Atlas

Ik zal wel te dom zijn voor deze film.... 8)7 Maar ik snap hem niet... |:(
Ik denk ik ga de film uitkijken en op het eind zal ik hem snappen... Maar ik begrijp werkelijk waar de link met de andere verhalen niet. (verleden/heden/toekomst)

Het verhaal: iets met verleden heden en toekomst. :?

Wel leuk gefilmd allemaal en de effecten ook erg leuk gedaan. Acteer prestaties ja ach ook niet heel geweldig. Misschien nog eens kijken? en kijken of ik het dan begrijp...

4/10
Als ik dit zo lees, kan ik dan concluderen dat je hem niet hebt afgekeken? Eerste 3 kwartier is inderdaad inkomen ja.
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  maandag 14 januari 2013 @ 12:17:52 #61
339824 Totem_paal
Er moet meer......
pi_121541394
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2013 12:10 schreef HostiMeister het volgende:

[..]

Als ik dit zo lees, kan ik dan concluderen dat je hem niet hebt afgekeken? Eerste 3 kwartier is inderdaad inkomen ja.
Kwam er nog wat na de aftiteling? :P
Het zal wel niet aan mij besteed zijn.. Haha ik kijk heel erg veel films en ik denk dat films die ik niet snap op 1 hand te tellen zijn...
Ik bedoel als ik terug kijk op deze film zie ik allemaal afzonderlijke verhaaltjes. En zie inderdaad de verschillende acteurs terug keren... Maar kan ze niet met elkaar verbinden... Alleen de 2 in de toekomst zie ik enig verband.
Maar de hoe? en waarom? Snap ik niet. Ik zie de logica niet... Ik durf dat best toe te geven! :6
-<Als er een prijs gegeven zou worden voor luiheid, dan zou ik waarschijnlijk iemand anders sturen om hem op te halen.>-
  maandag 14 januari 2013 @ 12:40:27 #62
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_121542138
the Pianist


quote:
Op 23 september 1939 speelt de jonge pianist Wladyslaw Szpilman voor de radio 'Nocturne in d-mineur' van Frédéric Chopin. Door het lawaai van de bombardementen kan hij zichzelf nauwelijks horen. Een halfuur na afloop van dit optreden wordt de zaal van de Poolse omroep geraakt en is de radio definitief uit de ether. De gevolgen van de bezetting voor Warschau zijn afschuwelijk: het getto, de joodse opstand, de deportaties. Maar terwijl zijn volledige familie en vele vrienden worden uitgemoord, tracht Szpilman te overleven in de gehavende stad. Hij krijgt daarbij hulp van Poolse verzetsstrijders.
in 1 woord geweldig.

de vergelijking met schindlers list is snel gemaakt,
maar ik vindt deze film toch wel beter.
omdat je hier een meer persoonlijk verhaal voorgeschoteld krijgt, vindt ik meer aangrijpender

acteer prestaties zijn gewoon goed ( het viel me zelfs op dat kleine bij rolletjes zeer goed geacteerd waren)
het wordt goed in beeld gebracht hoe erg, het was in the ghetto

dit is een film die ik samen met
schindlers list
Shawshank redemption
en pulp fiction
5* geef. _O_
mee bekant vangde gin haas.
  maandag 14 januari 2013 @ 12:55:52 #63
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_121542642
quote:
14s.gif Op maandag 14 januari 2013 12:17 schreef Totem_paal het volgende:

[..]

Kwam er nog wat na de aftiteling? :P
Het zal wel niet aan mij besteed zijn.. Haha ik kijk heel erg veel films en ik denk dat films die ik niet snap op 1 hand te tellen zijn...
Ik bedoel als ik terug kijk op deze film zie ik allemaal afzonderlijke verhaaltjes. En zie inderdaad de verschillende acteurs terug keren... Maar kan ze niet met elkaar verbinden... Alleen de 2 in de toekomst zie ik enig verband.
Maar de hoe? en waarom? Snap ik niet. Ik zie de logica niet... Ik durf dat best toe te geven! :6
Volgens mij zoek je naar verbanden die er helemaal niet zijn ;)
  maandag 14 januari 2013 @ 12:57:50 #64
8369 speknek
Another day another slay
pi_121542715
quote:
2s.gif Op maandag 14 januari 2013 12:40 schreef kawa4 het volgende:
the Pianist
[ afbeelding ]

[..]

in 1 woord geweldig.

de vergelijking met schindlers list is snel gemaakt,
maar ik vindt deze film toch wel beter.
omdat je hier een meer persoonlijk verhaal voorgeschoteld krijgt, vindt ik meer aangrijpender

acteer prestaties zijn gewoon goed ( het viel me zelfs op dat kleine bij rolletjes zeer goed geacteerd waren)
het wordt goed in beeld gebracht hoe erg, het was in the ghetto

dit is een film die ik samen met
schindlers list
Shawshank redemption
en pulp fiction
5* geef. _O_
Hmm ik weet niet, het is al eeuwen geleden en ik ben het ook niet per se oneens met de vijf sterren, maar ik vond het juist veel minder een verhaal, en daarom ook minder boeiend dan Schindler's List. Het is een beetje, het is oorlog, cue ontzettend schokkende dingen. The end.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_121542771
Ik kon me ook niet bedwingen.
Heb Django Unchained gekeken van het weekend.
Ik vind het weer een topfilm van QT.
Christoph Waltz steelt in mijn ogen weer de show met een briljante rol.
Misschien had de film wel een half uurtje korter gekund, maar ach ik hield mijn aandacht er toch wel bij.
Every living creature on earth dies alone
pi_121551651
quote:
14s.gif Op maandag 14 januari 2013 11:00 schreef Totem_paal het volgende:
Cloud Atlas

Ik zal wel te dom zijn voor deze film.... 8)7 Maar ik snap hem niet... |:(
Ik denk ik ga de film uitkijken en op het eind zal ik hem snappen... Maar ik begrijp werkelijk waar de link met de andere verhalen niet. (verleden/heden/toekomst)

Het verhaal: iets met verleden heden en toekomst. :?

Wel leuk gefilmd allemaal en de effecten ook erg leuk gedaan. Acteer prestaties ja ach ook niet heel geweldig. Misschien nog eens kijken? en kijken of ik het dan begrijp...

4/10
het is blijkbaar op een boek gebaseerd met allerlei verschillende verhalen die verder ook weinig tot niets met elkaar te maken hebben, kwam ik ook pas achteraf achter, ik zat het eerste uur ook te puzzelen hoe of wat alles met elkaar zou gaan linken. Daarna dacht ik: fuck it ik zie het wel, en toen beviel het meteen beter. Al was het ook niet zo dat ik het uitschreeuwde van enthousiasme :P

The Impossible

Aangrijpende film over een gezin dat lekker op vakantie is, totdat de welbekende tsunami alles verwoest. Prima acteerprestaties, zelfs de kids vielen mee, en een realistische en dus geen vrolijke weergave van alle ellende die je op zo een moment moet meemaken. Je denkt vooral het eerste uur een aantal keer: ik hoop dat ik zoiets nooit mee maak. Dat het gebaseerd is op een verhaal van een gezin dat dit echt overkomen is maakt het gevoel van 'jaja het zal wel' een stuk minder.

Aanrader.

8.8
  maandag 14 januari 2013 @ 17:04:11 #67
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_121553153
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2013 19:44 schreef Roces18 het volgende:

Argo
[ afbeelding ]
Niets mis met Ben Affleck en als regisseur ook niet, maar hier slaat hij de plank wel mis. Als ik hier dingen lees als : Realistisch, aangrijpend en zenuwslopend , dan denk ik? Heb ik wel de zelfde film gezien. Slaapverwekkend. Bordkartonnen karakters die 2 uur lang met dezelfde uitdrukking kijken behalve op het einde waar het ietse pietse spannender wordt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Overgewaardeerde rommel.
Je hebt wel begrepen dat het volledig gebaseerd is op waargebeurde feiten en dat het destijds daadwerkelijk zo is gegaan?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_121553554
Black Swan (2010)



Oke, had dit totaal niet verwacht, op gegeven moment wordt 't best wel een fucked up psycho film :P Echt goed spannend en super acteerwerk van o.a. Natalie Portman. Goede karakterontwikkelingen

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
IMDB: 8.1/10
Ik: 8.4/10

Om maar even bij het thema psycho te blijven:

Seven Psychopaths (2012)



Ook een psycho thema maar dan meer de humor kant op maar dan wel af en toe echt zwarte humor :') Misschien lagen sommige grappen er min of meer voor de hand maar dat betekent niet dat ze er niet hadden hoeven zijn, ik heb geen seconde verveeld met deze film. Erg sterk acteerwerk wat voor een hoog 'gestoordheidsgehalte' zorgt. En grappig ;)

IMDB: 7.6/10
Ik: 7.9/10
  maandag 14 januari 2013 @ 17:14:11 #69
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_121553559
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2013 16:31 schreef planethugo het volgende:

[..]

The Impossible
[ afbeelding ]
Aangrijpende film over een gezin dat lekker op vakantie is, totdat de welbekende tsunami alles verwoest. Prima acteerprestaties, zelfs de kids vielen mee, en een realistische en dus geen vrolijke weergave van alle ellende die je op zo een moment moet meemaken. Je denkt vooral het eerste uur een aantal keer: ik hoop dat ik zoiets nooit mee maak. Dat het gebaseerd is op een verhaal van een gezin dat dit echt overkomen is maakt het gevoel van 'jaja het zal wel' een stuk minder.

Aanrader.

8.8
Ben benieuwd, ga hem snel kijken.
(had er nog bijna in meegespeeld als figurant, was net te laat met aanmelden toen ik in Thailand was. Een vriend van me heeft wel meegedaan, leverde nog 25 euro per dag op ook, tien dagen lang)
  maandag 14 januari 2013 @ 17:15:40 #70
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_121553615
quote:
7s.gif Op maandag 14 januari 2013 17:14 schreef andreas612 het volgende:
Black Swan (2010)

[ afbeelding ]

Oke, had dit totaal niet verwacht, op gegeven moment wordt 't best wel een fucked up psycho film :P Echt goed spannend en super acteerwerk van o.a. Natalie Portman. Goede karakterontwikkelingen

IMDB: 8.1/10
Ik: 8.4/10
The Wrestler wordt door Aranofsky gezien als duo film van Black Swan, heb je die al gezien?
pi_121553629
Flight (2012)



De acteerprestaties waren best aardig, maar voor de rest, mwah.

Het plot is niet om over naar huis te schrijven en er zitten talloze clichémomentjes in. Het middendeel was wat langdradig met veel scenes die weinig tot niets toevoegden. Het duurde maar voort zonder dat er iets spannends of moois gebeurde. Nu is originaliteit natuurlijk makkelijk om af te kraken want zo'n beetje 'alles is al gedaan', maar dit was meer een routineproject dan een nieuwe film. Uiteindelijk eindigde ik de film met het gevoel dat hier veel meer uit gehaald kon worden.

Het personage van Kelly Reilly bestond enkel als filmvulling? Ze komt vrij vaak in beeld, maar nergens wordt ze meer dan een etalagepop.

Het had potentie maar uiteindelijk is de film vrij leeg. Nergens is het écht slecht, maar nergens is het echt de moeite waard om deze film te gaan kijken. Wellicht leuk als je iets meer (maar verwacht niet te veel, het blijft vrij oppervlakkig) wil zien over wat er achter de schermen gebeurt na een vliegtuigongeluk. Of als je van films houdt waar simpelweg een vliegtuig een rol speelt. Of als je groot fan bent van Denzel Washington. Maar deze film had meer kunnen zijn dan dat het nu is.

5/10
pi_121554271
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2013 17:15 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

The Wrestler wordt door Aranofsky gezien als duo film van Black Swan, heb je die al gezien?
Nee, zal 'm even binnen hengelen, thanks ;)
  maandag 14 januari 2013 @ 18:35:10 #73
54310 Keano
PSV / Celtic
pi_121556786
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2013 00:35 schreef Eenskijken het volgende:
[ link | afbeelding ]

Over een drugsverslaafde die uit de kliniek komt en de film volgt hem een hele dag daarna. Hij weet niet meer wat ie met z'n leven aanmoet.. hij hoort de problemen van zijn oude vrienden aan, en beseft dat zijn problemen niet anders zijn. Iedereen is nutteloos zijn leven aan het leven...

Echt een briljante film, en dat zeg ik niet snel. Prachtige shots van oslo, een soort gritty filter overheen waardoor het soms leeg en koud aanvoelt, ook al lopen er mensen rond. En het hoofdpersonage loopt door die stad heen, terwijl hij denkt aan allerlei verschillende dingen die hij zou kunnen doen, maar dat het allemaal toch niet uitmaakt. Ijzersterk script, omdat ik nooit verwachtte wat er steeds zou komen, heel interesse personages, ookal worden ze niet uitgediept behalve het hoofdpersonage zelf, en gewoon een indrukwekkend verhaal om te zien. 8,5/10. misschien wel een 9, omdat ik nu er nog steeds aan denk :)

edit: nu klinkt mijn verhaal alsof de film een beetje 'zweverig' of intellectueel probeer te doen, maar dat is niet zo gelukkig. Het is gewoon een normale guy die iedereen eigenlijk had kunnen zijn. Dat vind ik ook zo tof.
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2013 00:35 schreef Eenskijken het volgende:
[ link | afbeelding ]

Over een drugsverslaafde die uit de kliniek komt en de film volgt hem een hele dag daarna. Hij weet niet meer wat ie met z'n leven aanmoet.. hij hoort de problemen van zijn oude vrienden aan, en beseft dat zijn problemen niet anders zijn. Iedereen is nutteloos zijn leven aan het leven...

Echt een briljante film, en dat zeg ik niet snel. Prachtige shots van oslo, een soort gritty filter overheen waardoor het soms leeg en koud aanvoelt, ook al lopen er mensen rond. En het hoofdpersonage loopt door die stad heen, terwijl hij denkt aan allerlei verschillende dingen die hij zou kunnen doen, maar dat het allemaal toch niet uitmaakt. Ijzersterk script, omdat ik nooit verwachtte wat er steeds zou komen, heel interesse personages, ookal worden ze niet uitgediept behalve het hoofdpersonage zelf, en gewoon een indrukwekkend verhaal om te zien. 8,5/10. misschien wel een 9, omdat ik nu er nog steeds aan denk :)

edit: nu klinkt mijn verhaal alsof de film een beetje 'zweverig' of intellectueel probeer te doen, maar dat is niet zo gelukkig. Het is gewoon een normale guy die iedereen eigenlijk had kunnen zijn. Dat vind ik ook zo tof.
Naar aanleiding van deze recensie ga ik deze eens bekijken. Wordt vervolgd!
"These four walls saw the rise and fall and your midnight getaway"
pi_121557247
Nova Zembla
Nova zembla (2011) - IMDb

Film werd nogal afgekraakt, feitelijk is het geen hele diepgaande film, en nogal zoetsappig, echter het is niet echt storend, de beelden zijn mooi gemaakt, en het verhaal is lekker vlot, zelf zou ik als maker wat meer hebben ingespeelt op het stuk in het behouden huis, echter dat deel word er snel doorheen gejast, ik geef de film daarom een 7-
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_121557443
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2013 16:31 schreef planethugo het volgende:

[..]

The Impossible
[ afbeelding ]

Aanrader.

8.8
Idd goeie film!
pi_121557503
The forgotten 2004

Telly Paretta wordt gekweld door de herinnering aan de dood van haar 9-jarig zoontje Sam. Terwijl ze het verlies en de daaropvolgende vervreemding van haar man Jim probeert te verwerken, krijgt ze van haar psychiater Dr. Munce te horen dat ze aan waanideeën lijdt en dat haar zoontje nooit bestaan heeft. Geschokt probeert ze sporen van Sams bestaan te vinden, maar die lijken wel te zijn uitgewist...

Verhaallijn had echt wat kunnen worden maar werd het niet bijna tot saai toe. Mijn cijfer net een 6
pi_121557516
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2013 19:44 schreef Roces18 het volgende:

Django Unchained
[ [url=http://www.indiewire.com/static/dims4/INDIEWIRE/3c89032/4102462740/thumbnail/680x478/http://d1oi7t5trwfj5d.clo(...)D_leo.jpg]afbeelding[/url] ]
Kort maar krachtig, komt dat zien! Misschien wel de beste film van 2013! Humor, actie, gevatte dialogen, goede acteurs, goed script alle ingrediënten zijn aanwezig.
Ik dacht even dat je het over de film had _O- Krachtig uiteraard wel, maar om die nou kort te noemen :P

quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2013 20:15 schreef vinnypassy het volgende:


Anna Karenina (2012, Joe Wright) [ afbeelding ]

Anna Karenina is een prachtige productie. Van de mise-en-scène, score en montage tot aan de kostumering, belichting en cinematografie: technisch is het een prachtige film. Met name in de eerste helft is er ruimte voor een inventieve en creatieve uitwerking van een intens liefdesdrama, met de zwierige ballroomdansscène en de paardenrace als hoogtepunten. Het geeft een op het eerste zicht zwaar kostuumdrama een luchtige nonchalance en het is bovenal en lust voor het oog.

Naarmate de film vordert komt er echter meer ruimte voor drama en verdwijnt de luchtigheid uit de film. Hiermee gaat de kracht van de film echter verloren, omdat het verhaal te complex en te ruimomvattend is om in 130 minuten weer te geven en de visuele kunstjes plaats moeten maken voor karakterontwikkeling. Zelf ben ik niet bekend met het volledige verhaal, maar duidelijk is dat niet het gehele boek verfilmd kan worden en dit gaat ten kosten van de samenhang.

Gedurende de film blijft de visuele kracht overeind en de appetijtelijke stijl weet een groot deel van de tekortkomingen te verdoezelen. Met wat meer screentime had hier beslist meer ingezeten, maar nu is het geheel net niet consistent genoeg om een echte topper te kunnen zijn.
Heb je het boek gelezen?

Edit: je review lezen is op zich ook slim voordat ik een vraag stel, zie het al...
Een zinnig woord is nimmer zinnig zonder woorden eromheen.
Een zinnige zin is dus ook nooit helemaal alleen.
  maandag 14 januari 2013 @ 22:22:37 #78
8369 speknek
Another day another slay
pi_121569891
Arbitrage (2012) - IMDb



Robert Miller is een gladde Wall Street baas die iedereen bedriegt. Andere zakenmensen, zijn vrouw, zijn dochter, de fiscus, de politie en een arme neger. Door een auto-ongeluk stort zijn zorgvuldig opgebouwde luchtkasteel in elkaar en door meer dan fantastisch acteerwerk van Richard Gere ga je nog hopen dat hij ermee wegkomt ook.

Spannende thriller in jaren 80 stijl. Ik snap de 'lage' score op imdb (6.7) niet zo. Roger Ebert noemde het een van z'n top tien films van het jaar. Ik ben geneigd het met eens te zijn.

9
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_121569988
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2013 22:22 schreef speknek het volgende:
Arbitrage (2012) - IMDb

[ afbeelding ]

Robert Miller is een gladde Wall Street baas die iedereen bedriegt. Andere zakenmensen, zijn vrouw, zijn dochter, de fiscus, de politie en een arme neger. Door een auto-ongeluk stort zijn zorgvuldig opgebouwde luchtkasteel in elkaar en door meer dan fantastisch acteerwerk van Richard Gere ga je nog hopen dat hij ermee wegkomt ook.

Spannende thriller in jaren 80 stijl. Ik snap de 'lage' score op imdb (6.7) niet zo. Roger Ebert noemde het een van z'n top tien films van het jaar. Ik ben geneigd het met eens te zijn.

9
Sterker nog, onze Roger vindt het een schande dat Gere geen oscarnominatie gekregen heeft.
I think universal harmony is a pipedream and it may be more productive to focus on more modest goals, like a ban on yodeling.
  maandag 14 januari 2013 @ 22:29:22 #80
8369 speknek
Another day another slay
pi_121570276
Ik heb nog niet alle films van de beste acteur nominaties gezien, maar ik denk ook dat ik het daarmee eens een.

Of ja eigenlijk is zijn acteerwerk technisch beter dan DDL in Lincoln, die de hele tijd een beetje vlak bleef.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_121570377
Heb nog niet zoveel gezien, maar naarmate de oscars eraan komen zal ik proberen toch nog wat mee te pikken. Kan er nog niet zo heel veel over zeggen dus.
I think universal harmony is a pipedream and it may be more productive to focus on more modest goals, like a ban on yodeling.
pi_121571396
Mwah, ik vond het verhaal eigenlijk wel een beetje standaard. Acteerwerk was ook niet outstanding ofzo. Ik zat dan ook lager dan die 6,7 op IMDb, gewoon een voldoende: 6.

Over Arbitrage dus.
Een zinnig woord is nimmer zinnig zonder woorden eromheen.
Een zinnige zin is dus ook nooit helemaal alleen.
pi_121572100
The Impossible (2012)



Film over de tsunami die zuid-oost Azië trof een aantal jaren terug. Je volgt één familie die de tsunami mee maakt.
Best ingrijpende film, buitenom het moment zelf wat al bizar is, wordt pas echt de gekte en chaos duidelijk die achteraf heerst, zowel op de straten als in de ziekenhuizen.
Besef je niet bij de eerste gedachte maar de zooi puin die in het water zit als die je raakt is al dodelijk, je zal maar een stoel in je oog krijgen...
Goede film met juist de traumatische details goed duidelijk in beeld gebracht waardoor je goede indruk krijgt van de beleving daar.

IMDB: 7.7/10
Ik: 8/10

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 18% gewijzigd door #ANONIEM op 14-01-2013 23:00:10 ]
  dinsdag 15 januari 2013 @ 08:34:43 #84
286575 Roces18
Chef de party
pi_121580540
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2013 17:04 schreef golfer het volgende:

[..]

Je hebt wel begrepen dat het volledig gebaseerd is op waargebeurde feiten en dat het destijds daadwerkelijk zo is gegaan?
Hahahah ja dat weet ik. Maar als die zo graag de waargebeurde feiten wilde laten zien, had die maar een documentaire moeten maken. Een film geeft je alle ruimte om het spannender te maken, wat die dus niet gedaan heeft.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_121585034
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 08:34 schreef Roces18 het volgende:

[..]

Hahahah ja dat weet ik. Maar als die zo graag de waargebeurde feiten wilde laten zien, had die maar een documentaire moeten maken. Een film geeft je alle ruimte om het spannender te maken, wat die dus niet gedaan heeft.
jij had liever gezien dat Michael Bay hem geregisseerd had begrijp ik
pi_121585277
Bezig met de Oscarnominaties te kijken.

Als eerste Amour, een film over een bejaard stel waarvan de vrouw een beroerte krijgt. Haar conditie gaat steeds meer achteruit. Ik vond het acteerwerk in de film zeer goed, maar het verhaal zelf pakte me niet. Op de één of andere manier heb ik een naar gevoel aan deze film overgehouden, maar niet terwijl ik onder de indruk was (wat bijvoorbeeld, om maar wat te noemen, bij Requiem for a Dream wel het geval was). Ik zal 'm niet snel aan anderen aanraden.

In de bios Life of Pi. Wow. Prachtige beelden en een nog mooier verhaal. Ik wist eigenlijk niks van het plot af voordat ik de bios instapte (behalve dat het iets met een jongen, een boot en een tijger was) en was na afloop ontzettend onder de indruk. Een verhaal om nog lang over na te denken. Het boek wil ik ook graag lezen. Wat mij betreft mag de Oscar nu al naar deze film, en ik moet er nog zeven zien.
pi_121586086
Death Race 3: Inferno

Na al het oscargeweld vond ik het wel tijd voor iets luchtigs, Death Race 3 is net als deel 2 een straight to dvd sequel en opnieuw geregisseerd door onze eigen b-film regisseur Roel Reinee. Met opnieuw bijrolletjes van Dany Trejo en Ving Rhames die uiteraard op de poster prijken alsof ze de hoofdrol spelen. En het was nog verrassend vermakelijk. Natuurlijk slaat het verhaal (racen in o.a. townships in z-afrika :D ) nergens op, zijn de plotwendingen onnozel en worden alle cliches gebruikt, maar toch was het prima weg te kijken. En voor een b-film ziet het er eigenlijk nog best goed uit. Kortom, voldoende voor een no-brainer :)

6.1
  dinsdag 15 januari 2013 @ 11:41:41 #88
8369 speknek
Another day another slay
pi_121586087
Ik durf Amour niet te kijken, ik werd al heel naar/emotioneel toen ik de synopsis las. Liever iets waar ik niet overna wil denken. Maar als ik nu een aantal keer lees dat het mensen niet echt greep moet ik het misschien toch maar proberen.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_121586110
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 11:41 schreef speknek het volgende:
Ik durf Amour niet te kijken, ik werd al heel naar/emotioneel toen ik de synopsis las. Liever iets waar ik niet overna wil denken. Maar als ik nu een aantal keer lees dat het mensen niet echt greep moet ik het misschien toch maar proberen.
Mij greep het wel. Misschien heb ik gewoon gevoelens.
pi_121588153
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 11:41 schreef speknek het volgende:
Ik durf Amour niet te kijken, ik werd al heel naar/emotioneel toen ik de synopsis las. Liever iets waar ik niet overna wil denken. Maar als ik nu een aantal keer lees dat het mensen niet echt greep moet ik het misschien toch maar proberen.
Is een heerlijk rustige film en mooi... Waarom niet kijken? :) Life is good!!
pi_121588493
Frankenweenie!


pi_121588925
quote:
en je beoordeling?
pi_121590269
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 11:41 schreef planethugo het volgende:
Death Race 3: Inferno
[ afbeelding ]
Na al het oscargeweld vond ik het wel tijd voor iets luchtigs, Death Race 3 is net als deel 2 een straight to dvd sequel en opnieuw geregisseerd door onze eigen b-film regisseur Roel Reinee. Met opnieuw bijrolletjes van Dany Trejo en Ving Rhames die uiteraard op de poster prijken alsof ze de hoofdrol spelen. En het was nog verrassend vermakelijk. Natuurlijk slaat het verhaal (racen in o.a. townships in z-afrika :D ) nergens op, zijn de plotwendingen onnozel en worden alle cliches gebruikt, maar toch was het prima weg te kijken. En voor een b-film ziet het er eigenlijk nog best goed uit. Kortom, voldoende voor een no-brainer :)

6.1
Hoe is deze anders? 'k zag in de trailer opeens allemaal zelfde cast als deel 1 voorbij komen.. Is dit een remake of echt een 3e deel? want volgens mij zat die pik van deel 2 er ook in?
pi_121592611
Silver Linings Playbook (2012)



Lieve film die je een paar keer aan het lachen maakt, maar aan het einde van de rit toch niet zo bijzonder blijkt.

Bradley Cooper was niet altijd even overtuigend en dat is jammer want hij is in zo'n beetje in elke scene te vinden. Ik vind hem sowieso geen goede acteur en hier was hij op z'n best ook maar middelmatig. Zeker vergeleken met de rest van de cast. Vooral Robert de Niro en Jennifer Lawrence zetten uitstekende rollen neer. Sterker nog, die twee zorgen ervoor dat ik deze film toch een positieve beoordeling ga geven.

De eerste helft van de film was beter dan de tweede helft. Het zakt eigenlijk in op het moment dat
SPOILER: kleine spoiler!
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hierna bracht de film geen verrassingen meer. De film zakte in naar het niveau van een typische romantische komedie anno nu met de onvermijdelijke voorspelbare scenes en typerende "hakken over de sloot" momenten.

Op momenten wel aandoenlijk. Robert de Niro en Jennifer Lawrence springen er in positieve zin uit. Maar uiteindelijk niet gedenkwaardig.

6/10
pi_121595062
quote:
7s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 13:34 schreef andreas612 het volgende:

[..]

Hoe is deze anders? 'k zag in de trailer opeens allemaal zelfde cast als deel 1 voorbij komen.. Is dit een remake of echt een 3e deel? want volgens mij zat die pik van deel 2 er ook in?
deel 2 speelt zich voor deel 1 af, deel 3 speelt zich (volgens mij, wordt niet heel duidelijk verteld of ik heb niet op zitten letten, wat kan gebeuren bij zo een film :P ) af na 2.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  dinsdag 15 januari 2013 @ 15:39:04 #96
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_121595355
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 08:34 schreef Roces18 het volgende:

Hahahah ja dat weet ik. Maar als die zo graag de waargebeurde feiten wilde laten zien, had die maar een documentaire moeten maken. Een film geeft je alle ruimte om het spannender te maken, wat die dus niet gedaan heeft.
Waarom zou je de ware werkelijkheid spannender willen maken?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 15 januari 2013 @ 15:40:14 #97
8369 speknek
Another day another slay
pi_121595411
quote:
5s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 15:39 schreef golfer het volgende:

[..]

Waarom zou je de ware werkelijkheid spannender willen maken?
Zodat je een betere film krijgt, wat Affleck dan ook gedaan heeft. Het is een gedramatiseerde hervertelling, niet honderd procent correct.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_121595863
The words

Zeker geen slechte film. Ik heb genoten van het verhaal in het verhaal. Klinkt misschien wat verwarrend als je de film niet gezien hebt. Maar het bestaat dus uit een verhaal dat verteld word binnen in een verhaal. Het verhaal erom heen heeft voor mij geen enkele meerwaarde gehad, maar dat maakte de film ook niet slechter.

Voldoende!

The tooth fairy 2

Deel 1, met "the rock" was een leuke kinderfilm. En al iets leuk is, maak je er een vervolg op. Als je dan in het vervolg Larry the cableguy gaat gebruiken, dan gaat het natuurlijk mis. Ik weet niet in welk Redneck deel van de VS dit als echt leuke tv word beschouwt, maar ik vond het zwaar tegenvallen. Naar mate het karakter (dat toevalligerwijs ook Larry heet) "volwassener" word, word de film minder slecht om naar te kijken. Jammer genoeg ben je dan al bijna een uur bezig.

Onvoldoende!

Magic Mike

Op zich geen slechte film. Geen hoogstaand kunstwerk (al zullen sommige dames daar zeker anders over denken), maar goed om te kijken (als je niet homofoob bent). Als je niet op alle strip acts let dan is het best aardig en zit er zelfs nog iets van een verhaal in.

Voldoende! (al is het op het randje...)
Terrifying Kittysaurus: "Limitations are the shackles we bind to ourselves"
pi_121598176
Seven Psychopaths

Geweldige film! Van begin tot eind opgevreten!

- Super cast
- Top verhaal
- veel Zwarte humor

Super in elkaar gezet!

Cijfer : 8,5/10
Hij kwam, zag en dronk een pilsje
  dinsdag 15 januari 2013 @ 17:39:51 #100
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_121601340
The Lost World (1925) - IMDb



De voorloper van King Kong, als we het dan hebben over de special effects 8-). De gast (Willis O'Brien) die verantwoordelijk was voor de special effects in deze film zou deze namelijk ook verzorgen voor King Kong. Een groep avonturiers is razend benieuwd of er diep in het Amazone gebied daadwerkelijk dinosaurussen rondwandelen. Ze gaan op expeditie en worden niet teleurgesteld! De kijker overigens ook niet, want de stop-motion-beelden zien er best gaaf uit. Anno begin 2013 wat houterig en natuurlijk niet super-overtuigend, maar ik vond het heus niet tegenvallen. Eerder gewoon leuk om te zien hoeveel moeite erin gestoken is :).

Het verhaal had ook van alles: een romantisch plotje, heldhaftige spannende avontuurscenes en zelfs wat humor. De huidige SF-avontuur-films bevatten ook deze ingrediënten, dus zo heel anders of vreemd is een film als The Lost World niet. Ik heb me in ieder geval prima vermaakt! Cijfer: 7,5

Looper (2012) - IMDb
Intelligentere SF-film, die me echter niet omver wist te blazen. Met tijdreizen wordt het altijd wat gecompliceerder, dus je koppie drbij houden, is aan te raden. Het einde vond ik ietwat warrig, maar over het algemeen vond ik Looper niet storend. Geinig vond ik dat Gordon-Levitt met zijn smoel heel erg de welbekende bad-ass-bakkes van Willis probeerde na te doen. Cijfer: 7

The Grey (2011) - IMDb
Een groep overlevenden (allemaal van die stoere types die in de olie-industrie werken) moet zien te overleven wanneer hun vliegtuig neerstort. Na de crash hebben wolven het op hen gemunt. Ik vond dat zelf nogal vreemd, want ik dacht dat wolven best bang waren voor mensen en ze het liefst meden. Ook vond ik het vreemd dat de groep overlevenden de crashplek verlieten en zelf naar hulp gingen zoeken.

Anyway, al gauw had ik wel door waar dit naartoe ging. Telkens sterft één van de overlevenden, al dan niet door zo'n brute wolvenaanval. Soms was het een beetje spannend, maar echt bijzonder vond ik het niet. Zelfs het einde niet. Cijfer: 6
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_121603607
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 14:35 schreef Desunoto het volgende:
Silver Linings Playbook (2012)

[ afbeelding ]

Lieve film die je een paar keer aan het lachen maakt, maar aan het einde van de rit toch niet zo bijzonder blijkt.

Bradley Cooper was niet altijd even overtuigend en dat is jammer want hij is in zo'n beetje in elke scene te vinden. Ik vind hem sowieso geen goede acteur en hier was hij op z'n best ook maar middelmatig. Zeker vergeleken met de rest van de cast. Vooral Robert de Niro en Jennifer Lawrence zetten uitstekende rollen neer. Sterker nog, die twee zorgen ervoor dat ik deze film toch een positieve beoordeling ga geven.

De eerste helft van de film was beter dan de tweede helft. Het zakt eigenlijk in op het moment dat
SPOILER: kleine spoiler!
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hierna bracht de film geen verrassingen meer. De film zakte in naar het niveau van een typische romantische komedie anno nu met de onvermijdelijke voorspelbare scenes en typerende "hakken over de sloot" momenten.

Op momenten wel aandoenlijk. Robert de Niro en Jennifer Lawrence springen er in positieve zin uit. Maar uiteindelijk niet gedenkwaardig.

6/10
Sluit ik me bij aan. Wel enigzins entertaining tot het dansen.. Wat ik vooral erg gek vond was de logica dat als er steeds gewonnen werd terwijl ze dansten, dat dan ook wel moest voor de final game, en iedereen daar vol op in zetten. Alsof de scriptschrijver een zeer notoire gokverslaafde is... :')
#winning
  dinsdag 15 januari 2013 @ 18:58:03 #102
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_121604222
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 11:41 schreef speknek het volgende:
Ik durf Amour niet te kijken, ik werd al heel naar/emotioneel toen ik de synopsis las. Liever iets waar ik niet overna wil denken. Maar als ik nu een aantal keer lees dat het mensen niet echt greep moet ik het misschien toch maar proberen.
Het zou echt zonde zijn om deze film te laten liggen. Ik weet niet of je bekend bent met Hanekes werk, maar de film deed me qua regie wel erg aan Caché denken. Mij greep de film in ieder geval wel, wellicht omdat mijn oma afgelopen jaar in een soortgelijke situatie terecht kwam. Maar buiten kijf staat dat het acteerwerk werkelijk subliem is, ik kwam superlatieven tekort.
  dinsdag 15 januari 2013 @ 18:59:33 #103
286575 Roces18
Chef de party
pi_121604295
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 11:11 schreef planethugo het volgende:

[..]

jij had liever gezien dat Michael Bay hem geregisseerd had begrijp ik
Nee liever een blinde, wat denk jezelf? Het is bij jou altijd het een of het ander, en niets er tussen in :')
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  dinsdag 15 januari 2013 @ 19:02:24 #104
286575 Roces18
Chef de party
pi_121604429
quote:
5s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 15:39 schreef golfer het volgende:

[..]

Waarom zou je de ware werkelijkheid spannender willen maken?
Meer actie, meer spanning , meer sensatie, meer drama, meer van alles. Dit is om te janken en komt niet doordat het een goede drama is.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_121615855
Yentl 1983

Een jonge vrouw (Barbra Streisand) in het Oost-Europa van rond 1900 overtreedt ongeschreven wetten door boeken over wijsbegeerte te lezen. Ze knipt haar haar kort en gaat studeren. Ze wordt echter verliefd op haar studiepartner die verliefd is op een ander.

Leuke film om te kijken als je ook een beetje houd van zingen en vrouwen drama. Mijn cijfer een 7

pi_121616504
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 18:42 schreef Tware het volgende:

[..]

Sluit ik me bij aan. Wel enigzins entertaining tot het dansen.. Wat ik vooral erg gek vond was de logica dat als er steeds gewonnen werd terwijl ze dansten, dat dan ook wel moest voor de final game, en iedereen daar vol op in zetten. Alsof de scriptschrijver een zeer notoire gokverslaafde is... :')
Tja bijgeloof... voor sommige mensen is het genoeg.
  dinsdag 15 januari 2013 @ 23:35:58 #107
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_121619572
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 17:39 schreef Falco het volgende:

The Grey (2011) - IMDb
Een groep overlevenden (allemaal van die stoere types die in de olie-industrie werken) moet zien te overleven wanneer hun vliegtuig neerstort. Na de crash hebben wolven het op hen gemunt. Ik vond dat zelf nogal vreemd, want ik dacht dat wolven best bang waren voor mensen en ze het liefst meden. Ook vond ik het vreemd dat de groep overlevenden de crashplek verlieten en zelf naar hulp gingen zoeken.

Dat wordt beiden uitgelegd in de film. ;)
  dinsdag 15 januari 2013 @ 23:39:41 #108
120235 skippy22
Potente kangoeroe
pi_121619745


A cab driver finds himself the hostage of an engaging contract killer as he makes his rounds from hit to hit during one night in LA. He must find a way to save both himself and one last victim.
pi_121619854
Argo (2012)



Een Amerikaanse ambassade wordt bestormd in Iran (1980), iedereen wordt gegijzeld maar er ontkomen 6 ambassadeleden. Zij schuilen bij de Canadese ambassadeur thuis. De missie van de CIA is om deze 6 mensen vrij te krijgen. Zij proberen dit te doen d.m.v. een nepfilm op te nemen in Iran.

Supervette film, de inleiding in het geheel is al redelijk intens, en als het eenmaal begonnen is wordt het alleen maar spannender. Goed acteerwerk ook van Affleck. Kreeg wel een beetje hetzelfde als bij de Hurt Locker destijds, je gaat die bevolking toch minder waarderen, puur omdat het meerendeel daarbuiten allemaal dikke snitches zijn.. Maar de film is dus zeker een aanrader :)

IMDB: 8.1/10
Ik: 8.4/10


Death Race 3: Inferno (2012)




Tja, toch een beetje een boutfilm, het 1e deel met Statham vond ik nog wel te pruimen, ook nog wel redelijk origineel concept, de 2e vond ik al kut maar deze is al helemaal ruk. Enige positieve zijn de lekkere wijven en het zooitje actie wat er in zit. Maarja, vervolgens zitten we dan toch weer de hele film te kijken naar 3 races op allemaal dezelfde track (terwijl ze juist zelf hoteldebotel waren dat het allemaal in nieuwe omgevingen zou afspelen). En dan heb je nog die tussenstukjes die echt kapotslecht aan elkaar geacteerd zijn. Naja, leuk dat ik 'm gezien heb, was anders toch wel nieuwsgierig gebleven. Misschien geen slechte film voor op vrij of zaterdagavond met veel bier en je maten..

IMDB: 5.4/10
IK: 5/10

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 15-01-2013 23:43:05 ]
  dinsdag 15 januari 2013 @ 23:44:05 #110
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_121619916
Django Unchained (2012) - IMDb

Al veel over gezegd, maar absoluut 1 van de beste films van Tarantino.

IMBd: 8,7
Ik:9,2

_O_
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_121619946
quote:
14s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 23:39 schreef skippy22 het volgende:


A cab driver finds himself the hostage of an engaging contract killer as he makes his rounds from hit to hit during one night in LA. He must find a way to save both himself and one last victim.
Post dan gewoon niet... Als ik films wil opzoeken, zoek ik die zelf wel op, en daar is dit topic ook niet voor dus opzouten.
  dinsdag 15 januari 2013 @ 23:48:03 #112
8369 speknek
Another day another slay
pi_121620058
Argo (2012) - IMDb

Al genoeg over geschreven hierboven. Niet eens met Roches. Affleck is bij dezen mijn favoriete thriller regisseur. Gone baby gone, the town en nu deze allemaal nagelbijtend spannend. Puntje aftrek wel voor het langzame begin en de cliche-e resolutie van de extractie. Wel mooi moment:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
9
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  dinsdag 15 januari 2013 @ 23:57:42 #113
120235 skippy22
Potente kangoeroe
pi_121620406
quote:
7s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 23:45 schreef andreas612 het volgende:

[..]

Post dan gewoon niet... Als ik films wil opzoeken, zoek ik die zelf wel op, en daar is dit topic ook niet voor dus opzouten.
Zat het net pas hoor. Je bent net zo'n zeikerd als die negert in de film.
pi_121620884
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 23:57 schreef skippy22 het volgende:

[..]

Zat het net pas hoor. Je bent net zo'n zeikerd als die negert in de film.
Zat? zat ben je waarschijnlijk wel...
pi_121620992


DAJNGO UNCHAINED

Hele sterke, typische QT film. Je merkt echt als je aan het kijken bent dat de styl van QT erin zit.. aan de muziek en de manier van filmen..
Wat ervoor zorgt dat deze film zich onderscheid van vele andere actie western (in positieve zin!)
het acteer werk is ook uitstekend, het enige ''kleine'' nadeel wat ik heb is toch de lengte... sommige scenes hadden net iets korter gemogen.. dat had voor iets meer vaart in de film gegeven (en dan had ik em miss 9 tot 9.5 gegeven)
maar alsnog heb ik me geen seconde met de film verveeld en is het echt een gewweldige film, waarschijnlijk al 1 van de beste die ik dit jaar heb/ga zien 8.5!
pi_121621291
quote:
7s.gif Op woensdag 16 januari 2013 00:12 schreef andreas612 het volgende:

[..]

Zat? zat ben je waarschijnlijk wel...
Wat loop je nou kinderachtig te doen man.
pi_121621763
quote:
2s.gif Op woensdag 16 januari 2013 00:24 schreef picodealion het volgende:

[..]

Wat loop je nou kinderachtig te doen man.
:') ga jij er ook nog eens serieus op in..
pi_121621949
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2013 00:35 schreef Eenskijken het volgende:
[ link | afbeelding ]

Over een drugsverslaafde die uit de kliniek komt en de film volgt hem een hele dag daarna. Hij weet niet meer wat ie met z'n leven aanmoet.. hij hoort de problemen van zijn oude vrienden aan, en beseft dat zijn problemen niet anders zijn. Iedereen is nutteloos zijn leven aan het leven...

Echt een briljante film, en dat zeg ik niet snel. Prachtige shots van oslo, een soort gritty filter overheen waardoor het soms leeg en koud aanvoelt, ook al lopen er mensen rond. En het hoofdpersonage loopt door die stad heen, terwijl hij denkt aan allerlei verschillende dingen die hij zou kunnen doen, maar dat het allemaal toch niet uitmaakt. Ijzersterk script, omdat ik nooit verwachtte wat er steeds zou komen, heel interesse personages, ookal worden ze niet uitgediept behalve het hoofdpersonage zelf, en gewoon een indrukwekkend verhaal om te zien. 8,5/10. misschien wel een 9, omdat ik nu er nog steeds aan denk :)

edit: nu klinkt mijn verhaal alsof de film een beetje 'zweverig' of intellectueel probeer te doen, maar dat is niet zo gelukkig. Het is gewoon een normale guy die iedereen eigenlijk had kunnen zijn. Dat vind ik ook zo tof.
Net gekeken, maar weet niet echt wat ik er mee aan moet :D
Acteerwerk is dik in orde, verhaal ook. 't Is alleen een ontzettend zwaarmoedige film in mijn ogen, en laat dat nu net iets zijn waar ik even geen behoefte aan had :P

Ondanks de zware atmosfeer waarbinnen het verhaal zich afspeelt is het wel een zeer overtuigende film die gewoon klopt. Daarom toch maar een 8.
[b]Op vrijdag 27 april 2012 23:21 schreef AldoTheApache het volgende:[/b]
_O_ jij bent de grootste baas op FOK!
Aller tijden :D _O_ _O_
  woensdag 16 januari 2013 @ 00:57:52 #119
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_121622184
Zie nu pas dat de originele Django Franco Nero) ook een rol speelt in Django Unchained (2012) - IMDb en dat Quentin Tarantino zelf ook een cameo doet.
Don Johnson (Miami Vice) had ik ook niet herkend. _O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_121622370
quote:
0s.gif Op woensdag 16 januari 2013 00:46 schreef Wootism het volgende:

[..]

Net gekeken, maar weet niet echt wat ik er mee aan moet :D
Acteerwerk is dik in orde, verhaal ook. 't Is alleen een ontzettend zwaarmoedige film in mijn ogen, en laat dat nu net iets zijn waar ik even geen behoefte aan had :P

Ondanks de zware atmosfeer waarbinnen het verhaal zich afspeelt is het wel een zeer overtuigende film die gewoon klopt. Daarom toch maar een 8.
Nice, hangt denk ik ook af van hoe je de film kijkt ja. Ik keek 'm alleen, s'avonds laat met een pilsje erbij. Alle rust. Dat is denk ik de goede sfeer :D
There are only 151 Pokémon.
pi_121622747
Django Unchained

Vanavond gezien, met een wat oudere vriend van me in de bios. En oh boy, wat een heeft hij na Inglourious Basterds weer een juweeltje afgeleverd. Nu schijnt het volgens deze maat een pré te zijn enige kennis te hebben van de oude klassiekers, want deze film is een prachtige ode geworden aan de oude meesters met al die over de top scenes.

De rauwe werkelijkheid van de slavernij die nooit goedkoop in beeld wordt gebracht, een soms tergende traagheid en dan ineens weer een krankzinnige verwijzing naar 'blazing saddles' met die slechtzittende kappen van de kkk.

Christoph Waltz zette weer een toprol neer. En Samuel Jackson als kontkruipende butler/huisslaaf. _O_ Kan me voorstellen dat het voor sommigen wat korter had mogen duren, maar voor mij werkte het alleen maar sfeerverhogend.

En ja, het einde was voorspelbaar en cheesy. Maar dat moest ook, geheel in stijl van oude meesters

10
pi_121624209


De film over de zoektocht en uiteindelijke doding van Osama Bin Laden. Van de regiseusse van The Hurt Locker.
Geeft het een realistisch beeld? Zou het echt allemaal zo gegaan zijn? Ik denk het niet. Maar het komt redelijk realistisch over en er wordt zeer behoorlijk in geacteerd (terechte oscarnominatie voor Jessica Chastain).
Every living creature on earth dies alone
pi_121624416
The Magic of Belle Isle


Morgan Freeman een oude chagrijn die het leven niet meer ziet zitten moet mag de zomer op een hond en huis passen. Uiteraard knapt hij daar helemaal op. Er zit dus ook geen verrassing in de film maar dat geeft niet heel veel. Het kijkt prima weg ook al is het verhaal flinterdun.

Morgan Freeman is bijna altijd O+

Een zesje van mij.
pi_121626225
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 13:01 schreef casper019 het volgende:

[..]

en je beoordeling?
Het is geen typische cartoon! Ik vind heel interessant!
  woensdag 16 januari 2013 @ 10:45:22 #125
381517 Zapata
held op sokken
pi_121627002
Dredd 60/100
Redelijk vermakelijke film met een goeie Dredd sfeer. Wat knap is aangezien ze weinig moeite hebben gedaan om de wereld van Dredd te creëren. Vooral de Volkswagen Transporter in het begin valt op, waar zijn de scifi auto's??

Dredd is redelijk bad ass alleen z'n stem is veel te zacht. Nouja, gelukkig is het geen Batman stem. De film wordt helaas saai de laatste 30-40 minuten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
anders zou ik er een 7 van maken.

Django Unchained. 65/100
Behalve de naam en het intro liedje (extra 5 punten voor dat liedje alleen) heeft dit niks met Django te maken. De film gaat lekker met wat compleet misplaatste humor tot ongeveer 2/3e van de film.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het laatste stuk is complete onzin
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
en typische nieuwe Tarantino stijl, het plot loopt niet meer en het lijkt wel alsof Tarantino gewoon wil blijven filmen om het filmen. Uiteraard met veel over the top actie scenes die wederom niet aansluiten bij de eerste helft van de film.
Plus rap/hip hop muziek die ook niet past bij de sfeer die de film het eerste stuk neerzet.

Het valt op hoe goed Samuel L. Jackson is als acteur, die man straalt van het scherm.

[ Bericht 2% gewijzigd door Zapata op 16-01-2013 10:58:39 ]
pi_121627424
quote:
0s.gif Op woensdag 16 januari 2013 00:57 schreef golfer het volgende:
Zie nu pas dat de originele Django Franco Nero) ook een rol speelt in Django Unchained (2012) - IMDb en dat Quentin Tarantino zelf ook een cameo doet.
Don Johnson (Miami Vice) had ik ook niet herkend. _O-
Had je ook Tom Wopat herkend (van The Dukes of Hazzard)? En ook weer een rol voor Michael Parks (Earl McGraw uit Kill Bill / Planet Terror / Dead Proof / From Dusk 'till Dawn)?
pi_121627585
Les Misérables (2012) - IMDb

dit is er wel eentje waar je van moet houden... enorm tranendal natuurlijk, de musical in film-vorm. dat betekend veel closeups van zingende mensen, en in plaats van theater-zingen, is het vaak een beetje praat-huil-zingen. soms is dat mooi, soms ook uitermate irritant. en niet alle acteurs zijn fantastische zangers, regelmatig is het niet om aan te horen.

weer een film die 3 uur duurt (django, hobbit), wat me behoorlijk begint te irriteren. het is te lang.

nou wil ik niet aleen maar negatief doen, verder zit het goed in elkaar, het acteren is gewoon goed. regelmatig weten ze toch ook de traantjes te trekken, kan ook haast niet anders natuurlijk want de muziek is vaak geweldig. het si ook eigenlijk meer een opera trouwens, want bijna alles wordt gezongen, musicals zijn toch meer half zingen-half praten.

anne hathaway steelt toch wel de show, samen met de jonge cosette.

maar uiteindelijk kom ik niet verder dan een 6.5, alleen al voor die bijna 3 uur en de soms mislukte zang. maar als je van dit soort dingen houdt, zal je het best een goeie film vinden.
  woensdag 16 januari 2013 @ 11:17:03 #128
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_121627989


Paranormal Activity 4 (2012) - IMDb

Tja de 4e, ik heb hem maar weer eens gekeken in de hoop op wat meer uitleg van het plot, maar nog steeds is het 1 wazige bende en je wordt niets wijzer.

In een erg bekend huis woont nu een familie die er vrij gelukkig is, paps en mams liggen elkaar echter niet meer zo goed, verder is het nog het 6 jarige zoontje Wyatt en dan nog de voornamelijke hoofdrol voor de 15 jarige Alex, en de beste vriend van haar komt ook vaak langs. (Friendzoned)

Alles gaat echter prima totdat er nieuwe overburen komen.

Er is echter niets nieuws aan deze film, dezelfde truuks, dezelfde verhaallijn als je daar al van kan spreken.
De demons doen niets nieuws, en natuurlijk staat het dialoog audio weer zo laag dat je vanzelf de volume hoger zet om dan van de stoel te springen als ineens een knal klinkt die wel op volle volume draait.
Je schrikt van de plotselinge harde geluiden, niet omdat er echt iets engs gebeurd.

Paranormal Activity, de eerste was nog wel leuk en aardig nieuw, de rest zijn echter bijna exact hetzelfde met minimale verschillen.

imdb: 4.4/10
Ik: 4/10
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
  woensdag 16 januari 2013 @ 17:41:48 #129
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_121643756
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 23:35 schreef Lonewolf2003 het volgende:

[..]

Dat wordt beiden uitgelegd in de film. ;)
Klopt en zelfs die verklaringen zouden heus wel kunnen klopen, maar toch vond ik het suf :P.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  woensdag 16 januari 2013 @ 23:12:52 #130
8369 speknek
Another day another slay
pi_121661719
Les Misérables (2012) - IMDb

Moeilijk om deze te beoordelen. Als het vlamt dan is het ook echt overal kippenvel, maar het gebeurt te weinig en de film duurt te lang. Hij is ook verkeerd gepaced, het welbekende I dreamed a dream, wat toch het mooiste liedje is, komt als je pas net in de film zit. Het lange middenstuk wat daarna komt is een stuk minder interessant. Ook de keuze voor bekende acteurs pakt, op Anne Hathaway en Hugh Jackman na die het allebei fantastisch doen naar mijn mening, verkeerd uit. Nou ben ik niet bekend met Les Mis, dus misschien hebben ze niet zoveel leuke liedjes, maar het viel me wel op dat het andere hoogtepunt (qua zingen) in de film gezongen werd door een voorheen onbekende actrice die duidelijk wel uitgekozen is om haar zangkunsten. Vooral Russell Crowe, hij zingt weliswaar niet onverdienstelijk, maar je voelt dat er veel meer in zijn rol had gezeten als daar iemand van het kaliber Judas in Jesus Christ Superstar had gestaan. De kostuums en het acteerwerk zelf zijn wel dik in orde.

Cijfer ergens tussen een 4 en een 9.

[ Bericht 0% gewijzigd door speknek op 16-01-2013 23:23:22 ]
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  woensdag 16 januari 2013 @ 23:25:58 #131
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_121662463
Fok kan ineens geen accenten meer weergeven in links van IMDb (zie hierboven)...
pi_121664508


SNACKBAR

ik heb erg naar deze film uitgekeken maar hij viel me erg tegen, De film lijkt meer op een documentaire... dat hoeft nog niet perse slecht te zijn.. Maar naast dat feit zat er ook vrij weinig verhaal in.
Op zich geeft het wel een KLEIN beeld van hoe de marrokaanse jeugd opgroeien tot ''bendes'' maar het algehele verhaal bied gewoon teweinig.. jammer want het idee achter de film is wel erg interessant en er had gewoon meer ingezeten en moeten zitten
5
pi_121666312
Dredd 2012, fucking schijtfilm. 7 op imdb ofzo ;')
Ik geef hem een 2. 1 punt voor de muziek en 1 punt voor de effects
pi_121666453
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2013 00:59 schreef tech4u het volgende:
Dredd 2012, fucking schijtfilm. 7 op imdb ofzo ;')
Ik geef hem een 2. 1 punt voor de muziek en 1 punt voor de effects
waarom schijt?
pi_121668024
quote:
7s.gif Op donderdag 17 januari 2013 01:05 schreef andreas612 het volgende:

[..]

waarom schijt?
Geen verhaal. Tenenkrommende dialogen. Slecht acteerwerk. Boordevol cliche's. Nergens spannend. Je wewt binnen een kwartier hoe film eindigt.
pi_121669426
Cosmopolis

Hoewel deze nieuwste Cronenberg slechte recensies kreeg ben ik er toch maar eens voor gaan zitten. En inderdaad, het is niet veel soeps. De film volgt Robert Pattinson als een ultra rijk figuur die in zijn luxe limo door de stad en langs, vrouw, kapper, scharrel, demonstratie etc rijdt. De film bestaat voor 90 procent uit onsamenhangend gebrabbel en de aandacht er de volle 100 minuten bijhouden is dan ook een hele opgave. Het verhaal is,op een paar WTF momentjes na, ook gewoon niet interessant genoeg en komt vooral over als iets dat dat juist wel wil zijn. Ook Robert Pattinson overtuigde niet, ik wilde hem wel eens zien zonder die Twilight rotzooi maar dit is geen acteur die over 10 jaar nog volop in beeld is, behalve in straight to dvd films. Hij is het niveau van Cosmopolis, matig dus.

4.5

Carnage

Dan een film die het nog veel meer dan Cosmopolis van de dialogen moet hebben en dit juist wél goed doet. 2 koppels (Waltz, Winslet, Foster en John C Reilly) komen bij elkaar omdat de zoontjes met elkaar gevochten hebben. Eerst is er nog beleefdheid en overeenstemming over hoe ze dit geval willen afhandelen maar het gesprek escaleert steeds verder en verder. De hele film speelt zich af in 1 appartement en moet het voor 95% van de cynische en met zwarte humor doordrenkte dialogen hebben. Je moet ervan houden en het beviel me prima. De korte speelduur(70min) hielp daar ook wel aan mee, en van een cynische Christopher Waltz krijg ik nooit genoeg :)

7.8
pi_121672959
Eens met Carnage oordeel. Je moet van dialogen houden, hele film speelt zich af met 4 volwassenen in een appartement op een middagje, maar dat betekent zeker niet automatisch een saaie film.

Alle 4 spelen ze de sterren van de hemel, Kate is ook erg goed gecast als 'upperclass lady' en Foster als typisch links progressief macramé vrouwtje met haar op de tanden.

Prachtig hoe sommige dingen kunnen escaleren, zie bijv. Christopher Waltz met zijn mobieltje wat als een rode draad door het verhaal loopt. Sommige situaties zijn erg herkenbaar.

Ik vond de film tamelijk briljant en zou hem zelfs een 8 geven ;)
Newton is dood, Einstein is overleden en ik voel me ook niet lekker..
pi_121674033
Leuk om dit te lezen over Carnage. Een te snel oordeel geveld op basis van de plotline en de aanwezigheid van Reilly, dacht dat het een domme comedy was. Maar dit klinkt goed, binnenkort dus ook een recensie van mij! ^O^
  donderdag 17 januari 2013 @ 19:19:07 #139
203493 Haarklip
ágætis byrjun
pi_121690333
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2013 11:58 schreef Suikertante het volgende:
Leuk om dit te lezen over Carnage. Een te snel oordeel geveld op basis van de plotline en de aanwezigheid van Reilly, dacht dat het een domme comedy was. Maar dit klinkt goed, binnenkort dus ook een recensie van mij! ^O^
Alsof Polanski een domme comedy zou maken :')
ég gaf ykkur von sem varð að vonbrigðum.. þetta er ágætis byrjun
pi_121691374
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2013 00:59 schreef tech4u het volgende:
Dredd 2012, fucking schijtfilm. 7 op imdb ofzo ;')
Ik geef hem een 2. 1 punt voor de muziek en 1 punt voor de effects
Ben het echt niet met je eens.

Het is geen Oscarmateriaal, maar absoluut een vermakelijk toffe film! Zeker een 7,5!
pi_121692072
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2013 11:25 schreef mister_white het volgende:
Eens met Carnage oordeel. Je moet van dialogen houden, hele film speelt zich af met 4 volwassenen in een appartement op een middagje, maar dat betekent zeker niet automatisch een saaie film.

Alle 4 spelen ze de sterren van de hemel, Kate is ook erg goed gecast als 'upperclass lady' en Foster als typisch links progressief macramé vrouwtje met haar op de tanden.

Prachtig hoe sommige dingen kunnen escaleren, zie bijv. Christopher Waltz met zijn mobieltje wat als een rode draad door het verhaal loopt. Sommige situaties zijn erg herkenbaar.

Ik vond de film tamelijk briljant en zou hem zelfs een 8 geven ;)
Ik vind juist dat het op een gegeven moment het geloofwaardige voorbij schiet in de dialoog. Ook Foster gaat net iets te over de top in haar hysterie, maar desalniettemin een vermakelijk filmpje. Christoph Waltz vond ik briljant.
pi_121701103
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2013 19:39 schreef kossikvassik het volgende:

[..]

Ben het echt niet met je eens.

Het is geen Oscarmateriaal, maar absoluut een vermakelijk toffe film! Zeker een 7,5!
Dat kan, ik niet. Typisch weer een film puur gemaakt voor dat bagger 3d
  donderdag 17 januari 2013 @ 23:00:55 #143
123341 penny-wise
Cliniclown-aspirant
pi_121703193


The Impossible

Gisteren gekeken. Gebaseerd op een waargebeurt verhaal.
De scènes met de tsunami zijn indrukwekkend en vraag me af hoe ze dat zo gefilmd hebben.
Verhaal gaat over een vrouw en zoon die haar man en andere 2 kinderen kwijtraakt.
Dan begint een zoektocht door die vader en eerlijk gezegd is het verhaal wel flink aangedikt want er zitten wel veel toevalligheden in. Goed, de verwoesting is mooi(nou mooi) in beeld gebracht en herinnert ons er nog maar eens aan wat voor verschrikkelijke ramp dit is geweest.

7/10
pi_121705322
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2013 19:19 schreef Haarklip het volgende:

[..]

Alsof Polanski een domme comedy zou maken :')
Lijkt me dus duidelijk dat ik de naam Polanski nog niet in combinatie met deze film gehoord had ;)
pi_121706694
Seven psychopaths

Na de wat milde recensies wil ik hier toch mijn eigen mening achter laten.. Wat een heerlijke film vind ik dit zeg, Er komt al snel een bepaalde sfeer in de film die mij niet meer los liet.Goed geacteerd van de drie hoofdrolspelers en dan met name van Christopher Walken. echt genoten van één van de laatste scenes waarin Marty(Colin Farell) de tape van Hans(Walken) beluisterd en verteld over de oude vietcong strijder..

8.5
  vrijdag 18 januari 2013 @ 03:00:16 #146
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_121708904

Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011) - IMDb

Mooie setpieces voor de actie, potentieel interessante karakters. Maar dat was het dan ook wel: m'n gedachten dwaalden halverwege de actiescènes af, omdat ze niet interessant bleven en halverwege de 'stealth' scènes omdat ze saai werden. En het verhaal kon me niet bekoren, iets wat het probleem is met alle Mission Impossible films, met al dat onnodig complexe geneuzel over codes en spionnen. Maar omdat ik zo vaak mijn aandacht er niet bij kon houden, heb ik wellicht wat gemist. Later eens opnieuw kijken dus.

IMDb: 7,4
Ik: 6


Flightplan (2005) - IMDb

Een Thriller in een vliegtuig. Ik had er heel wat van verwacht, want films met vliegtuigscènes vind ik altijd leuk, laat staan films die zich geheel in een vliegtuig afspelen! Dit vliegtuig is echter denkbeeldig, ipv realistisch en het plot van de film zeer vergezocht, waardoor het allemaal niet zo belangrijk meer is.

IMDb: 6,1
Ik: 6


Django Unchained (2012) - IMDb

Simpel en gewelddadig verhaaltje, mooie acteerprestaties en ver over het randje van politieke correctheid. Tarantino dus! Ik vond hem beter dan de meeste van zijn vorige films. Misschien wel z'n beste sinds Pulp Fiction. Had wel nog iets meer grote namen mogen hebben, wat ook de bedoeling was, maar die konden blijkbaar allemaal niet vanwege andere films.

IMDb: 8,7
Ik: 9
  vrijdag 18 januari 2013 @ 08:09:24 #147
286575 Roces18
Chef de party
pi_121710186
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2013 23:00 schreef penny-wise het volgende:
[ afbeelding ]

The Impossible

7/10
Voor een echt mooie tsunami kan je beter HereAfter kijken met Matt Damon!
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_121712172
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2013 08:09 schreef Roces18 het volgende:

[..]

Voor een echt mooie tsunami kan je beter HereAfter kijken met Matt Damon!
Of The Day After Tomorrow. :P
pi_121712217
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2013 03:00 schreef Lemans24 het volgende:

Simpel en gewelddadig verhaaltje, mooie acteerprestaties en ver over het randje van politieke correctheid. Tarantino dus! Ik vond hem beter dan de meeste van zijn vorige films. Misschien wel z'n beste sinds Pulp Fiction. Had wel nog iets meer grote namen mogen hebben, wat ook de bedoeling was, maar die konden blijkbaar allemaal niet vanwege andere films.

IMDb: 8,7
Ik: 9
Fox, Waltz, Di Caprio en Jackson vind je nog niet groot genoeg? Verder waren er toch geen echt grote rollen. Don Johnson vond ik ook wel grappig trouwens :)

Lincoln

Het 2,5 uur durende epos van Spielberg over Lincoln gaat eigenlijk alleen maar over het genoeg stemmen verzamelen om de slavernij af te schaffen en zorgen dat de oorlog hierna pas beeindigd wordt. Het is voornamelijk erg droge kost, zonder al teveel opsmuk. Ik vind dit onderwerp wel interessant maar kan me voorstellen dat veel kijkers(zeker niet amerikanen) het al snel gezien hebben. Het is een politiek verhaal en afgezien van wat zijdelingse plotjes blijft het ook bij de politiek en een echte spanningsboog ontbreekt dan ook. Visueel ziet het er goed en realistisch uit en de cast is prima, al vond ik behalve Tommy Lee Jones niemand echt uitzonderlijk. Wel maakt Walton Goggins steeds meer indruk op me, vooral in Justified maar recent ook in bijrollen in Lincoln en Django. Heerlijke acteur, al is hij in Lincoln maar in 2 of 3 scene's te zien.

7.5
  vrijdag 18 januari 2013 @ 10:09:01 #150
8369 speknek
Another day another slay
pi_121712488
Tommy Lee Jones in Lincoln _O_.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  vrijdag 18 januari 2013 @ 10:22:49 #151
182073 invine
blablabla etc.
pi_121712923
quote:
0s.gif Op woensdag 16 januari 2013 00:57 schreef golfer het volgende:
Zie nu pas dat de originele Django Franco Nero) ook een rol speelt in Django Unchained (2012) - IMDb en dat Quentin Tarantino zelf ook een cameo doet.
Don Johnson (Miami Vice) had ik ook niet herkend. _O-
Quentin speelt altijd in zijn eigen films ;)
Ik drink nooit meer! maar ook niet minder.
pi_121713101
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2013 10:00 schreef planethugo het volgende:
Walton Goggins
Speelde ook een goede rol in de serie The Shield, maar dat terzijde.
I´m back.
  vrijdag 18 januari 2013 @ 10:54:06 #153
286575 Roces18
Chef de party
pi_121713889
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2013 09:58 schreef Justinn het volgende:

[..]

Of The Day After Tomorrow. :P
Meh, TDAT is al een stuk ouder en die graphics zien er lang niet zo goed uit als in Here After, ook the impossible vind ik wat minder in dacht opzicht.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  vrijdag 18 januari 2013 @ 11:37:29 #154
123341 penny-wise
Cliniclown-aspirant
pi_121715352
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2013 10:22 schreef invine het volgende:

[..]

Quentin speelt altijd in zijn eigen films ;)
Kill Bill en pulp fiction ook....?
  vrijdag 18 januari 2013 @ 11:45:33 #155
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_121715707
in Pulp Fiction gaan ze naar hem, nadat ze de kop van knakker achterin de auto hebben kapot geschoten. Met Keitel als Wolf, en geouwehoer over goeie koffie.
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
  vrijdag 18 januari 2013 @ 11:48:48 #156
182073 invine
blablabla etc.
pi_121715816
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 januari 2013 11:37 schreef penny-wise het volgende:

[..]

Kill Bill en pulp fiction ook....?
Wat One_conundrum zegt over Pulp fiction, in kill bill (1&2) weet ik het zo niet.
Ik drink nooit meer! maar ook niet minder.
pi_121716148
Kill Bill niet.
  vrijdag 18 januari 2013 @ 12:04:36 #158
148823 znarch
ondertitel
pi_121716320
quote:
14s.gif Op vrijdag 18 januari 2013 11:59 schreef picodealion het volgende:
Kill Bill niet.
Wel, een lijk voor zover ik weet. (In deel 1) In Jacky Brown doet hij alleen iets met voice acting geloof ik.
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
pi_121716346
Ah, inderdaad. Zelfde als Inglourious Basterds dus. Maar we gaan offtopic :).
  vrijdag 18 januari 2013 @ 12:24:23 #160
123341 penny-wise
Cliniclown-aspirant
pi_121717005
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2013 11:45 schreef One_conundrum het volgende:
in Pulp Fiction gaan ze naar hem, nadat ze de kop van knakker achterin de auto hebben kapot geschoten. Met Keitel als Wolf, en geouwehoer over goeie koffie.
Klopt idd.Tig keer gezien die film...
  vrijdag 18 januari 2013 @ 14:50:06 #161
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_121722524
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2013 10:00 schreef planethugo het volgende:

[..]

Fox, Waltz, Di Caprio en Jackson vind je nog niet groot genoeg? Verder waren er toch geen echt grote rollen. Don Johnson vond ik ook wel grappig trouwens :)
Zeker wel! Maar het is jammer dat Kevin Costner en Kurt Russell niet konden, net als Joseph Gorden-Levitt en Sash Baron Cohen.
  vrijdag 18 januari 2013 @ 15:44:47 #162
182073 invine
blablabla etc.
pi_121725019
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 januari 2013 14:50 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Zeker wel! Maar het is jammer dat Kevin Costner en Kurt Russell niet konden, net als Joseph Gorden-Levitt en Sash Baron Cohen.
Acteert Kevin Costner uberhaupt nog dan? Hij was wel mijn held uit de jaren 90, Robin Hood, Waterworld, dances with wolves
Ik drink nooit meer! maar ook niet minder.
pi_121725083
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2013 15:44 schreef invine het volgende:

[..]

Acteert Kevin Costner uberhaupt nog dan? Hij was wel mijn held uit de jaren 90, Robin Hood, Waterworld, dances with wolves
Hij zit in Man of Steel.
We privileged few, who won the lottery of birth against all odds, how dare we whine at our inevitable return to that prior state from which the vast majority have never stirred?
pi_121725862
Django.. Weinig bijzonders.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 18 januari 2013 @ 16:11:50 #165
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_121726221
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2013 10:00 schreef planethugo het volgende:

Lincoln
[ afbeelding ]
Het 2,5 uur durende epos van Spielberg over Lincoln gaat eigenlijk alleen maar over het genoeg stemmen verzamelen om de slavernij af te schaffen en zorgen dat de oorlog hierna pas beeindigd wordt. Het is voornamelijk erg droge kost, zonder al teveel opsmuk. Ik vind dit onderwerp wel interessant maar kan me voorstellen dat veel kijkers(zeker niet amerikanen) het al snel gezien hebben. Het is een politiek verhaal en afgezien van wat zijdelingse plotjes blijft het ook bij de politiek en een echte spanningsboog ontbreekt dan ook. Visueel ziet het er goed en realistisch uit en de cast is prima, al vond ik behalve Tommy Lee Jones niemand echt uitzonderlijk. Wel maakt Walton Goggins steeds meer indruk op me, vooral in Justified maar recent ook in bijrollen in Lincoln en Django. Heerlijke acteur, al is hij in Lincoln maar in 2 of 3 scene's te zien.

7.5
Enige voorkennis over de Amerikaanse burgeroorlog is wel benodigd om deze film te kunnen waarderen. Zeker voor veel niet-Amerikanen denk ik dat het een vrij oninteressant onderwerp is.

Met de 7.5 ben ik het wel eens.
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
  vrijdag 18 januari 2013 @ 17:35:44 #166
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_121729798
J. Edgar (2011) - IMDb
Deze biografische film over J. Edgar Hoover deed me erg denken aan Olivier Stone's Nixon. Beide gaan namelijk over mannen die zichzelf zo zien als de enige geschikte beschermer van Amerika, dat ze compleet doorschieten in de consolidatie van hun macht. Beide mannen zijn ook geobsedeerd door roem, maar hebben een compleet vertekend beeld van hun eigen prestaties en reputatie.
De film laat het leven zien van Hoover van het begin tijd toen de FBI nog niks voorstelde en niet eens zo heette tot aan zijn dood. Hierbij wordt extra aandacht besteed aan enkele belangrijke momenten in zijn carrière en de geschiedenis van de FBI, want die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden; de begindagen en strijd tegen de maffia, de dood van John Dillinger, de Lindbergh-baby ontvoering, de Nobelprijs voor Martin Luther King Jr. En de vele nieuwe presidenten tijdens zijn loopbaan, die hij telkens weer blackmailt met zijn geheime dossiers.
Eastwood heeft ook oog voor de andere kant van Hoover. Zijn vreemde Oedipus-achtige verhouding met zijn moeder, inclusief crossdressing, komt aan bod. Maar vooral zijn relatie met zijn tweede man op het bureau, Clyde krijgt aandacht. Het is in deze relatie dat Eastwood ook de menselijkheid vindt in Hoover. Iemand die nooit voor zichzelf en naar buiten toe heeft durven uitkomen voor zijn ware aard en daarom heel zijn leven in een platonische relatie heeft geleefd met zijn geliefde. Dit maakt hemt tot een zeer tragische figuur. Waardoor ik op het eind zelfs ging meeleven met Hoover.
DiCaprio zet Hoover heel goed neer als een oncharismatische driftige man, die zichzelf en andere onhaalbare morele standaarden voorhield. Armie Hammer biedt goed tegenwicht aan Hoover als Clyde.
cijfer: 7.5
pi_121732308
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2013 08:09 schreef Roces18 het volgende:

[..]

Voor een echt mooie tsunami kan je beter HereAfter kijken met Matt Damon!
Die film is echt bagger en de tsunami daar is volkomen ongeloofwaardig weergegeven (het water is bijv. helder als glas weergegeven, terwijl het gewoon in de praktijk modderwater is, tot op het zwarte af).
Newton is dood, Einstein is overleden en ik voel me ook niet lekker..
  vrijdag 18 januari 2013 @ 19:14:46 #168
286575 Roces18
Chef de party
pi_121733274
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2013 18:49 schreef mister_white het volgende:

[..]

Die film is echt bagger en de tsunami daar is volkomen ongeloofwaardig weergegeven (het water is bijv. helder als glas weergegeven, terwijl het gewoon in de praktijk modderwater is, tot op het zwarte af).
Nogmaals, een film is geen documentaire. En in die nieuwe film (ben ff naam kwijt) is het tsunami stukje super kort. En sleept de film dus ook constant door op drama.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_121734319
Limitless (2011)



Net gezien. Verhaal gaat over man die een pil tot zijn beschikking krijgt waardoor hij heel slim wordt. Waardoor er een hoop problemen ontstaan. Verrassend leuk, goed geacteerd door Bradley Cooper. Verhaal doet soms heel gehaast aan wat ik wat minder vond. Maar verder wel leuk mooi ook hoe ze door het licht te veranderen meteen een heel ander beeld schetsen.

IMDB: 7,3 daar ben ik het mee eens :)
pi_121737647
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2013 19:14 schreef Roces18 het volgende:

[..]

Nogmaals, een film is geen documentaire. En in die nieuwe film (ben ff naam kwijt) is het tsunami stukje super kort. En sleept de film dus ook constant door op drama.
Je bedoelt The Impossible, maar misschien vergeet je ook wel dat een documentaire lang niet zo groot budget kan krijgen als een film, de kans om een 'waargebeurd verhaal' goed te verfilmen is dus eigenlijk alleen als film. Daarbij is de tsunami zelf misschien aan de korte kant maar het geeft wel goed weer wat de impact van die golf was. IMO duidelijk genoeg, het laat vooral de chaos en de drama erom heen zien, zelf vind ik dat net zo indrukwekkend weergegeven in die film als de golf zelf. IMO een prima balans dus. Maar iedereen zijn eigen mening uiteraard.
pi_121738796
Ruby Sparks (2012) - IMDb imdb 7.2 ik; 6-6,5

Een ooit succesvolle schrijver heeft last van een writers's block. Op een dag schrijft hij over de perfecte vrouw die niet op hem valt vanwege zijn vroegere succes en bovendien in de smaak zal vallen bij zijn hond die mensenschuw is. Dan blijkt dat Ruby werkelijkheid is geworden maar niet weet dat ze een creatie van zijn fantasie is.


Droom of nachtmerrie ? Oordeel zelf.

[ Bericht 16% gewijzigd door QEX op 18-01-2013 21:20:23 ]
'Good enough is better than perfect if it leaves time for fun,'
  vrijdag 18 januari 2013 @ 23:02:01 #172
383398 Kyubey
Genesis 19:26
pi_121746065
Kill Bill vol. 2

Verhaal: Deel 2 van vol 1.
Beoordeling: Leuke film, net zo goed als deel 1, al was het alleen maar om Pai Mei.

De rest viel wel mee.
Cijfer: 7.5/10

Wat een baas _O_
Helemaal super.
pi_121747511
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2013 10:22 schreef invine het volgende:

[..]

Quentin speelt altijd in zijn eigen films ;)
In From Dusk Till Dawn speelt voortreffelijk een psychopaat.
There's no money in poetry, but then there's no poetry in money, either.
Actief in Sport, Travel, Theater, Taal en Kunst.
Leest momenteel: Mike's election guide.
pi_121748289
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2013 23:02 schreef Kyubey het volgende:
Kill Bill vol. 2

Verhaal: Deel 2 van vol 1.
Beoordeling: Leuke film, net zo goed als deel 1, al was het alleen maar om Pai Mei.
[ afbeelding ]
De rest viel wel mee.
Cijfer: 7.5/10
[ afbeelding ]
Wat een baas _O_
  vrijdag 18 januari 2013 @ 23:56:43 #175
383398 Kyubey
Genesis 19:26
pi_121748397
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2013 23:54 schreef LeaderRoel het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Helemaal super.
  zaterdag 19 januari 2013 @ 00:01:48 #176
8369 speknek
Another day another slay
pi_121748611
Django Unchained (2012) - IMDb

Now that's what I call entertainment. :7.

10
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_121749259
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 januari 2013 23:56 schreef Kyubey het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
  zaterdag 19 januari 2013 @ 01:47:08 #178
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_121751877
Lo imposible (2012) - IMDb
Een draak van een film met over the top ondersteunende muziek over de tsunami van 2004.
Zogenaamd waargebeurd, maar zo door verkeerde acteurs geacteerd,
Met veel te veel dramatische effecten.

IMDb: 7,7
Ik: 5,2
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_121755740
The mirror has two faces 1996

Literatuur-professor Rose is als docent briljant én grappig. Als zij college geeft, zit de zaal vol. Maar privé schiet het niet veel op: die geestigheid zit verpakt in een slonzig uiterlijk. Dus woont ze nog steeds bij moeder thuis, en heeft ze het huwelijksaltaar alleen gezien toen ze haar zus daarheen begeleidde (al 3 keer inmiddels). Haar mannelijke goodlooking collega Gregory daarentegen heeft hoogstens wat vrouwelijke studenten in de zaal, die meer voor hém dan voor zijn onoplosbare opgaven komen. Lelijke eend ontmoet zwaan. Maar Gregory houdt de liefde graag platonisch. Rose denkt dat haar uiterlijk de reden is, en pakt dat eindelijk eens rigoreus aan. Zodat ook haar zwager haar opeens ziet staan.

Leuke film voor tussendoor mijn cijfer een 7

  zaterdag 19 januari 2013 @ 10:50:36 #180
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_121756025
Afgelopen zondag gezien als voorproefje op het IFFR:

Sightseers

Een vers en kneuterig stelletje gaat met de camper op sightseeing-vakantie langs slaapverwekkende locaties als tram- en potloodmuseum. Om zich al snel te ontpoppen tot veel minder kneuterig en vooral veel boosaardiger.

Verrassende, grappige Britse film. Krijgt van mij een dikke 8.

Trailer:



[ Bericht 29% gewijzigd door Copycat op 19-01-2013 10:56:59 ]
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  zaterdag 19 januari 2013 @ 16:48:18 #181
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_121766548
La Passion de Jeanne d'Arc (1928, Carl Theodor Dreyer)

La Passion de Jeanne d'Arc is eigenlijk één lange lijdensweg. Vrijwel vanaf het begin zit je als kijker bovenop al het leed dat Jeanne te verduren krijgt tijdens haar berechting als vrijheidsstrijdster. De camera zit bovenop haar indrukwekkend meelijwekkende gezicht dat een en al vrijheid uitstraalt. Doordat de film vrijwel volledig uit close-ups bestaat zit je er als kijker vrijwel continu zo direct bovenop, waarmee de emotionele impact bij mij toch afnam. Dit is echter het enige minpuntje, want verder weet de film continu te boeien en afgrijzen voor het onvermijdelijke te zaaien, waarmee Jeanne d’Arc zijn klassiekerstatus beslist eer aan doet.

Lincoln (2012, Steven Spielberg)

Lincoln is lang niet Spielbergs beste werk. Er zitten enkele subplotjes in de film die overbodig zijn, waarmee zelfs het verschijnen van Joseph Gordon Levitt in de film als overbodig kan worden gezien. Het tempo ligt laag en hoewel ik dat normaal niet als minpunt ervaar, nam de inleiding hiermee teveel tijd voor zijn rekening en zijn de 150 minuten die de film duurt nogal aan de lange kant.

Toch is het allemaal niet heel slecht. De regie is haast weer ouderwets Spielberg, hoewel het niveau van een Saving Private Ryan niet gehaald wordt. Hij wordt bijgestaan door een indrukwekkende cast met minstens twee handjesvol grote namen, die qua prestaties aangevoerd wordt door Daniel Day Lewis en Tommy Lee Jones, en een uitstekende score van John Williams. Ook ademt de sfeer een zeer geloofwaardige authenticiteit uit.

Hiermee werden maar liefst twaalf Oscarnominaties gescoord. Hoe groot mijn zwak voor Amerika ook is, dit voelt aan als een overdaad aan patriottisme. Ergens is het begrijpelijk, want een slechte semi-biopic van één van de grootste Amerikaanse presidenten is het niet. Gemiddeld gezien is Lincoln echter 'slechts' een gemiddelde film: er zijn wel plusjes, maar die kunnen de minnetjes niet volledig wegstrepen.
pi_121768711
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2013 00:01 schreef speknek het volgende:
Django Unchained (2012) - IMDb

Now that's what I call entertainment. :7.

10
Da's van death race toch? :P

Was btw gister naar Django geweest, had 'm al gezien als dvdscreen, maar vond het gewoon het geld waard om nog naar de bios te gaan, geen spijt van gehad.

Eerder: 9.4/10
Nu: 9.6/10

Bazenfilm _O_
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 19 januari 2013 @ 17:51:09 #183
862 Arcee
Look closer
pi_121768795
quote:
7s.gif Op zaterdag 19 januari 2013 17:48 schreef andreas612 het volgende:
Was btw gister naar Django geweest, had 'm al gezien als dvdscreen,
Zo'n lange film in ca. 4Gb gepropt kan toch gewoon geen goeie kwaliteit zijn?
pi_121768877
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2013 17:51 schreef Arcee het volgende:

[..]

Zo'n lange film in ca. 4Gb gepropt kan toch gewoon geen goeie kwaliteit zijn?
'T was een xvid bestand van zo'n 2gb, opzich niet verkeerd hoor.. vergeleken met 720p/1080p tuurlijk bout, maar kleuren waren prima, geluid was prima en dan eigenlijk gewoon dvdrip kwaliteit..
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 19 januari 2013 @ 17:54:42 #185
862 Arcee
Look closer
pi_121768905
quote:
7s.gif Op zaterdag 19 januari 2013 17:53 schreef andreas612 het volgende:
tuurlijk bout
I rest my case.
pi_121769418
quote:
14s.gif Op zaterdag 19 januari 2013 17:54 schreef Arcee het volgende:

[..]

I rest my case.
Elke dvdrip is bout ivm HD bestanden.. het bestand was gewoon goed genoeg, 't is geen cam he
pi_121772735


THIS IS 40

Ontzettend leuke drama-komedie-romatische film!! er zitten leuke grappen in de film en heb ook meerdere keren goed moeten lachen, en ook zit er een beetje een boodschap in de film.
Het acteer werk is ook prima, en ook de lengte van de film was prima.. heb me vanaf het begin tot het eind er erg mee vermaakt.
ik vind t een echte aanrader
7.5
  zaterdag 19 januari 2013 @ 21:02:26 #188
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_121776181
Les Misérables (2012, Tom Hooper)

Je moet er maar tegen kunnen: films waarin dialoog plaats heeft gemaakt voor vrijwel continu gezang. De musical is een aparte stroom in de film die lang niet iedereen ligt, maar ik schijn er wel een zwak voor te hebben. Toch was ik enigszins sceptisch voor Les Misérables, want de taak om één van ’s werelds grootste musicals ooit te verfilmen is er nogal eentje. Maar misschien is het juist daardoor dat de film me eigenlijk honderd procent mee is gevallen.

Ik kan weinig anders doen dan herhalen wat velen al voor me hebben gezegd: doordat de zang niet in de studio is opgenomen en het daardoor niet zo gepolijst klinkt als in de gemiddelde musical, komt de film ten goede. Je kunt er niet omheen, het is gewoon zo. Les Mis heeft in alles een grauwe en donkere uitstraling en overgeproduceerde nummers zouden dit niet ten goede komen. Hierdoor voelt de film nooit aan als de gemiddelde musical waarover zoveel vooroordelen bestaan.

De zeer behoorlijke cast presteert daarentegen ietwat wisselvallig. Russel Crowe schijnt een zangcarrière te hebben, maar dat is aan zijn zeer vlakke prestatie niet af te lezen. Anderen, zoals Amanda Seyfried en Eddie Redmayne, doen het zonder enorm te overtuigen wel goed en de komische noot die Sacha Baron Cohen en Helena Bonham Carter toevoegen is een geslaagde. Het zijn echter Hugh Jackman en Anne Hathaway die voor de volle honderd procent weten te overtuigen met zowel zang- als acteerkunst. Jackman in een zeer sterke hoofdrol, Hathaway in een (helaas) kleinere bijrol.

Zoals eerder gezegd vloeien grootse en kleinere scènes prima in elkaar over, waarbij het camerawerk opvalt. De camera zit namelijk doorgaans dicht bovenop op de acteurs, wat moet zorgen voor een grotere betrokkenheid van de kijker. Grotendeels werkt dit, maar de nauwelijks stilstaande camera leidt zo nu en dan ook af. Dit wordt dan weer ruimschoots gecompenseerd door de minder conventionele compositie en camerapositie, wat voor enkele prachtige shots zorgt. De verdere mise-en-scène completeert de verder keurige aanpak, die grootsheid en intimiteit netjes afwisselt.

Natuurlijk had de speelduur wat ingekort kunnen worden, maar het verhaal staat als een paal boven water, in welke uitvoering dan ook. De nummers zijn afwisselend aanstekelijk en gevoelig en hebben boven alles een meerwaarde voor het verhaal. Net als de cast heeft ook het camerawerk een paar ups en downs, maar aan het einde trekken de ups aan het langste eind, omdat regisseur Tom Hooper er een zeer samenhangend geheel van heeft weten te smeden en van één van de meest succesvolle musicals ooit een prima verfilming heeft gemaakt.
  zaterdag 19 januari 2013 @ 21:10:39 #189
223886 Gaijin
Dah yah feel luckei?
pi_121776529
Warrior (2011) - IMDb
Wow _O_. Wat een film. Geen zin in om een lang verhaal te typen, deze film moet je gewoon kijken. Nick Nolte zet een ijzersterke rol neer, en de vechtscenes zijn ook erg indrukwekkend. Gaat dat zien!
9/10
imdb: 8.2/10
pi_121777711
Now Is Good 2012

Tessa is een zeventienjarig levenslustig meisje. Wanneer er bij haar een terminale ziekte wordt vastgesteld, besluit ze een wensenlijstje samen te stellen van alles wat de doorsnee tiener nog zou moeten doen, waaronder haar maagdelijkheid verliezen en drugs gebruiken. Met de hulp van een vriend begint ze de lijst af te werken. Terwijl haar ouders en broer in angst leven om Tessa te verliezen, ontdekt zij zelf juist een heel nieuw leven waarin ze vastbesloten is om elke dag zo intens mogelijk te genieten. Verliefd worden op Adam, haar nieuwe buurjongen, stond niet op de lijst, maar blijkt uiteindelijk de grootste uitdaging te zijn.

Terwijl deze film over goede cijfers krijgt, vind ik hem saai en had hij niks nieuws te bieden. Mijn cijfer een 5
pi_121779701
Regisseur Christopher Nolan, met in de sterrencast o.a. Christian Bale en Michael Caine, en nee ik heb geen Batman film gezien deze keer maar ;

The Prestige



Christian Bale en Michael Caine zijn maar 2 namen in deze sublieme film, zo zijn er ook rollen voor Hugh Jackman, Scarlett Johansson en jaja, David Bowie himself :D (ik had hem niet eens herkend in de film !)

Deze film uit 2006 speelt zich af in Londen aan het eind van de negentiende eeuw.

Robert Angier (Hugh Jackman), Alfred Borden (Christian Bale) en Julia McCollough (Piper Perabo) horen bij het gezelschap van een optredende tovenaar. Angier en Borden zitten dan in het publiek als zogenaamde 'bezoekers' om de truc goed te laten werken en het aanwezige publiek te overtuigen dat het allemaal echt is. Julia is de assistente die de 'gevaarlijke' dingen moet doen, tevens is ze de vrouw van Robert.

Echter tijdens een optreden gaat het goed mis, wat als resultaat heeft dat Angier en Borden bittere aartsrivalen worden als ze zelfstandig gaan optreden.
En dat ze elkaar niet mogen is een understatement ; de een na de andere sabotage actie volgt, zelfs tijdens hun live shows !

Op een dag bezoekt Robert (weer anoniem) een show van Alfred, en daarbij ziet hij hem een truc doen waar hij met de pet niet bij kan, hij moet en zal achter dat geheim komen !
Het gaat een obsessie worden...............

:X

Ik vond deze film in een woord ; ge-wel-dig !!! :D :D
net pas voor de eerste keer gezien, maar ik moet hem een tweede maal zien om het echt allemaal goed tot me te laten doordringen denk ik, en op een gegeven moment moest ik ook echt lachen om die sabotage acties, dan vraag je je toch echt of of je niet naar een comedy zit te kijken _O-

En ja, ik schaam me diep dat ik Bowie niet had herkend als Nikola Tesla :@

imdb rating ; 8,5
ik sluit me daarbij volledig op aan, een van de beste films die ik heb mogen zien en voor iedereen die dit nog niet gekeken heeft ; vooral doen ! je krijgt er geen spijt van !

ps. Michael Caine _O_ _O_ _O_ _O_ geen humbug deze keer ! :P

[ Bericht 0% gewijzigd door TLC op 19-01-2013 22:27:11 ]
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_121780636
Waarom heb ik mij gisteren laten verleiden om SBS6 te gaan kijken. Je weet dat het een boutzender is op elk aspect maar toch, je hoort de filmscore en dan blijf je gewoon kijken. Zat ik verdorie weer 3 uur SBS te kijken waarvan maar 126 minuten film |:( ;( ...
(oke, internetten, snack en toiletpauzes helpen ook; je krijgt ze genoeg van SBS)

The Rock (1996)
dus...

quote:
De legendarische legerheld Francis X. Hummel en zijn eersteklas team soldaten gijzelen een groep toeristen op Alcatraz en eisen een losgeld van honderd miljoen dollar. Als ze dit bedrag niet krijgen, zullen ze dodelijke gifgasraketten op San Francisco afvuren. Expert op het gebied van chemische wapens Stanley Goodspeed en John Patrick, de enige man die ooit levend van Alcatraz is ontsnapt, krijgen de opdracht de stad te redden van de ondergang.
't verhaal is niet bijzonder; dit hebben we vaker gezien. Bad guy dreigt halve mensheid iets aan te doen; een paar mensen moeten 'de wereld redden', het gaat even verkeerd maar uiteindelijk komt het allemaal goed.
Dus het moet van de acteurs komen. Sean Connory is prima bezig en brengt de nodige humor (de scene dat ze in de cellen zitten _O- ). Nicolas Cage is...iets beter dan zijn gemiddelde prestaties.
En nog een paar goede acteurs die later groot zouden worden.

Maar hetgene dat mij aan deze zender bleef kleven was het volgende:

_O_ _O_ _O_
pi_121783493
Paar dagen ziek geweest dus een hoop bagger gezien:

Total Recall

Geen onaardige remake. Genoeg actie wel een beetje een standaard bladerunner achtig decor. Paar leuke verwijzingen naar het origineel met Arnie. Oh en waarom lijken die twee vrouwlijke hoofdpersonen zo op elkaar, ik raak ervan in de war.
IMDB 6,3
Ik 7,5

Come Fly With Me

Jaren 60 stewardessenfilm. Leuk tijdsbeeld maar geen heel goede film. Vooral de drie hoofdpersonen worden nogal stereotyp als domme wichten op zoek naar een rijke man weggezet.
IMDB 5,7
Ik 5

Tuck Everlasting

Nieuwerwest sprookje over een welgesteld meisje dat wegloopt van huis en een vreemde familie met een geheim tegenkomt in het bos van haar vader. Best grote namen, Ben Kingsley, William Hurt en Alexis Bledel (Gilmore Girls). Die laatste kreeg deze rol vast door de hoogtijdagen van Gilmore Girls. Vermakelijk en vooral niet te ingewikkeld als je als een vaatdoek op de bank ligt.
IMDB 6,5
Ik 6

The Woman in Black

Harry Potter in de rol van 19e eeuwse advocaat die iets met papieren moet in een nogal creepy landhuis op een onmogelijke plek midden in een moeras. Het hele dorp wil hem ervan weerhouden want het schijnt er te spoken en dat vinden ze eng, waarom ontdekken we later in de film. De film moet eng zijn geloof ik, maar als je enge effecten bijna exclusief bestaan uit van die oude opwindbare speelgoedaapjes die spontaan herrie gaan maken dan probeer je het volgens mij niet eens als filmmaker...
IMDB 6,5 (god knows why)
Ik 3

Punch Drunk Love

Adam Sandler in een a-typische rol. Beetje typische film ook. Barry Egan heeft 7 zussen en heeft daar kennelijk nogal onder geleden, hij is psychisch niet helemaal in orde. Dat helpt hem niet als ontdekt dat hij de liefde wel eens zou kunnen hebben gevonden in Emily Watson. Wel helpt het hem in zijn ruzie met de kleine criminelen achter een sexlijn. Beetje apart maar zeker vermakelijk en normaal hou ik helemaal niet van dat hoofd van Sandler.
IMDB 7,3
Ik: eens

Hereafter

Tja. Drie verhalen over drie heel verschillende mensen die iets hebben met de dood en die door het toeval met elkaar verweven worden. Vooral het deel waarin Matt Damon de hoofdrol speelt vond ik erg sterk, sterk geacteerd door Damon en meeslepend. Ook de jonge tweeling in de tweede verhaallijn zetten een behoorlijke prestatie neer. Alleen het stuk over de franse journaliste gespeeld door Cecile de France vond ik wat minder en wat gekunsteld. Het geheel komt tot een mooi harmonieus einde.
IMDB 6,5
Ik 7

The A-Team

Ongeinspireerde moderne take op de klassieke serie. Elementen uit de serie worden prima overgenomen maar het voelt allemaal net niet. Genoeg actie, misschien wel wat te veel want ik vond de film behoorlijk lang voor de inhoud. Casting vond ik maar zozo, Face en BA goed, Hannibal wel ok maar Murdock mislukt, sowieso leek het alsof diens rol er achteraf nog ingestopt was, alsof ze die vergeten waren.
Duurde me te lang, was te veel overbodig geknal en geboem en het verhaal vond ik ook onnodig ingewikkeld verzonnen.
IMDB 6,8
Ik 4

Butter

Beetje rare komedie over boterboetseerkampioenschappen. Gekeken naar aanleiding van een review hier. Het was niet allemaal even sterk en soms ook wat plat maar ik vond het wel komisch. Met Jennifer Garner en Alicia Silverstone en een hele rits mensen die je tegenwoordig vaker ziet in wat kleinere comedy's als deze.
IMDB 6
Ik 7
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_121784465
End of Watch (2012) - IMDb



Een verhaal over twee collega's, agenten, maar bovenal vrienden in de ghetto's van LA. Het verhaal is opgenomen met veel handheldcamera's, wat veelal zorgt voor schokkerige beelden en niet altijd een wenselijke toevoeging is. Zeker op het begin, als je nog in het verhaal moet komen, is het erg vervelend. Het duurt overigens echt een tijdje voor je erin zit en als je erin zit, is het al weer bijna voorbij. Maar, ik zat er wel echt in en ik leefde echt mee met de personages.

De film komt wel realistisch over en dat komt niet alleen door de handhelds. Het acteerwerk is ronduit fantastisch, ik heb geen enkele misser gezien. Jamie Foxx zou hier wat van kunnen leren. Volgens mij is de enige bekende naam voor Anna Kendrick, sowieso een plus één voor de momenten dat ze in beeld is, maar voorderest zijn het allemaal acteurs die mij niet bekend zijn iig.

De sfeer die wordt geschetst zou zomaar de sfeer kunnen zijn van de ghetto's van LA. Of de gangwars ook zo gaan? Ik weet het niet, maar het zou me niet verbazen als de gangwars echt zo gaan en als de politie echt zo te werk gaat. Niet alleen de actie is overigens de moeite waard, ook de dialogen in de auto zijn de moeite waard.

Kortom: een film die je aangrijpt, maar zekere opstartproblemen heeft. Als de handhelds er niet waren geweest, of in ieder geval niet zo significant aanwezig, dan zou de film hoger scoren. Toch een mustsee.

Mijn cijfer: 8
IMDb:
Ratings: 7.7/10 from 48,768 users Metascore: 68/100
Reviews: 177 user | 271 critic | 37 from Metacritic.com
Een zinnig woord is nimmer zinnig zonder woorden eromheen.
Een zinnige zin is dus ook nooit helemaal alleen.
pi_121784705
Brave (2012) - IMDb

Niet de beste van het Pixar-kamp. Met name het verhaal kon mij weinig boeien. Het zag er wel allemaal weer schitterend uit. :)
Cijfer 7
mumbo jumbo who are you? AAAHHHH!!!
pi_121784725
Life of Pi aan het kijken. Leuk concept en mooie beelden. Maar redelijk matig uitgewerkt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 25% gewijzigd door Mike op 20-01-2013 10:07:26 ]
#winning
  zondag 20 januari 2013 @ 00:34:30 #197
8369 speknek
Another day another slay
pi_121784734
Hoe kan Gyllenhaal je nou niet bekend zijn?
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_121785078
Pulp Fiction (1994) - IMDb
Lang geleden dat ik die had gezien, dus daarom vanavond weer. Heb me weer leuk vermaakt. Grappig dat Steve Buscemi ook in deze film zat, had 'm niet herkend :P

Cube (1997) - IMDb
Had deze al een keer gezien op een horroravond, maar had toen teveel alcohol op om nog alles te herinneren :P
Daarom heb ik m nog een keer gekeken, heel leuk om te zien hoe het de characters vergaat als ze in een kubus zitten opgeloten met kamers die vol booby-traps zitten.

quote:
Six different people, each from a very different walk of life, awaken to find themselves inside a giant cube with thousands of possible rooms. Each has a skill that becomes clear when they must band together to get out: a cop, a math whiz, a building designer, a doctor, an escape master, and a disabled man. Each plays a part in their thrilling quest to find answers as to why they've been imprisoned.
Children of the night. What music they make.
pi_121785258
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2013 00:34 schreef speknek het volgende:
Hoe kan Gyllenhaal je nou niet bekend zijn?
Lange tijd geleden dat ik brokeback mountain heb gezien. (zie nu pas IMDb-sectie van hem)
Een zinnig woord is nimmer zinnig zonder woorden eromheen.
Een zinnige zin is dus ook nooit helemaal alleen.
  zondag 20 januari 2013 @ 00:49:55 #200
383398 Kyubey
Genesis 19:26
pi_121785283
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2013 00:44 schreef DeHovenier het volgende:
Pulp Fiction (1994) - IMDb
Lang geleden dat ik die had gezien, dus daarom vanavond weer. Heb me weer leuk vermaakt. Grappig dat Steve Buscemi ook in deze film zat, had 'm niet herkend :P

Cube (1997) - IMDb
Had deze al een keer gezien op een horroravond, maar had toen teveel alcohol op om nog alles te herinneren :P
Daarom heb ik m nog een keer gekeken, heel leuk om te zien hoe het de characters vergaat als ze in een kubus zitten opgeloten met kamers die vol booby-traps zitten.

[..]

Dat zijn toch echt zeven mensen :X
Helemaal super.
pi_121785719
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2013 00:49 schreef Kyubey het volgende:

[..]

Dat zijn toch echt zeven mensen :X
Ga maar klagen bij die gast die dat synopsis heeft geschreven :+
Children of the night. What music they make.
  zondag 20 januari 2013 @ 01:04:09 #202
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_121785801
Net Django gezien. Vond hem redelijk, maar haalde het bij lange na niet bij O+ Inglourious Basterds O+.

7/10.
Niet meer actief op Fok!
  zondag 20 januari 2013 @ 03:07:39 #203
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_121788083
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2013 01:04 schreef Viking84 het volgende:
Net Django gezien. Vond hem redelijk, maar haalde het bij lange na niet bij O+ Inglourious Basterds O+.

7/10.
Smaken verschillen!
  zondag 20 januari 2013 @ 08:54:45 #204
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_121788998
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2013 03:07 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Smaken verschillen!
idd. Ik ging met een echte Tarantinofan en die vond hem ook mwah.
Niet meer actief op Fok!
  zondag 20 januari 2013 @ 09:27:24 #205
286575 Roces18
Chef de party
pi_121789231
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2013 22:42 schreef Iemand91 het volgende:
The Rock

Maar hetgene dat mij aan deze zender bleef kleven was het volgende:

_O_ _O_ _O_
Elke keer wanneer ik die themesong hoorde moest ik denken aan expeditie robinson :')
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_121790211
Django unchained Een van origine Duitse premiejager red een slaaf omdat hij die nodig heeft bij de jacht op een stel misdadigers. Er groeit vriendschap tussen de 2 en ze besluiten de vrouw van de slaaf te redden die diep in het Zuiden van de States op een plantage werkt. Maar daar werken ze zich behoorlijk in de nesten.

Typische Tarantino film met een origineel gegeven. De karakters, personages, dialogen, sfeer, rondspattend bloed en af en toe extreme geweld komen allemaal vertrouwd over (ofschoon het afschieten van de personages soms een beetje als 'zombiesplattering' overkomt, ik moest steeds aan 'from dusk till dawn' denken. Als je goed oplet zie je 1 acteur uit die film ook terug). Ook de kenmerkende aspecten in Tarantino's films zoals good guys versus bad guys, eer, vriendschap, wraakneming, principes en bloedige vergelding komen weer ruimschots aan bod. Je wordt derhalve niet teleurgesteld.

Het is een goede film maar je moet geen 'Kill Bill' of 'inglorious basterds' niveau verwachten, dat haalt het zeer zeker niet. Ook vond ik de soms hiphop achtige muziek niet helemaal op zijn plek (terwijl de rest van de muziek soms weer heel goed was).

Het racisme/rasonderscheid in de film voelt af en toe ongemakkelijk aan, het aantal keren nigger dit en nigger dat is niet te tellen. Maar dat is nu eenmaal ook waar het om draait.

Leuke cameo's, maar met name DiCaprio is goed op zijn plek en speelt de sterren van de hemel. Don Johnson vond ik minder overtuigen, maar dat is ook een minder goede acteur (zijn feitelijk enige goede films zijn' the hot spot' en 'quilty as sin' en dat is al weer even geleden).

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik zou zeggen een 7,5+

[ Bericht 0% gewijzigd door mister_white op 20-01-2013 10:48:40 ]
Newton is dood, Einstein is overleden en ik voel me ook niet lekker..
  zondag 20 januari 2013 @ 11:07:52 #207
286575 Roces18
Chef de party
pi_121790706
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_121790860
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2013 11:07 schreef Roces18 het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 20 januari 2013 @ 12:09:39 #209
242444 Pannenkoek3000
Dying is for fools
pi_121792354
quote:
7s.gif Op zondag 20 januari 2013 11:14 schreef andreas612 het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Malheureusement le fromage de cacahouète.
  Moderator zondag 20 januari 2013 @ 12:19:27 #210
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_121792673
Dit soort spoilerposts in een reviewtopic is voor niemand leuk, mensen. Je kunt hier praten over Django: TV / Django Unchained (Dec. 2012) Quentin Tarantino
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
pi_121793553
Zero Dark Thirty gezien gister. Kapot goede film. Omdat hij zich afspeelt in het midden-oosten krijg je zo'n gevoel als bij bijv. The Kingdom of nog zo'n blockbuster :P weet niet meer hoe die andere film heet. Maar Zero Dark Thirty gaat over de strijd vanaf 9/11 tot het doden van Osama Bin Laden. Mooi geacteerd, mooi weer gegeven, en gewoon uber spannend. Een dikke 9 voor deze film, ademloos zitten kijken.

Een film als Safe House is ook een leuke film, maar wat Zero Dark Thirty beter maakt is dat er mijns inziens nog een extra laag inzit, het is niet 'puur actie', het draait hier meer om het plot, met de actie als extra. Top film, 2,5 uur vlogen sneeeel voorbij.
Only the strong survive
pi_121793977
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2013 12:43 schreef TheGOAT het volgende:
Omdat hij zich afspeelt in het midden-oosten krijg je zo'n gevoel als bij bijv. The Kingdom of nog zo'n blockbuster :P weet niet meer hoe die andere film heet.
Uhmmmm.... the Hurt Locker? Green zone? Body of Lies? Three kings?
Newton is dood, Einstein is overleden en ik voel me ook niet lekker..
pi_121795254
quote:
Body of Lies was het :P Leuke film om te kijken maar uiteindelijk matig, heb net even gekeken, gaf hem een 6,5 :P Maar zelfde sfeertje qua midden-oosten etc

3 kings was ook een matige film vond ik, hurt locker staat op de harde schijf om binnenkort te kijken :Y
Only the strong survive
pi_121796988
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2013 13:26 schreef TheGOAT het volgende:

[..]

Body of Lies was het :P Leuke film om te kijken maar uiteindelijk matig, heb net even gekeken, gaf hem een 6,5 :P Maar zelfde sfeertje qua midden-oosten etc

3 kings was ook een matige film vond ik, hurt locker staat op de harde schijf om binnenkort te kijken :Y
hurt locker vond ik beter dan body of lies and green zone, dus beste voor 't laatste ;)
  zondag 20 januari 2013 @ 14:23:11 #215
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_121798001
Three Kings >> The Hurt Locker
Ben wel benieuwd naar ZD30 eigenlijk. Van totaal geen interesse een paar weken geleden, naar must-see nu...
pi_121800148
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2013 14:23 schreef Lemans24 het volgende:
Three Kings >> The Hurt Locker
Ben wel benieuwd naar ZD30 eigenlijk. Van totaal geen interesse een paar weken geleden, naar must-see nu...
Gewoon een top-film, zeker als je altijd interesse voor midden-oosten icm terrorisme hebt gehad, of er juist weinig vanaf weet... In dat opzicht zeker een 'nieuwe' film. Gewoon ff binnehalne die hap, er zijn genoeg mooie linkjes :Y
Only the strong survive
pi_121800635
Django Unchained (2012) - IMDb
Lang geleden dat ik een film de volgende dag meteen nog een keer ging kijken :P denk wel dat ik t zijn beste film vind sinds pulp. Zelfs de hip hop was passend. Fantastische rol van DiCaprio.
8.5

Seven Psychopaths (2012) - IMDb
Aardig, beetje te goed over nagedacht als je t mij vraagt, vond m iets te gekunsteld. Wel de moeite waard.
7.12
Wie dit leest is hek.
pi_121801037
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2013 14:23 schreef Lemans24 het volgende:
Three Kings >> The Hurt Locker
Ben wel benieuwd naar ZD30 eigenlijk. Van totaal geen interesse een paar weken geleden, naar must-see nu...
Alles >> The Hurt Locker.

Ik snap die hele hype niet. Er zit geen verhaal in, nauwelijks spanning, geen binding met de karakters. Persoonlijk vind ik dit de slechtste film die ooit is gemaakt.
pi_121803622
Shattered glass is de slechte film ooit gemaakt
Only the strong survive
  zondag 20 januari 2013 @ 16:09:18 #220
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_121804543
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2013 15:01 schreef TheGOAT het volgende:

[..]

Gewoon een top-film, zeker als je altijd interesse voor midden-oosten icm terrorisme hebt gehad, of er juist weinig vanaf weet... In dat opzicht zeker een 'nieuwe' film. Gewoon ff binnehalne die hap, er zijn genoeg mooie linkjes :Y
Ik ga gewoon naar de bios hoor.
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 20 januari 2013 @ 16:50:39 #221
862 Arcee
Look closer
pi_121806801


90 minutter (2012) - IMDb

Begint als een film waarvan je het idee hebt dat er niets gaat gebeuren. Totdat blijkt dat het zeker niet zo'n film wordt en het een film wordt die je eigenlijk niet makkelijk aan een ander aanraadt. Het is een Noors drama, een hard drama. Voor liefhebbers daarvan een must-see.

Ik bleef tijdens de hele aftiteling nog zitten. Zo'n film dus.

IMDb-cijfer: 6.7
Mijn cijfer: 8.0
pi_121807617
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2013 15:15 schreef Tobi-wan het volgende:

[..]

Alles >> The Hurt Locker.

Ik snap die hele hype niet. Er zit geen verhaal in, nauwelijks spanning, geen binding met de karakters. Persoonlijk vind ik dit de slechtste film die ooit is gemaakt.
matige troll :')
pi_121810689
Broken



quote:
It is a story about the loss of innocence, childhood, unfortunate events and people trying to do "good", and forced to do "bad".
Mooie drama film. :)

Cijfer: 7

[ Bericht 0% gewijzigd door kevin_ op 20-01-2013 18:25:42 ]
pi_121811362
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2013 18:19 schreef kevin_ het volgende:
Broken

[ afbeelding ]

[..]

Mooie drama film. :)

Cijfer: 7
Cillian Murphy, die moet ik zien. *O*
pi_121813118
quote:
7s.gif Op zondag 20 januari 2013 17:08 schreef andreas612 het volgende:

[..]

matige troll :')
Ik meen het serieus. Ik heb me de hele film afgevraagd hoe het zo in de prijzen kon vallen. Ik neem aan dat het het iets patriottisch is waar je Amerikaans voor moet zijn. Er liggen 3 bommen, die gaan ze opruimen. Het gaat 'bijna' fout, oeh wat spannend. Einde.
  zondag 20 januari 2013 @ 19:35:19 #226
8369 speknek
Another day another slay
pi_121814230
Cloud Atlas (2012) - IMDb



Eindeloos intrigerende ensemble film van de Wachowski brother and sister. Verhalen in zes verschillende tijdslijnen met veelal dezelfde acteurs in verschillende, opvallend (of juist niet) geschminkte rollen (mannen spelen in een andere tijdslijn een vrouw, blanken worden aziatisch, etc), wat een enkele keer storend is maar vaak een leuk extra puzzeltje geeft.
Gedurende het grootste gedeelte van de film zit je je af te vragen wat de verhalen met elkaar te maken hebben, maar dat kun je eigenlijk beter niet doen, en gewoon genieten van de verschillende stukken. Uiteindelijk valt alles redelijk op z'n plaats; alhoewel ik de link tussen het verleden en het heden aan de ene kant, en de toekomst aan de andere kant wat minder sterk vind. Vooral de twee toekomstvertellingen zijn wat mij betreft het interessantst, iets waar de Wachowskis mer hun inventieve visuele flair, en de schrijver die de verre toekomsttaal bedacht heeft, zichtbaar het meeste plezier aan hebben beleefd. Wat ze er precies mee willen vertellen weet ik niet, behalve dan dat alles samenhangt en we het leven moeten vieren, maar dat geeft ook niet. Op kleine puntjes na heb ik ervan genoten. Wat een fantastisch filmjaar was 2012 toch.

8

[ Bericht 0% gewijzigd door speknek op 20-01-2013 21:32:57 ]
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  zondag 20 januari 2013 @ 21:14:48 #227
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_121819453


Vanmiddag December Boys met Daniel Radcliffe gezien. Leuke coming of age-film!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
IMDB: 6,6/10
Mijn cijfer: 7/10

[ Bericht 9% gewijzigd door Mike op 20-01-2013 21:19:09 ]
Niet meer actief op Fok!
pi_121819644
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2013 21:14 schreef Viking84 het volgende:
[ afbeelding ]
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
IMDB: 6,6/10
Mijn cijfer: 7/10
das volgens mij een vrij dikke spoiler :P

[ Bericht 9% gewijzigd door Mike op 20-01-2013 21:19:17 ]
Wie dit leest is hek.
  zondag 20 januari 2013 @ 21:20:29 #229
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_121819831
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2013 21:17 schreef Jungle_Jim het volgende:

[..]

das volgens mij een vrij dikke spoiler :P
Oké sorry, was niet de bedoeling!
Niet meer actief op Fok!
  zondag 20 januari 2013 @ 21:22:33 #230
357776 ArtistA
Wandelen door het park
pi_121819978
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2013 19:13 schreef Tobi-wan het volgende:

[..]

Ik meen het serieus. Ik heb me de hele film afgevraagd hoe het zo in de prijzen kon vallen. Ik neem aan dat het het iets patriottisch is waar je Amerikaans voor moet zijn. Er liggen 3 bommen, die gaan ze opruimen. Het gaat 'bijna' fout, oeh wat spannend. Einde.
Jij zou het zó goed kunnen vinden met een collega van me volgens mij :')
  zondag 20 januari 2013 @ 21:23:07 #231
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_121820016
-edit: al heel vaak gezegd: geen tip-topic dit-

[ Bericht 39% gewijzigd door Mike op 20-01-2013 21:26:31 ]
Niet meer actief op Fok!
pi_121820505
quote:
14s.gif Op zondag 20 januari 2013 21:22 schreef ArtistA het volgende:

[..]

Jij zou het zó goed kunnen vinden met een collega van me volgens mij :')
Beetje jammer van die smilie. Ik heb ergens tussen de 500 en 1000 films gekeken. Over het algemeen kan ik wel begrijpen waarom sommige mensen een film een bepaalde beoordeling geven. Maar dit is voor mij het grootste raadsel in de filmwereld.

Genoeg bullshit, nu weer films reviewen.
  zondag 20 januari 2013 @ 21:32:47 #233
357776 ArtistA
Wandelen door het park
pi_121820770
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2013 21:29 schreef Tobi-wan het volgende:

[..]

Beetje jammer van die smilie. Ik heb ergens tussen de 500 en 1000 films gekeken. Over het algemeen kan ik wel begrijpen waarom sommige mensen een film een bepaalde beoordeling geven. Maar dit is voor mij het grootste raadsel in de filmwereld.

Genoeg bullshit, nu weer films reviewen.
Je kent mijn collega natuurlijk niet, maar die smiley is puur en alleen omdat jij precies dezelfde woorden gebruikt als hij wanneer die film ter sprake komt. Ik beweer niet dat jouw oordeel onjuist is over die film, ik vond het gewoon grappig om iemand anders - tenzij je Jos heet - zo te horen over The Hurt Locker.
pi_121821583
La Haine (1995)


The film follows three young men and their time spent in the French suburban "ghetto," over a span of twenty-four hours. Vinz, a Jew, Saïd, an Arab, and Hubert, a black boxer, have grown up in these French suburbs where high levels of diversity coupled with the racist and oppressive police force have raised tensions to a critical breaking point. During the riots that took place a night before, a police officer lost his handgun in the ensuing madness, only to leave it for Vinz to find. Now, with a newfound means to gain the respect he deserves, Vinz vows to kill a cop if his friend Abdel dies in the hospital, due the beating he received while in police custody.

Zal de review kort houden aangezien veel mensen deze film waarschijnlijk al gezien hebben. Een parel van Kassovitz (o.a. van Amelie, Munich). De film zit vol met prachtige shots en het verhaal bind je van begin tot einde aan het scherm. Duurt iets langer dan anderhalf uur waardoor hij ideaal is als je even snel een goede film wil kijken. Ook altijd leuk om je Frans weer een beetje op te poetsen.

Jusqu'ici tout va bien.

IMDB: 8,1
Ik 8,5
pi_121821598
Tien minuten van Seven Psychopaths gezien, toen maar snel afgezet wegens tweederangs Tarantino-imitatie.
pi_121822067
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2013 21:44 schreef Kansenjongere het volgende:
Tien minuten van Seven Psychopaths gezien, toen maar snel afgezet wegens tweederangs Tarantino-imitatie.
wauw dat is raar om te zeggen.
  zondag 20 januari 2013 @ 22:28:46 #237
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_121824459
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2013 21:44 schreef Kansenjongere het volgende:
Tien minuten van Seven Psychopaths gezien, toen maar snel afgezet wegens tweederangs Tarantino-imitatie.
Ik heb de film net afgezien, maar waarin is het dan precies een QT-imitatie?
pi_121824945
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2013 22:28 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Ik heb de film net afgezien, maar waarin is het dan precies een QT-imitatie?
De openingsscène vond ik een volkomen mislukte imitatie van Reservoir Dogs en Pulp Fiction.
pi_121825121
50/50

Joseph Gordon-Levitt en Seth Rogen in een op waarheid gebaseerd verhaal van een 27 jarige jongen die een zeldzame vorm van kanker gediagnostiseerd krijgt. We volgen hem door het proces van behandelingen en hoe hij en zijn omgeving daar mee omgaan.
Goeie film, zat er meteen echt in en hield me vast, leefde echt mee. Vond het behoorlijk geloofwaardig neergezet en alle aspecten van het proces waar een patient mee te maken krijgt kwamen aan bod, druk op z'n relatie, raar gedrag van de omgeving (waarom die hond...), een overbezorgde moeder, dat soort dingen. Z'n psycholoog vond ik een leuk element in het verhaal, zowel qua rol als actrice. Seth Rogen doet wat hij altijd doet en doet dat goed. Ik vraag me alleen wel eens af of hij nog meer kan? JGL draagt de film goed hoewel hij af en toe wat stoïcijns oogde en vlak leek te spelen. Dat hoorde denk ik niet bij de rol, heb dat wel vaker bij hem, z'n enige minpunt eigenlijk verder vind ik een heel erg goede acteur.
IMDB 7,8
Ik: dikke 8
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_121827126


ALLEEN MAAR NETTE MENSEN

Opzich wel een leuke film met prima acteerwerk, maar toch had ik er wat meer van verwacht... ik had verwacht dat er wat meer ECHTE grappen in zouden zitten.. ik vond dat er nu teveel gepraat werd over nou nederlandse zijn zo marrokanen zijn zo.... en daar probeerden ze grappig over te zijn en tja dat is 1 of 2 x wel leuk maar na 6-7 x dezelfde grap in een ander jasje gaat t vervelen...
Ook later zitten er onnodige sexscenes in.. wat ik een beetje 'goedkoop'' vermaak vind..

Ondanks die negatieve punten is het wel gewoon een lekkere wegkijk film, niet veel denken af entoe lachen... en opzich verveelt geen seconde....
6+
pi_121830161
Silver Linings Playbook (2012) - IMDb

Een jongeman met een stoornis ontmoet een jongevrouw met een stoornis en ontwikkelen een liefde voor elkaar waarbij romantiek hoog in het vaandel staat. Niet erg bijzonder origineel script. Het geeft je ook niet perse een andere kijk op stoornissen. Wat wel bijzonder goed is, is het acteerwerk. Die oscarnominaties zijn voor het grootste gedeelte dus terecht als het om acteren gaat.

Mijn cijfer: 7
Een zinnig woord is nimmer zinnig zonder woorden eromheen.
Een zinnige zin is dus ook nooit helemaal alleen.
  maandag 21 januari 2013 @ 03:02:12 #242
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_121831789

Half Nelson (2006) - IMDb

Ryan Gosling speelt een van een crackverslaving herstellende leraar op een public school. Hij gaat echter toch weer gebruiken en zijn leven is een zooitje. De vriendschap met een meisje uit z'n klas is zo'n beetje de enige band die hij nog heeft met het echte leven. Het is absoluut geen makkelijke film, zowel qua onderwerp als qua stijl. Het eerste half uur stond ik dan ook op het punt om af te haken. Echter, zodra de richting van het verhaal duidelijk werd en de ruwe stijl begon te wennen, wist de film me te pakken. Oh, de titel blijkt op een worstelterm te slaan, een soort wurggreep.
IMDb: 7,3
Ik: 7


12 Angry Men (1957) - IMDb

Het verhaal van het overleg van een jury in een moordzaak: twaalf juryleden moeten besluiten of de verdachte schuldig is of niet. Het gaat hier duidelijk niet zo zeer om de uitslag, maar om het proces daarnaartoe. Zowel qua verhaal als qua beelden is dit briljant vastgelegd. Ik heb me altijd afgevraagd waarom juist deze film zo hoog in de IMDb top 250 staat (#6), maar nu begrijp ik het. Hier kan ik alleen maar een 10 voor geven.
IMDb: 8,9
Ik: 10
pi_121831797
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2013 19:35 schreef speknek het volgende:
Cloud Atlas (2012) - IMDb

[ afbeelding ]

Eindeloos intrigerende ensemble film van de Wachowski brother and sister. Verhalen in zes verschillende tijdslijnen met veelal dezelfde acteurs in verschillende, opvallend (of juist niet) geschminkte rollen (mannen spelen in een andere tijdslijn een vrouw, blanken worden aziatisch, etc), wat een enkele keer storend is maar vaak een leuk extra puzzeltje geeft.
Gedurende het grootste gedeelte van de film zit je je af te vragen wat de verhalen met elkaar te maken hebben, maar dat kun je eigenlijk beter niet doen, en gewoon genieten van de verschillende stukken. Uiteindelijk valt alles redelijk op z'n plaats; alhoewel ik de link tussen het verleden en het heden aan de ene kant, en de toekomst aan de andere kant wat minder sterk vind. Vooral de twee toekomstvertellingen zijn wat mij betreft het interessantst, iets waar de Wachowskis mer hun inventieve visuele flair, en de schrijver die de verre toekomsttaal bedacht heeft, zichtbaar het meeste plezier aan hebben beleefd. Wat ze er precies mee willen vertellen weet ik niet, behalve dan dat alles samenhangt en we het leven moeten vieren, maar dat geeft ook niet. Op kleine puntjes na heb ik ervan genoten. Wat een fantastisch filmjaar was 2012 toch.

8
ik heb hem ook gezien. Aparte film, maar de sfeer was mooi. :)

7.3
pi_121842050
quote:
2s.gif Op zaterdag 19 januari 2013 23:57 schreef Karstman het volgende:
Paar dagen ziek geweest dus een hoop bagger gezien:

Total Recall
[ afbeelding ]
Geen onaardige remake. Genoeg actie wel een beetje een standaard bladerunner achtig decor. Paar leuke verwijzingen naar het origineel met Arnie. Oh en waarom lijken die twee vrouwlijke hoofdpersonen zo op elkaar, ik raak ervan in de war.
IMDB 6,3
Ik 7,5

Zo dan, aardig wat films kunnen kijken terwijl je ziek bent ;-) dan hoor je te slapen hoor! haha!

Come Fly With Me
[ afbeelding ]
Jaren 60 stewardessenfilm. Leuk tijdsbeeld maar geen heel goede film. Vooral de drie hoofdpersonen worden nogal stereotyp als domme wichten op zoek naar een rijke man weggezet.
IMDB 5,7
Ik 5

Tuck Everlasting
[ afbeelding ]
Nieuwerwest sprookje over een welgesteld meisje dat wegloopt van huis en een vreemde familie met een geheim tegenkomt in het bos van haar vader. Best grote namen, Ben Kingsley, William Hurt en Alexis Bledel (Gilmore Girls). Die laatste kreeg deze rol vast door de hoogtijdagen van Gilmore Girls. Vermakelijk en vooral niet te ingewikkeld als je als een vaatdoek op de bank ligt.
IMDB 6,5
Ik 6

The Woman in Black
[ afbeelding ]
Harry Potter in de rol van 19e eeuwse advocaat die iets met papieren moet in een nogal creepy landhuis op een onmogelijke plek midden in een moeras. Het hele dorp wil hem ervan weerhouden want het schijnt er te spoken en dat vinden ze eng, waarom ontdekken we later in de film. De film moet eng zijn geloof ik, maar als je enge effecten bijna exclusief bestaan uit van die oude opwindbare speelgoedaapjes die spontaan herrie gaan maken dan probeer je het volgens mij niet eens als filmmaker...
IMDB 6,5 (god knows why)
Ik 3

Punch Drunk Love
[ afbeelding ]
Adam Sandler in een a-typische rol. Beetje typische film ook. Barry Egan heeft 7 zussen en heeft daar kennelijk nogal onder geleden, hij is psychisch niet helemaal in orde. Dat helpt hem niet als ontdekt dat hij de liefde wel eens zou kunnen hebben gevonden in Emily Watson. Wel helpt het hem in zijn ruzie met de kleine criminelen achter een sexlijn. Beetje apart maar zeker vermakelijk en normaal hou ik helemaal niet van dat hoofd van Sandler.
IMDB 7,3
Ik: eens

Hereafter
[ afbeelding ]
Tja. Drie verhalen over drie heel verschillende mensen die iets hebben met de dood en die door het toeval met elkaar verweven worden. Vooral het deel waarin Matt Damon de hoofdrol speelt vond ik erg sterk, sterk geacteerd door Damon en meeslepend. Ook de jonge tweeling in de tweede verhaallijn zetten een behoorlijke prestatie neer. Alleen het stuk over de franse journaliste gespeeld door Cecile de France vond ik wat minder en wat gekunsteld. Het geheel komt tot een mooi harmonieus einde.
IMDB 6,5
Ik 7

The A-Team
[ afbeelding ]
Ongeinspireerde moderne take op de klassieke serie. Elementen uit de serie worden prima overgenomen maar het voelt allemaal net niet. Genoeg actie, misschien wel wat te veel want ik vond de film behoorlijk lang voor de inhoud. Casting vond ik maar zozo, Face en BA goed, Hannibal wel ok maar Murdock mislukt, sowieso leek het alsof diens rol er achteraf nog ingestopt was, alsof ze die vergeten waren.
Duurde me te lang, was te veel overbodig geknal en geboem en het verhaal vond ik ook onnodig ingewikkeld verzonnen.
IMDB 6,8
Ik 4

Butter
[ afbeelding ]
Beetje rare komedie over boterboetseerkampioenschappen. Gekeken naar aanleiding van een review hier. Het was niet allemaal even sterk en soms ook wat plat maar ik vond het wel komisch. Met Jennifer Garner en Alicia Silverstone en een hele rits mensen die je tegenwoordig vaker ziet in wat kleinere comedy's als deze.
IMDB 6
Ik 7
pi_121843552
Requim For A Dream

Sterke film over 4 drugsverslaafden waarmee het steeds slechter gaat.
Children of the night. What music they make.
  † In Memoriam † maandag 21 januari 2013 @ 14:23:40 #246
308148 Marie30
Perception is reality.
pi_121843893
Struck by Lightning (2012) - IMDb

quote:
After being struck and killed by lightning, a young man recounts the way he blackmailed his fellow classmates into contributing to his literary magazine.
Speciale film. Gaat nogal traag en was absoluut niet wat ik er van verwachtte.
Veel dialogen, maar ze konden mij wel bekoren. Ik zie het geen grote hit worden, maar voor mensen die een trage dramatische film kunnen waarderen is hij zeker geschikt.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Imdb 6,4
Ik 7
Are you fokking to me?
pi_121849534
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2013 14:15 schreef DeHovenier het volgende:
Requim For A Dream

Sterke film over 4 drugsverslaafden waarmee het steeds slechter gaat.
Je recensie heeft me over de streep getrokken, ik ga hem meteen kijken...
[b]Op vrijdag 27 april 2012 23:21 schreef AldoTheApache het volgende:[/b]
_O_ jij bent de grootste baas op FOK!
Aller tijden :D _O_ _O_
  maandag 21 januari 2013 @ 16:49:20 #248
223886 Gaijin
Dah yah feel luckei?
pi_121850768
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2013 03:02 schreef Lemans24 het volgende:
[ afbeelding ]
Half Nelson (2006) - IMDb

Ryan Gosling speelt een van een crackverslaving herstellende leraar op een public school. Hij gaat echter toch weer gebruiken en zijn leven is een zooitje. De vriendschap met een meisje uit z'n klas is zo'n beetje de enige band die hij nog heeft met het echte leven. Het is absoluut geen makkelijke film, zowel qua onderwerp als qua stijl. Het eerste half uur stond ik dan ook op het punt om af te haken. Echter, zodra de richting van het verhaal duidelijk werd en de ruwe stijl begon te wennen, wist de film me te pakken. Oh, de titel blijkt op een worstelterm te slaan, een soort wurggreep.
IMDb: 7,3
Ik: 7

Dit vond ik zo'n goede film _O_. Mooie rauwe stijl inderdaad en Gosling acteert echt geweldig. Ik gaf hem een 8.5.
pi_121853970
Flight

Sterke rol van Denzel als een heldhaftige piloot die graag zuipt en snuift. Goed verhaal, prima cast en ondanks de speelduur van 145 minuten voelt het niet langdradig aan. Toch verwachtte ik op het einde wat meer vuurwerk maar al met al prima origineel filmpje.

8.0

Penoza - seizoen 1

De vrouw van een wiethandelaar wordt voor de wereld van de misdaad ingezogen en gedwongen het spelletje mee te spelen. Penoza is de eerst Nederlandse serie die wat mij betreft erin slaagt om de kwaliteit van de betere Amerikaanse misdaadseries te benaderen. Een erg sterke cast, goede karakters en een boeiend verhaal dat mij de 8 afleveringen lang op het puntje van de stoel hield. Deed me een beetje denken aan de Nederlandse film Lek meets The Sopranos. Aanrader!

8.5
  maandag 21 januari 2013 @ 18:16:43 #250
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_121854162
Heb de laatste tijd films gezien die bekroond werden met de Oscar voor de beste film. De voorkeur voor de Academy voor quasi-epische drama's (al dan niet historisch) of musicals blijft matig.

Cimarron (1931) - IMDb
Een van de laagstgewaardeerde oscarwinnaars, maar wat mij betreft onterecht! Cimarron is een epische vertelling over de opkomst van een westernstadje in Oklahoma eind 19e eeuw. De beginscene is al meteen indrukwekkend: een massale landrun van huifkarren, heldhaftige cowboys op paarden en andersoortig pluimage rennen als gekken een onontgonnen gebied in, op zoek naar een stekje om daar hun nieuwe bestaan te starten.

Diezelfde weg bewandelt ook een koppel (Richard Dix & Irene Dunne). Ze komen terecht in zo'n westernstadje, waar het nogal een grote chaos is. Een stel outlaws begint al meteen met het terroriseren van onschuldige burgers en een gokpaleis doet eveneens dienst als kerk. De opbouw vond ik best aardig gedaan met leuke bijrollen. Zo is er een donkere bediende, die voor de comic relief zorgt. Eigenlijk heel fout en nu heel politiek incorrect, maar soit... Gedurende film maakt de film een paar tijdsprongen en wordt per tijdsprong ook telkens ietsje minder interessant. Ook zijn er nog wat bijrollen die acteren, alsof ze nog in het stomme-film-tijdperk actief zijn. Maar een ruime voldoende verdient deze film alsnog met gemak! Cijfer: 7

Cavalcade (1933) - IMDb
Tis dat deze film de Oscar voor beste film won, anders was dit werk in de vergetelheid terecht gekomen lijkt me, zo boeiend was dit niet. Een welgestelde familie wordt vanaf 1900 tot en met 1933 gevolgd. Allemaal belangrijke gebeurtenissen passeren de revue en daarmee is die familie natuurlijk betrokken. Het wordt allemaal hoogdravend en oversentimenteel aangepakt. 80 Jaar later komt dat natuurlijk redelijk suf over. Een stuk sprong er wel tussenuit: een scene met door elkaar heen geprojecteerde beelden van WO I-slagvelden en door elkaar tetterende muziek. Dat zag er nog wel aardig uit en gaf de waanzin van oorlog goed weer. Cijfer: 6

Around the World in Eighty Days (1956) - IMDb
Vrij lange avonturenfilm (ruim drie uur!) naar het welbekende boek van Jules Verne. Sommige scenes worden erg lang uitgesponnen en halen het tempo nogal uit de film. Wel is alles best knap en overtuigend gemaakt, dat maakt de film alsnog redelijk om te zien. David Niven als typische hooghartige Brit vond ik wel oke neergezet, alleen die Passepartout vond ik kinderachtig en irritant. Was ie ook zo in het boek? Cijfer: 6,5

Terms of Endearment (1983) - IMDb
Ik weet niet zo goed wat ik met deze dramafilm over de getroubleerde relatie tussen moeder en dochter aan moet. Enorm goed vond ik deze film niet. Vooral in het begin was het matig. Telkens springt de film een paar jaar verder in de tijd, waardoor ik het allemaal maar afstandelijk vond. Tegen het eind wil de film wel wat meer beklijven doordat de film de emotionele toer opgaat, maar heel indrukwekkend, laat staan tranentrekkend vond ik het niet. Pluspuntje van deze film is trouwens een gave en typische rol voor Jack Nicholson. Al met al gewoon redelijk en niet uitzonderlijk. Cijfer: 7

The Broadway Melody (1929) - IMDb
Zwakke oscarwinnaar uit 1929. De geluidsfilm stond nog in de kinderschoenen, dus wat dachten deze filmmakers schijnbaar? Laten we een musical maken! Het verhaaltje is niet echt interessant en ik dacht: "ga dan maar zo'n musicalnummertje zingen!" Helaas zijn die ook niet bijster tof, dus er blijft maar weinig over van deze film. Cijfer: 5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  maandag 21 januari 2013 @ 18:23:07 #251
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_121854374
quote:
2s.gif Op maandag 21 januari 2013 18:16 schreef Falco het volgende:
Heb de laatste tijd films gezien die bekroond werden met de Oscar voor de beste film. De voorkeur voor de Academy voor quasi-epische drama's (al dan niet historisch) of musicals blijft matig.
Het lijstje van uitgekotste oscarwinnaars, die men bij nader inzien redelijk beschamende toevoegingen aan het palmares vond, bestaat dan ook voor een groot deel uit musicals.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_121858679
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2013 13:41 schreef resque het volgende:

[..]

Had je een vraag of een opmerking?
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_121868427
Net Amour van Haneke gezien, niet echt onder de indruk.

Mijn cijfer: 7

Uitgebreidere recensie later.
Een zinnig woord is nimmer zinnig zonder woorden eromheen.
Een zinnige zin is dus ook nooit helemaal alleen.
pi_121871223
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2013 18:11 schreef planethugo het volgende:
Flight
[ afbeelding ]
Sterke rol van Denzel als een heldhaftige piloot die graag zuipt en snuift. Goed verhaal, prima cast en ondanks de speelduur van 145 minuten voelt het niet langdradig aan. Toch verwachtte ik op het einde wat meer vuurwerk maar al met al prima origineel filmpje.

8.0


Penoza - seizoen 1
[ afbeelding ]
De vrouw van een wiethandelaar wordt voor de wereld van de misdaad ingezogen en gedwongen het spelletje mee te spelen. Penoza is de eerst Nederlandse serie die wat mij betreft erin slaagt om de kwaliteit van de betere Amerikaanse misdaadseries te benaderen. Een erg sterke cast, goede karakters en een boeiend verhaal dat mij de 8 afleveringen lang op het puntje van de stoel hield. Deed me een beetje denken aan de Nederlandse film Lek meets The Sopranos. Aanrader!

8.5
wat voor soort film is flight? is het een praatfilm? actie? thriller??
pi_121871854
Zero Dark thirty (2012)



Film over de zoektocht en de vangst van Osama Bin Laden.

Heavy Heavy deze film, beste deel vind ik eigenlijk nog de zoektocht er naar toe en de twijfel die er heerst ipv het eindgevecht zelf (al maakt dat het uiteraard wel af). Echt wel een aanrader deze film, daarbij is zij gewoon een super stoere chick :@ O+ 8-)
Tevens wel leuk inkijkje in hoe je op je hoede moet zijn in die wereld en hoe makkelijk je misleidt word (fuck dt G).

IMDB: 7.7/10
Ik: 8.4/10
  dinsdag 22 januari 2013 @ 09:47:42 #256
8369 speknek
Another day another slay
pi_121878279
We Need to Talk About Kevin (2011) - IMDb

Moeder baart addergebroed. Addergebroed moordt school uit. Moeder kan er niet mee omgaan. Dat gebeurt in de eerste tien minuten, wat resteert is een serie flashbacks over de aanloop er naartoe. In het begin volgen de shots en de tijdsprongen elkaar in hoog tempo op, wat een gevoel van intrige opwekt, daarna wordt het verhaal sequentieler en de shots langer. Misschien was het bedoeld om een connectie te gaan krijgen met de karakters, maar ze hebben daarvoor te weinig karakterontwikkeling. In plaats daarvan wordt de film steeds saaier, totdat je op een gegeven moment begint te denken, nou kom maar op met die ontknoping. Alleen de ontknoping wist je al van het begin. Als verhaal heeft het dus weinig te zeggen, maar het meer dan uitstekende acteerwerk dat Tilda Swinton en Ezra Miller in hun beperkte rollen leggen, plus het interessante gegeven, maken de film wel nog het kijken waard.

6.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  dinsdag 22 januari 2013 @ 10:05:24 #257
293860 lipjes
Alleen van boven
pi_121878751
The Invasion (2007) - IMDb

In het begin een vrij vage film, maar hij hangt goed in elkaar.
Enkele kleine schrik stukjes en sommige stukken kunnen ook als vrij schokkend worden ervaren.
Echter doet dat niet onder voor het goede acteerwerk wat me in deze film knap lastig lijkt af en toe.

Imdb geeft hem een 5.9, maar ik vind hem wel een 7.5 waard.
Voornamelijk omdat het te lang duurt voor de film enigszins duidelijk wordt.
Dat had wel ietsjes eerder mogen gebeuren.
pi_121878769
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2013 23:19 schreef casper019 het volgende:

[..]

wat voor soort film is flight? is het een praatfilm? actie? thriller??
een drama over een piloot die problemen heeft, dat dit geen actiefilm is (waar jij volgens mij in dit topic steeds naar vraagt) had je zelf ook wel kunnen inschatten
  Moderator dinsdag 22 januari 2013 @ 10:08:55 #259
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_121878862
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2013 23:19 schreef casper019 het volgende:

[..]

wat voor soort film is flight? is het een praatfilm? actie? thriller??
Daar heb je hier ook al antwoord op gehad: TV / Welke film heb jij pas gezien? Recensies! Deel CCXI Het heeft weinig zin om dezelfde vraag steeds opnieuw te stellen. :+
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
pi_121882761
quote:
2s.gif Op maandag 21 januari 2013 19:56 schreef Karstman het volgende:

[..]

Had je een vraag of een opmerking?
hmm, geintje... pfff :9
pi_121883413
ziek thuis, dus een aantal films gezien (wat moet je anders?)

The Perfect Storm (2000) - IMDb
Aardige film, goede acteerprestaties en spectaculaire beelden. Ik vond de muziek wel erg bombastisch voor een verhaal wat juist over 'den gewoone mensch' moet gaan.
7/10

Django Unchained (2012) - IMDb
Typische Tarantinofilm, en dat bedoel ik zowel goed als slecht. Als je van zijn stijl houdt, vermaak je je zeker weten prima gedurende de 2u45m dat deze film duurt. Ben je allergisch ervoor, dan gaat deze film je niet overtuigen. Van mij persoonlijk mag Tarantino wel eens proberen iets te maken met wat minder Tarantinosaus. Gewoon om te zien of hij meer kan.
Desalniettemin heb ik me erg vermaakt.
8/10

Skyfall (2012) - IMDb
Zo heb ik Bond het liefst. De zelfrelativerende humor van Roger Moore, maar de grauwigheid van Daniël Graig. Leuk om het karakter van M iets uitgediept te zien. Goede bondfilm.
8/10
We privileged few, who won the lottery of birth against all odds, how dare we whine at our inevitable return to that prior state from which the vast majority have never stirred?
  dinsdag 22 januari 2013 @ 15:34:34 #262
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_121891225
quote:
3s.gif Op dinsdag 22 januari 2013 12:31 schreef DragonFodder het volgende:
ziek thuis, dus een aantal films gezien (wat moet je anders?)

De hele dag rukken?
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
pi_121891233
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2013 15:34 schreef BlaZ het volgende:

[..]

De hele dag rukken?
:|W
We privileged few, who won the lottery of birth against all odds, how dare we whine at our inevitable return to that prior state from which the vast majority have never stirred?
  dinsdag 22 januari 2013 @ 15:44:07 #264
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_121891551
quote:
3s.gif Op dinsdag 22 januari 2013 15:34 schreef DragonFodder het volgende:

[..]

:|W
Beterschap hé
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
pi_121892106
act of valor

gaat over een elite seal team, niet echt een diepgaand verhaaltje.
als je van call of duty houdt, de game dus, dan moet je kijken. het is zo ongeveer letterlijk de game, zelfs met first person views, alleen hoef je zelf niets te doen. :')

leuk om een keer te zien, maar speel het toch liever zelf. :7
imdb: 6.4
ik: 6.4
pi_121892388
quote:
19s.gif Op dinsdag 22 januari 2013 16:00 schreef dawg het volgende:
act of valor

gaat over een elite seal team, niet echt een diepgaand verhaaltje.
als je van call of duty houdt, de game dus, dan moet je kijken. het is zo ongeveer letterlijk de game, zelfs met first person views, alleen hoef je zelf niets te doen. :')

Dus het is precíes zoals de game? :')
We privileged few, who won the lottery of birth against all odds, how dare we whine at our inevitable return to that prior state from which the vast majority have never stirred?
pi_121892496
quote:
3s.gif Op dinsdag 22 januari 2013 16:08 schreef DragonFodder het volgende:

[..]

Dus het is precíes zoals de game? :')
ik vond van wel. niet de verhaallijn natuurlijk. maar wel de wapens inclusief attachments, "frag out!", "grenaaaade!", en vooral dus de beelden vanuit de first person view. oh, en hoe de missies uitgevoerd werden etc deed me ook erg denken aan cod.
pi_121892526
quote:
19s.gif Op dinsdag 22 januari 2013 16:10 schreef dawg het volgende:

[..]

ik vond van wel. niet de verhaallijn natuurlijk. maar wel de wapens inclusief attachments, "frag out!", "grenaaaade!", en vooral dus de beelden vanuit de first person view.
Ik maakte een grapje over de gameplay van CoD. ;)
We privileged few, who won the lottery of birth against all odds, how dare we whine at our inevitable return to that prior state from which the vast majority have never stirred?
pi_121892539
quote:
3s.gif Op dinsdag 22 januari 2013 16:11 schreef DragonFodder het volgende:

[..]

Ik maakte een grapje over de gameplay van CoD. ;)
kijk hem maar eens en dan zie je dat het eigenlijk geen grapje was. ;)
pi_121892541
quote:
3s.gif Op dinsdag 22 januari 2013 16:08 schreef DragonFodder het volgende:

[..]

Dus het is precíes zoals de game? :')
Het is een redelijk realistische weergave van zo'n missie. De acteerprestaties zijn ronduit kut, maar het zijn ook geen acteurs. Als het je interesseert kan het best een vermakelijke film zijn.
pi_121894322
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2013 16:21 schreef Wootism het volgende:

[..]

Je recensie heeft me over de streep getrokken, ik ga hem meteen kijken...
En?
Children of the night. What music they make.
pi_121895104
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2013 16:51 schreef DeHovenier het volgende:

[..]

En?
gast :')
[b]Op vrijdag 27 april 2012 23:21 schreef AldoTheApache het volgende:[/b]
_O_ jij bent de grootste baas op FOK!
Aller tijden :D _O_ _O_
pi_121895783
Lincoln 2012, Steven Spielberg




Beter was het geweest om eerst het boek waarop deze film is gebaseerd te lezen toch, Team of Rivals: The Political Genius of Abraham Lincoln, om beter te appreciëren wat de regisseur probeert over te brengen, niettemin formidabele prestatie van Daniel Day-Lewis, die Lincoln speelt. Ik zou er zeker iets meer privé-leven van Lincoln in gestopt hebben, en waar het uiteindelijk om gaat iets eenvoudiger hebben uitgelegd en iets breder in de tijd hebben ingeleid... zodat het iets beter valt bij de kijker. Edoch wel een aanrader, hoor.

Cijfer 8/10
I´m back.
pi_121900511
quote:
19s.gif Op dinsdag 22 januari 2013 16:00 schreef dawg het volgende:
act of valor

gaat over een elite seal team, niet echt een diepgaand verhaaltje.
als je van call of duty houdt, de game dus, dan moet je kijken. het is zo ongeveer letterlijk de game, zelfs met first person views, alleen hoef je zelf niets te doen. :')

leuk om een keer te zien, maar speel het toch liever zelf. :7
imdb: 6.4
ik: 6.4
matige film inderdaad, maar die resque scene met die miniguns is toch wel echt baws _O_
pi_121900542
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2013 16:51 schreef DeHovenier het volgende:

[..]

En?
Not sure if troll..
pi_121901934


COCKNEYS VS ZOMBIES

Redelijke film, de film is niet vernieuwend... maar wat het doet doet het wel goed...
en het zorgt voor een kleine 90min aan vermaak!
film kijkt vanaf het begin tot het eidn lekker weg, zitten leuke effecten in en afentoe wat leuke humor..
tis geen film die me nog lang gaat bijstaan, maar heerlijk voor een avond/middag vermaak en in die zin zeker toch wel een aanrader om een x te zien
6+
  dinsdag 22 januari 2013 @ 22:23:19 #277
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_121912499
The Sessions (2012) - IMDb

The Sessions is gebaseerd op ‘On seeing a sex surrogate’, een autobiografisch artikel van schrijver Mark O’Brien.
Mark O'Brien, gespeeld door John Hawkes, is verlamd geraakt door polio. Op zijn 38e besluit hij dat hij zijn maagdelijkheid wil verliezen. Hij wordt daarbij begeleidt door zijn priester (William H. Macy) en zijn sekstherapeut (Helen Hunt).

Alle drie de hoofdrolspelers acteren zeer overtuigend en Helen Hunt is veelvuldig en van alle kanten naakt in beeld, maar dat wordt nooit erotiserend gebracht. Integendeel, haar lichaam wordt zonder opsmuk en zo natuurlijk als het is getoond. Het is een rol met lef die Hunt terecht een Oscarnominatie heeft opgeleverd.

IMDb: 7,4
Ik: 8,0
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_121915339
Life of Pi (2012) - IMDb

Life of Pi, echt een prachtige film. De hoofdrolspelers zijn gewoon perfect en het verhaal wordt uitstekend verteld. Zat van begin tot eind echt helemaal in de film, het is de 120 minuten van je tijd zeker waard!

IMDB: 8,3
Ik: 8,6
pi_121921119
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2013 23:02 schreef dada3322 het volgende:
Life of Pi (2012) - IMDb

Life of Pi, echt een prachtige film. De hoofdrolspelers zijn gewoon perfect en het verhaal wordt uitstekend verteld. Zat van begin tot eind echt helemaal in de film, het is de 120 minuten van je tijd zeker waard!

IMDB: 8,3
Ik: 8,6
Ook net gezien, 'k vond 'm goed, niet prachtig maar wel gewoon echt een goede film. Daarbij zitten er dan wel af en toe prachtige shots tussen van het oceaanleven/weer.

Ik: 8.2

Tevens,

Three Kings (1999)



Een stel mariniers die een kaart in de reet van een irakees vinden die de locaties weergeeft met de opslagdepots met goud (gestolen van de sheiks uit kuweit). Deze proberen ze buitenom de weet van het leger te stelen maar worden tijdens hun toch nog geconfronteerd met het leven en de zorgen van de lokale bewoners.

Wel vette film, was niet echt weg van Ice Cube in een serieuze rol, desalniettemin niet heel erg storend. Gewoon een degelijke film maar echte spanning zat er niet in, veel voorspelbare momenten.

IMDB: 7.2/10
Ik: 7/10

[ Bericht 15% gewijzigd door #ANONIEM op 23-01-2013 00:34:54 ]
  woensdag 23 januari 2013 @ 00:37:35 #280
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_121921432
quote:
7s.gif Op woensdag 23 januari 2013 00:30 schreef andreas612 het volgende:

[..]

Ook net gezien, 'k vond 'm goed, niet prachtig maar wel gewoon echt een goede film. Daarbij zitten er dan wel af en toe prachtige shots tussen van het oceaanleven/weer.

Ik: 8.2

Hoe ervaarde je het 3D vergeleken met bijvoorbeeld Avatar of The Hobbit?
Ik ben namelijk niet bepaald een fan van 3D, maar er is weer eens geen keus...

Three Kings is trouwens één van m'n favorieten, geef ik een 9.
pi_121922691
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2013 00:37 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Hoe ervaarde je het 3D vergeleken met bijvoorbeeld Avatar of The Hobbit?
Ik ben namelijk niet bepaald een fan van 3D, maar er is weer eens geen keus...

Three Kings is trouwens één van m'n favorieten, geef ik een 9.
'k heb 'm gedownload :') maar maat van me was er heen geweest en die zei juist dat het een film is waarbij de 3D erg tot z'n recht komt.. dus tja..
  woensdag 23 januari 2013 @ 01:33:32 #282
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_121922819
quote:
7s.gif Op woensdag 23 januari 2013 01:26 schreef andreas612 het volgende:

[..]

'k heb 'm gedownload :') maar maat van me was er heen geweest en die zei juist dat het een film is waarbij de 3D erg tot z'n recht komt.. dus tja..
Nou, andere vraag dan: had je in 2D het idee dat je dingen miste, omdat het eigenlijk alleen in 3D zou werken?
pi_121922969
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2013 01:33 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Nou, andere vraag dan: had je in 2D het idee dat je dingen miste, omdat het eigenlijk alleen in 3D zou werken?
Ik ben wel wat dingen tegen gekomen ja waarvan ik dacht, ah, dat zou best wel vet eruit zien in 3D, maar missen.. nee. Maarja, wat niet weet wat niet deert he ;)
  woensdag 23 januari 2013 @ 02:58:28 #284
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_121923571

Chatroom (2010) - IMDb

Britse film van de Regisseur van The Ring over een chatroom en een aantal jongeren die zich daarin begeven. Deze film heeft vreemd genoeg enige overeenkomsten met de film die ik hiervoor heb gezien (12 Angry Men): de film is gebaseerd op een toneelstuk, wat soms te zien is, en het grootste gedeelte van de film speelt zich af in één kamer, hoewel deze dit keer virtueel is. Redelijke film, met enkele interessante elementen (o.a stop-motion animatie), die het waard is een keer te kijken.
IMDb: 5,2
Ik: 6


Primer (2004) - IMDb

Een paar hoog-intelligente vrienden knutselt in een garage allerhande apparaten in elkaar en ontdekt terloops een baanbrekende toepassing. Het begin van de film barst van het technisch en natuurkundig jargon, maar is nog wel door te komen. De tweede helft van de film is uitermate vaag en onduidelijk, terwijl zich daarin nu juist het plot afspeelt. Ik vond het een film die zichzelf VEEL te serieus neemt, waar geen touw aan vast is te knopen. Op IMDb wordt me duidelijk dat je deze film een paar keer moet bekijken om hem te snappen, maar wat mij betreft is een film mislukt als het schier onmogelijk is de verhaallijn na één keer te kunnen doorgronden.
Pretentieus geneuzel dus, maar het zet wel aan tot nadenken, al is het maar omdat je er aan het einde niks van snapt.
IMDb: 6,9
Ik: 4 (voor het idee en de WTF factor)


The Trip (2010) - IMDb

Twee acteurs (Steve Coogan en Rob Brydon), die zichzelf spelen, rijden door Noord-Engeland om sterrenrestaurants te reviewen. Ondertussen imiteert één van hen allerhande bekende acteurs, neukt de ander een beetje in de rondte met de Poolse serveersters en bovenal ouwehoeren ze een hoop met elkaar. Bij tijden grappig, bij tijden leuk om al dat eten te zien en bij tijden saai. Want er gebeurt zo weinig... De imitaties zijn wel leuk, maar worden te vaak herhaald. Oorspronkelijk was dit een TV-serie, die is ingekort tot deze film. En dat is te merken: het duurt allemaal te lang, misschien is het beter de film in delen te kijken.
IMDb: 7,0
Ik: 6

[ Bericht 1% gewijzigd door Lemans24 op 23-01-2013 03:11:51 ]
  woensdag 23 januari 2013 @ 10:34:38 #285
188728 Lyzio
why do we fall
pi_121927261


Jurassic Park (1993)

9/10

Ik heb deze film als kind een keer gezien. Daarna is hij bij mij een beetje in de vergetelheid geraakt, tot laatst. Ik zag hem voorbij komen op mijn iPad en ik dacht, och.. het kan geen kwaad om hem nog eens te bekijken. Wat mij na de film het meeste is bijgebleven is de suspense die we kennen uit Spielberg zijn beste films! Met als ultieme climax de overbekende raptor-scene in de keuken tegen het einde van de film. Ook zijn de visuele effecten voor een film uit 1993 waanzinnig. Het acteren en het casten is ook een genot om naar te kijken.
live as if you'll die today
dream as if you'll live forever
- james 'jimmy' dean
pi_121929440
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2013 10:34 schreef Lyzio het volgende:
[ afbeelding ]

Jurassic Park (1993)

9/10

Ik heb deze film als kind een keer gezien. Daarna is hij bij mij een beetje in de vergetelheid geraakt, tot laatst. Ik zag hem voorbij komen op mijn iPad en ik dacht, och.. het kan geen kwaad om hem nog eens te bekijken. Wat mij na de film het meeste is bijgebleven is de suspense die we kennen uit Spielberg zijn beste films! Met als ultieme climax de overbekende raptor-scene in de keuken tegen het einde van de film. Ook zijn de visuele effecten voor een film uit 1993 waanzinnig. Het acteren en het casten is ook een genot om naar te kijken.
Volgens mij gebruikte hij voor veel dinosauriërs ook echt robots van 10 meter hoog.. (en voor de kleinere wat kleinere :P)
pi_121929742
quote:
7s.gif Op woensdag 23 januari 2013 11:33 schreef andreas612 het volgende:

[..]

Volgens mij gebruikte hij voor veel dinosauriërs ook echt robots van 10 meter hoog.. (en voor de kleinere wat kleinere :P)
[offtopic]
Ik zag laatst hoe ze die raptors hadden gemaakt, er zaten gewoon mensen in. Wist ik destijds helemaal niet. Erg tof.
[/offtopic]
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  woensdag 23 januari 2013 @ 12:13:09 #288
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_121931046
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2013 01:33 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Nou, andere vraag dan: had je in 2D het idee dat je dingen miste, omdat het eigenlijk alleen in 3D zou werken?
Het is imo de film met het mooiste en beste 3D gebruik (tot nu toe) dus het is zeker een meerwaarde. Zal als ik jou was dus zeker naar de bios gaan.
pi_121941904
quote:
14s.gif Op maandag 21 januari 2013 22:38 schreef De_Nater het volgende:
Net Amour van Haneke gezien, niet echt onder de indruk.

Mijn cijfer: 7

Uitgebreidere recensie later.
Nu dus:

Een film over de naderende dood. Dat is ook waar de film mee begint: een dode vrouw. Niet gedood door ongeluk, maar door de tijd. De film gaat namelijk over een echtpaar dat langzaam maar zeker richting de man met de zeis wordt geloodst. De film zou ik hellenistisch willen noemen. Het hellenisme is het toppunt van de Griekse beschaving en wordt vooral gekenmerkt door puur realisme met veel expressie. In de beeldhouwkunst werden de beelden zo realistisch dat sommige kunstenaars bijna Pygmalionachtige ervaringen hadden. Dit is ook zo'n film, waarbij je denkt naar de werkelijkheid zit te kijken. Alsof de NOS de camera heeft gezet op het proces van veroudering.

Deze ervaring wordt ondersteund door de regie van Haneke en het fenomenale acteerwerk van Riva, maar daar blijft het ook bij naar mijn idee. De film concentreert zich zo immens op het realisme dat het vermoeiend voor me werd. Ik werd niet aangegrepen door het verhaal, je weet immers de afloop al: ze gaat dood. Bovendien heb ik het idee dat het proces van veroudering al realistisch in beeld is gebracht in verscheidene documentaires, dat het proces van toenemende vergeetachtigheid en dementie al meerdere malen op de buis is geweest. Het is, kortom, niet een origineel script. Dat moet ook niet, als je realistisch wilt zijn, maar waarom zou je dit willen verfilmen als het al ooit eens in de bioscoop of op televisie is geweest?
Een zinnig woord is nimmer zinnig zonder woorden eromheen.
Een zinnige zin is dus ook nooit helemaal alleen.
  woensdag 23 januari 2013 @ 16:20:07 #290
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_121942131
quote:
14s.gif Op woensdag 23 januari 2013 16:15 schreef De_Nater het volgende:

[..]

Nu dus:

Een film over de naderende dood. Dat is ook waar de film mee begint: een dode vrouw. Niet gedood door ongeluk, maar door de tijd. De film gaat namelijk over een echtpaar dat langzaam maar zeker richting de man met de zeis wordt geloodst. De film zou ik hellenistisch willen noemen. Het hellenisme is het toppunt van de Griekse beschaving en wordt vooral gekenmerkt door puur realisme met veel expressie. In de beeldhouwkunst werden de beelden zo realistisch dat sommige kunstenaars bijna Pygmalionachtige ervaringen hadden. Dit is ook zo'n film, waarbij je denkt naar de werkelijkheid zit te kijken. Alsof de NOS de camera heeft gezet op het proces van veroudering.

Deze ervaring wordt ondersteund door de regie van Haneke en het fenomenale acteerwerk van Riva, maar daar blijft het ook bij naar mijn idee. De film concentreert zich zo immens op het realisme dat het vermoeiend voor me werd. Ik werd niet aangegrepen door het verhaal, je weet immers de afloop al: ze gaat dood. Bovendien heb ik het idee dat het proces van veroudering al realistisch in beeld is gebracht in verscheidene documentaires, dat het proces van toenemende vergeetachtigheid en dementie al meerdere malen op de buis is geweest. Het is, kortom, niet een origineel script. Dat moet ook niet, als je realistisch wilt zijn, maar waarom zou je dit willen verfilmen als het al ooit eens in de bioscoop of op televisie is geweest?
Wow, wat een recensie, heb jij Film- en theaterwetenschappen gestudeerd ofzo?

Ik vond hem wel mooi, aangrijpend en goed (een gebrek aan originaliteit maakt een film trouwens toch niet meteen matig/slecht?).
Niet meer actief op Fok!
pi_121942311
Stand Up Guys (2012)


Crime comedy met C. Walken en Pacino. Ik had al een lage verwachting, gezien beide heren de laatste tijd niet heel veel soeps laten zien maar werd zelfs nu weer teleurgesteld. Wat een nutteloze draak van een film. Niet grappig, geen humor, geen actie en een enorm flauw script.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_121944530
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2013 16:20 schreef Viking84 het volgende:

[..]

Wow, wat een recensie, heb jij Film- en theaterwetenschappen gestudeerd ofzo?

Ik vond hem wel mooi, aangrijpend en goed (een gebrek aan originaliteit maakt een film trouwens toch niet meteen matig/slecht?).
Ik weet niet, Django Unchained heb ik nu twee keer gezien en zou ik nog een keer willen zien, maar bij de tweede keer is het natuurlijk niet meer een origineel script. Het verhaal achter Life of Pi is al bekend uit de boeken, maar het was de moeite waard om in 3D te gaan zien wat de regisseur ervan heeft gemaakt en dat was indrukwekkend, maar ik heb niet de behoefte om opnieuw te gaan kijken. 0donker30 vond ik ontzettend slecht en ik heb ook absoluut geen zin om film opnieuw te bekijken. Argo is ontzettend goed verfilmd en ik had er geen moeite mee nog een keer naar de film te kijken. Laatste 2 films zijn waargebeurde verhalen... Het ligt er maar aan wat je origineel noemt, want waargebeurde verhalen zijn natuurlijk nooit origineel en het proces van veroudering is ook niet een proces wat je nou origineel kan verfilmen, dus ik denk dat je gelijk hebt als je zegt dat een gebrek aan originaliteit niet perse een film slecht maakt.

Toch had ik bij Amour niet het goede gevoel. Ik denk dat Amour ook puur een gevoelskwestie is. Bij mij komt dat niet goede gevoel voornamelijk door mijn idee dat ik het allemaal al eens had gezien. Het kan echter ook komen door mijn leeftijd, dat ik als ik 40 ben deze film opnieuw moet zien en dat het dan meer indruk maakt.

Overigens zit ik gewoon in de examenklas VWO atm...
Een zinnig woord is nimmer zinnig zonder woorden eromheen.
Een zinnige zin is dus ook nooit helemaal alleen.
pi_121945054
Flight Flight (2012) - IMDb gezien.

Denzel Washington als hoofdpersonage; een vliegtuig wat hij bestuurt als piloot stort neer. Hij wordt als een held gezien, maar er was iets mis met hem zelf, maar ook met het vliegtuig. Wat dat allebei is, kom je achter tijdens de film. Begin was erg vet, daarna vond ik het een beetje een slome film, die ook wel redelijk voorspelbaar werd. Desalniettemin groot fan van Denzel en hij kon weer mooi shinen. Een 7,4 op IMDB, ik geef hem een 6,8
Only the strong survive
pi_121945396
contraband

film over een voormalig smokkelaar die het broertje van zijn vrouw uit de penarie moet helpen door zijn smokkelpraktijken weer op te pakken.

vond er niet zoveel aan eigenlijk, heel warrig.
imdb: 6.4
ik: 5.7
pi_121947242
Dredd
pi_121947461
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2013 18:19 schreef Paul608 het volgende:
Dredd
Inderdaad! }:|
We privileged few, who won the lottery of birth against all odds, how dare we whine at our inevitable return to that prior state from which the vast majority have never stirred?
pi_121961170
Les Misérables (2012) - IMDb
Indrukwekkende verfilming, met een zeer goede cast. Alleen de zang van Russel Crowe vond ik uit de toon vallen. Anne Hathaway was niet minder dan geniaal, en verdient de oscarnominatie dubbel en dwars.
9/10
We privileged few, who won the lottery of birth against all odds, how dare we whine at our inevitable return to that prior state from which the vast majority have never stirred?
pi_121966567
Full Metal Jacket



There is no racial bigotry here. I do not look down on niggers, kikes, wops or greasers. Here you are all equally worthless

:D

en met de keiharde opleiding tot mariniers (de zgn 'bootcamp') begint deze film stevig en zet dat door tot aan het eind.

Deze film bestaat uit twee delen ; eerst zien we hoe jonge knullen worden klaargestoomd om als marinier in Vietnam te gaan vechten, het tweede gedeelte speelt zich helemaal af in Vietnam.
Beiden delen eindigen zeer sterk, en ik was verbaast dat ik deze film nog niet eerder had gezien !

Erg goed ook dat je tijdens de film ook verschillende hits uit die tijd hoort (o.a. These Boots Are Made For Walkin, Woolly Bully, Surfin'Bird en Paint It Black).

imdb cijfer ; 8,4
ik geef er ook een dikke 8 voor ^O^
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_121968289


THE SWEENEY

de film begint een beetje traag, maar als het eenmaal op gang is word het echt een lekkere actie film!! en de 2e helft laat je dan ook met een lekker gevoel zitten na afloop, lekkere snelle en toffe actie, prima acteerwerk enbest spannend...
Alleen jammer van t begin dus, daarom moet ik em een 6.5 geven, was dat betergeweest had ik hem een 7.5 gegeven maar alsnog een aanrader
  donderdag 24 januari 2013 @ 11:32:10 #300
188728 Lyzio
why do we fall
pi_121977968
Jurassic Park III



8/10

In drie dagen drie keer Jurassic Park kijken. Dat is eigenlijk de beste manier om ze te beoordelen. Na drie delen ben ik ervan overtuigd dat het eerste deel niet te overtreffen viel. Dit lag voor een groot deel aan het matige tweede deel (The Lost World) uit de serie. Daarom was ik ietwat sceptisch over het derde deel. Groot pluspunt was de terugkeer van Sam Neill en de additie van William H. Macy.

Het verhaal is in grote lijnen cliché matig te noemen, maar wordt in tegenstelling tot het tweede deel wel een stuk beter gebracht. De humor is aanwezig, maar niet overweldigend. Precies zoals het hoort. De suspense is minder dan in het eerste deel, maar zeker beter dan het tweede. Het is na deze film gewoon akelig om ineens een mobiele telefoon af te horen gaan. Als je niet weet waar ik het over heb; ga de film kijken!

Het ontbreken van Jeff Goldblum (Dr. Ian Malcolm) is wel een gemis in dit deel vind ik. Op verschillende sites heb ik kunnen lezen dat Goldblum in eerste instantie wel een rol had, maar door een blessure niet verder kon met de film en ze hem eruit geschreven hebben.

Al met al vond ik het acteerwerk erg goed op orde. Het maakt de clichés draaglijk. De raptors die weer goed vertegenwoordigd zijn in deze film zijn een genot om naar te kijken. Ze houden je op het puntje van je stoel. And last but not least wil ik Sam Neill en William H. Macy bedanken voor enerzijds een geweldige terugkeer en anderzijds een mooie nieuwe additie aan de franchise.

Ik kan persoonlijk niet wachten op deel IV!
live as if you'll die today
dream as if you'll live forever
- james 'jimmy' dean
  donderdag 24 januari 2013 @ 11:35:58 #301
163488 RubenSosa
Sierd de Vos = BAAS (KOEKOEK!)
pi_121978119
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2013 11:32 schreef Lyzio het volgende:
And last but not least wil ik Sam Neill en William H. Macy bedanken voor enerzijds een geweldige terugkeer en anderzijds een mooie nieuwe additie aan de franchise.
_O-
Monza 2021: RIC #1 - and for anyone who thought i left, i never left. i just moved aside for a bit.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')