bloempje-moi | zondag 30 december 2012 @ 15:19 |
Welkom in het grote baktopic! Alles over koekjes, cake, muffins en al je andere bak avonturen. laatste baksels: Taartjes van taartje ![]() Schildpadjes van Desiregenboog ![]() Worteltaart van Bloempje-moi ![]() Koekjes!! ![]() ![]() En de jaloersmakende bakuitspattingen van SV-tje ![]() En go! | |
Sjeen | woensdag 2 januari 2013 @ 19:37 |
Gelukkig nieuwjaar ![]() ![]() | |
DeProf | woensdag 2 januari 2013 @ 20:10 |
Iemand een mooi recept voor mokka taart? | |
minilot | maandag 7 januari 2013 @ 17:42 |
Ik bakte vandaag 'ginger crunch': Nieuw-Zeelandse shortbreadkoekjes met een zeer spicy gember-glazuurlaag. Als je van gember houdt zijn dit echt geniale koekies! En nog makkelijk en snel te maken ook. - aanrader dus. Recept van de site van David Lebovitz Mijn foto van vanmiddag, toen het glazuur nog een beetje moest uitharden: ![]() Ze zijn allemaal al op. ![]() | |
Sandous | maandag 7 januari 2013 @ 18:10 |
Ik heb vandaag de Spritzen gemaakt van Rudolph's Bakery. Hmmm heerlijk! | |
Harajuku. | maandag 7 januari 2013 @ 20:27 |
Jezus, die tafel ![]() | |
Skaai | zondag 13 januari 2013 @ 21:36 |
Martha Stewarts Lemon squares! Goddelijk lekker!![]() | |
bloempje-moi | zondag 13 januari 2013 @ 21:39 |
Ik heb vandaag ook spullen in huis gehaald voor wel 400 koekjes. Maar nog niet de tijd gehad daadwerkelijk te bakken. Ik heb mezelf het andere deel van de Hummingbird Bakery cadeau gedaan, Cake days. Mijn handen jeuken! | |
bloempje-moi | zondag 13 januari 2013 @ 21:39 |
![]() ![]() | |
Skaai | zondag 13 januari 2013 @ 21:48 |
Ehm hij is van een Martha Stewart app. Ik kan niks kopiëren, wel emailen! Als je even je emailadres in een pm stuurt kan ik hem mailen. | |
Sjeen | zondag 13 januari 2013 @ 21:48 |
![]() Deze heb ik sinds gisteren, maar van het recept dat er bij staat, klopt niet veel... Iemand een lekker recept voor stempelkoekjes in de aanbieding? | |
Skaai | zondag 13 januari 2013 @ 21:53 |
Haha ik kwam dus in mijn Martha app een recept tegen voor stempel shortbread koekies ![]() Recepten zijn overigens niet volgers ons metrisch systeem maar het omrekenen had ik zo via internet gedaan ![]() | |
Sjeen | zondag 13 januari 2013 @ 21:57 |
Ik heb de app even opgezocht ![]() | |
Skaai | zondag 13 januari 2013 @ 21:59 |
Ah never mind betref het emailen! Enjoy this cookie recipe courtesy of the Martha Stewart Makes Cookies iPhone app. Lemon Squares Makes: 2 dozen Pucker up! This version of the bake-sale favorite is the most intensely lemony one we’ve tried. A generous crown of powdered sugar not only adds to the flavor of these sweet squares, but also makes them easier to stack for storage. INGREDIENTS 175 gram (1½ sticks) unsalted butter, frozen, plus more for dish 210 gram all-purpose flour 95 gram confectioners’ sugar (poedersuiker) ¾ teaspoon coarse salt 1. Preheat oven to 175° Butter a 9-by-13-inch glass baking dish, and line with parchment. 2. Make crust: Grate butter on a cheese grater with large holes; set aside. Whisk together flour, confectioners’ sugar, and salt in a large bowl. Add butter; stir with a wooden spoon until combined and mixture looks crumbly. 3. Transfer mixture to prepared dish; press evenly onto bottom with your hands. Freeze crust 15 minutes. Bake until slightly golden, 16 to 18 minutes. Leave oven on. 4. Meanwhile, make filling (see below). Pour over hot crust. 5. Reduce oven temperature to 160°, and bake until filling is set and edges are slightly golden brown, about 18 minutes. Let cool slightly on a wire rack. Lift out; let cool completely on a wire rack before cutting into 2-inch squares. Dust with confectioners’ sugar. Lemon squares can be refrigerated in airtight containers up to 2 days. Lemon Square Filling 4 large eggs, lightly beaten 265 gram granulated sugar 3 eetlepels all-purpose flour ¼ teaspoon coarse salt 180ml fresh lemon juice 60ml whole milk 1. Whisk together eggs, granulated sugar, flour, and salt in a bowl until smooth. Stir in lemon juice and milk. | |
bloempje-moi | zondag 13 januari 2013 @ 22:04 |
![]() Die stempels zijn leuk, maar zo duur! ![]() http://uitdekeukenvanarde(...)ocolade-oatmeal.html | |
Skaai | zondag 13 januari 2013 @ 22:05 |
Oh ik heb de juiste maten en graden erbij gezet. | |
bloempje-moi | dinsdag 15 januari 2013 @ 16:03 |
Ik kwam gisteren op mijn werk enkele bananen tegen van een collega die al een week afwezig was. Dat werd dus Bananenbrood van de Hummingbird Bakery. Helaas kon mijn siliconenbakvorm het niet aan en die begon halverwege al het beslag overboord te gooien. Vandaar de uitgezakte vorm. Lekker, maar net niet lekker genoeg om er in door te blijven eten.![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 15 januari 2013 @ 16:09 |
Die schildpad is mooi ![]() Tevens de hoogste tijd dat ik ook weer eens een taart ga bakken ![]() | |
Tooto7moe | dinsdag 15 januari 2013 @ 18:08 |
Wat een leuk ding zeg! Waar heb je hem vandaan? kan je dit niet gebruiken op bijna alle 'boterkoeken'. En oooh ook op cupcakes mét fondant. Ik ben gek op gember. Dankjewel voor het recept. | |
bloempje-moi | dinsdag 15 januari 2013 @ 19:05 |
Die stempels kun je in vrijwel alle kook- en semi-kookwinkels kopen. Je hebt verschillende varianten: Home made, Eat Me en meer. Ik vind ze nogal aan de prijs, 15 euro meestal. | |
bloempje-moi | zondag 20 januari 2013 @ 12:00 |
Kaneelkoekjes voor bij de thee vanmiddag![]() | |
Spuuglokje | donderdag 24 januari 2013 @ 16:22 |
Ah, er is een speciaal koekjestopic zie ik! Ik postte mijn koekjes in het taartentopic ![]() ![]() | |
bloempje-moi | donderdag 24 januari 2013 @ 16:29 |
Mooi! Ik heb ook net chocoladekoekjes gemaakt van het deeg dat ik nog over had van een cheese-cake chololaderepenprojectje van gisteren, maar die halen het niet bij deze. | |
Cassandra87 | donderdag 24 januari 2013 @ 16:33 |
Ik ga ook meer bakken ![]() Om het gezond te houden beginnen met hartige muffins met courgette en feta ![]() Als ik een mixer kan vinden althans ![]() Maar wordt waarschijnlijk morgen pas | |
Myraela | donderdag 24 januari 2013 @ 17:12 |
Toffe koekjes om bij een soort van visitekaartje voor jezelf te doen bij een grotere opdracht. Weet niet eens of je opdrachten doet eigenlijk. ![]() | |
bloempje-moi | donderdag 24 januari 2013 @ 17:12 |
Klinkt goed! En goed dat je het zegt. Ik heb zelf ook nog een receptje voor ham/doperwtjes/feta-muffins. Dat klinkt als een weekendproject. Wel foto's plaatsen he? | |
Inu | donderdag 24 januari 2013 @ 17:29 |
Van Rudolph? Ik had hartige cakejes gemaakt, maar ik vond ze eigenlijk niet heel lekker ![]() ![]() ![]() Mijn laatste bakproject: Brownies Bounty taart Quichejes en petit-four-achtige-dingetjes met frambozencreme, frambozenjam en een klein beetje marsepein ![]() | |
bloempje-moi | donderdag 24 januari 2013 @ 17:32 |
Wow! U had een feestje? ![]() | |
Inu | donderdag 24 januari 2013 @ 17:36 |
Vriendinnen kwamen op bezoek ![]() En een beetje oefenen in timen, want ik moet in mei een high tea maken voor 40 man ![]() ![]() | |
Cassandra87 | donderdag 24 januari 2013 @ 19:10 |
Nee gewoon via internet. Staat nu in de oven, ziet er wel lekker uit. Ben benieuwd hoe het smaakt haha Nog nooit muffins gebakken, laat staan hartige. Maar dan voel ik mij minder schuldig als ik snoep ![]() Enige dat ik tot nu toe kan bakken is een oven baked cheesecake en een chocolade taart (die mijn vriend nog beter maakt..) Ze zeggen wel eens dat je kokers en bakkers hebt maar niet allebei tegelijk. Ik kan heel lekker koken en wil nu het tegendeel proberen te bewijzen hihi | |
lady-wrb | donderdag 24 januari 2013 @ 19:26 |
is het ook chocoladekoekjesdeeg? ze zijn weer mooi spuuglokje! | |
lady-wrb | donderdag 24 januari 2013 @ 19:28 |
ik heb een bakverbod ![]() mijn vriend vindt zich te dik en geeft mij de schuld omdat ik volgens hem veel te lekkere dingen bak. en nu zitten we aan de spruitjestaart ![]() (die trouwens heel lekker is) | |
bloempje-moi | donderdag 24 januari 2013 @ 19:31 |
Geen collega's die je blij kunt maken? Ik deel alles uit op werk, aan mijn moeder ed. | |
lady-wrb | donderdag 24 januari 2013 @ 19:40 |
vorig jaar nog wel. maar ja, contract niet verlengd dus nu zit ik thuis. mijn moeder woont anderhalf uur treinen bij me vandaan helaas, maar ik bak wel eens wat voor haar als ik er heen ga. | |
Spuuglokje | donderdag 24 januari 2013 @ 19:58 |
![]() ![]() ![]() | |
lady-wrb | donderdag 24 januari 2013 @ 20:04 |
hoe doe je dat? gewoon koekjesdeeg met cacao? en zo ja, hoeveel doe je er dan in? | |
Spuuglokje | donderdag 24 januari 2013 @ 21:53 |
Achterop het pak koekjesdeeg van Koopmans staat als tip om 65 gram cacao en 4 eetlepels melk door het deeg te kneden om chocoladedeeg te maken. ![]() | |
lady-wrb | donderdag 24 januari 2013 @ 21:54 |
klinkt goed! ga ik een keer proberen! | |
Adelante | donderdag 24 januari 2013 @ 23:15 |
Woon je in de buurt van Arnhem? ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 25 januari 2013 @ 08:27 |
nee, meer in de buurt van amsterdam | |
bloempje-moi | vrijdag 25 januari 2013 @ 08:32 |
Misschien moeten we koekjes aan elkaar gaan uitwisselen ![]() ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 25 januari 2013 @ 08:38 |
haha leuk idee bloempje! of een keer met zijn allen een high tea organiseren en dat iedereen wat meeneemt ![]() | |
Bleie | vrijdag 25 januari 2013 @ 09:21 |
Oh? ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 25 januari 2013 @ 09:23 |
kom maar op hoor! | |
Bleie | vrijdag 25 januari 2013 @ 09:26 |
![]() Maar eigenlijk vind ik bakken zelf ook leuk! En dit weekend mag ik weer, want m'n zoontje is jarig. Zondag 10 man + wat kinderen over de vloer. Ik wil eigenlijk in elk geval een cheesecake maken, en voor vandaag (= eigenlijke verjaardag) had m'n man al appeltaart gehaald, dus daar is vast ook nog wel wat van over, maar dan nog iets erbij, weet nog niet wat. En nog hapjes voor de borrel, maar dat valt dan weer buiten dit topic. | |
Inu | vrijdag 25 januari 2013 @ 09:32 |
Een merengue? Die zien er altijd zo mooi uit en ik hou van eiwitschuim ![]() | |
Bleie | vrijdag 25 januari 2013 @ 11:43 |
Maar dat heb ik nog nooit gemaakt, en het lijkt me best tricky, of niet? | |
Cassandra87 | vrijdag 25 januari 2013 @ 15:03 |
Hier weer een nieuwe lading hartige muffins gemaakt, dit keer met kruidenkaas en bosuitjes. Erg lekker ![]() | |
Inu | vrijdag 25 januari 2013 @ 19:02 |
Ligt aan hoe je het aanpakt. Met blind bakken ed is best veel werk, maar Google maar eens op Hallon Drom, dat is cake met frambozen en eiwitschuim erop. Super simpel en echt lekker! Ik zit mobiel, anders had ik hem nog wel even geplakt. Recept is van Broodnodig in Utrecht, heerlijk! Eiwit gewoon iets schuimig kloppen en vanaf dan beetje bij beetje suiker erdoor kloppen (volgende lepel erbij als je de vorige niet meer voelt met het kloppen) tot het stijf is ![]() | |
PdeHoog | zaterdag 26 januari 2013 @ 18:56 |
Leuke boeken ![]() | |
het-is-mij | zaterdag 26 januari 2013 @ 19:53 |
Wederom mooi. Heb koekjes klaar staan om morgen eens met fondant te bekleden. De puzzel uitsteker had ik gebruikt en heb pearl dust voor effect. Net ook bij de cakepops gebruikt, mooi glans effect | |
bloempje-moi | zaterdag 26 januari 2013 @ 20:25 |
![]() | |
lady-wrb | zaterdag 26 januari 2013 @ 20:30 |
hoei heb je daar een recept van? ![]() | |
bloempje-moi | zaterdag 26 januari 2013 @ 20:36 |
Hier staat het op internet. Het was een grote hit bij iedereen om mij heen! Ik vond hem iets te veel naar banaan smaken ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 26 januari 2013 @ 20:38 |
ik zal blij zijn als die sneeuwzooi eens weg is. ik wou vandaag naar de taartenshop maar ik zag een fietstocht met die sneeuw toch echt niet zitten. | |
bloempje-moi | zaterdag 26 januari 2013 @ 20:41 |
Volgens mij heb jij met de taartenshop wat ik met de Kookwinkel daar heb. Ze kennen mijn postcode uit mijn hoofd voor de punten die ik spaar ![]() ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 26 januari 2013 @ 20:44 |
zit die kookwinkel op de zaanbocht? en hebben ze daar die stempel? [ Bericht 2% gewijzigd door lady-wrb op 26-01-2013 20:58:46 ] | |
Bleie | zaterdag 26 januari 2013 @ 20:52 |
Hier zijn het voor morgen twee taarten van Nigella Lawson (Goddelijke huisvrouw) geworden: De Londense cheesecake en de limoentaart. Die laatste al een paar keer eerder gemaakt, en is altijd een succes. Deze cheesecake was nieuw, voor het eerst in een waterbad. Morgen eens proeven wat het geworden is. ![]() | |
laziness | zaterdag 26 januari 2013 @ 20:55 |
Die cheesecake is goddelijk Bleie ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 26 januari 2013 @ 20:59 |
waar kan ik de recepten vinden? ![]() | |
bloempje-moi | zaterdag 26 januari 2013 @ 21:33 |
Ja die ![]() | |
Bleie | zaterdag 26 januari 2013 @ 21:54 |
http://www.nigella.com/recipes/view/london-cheesecake-147 http://www.goddelijkehuisvrouw.nl/index.php/key-lime-pie/ (Zit mobiel, maar volgens mij zijn dit ze. Ik gebruik zelf gewoon het papieren kookboek, is echt geweldig!) | |
lady-wrb | zaterdag 26 januari 2013 @ 22:27 |
dank jullie wel allebei ![]() die winkel op de gedempte gracht ken ik wel. leuke dingen hebben ze daar idd toepasselijke naam ![]() | |
bloempje-moi | zondag 27 januari 2013 @ 10:30 |
Zeker! Ik ben verbaasd over de prachtige site en webwinkel! Het is geen keten maar slechts een vrij kleine winkel. Nice! | |
Erasmo | zondag 27 januari 2013 @ 13:15 |
Ben nu bezig met deze: | |
chocolatelover | zondag 27 januari 2013 @ 13:30 |
ik heb net bananen muffins met walnoten en pecannoten gemaakt. Zijn wel lekker, niet te bananerig, lekker met nootjes maar ze blijven ontzettend plakken aan de cups. Weet iemand waar dit aan ligt? Ik heb dit al vaker gehad, dat de halve muffin aan de cup blijft hangen als je het papiertje eraf haalt. Heel vervelend. | |
Bleie | zondag 27 januari 2013 @ 13:47 |
Ai. Die link heb ik maar snel weer dichtgedaan, leek me erg slecht voor mijn portemonnee ![]() | |
Pinnenmutske | zondag 27 januari 2013 @ 13:58 |
lekker topic ![]() | |
PerryVogelbekdier | zondag 27 januari 2013 @ 14:31 |
*zucht* Ik ben bezig met Adameuskoekjes, maar het beslag wil geen deeg worden. Blijft 1 grote extreme plakkerige klomp ![]() Kheb er ook nog wat extra bloem bij gegooid in de hoop dat het beter wordt, maar dat wordt het niet.. | |
lady-wrb | zondag 27 januari 2013 @ 15:51 |
je boter was te zacht toen je begon? misschien de hele handel een tijdje laten rusten in de koelkast? het ziet er overigens wel erg lekker uit, al hou ik niet van pistache. maar de koekjes zien er erg lekker uit : 9 | |
Pietverdriet | zondag 27 januari 2013 @ 16:17 |
Recept is waardeloos, twee eieren? Hoe groot? maakt nogal een verschil of je m of xl hebtm | |
bloempje-moi | zondag 27 januari 2013 @ 16:49 |
Koekstempels van Nicolas Vahé binnenkort bij de K'ook, staat net vermeld op hun facebooksite. ![]() Mijn choco-cake is wel aardig gelukt maar helaas gebarsten aan de bovenkant. Ik kreeg vreemd genoeg mijn oven in het begin niet op de juiste temp. Hij schoot van 150 naar 200 graden. Daar kan een cake niet echt tegen. En ik proef de koffie niet echt, vreemd genoeg. Ach, de collega's zullen er morgen weer blij mee zijn ![]() | |
lady-wrb | zondag 27 januari 2013 @ 17:54 |
owwwww bind me vast, ik wil ze (valt het op dat ik met 50 tinten grijs koekjes bezig ben? ![]() | |
Pietverdriet | zondag 27 januari 2013 @ 18:45 |
![]() Of [ Bericht 10% gewijzigd door Pietverdriet op 27-01-2013 18:52:22 ] | |
lady-wrb | zondag 27 januari 2013 @ 19:06 |
hahaha die zijn echt gaaf. ik moet je teleurstellen. het zijn gewoon koekjes in diverse grijstinten fondant | |
PerryVogelbekdier | zondag 27 januari 2013 @ 22:01 |
Ik vond ze er ook lekker uitzien en ik hou van pistache.. De boter was nog vrij hard toen ik er aan begon. Is de boel langer dan een uur laten rusten in de koelkast bevordelijk? Kheb de hele handel weggegooid aangezien ik er na een uur koelkast totaal geen verschil in zag. Maar ik wil het graag opnieuw proberen, aangezien het me al 1 keer eerder gelukt is om een deeg te maken (weliswaar voor worstenbroodjes). Kan ik beter een bepaald soort/merk boter gebruiken voor een deeg? Overall gezien nog tips voor een deeg? Het moet me gewoon lukken ![]() Ik heb gewoon middelmatige gepakt.. | |
Erasmo | zondag 27 januari 2013 @ 22:04 |
Boter is gewoon boter, tenzij je een van die mensen bent die margarine gebruikt. Dan verdienen je baksels het te mislukken. | |
PerryVogelbekdier | zondag 27 januari 2013 @ 22:35 |
Ik zag in de winkel dat ze tegenwoordig ook 'makkelijk smeerbare boter' hadden.. Kon me alleen voorstellen dat er meer zooi in zat, dus ik ben voor gewone botor gegaan ![]() Aanstaande week ga ik het nog een keer proberen iig.. | |
Pietverdriet | zondag 27 januari 2013 @ 22:36 |
Kerrygold Oirisch Buttah is koelkastkoud smeerbaar (bijna) | |
lady-wrb | maandag 28 januari 2013 @ 08:02 |
piet, wat is het verschil voor koekjes als je poedersuiker of basterdsuiker gebruikt? | |
Frag_adder | maandag 28 januari 2013 @ 08:11 |
basterdsuiker is hygroscopischer dus je koekjes worden iets minder snel droog ![]() | |
Bleie | maandag 28 januari 2013 @ 09:47 |
Die cheesecake van Nigella is inderdaad goddelijk zeg! De limoentaart ook, maar dat wist ik al. En daar is gelukkig nog een stukje van over ![]() En voor het visuele aspect: dit waren ze. ![]() | |
bloempje-moi | maandag 28 januari 2013 @ 15:00 |
As expected gaat de koffie/choco-cake er hier gretig in. Ben zelfs gevraagd om een taart voor een bruiloft te maken (geen bruidstaart overigens) en voor een high tea aankomende donderdag. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 28 januari 2013 @ 16:45 |
Apfelstrudel ( by KitchenAid )![]() ![]() | |
Dragonberry | maandag 28 januari 2013 @ 18:48 |
Ik ga de cheesecake van Nigella staks ook maken. Door die foto kon ik het niet meer weerstaan ![]() | |
Bleie | maandag 28 januari 2013 @ 20:11 |
![]() | |
bloempje-moi | maandag 28 januari 2013 @ 22:04 |
Vraag: voor de cakes uit het Hummingbird bakboek moet eigenlijk een cakevorm van 17 cm gebruikt worden. De cakes zijn nu wat laag omdat ik een te groot blik heb. Iemand enig idee waar je zo'n blik kunt kopen? De enige 15cm die ik heb gevonden is niet meer leverbaar ![]() | |
lady-wrb | maandag 28 januari 2013 @ 22:22 |
ik heb vanavond bij gebrek aan fatsoenlijke tv programma's chocolade cupcakes met citroen/roomkwarktoppig gemaakt. best lekker (voor een kant en klaar pakket) | |
Myraela | maandag 28 januari 2013 @ 23:11 |
Dit. Nu wil ik ook. ![]() | |
lady-wrb | woensdag 30 januari 2013 @ 15:06 |
ik heb die vlinderuitstekers gekocht en ze zijn zoooooo gaaf ![]() ik heb ook van die poederverf gekocht, die je moet aanlengen met alcohol. maar hoe moet dat nou eigenlijk? ik krijg het niet voor elkaar? hoe werk jij er mee? ik deed een beetje in een bakje en dan wat poeder erbij, maar dan was het in minder dan geen tijd weer opgedroogd. wat doe ik fout? | |
Spuuglokje | woensdag 30 januari 2013 @ 15:45 |
Ik doe een beetje poeder op een schoteltje, dan wat druppels rejuvenator erbij en met het kwastje roeren. De alcohol verdampt wel aardig snel, dus af en toe wat druppels erbij doen. Maar het liefst werk ik met de kant en klare verf in potjes, dat scheelt een hoop menggedoe. | |
lady-wrb | woensdag 30 januari 2013 @ 15:47 |
ja die potjes heb ik ook (tenminste, een paar dan) maar dat zijn allemaal van die metalic kleurtjes. heb je daar dan ook gewone kleuren van? en is er met die pasta kleurstof van wilton te schilderen als ik het verdun? ik moet trouwens terug met die vlinderset, de grootste uitsteker is volgens mij niet helemaal goed. de naad waar het aan elkaar gepuntlast is, wijkt en dat geeft iedere keer hapjes uit mijn deeg en fondant + dat er fondant en deeg tussen blijft zitten en schoonmaken is lastig | |
Spuuglokje | woensdag 30 januari 2013 @ 15:49 |
Die pasta is niet bedoeld om mee te schilderen, dat is echt puur om door fondant of marsepein te kneden. En die verf is inderdaad alleen in metallic variant. Jammergenoeg. Ik hoop dat dat verandert. | |
lady-wrb | woensdag 30 januari 2013 @ 15:53 |
dat is wel heel jammer, want ik heb die set per ongeluk dubbel gekocht dus ik heb voor de komende 100 jaar genoeg kleurstof in die kleuren ![]() | |
het-is-mij | woensdag 30 januari 2013 @ 21:28 |
Ben nog lang geen spuuglokje en dat word ik ook niet maar wilde de koekjes toch ff laten zien ![]() | |
bloempje-moi | woensdag 30 januari 2013 @ 21:30 |
Leuk! Mijn worteltaart is klaar voor de high tea morgen. Van alle heerlijke uitdagende opties die ik had gegeven (mississippimoddervlaai, limoenvlaai, pindakaaschocoladetaart) koos ze de worteltjestaart. ![]() | |
het-is-mij | woensdag 30 januari 2013 @ 21:36 |
missisippiemoddervlaai klinkt leuk maar das zeker een en al chocola??? Ja dat op dat blauw was ff probeersel met een ding wat ik nog had liggen waar je van die reliefjes op kaarten mee kunt maken (ff naam kwijt) | |
Bleie | woensdag 30 januari 2013 @ 21:41 |
Ziet er heel leuk uit het-is-mij! | |
lady-wrb | woensdag 30 januari 2013 @ 21:43 |
embossing? | |
het-is-mij | woensdag 30 januari 2013 @ 21:45 |
Jeps......thx zovaak heb ik dat dus nie gebruikt en gedaan haha | |
Sandous | donderdag 31 januari 2013 @ 00:39 |
Ik wil morgen muffins maken.. Net als die van v&d.. die zo opbollen met chocola.. of met bananen.. Dus geen mini dingen.. maar lekkere machtige dingen ![]() Heeft iemand misschien een recept? Heb al eerder vele recepten geprobeerd,.. maar dat is dan meestal net als een cakebeslag en worden het soort cupcakjes | |
Spuuglokje | donderdag 31 januari 2013 @ 06:33 |
Leuke puzzelstukkoekjes, het-is-mij! ![]() | |
Adelante | vrijdag 1 februari 2013 @ 19:22 |
Zo Nigella's cheesecake komt net de oven uitrollen. Volgende keer iets meer zure room gebruiken voor de topping, want nu issie niet helemaal bedekt. Morgen proeven of ik het goed heb gedaan ![]() | |
Lienekien | vrijdag 1 februari 2013 @ 19:25 |
Je gebruikt echt zure room? Niet crème fraîche? | |
Pietverdriet | vrijdag 1 februari 2013 @ 19:27 |
crème fraîche is lekkerder | |
Lienekien | vrijdag 1 februari 2013 @ 19:28 |
En dat kan volgens jou ook, bij dit recept? | |
Pietverdriet | vrijdag 1 februari 2013 @ 19:33 |
Ja, wat wat in de UK Sour Creme wordt genoemd heeft een vetgehalte van rond de 20%, dat wordt altijd foutief vertaald naar zure room, wat in NL een vetgehalte heeft van een procent of 10. | |
Adelante | vrijdag 1 februari 2013 @ 19:36 |
![]() Melkan zure room heb ik gebruikt ja, omdat het zo in het recept stond ![]() | |
Skaai | vrijdag 1 februari 2013 @ 19:41 |
Oooh wil je het recept van beide taarten in een pm naar me sturen? Omnomnom! | |
Pietverdriet | vrijdag 1 februari 2013 @ 19:41 |
Tja, vertalers hebben geen idee. | |
laziness | vrijdag 1 februari 2013 @ 19:48 |
Ik ken het recept. Creme fraiche lijkt me lang niet zo lekker er bij. De zure room is juist lekker. | |
Lienekien | vrijdag 1 februari 2013 @ 19:51 |
![]() | |
bloempje-moi | vrijdag 1 februari 2013 @ 19:51 |
Dit is het recept neem ik aan? http://www.okokorecepten.(...)la-lawson-cheesecake | |
Adelante | vrijdag 1 februari 2013 @ 19:51 |
Die heb ik ik gebruikt ![]() | |
laziness | vrijdag 1 februari 2013 @ 19:54 |
Waarom nou weer ![]() | |
laziness | vrijdag 1 februari 2013 @ 19:55 |
Ja en creme fraiche vind ik er te zacht van smaak bij | |
Bleie | vrijdag 1 februari 2013 @ 19:55 |
Ja, dat is hem. Ik heb het echt met zure room gedaan, en dat was echt heerlijk. | |
Mirjam | vrijdag 1 februari 2013 @ 20:03 |
voor topping lijkt zure room me beter ![]() | |
Lienekien | vrijdag 1 februari 2013 @ 20:07 |
Ik denk dat het allebei kan. | |
Adelante | vrijdag 1 februari 2013 @ 20:14 |
-edit- | |
Adelante | vrijdag 1 februari 2013 @ 20:15 |
-wrong topic- | |
Dragonberry | vrijdag 1 februari 2013 @ 22:50 |
Ik heb het toevallig met creme fraiche gemaakt, want dat had ik in mijn hoofd toen ik de boodschappen voor de taart deed. Smaakt prima ![]() | |
Qunix | vrijdag 1 februari 2013 @ 23:01 |
Tijd terug gemaakt dankzij 24Kitchen en was erg lekker!![]() Cantuccini (chocolade + amandelen en pistache) ![]() Spritzen (enorm misvormd) | |
_Loki | zaterdag 2 februari 2013 @ 04:36 |
Ik vond deze, veel op die website zeggen dat het goed lukt, dus misschien is ie het proberen waard. Carton buttermilk (280ml, karnemelk) 2 eggs 5 tbsps veg oil 300g Self raising flour 1tsp bicarb soda/baking soda 100g golden granulated sugar 50g porridge oats (oat meal) Mix wet with wet, dry with dry, then add together and stir. Vooral ook extra grote muffinvormen gebruiken en goed vol doen, 3/4 of iets meer. | |
Bleie | zaterdag 2 februari 2013 @ 06:02 |
En volgens pinterest: oven voorverwarmen op 180 (350 fahrenheit), verlagen naar 165 (325f), 25 min in de oven. | |
Adelante | zaterdag 2 februari 2013 @ 10:49 |
![]() Zo'n cheesecake bij de koffie kan prima ![]() | |
Lienekien | zaterdag 2 februari 2013 @ 10:54 |
Ziet er goed uit! | |
bloempje-moi | zaterdag 2 februari 2013 @ 13:21 |
Holy moly, wat is ie hoog! Of lijkt dat maar zo? ![]() ![]() | |
Mirjam | zaterdag 2 februari 2013 @ 13:22 |
Die cheesecake ziet er echt goddelijk uit Adelantre. ik heb nog nooit last gehad van een scheurende cheesecake? | |
Bleie | zaterdag 2 februari 2013 @ 13:41 |
Bij mij scheurt hij bijna altijd, maar deze niet. Misschien door het waterbad? | |
bloempje-moi | zaterdag 2 februari 2013 @ 13:48 |
Je zet hem in een braadslee oid met een laagje water? | |
Adelante | zaterdag 2 februari 2013 @ 13:53 |
hij is niet heel hoog hoor, 20cm springvorm en die zat niet vol ![]() En dat waterbad heb ik ook gedaan. Springvorm ingepakt in alu folie en dan in een silliconen bakvorm gevuld met kokend water in de oven gezet. Werkt prima, twijfelde nog even of de folie niet lek was, want dat water verdampte vrij vlot. | |
MissHobje | zondag 3 februari 2013 @ 00:41 |
Qunix je koeken ![]() EN die cheesecake lust ik ook wel Adelante ![]() Iemand een macaron met witte chocolade ganache? ![]() ![]() ![]() ![]() | |
FutureFairytale | zondag 3 februari 2013 @ 01:00 |
Jaa ikke ikke ![]() | |
lady-wrb | zondag 3 februari 2013 @ 09:13 |
goed gelukt zeg ![]() | |
MissHobje | zondag 3 februari 2013 @ 13:48 |
zo en de rest nu bij daglicht ![]() bonnetjes, marspein aangemaakt met rum, en gevuld met witte choco ganache en dan door de chocolade. ![]() ![]() Cakepops, ik vind ze zo leuk om te maken, maar dan wel met chocolade, die candymelts vind ik niet lekker. ![]() ![]() en nog wat mini vanille cupcakes gedipt in fondant. ![]() | |
lady-wrb | zondag 3 februari 2013 @ 14:05 |
had je een feestje? | |
Spuuglokje | zondag 3 februari 2013 @ 14:11 |
Mmmmm ziet er heerlijk uit allemaal! | |
lady-wrb | zondag 3 februari 2013 @ 14:12 |
maak jij nog wel eens taart, spuuglokje? | |
Spuuglokje | zondag 3 februari 2013 @ 14:15 |
Niet zo vaak. Maar toevallig ga ik voor aankomend weekend een taart maken, dan vieren mijn dochter en ik samen onze verjaardag. En om ontopic te blijven hier: ik ga voor vrijdag koekjes bakken, zodat Sterre die kan trakteren op school. ![]() | |
lady-wrb | zondag 3 februari 2013 @ 14:17 |
welke koekjes ga je bakken? | |
Noek | zondag 3 februari 2013 @ 14:29 |
Gimme! Food! ![]() Ga 'em nu maken. Misshobje, wat ontzettend mooi gemaakt. De biscotti van Qunix ziet er ook darn good uit. Gaaf topic dit. | |
MissHobje | zondag 3 februari 2013 @ 14:39 |
Ja zometeen bij schoonmams, jarig ![]() ![]() ![]() | |
lady-wrb | zondag 3 februari 2013 @ 14:44 |
ze boft maar! het ziet er heerlijk uit ![]() | |
minilot | zondag 3 februari 2013 @ 16:09 |
Macarons! ![]() ![]() Aan beiden heb ik me nog nooit gewaagd.. Het ziet er reuzelekker uit! Ik heb zelf wél iets gebakken vandaag, te weten chocoladebiscotti met amandelen en vijgen: ![]() ..voor bij de warme amandel-chocolademelk (idee gepikt van de nieuwe Chocomelvariant, maar dan zelfgemaakt van Green & Blacks 70%-chocolade ![]() Zowel biscotti als choco zijn overigens helemaal plantaardig. ![]() | |
MissHobje | zondag 3 februari 2013 @ 16:19 |
Minilot dat ziet er ook verrukkelijk uit!!! | |
Poftoffel | zondag 3 februari 2013 @ 21:14 |
Ik wil de witte chocolade cheesecake met frambozen maken die ergens in het cheesecake topic staat, maar nu twijfel ik over of ik mon chou of "echte" roomkaas moet kopen (zoals Philadelphia). De ene persoon zegt dat het hetzelfde is, de ander zegt weer van niet...ik ben er met google niet echt uitgekomen. Dus daarom mijn vraag, wat gebruiken jullie voor cheesecake? | |
Mirjam | zondag 3 februari 2013 @ 21:58 |
ik gebruik altijd de goedkoopste mogelijk | |
Bleie | zondag 3 februari 2013 @ 21:59 |
Ik gebruik altijd de allergoedkoopste naturel roomkaas. Philadelphia-achtig dus. Monchou is volgens mij wat steviger van structuur, geen idee of dat uitmaakt in een cheesecake. | |
QEX | zondag 3 februari 2013 @ 22:04 |
Heb niet alles doorgelezen dus misschien is het al eens voorbij gekomen. En officieel is het ook niet echt 'bakken'. Ik heb al eens een paar keer karamels (fudge) geprobeerd te maken en alles lijkt goed te gaan tot het afgekoeld is, dan heeft het meer weg van borstplaat. Als ik kleine hoeveelheden laat afkoelen om uit te proberen of het al goed is dan ziet het er prima uit en smaakt geweldig. Maar als ik de hele pan over een bakplaat giet om af te koelen dan word het te hard. wat doe ik fout? Heb ook geprobeerd het sneller te laten afkoelen door het in de koelkast te zetten of langzamer door het af te dekken, niks lijkt te werken. | |
FutureFairytale | zondag 3 februari 2013 @ 22:32 |
philadelphia is zachter van structuur. Monchou is beter voor monchoutaart. Logisch ![]() | |
MonkNL | maandag 4 februari 2013 @ 10:04 |
Ik heb Nigella's London Cheesecake ook gemaakt.. pfff te lekker.. <3 | |
_Loki | maandag 4 februari 2013 @ 10:42 |
Monchou vind ik ook wat zuurder. Voor gebakken cheesecake is het prima, maar gewone vind ik het wat te zuur. | |
Dragonberry | maandag 4 februari 2013 @ 11:22 |
Ik gebruik de goedkoopste variant roomkaas die ik kan vinden in de supermarkt. Bij hoogvliet iets van 40 cent per bakje dacht ik? | |
Muck | maandag 4 februari 2013 @ 11:57 |
Ik gebruik ook goedkope roomkaas, die van de Lidl vind ik prima ![]() | |
Poftoffel | maandag 4 februari 2013 @ 14:22 |
Bedankt voor alle reacties! Ik heb nog nooit een cheesecake gemaakt, en ook geen mon chou taart dus ik wist t echt even niet :-) | |
MonkNL | maandag 4 februari 2013 @ 16:37 |
Ik gebruik beide, net waar ik trek in heb. Mon Chou is ook prima te gebruiken voor je cheesecakes. | |
bloempje-moi | maandag 4 februari 2013 @ 17:09 |
Monchou met poedersuiker en citroensap voor over de worteltaart ![]() | |
Adelante | maandag 4 februari 2013 @ 17:21 |
Monchou is toch gewoon een merk die zowel roomkaas als monchoukaas verkopen (om het ff makkelijk te houden). Voor mijn cheesecake heb ik de Monchou roomkaas in kleine pakjes gebruikt ![]() | |
Poftoffel | maandag 4 februari 2013 @ 20:36 |
Ik heb bij de Lidl van die bakjes roomkaas gekocht ![]() | |
Mazou | maandag 4 februari 2013 @ 20:59 |
Ik heb gisteren een kruidkoek gebakken naar recept van mijn oma ![]() ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door Mazou op 04-02-2013 21:04:48 ] | |
Mirjam | maandag 4 februari 2013 @ 20:59 |
oh echt? ik vind ze niet goedkoper dan 87 cent ![]() | |
Lienekien | maandag 4 februari 2013 @ 21:01 |
Idem. En bastognekoeken voor de bodem. Er was maar een beetje water bij ingekomen. Toch zure room gebruikt voor de bovenste laag. Erg lekker. ![]() | |
Adelante | maandag 4 februari 2013 @ 21:03 |
Ik vond 'm wel machtig, niet een taartje om 3 stukken van te eten op een dag ![]() | |
Lienekien | maandag 4 februari 2013 @ 21:05 |
Ja, behoorlijk machtig! | |
Dragonberry | maandag 4 februari 2013 @ 22:27 |
zou ook kunnen, zal de volgende keer eens kijken hoe duur het nou was. Vond het in ieder geval best goedkoop. | |
Tourniquet | maandag 4 februari 2013 @ 22:41 |
Pas bij Hoogvliet nog "Frischa" verse roomkaas gekocht als Philadelphia variant. ¤ 0,59 voor een bakje van 200 g. Bij de Aldi is een vergelijkbaar bakje ¤ 0,55. Heb het gebruikt voor een citroencheesecakeje (16cm) met limoncello topping: ![]() En het resultaat: ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door Tourniquet op 04-02-2013 22:47:30 ] | |
Inu | dinsdag 5 februari 2013 @ 09:53 |
Oh ![]() Ik heb een fles limoncello liggen, maar ik hou helemaal niet van sterke alcohol ![]() | |
Tourniquet | dinsdag 5 februari 2013 @ 10:56 |
Limoncello vind ik helemaal niet zo sterk hoor, lekker een klein glaasje na het eten, fles bewaren in de vriezer! ![]() Voor de cheesecake: (let op, dit is dus voor een kleine springvorm van 15/16cm) - 75 gram meergranen biscuitjes - 40 gram gesmolten boter - 400 gram roomkaas - 75 gram suiker - merg uit 1 vanillestokje (of 1 tl vanille extract) - rasp en sap van 1 citroen - 1 eetlepel bloem - 2 eieren - 60 gram creme fraiche 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 15cm in en leg een rond stuk bakpapier op de bodem. 2. Verkruimel de biscuitjes en meng de boter hier doorheen. Druk dit mengsel in de springvorm, waarbij je zorgt dat er een opstaand randje ontstaat. Je kunt hiervoor het beste de onderkant van een lepel gebruiken. Zet 10-15 minuten in de oven terwijl je het roomkaas-mengsel maakt. 3. Klop met een mixer of garde de roomkaas glad. Meng hier vervolgens de rest van de ingrediënten doorheen, waarna je elke keer kort klopt. Eindig met de creme fraiche. 4. Schenk het roomkaas-mengsel in de springvorm. Bak de cheesecake 15 minuten op 180 graden. Verlaag vervolgens de temperatuur naar 100 graden en bak nog eens 45 minuten. 5. Laat de oven vervolgens volledig afkoelen voor je de cheesecake eruit haalt. Laat de cheesecake vervolgens het liefste een dag in de koelkast staan voor je hem eet. Topping: - 50 gram fijne kristalsuiker - 2 eetlepels maizena - 125 ml water - 3 eetlepels limoncello - 1 eigeel 1. Meng de suiker met de maizena in een pannetje en zet op het vuur. Giet langzaam de limoncello en het water erbij, laat koken en roer voortdurend. Als de saus begint te binden, voeg je een eetlepel van de saus bij het eigeel en roer goed. Doe daarna het eigeel bij de vloeistof en roer tot het drillerig wordt. 2. Laat iets afkoelen en verdeel met een garneermes of achterkant van een lepel over de cheesecake. Zet de cheesecake in de koelkast, laat de bovenlaag nog even opstijven. Heb voor de cheesecake geen waterbad gebruikt en had een kleine barst in het midden, wat niet zo erg was aangezien er nog topping overheen ging. Garnering op de foto zijn schijfjes gekonfijte citroen. | |
Tooto7moe | vrijdag 8 februari 2013 @ 09:54 |
ik neem altijd roomkaas van de aldi, vind die wat steviger/romiger/voller. en maar 55cent natuurlijk! | |
Bakkerd | vrijdag 8 februari 2013 @ 17:56 |
Zo ziet hij er ook uit, lijkt me heel lekker zo versgemaakt! | |
pep88 | zondag 10 februari 2013 @ 13:34 |
Ik heb voor mijn verjaardag gister ook cheescakejes gemaaakt. Ik heb philadelphia gebruikt.. Was erg lekker: ![]() Had ook nog een kersenkruimeltaart gemaakt: ![]() En brownie: ![]() Nu allemaal op.. ![]() | |
Lienekien | zondag 10 februari 2013 @ 13:37 |
Verrassend! Hoe krijg je die koekboden in de papieren vormjes? Is dat niet lastig aandrukken? | |
pep88 | zondag 10 februari 2013 @ 15:22 |
Dat ging eigenlijk heel makkelijk ![]() Ik heb siliconen bakvormpjes gebruik, maar denk dat het met papieren net zo makkelijk werkt | |
Bleie | zondag 10 februari 2013 @ 15:57 |
Ja, ik heb t weleens in papieren vormpjes gedaan, is heel simpel. | |
Lienekien | zondag 10 februari 2013 @ 16:18 |
Leuk idee! Onthouden. Ik heb vanmiddag courgette-wortelmuffins gemaakt. Had toevallig alle ingrediënten in huis. Je proeft de courgette en wortel niet echt, maar het maakt de muffins lekker smeuïg. http://allrecipes.nl/recept/12225/courgette-muffins.aspx | |
pep88 | zondag 10 februari 2013 @ 16:39 |
Die zien er ook lekker uit! | |
morgane | vrijdag 15 februari 2013 @ 13:53 |
Zo, flink aan het bakken geslagen voor de verjaardag van mijn vriend. De appelplaatkoek is net klaar: ![]() Ongeveer dit recept, maar dan zonder de witte suiker en met gedroogde cranberry's door het appelmengsel. Overigens heb ik de helft van het recept gemaakt. De chocolade-vanillecake staat nu in de oven en ik ga zometeen met de kwarktaart beginnen. | |
Bleie | zaterdag 16 februari 2013 @ 07:54 |
Hmm, we gaan komende week een paar dagen bij mijn ouders logeren. Goed excuus om iets lekkers mee te nemen. ![]() | |
Inu | zaterdag 16 februari 2013 @ 09:53 |
Brownies of idd iets koekigs? Ik heb de limoncello cheesecake gemaakt gisteren en de topping is nu aan het opstijven ![]() ![]() ![]() Edit: En hij is heerlijk! [ Bericht 2% gewijzigd door Inu op 16-02-2013 10:40:32 ] | |
Inu | maandag 18 februari 2013 @ 16:12 |
Jullie tips voor een betaalbare mini cheesecake vorm? Via Amazon en Ebay is het minstens 30 euro en misschien vind ik dan cupcakebakjes ineens niet zo heel lelijk ![]() | |
Pietverdriet | maandag 18 februari 2013 @ 16:24 |
Wat moet ik mij voorstellen onder een mini cheescakevorm? een kleine springvorm? | |
Inu | maandag 18 februari 2013 @ 16:29 |
Nee, een soort muffinvorm, maar dan met losse onderkantjes en rechte bakjes Dan krijg je dus mooie rechte gladde cakejes, in plaats van die gerimpelde uitlopende als je een muffinvorm met papiertjes gebruikt. | |
Bakkerd | maandag 18 februari 2013 @ 17:07 |
Heb je de koekbodems van die cheesecakejes gebakken? Lijkt me een hel om uit die vormpjes te krijgen anders... | |
Dragonberry | maandag 18 februari 2013 @ 20:40 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Inu | dinsdag 19 februari 2013 @ 09:12 |
Ja, ik ook dus! ![]() ![]() | |
Dragonberry | dinsdag 19 februari 2013 @ 09:14 |
Ik heb wel een webshop gevonden waar ze andere artikelen van het merk verkopen.. Helaas niet deze vorm ![]() | |
Inu | dinsdag 19 februari 2013 @ 09:37 |
Ik denk dat ik anders deze ga halen, iets goedkoper en in de buurt ![]() http://www.kookwinkel.nl/go/#26269 Daar moet je ze in principe ook redelijk goed uit kunnen duwen lijkt me... | |
pep88 | dinsdag 19 februari 2013 @ 21:55 |
Ik heb de bodems niet gebakken, maar ging er prima uit. Ik wist niet dat er speciale vormen voor bestonden eigenlijk, is wel mooier dan in cupcakevormpjes! Misschien ooit.. | |
Pietverdriet | dinsdag 19 februari 2013 @ 21:58 |
Voor de mensen die in het oosten wonen, aldi Sued heeft zeer degelijke cupcake, taartjes, muffin en minimuffin vormen in de aanbieding voor 3,95 | |
Sjeen | dinsdag 19 februari 2013 @ 22:52 |
Ow, donderdag even binnen rennen dan ![]() | |
Inu | woensdag 20 februari 2013 @ 13:30 |
Hoeveel citroenen heb je hiervoor gebruikt? Ik heb er nog 2 liggen namelijk waarvoor ik geen andere bestemming weet ![]() | |
Bakkerd | woensdag 20 februari 2013 @ 13:56 |
Ja? Dan ga ik mini-banoffee pies proberen te maken! Bij de action verkopen ze trouwens ook een 'rechte' muffintray, niet met uitneembare bodempjes maar wel van dat silliconenspul ![]() | |
bloempje-moi | woensdag 20 februari 2013 @ 20:11 |
Zojuist Bougatsa gemaakt. En op! ![]() ![]() | |
Skaai | donderdag 21 februari 2013 @ 11:27 |
Ik moest 180 ml hebben, dat kwam neer op zo'n 4 citroenen ![]() | |
Mirjam | vrijdag 1 maart 2013 @ 16:43 |
Ik heb nu een bananenbrood in de oven staan. Eerste keer dat ik zoiets maak, dus ben erg benieuwd ![]() | |
bloempje-moi | vrijdag 1 maart 2013 @ 17:10 |
Ik heb zojuist de Pindakaaskoekjes met chocoladestukjes uit de oven, en nu smelt de boter voor de klassieke chocolade Whoopie pies met vanille Marshmallow Fluff. Vanavond volgen dan nog de blueberry muffins en dan zijn we weer klaar voor de high tea van morgen! ![]() Muffins zijn dan toch nog wel goed? | |
Inu | vrijdag 1 maart 2013 @ 17:11 |
Ik had uiteindelijk 100 ml dus alles gewoon gedeeld en ze waren lekker! Had een brownieblik gepakt, dus dat klopt ook wel ongeveer. Lekker knapperige bodem en goede zachte bovenkant ![]() | |
morgane | vrijdag 1 maart 2013 @ 17:19 |
Ja hoor, geen probleem met muffins! | |
bloempje-moi | vrijdag 1 maart 2013 @ 18:38 |
Mijn mixer is zojuist half gestorven op de vulling voor de Whoopie Pies. Wat een bizar spul is dat Marshmallow fluff! Werkelijk nog nooit iets chemischer gezien dan dat. | |
fotostarter | vrijdag 1 maart 2013 @ 18:45 |
Ik ook. Hoe eet je dat? Ik bedoel waarmee ![]() | |
Mirjam | vrijdag 1 maart 2013 @ 18:49 |
ik zit net op een stuk te knagen ![]() Gewoon zo eigenlijk, als cake. Ik zie het niet als echt brood, het smaakt meer naar een goedgevulde cake. (Ik had er lekker veel walnoten in gedaan, nom) | |
fotostarter | vrijdag 1 maart 2013 @ 19:00 |
Does een receptje ![]() | |
Adelante | vrijdag 1 maart 2013 @ 19:02 |
![]() Malteser cake gemaakt als toetje ![]() ![]() | |
Mirjam | vrijdag 1 maart 2013 @ 19:28 |
zal ik straks ff posten als ik weer achter de laptop zit | |
Mirjam | vrijdag 1 maart 2013 @ 19:29 |
arretjescake met maltesers? ![]() | |
Mirjam | vrijdag 1 maart 2013 @ 20:08 |
recept bananenbrood dat ik gebruikt heb:en mijn additionele omreken-notities:
| |
_Ophelia_ | vrijdag 1 maart 2013 @ 21:00 |
Is dat zo lekker als het eruit ziet? ![]() | |
_Ophelia_ | vrijdag 1 maart 2013 @ 21:02 |
Ik gooi er nog wel eens een kwak rum en goede bittere chocola doorheen. ![]() | |
Adelante | vrijdag 1 maart 2013 @ 21:13 |
http://www.lekkerensimpel.com/2012/09/13/no-bake-malteser-cake/ stelt niets voor om te maken, maar is lekker, doch supermachtig ![]() | |
Mirjam | vrijdag 1 maart 2013 @ 21:13 |
ja, da's een sort arretjescake ![]() ![]() | |
Mirjam | vrijdag 1 maart 2013 @ 21:25 |
Bananabread:![]() | |
fotostarter | zaterdag 2 maart 2013 @ 06:41 |
![]() ![]() ![]() | |
Inu | zaterdag 2 maart 2013 @ 09:03 |
Ik heb gisteren ijsjescakejes uitgeprobeerd. Nu ga ik ze invriezen, om te kijken of ze dan nog lekker zijn over een tijdje zodat ik ze kan voorbakken voor een high tea voor 40 man ![]() ![]() Recept van Rudolph: http://www.smulweb.nl/recepten/1403596/Cupcake-zomerijsje | |
dahippieunicorn | zondag 3 maart 2013 @ 14:46 |
Op dit moment staan er Macarons in de oven hier. Ik hoop dat ze lukken! En als ze dan gelukt zijn post ik even een fotootje! | |
Mirjam | zondag 3 maart 2013 @ 14:47 |
Ja valt mee he? ![]() Het is lekker stevig, zacht en smeuiïg, en de noten maken het erg lekker ![]() | |
Bortecinem | zondag 3 maart 2013 @ 15:47 |
Dat bananenbrood ziet er lekker uit. Ga het zeker een keer proberen! | |
dahippieunicorn | zondag 3 maart 2013 @ 16:18 |
Nou hier zijn ze dan!![]() Vanille macarons met Dulce de Leche vulling! (Heb maar meteen extra mijn best gedaan op de presentatie, kan ik de foto meteen gebruiken voor een schoolopdracht ![]() | |
Zo-is-dat | zondag 3 maart 2013 @ 16:33 |
Wat goed gelukt! Ook hele echte 'voetjes' eronder ![]() | |
dahippieunicorn | zondag 3 maart 2013 @ 16:37 |
Ja! Ik was aangenaam verrast toen ik ze uit de oven haalde, haha. Het recept was ook goed te begrijpen moet ik zeggen. Heb ook (aangezien hier in de buurt geen enkele reform winkel open was) zelf amandelmeel gemaakt. Dus eerst zelf amandelen geroosterd en toen gemalen, ging allemaal prima! | |
fotostarter | zondag 3 maart 2013 @ 17:53 |
Jep inderdaad. Misschien aankomend weekend ook maken ![]() | |
Spuuglokje | zondag 3 maart 2013 @ 17:55 |
Oeh die macarons zien er heerlijk en prachtig uit zeg! Mmmmmm... | |
lady-wrb | zondag 3 maart 2013 @ 19:58 |
zo die zijn echt mooi geworden ![]() waar heb je het recept vandaan? | |
Skaai | zondag 3 maart 2013 @ 20:05 |
Gisteren een bosbessen clafoutis gemaakt. Ik vond er eigenlijk niet zoveel aan, puur omdat ik alleen maar ei proefde (niet geheel vreemd als ik er 5 eieren in moest mikken) en de bosbessen smaak nogal weg viel. Gisteren was ie niet zo lekker, na een nacht/dag in de koelkast is ie beter te pruimen met een bus poedersuiker erover en een kwak slagroom. ![]() ![]() Stiekem ben ik blij dat ik heb gekozen voor ingevroren bosbessen omdat dit grapje anders nog duurder werd dan ie al was. Normaal gesproken ga ik met mijn bakfrutsels eerst naar de buren toe, maar dit keer durfde ik gewoon niet langs te gaan omdat ik zo ontevreden was ![]() Ik denk niet dat dit voor herhaling vatbaar is ![]() | |
Mirjam | zondag 3 maart 2013 @ 20:26 |
ik ben benieuwd hoe je hem vindt! ![]() | |
dahippieunicorn | zondag 3 maart 2013 @ 20:38 |
Dank je! Het basisrecept komt hier vandaan: http://www.cupcakerecepte(...)eurde-macarons-maken Het recept heb ik vrijwel gevolgd zoals het er staat, maar ik heb de kleurstof weggelaten en met het toevoegen van de suiker aan het eiwit heb ik ook het merg van een vanillestokje toegevoegd. De vulling is simpelweg wat zelfgemaakt dulce de leche. Ze zijn god-de-lijk! Ik had eerder al een aantal andere recepten gevonden maar hierbij moest je suiker koken tot een bepaalde temperatuur en ik heb natuurlijk weer geen keukenthermometer, haha. Dit recept werkte verder prima! Wat jammer! Hij ziet er namelijk wel héérlijk uit! Zijn het echte bosbessen of blauwe bessen? | |
Adelante | zondag 3 maart 2013 @ 20:44 |
Arme buren, hebben die helemaal niets dit weekend ![]() | |
bloempje-moi | zondag 3 maart 2013 @ 20:46 |
Ze mogen langs mij komen. De persoon voor wie ik de high tea bij elkaar bakte at een halve quiche op en de rest bleef over. Zit ik hier met muffins, whoopie pies en peanut butter chocolate cookies ![]() | |
Adelante | zondag 3 maart 2013 @ 20:48 |
Die snapte de bedoeling van high tea niet helemaal ![]() Nou ja, heb je nog wat voor de nieuwe week ![]() | |
bloempje-moi | zondag 3 maart 2013 @ 20:49 |
Geen idee hoe lang het goed blijft. Muffins zijn ondertussen op ![]() | |
lady-wrb | zondag 3 maart 2013 @ 20:50 |
kunnen we niet met zijn allen een keer gaan high tea-en? | |
Mirjam | zondag 3 maart 2013 @ 21:26 |
ermahgerd bij iemand thuis en dat dan iedereen s'n succesrecepten bakt en meeneemt ![]() | |
Tourniquet | zondag 3 maart 2013 @ 23:08 |
Prachtige foto zo met die vanillestokjes erbij. ![]() | |
dahippieunicorn | zondag 3 maart 2013 @ 23:49 |
Dank je! ![]() | |
H_T | maandag 4 maart 2013 @ 00:11 |
Over 1,5 week heb ik een feestje waarbij ik enkele dingen met Cointreau erin moet voorschotelen. Ik heb dit en dit recept in gedachten om te maken, of weet iemand nog een andere toffe optie om te maken? | |
morgane | maandag 4 maart 2013 @ 07:30 |
Dat is leuk! Bij whiskey-proeverijen bij mensen thuis noemen ze het byob, bring your own bottle. Hier wordt t bring your own baksel ![]() | |
Isegrim | maandag 4 maart 2013 @ 07:56 |
Oh, dat zou een meet zijn waar ik ook wel naartoe wil! | |
fotostarter | maandag 4 maart 2013 @ 09:12 |
kom je helpen? ![]() | |
Mirjam | maandag 4 maart 2013 @ 12:07 |
erm, lukt het je niet alleen? ![]() | |
fotostarter | maandag 4 maart 2013 @ 12:09 |
vast wel. maar ik hou wel van een beetje gezelligheid in de keuken. ![]() | |
Skaai | maandag 4 maart 2013 @ 13:34 |
Het zijn echte bosbessen en zo smaken ze ook, als je het ei weg denkt ![]() | |
dahippieunicorn | maandag 4 maart 2013 @ 14:14 |
Ahh jammer hoor! | |
Pietverdriet | maandag 4 maart 2013 @ 14:32 |
Hoe kom jij aan bosbessen? | |
Mirjam | maandag 4 maart 2013 @ 15:05 |
Uit de diepvries? ![]() | |
dahippieunicorn | maandag 4 maart 2013 @ 15:16 |
Wij plukken ze ieder jaar en gooien dan de hele diepvries ermee vol! | |
uniekhoorn | maandag 4 maart 2013 @ 20:02 |
Oeh, heb ook nog 6 zakjes liggen in de vriezer (1.5 kg) Ook geplukt vorig zomer ![]() | |
Skaai | dinsdag 5 maart 2013 @ 11:30 |
AH doosje vol bosbessen uit de diepvries ![]() ![]() En de AH heeft ze ook 'vers' te koop maar die vond ik te duur ![]() Alleen haal ik ze qua benaming nog wel eens door elkaar met de blauwe bes, maar volgens mij zijn het bosbessen ![]() Nu als goedmakertje een perzikroomkaaskruimeltaart ![]() [ Bericht 6% gewijzigd door Skaai op 05-03-2013 11:35:55 ] | |
Mirjam | woensdag 6 maart 2013 @ 20:43 |
Ik heb zojuist een Amish Cinnamon Bread in de oven geschoven, benieuwd hoe dat gaat uitpakken. En misschien bak ik van de week nog een bananenbrood, de vorige is vandaag opgegaan en het blijkt een ideaal snel, lekker en voedzaam ontbijt ![]() | |
Dragonberry | woensdag 6 maart 2013 @ 21:17 |
kaneel ![]() Ben benieuwd! Is dit wel echt een brood of ook meer cake? | |
Mirjam | woensdag 6 maart 2013 @ 21:21 |
Geen flauw idee, dat laat ik je weten als hij klaar is en gesneden kan worden ![]() | |
bloempje-moi | woensdag 6 maart 2013 @ 22:14 |
Ik wil binnenkort aan de spoonbread. Maar geen idee wat het nou precies is: bijgerecht, toetje, hoofdgerecht, lunch. Heeft iemand hier het Nederlands Bakboek? Is het wat? | |
Mirjam | woensdag 6 maart 2013 @ 22:46 |
het houdt een beetje het midden tussen brood en cake ![]() ![]() | |
Prego | donderdag 7 maart 2013 @ 01:04 |
oeh, dat ziet er lekker uit. Beetje jammer dat de macarons niet plat zijn, ik vind die toefjes niet zo mooi. | |
dahippieunicorn | donderdag 7 maart 2013 @ 12:18 |
Ja klopt, is inderdaad jammer. Maar voor een eerste echte poging vond ik ze best goed gelukt! | |
Dragonberry | donderdag 7 maart 2013 @ 13:45 |
klinkt goed! ![]() | |
Prego | donderdag 7 maart 2013 @ 19:52 |
heel goed zelfs, mijn eerste keer waren ze prut, veel te hard aan de buitenkant en van binnen rauw ![]() | |
Mirjam | vrijdag 8 maart 2013 @ 15:00 |
'The Best Bananabread 'staat nu in de oven, zal me benieuwen of deze nóg beter is dan de vorige ![]() | |
_Ophelia_ | vrijdag 8 maart 2013 @ 15:28 |
Ik ben er niet kapot van, geen hele bijzondere recepten en de informatie is ook niet spectaculair. (over de kwaliteit van de recepten kan ik niets zeggen, ik kreeg niet echt de behoefte om er iets uit te maken) | |
Mirjam | vrijdag 8 maart 2013 @ 16:55 |
Hmm, ik weet niet of dit wat gaat worden. ik haalde hem na anderhalf uur uit de oven, al een half uur langer dan recept zegt, snij hem aan en hij is nog gewoon erg nat van binnen. Nu terug gezet maar of dit nog goed gaat komen..? | |
Muck | zondag 10 maart 2013 @ 14:25 |
![]() Ik heb zojuist gemberkoekjes gebakken ![]() | |
H_T | zondag 10 maart 2013 @ 21:41 |
Is het voor zondagavond nog wat geworden? | |
Mirjam | zondag 10 maart 2013 @ 21:42 |
Hij is heel nat gebleven. Wel eetbaar, smaak is prima, en hij valt niet uit elkaar, maar héél nat. Dit recept ga ik dus niet nog eens maken. | |
LiedjeBackstage | donderdag 14 maart 2013 @ 20:09 |
![]() Vandaag weer eens soezen gemaakt en voor de leuk eens gedecoreerd met gekleurd chocolade en een blommetje. De soezen zijn gevuld met Zwitsers room. | |
bloempje-moi | donderdag 14 maart 2013 @ 21:09 |
Ziet er lekker uit! Ik had gisteren in een opwelling een bosbessen/walnoten cake gebakken. Ben meteen weer de favoriete collega :-D Was erg lekker en nu uiteraard (en goddank) op. Mag bij ieder kookboek wel een hometrainer aanschaffen. | |
Mirjam | donderdag 21 maart 2013 @ 12:33 |
Ik vond een vergeten tros bananen, dus vandaag weer bananenbrood maken maar dan het goeie recept ![]() ![]() | |
Skaai | donderdag 21 maart 2013 @ 13:24 |
Oh wat een snoetjes ![]() | |
Bakkerd | donderdag 21 maart 2013 @ 14:57 |
Ik wil chocoladerozijnen maken, weet iemand of ik de rozijnen het beste kan wellen of niet? Ennn ik wil ook een poging wagen om die milka popcorn snax na te maken ![]() | |
Taartje | donderdag 21 maart 2013 @ 15:13 |
Satéprikker erin en dippen? | |
Bakkerd | donderdag 21 maart 2013 @ 15:23 |
Hmm ik denk dat het dan een érg tijdrovend klusje wordt, als je ze één voor één moet doen ![]() Ik zit te denken aan muffinvormpjes vol te stouwen met popcorn en dan te gieten? Krijg je wel popcornrepen ipv losse, maar goed.. | |
Adelante | donderdag 21 maart 2013 @ 19:56 |
![]() Van het weekend gaan we samen de zebra cheesecake maken ![]() http://www.notquitenigella.com/2010/04/27/zebra-cheesecake/ | |
bloempje-moi | donderdag 21 maart 2013 @ 20:09 |
Hoe tof! Die ga ik ook eens maken. Laat je weten hoe het was? Inclusief foto's uiteraard ![]() | |
Mirjam | donderdag 21 maart 2013 @ 20:44 |
Bananenbrood is weer lekker. Ik probeer gewoon geen andere recepten meer uit maar tweak deze als k dat nodig acht ![]() | |
bloempje-moi | donderdag 21 maart 2013 @ 21:17 |
Nog een vraag: er wordt in dit recept Cream of tartar gebruikt. Is dat bakpoeder of baksoda? Of nou juist weer die andere, wijnsteenzuur oid? Grappig dat deze Australische dame overigens Dutch Droste poeder gebruikt ![]() | |
Bleie | donderdag 21 maart 2013 @ 21:19 |
Wat een gave taart! Wel vrij ingewikkeld, lijkt me... Ik vergeet ook altijd wat cream of tartar nou is. Is het niet te vinden op de site van RobinOok? | |
H_T | donderdag 21 maart 2013 @ 21:36 |
Cream of tartar is wijnsteen ![]() | |
bloempje-moi | donderdag 21 maart 2013 @ 21:40 |
Wijnsteenzuur is dus niet te vervangen door een van de andere twee? ![]() ![]() | |
H_T | donderdag 21 maart 2013 @ 21:41 |
Nope. Cream of tartar is bedoeld om het eiwitschuim te stabiliseren. Soms kan het ook zonder, maar dan luistert het opkloppen wat nauwer. | |
Pietverdriet | donderdag 21 maart 2013 @ 21:41 |
Ken het niet, maar volgens mij zijn het blauwe bessen, geen bosbessen | |
Dragonberry | donderdag 21 maart 2013 @ 22:27 |
is hier trouwens ook gewoon in een klein potje te koop bij de toko. Zeker bij amazing oriental. Heb zelf laatst ook maar een potje gekocht omdat ik het best vaak tegen kom in recepten. | |
Qunix | donderdag 21 maart 2013 @ 22:28 |
http://www.24kitchen.nl/news/nieuws/food/de-dag-van-de-macaron | |
Piger | donderdag 21 maart 2013 @ 22:33 |
Het zijn wel degelijk bosbessen. Dat merk je ook wel aan de kleur die ze achterlaten. Dat is dan weer het nadeel van ingevroren bosbessen, als ze ontdooit zijn hou je een slappe zooi over. | |
wyccie | maandag 25 maart 2013 @ 10:26 |
Als ik Pavlova wil maken, maar ik heb niet genoeg tijd morgen, kan ik dan het onderste gedeelte vandaag alvast maken en de slagroom en het fruit er morgen opsmeren? Of is het morgen niet lekker meer? | |
Skaai | maandag 25 maart 2013 @ 14:00 |
Inderdaad, het is bijna een geprakt zooitje dan ![]() | |
Skaai | maandag 25 maart 2013 @ 14:22 |
Ik heb onlangs een kookboek met recepten voor chocolade lekkernijen gekocht, en heb ontzettend trek in Naomi bars:![]() Ik ga zo eens wat boodschapjes halen ![]() | |
Bakkerd | maandag 25 maart 2013 @ 17:40 |
Ben benieuwd! Ziet er lekker uit, maar lijkt me wel heeeel machtig en veel smaken bij elkaar.. | |
Leintjeuh | maandag 25 maart 2013 @ 17:54 |
Ja hoor, het onderste gedeelte kan je prima een dag van tevoren klaarmaken. Zet het wel weg op een droge plaats. | |
Skaai | maandag 25 maart 2013 @ 21:57 |
Dat is het ook, ze zijn echt onwijs machtig, maar zo lekker ![]() Ik heb spritskoekjes van de euroshopper genomen om erin te verwerken, nomnom! ![]() [ Bericht 6% gewijzigd door Skaai op 25-03-2013 22:09:26 ] | |
bloempje-moi | maandag 25 maart 2013 @ 22:02 |
En? En? En? ![]() | |
Bakkerd | dinsdag 26 maart 2013 @ 12:03 |
Oeeiii jouw versie ziet er nog lekkerder uit dan het 'voorbeeld'.. krijg er trek van! ![]() | |
Harajuku. | donderdag 28 maart 2013 @ 15:13 |
Ik ben op zoek naar die doorzichtige cakevormpjes, ![]() maar ik kan ze nergens vinden. Iemand een idee? | |
Tegan | donderdag 28 maart 2013 @ 15:14 |
Dat zijn gewoon hele dunne witte die door het vet in de cake doorzichtig worden tijdens het bakken. | |
Harajuku. | donderdag 28 maart 2013 @ 15:16 |
Okay, waar koop ik die dan | |
Tegan | donderdag 28 maart 2013 @ 15:20 |
Deze bijvoorbeeld. http://www.deleukstetaartenshop.nl/pme-baking-cups-white-pk-60 Zie ook de comments haha ![]() | |
chocolatelover | donderdag 28 maart 2013 @ 15:24 |
recept! recept! recept! pliezzz | |
Muck | donderdag 28 maart 2013 @ 16:00 |
van.....? | |
Harajuku. | donderdag 28 maart 2013 @ 16:01 |
Haha nice, thanks! Ik heb nu altijd van die supermarkt dingen, ik vind dit veel mooier staan. | |
Spuuglokje | donderdag 28 maart 2013 @ 19:58 |
Ik zweer bij de cupcakepapiertjes van House of Marie. Juist omdat ze niet 'doorzichtig' worden! | |
bloempje-moi | donderdag 28 maart 2013 @ 20:30 |
Zojuist mezelf deze cadeau gedaan. ![]() ![]() | |
Harajuku. | donderdag 28 maart 2013 @ 20:38 |
Die dingen van de supermarkt blijven ook keihard en vol kleur. Ik vind dat doorzichtige zachte juist leuk. | |
Adelante | donderdag 28 maart 2013 @ 20:55 |
Je houdt de foto's tegoed, eerste versie was meer een zeeleeuw dan een luipaard taart ![]() | |
Mirjam | zondag 7 april 2013 @ 16:37 |
Vond weer een vergeten tros bananen ( ![]() ![]() |