abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_122138197
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 15:51 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

je boter was te zacht toen je begon?
misschien de hele handel een tijdje laten rusten in de koelkast?
het ziet er overigens wel erg lekker uit, al hou ik niet van pistache. maar de koekjes zien er erg lekker uit : 9
Ik vond ze er ook lekker uitzien en ik hou van pistache..
De boter was nog vrij hard toen ik er aan begon.
Is de boel langer dan een uur laten rusten in de koelkast bevordelijk?

Kheb de hele handel weggegooid aangezien ik er na een uur koelkast totaal geen verschil in zag. Maar ik wil het graag opnieuw proberen, aangezien het me al 1 keer eerder gelukt is om een deeg te maken (weliswaar voor worstenbroodjes). Kan ik beter een bepaald soort/merk boter gebruiken voor een deeg?

Overall gezien nog tips voor een deeg? Het moet me gewoon lukken :P

quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 16:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Recept is waardeloos, twee eieren? Hoe groot? maakt nogal een verschil of je m of xl hebtm
Ik heb gewoon middelmatige gepakt..
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
  zondag 27 januari 2013 @ 22:04:42 #77
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_122138452
Boter is gewoon boter, tenzij je een van die mensen bent die margarine gebruikt. Dan verdienen je baksels het te mislukken.
pi_122140801
Ik zag in de winkel dat ze tegenwoordig ook 'makkelijk smeerbare boter' hadden.. Kon me alleen voorstellen dat er meer zooi in zat, dus ik ben voor gewone botor gegaan :P (zoals de vorige keer)

Aanstaande week ga ik het nog een keer proberen iig..
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
  zondag 27 januari 2013 @ 22:36:32 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122140911
Kerrygold Oirisch Buttah is koelkastkoud smeerbaar (bijna)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † maandag 28 januari 2013 @ 08:02:35 #80
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122151184
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 22:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Kerrygold Oirisch Buttah is koelkastkoud smeerbaar (bijna)
piet, wat is het verschil voor koekjes als je poedersuiker of basterdsuiker gebruikt?
  maandag 28 januari 2013 @ 08:11:47 #81
114455 Frag_adder
Maar ik lieg niet
pi_122151256
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 08:02 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

piet, wat is het verschil voor koekjes als je poedersuiker of basterdsuiker gebruikt?
basterdsuiker is hygroscopischer dus je koekjes worden iets minder snel droog :P
Een piercing? Nee als ik metaal in mijn lichaam wil, dan ga ik wel in het leger
pi_122152651
Die cheesecake van Nigella is inderdaad goddelijk zeg! De limoentaart ook, maar dat wist ik al. En daar is gelukkig nog een stukje van over :9~ .

En voor het visuele aspect: dit waren ze.

pi_122163649
As expected gaat de koffie/choco-cake er hier gretig in. Ben zelfs gevraagd om een taart voor een bruiloft te maken (geen bruidstaart overigens) en voor een high tea aankomende donderdag. *O*
pi_122168201
Apfelstrudel ( by KitchenAid )

pi_122175791
Ik ga de cheesecake van Nigella staks ook maken. Door die foto kon ik het niet meer weerstaan :9~
pi_122182816
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 18:48 schreef Dragonberry het volgende:
Ik ga de cheesecake van Nigella staks ook maken. Door die foto kon ik het niet meer weerstaan :9~
*) zeker doen! Vooral de combinatie met het laagje zure room is geweldig!
pi_122190361
Vraag: voor de cakes uit het Hummingbird bakboek moet eigenlijk een cakevorm van 17 cm gebruikt worden. De cakes zijn nu wat laag omdat ik een te groot blik heb. Iemand enig idee waar je zo'n blik kunt kopen? De enige 15cm die ik heb gevonden is niet meer leverbaar :(
  † In Memoriam † maandag 28 januari 2013 @ 22:22:35 #88
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122191492
ik heb vanavond bij gebrek aan fatsoenlijke tv programma's chocolade cupcakes met citroen/roomkwarktoppig gemaakt.
best lekker (voor een kant en klaar pakket)
pi_122194562
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 18:48 schreef Dragonberry het volgende:
Ik ga de cheesecake van Nigella staks ook maken. Door die foto kon ik het niet meer weerstaan :9~
Dit. Nu wil ik ook. :9
  † In Memoriam † woensdag 30 januari 2013 @ 15:06:23 #90
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122255532
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2013 16:22 schreef Spuuglokje het volgende:
Ah, er is een speciaal koekjestopic zie ik! Ik postte mijn koekjes in het taartentopic :@ , omdat ik normaal gesproken taarten decoreer. Vandaag heb ik chocoladekoekjes gemaakt:

[ afbeelding ]
ik heb die vlinderuitstekers gekocht en ze zijn zoooooo gaaf O+
ik heb ook van die poederverf gekocht, die je moet aanlengen met alcohol.
maar hoe moet dat nou eigenlijk? ik krijg het niet voor elkaar?
hoe werk jij er mee? ik deed een beetje in een bakje en dan wat poeder erbij, maar dan was het in minder dan geen tijd weer opgedroogd. wat doe ik fout?
  woensdag 30 januari 2013 @ 15:45:04 #91
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_122257247
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 15:06 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik heb die vlinderuitstekers gekocht en ze zijn zoooooo gaaf O+
ik heb ook van die poederverf gekocht, die je moet aanlengen met alcohol.
maar hoe moet dat nou eigenlijk? ik krijg het niet voor elkaar?
hoe werk jij er mee? ik deed een beetje in een bakje en dan wat poeder erbij, maar dan was het in minder dan geen tijd weer opgedroogd. wat doe ik fout?
Ik doe een beetje poeder op een schoteltje, dan wat druppels rejuvenator erbij en met het kwastje roeren. De alcohol verdampt wel aardig snel, dus af en toe wat druppels erbij doen. Maar het liefst werk ik met de kant en klare verf in potjes, dat scheelt een hoop menggedoe.
  † In Memoriam † woensdag 30 januari 2013 @ 15:47:08 #92
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122257317
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 15:45 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Ik doe een beetje poeder op een schoteltje, dan wat druppels rejuvenator erbij en met het kwastje roeren. De alcohol verdampt wel aardig snel, dus af en toe wat druppels erbij doen. Maar het liefst werk ik met de kant en klare verf in potjes, dat scheelt een hoop menggedoe.
ja die potjes heb ik ook (tenminste, een paar dan) maar dat zijn allemaal van die metalic kleurtjes. heb je daar dan ook gewone kleuren van? en is er met die pasta kleurstof van wilton te schilderen als ik het verdun?

ik moet trouwens terug met die vlinderset, de grootste uitsteker is volgens mij niet helemaal goed. de naad waar het aan elkaar gepuntlast is, wijkt en dat geeft iedere keer hapjes uit mijn deeg en fondant + dat er fondant en deeg tussen blijft zitten en schoonmaken is lastig
  woensdag 30 januari 2013 @ 15:49:53 #93
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_122257416
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 15:47 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ja die potjes heb ik ook (tenminste, een paar dan) maar dat zijn allemaal van die metalic kleurtjes. heb je daar dan ook gewone kleuren van? en is er met die pasta kleurstof van wilton te schilderen als ik het verdun?
Die pasta is niet bedoeld om mee te schilderen, dat is echt puur om door fondant of marsepein te kneden. En die verf is inderdaad alleen in metallic variant. Jammergenoeg. Ik hoop dat dat verandert.
  † In Memoriam † woensdag 30 januari 2013 @ 15:53:00 #94
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122257542
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 15:49 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Die pasta is niet bedoeld om mee te schilderen, dat is echt puur om door fondant of marsepein te kneden. En die verf is inderdaad alleen in metallic variant. Jammergenoeg. Ik hoop dat dat verandert.
dat is wel heel jammer, want ik heb die set per ongeluk dubbel gekocht dus ik heb voor de komende 100 jaar genoeg kleurstof in die kleuren :@
pi_122274098
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 19:53 schreef het-is-mij het volgende:

[..]

Wederom mooi.
Heb koekjes klaar staan om morgen eens met fondant te bekleden. De puzzel uitsteker had ik gebruikt en heb pearl dust voor effect.

Net ook bij de cakepops gebruikt, mooi glans effect
Ben nog lang geen spuuglokje en dat word ik ook niet maar wilde de koekjes toch ff laten zien
pi_122274211
Leuk! Mijn worteltaart is klaar voor de high tea morgen. Van alle heerlijke uitdagende opties die ik had gegeven (mississippimoddervlaai, limoenvlaai, pindakaaschocoladetaart) koos ze de worteltjestaart. :(
pi_122274551
missisippiemoddervlaai klinkt leuk maar das zeker een en al chocola???

Ja dat op dat blauw was ff probeersel met een ding wat ik nog had liggen waar je van die reliefjes op kaarten mee kunt maken (ff naam kwijt)
pi_122274839
Ziet er heel leuk uit het-is-mij!
  † In Memoriam † woensdag 30 januari 2013 @ 21:43:16 #99
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122274967
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 21:36 schreef het-is-mij het volgende:
missisippiemoddervlaai klinkt leuk maar das zeker een en al chocola???

Ja dat op dat blauw was ff probeersel met een ding wat ik nog had liggen waar je van die reliefjes op kaarten mee kunt maken (ff naam kwijt)
embossing?
pi_122275099
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 21:43 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

embossing?
Jeps......thx
zovaak heb ik dat dus nie gebruikt en gedaan haha
pi_122283800
Ik wil morgen muffins maken.. Net als die van v&d.. die zo opbollen met chocola.. of met bananen.. Dus geen mini dingen.. maar lekkere machtige dingen :o

Heeft iemand misschien een recept? Heb al eerder vele recepten geprobeerd,.. maar dat is dan meestal net als een cakebeslag en worden het soort cupcakjes
  donderdag 31 januari 2013 @ 06:33:57 #102
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_122286586
Leuke puzzelstukkoekjes, het-is-mij! ^O^
  vrijdag 1 februari 2013 @ 19:22:59 #103
3185 Adelante
To let it go now
pi_122352520
Zo Nigella's cheesecake komt net de oven uitrollen. Volgende keer iets meer zure room gebruiken voor de topping, want nu issie niet helemaal bedekt. Morgen proeven of ik het goed heb gedaan :9
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  vrijdag 1 februari 2013 @ 19:25:35 #104
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_122352634
Je gebruikt echt zure room? Niet crème fraîche?
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 1 februari 2013 @ 19:27:54 #105
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122352726
crème fraîche is lekkerder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 1 februari 2013 @ 19:28:42 #106
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_122352745
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2013 19:27 schreef Pietverdriet het volgende:
crème fraîche is lekkerder
En dat kan volgens jou ook, bij dit recept?
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 1 februari 2013 @ 19:33:02 #107
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122352958
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 februari 2013 19:28 schreef Lienekien het volgende:

[..]

En dat kan volgens jou ook, bij dit recept?
Ja, wat wat in de UK Sour Creme wordt genoemd heeft een vetgehalte van rond de 20%, dat wordt altijd foutief vertaald naar zure room, wat in NL een vetgehalte heeft van een procent of 10.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 1 februari 2013 @ 19:36:01 #108
3185 Adelante
To let it go now
pi_122353132
quote:
5s.gif Op vrijdag 1 februari 2013 19:25 schreef Lienekien het volgende:
Je gebruikt echt zure room? Niet crème fraîche?


Melkan zure room heb ik gebruikt ja, omdat het zo in het recept stond :+
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  † In Memoriam † vrijdag 1 februari 2013 @ 19:41:02 #109
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_122353380
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 09:47 schreef Bleie het volgende:
Die cheesecake van Nigella is inderdaad goddelijk zeg! De limoentaart ook, maar dat wist ik al. En daar is gelukkig nog een stukje van over :9~ .

En voor het visuele aspect: dit waren ze.

[ afbeelding ]
Oooh wil je het recept van beide taarten in een pm naar me sturen? Omnomnom!
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  vrijdag 1 februari 2013 @ 19:41:19 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122353400
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2013 19:36 schreef Adelante het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Melkan zure room heb ik gebruikt ja, omdat het zo in het recept stond :+
Tja, vertalers hebben geen idee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 1 februari 2013 @ 19:48:08 #111
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_122353695
Ik ken het recept. Creme fraiche lijkt me lang niet zo lekker er bij. De zure room is juist lekker.
Ik heb je lief mijn hele leven
  vrijdag 1 februari 2013 @ 19:51:08 #112
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_122353828
-O-
The love you take is equal to the love you make.
pi_122353837
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2013 19:48 schreef laziness het volgende:
Ik ken het recept. Creme fraiche lijkt me lang niet zo lekker er bij. De zure room is juist lekker.
Dit is het recept neem ik aan?
http://www.okokorecepten.(...)la-lawson-cheesecake
  vrijdag 1 februari 2013 @ 19:51:57 #114
3185 Adelante
To let it go now
pi_122353880
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2013 19:51 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Dit is het recept neem ik aan?
http://www.okokorecepten.(...)la-lawson-cheesecake
Die heb ik ik gebruikt :Y
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  vrijdag 1 februari 2013 @ 19:54:40 #115
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_122354002
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 februari 2013 19:51 schreef Lienekien het volgende:
-O-
Waarom nou weer -O- ? Ieder zijn eigen voorkeuren niet waar?
Ik heb je lief mijn hele leven
  vrijdag 1 februari 2013 @ 19:55:08 #116
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_122354018
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2013 19:51 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Dit is het recept neem ik aan?
http://www.okokorecepten.(...)la-lawson-cheesecake
Ja en creme fraiche vind ik er te zacht van smaak bij
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_122354033
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2013 19:51 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Dit is het recept neem ik aan?
http://www.okokorecepten.(...)la-lawson-cheesecake
Ja, dat is hem. Ik heb het echt met zure room gedaan, en dat was echt heerlijk.
pi_122354422
quote:
5s.gif Op vrijdag 1 februari 2013 19:25 schreef Lienekien het volgende:
Je gebruikt echt zure room? Niet crème fraîche?
voor topping lijkt zure room me beter :Y
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 1 februari 2013 @ 20:07:07 #119
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_122354553
Ik denk dat het allebei kan.
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 1 februari 2013 @ 20:14:58 #120
3185 Adelante
To let it go now
pi_122354896
-edit-
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  vrijdag 1 februari 2013 @ 20:15:45 #121
3185 Adelante
To let it go now
pi_122354932
-wrong topic-
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_122362726
Ik heb het toevallig met creme fraiche gemaakt, want dat had ik in mijn hoofd toen ik de boodschappen voor de taart deed. Smaakt prima :9
pi_122363249
Tijd terug gemaakt dankzij 24Kitchen en was erg lekker!


Cantuccini (chocolade + amandelen en pistache)


Spritzen (enorm misvormd)
pi_122368952
quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2013 00:39 schreef Sandous het volgende:
Ik wil morgen muffins maken.. Net als die van v&d.. die zo opbollen met chocola.. of met bananen.. Dus geen mini dingen.. maar lekkere machtige dingen :o

Heeft iemand misschien een recept? Heb al eerder vele recepten geprobeerd,.. maar dat is dan meestal net als een cakebeslag en worden het soort cupcakjes
Ik vond deze, veel op die website zeggen dat het goed lukt, dus misschien is ie het proberen waard.

Carton buttermilk (280ml, karnemelk)
2 eggs
5 tbsps veg oil

300g Self raising flour
1tsp bicarb soda/baking soda
100g golden granulated sugar
50g porridge oats (oat meal)

Mix wet with wet, dry with dry, then add together and stir.

Vooral ook extra grote muffinvormen gebruiken en goed vol doen, 3/4 of iets meer.
pi_122369035
En volgens pinterest: oven voorverwarmen op 180 (350 fahrenheit), verlagen naar 165 (325f), 25 min in de oven.
  zaterdag 2 februari 2013 @ 10:49:17 #126
3185 Adelante
To let it go now
pi_122370826


Zo'n cheesecake bij de koffie kan prima :9
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  zaterdag 2 februari 2013 @ 10:54:36 #127
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_122370933
Ziet er goed uit!
The love you take is equal to the love you make.
pi_122374887
quote:
6s.gif Op zaterdag 2 februari 2013 10:49 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]

Zo'n cheesecake bij de koffie kan prima :9
Holy moly, wat is ie hoog! Of lijkt dat maar zo? :o Ziet er overigens goddelijk uit. Ik heb nooit een cheesecake gebakken maar ik hoor altijd dat deze zo gemakkelijk scheurt. Daar hebben jullie blijkbaar allemaal geen last van. Tips en trucs ? :+
pi_122374902
Die cheesecake ziet er echt goddelijk uit Adelantre.

ik heb nog nooit last gehad van een scheurende cheesecake?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_122375491
Bij mij scheurt hij bijna altijd, maar deze niet. Misschien door het waterbad?
pi_122375781
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 februari 2013 13:41 schreef Bleie het volgende:
Bij mij scheurt hij bijna altijd, maar deze niet. Misschien door het waterbad?
Je zet hem in een braadslee oid met een laagje water?
  zaterdag 2 februari 2013 @ 13:53:04 #132
3185 Adelante
To let it go now
pi_122375952
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 februari 2013 13:21 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Holy moly, wat is ie hoog! Of lijkt dat maar zo? :o Ziet er overigens goddelijk uit. Ik heb nooit een cheesecake gebakken maar ik hoor altijd dat deze zo gemakkelijk scheurt. Daar hebben jullie blijkbaar allemaal geen last van. Tips en trucs ? :+
hij is niet heel hoog hoor, 20cm springvorm en die zat niet vol :P
En dat waterbad heb ik ook gedaan. Springvorm ingepakt in alu folie en dan in een silliconen bakvorm gevuld met kokend water in de oven gezet. Werkt prima, twijfelde nog even of de folie niet lek was, want dat water verdampte vrij vlot.
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  zondag 3 februari 2013 @ 00:41:46 #133
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_122402983
Qunix je koeken :o! hmmmm

EN die cheesecake lust ik ook wel Adelante :9

Iemand een macaron met witte chocolade ganache? :P (overdag foto's maken zijn mooier maarja tis nu donkertjes)





[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_122403699
Jaa ikke ikke *O*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  † In Memoriam † zondag 3 februari 2013 @ 09:13:17 #135
37843 lady-wrb
kortaf
  zondag 3 februari 2013 @ 13:48:36 #136
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_122415747
zo en de rest nu bij daglicht ;)

bonnetjes, marspein aangemaakt met rum, en gevuld met witte choco ganache en dan door de chocolade.




Cakepops, ik vind ze zo leuk om te maken, maar dan wel met chocolade, die candymelts vind ik niet lekker.




en nog wat mini vanille cupcakes gedipt in fondant.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  † In Memoriam † zondag 3 februari 2013 @ 14:05:23 #137
37843 lady-wrb
kortaf
  zondag 3 februari 2013 @ 14:11:34 #138
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_122416568
Mmmmm ziet er heerlijk uit allemaal!
  † In Memoriam † zondag 3 februari 2013 @ 14:12:28 #139
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122416600
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2013 14:11 schreef Spuuglokje het volgende:
Mmmmm ziet er heerlijk uit allemaal!
maak jij nog wel eens taart, spuuglokje?
  zondag 3 februari 2013 @ 14:15:13 #140
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_122416700
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2013 14:12 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

maak jij nog wel eens taart, spuuglokje?
Niet zo vaak. Maar toevallig ga ik voor aankomend weekend een taart maken, dan vieren mijn dochter en ik samen onze verjaardag. En om ontopic te blijven hier: ik ga voor vrijdag koekjes bakken, zodat Sterre die kan trakteren op school. :)
  † In Memoriam † zondag 3 februari 2013 @ 14:17:25 #141
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122416794
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2013 14:15 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Niet zo vaak. Maar toevallig ga ik voor aankomend weekend een taart maken, dan vieren mijn dochter en ik samen onze verjaardag. En om ontopic te blijven hier: ik ga voor vrijdag koekjes bakken, zodat Sterre die kan trakteren op school. :)
welke koekjes ga je bakken?
pi_122417314
quote:
6s.gif Op zaterdag 2 februari 2013 10:49 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]

Zo'n cheesecake bij de koffie kan prima :9
Gimme! Food! O+
Ga 'em nu maken.

Misshobje, wat ontzettend mooi gemaakt.

De biscotti van Qunix ziet er ook darn good uit.
Gaaf topic dit.
Go hard or go home
  zondag 3 februari 2013 @ 14:39:02 #143
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_122417741
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2013 14:05 schreef lady-wrb het volgende:
had je een feestje?
Ja zometeen bij schoonmams, jarig ;) ze vroeg mij om te bakken *O* altijd leuk natuurlijk :)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  † In Memoriam † zondag 3 februari 2013 @ 14:44:59 #144
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122417938
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2013 14:39 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Ja zometeen bij schoonmams, jarig ;) ze vroeg mij om te bakken *O* altijd leuk natuurlijk :)
ze boft maar! het ziet er heerlijk uit :Y
pi_122421512
Macarons! O+ Bonbons! O+
Aan beiden heb ik me nog nooit gewaagd.. Het ziet er reuzelekker uit!

Ik heb zelf wél iets gebakken vandaag, te weten chocoladebiscotti met amandelen en vijgen:



..voor bij de warme amandel-chocolademelk (idee gepikt van de nieuwe Chocomelvariant, maar dan zelfgemaakt van Green & Blacks 70%-chocolade c_/ )

Zowel biscotti als choco zijn overigens helemaal plantaardig. ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 3 februari 2013 @ 16:19:50 #146
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_122421942
Minilot dat ziet er ook verrukkelijk uit!!!
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_122437427
Ik wil de witte chocolade cheesecake met frambozen maken die ergens in het cheesecake topic staat, maar nu twijfel ik over of ik mon chou of "echte" roomkaas moet kopen (zoals Philadelphia). De ene persoon zegt dat het hetzelfde is, de ander zegt weer van niet...ik ben er met google niet echt uitgekomen. Dus daarom mijn vraag, wat gebruiken jullie voor cheesecake?
  zondag 3 februari 2013 @ 21:58:38 #148
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_122440612
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2013 21:14 schreef Poftoffel het volgende:
Ik wil de witte chocolade cheesecake met frambozen maken die ergens in het cheesecake topic staat, maar nu twijfel ik over of ik mon chou of "echte" roomkaas moet kopen (zoals Philadelphia). De ene persoon zegt dat het hetzelfde is, de ander zegt weer van niet...ik ben er met google niet echt uitgekomen. Dus daarom mijn vraag, wat gebruiken jullie voor cheesecake?
ik gebruik altijd de goedkoopste mogelijk
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_122440703
Ik gebruik altijd de allergoedkoopste naturel roomkaas. Philadelphia-achtig dus. Monchou is volgens mij wat steviger van structuur, geen idee of dat uitmaakt in een cheesecake.
pi_122441007
Heb niet alles doorgelezen dus misschien is het al eens voorbij gekomen. En officieel is het ook niet echt 'bakken'. Ik heb al eens een paar keer karamels (fudge) geprobeerd te maken en alles lijkt goed te gaan tot het afgekoeld is, dan heeft het meer weg van borstplaat. Als ik kleine hoeveelheden laat afkoelen om uit te proberen of het al goed is dan ziet het er prima uit en smaakt geweldig. Maar als ik de hele pan over een bakplaat giet om af te koelen dan word het te hard. wat doe ik fout? Heb ook geprobeerd het sneller te laten afkoelen door het in de koelkast te zetten of langzamer door het af te dekken, niks lijkt te werken.
'Good enough is better than perfect if it leaves time for fun,'
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')