abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 1 februari 2013 @ 19:22:59 #103
3185 Adelante
To let it go now
pi_122352520
Zo Nigella's cheesecake komt net de oven uitrollen. Volgende keer iets meer zure room gebruiken voor de topping, want nu issie niet helemaal bedekt. Morgen proeven of ik het goed heb gedaan :9
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  vrijdag 1 februari 2013 @ 19:25:35 #104
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_122352634
Je gebruikt echt zure room? Niet crème fraîche?
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 1 februari 2013 @ 19:27:54 #105
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122352726
crème fraîche is lekkerder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 1 februari 2013 @ 19:28:42 #106
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_122352745
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2013 19:27 schreef Pietverdriet het volgende:
crème fraîche is lekkerder
En dat kan volgens jou ook, bij dit recept?
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 1 februari 2013 @ 19:33:02 #107
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122352958
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 februari 2013 19:28 schreef Lienekien het volgende:

[..]

En dat kan volgens jou ook, bij dit recept?
Ja, wat wat in de UK Sour Creme wordt genoemd heeft een vetgehalte van rond de 20%, dat wordt altijd foutief vertaald naar zure room, wat in NL een vetgehalte heeft van een procent of 10.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 1 februari 2013 @ 19:36:01 #108
3185 Adelante
To let it go now
pi_122353132
quote:
5s.gif Op vrijdag 1 februari 2013 19:25 schreef Lienekien het volgende:
Je gebruikt echt zure room? Niet crème fraîche?


Melkan zure room heb ik gebruikt ja, omdat het zo in het recept stond :+
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  † In Memoriam † vrijdag 1 februari 2013 @ 19:41:02 #109
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_122353380
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 09:47 schreef Bleie het volgende:
Die cheesecake van Nigella is inderdaad goddelijk zeg! De limoentaart ook, maar dat wist ik al. En daar is gelukkig nog een stukje van over :9~ .

En voor het visuele aspect: dit waren ze.

[ afbeelding ]
Oooh wil je het recept van beide taarten in een pm naar me sturen? Omnomnom!
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  vrijdag 1 februari 2013 @ 19:41:19 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122353400
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2013 19:36 schreef Adelante het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Melkan zure room heb ik gebruikt ja, omdat het zo in het recept stond :+
Tja, vertalers hebben geen idee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 1 februari 2013 @ 19:48:08 #111
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_122353695
Ik ken het recept. Creme fraiche lijkt me lang niet zo lekker er bij. De zure room is juist lekker.
Ik heb je lief mijn hele leven
  vrijdag 1 februari 2013 @ 19:51:08 #112
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_122353828
-O-
The love you take is equal to the love you make.
pi_122353837
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2013 19:48 schreef laziness het volgende:
Ik ken het recept. Creme fraiche lijkt me lang niet zo lekker er bij. De zure room is juist lekker.
Dit is het recept neem ik aan?
http://www.okokorecepten.(...)la-lawson-cheesecake
  vrijdag 1 februari 2013 @ 19:51:57 #114
3185 Adelante
To let it go now
pi_122353880
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2013 19:51 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Dit is het recept neem ik aan?
http://www.okokorecepten.(...)la-lawson-cheesecake
Die heb ik ik gebruikt :Y
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  vrijdag 1 februari 2013 @ 19:54:40 #115
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_122354002
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 februari 2013 19:51 schreef Lienekien het volgende:
-O-
Waarom nou weer -O- ? Ieder zijn eigen voorkeuren niet waar?
Ik heb je lief mijn hele leven
  vrijdag 1 februari 2013 @ 19:55:08 #116
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_122354018
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2013 19:51 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Dit is het recept neem ik aan?
http://www.okokorecepten.(...)la-lawson-cheesecake
Ja en creme fraiche vind ik er te zacht van smaak bij
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_122354033
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2013 19:51 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Dit is het recept neem ik aan?
http://www.okokorecepten.(...)la-lawson-cheesecake
Ja, dat is hem. Ik heb het echt met zure room gedaan, en dat was echt heerlijk.
pi_122354422
quote:
5s.gif Op vrijdag 1 februari 2013 19:25 schreef Lienekien het volgende:
Je gebruikt echt zure room? Niet crème fraîche?
voor topping lijkt zure room me beter :Y
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 1 februari 2013 @ 20:07:07 #119
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_122354553
Ik denk dat het allebei kan.
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 1 februari 2013 @ 20:14:58 #120
3185 Adelante
To let it go now
pi_122354896
-edit-
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  vrijdag 1 februari 2013 @ 20:15:45 #121
3185 Adelante
To let it go now
pi_122354932
-wrong topic-
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_122362726
Ik heb het toevallig met creme fraiche gemaakt, want dat had ik in mijn hoofd toen ik de boodschappen voor de taart deed. Smaakt prima :9
pi_122363249
Tijd terug gemaakt dankzij 24Kitchen en was erg lekker!


Cantuccini (chocolade + amandelen en pistache)


Spritzen (enorm misvormd)
pi_122368952
quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2013 00:39 schreef Sandous het volgende:
Ik wil morgen muffins maken.. Net als die van v&d.. die zo opbollen met chocola.. of met bananen.. Dus geen mini dingen.. maar lekkere machtige dingen :o

Heeft iemand misschien een recept? Heb al eerder vele recepten geprobeerd,.. maar dat is dan meestal net als een cakebeslag en worden het soort cupcakjes
Ik vond deze, veel op die website zeggen dat het goed lukt, dus misschien is ie het proberen waard.

Carton buttermilk (280ml, karnemelk)
2 eggs
5 tbsps veg oil

300g Self raising flour
1tsp bicarb soda/baking soda
100g golden granulated sugar
50g porridge oats (oat meal)

Mix wet with wet, dry with dry, then add together and stir.

Vooral ook extra grote muffinvormen gebruiken en goed vol doen, 3/4 of iets meer.
pi_122369035
En volgens pinterest: oven voorverwarmen op 180 (350 fahrenheit), verlagen naar 165 (325f), 25 min in de oven.
  zaterdag 2 februari 2013 @ 10:49:17 #126
3185 Adelante
To let it go now
pi_122370826


Zo'n cheesecake bij de koffie kan prima :9
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  zaterdag 2 februari 2013 @ 10:54:36 #127
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_122370933
Ziet er goed uit!
The love you take is equal to the love you make.
pi_122374887
quote:
6s.gif Op zaterdag 2 februari 2013 10:49 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]

Zo'n cheesecake bij de koffie kan prima :9
Holy moly, wat is ie hoog! Of lijkt dat maar zo? :o Ziet er overigens goddelijk uit. Ik heb nooit een cheesecake gebakken maar ik hoor altijd dat deze zo gemakkelijk scheurt. Daar hebben jullie blijkbaar allemaal geen last van. Tips en trucs ? :+
pi_122374902
Die cheesecake ziet er echt goddelijk uit Adelantre.

ik heb nog nooit last gehad van een scheurende cheesecake?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_122375491
Bij mij scheurt hij bijna altijd, maar deze niet. Misschien door het waterbad?
pi_122375781
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 februari 2013 13:41 schreef Bleie het volgende:
Bij mij scheurt hij bijna altijd, maar deze niet. Misschien door het waterbad?
Je zet hem in een braadslee oid met een laagje water?
  zaterdag 2 februari 2013 @ 13:53:04 #132
3185 Adelante
To let it go now
pi_122375952
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 februari 2013 13:21 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Holy moly, wat is ie hoog! Of lijkt dat maar zo? :o Ziet er overigens goddelijk uit. Ik heb nooit een cheesecake gebakken maar ik hoor altijd dat deze zo gemakkelijk scheurt. Daar hebben jullie blijkbaar allemaal geen last van. Tips en trucs ? :+
hij is niet heel hoog hoor, 20cm springvorm en die zat niet vol :P
En dat waterbad heb ik ook gedaan. Springvorm ingepakt in alu folie en dan in een silliconen bakvorm gevuld met kokend water in de oven gezet. Werkt prima, twijfelde nog even of de folie niet lek was, want dat water verdampte vrij vlot.
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  zondag 3 februari 2013 @ 00:41:46 #133
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_122402983
Qunix je koeken :o! hmmmm

EN die cheesecake lust ik ook wel Adelante :9

Iemand een macaron met witte chocolade ganache? :P (overdag foto's maken zijn mooier maarja tis nu donkertjes)





[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_122403699
Jaa ikke ikke *O*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  † In Memoriam † zondag 3 februari 2013 @ 09:13:17 #135
37843 lady-wrb
kortaf
  zondag 3 februari 2013 @ 13:48:36 #136
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_122415747
zo en de rest nu bij daglicht ;)

bonnetjes, marspein aangemaakt met rum, en gevuld met witte choco ganache en dan door de chocolade.




Cakepops, ik vind ze zo leuk om te maken, maar dan wel met chocolade, die candymelts vind ik niet lekker.




en nog wat mini vanille cupcakes gedipt in fondant.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  † In Memoriam † zondag 3 februari 2013 @ 14:05:23 #137
37843 lady-wrb
kortaf
  zondag 3 februari 2013 @ 14:11:34 #138
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_122416568
Mmmmm ziet er heerlijk uit allemaal!
  † In Memoriam † zondag 3 februari 2013 @ 14:12:28 #139
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122416600
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2013 14:11 schreef Spuuglokje het volgende:
Mmmmm ziet er heerlijk uit allemaal!
maak jij nog wel eens taart, spuuglokje?
  zondag 3 februari 2013 @ 14:15:13 #140
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_122416700
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2013 14:12 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

maak jij nog wel eens taart, spuuglokje?
Niet zo vaak. Maar toevallig ga ik voor aankomend weekend een taart maken, dan vieren mijn dochter en ik samen onze verjaardag. En om ontopic te blijven hier: ik ga voor vrijdag koekjes bakken, zodat Sterre die kan trakteren op school. :)
  † In Memoriam † zondag 3 februari 2013 @ 14:17:25 #141
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122416794
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2013 14:15 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Niet zo vaak. Maar toevallig ga ik voor aankomend weekend een taart maken, dan vieren mijn dochter en ik samen onze verjaardag. En om ontopic te blijven hier: ik ga voor vrijdag koekjes bakken, zodat Sterre die kan trakteren op school. :)
welke koekjes ga je bakken?
pi_122417314
quote:
6s.gif Op zaterdag 2 februari 2013 10:49 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]

Zo'n cheesecake bij de koffie kan prima :9
Gimme! Food! O+
Ga 'em nu maken.

Misshobje, wat ontzettend mooi gemaakt.

De biscotti van Qunix ziet er ook darn good uit.
Gaaf topic dit.
Go hard or go home
  zondag 3 februari 2013 @ 14:39:02 #143
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_122417741
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2013 14:05 schreef lady-wrb het volgende:
had je een feestje?
Ja zometeen bij schoonmams, jarig ;) ze vroeg mij om te bakken *O* altijd leuk natuurlijk :)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  † In Memoriam † zondag 3 februari 2013 @ 14:44:59 #144
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122417938
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2013 14:39 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Ja zometeen bij schoonmams, jarig ;) ze vroeg mij om te bakken *O* altijd leuk natuurlijk :)
ze boft maar! het ziet er heerlijk uit :Y
pi_122421512
Macarons! O+ Bonbons! O+
Aan beiden heb ik me nog nooit gewaagd.. Het ziet er reuzelekker uit!

Ik heb zelf wél iets gebakken vandaag, te weten chocoladebiscotti met amandelen en vijgen:



..voor bij de warme amandel-chocolademelk (idee gepikt van de nieuwe Chocomelvariant, maar dan zelfgemaakt van Green & Blacks 70%-chocolade c_/ )

Zowel biscotti als choco zijn overigens helemaal plantaardig. ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 3 februari 2013 @ 16:19:50 #146
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_122421942
Minilot dat ziet er ook verrukkelijk uit!!!
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_122437427
Ik wil de witte chocolade cheesecake met frambozen maken die ergens in het cheesecake topic staat, maar nu twijfel ik over of ik mon chou of "echte" roomkaas moet kopen (zoals Philadelphia). De ene persoon zegt dat het hetzelfde is, de ander zegt weer van niet...ik ben er met google niet echt uitgekomen. Dus daarom mijn vraag, wat gebruiken jullie voor cheesecake?
  zondag 3 februari 2013 @ 21:58:38 #148
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_122440612
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2013 21:14 schreef Poftoffel het volgende:
Ik wil de witte chocolade cheesecake met frambozen maken die ergens in het cheesecake topic staat, maar nu twijfel ik over of ik mon chou of "echte" roomkaas moet kopen (zoals Philadelphia). De ene persoon zegt dat het hetzelfde is, de ander zegt weer van niet...ik ben er met google niet echt uitgekomen. Dus daarom mijn vraag, wat gebruiken jullie voor cheesecake?
ik gebruik altijd de goedkoopste mogelijk
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_122440703
Ik gebruik altijd de allergoedkoopste naturel roomkaas. Philadelphia-achtig dus. Monchou is volgens mij wat steviger van structuur, geen idee of dat uitmaakt in een cheesecake.
pi_122441007
Heb niet alles doorgelezen dus misschien is het al eens voorbij gekomen. En officieel is het ook niet echt 'bakken'. Ik heb al eens een paar keer karamels (fudge) geprobeerd te maken en alles lijkt goed te gaan tot het afgekoeld is, dan heeft het meer weg van borstplaat. Als ik kleine hoeveelheden laat afkoelen om uit te proberen of het al goed is dan ziet het er prima uit en smaakt geweldig. Maar als ik de hele pan over een bakplaat giet om af te koelen dan word het te hard. wat doe ik fout? Heb ook geprobeerd het sneller te laten afkoelen door het in de koelkast te zetten of langzamer door het af te dekken, niks lijkt te werken.
'Good enough is better than perfect if it leaves time for fun,'
pi_122443173
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2013 21:14 schreef Poftoffel het volgende:
Ik wil de witte chocolade cheesecake met frambozen maken die ergens in het cheesecake topic staat, maar nu twijfel ik over of ik mon chou of "echte" roomkaas moet kopen (zoals Philadelphia). De ene persoon zegt dat het hetzelfde is, de ander zegt weer van niet...ik ben er met google niet echt uitgekomen. Dus daarom mijn vraag, wat gebruiken jullie voor cheesecake?
philadelphia is zachter van structuur. Monchou is beter voor monchoutaart. Logisch ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_122456074
Ik heb Nigella's London Cheesecake ook gemaakt.. pfff te lekker.. <3
pi_122456943
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2013 22:32 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

philadelphia is zachter van structuur. Monchou is beter voor monchoutaart. Logisch ;)
Monchou vind ik ook wat zuurder. Voor gebakken cheesecake is het prima, maar gewone vind ik het wat te zuur.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')