Ja, wat wat in de UK Sour Creme wordt genoemd heeft een vetgehalte van rond de 20%, dat wordt altijd foutief vertaald naar zure room, wat in NL een vetgehalte heeft van een procent of 10.quote:Op vrijdag 1 februari 2013 19:28 schreef Lienekien het volgende:
[..]
En dat kan volgens jou ook, bij dit recept?
quote:Op vrijdag 1 februari 2013 19:25 schreef Lienekien het volgende:
Je gebruikt echt zure room? Niet crème fraîche?
Oooh wil je het recept van beide taarten in een pm naar me sturen? Omnomnom!quote:Op maandag 28 januari 2013 09:47 schreef Bleie het volgende:
Die cheesecake van Nigella is inderdaad goddelijk zeg! De limoentaart ook, maar dat wist ik al. En daar is gelukkig nog een stukje van over.
En voor het visuele aspect: dit waren ze.
[ afbeelding ]
Tja, vertalers hebben geen idee.quote:Op vrijdag 1 februari 2013 19:36 schreef Adelante het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Melkan zure room heb ik gebruikt ja, omdat het zo in het recept stond
Dit is het recept neem ik aan?quote:Op vrijdag 1 februari 2013 19:48 schreef laziness het volgende:
Ik ken het recept. Creme fraiche lijkt me lang niet zo lekker er bij. De zure room is juist lekker.
Die heb ik ik gebruiktquote:Op vrijdag 1 februari 2013 19:51 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Dit is het recept neem ik aan?
http://www.okokorecepten.(...)la-lawson-cheesecake
Ja en creme fraiche vind ik er te zacht van smaak bijquote:Op vrijdag 1 februari 2013 19:51 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Dit is het recept neem ik aan?
http://www.okokorecepten.(...)la-lawson-cheesecake
Ja, dat is hem. Ik heb het echt met zure room gedaan, en dat was echt heerlijk.quote:Op vrijdag 1 februari 2013 19:51 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Dit is het recept neem ik aan?
http://www.okokorecepten.(...)la-lawson-cheesecake
voor topping lijkt zure room me beterquote:Op vrijdag 1 februari 2013 19:25 schreef Lienekien het volgende:
Je gebruikt echt zure room? Niet crème fraîche?
Ik vond deze, veel op die website zeggen dat het goed lukt, dus misschien is ie het proberen waard.quote:Op donderdag 31 januari 2013 00:39 schreef Sandous het volgende:
Ik wil morgen muffins maken.. Net als die van v&d.. die zo opbollen met chocola.. of met bananen.. Dus geen mini dingen.. maar lekkere machtige dingen
Heeft iemand misschien een recept? Heb al eerder vele recepten geprobeerd,.. maar dat is dan meestal net als een cakebeslag en worden het soort cupcakjes
Holy moly, wat is ie hoog! Of lijkt dat maar zo?quote:Op zaterdag 2 februari 2013 10:49 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]
Zo'n cheesecake bij de koffie kan prima
Je zet hem in een braadslee oid met een laagje water?quote:Op zaterdag 2 februari 2013 13:41 schreef Bleie het volgende:
Bij mij scheurt hij bijna altijd, maar deze niet. Misschien door het waterbad?
hij is niet heel hoog hoor, 20cm springvorm en die zat niet volquote:Op zaterdag 2 februari 2013 13:21 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Holy moly, wat is ie hoog! Of lijkt dat maar zo?Ziet er overigens goddelijk uit. Ik heb nooit een cheesecake gebakken maar ik hoor altijd dat deze zo gemakkelijk scheurt. Daar hebben jullie blijkbaar allemaal geen last van. Tips en trucs ?
maak jij nog wel eens taart, spuuglokje?quote:Op zondag 3 februari 2013 14:11 schreef Spuuglokje het volgende:
Mmmmm ziet er heerlijk uit allemaal!
Niet zo vaak. Maar toevallig ga ik voor aankomend weekend een taart maken, dan vieren mijn dochter en ik samen onze verjaardag. En om ontopic te blijven hier: ik ga voor vrijdag koekjes bakken, zodat Sterre die kan trakteren op school.quote:Op zondag 3 februari 2013 14:12 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
maak jij nog wel eens taart, spuuglokje?
welke koekjes ga je bakken?quote:Op zondag 3 februari 2013 14:15 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Niet zo vaak. Maar toevallig ga ik voor aankomend weekend een taart maken, dan vieren mijn dochter en ik samen onze verjaardag. En om ontopic te blijven hier: ik ga voor vrijdag koekjes bakken, zodat Sterre die kan trakteren op school.
Gimme! Food!quote:Op zaterdag 2 februari 2013 10:49 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]
Zo'n cheesecake bij de koffie kan prima
Ja zometeen bij schoonmams, jarigquote:
ze boft maar! het ziet er heerlijk uitquote:Op zondag 3 februari 2013 14:39 schreef MissHobje het volgende:
[..]
Ja zometeen bij schoonmams, jarigze vroeg mij om te bakken
altijd leuk natuurlijk
ik gebruik altijd de goedkoopste mogelijkquote:Op zondag 3 februari 2013 21:14 schreef Poftoffel het volgende:
Ik wil de witte chocolade cheesecake met frambozen maken die ergens in het cheesecake topic staat, maar nu twijfel ik over of ik mon chou of "echte" roomkaas moet kopen (zoals Philadelphia). De ene persoon zegt dat het hetzelfde is, de ander zegt weer van niet...ik ben er met google niet echt uitgekomen. Dus daarom mijn vraag, wat gebruiken jullie voor cheesecake?
philadelphia is zachter van structuur. Monchou is beter voor monchoutaart. Logischquote:Op zondag 3 februari 2013 21:14 schreef Poftoffel het volgende:
Ik wil de witte chocolade cheesecake met frambozen maken die ergens in het cheesecake topic staat, maar nu twijfel ik over of ik mon chou of "echte" roomkaas moet kopen (zoals Philadelphia). De ene persoon zegt dat het hetzelfde is, de ander zegt weer van niet...ik ben er met google niet echt uitgekomen. Dus daarom mijn vraag, wat gebruiken jullie voor cheesecake?
Monchou vind ik ook wat zuurder. Voor gebakken cheesecake is het prima, maar gewone vind ik het wat te zuur.quote:Op zondag 3 februari 2013 22:32 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
philadelphia is zachter van structuur. Monchou is beter voor monchoutaart. Logisch
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |