Ja, wat wat in de UK Sour Creme wordt genoemd heeft een vetgehalte van rond de 20%, dat wordt altijd foutief vertaald naar zure room, wat in NL een vetgehalte heeft van een procent of 10.quote:Op vrijdag 1 februari 2013 19:28 schreef Lienekien het volgende:
[..]
En dat kan volgens jou ook, bij dit recept?
quote:Op vrijdag 1 februari 2013 19:25 schreef Lienekien het volgende:
Je gebruikt echt zure room? Niet crème fraîche?
Oooh wil je het recept van beide taarten in een pm naar me sturen? Omnomnom!quote:Op maandag 28 januari 2013 09:47 schreef Bleie het volgende:
Die cheesecake van Nigella is inderdaad goddelijk zeg! De limoentaart ook, maar dat wist ik al. En daar is gelukkig nog een stukje van over.
En voor het visuele aspect: dit waren ze.
[ afbeelding ]
Tja, vertalers hebben geen idee.quote:Op vrijdag 1 februari 2013 19:36 schreef Adelante het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Melkan zure room heb ik gebruikt ja, omdat het zo in het recept stond
Dit is het recept neem ik aan?quote:Op vrijdag 1 februari 2013 19:48 schreef laziness het volgende:
Ik ken het recept. Creme fraiche lijkt me lang niet zo lekker er bij. De zure room is juist lekker.
Die heb ik ik gebruiktquote:Op vrijdag 1 februari 2013 19:51 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Dit is het recept neem ik aan?
http://www.okokorecepten.(...)la-lawson-cheesecake
Ja en creme fraiche vind ik er te zacht van smaak bijquote:Op vrijdag 1 februari 2013 19:51 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Dit is het recept neem ik aan?
http://www.okokorecepten.(...)la-lawson-cheesecake
Ja, dat is hem. Ik heb het echt met zure room gedaan, en dat was echt heerlijk.quote:Op vrijdag 1 februari 2013 19:51 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Dit is het recept neem ik aan?
http://www.okokorecepten.(...)la-lawson-cheesecake
voor topping lijkt zure room me beterquote:Op vrijdag 1 februari 2013 19:25 schreef Lienekien het volgende:
Je gebruikt echt zure room? Niet crème fraîche?
Ik vond deze, veel op die website zeggen dat het goed lukt, dus misschien is ie het proberen waard.quote:Op donderdag 31 januari 2013 00:39 schreef Sandous het volgende:
Ik wil morgen muffins maken.. Net als die van v&d.. die zo opbollen met chocola.. of met bananen.. Dus geen mini dingen.. maar lekkere machtige dingen
Heeft iemand misschien een recept? Heb al eerder vele recepten geprobeerd,.. maar dat is dan meestal net als een cakebeslag en worden het soort cupcakjes
Holy moly, wat is ie hoog! Of lijkt dat maar zo?quote:Op zaterdag 2 februari 2013 10:49 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]
Zo'n cheesecake bij de koffie kan prima
Je zet hem in een braadslee oid met een laagje water?quote:Op zaterdag 2 februari 2013 13:41 schreef Bleie het volgende:
Bij mij scheurt hij bijna altijd, maar deze niet. Misschien door het waterbad?
hij is niet heel hoog hoor, 20cm springvorm en die zat niet volquote:Op zaterdag 2 februari 2013 13:21 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Holy moly, wat is ie hoog! Of lijkt dat maar zo?Ziet er overigens goddelijk uit. Ik heb nooit een cheesecake gebakken maar ik hoor altijd dat deze zo gemakkelijk scheurt. Daar hebben jullie blijkbaar allemaal geen last van. Tips en trucs ?
maak jij nog wel eens taart, spuuglokje?quote:Op zondag 3 februari 2013 14:11 schreef Spuuglokje het volgende:
Mmmmm ziet er heerlijk uit allemaal!
Niet zo vaak. Maar toevallig ga ik voor aankomend weekend een taart maken, dan vieren mijn dochter en ik samen onze verjaardag. En om ontopic te blijven hier: ik ga voor vrijdag koekjes bakken, zodat Sterre die kan trakteren op school.quote:Op zondag 3 februari 2013 14:12 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
maak jij nog wel eens taart, spuuglokje?
welke koekjes ga je bakken?quote:Op zondag 3 februari 2013 14:15 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Niet zo vaak. Maar toevallig ga ik voor aankomend weekend een taart maken, dan vieren mijn dochter en ik samen onze verjaardag. En om ontopic te blijven hier: ik ga voor vrijdag koekjes bakken, zodat Sterre die kan trakteren op school.
Gimme! Food!quote:Op zaterdag 2 februari 2013 10:49 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]
Zo'n cheesecake bij de koffie kan prima
Ja zometeen bij schoonmams, jarigquote:
ze boft maar! het ziet er heerlijk uitquote:Op zondag 3 februari 2013 14:39 schreef MissHobje het volgende:
[..]
Ja zometeen bij schoonmams, jarigze vroeg mij om te bakken
altijd leuk natuurlijk
ik gebruik altijd de goedkoopste mogelijkquote:Op zondag 3 februari 2013 21:14 schreef Poftoffel het volgende:
Ik wil de witte chocolade cheesecake met frambozen maken die ergens in het cheesecake topic staat, maar nu twijfel ik over of ik mon chou of "echte" roomkaas moet kopen (zoals Philadelphia). De ene persoon zegt dat het hetzelfde is, de ander zegt weer van niet...ik ben er met google niet echt uitgekomen. Dus daarom mijn vraag, wat gebruiken jullie voor cheesecake?
philadelphia is zachter van structuur. Monchou is beter voor monchoutaart. Logischquote:Op zondag 3 februari 2013 21:14 schreef Poftoffel het volgende:
Ik wil de witte chocolade cheesecake met frambozen maken die ergens in het cheesecake topic staat, maar nu twijfel ik over of ik mon chou of "echte" roomkaas moet kopen (zoals Philadelphia). De ene persoon zegt dat het hetzelfde is, de ander zegt weer van niet...ik ben er met google niet echt uitgekomen. Dus daarom mijn vraag, wat gebruiken jullie voor cheesecake?
Monchou vind ik ook wat zuurder. Voor gebakken cheesecake is het prima, maar gewone vind ik het wat te zuur.quote:Op zondag 3 februari 2013 22:32 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
philadelphia is zachter van structuur. Monchou is beter voor monchoutaart. Logisch
oh echt? ik vind ze niet goedkoper dan 87 centquote:Op maandag 4 februari 2013 11:22 schreef Dragonberry het volgende:
Ik gebruik de goedkoopste variant roomkaas die ik kan vinden in de supermarkt. Bij hoogvliet iets van 40 cent per bakje dacht ik?
Idem. En bastognekoeken voor de bodem. Er was maar een beetje water bij ingekomen. Toch zure room gebruikt voor de bovenste laag.quote:Op maandag 4 februari 2013 17:21 schreef Adelante het volgende:
Monchou is toch gewoon een merk die zowel roomkaas als monchoukaas verkopen (om het ff makkelijk te houden). Voor mijn cheesecake heb ik de Monchou roomkaas in kleine pakjes gebruikt
Ik vond 'm wel machtig, niet een taartje om 3 stukken van te eten op een dagquote:Op maandag 4 februari 2013 21:01 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Idem. En bastognekoeken voor de bodem. Er was maar een beetje water bij ingekomen. Toch zure room gebruikt voor de bovenste laag.
Erg lekker.
Ja, behoorlijk machtig!quote:Op maandag 4 februari 2013 21:03 schreef Adelante het volgende:
[..]
Ik vond 'm wel machtig, niet een taartje om 3 stukken van te eten op een dag
zou ook kunnen, zal de volgende keer eens kijken hoe duur het nou was. Vond het in ieder geval best goedkoop.quote:Op maandag 4 februari 2013 20:59 schreef Mirjam het volgende:
[..]
oh echt? ik vind ze niet goedkoper dan 87 cent
Pas bij Hoogvliet nog "Frischa" verse roomkaas gekocht als Philadelphia variant. ¤ 0,59 voor een bakje van 200 g. Bij de Aldi is een vergelijkbaar bakje ¤ 0,55. Heb het gebruikt voor een citroencheesecakeje (16cm) met limoncello topping:quote:Op maandag 4 februari 2013 22:27 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
zou ook kunnen, zal de volgende keer eens kijken hoe duur het nou was. Vond het in ieder geval best goedkoop.
Ohquote:Op maandag 4 februari 2013 22:41 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Pas bij Hoogvliet nog "Frischa" verse roomkaas gekocht als Philadelphia variant. ¤ 0,59 voor een bakje van 200 g. Bij de Aldi is een vergelijkbaar bakje ¤ 0,55. Heb het gebruikt voor een citroencheesecakeje (16cm) met limoncello topping:
[ afbeelding ]
En het resultaat:
[ afbeelding ]
Limoncello vind ik helemaal niet zo sterk hoor, lekker een klein glaasje na het eten, fles bewaren in de vriezer!quote:Op dinsdag 5 februari 2013 09:53 schreef Inu het volgende:
[..]
OhRecept?
Ik heb een fles limoncello liggen, maar ik hou helemaal niet van sterke alcohol
Zo ziet hij er ook uit, lijkt me heel lekker zo versgemaakt!quote:Op maandag 4 februari 2013 20:59 schreef Mazou het volgende:
Ik heb gisteren een kruidkoek gebakken naar recept van mijn omaHij was in de vorm een beetje uitgezakt maar smaakte heeeeerlijk!
[ afbeelding ]
Dat ging eigenlijk heel makkelijkquote:Op zondag 10 februari 2013 13:37 schreef Lienekien het volgende:
Verrassend!
Hoe krijg je die koekboden in de papieren vormjes? Is dat niet lastig aandrukken?
Die zien er ook lekker uit!quote:Op zondag 10 februari 2013 16:18 schreef Lienekien het volgende:
Leuk idee! Onthouden.
Ik heb vanmiddag courgette-wortelmuffins gemaakt. Had toevallig alle ingrediënten in huis. Je proeft de courgette en wortel niet echt, maar het maakt de muffins lekker smeuïg.
http://allrecipes.nl/recept/12225/courgette-muffins.aspx
Heb je de koekbodems van die cheesecakejes gebakken?quote:Op zondag 10 februari 2013 13:34 schreef pep88 het volgende:
Ik heb voor mijn verjaardag gister ook cheescakejes gemaaakt. Ik heb philadelphia gebruikt..
Was erg lekker:
[ afbeelding ]
Had ook nog een kersenkruimeltaart gemaakt:
[ afbeelding ]
En brownie:
[ afbeelding ]
Nu allemaal op..![]()
quote:Op maandag 18 februari 2013 16:29 schreef Inu het volgende:
Nee, een soort muffinvorm, maar dan met losse onderkantjes en rechte bakjes
[ afbeelding ]
Dan krijg je dus mooie rechte gladde cakejes, in plaats van die gerimpelde uitlopende als je een muffinvorm met papiertjes gebruikt.
Ja, ik ook dus!quote:
Ik heb wel een webshop gevonden waar ze andere artikelen van het merk verkopen.. Helaas niet deze vormquote:Op dinsdag 19 februari 2013 09:12 schreef Inu het volgende:
[..]
Ja, ik ook dus!Als jij nou even een NLse locatie vindt die hem heeft, misschien is hij dan geen 30 euro
Het lijkt wel of ze alleen in Amerika bestaan....
Ik heb de bodems niet gebakken, maar ging er prima uit.quote:Op maandag 18 februari 2013 17:07 schreef Bakkerd het volgende:
[..]
Heb je de koekbodems van die cheesecakejes gebakken?
Lijkt me een hel om uit die vormpjes te krijgen anders...
Hoeveel citroenen heb je hiervoor gebruikt? Ik heb er nog 2 liggen namelijk waarvoor ik geen andere bestemming weetquote:Op zondag 13 januari 2013 21:36 schreef Skaai het volgende:
Martha Stewarts Lemon squares! Goddelijk lekker!
[ afbeelding ]
Ja? Dan ga ik mini-banoffee pies proberen te maken!quote:Op dinsdag 19 februari 2013 21:55 schreef pep88 het volgende:
[..]
Ik heb de bodems niet gebakken, maar ging er prima uit.
Ik wist niet dat er speciale vormen voor bestonden eigenlijk, is wel mooier dan in cupcakevormpjes! Misschien ooit..
Ik moest 180 ml hebben, dat kwam neer op zo'n 4 citroenenquote:Op woensdag 20 februari 2013 13:30 schreef Inu het volgende:
[..]
Hoeveel citroenen heb je hiervoor gebruikt? Ik heb er nog 2 liggen namelijk waarvoor ik geen andere bestemming weet
Ik had uiteindelijk 100 ml dus alles gewoon gedeeld en ze waren lekker! Had een brownieblik gepakt, dus dat klopt ook wel ongeveer. Lekker knapperige bodem en goede zachte bovenkantquote:Op donderdag 21 februari 2013 11:27 schreef Skaai het volgende:
[..]
Ik moest 180 ml hebben, dat kwam neer op zo'n 4 citroenen
Ja hoor, geen probleem met muffins!quote:Op vrijdag 1 maart 2013 17:10 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik heb zojuist de Pindakaaskoekjes met chocoladestukjes uit de oven, en nu smelt de boter voor de klassieke chocolade Whoopie pies met vanille Marshmallow Fluff. Vanavond volgen dan nog de blueberry muffins en dan zijn we weer klaar voor de high tea van morgen!![]()
Muffins zijn dan toch nog wel goed?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |