abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_122082883
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2013 16:22 schreef Spuuglokje het volgende:
Ah, er is een speciaal koekjestopic zie ik! Ik postte mijn koekjes in het taartentopic :@ , omdat ik normaal gesproken taarten decoreer. Vandaag heb ik chocoladekoekjes gemaakt:

[ afbeelding ]
Wederom mooi.
Heb koekjes klaar staan om morgen eens met fondant te bekleden. De puzzel uitsteker had ik gebruikt en heb pearl dust voor effect.

Net ook bij de cakepops gebruikt, mooi glans effect
pi_122084347
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 18:56 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Leuke boeken :9
:Y Morgen wordt de koffie-choco cake gemaakt. Ik wil eigenlijk van dit recept muffins maken, maar cakebeslag is niet hetzelfde als muffinbeslag. Zijn er tips voor hoe je dat kunt omwerken? Gewoon iets toevoegen of weglaten?
  † In Memoriam † zaterdag 26 januari 2013 @ 20:30:20 #53
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122084550
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 16:03 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik kwam gisteren op mijn werk enkele bananen tegen van een collega die al een week afwezig was. Dat werd dus Bananenbrood van de Hummingbird Bakery. Helaas kon mijn siliconenbakvorm het niet aan en die begon halverwege al het beslag overboord te gooien. Vandaar de uitgezakte vorm. Lekker, maar net niet lekker genoeg om er in door te blijven eten.
[ afbeelding ]
hoei heb je daar een recept van? :~
pi_122084898
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 20:30 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

hoei heb je daar een recept van? :~
Hier staat het op internet. Het was een grote hit bij iedereen om mij heen! Ik vond hem iets te veel naar banaan smaken :')
  † In Memoriam † zaterdag 26 januari 2013 @ 20:38:44 #55
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122084992
ik zal blij zijn als die sneeuwzooi eens weg is.
ik wou vandaag naar de taartenshop maar ik zag een fietstocht met die sneeuw toch echt niet zitten.
pi_122085114
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 20:38 schreef lady-wrb het volgende:
ik zal blij zijn als die sneeuwzooi eens weg is.
ik wou vandaag naar de taartenshop maar ik zag een fietstocht met die sneeuw toch echt niet zitten.
Volgens mij heb jij met de taartenshop wat ik met de Kookwinkel daar heb. Ze kennen mijn postcode uit mijn hoofd voor de punten die ik spaar :') Misschien moet ik eens koekjes voor ze bakken. :s)
  † In Memoriam † zaterdag 26 januari 2013 @ 20:44:32 #57
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122085271
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 20:41 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Volgens mij heb jij met de taartenshop wat ik met de Kookwinkel daar heb. Ze kennen mijn postcode uit mijn hoofd voor de punten die ik spaar :') Misschien moet ik eens koekjes voor ze bakken. :s)
zit die kookwinkel op de zaanbocht?
en hebben ze daar die stempel?

[ Bericht 2% gewijzigd door lady-wrb op 26-01-2013 20:58:46 ]
pi_122085692
Hier zijn het voor morgen twee taarten van Nigella Lawson (Goddelijke huisvrouw) geworden: De Londense cheesecake en de limoentaart. Die laatste al een paar keer eerder gemaakt, en is altijd een succes. Deze cheesecake was nieuw, voor het eerst in een waterbad. Morgen eens proeven wat het geworden is. :)
  zaterdag 26 januari 2013 @ 20:55:33 #59
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_122085825
Die cheesecake is goddelijk Bleie :Y
Ik heb je lief mijn hele leven
  † In Memoriam † zaterdag 26 januari 2013 @ 20:59:20 #60
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122085986
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 20:52 schreef Bleie het volgende:
Hier zijn het voor morgen twee taarten van Nigella Lawson (Goddelijke huisvrouw) geworden: De Londense cheesecake en de limoentaart. Die laatste al een paar keer eerder gemaakt, en is altijd een succes. Deze cheesecake was nieuw, voor het eerst in een waterbad. Morgen eens proeven wat het geworden is. :)
waar kan ik de recepten vinden? :~
pi_122087852
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 20:44 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

zit die kookwinkel op de zaanbocht?
en hebben ze daar die stempel?
Ja die :Y Maar ik weet niet zeker of zij die stempel hebben. Zou kunnen. Ze verkopen ze zeker bij Nice Thingz, op de gedempte gracht in Zaandam. En bij de Bijenkorf
pi_122088957
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 20:59 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

waar kan ik de recepten vinden? :~
http://www.nigella.com/recipes/view/london-cheesecake-147

http://www.goddelijkehuisvrouw.nl/index.php/key-lime-pie/

(Zit mobiel, maar volgens mij zijn dit ze. Ik gebruik zelf gewoon het papieren kookboek, is echt geweldig!)
  † In Memoriam † zaterdag 26 januari 2013 @ 22:27:22 #63
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122090975
dank jullie wel allebei _O_
die winkel op de gedempte gracht ken ik wel. leuke dingen hebben ze daar idd
toepasselijke naam :D
pi_122103809
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 22:27 schreef lady-wrb het volgende:
dank jullie wel allebei _O_
die winkel op de gedempte gracht ken ik wel. leuke dingen hebben ze daar idd
toepasselijke naam :D
Zeker! Ik ben verbaasd over de prachtige site en webwinkel! Het is geen keten maar slechts een vrij kleine winkel. Nice!
  zondag 27 januari 2013 @ 13:15:00 #65
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_122109013
Ben nu bezig met deze:

pi_122109661
ik heb net bananen muffins met walnoten en pecannoten gemaakt. Zijn wel lekker, niet te bananerig, lekker met nootjes maar ze blijven ontzettend plakken aan de cups. Weet iemand waar dit aan ligt? Ik heb dit al vaker gehad, dat de halve muffin aan de cup blijft hangen als je het papiertje eraf haalt. Heel vervelend.
pi_122110356
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 21:33 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Ja die :Y Maar ik weet niet zeker of zij die stempel hebben. Zou kunnen. Ze verkopen ze zeker bij Nice Thingz, op de gedempte gracht in Zaandam. En bij de Bijenkorf
Ai. Die link heb ik maar snel weer dichtgedaan, leek me erg slecht voor mijn portemonnee :P .
pi_122110882
lekker topic :9
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
pi_122112892
*zucht*
Ik ben bezig met Adameuskoekjes, maar het beslag wil geen deeg worden. Blijft 1 grote extreme plakkerige klomp :') Iemand een idee hoe dat kan?

Kheb er ook nog wat extra bloem bij gegooid in de hoop dat het beter wordt, maar dat wordt het niet..
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
  † In Memoriam † zondag 27 januari 2013 @ 15:51:43 #70
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122116918
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 14:31 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
*zucht*
Ik ben bezig met Adameuskoekjes, maar het beslag wil geen deeg worden. Blijft 1 grote extreme plakkerige klomp :') Iemand een idee hoe dat kan?

Kheb er ook nog wat extra bloem bij gegooid in de hoop dat het beter wordt, maar dat wordt het niet..
je boter was te zacht toen je begon?

misschien de hele handel een tijdje laten rusten in de koelkast?

het ziet er overigens wel erg lekker uit, al hou ik niet van pistache. maar de koekjes zien er erg lekker uit : 9
  zondag 27 januari 2013 @ 16:17:49 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122118220
Recept is waardeloos, twee eieren? Hoe groot? maakt nogal een verschil of je m of xl hebtm
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_122119611
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 22:27 schreef lady-wrb het volgende:
dank jullie wel allebei _O_
die winkel op de gedempte gracht ken ik wel. leuke dingen hebben ze daar idd
toepasselijke naam :D
Koekstempels van Nicolas Vahé binnenkort bij de K'ook, staat net vermeld op hun facebooksite. :)
Mijn choco-cake is wel aardig gelukt maar helaas gebarsten aan de bovenkant. Ik kreeg vreemd genoeg mijn oven in het begin niet op de juiste temp. Hij schoot van 150 naar 200 graden. Daar kan een cake niet echt tegen. En ik proef de koffie niet echt, vreemd genoeg. Ach, de collega's zullen er morgen weer blij mee zijn :D
  † In Memoriam † zondag 27 januari 2013 @ 17:54:08 #73
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122122269
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 16:49 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Koekstempels van Nicolas Vahé binnenkort bij de K'ook
owwwww bind me vast, ik wil ze

(valt het op dat ik met 50 tinten grijs koekjes bezig ben? :P )
  zondag 27 januari 2013 @ 18:45:57 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122124858
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 17:54 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

owwwww bind me vast, ik wil ze

(valt het op dat ik met 50 tinten grijs koekjes bezig ben? :P )


Of




[ Bericht 10% gewijzigd door Pietverdriet op 27-01-2013 18:52:22 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † zondag 27 januari 2013 @ 19:06:37 #75
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122125991
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2013 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Of


[ afbeelding ]
hahaha die zijn echt gaaf.

ik moet je teleurstellen. het zijn gewoon koekjes in diverse grijstinten fondant
pi_122138197
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 15:51 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

je boter was te zacht toen je begon?
misschien de hele handel een tijdje laten rusten in de koelkast?
het ziet er overigens wel erg lekker uit, al hou ik niet van pistache. maar de koekjes zien er erg lekker uit : 9
Ik vond ze er ook lekker uitzien en ik hou van pistache..
De boter was nog vrij hard toen ik er aan begon.
Is de boel langer dan een uur laten rusten in de koelkast bevordelijk?

Kheb de hele handel weggegooid aangezien ik er na een uur koelkast totaal geen verschil in zag. Maar ik wil het graag opnieuw proberen, aangezien het me al 1 keer eerder gelukt is om een deeg te maken (weliswaar voor worstenbroodjes). Kan ik beter een bepaald soort/merk boter gebruiken voor een deeg?

Overall gezien nog tips voor een deeg? Het moet me gewoon lukken :P

quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 16:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Recept is waardeloos, twee eieren? Hoe groot? maakt nogal een verschil of je m of xl hebtm
Ik heb gewoon middelmatige gepakt..
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
  zondag 27 januari 2013 @ 22:04:42 #77
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_122138452
Boter is gewoon boter, tenzij je een van die mensen bent die margarine gebruikt. Dan verdienen je baksels het te mislukken.
pi_122140801
Ik zag in de winkel dat ze tegenwoordig ook 'makkelijk smeerbare boter' hadden.. Kon me alleen voorstellen dat er meer zooi in zat, dus ik ben voor gewone botor gegaan :P (zoals de vorige keer)

Aanstaande week ga ik het nog een keer proberen iig..
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
  zondag 27 januari 2013 @ 22:36:32 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122140911
Kerrygold Oirisch Buttah is koelkastkoud smeerbaar (bijna)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † maandag 28 januari 2013 @ 08:02:35 #80
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122151184
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 22:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Kerrygold Oirisch Buttah is koelkastkoud smeerbaar (bijna)
piet, wat is het verschil voor koekjes als je poedersuiker of basterdsuiker gebruikt?
  maandag 28 januari 2013 @ 08:11:47 #81
114455 Frag_adder
Maar ik lieg niet
pi_122151256
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 08:02 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

piet, wat is het verschil voor koekjes als je poedersuiker of basterdsuiker gebruikt?
basterdsuiker is hygroscopischer dus je koekjes worden iets minder snel droog :P
Een piercing? Nee als ik metaal in mijn lichaam wil, dan ga ik wel in het leger
pi_122152651
Die cheesecake van Nigella is inderdaad goddelijk zeg! De limoentaart ook, maar dat wist ik al. En daar is gelukkig nog een stukje van over :9~ .

En voor het visuele aspect: dit waren ze.

pi_122163649
As expected gaat de koffie/choco-cake er hier gretig in. Ben zelfs gevraagd om een taart voor een bruiloft te maken (geen bruidstaart overigens) en voor een high tea aankomende donderdag. *O*
pi_122168201
Apfelstrudel ( by KitchenAid )

pi_122175791
Ik ga de cheesecake van Nigella staks ook maken. Door die foto kon ik het niet meer weerstaan :9~
pi_122182816
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 18:48 schreef Dragonberry het volgende:
Ik ga de cheesecake van Nigella staks ook maken. Door die foto kon ik het niet meer weerstaan :9~
*) zeker doen! Vooral de combinatie met het laagje zure room is geweldig!
pi_122190361
Vraag: voor de cakes uit het Hummingbird bakboek moet eigenlijk een cakevorm van 17 cm gebruikt worden. De cakes zijn nu wat laag omdat ik een te groot blik heb. Iemand enig idee waar je zo'n blik kunt kopen? De enige 15cm die ik heb gevonden is niet meer leverbaar :(
  † In Memoriam † maandag 28 januari 2013 @ 22:22:35 #88
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122191492
ik heb vanavond bij gebrek aan fatsoenlijke tv programma's chocolade cupcakes met citroen/roomkwarktoppig gemaakt.
best lekker (voor een kant en klaar pakket)
pi_122194562
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 18:48 schreef Dragonberry het volgende:
Ik ga de cheesecake van Nigella staks ook maken. Door die foto kon ik het niet meer weerstaan :9~
Dit. Nu wil ik ook. :9
  † In Memoriam † woensdag 30 januari 2013 @ 15:06:23 #90
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122255532
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2013 16:22 schreef Spuuglokje het volgende:
Ah, er is een speciaal koekjestopic zie ik! Ik postte mijn koekjes in het taartentopic :@ , omdat ik normaal gesproken taarten decoreer. Vandaag heb ik chocoladekoekjes gemaakt:

[ afbeelding ]
ik heb die vlinderuitstekers gekocht en ze zijn zoooooo gaaf O+
ik heb ook van die poederverf gekocht, die je moet aanlengen met alcohol.
maar hoe moet dat nou eigenlijk? ik krijg het niet voor elkaar?
hoe werk jij er mee? ik deed een beetje in een bakje en dan wat poeder erbij, maar dan was het in minder dan geen tijd weer opgedroogd. wat doe ik fout?
  woensdag 30 januari 2013 @ 15:45:04 #91
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_122257247
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 15:06 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik heb die vlinderuitstekers gekocht en ze zijn zoooooo gaaf O+
ik heb ook van die poederverf gekocht, die je moet aanlengen met alcohol.
maar hoe moet dat nou eigenlijk? ik krijg het niet voor elkaar?
hoe werk jij er mee? ik deed een beetje in een bakje en dan wat poeder erbij, maar dan was het in minder dan geen tijd weer opgedroogd. wat doe ik fout?
Ik doe een beetje poeder op een schoteltje, dan wat druppels rejuvenator erbij en met het kwastje roeren. De alcohol verdampt wel aardig snel, dus af en toe wat druppels erbij doen. Maar het liefst werk ik met de kant en klare verf in potjes, dat scheelt een hoop menggedoe.
  † In Memoriam † woensdag 30 januari 2013 @ 15:47:08 #92
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122257317
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 15:45 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Ik doe een beetje poeder op een schoteltje, dan wat druppels rejuvenator erbij en met het kwastje roeren. De alcohol verdampt wel aardig snel, dus af en toe wat druppels erbij doen. Maar het liefst werk ik met de kant en klare verf in potjes, dat scheelt een hoop menggedoe.
ja die potjes heb ik ook (tenminste, een paar dan) maar dat zijn allemaal van die metalic kleurtjes. heb je daar dan ook gewone kleuren van? en is er met die pasta kleurstof van wilton te schilderen als ik het verdun?

ik moet trouwens terug met die vlinderset, de grootste uitsteker is volgens mij niet helemaal goed. de naad waar het aan elkaar gepuntlast is, wijkt en dat geeft iedere keer hapjes uit mijn deeg en fondant + dat er fondant en deeg tussen blijft zitten en schoonmaken is lastig
  woensdag 30 januari 2013 @ 15:49:53 #93
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_122257416
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 15:47 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ja die potjes heb ik ook (tenminste, een paar dan) maar dat zijn allemaal van die metalic kleurtjes. heb je daar dan ook gewone kleuren van? en is er met die pasta kleurstof van wilton te schilderen als ik het verdun?
Die pasta is niet bedoeld om mee te schilderen, dat is echt puur om door fondant of marsepein te kneden. En die verf is inderdaad alleen in metallic variant. Jammergenoeg. Ik hoop dat dat verandert.
  † In Memoriam † woensdag 30 januari 2013 @ 15:53:00 #94
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122257542
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 15:49 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Die pasta is niet bedoeld om mee te schilderen, dat is echt puur om door fondant of marsepein te kneden. En die verf is inderdaad alleen in metallic variant. Jammergenoeg. Ik hoop dat dat verandert.
dat is wel heel jammer, want ik heb die set per ongeluk dubbel gekocht dus ik heb voor de komende 100 jaar genoeg kleurstof in die kleuren :@
pi_122274098
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 19:53 schreef het-is-mij het volgende:

[..]

Wederom mooi.
Heb koekjes klaar staan om morgen eens met fondant te bekleden. De puzzel uitsteker had ik gebruikt en heb pearl dust voor effect.

Net ook bij de cakepops gebruikt, mooi glans effect
Ben nog lang geen spuuglokje en dat word ik ook niet maar wilde de koekjes toch ff laten zien
pi_122274211
Leuk! Mijn worteltaart is klaar voor de high tea morgen. Van alle heerlijke uitdagende opties die ik had gegeven (mississippimoddervlaai, limoenvlaai, pindakaaschocoladetaart) koos ze de worteltjestaart. :(
pi_122274551
missisippiemoddervlaai klinkt leuk maar das zeker een en al chocola???

Ja dat op dat blauw was ff probeersel met een ding wat ik nog had liggen waar je van die reliefjes op kaarten mee kunt maken (ff naam kwijt)
pi_122274839
Ziet er heel leuk uit het-is-mij!
  † In Memoriam † woensdag 30 januari 2013 @ 21:43:16 #99
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122274967
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 21:36 schreef het-is-mij het volgende:
missisippiemoddervlaai klinkt leuk maar das zeker een en al chocola???

Ja dat op dat blauw was ff probeersel met een ding wat ik nog had liggen waar je van die reliefjes op kaarten mee kunt maken (ff naam kwijt)
embossing?
pi_122275099
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 21:43 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

embossing?
Jeps......thx
zovaak heb ik dat dus nie gebruikt en gedaan haha
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')