Wederom mooi.quote:Op donderdag 24 januari 2013 16:22 schreef Spuuglokje het volgende:
Ah, er is een speciaal koekjestopic zie ik! Ik postte mijn koekjes in het taartentopic, omdat ik normaal gesproken taarten decoreer. Vandaag heb ik chocoladekoekjes gemaakt:
[ afbeelding ]
quote:
hoei heb je daar een recept van?quote:Op dinsdag 15 januari 2013 16:03 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik kwam gisteren op mijn werk enkele bananen tegen van een collega die al een week afwezig was. Dat werd dus Bananenbrood van de Hummingbird Bakery. Helaas kon mijn siliconenbakvorm het niet aan en die begon halverwege al het beslag overboord te gooien. Vandaar de uitgezakte vorm. Lekker, maar net niet lekker genoeg om er in door te blijven eten.
[ afbeelding ]
Hier staat het op internet. Het was een grote hit bij iedereen om mij heen! Ik vond hem iets te veel naar banaan smakenquote:Op zaterdag 26 januari 2013 20:30 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
hoei heb je daar een recept van?
Volgens mij heb jij met de taartenshop wat ik met de Kookwinkel daar heb. Ze kennen mijn postcode uit mijn hoofd voor de punten die ik spaarquote:Op zaterdag 26 januari 2013 20:38 schreef lady-wrb het volgende:
ik zal blij zijn als die sneeuwzooi eens weg is.
ik wou vandaag naar de taartenshop maar ik zag een fietstocht met die sneeuw toch echt niet zitten.
zit die kookwinkel op de zaanbocht?quote:Op zaterdag 26 januari 2013 20:41 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Volgens mij heb jij met de taartenshop wat ik met de Kookwinkel daar heb. Ze kennen mijn postcode uit mijn hoofd voor de punten die ik spaarMisschien moet ik eens koekjes voor ze bakken.
waar kan ik de recepten vinden?quote:Op zaterdag 26 januari 2013 20:52 schreef Bleie het volgende:
Hier zijn het voor morgen twee taarten van Nigella Lawson (Goddelijke huisvrouw) geworden: De Londense cheesecake en de limoentaart. Die laatste al een paar keer eerder gemaakt, en is altijd een succes. Deze cheesecake was nieuw, voor het eerst in een waterbad. Morgen eens proeven wat het geworden is.
Ja diequote:Op zaterdag 26 januari 2013 20:44 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
zit die kookwinkel op de zaanbocht?
en hebben ze daar die stempel?
http://www.nigella.com/recipes/view/london-cheesecake-147quote:
Zeker! Ik ben verbaasd over de prachtige site en webwinkel! Het is geen keten maar slechts een vrij kleine winkel. Nice!quote:Op zaterdag 26 januari 2013 22:27 schreef lady-wrb het volgende:
dank jullie wel allebei
die winkel op de gedempte gracht ken ik wel. leuke dingen hebben ze daar idd
toepasselijke naam
Ai. Die link heb ik maar snel weer dichtgedaan, leek me erg slecht voor mijn portemonneequote:Op zaterdag 26 januari 2013 21:33 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Ja dieMaar ik weet niet zeker of zij die stempel hebben. Zou kunnen. Ze verkopen ze zeker bij Nice Thingz, op de gedempte gracht in Zaandam. En bij de Bijenkorf
je boter was te zacht toen je begon?quote:Op zondag 27 januari 2013 14:31 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
*zucht*
Ik ben bezig met Adameuskoekjes, maar het beslag wil geen deeg worden. Blijft 1 grote extreme plakkerige klompIemand een idee hoe dat kan?
Kheb er ook nog wat extra bloem bij gegooid in de hoop dat het beter wordt, maar dat wordt het niet..
Koekstempels van Nicolas Vahé binnenkort bij de K'ook, staat net vermeld op hun facebooksite.quote:Op zaterdag 26 januari 2013 22:27 schreef lady-wrb het volgende:
dank jullie wel allebei
die winkel op de gedempte gracht ken ik wel. leuke dingen hebben ze daar idd
toepasselijke naam
owwwww bind me vast, ik wil zequote:Op zondag 27 januari 2013 16:49 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Koekstempels van Nicolas Vahé binnenkort bij de K'ook
quote:Op zondag 27 januari 2013 17:54 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
owwwww bind me vast, ik wil ze
(valt het op dat ik met 50 tinten grijs koekjes bezig ben?)
hahaha die zijn echt gaaf.quote:Op zondag 27 januari 2013 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Of
[ afbeelding ]
Ik vond ze er ook lekker uitzien en ik hou van pistache..quote:Op zondag 27 januari 2013 15:51 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
je boter was te zacht toen je begon?
misschien de hele handel een tijdje laten rusten in de koelkast?
het ziet er overigens wel erg lekker uit, al hou ik niet van pistache. maar de koekjes zien er erg lekker uit : 9
Ik heb gewoon middelmatige gepakt..quote:Op zondag 27 januari 2013 16:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Recept is waardeloos, twee eieren? Hoe groot? maakt nogal een verschil of je m of xl hebtm
piet, wat is het verschil voor koekjes als je poedersuiker of basterdsuiker gebruikt?quote:Op zondag 27 januari 2013 22:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Kerrygold Oirisch Buttah is koelkastkoud smeerbaar (bijna)
basterdsuiker is hygroscopischer dus je koekjes worden iets minder snel droogquote:Op maandag 28 januari 2013 08:02 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
piet, wat is het verschil voor koekjes als je poedersuiker of basterdsuiker gebruikt?
quote:Op maandag 28 januari 2013 18:48 schreef Dragonberry het volgende:
Ik ga de cheesecake van Nigella staks ook maken. Door die foto kon ik het niet meer weerstaan
Dit. Nu wil ik ook.quote:Op maandag 28 januari 2013 18:48 schreef Dragonberry het volgende:
Ik ga de cheesecake van Nigella staks ook maken. Door die foto kon ik het niet meer weerstaan
ik heb die vlinderuitstekers gekocht en ze zijn zoooooo gaafquote:Op donderdag 24 januari 2013 16:22 schreef Spuuglokje het volgende:
Ah, er is een speciaal koekjestopic zie ik! Ik postte mijn koekjes in het taartentopic, omdat ik normaal gesproken taarten decoreer. Vandaag heb ik chocoladekoekjes gemaakt:
[ afbeelding ]
Ik doe een beetje poeder op een schoteltje, dan wat druppels rejuvenator erbij en met het kwastje roeren. De alcohol verdampt wel aardig snel, dus af en toe wat druppels erbij doen. Maar het liefst werk ik met de kant en klare verf in potjes, dat scheelt een hoop menggedoe.quote:Op woensdag 30 januari 2013 15:06 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik heb die vlinderuitstekers gekocht en ze zijn zoooooo gaaf
ik heb ook van die poederverf gekocht, die je moet aanlengen met alcohol.
maar hoe moet dat nou eigenlijk? ik krijg het niet voor elkaar?
hoe werk jij er mee? ik deed een beetje in een bakje en dan wat poeder erbij, maar dan was het in minder dan geen tijd weer opgedroogd. wat doe ik fout?
ja die potjes heb ik ook (tenminste, een paar dan) maar dat zijn allemaal van die metalic kleurtjes. heb je daar dan ook gewone kleuren van? en is er met die pasta kleurstof van wilton te schilderen als ik het verdun?quote:Op woensdag 30 januari 2013 15:45 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Ik doe een beetje poeder op een schoteltje, dan wat druppels rejuvenator erbij en met het kwastje roeren. De alcohol verdampt wel aardig snel, dus af en toe wat druppels erbij doen. Maar het liefst werk ik met de kant en klare verf in potjes, dat scheelt een hoop menggedoe.
Die pasta is niet bedoeld om mee te schilderen, dat is echt puur om door fondant of marsepein te kneden. En die verf is inderdaad alleen in metallic variant. Jammergenoeg. Ik hoop dat dat verandert.quote:Op woensdag 30 januari 2013 15:47 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ja die potjes heb ik ook (tenminste, een paar dan) maar dat zijn allemaal van die metalic kleurtjes. heb je daar dan ook gewone kleuren van? en is er met die pasta kleurstof van wilton te schilderen als ik het verdun?
dat is wel heel jammer, want ik heb die set per ongeluk dubbel gekocht dus ik heb voor de komende 100 jaar genoeg kleurstof in die kleurenquote:Op woensdag 30 januari 2013 15:49 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Die pasta is niet bedoeld om mee te schilderen, dat is echt puur om door fondant of marsepein te kneden. En die verf is inderdaad alleen in metallic variant. Jammergenoeg. Ik hoop dat dat verandert.
Ben nog lang geen spuuglokje en dat word ik ook niet maar wilde de koekjes toch ff laten zienquote:Op zaterdag 26 januari 2013 19:53 schreef het-is-mij het volgende:
[..]
Wederom mooi.
Heb koekjes klaar staan om morgen eens met fondant te bekleden. De puzzel uitsteker had ik gebruikt en heb pearl dust voor effect.
Net ook bij de cakepops gebruikt, mooi glans effect
embossing?quote:Op woensdag 30 januari 2013 21:36 schreef het-is-mij het volgende:
missisippiemoddervlaai klinkt leuk maar das zeker een en al chocola???
Ja dat op dat blauw was ff probeersel met een ding wat ik nog had liggen waar je van die reliefjes op kaarten mee kunt maken (ff naam kwijt)
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |