quote:Op zondag 13 januari 2013 21:36 schreef Skaai het volgende:
Martha Stewarts Lemon squares! Goddelijk lekker!
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 13 januari 2013 21:59 schreef Skaai het volgende:
Ah never mind betref het emailen!
Enjoy this cookie recipe courtesy of the Martha Stewart Makes Cookies iPhone app.
Lemon Squares
Makes: 2 dozen
Pucker up! This version of the bake-sale favorite is the most intensely lemony one we’ve tried. A generous crown of powdered sugar not only adds to the flavor of these sweet squares, but also makes them easier to stack for storage.
INGREDIENTS
175 gram (1½ sticks) unsalted butter, frozen, plus more for dish
210 gram all-purpose flour
95 gram confectioners’ sugar (poedersuiker)
¾ teaspoon coarse salt
1. Preheat oven to 175° Butter a 9-by-13-inch glass baking dish, and line with parchment.
2. Make crust: Grate butter on a cheese grater with large holes; set aside. Whisk together flour, confectioners’ sugar, and salt in a large bowl. Add butter; stir with a wooden spoon until combined and mixture looks crumbly.
3. Transfer mixture to prepared dish; press evenly onto bottom with your hands. Freeze crust 15 minutes. Bake until slightly golden, 16 to 18 minutes. Leave oven on.
4. Meanwhile, make filling (see below). Pour over hot crust.
5. Reduce oven temperature to 160°, and bake until filling is set and edges are slightly golden brown, about 18 minutes. Let cool slightly on a wire rack. Lift out; let cool completely on a wire rack before cutting into 2-inch squares. Dust with confectioners’ sugar. Lemon squares can be refrigerated in airtight containers up to 2 days.
Lemon Square Filling
4 large eggs, lightly beaten
265 gram granulated sugar
3 eetlepels all-purpose flour
¼ teaspoon coarse salt
180ml fresh lemon juice
60ml whole milk
1. Whisk together eggs, granulated sugar, flour, and salt in a bowl until smooth. Stir in lemon juice and milk.
Wat een leuk ding zeg! Waar heb je hem vandaan?quote:Op zondag 13 januari 2013 21:48 schreef Sjeen het volgende:
[ afbeelding ]
Deze heb ik sinds gisteren, maar van het recept dat er bij staat, klopt niet veel... Iemand een lekker recept voor stempelkoekjes in de aanbieding?
Ik ben gek op gember. Dankjewel voor het recept.quote:Op maandag 7 januari 2013 17:42 schreef minilot het volgende:
Ik bakte vandaag 'ginger crunch': Nieuw-Zeelandse shortbreadkoekjes met een zeer spicy gember-glazuurlaag. Als je van gember houdt zijn dit echt geniale koekies!
En nog makkelijk en snel te maken ook. - aanrader dus.
Recept van de site van David Lebovitz
Ze zijn allemaal al op.
Die stempels kun je in vrijwel alle kook- en semi-kookwinkels kopen. Je hebt verschillende varianten: Home made, Eat Me en meer. Ik vind ze nogal aan de prijs, 15 euro meestal.quote:Op dinsdag 15 januari 2013 18:08 schreef Tooto7moe het volgende:
[..]
Wat een leuk ding zeg! Waar heb je hem vandaan?
kan je dit niet gebruiken op bijna alle 'boterkoeken'.
En oooh ook op cupcakes mét fondant.
[..]
Ik ben gek op gember. Dankjewel voor het recept.
Toffe koekjes om bij een soort van visitekaartje voor jezelf te doen bij een grotere opdracht. Weet niet eens of je opdrachten doet eigenlijk.quote:Op donderdag 24 januari 2013 16:22 schreef Spuuglokje het volgende:
Ah, er is een speciaal koekjestopic zie ik! Ik postte mijn koekjes in het taartentopic, omdat ik normaal gesproken taarten decoreer. Vandaag heb ik chocoladekoekjes gemaakt:
[ afbeelding ]
Klinkt goed! En goed dat je het zegt. Ik heb zelf ook nog een receptje voor ham/doperwtjes/feta-muffins. Dat klinkt als een weekendproject. Wel foto's plaatsen he?quote:Op donderdag 24 januari 2013 16:33 schreef Cassandra87 het volgende:
Ik ga ook meer bakken
Om het gezond te houden beginnen met hartige muffins met courgette en feta
Als ik een mixer kan vinden althans
Maar wordt waarschijnlijk morgen pas
Van Rudolph?quote:Op donderdag 24 januari 2013 16:33 schreef Cassandra87 het volgende:
Ik ga ook meer bakken
Om het gezond te houden beginnen met hartige muffins met courgette en feta
Als ik een mixer kan vinden althans
Maar wordt waarschijnlijk morgen pas
Wow! U had een feestje?quote:Op donderdag 24 januari 2013 17:29 schreef Inu het volgende:
[..]
Van Rudolph?
Ik had hartige cakejes gemaakt, maar ik vond ze eigenlijk niet heel lekkerIk had surimi met een toef van avocado en zalm met een toef van wasabi. Op de een of andere manier matchte de structuur niet met de smaak ofzo
Zoiets zacht-cakeigs moet voor mij gewoon zoet zijn denk ik en anders heb ik liever een quiche
Mijn laatste bakproject:
[ afbeelding ]
Brownies
Bounty taart
Quichejes en petit-four-achtige-dingetjes met frambozencreme, frambozenjam en een klein beetje marsepein
is het ook chocoladekoekjesdeeg?quote:Op donderdag 24 januari 2013 16:22 schreef Spuuglokje het volgende:
Ah, er is een speciaal koekjestopic zie ik! Ik postte mijn koekjes in het taartentopic, omdat ik normaal gesproken taarten decoreer. Vandaag heb ik chocoladekoekjes gemaakt:
[ afbeelding ]
Geen collega's die je blij kunt maken? Ik deel alles uit op werk, aan mijn moeder ed.quote:Op donderdag 24 januari 2013 19:28 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb een bakverbod![]()
mijn vriend vindt zich te dik en geeft mij de schuld omdat ik volgens hem veel te lekkere dingen bak.
en nu zitten we aan de spruitjestaart
(die trouwens heel lekker is)
vorig jaar nog wel. maar ja, contract niet verlengd dus nu zit ik thuis.quote:Op donderdag 24 januari 2013 19:31 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Geen collega's die je blij kunt maken? Ik deel alles uit op werk, aan mijn moeder ed.
quote:Op donderdag 24 januari 2013 19:26 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
is het ook chocoladekoekjesdeeg?
hoe doe je dat? gewoon koekjesdeeg met cacao? en zo ja, hoeveel doe je er dan in?quote:Op donderdag 24 januari 2013 19:58 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]Tijdens het kneden rook het heerlijk naar cacao
en dat was maar goed ook, want het zag er euhhh preciés zo uit als smeuïge poep.
Achterop het pak koekjesdeeg van Koopmans staat als tip om 65 gram cacao en 4 eetlepels melk door het deeg te kneden om chocoladedeeg te maken.quote:Op donderdag 24 januari 2013 20:04 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
hoe doe je dat? gewoon koekjesdeeg met cacao? en zo ja, hoeveel doe je er dan in?
klinkt goed! ga ik een keer proberen!quote:Op donderdag 24 januari 2013 21:53 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Achterop het pak koekjesdeeg van Koopmans staat als tip om 65 gram cacao en 4 eetlepels melk door het deeg te kneden om chocoladedeeg te maken.
Woon je in de buurt van Arnhem?quote:Op donderdag 24 januari 2013 19:40 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
vorig jaar nog wel. maar ja, contract niet verlengd dus nu zit ik thuis.
mijn moeder woont anderhalf uur treinen bij me vandaan helaas, maar ik bak wel eens wat voor haar als ik er heen ga.
nee, meer in de buurt van amsterdamquote:Op donderdag 24 januari 2013 23:15 schreef Adelante het volgende:
[..]
Woon je in de buurt van Arnhem?
Misschien moeten we koekjes aan elkaar gaan uitwisselenquote:Op vrijdag 25 januari 2013 08:27 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
nee, meer in de buurt van amsterdam
haha leuk idee bloempje!quote:Op vrijdag 25 januari 2013 08:32 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Misschien moeten we koekjes aan elkaar gaan uitwisselenOf naar die aardige meneer van Marktplaats sturen
![]()
Oh?quote:Op vrijdag 25 januari 2013 08:27 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
nee, meer in de buurt van amsterdam
Een merengue? Die zien er altijd zo mooi uit en ik hou van eiwitschuimquote:Op vrijdag 25 januari 2013 09:26 schreef Bleie het volgende:
![]()
Maar eigenlijk vind ik bakken zelf ook leuk! En dit weekend mag ik weer, want m'n zoontje is jarig. Zondag 10 man + wat kinderen over de vloer. Ik wil eigenlijk in elk geval een cheesecake maken, en voor vandaag (= eigenlijke verjaardag) had m'n man al appeltaart gehaald, dus daar is vast ook nog wel wat van over, maar dan nog iets erbij, weet nog niet wat.
En nog hapjes voor de borrel, maar dat valt dan weer buiten dit topic.
Maar dat heb ik nog nooit gemaakt, en het lijkt me best tricky, of niet?quote:Op vrijdag 25 januari 2013 09:32 schreef Inu het volgende:
[..]
Een merengue? Die zien er altijd zo mooi uit en ik hou van eiwitschuim
Ligt aan hoe je het aanpakt. Met blind bakken ed is best veel werk, maar Google maar eens op Hallon Drom, dat is cake met frambozen en eiwitschuim erop. Super simpel en echt lekker! Ik zit mobiel, anders had ik hem nog wel even geplakt. Recept is van Broodnodig in Utrecht, heerlijk!quote:Op vrijdag 25 januari 2013 11:43 schreef Bleie het volgende:
[..]
Maar dat heb ik nog nooit gemaakt, en het lijkt me best tricky, of niet?
Leuke boekenquote:Op zondag 13 januari 2013 21:39 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik heb vandaag ook spullen in huis gehaald voor wel 400 koekjes. Maar nog niet de tijd gehad daadwerkelijk te bakken. Ik heb mezelf het andere deel van de Hummingbird Bakery cadeau gedaan, Cake days. Mijn handen jeuken!
Wederom mooi.quote:Op donderdag 24 januari 2013 16:22 schreef Spuuglokje het volgende:
Ah, er is een speciaal koekjestopic zie ik! Ik postte mijn koekjes in het taartentopic, omdat ik normaal gesproken taarten decoreer. Vandaag heb ik chocoladekoekjes gemaakt:
[ afbeelding ]
quote:
hoei heb je daar een recept van?quote:Op dinsdag 15 januari 2013 16:03 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik kwam gisteren op mijn werk enkele bananen tegen van een collega die al een week afwezig was. Dat werd dus Bananenbrood van de Hummingbird Bakery. Helaas kon mijn siliconenbakvorm het niet aan en die begon halverwege al het beslag overboord te gooien. Vandaar de uitgezakte vorm. Lekker, maar net niet lekker genoeg om er in door te blijven eten.
[ afbeelding ]
Hier staat het op internet. Het was een grote hit bij iedereen om mij heen! Ik vond hem iets te veel naar banaan smakenquote:Op zaterdag 26 januari 2013 20:30 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
hoei heb je daar een recept van?
Volgens mij heb jij met de taartenshop wat ik met de Kookwinkel daar heb. Ze kennen mijn postcode uit mijn hoofd voor de punten die ik spaarquote:Op zaterdag 26 januari 2013 20:38 schreef lady-wrb het volgende:
ik zal blij zijn als die sneeuwzooi eens weg is.
ik wou vandaag naar de taartenshop maar ik zag een fietstocht met die sneeuw toch echt niet zitten.
zit die kookwinkel op de zaanbocht?quote:Op zaterdag 26 januari 2013 20:41 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Volgens mij heb jij met de taartenshop wat ik met de Kookwinkel daar heb. Ze kennen mijn postcode uit mijn hoofd voor de punten die ik spaarMisschien moet ik eens koekjes voor ze bakken.
waar kan ik de recepten vinden?quote:Op zaterdag 26 januari 2013 20:52 schreef Bleie het volgende:
Hier zijn het voor morgen twee taarten van Nigella Lawson (Goddelijke huisvrouw) geworden: De Londense cheesecake en de limoentaart. Die laatste al een paar keer eerder gemaakt, en is altijd een succes. Deze cheesecake was nieuw, voor het eerst in een waterbad. Morgen eens proeven wat het geworden is.
Ja diequote:Op zaterdag 26 januari 2013 20:44 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
zit die kookwinkel op de zaanbocht?
en hebben ze daar die stempel?
http://www.nigella.com/recipes/view/london-cheesecake-147quote:
Zeker! Ik ben verbaasd over de prachtige site en webwinkel! Het is geen keten maar slechts een vrij kleine winkel. Nice!quote:Op zaterdag 26 januari 2013 22:27 schreef lady-wrb het volgende:
dank jullie wel allebei
die winkel op de gedempte gracht ken ik wel. leuke dingen hebben ze daar idd
toepasselijke naam
Ai. Die link heb ik maar snel weer dichtgedaan, leek me erg slecht voor mijn portemonneequote:Op zaterdag 26 januari 2013 21:33 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Ja dieMaar ik weet niet zeker of zij die stempel hebben. Zou kunnen. Ze verkopen ze zeker bij Nice Thingz, op de gedempte gracht in Zaandam. En bij de Bijenkorf
je boter was te zacht toen je begon?quote:Op zondag 27 januari 2013 14:31 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
*zucht*
Ik ben bezig met Adameuskoekjes, maar het beslag wil geen deeg worden. Blijft 1 grote extreme plakkerige klompIemand een idee hoe dat kan?
Kheb er ook nog wat extra bloem bij gegooid in de hoop dat het beter wordt, maar dat wordt het niet..
Koekstempels van Nicolas Vahé binnenkort bij de K'ook, staat net vermeld op hun facebooksite.quote:Op zaterdag 26 januari 2013 22:27 schreef lady-wrb het volgende:
dank jullie wel allebei
die winkel op de gedempte gracht ken ik wel. leuke dingen hebben ze daar idd
toepasselijke naam
owwwww bind me vast, ik wil zequote:Op zondag 27 januari 2013 16:49 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Koekstempels van Nicolas Vahé binnenkort bij de K'ook
quote:Op zondag 27 januari 2013 17:54 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
owwwww bind me vast, ik wil ze
(valt het op dat ik met 50 tinten grijs koekjes bezig ben?)
hahaha die zijn echt gaaf.quote:Op zondag 27 januari 2013 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Of
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |