abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_120957733
Welkom in het grote baktopic! Alles over koekjes, cake, muffins en al je andere bak avonturen.

laatste baksels:

Taartjes van taartje


Schildpadjes van Desiregenboog


Worteltaart van Bloempje-moi


Koekjes!!



En de jaloersmakende bakuitspattingen van SV-tje


En go!
  Licht Ontvlambaar woensdag 2 januari 2013 @ 19:37:32 #2
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_121082082
Gelukkig nieuwjaar *O*

You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_121083446
Iemand een mooi recept voor mokka taart?
pi_121276201
Ik bakte vandaag 'ginger crunch': Nieuw-Zeelandse shortbreadkoekjes met een zeer spicy gember-glazuurlaag. Als je van gember houdt zijn dit echt geniale koekies!
En nog makkelijk en snel te maken ook. - aanrader dus.

Recept van de site van David Lebovitz

Mijn foto van vanmiddag, toen het glazuur nog een beetje moest uitharden:


Ze zijn allemaal al op. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_121277432
Ik heb vandaag de Spritzen gemaakt van Rudolph's Bakery. Hmmm heerlijk!
  maandag 7 januari 2013 @ 20:27:49 #6
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_121284405
Jezus, die tafel :') En dat was voor twaalf mensen?
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  † In Memoriam † zondag 13 januari 2013 @ 21:36:53 #7
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_121523487
Martha Stewarts Lemon squares! Goddelijk lekker!

Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_121523670
Ik heb vandaag ook spullen in huis gehaald voor wel 400 koekjes. Maar nog niet de tijd gehad daadwerkelijk te bakken. Ik heb mezelf het andere deel van de Hummingbird Bakery cadeau gedaan, Cake days. Mijn handen jeuken!
pi_121523726
quote:
11s.gif Op zondag 13 januari 2013 21:36 schreef Skaai het volgende:
Martha Stewarts Lemon squares! Goddelijk lekker!

[ afbeelding ]
:9 Receptje? O-)
  † In Memoriam † zondag 13 januari 2013 @ 21:48:01 #10
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_121524242
Ehm hij is van een Martha Stewart app. Ik kan niks kopiëren, wel emailen! Als je even je emailadres in een pm stuurt kan ik hem mailen.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  Licht Ontvlambaar zondag 13 januari 2013 @ 21:48:34 #11
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_121524271

Deze heb ik sinds gisteren, maar van het recept dat er bij staat, klopt niet veel... Iemand een lekker recept voor stempelkoekjes in de aanbieding?
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  † In Memoriam † zondag 13 januari 2013 @ 21:53:07 #12
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_121524584
Haha ik kwam dus in mijn Martha app een recept tegen voor stempel shortbread koekies :') ik denk dat je 'm vast online kan vinden en anders kan ik hem mailen.

Recepten zijn overigens niet volgers ons metrisch systeem maar het omrekenen had ik zo via internet gedaan :)
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  Licht Ontvlambaar zondag 13 januari 2013 @ 21:57:43 #13
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_121524914
Ik heb de app even opgezocht :D
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  † In Memoriam † zondag 13 januari 2013 @ 21:59:23 #14
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_121525023
Ah never mind betref het emailen!

Enjoy this cookie recipe courtesy of the Martha Stewart Makes Cookies iPhone app.


Lemon Squares
Makes: 2 dozen

Pucker up! This version of the bake-sale favorite is the most intensely lemony one we’ve tried. A generous crown of powdered sugar not only adds to the flavor of these sweet squares, but also makes them easier to stack for storage.

INGREDIENTS

175 gram (1½ sticks) unsalted butter, frozen, plus more for dish
210 gram all-purpose flour
95 gram confectioners’ sugar (poedersuiker)
¾ teaspoon coarse salt

1. Preheat oven to 175° Butter a 9-by-13-inch glass baking dish, and line with parchment.

2. Make crust: Grate butter on a cheese grater with large holes; set aside. Whisk together flour, confectioners’ sugar, and salt in a large bowl. Add butter; stir with a wooden spoon until combined and mixture looks crumbly.

3. Transfer mixture to prepared dish; press evenly onto bottom with your hands. Freeze crust 15 minutes. Bake until slightly golden, 16 to 18 minutes. Leave oven on.

4. Meanwhile, make filling (see below). Pour over hot crust.

5. Reduce oven temperature to 160°, and bake until filling is set and edges are slightly golden brown, about 18 minutes. Let cool slightly on a wire rack. Lift out; let cool completely on a wire rack before cutting into 2-inch squares. Dust with confectioners’ sugar. Lemon squares can be refrigerated in airtight containers up to 2 days.

Lemon Square Filling

4 large eggs, lightly beaten
265 gram granulated sugar
3 eetlepels all-purpose flour
¼ teaspoon coarse salt
180ml fresh lemon juice
60ml whole milk

1. Whisk together eggs, granulated sugar, flour, and salt in a bowl until smooth. Stir in lemon juice and milk.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_121525417
quote:
14s.gif Op zondag 13 januari 2013 21:59 schreef Skaai het volgende:
Ah never mind betref het emailen!

Enjoy this cookie recipe courtesy of the Martha Stewart Makes Cookies iPhone app.


Lemon Squares
Makes: 2 dozen

Pucker up! This version of the bake-sale favorite is the most intensely lemony one we’ve tried. A generous crown of powdered sugar not only adds to the flavor of these sweet squares, but also makes them easier to stack for storage.

INGREDIENTS

175 gram (1½ sticks) unsalted butter, frozen, plus more for dish
210 gram all-purpose flour
95 gram confectioners’ sugar (poedersuiker)
¾ teaspoon coarse salt

1. Preheat oven to 175° Butter a 9-by-13-inch glass baking dish, and line with parchment.

2. Make crust: Grate butter on a cheese grater with large holes; set aside. Whisk together flour, confectioners’ sugar, and salt in a large bowl. Add butter; stir with a wooden spoon until combined and mixture looks crumbly.

3. Transfer mixture to prepared dish; press evenly onto bottom with your hands. Freeze crust 15 minutes. Bake until slightly golden, 16 to 18 minutes. Leave oven on.

4. Meanwhile, make filling (see below). Pour over hot crust.

5. Reduce oven temperature to 160°, and bake until filling is set and edges are slightly golden brown, about 18 minutes. Let cool slightly on a wire rack. Lift out; let cool completely on a wire rack before cutting into 2-inch squares. Dust with confectioners’ sugar. Lemon squares can be refrigerated in airtight containers up to 2 days.

Lemon Square Filling

4 large eggs, lightly beaten
265 gram granulated sugar
3 eetlepels all-purpose flour
¼ teaspoon coarse salt
180ml fresh lemon juice
60ml whole milk

1. Whisk together eggs, granulated sugar, flour, and salt in a bowl until smooth. Stir in lemon juice and milk.
:D Dank! Ik heb een Nokia uit 1997 dus apps zijn voor mij ontoegankelijk. Ik had laatst een Creamy Lemon Crumble gemaakt, maar die was toch niet zo lekker als ik mij had voorgesteld. Deze maar eens proberen.

Die stempels zijn leuk, maar zo duur! :( Hier zijn de haver-chocolade koekjes van Levine een echte hit. Maar of je daarin de stempel zo goed ziet weet ik niet.
http://uitdekeukenvanarde(...)ocolade-oatmeal.html
  † In Memoriam † zondag 13 januari 2013 @ 22:05:18 #16
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_121525520
Oh ik heb de juiste maten en graden erbij gezet.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_121596514
Ik kwam gisteren op mijn werk enkele bananen tegen van een collega die al een week afwezig was. Dat werd dus Bananenbrood van de Hummingbird Bakery. Helaas kon mijn siliconenbakvorm het niet aan en die begon halverwege al het beslag overboord te gooien. Vandaar de uitgezakte vorm. Lekker, maar net niet lekker genoeg om er in door te blijven eten.
pi_121596798
Die schildpad is mooi O+

Tevens de hoogste tijd dat ik ook weer eens een taart ga bakken :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_121602470
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2013 21:48 schreef Sjeen het volgende:
[ afbeelding ]
Deze heb ik sinds gisteren, maar van het recept dat er bij staat, klopt niet veel... Iemand een lekker recept voor stempelkoekjes in de aanbieding?
Wat een leuk ding zeg! Waar heb je hem vandaan?
kan je dit niet gebruiken op bijna alle 'boterkoeken'.
En oooh ook op cupcakes mét fondant.

quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2013 17:42 schreef minilot het volgende:
Ik bakte vandaag 'ginger crunch': Nieuw-Zeelandse shortbreadkoekjes met een zeer spicy gember-glazuurlaag. Als je van gember houdt zijn dit echt geniale koekies!
En nog makkelijk en snel te maken ook. - aanrader dus.

Recept van de site van David Lebovitz

Ze zijn allemaal al op. :9
Ik ben gek op gember. Dankjewel voor het recept.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_121604548
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 18:08 schreef Tooto7moe het volgende:

[..]

Wat een leuk ding zeg! Waar heb je hem vandaan?
kan je dit niet gebruiken op bijna alle 'boterkoeken'.
En oooh ook op cupcakes mét fondant.

[..]

Ik ben gek op gember. Dankjewel voor het recept.
Die stempels kun je in vrijwel alle kook- en semi-kookwinkels kopen. Je hebt verschillende varianten: Home made, Eat Me en meer. Ik vind ze nogal aan de prijs, 15 euro meestal.
pi_121792103
Kaneelkoekjes voor bij de thee vanmiddag
  donderdag 24 januari 2013 @ 16:22:30 #22
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_121989463
Ah, er is een speciaal koekjestopic zie ik! Ik postte mijn koekjes in het taartentopic :@ , omdat ik normaal gesproken taarten decoreer. Vandaag heb ik chocoladekoekjes gemaakt:

pi_121989858
Mooi! Ik heb ook net chocoladekoekjes gemaakt van het deeg dat ik nog over had van een cheese-cake chololaderepenprojectje van gisteren, maar die halen het niet bij deze.
pi_121990051
Ik ga ook meer bakken :D
Om het gezond te houden beginnen met hartige muffins met courgette en feta :+
Als ik een mixer kan vinden althans :D
Maar wordt waarschijnlijk morgen pas
pi_121991957
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2013 16:22 schreef Spuuglokje het volgende:
Ah, er is een speciaal koekjestopic zie ik! Ik postte mijn koekjes in het taartentopic :@ , omdat ik normaal gesproken taarten decoreer. Vandaag heb ik chocoladekoekjes gemaakt:

[ afbeelding ]
Toffe koekjes om bij een soort van visitekaartje voor jezelf te doen bij een grotere opdracht. Weet niet eens of je opdrachten doet eigenlijk. :@ Maar toch.
pi_121991959
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2013 16:33 schreef Cassandra87 het volgende:
Ik ga ook meer bakken :D
Om het gezond te houden beginnen met hartige muffins met courgette en feta :+
Als ik een mixer kan vinden althans :D
Maar wordt waarschijnlijk morgen pas
Klinkt goed! En goed dat je het zegt. Ik heb zelf ook nog een receptje voor ham/doperwtjes/feta-muffins. Dat klinkt als een weekendproject. Wel foto's plaatsen he?
pi_121992610
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2013 16:33 schreef Cassandra87 het volgende:
Ik ga ook meer bakken :D
Om het gezond te houden beginnen met hartige muffins met courgette en feta :+
Als ik een mixer kan vinden althans :D
Maar wordt waarschijnlijk morgen pas
Van Rudolph?

Ik had hartige cakejes gemaakt, maar ik vond ze eigenlijk niet heel lekker :X Ik had surimi met een toef van avocado en zalm met een toef van wasabi. Op de een of andere manier matchte de structuur niet met de smaak ofzo :D Zoiets zacht-cakeigs moet voor mij gewoon zoet zijn denk ik en anders heb ik liever een quiche :)

Mijn laatste bakproject:



Brownies
Bounty taart
Quichejes en petit-four-achtige-dingetjes met frambozencreme, frambozenjam en een klein beetje marsepein :9
pi_121992710
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2013 17:29 schreef Inu het volgende:

[..]

Van Rudolph?

Ik had hartige cakejes gemaakt, maar ik vond ze eigenlijk niet heel lekker :X Ik had surimi met een toef van avocado en zalm met een toef van wasabi. Op de een of andere manier matchte de structuur niet met de smaak ofzo :D Zoiets zacht-cakeigs moet voor mij gewoon zoet zijn denk ik en anders heb ik liever een quiche :)

Mijn laatste bakproject:

[ afbeelding ]

Brownies
Bounty taart
Quichejes en petit-four-achtige-dingetjes met frambozencreme, frambozenjam en een klein beetje marsepein :9
Wow! U had een feestje? ;)
pi_121992827
Vriendinnen kwamen op bezoek :)

En een beetje oefenen in timen, want ik moet in mei een high tea maken voor 40 man :X Ik weet nu dus dat marsepein niet lekkerder wordt als het een nacht in de koelkast staat en dat ik de bountytaart het beste op per cake in de oven moet zetten ipv tegelijk, want dan gaat de ene harder dan de andere :) En ik had deze keer een ander soort kokosmelk, maar hij was veel natter dan de vorige keren...
pi_121996215
Nee gewoon via internet. Staat nu in de oven, ziet er wel lekker uit. Ben benieuwd hoe het smaakt haha
Nog nooit muffins gebakken, laat staan hartige. Maar dan voel ik mij minder schuldig als ik snoep ;)
Enige dat ik tot nu toe kan bakken is een oven baked cheesecake en een chocolade taart (die mijn vriend nog beter maakt..)
Ze zeggen wel eens dat je kokers en bakkers hebt maar niet allebei tegelijk. Ik kan heel lekker koken en wil nu het tegendeel proberen te bewijzen hihi
  † In Memoriam † donderdag 24 januari 2013 @ 19:26:31 #31
37843 lady-wrb
kortaf
pi_121997098
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2013 16:22 schreef Spuuglokje het volgende:
Ah, er is een speciaal koekjestopic zie ik! Ik postte mijn koekjes in het taartentopic :@ , omdat ik normaal gesproken taarten decoreer. Vandaag heb ik chocoladekoekjes gemaakt:

[ afbeelding ]
is het ook chocoladekoekjesdeeg?

ze zijn weer mooi spuuglokje!
  † In Memoriam † donderdag 24 januari 2013 @ 19:28:40 #32
37843 lady-wrb
kortaf
pi_121997217
ik heb een bakverbod :(
mijn vriend vindt zich te dik en geeft mij de schuld omdat ik volgens hem veel te lekkere dingen bak.

en nu zitten we aan de spruitjestaart :')
(die trouwens heel lekker is)
pi_121997395
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2013 19:28 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb een bakverbod :(
mijn vriend vindt zich te dik en geeft mij de schuld omdat ik volgens hem veel te lekkere dingen bak.

en nu zitten we aan de spruitjestaart :')
(die trouwens heel lekker is)
Geen collega's die je blij kunt maken? Ik deel alles uit op werk, aan mijn moeder ed.
  † In Memoriam † donderdag 24 januari 2013 @ 19:40:04 #34
37843 lady-wrb
kortaf
pi_121997915
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2013 19:31 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Geen collega's die je blij kunt maken? Ik deel alles uit op werk, aan mijn moeder ed.
vorig jaar nog wel. maar ja, contract niet verlengd dus nu zit ik thuis.
mijn moeder woont anderhalf uur treinen bij me vandaan helaas, maar ik bak wel eens wat voor haar als ik er heen ga.
  donderdag 24 januari 2013 @ 19:58:40 #35
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_121999118
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2013 19:26 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

is het ook chocoladekoekjesdeeg?

:Y Tijdens het kneden rook het heerlijk naar cacao O+ en dat was maar goed ook, want het zag er euhhh preciés zo uit als smeuïge poep. :')
  † In Memoriam † donderdag 24 januari 2013 @ 20:04:51 #36
37843 lady-wrb
kortaf
pi_121999500
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2013 19:58 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

:Y Tijdens het kneden rook het heerlijk naar cacao O+ en dat was maar goed ook, want het zag er euhhh preciés zo uit als smeuïge poep. :')
hoe doe je dat? gewoon koekjesdeeg met cacao? en zo ja, hoeveel doe je er dan in?
  donderdag 24 januari 2013 @ 21:53:36 #37
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_122006236
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2013 20:04 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

hoe doe je dat? gewoon koekjesdeeg met cacao? en zo ja, hoeveel doe je er dan in?
Achterop het pak koekjesdeeg van Koopmans staat als tip om 65 gram cacao en 4 eetlepels melk door het deeg te kneden om chocoladedeeg te maken. :)
  † In Memoriam † donderdag 24 januari 2013 @ 21:54:23 #38
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122006279
quote:
1s.gif Op donderdag 24 januari 2013 21:53 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Achterop het pak koekjesdeeg van Koopmans staat als tip om 65 gram cacao en 4 eetlepels melk door het deeg te kneden om chocoladedeeg te maken. :)
klinkt goed! ga ik een keer proberen!
  donderdag 24 januari 2013 @ 23:15:45 #39
3185 Adelante
To let it go now
pi_122011291
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2013 19:40 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

vorig jaar nog wel. maar ja, contract niet verlengd dus nu zit ik thuis.
mijn moeder woont anderhalf uur treinen bij me vandaan helaas, maar ik bak wel eens wat voor haar als ik er heen ga.
Woon je in de buurt van Arnhem? :9
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  † In Memoriam † vrijdag 25 januari 2013 @ 08:27:56 #40
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122018907
quote:
6s.gif Op donderdag 24 januari 2013 23:15 schreef Adelante het volgende:

[..]

Woon je in de buurt van Arnhem? :9
nee, meer in de buurt van amsterdam
pi_122018967
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 08:27 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

nee, meer in de buurt van amsterdam
Misschien moeten we koekjes aan elkaar gaan uitwisselen :') Of naar die aardige meneer van Marktplaats sturen ;)
  † In Memoriam † vrijdag 25 januari 2013 @ 08:38:59 #42
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122019062
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 08:32 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Misschien moeten we koekjes aan elkaar gaan uitwisselen :') Of naar die aardige meneer van Marktplaats sturen ;)
haha leuk idee bloempje!

of een keer met zijn allen een high tea organiseren en dat iedereen wat meeneemt :D
pi_122019835
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 08:27 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

nee, meer in de buurt van amsterdam
Oh? O-)
  † In Memoriam † vrijdag 25 januari 2013 @ 09:23:25 #44
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122019866
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 09:21 schreef Bleie het volgende:

[..]

Oh? O-)
kom maar op hoor!
pi_122019953
:)

Maar eigenlijk vind ik bakken zelf ook leuk! En dit weekend mag ik weer, want m'n zoontje is jarig. Zondag 10 man + wat kinderen over de vloer. Ik wil eigenlijk in elk geval een cheesecake maken, en voor vandaag (= eigenlijke verjaardag) had m'n man al appeltaart gehaald, dus daar is vast ook nog wel wat van over, maar dan nog iets erbij, weet nog niet wat.

En nog hapjes voor de borrel, maar dat valt dan weer buiten dit topic.
pi_122020071
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 09:26 schreef Bleie het volgende:
:)

Maar eigenlijk vind ik bakken zelf ook leuk! En dit weekend mag ik weer, want m'n zoontje is jarig. Zondag 10 man + wat kinderen over de vloer. Ik wil eigenlijk in elk geval een cheesecake maken, en voor vandaag (= eigenlijke verjaardag) had m'n man al appeltaart gehaald, dus daar is vast ook nog wel wat van over, maar dan nog iets erbij, weet nog niet wat.

En nog hapjes voor de borrel, maar dat valt dan weer buiten dit topic.
Een merengue? Die zien er altijd zo mooi uit en ik hou van eiwitschuim :9
pi_122023868
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 09:32 schreef Inu het volgende:

[..]

Een merengue? Die zien er altijd zo mooi uit en ik hou van eiwitschuim :9
Maar dat heb ik nog nooit gemaakt, en het lijkt me best tricky, of niet?
pi_122031245
Hier weer een nieuwe lading hartige muffins gemaakt, dit keer met kruidenkaas en bosuitjes. Erg lekker :9
pi_122040815
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 11:43 schreef Bleie het volgende:

[..]

Maar dat heb ik nog nooit gemaakt, en het lijkt me best tricky, of niet?
Ligt aan hoe je het aanpakt. Met blind bakken ed is best veel werk, maar Google maar eens op Hallon Drom, dat is cake met frambozen en eiwitschuim erop. Super simpel en echt lekker! Ik zit mobiel, anders had ik hem nog wel even geplakt. Recept is van Broodnodig in Utrecht, heerlijk!

Eiwit gewoon iets schuimig kloppen en vanaf dan beetje bij beetje suiker erdoor kloppen (volgende lepel erbij als je de vorige niet meer voelt met het kloppen) tot het stijf is :)
pi_122080307
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2013 21:39 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik heb vandaag ook spullen in huis gehaald voor wel 400 koekjes. Maar nog niet de tijd gehad daadwerkelijk te bakken. Ik heb mezelf het andere deel van de Hummingbird Bakery cadeau gedaan, Cake days. Mijn handen jeuken!
Leuke boeken :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_122082883
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2013 16:22 schreef Spuuglokje het volgende:
Ah, er is een speciaal koekjestopic zie ik! Ik postte mijn koekjes in het taartentopic :@ , omdat ik normaal gesproken taarten decoreer. Vandaag heb ik chocoladekoekjes gemaakt:

[ afbeelding ]
Wederom mooi.
Heb koekjes klaar staan om morgen eens met fondant te bekleden. De puzzel uitsteker had ik gebruikt en heb pearl dust voor effect.

Net ook bij de cakepops gebruikt, mooi glans effect
pi_122084347
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 18:56 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Leuke boeken :9
:Y Morgen wordt de koffie-choco cake gemaakt. Ik wil eigenlijk van dit recept muffins maken, maar cakebeslag is niet hetzelfde als muffinbeslag. Zijn er tips voor hoe je dat kunt omwerken? Gewoon iets toevoegen of weglaten?
  † In Memoriam † zaterdag 26 januari 2013 @ 20:30:20 #53
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122084550
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 16:03 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik kwam gisteren op mijn werk enkele bananen tegen van een collega die al een week afwezig was. Dat werd dus Bananenbrood van de Hummingbird Bakery. Helaas kon mijn siliconenbakvorm het niet aan en die begon halverwege al het beslag overboord te gooien. Vandaar de uitgezakte vorm. Lekker, maar net niet lekker genoeg om er in door te blijven eten.
[ afbeelding ]
hoei heb je daar een recept van? :~
pi_122084898
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 20:30 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

hoei heb je daar een recept van? :~
Hier staat het op internet. Het was een grote hit bij iedereen om mij heen! Ik vond hem iets te veel naar banaan smaken :')
  † In Memoriam † zaterdag 26 januari 2013 @ 20:38:44 #55
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122084992
ik zal blij zijn als die sneeuwzooi eens weg is.
ik wou vandaag naar de taartenshop maar ik zag een fietstocht met die sneeuw toch echt niet zitten.
pi_122085114
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 20:38 schreef lady-wrb het volgende:
ik zal blij zijn als die sneeuwzooi eens weg is.
ik wou vandaag naar de taartenshop maar ik zag een fietstocht met die sneeuw toch echt niet zitten.
Volgens mij heb jij met de taartenshop wat ik met de Kookwinkel daar heb. Ze kennen mijn postcode uit mijn hoofd voor de punten die ik spaar :') Misschien moet ik eens koekjes voor ze bakken. :s)
  † In Memoriam † zaterdag 26 januari 2013 @ 20:44:32 #57
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122085271
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 20:41 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Volgens mij heb jij met de taartenshop wat ik met de Kookwinkel daar heb. Ze kennen mijn postcode uit mijn hoofd voor de punten die ik spaar :') Misschien moet ik eens koekjes voor ze bakken. :s)
zit die kookwinkel op de zaanbocht?
en hebben ze daar die stempel?

[ Bericht 2% gewijzigd door lady-wrb op 26-01-2013 20:58:46 ]
pi_122085692
Hier zijn het voor morgen twee taarten van Nigella Lawson (Goddelijke huisvrouw) geworden: De Londense cheesecake en de limoentaart. Die laatste al een paar keer eerder gemaakt, en is altijd een succes. Deze cheesecake was nieuw, voor het eerst in een waterbad. Morgen eens proeven wat het geworden is. :)
  zaterdag 26 januari 2013 @ 20:55:33 #59
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_122085825
Die cheesecake is goddelijk Bleie :Y
Ik heb je lief mijn hele leven
  † In Memoriam † zaterdag 26 januari 2013 @ 20:59:20 #60
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122085986
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 20:52 schreef Bleie het volgende:
Hier zijn het voor morgen twee taarten van Nigella Lawson (Goddelijke huisvrouw) geworden: De Londense cheesecake en de limoentaart. Die laatste al een paar keer eerder gemaakt, en is altijd een succes. Deze cheesecake was nieuw, voor het eerst in een waterbad. Morgen eens proeven wat het geworden is. :)
waar kan ik de recepten vinden? :~
pi_122087852
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 20:44 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

zit die kookwinkel op de zaanbocht?
en hebben ze daar die stempel?
Ja die :Y Maar ik weet niet zeker of zij die stempel hebben. Zou kunnen. Ze verkopen ze zeker bij Nice Thingz, op de gedempte gracht in Zaandam. En bij de Bijenkorf
pi_122088957
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 20:59 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

waar kan ik de recepten vinden? :~
http://www.nigella.com/recipes/view/london-cheesecake-147

http://www.goddelijkehuisvrouw.nl/index.php/key-lime-pie/

(Zit mobiel, maar volgens mij zijn dit ze. Ik gebruik zelf gewoon het papieren kookboek, is echt geweldig!)
  † In Memoriam † zaterdag 26 januari 2013 @ 22:27:22 #63
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122090975
dank jullie wel allebei _O_
die winkel op de gedempte gracht ken ik wel. leuke dingen hebben ze daar idd
toepasselijke naam :D
pi_122103809
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 22:27 schreef lady-wrb het volgende:
dank jullie wel allebei _O_
die winkel op de gedempte gracht ken ik wel. leuke dingen hebben ze daar idd
toepasselijke naam :D
Zeker! Ik ben verbaasd over de prachtige site en webwinkel! Het is geen keten maar slechts een vrij kleine winkel. Nice!
  zondag 27 januari 2013 @ 13:15:00 #65
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_122109013
Ben nu bezig met deze:

pi_122109661
ik heb net bananen muffins met walnoten en pecannoten gemaakt. Zijn wel lekker, niet te bananerig, lekker met nootjes maar ze blijven ontzettend plakken aan de cups. Weet iemand waar dit aan ligt? Ik heb dit al vaker gehad, dat de halve muffin aan de cup blijft hangen als je het papiertje eraf haalt. Heel vervelend.
pi_122110356
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 21:33 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Ja die :Y Maar ik weet niet zeker of zij die stempel hebben. Zou kunnen. Ze verkopen ze zeker bij Nice Thingz, op de gedempte gracht in Zaandam. En bij de Bijenkorf
Ai. Die link heb ik maar snel weer dichtgedaan, leek me erg slecht voor mijn portemonnee :P .
pi_122110882
lekker topic :9
Werewolf
pi_122112892
*zucht*
Ik ben bezig met Adameuskoekjes, maar het beslag wil geen deeg worden. Blijft 1 grote extreme plakkerige klomp :') Iemand een idee hoe dat kan?

Kheb er ook nog wat extra bloem bij gegooid in de hoop dat het beter wordt, maar dat wordt het niet..
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
  † In Memoriam † zondag 27 januari 2013 @ 15:51:43 #70
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122116918
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 14:31 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
*zucht*
Ik ben bezig met Adameuskoekjes, maar het beslag wil geen deeg worden. Blijft 1 grote extreme plakkerige klomp :') Iemand een idee hoe dat kan?

Kheb er ook nog wat extra bloem bij gegooid in de hoop dat het beter wordt, maar dat wordt het niet..
je boter was te zacht toen je begon?

misschien de hele handel een tijdje laten rusten in de koelkast?

het ziet er overigens wel erg lekker uit, al hou ik niet van pistache. maar de koekjes zien er erg lekker uit : 9
  zondag 27 januari 2013 @ 16:17:49 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122118220
Recept is waardeloos, twee eieren? Hoe groot? maakt nogal een verschil of je m of xl hebtm
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_122119611
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 22:27 schreef lady-wrb het volgende:
dank jullie wel allebei _O_
die winkel op de gedempte gracht ken ik wel. leuke dingen hebben ze daar idd
toepasselijke naam :D
Koekstempels van Nicolas Vahé binnenkort bij de K'ook, staat net vermeld op hun facebooksite. :)
Mijn choco-cake is wel aardig gelukt maar helaas gebarsten aan de bovenkant. Ik kreeg vreemd genoeg mijn oven in het begin niet op de juiste temp. Hij schoot van 150 naar 200 graden. Daar kan een cake niet echt tegen. En ik proef de koffie niet echt, vreemd genoeg. Ach, de collega's zullen er morgen weer blij mee zijn :D
  † In Memoriam † zondag 27 januari 2013 @ 17:54:08 #73
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122122269
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 16:49 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Koekstempels van Nicolas Vahé binnenkort bij de K'ook
owwwww bind me vast, ik wil ze

(valt het op dat ik met 50 tinten grijs koekjes bezig ben? :P )
  zondag 27 januari 2013 @ 18:45:57 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122124858
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 17:54 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

owwwww bind me vast, ik wil ze

(valt het op dat ik met 50 tinten grijs koekjes bezig ben? :P )


Of




[ Bericht 10% gewijzigd door Pietverdriet op 27-01-2013 18:52:22 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † zondag 27 januari 2013 @ 19:06:37 #75
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122125991
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2013 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Of


[ afbeelding ]
hahaha die zijn echt gaaf.

ik moet je teleurstellen. het zijn gewoon koekjes in diverse grijstinten fondant
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')