abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_122457907
Ik gebruik de goedkoopste variant roomkaas die ik kan vinden in de supermarkt. Bij hoogvliet iets van 40 cent per bakje dacht ik?
  maandag 4 februari 2013 @ 11:57:34 #155
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_122458909
Ik gebruik ook goedkope roomkaas, die van de Lidl vind ik prima :)
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_122463409
Bedankt voor alle reacties! Ik heb nog nooit een cheesecake gemaakt, en ook geen mon chou taart dus ik wist t echt even niet :-)
pi_122468561
Ik gebruik beide, net waar ik trek in heb. Mon Chou is ook prima te gebruiken voor je cheesecakes.
pi_122469833
Monchou met poedersuiker en citroensap voor over de worteltaart :9
  maandag 4 februari 2013 @ 17:21:41 #159
3185 Adelante
To let it go now
pi_122470328
Monchou is toch gewoon een merk die zowel roomkaas als monchoukaas verkopen (om het ff makkelijk te houden). Voor mijn cheesecake heb ik de Monchou roomkaas in kleine pakjes gebruikt :7
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_122480687
Ik heb bij de Lidl van die bakjes roomkaas gekocht :D En meteen maar witte chocolade want die was daar heel goedkoop. Donderdag ga ik hem bakken, ik ben heel benieuwd!
pi_122482290
Ik heb gisteren een kruidkoek gebakken naar recept van mijn oma O+ Hij was in de vorm een beetje uitgezakt maar smaakte heeeeerlijk!



[ Bericht 1% gewijzigd door Mazou op 04-02-2013 21:04:48 ]
pi_122482334
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 11:22 schreef Dragonberry het volgende:
Ik gebruik de goedkoopste variant roomkaas die ik kan vinden in de supermarkt. Bij hoogvliet iets van 40 cent per bakje dacht ik?
oh echt? ik vind ze niet goedkoper dan 87 cent :o
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 4 februari 2013 @ 21:01:18 #163
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_122482427
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 17:21 schreef Adelante het volgende:
Monchou is toch gewoon een merk die zowel roomkaas als monchoukaas verkopen (om het ff makkelijk te houden). Voor mijn cheesecake heb ik de Monchou roomkaas in kleine pakjes gebruikt :7
Idem. En bastognekoeken voor de bodem. Er was maar een beetje water bij ingekomen. Toch zure room gebruikt voor de bovenste laag.

Erg lekker. :9
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 4 februari 2013 @ 21:03:53 #164
3185 Adelante
To let it go now
pi_122482568
quote:
1s.gif Op maandag 4 februari 2013 21:01 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Idem. En bastognekoeken voor de bodem. Er was maar een beetje water bij ingekomen. Toch zure room gebruikt voor de bovenste laag.

Erg lekker. :9
Ik vond 'm wel machtig, niet een taartje om 3 stukken van te eten op een dag :P
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  maandag 4 februari 2013 @ 21:05:01 #165
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_122482646
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 21:03 schreef Adelante het volgende:

[..]

Ik vond 'm wel machtig, niet een taartje om 3 stukken van te eten op een dag :P
Ja, behoorlijk machtig!
The love you take is equal to the love you make.
pi_122488619
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 20:59 schreef Mirjam het volgende:

[..]

oh echt? ik vind ze niet goedkoper dan 87 cent :o
zou ook kunnen, zal de volgende keer eens kijken hoe duur het nou was. Vond het in ieder geval best goedkoop.
pi_122489522
quote:
1s.gif Op maandag 4 februari 2013 22:27 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

zou ook kunnen, zal de volgende keer eens kijken hoe duur het nou was. Vond het in ieder geval best goedkoop.
Pas bij Hoogvliet nog "Frischa" verse roomkaas gekocht als Philadelphia variant. ¤ 0,59 voor een bakje van 200 g. Bij de Aldi is een vergelijkbaar bakje ¤ 0,55. Heb het gebruikt voor een citroencheesecakeje (16cm) met limoncello topping:



En het resultaat:


[ Bericht 1% gewijzigd door Tourniquet op 04-02-2013 22:47:30 ]
pi_122498282
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 22:41 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Pas bij Hoogvliet nog "Frischa" verse roomkaas gekocht als Philadelphia variant. ¤ 0,59 voor een bakje van 200 g. Bij de Aldi is een vergelijkbaar bakje ¤ 0,55. Heb het gebruikt voor een citroencheesecakeje (16cm) met limoncello topping:

[ afbeelding ]

En het resultaat:
[ afbeelding ]
Oh :9 Recept?

Ik heb een fles limoncello liggen, maar ik hou helemaal niet van sterke alcohol :')
pi_122499986
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2013 09:53 schreef Inu het volgende:

[..]

Oh :9 Recept?

Ik heb een fles limoncello liggen, maar ik hou helemaal niet van sterke alcohol :')
Limoncello vind ik helemaal niet zo sterk hoor, lekker een klein glaasje na het eten, fles bewaren in de vriezer! :9

Voor de cheesecake: (let op, dit is dus voor een kleine springvorm van 15/16cm)
- 75 gram meergranen biscuitjes
- 40 gram gesmolten boter
- 400 gram roomkaas
- 75 gram suiker
- merg uit 1 vanillestokje (of 1 tl vanille extract)
- rasp en sap van 1 citroen
- 1 eetlepel bloem
- 2 eieren
- 60 gram creme fraiche

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 15cm in en leg een rond stuk bakpapier op de bodem.

2. Verkruimel de biscuitjes en meng de boter hier doorheen. Druk dit mengsel in de springvorm, waarbij je zorgt dat er een opstaand randje ontstaat. Je kunt hiervoor het beste de onderkant van een lepel gebruiken. Zet 10-15 minuten in de oven terwijl je het roomkaas-mengsel maakt.

3. Klop met een mixer of garde de roomkaas glad. Meng hier vervolgens de rest van de ingrediënten doorheen, waarna je elke keer kort klopt. Eindig met de creme fraiche.

4. Schenk het roomkaas-mengsel in de springvorm. Bak de cheesecake 15 minuten op 180 graden. Verlaag vervolgens de temperatuur naar 100 graden en bak nog eens 45 minuten.

5. Laat de oven vervolgens volledig afkoelen voor je de cheesecake eruit haalt. Laat de cheesecake vervolgens het liefste een dag in de koelkast staan voor je hem eet.

Topping:
- 50 gram fijne kristalsuiker
- 2 eetlepels maizena
- 125 ml water
- 3 eetlepels limoncello
- 1 eigeel

1. Meng de suiker met de maizena in een pannetje en zet op het vuur. Giet langzaam de limoncello en het water erbij, laat koken en roer voortdurend. Als de saus begint te binden, voeg je een eetlepel van de saus bij het eigeel en roer goed. Doe daarna het eigeel bij de vloeistof en roer tot het drillerig wordt.

2. Laat iets afkoelen en verdeel met een garneermes of achterkant van een lepel over de cheesecake. Zet de cheesecake in de koelkast, laat de bovenlaag nog even opstijven.

Heb voor de cheesecake geen waterbad gebruikt en had een kleine barst in het midden, wat niet zo erg was aangezien er nog topping overheen ging. Garnering op de foto zijn schijfjes gekonfijte citroen.
pi_122629495
ik neem altijd roomkaas van de aldi, vind die wat steviger/romiger/voller.
en maar 55cent natuurlijk!
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_122646201
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 20:59 schreef Mazou het volgende:
Ik heb gisteren een kruidkoek gebakken naar recept van mijn oma O+ Hij was in de vorm een beetje uitgezakt maar smaakte heeeeerlijk!

[ afbeelding ]
Zo ziet hij er ook uit, lijkt me heel lekker zo versgemaakt!
pi_122709356
Ik heb voor mijn verjaardag gister ook cheescakejes gemaaakt. Ik heb philadelphia gebruikt..
Was erg lekker:



Had ook nog een kersenkruimeltaart gemaakt:



En brownie:


Nu allemaal op.. :{
  zondag 10 februari 2013 @ 13:37:56 #173
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_122709483
Verrassend!

Hoe krijg je die koekboden in de papieren vormjes? Is dat niet lastig aandrukken?
The love you take is equal to the love you make.
pi_122714092
quote:
14s.gif Op zondag 10 februari 2013 13:37 schreef Lienekien het volgende:
Verrassend!

Hoe krijg je die koekboden in de papieren vormjes? Is dat niet lastig aandrukken?
Dat ging eigenlijk heel makkelijk :), gewoon met een kleine lepel aandrukken.
Ik heb siliconen bakvormpjes gebruik, maar denk dat het met papieren net zo makkelijk werkt
pi_122715557
Ja, ik heb t weleens in papieren vormpjes gedaan, is heel simpel.
  zondag 10 februari 2013 @ 16:18:17 #176
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_122716560
Leuk idee! Onthouden.

Ik heb vanmiddag courgette-wortelmuffins gemaakt. Had toevallig alle ingrediënten in huis. Je proeft de courgette en wortel niet echt, maar het maakt de muffins lekker smeuïg.


http://allrecipes.nl/recept/12225/courgette-muffins.aspx
The love you take is equal to the love you make.
pi_122717747
quote:
14s.gif Op zondag 10 februari 2013 16:18 schreef Lienekien het volgende:
Leuk idee! Onthouden.

Ik heb vanmiddag courgette-wortelmuffins gemaakt. Had toevallig alle ingrediënten in huis. Je proeft de courgette en wortel niet echt, maar het maakt de muffins lekker smeuïg.

http://allrecipes.nl/recept/12225/courgette-muffins.aspx
Die zien er ook lekker uit!
  vrijdag 15 februari 2013 @ 13:53:54 #178
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_122912473
Zo, flink aan het bakken geslagen voor de verjaardag van mijn vriend.

De appelplaatkoek is net klaar:

Ongeveer dit recept, maar dan zonder de witte suiker en met gedroogde cranberry's door het appelmengsel. Overigens heb ik de helft van het recept gemaakt.

De chocolade-vanillecake staat nu in de oven en ik ga zometeen met de kwarktaart beginnen.
pi_122942370
Hmm, we gaan komende week een paar dagen bij mijn ouders logeren. Goed excuus om iets lekkers mee te nemen. ;) Maar wat? Ik moet t dinsdag kunnen maken, en dan moet t woensdag een autorit van 4 uur overleven. Ik dacht aan boterkoek of zo, (heeft iemand daar een goed recept van?), maar misschien heeft iemand nog andere suggesties?
pi_122943191
Brownies of idd iets koekigs?

Ik heb de limoncello cheesecake gemaakt gisteren en de topping is nu aan het opstijven :) even gemist dat het om een kleine springvorm ging en ik had geen extra roomkaas, dus alles verdubbeld behalve de cheesecakelaag zelf :') ben benieuwd! En ik kwam er ook achter dat mijn elektrische oven niet lager kan dan 140 dus moeten kloten met de gasoven met vier grote scheuren als resultaat ;(

Edit: En hij is heerlijk!

[ Bericht 2% gewijzigd door Inu op 16-02-2013 10:40:32 ]
pi_123034104
Jullie tips voor een betaalbare mini cheesecake vorm? Via Amazon en Ebay is het minstens 30 euro en misschien vind ik dan cupcakebakjes ineens niet zo heel lelijk ;)
  maandag 18 februari 2013 @ 16:24:31 #182
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123034625
Wat moet ik mij voorstellen onder een mini cheescakevorm? een kleine springvorm?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123034822
Nee, een soort muffinvorm, maar dan met losse onderkantjes en rechte bakjes



Dan krijg je dus mooie rechte gladde cakejes, in plaats van die gerimpelde uitlopende als je een muffinvorm met papiertjes gebruikt.
pi_123036357
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2013 13:34 schreef pep88 het volgende:
Ik heb voor mijn verjaardag gister ook cheescakejes gemaaakt. Ik heb philadelphia gebruikt..
Was erg lekker:

[ afbeelding ]

Had ook nog een kersenkruimeltaart gemaakt:

[ afbeelding ]

En brownie:
[ afbeelding ]

Nu allemaal op.. :{
Heb je de koekbodems van die cheesecakejes gebakken?
Lijkt me een hel om uit die vormpjes te krijgen anders...
pi_123045886
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 16:29 schreef Inu het volgende:
Nee, een soort muffinvorm, maar dan met losse onderkantjes en rechte bakjes

[ afbeelding ]

Dan krijg je dus mooie rechte gladde cakejes, in plaats van die gerimpelde uitlopende als je een muffinvorm met papiertjes gebruikt.
:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o HEBBENN *O*
pi_123061724
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 20:40 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o HEBBENN *O*
Ja, ik ook dus! :) Als jij nou even een NLse locatie vindt die hem heeft, misschien is hij dan geen 30 euro :P Het lijkt wel of ze alleen in Amerika bestaan....
pi_123061774
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 09:12 schreef Inu het volgende:

[..]

Ja, ik ook dus! :) Als jij nou even een NLse locatie vindt die hem heeft, misschien is hij dan geen 30 euro :P Het lijkt wel of ze alleen in Amerika bestaan....
Ik heb wel een webshop gevonden waar ze andere artikelen van het merk verkopen.. Helaas niet deze vorm :(
pi_123062249
Ik denk dat ik anders deze ga halen, iets goedkoper en in de buurt :)

http://www.kookwinkel.nl/go/#26269

Daar moet je ze in principe ook redelijk goed uit kunnen duwen lijkt me...
pi_123093511
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 17:07 schreef Bakkerd het volgende:

[..]

Heb je de koekbodems van die cheesecakejes gebakken?
Lijkt me een hel om uit die vormpjes te krijgen anders...
Ik heb de bodems niet gebakken, maar ging er prima uit.

Ik wist niet dat er speciale vormen voor bestonden eigenlijk, is wel mooier dan in cupcakevormpjes! Misschien ooit..
  dinsdag 19 februari 2013 @ 21:58:14 #190
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123093746
Voor de mensen die in het oosten wonen, aldi Sued heeft zeer degelijke cupcake, taartjes, muffin en minimuffin vormen in de aanbieding voor 3,95
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Licht Ontvlambaar dinsdag 19 februari 2013 @ 22:52:50 #191
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_123097362
Ow, donderdag even binnen rennen dan :)
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_123114789
quote:
11s.gif Op zondag 13 januari 2013 21:36 schreef Skaai het volgende:
Martha Stewarts Lemon squares! Goddelijk lekker!

[ afbeelding ]
Hoeveel citroenen heb je hiervoor gebruikt? Ik heb er nog 2 liggen namelijk waarvoor ik geen andere bestemming weet :9
pi_123115686
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 21:55 schreef pep88 het volgende:

[..]

Ik heb de bodems niet gebakken, maar ging er prima uit.

Ik wist niet dat er speciale vormen voor bestonden eigenlijk, is wel mooier dan in cupcakevormpjes! Misschien ooit..
Ja? Dan ga ik mini-banoffee pies proberen te maken!
Bij de action verkopen ze trouwens ook een 'rechte' muffintray, niet met uitneembare bodempjes maar wel van dat silliconenspul :)
pi_123131867
Zojuist Bougatsa gemaakt. En op! :D Filodeeg met zelfgemaakte custard-vulling.
  † In Memoriam † donderdag 21 februari 2013 @ 11:27:17 #195
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_123153990
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2013 13:30 schreef Inu het volgende:

[..]

Hoeveel citroenen heb je hiervoor gebruikt? Ik heb er nog 2 liggen namelijk waarvoor ik geen andere bestemming weet :9
Ik moest 180 ml hebben, dat kwam neer op zo'n 4 citroenen :P
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  vrijdag 1 maart 2013 @ 16:43:16 #196
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_123505893
Ik heb nu een bananenbrood in de oven staan. Eerste keer dat ik zoiets maak, dus ben erg benieuwd :D
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_123506834
Ik heb zojuist de Pindakaaskoekjes met chocoladestukjes uit de oven, en nu smelt de boter voor de klassieke chocolade Whoopie pies met vanille Marshmallow Fluff. Vanavond volgen dan nog de blueberry muffins en dan zijn we weer klaar voor de high tea van morgen! :9

Muffins zijn dan toch nog wel goed?
pi_123506853
quote:
6s.gif Op donderdag 21 februari 2013 11:27 schreef Skaai het volgende:

[..]

Ik moest 180 ml hebben, dat kwam neer op zo'n 4 citroenen :P
Ik had uiteindelijk 100 ml dus alles gewoon gedeeld en ze waren lekker! Had een brownieblik gepakt, dus dat klopt ook wel ongeveer. Lekker knapperige bodem en goede zachte bovenkant :9
  vrijdag 1 maart 2013 @ 17:19:21 #199
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_123507107
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2013 17:10 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik heb zojuist de Pindakaaskoekjes met chocoladestukjes uit de oven, en nu smelt de boter voor de klassieke chocolade Whoopie pies met vanille Marshmallow Fluff. Vanavond volgen dan nog de blueberry muffins en dan zijn we weer klaar voor de high tea van morgen! :9

Muffins zijn dan toch nog wel goed?
Ja hoor, geen probleem met muffins!
pi_123509570
Mijn mixer is zojuist half gestorven op de vulling voor de Whoopie Pies. Wat een bizar spul is dat Marshmallow fluff! Werkelijk nog nooit iets chemischer gezien dan dat.
pi_123509789
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2013 16:43 schreef Mirjam het volgende:
Ik heb nu een bananenbrood in de oven staan. Eerste keer dat ik zoiets maak, dus ben erg benieuwd :D
Ik ook. Hoe eet je dat? Ik bedoel waarmee :D
  vrijdag 1 maart 2013 @ 18:49:41 #202
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_123509943
quote:
3s.gif Op vrijdag 1 maart 2013 18:45 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Ik ook. Hoe eet je dat? Ik bedoel waarmee :D
ik zit net op een stuk te knagen :D
Gewoon zo eigenlijk, als cake. Ik zie het niet als echt brood, het smaakt meer naar een goedgevulde cake. (Ik had er lekker veel walnoten in gedaan, nom)
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_123510285
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 maart 2013 18:49 schreef Mirjam het volgende:

[..]

ik zit net op een stuk te knagen :D
Gewoon zo eigenlijk, als cake. Ik zie het niet als echt brood, het smaakt meer naar een goedgevulde cake. (Ik had er lekker veel walnoten in gedaan, nom)
Does een receptje :)
  vrijdag 1 maart 2013 @ 19:02:45 #204
3185 Adelante
To let it go now
pi_123510374


Malteser cake gemaakt als toetje :9 :9
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')