heel goed zelfs, mijn eerste keer waren ze prut, veel te hard aan de buitenkant en van binnen rauwquote:Op donderdag 7 maart 2013 12:18 schreef dahippieunicorn het volgende:
[..]
Ja klopt, is inderdaad jammer. Maar voor een eerste echte poging vond ik ze best goed gelukt!
Ik ben er niet kapot van, geen hele bijzondere recepten en de informatie is ook niet spectaculair. (over de kwaliteit van de recepten kan ik niets zeggen, ik kreeg niet echt de behoefte om er iets uit te maken)quote:Op woensdag 6 maart 2013 22:14 schreef bloempje-moi het volgende:
Heeft iemand hier het Nederlands Bakboek? Is het wat?
Hmm, ik weet niet of dit wat gaat worden. ik haalde hem na anderhalf uur uit de oven, al een half uur langer dan recept zegt, snij hem aan en hij is nog gewoon erg nat van binnen. Nu terug gezet maar of dit nog goed gaat komen..?quote:Op vrijdag 8 maart 2013 15:00 schreef Mirjam het volgende:
'The Best Bananabread 'staat nu in de oven, zal me benieuwen of deze nóg beter is dan de vorige
Is het voor zondagavond nog wat geworden?quote:Op vrijdag 8 maart 2013 16:55 schreef Mirjam het volgende:
[..]
Hmm, ik weet niet of dit wat gaat worden. ik haalde hem na anderhalf uur uit de oven, al een half uur langer dan recept zegt, snij hem aan en hij is nog gewoon erg nat van binnen. Nu terug gezet maar of dit nog goed gaat komen..?
Hij is heel nat gebleven. Wel eetbaar, smaak is prima, en hij valt niet uit elkaar, maar héél nat. Dit recept ga ik dus niet nog eens maken.quote:Op zondag 10 maart 2013 21:41 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Is het voor zondagavond nog wat geworden?
Oh wat een snoetjesquote:Op donderdag 14 maart 2013 20:09 schreef LiedjeBackstage het volgende:
[ afbeelding ]
Vandaag weer eens soezen gemaakt en voor de leuk eens gedecoreerd met gekleurd chocolade en een blommetje. De soezen zijn gevuld met Zwitsers room.
Satéprikker erin en dippen?quote:Op donderdag 21 maart 2013 14:57 schreef Bakkerd het volgende:
Ik wil chocoladerozijnen maken, weet iemand of ik de rozijnen het beste kan wellen of niet?
Ennn ik wil ook een poging wagen om die milka popcorn snax na te makende caramel popcorn en chocola is binnen, maar heeft iemand nog een geniaal idee hoe ik de popcorn het beste helemaal kan coaten?
Hmm ik denk dat het dan een érg tijdrovend klusje wordt, als je ze één voor één moet doenquote:
Hoe tof! Die ga ik ook eens maken. Laat je weten hoe het was? Inclusief foto's uiteraardquote:Op donderdag 21 maart 2013 19:56 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]
Van het weekend gaan we samen de zebra cheesecake maken
http://www.notquitenigella.com/2010/04/27/zebra-cheesecake/
Nog een vraag: er wordt in dit recept Cream of tartar gebruikt. Is dat bakpoeder of baksoda? Of nou juist weer die andere, wijnsteenzuur oid?quote:Op donderdag 21 maart 2013 19:56 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]
Van het weekend gaan we samen de zebra cheesecake maken
http://www.notquitenigella.com/2010/04/27/zebra-cheesecake/
Cream of tartar is wijnsteenquote:Op donderdag 21 maart 2013 21:17 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Nog een vraag: er wordt in dit recept Cream of tartar gebruikt. Is dat bakpoeder of baksoda? Of nou juist weer die andere, wijnsteenzuur oid?
Grappig dat deze Australische dame overigens Dutch Droste poeder gebruikt
Nope. Cream of tartar is bedoeld om het eiwitschuim te stabiliseren. Soms kan het ook zonder, maar dan luistert het opkloppen wat nauwer.quote:Op donderdag 21 maart 2013 21:40 schreef bloempje-moi het volgende:
Wijnsteenzuur is dus niet te vervangen door een van de andere twee?Heb baking powder en baking soda in huis, namelijk
Ken het niet, maar volgens mij zijn het blauwe bessen, geen bosbessenquote:Op dinsdag 5 maart 2013 11:30 schreef Skaai het volgende:
[..]
AH doosje vol bosbessen uit de diepvries.
[ afbeelding ]
En de AH heeft ze ook 'vers' te koop maar die vond ik te duur
Alleen haal ik ze qua benaming nog wel eens door elkaar met de blauwe bes, maar volgens mij zijn het bosbessen
Nu als goedmakertje een perzikroomkaaskruimeltaartin de oven!
is hier trouwens ook gewoon in een klein potje te koop bij de toko. Zeker bij amazing oriental. Heb zelf laatst ook maar een potje gekocht omdat ik het best vaak tegen kom in recepten.quote:Op donderdag 21 maart 2013 21:40 schreef bloempje-moi het volgende:
Wijnsteenzuur is dus niet te vervangen door een van de andere twee?Heb baking powder en baking soda in huis, namelijk
http://www.24kitchen.nl/news/nieuws/food/de-dag-van-de-macaronquote:Op zondag 3 maart 2013 16:18 schreef dahippieunicorn het volgende:
Nou hier zijn ze dan!
[ afbeelding ]
Vanille macarons met Dulce de Leche vulling! (Heb maar meteen extra mijn best gedaan op de presentatie, kan ik de foto meteen gebruiken voor een schoolopdracht)
Het zijn wel degelijk bosbessen. Dat merk je ook wel aan de kleur die ze achterlaten.quote:Op donderdag 21 maart 2013 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ken het niet, maar volgens mij zijn het blauwe bessen, geen bosbessen
Inderdaad, het is bijna een geprakt zooitje danquote:Op donderdag 21 maart 2013 22:33 schreef Piger het volgende:
[..]
Het zijn wel degelijk bosbessen. Dat merk je ook wel aan de kleur die ze achterlaten.
Dat is dan weer het nadeel van ingevroren bosbessen, als ze ontdooit zijn hou je een slappe zooi over.
Ja hoor, het onderste gedeelte kan je prima een dag van tevoren klaarmaken. Zet het wel weg op een droge plaats.quote:Op maandag 25 maart 2013 10:26 schreef wyccie het volgende:
Als ik Pavlova wil maken, maar ik heb niet genoeg tijd morgen, kan ik dan het onderste gedeelte vandaag alvast maken en de slagroom en het fruit er morgen opsmeren? Of is het morgen niet lekker meer?
Dat is het ook, ze zijn echt onwijs machtig, maar zo lekkerquote:Op maandag 25 maart 2013 17:40 schreef Bakkerd het volgende:
Ben benieuwd!
Ziet er lekker uit, maar lijkt me wel heeeel machtig en veel smaken bij elkaar..
En? En? En?quote:Op donderdag 21 maart 2013 19:56 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]
Van het weekend gaan we samen de zebra cheesecake maken
http://www.notquitenigella.com/2010/04/27/zebra-cheesecake/
Oeeiii jouw versie ziet er nog lekkerder uit dan het 'voorbeeld'.. krijg er trek van!quote:Op maandag 25 maart 2013 21:57 schreef Skaai het volgende:
[..]
Dat is het ook, ze zijn echt onwijs machtig, maar zo lekker
Ik heb spritskoekjes van de euroshopper genomen om erin te verwerken, nomnom!
[ afbeelding ]
Okay, waar koop ik die danquote:Op donderdag 28 maart 2013 15:14 schreef Tegan het volgende:
Dat zijn gewoon hele dunne witte die door het vet in de cake doorzichtig worden tijdens het bakken.
van.....?quote:Op donderdag 28 maart 2013 15:24 schreef chocolatelover het volgende:
recept! recept! recept! pliezzz
Haha nice, thanks! Ik heb nu altijd van die supermarkt dingen, ik vind dit veel mooier staan.quote:Op donderdag 28 maart 2013 15:20 schreef Tegan het volgende:
Deze bijvoorbeeld.
http://www.deleukstetaartenshop.nl/pme-baking-cups-white-pk-60
Zie ook de comments haha.
Die dingen van de supermarkt blijven ook keihard en vol kleur. Ik vind dat doorzichtige zachte juist leuk.quote:Op donderdag 28 maart 2013 19:58 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik zweer bij de cupcakepapiertjes van House of Marie. Juist omdat ze niet 'doorzichtig' worden!
Je houdt de foto's tegoed, eerste versie was meer een zeeleeuw dan een luipaard taartquote:
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |