abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_123510285
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 maart 2013 18:49 schreef Mirjam het volgende:

[..]

ik zit net op een stuk te knagen :D
Gewoon zo eigenlijk, als cake. Ik zie het niet als echt brood, het smaakt meer naar een goedgevulde cake. (Ik had er lekker veel walnoten in gedaan, nom)
Does een receptje :)
  vrijdag 1 maart 2013 @ 19:02:45 #204
3185 Adelante
To let it go now
pi_123510374


Malteser cake gemaakt als toetje :9 :9
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  vrijdag 1 maart 2013 @ 19:28:56 #205
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_123511369
quote:
3s.gif Op vrijdag 1 maart 2013 19:00 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Does een receptje :)
zal ik straks ff posten als ik weer achter de laptop zit
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 1 maart 2013 @ 19:29:26 #206
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_123511387
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 maart 2013 19:02 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]

Malteser cake gemaakt als toetje :9 :9
arretjescake met maltesers? :D
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 1 maart 2013 @ 20:08:09 #207
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_123513037
recept bananenbrood dat ik gebruikt heb:
quote:
Low Fat Banana Nut Bread
Gina's Weight Watcher Recipes
Servings: 26 slices (2 loaves) • Size: 1 slice • Old Points: 3 pts • Points+: 4 pts
Calories: 129.2 • Fat: 4.4 g • Carbs: 20.6 • Protein: 2.8 • Fiber: 1.4 g

Without Nuts:
Old Points: 2 pts • Points+: 3 pts
Calories: 106.1 • Fat: 2.1 g • Carbs: 20.2 • Protein: 2.3 • Fiber: 1.2 g

Ingredients:
7 ripe medium bananas, mashed
1/2 cup unsweetened apple sauce
2-1/2 cups unbleached all purpose flour
1-1/2 tsp baking soda
1/2 tsp salt
4 tbsp butter, softened
1 cup light brown sugar
4 large egg whites
1 tsp vanilla extract
3 oz (3/4 cup) chopped walnuts
baking spray

Directions:
Preheat oven to 350°. Grease two 8x5 inch loaf pans with baking spray.

In a medium bowl, combine flour, baking soda and salt with a wire whisk. Set aside.

In a large bowl cream butter and sugar with an electric mixer. Add egg whites, bananas, apple sauce and vanilla, and beat at medium speed until thick. Scrape down sides of the bowl.

Add flour mixture and walnuts, then blend at low speed until combined. Do not over mix.

Pour batter into loaf pans and bake on the center rack for 50 minutes, or until a toothpick inserted in the center comes out clean.

Let the pan cool at least 20 minutes, bread should be room temperature before slicing.
en mijn additionele omreken-notities:
quote:
180 graden
125 ml appelmoes
340 gr bloem
1,5 theelepel soda
0,5 theelepel zout
50 gr boter
200gr suiker,bruin
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_123515427
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 maart 2013 19:02 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]

Malteser cake gemaakt als toetje :9 :9
Is dat zo lekker als het eruit ziet? :9~
pi_123515576
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2013 20:08 schreef Mirjam het volgende:
recept bananenbrood dat ik gebruikt heb:

[..]

en mijn additionele omreken-notities:

[..]

Ik gooi er nog wel eens een kwak rum en goede bittere chocola doorheen. :9
  vrijdag 1 maart 2013 @ 21:13:08 #210
3185 Adelante
To let it go now
pi_123516111
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 maart 2013 19:29 schreef Mirjam het volgende:

[..]

arretjescake met maltesers? :D
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2013 21:00 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Is dat zo lekker als het eruit ziet? :9~
http://www.lekkerensimpel.com/2012/09/13/no-bake-malteser-cake/

stelt niets voor om te maken, maar is lekker, doch supermachtig :9
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  vrijdag 1 maart 2013 @ 21:13:58 #211
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_123516156
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2013 21:13 schreef Adelante het volgende:

[..]

[..]

http://www.lekkerensimpel.com/2012/09/13/no-bake-malteser-cake/

stelt niets voor om te maken, maar is lekker, doch supermachtig :9
ja, da's een sort arretjescake :D wat leuk om er maltesers op/door te doen, ga ik de volgende keer ook doen :D
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 1 maart 2013 @ 21:25:38 #212
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_123516763
Bananabread:
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_123528061
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 maart 2013 21:25 schreef Mirjam het volgende:
Bananabread:
[ afbeelding ]
:o dat had ik me niet voorgesteld als ik naar het receptenlijstje kijk :P Ziet er goed uit :Y)
pi_123528570
Ik heb gisteren ijsjescakejes uitgeprobeerd. Nu ga ik ze invriezen, om te kijken of ze dan nog lekker zijn over een tijdje zodat ik ze kan voorbakken voor een high tea voor 40 man :) ik vind ze iig geslaagd!



Recept van Rudolph: http://www.smulweb.nl/recepten/1403596/Cupcake-zomerijsje
pi_123573007
Op dit moment staan er Macarons in de oven hier. Ik hoop dat ze lukken! En als ze dan gelukt zijn post ik even een fotootje!
  zondag 3 maart 2013 @ 14:47:11 #216
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_123573043
quote:
3s.gif Op zaterdag 2 maart 2013 06:41 schreef fotostarter het volgende:

[..]

:o dat had ik me niet voorgesteld als ik naar het receptenlijstje kijk :P Ziet er goed uit :Y)
Ja valt mee he? :D
Het is lekker stevig, zacht en smeuiïg, en de noten maken het erg lekker :9
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_123575616
Dat bananenbrood ziet er lekker uit. Ga het zeker een keer proberen!
pi_123576907
Nou hier zijn ze dan!



Vanille macarons met Dulce de Leche vulling! (Heb maar meteen extra mijn best gedaan op de presentatie, kan ik de foto meteen gebruiken voor een schoolopdracht O-) )
  zondag 3 maart 2013 @ 16:33:19 #219
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_123577345
Wat goed gelukt! Ook hele echte 'voetjes' eronder :)
pi_123577518
Ja! Ik was aangenaam verrast toen ik ze uit de oven haalde, haha. Het recept was ook goed te begrijpen moet ik zeggen.

Heb ook (aangezien hier in de buurt geen enkele reform winkel open was) zelf amandelmeel gemaakt. Dus eerst zelf amandelen geroosterd en toen gemalen, ging allemaal prima!
pi_123580972
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 14:47 schreef Mirjam het volgende:

[..]

Ja valt mee he? :D
Het is lekker stevig, zacht en smeuiïg, en de noten maken het erg lekker :9
Jep inderdaad. Misschien aankomend weekend ook maken :9
  zondag 3 maart 2013 @ 17:55:10 #222
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_123581028
Oeh die macarons zien er heerlijk en prachtig uit zeg! Mmmmmm...
  † In Memoriam † zondag 3 maart 2013 @ 19:58:16 #223
37843 lady-wrb
kortaf
pi_123586488
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 16:37 schreef dahippieunicorn het volgende:
Ja! Ik was aangenaam verrast toen ik ze uit de oven haalde, haha. Het recept was ook goed te begrijpen moet ik zeggen.

Heb ook (aangezien hier in de buurt geen enkele reform winkel open was) zelf amandelmeel gemaakt. Dus eerst zelf amandelen geroosterd en toen gemalen, ging allemaal prima!
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 16:37 schreef dahippieunicorn het volgende:
Ja! Ik was aangenaam verrast toen ik ze uit de oven haalde, haha. Het recept was ook goed te begrijpen moet ik zeggen.

Heb ook (aangezien hier in de buurt geen enkele reform winkel open was) zelf amandelmeel gemaakt. Dus eerst zelf amandelen geroosterd en toen gemalen, ging allemaal prima!
zo die zijn echt mooi geworden _O_
waar heb je het recept vandaan?
  † In Memoriam † zondag 3 maart 2013 @ 20:05:15 #224
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_123586807
Gisteren een bosbessen clafoutis gemaakt. Ik vond er eigenlijk niet zoveel aan, puur omdat ik alleen maar ei proefde (niet geheel vreemd als ik er 5 eieren in moest mikken) en de bosbessen smaak nogal weg viel. Gisteren was ie niet zo lekker, na een nacht/dag in de koelkast is ie beter te pruimen met een bus poedersuiker erover en een kwak slagroom. :').



Stiekem ben ik blij dat ik heb gekozen voor ingevroren bosbessen omdat dit grapje anders nog duurder werd dan ie al was. Normaal gesproken ga ik met mijn bakfrutsels eerst naar de buren toe, maar dit keer durfde ik gewoon niet langs te gaan omdat ik zo ontevreden was :').
Ik denk niet dat dit voor herhaling vatbaar is :P. Volgende keer gewoon bosbessen cake of een lekkere koekbodem.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  zondag 3 maart 2013 @ 20:26:46 #225
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_123587960
quote:
3s.gif Op zondag 3 maart 2013 17:53 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Jep inderdaad. Misschien aankomend weekend ook maken :9
ik ben benieuwd hoe je hem vindt! :D
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_123588675
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 19:58 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

[..]

zo die zijn echt mooi geworden _O_
waar heb je het recept vandaan?
Dank je! Het basisrecept komt hier vandaan: http://www.cupcakerecepte(...)eurde-macarons-maken

Het recept heb ik vrijwel gevolgd zoals het er staat, maar ik heb de kleurstof weggelaten en met het toevoegen van de suiker aan het eiwit heb ik ook het merg van een vanillestokje toegevoegd. De vulling is simpelweg wat zelfgemaakt dulce de leche. Ze zijn god-de-lijk!

Ik had eerder al een aantal andere recepten gevonden maar hierbij moest je suiker koken tot een bepaalde temperatuur en ik heb natuurlijk weer geen keukenthermometer, haha. Dit recept werkte verder prima!

quote:
9s.gif Op zondag 3 maart 2013 20:05 schreef Skaai het volgende:
Gisteren een bosbessen clafoutis gemaakt. Ik vond er eigenlijk niet zoveel aan, puur omdat ik alleen maar ei proefde (niet geheel vreemd als ik er 5 eieren in moest mikken) en de bosbessen smaak nogal weg viel. Gisteren was ie niet zo lekker, na een nacht/dag in de koelkast is ie beter te pruimen met een bus poedersuiker erover en een kwak slagroom. :').

[ afbeelding ]

Stiekem ben ik blij dat ik heb gekozen voor ingevroren bosbessen omdat dit grapje anders nog duurder werd dan ie al was. Normaal gesproken ga ik met mijn bakfrutsels eerst naar de buren toe, maar dit keer durfde ik gewoon niet langs te gaan omdat ik zo ontevreden was :').
Ik denk niet dat dit voor herhaling vatbaar is :P. Volgende keer gewoon bosbessen cake of een lekkere koekbodem.
Wat jammer! Hij ziet er namelijk wel héérlijk uit! Zijn het echte bosbessen of blauwe bessen?
  zondag 3 maart 2013 @ 20:44:19 #227
3185 Adelante
To let it go now
pi_123589003
quote:
9s.gif Op zondag 3 maart 2013 20:05 schreef Skaai het volgende:
Gisteren een bosbessen clafoutis gemaakt. Ik vond er eigenlijk niet zoveel aan, puur omdat ik alleen maar ei proefde (niet geheel vreemd als ik er 5 eieren in moest mikken) en de bosbessen smaak nogal weg viel. Gisteren was ie niet zo lekker, na een nacht/dag in de koelkast is ie beter te pruimen met een bus poedersuiker erover en een kwak slagroom. :').

[ afbeelding ]

Stiekem ben ik blij dat ik heb gekozen voor ingevroren bosbessen omdat dit grapje anders nog duurder werd dan ie al was. Normaal gesproken ga ik met mijn bakfrutsels eerst naar de buren toe, maar dit keer durfde ik gewoon niet langs te gaan omdat ik zo ontevreden was :').
Ik denk niet dat dit voor herhaling vatbaar is :P. Volgende keer gewoon bosbessen cake of een lekkere koekbodem.
Arme buren, hebben die helemaal niets dit weekend ;(
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_123589105
Ze mogen langs mij komen. De persoon voor wie ik de high tea bij elkaar bakte at een halve quiche op en de rest bleef over. Zit ik hier met muffins, whoopie pies en peanut butter chocolate cookies :(
  zondag 3 maart 2013 @ 20:48:04 #229
3185 Adelante
To let it go now
pi_123589213
Die snapte de bedoeling van high tea niet helemaal :D
Nou ja, heb je nog wat voor de nieuwe week :9
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_123589276
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 20:48 schreef Adelante het volgende:
Die snapte de bedoeling van high tea niet helemaal :D
Nou ja, heb je nog wat voor de nieuwe week :9
Geen idee hoe lang het goed blijft. Muffins zijn ondertussen op :@ en de koekjes kan ik denk ik wel even bewaren. Alleen weet ik het niet zeker voor de Whoopie Pies.
  † In Memoriam † zondag 3 maart 2013 @ 20:50:39 #231
37843 lady-wrb
kortaf
pi_123589362
kunnen we niet met zijn allen een keer gaan high tea-en?
  zondag 3 maart 2013 @ 21:26:32 #232
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_123591682
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 20:50 schreef lady-wrb het volgende:
kunnen we niet met zijn allen een keer gaan high tea-en?
ermahgerd bij iemand thuis en dat dan iedereen s'n succesrecepten bakt en meeneemt :D
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_123598572
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 16:18 schreef dahippieunicorn het volgende:
Nou hier zijn ze dan!

[ afbeelding ]

Vanille macarons met Dulce de Leche vulling! (Heb maar meteen extra mijn best gedaan op de presentatie, kan ik de foto meteen gebruiken voor een schoolopdracht O-) )
Prachtige foto zo met die vanillestokjes erbij. _O_
pi_123600862
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 23:08 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Prachtige foto zo met die vanillestokjes erbij. _O_
Dank je! :@
  Moderator / KerstCrewQuizWinner maandag 4 maart 2013 @ 00:11:04 #235
39237 crew  H_T
2733
pi_123601917
Over 1,5 week heb ik een feestje waarbij ik enkele dingen met Cointreau erin moet voorschotelen. Ik heb dit en dit recept in gedachten om te maken, of weet iemand nog een andere toffe optie om te maken?
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  maandag 4 maart 2013 @ 07:30:58 #236
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_123605545
quote:
1s.gif Op zondag 3 maart 2013 21:26 schreef Mirjam het volgende:

[..]

ermahgerd bij iemand thuis en dat dan iedereen s'n succesrecepten bakt en meeneemt :D
Dat is leuk! Bij whiskey-proeverijen bij mensen thuis noemen ze het byob, bring your own bottle. Hier wordt t bring your own baksel :P
pi_123605716
Oh, dat zou een meet zijn waar ik ook wel naartoe wil!
pi_123606653
quote:
1s.gif Op zondag 3 maart 2013 20:26 schreef Mirjam het volgende:

[..]

ik ben benieuwd hoe je hem vindt! :D
kom je helpen? :D
  maandag 4 maart 2013 @ 12:07:40 #239
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_123611528
quote:
1s.gif Op maandag 4 maart 2013 09:12 schreef fotostarter het volgende:

[..]

kom je helpen? :D
erm, lukt het je niet alleen? :D
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_123611609
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2013 12:07 schreef Mirjam het volgende:

[..]

erm, lukt het je niet alleen? :D
vast wel. maar ik hou wel van een beetje gezelligheid in de keuken. :+
  † In Memoriam † maandag 4 maart 2013 @ 13:34:30 #241
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_123614774
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 20:38 schreef dahippieunicorn het volgende:

Wat jammer! Hij ziet er namelijk wel héérlijk uit! Zijn het echte bosbessen of blauwe bessen?
Het zijn echte bosbessen en zo smaken ze ook, als je het ei weg denkt :P
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_123616263
quote:
10s.gif Op maandag 4 maart 2013 13:34 schreef Skaai het volgende:

[..]

Het zijn echte bosbessen en zo smaken ze ook, als je het ei weg denkt :P
Ahh jammer hoor!
  maandag 4 maart 2013 @ 14:32:11 #243
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123616907
quote:
10s.gif Op maandag 4 maart 2013 13:34 schreef Skaai het volgende:

[..]

Het zijn echte bosbessen en zo smaken ze ook, als je het ei weg denkt :P
Hoe kom jij aan bosbessen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 4 maart 2013 @ 15:05:55 #244
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_123618258
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2013 14:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe kom jij aan bosbessen?
Uit de diepvries? :D
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_123618687
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2013 14:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe kom jij aan bosbessen?
Wij plukken ze ieder jaar en gooien dan de hele diepvries ermee vol!
  maandag 4 maart 2013 @ 20:02:41 #246
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_123630367
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2013 15:16 schreef dahippieunicorn het volgende:

[..]

Wij plukken ze ieder jaar en gooien dan de hele diepvries ermee vol!
Oeh, heb ook nog 6 zakjes liggen in de vriezer (1.5 kg)
Ook geplukt vorig zomer O+ (5 euro voor 3 kg)
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  † In Memoriam † dinsdag 5 maart 2013 @ 11:30:21 #247
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_123653644
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2013 14:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe kom jij aan bosbessen?
AH doosje vol bosbessen uit de diepvries :P.



En de AH heeft ze ook 'vers' te koop maar die vond ik te duur :D

Alleen haal ik ze qua benaming nog wel eens door elkaar met de blauwe bes, maar volgens mij zijn het bosbessen :')

Nu als goedmakertje een perzikroomkaaskruimeltaart 8-) in de oven!

[ Bericht 6% gewijzigd door Skaai op 05-03-2013 11:35:55 ]
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  woensdag 6 maart 2013 @ 20:43:18 #248
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_123717591
Ik heb zojuist een Amish Cinnamon Bread in de oven geschoven, benieuwd hoe dat gaat uitpakken.
En misschien bak ik van de week nog een bananenbrood, de vorige is vandaag opgegaan en het blijkt een ideaal snel, lekker en voedzaam ontbijt :D
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_123719725
quote:
0s.gif Op woensdag 6 maart 2013 20:43 schreef Mirjam het volgende:
Ik heb zojuist een Amish Cinnamon Bread in de oven geschoven, benieuwd hoe dat gaat uitpakken.
En misschien bak ik van de week nog een bananenbrood, de vorige is vandaag opgegaan en het blijkt een ideaal snel, lekker en voedzaam ontbijt :D
kaneel :9~
Ben benieuwd! Is dit wel echt een brood of ook meer cake?
  woensdag 6 maart 2013 @ 21:21:16 #250
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_123719966
quote:
1s.gif Op woensdag 6 maart 2013 21:17 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

kaneel :9~
Ben benieuwd! Is dit wel echt een brood of ook meer cake?
Geen flauw idee, dat laat ik je weten als hij klaar is en gesneden kan worden :D
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_123723323
Ik wil binnenkort aan de spoonbread. Maar geen idee wat het nou precies is: bijgerecht, toetje, hoofdgerecht, lunch.

Heeft iemand hier het Nederlands Bakboek? Is het wat?
  woensdag 6 maart 2013 @ 22:46:49 #252
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_123725360
quote:
1s.gif Op woensdag 6 maart 2013 21:17 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

kaneel :9~
Ben benieuwd! Is dit wel echt een brood of ook meer cake?
het houdt een beetje het midden tussen brood en cake :D overheerlijk wanneer halfwarm gegeten met een likje boter O+
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_123731852
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 16:18 schreef dahippieunicorn het volgende:
Nou hier zijn ze dan!

[ afbeelding ]

Vanille macarons met Dulce de Leche vulling! (Heb maar meteen extra mijn best gedaan op de presentatie, kan ik de foto meteen gebruiken voor een schoolopdracht O-) )
oeh, dat ziet er lekker uit. Beetje jammer dat de macarons niet plat zijn, ik vind die toefjes niet zo mooi.
pi_123740743
quote:
1s.gif Op donderdag 7 maart 2013 01:04 schreef Prego het volgende:

[..]

oeh, dat ziet er lekker uit. Beetje jammer dat de macarons niet plat zijn, ik vind die toefjes niet zo mooi.
Ja klopt, is inderdaad jammer. Maar voor een eerste echte poging vond ik ze best goed gelukt!
pi_123744081
quote:
1s.gif Op woensdag 6 maart 2013 22:46 schreef Mirjam het volgende:

[..]

het houdt een beetje het midden tussen brood en cake :D overheerlijk wanneer halfwarm gegeten met een likje boter O+
klinkt goed! :D
pi_123758997
quote:
0s.gif Op donderdag 7 maart 2013 12:18 schreef dahippieunicorn het volgende:

[..]

Ja klopt, is inderdaad jammer. Maar voor een eerste echte poging vond ik ze best goed gelukt!
heel goed zelfs, mijn eerste keer waren ze prut, veel te hard aan de buitenkant en van binnen rauw :')
  vrijdag 8 maart 2013 @ 15:00:06 #257
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_123791875
'The Best Bananabread 'staat nu in de oven, zal me benieuwen of deze nóg beter is dan de vorige :9
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_123793097
quote:
0s.gif Op woensdag 6 maart 2013 22:14 schreef bloempje-moi het volgende:

Heeft iemand hier het Nederlands Bakboek? Is het wat?
Ik ben er niet kapot van, geen hele bijzondere recepten en de informatie is ook niet spectaculair. (over de kwaliteit van de recepten kan ik niets zeggen, ik kreeg niet echt de behoefte om er iets uit te maken)
  vrijdag 8 maart 2013 @ 16:55:14 #259
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_123796719
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2013 15:00 schreef Mirjam het volgende:
'The Best Bananabread 'staat nu in de oven, zal me benieuwen of deze nóg beter is dan de vorige :9
Hmm, ik weet niet of dit wat gaat worden. ik haalde hem na anderhalf uur uit de oven, al een half uur langer dan recept zegt, snij hem aan en hij is nog gewoon erg nat van binnen. Nu terug gezet maar of dit nog goed gaat komen..?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 10 maart 2013 @ 14:25:44 #260
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_123865967


Ik heb zojuist gemberkoekjes gebakken :9
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zondag 10 maart 2013 @ 21:41:36 #261
39237 crew  H_T
2733
pi_123886786
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2013 16:55 schreef Mirjam het volgende:

[..]

Hmm, ik weet niet of dit wat gaat worden. ik haalde hem na anderhalf uur uit de oven, al een half uur langer dan recept zegt, snij hem aan en hij is nog gewoon erg nat van binnen. Nu terug gezet maar of dit nog goed gaat komen..?
Is het voor zondagavond nog wat geworden?
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  zondag 10 maart 2013 @ 21:42:10 #262
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_123886811
quote:
0s.gif Op zondag 10 maart 2013 21:41 schreef Hawaii_Tim het volgende:

[..]

Is het voor zondagavond nog wat geworden?
Hij is heel nat gebleven. Wel eetbaar, smaak is prima, en hij valt niet uit elkaar, maar héél nat. Dit recept ga ik dus niet nog eens maken.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_124060927


Vandaag weer eens soezen gemaakt en voor de leuk eens gedecoreerd met gekleurd chocolade en een blommetje. De soezen zijn gevuld met Zwitsers room.
pi_124064377
Ziet er lekker uit! Ik had gisteren in een opwelling een bosbessen/walnoten cake gebakken. Ben meteen weer de favoriete collega :-D Was erg lekker en nu uiteraard (en goddank) op. Mag bij ieder kookboek wel een hometrainer aanschaffen.
pi_124330190
Ik vond een vergeten tros bananen, dus vandaag weer bananenbrood maken maar dan het goeie recept :9 :+
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  † In Memoriam † donderdag 21 maart 2013 @ 13:24:21 #266
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_124331809
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2013 20:09 schreef LiedjeBackstage het volgende:
[ afbeelding ]

Vandaag weer eens soezen gemaakt en voor de leuk eens gedecoreerd met gekleurd chocolade en een blommetje. De soezen zijn gevuld met Zwitsers room.
Oh wat een snoetjes O+
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_124335203
Ik wil chocoladerozijnen maken, weet iemand of ik de rozijnen het beste kan wellen of niet?

Ennn ik wil ook een poging wagen om die milka popcorn snax na te maken :P de caramel popcorn en chocola is binnen, maar heeft iemand nog een geniaal idee hoe ik de popcorn het beste helemaal kan coaten?
pi_124335805
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 14:57 schreef Bakkerd het volgende:
Ik wil chocoladerozijnen maken, weet iemand of ik de rozijnen het beste kan wellen of niet?

Ennn ik wil ook een poging wagen om die milka popcorn snax na te maken :P de caramel popcorn en chocola is binnen, maar heeft iemand nog een geniaal idee hoe ik de popcorn het beste helemaal kan coaten?
Satéprikker erin en dippen?
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_124336181
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 15:13 schreef Taartje het volgende:

[..]

Satéprikker erin en dippen?
Hmm ik denk dat het dan een érg tijdrovend klusje wordt, als je ze één voor één moet doen :) Maar als je gewoon gesmolten chocola door die popcorn roert worden ze nooit allemaal mooi bedekt natuurlijk..

Ik zit te denken aan muffinvormpjes vol te stouwen met popcorn en dan te gieten? Krijg je wel popcornrepen ipv losse, maar goed..
  donderdag 21 maart 2013 @ 19:56:57 #270
3185 Adelante
To let it go now
pi_124346985


Van het weekend gaan we samen de zebra cheesecake maken :7

http://www.notquitenigella.com/2010/04/27/zebra-cheesecake/
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_124347686
quote:
6s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:56 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]

Van het weekend gaan we samen de zebra cheesecake maken :7

http://www.notquitenigella.com/2010/04/27/zebra-cheesecake/
Hoe tof! Die ga ik ook eens maken. Laat je weten hoe het was? Inclusief foto's uiteraard ;)
pi_124349615
Bananenbrood is weer lekker. Ik probeer gewoon geen andere recepten meer uit maar tweak deze als k dat nodig acht :7
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_124351376
quote:
6s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:56 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]

Van het weekend gaan we samen de zebra cheesecake maken :7

http://www.notquitenigella.com/2010/04/27/zebra-cheesecake/
Nog een vraag: er wordt in dit recept Cream of tartar gebruikt. Is dat bakpoeder of baksoda? Of nou juist weer die andere, wijnsteenzuur oid?
Grappig dat deze Australische dame overigens Dutch Droste poeder gebruikt :)
pi_124351494
Wat een gave taart! Wel vrij ingewikkeld, lijkt me...

Ik vergeet ook altijd wat cream of tartar nou is. Is het niet te vinden op de site van RobinOok?
  Moderator / KerstCrewQuizWinner donderdag 21 maart 2013 @ 21:36:35 #275
39237 crew  H_T
2733
pi_124352332
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:17 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Nog een vraag: er wordt in dit recept Cream of tartar gebruikt. Is dat bakpoeder of baksoda? Of nou juist weer die andere, wijnsteenzuur oid?
Grappig dat deze Australische dame overigens Dutch Droste poeder gebruikt :)
Cream of tartar is wijnsteen :Y. Bakpoeder is baking powder (lekker makkelijk), baksoda = baking soda = bicarbonate of soda = natriumbicarbonaat.
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_124352498
Wijnsteenzuur is dus niet te vervangen door een van de andere twee? O-) Heb baking powder en baking soda in huis, namelijk :D
  Moderator / KerstCrewQuizWinner donderdag 21 maart 2013 @ 21:41:04 #277
39237 crew  H_T
2733
pi_124352539
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:40 schreef bloempje-moi het volgende:
Wijnsteenzuur is dus niet te vervangen door een van de andere twee? O-) Heb baking powder en baking soda in huis, namelijk :D
Nope. Cream of tartar is bedoeld om het eiwitschuim te stabiliseren. Soms kan het ook zonder, maar dan luistert het opkloppen wat nauwer.
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  donderdag 21 maart 2013 @ 21:41:28 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124352554
quote:
6s.gif Op dinsdag 5 maart 2013 11:30 schreef Skaai het volgende:

[..]

AH doosje vol bosbessen uit de diepvries :P.

[ afbeelding ]

En de AH heeft ze ook 'vers' te koop maar die vond ik te duur :D

Alleen haal ik ze qua benaming nog wel eens door elkaar met de blauwe bes, maar volgens mij zijn het bosbessen :')

Nu als goedmakertje een perzikroomkaaskruimeltaart 8-) in de oven!
Ken het niet, maar volgens mij zijn het blauwe bessen, geen bosbessen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124355019
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:40 schreef bloempje-moi het volgende:
Wijnsteenzuur is dus niet te vervangen door een van de andere twee? O-) Heb baking powder en baking soda in huis, namelijk :D
is hier trouwens ook gewoon in een klein potje te koop bij de toko. Zeker bij amazing oriental. Heb zelf laatst ook maar een potje gekocht omdat ik het best vaak tegen kom in recepten.
pi_124355031
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 16:18 schreef dahippieunicorn het volgende:
Nou hier zijn ze dan!

[ afbeelding ]

Vanille macarons met Dulce de Leche vulling! (Heb maar meteen extra mijn best gedaan op de presentatie, kan ik de foto meteen gebruiken voor een schoolopdracht O-) )
http://www.24kitchen.nl/news/nieuws/food/de-dag-van-de-macaron
pi_124355399
quote:
1s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ken het niet, maar volgens mij zijn het blauwe bessen, geen bosbessen
Het zijn wel degelijk bosbessen. Dat merk je ook wel aan de kleur die ze achterlaten.
Dat is dan weer het nadeel van ingevroren bosbessen, als ze ontdooit zijn hou je een slappe zooi over.
Eerst denken, dan typen
pi_124475597
Als ik Pavlova wil maken, maar ik heb niet genoeg tijd morgen, kan ik dan het onderste gedeelte vandaag alvast maken en de slagroom en het fruit er morgen opsmeren? Of is het morgen niet lekker meer?
  † In Memoriam † maandag 25 maart 2013 @ 14:00:02 #283
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_124482242
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 22:33 schreef Piger het volgende:

[..]

Het zijn wel degelijk bosbessen. Dat merk je ook wel aan de kleur die ze achterlaten.
Dat is dan weer het nadeel van ingevroren bosbessen, als ze ontdooit zijn hou je een slappe zooi over.
Inderdaad, het is bijna een geprakt zooitje dan ;(
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  † In Memoriam † maandag 25 maart 2013 @ 14:22:27 #284
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_124483160
Ik heb onlangs een kookboek met recepten voor chocolade lekkernijen gekocht, en heb ontzettend trek in Naomi bars:



Ik ga zo eens wat boodschapjes halen :9~
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_124490672
Ben benieuwd!
Ziet er lekker uit, maar lijkt me wel heeeel machtig en veel smaken bij elkaar..
pi_124491126
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 10:26 schreef wyccie het volgende:
Als ik Pavlova wil maken, maar ik heb niet genoeg tijd morgen, kan ik dan het onderste gedeelte vandaag alvast maken en de slagroom en het fruit er morgen opsmeren? Of is het morgen niet lekker meer?
Ja hoor, het onderste gedeelte kan je prima een dag van tevoren klaarmaken. Zet het wel weg op een droge plaats.
  † In Memoriam † maandag 25 maart 2013 @ 21:57:32 #287
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_124504038
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 17:40 schreef Bakkerd het volgende:
Ben benieuwd!
Ziet er lekker uit, maar lijkt me wel heeeel machtig en veel smaken bij elkaar..
Dat is het ook, ze zijn echt onwijs machtig, maar zo lekker :9~

Ik heb spritskoekjes van de euroshopper genomen om erin te verwerken, nomnom!



[ Bericht 6% gewijzigd door Skaai op 25-03-2013 22:09:26 ]
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_124504388
quote:
6s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:56 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]

Van het weekend gaan we samen de zebra cheesecake maken :7

http://www.notquitenigella.com/2010/04/27/zebra-cheesecake/
En? En? En? :9~
pi_124519167
quote:
6s.gif Op maandag 25 maart 2013 21:57 schreef Skaai het volgende:

[..]

Dat is het ook, ze zijn echt onwijs machtig, maar zo lekker :9~

Ik heb spritskoekjes van de euroshopper genomen om erin te verwerken, nomnom!

[ afbeelding ]
Oeeiii jouw versie ziet er nog lekkerder uit dan het 'voorbeeld'.. krijg er trek van! :9~
  donderdag 28 maart 2013 @ 15:13:17 #290
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_124608818
Ik ben op zoek naar die doorzichtige cakevormpjes,



maar ik kan ze nergens vinden. Iemand een idee?
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_124608837
Dat zijn gewoon hele dunne witte die door het vet in de cake doorzichtig worden tijdens het bakken.
  donderdag 28 maart 2013 @ 15:16:17 #292
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_124608904
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2013 15:14 schreef Tegan het volgende:
Dat zijn gewoon hele dunne witte die door het vet in de cake doorzichtig worden tijdens het bakken.
Okay, waar koop ik die dan
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_124609005
Deze bijvoorbeeld.

http://www.deleukstetaartenshop.nl/pme-baking-cups-white-pk-60

Zie ook de comments haha :P.
pi_124609158
recept! recept! recept! pliezzz
  donderdag 28 maart 2013 @ 16:00:08 #295
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_124610566
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2013 15:24 schreef chocolatelover het volgende:
recept! recept! recept! pliezzz
van.....?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 28 maart 2013 @ 16:01:05 #296
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_124610604
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2013 15:20 schreef Tegan het volgende:
Deze bijvoorbeeld.

http://www.deleukstetaartenshop.nl/pme-baking-cups-white-pk-60

Zie ook de comments haha :P.
Haha nice, thanks! Ik heb nu altijd van die supermarkt dingen, ik vind dit veel mooier staan.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  donderdag 28 maart 2013 @ 19:58:12 #297
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_124619273
Ik zweer bij de cupcakepapiertjes van House of Marie. Juist omdat ze niet 'doorzichtig' worden!
pi_124620825
Zojuist mezelf deze cadeau gedaan. *O*
  donderdag 28 maart 2013 @ 20:38:56 #299
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_124621246
quote:
1s.gif Op donderdag 28 maart 2013 19:58 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik zweer bij de cupcakepapiertjes van House of Marie. Juist omdat ze niet 'doorzichtig' worden!
Die dingen van de supermarkt blijven ook keihard en vol kleur. Ik vind dat doorzichtige zachte juist leuk.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  donderdag 28 maart 2013 @ 20:55:39 #300
3185 Adelante
To let it go now
pi_124622005
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 22:02 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

En? En? En? :9~
Je houdt de foto's tegoed, eerste versie was meer een zeeleeuw dan een luipaard taart :')
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  zondag 7 april 2013 @ 16:37:32 #301
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_124991865
Vond weer een vergeten tros bananen ( :') ) dus er staat nu weer een bananenbrood in de oven :9
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')