Does een receptjequote:Op vrijdag 1 maart 2013 18:49 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ik zit net op een stuk te knagen![]()
Gewoon zo eigenlijk, als cake. Ik zie het niet als echt brood, het smaakt meer naar een goedgevulde cake. (Ik had er lekker veel walnoten in gedaan, nom)
arretjescake met maltesers?quote:Op vrijdag 1 maart 2013 19:02 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]
Malteser cake gemaakt als toetje![]()
en mijn additionele omreken-notities:quote:Low Fat Banana Nut Bread
Gina's Weight Watcher Recipes
Servings: 26 slices (2 loaves) • Size: 1 slice • Old Points: 3 pts • Points+: 4 pts
Calories: 129.2 • Fat: 4.4 g • Carbs: 20.6 • Protein: 2.8 • Fiber: 1.4 g
Without Nuts:
Old Points: 2 pts • Points+: 3 pts
Calories: 106.1 • Fat: 2.1 g • Carbs: 20.2 • Protein: 2.3 • Fiber: 1.2 g
Ingredients:
7 ripe medium bananas, mashed
1/2 cup unsweetened apple sauce
2-1/2 cups unbleached all purpose flour
1-1/2 tsp baking soda
1/2 tsp salt
4 tbsp butter, softened
1 cup light brown sugar
4 large egg whites
1 tsp vanilla extract
3 oz (3/4 cup) chopped walnuts
baking spray
Directions:
Preheat oven to 350°. Grease two 8x5 inch loaf pans with baking spray.
In a medium bowl, combine flour, baking soda and salt with a wire whisk. Set aside.
In a large bowl cream butter and sugar with an electric mixer. Add egg whites, bananas, apple sauce and vanilla, and beat at medium speed until thick. Scrape down sides of the bowl.
Add flour mixture and walnuts, then blend at low speed until combined. Do not over mix.
Pour batter into loaf pans and bake on the center rack for 50 minutes, or until a toothpick inserted in the center comes out clean.
Let the pan cool at least 20 minutes, bread should be room temperature before slicing.
quote:180 graden
125 ml appelmoes
340 gr bloem
1,5 theelepel soda
0,5 theelepel zout
50 gr boter
200gr suiker,bruin
Is dat zo lekker als het eruit ziet?quote:Op vrijdag 1 maart 2013 19:02 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]
Malteser cake gemaakt als toetje![]()
Ik gooi er nog wel eens een kwak rum en goede bittere chocola doorheen.quote:Op vrijdag 1 maart 2013 20:08 schreef Mirjam het volgende:
recept bananenbrood dat ik gebruikt heb:
[..]
en mijn additionele omreken-notities:
[..]
quote:
http://www.lekkerensimpel.com/2012/09/13/no-bake-malteser-cake/quote:Op vrijdag 1 maart 2013 21:00 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Is dat zo lekker als het eruit ziet?
ja, da's een sort arretjescakequote:Op vrijdag 1 maart 2013 21:13 schreef Adelante het volgende:
[..]
[..]
http://www.lekkerensimpel.com/2012/09/13/no-bake-malteser-cake/
stelt niets voor om te maken, maar is lekker, doch supermachtig
Ja valt mee he?quote:Op zaterdag 2 maart 2013 06:41 schreef fotostarter het volgende:
[..]dat had ik me niet voorgesteld als ik naar het receptenlijstje kijk
Ziet er goed uit
Jep inderdaad. Misschien aankomend weekend ook makenquote:Op zondag 3 maart 2013 14:47 schreef Mirjam het volgende:
[..]
Ja valt mee he?
Het is lekker stevig, zacht en smeuiïg, en de noten maken het erg lekker
quote:Op zondag 3 maart 2013 16:37 schreef dahippieunicorn het volgende:
Ja! Ik was aangenaam verrast toen ik ze uit de oven haalde, haha. Het recept was ook goed te begrijpen moet ik zeggen.
Heb ook (aangezien hier in de buurt geen enkele reform winkel open was) zelf amandelmeel gemaakt. Dus eerst zelf amandelen geroosterd en toen gemalen, ging allemaal prima!
zo die zijn echt mooi gewordenquote:Op zondag 3 maart 2013 16:37 schreef dahippieunicorn het volgende:
Ja! Ik was aangenaam verrast toen ik ze uit de oven haalde, haha. Het recept was ook goed te begrijpen moet ik zeggen.
Heb ook (aangezien hier in de buurt geen enkele reform winkel open was) zelf amandelmeel gemaakt. Dus eerst zelf amandelen geroosterd en toen gemalen, ging allemaal prima!
ik ben benieuwd hoe je hem vindt!quote:Op zondag 3 maart 2013 17:53 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Jep inderdaad. Misschien aankomend weekend ook maken
Dank je! Het basisrecept komt hier vandaan: http://www.cupcakerecepte(...)eurde-macarons-makenquote:Op zondag 3 maart 2013 19:58 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
[..]
zo die zijn echt mooi geworden
waar heb je het recept vandaan?
Wat jammer! Hij ziet er namelijk wel héérlijk uit! Zijn het echte bosbessen of blauwe bessen?quote:Op zondag 3 maart 2013 20:05 schreef Skaai het volgende:
Gisteren een bosbessen clafoutis gemaakt. Ik vond er eigenlijk niet zoveel aan, puur omdat ik alleen maar ei proefde (niet geheel vreemd als ik er 5 eieren in moest mikken) en de bosbessen smaak nogal weg viel. Gisteren was ie niet zo lekker, na een nacht/dag in de koelkast is ie beter te pruimen met een bus poedersuiker erover en een kwak slagroom..
[ afbeelding ]
Stiekem ben ik blij dat ik heb gekozen voor ingevroren bosbessen omdat dit grapje anders nog duurder werd dan ie al was. Normaal gesproken ga ik met mijn bakfrutsels eerst naar de buren toe, maar dit keer durfde ik gewoon niet langs te gaan omdat ik zo ontevreden was.
Ik denk niet dat dit voor herhaling vatbaar is. Volgende keer gewoon bosbessen cake of een lekkere koekbodem.
Arme buren, hebben die helemaal niets dit weekendquote:Op zondag 3 maart 2013 20:05 schreef Skaai het volgende:
Gisteren een bosbessen clafoutis gemaakt. Ik vond er eigenlijk niet zoveel aan, puur omdat ik alleen maar ei proefde (niet geheel vreemd als ik er 5 eieren in moest mikken) en de bosbessen smaak nogal weg viel. Gisteren was ie niet zo lekker, na een nacht/dag in de koelkast is ie beter te pruimen met een bus poedersuiker erover en een kwak slagroom..
[ afbeelding ]
Stiekem ben ik blij dat ik heb gekozen voor ingevroren bosbessen omdat dit grapje anders nog duurder werd dan ie al was. Normaal gesproken ga ik met mijn bakfrutsels eerst naar de buren toe, maar dit keer durfde ik gewoon niet langs te gaan omdat ik zo ontevreden was.
Ik denk niet dat dit voor herhaling vatbaar is. Volgende keer gewoon bosbessen cake of een lekkere koekbodem.
Geen idee hoe lang het goed blijft. Muffins zijn ondertussen opquote:Op zondag 3 maart 2013 20:48 schreef Adelante het volgende:
Die snapte de bedoeling van high tea niet helemaal
Nou ja, heb je nog wat voor de nieuwe week
ermahgerd bij iemand thuis en dat dan iedereen s'n succesrecepten bakt en meeneemtquote:Op zondag 3 maart 2013 20:50 schreef lady-wrb het volgende:
kunnen we niet met zijn allen een keer gaan high tea-en?
Prachtige foto zo met die vanillestokjes erbij.quote:Op zondag 3 maart 2013 16:18 schreef dahippieunicorn het volgende:
Nou hier zijn ze dan!
[ afbeelding ]
Vanille macarons met Dulce de Leche vulling! (Heb maar meteen extra mijn best gedaan op de presentatie, kan ik de foto meteen gebruiken voor een schoolopdracht)
Dank je!quote:Op zondag 3 maart 2013 23:08 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Prachtige foto zo met die vanillestokjes erbij.
Dat is leuk! Bij whiskey-proeverijen bij mensen thuis noemen ze het byob, bring your own bottle. Hier wordt t bring your own bakselquote:Op zondag 3 maart 2013 21:26 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ermahgerd bij iemand thuis en dat dan iedereen s'n succesrecepten bakt en meeneemt
Het zijn echte bosbessen en zo smaken ze ook, als je het ei weg denktquote:Op zondag 3 maart 2013 20:38 schreef dahippieunicorn het volgende:
Wat jammer! Hij ziet er namelijk wel héérlijk uit! Zijn het echte bosbessen of blauwe bessen?
Ahh jammer hoor!quote:Op maandag 4 maart 2013 13:34 schreef Skaai het volgende:
[..]
Het zijn echte bosbessen en zo smaken ze ook, als je het ei weg denkt
Hoe kom jij aan bosbessen?quote:Op maandag 4 maart 2013 13:34 schreef Skaai het volgende:
[..]
Het zijn echte bosbessen en zo smaken ze ook, als je het ei weg denkt
Oeh, heb ook nog 6 zakjes liggen in de vriezer (1.5 kg)quote:Op maandag 4 maart 2013 15:16 schreef dahippieunicorn het volgende:
[..]
Wij plukken ze ieder jaar en gooien dan de hele diepvries ermee vol!
AH doosje vol bosbessen uit de diepvriesquote:
kaneelquote:Op woensdag 6 maart 2013 20:43 schreef Mirjam het volgende:
Ik heb zojuist een Amish Cinnamon Bread in de oven geschoven, benieuwd hoe dat gaat uitpakken.
En misschien bak ik van de week nog een bananenbrood, de vorige is vandaag opgegaan en het blijkt een ideaal snel, lekker en voedzaam ontbijt
Geen flauw idee, dat laat ik je weten als hij klaar is en gesneden kan wordenquote:Op woensdag 6 maart 2013 21:17 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
kaneel![]()
Ben benieuwd! Is dit wel echt een brood of ook meer cake?
het houdt een beetje het midden tussen brood en cakequote:Op woensdag 6 maart 2013 21:17 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
kaneel![]()
Ben benieuwd! Is dit wel echt een brood of ook meer cake?
oeh, dat ziet er lekker uit. Beetje jammer dat de macarons niet plat zijn, ik vind die toefjes niet zo mooi.quote:Op zondag 3 maart 2013 16:18 schreef dahippieunicorn het volgende:
Nou hier zijn ze dan!
[ afbeelding ]
Vanille macarons met Dulce de Leche vulling! (Heb maar meteen extra mijn best gedaan op de presentatie, kan ik de foto meteen gebruiken voor een schoolopdracht)
Ja klopt, is inderdaad jammer. Maar voor een eerste echte poging vond ik ze best goed gelukt!quote:Op donderdag 7 maart 2013 01:04 schreef Prego het volgende:
[..]
oeh, dat ziet er lekker uit. Beetje jammer dat de macarons niet plat zijn, ik vind die toefjes niet zo mooi.
klinkt goed!quote:Op woensdag 6 maart 2013 22:46 schreef Mirjam het volgende:
[..]
het houdt een beetje het midden tussen brood en cakeoverheerlijk wanneer halfwarm gegeten met een likje boter
heel goed zelfs, mijn eerste keer waren ze prut, veel te hard aan de buitenkant en van binnen rauwquote:Op donderdag 7 maart 2013 12:18 schreef dahippieunicorn het volgende:
[..]
Ja klopt, is inderdaad jammer. Maar voor een eerste echte poging vond ik ze best goed gelukt!
Ik ben er niet kapot van, geen hele bijzondere recepten en de informatie is ook niet spectaculair. (over de kwaliteit van de recepten kan ik niets zeggen, ik kreeg niet echt de behoefte om er iets uit te maken)quote:Op woensdag 6 maart 2013 22:14 schreef bloempje-moi het volgende:
Heeft iemand hier het Nederlands Bakboek? Is het wat?
Hmm, ik weet niet of dit wat gaat worden. ik haalde hem na anderhalf uur uit de oven, al een half uur langer dan recept zegt, snij hem aan en hij is nog gewoon erg nat van binnen. Nu terug gezet maar of dit nog goed gaat komen..?quote:Op vrijdag 8 maart 2013 15:00 schreef Mirjam het volgende:
'The Best Bananabread 'staat nu in de oven, zal me benieuwen of deze nóg beter is dan de vorige
Is het voor zondagavond nog wat geworden?quote:Op vrijdag 8 maart 2013 16:55 schreef Mirjam het volgende:
[..]
Hmm, ik weet niet of dit wat gaat worden. ik haalde hem na anderhalf uur uit de oven, al een half uur langer dan recept zegt, snij hem aan en hij is nog gewoon erg nat van binnen. Nu terug gezet maar of dit nog goed gaat komen..?
Hij is heel nat gebleven. Wel eetbaar, smaak is prima, en hij valt niet uit elkaar, maar héél nat. Dit recept ga ik dus niet nog eens maken.quote:Op zondag 10 maart 2013 21:41 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Is het voor zondagavond nog wat geworden?
Oh wat een snoetjesquote:Op donderdag 14 maart 2013 20:09 schreef LiedjeBackstage het volgende:
[ afbeelding ]
Vandaag weer eens soezen gemaakt en voor de leuk eens gedecoreerd met gekleurd chocolade en een blommetje. De soezen zijn gevuld met Zwitsers room.
Satéprikker erin en dippen?quote:Op donderdag 21 maart 2013 14:57 schreef Bakkerd het volgende:
Ik wil chocoladerozijnen maken, weet iemand of ik de rozijnen het beste kan wellen of niet?
Ennn ik wil ook een poging wagen om die milka popcorn snax na te makende caramel popcorn en chocola is binnen, maar heeft iemand nog een geniaal idee hoe ik de popcorn het beste helemaal kan coaten?
Hmm ik denk dat het dan een érg tijdrovend klusje wordt, als je ze één voor één moet doenquote:
Hoe tof! Die ga ik ook eens maken. Laat je weten hoe het was? Inclusief foto's uiteraardquote:Op donderdag 21 maart 2013 19:56 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]
Van het weekend gaan we samen de zebra cheesecake maken
http://www.notquitenigella.com/2010/04/27/zebra-cheesecake/
Nog een vraag: er wordt in dit recept Cream of tartar gebruikt. Is dat bakpoeder of baksoda? Of nou juist weer die andere, wijnsteenzuur oid?quote:Op donderdag 21 maart 2013 19:56 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]
Van het weekend gaan we samen de zebra cheesecake maken
http://www.notquitenigella.com/2010/04/27/zebra-cheesecake/
Cream of tartar is wijnsteenquote:Op donderdag 21 maart 2013 21:17 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Nog een vraag: er wordt in dit recept Cream of tartar gebruikt. Is dat bakpoeder of baksoda? Of nou juist weer die andere, wijnsteenzuur oid?
Grappig dat deze Australische dame overigens Dutch Droste poeder gebruikt
Nope. Cream of tartar is bedoeld om het eiwitschuim te stabiliseren. Soms kan het ook zonder, maar dan luistert het opkloppen wat nauwer.quote:Op donderdag 21 maart 2013 21:40 schreef bloempje-moi het volgende:
Wijnsteenzuur is dus niet te vervangen door een van de andere twee?Heb baking powder en baking soda in huis, namelijk
Ken het niet, maar volgens mij zijn het blauwe bessen, geen bosbessenquote:Op dinsdag 5 maart 2013 11:30 schreef Skaai het volgende:
[..]
AH doosje vol bosbessen uit de diepvries.
[ afbeelding ]
En de AH heeft ze ook 'vers' te koop maar die vond ik te duur
Alleen haal ik ze qua benaming nog wel eens door elkaar met de blauwe bes, maar volgens mij zijn het bosbessen
Nu als goedmakertje een perzikroomkaaskruimeltaartin de oven!
is hier trouwens ook gewoon in een klein potje te koop bij de toko. Zeker bij amazing oriental. Heb zelf laatst ook maar een potje gekocht omdat ik het best vaak tegen kom in recepten.quote:Op donderdag 21 maart 2013 21:40 schreef bloempje-moi het volgende:
Wijnsteenzuur is dus niet te vervangen door een van de andere twee?Heb baking powder en baking soda in huis, namelijk
http://www.24kitchen.nl/news/nieuws/food/de-dag-van-de-macaronquote:Op zondag 3 maart 2013 16:18 schreef dahippieunicorn het volgende:
Nou hier zijn ze dan!
[ afbeelding ]
Vanille macarons met Dulce de Leche vulling! (Heb maar meteen extra mijn best gedaan op de presentatie, kan ik de foto meteen gebruiken voor een schoolopdracht)
Het zijn wel degelijk bosbessen. Dat merk je ook wel aan de kleur die ze achterlaten.quote:Op donderdag 21 maart 2013 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ken het niet, maar volgens mij zijn het blauwe bessen, geen bosbessen
Inderdaad, het is bijna een geprakt zooitje danquote:Op donderdag 21 maart 2013 22:33 schreef Piger het volgende:
[..]
Het zijn wel degelijk bosbessen. Dat merk je ook wel aan de kleur die ze achterlaten.
Dat is dan weer het nadeel van ingevroren bosbessen, als ze ontdooit zijn hou je een slappe zooi over.
Ja hoor, het onderste gedeelte kan je prima een dag van tevoren klaarmaken. Zet het wel weg op een droge plaats.quote:Op maandag 25 maart 2013 10:26 schreef wyccie het volgende:
Als ik Pavlova wil maken, maar ik heb niet genoeg tijd morgen, kan ik dan het onderste gedeelte vandaag alvast maken en de slagroom en het fruit er morgen opsmeren? Of is het morgen niet lekker meer?
Dat is het ook, ze zijn echt onwijs machtig, maar zo lekkerquote:Op maandag 25 maart 2013 17:40 schreef Bakkerd het volgende:
Ben benieuwd!
Ziet er lekker uit, maar lijkt me wel heeeel machtig en veel smaken bij elkaar..
En? En? En?quote:Op donderdag 21 maart 2013 19:56 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]
Van het weekend gaan we samen de zebra cheesecake maken
http://www.notquitenigella.com/2010/04/27/zebra-cheesecake/
Oeeiii jouw versie ziet er nog lekkerder uit dan het 'voorbeeld'.. krijg er trek van!quote:Op maandag 25 maart 2013 21:57 schreef Skaai het volgende:
[..]
Dat is het ook, ze zijn echt onwijs machtig, maar zo lekker
Ik heb spritskoekjes van de euroshopper genomen om erin te verwerken, nomnom!
[ afbeelding ]
Okay, waar koop ik die danquote:Op donderdag 28 maart 2013 15:14 schreef Tegan het volgende:
Dat zijn gewoon hele dunne witte die door het vet in de cake doorzichtig worden tijdens het bakken.
van.....?quote:Op donderdag 28 maart 2013 15:24 schreef chocolatelover het volgende:
recept! recept! recept! pliezzz
Haha nice, thanks! Ik heb nu altijd van die supermarkt dingen, ik vind dit veel mooier staan.quote:Op donderdag 28 maart 2013 15:20 schreef Tegan het volgende:
Deze bijvoorbeeld.
http://www.deleukstetaartenshop.nl/pme-baking-cups-white-pk-60
Zie ook de comments haha.
Die dingen van de supermarkt blijven ook keihard en vol kleur. Ik vind dat doorzichtige zachte juist leuk.quote:Op donderdag 28 maart 2013 19:58 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik zweer bij de cupcakepapiertjes van House of Marie. Juist omdat ze niet 'doorzichtig' worden!
Je houdt de foto's tegoed, eerste versie was meer een zeeleeuw dan een luipaard taartquote:
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |