arretjescake met maltesers?quote:Op vrijdag 1 maart 2013 19:02 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]
Malteser cake gemaakt als toetje![]()
en mijn additionele omreken-notities:quote:Low Fat Banana Nut Bread
Gina's Weight Watcher Recipes
Servings: 26 slices (2 loaves) • Size: 1 slice • Old Points: 3 pts • Points+: 4 pts
Calories: 129.2 • Fat: 4.4 g • Carbs: 20.6 • Protein: 2.8 • Fiber: 1.4 g
Without Nuts:
Old Points: 2 pts • Points+: 3 pts
Calories: 106.1 • Fat: 2.1 g • Carbs: 20.2 • Protein: 2.3 • Fiber: 1.2 g
Ingredients:
7 ripe medium bananas, mashed
1/2 cup unsweetened apple sauce
2-1/2 cups unbleached all purpose flour
1-1/2 tsp baking soda
1/2 tsp salt
4 tbsp butter, softened
1 cup light brown sugar
4 large egg whites
1 tsp vanilla extract
3 oz (3/4 cup) chopped walnuts
baking spray
Directions:
Preheat oven to 350°. Grease two 8x5 inch loaf pans with baking spray.
In a medium bowl, combine flour, baking soda and salt with a wire whisk. Set aside.
In a large bowl cream butter and sugar with an electric mixer. Add egg whites, bananas, apple sauce and vanilla, and beat at medium speed until thick. Scrape down sides of the bowl.
Add flour mixture and walnuts, then blend at low speed until combined. Do not over mix.
Pour batter into loaf pans and bake on the center rack for 50 minutes, or until a toothpick inserted in the center comes out clean.
Let the pan cool at least 20 minutes, bread should be room temperature before slicing.
quote:180 graden
125 ml appelmoes
340 gr bloem
1,5 theelepel soda
0,5 theelepel zout
50 gr boter
200gr suiker,bruin
Is dat zo lekker als het eruit ziet?quote:Op vrijdag 1 maart 2013 19:02 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]
Malteser cake gemaakt als toetje![]()
Ik gooi er nog wel eens een kwak rum en goede bittere chocola doorheen.quote:Op vrijdag 1 maart 2013 20:08 schreef Mirjam het volgende:
recept bananenbrood dat ik gebruikt heb:
[..]
en mijn additionele omreken-notities:
[..]
quote:
http://www.lekkerensimpel.com/2012/09/13/no-bake-malteser-cake/quote:Op vrijdag 1 maart 2013 21:00 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Is dat zo lekker als het eruit ziet?
ja, da's een sort arretjescakequote:Op vrijdag 1 maart 2013 21:13 schreef Adelante het volgende:
[..]
[..]
http://www.lekkerensimpel.com/2012/09/13/no-bake-malteser-cake/
stelt niets voor om te maken, maar is lekker, doch supermachtig
Ja valt mee he?quote:Op zaterdag 2 maart 2013 06:41 schreef fotostarter het volgende:
[..]dat had ik me niet voorgesteld als ik naar het receptenlijstje kijk
Ziet er goed uit
Jep inderdaad. Misschien aankomend weekend ook makenquote:Op zondag 3 maart 2013 14:47 schreef Mirjam het volgende:
[..]
Ja valt mee he?
Het is lekker stevig, zacht en smeuiïg, en de noten maken het erg lekker
quote:Op zondag 3 maart 2013 16:37 schreef dahippieunicorn het volgende:
Ja! Ik was aangenaam verrast toen ik ze uit de oven haalde, haha. Het recept was ook goed te begrijpen moet ik zeggen.
Heb ook (aangezien hier in de buurt geen enkele reform winkel open was) zelf amandelmeel gemaakt. Dus eerst zelf amandelen geroosterd en toen gemalen, ging allemaal prima!
zo die zijn echt mooi gewordenquote:Op zondag 3 maart 2013 16:37 schreef dahippieunicorn het volgende:
Ja! Ik was aangenaam verrast toen ik ze uit de oven haalde, haha. Het recept was ook goed te begrijpen moet ik zeggen.
Heb ook (aangezien hier in de buurt geen enkele reform winkel open was) zelf amandelmeel gemaakt. Dus eerst zelf amandelen geroosterd en toen gemalen, ging allemaal prima!
ik ben benieuwd hoe je hem vindt!quote:Op zondag 3 maart 2013 17:53 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Jep inderdaad. Misschien aankomend weekend ook maken
Dank je! Het basisrecept komt hier vandaan: http://www.cupcakerecepte(...)eurde-macarons-makenquote:Op zondag 3 maart 2013 19:58 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
[..]
zo die zijn echt mooi geworden
waar heb je het recept vandaan?
Wat jammer! Hij ziet er namelijk wel héérlijk uit! Zijn het echte bosbessen of blauwe bessen?quote:Op zondag 3 maart 2013 20:05 schreef Skaai het volgende:
Gisteren een bosbessen clafoutis gemaakt. Ik vond er eigenlijk niet zoveel aan, puur omdat ik alleen maar ei proefde (niet geheel vreemd als ik er 5 eieren in moest mikken) en de bosbessen smaak nogal weg viel. Gisteren was ie niet zo lekker, na een nacht/dag in de koelkast is ie beter te pruimen met een bus poedersuiker erover en een kwak slagroom..
[ afbeelding ]
Stiekem ben ik blij dat ik heb gekozen voor ingevroren bosbessen omdat dit grapje anders nog duurder werd dan ie al was. Normaal gesproken ga ik met mijn bakfrutsels eerst naar de buren toe, maar dit keer durfde ik gewoon niet langs te gaan omdat ik zo ontevreden was.
Ik denk niet dat dit voor herhaling vatbaar is. Volgende keer gewoon bosbessen cake of een lekkere koekbodem.
Arme buren, hebben die helemaal niets dit weekendquote:Op zondag 3 maart 2013 20:05 schreef Skaai het volgende:
Gisteren een bosbessen clafoutis gemaakt. Ik vond er eigenlijk niet zoveel aan, puur omdat ik alleen maar ei proefde (niet geheel vreemd als ik er 5 eieren in moest mikken) en de bosbessen smaak nogal weg viel. Gisteren was ie niet zo lekker, na een nacht/dag in de koelkast is ie beter te pruimen met een bus poedersuiker erover en een kwak slagroom..
[ afbeelding ]
Stiekem ben ik blij dat ik heb gekozen voor ingevroren bosbessen omdat dit grapje anders nog duurder werd dan ie al was. Normaal gesproken ga ik met mijn bakfrutsels eerst naar de buren toe, maar dit keer durfde ik gewoon niet langs te gaan omdat ik zo ontevreden was.
Ik denk niet dat dit voor herhaling vatbaar is. Volgende keer gewoon bosbessen cake of een lekkere koekbodem.
Geen idee hoe lang het goed blijft. Muffins zijn ondertussen opquote:Op zondag 3 maart 2013 20:48 schreef Adelante het volgende:
Die snapte de bedoeling van high tea niet helemaal
Nou ja, heb je nog wat voor de nieuwe week
ermahgerd bij iemand thuis en dat dan iedereen s'n succesrecepten bakt en meeneemtquote:Op zondag 3 maart 2013 20:50 schreef lady-wrb het volgende:
kunnen we niet met zijn allen een keer gaan high tea-en?
Prachtige foto zo met die vanillestokjes erbij.quote:Op zondag 3 maart 2013 16:18 schreef dahippieunicorn het volgende:
Nou hier zijn ze dan!
[ afbeelding ]
Vanille macarons met Dulce de Leche vulling! (Heb maar meteen extra mijn best gedaan op de presentatie, kan ik de foto meteen gebruiken voor een schoolopdracht)
Dank je!quote:Op zondag 3 maart 2013 23:08 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Prachtige foto zo met die vanillestokjes erbij.
Dat is leuk! Bij whiskey-proeverijen bij mensen thuis noemen ze het byob, bring your own bottle. Hier wordt t bring your own bakselquote:Op zondag 3 maart 2013 21:26 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ermahgerd bij iemand thuis en dat dan iedereen s'n succesrecepten bakt en meeneemt
Het zijn echte bosbessen en zo smaken ze ook, als je het ei weg denktquote:Op zondag 3 maart 2013 20:38 schreef dahippieunicorn het volgende:
Wat jammer! Hij ziet er namelijk wel héérlijk uit! Zijn het echte bosbessen of blauwe bessen?
Ahh jammer hoor!quote:Op maandag 4 maart 2013 13:34 schreef Skaai het volgende:
[..]
Het zijn echte bosbessen en zo smaken ze ook, als je het ei weg denkt
Hoe kom jij aan bosbessen?quote:Op maandag 4 maart 2013 13:34 schreef Skaai het volgende:
[..]
Het zijn echte bosbessen en zo smaken ze ook, als je het ei weg denkt
Oeh, heb ook nog 6 zakjes liggen in de vriezer (1.5 kg)quote:Op maandag 4 maart 2013 15:16 schreef dahippieunicorn het volgende:
[..]
Wij plukken ze ieder jaar en gooien dan de hele diepvries ermee vol!
AH doosje vol bosbessen uit de diepvriesquote:
kaneelquote:Op woensdag 6 maart 2013 20:43 schreef Mirjam het volgende:
Ik heb zojuist een Amish Cinnamon Bread in de oven geschoven, benieuwd hoe dat gaat uitpakken.
En misschien bak ik van de week nog een bananenbrood, de vorige is vandaag opgegaan en het blijkt een ideaal snel, lekker en voedzaam ontbijt
Geen flauw idee, dat laat ik je weten als hij klaar is en gesneden kan wordenquote:Op woensdag 6 maart 2013 21:17 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
kaneel![]()
Ben benieuwd! Is dit wel echt een brood of ook meer cake?
het houdt een beetje het midden tussen brood en cakequote:Op woensdag 6 maart 2013 21:17 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
kaneel![]()
Ben benieuwd! Is dit wel echt een brood of ook meer cake?
oeh, dat ziet er lekker uit. Beetje jammer dat de macarons niet plat zijn, ik vind die toefjes niet zo mooi.quote:Op zondag 3 maart 2013 16:18 schreef dahippieunicorn het volgende:
Nou hier zijn ze dan!
[ afbeelding ]
Vanille macarons met Dulce de Leche vulling! (Heb maar meteen extra mijn best gedaan op de presentatie, kan ik de foto meteen gebruiken voor een schoolopdracht)
Ja klopt, is inderdaad jammer. Maar voor een eerste echte poging vond ik ze best goed gelukt!quote:Op donderdag 7 maart 2013 01:04 schreef Prego het volgende:
[..]
oeh, dat ziet er lekker uit. Beetje jammer dat de macarons niet plat zijn, ik vind die toefjes niet zo mooi.
klinkt goed!quote:Op woensdag 6 maart 2013 22:46 schreef Mirjam het volgende:
[..]
het houdt een beetje het midden tussen brood en cakeoverheerlijk wanneer halfwarm gegeten met een likje boter
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |