RobinOok | dinsdag 11 december 2012 @ 21:41 |
Lyrics by Duderinnetje : Och stoofpotten... Ik kan er wel om janken zo dol ben ik erop. Het eten ervan, maar ook de bereiding! Die geur die doordringt tot in elke porie van het huis. Het zacht gepruttel op het fornuis. Het Urenlang Roeren in een Grote Zware Pan met Grote Stukken Weerbarstig Vlees en Hompen Ui en Takkenbossen Kruiden. Ik word er zo tja... óér van. Dan wil ik een schort! Pollepels! Kindermonden om te voeden! Een man die houthakt! Mijn haar in een knot en weldadige hangborsten in een boerse blommenjurk! Zie ook: CUL / Het Grote Stoofpotten Topic CUL / Het Grote Stoofpotten Topic Deel 2! CUL / Het Grote Stoofpotten Topic Deel 3 CUL / Het grote Stoofpottentopic #4 CUL / Het grote stoofpottentopic #5 Als je van stoofpotten houdt, lees deel 1 t/m 5 dan zeker even door! Het staat vol met zalige recepten! | |
Spanky78 | dinsdag 11 december 2012 @ 22:02 |
Ik ook, heerlijk. Mijn favoriet is een hele simpele met hertenschouder. Hmmmm | |
oh-oh | dinsdag 11 december 2012 @ 22:04 |
Luigi, als het echt te pittig blijft kun je ook op de dag dat je het serveert wat suiker ( liefst bastard of riet- )toevoegen, alleen niet te lang van te voren want het droogt het vlees soms uit [ Bericht 4% gewijzigd door oh-oh op 12-12-2012 11:38:53 ] | |
UIO_AMS | woensdag 12 december 2012 @ 11:34 |
Ik had van de Sint trouwens een receptendoosje (geen boek) voor stoofpotten gekregen. Binnenkort maar eens blind een recept eruit pakken en dan maken. En inmiddels een andere slager maar even gemaild met de vraag of hij wel varkenswangetjes verkoopt of kan bestellen. | |
oh-oh | woensdag 12 december 2012 @ 11:38 |
Ik snap niet dat die ene slager er niet gewoon een paar voor je uit de gehaktmolen kan redden Wat een service! | |
UIO_AMS | woensdag 12 december 2012 @ 11:46 |
Dat en dan die verkoopster die staat te roepen: Dat is toch vies! | |
oh-oh | woensdag 12 december 2012 @ 12:05 |
kansloos! | |
oh-oh | woensdag 12 december 2012 @ 12:08 |
Zo had ik echt es bijna slaande ruzie met de poulier op de markt. Ik koop daar vaak kip, en de honden eten dat ook. Dus ik kocht een zak kippenvleugels en een zak nekken, en ik mik zo in elke hond snel ff een nekkie, dat is altijd hapslikweg. Gaat ie tegen me staan preken, dat je NOOIT rauwe kip aan honden mag voeren, want die botten gaan splinteren, en die honden gaan dood, en blablabla. Dus ik echt van Nee nee, geen gekookte kip, rauw is prima, rauw bot splintert niet, ze eten alles rauw hoor! Ik was een dierenmishandelaar, ik heb hem maar voor onwetende poulier uitgemaakt en kies sindsdien altijd een andere kraam, keus zat gelukkig | |
Pindasoepje | woensdag 12 december 2012 @ 12:45 |
Voor de mensen met een slowcooker, verbruikt dat veel stroom? | |
Flipkees | vrijdag 14 december 2012 @ 13:49 |
Als je wilt kan je hier varkenswangen online bestellen: http://www.okvlees.nl/div(...)oort=diversen&sef=hc Kwam gisteren toevallig deze site tegen. Heb er zelf geen ervaring mee. Wel een beetje vreemd dat ze vlees via de post versturen maar het zal wel kunnen denk ik dan maar. | |
Pietverdriet | vrijdag 14 december 2012 @ 14:09 |
Heb vorige week nog wangetjes gegeten en wat daar staat klopt volledig, qua smaak, structuur en uiterlijk lijkt het geheel niet op wat wij als varkensvlees kennen. Je houdt het eerder voor rundvlees. | |
Pietverdriet | vrijdag 14 december 2012 @ 14:11 |
Kansloos, zo'n verkoopster, persoonlijk vind ik het een van de lekkerste stukjes varkensvlees | |
littledrummergirl | vrijdag 14 december 2012 @ 14:30 |
ik had laatst kalfswang, zelden zoiets mals gegeten | |
UIO_AMS | vrijdag 14 december 2012 @ 14:40 |
Dat heb ik in Spanje een paar keer gegeten. Erg lekker inderdaad. Ik zal eens kijken naar die bezorgservice. Ziet er goed uit. | |
Molleman | vrijdag 14 december 2012 @ 14:43 |
Hier desnoods ook nog Iberico varkenswangetjes. http://www.beefensteak.nl(...)d=2815903&quantity=1 | |
oh-oh | vrijdag 14 december 2012 @ 14:47 |
Damn, ik had vandaag willen vragen op de markt, het lijkt me onwijs lekker, maar vergeten Ik heb wel sereh en goede pepers voor mijn Vietnamese stoofpot die ik zondag ga maken nu | |
n0a | zaterdag 15 december 2012 @ 00:03 |
Ik heb vorige week een bestelling van ze binnen gekregen. Alles was nog goed bevroren door het droogijs wat erbij wordt verpakt. Had o.a. ook varkenswangen besteld. Wel jammer dat het minimum gewicht voor een bestelling 3kg is, maar gelukkig had ik genoeg ruimte in de vriezer. | |
Muck | zaterdag 15 december 2012 @ 12:09 |
Het is akelig koud buiten, ik heb een humeurtje om op te schieten en er stond nog een fles wijn open... Op het opdrinken van die fles wijn na, leek het maken van boeuf bourguignon een heel goed idee Hij staat sinds een uurtje of 11 te bluppen en ik heb er al helemaal zin in | |
Erasmo | zaterdag 15 december 2012 @ 12:59 |
Ligt natuurlijk aan het type en en de inhoud. | |
Molleman | zaterdag 15 december 2012 @ 14:59 |
Drooolll. Ook maar snel weer eens maken boeuf bourgignon. | |
Muck | zaterdag 15 december 2012 @ 19:57 |
ja, doen! Potverdikkie, wat was het lekker zeg | |
Bleie | zondag 16 december 2012 @ 14:19 |
Hier staat een grote pan bolognese te pruttelen, met daarnaast een klein pannetje met babyvariant . | |
Erasmo | zondag 16 december 2012 @ 15:15 |
Hier staat een snelkookpan paardensucade op. Heb ook een van de lapjes van zemen ontdaan om vanavond rosé te bakken. | |
oh-oh | maandag 17 december 2012 @ 16:19 |
Als ik spaghettisaus? Is dat ook al een stoofpotje? Ik ben dat Vietnamese potje aan het maken, ik ben heel erg benieuwd! | |
MonkNL | maandag 17 december 2012 @ 16:34 |
"Echte" bolognese saus is idd een soort van stoofpot :p Althans, wordt op die manier bereid. Zie: http://www.lekkereten.net(...)bolognese_of_be.html | |
Bleie | maandag 17 december 2012 @ 16:46 |
Nou ja, ik maak zeker geen 'echte' bolognese, maar het staat wel een paar uur te pruttelen, en daarmee voldoet het redelijk aan mijn definitie van stoofschotel. Mijn recept wijkt wel wat af van wat MonkNL linkt. Ik doe er meer groentes in, en wat oregano en basilicum, geen selderij ( ), en geen nootmuskaat (maar dat ga ik wel eens proberen, lijkt me lekker!). Verdere werkwijze is wel hetzelfde. Is volgens mij bij mij ooit ontstaan als combi van diverse recepten, en zo vinden wij het hier lekker. | |
Zo-is-dat | maandag 17 december 2012 @ 17:18 |
Hier staat 'het' vietnamese stoofpannetje ook te pruttelen, morgen smullen! | |
RobinOok | maandag 17 december 2012 @ 18:33 |
Ik ben benieuwd, voor mijn idee hebben al veel meer mensen het gemaakt, maar nog geen feedback tegengekomen. Meestal betekent dat niet veel goeds. | |
oh-oh | dinsdag 18 december 2012 @ 00:56 |
Ik at pas laat vanavond, maar wel lekker Zeker wel voor herhaling vatbaar | |
RobinOok | dinsdag 18 december 2012 @ 04:45 |
Oh, gelukkig! Eet je dat nou met kering kentang? Grappig, lijkt me lekker! | |
Mirjam | dinsdag 18 december 2012 @ 08:18 |
's lekker Mijn Molukse schoonfamilie maakt dat geregeld, erg lekker voor erbij | |
MonkNL | dinsdag 18 december 2012 @ 09:01 |
Haha die laat ik er de volgende keer ook lekker uit, echt te smerig.. Gelukkig dat de rest van de fam het wel lekker vond. | |
UIO_AMS | dinsdag 18 december 2012 @ 12:14 |
Inmiddels besteld. Bedankt! Dat is het ook. Ga het volgende recept maken: Kwam hetzelfde recept ook tegen met perensiroop in plaats van mosterd. Ik twijfel nog. Hoe zou jij het maken? | |
oh-oh | dinsdag 18 december 2012 @ 12:27 |
Ja met sambal goreng kentang, altijd in huis, helaas wat dit geen zelfgemaakte, maar het was evengoed lekker erbij hoor. | |
Gripper | dinsdag 18 december 2012 @ 14:05 |
Gisteravond ook een pannetje bolognese laten pruttelen, en inderdaad: als het in de stoofpan zit is het een stoofpot toch? Sowieso zal mijn stoofpan het deze week niet koud krijgen, want de riblappen waren ook in de aanbieding bij de Appie, dus dat wordt óf een potje rendang, of anders een franse stoofpot met wortel, sjalot en rode wijn. | |
Buitendam | dinsdag 18 december 2012 @ 14:44 |
Ik wil ook graag een stoofpot maken van wild. Helaas is er eentje bij met een allergie dus spek en wild zwijn mag er beide niet in zitten. Heeft iemand een linkje of zelf een mooi recept, waarbij ik spek en zwijn weg kan laten? | |
Gripper | dinsdag 18 december 2012 @ 14:45 |
http://www.smulweb.nl/recepten/1406383/Hazenpeper-hachee-van-wild (en dan de spekjes weglaten) | |
Buitendam | dinsdag 18 december 2012 @ 14:49 |
Ah, thanks Ik zag zelf ook een recept met verschillende soorten wild. "-1 kg gemengd vlees van wild oa.zwijn,ree, eend,fazant,haas enz. Gemengde paketten zijn te koop uit het diepvriesvak in de supermarkt." Diepvriesvak uit de supermarkt? Dat lijkt me dan weer het recept voor een hoop taaie hompen in rodewijnsaus, of ben ik nu te kortzichtig? | |
Gripper | dinsdag 18 december 2012 @ 15:13 |
Ik zou het inderdaad liever bij een poelier halen, of als je toegang hebt tot een Sligro of Hanos: die hebben ook altijd erg goede kwaliteit. | |
Zo-is-dat | dinsdag 18 december 2012 @ 19:49 |
Hij was heel lekker! Die ga ik vaker maken | |
Pietverdriet | dinsdag 18 december 2012 @ 19:58 |
Had een runderfond gemaakt van een kilo vleesafsnijdsel, een zeen uit een sucadestuk, prei, wortel, foeli, peterseliewortel, laurier, peper, wat botten, kruiden, knoflook en een fles zuidafrikaanse foezel. Dit met 6 liter water opgezet en 24 uur laten trekken, gezeefd en Ingekookt tot 2 liter. 1,75 liter ingevroren Goed, 750 gram sucade met peper, zout, nootmuskaat en mosterdpoeder gekruid, aangebraden tot bruin, geblust met 300 cc wijn, 250 cc fond en laten pruttelen tot moddergaar. Afgesmaakt en gebonden met wat erwtenmeel. Goddelijk | |
Spanky78 | dinsdag 18 december 2012 @ 20:58 |
Hertenschouder: 500 gr hertenschouder in stukken, licht kruiden en in roomboter aanbraden. 2 gesnipperde uien erbij en bruinen. Je kunt apart bruine roux maken of gewoon bij het vlees en de uien 3 eetlepels bloem flikkeren en roeren en bruine. Dan een pot (of als je een held bent wildbouillon vers) wildfond erbij, halve fles rode wijn (beetje stevige). 2 blaadjes laurier, wat piment en iets van 8 jeneverbessen (gekneusd) erbij. uurtje sudderen, kwartier voor het einde deksel eraf om een beetje te laten inkoken. Indien gewenst 10 minuten vooraf bospaddenstoelen erbij. Afmaken met een goede scheut slagroom, zout, peper. Heerlijk potj en makkelijk klaar, maar je mag het ook ragout of goulash noemen...whatever | |
Buitendam | dinsdag 18 december 2012 @ 21:12 |
Ik heb toegang tot de Hanos. Folder. Ik loop een beetje vast. We zijn met 5 flinke eters, maar ik zie dat het aanbod veelal per kilo is. Is het dan verstandig om dan bijvoorbeeld voor een kilo hertenvlees te gaan? En welk deel is aan te raden, sukade? Schouder? | |
Pietverdriet | dinsdag 18 december 2012 @ 21:13 |
Een kilo is wat weinig voor 5 flinke eters. | |
Buitendam | dinsdag 18 december 2012 @ 21:15 |
Ik heb echt geen idee, zoals je merkt. Twee dan? Tweeënhalf? | |
Spanky78 | dinsdag 18 december 2012 @ 21:33 |
Twee kilo is ruim. 1,5 kilo is een mooie portie 300g pp. Ikzelf zou gaan voor schouder, maargoed, er zijn zat lekkere dingen te maken met hert. | |
RobinOok | dinsdag 18 december 2012 @ 23:58 |
Cool! (al zou ik het ook graag horen als het minder in de smaak was gevallen hoor, ik ben altijd echt benieuwd, aan plichtplegingen heb ik een broertje dood ) | |
Pietverdriet | woensdag 19 december 2012 @ 00:04 |
twee kilo voor stoofvlees voor 5 personen grote eters is mooi. Beter wat over dan het gevoel dat je wat meer had gewild | |
Waterweg | woensdag 19 december 2012 @ 01:56 |
wat een faalhaas..ik heb plaatsvervangende schaamte! sorry voor de offtopic, maar ik zou je zoenen als klant als je je dieren idd rauw voert. ik doe ook wel iets met kip, en af en toe komt er dan iemand die nekken wil hebben voor z'n hond of kat. aan de manier van vragen merk je al dat ze gewoonlijk niet verder komen dan standaard whiskas enzo. we hebben altijd wel wat restjes, maar nu ik zelf ook 2 katten heb, heb ik ook wat nekken extra op voorraad liggen. en dan na de vraag of ik nekken heb komt steevast de vraag "en moet ik die nekken dan koken of bakken?" nouja, dan moet ik me dus altijd inhouden. juist gaar bot is splintergevoelig en dus gevaarlijk.. net of een kat die een muis of een vogel te grazen neemt 't beestje eerst gaat koken op een gasstelletje ofzo.. pfft. *zucht* waar staat die kraam? lijkt me leuk om eens langs te gaan! meneer is een schande voor 't vak | |
oh-oh | woensdag 19 december 2012 @ 02:10 |
Ik voer mijn honden al ik weet niet hoe lang rauw, dus ik had wel weerwoord gelukkig, ik mikte er dus ook zo aan de kraam wat in he Maastricht, er staan veel goede pouliers, deze meneer is een van de weinige slagers met meer soorten vlees, ik kocht er ook paard voor de honden, en dan de kip. Ik ga er ook niks meer kopen, ondanks dat ie de enige is die paard heeft | |
Zo-is-dat | woensdag 19 december 2012 @ 09:55 |
Nee echt geen commentaar! Bij het eerste proeven leek hij me iets te kruidig, schoot een beetje in m'n keel zeg maar, na het binden van de saus en het serveren vond ik dat helemaal niet meer. Ik vond het fris zure van de komkommer in rijstazijn en suiker het wel mooi in balans brengen! Is erg lekker erbij. Heb trouwens geen bouillon maar water gebruikt omdat ik vaak rustig aan doe met zout en hij was nu naar mijn zin precies goed, heb niet meer nagekruid. | |
bitterend | donderdag 20 december 2012 @ 19:38 |
Even een vraag aan de stoof experts! Kan ik sucadelappen ook in rode wijn azijn marineren? of moet het perse die naturel zijn Als ik in de ochtend het vlees in het zijn marineer en in de middag ga koken, dus het heeft 5 uurtjes gemarineerd..hoe lang moet het stoven? 2uurtjes is voldoende? | |
Pietverdriet | donderdag 20 december 2012 @ 19:48 |
Kan prima, ook in citroensap of een ander zuur. | |
bitterend | donderdag 20 december 2012 @ 19:50 |
Spanky78 | donderdag 20 december 2012 @ 20:16 |
Bij mij heeft sucade toch meestal wel wat meer dan 3 uur nodig. De vraag is hoe gaar je het wilt. ik wil het zo gaar dat het nog net niet vanzelf helemaal uit elkaar valt. Meestal duuet dat een uur of 3. | |
bitterend | zaterdag 22 december 2012 @ 12:29 |
Spanky, is dat ongeacht hoe lang je het marineert? ik heb begrepen dat hoe langer het in azijn heeft gelegen hoe minder lang je het hoeft te koken...het is geen probleem om het 3+ te laten stoven eigenlijk..ik wil het gewoon goed plannen | |
UIO_AMS | zaterdag 22 december 2012 @ 19:30 |
Hmm. Moeten de varkenswangen ook even in iets zuurs liggen? | |
MassApeal | vrijdag 28 december 2012 @ 11:25 |
Oooh stoofpotten, zo verukkelijk lekker! Ik wil dit weekend een lekkere hachee maken, heeft 1 van de stoof experts hier een mooi recept? | |
The_stranger | vrijdag 28 december 2012 @ 12:57 |
De selderij proef je niet meer (als selderij), zeker niet als je het zo klein snijdt al de bedoeling is. Echte ragù alle Bolognese is zo lekker, licht zoet, stevig, daar moet je geen groentes verder doorheen doen, dan krijg je gehakt-groentensoep... | |
Bleie | zaterdag 29 december 2012 @ 11:35 |
Het is zeker geen gehakt-groentensoep, maar een stevige saus. Maar goed, ik zeg ook dat ik geen echte Bolognese maak, maar wel een heel lekkere spaghettisaus. | |
Pietverdriet | zaterdag 29 december 2012 @ 13:03 |
Nee, normaal gesproken niet. | |
oh-oh | zaterdag 29 december 2012 @ 13:07 |
Ik had m ook met water gedaan ipv bouillon, ik gebruik echt zelden zout Ik heb m ook niet ingebonden trouwens, gewoon in laten koken. En ik had er ook zoetzure komkommer bij, lekker fris, ik doe dan komkommer met zout en suiker en telkens wat zout en suiker erbij, vocht van de komkommer wordt dan de dressing, en op t laatst doe ik er een gesnipperd uitje door en wat peper over | |
UIO_AMS | zondag 30 december 2012 @ 16:53 |
Zal het de volgende keer laten. Het smaakte er zeker niet minder door. | |
zeeuws_meisje | woensdag 2 januari 2013 @ 14:42 |
Met de kerst de volgende stoofpot gemaakt: 1 kg everzwijnschouder 750 ml rode wijn 30 g boter 1 winterwortel 2 uien bakje champignons 2 takjes tijm 2 takje rozemarijn 4 laurierbladeren 6 blaadjes salie 1 eetl olijfolie 2 eetl cognac peper en zout en dan heb ik er uit eigen initiafief nog een paar jeneverbessen en 2 gehalveerde tenen knoflook bij gemikt. Het vlees in stukken in een kom doen, hieraan toevoegen de wijn, de cognac, de olie, de winterwortel in stukjes, de uien in grote stukken, de knoflook, de jeneverbessen, de tijm, rozemarijn, laurier, salie, zout en peper. (De champignons nu nog weglaten) Dit alles in een goed af te sluiten container doen en 5 uur in de koelkast laten marineren. (Bij mij heeft het 24 uur gestaan) Het vlees droogdeppen (marinadevocht, groenten en kruiden bewaren!) en in de boter aanbraden. De gemarineerde groenten & kruiden en de champignons toevoegen en even 5 min. meebakken. Flink bloem erover strooien, zodat alles wit ziet. Dit even meebakken zodat de bloem gaar wordt. Het marinadevocht toevoegen en ong. 2 uur laten pruttelen. Net voor het serveren van het vuur af nog 2 eetlepels van de wijn die je erbij drinkt toevoegen. Hij was heerlijk! Toch weer heel anders dan bijv. rundvlees. Dan is meteen mijn vraag: Everzwijn is hier moelijk te krijgen (wij hebben het uit Frankrijk meegebracht). Is er behalve runderlappen/sukade lappen nog een andere soort vlees die ik hiervoor zou kunnen gebruiken en die in de gemiddelde supermarkt te krijgen is? Zou dit ook met bijv hamlappen werken of welk soort varkensvlees is geschikt om te stoven? | |
Erasmo | woensdag 2 januari 2013 @ 15:06 |
Er is van alles van het varken wat je kunt stoven. Ik denk dat ik bovenstaand gerecht wangen goed uitkomen. | |
Spanky78 | woensdag 2 januari 2013 @ 16:17 |
Vanavond sucadelappen met uien, belgisch bier en appelstroop gestoofd. | |
#ANONIEM | maandag 7 januari 2013 @ 19:13 |
Deze staat hier nu op het vuur, voor morgen. Ben heel benieuwd, het ruikt in ieder geval heerlijk, maar ik ben nieuw in de Indonesische én stoofpottenwereld. | |
FAUSTINO | donderdag 10 januari 2013 @ 13:15 |
UIO_AMS | donderdag 10 januari 2013 @ 13:38 |
En hoe smaakte het? Wat maak je? En wat is het recept? | |
FAUSTINO | donderdag 10 januari 2013 @ 13:49 |
Restjes vlees opruimen heet dit deze keer, Saucijzen speklapjes licht opbakken, bami goreng kruidenpasta met een beker water het geheel even lekker laten sudderen. Dan een handvol Italiaanse kruiden met 4 eetlepels pittige chili saus en paprika poeder erbij weer lekker laten sudderen. Dan een blik sperziebonen erbij goed doorroeren en even voor een half uur op een zacht vuurtje en klaar is het eten | |
Blamm | donderdag 10 januari 2013 @ 18:36 |
Afgelopen kerst als kerstdiner voor de familie 2 stoofpotten op tafel gezet. De Vietnamese van het blog van RobinOok en een Vlaamse Twee lekker tegenstrijdige recepten, voor ieder wat wils. Allebei zeer goed ontvangen trouwens. Heb er aardappelpuree bij gemaakt en pandanrijst, en sperziebonen, dat leek me bij beide wel passen. | |
RobinOok | donderdag 10 januari 2013 @ 18:56 |
#ANONIEM | donderdag 10 januari 2013 @ 19:21 |
Érg goed! Die kayotic weet echt waar ze mee bezig is. Op dag twee was hij nog lekkerder . | |
roos85 | maandag 28 januari 2013 @ 15:02 |
Stoofpotjes Donderdag maar weer eens eentje maken! | |
Lonaa | maandag 28 januari 2013 @ 15:06 |
Zo straks hachee opzetten en ook even een grote pan bouillon trekken. | |
Bleie | woensdag 30 januari 2013 @ 16:53 |
Ik ben hachee aan het maken volgens dit recept: http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/hachee/klassieke-hachee. Staat al een poosje te pruttelen, en wordt heerlijk volgens mij. Maar ik vroeg me af, zal ik er nog wat ontbijtkoek bij doen? En kan dat nog, of had ik dat dan meteen moeten doen? | |
oh-oh | woensdag 30 januari 2013 @ 16:54 |
Ik doe dat bij zuurvlees altijd op t eind, want ik bind de saus daar mee, dus daar hangt de hoeveelheid vanaf Wel een half uur of uur voor het einde hoor, zodat ie nog goed oplost. | |
Pinnenmutske | woensdag 30 januari 2013 @ 16:54 |
STOEMP toch eens proberen | |
Bleie | woensdag 30 januari 2013 @ 17:05 |
Dank, wat binding kan-ie nog wel gebruiken, geloof ik. Doe ik het strakjes. | |
roos85 | donderdag 31 januari 2013 @ 15:01 |
Hier staat al een deel op: draadjesvlees,spekjes,ui,gepelde tomaten,witte wijn, bouillonblokje en thee-ei met laurierblad,peperkorrels,jeneverbessen,foelie en kruidnagel erin hangen.. Straks er nog wortel,evt bleekselderij,champignons en krieltjes erbij.. | |
#ANONIEM | maandag 25 februari 2013 @ 00:19 |
Morgen stoven met Guinness . | |
Merel1808 | dinsdag 16 juli 2013 @ 16:58 |
» Er is al 141 dagen niet in dit topic gepost. Bedenk je of het zinvol is dit topic omhoog te schoppen. Klik hier om tóch te reageren. Wat een schande! Stoofpotten zijn zo lekker! Maar misschien is het er het weer niet voor.. Ik had een hele tijd terug deze al eens gemaakt, echt goddelijk lekker! Ik moet vaak uit de vriezer eten en sommige prutjes zijn niet lekker meer uit de magnetron, maar deze was zelfs nog lekkerder, ik heb er menigeen erg jaloers mee gemaakt! En hij staat nu weer te pruttelen | |
Remco_h | dinsdag 16 juli 2013 @ 18:42 |
leuk om te horen dat zelfs na 141 inactiviteit in dit topic mijn receptje voor de stoofpot nog steeds goed bevalt ik ga m ook weer eens maken! | |
bloempje-moi | dinsdag 16 juli 2013 @ 18:56 |
Yes, ik dus nu morgen ook! | |
UIO_AMS | dinsdag 16 juli 2013 @ 22:45 |
Inspirerend weer. Dit weekend misschien een Spaanse visstoofpot met heek maken. Even zoeken naar een recept. | |
Duderinnetje | dinsdag 16 juli 2013 @ 22:48 |
Heek? Leuk je hier te zien, UIOUO | |
UIO_AMS | woensdag 17 juli 2013 @ 11:28 |
Ja, heb ooit in een Spaans restaurant een stoofpotje met heekfilet gegeten en dat was bijzonder goed. En klinkt best zomers. Hoi Dude ! Ik kom al sinds deel 1 in de stoofpottenreeks hoor. | |
bloempje-moi | woensdag 17 juli 2013 @ 19:40 |
Heerlijk! Gelukkig heb ik morgen nog | |
Coelho | donderdag 18 juli 2013 @ 09:25 |
Met dit weer lekker stoofpotten maken op de BBQ in een Dutch Oven | |
Steven184 | donderdag 18 juli 2013 @ 10:30 |
Dasarvoor nog een lekker receptje? | |
UIO_AMS | donderdag 18 juli 2013 @ 10:44 |
Ja, nou ja, deels. Heb de ex-vriendin van de eigenaar van het restaurant gesproken en zij kwam met het volgende: De vis stoven in fond van vis, met erwten en een behoorlijke hoeveelheid knoflook. Aan het einde nog wat gamba's toevoegen. Maar veel meer kon ze ook niet zeggen. Dus geen idee van stooftijd en eventuele kruiden naast peper en zout. Wellicht hebben fervente stooflui van FOK! nog wat suggesties op dat vlak? En anders ga ik gewoon experimenteren dit weekend. . | |
bloempje-moi | zaterdag 17 augustus 2013 @ 14:51 |
En weer een klein schopje omhoog. Deze gaat straks weer mijn zojuist aangekochte Creusetpan in. Maar hoeveel wijn doe je er eigenlijk bij? Ik heb het de laatste keer aangevuld met bouillon. Ik heb overigens maar 600 gram riblappen. | |
Remco_h | zaterdag 17 augustus 2013 @ 23:32 |
ik ben een vlees liefhebber dus gooi er graag veel vlees in, qua wijn, tja, eigenlijk genoeg dat alles onder de wijn staat, met bouillon kan t ook (maar los van vlees hou ik ook van wijn) | |
arie_bc | dinsdag 3 september 2013 @ 14:47 |
Ik wil komende zaterdag voor 10 personen een stoofschotel maken, ik dacht qua ingredienten aan: Ik dacht qua ingredienten aan het volgende: 3 kg sucade- of riblappen Wat flinke uien 3 winterpenen champignons Bol knoflook 2 potjes vleesfond 2 flesjes donker bier Mosterd azijn boter Laurierbladeren Peterselie Tijm Rozemarijn 2 plakjes ontbijtkoek Maar ben niet helemaal zeker over de verhoudingen, vooral het vocht (de fond en bier). Vooral bang dat het een soep wordt :S Verder vroeg ik mij af kan ik dit gewoon een uur of 7 a 8 op laten staan? Of zal ik in dat geval bijvoorbeeld de groentes pas later toevoegen? | |
UIO_AMS | dinsdag 3 september 2013 @ 15:33 |
Je hebt vrij veel vlees, dus je mag wel wat fond en bier gebruiken. Denk dat je met de twee flesjes en 1 pot fond al behoorlijk ver komt. Hou je dat andere potje er gewoon bij voor het geval het toch niet genoeg blijkt te zijn. Verder ja, geen probleem om het zo lang op te laten staan. Verder kun je de groenten gewoon vanaf het begin erbij gooien. De uien zullen wel helemaal oplossen als ze zo lang opstaan en als je ze fijn gesneden hebt. De winterpenen lijken me niet zo'n probleem. | |
arie_bc | dinsdag 3 september 2013 @ 16:39 |
Dankje, wellicht dat ik dan een deel van de uien en de champignons wat later doe en de rest meteen. | |
Pietverdriet | dinsdag 3 september 2013 @ 16:46 |
Zou geen twee potje fond gebruiken, wordt bremzout | |
arie_bc | dinsdag 3 september 2013 @ 20:46 |
Dankje Ik zal een foto maken als de ramp zich voltrokken heeft | |
Broertie | woensdag 4 september 2013 @ 19:14 |
Enne.....stoofpot kan nooit té lang opstaan! | |
borisz | zondag 22 september 2013 @ 21:04 |
Net mijn eerste stoof van het seizoen gemaakt op basis van dit allerhanderecept | |
Stansfield | zondag 22 september 2013 @ 21:07 |
Ziet er qua recept en ingrediënten lekker uit. Hoe smaakte het? | |
borisz | zondag 22 september 2013 @ 21:09 |
Was uit het Italiënummer van vorige maand. Was een lekkere stoof | |
Novem | maandag 23 september 2013 @ 10:58 |
Vorig weekend een lekker stoofpotje gemaakt! Herfst Wat zat er in: 400 gram Schouderkarbonade Zout en peper 2 verse laurierblaadjes 1 takje rozemarijn en de blaadjes van 6 takjes tijm 1 kleine witte ui en 2 tenen knoflook Een halve grote prei 1 winterwortel en 1 pastinaak Groentebouillon Hele aardappeltjes in schil Dit is genoeg voor 2 flinke eters of 3 kleine eters. Karbonades ontdoen van bot en in stukken snijden, in een kom mengen met wat bloem, beetje zout en lekker veel peper. Dit flink aanbakken in een pan met dikke bodem, in boter en olie, totdat het goed bruin wordt. De uien, knoflook en prei erbij, en flink door blijven bakken. Voeg de kruiden toe. Voeg de bouillon toe en roer goed over de bodem van de pan om de bruine aanbaksels los te krijgen, deze lossen op in het vocht. Voeg de in stukken gesneden wortel en pastinaak toe, breng weer aan de kook, doe het deksel op de pan en draai het vuur op het allerlaagst. Laat zo minimaal 2 uur pruttelen. Voeg de aardappeltjes aan het eind toe en laat langzaam gaar worden. Vast ook heel lekker met aardappelpuree! Eerste keer dat ik dit heb gemaakt en zelf bedacht, maar het was echt heerlijk | |
Bleie | maandag 23 september 2013 @ 11:07 |
Zou t niet nog lekkerder zijn om het bot aan t vlees te laten zitten? | |
oh-oh | maandag 23 september 2013 @ 11:12 |
Ik haal dat er ook nooit af voor een stoofpot, juist niet! | |
Novem | maandag 23 september 2013 @ 11:19 |
Jawel, maar de slager had de botten niet netjes gesneden, dus veel splinters/stukjes, had daar niet echt zin in! Maar als de botten er netjes uitzien kan je ze er inderdaad aan laten zitten | |
Bleie | maandag 23 september 2013 @ 12:49 |
Snap ik. Splinters in je stoofpot is niet fijn. | |
Pietverdriet | maandag 23 september 2013 @ 16:46 |
Heb hertpoulet gekocht, binnenkort hert stoven met rode wijn. | |
bloempje-moi | vrijdag 27 september 2013 @ 15:07 |
Strakjes langs de boer om mijn verse biologische vlees op te halen. Die koeien zijn bij wijze van doodgeknuffeld dus ik kan zonder schuldgevoel weer aan de stoofpot Waarom dan toch al de hele week dromen over boze koeien? | |
Myraela | vrijdag 27 september 2013 @ 16:21 |
Nom! Omdat ze nog steeds dood zijn. Bedoel, wil jij dood na een goed leven? Nee toch. Dat is echt zo'n dier martelen. Terwijl als je ze nou vanaf het begin een kutleven geeft, dan willen ze zelf dood. Dus eigenlijk is dat vrijwillige slacht, ook een soort van biologisch. | |
Zonnetje1981 | vrijdag 27 september 2013 @ 18:18 |
Hier gaat zo op het vuur voor morgenavond: Riblappen Uien Knoflook Paprika Champignons Kruidnagel Laurier en donker bier vergeten Dus afgeblust met water. Vanavond een uurtje of 2 aan, morgen nog een uurtje of 3 Erbij rodekool met aardappel of rijst, dat weet ik nog niet. | |
mascara-klodder | vrijdag 27 september 2013 @ 18:21 |
Ik zou er evt nog een bouillonblokje aan toevoegen als je het in water stooft | |
Zonnetje1981 | vrijdag 27 september 2013 @ 18:40 |
Wordt dat niet te zout? | |
mascara-klodder | vrijdag 27 september 2013 @ 18:50 |
Nee hoor, wel vleesbouillonblokje gebruiken. Bier/wijn heeft natuurlijk een volle smaak wat het aan het vlees geeft. Alleen water is zo flauw | |
n0a | zaterdag 28 september 2013 @ 10:23 |
Een lepel (of 2) dikke stroop erbij tijdens het stoven en aan het eind een lepel mosterd is ook super lekker. | |
Zonnetje1981 | zaterdag 28 september 2013 @ 10:32 |
Stroop zojuist toegevoegd. | |
mascarpone | vrijdag 8 november 2013 @ 07:12 |
Hebben jullie deze rendang al geproefd? http://www.aziatische-ingredienten.nl/rendang-recept/ Die is HEERLIJK. Wij hebben hem met spruitjes gegeten en het restje gisteren over de bloemkool in de oven. | |
Molleman | vrijdag 8 november 2013 @ 07:22 |
Ik denk dat RobinOok hem wel geproefd heeft Dit is een van mijn favorieten, mét Friet! | |
RobinOok | vrijdag 8 november 2013 @ 08:57 |
mascarpone | zaterdag 9 november 2013 @ 05:48 |
Ik zie het nu pas. Leuke site, RobinOok! Dit weekeind de Vietnamese stoofpot maken, als de Hackman pannen vandaag binnenkomen tenminste. Heb er gisteren bij de toko steranijs voor gekocht. Benieuwd | |
mascarpone | zaterdag 9 november 2013 @ 05:53 |
Die ziet er ook heerlijk uit. Goede tip, dat brood met mosterd. Voor volgende week ofzo. | |
chocolatelover | zaterdag 9 november 2013 @ 14:51 |
ik ben nu boeuf bourgignon aan het maken. Tweede poging vandaag. Ik laat hem staan tot morgen. dan kunnen de smaken een beetje trekken/vermengen. En dan zachte polentapuree met gorgonzala dolce erdoor erbij (recept van ainsley harriott). En vanavond kip madras. | |
Zonnetje1981 | zaterdag 9 november 2013 @ 14:56 |
Hier sukade aan t voorbereiden voor morgen met Herfstbok, ui, knoflook, paprika, champignons en kruiden. Misschien een scheutje appelstroop erbij.. | |
Lienekien | zaterdag 9 november 2013 @ 15:19 |
Tweede poging? Wat ging er mis bij de eerste poging? | |
chocolatelover | zaterdag 9 november 2013 @ 15:23 |
De stoofpot moest eigenlijk in de oven. Te weinig vocht erbij gedaan waardoor het een aangebrand was. Niet echt door en door, maar toch maar opnieuw begonnen. Maar ik vond hem een beetje zuur, door de wijn neem ik aan, dus ik heb een beetje donkere basterd erbij gedaan en lekker dat ie nu is. | |
Lienekien | zaterdag 9 november 2013 @ 15:26 |
Weggekieperd? Zonde! Welk recept gebruik je? | |
chocolatelover | zaterdag 9 november 2013 @ 15:37 |
een recept van ainsley harriott. Vlees aanbraden, bloem erover. Sjalotjes, spek, knoflook even bakken. Vlees erbij, wijn erbij, zout en peper en in de oven. Ik heb het op het vuur gedaan want de oven ging me te snel aanbakken/verkleuren. | |
DeProf | zaterdag 9 november 2013 @ 18:42 |
Oven op een lagere temperatuur gebruiken, bakt t helemaal niet aan! | |
mascarpone | zondag 10 november 2013 @ 09:29 |
Bah, gisteren voor het eerst een stoofpot van paardenlappen gemaakt, écht zuur. Paardenlappen, uien, mosterd, knoflook, wijn, jeneverbessen, champignons, wortel, djintan, peper, spek. Geen idee waarom het zo zuur is. Het heeft 3 uur zachtjes staan pruttelen. Ik heb er nu appelstroop en ahornsiroop bij gedaan. Kijken hoe het vandaag proeft. Het vlees is wel mals. Ik verdenk de wijn. | |
Myraela | zondag 10 november 2013 @ 09:48 |
Anders naar Limburg brengen. Die houden van zuur stoofvlees. | |
RobinOok | zondag 10 november 2013 @ 10:17 |
Ontbijtkoek wil ook wel eens helpen om het zoeter te krijgen. En dikker uiteraard. :-) | |
Steven184 | zondag 10 november 2013 @ 11:11 |
Van de week een paar lekkere, vette karbonades gestoofd in bruin bier. | |
AnnaNiem | zondag 10 november 2013 @ 11:24 |
Zoervleisj is anders wel heel lekker... | |
UIO_AMS | zondag 10 november 2013 @ 16:03 |
Iemand een recept voor kalfschenkels, maar dan niet osso buco? | |
winterstorm666 | zondag 10 november 2013 @ 21:31 |
kan je dezelfde ingredienten aanhouden voor een varkensstoof ipv een runderstoof? ik heb varkenslappen liggen maar geen inspiratie. | |
vivelafete | zondag 10 november 2013 @ 21:54 |
Deze stoofpot vandaag gemaakt en wat was de saus heerlijk zeg! Heb hem precies nagemaakt met als enige verschil sukadelappen ipv zenuwstuk (weet nl niet wat dat is en heb het nog nooit eerder gezien) Helaas had ik niet voldoende tijd om het vlees zo gaar te krijgen dat het bijna uit elkaar viel, dus ik ga hem binnenkort weer eens maken. Was hoe dan ook erg lekker, heb het geserveerd met aardappelen en knolselderij uit de oven. Welke bieren gebruiken jullie nog meer om een lekkere runderstoofpot te maken? Zou je het bijv. ook met LaTrappe Dubbel kunnen doen of heb je een sterker bier nodig? | |
Redcoon | zondag 10 november 2013 @ 23:06 |
Die heb ik gister nog gegeten, was erg lekker! | |
Redcoon | zondag 10 november 2013 @ 23:09 |
Ik heb een simpele Leffe Bruin gebruikt, die is niet eens zo duur en makkelijk aan te komen. | |
mascarpone | zondag 10 november 2013 @ 23:44 |
Dank je wel. Kruidkoek doe ik ook wel eens (uit dit topic geleerd). Het heeft zich 'overnight' opgelost. Gisteren appelstroop en ahorn erbij, daarna nog zuur. Vanochtend was hij lekker, vanavond heerlijk. | |
#ANONIEM | zondag 10 november 2013 @ 23:56 |
Ik heb van de week dit recept gebruikt voor m'n eerste hachee, en man, wat was hij lekker. Hij heeft een uur of 4 staan pruttelen. Het enige wat ik de volgende keer anders doe is dat ik hem wat vaker doorroer, want hij had de neiging om onder in de pan aan te koeken, waarschijnlijk door de zoetheid van het spul. [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 10-11-2013 23:56:42 ] | |
Cat-astrophe | maandag 11 november 2013 @ 13:18 |
wants | |
Mry | maandag 11 november 2013 @ 13:23 |
Ik heb nog nooit een stoofpot met varkensvlees gemaakt maar de recepten die ik daarvoor heb gezien hebben een veel kortere stooftijd (45-60min) dan runderstoofpotten. Dat lijkt me iets om rekening mee te houden omdat het natuurlijk ook invloed heeft op hoe de andere ingrediënten smaken en in hoeverre alles inkookt. | |
winterstorm666 | maandag 11 november 2013 @ 19:16 |
thankxs. ik heb er nu een soort van jachtpannetje van gemaakt met paprika, krieltjes, champignons en ui. | |
UIO_AMS | maandag 11 november 2013 @ 22:41 |
Wel eens een Spaanse stoof met varkenslappen en jus d'orange gemaakt. Die was erg lekker. Qua bier gebruik ik meestal Westmalle dubbel. | |
kikoooooo | maandag 11 november 2013 @ 23:14 |
Die appel. Die proef je niet meer hoop ik?? | |
#ANONIEM | maandag 11 november 2013 @ 23:31 |
Nee die is weggesmolten. Ik vond het ook wat gek, maar vertrouw Kayotic blind wat betreft recepten. Heb er nog nooit één van die site gehaald die is mislukt. | |
ASSpirine | dinsdag 12 november 2013 @ 00:54 |
In de lidl topic al gemeld, de runderlappen die je er kan kopen is ideaal voor stoofpotjes. Ik vis er altijd de stukken vlees met meeste marmering eruit, geweldig dat dat is | |
Redcoon | dinsdag 12 november 2013 @ 09:25 |
Nom nom nom! Ribbelfriet omdat de saus daar beter aan blijft kleven en wortels voor mijn geweten. | |
kikoooooo | dinsdag 12 november 2013 @ 17:29 |
Enig idee waarom er appel doorgaat? Wat doet t met de smaak? | |
AnnaNiem | dinsdag 12 november 2013 @ 17:35 |
Zoeter, binding.. gok ik. | |
#ANONIEM | dinsdag 12 november 2013 @ 17:37 |
Ik denk dat het zuur van de appels helpt bij het zachter maken van het vlees, zoals andere zuren dat ook doen. Het zoetige helpt bij de smaak, en zorgt inderdaad voor binding. Echt, probeer het, ik proef absoluut geen appel. | |
kikoooooo | dinsdag 12 november 2013 @ 17:45 |
Zaterdag ga ik em maken | |
habitue | dinsdag 12 november 2013 @ 17:50 |
Stoofpotten Dit weekend deze weer eens maken http://www.keukenliefde.n(...)f-kok-peter-goossens Heerlijk | |
kikoooooo | vrijdag 15 november 2013 @ 12:57 |
Nou, deze staat inmiddels op Wel met bier ipv water. Nu heb ik een hele grote hoeveelheid gemaakt. Wil er pas morgen van eten want dan is hij nog lekkerder. Wil echter ook een gedeelte invriezen. Hoe doen jullie dat? Gelijk vanavond als deze klaar is een paar porties invriezen? Of pas morgen als ik één gedeelte warm maak, de rest niet warm maken maar dan invriezen? | |
#ANONIEM | vrijdag 15 november 2013 @ 17:33 |
Ik zou het vanavond inderdaad invriezen. Des te korter staat het buiten. | |
kvd | maandag 18 november 2013 @ 12:33 |
Ik zit eens naar dit recept te kijken, maar snap even niet waarom de azijn er zo laat wordt gebruikt. Ik dacht dat het altijd wordt toegevoegd om het vlees malser te krijgen? Dan kan ik me weer voorstellen dat de stroop zorgt voor het zuurtje in het gerecht, maar dan snap ik dus de functie van de azijn niet. Iemand die me het kan uitleggen? | |
RobinOok | maandag 18 november 2013 @ 17:34 |
Wat dacht je van "voor de smaak". ;-) | |
kvd | maandag 18 november 2013 @ 17:43 |
daar heb ik niet aan gedacht. ik heb de malsheid on mn hoofd (ik moet zeggen, het staat nu 3 uur op en het vlees is er nog niet...de smaak is heerlijk | |
kvd | maandag 18 november 2013 @ 19:06 |
hij was heerlijk! lekker met rode kool, aardappels uit de oven en de zelfgemaakte mayo (eerste keer zzelfgemaakte mayo ) | |
Underdoggy | maandag 18 november 2013 @ 19:08 |
Vandaag dagje thuis gewerkt en dus tijd om stoofpotje aan te zetten ondertussen. Goed doorregen riblappen Uien Knoflook Winterwortel 2 bakjes kastanjechampisnons (gehalveerd) 2 flesjes leffe bruin ontbijtkoek jeneverbes laurier kruidnagel Heerlijk smullen was dat! | |
bitterend | zondag 15 december 2013 @ 21:53 |
Even een vraagje hier over http://www.ah.nl/allerhande-v2/recept/R-665982/limburgs-zuurvlees Ik wil het graag in een crockpot maken...kan ik het in de avond aan zetten op low en tot de ochtend laten door pruttelen? | |
oh-oh | donderdag 19 december 2013 @ 10:15 |
Zuurvlees! Geen idee ik maak het altijd op het gas gewoon. | |
Molleman | donderdag 19 december 2013 @ 10:46 |
Dit van Peter Goossens blijft een van mijn favorieten in combinatie met friet. Alhoewel die van Jeroen Meus ook erg goed is. Friet stoof is toch wel lekker | |
Erasmo | donderdag 19 december 2013 @ 11:33 |
Ja. | |
bitterend | donderdag 19 december 2013 @ 13:26 |
Ik heb het eerder gemaakt op gas ja maar zelfs met de kleinste vlam vond ik het niet langzaam genoeg gaan..maar heb nu een slow cooker dus wil het graag daarmee maken | |
oh-oh | donderdag 19 december 2013 @ 13:51 |
Kleinste vlam met zo een plaatje eronder doe ik altijd | |
Zonnetje1981 | zaterdag 27 september 2014 @ 12:35 |
Straks voor morgen het volgende opzetten: Rundvlees Veul knoflook/ui Champignon Rode Paprika Herfstbier Morgen met rijst/komkommer of puree/rodekool... | |
UIO_AMS | dinsdag 3 maart 2015 @ 22:51 |
Komt weer een kilo varkenswangetjes aan. Heb er nu al trek in. | |
Sjeen | dinsdag 3 maart 2015 @ 23:20 |
hmmmz... Misschien toch nog eens richting Amsterdam binnenkort | |
UIO_AMS | woensdag 4 maart 2015 @ 12:28 |
Ik ga zo stoven. Ga je dat redden? . | |
Sjeen | woensdag 4 maart 2015 @ 13:20 |
*naar de trein rent... Helaas niet UIO, maar vriendje maakt zaterdag zuurvlees, dus ik mag niet klagen | |
borisz | zondag 6 september 2015 @ 21:01 |
Najaar komt eraan. Derhalve deze kick. Ben zelf al weer een beetje begonnen met recepten opzoeken . | |
#ANONIEM | zondag 6 september 2015 @ 21:03 |
Mooi, vraagje. Ik heb hele goede kwaliteit stoofvleesch in de vriezer liggen, maar éigenlijk ligt dat er al te lang in. Het is gesneden en direct ingevroren, maar ligt daar al zeker langer dan een halfjaar. Zou ik dat nog kunnen gebruiken? | |
uniekhoorn | zondag 6 september 2015 @ 21:06 |
Jazeker, niks mis mee! | |
Spanky78 | zondag 6 september 2015 @ 21:07 |
Dat vind ik toch zo lekker. Met jeneverbessen en room hmmmmm. | |
Spanky78 | zondag 6 september 2015 @ 21:09 |
In de vriezer (mits goed ingevroren) is het enige dat er echt kan gebeuren het ranzig worden van het vet. Als je het niet goed hebt verpakt kun je een beetje frostbite krijgen (uitgedroogd), maar na een half jaar zou je dat niet zien in goed verpakt product. SOwieso is vlees na een half jaar in de vriezer nog niet ranzig. | |
#ANONIEM | zondag 6 september 2015 @ 21:10 |
En als er wel frostbite op zit? | |
habitue | zondag 6 september 2015 @ 21:10 |
Wildstoofpot | |
habitue | zondag 6 september 2015 @ 21:12 |
Hooguit is de kwaliteit wat minder maar je kan het gewoon nog prima stoven. | |
Koningin | donderdag 22 oktober 2015 @ 08:33 |
Was gister bij mijn schoonzusje en die was een stoofpotje aan het maken, moest gelijk aan dit topic denken. Eens even rondneuzen voor een leuk recept. | |
Uccie | donderdag 22 oktober 2015 @ 19:01 |
Volgende week vrij, mooi moment om iets een dagje te laten pruttelen . | |
Forbry | donderdag 22 oktober 2015 @ 19:17 |
Vraagje (hoop dat dit het goede topic daarvoor is?): in een recept voor (Indonesische) hachee, wordt náást ketjap als ingrediënt ook zoete soja genoemd. Ik dacht altijd dat ze met ketjap meestal ketjap manis bedoelen en dat ketjap Manis al zoete soja is. Moet ik echt nog iets anders gebruiken als zoete soja en zo ja, wat? Bij zoeken op "zoete soja" kwam ik o.a. uit op de "ABC Special sweet soy sauce", maar daar staat dan ook weer "Kecap Manis" bij... | |
RobinOok | donderdag 22 oktober 2015 @ 21:31 |
Is hetzelfde. Recept slaat dus nergens op. Gauw een ander recept zoeken. | |
Forbry | donderdag 22 oktober 2015 @ 23:07 |
Bevestiging van wat ik al dacht dus... Nah, ik vind het overdreven om puur om deze reden het hele recept te skippen, maar als je nog een goed ander recept weet voor (het liefst) een Indonesisch of Chinees-Indisch stoofpotje houd ik mij wel aanbevolen. Verplichte ingrediënten zijn: kilo hachee-vlees en als het even kan iets met sherry (medium), want wil graag een fles die hier al tijden (aangebroken) staat opmaken (zodoende kwam ik ook bij het tot dusver door mij geplande recept uit: http://www.smulweb.nl/rec(...)s-hachee-uit-de-wok- ). [ Bericht 0% gewijzigd door Forbry op 22-10-2015 23:39:56 ] | |
Pindasoepje | vrijdag 23 oktober 2015 @ 00:26 |
Er bestaat zoete en zoute ketjap.. waarschijnlijk bedoelen ze dus een mix van beiden | |
Forbry | vrijdag 23 oktober 2015 @ 20:02 |
Ketjap Asin? Ja, het zou kunnen dat die i.p.v. Manis wordt bedoeld. Een combi lijkt me op zich ook niet vies, dus doe dat wel. | |
Geerd | vrijdag 23 oktober 2015 @ 20:46 |
Dat ik topic nog niet gezien heb !! | |
Bleie | zondag 6 december 2015 @ 11:50 |
Schop! Ik wil (liefst vanavond, maar morgen kan ook) stoofvlees maken voor bij hutspot. Iemand een recept dat je kan aanraden? | |
RobinOok | zondag 6 december 2015 @ 12:09 |
Hutspot met Rendang Rendang natuurlijk! [ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 06-12-2015 12:14:40 ] | |
Bleie | zondag 6 december 2015 @ 12:45 |
Die wil ik nog steeds een keer maken, maar geloof niet dat ik de ingrediënten ervoor hier in de buurt kan halen... | |
heiden6 | zondag 6 december 2015 @ 13:07 |
Dat klinkt echt als een gruwelijk lekkere combinatie. | |
oh-oh | zondag 6 december 2015 @ 13:20 |
ik heb sinds kort een slowcooker, echt, ik eet alleen nog maar stoof | |
Bleie | zondag 6 december 2015 @ 16:21 |
Jeej, de nieuwe toko had alles, dus hij staat te pruttelen! | |
RobinOok | zondag 6 december 2015 @ 16:55 |
Cool! . | |
Bleie | zondag 6 december 2015 @ 19:59 |
En het was heerlijk! Wel behoorlijk pittig, volgende keer doe ik er minder pepers in, maar in combinatie met de hutspot was hij echt prima. | |
RobinOok | zondag 6 december 2015 @ 20:09 |
Goed te horen. Niet iedereen kan deze fusion van keukens waarderen, maar ik vind het ook een gouden match. Ik hou niet zo van hutspot, omdat die een beetje weeig/zoetig is, maar dat werkt dus perfect met rendang. | |
borisz | zondag 9 oktober 2016 @ 12:36 |
Herfstschop. | |
Goitske | zondag 9 oktober 2016 @ 12:37 |
Oooh goed plan! Afgelopen week hachee gemaakt | |
Martijn1P | zondag 9 oktober 2016 @ 13:19 |
Mooi topic. Smeltend zachte sukade met salsa verde: http://www.24kitchen.nl/s(...)kade-met-salsa-verde Een van mijn favorieten. | |
Sorella | zondag 9 oktober 2016 @ 14:54 |
Als ik nu rendang maak volgens jou recept robin maar dan met melk inplaats van kokos mis ik dan een hoop qua smaak ? (manlief lust geen kokos namelijk ) | |
Spanky78 | zondag 9 oktober 2016 @ 15:20 |
Manlief proeft dat helemaal niet. Gewoon niets zeggen. | |
Spanky78 | zondag 9 oktober 2016 @ 15:21 |
Dat vind ik zo lekker. Hertengoulash. Met rode wijn, jeneverbes en room.... Yum! | |
Sorella | zondag 9 oktober 2016 @ 15:30 |
Manlief proeft dat jammer genoeg wel | |
heiden6 | maandag 10 oktober 2016 @ 00:15 |
Ik ga van de week ook weer eens een lekker stoofpotje maken. | |
RobinOok | maandag 10 oktober 2016 @ 00:36 |
Nou nee, ik zou geen melk nemen, dan eerder slagroom of Griekse yoghurt. Maar kokos is wel heel erg de basis van rendang, dus je moet wel heel erg zeker geen kokos willen. En dan echt helemaal op eigen ridico. Al ben ik nu wel erg benieuwd naar het resultaat. | |
Sorella | maandag 10 oktober 2016 @ 06:29 |
Ben ik ook beneiuwd naar, als ik het ga maken dan lees je het resultaat wel, denk dat ik twee porties maak 1 met kokos en 1 met yoghurt inplaats van melk. | |
mascara-klodder | maandag 10 oktober 2016 @ 08:37 |
Rendang zonder kokosmelk/santen is geen rendang. #RobinModus | |
Red_85 | maandag 10 oktober 2016 @ 12:17 |
Belgisch stoofvlees is ook geen Belgisch stoofvlees als er geen Belgisch bier in zit. Voor rendang geldt dat er kokos gebruikt moet worden. Dus die strekking klopt gewoon. | |
Pietverdriet | maandag 10 oktober 2016 @ 12:24 |
Genoeg belgen die in rode wijn stoven | |
Red_85 | maandag 10 oktober 2016 @ 12:25 |
Technisch gezien is dat ook Belgisch stoofvlees ja... Wijsneus | |
Pietverdriet | maandag 10 oktober 2016 @ 12:28 |
Het is met bier trouwens vlaamse stoverij, of a la flamande, niet belgisch. | |
Red_85 | maandag 10 oktober 2016 @ 12:30 |
| |
mascara-klodder | maandag 10 oktober 2016 @ 22:08 |
Nu heb ik opeens heel erg trek in stoofvlees Het liefste zoals die van de OP of konijnenstoof | |
Molleman | dinsdag 11 oktober 2016 @ 09:45 |
Tijd voor stoofvlees, ga er mijn Slow Cooking boek maar weer eens bij halen. Staan heerlijke gerechten in | |
Aphrodyte | donderdag 13 oktober 2016 @ 21:21 |
Ik heb een slowcooker gekocht Heel blij mee! Vandeweek al een heerlijke courgettesoep gemaakt en nu staat er sajur lodeh te pruttelen | |
Martijn1P | zaterdag 15 oktober 2016 @ 09:25 |
Heb gisteren 1,5KG runderwang van de AH meegenomen. Wil het morgen in dit recept gaan gebruiken: http://www.njam.tv/recepten/vlaamse-stoverij-met-trappistenbier Runderwang is nog een onbekend product voor mij. Van hoeveel uur stooftijd kan ik ongeveer uit te gaan? | |
Spanky78 | zaterdag 15 oktober 2016 @ 09:49 |
Lang tot zeer lang. De spier wordt heel veel gebruikt door een koe, ik verwacht dat je 4 uur minstens nodig hebt. | |
Pietverdriet | zaterdag 15 oktober 2016 @ 10:02 |
Een vier uur minstens idd, daar krijg je een zeer smaakvolle stoverij voor terug, wang is erg lekker | |
habitue | zaterdag 15 oktober 2016 @ 10:07 |
Stoven totdat de wang mals is. Ik was met varkenswang toen zeker wel 6 uur aan het stoven. | |
RobinOok | zaterdag 15 oktober 2016 @ 10:26 |
Maak het in ieder geval een dag/avond voor je het wilt eten en je het dus op je gemak gerust nog een uurtje langer kunt laten sudderen als dat nodig blijkt te zijn. Het is namelijk gewoon nooit vooraf precies te zeggen. Uur of 4, maar als er 6 uur voor nodig zijn, dan 6. Tot het zacht is. | |
Pietverdriet | zaterdag 15 oktober 2016 @ 10:27 |
Ik stoof meestal in rode wijn, dat gaat sneller volgens mij omdat de zuren meehelpen het vlees mals te maken (het bindweefsel af te breken en om te zetten in gelatine) | |
habitue | zaterdag 15 oktober 2016 @ 10:28 |
En een dag later is die nog lekkerder ook. | |
kikoooooo | zaterdag 15 oktober 2016 @ 12:00 |
Ik blijf altijd de rode wijn proeven na afloop. En dat vind ik zo zonde | |
Pietverdriet | zaterdag 15 oktober 2016 @ 12:47 |
je kan ook marineren in een zure marinade. | |
Bleie | zaterdag 15 oktober 2016 @ 13:12 |
Hier staat de hachee van Kayotic op. Het ruikt nu al heerlijk, en we hebben nog wel wat uurtjes te gaan? | |
Pietverdriet | zaterdag 15 oktober 2016 @ 13:18 |
Ik ga zo hertenpoulet aanbraden en opzetten, stoven in rode wijn. Rode kool met appeltjes en bloemige aardappels erbij. | |
Martijn1P | zaterdag 15 oktober 2016 @ 13:21 |
Dank voor de tips. Wordt een mooi klusje voor morgen, dan toch alle tijd! Overige ingrediënten liggen in huis en zojuist een goede fond van de kleinstesoepfabriek gehaald, dus moet goed komen! | |
Cat-astrophe | zaterdag 15 oktober 2016 @ 13:35 |
Straks stoofpotje maken met onder meer runderstoofvlees, bier, tomaat en mangochutney. En het is stoofperentijd dus die gaan straks ook pruttelen | |
Martijn1P | zaterdag 15 oktober 2016 @ 17:08 |
Heel mooi doorregen vlees! Sowieso super assortiment graangevoerd rundvlees (diepgevroren) bij de AH XL hier. Volgens mij maar bij enkele verkooppunten te koop, maar zal ongetwijfeld te bestellen zijn. | |
Tinkerbel_ACC_ | vrijdag 23 december 2016 @ 20:11 |
Hoi allemaal, HELP! Ik ga morgen stoofvlees maken voor kerst - dit heb ik al vaker gedaan, ik heb al jaren een simpele goedkope stoofpan en het recept heb ik al vaker gemaakt. Maar ...nu heb ik vandaag een Le Creuset pan gekregen als kerstcadeau <3 en heb een nieuw sudderplaatje erbij (normaal deed ik het zonder zo'n plaatje). Dit is dus de eerste keer echt profi ;-) Mijn vraag aan jullie: hoe werkt dat nu? Ik moet eerst vlees aanbraden, doe ik dat op dat sudderplaatje (dus pan warm laten worden en dan vlees aanbakken op het sudderplaatje) of gewoon de pan eerst rechtstreeks op het vuur, het vlees aanbakken en daarna pas op het sudderplaatje zetten? Ik heb al gegoogled, maar kan dit niet vinden ... En tijd om een keertje te proberen is er niet en wil uiteraard mijn nieuwe pan gebruiken! Dank voor de hulp! Ik ben zoooo blij met mijn pan, dus zal hier wel vaker komen! Ow ter aanvulling, dit recept maak ik, en is echt heel goed: http://www.keukenliefde.n(...)-kok-peter-goossens/ | |
RobinOok | vrijdag 23 december 2016 @ 20:21 |
Gewoon het recept volgen. Het sudderplaatje zet je als je zo'n beetje klaar bent en het vlees alleen nog 1,5 uur moet sudderen tussen vlam en pan. Maar euh, ik vind 1,5 uur voor varkenswangen errug kort. Ik zou dit zeeeeeeker een dag van tevoren maken, zodat het zonig nog 3 uur langer kan sudderen. | |
Tinkerbel_ACC_ | vrijdag 23 december 2016 @ 20:33 |
Dank je wel! Ik zet het ook altijd veel langer op (3-5 uur, afhankelijk hoe snel het vlees mals wordt, ga het idd morgen al maken voor opdienen zondag), en heb overigens suddervlees van de lokale boer ipv vakenswangen - gewoon koe dus, maar dat maakt het recept nog steeds erug lekker (die zelf de koe op laat groeien en dan bij een kleine slachter laat slachten) . En nu hoorde ik van een familielid dat je zo'n pan moet "inbranden", maar ik lees er eigenlijk weinig over op internet icm een Le Creuset ... Enig idee of dit nog nodig is of dat ik gewoon kan beginnen? | |
RobinOok | vrijdag 23 december 2016 @ 20:43 |
Lijkt me niet nodig. Een pan inbranden en er dan meteen iets uren in laten sudderen klinkt als een contradictio in terminis. Gewoon eerst een keer goed en heet afwassen likkt me voldoende. Zat er geen gebruiksaanwijzing bij? | |
UIO_AMS | vrijdag 23 december 2016 @ 21:37 |
Kan me niet herinneren dat ik mijn Creuset heb ingebrand. Na het aanbraden, fruiten en toevoegen van bier en fond (samen warm toevoegen, schrikt het vlees minder) en rustig aan de kook brengen, zet ik het op het sudderplaatje. Varkenswangetjes staan bij mij minimaal 3 uur op. | |
Tinkerbel_ACC_ | zaterdag 24 december 2016 @ 08:55 |
Ja, in de gebruiksaanwijzing staat niks over inbranden (alleen over langzaam opwarmen bij gebruik) op internet is er ook eigenlijk niks erover te vinden ... En jullie weten het ook niet dus dan ga ik gewoon beginnen ;-) | |
Tinkerbel_ACC_ | zaterdag 24 december 2016 @ 08:55 |
Tnx! Ik ga zo beginnen, dus ben heel benieuwd! | |
Gripper | woensdag 28 december 2016 @ 17:03 |
We hadden vrijdag een kerstborrel met vrienden, en ik heb -na een hele middag toastjes, kaasjes, stukjes quiche, borrelworst, en diverse drankjes- een eenvoudige maar voedzame maaltijd bereid. Het werd een klassiek stoofpotje, gemaakt boven houtvuur. Hele middag in de tuin gerommeld en gestookt dus, en lekker dat ie uiteindelijk was Wel leuk, er waren wat kinderen bij, en die vonden het natuurlijk allemaal super interessant om met een grote lepel in de heksenketel te mogen roeren. En uiteindelijk wilden ze zelfs nog wel proeven wat ze zelf hadden gekookt, ouders helemaal verrast dat hun kind zoiets lustte | |
UIO_AMS | zondag 19 februari 2017 @ 08:59 |
Ik zet mijn stoofpot altijd op het gasfornuis op het kleinste pitje op de laagste stand en met een warmhoudplaat eronder, maar nog gaat het naar mijn idee te hard. Wil het nu een keer proberen in de oven. Op hoeveel graden zetten jullie de oven als jullie daarin stoven? | |
missgelukt | zondag 19 februari 2017 @ 12:23 |
Ik vind het ideaal in de oven, oven op een graad of 130 ( wel even controleren na een tijdje of het niet te hard gaat) en na een paar uurtjes heerlijk draadjesvlees. | |
Tinkerbel_ACC_ | zondag 19 februari 2017 @ 16:52 |
Ik heb inmiddels afgelopen week weer een stoofpot gemaakt! Ik heb dit kookboek gekregen met kerst: https://www.bol.com/nl/p/de-mijne-is-de-beste/9200000059040898/ En ben dus vooraan begonnen . De eerste was heel oké, maar redelijk standaard. Binnenkort het volgende recept maar eens proberen. Ik heb inmiddels een boer hier in de omgeving gevonden met eigen koeien en vlees, dus daar kan ik iig alle soorten benodigd koeienvlees halen en de lokale slijterij wil me helpen met het zoeken van de bijzondere bieren (want omdat het een Belgisch kookboek is zitten er ook wat bijzondere bieren in de stoofpotten volgens mij). | |
UIO_AMS | woensdag 3 mei 2017 @ 09:33 |
Heb je al wat meer recepten uit het boek geprobeerd? | |
Tinkerbel_ACC_ | woensdag 3 mei 2017 @ 09:49 |
Nog eentje! En ik heb inmiddels koeienwangen in de vriezer liggen om dat recept als volgende uit te proberen Ik vind het echt een heel leuk boek! Ik lees er ook graag in, er staan per recept een verhaaltje bij waar het vandaan komt. Wel is het Belgisch, dus je hebt veel Belgische (en soms specifieke) bieren nodig, dus dat kost wat moeite om te zoeken | |
UIO_AMS | woensdag 3 mei 2017 @ 10:43 |
Koeienwangen zijn lekker! Ik ga één dezer dagen een Joodse stoof maken. Zag Jeroen Meus dat doen bij dagelijkse kost en dat zag er goed uit. | |
UIO_AMS | woensdag 3 mei 2017 @ 16:01 |
Koe bij de horens vattend gelijk maar vandaag gedaan. Cholent staat nu in de oven. Ingrediënten: 500 gram klapstuk 2 uien 3 tenen knoflook 1 mergpijp 2 grote wortels 4 ons aardappels 6 ons bonen (witte en kidney) 4 ons gerst 2 tl komijnepoeder 2 tl gerookte paprikapoeder 1 tl kurkuma Kruiden (tijm, oregano, laurier) Peper en zout Bloem 2 l water [ Bericht 0% gewijzigd door UIO_AMS op 03-05-2017 18:10:30 ] | |
Tinkerbel_ACC_ | donderdag 4 mei 2017 @ 11:21 |
Zo snel ga ik niet dit weekend een simpele maken niet uit het boek, en dan een dezer dagen de goede bieren even ergens vandaan toveren | |
borisz | maandag 2 oktober 2017 @ 17:37 |
Herfstschop. | |
Kaatje1 | maandag 2 oktober 2017 @ 18:43 |
draadjesvlees (niet echt herfst want kan altijd) zit in de slow cooker | |
Smallish | maandag 2 oktober 2017 @ 18:52 |
Speciaal recept of ‘gewoon’? | |
Kaatje1 | maandag 2 oktober 2017 @ 18:56 |
Heel gewoon, peper en zout. En in de pan laurier, kruidnagel, pepertje, ui, scheutje azijn en een bouillon blokje ) en natuurlijk warm water. Morgenochtend zet ik 'm uit en morgenavond eet ik het. | |
Vanyel | maandag 2 oktober 2017 @ 19:10 |
Dan zou ik m mooi 's ochtends aanzetten. Is het vers als je gaat eten. | |
Kaatje1 | maandag 2 oktober 2017 @ 19:16 |
Normaal wel maar het is niet heel zeker of ik morgenavond thuis eet. En zo niet eet ik dit woensdag. | |
Vanyel | maandag 2 oktober 2017 @ 19:20 |
Kom je niet meer langs huis dan morgenavond? | |
Kaatje1 | maandag 2 oktober 2017 @ 19:47 |
Nee, en daarom een half uur om te fietsen ga ik niet doen. | |
realAIVD | dinsdag 10 oktober 2017 @ 09:37 |
Deze post is op een paar dagen na een jaar oud, maar ik heb dat recept opgezocht en ga dat vandaag ook op het vuur zetten, klinkt goed | |
Whiskers2009 | dinsdag 10 oktober 2017 @ 21:30 |
Stoverij (incl draadjesvlees) is m.i. een dag later nog veel lekkerder... | |
Elleska | maandag 23 oktober 2017 @ 18:25 |
wat is volgens de kenners hier het lekkerste stoofgerecht met sucadelappen zonder bier of wijn? | |
UIO_AMS | maandag 23 oktober 2017 @ 18:32 |
Bedoel je het lekkerste vocht om in te stoven buiten bier of wijn? Dan zou ik runderfond gebruiken met water. | |
Elleska | maandag 23 oktober 2017 @ 18:46 |
eigenlijk bedoel ik een recept. de planning was een recept met bier maar dat wil ik nu niet ivm zwangerschap dus de sucade blijft liggen. | |
Spanky78 | maandag 23 oktober 2017 @ 18:58 |
Als je zonder wijn of bier wilt stoven kun je bouillon, fond of water met een hoop smaakmakers gebruiken. In principe kun je het vlees met water, ui, groenten opzetten en het wordt altijd wel lekker. Hete bliksem met 'draadjevlees' is prima te doen. De basis daarvan is vlees, ui, laurier en wat zout en peper. Maar je gooit er alle bij wat je lekker vindt. Goulash kan bijvoorbeeld prima zonder alcohol. En dat kan best met sucade. Je kunt ook een tajinegerecht maken of een curry (Indiërs eten normaal geen koe, maar je kunt het best gebruiken). | |
HaverMoutKoekje | maandag 23 oktober 2017 @ 19:30 |
na x uur stoven blijft er toch niks qua alcohol over? | |
UIO_AMS | maandag 23 oktober 2017 @ 20:11 |
Dat dus. Kunnen zwangere vrouwen makkelijk eten volgens mij. | |
Lienekien | maandag 23 oktober 2017 @ 20:24 |
Stoofvlees op zijn Vietnamees, receptlinkje staat in het slowcookertopic. Kan ook prima gewoon in de pan. http://www.aziatische-ing(...)etnamees-stoofvlees/ In deze aflevering besproken: CUL / Slowcooker recepten deel 4: Waar men geduldig moet zijn.... | |
Elleska | maandag 23 oktober 2017 @ 20:38 |
vietnamees stoofvlees klinkt goed, maar eigenlijk heb ik door de post van spanky zin in hete bliksem met draadjevlees
Fabel, alcohol verdampt zelfs na uren stoven niet volledig. maar zoals ik al zei wil ik het niet, niet alleen om de alcohol maar ook omdat de smaak mij tegenstaat. | |
De_Hertog | maandag 23 oktober 2017 @ 21:24 |
Niet volledig, maar dat maakt het nog geen fabel . Zelfs als je alléén een flesje bier toevoegt en geen enkel ander vocht, na 2,5 uur stoven is nog zo'n 5% van de oorspronkelijke hoeveelheid alcohol over. Daarmee zit je stoofpot in dezelfde categorie als alcoholvrij bier of bijvoorbeeld een gemiddeld glas vruchtensap . Als je het niet wilt, uiteraard prima . Maar dat vrijwel alle alcohol verdampt en zwangere vrouwen dit prima kunnen eten is gewoon waar. | |
Elleska | maandag 23 oktober 2017 @ 21:31 |
er werd gezegd dat er NIKS overblijft en dat is een fabel. beetje jammer dat je mijn laatste zin uit de quote verwijderd. maargoed laat ook maar ik zoek zelf wel een recept. | |
Lienekien | maandag 23 oktober 2017 @ 21:41 |
Noujazeg. | |
mootie | maandag 23 oktober 2017 @ 22:03 |
Was het dan niet handiger om te zeggen dat je het niet lekker vindt. De zwangerschap heeft er niet eens iets mee te maken. | |
Elleska | maandag 23 oktober 2017 @ 22:37 |
zwanger = geen alcohol en voor mij betekend dat ook niet de hoeveelheid die anderen verwaarloosbaar noemen. en sinds ik zwanger ben kan ik niet eens meer tegen de geur van bier dus ja het heeft juist alles met de zwangerschap te maken. ik vroeg om een recept niet om een discussie over alcohol en zwangerschap. | |
De_Hertog | dinsdag 24 oktober 2017 @ 08:37 |
Jammer dat mijn bericht verkeerd overkwam, had nog wel expres die zin opgenomen dat het uiteraard je eigen keus is . Maar de laatste post die je citeerde stelde dat zwangere vrouwen een stoofpot met bier gewoon prima konden eten en dat is gewoon waar. Vorige week mede door dit topic deze gemaakt en dat is een erg lekkere (geheel ) alcoholvrije stoofpot. | |
minilot | dinsdag 24 oktober 2017 @ 09:54 |
En weer ontopic graag! Nee, alcohol verdwijnt niet helemaal, en hoe druk je je daarover maakt moet iedereen maar lekker zelf weten. Deze zwangere mod brouwt morgen toevallig een puike coq au vin, een ander is wat behoudender. Ieder z'n ding. Vrolijk verder! | |
UIO_AMS | dinsdag 24 oktober 2017 @ 11:05 |
Het was geen aanval hoor. Ieder zijn ding. Ik drink vrijwel niet vanwege een spierziekte en mijn aanstaande moet de alcoholinname ook in de gaten houden vanwege allerlei medicijnen, maar de artsen gaven aan dat stoofpotten o.b.v. wijn of bier geen enkel probleem waren. Zoals ik al eerder stelde, is een potje fond met water een prima vervanger. Afhankelijk van wat je gaat stoven kun je de soort fond bepalen. Bij sukadelappen zou ik voor runderfond gaan, maar wildfond werkt ook prima. | |
UIO_AMS | dinsdag 24 oktober 2017 @ 11:06 |
Wat is jouw recept voor die puike coq au vin? | |
Tink89 | woensdag 1 november 2017 @ 14:58 |
Ik heb vandaag dit topic ontdekt en nu al een uurtje of 1,5 stoof op het vuur staan van ierse runderstooflappen (lang leve een 35%-kortingsticker van de AH), winterpeen, twee roze uien, twee tenen knoflook, een blikje tomatenpuree, vleesbouillon, 4 dikke winterpenen en 6 flinke aardappels. Volgens mijn recept moesten de aardappels er vanaf het begin bij, maar ik ben bang dat ze straks helemaal papperig zijn. Zal ik ze er maar uit halen? Edit: en een hele zwik kruiden en specerijen: peper, paprikapoeder, nootmuskaat, een kaneelstokje, oregano... en vast nog iets dat lekker rook | |
Tele6 | woensdag 1 november 2017 @ 19:52 |
Misschien zijn de aardappels er om de boel te binden en smeuïg te maken, dan is het wellicht de bedoeling dat ze uit elkaar vallen? Zo gebruik ik aardappels in soep iig. Wat heb je uiteindelijk gedaan? En hoe smaakte het? | |
Buitendam | woensdag 1 november 2017 @ 20:52 |
Het is in de meeste stoofpotten bedoeld als bindmiddel. Andere recepten hebben bijvoorbeeld ontbijtkoek als binder. | |
Lucky_Strike | woensdag 1 november 2017 @ 20:57 |
Tink in CUL Ik hoorde al dat er stoofvlees gegeten ging worden bij jullie. Smaakte het? | |
Tink89 | donderdag 2 november 2017 @ 08:35 |
Ik lurkte al af en toe stiekem hoor En het smaakte prima. De aardappels heb ik uiteindelijk laten zitten, het zijn smeuïge stukjes in de stoof geworden. En mr. Tink heeft bij thuiskomst nog even geoordeeld over het tussentijdse resultaat, waarna we nog wat azijn, een lepel mosterd, peper, zout, paprikapoeder en een half bouillonblokje toevoegden aan de gigantische hoeveelheid spul die er al in zat. En toen was het aaaaaawesome En dus haal ik vanavond friet (van de friettent hier in het dorp die vers snijdt en bakt) en dan eten we gewoon nog een keer stoof en dan is er ook nog genoeg om in de diepvries te gooien. | |
Tele6 | donderdag 2 november 2017 @ 08:47 |
Klinkt heel goed | |
bloempje-moi | vrijdag 3 november 2017 @ 08:47 |
Ik ga het antwoord ongetwijfeld vinden als ik het topic doorspit maar daar heb ik even geen tijd voor. Ik ga zo stoofvlees maken en wil het in de oven zetten tot aan vanavond. Nu kom ik overal verschillende temperaturen tegen, zelfs van 160 graden. Dat lijkt mij wat hoog? Het vlees heeft nog flink wat uren te tijd, dus op welke temperatuur zouden jullie het in de oven zetten? | |
Tink89 | vrijdag 3 november 2017 @ 08:49 |
90 graden is warm zat, het mag net niet koken, zegmaar. | |
bloempje-moi | vrijdag 3 november 2017 @ 09:05 |
Zo'n vermoeden had ik al. Dank! | |
bloempje-moi | vrijdag 3 november 2017 @ 16:13 |
Het vlees staat nu sinds 10 uur vanmorgen op, in een dikke Creusetpan in de oven op 90 graden. En het is nog steeds taai. Snap er niets van. | |
Lienekien | vrijdag 3 november 2017 @ 16:40 |
Ik heb geen ervaring met stoofpotten in de oven garen, maar het zou kunnen dat je oven het niet goed op temperatuur krijgt. Voor zo lang stoven zou ik een slowcooker aanraden. Scheelt ook nog eens aanzienlijk in stroom. | |
Tink89 | vrijdag 3 november 2017 @ 17:45 |
Die moet je dan alleen wel even aanschaffen... en voor mijn twee stoofpotten per jaar vind ik het dat niet waard. En iedere oven wijkt iets af qua temperatuur, heb je wel gekeken of je stoofpot wel een beetje pruttelt? | |
Lienekien | vrijdag 3 november 2017 @ 17:46 |
Het alternatief is gewoon pan op het vuur. | |
golfer | vrijdag 3 november 2017 @ 18:27 |
Wij doen het op 140 graden in de oven nadat we eerst alles al hebben aangezet in de pan op vuur. En dan minimaal 5 uur laten pruttelen met de deksel erop. Want het moet juist wel net koken. | |
#ANONIEM | vrijdag 3 november 2017 @ 18:58 |
Te koud aangebraden? | |
Elleska | vrijdag 3 november 2017 @ 19:04 |
en daarna in de 'hooi'kist zetten (mijn kist is niet gevuld met hooi maar met oude molton en dekens.) | |
Ace1 | vrijdag 3 november 2017 @ 19:25 |
90 graden in de oven is te laag | |
Merel1808 | vrijdag 3 november 2017 @ 23:29 |
Ik had laatst deze stoofpot van Jamie Oliver, die moest volgens het recept 3/4 uur op 180 graden in de oven, dat heb ik gedaan, supergoed gelukt vond ik zelf. | |
bloempje-moi | zaterdag 4 november 2017 @ 08:47 |
Ik heb niet gezien of er af en toe een bubbeltje kwam nee. Mijn oven blijft doorgaans wel echt goed op temperatuur, maar misschien dat 90 graden dan toch iets te laag was? Het was niet botermals maar wel ok. Dus volgende keer wat hoger proberen. Ik had het vlees wel een klein uur uit de koeling. Weet alleen niet of het helemaal op temperatuur was. | |
Lienekien | zaterdag 4 november 2017 @ 08:48 |
Ook een goed idee! | |
habitue | zaterdag 4 november 2017 @ 08:53 |
Had je er een zuur in? Wijn of azijn? Essentieel voor een malse stoofpot. | |
Spanky78 | zaterdag 4 november 2017 @ 09:04 |
Also je een goede pan hebt die netjes dicht kan is iets hogere temperatuur in de oven geen probleem hoor. Daarnaast zijn veel ovens niet zo heel exact op lagere temperaturen. En als je stoofpot 75 graden is... Dan werkt het allemaal niet. Je oven mag best op 110 of 120 graden. Wordt net zo lekker. Bij hard koken verdampt je aromastoffen. Maar in een dichte pan condenseert dat grotendeels weer op het deksel en valt het terug.een beetje pruttelen is geen enkel probleem. En oja. Vlees aanbraden en dan koud vocht erop gooien zorgt ook voor taai vlees. | |
Sjeen | zaterdag 4 november 2017 @ 09:27 |
Morgen gaat het hier weer heerlijk ruiken in huis Sucadelappen | |
habitue | zaterdag 4 november 2017 @ 10:24 |
Ik ga straks weer varkenswangen stoven. Denk wel mn favoriet. | |
habitue | zaterdag 4 november 2017 @ 10:24 |
Jum | |
bloempje-moi | zaterdag 4 november 2017 @ 15:03 |
Wijn, best wat zelfs. | |
Tink89 | woensdag 7 februari 2018 @ 15:04 |
Schop! As we speak staat er al een uur of vier een potje op het vuur met sukadelappen, laurier, kruidnagel, boter, peper, zout, appelstroop, azijn, water en mosterd. Verse friet erbij vanavond en | |
essnhills | woensdag 7 februari 2018 @ 15:48 |
Oeh ja lekker, ik heb afgelopen weekend een heerlijk stoofpotje gemaakt met o.a. sucadelappen, wortel, ui, bier, bouillon, laurierblaadjes.. Erg lekker, vlees valt uit elkaar en is heerlijk mals Heb het in porties verdeeld, een deel al opgegeten en nog wat porties ingevroren | |
UIO_AMS | maandag 30 september 2019 @ 09:48 |
Dit topic sluit automatisch over 1 post. » Er is al 599 dagen niet in dit topic gepost. Vol! En duidelijk tijd voor een nieuw deel, want herfst is gearriveerd. |