abonnement Unibet Coolblue
pi_155878574
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2015 21:03 schreef clumsy_clown het volgende:
Mooi, vraagje. Ik heb hele goede kwaliteit stoofvleesch in de vriezer liggen, maar éigenlijk ligt dat er al te lang in. Het is gesneden en direct ingevroren, maar ligt daar al zeker langer dan een halfjaar. Zou ik dat nog kunnen gebruiken?
In de vriezer (mits goed ingevroren) is het enige dat er echt kan gebeuren het ranzig worden van het vet. Als je het niet goed hebt verpakt kun je een beetje frostbite krijgen (uitgedroogd), maar na een half jaar zou je dat niet zien in goed verpakt product.

SOwieso is vlees na een half jaar in de vriezer nog niet ranzig.
Whatever...
pi_155878597
En als er wel frostbite op zit? :@
pi_155878606
Wildstoofpot :9~
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_155878709
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2015 21:10 schreef clumsy_clown het volgende:
En als er wel frostbite op zit? :@
Hooguit is de kwaliteit wat minder maar je kan het gewoon nog prima stoven.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_157010447
Was gister bij mijn schoonzusje en die was een stoofpotje aan het maken, moest gelijk aan dit topic denken.
Eens even rondneuzen voor een leuk recept.
  donderdag 22 oktober 2015 @ 19:01:12 #181
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_157023059
Volgende week vrij, mooi moment om iets een dagje te laten pruttelen :D.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_157023490
Vraagje (hoop dat dit het goede topic daarvoor is?): in een recept voor (Indonesische) hachee, wordt náást ketjap als ingrediënt ook zoete soja genoemd. Ik dacht altijd dat ze met ketjap meestal ketjap manis bedoelen en dat ketjap Manis al zoete soja is. Moet ik echt nog iets anders gebruiken als zoete soja en zo ja, wat?
Bij zoeken op "zoete soja" kwam ik o.a. uit op de "ABC Special sweet soy sauce", maar daar staat dan ook weer "Kecap Manis" bij...
Tails tell tales
  donderdag 22 oktober 2015 @ 21:31:15 #183
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_157027996
Is hetzelfde. Recept slaat dus nergens op. Gauw een ander recept zoeken.
pi_157032052
quote:
0s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 21:31 schreef RobinOok het volgende:
Is hetzelfde. Recept slaat dus nergens op. Gauw een ander recept zoeken.
Bevestiging van wat ik al dacht dus...

Nah, ik vind het overdreven om puur om deze reden het hele recept te skippen, maar als je nog een goed ander recept weet voor (het liefst) een Indonesisch of Chinees-Indisch stoofpotje houd ik mij wel aanbevolen. Verplichte ingrediënten zijn: kilo hachee-vlees en als het even kan iets met sherry (medium), want wil graag een fles die hier al tijden (aangebroken) staat opmaken (zodoende kwam ik ook bij het tot dusver door mij geplande recept uit: http://www.smulweb.nl/rec(...)s-hachee-uit-de-wok- ).

[ Bericht 0% gewijzigd door Forbry op 22-10-2015 23:39:56 ]
Tails tell tales
pi_157033871
quote:
0s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 19:17 schreef Forbry het volgende:
Vraagje (hoop dat dit het goede topic daarvoor is?): in een recept voor (Indonesische) hachee, wordt náást ketjap als ingrediënt ook zoete soja genoemd. Ik dacht altijd dat ze met ketjap meestal ketjap manis bedoelen en dat ketjap Manis al zoete soja is. Moet ik echt nog iets anders gebruiken als zoete soja en zo ja, wat?
Bij zoeken op "zoete soja" kwam ik o.a. uit op de "ABC Special sweet soy sauce", maar daar staat dan ook weer "Kecap Manis" bij...
Er bestaat zoete en zoute ketjap.. waarschijnlijk bedoelen ze dus een mix van beiden
pi_157047702
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 oktober 2015 00:26 schreef Pindasoepje het volgende:

[..]

Er bestaat zoete en zoute ketjap.. waarschijnlijk bedoelen ze dus een mix van beiden
Ketjap Asin? Ja, het zou kunnen dat die i.p.v. Manis wordt bedoeld. Een combi lijkt me op zich ook niet vies, dus doe dat wel. ^O^
Tails tell tales
pi_157049088
Dat ik topic nog niet gezien heb !!
Ik zwaai naar dieren.
pi_158053039
Schop!

Ik wil (liefst vanavond, maar morgen kan ook) stoofvlees maken voor bij hutspot. Iemand een recept dat je kan aanraden?
  zondag 6 december 2015 @ 12:09:28 #189
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158053341

Hutspot met Rendang


Rendang natuurlijk! *O*

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 06-12-2015 12:14:40 ]
pi_158053975
quote:
Die wil ik nog steeds een keer maken, maar geloof niet dat ik de ingrediënten ervoor hier in de buurt kan halen...
pi_158054412
quote:
Dat klinkt echt als een gruwelijk lekkere combinatie. :D
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
  zondag 6 december 2015 @ 13:20:55 #192
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_158054720
:D ik heb sinds kort een slowcooker, echt, ik eet alleen nog maar stoof O+
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_158059404
Jeej, de nieuwe toko had alles, dus hij staat te pruttelen!
  zondag 6 december 2015 @ 16:55:05 #194
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158060400
Cool! :)
.
pi_158064649
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 16:55 schreef RobinOok het volgende:
Cool! :)
.
En het was heerlijk! Wel behoorlijk pittig, volgende keer doe ik er minder pepers in, maar in combinatie met de hutspot was hij echt prima.
  zondag 6 december 2015 @ 20:09:13 #196
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158064910
Goed te horen. Niet iedereen kan deze fusion van keukens waarderen, maar ik vind het ook een gouden match. Ik hou niet zo van hutspot, omdat die een beetje weeig/zoetig is, maar dat werkt dus perfect met rendang. :)
  Moderator / Redactie Sport zondag 9 oktober 2016 @ 12:36:43 #197
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_165849468
Herfstschop. :s)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_165849481
Oooh goed plan! Afgelopen week hachee gemaakt
pi_165850190
Mooi topic.

Smeltend zachte sukade met salsa verde:
http://www.24kitchen.nl/s(...)kade-met-salsa-verde

Een van mijn favorieten.
pi_165852199
Als ik nu rendang maak volgens jou recept robin maar dan met melk inplaats van kokos mis ik dan een hoop qua smaak ?
(manlief lust geen kokos namelijk ;( )
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')