Dat en dan die verkoopster die staat te roepen: Dat is toch vies!quote:Op woensdag 12 december 2012 11:38 schreef oh-oh het volgende:
Ik snap niet dat die ene slager er niet gewoon een paar voor je uit de gehaktmolen kan redden
Wat een service!
Als je wilt kan je hier varkenswangen online bestellen: http://www.okvlees.nl/div(...)oort=diversen&sef=hcquote:Op woensdag 12 december 2012 11:34 schreef UIO_AMS het volgende:
En inmiddels een andere slager maar even gemaild met de vraag of hij wel varkenswangetjes verkoopt of kan bestellen.
Heb vorige week nog wangetjes gegeten en wat daar staat klopt volledig, qua smaak, structuur en uiterlijk lijkt het geheel niet op wat wij als varkensvlees kennen. Je houdt het eerder voor rundvlees.quote:Op vrijdag 14 december 2012 13:49 schreef Flipkees het volgende:
[..]
Als je wilt kan je hier varkenswangen online bestellen: http://www.okvlees.nl/div(...)oort=diversen&sef=hc
Kwam gisteren toevallig deze site tegen. Heb er zelf geen ervaring mee. Wel een beetje vreemd dat ze vlees via de post versturen maar het zal wel kunnen denk ik dan maar.
Kansloos, zo'n verkoopster, persoonlijk vind ik het een van de lekkerste stukjes varkensvleesquote:Op woensdag 12 december 2012 11:46 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Dat en dan die verkoopster die staat te roepen: Dat is toch vies!
Dat heb ik in Spanje een paar keer gegeten. Erg lekker inderdaad. Ik zal eens kijken naar die bezorgservice. Ziet er goed uit.quote:Op vrijdag 14 december 2012 14:30 schreef littledrummergirl het volgende:
ik had laatst kalfswang, zelden zoiets mals gegeten
Ik heb vorige week een bestelling van ze binnen gekregen. Alles was nog goed bevroren door het droogijs wat erbij wordt verpakt. Had o.a. ook varkenswangen besteld. Wel jammer dat het minimum gewicht voor een bestelling 3kg is, maar gelukkig had ik genoeg ruimte in de vriezer.quote:Op vrijdag 14 december 2012 13:49 schreef Flipkees het volgende:
[..]
Als je wilt kan je hier varkenswangen online bestellen: http://www.okvlees.nl/div(...)oort=diversen&sef=hc
Kwam gisteren toevallig deze site tegen. Heb er zelf geen ervaring mee. Wel een beetje vreemd dat ze vlees via de post versturen maar het zal wel kunnen denk ik dan maar.
Ligt natuurlijk aan het type en en de inhoud.quote:Op woensdag 12 december 2012 12:45 schreef Pindasoepje het volgende:
Voor de mensen met een slowcooker, verbruikt dat veel stroom?
Drooolll. Ook maar snel weer eens maken boeuf bourgignon.quote:Op zaterdag 15 december 2012 12:09 schreef Muck het volgende:
Het is akelig koud buiten, ik heb een humeurtje om op te schieten en er stond nog een fles wijn open...
Op het opdrinken van die fles wijn na, leek het maken van boeuf bourguignon een heel goed idee
[ afbeelding ]
Hij staat sinds een uurtje of 11 te bluppen en ik heb er al helemaal zin in
ja, doen!quote:Op zaterdag 15 december 2012 14:59 schreef Molleman het volgende:
[..]
Drooolll. Ook maar snel weer eens maken boeuf bourgignon.
Als ik spaghettisaus?quote:Op zondag 16 december 2012 14:19 schreef Bleie het volgende:
Hier staat een grote pan bolognese te pruttelen, met daarnaast een klein pannetje met babyvariant .
"Echte" bolognese saus is idd een soort van stoofpot :p Althans, wordt op die manier bereid. Zie:quote:Op maandag 17 december 2012 16:19 schreef oh-oh het volgende:
[..]
Als ik spaghettisaus?
Is dat ook al een stoofpotje?
Nou ja, ik maak zeker geen 'echte' bolognese, maar het staat wel een paar uur te pruttelen, en daarmee voldoet het redelijk aan mijn definitie van stoofschotel. Mijn recept wijkt wel wat af van wat MonkNL linkt. Ik doe er meer groentes in, en wat oregano en basilicum, geen selderij ( ), en geen nootmuskaat (maar dat ga ik wel eens proberen, lijkt me lekker!). Verdere werkwijze is wel hetzelfde. Is volgens mij bij mij ooit ontstaan als combi van diverse recepten, en zo vinden wij het hier lekker.quote:Op maandag 17 december 2012 16:19 schreef oh-oh het volgende:
[..]
Als ik spaghettisaus?
Is dat ook al een stoofpotje?
Ik ben dat Vietnamese potje aan het maken, ik ben heel erg benieuwd!
's lekkerquote:Op dinsdag 18 december 2012 04:45 schreef RobinOok het volgende:
Oh, gelukkig!
Eet je dat nou met kering kentang? Grappig, lijkt me lekker!
Haha die laat ik er de volgende keer ook lekker uit, echt te smerig.. Gelukkig dat de rest van de fam het wel lekker vond.quote:Op maandag 17 december 2012 16:46 schreef Bleie het volgende:
[..]
Nou ja, ik maak zeker geen 'echte' bolognese, maar het staat wel een paar uur te pruttelen, en daarmee voldoet het redelijk aan mijn definitie van stoofschotel. Mijn recept wijkt wel wat af van wat MonkNL linkt. Ik doe er meer groentes in, en wat oregano en basilicum, geen selderij ( ), en geen nootmuskaat (maar dat ga ik wel eens proberen, lijkt me lekker!). Verdere werkwijze is wel hetzelfde. Is volgens mij bij mij ooit ontstaan als combi van diverse recepten, en zo vinden wij het hier lekker.
Inmiddels besteld. Bedankt!quote:Op vrijdag 14 december 2012 13:49 schreef Flipkees het volgende:
Als je wilt kan je hier varkenswangen online bestellen: http://www.okvlees.nl/div(...)oort=diversen&sef=hc
Kwam gisteren toevallig deze site tegen. Heb er zelf geen ervaring mee. Wel een beetje vreemd dat ze vlees via de post versturen maar het zal wel kunnen denk ik dan maar.
Dat is het ook. Ga het volgende recept maken:quote:Op vrijdag 14 december 2012 14:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Kansloos, zo'n verkoopster, persoonlijk vind ik het een van de lekkerste stukjes varkensvlees
Kwam hetzelfde recept ook tegen met perensiroop in plaats van mosterd. Ik twijfel nog. Hoe zou jij het maken?quote:1kg varkenswangen
1 ui
look
laurier
1flesje Westmalle Trappist Dubbel
1 potje vleesfond
peper, zout, tijm, klein beetje mosterd
Bak de varkenswangen heel bruin aan in de boter. Voeg na het bruinen de gesneden ui toe. Laat nog even stoven. Giet voorzichtig de fond bij het vlees en daarna het bier. Kruid met peper, zout, tijm en laurier en voeg een klein beetje mosterd aan toe.
Laat héél zachtjes stoven, ongeveer anderhalfuur, genoeg om ze door en door mals te krijgen. Leg de wangen daarna op een bord, en houd warm in de oven. Het stoofvocht terug wat aan de kook brengen. Kook in totdat de saus wat stroperig lijkt.
Ja met sambal goreng kentang, altijd in huis, helaas wat dit geen zelfgemaakte, maar het was evengoed lekker erbij hoor.quote:Op dinsdag 18 december 2012 04:45 schreef RobinOok het volgende:
Oh, gelukkig!
Eet je dat nou met kering kentang? Grappig, lijkt me lekker!
Gisteravond ook een pannetje bolognese laten pruttelen, en inderdaad: als het in de stoofpan zit is het een stoofpot toch?quote:Op maandag 17 december 2012 16:46 schreef Bleie het volgende:
[..]
Nou ja, ik maak zeker geen 'echte' bolognese, maar het staat wel een paar uur te pruttelen, en daarmee voldoet het redelijk aan mijn definitie van stoofschotel.
http://www.smulweb.nl/recepten/1406383/Hazenpeper-hachee-van-wildquote:Op dinsdag 18 december 2012 14:44 schreef Buitendam het volgende:
Ik wil ook graag een stoofpot maken van wild. Helaas is er eentje bij met een allergie dus spek en wild zwijn mag er beide niet in zitten. Heeft iemand een linkje of zelf een mooi recept, waarbij ik spek en zwijn weg kan laten?
Ah, thanksquote:Op dinsdag 18 december 2012 14:45 schreef Gripper het volgende:
[..]
http://www.smulweb.nl/recepten/1406383/Hazenpeper-hachee-van-wild
(en dan de spekjes weglaten)
Ik zou het inderdaad liever bij een poelier halen, of als je toegang hebt tot een Sligro of Hanos: die hebben ook altijd erg goede kwaliteit.quote:Op dinsdag 18 december 2012 14:49 schreef Buitendam het volgende:
[..]
Ah, thanks
Ik zag zelf ook een recept met verschillende soorten wild.
"-1 kg gemengd vlees van wild oa.zwijn,ree,
eend,fazant,haas enz.
Gemengde paketten zijn te koop uit het diepvriesvak in de supermarkt."
Diepvriesvak uit de supermarkt? Dat lijkt me dan weer het recept voor een hoop taaie hompen in rodewijnsaus, of ben ik nu te kortzichtig?
Hij was heel lekker! Die ga ik vaker makenquote:Op maandag 17 december 2012 17:18 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hier staat 'het' vietnamese stoofpannetje ook te pruttelen, morgen smullen!
Hertenschouder:quote:Op dinsdag 18 december 2012 14:44 schreef Buitendam het volgende:
Ik wil ook graag een stoofpot maken van wild. Helaas is er eentje bij met een allergie dus spek en wild zwijn mag er beide niet in zitten. Heeft iemand een linkje of zelf een mooi recept, waarbij ik spek en zwijn weg kan laten?
Ik heb toegang tot de Hanos.quote:Op dinsdag 18 december 2012 15:13 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ik zou het inderdaad liever bij een poelier halen, of als je toegang hebt tot een Sligro of Hanos: die hebben ook altijd erg goede kwaliteit.
Een kilo is wat weinig voor 5 flinke eters.quote:Op dinsdag 18 december 2012 21:12 schreef Buitendam het volgende:
[..]
Ik heb toegang tot de Hanos.
Folder.
Ik loop een beetje vast. We zijn met 5 flinke eters, maar ik zie dat het aanbod veelal per kilo is. Is het dan verstandig om dan bijvoorbeeld voor een kilo hertenvlees te gaan? En welk deel is aan te raden, sukade? Schouder?
Ik heb echt geen idee, zoals je merkt. Twee dan? Tweeënhalf?quote:Op dinsdag 18 december 2012 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een kilo is wat weinig voor 5 flinke eters.
Cool!quote:Op dinsdag 18 december 2012 19:49 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Hij was heel lekker! Die ga ik vaker maken
twee kilo voor stoofvlees voor 5 personen grote eters is mooi.quote:Op dinsdag 18 december 2012 21:15 schreef Buitendam het volgende:
[..]
Ik heb echt geen idee, zoals je merkt. Twee dan? Tweeënhalf?
wat een faalhaas..ik heb plaatsvervangende schaamte!quote:Op woensdag 12 december 2012 12:08 schreef oh-oh het volgende:
Zo had ik echt es bijna slaande ruzie met de poulier op de markt.
Ik koop daar vaak kip, en de honden eten dat ook.
Dus ik kocht een zak kippenvleugels en een zak nekken, en ik mik zo in elke hond snel ff een nekkie, dat is altijd hapslikweg.
Gaat ie tegen me staan preken, dat je NOOIT rauwe kip aan honden mag voeren, want die botten gaan splinteren, en die honden gaan dood, en blablabla.
Dus ik echt van Nee nee, geen gekookte kip, rauw is prima, rauw bot splintert niet, ze eten alles rauw hoor! Ik was een dierenmishandelaar, ik heb hem maar voor onwetende poulier uitgemaakt en kies sindsdien altijd een andere kraam, keus zat gelukkig
Ik voer mijn honden al ik weet niet hoe lang rauw, dus ik had wel weerwoord gelukkig, ik mikte er dus ook zo aan de kraam wat in hequote:Op woensdag 19 december 2012 01:56 schreef Waterweg het volgende:
[..]
wat een faalhaas..ik heb plaatsvervangende schaamte!
sorry voor de offtopic, maar ik zou je zoenen als klant als je je dieren idd rauw voert. ik doe ook wel iets met kip, en af en toe komt er dan iemand die nekken wil hebben voor z'n hond of kat. aan de manier van vragen merk je al dat ze gewoonlijk niet verder komen dan standaard whiskas enzo.
we hebben altijd wel wat restjes, maar nu ik zelf ook 2 katten heb, heb ik ook wat nekken extra op voorraad liggen.
en dan na de vraag of ik nekken heb komt steevast de vraag "en moet ik die nekken dan koken of bakken?"
nouja, dan moet ik me dus altijd inhouden. juist gaar bot is splintergevoelig en dus gevaarlijk..
net of een kat die een muis of een vogel te grazen neemt 't beestje eerst gaat koken op een gasstelletje ofzo.. pfft.
*zucht*
waar staat die kraam? lijkt me leuk om eens langs te gaan! meneer is een schande voor 't vak
Nee echt geen commentaar! Bij het eerste proeven leek hij me iets te kruidig, schoot een beetje in m'n keel zeg maar, na het binden van de saus en het serveren vond ik dat helemaal niet meer. Ik vond het fris zure van de komkommer in rijstazijn en suiker het wel mooi in balans brengen! Is erg lekker erbij. Heb trouwens geen bouillon maar water gebruikt omdat ik vaak rustig aan doe met zout en hij was nu naar mijn zin precies goed, heb niet meer nagekruid.quote:Op dinsdag 18 december 2012 23:58 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Cool!
(al zou ik het ook graag horen als het minder in de smaak was gevallen hoor, ik ben altijd echt benieuwd, aan plichtplegingen heb ik een broertje dood )
Kan prima, ook in citroensap of een ander zuur.quote:Op donderdag 20 december 2012 19:38 schreef bitterend het volgende:
Even een vraag aan de stoof experts!
Kan ik sucadelappen ook in rode wijn azijn marineren? of moet het perse die naturel zijn
Als ik in de ochtend het vlees in het zijn marineer en in de middag ga koken, dus het heeft 5 uurtjes gemarineerd..hoe lang moet het stoven? 2uurtjes is voldoende?
De selderij proef je niet meer (als selderij), zeker niet als je het zo klein snijdt al de bedoeling is. Echte ragù alle Bolognese is zo lekker, licht zoet, stevig, daar moet je geen groentes verder doorheen doen, dan krijg je gehakt-groentensoep...quote:Op maandag 17 december 2012 16:46 schreef Bleie het volgende:
[..]
Nou ja, ik maak zeker geen 'echte' bolognese, maar het staat wel een paar uur te pruttelen, en daarmee voldoet het redelijk aan mijn definitie van stoofschotel. Mijn recept wijkt wel wat af van wat MonkNL linkt. Ik doe er meer groentes in, en wat oregano en basilicum, geen selderij ( ), en geen nootmuskaat (maar dat ga ik wel eens proberen, lijkt me lekker!). Verdere werkwijze is wel hetzelfde. Is volgens mij bij mij ooit ontstaan als combi van diverse recepten, en zo vinden wij het hier lekker.
Het is zeker geen gehakt-groentensoep, maar een stevige saus. Maar goed, ik zeg ook dat ik geen echte Bolognese maak, maar wel een heel lekkere spaghettisaus.quote:Op vrijdag 28 december 2012 12:57 schreef The_stranger het volgende:
[..]
De selderij proef je niet meer (als selderij), zeker niet als je het zo klein snijdt al de bedoeling is. Echte ragù alle Bolognese is zo lekker, licht zoet, stevig, daar moet je geen groentes verder doorheen doen, dan krijg je gehakt-groentensoep...
Nee, normaal gesproken niet.quote:Op zaterdag 22 december 2012 19:30 schreef UIO_AMS het volgende:
Hmm. Moeten de varkenswangen ook even in iets zuurs liggen?
Ik had m ook met water gedaan ipv bouillon, ik gebruik echt zelden zoutquote:Op woensdag 19 december 2012 09:55 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Nee echt geen commentaar! Bij het eerste proeven leek hij me iets te kruidig, schoot een beetje in m'n keel zeg maar, na het binden van de saus en het serveren vond ik dat helemaal niet meer. Ik vond het fris zure van de komkommer in rijstazijn en suiker het wel mooi in balans brengen! Is erg lekker erbij. Heb trouwens geen bouillon maar water gebruikt omdat ik vaak rustig aan doe met zout en hij was nu naar mijn zin precies goed, heb niet meer nagekruid.
Zal het de volgende keer laten. Het smaakte er zeker niet minder door.quote:Op zaterdag 29 december 2012 13:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, normaal gesproken niet.
En hoe smaakte het?quote:Op maandag 7 januari 2013 19:13 schreef clumsy_clown het volgende:
Deze staat hier nu op het vuur, voor morgen. Ben heel benieuwd, het ruikt in ieder geval heerlijk, maar ik ben nieuw in de Indonesische én stoofpottenwereld.
Wat maak je? En wat is het recept?quote:
Restjes vlees opruimen heet dit deze keer,quote:Op donderdag 10 januari 2013 13:38 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
En hoe smaakte het?
[..]
Wat maak je? En wat is het recept?
Dank, wat binding kan-ie nog wel gebruiken, geloof ik. Doe ik het strakjes.quote:Op woensdag 30 januari 2013 16:54 schreef oh-oh het volgende:
Ik doe dat bij zuurvlees altijd op t eind, want ik bind de saus daar mee, dus daar hangt de hoeveelheid vanaf
Wel een half uur of uur voor het einde hoor, zodat ie nog goed oplost.
Ik had een hele tijd terug deze al eens gemaakt, echt goddelijk lekker! Ik moet vaak uit de vriezer eten en sommige prutjes zijn niet lekker meer uit de magnetron, maar deze was zelfs nog lekkerder, ik heb er menigeen erg jaloers mee gemaakt! En hij staat nu weer te pruttelenquote:Op maandag 27 november 2006 16:23 schreef Remco_h het volgende:
Ik maak zo nu en dan een spaans stoofpotje
-1kg runderriblappen
-chorizo (zown hele voor verpakte)
-2 paprika's
-3 uien
-rode peper
-500 gr aardappels (vastkokers)
-spaanse wijn (rood natuurlijk)
-knoflook!!!! (naar smaak)
-laurier, peper, zout, paprika poeder
naar keuze een winterpeen...
uien en vlees in stukken snijden
Uien aanfruiten in de boter, beetje knoflook erbij (teentje of 2-3) Vlees in stukken snijden en erbij doen, rondom aan braden en kruiden naar smaak. als t vlees kleur krijgt rode wijn toevoegen laurierblaadje erbij. als de wijn kookt, vuur laag zodat de kook er net op blijft.
Ondertussen chorizo, paprika, winterpeen snijden, peper snijden, aardappels schillen en kwartjes van maken.
Na 1 uur, alle overige ingredienten toevoegen de aardappels zou je eventueel ook later kunnen toevoegen, ik laat ze graag een uur koken (vandaar de vastkokers).
Na (totaal) 1,5 uur even proeven of de smaak goed is, eventueel kruiden toevoegen.
Na 2 uur proeven of t vlees gaar is, als t gaar is juichen en serveren met stokbrood met kruidenboter....
Wat ik zo lekker hier aan vind is t "soppen" met t stokbrood in de saus....
beetje veel eten voor een man alleen....was ik maar met meer dan kon t vaker maken
leuk om te horen dat zelfs na 141 inactiviteit in dit topic mijn receptje voor de stoofpot nog steeds goed bevaltquote:Op dinsdag 16 juli 2013 16:58 schreef Merel1808 het volgende:
» Er is al 141 dagen niet in dit topic gepost. Bedenk je of het zinvol is dit topic omhoog te schoppen. Klik hier om tóch te reageren.
Wat een schande! Stoofpotten zijn zo lekker! Maar misschien is het er het weer niet voor..
[..]
Ik had een hele tijd terug deze al eens gemaakt, echt goddelijk lekker! Ik moet vaak uit de vriezer eten en sommige prutjes zijn niet lekker meer uit de magnetron, maar deze was zelfs nog lekkerder, ik heb er menigeen erg jaloers mee gemaakt! En hij staat nu weer te pruttelen
Heek?quote:Op dinsdag 16 juli 2013 22:45 schreef UIO_AMS het volgende:
Inspirerend weer. Dit weekend misschien een Spaanse visstoofpot met heek maken. Even zoeken naar een recept.
Ja, heb ooit in een Spaans restaurant een stoofpotje met heekfilet gegeten en dat was bijzonder goed. En klinkt best zomers.quote:
Hoi Dude !quote:Leuk je hier te zien, UIOUO
Heerlijk! Gelukkig heb ik morgen nogquote:Op dinsdag 16 juli 2013 18:42 schreef Remco_h het volgende:
[..]
leuk om te horen dat zelfs na 141 inactiviteit in dit topic mijn receptje voor de stoofpot nog steeds goed bevalt
ik ga m ook weer eens maken!
Dasarvoor nog een lekker receptje?quote:Op woensdag 17 juli 2013 11:28 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Ja, heb ooit in een Spaans restaurant een stoofpotje met heekfilet gegeten en dat was bijzonder goed. En klinkt best zomers.
[..]
Hoi Dude !
Ik kom al sinds deel 1 in de stoofpottenreeks hoor.
Ja, nou ja, deels. Heb de ex-vriendin van de eigenaar van het restaurant gesproken en zij kwam met het volgende: De vis stoven in fond van vis, met erwten en een behoorlijke hoeveelheid knoflook. Aan het einde nog wat gamba's toevoegen. Maar veel meer kon ze ook niet zeggen. Dus geen idee van stooftijd en eventuele kruiden naast peper en zout.quote:
En weer een klein schopje omhoog. Deze gaat straks weer mijn zojuist aangekochte Creusetpan in. Maar hoeveel wijn doe je er eigenlijk bij? Ik heb het de laatste keer aangevuld met bouillon. Ik heb overigens maar 600 gram riblappen.quote:Op dinsdag 16 juli 2013 18:42 schreef Remco_h het volgende:
[..]
leuk om te horen dat zelfs na 141 inactiviteit in dit topic mijn receptje voor de stoofpot nog steeds goed bevalt
ik ga m ook weer eens maken!
ik ben een vlees liefhebber dus gooi er graag veel vlees in, qua wijn, tja, eigenlijk genoeg dat alles onder de wijn staat, met bouillon kan t ook (maar los van vlees hou ik ook van wijn)quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |