abonnement Unibet Coolblue
pi_120498053
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2012 23:58 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Cool! *O*

(al zou ik het ook graag horen als het minder in de smaak was gevallen hoor, ik ben altijd echt benieuwd, aan plichtplegingen heb ik een broertje dood ;) )
Nee echt geen commentaar! Bij het eerste proeven leek hij me iets te kruidig, schoot een beetje in m'n keel zeg maar, na het binden van de saus en het serveren vond ik dat helemaal niet meer. Ik vond het fris zure van de komkommer in rijstazijn en suiker het wel mooi in balans brengen! Is erg lekker erbij. Heb trouwens geen bouillon maar water gebruikt omdat ik vaak rustig aan doe met zout en hij was nu naar mijn zin precies goed, heb niet meer nagekruid.
pi_120563611
Even een vraag aan de stoof experts!

Kan ik sucadelappen ook in rode wijn azijn marineren? of moet het perse die naturel zijn

Als ik in de ochtend het vlees in het zijn marineer en in de middag ga koken, dus het heeft 5 uurtjes gemarineerd..hoe lang moet het stoven? 2uurtjes is voldoende?
**human milk for human babies**
Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.
  donderdag 20 december 2012 @ 19:48:16 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120564112
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 19:38 schreef bitterend het volgende:
Even een vraag aan de stoof experts!

Kan ik sucadelappen ook in rode wijn azijn marineren? of moet het perse die naturel zijn

Als ik in de ochtend het vlees in het zijn marineer en in de middag ga koken, dus het heeft 5 uurtjes gemarineerd..hoe lang moet het stoven? 2uurtjes is voldoende?
Kan prima, ook in citroensap of een ander zuur.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120564225
^O^
**human milk for human babies**
Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.
pi_120565698
Bij mij heeft sucade toch meestal wel wat meer dan 3 uur nodig. De vraag is hoe gaar je het wilt. ik wil het zo gaar dat het nog net niet vanzelf helemaal uit elkaar valt. Meestal duuet dat een uur of 3.
Whatever...
pi_120629779
Spanky, is dat ongeacht hoe lang je het marineert? ik heb begrepen dat hoe langer het in azijn heeft gelegen hoe minder lang je het hoeft te koken...het is geen probleem om het 3+ te laten stoven eigenlijk..ik wil het gewoon goed plannen :Y
**human milk for human babies**
Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.
  Moderator zaterdag 22 december 2012 @ 19:30:48 #57
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_120642414
Hmm. Moeten de varkenswangen ook even in iets zuurs liggen?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_120856025
Oooh stoofpotten, zo verukkelijk lekker!

Ik wil dit weekend een lekkere hachee maken, heeft 1 van de stoof experts hier een mooi recept?
pi_120858876
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 16:46 schreef Bleie het volgende:

[..]

Nou ja, ik maak zeker geen 'echte' bolognese, maar het staat wel een paar uur te pruttelen, en daarmee voldoet het redelijk aan mijn definitie van stoofschotel. Mijn recept wijkt wel wat af van wat MonkNL linkt. Ik doe er meer groentes in, en wat oregano en basilicum, geen selderij ( :r ), en geen nootmuskaat (maar dat ga ik wel eens proberen, lijkt me lekker!). Verdere werkwijze is wel hetzelfde. Is volgens mij bij mij ooit ontstaan als combi van diverse recepten, en zo vinden wij het hier lekker.
De selderij proef je niet meer (als selderij), zeker niet als je het zo klein snijdt al de bedoeling is. Echte ragù alle Bolognese is zo lekker, licht zoet, stevig, daar moet je geen groentes verder doorheen doen, dan krijg je gehakt-groentensoep...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_120904040
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2012 12:57 schreef The_stranger het volgende:

[..]

De selderij proef je niet meer (als selderij), zeker niet als je het zo klein snijdt al de bedoeling is. Echte ragù alle Bolognese is zo lekker, licht zoet, stevig, daar moet je geen groentes verder doorheen doen, dan krijg je gehakt-groentensoep...
Het is zeker geen gehakt-groentensoep, maar een stevige saus. Maar goed, ik zeg ook dat ik geen echte Bolognese maak, maar wel een heel lekkere spaghettisaus. :)
  zaterdag 29 december 2012 @ 13:03:15 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120906830
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 19:30 schreef UIO_AMS het volgende:
Hmm. Moeten de varkenswangen ook even in iets zuurs liggen?
Nee, normaal gesproken niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 29 december 2012 @ 13:07:10 #62
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_120906967
quote:
1s.gif Op woensdag 19 december 2012 09:55 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Nee echt geen commentaar! Bij het eerste proeven leek hij me iets te kruidig, schoot een beetje in m'n keel zeg maar, na het binden van de saus en het serveren vond ik dat helemaal niet meer. Ik vond het fris zure van de komkommer in rijstazijn en suiker het wel mooi in balans brengen! Is erg lekker erbij. Heb trouwens geen bouillon maar water gebruikt omdat ik vaak rustig aan doe met zout en hij was nu naar mijn zin precies goed, heb niet meer nagekruid.
Ik had m ook met water gedaan ipv bouillon, ik gebruik echt zelden zout ^O^
Ik heb m ook niet ingebonden trouwens, gewoon in laten koken. En ik had er ook zoetzure komkommer bij, lekker fris, ik doe dan komkommer met zout en suiker en telkens wat zout en suiker erbij, vocht van de komkommer wordt dan de dressing, en op t laatst doe ik er een gesnipperd uitje door en wat peper over :Y)
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  Moderator zondag 30 december 2012 @ 16:53:05 #63
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_120962119
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 december 2012 13:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, normaal gesproken niet.
Zal het de volgende keer laten. Het smaakte er zeker niet minder door.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_121071270
Met de kerst de volgende stoofpot gemaakt:

1 kg everzwijnschouder
750 ml rode wijn
30 g boter
1 winterwortel
2 uien
bakje champignons
2 takjes tijm
2 takje rozemarijn
4 laurierbladeren
6 blaadjes salie
1 eetl olijfolie
2 eetl cognac
peper en zout

en dan heb ik er uit eigen initiafief nog een paar jeneverbessen en 2 gehalveerde tenen knoflook bij gemikt.

Het vlees in stukken in een kom doen, hieraan toevoegen de wijn, de cognac, de olie, de winterwortel in stukjes, de uien in grote stukken, de knoflook, de jeneverbessen, de tijm, rozemarijn, laurier, salie, zout en peper. (De champignons nu nog weglaten)
Dit alles in een goed af te sluiten container doen en 5 uur in de koelkast laten marineren. (Bij mij heeft het 24 uur gestaan)

Het vlees droogdeppen (marinadevocht, groenten en kruiden bewaren!) en in de boter aanbraden.
De gemarineerde groenten & kruiden en de champignons toevoegen en even 5 min. meebakken.
Flink bloem erover strooien, zodat alles wit ziet. Dit even meebakken zodat de bloem gaar wordt.
Het marinadevocht toevoegen en ong. 2 uur laten pruttelen. Net voor het serveren van het vuur af nog 2 eetlepels van de wijn die je erbij drinkt toevoegen.

Hij was heerlijk! Toch weer heel anders dan bijv. rundvlees.
Dan is meteen mijn vraag: Everzwijn is hier moelijk te krijgen (wij hebben het uit Frankrijk meegebracht). Is er behalve runderlappen/sukade lappen nog een andere soort vlees die ik hiervoor zou kunnen gebruiken en die in de gemiddelde supermarkt te krijgen is?
Zou dit ook met bijv hamlappen werken of welk soort varkensvlees is geschikt om te stoven?
  woensdag 2 januari 2013 @ 15:06:35 #65
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_121071864
Er is van alles van het varken wat je kunt stoven. Ik denk dat ik bovenstaand gerecht wangen goed uitkomen.
pi_121074511
Vanavond sucadelappen met uien, belgisch bier en appelstroop gestoofd.
Whatever...
pi_121280191
Deze staat hier nu op het vuur, voor morgen. Ben heel benieuwd, het ruikt in ieder geval heerlijk, maar ik ben nieuw in de Indonesische én stoofpottenwereld.
pi_121390369


:P
When your drunk the old woman tastes like a virgin... Crap!
  Moderator donderdag 10 januari 2013 @ 13:38:31 #69
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_121391190
quote:
6s.gif Op maandag 7 januari 2013 19:13 schreef clumsy_clown het volgende:
Deze staat hier nu op het vuur, voor morgen. Ben heel benieuwd, het ruikt in ieder geval heerlijk, maar ik ben nieuw in de Indonesische én stoofpottenwereld.
En hoe smaakte het?

quote:
Wat maak je? En wat is het recept?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_121391585
quote:
7s.gif Op donderdag 10 januari 2013 13:38 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

En hoe smaakte het?

[..]

Wat maak je? En wat is het recept?
Restjes vlees opruimen heet dit deze keer,

Saucijzen speklapjes licht opbakken, bami goreng kruidenpasta met een beker water het geheel even lekker laten sudderen. Dan een handvol Italiaanse kruiden met 4 eetlepels pittige chili saus en paprika poeder erbij weer lekker laten sudderen.

Dan een blik sperziebonen erbij goed doorroeren en even voor een half uur op een zacht vuurtje en klaar is het eten ;)
When your drunk the old woman tastes like a virgin... Crap!
pi_121402270
Afgelopen kerst als kerstdiner voor de familie 2 stoofpotten op tafel gezet.
De Vietnamese van het blog van RobinOok en een Vlaamse

Twee lekker tegenstrijdige recepten, voor ieder wat wils. Allebei zeer goed ontvangen trouwens.

Heb er aardappelpuree bij gemaakt en pandanrijst, en sperziebonen, dat leek me bij beide wel passen.
Jeremy Clarkson: You can buy one of these cars and tell people you drive a mid-engined, rearwheel drive, turbocharged, convertible Mercedes Benz
  donderdag 10 januari 2013 @ 18:56:49 #72
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_121404112
quote:
7s.gif Op donderdag 10 januari 2013 13:38 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

En hoe smaakte het?

Érg goed! Die kayotic weet echt waar ze mee bezig is. Op dag twee was hij nog lekkerder O+.
pi_122163755
Stoofpotjes O+

Donderdag maar weer eens eentje maken!
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_122163903
Zo straks hachee opzetten en ook even een grote pan bouillon trekken. O+
Sterkheidsbaas van alles.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')