Nee echt geen commentaar! Bij het eerste proeven leek hij me iets te kruidig, schoot een beetje in m'n keel zeg maar, na het binden van de saus en het serveren vond ik dat helemaal niet meer. Ik vond het fris zure van de komkommer in rijstazijn en suiker het wel mooi in balans brengen! Is erg lekker erbij. Heb trouwens geen bouillon maar water gebruikt omdat ik vaak rustig aan doe met zout en hij was nu naar mijn zin precies goed, heb niet meer nagekruid.quote:Op dinsdag 18 december 2012 23:58 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Cool!
(al zou ik het ook graag horen als het minder in de smaak was gevallen hoor, ik ben altijd echt benieuwd, aan plichtplegingen heb ik een broertje dood )
Kan prima, ook in citroensap of een ander zuur.quote:Op donderdag 20 december 2012 19:38 schreef bitterend het volgende:
Even een vraag aan de stoof experts!
Kan ik sucadelappen ook in rode wijn azijn marineren? of moet het perse die naturel zijn
Als ik in de ochtend het vlees in het zijn marineer en in de middag ga koken, dus het heeft 5 uurtjes gemarineerd..hoe lang moet het stoven? 2uurtjes is voldoende?
De selderij proef je niet meer (als selderij), zeker niet als je het zo klein snijdt al de bedoeling is. Echte ragù alle Bolognese is zo lekker, licht zoet, stevig, daar moet je geen groentes verder doorheen doen, dan krijg je gehakt-groentensoep...quote:Op maandag 17 december 2012 16:46 schreef Bleie het volgende:
[..]
Nou ja, ik maak zeker geen 'echte' bolognese, maar het staat wel een paar uur te pruttelen, en daarmee voldoet het redelijk aan mijn definitie van stoofschotel. Mijn recept wijkt wel wat af van wat MonkNL linkt. Ik doe er meer groentes in, en wat oregano en basilicum, geen selderij ( ), en geen nootmuskaat (maar dat ga ik wel eens proberen, lijkt me lekker!). Verdere werkwijze is wel hetzelfde. Is volgens mij bij mij ooit ontstaan als combi van diverse recepten, en zo vinden wij het hier lekker.
Het is zeker geen gehakt-groentensoep, maar een stevige saus. Maar goed, ik zeg ook dat ik geen echte Bolognese maak, maar wel een heel lekkere spaghettisaus.quote:Op vrijdag 28 december 2012 12:57 schreef The_stranger het volgende:
[..]
De selderij proef je niet meer (als selderij), zeker niet als je het zo klein snijdt al de bedoeling is. Echte ragù alle Bolognese is zo lekker, licht zoet, stevig, daar moet je geen groentes verder doorheen doen, dan krijg je gehakt-groentensoep...
Nee, normaal gesproken niet.quote:Op zaterdag 22 december 2012 19:30 schreef UIO_AMS het volgende:
Hmm. Moeten de varkenswangen ook even in iets zuurs liggen?
Ik had m ook met water gedaan ipv bouillon, ik gebruik echt zelden zoutquote:Op woensdag 19 december 2012 09:55 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Nee echt geen commentaar! Bij het eerste proeven leek hij me iets te kruidig, schoot een beetje in m'n keel zeg maar, na het binden van de saus en het serveren vond ik dat helemaal niet meer. Ik vond het fris zure van de komkommer in rijstazijn en suiker het wel mooi in balans brengen! Is erg lekker erbij. Heb trouwens geen bouillon maar water gebruikt omdat ik vaak rustig aan doe met zout en hij was nu naar mijn zin precies goed, heb niet meer nagekruid.
Zal het de volgende keer laten. Het smaakte er zeker niet minder door.quote:Op zaterdag 29 december 2012 13:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, normaal gesproken niet.
En hoe smaakte het?quote:Op maandag 7 januari 2013 19:13 schreef clumsy_clown het volgende:
Deze staat hier nu op het vuur, voor morgen. Ben heel benieuwd, het ruikt in ieder geval heerlijk, maar ik ben nieuw in de Indonesische én stoofpottenwereld.
Wat maak je? En wat is het recept?quote:
Restjes vlees opruimen heet dit deze keer,quote:Op donderdag 10 januari 2013 13:38 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
En hoe smaakte het?
[..]
Wat maak je? En wat is het recept?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |