abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_174811634
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 14:58 schreef Tink89 het volgende:
Ik heb vandaag dit topic ontdekt en nu al een uurtje of 1,5 stoof op het vuur staan van ierse runderstooflappen (lang leve een 35%-kortingsticker van de AH), winterpeen, twee roze uien, twee tenen knoflook, een blikje tomatenpuree, vleesbouillon, 4 dikke winterpenen en 6 flinke aardappels. Volgens mijn recept moesten de aardappels er vanaf het begin bij, maar ik ben bang dat ze straks helemaal papperig zijn. Zal ik ze er maar uit halen?

Edit: en een hele zwik kruiden en specerijen: peper, paprikapoeder, nootmuskaat, een kaneelstokje, oregano... en vast nog iets dat lekker rook :D
Tink in CUL O+

Ik hoorde al dat er stoofvlees gegeten ging worden bij jullie. Smaakte het?
Spoilers!
  donderdag 2 november 2017 @ 08:35:29 #277
319308 Tink89
To live is to dance
pi_174818722
quote:
1s.gif Op woensdag 1 november 2017 20:57 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Tink in CUL O+

Ik hoorde al dat er stoofvlees gegeten ging worden bij jullie. Smaakte het?
Ik lurkte al af en toe stiekem hoor :@ :s)

En het smaakte prima. De aardappels heb ik uiteindelijk laten zitten, het zijn smeuïge stukjes in de stoof geworden. En mr. Tink heeft bij thuiskomst nog even geoordeeld over het tussentijdse resultaat, waarna we nog wat azijn, een lepel mosterd, peper, zout, paprikapoeder en een half bouillonblokje toevoegden aan de gigantische hoeveelheid spul die er al in zat. En toen was het aaaaaawesome :Y) En dus haal ik vanavond friet (van de friettent hier in het dorp die vers snijdt en bakt) en dan eten we gewoon nog een keer stoof en dan is er ook nog genoeg om in de diepvries te gooien.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_174818879
quote:
0s.gif Op donderdag 2 november 2017 08:35 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Ik lurkte al af en toe stiekem hoor :@ :s)

En het smaakte prima. De aardappels heb ik uiteindelijk laten zitten, het zijn smeuïge stukjes in de stoof geworden. En mr. Tink heeft bij thuiskomst nog even geoordeeld over het tussentijdse resultaat, waarna we nog wat azijn, een lepel mosterd, peper, zout, paprikapoeder en een half bouillonblokje toevoegden aan de gigantische hoeveelheid spul die er al in zat. En toen was het aaaaaawesome :Y) En dus haal ik vanavond friet (van de friettent hier in het dorp die vers snijdt en bakt) en dan eten we gewoon nog een keer stoof en dan is er ook nog genoeg om in de diepvries te gooien.
Klinkt heel goed O+
pi_174839321
Ik ga het antwoord ongetwijfeld vinden als ik het topic doorspit maar daar heb ik even geen tijd voor. :+ Ik ga zo stoofvlees maken en wil het in de oven zetten tot aan vanavond. Nu kom ik overal verschillende temperaturen tegen, zelfs van 160 graden. Dat lijkt mij wat hoog? Het vlees heeft nog flink wat uren te tijd, dus op welke temperatuur zouden jullie het in de oven zetten?
  vrijdag 3 november 2017 @ 08:49:32 #280
319308 Tink89
To live is to dance
pi_174839346
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 08:47 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik ga het antwoord ongetwijfeld vinden als ik het topic doorspit maar daar heb ik even geen tijd voor. :+ Ik ga zo stoofvlees maken en wil het in de oven zetten tot aan vanavond. Nu kom ik overal verschillende temperaturen tegen, zelfs van 160 graden. Dat lijkt mij wat hoog? Het vlees heeft nog flink wat uren te tijd, dus op welke temperatuur zouden jullie het in de oven zetten?
90 graden is warm zat, het mag net niet koken, zegmaar.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_174839546
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 08:49 schreef Tink89 het volgende:

[..]

90 graden is warm zat, het mag net niet koken, zegmaar.
Zo'n vermoeden had ik al. Dank!
pi_174846758
Het vlees staat nu sinds 10 uur vanmorgen op, in een dikke Creusetpan in de oven op 90 graden. En het is nog steeds taai. Snap er niets van. ;(
  vrijdag 3 november 2017 @ 16:40:40 #283
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174847279
Ik heb geen ervaring met stoofpotten in de oven garen, maar het zou kunnen dat je oven het niet goed op temperatuur krijgt.

Voor zo lang stoven zou ik een slowcooker aanraden. Scheelt ook nog eens aanzienlijk in stroom.
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 3 november 2017 @ 17:45:25 #284
319308 Tink89
To live is to dance
pi_174848457
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 november 2017 16:40 schreef Lienekien het volgende:
Ik heb geen ervaring met stoofpotten in de oven garen, maar het zou kunnen dat je oven het niet goed op temperatuur krijgt.

Voor zo lang stoven zou ik een slowcooker aanraden. Scheelt ook nog eens aanzienlijk in stroom.
Die moet je dan alleen wel even aanschaffen... en voor mijn twee stoofpotten per jaar vind ik het dat niet waard. En iedere oven wijkt iets af qua temperatuur, heb je wel gekeken of je stoofpot wel een beetje pruttelt?
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  vrijdag 3 november 2017 @ 17:46:17 #285
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174848470
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 17:45 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Die moet je dan alleen wel even aanschaffen... en voor mijn twee stoofpotten per jaar vind ik het dat niet waard. En iedere oven wijkt iets af qua temperatuur, heb je wel gekeken of je stoofpot wel een beetje pruttelt?
Het alternatief is gewoon pan op het vuur.
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 3 november 2017 @ 18:27:14 #286
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174849146
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 08:49 schreef Tink89 het volgende:

90 graden is warm zat, het mag net niet koken, zegmaar.
Wij doen het op 140 graden in de oven nadat we eerst alles al hebben aangezet in de pan op vuur.
En dan minimaal 5 uur laten pruttelen met de deksel erop.
Want het moet juist wel net koken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_174849714
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 16:13 schreef bloempje-moi het volgende:
Het vlees staat nu sinds 10 uur vanmorgen op, in een dikke Creusetpan in de oven op 90 graden. En het is nog steeds taai. Snap er niets van. ;(
Te koud aangebraden?
pi_174849843
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 november 2017 17:46 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Het alternatief is gewoon pan op het vuur.
en daarna in de 'hooi'kist zetten O+

(mijn kist is niet gevuld met hooi maar met oude molton en dekens.)
pi_174850291
90 graden in de oven is te laag
pi_174855675
Ik had laatst deze stoofpot van Jamie Oliver, die moest volgens het recept 3/4 uur op 180 graden in de oven, dat heb ik gedaan, supergoed gelukt vond ik zelf.
pi_174859103
Ik heb niet gezien of er af en toe een bubbeltje kwam nee. Mijn oven blijft doorgaans wel echt goed op temperatuur, maar misschien dat 90 graden dan toch iets te laag was? Het was niet botermals maar wel ok. Dus volgende keer wat hoger proberen. Ik had het vlees wel een klein uur uit de koeling. Weet alleen niet of het helemaal op temperatuur was.
  zaterdag 4 november 2017 @ 08:48:43 #292
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174859113
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 19:04 schreef Elleska het volgende:

[..]

en daarna in de 'hooi'kist zetten O+

(mijn kist is niet gevuld met hooi maar met oude molton en dekens.)
Ook een goed idee!
The love you take is equal to the love you make.
pi_174859135
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 08:47 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik heb niet gezien of er af en toe een bubbeltje kwam nee. Mijn oven blijft doorgaans wel echt goed op temperatuur, maar misschien dat 90 graden dan toch iets te laag was? Het was niet botermals maar wel ok. Dus volgende keer wat hoger proberen. Ik had het vlees wel een klein uur uit de koeling. Weet alleen niet of het helemaal op temperatuur was.
Had je er een zuur in? Wijn of azijn? Essentieel voor een malse stoofpot.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_174859195
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 08:47 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik heb niet gezien of er af en toe een bubbeltje kwam nee. Mijn oven blijft doorgaans wel echt goed op temperatuur, maar misschien dat 90 graden dan toch iets te laag was? Het was niet botermals maar wel ok. Dus volgende keer wat hoger proberen. Ik had het vlees wel een klein uur uit de koeling. Weet alleen niet of het helemaal op temperatuur was.
Also je een goede pan hebt die netjes dicht kan is iets hogere temperatuur in de oven geen probleem hoor. Daarnaast zijn veel ovens niet zo heel exact op lagere temperaturen. En als je stoofpot 75 graden is... Dan werkt het allemaal niet. Je oven mag best op 110 of 120 graden. Wordt net zo lekker.

Bij hard koken verdampt je aromastoffen. Maar in een dichte pan condenseert dat grotendeels weer op het deksel en valt het terug.een beetje pruttelen is geen enkel probleem.

En oja. Vlees aanbraden en dan koud vocht erop gooien zorgt ook voor taai vlees.
Whatever...
  Licht Ontvlambaar zaterdag 4 november 2017 @ 09:27:46 #295
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_174859358
Morgen gaat het hier weer heerlijk ruiken in huis O+ Sucadelappen O+
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_174859882
Ik ga straks weer varkenswangen stoven. Denk wel mn favoriet. :9~
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_174859886
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 09:27 schreef Sjeen het volgende:
Morgen gaat het hier weer heerlijk ruiken in huis O+ Sucadelappen O+
Jum :9
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_174863994
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 november 2017 08:53 schreef habitue het volgende:

[..]

Had je er een zuur in? Wijn of azijn? Essentieel voor een malse stoofpot.
Wijn, best wat zelfs.
  woensdag 7 februari 2018 @ 15:04:21 #299
319308 Tink89
To live is to dance
pi_177014182
Schop! As we speak staat er al een uur of vier een potje op het vuur met sukadelappen, laurier, kruidnagel, boter, peper, zout, appelstroop, azijn, water en mosterd.

Verse friet erbij vanavond en :Y) :Y)
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_177014984
Oeh ja lekker, ik heb afgelopen weekend een heerlijk stoofpotje gemaakt met o.a. sucadelappen, wortel, ui, bier, bouillon, laurierblaadjes..

Erg lekker, vlees valt uit elkaar en is heerlijk mals :9

Heb het in porties verdeeld, een deel al opgegeten en nog wat porties ingevroren :9
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')