Tink in CULquote:Op woensdag 1 november 2017 14:58 schreef Tink89 het volgende:
Ik heb vandaag dit topic ontdekt en nu al een uurtje of 1,5 stoof op het vuur staan van ierse runderstooflappen (lang leve een 35%-kortingsticker van de AH), winterpeen, twee roze uien, twee tenen knoflook, een blikje tomatenpuree, vleesbouillon, 4 dikke winterpenen en 6 flinke aardappels. Volgens mijn recept moesten de aardappels er vanaf het begin bij, maar ik ben bang dat ze straks helemaal papperig zijn. Zal ik ze er maar uit halen?
Edit: en een hele zwik kruiden en specerijen: peper, paprikapoeder, nootmuskaat, een kaneelstokje, oregano... en vast nog iets dat lekker rook
Ik lurkte al af en toe stiekem hoorquote:Op woensdag 1 november 2017 20:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Tink in CUL
Ik hoorde al dat er stoofvlees gegeten ging worden bij jullie. Smaakte het?
Klinkt heel goedquote:Op donderdag 2 november 2017 08:35 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Ik lurkte al af en toe stiekem hoor
En het smaakte prima. De aardappels heb ik uiteindelijk laten zitten, het zijn smeuïge stukjes in de stoof geworden. En mr. Tink heeft bij thuiskomst nog even geoordeeld over het tussentijdse resultaat, waarna we nog wat azijn, een lepel mosterd, peper, zout, paprikapoeder en een half bouillonblokje toevoegden aan de gigantische hoeveelheid spul die er al in zat. En toen was het aaaaaawesome En dus haal ik vanavond friet (van de friettent hier in het dorp die vers snijdt en bakt) en dan eten we gewoon nog een keer stoof en dan is er ook nog genoeg om in de diepvries te gooien.
90 graden is warm zat, het mag net niet koken, zegmaar.quote:Op vrijdag 3 november 2017 08:47 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik ga het antwoord ongetwijfeld vinden als ik het topic doorspit maar daar heb ik even geen tijd voor. Ik ga zo stoofvlees maken en wil het in de oven zetten tot aan vanavond. Nu kom ik overal verschillende temperaturen tegen, zelfs van 160 graden. Dat lijkt mij wat hoog? Het vlees heeft nog flink wat uren te tijd, dus op welke temperatuur zouden jullie het in de oven zetten?
Zo'n vermoeden had ik al. Dank!quote:Op vrijdag 3 november 2017 08:49 schreef Tink89 het volgende:
[..]
90 graden is warm zat, het mag net niet koken, zegmaar.
Die moet je dan alleen wel even aanschaffen... en voor mijn twee stoofpotten per jaar vind ik het dat niet waard. En iedere oven wijkt iets af qua temperatuur, heb je wel gekeken of je stoofpot wel een beetje pruttelt?quote:Op vrijdag 3 november 2017 16:40 schreef Lienekien het volgende:
Ik heb geen ervaring met stoofpotten in de oven garen, maar het zou kunnen dat je oven het niet goed op temperatuur krijgt.
Voor zo lang stoven zou ik een slowcooker aanraden. Scheelt ook nog eens aanzienlijk in stroom.
Het alternatief is gewoon pan op het vuur.quote:Op vrijdag 3 november 2017 17:45 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Die moet je dan alleen wel even aanschaffen... en voor mijn twee stoofpotten per jaar vind ik het dat niet waard. En iedere oven wijkt iets af qua temperatuur, heb je wel gekeken of je stoofpot wel een beetje pruttelt?
Wij doen het op 140 graden in de oven nadat we eerst alles al hebben aangezet in de pan op vuur.quote:Op vrijdag 3 november 2017 08:49 schreef Tink89 het volgende:
90 graden is warm zat, het mag net niet koken, zegmaar.
Te koud aangebraden?quote:Op vrijdag 3 november 2017 16:13 schreef bloempje-moi het volgende:
Het vlees staat nu sinds 10 uur vanmorgen op, in een dikke Creusetpan in de oven op 90 graden. En het is nog steeds taai. Snap er niets van.
en daarna in de 'hooi'kist zettenquote:Op vrijdag 3 november 2017 17:46 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Het alternatief is gewoon pan op het vuur.
Ook een goed idee!quote:Op vrijdag 3 november 2017 19:04 schreef Elleska het volgende:
[..]
en daarna in de 'hooi'kist zetten
(mijn kist is niet gevuld met hooi maar met oude molton en dekens.)
Had je er een zuur in? Wijn of azijn? Essentieel voor een malse stoofpot.quote:Op zaterdag 4 november 2017 08:47 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik heb niet gezien of er af en toe een bubbeltje kwam nee. Mijn oven blijft doorgaans wel echt goed op temperatuur, maar misschien dat 90 graden dan toch iets te laag was? Het was niet botermals maar wel ok. Dus volgende keer wat hoger proberen. Ik had het vlees wel een klein uur uit de koeling. Weet alleen niet of het helemaal op temperatuur was.
Also je een goede pan hebt die netjes dicht kan is iets hogere temperatuur in de oven geen probleem hoor. Daarnaast zijn veel ovens niet zo heel exact op lagere temperaturen. En als je stoofpot 75 graden is... Dan werkt het allemaal niet. Je oven mag best op 110 of 120 graden. Wordt net zo lekker.quote:Op zaterdag 4 november 2017 08:47 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik heb niet gezien of er af en toe een bubbeltje kwam nee. Mijn oven blijft doorgaans wel echt goed op temperatuur, maar misschien dat 90 graden dan toch iets te laag was? Het was niet botermals maar wel ok. Dus volgende keer wat hoger proberen. Ik had het vlees wel een klein uur uit de koeling. Weet alleen niet of het helemaal op temperatuur was.
Jumquote:Op zaterdag 4 november 2017 09:27 schreef Sjeen het volgende:
Morgen gaat het hier weer heerlijk ruiken in huis Sucadelappen
Wijn, best wat zelfs.quote:Op zaterdag 4 november 2017 08:53 schreef habitue het volgende:
[..]
Had je er een zuur in? Wijn of azijn? Essentieel voor een malse stoofpot.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |