Dank je wel! Ik zet het ook altijd veel langer op (3-5 uur, afhankelijk hoe snel het vlees mals wordt, ga het idd morgen al maken voor opdienen zondag), en heb overigens suddervlees van de lokale boer ipv vakenswangen - gewoon koe dus, maar dat maakt het recept nog steeds erug lekker (die zelf de koe op laat groeien en dan bij een kleine slachter laat slachten) .quote:Op vrijdag 23 december 2016 20:21 schreef RobinOok het volgende:
Gewoon het recept volgen. Het sudderplaatje zet je als je zo'n beetje klaar bent en het vlees alleen nog 1,5 uur moet sudderen tussen vlam en pan.
Maar euh, ik vind 1,5 uur voor varkenswangen errug kort. Ik zou dit zeeeeeeker een dag van tevoren maken, zodat het zonig nog 3 uur langer kan sudderen.
Ja, in de gebruiksaanwijzing staat niks over inbranden (alleen over langzaam opwarmen bij gebruik) op internet is er ook eigenlijk niks erover te vinden ... En jullie weten het ook niet dus dan ga ik gewoon beginnen ;-)quote:Op vrijdag 23 december 2016 20:43 schreef RobinOok het volgende:
Lijkt me niet nodig. Een pan inbranden en er dan meteen iets uren in laten sudderen klinkt als een contradictio in terminis. Gewoon eerst een keer goed en heet afwassen likkt me voldoende.
Zat er geen gebruiksaanwijzing bij?
Tnx!quote:Op vrijdag 23 december 2016 21:37 schreef UIO_AMS het volgende:
Kan me niet herinneren dat ik mijn Creuset heb ingebrand.
Na het aanbraden, fruiten en toevoegen van bier en fond (samen warm toevoegen, schrikt het vlees minder) en rustig aan de kook brengen, zet ik het op het sudderplaatje. Varkenswangetjes staan bij mij minimaal 3 uur op.
Heb je al wat meer recepten uit het boek geprobeerd?quote:Op zondag 19 februari 2017 16:52 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Ik heb inmiddels afgelopen week weer een stoofpot gemaakt!
Ik heb dit kookboek gekregen met kerst:
https://www.bol.com/nl/p/de-mijne-is-de-beste/9200000059040898/
En ben dus vooraan begonnen . De eerste was heel oké, maar redelijk standaard. Binnenkort het volgende recept maar eens proberen. Ik heb inmiddels een boer hier in de omgeving gevonden met eigen koeien en vlees, dus daar kan ik iig alle soorten benodigd koeienvlees halen en de lokale slijterij wil me helpen met het zoeken van de bijzondere bieren (want omdat het een Belgisch kookboek is zitten er ook wat bijzondere bieren in de stoofpotten volgens mij).
Nog eentje! En ik heb inmiddels koeienwangen in de vriezer liggen om dat recept als volgende uit te proberenquote:Op woensdag 3 mei 2017 09:33 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Heb je al wat meer recepten uit het boek geprobeerd?
Koeienwangen zijn lekker!quote:Op woensdag 3 mei 2017 09:49 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Nog eentje! En ik heb inmiddels koeienwangen in de vriezer liggen om dat recept als volgende uit te proberen
Ik vind het echt een heel leuk boek! Ik lees er ook graag in, er staan per recept een verhaaltje bij waar het vandaan komt. Wel is het Belgisch, dus je hebt veel Belgische (en soms specifieke) bieren nodig, dus dat kost wat moeite om te zoeken
Zo snel ga ik niet dit weekend een simpele maken niet uit het boek, en dan een dezer dagen de goede bieren even ergens vandaan toverenquote:Op woensdag 3 mei 2017 10:43 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Koeienwangen zijn lekker!
Ik ga één dezer dagen een Joodse stoof maken. Zag Jeroen Meus dat doen bij dagelijkse kost en dat zag er goed uit.
draadjesvlees (niet echt herfst want kan altijd) zit in de slow cookerquote:
Speciaal recept of ‘gewoon’?quote:Op maandag 2 oktober 2017 18:43 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
draadjesvlees (niet echt herfst want kan altijd) zit in de slow cooker
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |