abonnement Unibet Coolblue
pi_131457301
quote:
0s.gif Op zondag 22 september 2013 21:04 schreef borisz het volgende:
Net mijn eerste stoof van het seizoen gemaakt op basis van dit allerhanderecept
Ziet er qua recept en ingrediënten lekker uit. Hoe smaakte het?
  Moderator / Redactie Sport zondag 22 september 2013 @ 21:09:20 #102
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_131457398
Was uit het Italiënummer van vorige maand.

Was een lekkere stoof :Y
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_131472290
Vorig weekend een lekker stoofpotje gemaakt! Herfst *O*

Wat zat er in:

400 gram Schouderkarbonade
Zout en peper
2 verse laurierblaadjes
1 takje rozemarijn en de blaadjes van 6 takjes tijm
1 kleine witte ui en 2 tenen knoflook
Een halve grote prei
1 winterwortel en 1 pastinaak
Groentebouillon
Hele aardappeltjes in schil

Dit is genoeg voor 2 flinke eters of 3 kleine eters.

Karbonades ontdoen van bot en in stukken snijden, in een kom mengen met wat bloem, beetje zout en lekker veel peper.
Dit flink aanbakken in een pan met dikke bodem, in boter en olie, totdat het goed bruin wordt. De uien, knoflook en prei erbij, en flink door blijven bakken. Voeg de kruiden toe. Voeg de bouillon toe en roer goed over de bodem van de pan om de bruine aanbaksels los te krijgen, deze lossen op in het vocht. Voeg de in stukken gesneden wortel en pastinaak toe, breng weer aan de kook, doe het deksel op de pan en draai het vuur op het allerlaagst. Laat zo minimaal 2 uur pruttelen. Voeg de aardappeltjes aan het eind toe en laat langzaam gaar worden. Vast ook heel lekker met aardappelpuree!

Eerste keer dat ik dit heb gemaakt en zelf bedacht, maar het was echt heerlijk :9
Come here boy, set your mind at rest and let your dreams run free
pi_131472516
Zou t niet nog lekkerder zijn om het bot aan t vlees te laten zitten?
  maandag 23 september 2013 @ 11:12:18 #105
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_131472674
Ik haal dat er ook nooit af voor een stoofpot, juist niet!
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_131472847
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2013 11:07 schreef Bleie het volgende:
Zou t niet nog lekkerder zijn om het bot aan t vlees te laten zitten?
Jawel, maar de slager had de botten niet netjes gesneden, dus veel splinters/stukjes, had daar niet echt zin in! Maar als de botten er netjes uitzien kan je ze er inderdaad aan laten zitten :)
Come here boy, set your mind at rest and let your dreams run free
pi_131475180
Snap ik. Splinters in je stoofpot is niet fijn.
  maandag 23 september 2013 @ 16:46:14 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131483900
Heb hertpoulet gekocht, binnenkort hert stoven met rode wijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131619280
Strakjes langs de boer om mijn verse biologische vlees op te halen. Die koeien zijn bij wijze van doodgeknuffeld dus ik kan zonder schuldgevoel weer aan de stoofpot O+

Waarom dan toch al de hele week dromen over boze koeien? ):O
pi_131621291
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2013 16:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb hertpoulet gekocht, binnenkort hert stoven met rode wijn.
Nom!
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2013 15:07 schreef bloempje-moi het volgende:
Strakjes langs de boer om mijn verse biologische vlees op te halen. Die koeien zijn bij wijze van doodgeknuffeld dus ik kan zonder schuldgevoel weer aan de stoofpot O+

Waarom dan toch al de hele week dromen over boze koeien? ):O
Omdat ze nog steeds dood zijn. Bedoel, wil jij dood na een goed leven? Nee toch. Dat is echt zo'n dier martelen. Terwijl als je ze nou vanaf het begin een kutleven geeft, dan willen ze zelf dood. Dus eigenlijk is dat vrijwillige slacht, ook een soort van biologisch.
  vrijdag 27 september 2013 @ 18:18:49 #111
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_131623888
Hier gaat zo op het vuur voor morgenavond:

Riblappen
Uien
Knoflook
Paprika
Champignons
Kruidnagel

Laurier en donker bier vergeten

Dus afgeblust met water. Vanavond een uurtje of 2 aan, morgen nog een uurtje of 3

Erbij rodekool met aardappel of rijst, dat weet ik nog niet.
pi_131623950
Ik zou er evt nog een bouillonblokje aan toevoegen als je het in water stooft :)
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  vrijdag 27 september 2013 @ 18:40:07 #113
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_131624331
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2013 18:21 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik zou er evt nog een bouillonblokje aan toevoegen als je het in water stooft :)
Wordt dat niet te zout?
pi_131624603
Nee hoor, wel vleesbouillonblokje gebruiken. Bier/wijn heeft natuurlijk een volle smaak wat het aan het vlees geeft. Alleen water is zo flauw :)
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_131640196
Een lepel (of 2) dikke stroop erbij tijdens het stoven en aan het eind een lepel mosterd is ook super lekker.
  zaterdag 28 september 2013 @ 10:32:29 #116
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_131640313
Stroop zojuist toegevoegd.
pi_133032791
Hebben jullie deze rendang al geproefd?

http://www.aziatische-ingredienten.nl/rendang-recept/

Die is HEERLIJK. Wij hebben hem met spruitjes gegeten en het restje gisteren over de bloemkool in de oven.
pi_133032826
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 07:12 schreef mascarpone het volgende:
Hebben jullie deze rendang al geproefd?

http://www.aziatische-ingredienten.nl/rendang-recept/

Die is HEERLIJK. Wij hebben hem met spruitjes gegeten en het restje gisteren over de bloemkool in de oven.
Ik denk dat RobinOok hem wel geproefd heeft :P

Dit is een van mijn favorieten, mét Friet!
  vrijdag 8 november 2013 @ 08:57:18 #119
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_133072142
Ik zie het nu pas. Leuke site, RobinOok!

Dit weekeind de Vietnamese stoofpot maken, als de Hackman pannen vandaag binnenkomen tenminste.

Heb er gisteren bij de toko steranijs voor gekocht. Benieuwd :)
pi_133072145
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 07:22 schreef Molleman het volgende:

[..]

Ik denk dat RobinOok hem wel geproefd heeft :P

Dit is een van mijn favorieten, mét Friet!
Die ziet er ook heerlijk uit. Goede tip, dat brood met mosterd. Voor volgende week ofzo.
pi_133078471
ik ben nu boeuf bourgignon aan het maken. Tweede poging vandaag. Ik laat hem staan tot morgen. dan kunnen de smaken een beetje trekken/vermengen. En dan zachte polentapuree met gorgonzala dolce erdoor erbij (recept van ainsley harriott). En vanavond kip madras.
  zaterdag 9 november 2013 @ 14:56:02 #123
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_133078567
Hier sukade aan t voorbereiden voor morgen met Herfstbok, ui, knoflook, paprika, champignons en kruiden. Misschien een scheutje appelstroop erbij..
  zaterdag 9 november 2013 @ 15:19:25 #124
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_133079018
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 14:51 schreef chocolatelover het volgende:
ik ben nu boeuf bourgignon aan het maken. Tweede poging vandaag. Ik laat hem staan tot morgen. dan kunnen de smaken een beetje trekken/vermengen. En dan zachte polentapuree met gorgonzala dolce erdoor erbij (recept van ainsley harriott). En vanavond kip madras.
Tweede poging? Wat ging er mis bij de eerste poging?
The love you take is equal to the love you make.
pi_133079107
De stoofpot moest eigenlijk in de oven. Te weinig vocht erbij gedaan waardoor het een aangebrand was. Niet echt door en door, maar toch maar opnieuw begonnen. Maar ik vond hem een beetje zuur, door de wijn neem ik aan, dus ik heb een beetje donkere basterd erbij gedaan en lekker dat ie nu is.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')